Log in

View Full Version : Ανοίγει και κλείνει

rage for order
15-12-2009, 23:19
Μου έχουν φέρει έναν υπολογιστή να κοιτάξω. Μου είπαν μια μέρα το πατήσαμε να ανοίξει και δεν άνοιξε, μετά από κάποιες ώρες δοκιμάσαμε πάλι και δούλεψε και μετά ποτέ ξανά. Τον βάζω στην πρίζα, πατάω κουμπί πάει να δουλέψει και κλείνει αμέσως, ίσα ξεκινάνε τα ανεμιστηράκια δηλαδή. Κρατάω πατημένο το κουμπί και ανοιγοκλείνει όση ώρα το κρατήσω.

Εφόσον μπορεί και ξεκινάει έστω και στιγμιαία αποκλείουμε το τροφοδοτικό; Καμιά ιδέα;

Sotos_The_Tequiler
15-12-2009, 23:22
τσέκαρε τα καλώδια τροφοδοσίας που καταλήγουν σε σκληρούς, CD ROM, floppy drive κλπ κλπ μήπως κατα λάθος είναι κανένα βραχυκυκλωμένο κάπου. Όταν έκανα πειράματα με ένα παλιό PC μου, κάθε φορά που βραχυκύκλωνα κάποια από αυτά το PC έσβηνε

rage for order
15-12-2009, 23:27
τον έβαλα οριζόντια για να δω κάτι και τώρα δουλεύει κανονικά. τον γυρνάω και δουλεύει επίσης κανονικά. καλύτερα να μην άνοιγε καθόλου!

Sotos_The_Tequiler
15-12-2009, 23:30
βάψ'το μπλε.... :-D

Esteban
15-12-2009, 23:31
ιτς ε κονσπίρασυ!

Kelldorain
15-12-2009, 23:37
E κάποιο καλώδιο δεν είναι καλά συνδεδεμένο και ανάλογα με τη θέση μπορεί να κάνει/ να μην κάνει καλή επαφή, το είχα πάθει παλιά. Αν δεν βαριέσαι ξανασύνδεσε τα πάντα

KoiliaSamprela
17-12-2009, 11:20
τον έβαλα οριζόντια για να δω κάτι και τώρα δουλεύει κανονικά. τον γυρνάω και δουλεύει επίσης κανονικά. καλύτερα να μην άνοιγε καθόλου!

λέγεται στατικός ηλεκτρισμός (ή κάτι σχετικό και επίσης δική μου ονομασία).
Το πάθαινα και εγώ κάποτε με πελάτη, μέχρι που ανακάλυψα έναν τρόπο να το σιάχνω σχετικά εύκολα.

Έβαζα το καλώδιο στην πρίζα και έβαζα έβγαζα την άλλη άκρη από το τροφοδοτικό. Στην αρχή έκανε ένα χρατς χρατς πολύ αμυδρά , μόλις έκοβε ο θόρυβος ήταν εντάξει.

(κοινώς δεν έφτιαξε με την αλλαγή θέσης , αλλά "καθάρισε" από τα μαγνητικά πεδία και τους ΕΛ)

rage for order
18-12-2009, 19:33
παιδιά τώρα συνήθως ξεκινάει αλλά κολλάει και λέει:

http://img96.imageshack.us/img96/5470/pc180005.jpg

για πείτε γνώμες

ikonoklast
18-12-2009, 20:03
Ε, δε βρίσκει drive 5 1/4''.

KoiliaSamprela
18-12-2009, 22:17
βγάλε δεύτερο σκληρό , dvd/cdrom όλα εκτός από τον βασικό σκληρό

Ingolemo
19-12-2009, 21:00
Paizei na ta xei psilofthsei o slave sklhros, kana kalwdio na mn kanei kalh epafh / na xei xalasei, h ta jumpers twn drives na mhn einai se automatic/cable select kai na mplekontai.

Genika pisw apo tous ide sklhrous exei kati jumperakia, pou ta vazeis analoga me to ti einai o sklhros (master, slave, master with slave, cable select).
Shnuthws einai sto cable select (dhl analoga pws vazeis ta kalwdia), alla mporeis na dokimaseis na ta valeis kai manual (an einai kai oi duo sto idio kalwdio vale master w/slave ton prwto (pou exei ta windows), slave ton deutero.

ps. kanoume kai kana resize tis pics e :p

rage for order
19-12-2009, 21:15
απλά η μαλακία είναι ότι δεν το έχω μπροστά μου και δίνω οδηγίες από το τηλέφωνο. αύριο μεθαύριο θα σας που που είμαστε. για τον slave το υποψιάστηκα και γω. για την πικ έχεις δίκιο αλλά τώρα δεν έχει νόημα να την αλλάξω, την έχουν όλοι στην cache.

Moonspellheim
20-12-2009, 05:41
αλλά τώρα δεν έχει νόημα να την αλλάξω, την έχουν όλοι στην cache.

.......

rage for order
20-12-2009, 05:52
άντε γαμήσου γιάννη

Moonspellheim
20-12-2009, 13:31
:(

rage for order
21-12-2009, 18:53
Λοιπόν, γαμιέται!

Μου τον φέρνουν τον υπολογιστή και δεν ανοίγει πάλι. Βγάζω ένα παλιό μόντεμ που είχε και ξεκινάει. Ωραία λέω παίζει να το βρήκαμε. Συνεχίζει όμως να κολλάει μετά και λέω κανάς δίσκος θάναι. Βγάζω έναν παλιό 40άρι IDE που είχε μιας και ήταν πιο πιθανό να είναι αυτός, τον βάζω secondary στον δικό μου και δουλεύει μια χαρά. Τον βγάζω και βάζω στον δικό μου έναν IDE 200αρι WD νομίζω. Κολλάει το pc. Ωραία λέω, το βρήκαμε και τελειώσαμε. Τον βγάζω και ανοίγω τον δικό μου. Πούτσα!!!!!! Ξεκινάει φτάνει εκεί που φορτώνει το ubuntu και δεν μπορεί να μπει, προσπαθεί 10 ώρες να μπει στην logon screen ξεκινώντας από την αρχή την διαδικασία και στο τέλος restart. Διαλέγω να μπω στα windows και εκεί φτάνει μέχρι εκεί που σου δείχνει το σήμα των windows με την μπάρα που φορτώνει και πάλι restart. Μπαίνω safe mod βλέπω ότι δουλεύει ο δίσκος κανονικά, πάω να δω το hardware όπου όλα φαίνονται οκ. Βάζω do not use this device στην κάρτα γραφικών restart και μπαίνει κανονικά! Επίσης βάζω live CD ubuntu 9.04 και εκεί μπαίνει κανονικά και βλέπει όλους τους δίσκους. Οπότε υποθέτω ναι μεν η κάρτα λειτουργεί αλλά όταν πάει να λειτουργήσει κανονικά κάτι πάει στραβά και δίνει reboot.

Τελικά για τον άλλον υπολογιστή βρήκα ότι πέρα από όλα τα άλλα δεν ξεκινάει εγκατάσταση windows και με τις δύο ram πάνω. Τέσπα. Πως σκατά ένας (πιθανόν) χαλασμένος δίσκος πείραξε την κάρτα μου; Λέτε να φταίει τίποτα άλλο; Έχει κανένας AGP κάρτα γραφικών να μου δώσει;