View Full Version : [TV] Generation Kill
enitharmon
14-12-2009, 12:44
http://exegeet.files.wordpress.com/2009/05/generation-kill.jpg
http://www.imdb.com/title/tt0995832
κι οπωσδηποτε
http://www.hbo.com/generationkill/
οπως ανεφερε ο οντονιαν στο wire θρεντ, μινι σειρα HBO
το δβδ εχει γλωσσαρι με την αργκο των Marines και chain of command με τα προσωπα γιατι καποιες φορες ακρη δε βγαινει ποιος προσταζει ποιον.
SpiritCrusher
14-12-2009, 13:10
Πες και πως σου φάνηκε και αν o Simon μας απογοητεύει μετά το the wire,
antimusic
14-12-2009, 13:11
γάμησε & τι εννοείς, αυτό έκανε μετά το wire.
SpiritCrusher
14-12-2009, 13:38
Αν είναι το ίδιο καλό ή αν είναι καμία μπαρούφα με προπαγάνδες (έχω αρχίσει και τα φοβάμαι πια τα στρατιωτικά τους).
Νομίζω πως το "γάμησε" με κάλυψε :P
antimusic
14-12-2009, 13:43
ok, διάβασα το "και αν" ως "αν και".
freak brother
14-12-2009, 14:35
τελειο φαινεται , αμα ψηνει κανεις φαση με Β παγκοσμιο δειτε band of brothers. http://www.imdb.com/title/tt0185906/
τον μαλακα παιζει αυτος που παιζει τον καθηγητη κατι στα φιλαρακια!!
enitharmon
14-12-2009, 15:08
ένα επεισόδιο είδα χτες, αλλά δεν είναι προπαγάνδα αυτό το πράμα. δε νομίζω να φανεί πουθενά ότι "λυπούνται" τους ιρακινούς και πωπω τι κακό κάναμε (peace to all και τετοια), αλλά οταν μπαίνουν Ιρακ δε λένε "παμε να ελευθερώσουμε". we invade the country λένε.
έχει τόση στρατιωτική αργκο που χωρίς υπότιτλους δύσκολα τα βγάζεις πέρα.
παίζουν και ο Eric το βαμπιρ και ο Ziggy. O Ziggy τον βλαμμένο πάλι που δεν ξέρει πότε να σκάει.
νομίζω ότι είναι σειρά για τον αμερικανικό στρατό στο Ιρακ χωρίς προκαταλήψεις και συναισθηματισμούς. Στεγνή πραγματικότητα
antimusic
14-12-2009, 15:13
ναι αυτό, είναι ας πούμε "δημοσιογραφικό" (αυτός ο ρεπόρτερ του ρόλλινγκ στόουν που έχουν μαζί τους είναι υποτίθεται ο τύπος που έχει γράψει το ομώνυμο βιβλίο), και φυσικά ξέρουμε οτι το τημ της παραγωγής αποφεύγει χολιγουντισμούς.
φρηκ δεν έχει τυπικές μάχες και κλασσικούς ηρωισμούς όπως το band of brothers, πιο πολύ θυμίζει jarhead.
enitharmon
04-01-2010, 01:23
με τοσα λαθη και μαλακιες που κανουν, αναρωτιεσαι πως καταφερνουν και παραμενουν ακομα στο ιρακ
Black Snake Moan
04-01-2010, 04:41
Μετά το my name is earl και το wire έκανα πολύ καιρό να πιαστώ πάλι με σειρές (εντάξει, το true blood αλλά εκείνο είναι snack,μόνο 2 σεζόν είναι), αλλά λέω να το δω αυτό.
Έχω ακούσει ότι είναι ρεαλιστική αναπαράσταση του στρατού γενικότερα, 90% του χρόνου είναι βαρεμάρα και το υπόλοιπο 10% είναι χάος, άγχος και (αν είσαι σε πόλεμο) ψόφος και ζουμιά.
Να δω μόνο από πού θα το κατεβάσω τώρα που έκλεισε το gamato, για να ανεβάσεις ratio στο torrentleech πρέπει να κάνεις κωλοτούμπες κανένα μήνα.
Phantom Duck
04-01-2010, 04:56
έχεις κάτι με τους public trackers; μια χαρά είναι το τόρρεντ του piratebay.
Black Snake Moan
04-01-2010, 15:35
Η αλήθεια είναι ότι δεν έψαξα ιδιαίτερα. Έχω και στο demonoid που είναι semi-private, αλλά γενικα δεν είναι θέμα tracker.
