View Full Version : νέος μπούρζουμ - δε γουάητ γκάντ
LokiTricksterGod
19-11-2009, 12:58
http://www.ideologic.org/news/images/2384-1.jpg
http://www.ideologic.org/news/images/2384-2.jpg
As You might already know, my dear ladies and gentlemen, and others individuals too, I am no friend of the modern so-called Black Metal culture. It is a tasteless, low-brow parody of Norwegian so-called Black Metal anno 1991-1992, and if it was up to me it would meet its dishonourable end as soon as possible. However, rather than abandon my own music, only because others have soiled its name by claiming to have something in common with it, I will stick to it. The "black metallers" will probably continue to "get loaded", "get high", and in all other manners too behave like the stereotypical Negro; they will probably continue to get foreign tribal tattoos, dress, walk, talk, look and act like homosexuals, and so forth. Some of the "black metallers", their fans and accomplices will probably even continue to pretend - and actually believe - they have something in common with Burzum, but let me assure You; they don't! I play what can be described as some sort of metal music, all right, and they do too, but the similarities ends there. Freud wrote books. Tolkien wrote books. The similarities ends there.
τα υπόλοιπα εδώ (http://www.ideologic.org/?news=2384).
GuardianOfIvorytower
19-11-2009, 13:04
Ο Varg που όλοι αγαπήσαμε :grin:
Να υποθέσω ότι σε κάτι Carheart κ λοιπούς blacksters τρέχουν ήδη τα σάλια? :grin:
Agoraphobic_S.I.
19-11-2009, 13:07
Το καλύτερο νέο που θα μπορούσε να έχει κανείς μόλις ξύπνησε.
Δίσκος της χρονιάς;
Ra Pariah
19-11-2009, 13:43
κυκλοφόρησε?
Edit: μη δίνετε σημασία... δεν είχε φορτώσει η εικόνα.
The Good Son
19-11-2009, 14:23
Σοβαρά τώρα, είναι δυνατόν να εκθειάζετε και να αναμένετε πώς και πώς την δουλειά ενός ρατσιστή που λέει τα παραπάνω;
Οκ, ξέρω "άλλο μουσική και άλλο ιδεολογία", "δεν με νοιάζει τι λέει, εγώ τη μουσική του γουστάρω". Όμως ξέρουμε καταβάθος οτι αυτά είναι παπαριές.
nikolasfluxus
19-11-2009, 14:32
saxlamares malakies o,ti na'nai vre paidia
Entrancemperium
19-11-2009, 14:34
Ναι αλλά επίσης ξέρουμε ότι είναι ο Varg, η λατρεία και ας είναι παπάρας σε πολλά που πιστεύει (αν και σε μεγάλο βαθμό πιστεύω ότι ίσως να θέλει να είναι προκλητικός για ευνόητους λόγους) θα βγάλει το album των '00s!
Ra Pariah
19-11-2009, 14:35
Δεν είναι μαλακίες το ότι οι Silencer θα ήθελαν πολύ να είχαν βγάλει το "Filosofem", αλλά στην πραγματικότητα έχουν βγάλει μια πατάτα και μισή.
Ra Pariah
19-11-2009, 14:35
Ναι αλλά επίσης ξέρουμε ότι είναι ο Varg, η λατρεία και ας είναι παπάρας σε πολλά που πιστεύει (αν και σε μεγάλο βαθμό πιστεύω ότι ίσως να θέλει να είναι προκλητικός για ευνόητους λόγους) θα βγάλει το album των '00s!
Μη γίνεσαι Fandango η δεκαετία τελειώνει σε 40 μέρες.
The Good Son
19-11-2009, 14:40
Δεν μπορώ να μπω στη θέση σου για να καταλάβω αν είναι βάσιμο αυτό που λες γιατί δεν θεωρούσα ποτέ λατρεία καλλιτέχνη κάποιον πνευματικά ανάπηρο. Δεν είμαι σίγουρος επίσης αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό.
Επίσης, δεν τρολλάρω, πραγματικά θεωρώ εξωφρενικό να εκθειάζεται ένας ρατσιστής. Ή να εξυψώνεται συγκεκριμένα η μουσική ενός καλλιτέχνη που θεωρεί τους μαύρους κατώτερους ή θα σκότωνε έναν ομοφυλόφιλο.
Entrancemperium
19-11-2009, 14:41
Μη γίνεσαι Fandango η δεκαετία τελειώνει σε 40 μέρες.
Nαι αλλά είναι πιο εμφατικό αν πεις ότι θα είναι το album της δεκαετίας που τελειώνει, παρά μιας που αρχίζει σε 40 μέρες! 8)
Entrancemperium
19-11-2009, 14:43
Δεν μπορώ να μπω στη θέση σου για να καταλάβω αν είναι βάσιμο αυτό που λες γιατί δεν θεωρούσα ποτέ λατρεία καλλιτέχνη κάποιον πνευματικά ανάπηρο. Δεν είμαι σίγουρος επίσης αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό.
Επίσης, δεν τρολλάρω, πραγματικά θεωρώ εξωφρενικό να εκθειάζεται ένας ρατσιστής. Ή να εξυψώνεται συγκεκριμένα η μουσική ενός καλλιτέχνη που θεωρεί τους μαύρους κατώτερους ή θα σκότωνε έναν ομοφυλόφιλο.
Καλά και εγώ ας πούμε μπορεί να θεωρώ πνευματικά καθυστερημένο ένα καλλιτέχνη με μπαφοστίχους και αντίστοιχη μπαφοιδεολογία π.χ. Bongzilla αλλά δεν παύω να κωλογουστάρω τα άπαντα τους! Και μη μου πεις ότι είναι χαβαλές..
The Good Son
19-11-2009, 14:46
Καλά και εγώ ας πούμε μπορεί να θεωρώ πνευματικά καθυστερημένο ένα καλλιτέχνη με μπαφοστίχους και αντίστοιχη μπαφοιδεολογία π.χ. Bongzilla αλλά δεν παύω να κωλογουστάρω τα άπαντα τους! Και μη μου πεις ότι είναι χαβαλές..
Βάζεις στην ίδια ζυγαριά τύπους που μιλάνε για μπάφους με δολοφόνους ρατσιστές;
Entrancemperium
19-11-2009, 14:50
Βάζεις στην ίδια ζυγαριά τύπους που μιλάνε για μπάφους με δολοφόνους ρατσιστές;
Δεν είναι θέμα ζυγαριάς ρε συ.. Απλά η ιδεολογία του καθενός δε συνάδει απαραίτητα με τη μουσική του ή την ποιότητά της καλύτερα.. Δε με απασχολεί αν ο Burzum είναι ΝΑΖΙ NAMHZEI ή δολοφόνος ή κοπρολάγνος, ή απλά προκλητικός χειριστής των zines! Στην κυριολεξία στον μπούτσο μου! Δεν με πειράζει, δε με επηρρεάζει, είναι μουσική είναι καλή μουσική για αυτούς που τους αρέσει και ΤΕΛΟΣ!
The Good Son
19-11-2009, 15:01
Στην κυριολεξία στον Burtzom! Δεν με πειράζει, δε με επηρρεάζει, είναι μουσική είναι καλή μουσική για αυτούς που τους αρέσει και ΤΕΛΟΣ!
Αυτό λέω στο πρώτο μου ποστ σε αυτό το θρεντ ότι θεωρώ παπαριά επιχείρημα.
Απλά η ιδεολογία του καθενός δε συνάδει απαραίτητα με τη μουσική του ή την ποιότητά της καλύτερα..
Αυτό το γράφεις σε ένα θρέντ για τον Varg του οποίου η ιδεολογία δεν επηρεάζει καθόλου τη μουσική ε;
Entrancemperium
19-11-2009, 15:11
Απλά η ιδεολογία του καθενός δε συνάδει απαραίτητα με τη μουσική του ή την ποιότητά της καλύτερα..
