Log in

View Full Version : Jester's March - Beyond / House of Spirits - Turn the Tide

Krux
12-01-2010, 12:02
http://2.bp.blogspot.com/_Evsve_QZ1Vs/STY_nVwsq8I/AAAAAAAAAEQ/3bolyoZus1I/s320/Jester%27s+March+-+Beyond.jpg

Lineup :
Olaf Bilic - vocals
Michael Bilic - guitars
Pierre Danielzyk - guitars
Martin Hirsch - bass
Oliver Schutrumpf - drums

Tracklist :
1. Beyond - intro
2. Middle Of Madness
3. Believe
4. Jester's Rise
5. Rain Falls
6. False Religion
7. Rhapsody In Lies
8. To Wicked Leaders
9. Into The Void

Μία ακόμα μπάντα που ξεπήδησε από την ανύπαρκτη εως τότε Γερμανία, στα metal δρώμενα, ήταν και οι Jester’s March.Περίτεχνο oldschool power/prog των οποίων οι prog εξάρσεις θυμίζουν έντονα παλιούς Sieges Even αν και δεν είναι τόσο χαοτικοί στις ενορχηστρώσεις τους.
Το 1991 παραδίδουν το πρώτο και κατά την άποψη μου καλύτερο τους album με τίτλο Beyond.
Το 1992 κυκλοφορούν ακόμα μια δουλειά υπο το όνομα Acts.
Οι Jester’s March δεν είναι η κλασσική TO DIE FOR μπάντα (ίσως μόνο για απόλυτα μυημένους prog fans) αλλά οφείλω να τους αναφέρω μιας και συγκαταλέγονται και αυτοί σε εκείνο το Γερμανικό underground prog κίνημα που υπήρχε στις αρχές τις δεκαετίας του ’90.
Η μεγαλύτερη συμβολή των Jester’s March στο prog ιδίωμα ήταν ότι διαλύθηκαν!!!
(Ναι καλά διαβάσατε)
Ο Olaf Bilic και ο Martin Hirsch που ήταν η ψυχή και το σώμα της μπάντας, πήραν την απόφαση να μην καταθέσουν τα όπλα έτσι απλά. Κλείνουν το κεφάλαιο που λέγεται Jester’s March, μιας και η απήχηση τους ήταν μηδενική, ασχέτως της ποιότητας τους και δημιουργούν μια καινούρια μπάντα με το όνομα House of Spirits.

http://www.spirit-of-metal.com/les%20goupes/H/House%20Of%20Spirits/Turn%20the%20Tide/Turn%20the%20Tide.jpg

Lineup :
Olaf Bilic
Uwe Baltrusch
Martin Hirsch
Jörg Michael

Tracklist :
1. Dawn
2. Turn Of The Tide
3. Wasteland
4. Keep Me From Dreaming
5. Close To The Edge
6. He Waited
7. In My Heart
8. The Eye Of A Storm
9. In A Daze
10. Final Mistake
11. Time Has Come

Σε αυτή την νέα μπάντα λοιπόν έρχεται να προστεθεί το μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Jorg Michael (Grave Digger, Headhunter, Mekong Delta, Axel Rudi Pell, Rage, Running Wild, Saxon, Stratovarius, Unleashed power) στα drums, όπως επίσης και ο Uwe Baltrusch (Mekong Delta)στις κιθάρες.
Το 1994 κυκλοφορούν το album Turn the tide και δίνουν μαθήματα prog λογικής (proglogic). Θυμίζουν αρκετά Queensryche της περιόδου Rage for order και Mindcrime. Ο Olaf Bilic πραγματικά παραδίδει σεμινάρια φωνητικής και γενικά η υπερομάδα αποδίδει στα χέρια του κοινού ένα album θηρίο του prog.
Το 1996 προβλήματα με την εταιρία τους που δείχνουν αξεπέραστα τους οδηγούν στην διάλυση.
Το 1998 από κάποια σύμπτωση ένα παλιό demo τους πέφτει στα χέρια της Century Media, η οποία δείχνει έντονο ενδιαφέρον να κυκλοφορήσει ένα δίσκο μαζί τους. Ο Uwe Baltrusch αποχωρεί από το σχήμα και την θέση του παίρνει ο Benhamin Schrippritt.
Το 1999 κυκλοφορούν το album Psychosphere το οποίο διαφοροποιείται πλήρως σε σχέση με το Turn the tide. Η επιρροή των Ryche έχει εξαφανιστεί τελείως και ο δίσκος αν και ακόμα πάνω στα prog βήματα που χάραξαν, ακούγεται πολύ mainstream για μια μπάντα που αναδείχτηκε από το underground.