Απλά προτιμάω να κατεβάζω πακέτο όλη τη σεζόν αντί να κυνηγάω ένα ένα τα επεισόδια (α ρε gamato τι ζημιά μας έκανες,κακομάθαμε). Αυτό εδώ νομίζω ότι είναι λίγα επεισόδια όμως, θα βγει άκρη.
Phantom Duck
04-01-2010, 16:06
Αντί να κάτσεις να γράψεις αυτές τις τρεις σειρές, θα μπορούσες να εχεις βρει το generation kill σε εκατό διαφορετικούς trackers, όλο μαζί και όχι ανά επεισόδιο (όπως κάθε γαμημένη σειρά από καταβολής κόσμου) όπως έκανα πριν από μια εβδομάδα στο κωλοfuckin' διάσημο pirate bay.
Black Snake Moan
04-01-2010, 20:50
Σίγουρα, απλά εκείνη την ώρα προτιμούσα να φλυαρώ στο forum πίνοντας καφέ, παρά να κυνηγάω torrents με την τσίμπλα στο μάτι :D
Για να επιμένεις τόσο πρέπει να είναι πολύ καλό, θα το τιμήσω σε κάποια φάση σύντομα.
rage for order
04-01-2010, 21:19
έχει τόση στρατιωτική αργκο που χωρίς υπότιτλους δύσκολα τα βγάζεις πέρα.
Ελληνικούς δεν βρίσκω. Υπάρχουν; Με τους αγγλικούς παλεύεται;
enitharmon
04-01-2010, 22:04
νομίζω ουτε καν
το δβδ εχει βιβλιαράκι με επεξηγηματικό γλωσσάρι της αργκό που χρησιμοποιούν και σε καποια σημεια ήμουν συνέχεια pause για να κοιταξω να δω τι λενε. βοηθάει επίσης και η ιεραρχία που εχει στο βιβλιαράκι για να καταλαβαίνεις ποιος μπορεί να διατάζει ποιον
κάποια πράγματα τα καταλαβαίνεις κι από μόνος σου, πχ we are Oscar Mike = we are on move, κάποια άλλα (πχ donkey dick) αντε βγαλε ακρη τι σημαινουν
καπου εδω θα πεταχτει ομως ο νικοδημος και θα σου δωσει σαιτ που τα εχει ολα αυτα και πολλες αλλες εξηγησεις
χαχ όχι, ήταν απόλαυση να προσπαθώ από τα συμφραζόμενα να καταλάβω τα αρχικά :grin:
atom_smasher
05-01-2010, 00:48
A το χα πετυχει στην τιβι καποια βραδυα. Καλο
Black Snake Moan
05-01-2010, 03:22
κάποια πράγματα τα καταλαβαίνεις κι από μόνος σου, πχ we are Oscar Mike = we are on move, κάποια άλλα (πχ donkey dick) αντε βγαλε ακρη τι σημαινουν
Γενικά στα στρατά ο κόσμος βρίζει συνέχεια. Donkey Dick είναι απλά οτιδήποτε μακρόστενο και μεγάλο, πχ όπως θα λέγαμε εδώ "ρε μαλάκα, πιασε αυτή την πούτσα" αντί για "φέρε μου την κάνη του οπλοπολυβόλου".
Για τα oscar mike κλπ τώρα, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες από παράσιτα στους ασύρματους κλπ, όλα τα ακρωνύμια/αρχικά προφέρονται με το λεγόμενο φωνητικό αλφάβητο:
http://img215.imageshack.us/img215/905/faaphoneticchart.gif
Στο δικό μας στρατό δεν παίζει τόσο αυτό γιατί τα γράμματα της αλφαβήτου είναι μεγάλες, ξεκάθαρες λέξεις, πχ πιο εύκολα να ακούσεις λάθος το "μπι" στα αγγλικά και να νομίσεις ότι σου λένε me, από ότι να μπερδέψεις το "βήτα", συν οτι και η υπόλοιπη γλώσσα έχει μεγάλες λέξεις που δύσκολα να παρερμηνευτούν και χρησιμοποιούν και κωδικές ονομασίες. Επίσης, είναι γενικά αποδεκτό διεθνώς και για πολιτικές ραδιοεπικοινωνίες, ότι πρώτα λες σε ποιον απευθύνεσαι και μετά ποιος είσαι, όπως και ότι τα νούμερα προφέρονται ένα-ένα ψηφίο.
