PDA

View Full Version : PS3/XBOX 360/Wii στα κατανοητα.

metamelia3
23-12-2009, 18:57
λοιπον. Επειδή δεν καταλαβαινα χριστο απο την κουβεντα σας στο τοπικ του μοστου:
Θελω να παρω μια κονσολα για παιδι με αναπηρια στα χερια που ενδιαφερεται μονο (εστω προς το παρον) για τα fifa 2010, pro evolution 2010, smackdown 2010, υπαρχουν και για τις τρεις κονσολες.

Θελω να ξερω:
1) υπαρχει καποια απ'τις τρεις που να βοηθαει το σχημα του χειριστηριου για ασκηση των χεριων ή να έχει κυκλοφορήσει κάποιο ειδικό χειριστήριο που να βοηθάει τέτοιες περιπτώσεις;
2) με το θέμα σπασίματος/πειρατείας κλπ τι παίζει;
3) για το πς3 ειδα διαφορες εκδοσεις (40, 80, 250, 320 gb). τι παιζει μ'αυτα;
4) γενικα, ποια προτεινετε;

πλζ με ΑΠΛΑ λογια, στο τοπικ του μοστου μιλουσατε κινεζικα (γιαπωνεζικα εστω).

Shrinebuilder
23-12-2009, 20:18
Define αναπηρία.
To Wii χρειάζεται πολλές κινήσεις στα χέρια, όχι μόνο στα δάχτυλα, άρα ίσως του φανεί δύσκολο (?)

Kelldorain
23-12-2009, 23:47
1) το wii γενικά απαιτεί κίνηση χεριών οπότε ίσως να μην ήταν το κατάλληλο αν έχει πρόβλημα στο να κινεί τα χέρια του. Στα άλλα 2, το χειρηστήριο του 360 είναι καπως πιο βαρύ από αυτό του ps3. Επίσης τα συγκεκριμένα παιχνίδια που αναφέρεις τρέχουν καλύτερα σε ps3, xbox 360.
2) στο xbox 360 πηγαίνεις σε ένα ειδικό κατάστημα, σκας ένα 50ευρο και στο φλασάρουν. Μετά μπορείς να κατεβάζεις εσύ τα παιχνίδια είτε από rapidshare είτε από torrent (υπάρχουν άπειρα sites) και να τα γράφεις σε dvd double layer. Αν πάρει τελικά 360 πες να σου πω ακριβώς ποια κενά dvd θα πάρεις. Το 50 που αναφέρω είναι ενδεικτική τιμή, μπορείς να κάνεις και μόνος σου τη διαδικασία του φλασαρίσματος αλλά θέλει λίγο ψάξιμο. Στο PS3 δεν υπάρχει ακόμα τρόπος να σπάσει, για Wii δεν ξέρω αλλά νομίζω υπάρχει.
3) Και στο ps3 και στο xbox υπάρχουν διαφορετικές εκδόσεις ανάλογα με τη χωρητικότητα του σκληρού. Εγώ θα πρότεινα να πάρεις μια έκδοση με σκληρό αλλά με μικρό μέγεθος σχετικά που κοστίζει λίγο. Εξάλλου τα save games άντε να πιάνουν max 3-4 giga. Τα παραπάνω τα χρησιμοποιούν για να περνάνε mp3 κλπ ή ακόμα και για να γράφουν τα παιχνίδια κατευθείαν στο σκληρό, που οκ για μένα είναι απλά πολυτέλεια.
4) εγώ θα σου πρότεινα 360 λόγω του 2) και λόγω του ότι είναι φθηνότερο από ps3

BURNIN AMBITION
24-12-2009, 11:56
xbox pairneis akrivws epeidh flasaretai. uparxei palikari pou to flasarei sto xalandri me 15 euros

vasika an de thes na mpaineis sto live kai na paizeis diadiktuaka me allous, tote pairneis mia metaxeirismenh konsola pou tha einai flasarismenh me kana 80 euro.
epeita sou poulaw egw sklhro disko kai xeiristhria kai eimaste oloi euxaristhmenoi

ektos apo to teleutaio, sovara twra, to xbox einai monodromos

Weiss
01-03-2010, 11:37
ερώτηση

το xbox έρχεται με καλώδιο hdmi στη συσκευασία;

