PDA

View Full Version : Subvertio Deus - Psalms of Perdition (2008)

carheart
06-01-2010, 00:26
Subvertio Deus - Psalms of Perdition
(2008, Satanic Propaganda Records)

http://www.metalkingdom.net/album/img/d29/22128.jpg

1. Alpha
2. I
3. II
4. Theoria
5. III
6. IV
7. Omega

Αυτή είναι η μοναδική μπάντα που έχω ακούσει που είναι ολοκληρωτικά και αποκλειστικά ταγμένη σε Deathspell Omega patterns, που σχεδόν κλέβει riffs, που έχει καταφέρει να εντοπίσει τον ήχο των DS όπως ακριβώς οι Katharsis τσάκωσαν το Under a Funeral Moon, και που είναι καλή. Οι συνθέσεις είναι σοβαρές, και αν το μονοπάτι είναι της πεπατημένης, και αν μας αρέσει να ακούμε μπάντες που μοιάζουν σε αυτές που Προσκυνάμε, στους Subvertio Deus δεν βρίσκουμε την καλλιτεχνική υπόσταση και την ουσία και όλα αυτά τα μεγαλειώδη. Εδώ συναντούμε όμως Ηχάρες μπρος στις οποίες γονατίζουμε. Θα νομίζετε πως ακούτε leftovers του Kenose. Τα κατάλληλα riffs. Όταν γελάς με τον εαυτό σου που κάθεσαι τόση ώρα και γράφεις για το παραπαίδι και όχι (πάλι) για το αφεντικό. Η ατμόσφαιρα του "Psalms of Perdition". Αν σημαίνει κάτι αυτό, εδώ έχουμε επιτυχημένους αντιγραφείς. Ανθρώπους που Ξέρουν και Αγαπάνε τον ήχο. Δώστε προσοχή όσοι νιώθετε με ορθοδοξίες. Αγγλία. Δύο τύποι γενικώς πανάγνωστοι. Εδώ και πολλά πολλά χρόνια, όπου ακούω riffs του Snorre, ξοδεύω αρκετό χρόνο. Οποιαδήποτε μπάντα και αν αποφασίσει να το γυρίσει έτσι, είτε κάνοντας καλά είτε όχι. Θα ακουστεί βλακεία, αλλά έχει αρχίσει εδώ και καιρό η εποχή που θα συμβαίνει το ίδιο για τους Deathspell Omega. Και ξαναλέω, αυτοί εδώ είναι από τους σοβαρούς "της σειράς".

Ακούτε (http://www.myspace.com/subvertiodeus)

SvH
11-01-2010, 21:44
dld/ing. einai toso kaloi oso deixnoun ? psarwsa polu me to layout kai ta info tous.

Necromanzee Cogent
11-01-2010, 23:20
Το Psalms of Perdition θα μπορούσε να είναι πολύ πιο γνωστό κατά την γνώμη μου. Ο λόγος που το πιστεύω είναι η άψογη "Ορθόδοξη" αισθητική του σε σύνολο μουσικό & εικαστικό, πράγμα σπάνιο για κάποιους που δεν είναι στην κλίκα της noevdia και κάνουν κάτι τετοιο.

Μουσικά συμφωνώ εντελώς με την άποψη περί "επιτυχημένης αντιγραφής". Από την άλλη υπάρχει λίγο παραπάνω "ηρεμία" στα δικά τους κομμάτια, αυτή την "ηρεμία" βέβαια έχουν κατά κάποιον τρόπο τοποθετήσει στην μουσική τους λαμβάνοντας την από την "Θρησκευτικότητα" των Deathspell Omega. Επειδή όμως δεν έχουν τόσο τέλειο rhythm section όσο εκείνοι, όταν ξεκινά η διαδικασία των χιλιομέτρων στις κιθάρες έχεις την αίσθηση ότι είναι πολύ πιο βατοί απο τους Πατέρες τους.

Ακόμα και τα φωνητικά είναι σα να τα φτύνει ο Mikko Aspa...

Συμπερασματικά, αν έγραφα σε έντυπο τύπο θα έλεγα στο τέλος:
"Όποιος έχει αγοράσει Deathspell Omega απο το 2004 και μετά να πάει να το αγοράσει χωρίς να το σκεφτεί καθόλου"

SvH
13-01-2010, 17:06
o vocalist exei allo ena polu endiaferon project , onomati Santus Nex to opoio metraei epishs.
Pros akroasin :
http://www.atmf.net/label/promo_sanctus_nex.php

Apterous
15-01-2010, 00:20
"Όποιος έχει αγοράσει Deathspell Omega απο το 2004 και μετά να πάει να το αγοράσει χωρίς να το σκεφτεί καθόλου"

νομίζω οτι υπερβάλεις.
οι Deathspell Omega του 2004 δεν συγκρίνονται με τίποτα.
δεν θα βγει ξανά κάτι τόσο μεγάλο.

η αλήθεια είναι οτι κι εγώ ψάρωσα με το εξώφυλλο, αλλά κουράστηκα με το περιεχόμενο.
δε μου άρεσε.

σας πρoτείνω να ακούσετε αυτο
http://www.metalkingdom.net/album/img/d19/20168.jpg

12 stars circle your brow
15-01-2010, 00:24
Δεν καταφέρνουν όλοι όμως να διαβάζουν εξώφυλλα μπλακμέταλ, ας μην είμαστε τόσο μυστήριοι βρε παιδιά!