Το φωνητικό αλφάβητο χρησιμοποιείται και όταν οι επικοινωνίες είναι στα αγγλικά για λόγους διεθνοποίησης, πχ σήματα κινδύνου, ναυσιπλοϊα και έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας. Όταν ας πούμε η πτήση 238 της Ολυμπιακής (Olympic AirLines 238--> OAL238 για παράδειγμα, δε ξέρω τους κανονικούς κωδικούς) μιλάει με τον ελεγκτή που κοιτάει το ραντάρ στο Ελ.Βενιζέλος για να ζητήσει κάτι, θα ξεκινήσει κάπως έτσι: "Athens Center, Oscar Alpha Lima two three eight, requesting..." και πάει λέγοντας.
Όλα αυτά γίνονται για να ισορροπήσουν την ανάγκη για όσο το δυνατόν ξεκάθαρη επικοινωνία με όσο το δυνατόν λιγότερες λέξεις, όχι μόνο στο στρατό αλλά και γενικότερα όπου χρησιμοποιείται μεγάλο δίκτυο ασυρμάτων. Ας πούμε, αντί να πεις "αξιωματικέ που είσαι επικεφαλής των σκοπών, είμαι ο σκοπός της 2ης σκοπιάς και πήρα να σου πω ότι πέρασε το τζιπάκι του περιπόλου", λες "φροντίδα ο φύλακας 2,πέρασε ο τροχός" και τελειώνεις, όπως αντίστοιχα αντί να λέει ο καπετάνιος του superfast "βυθιζόμαστε, βοήθεια, ελάτε να μας σώσετε" θα πει may day και πού περίπου είναι (ή όταν τον πιάσει κόψιμο, σύμφωνα με το ΑΜΑΝ :D )
Γενικά είναι πολύ μπέρδεμα αν δεν ξέρεις το σύστημα, αλλά αν το συνηθίσεις καταλαβαίνεις επακριβώς τι σου λέει ο άλλος σε 2-3 κουβέντες, ακόμα κι αν παίζουν κάποια παράσιτα στον ασύρματο βγαίνει συνεννόηση.
Τώρα βεβαια, αν το κάθε τι το μετατρέπει ο άλλος σε αρχικά και το λέει με phonetics μπερδεύεται περισσότερο το πράγμα, γιατί ακόμα κι αν βγάλεις άκρη ποια είναι τα αρχικά ίσως να μη ξέρεις τι σημαίνουν. Κάποια μπορεί να είναι γενικότερες ορολογίες που χρησιμοποιούνται επίσημα, κάποια μπορεί να είναι μόνο του συγκεκριμένου σώματος ή ακόμα της μονάδας/υπομονάδας και κάποια μπορεί να είναι στο χαβαλέ μεταξύ 2-3 ατόμων.
Για την ιεραρχία τώρα, γενικά πάει:
division=μεραρχία
brigade=ταξιαρχία
regiment=σύνταγμα
batallion=τάγμα
company=λόχος
platoon=διμοιρία (και ταινιάρα του Oliver Stone επίσης)
Αναλόγως την φάση του κάθε στρατού, μερικά αλλάζουν ονόματα από το ένα όπλο στο άλλο (πχ σε αεροπορία, αλεξιπτωτιστές και πυροβολικό έχουν μοίρες αντί για λόχους), αλλά σε γενικές γραμμές αυτά είναι. Επίσης, κάτω από τη διμοιρία έχεις τα στοιχεία (fireteams) αλλά αυτά είναι ανεπίσημα και αλλάζουν αν υπάρχει ανάγκη, πχ αν τραυματιστεί κάποιος τον αντικαθιστά άλλος. Αυτά απλά είναι ομάδες 2-4 ατόμων που έχουν συγκεκριμένα όπλα. Μπορεί να είναι 4 άτομα που χειρίζονται ένα όπλο όλοι μαζί (πχ ένα αντιαεροπορικό κανόνι), ή έχει ο καθένας ατομικό οπλισμό.
Γενικά, στοιχεία και διμοιρίες τα διοικούν υπαξιωματικοί (από δεκανέας μέχρι αρχιλοχίας), αλλά οι αμερικάνοι έχουν περισσότερες βαθμίδες από ότι εμείς, πχ αυτόν που εμείς λέμε λοχία αυτοί τον λένε κάτι σαν "επιδεκανέα". Για τους λόχους είναι οι λοχαγοί (captain), και από εκεί και πάνω έχει τους μεγαλύτερους βαθμούς (major, colonel, general) κλπ.