Αυτό το γράφεις σε ένα θρέντ για τον Varg του οποίου η ιδεολογία δεν επηρεάζει καθόλου τη μουσική ε;
Ακριβώς! Όταν ακούς το FILOSOFEM π.χ. σου έρχεται να κάνεις τατού σβάστικα στο βυζί και να γράψεις WHITER POWER στους τοίχους του σπιτιού σου και να προσεύχεσαι να ήσουν εσύ ο EDWARD NORTON στο American History X; Σοβαρά τώρα..
The Good Son
19-11-2009, 15:20
Μάλλον μπέρδεψες το συντακτικό της υπόθεσης.
"Μουσική του". Ποιανού; του Varg.
"Ιδεολογία του καθενός". Ποιανού; αυτού που του ανήκει η μουσική που αναφέρεται στην πρόταση. Δηλαδή του varg.
Του οποίου η ιδεολογία είναι ξεκάθαρο οτι επηρεάζει τις μουσικές αναζητήσεις.
Επίσης δεν έχω ακούσει πολύ burzum, όσο ξέρω πάντως δεν έχουν κάποια αναφορά - προτροπή σε σβάστιγκες. Ξέρω όμως πολλούς μπλακμέταλλους που γυρνάν στα δάση βαμμένοι επειδή αυτό είναι το πρότυπο.
Η ένστασή μου όμως δεν είναι εκεί. Δεν λέω ότι σε προτρέπει να γίνεις φασίστας, απορώ πώς κάποιος στηρίζει κάποιον φασίστα. Όταν εσύ λες πόσο γαμάτος είναι, αυτόματα του δίνεις νόημα ύπαρξης και συνέχειας.
Entrancemperium
19-11-2009, 15:24
Γιατί είσαι τόσο απόλυτος στο ότι η μουσική πάντα πάει πακέτο με την ιδεολογία του καθενός; Δηλαδή αν γουστάρω Mayhem Jeronymo εποχής και γουστάρω De Mysteriis π.χ. σημαίνει ότι στηρίζω ΚΚΕ ΜΛ και Παπαρήγα;
The Good Son
19-11-2009, 15:26
καλά δικέ μου άστο δεν συννενοούμαστε. Συνεχίστε να μιλάτε για τον δίσκο.
Ford Prefect
19-11-2009, 15:58
Λέει ότι τα σκας και προμοτάρεις έναν φασίστα, παρόμοια με αυτούς που τα σκάσανε στον Ξήγα.
irreligious
19-11-2009, 17:54
γκουντ φίλινγκ φορ δις ουάν¨¨¨¨¨
σταματηστε τις παπαριες ρε,μουσικη ειναι
δεν θα τον κανετε παρεα ουτε θα σας πιασει απο το χερι να παει να σας γραψει στην χρυση αυγη
Phantom Duck
19-11-2009, 22:40
ναι μωρέ απλά δεν τον λες και λατρεία, προσέχεις λίγο. μαλακία εξώφυλλο πάντως.
carheart
19-11-2009, 23:15
Να πείτε και άλλα για το θέμα, έχει πραγματικά ενδιαφέρον να ακούγονται όλες οι απόψεις! Εγώ τα είπα εδώ (http://www.electricrequiem.com/forum/showpost.php?p=905006&postcount=95) και δεν ξαναλέω λέξη.
Υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που ΠΕΘΑΙΝΕΙ για Burzum αλλά αναρωτιέται πως γίνεται να ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ έναν (εν ενεργεία και ακτιβίσταρο) ΦΑΣΙΣΤΑ;
Αλλά πείτε και όσοι δεν γουστάρετε black metal και δεν νιώθετε με τη μουσική των Burzum, ακόμα καλύτερα, μοιραστείτε τον προβληματισμό σας! Έχουν εξωφρενικό ενδιαφέρον αυτές οι συζητήσεις!
Δεν ακούω Burzum, αλλά πραγματικά απολαμβάνω να εξετάζω μακροσκοπικά την εξέλιξη ενός πολύ ενδιαφέροντος μουσικού -αρχικά!- κινήματος που ανέδειξε τον προβληματικό χαρακτήρα όσων ταυτίστηκαν με τον Σατανά και το Απόκρυφο. Επιτρέπεται, σοβαροί και έξυπνοι άνθρωποι, να ακούμε τη μουσική ενός ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ; Τι μουσική δηλαδή λολ, ένα τουπα τουπα είναι. Και τι κραυγές είναι αυτές, σαν να τον γαμάνε ή να τον στεναχώρησαν πολύ.
Εγώ γενικώς δεν έχω πρόβλημα με τη μουσική, η μουσική καλή είναι, αλλά αυτή τη φωνή τι τη θέλουν;; Και εντάξει θα μου πεις, εδώ ο τύπος ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΧΕΡΙΑ, η φοβερά παγωμένη κραυγή του σε πείραξε;
Καλά, έχετε δίκιο, όχι, αλλά καμιά φορά γελάω λίγο :P
carheart
19-11-2009, 23:48
I can add that just like on the other metal albums (with the exception of "Hvis Lyset Tar Oss") "Den Hvite Guden" features some very old Burzum tracks. "Filosofem" featured the "Burzum" track, from 1991, and "Den Hvite Guden" will feature the "Uruk-Hai" track, from 1988-1989, although the title and the lyrics have been changed to fit the new concept. It will also feature the original "Dauði Baldrs" metal track, from 1993. In a sense this album too will not be "new material", but just a collection of previously unpublished tracks; some new, some old. If some think my composing skills have disappeared altogether, then at least there will be some gems for them too.
You can expect to see "The White God" around March-April (anno 2010), when he traditionally returns from the hidden world of shadows.
LOVE.
Να πείτε και άλλα για το θέμα, έχει πραγματικά ενδιαφέρον να ακούγονται όλες οι απόψεις! Εγώ τα είπα εδώ (http://www.electricrequiem.com/forum/showpost.php?p=905006&postcount=95) και δεν ξαναλέω λέξη.
Υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που ΠΕΘΑΙΝΕΙ για Burzum αλλά αναρωτιέται πως γίνεται να ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ έναν (εν ενεργεία και ακτιβίσταρο) ΦΑΣΙΣΤΑ;
Αλλά πείτε και όσοι δεν γουστάρετε black metal και δεν νιώθετε με τη μουσική των Burzum, ακόμα καλύτερα, μοιραστείτε τον προβληματισμό σας! Έχουν εξωφρενικό ενδιαφέρον αυτές οι συζητήσεις!
Δεν ακούω Burzum, αλλά πραγματικά απολαμβάνω να εξετάζω μακροσκοπικά την εξέλιξη ενός πολύ ενδιαφέροντος μουσικού -αρχικά!- κινήματος που ανέδειξε τον προβληματικό χαρακτήρα όσων ταυτίστηκαν με τον Σατανά και το Απόκρυφο. Επιτρέπεται, σοβαροί και έξυπνοι άνθρωποι, να ακούμε τη μουσική ενός ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ; Τι μουσική δηλαδή λολ, ένα τουπα τουπα είναι. Και τι κραυγές είναι αυτές, σαν να τον γαμάνε ή να τον στεναχώρησαν πολύ.
Εγώ γενικώς δεν έχω πρόβλημα με τη μουσική, η μουσική καλή είναι, αλλά αυτή τη φωνή τι τη θέλουν;; Και εντάξει θα μου πεις, εδώ ο τύπος ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΧΕΡΙΑ, η φοβερά παγωμένη κραυγή του σε πείραξε;
Καλά, έχετε δίκιο, όχι, αλλά καμιά φορά γελάω λίγο :P
τραγικοτις...ξαναδιαβασε τι εγραψες
τον φονια κανενας δεν τον κατηγορηξε...τον φασιστα ΔΟΛΟφονια ναι
τον μισογυνη ναι
τον ομοφοβικο ναι
τον ναζι ναι
τον ''kill the whales'' ναι
τον φονταμενταλιστη ναι
εσυ συνεχισε να ακους τον ομοφυλοφυλο Oldham και παραλληλα να εχεις θεους οσους μαχαιρωναν ομοφυλοφυλους
...ακουγεσε
Entrancemperium
20-11-2009, 03:59
Ήταν ο Τζερόνυμος πούστρα;:fear:
phthoggon
20-11-2009, 06:24
Τυχαίνει να με ενδιαφέρουν πολύ οι απόψεις του Varg Vikernes επειδή εξηγούν πάρα πολύ καλά την ίδια τη μουσική που φτιάχνει, τις ψυχολογικές της αφετηρίες, το πολιτιστικό πλαίσιο, ετς. Με ενδιαφέρουν ακόμα και κάποιες αναφορές αυτές καθεαυτές, όπως
..and about their magnificent, intelligent, positive, beautiful, healthy and strong culture.
