PDA

View Full Version : Depressive Age - Lying in wait & Electric Scum

Krux
11-01-2010, 13:38
http://mediaportal.ru/uploads/posts/2009-05/1243344192_lying-in-wait.jpg

Depressive Age - Lying in wait (release date 1994 CMC)

Tracklist :
1. Lying In Wait
2. Where
3. Way Out
4. Berlin
5. Psycho Circle Game
6. The Story (Autumn Times II)
7. My Wine
8. From Out Of Future
9. Hateful Pride
10. Eternal Twins

http://mediaportal.ru/uploads/posts/2009-05/1243356481_electric-scum.jpg

Depressive Age - Electric Scum (release date 1996 GUN)

Tracklist :
1. Electric Scum
2. Cairo Crabat
3. Remember (Je t'aime, taverne noir)
4. Teenage Temples
5. Small Town Boy
6. Featherflute
7. Toyland Hills
8. Companero Song
9. New Machine Wisdom
10. Polar Athletic Son
11. Weird Boy
12. Sports Yells

Lineup :
Jan Lubitski - vocals
Jochen Klemp - guitars
Tim Schallenberg - bass
Norbert Drescher - drums

Tο 1989 το τείχος του Βερολίνου πέφτει και αρχίζουν μαζικά να εμφανίζονται μπάντες που μέχρι τότε ο κόσμος αγνοούσε.Μια απο αυτές και οι Depressive Age.Οχι βεβαίως οτι και πολλοί κατάλαβαν την ύπαρξη τους, αν και μερικά χρόνια μετά την διάλυση τους προσπαθούσαν διακαώς να βρουν τα albums τους ή έστω να καταφέρουν να βρουν κάποιες πληροφορίες για αυτή την μπάντα "διαμάντι".
Το 1990 κυκλοφορούν το πρώτο τους album με τίτλο First Depression που ηχητικά κατατάσεται στο thrash αλλά με πολυ έντονες prog-rock και doom επιρροές.
Το μπάμ γίνεται με την κυκλοφορία του Lying in wait το 1994.Προσωπικά το θεωρώ δίσκο ογκόλιθο για το prog στερέωμα, για να μην πω για το metal στερέωμα και ακουστώ υπερβολικός.Η μπάντα κινείται ακόμα έντονα στα thrash μονοπάτια αλλά με τόσο περίτεχνο τρόπο που είλικρινά το τι είδος metal παίζουν έρχεται σε τελευταία μοίρα όταν το ακους.Ξεχάστε τις επιρροές, ξεχάστε ομοιότητες, ξεχάστε τα όλα.Depressive Age is reinventing the steel.Απο το πρώτο δευτερόλεπτο που πατάς το play μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα σε κατακλύει.Κιθάρες ξυράφι, βουτηγμένες στο distortion, απίστευτες συνθέσεις, εκτελεστική δεινότητα και ένας frontman που δεν απέχει και πολύ απο τον εγκλεισμό σε ψυχιατρείο.Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο.Ακούστε το Where στο Youtube και ελάτε μετά να κάνουμε comments.Ο δίσκος ρολάρει με την μια τραγουδάρα να διαδέχεται την άλλη.Lying in wait, where , Berlin , Psycho Circle Game και ξαφνικά φτάνουμε αισίως στο τελευταίο track του album.Εκεί τρως την σφαλιάρα που λέγεται Eternal twins και πας στο διάολο.
Το 1995 κυκλοφορούν το album Symbols for the blue times και απομακρύνονται αισθητά απο το thrash ιδίωμα.Δυσκολότερο σαν άκουσμα απο το Lying... που απευθύνεται κυρίως σε ήδη μηυμένους στον ήχο των D-Age.
Κάπως έτσι φτάνουμε στα 1996 και την κυκλοφορία του Εlectric Scum.Του album που κατά την άποψη μου αποτελεί επιτομή του prog ήχου και πολύ άνετα το συγκαταλέγω στην προσωπική μου λίστα των 10 πιο αγαπημένων μου metal albums ever.Ακόμα πιο απομακρυσμένοι απο τα στενά όρια του thrash οι D-Age συνθέτουν ένα δίσκο που καταφέρνει να περάσει απο κάθε μονοπάτι της μεταλλικής σκηνής.Οσο και αν αλλάζει όμως ηχητικά η μπάντα, 3 πράγματα παραμένουν αναλλίωτα σε κάθε τραγούδι.Οι υπερκιθάρες του Jochen Klemp, οι psycho ερμηνείες του Jan Lubitski και οι στίχοι δηλητήριο.Στην αρχη ο ήχος τους σε ξενίζει με το "pop" ομώνυμο τραγούδι αλλά η τάξη επανέρχεται στο άκουσμα της πρώτης νότας του Cairo Crabat, Remember, Teenage temples.Κάπου εκέι συναντούμε και την καλύτερη ever διασκευή που έχει γίνει απο metal μπαντα.Ω ναι ειναι το small town boy και δεν μου το βγάζει κανείς απο το μυαλό οτι αυτό άκουσαν οι Paradise Lost και έτρεξαν να το κάνουν ραδιοφωνικό χιτάκι.