Φαντάζομαι στη σειρά θα επικεντρώνει σε καμιά ομμάδα 10-20 ατόμων, όπότε θα είναι μικροί βαθμοί. Σε αυτή την περίπτωση απλά κοιτάτε πόσα V έχουν στο μανίκι ή στο πέτο της στολής τους, όποιος έχει τα πιο πολλά κερδίζει :lol:
Επειδή όπως πάντα google is our friend, βρήκα και ένα "λεξικό" που πρέπει να τα εξηγεί πιο αναλυτικά: http://interestingdiscussions.blogspot.com/2008/07/generation-kill-glossary.html
;-)
KoiliaSamprela
05-01-2010, 10:59
Για τα oscar mike κλπ τώρα, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες από παράσιτα στους ασύρματους κλπ, όλα τα ακρωνύμια/αρχικά προφέρονται με το λεγόμενο φωνητικό αλφάβητο:
http://img215.imageshack.us/img215/905/faaphoneticchart.gif
Στο δικό μας στρατό δεν παίζει τόσο αυτό γιατί τα γράμματα της αλφαβήτου είναι μεγάλες, ξεκάθαρες λέξεις, πχ πιο εύκολα να ακούσεις λάθος το "μπι" στα αγγλικά και να νομίσεις ότι σου λένε me, από ότι να μπερδέψεις το "βήτα", συν οτι και η υπόλοιπη γλώσσα έχει μεγάλες λέξεις που δύσκολα να παρερμηνευτούν και χρησιμοποιούν και κωδικές ονομασίες.
Και στον Ελληνικό στρατό και γενικότερα ελληνική ακτοπλοΐα μια χαρά χρησιμοποιούν το ελληνικό φωνητικό αλφάβητο τακτικότατα
Α = ΑΣΤΗΡ
Β = ΒΥΡΩΝ
Γ = ΓΑΛΗ
Δ = ΔΟΞΑ
Ε = ΕΡΜΗΣ
Ζ = ΖΕΥΣ
Η = ΗΡΩ
Θ = ΘΕΑ
Ι = ΙΣΚΙΟΣ
Κ = ΚΕΝΟ
Λ = ΛΑΜΑ
Μ = ΜΕΛΙ
Ν = ΝΑΟΣ
Ξ = ΞΕΡΞΗΣ
Ο = ΟΣΜΗ
Π = ΠΕΤΡΟΣ
Ρ = ΡΗΓΑΣ
Σ = ΣΟΦΟΣ
Τ = ΤΙΓΡΗΣ
Υ = ΥΜΝΟΣ
Φ = ΦΩΦΩ
Χ = ΧΑΡΑ
Ψ = ΨΥΧΗ
Ω = ΩΜΕΓΑ
enitharmon
05-01-2010, 15:37
black snake, φτιαχνεσαι γραφοντας τεραστια ποστ;
το θεμα μας δεν ειναι οτι δεν καταλαβαινει καποιος το αλβαβητο, ουτε αν ενα platoon ειναι μεγαλυτερο απο μια team, αλλα τι εννοει ο στρατιωτης οταν λεει screwby συνεχεια, κι αν ο captain america μπορει να διαταζει τον Fick ή τον Iceman ή οχι. Και τι ρολο βαραει ο LT και τι ο teamleader. Και τι σκατα ειναι hitman two one actual, τι ειναι Mathilda αμα ξεχασες απο το πρωτο επεισοδιο και τι εννοει ο μαλακας οταν απειλει με N.J.P
τρελο αγορι ο σουηδος
SpiritCrusher
05-01-2010, 15:51
actual είναι το κέντρο επιχειρήσεων/αρχηγός οπότε hitman two είναι το team που καλεί και όλο μαζί είναι ο αρχηγός της 2ης ομάδας/διμοιρίας hitman. Mathilda ακούγεται σαν όνομα βόμβας ή οχήματος. Το βρήκα;
SpiritCrusher
05-01-2010, 16:00
Tο Glossary σε .doc για download
http://www.megaupload.com/?d=EYSQH0GL
ή
http://rapidshare.com/files/330676194/gen_kill_glossary.rar.html
Black Snake Moan
05-01-2010, 19:56
black snake, φτιαχνεσαι γραφοντας τεραστια ποστ;
το θεμα μας δεν ειναι οτι δεν καταλαβαινει καποιος το αλβαβητο, ουτε αν ενα platoon ειναι μεγαλυτερο απο μια team, αλλα τι εννοει ο στρατιωτης οταν λεει screwby συνεχεια, κι αν ο captain america μπορει να διαταζει τον Fick ή τον Iceman ή οχι. Και τι ρολο βαραει ο LT και τι ο teamleader. Και τι σκατα ειναι hitman two one actual, τι ειναι Mathilda αμα ξεχασες απο το πρωτο επεισοδιο και τι εννοει ο μαλακας οταν απειλει με N.J.P
τρελο αγορι ο σουηδος
Αν έλεγα για τις τελετές των σαμάνων της Υεμένης δε θα ήταν σχετικό, το προηγούμενο ποστ είναι από τη στιγμή που κάποιοι ρωτάνε για ιεραρχίες και κώδικες επικοινωνίας. Αν θες να μάθεις τι ρόλο βαράει ο Lt, κάπως πρέπει να ανακαλύψεις ότι Lt=lieutenant=υπολοχαγός. Αν θες να μάθεις τι είναι ο teamleader πρέπει να ξέρεις τι εννοούν αυτοί όταν λένε team, δεν είναι ομάδες του μπάσκετ πάντως.