σε σύγκριση με
The album is political only in the way that it offers an alternative to the depravity offered to us by the intrusive popular culture and the commercial entertainment industry — and by modern so-called black metal, for that sake.
το να νοηματοδοτήσεις την "εναλλακτική" αυτή με το τρόπο του Βικέρνες βέβαια, δηλ. φασισμός, φυλετικές ανωτερότητες και το ένα και το άλλο, είναι ένα μεγάλο βήμα παραπάνω. Νομίζω ότι και εδώ βρίσκεται το μυστικό της απήχησης των Burzum, διότι ο Βικέρνες δε κάνει απλά "καλή μουσική", αλλά ταυτόχρονα μιλάει για ένα εύρος θεμάτων που ενδιαφέρουν πολλούς ανθρώπους, και πετυχαίνει εξαιρετικά στο να τους δίνει μία καλλιτεχνική/συναισθηματική υπόσταση. Για αυτό είναι ταυτόχρονα ρατσιστής και εξαιρετικά σύνθετη και ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, για αυτό έχει επηρεάσει ταυτόχρονα από φασίστες μέχρι αναρχικούς και αριστερούς και χίπηδες. (πχ κασκάδιαν μπλακ μέταλ). Για αυτό και όσοι ψάχνετε εύκολες λύσεις για να εκθειάζετε ή να θάβετε καλύτερα να πάτε αλλού! Η πραγματικότητα είναι γκρίζα και η δουλειά του καθένα πρέπει να είναι να βρίσκει αυτό που τον εκφράζει και να αντιτίθεται ενάντια σε αυτό που πρέπει να αντιτίθεται. Και όπως ολόσωστα λέει ο ίδιος, το να πας και να αγοράσεις ένα burzum cd είτε να φωνάζεις στους φίλους σου ο βικέρνες είναι τόσο γαααμάτος τα σπάει είναι μία ξεκάθαρα πολιτική πράξη, όταν το κάνεις θα πρέπει να είσαι έτοιμος να βρεθείς αντιμέτωπος με τις συνέπειες έπειτα.
Τώρα όσον αφορά το νέο άλμπουμ, προσωπικά δε πιστεύω ότι χρειάζεται, δε πιστεύω ότι μπορεί να κάνει μεγάλη εντύπωση σε κάποιον τη σήμερον ημέρα που έχουν μεσολαβήσει πενήντα χιλιάδες συγκροτήματα που έχουν αντιγράψει αλλά και προχωρήσει το στυλ του hvis και του filosofem ας πούμε. Αν έκανε κάτι διαφορετικό θα ήταν πιο ενδιαφέρον, ίσως κανένα ακουστικό φόλκ με ορχηστρικά τύμπανα και ο βικέρνες να βγάζει πύρινους λόγους σε φάση Blood Axis, κάπως έτσι το φανταζόμουνα εγώ!
ό,τι και να είναι, γαμάει σύμπαντα!!!!!!! Αλλωστε οι σκοτεινοί και διεστραμμένοι καλλιτέχνες πάντα έχουν πολύ ενδιαφέρον
ναι ρε πούστη, αυτά είναι, ο δίσκος αναμένεται να χώσει τους πάντες και τα πάντα ΤΡΕΜΕΤΕ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΑΣΔΓΦΑΔΦΓΑΣΔΓ:grin:
Dragonlord
20-11-2009, 14:10
Απλώς, όπως είχε γράψει κάποιος άλλος παλιότερα σε σχετικό θρεντ, όσοι πάτε να τον αγοράσετε ορίτζιναλ στο αιματοβαμμένο βινύλιο μην τολμήσετε να ξανασκεφτείτε το οτιδήποτε για όποιον πάει σε λάιβ ΞΗΓΑ.
carheart
20-11-2009, 14:16
Λες αηδίες.
enitharmon
20-11-2009, 14:25
ό,τι και να είναι, γαμάει σύμπαντα!!!!!!! Αλλωστε οι σκοτεινοί και διεστραμμένοι καλλιτέχνες πάντα έχουν πολύ ενδιαφέρον
υποστηρίζει το κυνήγι φάλαινας και τρώει το κρέας τους
Ra Pariah
20-11-2009, 14:54
τη σήμερον ημέρα που έχουν μεσολαβήσει πενήντα χιλιάδες συγκροτήματα που έχουν αντιγράψει αλλά και προχωρήσει το στυλ του hvis και του filosofem
Οι Abyssic Hate πολύ θα ήθελαν να είχαν γράψει το "Jesus Tod", αλλά μέχρι και οι ίδιοι κατανοούν ότι δεν έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο. Πρόσεχε τι λες! :cool:
Amnesiac.
20-11-2009, 16:33
Γενικά εγώ δεν έχω πρόβλημα αν ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ είναι δολοφόνος, φασίστας, ρατσιστής, καννίβαλος, παιδόφιλος, κοπρολάγνος, αν του αρέσουν τα Φιλαράκια, βασανιστής, πρεζέμπορας, νεοναζί, αρκεί να μην είναι ΜΠΑΤΣΟΣ.
malista. Den perimena sta sara(?)nta na einai akoma toso aggressive , alla auto den shmainei oti ta pisteuei kiolas. Paizei kai na mhn endiaferotan kai kaneis ama den ekane tis dhlwseis sthn sunenteuksh. Poios den hksere oti tha vgalei album otan vgei apo thn kataskhnwsh tou norvhgikou upourgeiou dikaiosynhs? Twra omws pou kounhse kai thn asprh pantiera thymhthikame oti uparxei . Kapote mia tetoia dhlwsh tha mas ekane na xysoume apo thn kavla otan tha thn diavazame sto under-underground zine pou eixame paraggeilei. Twra , DEN.
Pio polu to niwthei o pthoggon pou leei o logos, ki as einai romantikos . Me epifulaksh , o diskos tha einai mallon kalos , paizei kai na ta spasei. Alla o Varg tha synexisei na mhn peithei. Kuriws giati to plhrws antiemporiko stylaki se auth thn mousikh polles fores kryvei thn pio xydaia emporikh diathesh.
μπιζαριος
21-11-2009, 11:09
Γενικά εγώ δεν έχω πρόβλημα αν ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ είναι δολοφόνος, φασίστας, ρατσιστής, καννίβαλος, παιδόφιλος, κοπρολάγνος, αν του αρέσουν τα Φιλαράκια, βασανιστής, πρεζέμπορας, νεοναζί, αρκεί να μην είναι ΜΠΑΤΣΟΣ.
:rofl:
+1
Entrancemperium
21-11-2009, 13:35
Γενικά εγώ δεν έχω πρόβλημα αν ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ είναι δολοφόνος, φασίστας, ρατσιστής, καννίβαλος, παιδόφιλος, κοπρολάγνος, αν του αρέσουν τα Φιλαράκια, βασανιστής, πρεζέμπορας, νεοναζί, αρκεί να μην είναι ΚΥΠΡΙΟΣ.
:pink:
Shrinebuilder
21-11-2009, 13:58
αχαχαχαχ
Amnesiac.