Ώσοι για πρώτη φορά ακούτε το όνομα Depressive Age, σας δίνεται μια ευκαιρία να εξερευνήσετε ένα απο μεγαλύτερα ακατέργαστα διαμάντια που έχει βγάλει ποτέ η μουσική αυτη.
Ώσοι έχετε ξανακούσει γι' αυτους αλλά δεν έτυχε να τους ψάξετε, κάντε το τώρα.Ποτέ δεν είναι αργα.
Ώσοι ξέρετε για πιο πραγμα μιλάω έχετε ήδη βαλει το Electric Scum στο CD-player και κοπανιέστε στους τοίχους στους ήχους του Cairo Crabat, ουρλιάζοντας "Airport please come 6481".

GuardianOfIvorytower
11-01-2010, 14:17
Στηρίζουμε κ επαυξάνουμε, κ ο JDM έρχεται με διθυράμβους...

Ρε σεις μήπως είναι ο Χελμ κ γράφει διαφορετικά για να μας ψαρώσει?

Ra Pariah
11-01-2010, 14:24
Krux, μια και είσαι progster, ξέρεις καμιά πολύ ζόρικη progressive-ιά ύφους Lethal και Ryche; Εννοώ "καμενιές" τύπου New Religion, En Force, Damien Steel, Kingsbane και πάει λέγοντας...

Krux
11-01-2010, 14:48
Στηρίζουμε κ επαυξάνουμε, κ ο JDM έρχεται με διθυράμβους...

Ρε σεις μήπως είναι ο Χελμ κ γράφει διαφορετικά για να μας ψαρώσει?

Δεν ξέρω ποιός είναι ο Χελμ αλλα σίγουρα δεν είμαι εγω.
Είμαι νέος στο forum αλλα παλιος στα μεταλικά δρώμενα.
Το forum το ανέφεραν κάποιοι φίλοι σε μια συζήτηση, το επισκέφθηκα και μου άρεσε πολύ που βρήκα ανθρώπους να συζητούν για πιο ψαγμένο metal.
Btw o JDM παποιος εν ?

Krux, μια και είσαι progster, ξέρεις καμιά πολύ ζόρικη progressive-ιά ύφους Lethal και Ryche; Εννοώ "καμενιές" τύπου New Religion, En Force, Damien Steel, Kingsbane και πάει λέγοντας...

Νομίζω οτι κατάλαβα που θέλεις να κυμανθείς (power/prog oldschool καταστάσεις?) και μου έρχονται πολλα καλούδια κατα νου.
Αναμείνατε στο ακουστικο σας.