Απλά αυτό που λέω είναι ότι δεν είναι "αργκό", είναι σύστημα επικοινωνίας και αν δεν θες να πατάς συνέχεια pause για να κοιτάς το εκτυπωμένο glossary, ίσως σε βοηθήσει να ξέρεις λίγο υπόβαθρο για να καταλάβεις γιατί και ποιός μπορεί να διατάζει ποιον και γιατί όταν λένε "check six" κοιτάνε πίσω τους αντί για τα ρολόγια τους. Προεραιτικά όλα αυτά εννοείται, έτσι, δε θα κάτσω εγώ να πω στον καθένα πως θα βλέπει generation kill, γούστο του και καπέλο του αν γουστάρει να είναι με το χέρι στο pause και το λεξικό στο αναλόγιο. Καθείς με τα γούστα του, no hard feelings :grin:
SpiritCrusher
05-01-2010, 20:07
Απλή παρατήρηση.
Θέλει να σου πει πως μέχρι και το spoiler του προηγούμενου ποστ σου ολα καλά, από εκεί και έπειτα κάθισες και έγραψες 10 ανούσια παραδείγματα (ας έβαζες ένα βρε αδερφέ για το παραδείγματος χάριν) λες και ο πίνακας ήταν γραμμένος σε σουαχίλι της μεταφλαμανδικής εποχής και δε μπορούσε κανείς να τον καταλάβει.
Τα δε παραδείγματα στο ακριβώς αποπάνω ποστ είναι πιο προφανή και από κατάστημα Pokemon στο Tokyo. :D
τρελο αγορι ο σουηδος
:pink:
LokiTricksterGod
05-01-2010, 20:52
είδα πρώτο επεισόδιο, προφανώς υπέροχο, δε περίμενα τίποτα λιγότερο απ'τον simon. και ο ζιγκυ συμπαθέστατος παρόλου που πάλι δε βάζει γλώσσα. ιδέα μου είναι όμως ή έχει μερικές ατάκες που παραείναι 'βαριές' για να τις πετάει έτσι απλά ένας στρατιώτης; (σχετικά με τη φύση του ρόλου τους εκεί πχ)
atom_smasher
05-01-2010, 21:21
Α να μπραβο και το χρειαζομουν αυτο το φωνητικο λεξικο. τα υπολοιπα ουτε στην θητεια μου δεν τα μαθα..οχι να ασχοληθω και ως πολιτης. Επισης εγω δεν εδωσα και πολυ σημασια στο τι που ποιος κλπ. Ολως περιεργως χριστουγεννιατικα πετυχα και ενα αντιστοιχο ισραηλινο με κατι φανταρια. Φυσικα μιλαγαν Εβραικα και δεν καταλαβα πολλα. αλλα ηταν καλο. Πεθαναν και μερικοι. Βασικα αυτο ειναι το πιο ενδιαφερον και στα 2.
antimusic
05-01-2010, 21:56
Ολως περιεργως χριστουγεννιατικα πετυχα και ενα αντιστοιχο ισραηλινο με κατι φανταρια. Φυσικα μιλαγαν Εβραικα και δεν καταλαβα πολλα. αλλα ηταν καλο.
να δείτε και το lebanon (http://www.imdb.com/title/tt1483831/) όταν βγει σε σινεμάδες/dvd.
Phantom Duck
07-01-2010, 16:40
και ο ζιγκυ συμπαθέστατος παρόλου που πάλι δε βάζει γλώσσα.
δεν είναι ο ζίγκι, είναι ο tate και είναι ο καλύτερος τύπος του κόσμου:
qDXaHmKtMEI
Είναι στο q. Εμπιστεύομαι τυφλά Odonian.
enitharmon
07-01-2010, 22:45
πρεπει να γινει κανας σχολιασμος χαρακτηρων
αμα βρειτε, κατεβαστε και τη συζητηση με τους αληθινους μαρινζ που εχει στα εξτρα του δβδ
ενα τριβια, ο fruity ray παιζει τον εαυτο του
KoiliaSamprela
07-01-2010, 23:08
υπάρχουν έτοιμα λινκς με υπότιτλους
myblog nikkin
KoiliaSamprela
08-01-2010, 21:25
\m/
μου άρεσε πολύ , μακριά από άσκοπους συναισθηματισμούς, με έντονο το στυλ του ρεπορτάζ.