21-11-2009, 17:58
Σοβαρά τώρα, πώς μπορεί κάποιος να κράζει τους Ρούθλεσιζ που πηγαίνουν στις συναυλίες του ΞΗΓΑ και να μη τον ενδιαφέρει τι τύπος είναι ο Καθυστερημένος από τη στιγμή που βγάζει καλή μουσική; 'Εγραψε κάποιος ότι η μουσική του Καθυστερημένου δεν έχει ρατσιστικές/ναζιστικές αναφορές και γιαυτό δε τον ενδιαφέρει τι κάνει από κει και πέρα. Δηλαδή οι συναυλίες του ΞΗΓΑ έχουν ασφαλίτικες αναφορές; Ακόμα και πριν τον βγάλει στη φόρα το indymedia και το μάθουν όλοι, καταλαβαίνατε από τις συναυλίες του ότι είναι ασφαλίτης; Είχε στο μαγαζί του σημαίες της ελληνικής αστυνομίας και σκαλπ διαδηλωτών; Ο Καθυστερημένος να υπενθυμίσω ότι δε λέει απλά εμετικές μαλακίες αλλά έχει περάσει και στην πράξη. Μήπως απλά μπορείτε να αγνοήσετε το να είναι κάποιος δολοφόνος, νεοναζί, ρατσιστής κτλ αλλά το να είναι μπάτσος δεν αντέχεται με τίποτα;
Δεν ειρωνεύομαι κανέναν, απλά προσπαθώ να καταλάβω τη λογική πίσω από το όλο πράγμα. Μπορώ να καταλάβω τον κάθε Ρούθλες όταν λέει "εμένα δε με ενδιαφέρει τι κάνει ο άλλος, πάω στη συναυλία για τους ΣΟΝΤΟΜ και όχι για τον ΞΗΓΑ, αγοράζω τη μουσική των Μπούρτζουμ γιατί ΓΑΜΑΕΙ και όχι επειδή είναι ναζιστής ο Καθυστερημένος". Μπορεί να διαφωνώ και να το θεωρώ μαλακία, αλλά μπορώ να καταλάβω τη λογική του(ς). Αυτό που δυσκολεύομαι πραγματικά να κατανοήσω -και γιαυτό ζητώ τη βοήθεια σας- είναι πώς γίνεται να εκθειάζετε τον Καθυστερημένο και να βρίζετε τον ΞΗΓΑ ταυτόχρονα.
phthoggon
21-11-2009, 18:11
Βασικά κοιτούσα πριν από λίγο το ποστ του Καντίρου, κοιτούσα το ποστ και το δικό μου, και συνηδητοποιώ ότι ο Καντίρου απάντησε πολύ καλύτερα από εμένα στα ερωτήματα που θέτεις.
(Πλάκα δε θα είχε να κάνουμε καμιά Steal This Album καμπάνια πάντως με το άλμπουμ? Να σκάσουμε στα Μετρόπολις με ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ και να κατάσχουμε όλες τις κόπιες και μετά ελεύθερη κολεκτιβιστική διανομή - ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ROYALTIES και έτσι. Ξέρω, που πάω και τα σκέφτομαι)
LokiTricksterGod
21-11-2009, 18:19
Σοβαρά τώρα, πώς μπορεί κάποιος να κράζει τους Ρούθλεσιζ που πηγαίνουν στις συναυλίες του ΞΗΓΑ και να μη τον ενδιαφέρει τι τύπος είναι ο Καθυστερημένος από τη στιγμή που βγάζει καλή μουσική; 'Εγραψε κάποιος ότι η μουσική του Καθυστερημένου δεν έχει ρατσιστικές/ναζιστικές αναφορές και γιαυτό δε τον ενδιαφέρει τι κάνει από κει και πέρα. Δηλαδή οι συναυλίες του ΞΗΓΑ έχουν ασφαλίτικες αναφορές; Ακόμα και πριν τον βγάλει στη φόρα το indymedia και το μάθουν όλοι, καταλαβαίνατε από τις συναυλίες του ότι είναι ασφαλίτης; Είχε στο μαγαζί του σημαίες της ελληνικής αστυνομίας και σκαλπ διαδηλωτών; Ο Καθυστερημένος να υπενθυμίσω ότι δε λέει απλά εμετικές μαλακίες αλλά έχει περάσει και στην πράξη. Μήπως απλά μπορείτε να αγνοήσετε το να είναι κάποιος δολοφόνος, νεοναζί, ρατσιστής κτλ αλλά το να είναι μπάτσος δεν αντέχεται με τίποτα;
Δεν ειρωνεύομαι κανέναν, απλά προσπαθώ να καταλάβω τη λογική πίσω από το όλο πράγμα. Μπορώ να καταλάβω τον κάθε Ρούθλες όταν λέει "εμένα δε με ενδιαφέρει τι κάνει ο άλλος, πάω στη συναυλία για τους ΣΟΝΤΟΜ και όχι για τον ΞΗΓΑ, αγοράζω τη μουσική των Μπούρτζουμ γιατί ΓΑΜΑΕΙ και όχι επειδή είναι ναζιστής ο Καθυστερημένος". Μπορεί να διαφωνώ και να το θεωρώ μαλακία, αλλά μπορώ να καταλάβω τη λογική του(ς). Αυτό που δυσκολεύομαι πραγματικά να κατανοήσω -και γιαυτό ζητώ τη βοήθεια σας- είναι πώς γίνεται να εκθειάζετε τον Καθυστερημένο και να βρίζετε τον ΞΗΓΑ ταυτόχρονα.
ο ξήγας δεν έχει κανένα ενδιαφέρον, ο καθυστερημένος έχει. ο καθυστερημένος επίσης είναι συνεπέστατος με τα πιστεύω του, όσο διαστρεβλωμένα κι αν είναι αυτά. δεν θα δώσω λεφτά σε κανέναν απ'τους δύο, θα ασχοληθώ με τον δεύτερο όμως!
stam and the witches
21-11-2009, 18:25
Δηλαδή ρε κορίτσια είναι το ίδιο πράγμα ο χωροφύλακας της διπλανής πόρτας που μπορεί να σε γαμήσει με από τη μία στιγμή στην άλλη με έναν τρελό εθνορομαντικό φασιστά σε επίπεδο φολκλορισμού; Ίδιες πράξεις κάνουν, ίδια επίπτωση έχουν στις ζωές μας, στα ίδια επίπεδα εμπλέκονται με μας; Τόσο δύσκολο είναι πια να το καταλάβει κανείς;
Amnesiac.
21-11-2009, 18:37
Φθόγκε αρνούμαι να δεχτώ ότι συμφωνείς με το συγκεκριμένο ποστ Καντίρου. Χωρίς παρεξήγηση, δε το σχολίασα, αν και μου φάνηκε το πιο καθυστερημένο απόλα όσα γράφτηκαν εδώ απλά και μόνο επειδή το έγραψε ο Καντίρου. Δηλαδή ο άνθρωπος μας πρήζει τα παπάρια όταν πνίγεται μια πάπια στον Εθνικό Κήπο από αμέλεια του Κράτους αλλά δε τον ενδιαφέρει καθόλου αν ο άλλος είναι δολοφόνος και νεοναζί, αρκεί να έχει ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΡΙΦΦΑΡΕΣ στη μουσική του.
(πάει και στο Λόκι αυτό) δηλαδή όντως δε σας ενοχλεί η ιδεολογία και οι πράξεις του βικέρνες επειδή παρουσιάζουν κοινωνικό/ψυχολογικό/whatever ενδιαφέρον; Το να σκοτώσει ένας χρυσαυγίτης 10 μετανάστες θα παρουσίαζε το ίδιο ενδιαφέρον επειδή θα είχε κάποια ιδεολογική συνέπεια; Φανταστείτε το, ένας serial killer μεταναστών πόση συνέπεια και σκοτεινίλα και διαστροφή θα κουβαλούσε μέσα του!! Θα του δίνατε τα λεφτά σας για να βγάζει άλμπουμς/βιβλία και να μπορείτε να μελετάτε τη διαστρεβλωμένη προσωπικότητα του;
Τελικά το πρόβλημα είναι ότι ο ΞΗΓΑΣ είναι ένας βαρετός μπάτσος ενώ ο Βικέρνες ο Πρίγκηπας του Σκότους; Το να έχεις κάνει/πει αυτά που έχει κάνει/πει ο Βικέρνες βρίσκεται χαμηλότερα στην κλίμακα με τα εγκλήματα από το να είσαι ασφαλίτης; Ή το όλο πράγμα έχει να κάνει με το "αυτό είναι μουσική ενώ το άλλο διοργάνωση συναυλιών"; Αν ο ΞΗΓΑΣ είχε βγάλει το Filosofem θα τον στηρίζατε μέχρι τη στιγμή που θα έφερνε τους Σόντομ για συναυλία;
Amnesiac.