αν όχι, υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος να αγοράσω το καλώδιο της microsoft ή να πάρω ένα οποιοδήποτε κοινό;

Marillion
01-03-2010, 11:48
το arcade σίγουρα όχι. η ελίτ νομίζω έχει ακόμα. κάτι λέγανε θα το βγάλουν πάντως απ΄το πακέτο. προσωπικά πήρα ένα της μαικροσοφτ και σε 32αρα hdtv μου είναι κομπλέ. στο 30άρι βγήκε. τι τιμές βρίσκεις στα κοινά; είναι γαμωευαίσθητο πάντως το κουτί οπότε ξανασκέψου τι του βάζεις πάνω. νον-μαικροσοφτ κοντρολλερς μου βγάζουν μικροπροβλήματα να φανταστείς.

Weiss
01-03-2010, 11:52
θενξ, δεν έχω την ελίτ έκδοση γιατί δεν είμαι στην ελίτ :(

ας πει και κανένας άλλος αν έχει δοκιμάσει με πιο στάνταρ hdmi καλώδιο το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες το βρίσκω και περίπου 15 ευρώ φτηνότερο.

Amnesiac.
01-03-2010, 11:52
Το εξμποξ Ελίτ που έχω είχε το καλώδιο μέσα. Αλλά το έχασα και πήρα ένα οποιοδήποτε κοινό (αλλά ακριβούτσικο) και δουλεύει μια χαρά.

locust
01-03-2010, 12:57

ας πει και κανένας άλλος αν έχει δοκιμάσει με πιο στάνταρ hdmi καλώδιο το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες το βρίσκω και περίπου 15 ευρώ φτηνότερο.

η τβ σου δεν εχει είσοδο composite? (το χταπόδι με τα 6 καλώδια)

Weiss
01-03-2010, 12:59
έχει ναι.

locust
01-03-2010, 13:03
γιατί δεν θες να το συνδέσεις έτσι?

Weiss
01-03-2010, 13:06
δεν έχω κάτι ενάντια σ'αυτή τη σύνδεση, απλά νόμιζα ότι με το hdmi είναι καλύτερη η ποιότητα.

άμα μου λες ότι η ποιότητα είναι ίδια και ότι το composite είναι στη συσκευασία, δε θέλω σώνει και ντε να αγοράσω hdmi.

locust
01-03-2010, 13:10
εμένα ίδια μου φαίνεται, αν ήταν θα τα είχα δώσει και εγώ τα φράγκα . Προσοχή μόνο, αναφέρομαι σε σύνδεση composite και όχι RGB, δηλαδή θα χρειαστεί να συνδέσεις 5 καλώδια πίσω απο την τβ (3 εικόνα 2 ήχος) και όχι μόνο τα 3 (2 εικόνα 1 ήχος)

Weiss
01-03-2010, 13:12
άρα το composite περιλαμβάνεται στη συσκευασία του xbox; αν ναι, θα το κρατήσω έτσι για τώρα και βλέπουμε. η τηλεόρασή μου έχει composite είσοδο, σίγουρο αυτό.

Marillion
01-03-2010, 13:48
είναι αυτό που σου έγραψα πιο πάνω. μόνο αν έχεις την ελιτ έκδοση. οι υπολοιπες είναι με τα τρια καλώδια και το σκαρτ.

Weiss
01-03-2010, 13:50
okay

σας ευχαριστώ πολυ όλους :pink:

Ingolemo
01-03-2010, 17:36

η τβ σου δεν εχει είσοδο composite? (το χταπόδι με τα 6 καλώδια)

component ennoeis, composite einai to allo, me mia eisodo gia eikona, kai xalia poiothta :p
(Rgb epishs mporei na einai compenent h, pio sunithismena, vga)

Pantws Weiss, den nomizw na deis diafora me hdmi, eidika an h othonh einai 720p (hd-ready).