Ιδικά για αρένες έχει έξτρα γέλιο βλέποντας τόσα κοινά πράγματα με τις δικές σας εμπειρίες σχετικά με τον στρατό.
αρχίδια εξοπλισμός , καριερίστες της πούτσας, θαψίματα αξιωματικών , κλπ
enitharmon
08-01-2010, 22:03
εσυ καλε δεν πηγες στρατο;
KoiliaSamprela
08-01-2010, 22:09
εσυ καλε δεν πηγες στρατο;
τα έχω ξεχάσει καλή μου :pink: είναι πάνω από 15 χρόνια :)
άσε που πήγα ναυτικό :P
SpiritCrusher
09-01-2010, 00:04
Α κατάλαβα, αν βρήκες κοινές εμπειρίες μάλλον η σειρά ασχολείται με τους γραφιάδες του στρατού;
KoiliaSamprela
09-01-2010, 00:14
Α κατάλαβα, αν βρήκες κοινές εμπειρίες μάλλον η σειρά ασχολείται με τους γραφιάδες του στρατού;
φίλος ήμουν στον αποκλεισμό τις Αδριατικής , έκανα 24 μήνες θητεία και τους 16 πλεύσιμους, δεν καμαρώνω αλλά μην ακούω και μαλακίες
εγω εκανα δυο μηνες και καμαρωνο και λεω και δοξα τον θεο
KoiliaSamprela
09-01-2010, 00:20
εγω εκανα δυο μηνες και καμαρωνο και λεω και δοξα τον θεο
+1 , αν ήξερα τότες δεν θα πάταγα , πόσο μάλλον τη σήμερον ημέρα που το Ι5 είναι πανεύκολο και χωρίς "επακόλουθα"
επίσης Ξεφεύγουμε
SpiritCrusher
09-01-2010, 00:44
φίλος ήμουν στον αποκλεισμό τις Αδριατικής , έκανα 24 μήνες θητεία και τους 16 πλεύσιμους, δεν καμαρώνω αλλά μην ακούω και μαλακίες
χαχ ναι το φαντάστηκα γιατί είσαι μεγάλος (σχετικά, μην αρχίζουμε :P )
:pink:
Ρε μαλάκες... τι έπος... δακρύζω απο συγκίνηση.
Βασικά, το εξής:
Είναι τόσες πολλές φορές που ακούς διάφορα, αρχίζεις και αναμένεις πράγματα, βλέπεις κάτι καλό αλλά λόγω αυτών των προσδοκιών σου και του hype, χάνεις αυτό το wow factor.
Με το GK όμως αυτό δε συνέβη. Καταπληκτικό. Τι να πω... δείτε το.
Later brahs.
Black Snake Moan
12-01-2010, 06:09
Ολως περιεργως χριστουγεννιατικα πετυχα και ενα αντιστοιχο ισραηλινο με κατι φανταρια.
Το "Γρανίτα από λεμόνι no4" ήταν; :D
Ακόμα δεν αξιώθηκα να δω GK. Φοβάμαι ότι θα μ'αρέσει τόσο που θα ξενερώσω άσχημα που είναι λίγα τα επεισόδια, εδώ το wire με χάλασε που δεν είχε καναδυό σεζόν ακόμα. Παρεπιπτόντως, αν γουστάρετε πιο Β παγκόσμιο φάση σε στυλ band of brothers, οι Hanks/Spielberg βγάζουν/έχουν βγάλει καινούριο που λέγεται pacific. Το φοβάμαι λίγο γιατί το 1ο βασίστηκε σε βιβλίο με υπαρκτά περιστατικά ενώ για το καινούριο δεν έχω ακούσει κάτι, αλλά θα δείξει. Όσοι έχουν nova νομίζω θα το παίξει.
Kelldorain
12-01-2010, 23:20
Βγήκε και το πρώτο teaser (http://www.youtube.com/watch?v=4jH_KkUyZsw) για το treme που είναι η νέα δουλειά τους
Phantom Duck
13-01-2010, 01:27
φοβερό concept.