21-11-2009, 18:43
Δηλαδή ρε κορίτσια είναι το ίδιο πράγμα ο χωροφύλακας της διπλανής πόρτας που μπορεί να σε γαμήσει με από τη μία στιγμή στην άλλη με έναν τρελό εθνορομαντικό φασιστά σε επίπεδο φολκλορισμού; Ίδιες πράξεις κάνουν, ίδια επίπτωση έχουν στις ζωές μας, στα ίδια επίπεδα εμπλέκονται με μας; Τόσο δύσκολο είναι πια να το καταλάβει κανείς;
Α. Δηλαδή το να σκοτώσεις άνθρωπο και το να κάνεις ρατσιστικές και ναζιστικές δηλώσεις όπου σταθείς κι όπου βρεθείς ανάγεται στη σφαίρα του εθνορομαντισμού/φοκλόρ ε.
Σχετικά με την επίπτωση στις ζωές μας, για να είμαι ειλικρινής, αν έπρεπε οπωσδήποτε να επιλέξω ανάμεσα στα δυο, θα προτιμούσα να περάσω κάποιες μέρες στη ΓΑΔΑ και να φάω ξύλο άδικα από το να με σκοτώσει κάποιος εθνορομαντικός/γραφικός τύπος. Αν τώρα έπρεπε να με σκοτώσει κάποιος οπωδήποτε, δε θα είχα ιδιαίτερη προτίμηση στο να είναι μπάτσος ή ναζιστής αυτός που θα το κάνει.
Αλλά αυτός είμαι απλά εγώ, μπορεί να κάνω και λάθος.
Καλά, αυτό είναι μήλα με πορτοκάλια. Ο ένας γράφει μουσική που μπορεί να τη γουστάρεις, ο άλλος είναι απλά ένας μπάτσος που οργάνωσε μια συναυλία.
Εν μέρει συμφωνώ κι εγώ ότι δε γίνεται να εκθειάζεις τον ένα ενώ θάβεις τον άλλο, αλλά το συμπέρασμα "είναι μπάτσος και δεν αντέχεται" είναι λάθος, απλά είναι πολύ πιο εύκολο να θάψεις έναν παπάρα διοργανωτή.
Ο τρελός εθνορομαντικός φασίστας είναι και δολοφόνος ε, σε πραγματικό επίπεδο. Προφανώς και είναι χειρότερος, άσχετα αν δεν εμπλέκεται στη ζωή σου στον βαθμό που εμπλέκεται ο μπάτσος. Εσύ το βλέπεις ρομαντικά, ο ίδιος μπορεί και όχι. Και γενικά αν το θέσουμε και οι 2 αντιπροσωπεύουν ιδέες και αντιλήψεις που απλά δεν πρέπει να στηρίζονται, ανεξαρτήτου επιρροής στην προσωπική σου ζωή.
Comte de Saint-Germain
21-11-2009, 20:44
Γιατί το ψειρίζετε τόσο; Τα πράγματα είναι απλά, έχουμε έναν άνθρωπο και ένα καλλιτέχνη. Και τα δυο είναι το ίδιο πρόσωπο, αλλα ταυτοχρόνως διαφορετικά. Δεν μπορεί δηλαδή κανείς να εκθειάζει τον καλλιτέχνη Βίκερνες, που στο κάτω-κάτω έχει προσφέρει πολλά στη μουσική, και να βρίζει τον άνθρωπο Βίκερνες; Είναι η ίδια λογική με την οποία μποϊκοτάρεται ο μάικλ τζάκσον σαν καλλιτέχνης επειδή υπήρχαν οι κατηγορίες για παιδοφιλία. Βγάζει δίσκους που είναι αριστουργήματα; Μπράβο του και ναι, θα τους αγοράσω αυθεντικούς. Λέει μαλακίες; Τον γιουχάρουμε; Κάνει μαλακίες; Θα τιμωρηθεί. Διαχωρείστε επιτέλους την πολιτική ζωή του ατόμου από την καλλιτεχνική του προσφορά.
Και η σύγκριση με τον Ξήγα προφανώς είναι ατυχής, γιατί ο Ξήγας είναι καταρχάς όπως αναφέρθηκε και παραπάνω ένας απλώς μπατσάκος, δεν έχει πειράξει κανεναν σε εγκληματικά επίπεδα, αλλά από την άλλη είναι και επιχειρηματίας, το οποίο σημαίνει ότι αν δεν γουστάρουμε τη συμπεριφορά του είναι αρκετά λογικό να τον μποϊκοτάρουμε. Δηλαδή αν δεν φέρει μια μπάντα αυτός, θα την φέρει κάποιος άλλος. Έχουμε να κάνουμε με ένα "προμηθευτή", όχι με έναν καλλιτέχνη.
inb4 ποστ "εσείς θα θαυμάζατε και τους πίνακες του Χίτλερ"
12 stars circle your brow
21-11-2009, 20:44
Καλά Amnesiac, χαλάρωσε λιγάκι, έχεις αναγάγει τον Vikernes σε serial killer να πούμε. Ο λόγος που έκανε έναν φόνο δεν ήταν ούτε για τον εθνορομαντισμό (λολ) ούτε επειδή πίστευε πως θα διώξει τους κακούς χριστιανούς από την γη των πατέρων του. Δεν ξέρω τι προφίλ έχεις φτιάξει στο κεφάλι σου γι'αυτόν αλλά δεν είναι ανάγκη όλοι να έχουμε την ίδια άποψη. Για μένα ένας 19 χρονών τύπος, υπερενθουσιασμένος με το παρελθόν και την ιστορία της χώρας του ήταν, γούσταρε occult και απόκρυφα πραγματάκια και έπαιζε στο δάσος με τους φίλους του εικονικές μάχες με ψευτόσπαθα και πανοπλίες. Γενικότερη διαστροφή και περίεργα πράγματα στη σκηνή έπαιζαν τότε, από αυτοκτονίες (βλ. Dead) μέχρι εμπρησμούς εκκλησιών κι αυτή η πράξη ήταν μέσα σ' όλα αυτά. Ε, νιώθει και λίγο ελιτ ο τύπος, τι να τον κάνουμε τώρα, τα λέει χύμα κι όποιος γουστάρει. Τουλάχιστον δεν είναι ασφαλίτης και δεν λέει ψέματα ότι σέβεται το ατσάλι!!!
Phantom Duck
21-11-2009, 20:52
Και η σύγκριση με τον Ξήγα προφανώς είναι ατυχής, γιατί ο Ξήγας είναι καταρχάς όπως αναφέρθηκε και παραπάνω ένας απλώς μπατσάκος, δεν έχει πειράξει κανεναν σε εγκληματικά επίπεδα, αλλά από την άλλη είναι και επιχειρηματίας, το οποίο σημαίνει ότι αν δεν γουστάρουμε τη συμπεριφορά του είναι αρκετά λογικό να τον μποϊκοτάρουμε. Δηλαδή αν δεν φέρει μια μπάντα αυτός, θα την φέρει κάποιος άλλος. Έχουμε να κάνουμε με ένα "προμηθευτή", όχι με έναν καλλιτέχνη.
δεν έχει πειράξει κανέναν λέει, ο τύπος που έβγαλε όπλο κρυμμένος σε πορεία.
