View Full Version : BioWare Vs Bethesda κλας οφ δη αρ-πι-τζι τάιτανς
asimoulis
21-01-2010, 12:31
ποιανής τα παιχνίδια γουστάρετε πιότερο? ποια θα κάνει το καλύτερο MMO? το πολλ είναι για τα γούστα που βγάζετε όσον αφορά τα παιχνίδια.
BioWare --> Baldurs Gate --> Neverwinter Nights --> KoTOR --> Mass Effect --> Dragon Age origins
κλπ
Bethesda --> Elder Scrolls --> Fallout 3
το ρίχνω bioware.
casshern
21-01-2010, 14:55
Η σειρά είναι
Elder Scrolls > Baldur's Gate > Fallout > Λοιπά > Υποδέλοιπα.
Οπότε το ρίχνω Βησθεδά με ήσυχια συνείδηση.
** Για τα πρακτικά είμαι θιασώτης του team based RPG και του 4-4-3, αλλά Μορροwινδ.-
neverdie
21-01-2010, 15:36
Μόνο και μόνο για το Morrowind και το Daggerfall, Bethesda.
Ingolemo
21-01-2010, 15:43
H seira paei
Daggerfall>to xaos.
:p
Oso gia to mmo, h bioware exei safes pleonekthma, gia na vgei kalo elder scrolls mmo prepei na ftiaxtei me entelws diaforetikh nootropia apo oblivion/morrowind.
Phantom Duck
21-01-2010, 15:59
mass effect 2 από βδομάδα μουνάρες.
Fireknight
21-01-2010, 17:41
Brthesda ki edw .
Ingolemo
21-01-2010, 17:57
mass effect 2 από βδομάδα μουνάρες.
Mass Effect 2 XBOX360-GLoBAL
Phantom Duck
21-01-2010, 18:12
στο pc ρε, θα παίξω με το τίμιο γαϊδούρι μου :dfinger: (εν τω μεταξύ έχει χαμηλότερες απαιτήσεις από το 1, wtf)
Neuroscar
21-01-2010, 18:17
Black isle ρε.
Και πιο παλια westwood!
Kelldorain
21-01-2010, 18:18
Mass Effect 2 XBOX360-GLoBAL
Αυτό με την εξεταστική έχει παραγίνει :/
On topic, Bioware επειδή έχει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό εξαιρετικών τίτλων (και επειδή τα πρώτα που έβγαλε η Bethesda δεν τα 'χω παίξει καν), αλλά πραγματικά δύσκολο poll.
Για το Mass Effect: http://www.eurogamer.net/articles/more-mass-effect-games-after-third-one
Raven Lord
21-01-2010, 19:26
Και πιο παλια westwood!
:touched:
Bioware. Εν γένει τα παιχνίδια της έχουν καλύτερο storyline, ειδικά KoToR και Mass Effect.
http://img337.imageshack.us/img337/609/elderscrollsvshadowsofsfx1.jpg
όχι δεν είναι φωτογραφία.
elder scrolls v μουνάκια
antimusic
21-01-2010, 21:21
χα, ναι, θα σε βάζουν να τριγυρνάς στα φοβερά τοπία και το main story θα είναι κι αυτό randomly generated και/ή ανύπαρκτο. εξαιρετικό.
Πολύ διαφορετικά στυλς, ποιοτικά κορυφαία και τα δύο, καθαρά για προσωπικούς λόγους BioWare.
Neuroscar
21-01-2010, 22:10
χα, ναι, θα σε βάζουν να τριγυρνάς στα φοβερά τοπία και το main story θα είναι κι αυτό randomly generated και/ή ανύπαρκτο. εξαιρετικό.
Ακομα κιετσι ομως ειναι εξτρα ψαρωτικο το σσ =)
Ον τοπικ, μασσ εφφεκτ : 8 μερες μεινανε.
Επισης, ενα θεμα που θελω να θιξω καιρο.
Βγαινουν παρα παρα πολυ λιγα ρπγ πλεον και εχουν μεινει ζωντανες ακομα λιγοτερες εταιριες παραγωγης η ειναι η ιδεα μου?
Οταν σε πολλα σαιτς βαζουν παιχνιδια της χρονιας ρπγ (και αρα πουλανε) γιατι δε βγαινουν πιο πολλα? =ρ
Phantom Duck
21-01-2010, 23:13
Ακομα κιετσι ομως ειναι εξτρα ψαρωτικο το σσ =)
Ον τοπικ, μασσ εφφεκτ : 8 μερες μεινανε.
Επισης, ενα θεμα που θελω να θιξω καιρο.
