Log in

View Full Version : 2009, best of

Phoebus
07-01-2010, 18:23
Δεν είμαι πολύ του downloading, σιχαίνομαι να βλέπω ταινίες στον υπολογιστή. Δυστυχώς φέτος όμως, εννοώ πέρυσι, λόγω στρατού δεν έβγαινα σχεδόν καθόλου για σινεμά και έχασα πολλές ταινίες. Ζητώ λοιπόν σ'αυτό το θρεντ να ποστάρετε όλες τις ταινίες που βγήκαν το 2009 που θεωρείτε ότι αξίζουν και πρέπει να δει κάποιος. Λόγω της μαλακίας που δέρνει το imdb δε μπορώ να βρω μία τέτοια λίστα με user ratings οπότε ER must deliver.

Αν το θρεντ λειτουργήσει να φτιάξουμε θρεντς και για παλιότερα. Ποστάρετε.

FIXXXER
07-01-2010, 18:40
Εγω ειδα αυτη τη χρονια οσα sci fi σκουπιδια και αριστουργηματα και ολα στο ενδιαμεσο οσα δεν εχω δει αλλες χρονιες, ειχε πολυ πραγμα φετος. Αυτο που ζητας ειναι πολυ δυσκολο παντως, δηλαδη αφενος κανεις δε θα θυμαται ολες τις καλες ταινιες της χρονιας, αφετερου και να τις θυμαται θα χει δει τις μισες και τελος παντων δεν υπαρχει κανα site αναλογο? Ας πουμε απο αυτη τη λιστα εγω εχω δει οχτω μονο αν και εχω στο προγραμμα αλλες τοσες.

http://insidemovies.moviefone.com/2009/12/22/best-movies-of-2009/

Phoebus
07-01-2010, 18:51
Ό,τι θυμάστε μωρέ, να τις πείτε και να λινκάρετε τα ER threads αν υπάρχουν. Δε μας ενδιαφέρουν οι λίστες άλλων sites :P

Dythor
07-01-2010, 19:00
The White Ribbon
Moon
Bad Lieutenant: Port of Call – New Orleans
Inglourious Basterds
Public Enemies

Τop 5 απ' αυτές που είδα εγώ, ειδικά τις δυο πρώτες μην τις χάσεις με τίποτα. Πιθανότατα και A Serious Man αλλά δεν το έχω δει ακόμα.

Kelldorain
07-01-2010, 19:00
Κορυφαία ταινία της χρονιάς για μένα το Inglourious Basterds του Tarantino, που είναι άνετα η πληρέστερη δουλειά του εδώ και καιρό. Aρκετά στυλιζαρισμένο, όμορφο σενάριο και σκηνοθεσία, απλά ίσως έπρεπε να ήταν λίγο πιο καλά δομημένο.
Από 'κει και πέρα εντελώς πρόχειρα και προφανώς ξεχνώντας πολλά:
- 500 days of summer, που είναι το καλύτερο love story που έχω δει εδώ και πολύ καιρό
- District 9, πολύ δυνατό scifi, στο θρεντ τα γράφουν πολύ καλά. Στο χώρο των scifis επίσης το Star Trek ήταν καλύτερο από ότι περίμενα, χωρίς φυσικά να μπαίνει σε λίστες χρονιάς, απλά το αναφέρω.
- Girl With The Dragon Tattoo, σουηδικό thriller, ίσως κουράζει λίγο στο 2ο μισό του (έχει και μεγάλη διάρκεια) αλλά είναι συνολικά εξαιρετικό, με έξυπνα στοιχεία αστυνομικής στην αρχή της. Τα επόμενα μέρη της τριλογίας δεν τα έχω δει (έχουν leakάρει, απλά περιμένω για σινεμά), αλλά τα σχόλια που διαβάζω δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά
- Σε θέμα κωμωδιών υπήρχε πρώτα απ'όλα το Bruno, που είναι για μένα στα επίπεδα Borat. Σε δεύτερο βαθμό καλό και το Hangover, ερμηνεία Galyfianakis.
- Moon, που δεν είναι ότι περιμένεις με το που δεις το trailer, αλλά αντίθετα ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με τους χαρακτήρες. Ερμηνεία Rockwell η καλύτερη της χρονιάς
- Avatar που απλά να το δεις με 3d , σαν σενάριο (και γενικότερα σαν ταινία μάλλον) δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο αλλά τα εφε κλπ είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Λογικά από του χρόνου και πέρα θα γεμίσουμε avatar clones
- Από cartoons μου άρεσαν αρκετά το 9 και το Mary and Max, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είδα πολλά

Αν αναφέρεσαι σε ταινιες που ήρθαν στα ελληνικά σινεμά το 09 (χωρίς απαραίτητα να βγήκαν τότε), τότε επίσης το Frost/ Nixon που περιγράφει την δημοσιογραφική δουλειά με αφορμή μια συνέντευξη του Nixon και το Wrestler που όμως για μένα είναι μακράν η χειρότερη ταινία Aronofsky

εδιτ, και White Ribbon φυσικά που είπε ο Dythor

Dythor
07-01-2010, 19:01
Μακριά από Girl with the Dragon Tattoo και Hangover.

