PDA

View Full Version : [Cinema] Pandorum (2009)

antimusic
23-11-2009, 23:08
PItZ-qr9jG8

http://www.imdb.com/title/tt1188729/

πως μια "μικρή" κλειστοφοβική ταινία καταλήγει fucking epic, πώς μερικές φορές τα geeks είναι πιο ταιριαστά στο ρόλο του παραγωγού και οχι του σκηνοθέτη, και πώς ενώ ανακυκλώνεις 30 χρόνια sci-fi κινηματογράφου, με μια μόνο φρέσκια ιδέα καταλήγεις σε μια γαμάτη ταινία.

χαίρομαι που ο ben foster είναι ακόμα "μικρός" και παίζει σε τέτοιες ταινίες, όταν μεγαλώσει θα γίνει πολύ "μεγάλος", ο μεγαλύτερος από τους σύγχρονούς του.

και για τα τερατάκια του lotr χάρηκα, που βρίσκουν ακομα δουλειά, είτε στο serenity, είτε στο the descent είτε εδώ.

00i00
23-11-2009, 23:19
ωραιο τελος ε?

bbq
26-11-2009, 20:21
μεγάλη ταινία που ακόμα ο λαός δεν πήρε χαμπάρι, δείτε το σύντομα γιατί είναι κρίμας.

Harbinger of Death
26-11-2009, 20:25
Κατεβαίνει.

Raven Lord
03-12-2009, 13:30
ωραίο sci-fi κλειστοφοβικό θρίλερ!

Harbinger of Death
04-12-2009, 16:38
Το 'δα. Ήταν πολύ καλό, ωραία ατμόσφαιρα και ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία. Δεν ήταν καταπληκτικό, αλλά θα το πρότεινα. :thumbsup:

Parasight
04-12-2009, 23:23
Ωραίο και απολαυστικό. Thanks for the heads-up, να τα λέμε αυτα να μη μας ξεφεύγουν όσα αξίζουν.

KoiliaSamprela
25-12-2009, 18:20
μου άρεσε πολύ.
Ξεκίνησα μουδιασμένα και έμεινα καθηλωμένος.

Να το δείτε γιατί είναι γαμώ.

ion_storm
25-12-2009, 18:37
Το είδα μετα από προτροπή φίλου. Γενικα έχει καλό γούστο και μου λέει καλό sci fi. Ξεκινάω βλέπω. Ωραία κλειστοφοφική ατμόσφαιρα με τα σκοτάδια τα κυνηγητά κτλ. Καλή φάση. Ωραίο τέλος μη αναμενόμενο, γενικά αρκετά καλή ταινία.

αλλά κατάλαβα αμέσως σχετικά και την "προέλευση" των τεράτων και
το ότι ο Payton με τον Gallο είναι το ένα και το αυτό και κάπου είχα στραβώσει αλλά το τέλος με αποζημίωσε.

Ρίχτε μια ματιά στο παρακάτω σποιλερ να βγάλουμε κουβέντα.

Πιστέυτε ότι θα ζήσουν στον Τανις σαν πρωτόγονοι αρχικά και θα εξελιχθούν, ή το σκάφος θα δουλευει και θα μπορούν να διασώσουν κάποιον από τον πολιτισμό και την τεχνολογία ώστε να συνεχίσουν απο έκει που έμειναν αλλά ζώντας σε αρμονία με την φύση κτλ? Και αν ζήσουν ως πτωτόγονοι πως θα την παλέψουν έχονας συνηθίσει αλλιώς?? θα βγει και επόμενο σχετικά με τη ζωη στον Τανις?

FIXXXER
07-01-2010, 05:58
Ταινιαρα απο το πουθενα, μονο τα τερατα με χαλασαν που κι εγω ειχα καταλαβει τι ηταν ακριβως. Ολα τα αλλα ομως δεν τα περιμενα με τιποτα, ειδικα το τελος αλλα και την ολη φαση με τον Dennis Quaid, και δεν καταλαβα καν τι εννοουσε ο Bower οταν ειπε στην αλλη ( :pink: ) οτι τα θυμηθηκε ολα, πρεφα δεν πηρα λεμε. Που λετε με χαλασαν τα τερατα ελαχιστα γιατι μπορουσε με τις ιδιες ιδεες και τις ιδιες ανατροπες σεναριου και την ιδια υποθεση να ειναι εξισου γαματο χωρις να τα περιλαμβανει στην υποθεση. Γενικοτερα πολυ καλος sci fi κινηματογραφος, κλειστοφοβικο, ατμοσφαιρικο, καφρικο, μεγαλεπηβολες ιδεες και στο τελος ανατρεπτικο. Χμ απο την αλλη αν δεν υπηρχαν τα τερατα μπορει να μη σου φαινονταν τοσο γαμω ολα τα αλλα στην ταινια, δηλαδη δουλευαν λιγο σαν αντιπερισπασμος.... ισως και να ηταν αναγκαια. Οσον αυτο που λες ionstorm, δεν ξερω αν θαθελα να βγει και δευτερο, απο τη μια οταν τελειωσε εμεινα με το πουλι στο χερι γιατι ηθελα να δω εγκατασταση σε Τανις κτλ κτλ απο την αλλη δε μπορω να βρω πως θα μπορουσε να υπαρχει καλη ιδεα ωστε να γινεται τζερτζελες στο δευτερο, δηλαδη ποιος θα ηταν ο αναγκαστικος κακος της υποθεσης ή τελος παντων που θα εγκειται η δυσκολια της ταινιας?