Black Snake Moan
13-01-2010, 02:03
Ενδιαφέρον φαίνεται και λεγοντας ενδιαφέρον εννοώ ότι μάλλον θα γαμεί. Νέα Ορλεάνη, voodoo, southern comfort, μπλουζιές και τυφώνας κατρίνα; Μέσα!
enitharmon
13-01-2010, 03:48
black snake, τρως ενα προχειρο μπαν απο το παρον θρεντ μεχρι να αξιωσεις να δεις το Generation Kill ωστε να εχεις να προσφερεις κατι ουσιαστικο στη συζητηση
Black Snake Moan
13-01-2010, 18:54
Βρες μου κανένα υπότιτλο (αγγλικό κατά προτίμηση) και το βλέπω, μη χολοσκάς :grin:
enitharmon
13-01-2010, 19:02
εγω φιλε το ειδα σε DVD (δωρο :pink:), ρωτα τους αλλους τζαμπατζηδες
Ingolemo
13-01-2010, 19:39
Βρες μου κανένα υπότιτλο (αγγλικό κατά προτίμηση) και το βλέπω, μη χολοσκάς :grin:
http://www.tvsubtitles.net/tvshow-223-1.html
psaxnete kai katholou prin rwtisete?
ligoteros kopos einai apo to post e. :p
rage for order
14-01-2010, 01:14
πάντως κατέβασα την έκδοση με τους ενσωματωμένους ελληνικούς που λέει ο σαμπρέλας και από ποιότητα είναι χάλι μαύρο.
Fireknight
14-01-2010, 01:29
ego aftous vrika sta ellinika , kai teriazoune .
http://www.mediafire.com/?ngymjrwziwj
rage for order
14-01-2010, 01:36
ωραίος, με ποια έκδοση ταιριάζουνε όμως;
Fireknight
14-01-2010, 01:45
HBO - Generation Kill Complete Series
sto btjunkie
rage for order
14-01-2010, 01:49
ευχαριστούμε
MaX Payne
26-07-2010, 02:24
ειδα το 1ο :thumbsup:
μου θυμισε λιγο jarhead
MaX Payne
28-07-2010, 01:31
ειδα και το 3
τσουλαει πολυ καλα θες κι αλλο μολις τελειωνει
εντυπωση κανει marines σου λεει και εχουν ελλειψη σε υλικα κλπ και οι αξιωματικοι ψιλομαλακες φαινονται κατι καπτεν αμερικα, ο αρχιλοχιας που ασχολειται αν εχουν ξυρισει το μουστακι και ο godfather κανει μαλακιες
:pink: στoν υπολοχαγο τον Fick
enitharmon
28-07-2010, 21:06
με ελληνικους το βλεπεις ή μετεφρασες μονος σου τους βαθμους;
MaX Payne
28-07-2010, 21:33
με ελληνικους
εκανα κανα λαθος;:rsad:
o Fick υπολοχαγος δεν ειναι; 1st Lt
enitharmon
28-07-2010, 21:53
απλά αναρωτήθηκα, δεν είναι σοβαρό
First Lieutenant είναι ανθυπολοχαγός όμως
MaX Payne
02-08-2010, 01:20
οχι ο 2nd ειναι ανθυπολοχαγος
λοιπον το τελειωσαμε κι αυτο
αρκετα καλο jarhead σε σειρα
συγκρισεις με band of brothers δεν μπορουν να γινουν αλλο στυλ το ενα αλλο το αλλο
1 μηνα δεν πεθανε κανεις αν εξαιρεσεις την ambush στην γεφυρα εκδρομη κανανε αν ειχε κανα θανατο θα συγκινουμουν
http://img697.imageshack.us/img697/8093/usags.jpg (http://img697.imageshack.us/i/usags.jpg/)
asimoulis
10-10-2010, 19:25
ούτε ένα γαμημένο :pink: για godfather? μόνο εδώ λυνόμαστε στα γέλια? αλλά το καλύτερο είναι το "this is godfather" στον ασύρματο αν ήμουν από την άλλη άκρη του ασυρμάτου παίζει να πέθαινα.
MARIIIIENS!!!
_YEOLMCcED0
Λοιπον, ψαχνοντας επεσα πανω σε αυτο το θρεντ.
Η σειρα ειναι για φαπες, ειμαι 100% απογοητευμενος, οπως απογοητευμενος εμεινα και απο το The Pacific, για αλλους λογους ομως!