Krux
11-01-2010, 14:57

Btw απο τα groups που ανεφέρεις ξέρω μόνο τους New Religion και τους Κingsbane (αυτοί δεν είναι κάτι αποκαιδια Καναδοί?) αλλά είμαι σίγουρος οτι εχω πιάσει τι σου αρέσει.

GuardianOfIvorytower
11-01-2010, 14:57
Χελμ παλιός χρήστης του φόρουμ με παρόμοιο γούστο σε prog/thrash-prog/techno thrash. Ήταν περισσότερο ρητορική η ερώτησή μου πάντως. Καλώς μας ήρθες κ συνέχισε έτσι :grin:

Ο JDM ενργός χρήστης με πολύ καλό γούστο αλλα κ ένα ελλάτωμα...

Krux
11-01-2010, 15:07
Ο JDM ενεργός χρήστης με πολύ καλό γούστο αλλα κ ένα ελλάτωμα...

Intriguing !!!

Rush
11-01-2010, 21:28
Koita,salonikios eisai,you're either with him or against him...Aetos gia skwlhks?

Ra Pariah
11-01-2010, 22:17

Btw απο τα groups που ανεφέρεις ξέρω μόνο τους New Religion και τους Κingsbane (αυτοί δεν είναι κάτι αποκαιδια Καναδοί?) αλλά είμαι σίγουρος οτι εχω πιάσει τι σου αρέσει.

Και τα άλλα δύο είναι δυνατά! Να σημειώσω δε ότι οι En Force είναι πραγματικά σαν τους Ryche.- (δε φαντάζεσαι πόσο...)

Οι Kingsbane τω όντι Καναδοί. Αν θες να προτείνεις τπτ, είμαι όλος αυτιά!

Jim Dandy Mangrum
12-01-2010, 14:09
opws panw katw eixe pei kai o Helm, ta 2 prwta Depressive Age tairiazoun poly kai antistixa ta 2 teleutaia tiariazoun kai auta metaksy tous. malista an den htan kai ta fwnhtika tou Lubitski 8a mporouse na htan kai allh mpanta.
esy dialegeis ta deutera diskakia kai stis 2 periptwseis kai mallon 8a symfwnhsw mazi sou. ok kai ta 4 einai diskares megales, alla me ta deutera album tous kai stis 2 "periodous" kataferan na megalourghsoun....

Krux
12-01-2010, 14:25
Βασικά πιστεύω οτι ο Lubitski και ο Buddo των θεών Last Crack (για τους οποίους έπεται review στο προσεχές μέλλον) κερδίζουν άνετα τον τίτλο των πιο παρανοικών frontmans που έχει βγάλει το metal.
Το Lying... είναι πιο ακατέργαστο, είναι πιο "in your fockin face" κατάσταση.
Το Electric... είναι πιο professional δουλειά, με σαφή προσανατολισμό.

Οπως και να έχει, είναι a monument to convey όπως τραγουδεί και ο φίλτατος Ray Alder.

H.
12-01-2010, 21:41
Όπως και να χει καλά που ήταν και ο Κρουξ πριν καμιά τριετία που μας έβαλε και ακούσαμε με το ζόρι και την ψάξαμε και ακούσαμε και γουστάραμε.

Krux
13-01-2010, 10:47
Όπως και να χει καλά που ήταν και ο Κρουξ πριν καμιά τριετία που μας έβαλε και ακούσαμε με το ζόρι και την ψάξαμε και ακούσαμε και γουστάραμε.

:touched::touched::touched:

12 stars circle your brow
24-02-2010, 04:08
Αγαπω τον SIXAMENO που μ' έπεισε κάποτε να τους ακούσω.
Αγαπω τον Krux που μ' έβαλε να τους ξανακούσω.
Αγαπώ και τον Τηλέμαχο που αναφέρθηκε πιο παλιά αλλά δεν του έδωσα σημασία, παρόλα αυτά είναι καλό παιδί κι έχει την αγαπη μου.

To Electric Scum είναι ασύλληπτο.

Krux
24-02-2010, 09:58
<---χαρούμενος.