Βγαινουν παρα παρα πολυ λιγα ρπγ πλεον και εχουν μεινει ζωντανες ακομα λιγοτερες εταιριες παραγωγης η ειναι η ιδεα μου?
Οταν σε πολλα σαιτς βαζουν παιχνιδια της χρονιας ρπγ (και αρα πουλανε) γιατι δε βγαινουν πιο πολλα? =ρ
btw καμμία σχέση με τα παλιά rpg (ευτυχώς για μένα που γουστάρω μόνο γρίφους και fps), το mass effect πιο πολύ σε Crysis φέρνει παρά σε Baldur's Gate, ενώ ακόμα και το Fallout 3 αν και δεν έχω επαφή πρέπει να είναι μίλια μακρία από τα πρώτα.
asimoulis
21-01-2010, 23:39
γιατί τα πρότζεκτ τύπου mass effect και fallout 3 π.χ. είναι τεράστια και μόνο εταιρίες που τα εξελίσσουν εδώ και χρόνια μπορούν να συνεχίσουν να βγάζουν αντίστοιχα.
επίσης η πέραση των rpg δεν εκφράζεται μόνο σε αριθμό rpg. ψάξε και θα δεις rpg χαρακτηριστικά σε πολλά παιχνίδια. εδώ το NFS shift έχει levels και μάλιστα level cap 50 =P. έχω την εντύπωση ότι μεγάλο ρόλο στο κεφάλαιο άνοιγμα των rpg στην κοινωνία έπαιξε και το WoW.
btw καμμία σχέση με τα παλιά rpg (ευτυχώς για μένα που γουστάρω μόνο γρίφους και fps), το mass effect πιο πολύ σε Crysis φέρνει παρά σε Baldur's Gate, ενώ ακόμα και το Fallout 3 αν και δεν έχω επαφή πρέπει να είναι μίλια μακρία από τα πρώτα.
μάγκα μη φοβάσαι την εξέλιξη, μεγάλωσα στο δρόμο, το κάνω όπως οι FFC.
Kelldorain
21-01-2010, 23:45
η αλυσίδα που ανέφερα στην αρχή baldurs gate << neverwinter nights << kotor << mass effect << dragon age << επικείμενο MMO δεν είναι απλά παιχνίδια της bioware αντικατοπτρίζουν και την εξέλιξη του gaming.
Αν βγάλεις το Dragon Age ισχύει, χωρίς να λέω ότι είναι κακό παιχνίδι. Απλά από εποχές που για να παίξεις rpg έπρεπε να ξέρεις rulebook απ'έξω, τώρα πάμε σταδιακά σε πιο action και κυρίως real-time battles, ενώ παράλληλα δίνεται έμφαση σε μη-κλισε storyline, στον κόσμο και στο να σου δώσει επιλογές. Ευτυχώς θα έλεγα, εξάλλου αν κάποιος θέλει να λιώνει σε μάχες με γύρους κλπ ας παίξει jrpgs. Γι' αυτό και έχουμε Baldur's Gate -> NWN (πιο εύκολο στο θέμα των κανόνων dnd που πρέπει να ξέρεις) -> KotOR (σύστημα που μοιάζει με dnd αλλά προσαρμοσμένο) -> Mass Effect (πιο action). Το Dragon Age απλά αναπτύχθηκε επειδή υπήρχαν πιέσεις από το "παραδοσιακό" rpg κοινό προς bioware να βγάλει κάτι στα μέτρα τους.
kotor I apisteuto senario, baldur's gate apisteuto paixnidi.
daggerfall, morrowind, oblivion exw pai3ei ligo vevaia, den exw tosh upomonh kai fallout 3 ka8olou. Ta alla 2 fallout einai black isle opote bioware!
SpiritCrusher
22-01-2010, 03:46
Από Bethesda μόνο το Morrowind και πιο λίγο το Fallout 3 με είχε κολλήσει. Το ρίχνουμε Bioware και τους δίνουμε και το +1 γιατί έβγαλαν και PC based παιχνίδι σε μια εποχή που έχουμε πήξει στις console πίπες.
Τώρα για το καλύτερο MMO καμία εκ των 2 δεν έχει εμπειρία γύρω από το αντικείμενο οπότε είδωμεν.
asimoulis
22-01-2010, 09:42
η αλυσίδα που ανέφερα στην αρχή baldurs gate << neverwinter nights << kotor << mass effect << dragon age << επικείμενο MMO δεν είναι απλά παιχνίδια της bioware αντικατοπτρίζουν και την εξέλιξη του gaming.
ωχ σβήστηκε αυτό καταλάθος. η αγάπη μου για το edit.