Avoid like the muthafuckin' plague!
enitharmon
27-10-2010, 13:45
δεν τους δειχνει αρκετά ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ;
Αυτα λεει ο προκατειλλημενος μεγαλοαστικος ενοχικος κωλος σου;
Οσοι μιλανε για jarhead σε σειρα, ειναι πολυ οφφ. Νταξει, προς τιμην τους ξεφευγει απο την κλασσικη αμερικανικη προπαγανδα, δειχνει οτι σε ολους τους στρατους παιζουνε τραγικες μαλακιες, σε μερικα οφθαλμοφανη εχουνε πιστοτητα, σε κατι αλλα πιο ψαγμενα οχι τοσο (σκοπιμα;), ολα καλα μεχρι εδω. Δεν εχει ενα νοημα ομως, ενα point (εναν ποντο, λολ) κατι. Δλδ νταξει, εξηγηστε και σε μενα το μαλακα, τι ειδατε.
enitharmon
27-10-2010, 14:25
τρελό μανάρι ο Iceman
τρελό μανάρι ο Iceman
Thanks for proving my point :)
MaX Payne
27-10-2010, 19:33
Οσοι μιλανε για jarhead σε σειρα, ειναι πολυ οφφ. Νταξει, προς τιμην τους ξεφευγει απο την κλασσικη αμερικανικη προπαγανδα, δειχνει οτι σε ολους τους στρατους παιζουνε τραγικες μαλακιες, σε μερικα οφθαλμοφανη εχουνε πιστοτητα, σε κατι αλλα πιο ψαγμενα οχι τοσο (σκοπιμα;), ολα καλα μεχρι εδω. Δεν εχει ενα νοημα ομως, ενα point (εναν ποντο, λολ) κατι. Δλδ νταξει, εξηγηστε και σε μενα το μαλακα, τι ειδατε.
τι νοημα ηθελες να βρεις
7 επεισοδια ειναι, τιμια σειρα οχι ηρωισμους και μαλακιες
μια χαρα οι ερμηνειες ανετοτατα βλεπετε
Αυτα λεει ο προκατειλλημενος μεγαλοαστικος ενοχικος κωλος σου;
Για σένα μπορεί να μην έχει, για τον μέσο αμερικάνο που νομίζει πως οι στρατιώτες είναι ήρωες... έχει. Και με τα γεγονότα σε Αφγανιστάν/Ιράκ και όλη τη βαβούρα για τους στρατιώτες, τους μισθούς και τις συντάξεις τους, και το πως το δημόσιο (και ο στρατός) έχει γίνει διέξοδος από την ανεργία για τους αμόρφωτους και οδηγεί τον μέσο εργαζόμενο σε εξαθλίωση επειδή πρέπει να πληρώνει αυτούς τους μαλάκες, όταν δίνονται 300.000.000 USD *τη μέρα* για να συντηρείται ένας τέτοιος στρατός, νομίζω ότι η σειρά έχει πάρα πολύ νόημα...
nothingman
02-03-2012, 12:48
δέκα αστεράκια και γάμησε και τέτοια.
κάμω το *μπαμπ* α. για να το δουν όσοι δεν το έχουν δει και β. για να ζητήσω αν κάποιος έχει αυτό το glossary να το ανεβάσει κάπου γιατί τα λινξ τα τότε δε λειτουργούν και φχαριστώ ναπούμε.
Kelldorain
02-03-2012, 12:51
http://featuresblogs.chicagotribune.com/entertainment_tv/files/gen_kill_glossary.doc
και άλλα ωραία εδώ (http://featuresblogs.chicagotribune.com/entertainment_tv/2008/07/generation-kill.html)
Parasight
02-03-2012, 21:06
Να καταθέσω κι εγώ ότι με το ζόρι είχα δει το πρώτο επεισόδιο και δεν υπήρχε περίπτωση να το ξαναπιάσω ποτέ. Τεχνικά είναι ολοφάνερη η αρτιότητά του αλλά ακόμη και η θετική μου προδιάθεση λόγω Simon δεν υπερνίκησε την παντελή μου έλλειψη ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο θέμα. Το οποίο μάλλον δεν είναι ο πόλεμος γενικότερα, αφού είχα προσκυνήσει Band of Brothers πχ. Ίσως φταίει που ποτέ δεν έχω παίξει (κι ούτε πρόκειται) Modern Warfare, τι να πω.
Btw το ίδιο είχα πάθει και με το Hurt Locker. Γούστα είναι αυτά.
Phantom Duck
03-03-2012, 15:49
ξαναδοκίμασέ το, δεν είναι απλά ωραίο επειδή είναι πολεμόκαυλο. ουσιαστικά πάλι απλά βαθαίνει τους χαρακτήρες σε κάθε επεισόδιο (κάπου στο τρίτο θα μπορείς να καταλάβεις και το 1/10 των όρων ίσως...) και καταλήγει σε τελειότητα.