FIXXXER
07-01-2010, 19:09
Οκ Φοιβε, θα κανω κι εγω το ιδιο απο οσες ειδα τοτε.

- Hangover, μην ακους τον δηθεν αποπανω, παρα πολυ καλη κωμωδια απο τις καλυτερες φετινες
- Moon, ωραιο ατμοσφαιρικο, δεν ξερω αν θα το λεγα sci fi γιατι θα μπορουσε το ιδιο θεμα να περιγραφει και να δωθει και σε αλλο πλαισιο (και εχει δωθει ηδη δηλαδη)
- 9, σε καποιους δεν αρεσε καθολου, προσωπικα το βρηκα απο τα καλυτερα animation που εχω δει, μαρεσε παρα πολυ στα παντα του, ατμοσφαιρα, animation, πλοκη, χαρακτηρες κτλ, βεβαια οπως μου συστησαν δεν εχω δει μιγιαζακι και δε μπορω να μιλαω για το 9 με τοσο ενθουσιασμο :!:
- Pandorum, που το ειδα χθες, απλα δεστο
- District 9, τα χουμε πει στο αντιστοιχο θρεντ
- Αvatar, το ιδιο με το αποπανω

Δεν εχω βρει χρονο ακομα για τις "σοβαρες" ταινιες του 2009, δηλαδη κοινωνικες με προβληματισμους κτλ, αλλα σκοπευω να το κανω καποια στιγμη. Ειδα και το Mammoth που μου λεγαν οτι ειναι γαματο και ηταν μια ανουσιοτητα απο την αρχη ως το τελος.

H.
07-01-2010, 19:27
Μακριά από το Bruno, η μεγαλύτερη πατάτα του έτους, ουδεμία σχέση με borats.

ikonoklast
07-01-2010, 19:40
Απο ελληνικές δείτε Ακαδημία Πλάτωνος, Στρέλλα και Κυνόδοντα.

Dythor
07-01-2010, 19:49
Στρέλλα και Κυνόδοντα ναι, επίσης Watchmen και District 9 αξίζουν μια ματιά.

Kelldorain
07-01-2010, 20:14
Επίσης ξέχασα να αναφέρω το Thirst, το θυμήθηκα με αφορμή το άλλο θρεντ. + τις ελληνικές που είπατε, ειδικά ο Κυνόδοντας είναι πραγματικά στις κορυφαίες της χρονιάς.
Dythor για το Hangover καταλαβαίνω τις ενστάσεις (αν και για κωμωδίες ήταν κακή χρονιά οπότε αυτόματα αυτό ανεβαίνει στις πρώτες προτιμήσεις), το Girl With The Dragon Tattoo όμως είναι μια ταινιά με πραγματικά πολύ καλό πρώτο μισό, το δεύτερο είναι λίγο βαρετό και προβλέψιμο προς το τέλος ναι, αλλά δεν παύει συνολικά να βγάζει μια ωραία αίσθηση, τα πλάνα είναι εξαιρετικά και γενικά αυτές οι αστυνομικές πινελιές που γράφω και πιο πάνω ήταν αρκετά πετυχημένες. Συμφωνώ πάντως με το ποστ σου στο θρεντ ότι όπως εξελίχθηκε αρχικά θα μπορούσε να είναι πιο πλήρης.

atom_smasher
07-01-2010, 23:07
Frozen river .
wrestler
για την κουλτουρα της υποθεσης.
αδοξοι μπαστερδη ή οπως το λενε. γαμησε.
Σερλοκ χολμς. Δραση...μονο ποπ κορν μονο, οχι φαια ουσια.
ε δες και το αβαταρ να μας πεις..
ΝΤιστρικτ 9 επισης καλο.

KoiliaSamprela
07-01-2010, 23:20
Μακριά από Girl with the Dragon Tattoo και Hangover.

είπε ο άνθρωπος που ΚΑΙ είδε ΚΑΙ του άρεσε

Bad Lieutenant: Port of Call – New Orleans

ΠΕΡΑΣΕ ΕΞΩ

00i00
07-01-2010, 23:23
καλα πατος αυτο το ρημεηκ ε?