ion_storm
07-01-2010, 16:58
Χμμμ. Θα ήθελα και εγώ να δείξει λίγο την εγκατάσταση κτλ αλλά μετά θα κράταγε κανα δύοωρο ακόμα. Καλά δεν νομίζω να βγει δεύτερο απλά κουβέντα να γίνεται. Αν βγει οι δυσκολίες μπορούν να μοιραστούν στην ανάκτηση πραγμάτων από το σκάφος και στην δυσκολία αποίκισης, χωρίς εμφανή κακό.

dopefiend
07-01-2010, 18:53
το είδα. γαμηστερό. ωραία και τα τερατάκια και όλα. ούτε εγώ πήρα πρέφα για τη φάση payton/gallo.

Pinatero
08-01-2010, 14:21
μεγαλος φαν τετοιου στυλ ταινιων. με αφησε ικανοποιημενο, τα σκηνικα καυλα, αν ειχε κανα μπατζετ πιο γερο θα χε δωσει παραπανω σιγουρα.

Phoebus
08-01-2010, 14:47
Αυτό δε βγήκε ποτέ στο σινεμά;

Drumsick
17-01-2010, 19:01
Πολύ καλο.

Τα τέρατα όμως απο πού ήρθαν τελικά? Δεν το'πιασα αυτό..

Kelldorain
17-01-2010, 19:12
Ε ο payton "ξύπνησε" όλο το πλήρωμα όταν σκώτωσε τους άλλους 2 και κάτι παίχτηκε (δεν το θυμάμαι καλά) με αυτά που είχαν πάρει προκειμένου να προσαρμοστούν στο νέο πλανήτη που πήγαιναν. Αντί να προσαρμοστούν δηλαδή μετατράπηκαν σε τέρατα. Κάποιος που θυμάται καλύτερα ας πει

Η ταινία εξαιρετική και βασικά αυτό που λέει ο dopefiend για payton/gallo ήταν επος

ion_storm
17-01-2010, 20:36
E όχι κάτι πολύ ψαγμένο. Είχαν πάρει κάτι ένζυμα τα οποία ευνοούσαν τις μεταλάξεις για εύκολη αποίκηση. Αντι για αυτό έμειναν στο σκάφος για 1000 χρόνια και έγιναν αυτοί οι κυνηγοί - τέρατα.

Η ταινία εξαιρετική και βασικά αυτό που λέει ο dopefiend για payton/gallo ήταν επος

ποιό??

Esteban
17-01-2010, 20:36
Η τροφή που τους έδωσαν να έχουν είχε την ιδιότητα να τους κάνει να προσαρμόζονται σε οποιοδήποτε περιβάλλον βρισκόντουσαν, έτσι ώστε να επιβιώσουν στον πλανήτη που πήγαιναν. Αυτοί που κατανάλωσαν την τροφή μέσα στο διαστημόπλοιο απλά προσαρμόστηκαν στο ίδιο το διαστημόπλοιο

έντιτ: Είμαι αργός ρε πούστη μου

Kelldorain
17-01-2010, 22:18

ποιό??

ότι ουσιαστικά σε Pandorum effect έβλεπε τον εαυτό του στο παρελθόν

ion_storm
17-01-2010, 22:39
Ω ναι.
δεν έδωσα πολύ βάση σε αυτό καθώς το χα ψιλοκαταλάβει.
αλλά ναι ωραία ιδέα.

στο ψιλοκαταλάβει τώρα. μου χε φανεί περίεργο να υπάρχει ένας γυμνός εκεί που έρχεται απο τη γέφυρα κτλ. δηλαδη έλεγα οτι τον φαντάζεται κτλ. ε μετά που άρχισε να δείχνει ότι το χάνει λίγο λίγο έκανα την σύνδεση.

FIXXXER
19-01-2010, 00:35
Χανω λιγο αυτο που λετε για Payton/Gallo, δεν ηταν προφανες απο την ταινια οταν επηλθε η "αποκαλυψη" οτι πασχει απο Pandorum ο Κουειντ οτι εβλεπε τον εαυτο του στο παρελθον? Δεν το ειπαν ξεκαθαρα δηλαδη?

antimusic
19-01-2010, 00:36
ναι.

FIXXXER
19-01-2010, 00:38
Ε ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ DOPEFIEND ΜΩΡΕ ΤΟ ΕΙΠΕ?

:D

Kelldorain
19-01-2010, 00:44
Γίνεται κάτι σε μια ταινία, το λες σαν καλό, και λέω "αυτό που είπε ο Fixxxer ήταν όντως έπος", δεν εννοώ πως εσύ αποκάλυψες τι έγινε

FIXXXER
19-01-2010, 00:51
Καλα μην εξηγεις, ειχα κενο χρονο για σαπισμα μετα απο 10 μερες και ειπα να μαλακιστω λιγο.

nikolasfluxus
19-01-2010, 21:29
η σκηνή
με τα τέρατα να κείτονται όλα μαζί μεσ'την γλίτσα
πολύ σκηνή ε?

MoRmEnGiL
26-01-2010, 09:44
Morm's seal of approval για την ταινία. Μου θύμισε λίιγο Event Horizon, απ ότι καταλαβαίνω έχουνε ίδια άτομα απο πίσω.