PDA

View Full Version : Moblin

Dragonlord
31-12-2009, 12:16
Δε βλέπω να υπάρχει thread για τούτο. Μόλις αγόρασα ένα msi wind u100 (από το you.gr στα 200) και του πέρασα την τελευταία έκδοση, moblin 2.1. Δούλεψαν τα πάντα με το καλημέρα και γενικά είναι πολύ ωραία προσέγγιση στο desktop - εντελώς απλή και ιδανική για netbooks. Συν ότι είναι πανέμορφο (που είναι και ο βασικός λόγος που το έβαλα) και μπουτάρει πολύ γρήγορα. Από την άλλη, με χαλάει και λίγο γιατί έχω συνηθίσει να δουλεύω με full desktop και στα repos έχει πολύ λίγα πράγματα, οπότε δεν ξέρω αν θα μείνει. Ίσως να δοκιμάσω και το ubuntu moblin remix που βασίζεται στο 9.04. Γενικά ιδανικό λειτουργικό για netbooks και για γκομενάκια που θέλουν απλά να μπαίνουν στο ιντερνέ, να βλέπουν καμιά ταινία κλπ χωρίς να μπλέκουν με start menus και οτιδήποτε περιττό (σαν τον συμπλέκτη στα αυτοκίνητα). Μπάρκα ψήσου. Screenshots και γενικώς περισσότερα δώθε: http://www.dedoimedo.com/computers/moblin-2.html
(αναφέρει κάποια προβλήματα, αλλά μιλάει για την beta έκδοση του moblin 2.0, όχι το stable 2.1 που έχει βγει πλέον)

Dragonlord
03-01-2010, 12:38
Λοιπόν, update, τελικά δε δούλεψαν ακριβώς τα πάντα καθώς το touchpad δούλευε όποτε ήθελε, οπότε αναγκαστικά δοκίμασα άλλα πράγματα. Το ubuntu 9.10 δε δούλευε γιατί έχει πρόβλημα με το msi wind. Δοκίμασα το ubuntu moblin remix που βασίζεται σε ubuntu 9.04 και moblin 2.0 αλλά μου φάνηκε buggy (πχ χάλια scrolling στον browser) και το έβγαλα. Τώρα έχω ubuntu netbook remix 9.04 και όλα δουλεύουν ρολόι, η μόνη μαλακία είναι ότι στο 9.10 το έχουν κάνει αρκετά ομορφότερο αλλά δεν μπορώ να το βάλω για τον παραπάνω λόγο.

enitharmon
03-01-2010, 15:11
γιατι ηθελες να βαλεις moblin κι οχι ubuntu για netbook απο την αρχη;

Dragonlord
03-01-2010, 17:32
Ιζ μπιούτιφουλ, δες σε κανα youtube. Χωρίς ουσιαστικό λόγο, απλά μου άρεσε περισσότερο οπτικά (στην αρχή αρχή το έβαλα απλώς από περιέργεια).

Amnesiac.
03-01-2010, 20:46
Το δοκίμασα στο ιιιπισάκι αλλά δε δούλευε καλά το wifi και το έβγαλα αμέσως. Μάλλον το πιο όμορφο και ελαφρύ λινουξοειδές αλλά μου τη σπάει όλη αυτή η μανία με το να στηρίζονται τα πάντα στο social networking, θέλουμε αγνό παραδοσιακό μισανθρωπικό ντέσκτοπ.