Ειδικά δε όταν προτρέπουμε κάποιους ν' ακούσουν κάτι, ας τους κάνουμε την ζωή ευκολότερη προς αυτό.

http://www.metal-archives.com/release.php?id=187520

carheart
15-01-2010, 00:52
οι Deathspell Omega του 2004 δεν συγκρίνονται με τίποτα

Είναι μιας κάποιας παραδοχής πως οι Deathspell Omega του 2007 ήταν εκείνοι που ας πούμε έκαναν αυτό Το Μεγάλο που δεν θα ξαναγίνει. Το Si Monumentum επίσης χαβαλεδιάζει όλους τους υπόλοιπους (μπλακμέταλ και μη), αλλά στο FAS υπήρξε σπάνια στιγμή καλλιτεχνικής υπέρβασης. Ο καθείς όπως το βλέπει οφκόρς, έχω μιλήσει μέχρι και με τύπο που θεωρεί πως ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ μετά τo demo (για κάθε συγκρότημα υπάρχουν μερικοί εκατοντάδες τέτοιοι περίεργοι), αλλά βρίσκεις πως το Κενωσέ και το Φας ήταν βήματα προς τα κάτω; Αν ναι, γιατί;

Necromanzee Cogent
15-01-2010, 11:24

νομίζω οτι υπερβάλεις.
οι Deathspell Omega του 2004 δεν συγκρίνονται με τίποτα.
δεν θα βγει ξανά κάτι τόσο μεγάλο.

Αρχικά δεν είναι θέμα ποιότητας αλλά ομοιότητας και εξ' αυτού έκανα αυτή την αγοραστική σύγκριση. Ακόμη οι Deathspell του 2004 έκαναν κάτι αξιοθαύμαστο αλλά μπορεί κανείς να τους συγκρίνει άνετα με τους Deathspell του 2007, το Fas - Ite, Maledicti, in Ignem Aeternum

υπήρξε σπάνια στιγμή καλλιτεχνικής υπέρβασης.

Απο την άλλη προσωπικά θα έλεγα πως οι Deathspell Omega των split είναι οι αγαπημένοι μου. Ειδικά στο μνημείο Diabolus Absconditus απο την συλλογή του 2005 αλλά και το Chaining the Katechon θεωρώ οτι έστω και λίγο ξεπερνούν τα Album (συνθετικά).

carheart
15-01-2010, 12:06
Στο δε Diabolus Absconditus "σηκώνουν" για μερικά πικοδευτερόλεπτα ένα riff Kreator, διασκεδαστικό σημείο.

Ισχύει, τα splits είναι αντάξια των albums, είναι και λίγο πιο ανοιχτά σε πειραματισμούς, το κατέχων δεν γίνεται να είναι τόσο καλό όσο είναι, δεν αλλάζει όμως το ότι προσωπικά τους έχω πιο ψηλά στο Φασ, ελπίζω το επόμενο να είναι ακόμα καλύτερο.

Και επειδή σε κάθε blackmetal topic καταλήγουμε να μιλάμε για τους Deathspell Omega, άκουσε κανείς τα κομμάτια από το split Abigor/Blacklodge που θα βγει; Σπαστά σιντι ΕΑΛ, splitLP Noevdia, σαν το DS/Svest. Στο site της EAL δεν μπόρεσα να κατεβάσω τα κομμάτια, ένα βίντεο που έδωσαν στο krieg ήταν συμπαθές.

Apterous
15-01-2010, 13:31
Με συγχωρείτε που άργησα να απαντήσω.

Όσον αφορά το Kenose δεν έχω να πω πολλά γιατί το θεωρώ λάθος κίνηση από μεριά της μπάντας. Δεν μου είπε τίποτα και αν πήγε να ξεσηκώσει το ΙΙΙ, μετά μας τα χάλασε. Έχω παρατηρήσει κάτι πάντως. Βάλτε το ΙΙΙ από το kenose και λίγα δευτερόλεπτα μετά βαλτέ το jvbilate Dea από από το si monumentum… και ακούστε το προφανές.

Μα μόνο η συνεχόμενη τετράδα που αποτελείτε από jvbilate dea, CARNAL MALEFACTOR, drink the Devil’s blood και Maling paradigm γονατίζει το Fas.
Τι να συγκρίνεις με carnal malefactor? το Fas χάνει σε συναίσθημα αλλά εντάξει, ο
Hasjarl περνάει σε άλλο επίπεδο. Το bread of bitterness είναι έπος. Στο si monumentum είναι οι προσευχές επίσης, είναι οι μελωδίες, είναι το sola fide I – II, είναι το blessed are the dead… φυσικά, είναι οι στίχοι από το ομότιτλο… είναι πολλά.
Βλέπουμε δηλαδή ότι χρησιμοποιούν πολλούς και διαφορετικούς τρόπους έκφρασης, ενώ το Fas(t) είναι κάπως μονοκόμματο, ας το πούμε έτσι. Ακόμα και η ίδια η μπάντα υπερβάλει με δηλώσεις που αφορούν τον συγκεκριμένο δίσκο(το Si...).
αυτά και τίποτα παραπάνω από την ταπεινή μου άποψη.

Για το Diabolus Absconditus ούτε λόγος. Μιλάμε για αριστούργημα, όπως επίσης και το above Him των άλλων θεών.