το ότι ο τζάκσον ζούσε από τη μουσική ενώ ο ξηγάς δεν το κάνει για βιοποριστικούς λόγους, οπότε ξανασκέψου ποιον είναι πιο λογικό να μποϊκοτάρεις.
Συγνώμη, επειδή δεν κατάλαβα, ο Burzum δηλαδή δεν ήταν επιχειρηματίας? Γιατί σκότωσε τον Euronymus?
Phantom Duck
21-11-2009, 21:33
κάτσε, burzum εννοείς τον μάικλ τζάξον ή τον ξηγά που ανέφερα;;;
Εχμ, σε τίποτα από το post σου δεν αναφερόμουνα βασικά. Νόμιζα λέμε για BURZUM και ο άλλος λέει ο ένας είναι καλλιτέχνης και ο άλλος επιχειρηματίας.
TrinuxSamonii
21-11-2009, 21:52
Τα είπε μέσες-άκρες ο ίδιος.
Freud wrote books. Tolkien wrote books. The similarities end there.
Μπακαλίστικα:Ο Vargie είναι "τίμιος", ο άλλος ρουφιάνος του κράτους.
Amnesiac.
21-11-2009, 21:57
Βικότνι, εσύ είσαι που το κάνεις να φαίνεται σαν μια κακή στιγμή, νεανική τρέλα κτλ. Ο τύπος και τώρα που βγήκε από τη φυλακή τις ίδιες ρατσιστικές μαλακίες με τότε λέει και είναι σαραντακάτι.
Τεσπά, όπως είπα και στο πρώτο μου ποστ, καταλαβαίνω γιατί επιλέγει κάποιος να κοιτάει αποκλειστικά το καλλιτεχνικό παρτ και όχι τον ίδιο τον άνθρωπο, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς γίνεται να γουστάρει με τρέλα και πόρωση Μπούρτζουμ και να ψωνίζει τους δίσκους τους ενώ ταυτόχρονα κατακρίνει όσους πάνε σε ΞΗΓΟσυναυλίες.
Δηλαδή μόνο σε μένα φαίνεται παράλογο (ευγενικά μιλώντας) αυτό εδώ
Το καλύτερο νέο που θα μπορούσε να έχει κανείς μόλις ξύπνησε.
Δίσκος της χρονιάς;
Να είναι γραμμένο από κάποιον που δηλώνει αναρχικός ή κάτι τέτοιο και να αφορά το δίσκο ενός ναζιστή;
Από τη μία γουστάρετε να βαράνε χρυσαυγίτες και να καίνε βιβλιοπωλεία ακροδεξιών και από την άλλη ψωνίζετε τους δίσκους τους και πορώνεστε; wtf δηλαδή.
Καλά τα λές αμνίζιακ αλλά γιατί παραξενεύεσαι για τί συμβαίνουν αυτά που περιγράφεις?
Ό,τι και να βγάλουν οι tool δεν θα το πω γαμάτο?
Ό,τι και να βγάλουν οι radiohead δεν θα το πεις γαμάτο?
Όποιος είναι μπάτσος δεν είναι και default μαλάκας εδώ μέσα?
Το ίδιο και όποιος το ρίχνει πασόκ?
Τι ψάχνεις να αναλύσεις ακριβώς? Τα στερεότυπα του er? 6 χρόνια είσαι εδώ μέσα, η εμπειρία σου και μόνο θα έπρεπε να σου λέει ότι αυτά που εκφράζεις είναι χαζοδιλήμματα.
carheart
22-11-2009, 03:08
Amnesiac, απαντώ σε σένα. Ο τύπος Varg Vikernes ήταν ένας μικρός βλάχος που πέρασε από όλα τα ακραία ιδεολογήματα για να καταλήξει στην σημερινή του κατάσταση. Από φοβισμένος αντιαμερικάνος, από βλάχος, σε ακραίος εθνικιστής και εθνορομαντικός, εχθρός του χριστιανισμού (που δεν σεβάστηκε τον αγαπημένο του πολιτισμό) και γενικώς διεστραμμένος μουρλός. Ο φόνος έγινε για οικονομικούς, ας πούμε, λόγους. Ο τύπος γούσταρε να μιλάει, να λέει, να χτίζει ένα image στο τότε underground. Και ο Euro γούσταρε σαν τρελός να λέει, και συνήθως να λέει φιδιές. Και μην πιστεύετε Ο,ΤΙ συνέντευξη διαβάζετε. Αν κάποιος είχε συγκεκριμένο τεύχος του Forest πχ, εκεί υπάρχει μια απολαυστικότατη συνέντευξη του Βίκερνες, με τα όσα λέει ΕΚΕΙ να μην έχω συναντήσει ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού. Ο τύπος σαφέστατα πέρασε από την ακροδεξιά, την αποκύρηξε στη συνέχεια, γενικώς ψαχνόταν. Και ήταν μουρλός για δέσιμο. Και βλάχος. Και ΥΠΕΡκαλλιτέχνης, όμοιο του οποίου Δεν βρίσκετε κάθε μέρα, και αν βρίσκετε, κάτι δεν έχετε καταλάβει καλά. Επίσης είναι πανεύκολο, πανευκολότατο, να του φορτώσουμε τα πάντα. Εμπρηστής εκκλησιών, νεοναζί, δολοφόνος. Amnesiac, όταν κάθεσαι στον gay παράδεισο του σπιτιού σου και ακούς τις ροζ σου μουσικές, θαρρώ δεν σε απασχολεί ιδιαίτερα που ο τραγουδιστής των Noir Desir είχε σχεδόν τεμαχίσει και βιάσει την -ήδη νεκρή- γυναίκα του. Ο βίκερνες έκανε ένα φόνο, ναι, κατακριτέος ο φόνος, αλλά δεν θα με εμπόδιζε αυτό από το να τον ακούω. Επίσης έκανε ένα tour σε μερικές εκκλησίες, πράγμα που μέχρι και επικροτώ σε θεωρητικά πλαίσια, οπότε ούτε αυτό με εμποδίζει από το να τον ακούω. Σε κάποια φάση της ζωής του έλεγε Πολλές Ακρότητες και είχε και έχει Προβληματικό Χαρακτήρα. Πολύς κόσμος. Και έγραψε το "Filosofem". Και έγραψε το "Filosofem". Και έγραψε το "Filosofem".
Και τώρα συνεχίστε, ξαναλέω, πείτε, γράφτε, μιλήστε, συζητήστε.
Οι Noir Desir δεν είναι αυτοί με δίσκο tostaky?
carheart
22-11-2009, 03:24
Και οι Slowdive έχουν souvlaki, το δικαστήριο αθώωσε και αυτούς. Εντός θέματος κάτι;
το οποιο Filosofem ειναι μια παπαριτσα χμου?
ο φονος δεν νοχλαει...το οτι εχεις για θεο εναν ΔΗΛΩΜΕΝΩ ναζι νοχλαει...ξυπνα
για τις καμενες εκκλησιες...απο οτι θυμαμε καποιες απο αυτες ηταν αρχαιες,καλος αντεστραμμενως σκοταδισμος ε? το να στηριζομε την καταστροφη εργων τεχνης δεν ειναι ιδιαιτερα τιμητικο
carheart
22-11-2009, 03:27
άλφα, λολ, δεν υπάρχουν αρχαίες εκκλησίες μινμιν, βήτα, παραδέξου πως το πρωταρχικό σου αίτιο είναι πως δεν νιώθεις/σνομπάρεις μπλακμέταλς, και το λήγω εδώ.
Agoraphobic_S.I.
22-11-2009, 03:31
Και από πότε οι εκκλησίες είναι ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ρε τύπε. Για να πείτε την παπαρίτσα σας μερικοί επιστατεύετε τα πιο γελοία επιχειρήματα.
Επίσης το να το παίζεις αντι-μπλακμεταλ τελευταία μοιάζει τόσο δήθεν όσο να το παίζεις trve kvlt underground bm. Η ίδια όψη του άλλου νομίσματος.
