PDA

View Full Version : Windows 7 και ελληνικά

Shadowking
08-01-2010, 04:07
Σώστε με, τα Win7 μου όταν χρειάζεται να ανοίξουν αρχείο του notepad που έχει μέσα ελληνικούς χαρακτήρες, τα διαβάζουν αλαμπουρνέζικα. Δεν το κάνουν πουθενά αλλού (το ίδιο αρχείο με word πχ ανοίγει μια χαρά). Το βασικό πρόβλημα είναι ότι εξίσου κινέζικα εμφανίζονται και οι υπότιτλοι (οι μη ενσωματεμώνοι) ασχέτως player. Σας έχει συμβεί; Το λύσατε;

KoiliaSamprela
08-01-2010, 04:27
γενικά δεν είχα κανένα πρόβλημα με τα Ελληνικά , ωστόσο just in case , έχεις ρυθμίσει regional settings ελληνικά?

Control Panel\Clock, Language, and Region

tab Administrative : εκεί που λέει Current language for non-Unicode programms: Greek ( Greece)

αν δεν το έχει τότε click change system locale και βάλε Greek ( Greece)

rat_poison
08-01-2010, 04:31
Κάποιο θέμα encoding θα είναι. Δες από το localization (ή όπου αλλού είναι στα windows κ στο notepad) σε τι encoding σώζεται το αρχείο txt by default.
Νομίζω τα windows χρησιμοποιούνε Greek-ISO. Aν τώρα το notepad χρησιμοποιεί Western-ISO... αλαμπουρνέζικα. Η λύση imo είναι να σώζουμε πάντα σε Unicode utf-8 για να ξεμπερδεύουμε, τώρα γιατί δεν υιοθετείται από όλους το standrad... δεν ξέρει κανείς να σου πει.

stam and the witches
18-02-2010, 20:17
Bump.

Display language, πώς το αλλάζουμε (μενού και ιστορίες στα ελληνικά κλπ). Πώς κατεβαίνουν τα language packs. Το κοντινότερο που βρήκα στο σάιτ της microsoft δεν είχε τα ελληνικά μέσα..

SpiritCrusher
18-02-2010, 20:22
Control Panel --> Windows Update. Θα σου λέει πως Νο important updates available και απο κάτω 34 optional updates available. Κανε κλικ αυτό με το 34 και θα σου βγάλει λίστα όπου διαλέγεις τη γλώσσα που θες. Επίσης όταν διαλέγεις γλώσσα για να κάνεις εγκατάσταση, θα συο λέει στο δεξί περιθώριο πως να την ενεργοποιήσεις αφού την κατεβάσεις.

edit: Kαι screenshot γιατί έτσι!

http://img203.imageshack.us/img203/5941/lang.jpg

stam and the witches
18-02-2010, 21:49
Κι όμως δεν. Έχει ένα κάρο updates αλλά τπτ σχετικό με γλώσσες.

Έχω Windows 7 Proffesional αν έχει καμιά σημασία.

SpiritCrusher
18-02-2010, 22:20
Από ότι φαίνεται έχει μιας και μόνο σε enterprise και ultimate στα βγάζει στο windows update.

Η διαδικασία εγκατάστασης είναι αυτή

http://www.mydigitallife.info/2009/05/28/how-to-install-or-unistall-language-packs-mui-or-lip-lpcab-in-windows-7/

Από εδώ και μετά δοκίμασε να την κάνεις και εκεί που σου λέει να του δείξεις το αρχείο του Language pack πάτα browse και πήγαινε στο dvd των Windows 7 μπας και έχει τίποτα πεταμένο μέσα. Αν δεν βλέπει τίποτα (που είναι και το πιο πιθανό) τότε πρέπει να βρούμε το Language pack από κάποιο site και να το κάνεις εγκατάσταση με την προαναφερθείσα μέθοδο.

Με google βρήκα αυτό που λέει πως τα έχει για download αλλά δεν το ξέρω το site οπότε ρίξε και κανένα scan με το antivirus σου στο αρχείο που θα κατεβάσεις. Ή απλά περίμενε μήπως έχει κάποιος άλλος κάποια πιο αξιόπιστη πηγή.

http://keznews.com/6149_Download_Windows_7_MUI_Language_Packs_-_Official_32-bit_and_64-bit_Direct_Download_Links