Apla tsekare na exeis valei kai sta settings tou xbox thn othonh ws HD e.

locust
01-03-2010, 17:41
έχεις δίκιο, είμαι βλάξ

Weiss
01-03-2010, 17:42
ε καλά βρε παιδιά, άμα είναι να αγοράσω όμως έτσι κι αλλιώς κάτι, ας αγοράσω το hdmi που είναι και θεωρητικά καλύτερο, και ένα καλώδιο, όχι 5.

ευχαριστώ και πάλιιιιιιιιιιιιι

Ingolemo
01-03-2010, 18:52
ε καλά βρε παιδιά, άμα είναι να αγοράσω όμως έτσι κι αλλιώς κάτι, ας αγοράσω το hdmi που είναι και θεωρητικά καλύτερο, και ένα καλώδιο, όχι 5.

ευχαριστώ και πάλιιιιιιιιιιιιι

E nai, pantws genika den aksizei na pareis ofiicial xbox hdmi, mia xara vriskeis polu kala hdmi kai me 10-15e. (ebay an tsekareis exei diafora, psakse kai ligo google kai tha vreis kati kalo kai fthno)

cynic
01-03-2010, 20:22
Pleon kai i elite ekdosi exei mono rca (sd sinesi diladi).Vgalan to component/hdmi giati einai giftoi.Genika hdmi opou vreis ftinotero, ola ta idia einai.Kana 5e gia 1.5m einai kali timi.

Amnesiac.
01-03-2010, 20:35
Α για πείτε λίγο μιας και μιλάμε για χβοχ. Έχω μια τηλεόραση 100hz ή κάπως έτσι, αυτό με τα 100κάτι πάντως και όταν είναι στο φουλ τα 100κάτι σε κάποια παιχνίδια (π.χ. resident evil 5) όταν υπάρχει γρήγορη κίνηση κάποια σημεία στην εικόνα θολώνουν. Είναι θέμα της τηλεόρασης αυτό; Γιατί δε γίνεται σε όλα τα παιχνίδια; Και δεν έχει να κάνει με την ταχύτητα της κίνησης, σε φίφα η προ ας πούμε δε μου το κάνει. Α το κάνει και σε κάποιες mkv ταινίες.

Amnesiac.
02-03-2010, 10:25
Εμένα σταρχίδια σας ε.

Θα δείτε τι θα πάθετε.

Marillion
02-03-2010, 14:11
ρε εγώ δεν ξέρω, δεν είμαι και τόσο τεχνοκράτης. ας πει ο λοκαστ που τα ζει καθημερινά:excl:

Amnesiac.
02-03-2010, 14:19
Ο λόκαστ ξέρει σίγουρα αλλά είναι γνωστός ΜΟΥΝΑΚΙΑΣ και δε μου απαντάει.

(εδώ είναι το σημείο που απαντάς για να αποδείξεις ότι είμαι άδικος και μαλάκας. Α, μια Σάμσουνγκ έχω)

Abruzzi
02-03-2010, 16:31
Α για πείτε λίγο μιας και μιλάμε για χβοχ. Έχω μια τηλεόραση 100hz ή κάπως έτσι, αυτό με τα 100κάτι πάντως και όταν είναι στο φουλ τα 100κάτι σε κάποια παιχνίδια (π.χ. resident evil 5) όταν υπάρχει γρήγορη κίνηση κάποια σημεία στην εικόνα θολώνουν. Είναι θέμα της τηλεόρασης αυτό; Γιατί δε γίνεται σε όλα τα παιχνίδια; Και δεν έχει να κάνει με την ταχύτητα της κίνησης, σε φίφα η προ ας πούμε δε μου το κάνει. Α το κάνει και σε κάποιες mkv ταινίες.

αυτο νομιζω εχει να κανει με την tv.χρονος αποκρισης.