άλφα, λολ, δεν υπάρχουν αρχαίες εκκλησίες μινμιν, βήτα, παραδέξου πως το πρωταρχικό σου αίτιο είναι πως δεν νιώθεις/σνομπάρεις μπλακμέταλς, και το λήγω εδώ.
800μχ. θεωρειτε αρχαια
αλλα ακομα και να μην...απο που κι ως που ρε κακομαθημενε ΜΠΟΥΛΗ καις την τεχνη?
στο βητα παω πασο εισαι Ιεχωβας εξαλλου...ετσι εμαθες ετσι λες,θρησκευομενο αγορι εισαι
Και από πότε οι εκκλησίες είναι ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ρε τύπε.
οταν θα μαθεις περι ζωγραφικης και θα απαγκιστρωθεις απο το ντεμεκ αντιχριστιανικο μενος σου θα σε πω για και την τεχνη
carheart
22-11-2009, 03:38
800μχ. θεωρειτε αρχαια
αλλα ακομα και να μην...απο που κι ως που ρε κακομαθημενε ΜΠΟΥΛΗ καις την τεχνη?
στο βητα παω πασο εισαι Ιεχωβας εξαλλου...ετσι εμαθες ετσι λες,θρησκευομενο αγορι εισαι
Και αυτά που ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΗΚΑΝ και ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΑΝ για να χτιστούν πάνω οι "αρχαίες εκκλησίες τέχνης" σου, ήταν κάπως πιο "αρχαία". Παλιές εκκλησίες που έκαψε ένας ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΣ. Μήπως είσαι από τους άλλοι; Τους 999; μινμιν, απλά πες "μου την σπάει το μπλακμέταλ και η ιδεολογία του", δεν χρειάζεται να προσπαθείς να με πείσεις για κάτι που μου φαίνεται παράλογο.
ψυχακιας e-e-e εισαι ρε? με λες για την προηγουμενη θρησκεια/εξουσια τους πας καλα?
νεος ανθρωπος εισαι ρε καννιβαλε
Agoraphobic_S.I.
22-11-2009, 03:44
Ρε μινμιν, αναρωτιέμαι, σου γάμησε τίποτα κανας μπλακμεταλας και βγάζεις τόσο κομπλεξ; Τόση μουσική ακούς, γιατί δεν ασχολείσαι με αυτή παρά μπλέκεσαι στα γούστα των αλλωνών. Καταντάει μαλακία πια, ο άλλος ο άνθρωπας άνοιξε το τοπικ για να πούμε για το νέο Μπουρζουμ και σεις το κάματε μπουρδέλο.
Εκτός αν το Φιλοσοφεμ το άκουσες σε πολύ τρυφερή ηλικία και σου άφησε ΤΡΑΥΜΑ.
η αληθεια ειναι οτι το ακουσα σε πιο τρυφερη ηλικια απο σενα....τραυμα για πιον λογο? ενα σκατοαλμπουμ ειναι,τι να με κανει?
ρε μαλακες ειστε τα πιο ΘΡΗΣΚΑ ατομα που εχω δει....παναιαμ
phthoggon
22-11-2009, 03:49
Τεσπά, όπως είπα και στο πρώτο μου ποστ, καταλαβαίνω γιατί επιλέγει κάποιος να κοιτάει αποκλειστικά το καλλιτεχνικό παρτ και όχι τον ίδιο τον άνθρωπο, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς γίνεται να γουστάρει με τρέλα και πόρωση Μπούρτζουμ και να ψωνίζει τους δίσκους τους ενώ ταυτόχρονα κατακρίνει όσους πάνε σε ΞΗΓΟσυναυλίες.
Δε μου φαίνεται καθόλου περίεργο που δε το καταλαβαίνεις, οι Burzum δεν είναι απλά μουσική, είναι κάτι σαν ένα μικρό subcultural μύθο και ο Βικέρνες δε θα λεγα ότι "είναι" ένας συνηθισμένος άνθρωπος, αλλά περισσότερο ένας σχεδόν κινηματογραφικός χαρακτήρας του οποίου η ιστορία φασινέιτς το ίδιο και περισσότερο από τη μουσική του. Είναι η κλασική (και ρομαντική που έλεγε και ο Svh - άει στις πεντάλφες σου εσύ ρε!!) ιστορία του καταραμένου ήρωα που παλεύει ενάντια σε όλους και τα λοιπά, και σε συνδυασμό με την ίδια του την τέχνη τείνει να κάνει αυτούς που τους ενθουσιάζουν και το ένα και το άλλο να "ξεχνάνε" ή να αντιμετωπίζουν ανθρωπολογικά τα χειρότερά της σημεία, που είναι βέβαια ο φασισμός του βικέρνες (και όχι η δολοφονία - κατά γενική ομολογία καλά του έκανε του άλλου του σιχαμένου!!). Αυτά που λέει ο Comte δε γουοτέβερ για διαχωρισμό ανθρώπου και καλλιτέχνη κατά τη γνώμη μου είναι χαζομάρες και πέρα από το ότι είναι ηλίθιο να γίνεται δε πιστεύω ότι γίνεται - και απόδειξη ότι δε θα βρεις ΚΑΝΕΝΑ οπαδό_μπούρζουμ που θα σου πει η μουσική είναι απίστευτη αλλά ο βικέρνες είναι μαλάκας - θα σου πει ότι δε συμφωνεί με τις απόψεις του ή ότι είναι λίγο τρελάρας αλλά όχι καθυστερημένος ή κάτι τέτοιο που τον ανεβάζετε και τον κατεβάζετε, καθώς κάτι τέτοιο negates την ουσία της καλλιτεχνικής οντόνητας burzum - όχι της μουσικής εμπειρίας βάζω τα mp3 queue και σκουπίζω το δωμάτιο και α κάτι ωραίο έπαιζε στο μπάκραουντ - της διαβάζω τους στίχους και ψάχνω και τα νοήματα και καταλαβαίνω την πρόθεση του καλλιτέχνη και αυτά τα γκέι τέλοσπάντων - πόσες παύλες κατάφερα να βάλω σε αυτή την πρόταση? Και για να λέμε την αλήθεια (δηλαδή τουλάχιστον εγώ, τη δική μου αλήθεια!) μόνο καθυστερημένος δεν είναι ο βικέρνες, πανέξυπνος είναι και μέγας προπαγανδιστής και χειριστής των μίντια και του κόσμου, άλλωστε αυτή τη σχεδόν μυθική εικόνα του εαυτού του την έχει κατασκευάσει τόσο ο ίδιος όσο και τα μίντια που την προώθησαν. Δε λέει "οι μαύροι είναι καρκίνος στη γη και ανίκανοι για οτιδήποτε καλό" λέει πως μισεί τον τύπο της συμπεριφοράς που χαρακτηρίζει τους στερεοτυπικούς μαύρους, λέει πως σιχαίνεται τη συμπεριφορά τύπου γκέι, δε γράφει κάτι μη ορθολογιστικό που να κάνει όλους να γελάνε όπως με τους ακροδεξιούς βλάκες που έχουμε εδώ, αλλά χρησιμοποιεί απόψεις σε μεγάλο βαθμό αποδεκτές για να προσελκύσει κόσμο στις ακόμα πιο ακραίες δικές του. Και το πρόβλημα του ρατσισμού είναι ότι δεν χρειάζεται να είσαι βλάκας για να είσαι ρατσιστής, χρειάζεται να είσαι μόνο αναίσθητος και απάνθρωπος. Ούτε εγώ γουστάρω τη μπαφοκουλτούρα και τη "στερεοτυπική συμπεριφορά των μαύρων" (καταλαβαίνετε τι λέω ε) ούτε το χατζηστεφάνου και το κωστέτσο (θενκς λόκι) (όπως σίγουρα και άλλοι πολλοί φίλτατοι γιούζερς) αλλά δε θα τους πω τι θα κάνουν ή όχι. Το (επόμενο) πρόβλημα είναι όμως ότι οι 18χρονοι που τώρα διαμορφώνουν τις αντιλήψεις τους εντυπωσιάζονται από αυτά τα πράγματα και μεθαύριο από την υγιή παγανιστική κουλτούρα και την επαφή με τη φύση και τους αλληγορικούς μύθους πηγαίνουμε στις σφαλιάρες και στις διακοπές παρουσιάσεων βιβλιών και στα μαχαιρώματα, για να το επιτρέψουμε πιο πολύ και στα δικά μας τα κοντινά. Επομένως, αυτές οι απομακρυσμένες απόψεις τύπου βικότνι μόνο καλό δε κάνουν ούτε να τις λέμε στα ανοιχτά ούτε να τις λέμε από μέσα μας. Εμείς που γουστάρουμε πραγματάκια που έχουνε γωνίες επικίνδυνες είναι καλό να βρούμε τι κοινό έχουμε με το βικέρνες και τι δεν έχουμε, πως νοηματοδοτούνται από αυτόν-αυτούς όλους τους δημιουργούς γενικότερα, κάποια πράγματα και πως από εμάς, που αντικατοπρίζονται αυτά στο έργο τους. Να ξεφύγωμε από αυτό το καταπιεστικό το γουστάρω και ντρέπομαι ή το γουστάρω και αναγκάζομαι να "ξεχάσω" μερικά πραγματάκια.