Amnesiac.
12-01-2010, 12:11
bot που κάνει reviews;

Krux
12-01-2010, 12:13
bot που κάνει reviews;

Haha oxi. :grin:

Bot που ντεν εκει ντουλειά στο γκραφείο και κάνει ρεβιούζ για να περάσει το ώρα να πάει σπιτάκι του.

warlord mkII
12-01-2010, 14:34
Για τους Jester's March ειχα πει εδω πριν 5-6 χρονια οτι "πατανε dream theaters", οχι με οπαδικη συμπεριφορά αλλά με την ειλικρινη απορια πως γινεται το προγκ κοινο ν αποθεωνει τους μεν και να αγνοει τους δε.
Στο μονο που διαφωνω με τον krux ειναι αυτό:

Μία ακόμα μπάντα που ξεπήδησε από την ανύπαρκτη εως τότε Γερμανία, στα metal δρώμενα,
ανυπαρκτη στα τοτε μεταλ δρωμενα Γερμανια δεν υπαρχει. Μεγαθηρια εχει βγαλει αυτη η χωρα, ασχετα αν εδω και 10 χρονια ειναι ψοφια. Αν περιορισουμε στο προγκ, ναι δεν εχει δωσει πολλα σπουδαια.

Jim Dandy Mangrum
12-01-2010, 14:36
na sou pw edw oti polloi de 8a symfwnhsoun me to oti oi House of Spirits einai kalyteroi apo tous Jester’s March. bebaia kai gw isws protimw perissotero tous deuterous alla einai toso mikrh h diafora pou de 8a lega oti to kalytero pou ekanan einai oti dialy8hkan. ase pou basika h idia mpanta einai....
tespa kala ta les pantws kai 8a sumfwnhsw oti oi koryfh tous htan to Turn Of The Tide

bebaia pws ginetai na kaneis kritikes se trela kai gnwsta PAOKtsakia kai sy na sai flwrobazeli de to katalabainw.....

Zoonchild
12-01-2010, 14:40
το 1ο House of Spirits ειναι εξαιρετικος δισκος. Νομιζω ανωτερο απο το Jester's March. Απλα κανενα απο τα 2 γκρουπ δεν επαιζε "εφετζιδικα" για να γινει ευρυτερα γνωστο. Που τα θυμηθηκες, ρε θεουλη?

:-D

εδιτ: οκ, ακυρο, εχω το Acts απο Jester's March. Για το Beyond δεν ξερω πολλα. Αν καποιος μπορει ας στειλει κανενα σχετικο πιεμ.ε?
=)

Krux
12-01-2010, 14:41
Για τους Jester's March ειχα πει εδω πριν 5-6 χρονια οτι "πατανε dream theaters", οχι με οπαδικη συμπεριφορά αλλά με την ειλικρινη απορια πως γινεται το προγκ κοινο ν αποθεωνει τους μεν και να αγνοει τους δε.
Στο μονο που διαφωνω με τον krux ειναι αυτό:

Μία ακόμα μπάντα που ξεπήδησε από την ανύπαρκτη εως τότε Γερμανία, στα metal δρώμενα,
ανυπαρκτη στα τοτε μεταλ δρωμενα Γερμανια δεν υπαρχει. Μεγαθηρια εχει βγαλει αυτη η χωρα, ασχετα αν εδω και 10 χρονια ειναι ψοφια. Αν περιορισουμε στο προγκ, ναι δεν εχει δωσει πολλα σπουδαια.

Συμφωνώ και όντως δεν το διατύπωσα σωστά.

Αυτο που ήθελα να πω ήταν "στην ανύπαρκτη στα τότε prog metal δρώμενα Γερμανία".

Krux
12-01-2010, 14:47
το 1ο House of Spirits ειναι εξαιρετικος δισκος. Νομιζω ανωτερο απο το Jester's March. Απλα κανενα απο τα 2 γκρουπ δεν επαιζε "εφετζιδικα" για να γινει ευρυτερα γνωστο. Που τα θυμηθηκες, ρε θεουλη?