KoiliaSamprela
07-01-2010, 23:41
αυτός ο Νίκος ο Κλούβιος δεν αντέχεται όμως

FIXXXER
08-01-2010, 00:02
Το Ρεστλερ δεν ειναι του 2008?

freak brother
08-01-2010, 00:04
inglorious basterds λεει
up ταινιαρα (ειναι και ανιμεισιον)
thirst γαμω τις βαμπαιρ μουβις για κουλτουριαριδες
hangover
και district 9 μαρεσε οταν το ειδα.. αλλα δεν θα το ξαναβλεπα.

αυτα ειδα και θυμαμαι

μπρουνο παροτι μεγας φαν αλι τζι μεγαλη μουφα

Dythor
08-01-2010, 02:39
Dythor για το Hangover καταλαβαίνω τις ενστάσεις (αν και για κωμωδίες ήταν κακή χρονιά οπότε αυτόματα αυτό ανεβαίνει στις πρώτες προτιμήσεις), το Girl With The Dragon Tattoo όμως είναι μια ταινιά με πραγματικά πολύ καλό πρώτο μισό, το δεύτερο είναι λίγο βαρετό και προβλέψιμο προς το τέλος ναι, αλλά δεν παύει συνολικά να βγάζει μια ωραία αίσθηση, τα πλάνα είναι εξαιρετικά και γενικά αυτές οι αστυνομικές πινελιές που γράφω και πιο πάνω ήταν αρκετά πετυχημένες. Συμφωνώ πάντως με το ποστ σου στο θρεντ ότι όπως εξελίχθηκε αρχικά θα μπορούσε να είναι πιο πλήρης.

Όχι είναι μια ταινία με καλό πρώτο μισό και υπνωτιστικό δεύτερο ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΦΕΡΝΕΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ.

ΠΛΑΚΙΤΣΑ ΜΑΝ, μάλλον είσαι πιο ανεκτικός από 'μένα.

FIXXXER
08-01-2010, 02:40
Καλα σκασε τωρα ειπες αρκετες βλακειες

Dythor
08-01-2010, 02:40
Συγγνώμη.

FIXXXER
08-01-2010, 02:54
Συγχωρεμενος, να δεις το Hangover 2 οταν βγει και να αλλαξεις γνωμη και για το 1.

Phoebus
08-01-2010, 05:03
Ευχαριστώ παίδες, είστε όλοι κούκλοι :)

Agoraphobic_S.I.
10-01-2010, 03:50
Στρελλα για κανένα λόγο, διαστροφή, υπερβολή και δήθεν πρόκληση για το τίποτα. Λυπήθηκα τα εφτάμιση ευρώ.

antimusic
10-01-2010, 07:16
σοκαρίστηκες αγορίνα;

ikonoklast
10-01-2010, 12:53
δήθεν πρόκληση για το τίποτα
κοίτα, είσαι πιτσιρίκι αλλά θα 'ρθουν μούτζες...

Agoraphobic_S.I.
10-01-2010, 15:03
Ρε αποτυχημένος Αλμοδοβαρ λέμε.

atom_smasher
10-01-2010, 15:55
καλα, ας μην το δει αφου ειναι το 2008. Εκαναμε λαθος.

BunnyDee
11-01-2010, 17:23
Εγώ απλά διαφωνώ με το ότι
το Wrestler που όμως για μένα είναι μακράν η χειρότερη ταινία Aronofsky - εμένα μου είχε αρέσει πολύ, το εκτίμησα κλπ. Αλλά, ναι, είναι προπέρσινο.

Το Moon είναι η αγαπημένη μου για το '09, νομίζω, και το Inglourious Basterds και τον Κυνόδοντα και το Das Weisse Band και το Zombieland φχαριστήθηκα πραγματικά, και το Jennifer's Body ήταν ΟΚ αλλά με απογοήτευσε γιατί απ' τη σεναριογράφα περίμενα περισσότερα.

Α, και το Avatar μια βλακεία είναι αν δεν το δεις 3D κλπ στους σινεμάδες για να πωρωθείς με τα εφέ. Άντε, προλαβαίνεις.

Παρακμιακό Εργαλείο
31-01-2010, 18:11
The White Ribbon

Σε εμπιστεύομαι και πάω σε λίγες ώρες να την δω.

Amnesiac.
01-02-2010, 16:49
Η μεγαλύτερη απογοήτευση της χρονιάς πάντως ήταν το An Education. Αδιάφορη, ανούσια, βαρετή και άλλα τέτοια. Σύνελθε ΝΙΚ.