:-D

Αν δεις την δισκοθήκη μου θα καταλάβεις :razz:

Ολα τα παραπάνω και και κανα 2χίλιαρο ακόμα απο πολύ σπάνια και ψαγμένα πράγματα είναι γνήσια αγορασμένα με κόπο, μόχθο, χρήμα, αίμα και σπέρμα απο e-bay και λοιπές πηγές, τα τελευταία 15χρόνια.

Πως κατάφερα και ξεπλήρωσα 2 κάρτες που έφτασαν τα 2.000 ευρω έκαστη ένας καλός σατανούλης ξέρει.

:headbang:

Zoonchild
12-01-2010, 14:50
το Acts και τα 2 House of Spirits εγω τα ειχα βρει σχετικα ευκολα παντως(τοτε, τα παλια τα χρονια...)...8)

αν δεν σου κανει κοπο να ανεβασεις το Beyond σε κανενα rapidshare και να μου το στειλεις, θα μου εκανες μεγαλη χαρη :-D

warlord mkII
12-01-2010, 14:56
Krux, οταν λες 3χιλιαρο, μονο προγκ αυτά?

zoon εχεις pm

Krux
12-01-2010, 14:56
Έπεσες στην περίπτωση :lol::lol::lol:

Είμαι φανατικός αντι-downloader.
Εχω και εγώ τις ιδιοτροπίες μου ειδικά όταν πρόκειται για underground πράγματα.
Αν μιλάμε για τίποτα Metallica και λοιπούς κροίσους torrent-άρω δισκογραφία αλλά όταν μιλάμε για παιδιά που προσπαθούν να βγούν απο την αφάνεια είμαι κάθετος.
Τώρα θα μου πεις και με το δίκιο σου βέβαια "ποιά αφάνεια ρε @##$@, αφου έχουν διαλυθεί!".

Εκεί βουλώνω.

Krux
12-01-2010, 14:58
Krux, οταν λες 3χιλιαρο, μονο προγκ αυτά?

zoon εχεις pm

Κανα 2χίλιαρο prog και συνολικά κανα 4χίλιαρο την τελευταία φορά που αποπειράθηκα να τα μετρήσω, πριν μερικούς μήνες.

Θα post-άρω pics :oops:

warlord mkII
12-01-2010, 15:01
σε πιστευω, δε χρειαζονται φωτογραφιες....

ωραια, ελπιζω να μην περιορισεις τα posts σου μονο στο προγκ (κυριως γιατι εγω το εχω ψιλοεγκαταληψει το ειδος).

GuardianOfIvorytower
12-01-2010, 16:49
Το πρώτο Jester's March το είχα αγοράσει σε βινύλιο πριν από μερικά χρονάκια αλλά δεν του έχω δώσει ακόμα τη δέουσα προσοχή, είναι κ αυτό στην queue..πρέπει να ακούσω κ το House of Spirits κάποια στιγμή, πρέπει κάπου να έχω το δεύτερό τους...

Custom User
12-01-2010, 17:00
Από Ηouse Of Spirits έχω ακούσει μόνο το δεύτερο (aka τελευταίο) που κατ' εμέ είναι συμπαθητικό αλλά δε φτάνει με την καμία μεγαλεία όπως το Beyond.

oIFQd6wThZU

Τελειότητες.

Ra Pariah
13-01-2010, 14:47
Το "Beyond" των Jester's March είναι τεράστια δισκάρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ιδιαίτερα δύσκολο άκουσμα. Βασικά, στα αυτιά μου ακούγεται αρκετά power-ίζον.

Και κάπου εδώ να χαιρετίσω την προσπάθεια που κάνει ο Krux. (Ελπίζω να αχοληθεί και με τίποτε πιο κοντά στα γούστα μου, αλλά δε βαριέσαι...).

Shine on, Metal Warriors! :grin:

12 stars circle your brow
13-01-2010, 14:49
pinkfloydian χεβιμεταλ;

Ra Pariah
13-01-2010, 14:58
Χυτοσίδηρος.-

Ra Pariah
26-10-2011, 18:36
Bump

Τρώει καλό λιώσιμο η δισκογραφία των Jester's March. :dfinger:

GuardianOfIvorytower