Προκαλώ και τον Kingdom να πει τη γνώμη του!
enitharmon
22-11-2009, 03:59
για την ιστορια απλα και την ορθοτητα των πραματων, οι stavkirker ξεκινησαν να χτιζονται το 12ο αι, οχι τον 9ο.
καρχαρτ, ξερεις οτι γενικα δε νιωθω, αλλα γιατι θεομουρλος;
phthoggon
22-11-2009, 05:12
Αν κάποιος είχε συγκεκριμένο τεύχος του Forest πχ, εκεί υπάρχει μια απολαυστικότατη συνέντευξη του Βίκερνες, με τα όσα λέει ΕΚΕΙ να μην έχω συναντήσει ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού. ε.
παρεπιπτόντως, δε σου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να είναι και λίγο.. χαλκευμένη? θυμήσου ότι σε ένα τεύχος είχανε "αντικειμενική" απομακρυσμένη παρουσίαση burzum με αποσπάσματα από συνεντεύξεις άνευ πηγών εννοείται, και στο επόμενο αντι-burzum άρθρο με κεντρικό σημείο (που πόνεσε τα φασιστάκια τόοοσο) την άποψη πως οι μόντερν έλληνες είναι ανάμιξη αρχαίων Υπερβόρειων αρείων και αράπηδων (με το συμπάθειο)
(καλά δε σχολιάζω πόσο καθυστερημένοι είμαστε και οι δύο που έχουμε δώσει λεφτά για τέτοια πράγματα)
πσ, ηλίθιο ποστ, μόλις τώρα πρόσεξα την προηγούμενη πρόταση. =(
Οι Αμερικανοι παντως εδω περα χρησιμοποιουν τη λεξη κομμουνισμος με τον ιδιο τροπο που χρησιμοποιειται εδω μεσα η λεξη μπατσος. Απλα ενα σχολιο λιγο σχετικο με τα της δευτεροτριτης σελιδας. Αγαπαω αμνιζιακ για το πρωτο του ποστ σε αυτο το θρεντ.
stam and the witches
22-11-2009, 06:00
Τα αρχαία χρόνια λήγουν κάπου στο 500 (καρλομάγνος, νέα ρώμη, ισλάμ κλπ).
Το να καις οποιοδήποτε έργο που έμεινε στην ιστορία είναι αναμφίβολα κρετινισμός, αλλά αυτό δεν είναι θέμα. Θέμα είναι ότι άλλο είναι να ταυτίζεσαι με ένα καλλιτέχνη (ή το έργο του, πως ως οπαδός στην ουσία με το έργο έχεις την επαφή και όχι με τον ίδιο), και άλλο να συμμετέχεις σε κάτι καθαρά πρακτικό. Δεν καταλαβαίνω πως δεν καταλαβαίνετε τη διαφορά.
Και για να λέμε λίγο το θέμα ως έχει, χώρια κάτι τύπων τύπου Ρούθλεςς που κατέφυγαν σε αυτό το επιχείρημα για να βρουνε μία υπεκφυγή απέναντι στις επιθέσεις για στο ότι θα πάνε στο λάιβ ενός ρουφιάνου, οι υπόλοιποι τι κόπτεστε αλήθεια; Θέλετε να αποδείξετε τι ακριβώς; Ότι δεν πρέπει να ακούει κανείς τον Βικέρνες; Ότι πρέπει να τον ακούει αλλά όχι να τον θαυμάζει; Ότι αν κάνει τα παραπάνω αυτομάτως θα πρέπει να μη θεωρεί τον χ,ψ Ξήγα μαλάκα; Γιατί συμβαίνει αυτό στην τελική, είστε τπτ πιουρίστες ηθικολάγνοι που θέλετε τίμια συμπεριφορά;
Και να πεις εν τω μεταξύ ότι μιλάμε για τπτ ακραίο, να το δεχτώ, όπως πχ τον μουνοπανά των Dissection που καθάρισε έναν ομοφυλόφιλο κι εμείς του τα σκάγαμε να τον ακούσουμε λάιβ και να κάνουμε ΧΕΝΤΜΠΑΝΓΚΙΝΓΚ. Σταματήστε να τοποθετείτε τόσο ψηλά λούμπεν περσόνες όπως τον κάθε Vikernes, στην τελική η σύγχρονη νεοφιλελεύθερη (και ουσιαστικά επικίνδυνη) ακροδεξιά και οι εκφραστές της από δω και από κει δε βλέπω να μας ενοχλούν ιδιαίτερα, είτε είναι μουσικοί είτε όχι.
phthoggon
22-11-2009, 06:55
Γιατί συμβαίνει αυτό στην τελική, είστε τπτ πιουρίστες ηθικολάγνοι που θέλετε τίμια συμπεριφορά;
Και να πεις εν τω μεταξύ ότι μιλάμε για τπτ ακραίο, να το δεχτώ, όπως πχ τον μουνοπανά των Dissection που καθάρισε έναν ομοφυλόφιλο.
δεν έχει τέτοια, τι μας μιλάς για τον ντισέξιον αφού εσύ είσαι τόσο μεταμοντέρνος αντιηθικιστής, υπάρχει ένα όριο που το περνάς και μετά "δε λέει" δηλαδή? Τι δηλαδή ο ένας που σκότωσε ένα βλάκα και λέει ναζιστικές παπαριές είναι οκ σιγά τα λάχανα και ο άλλος που σκότωσε έναν ομοφυλόφυλο και δε λέει ναζιστικές παπαριές μας ενοχλεί? Όχι μαν, είτε γουστάρεις ότι σου καυλώσει στο ΔΩΜΑΤΙΑΚΙ ΣΟΥ είτε είναι παιδάκια, τρανσέξουαλ, βόδια, εμετοί, φασίστες, δολοφόνοι είτε ας τα αυτά για τους άλλους τους πως τους λένε, τους ουμανιστές. Αφού δεν ΕΝΟΧΛΕΙΣ κανένανε έτσι κι αλλιώς. (ναι? in the long run?)
Πέρα από αυτά τα ηθικολογικά, μη ξεχνάς ότι και ο ίδιος ο Βικέρνες είναι από τα μεγαλύτερα προπαγανδιστικά μυαλά της ακροδεξιάς σήμερα (η μάλλον, δρα ως, λόγω της δημοτικότητάς του) έστω κι αν λέει ξέρω γω απλά την άποψη του ας πούμε. Πόσο μακριά είναι η νεοφιλελεύθερη ακροδεξιά από εδώ πέρα? Ποιο είναι το όριο που βάζουμε, αυτά που μας ενοχλούν τώρα, αυτά που μπορεί να μας ενοχλήσουν αργότερα? (Δεν παίρνω τώρα ξαφνικά την αντίθετη άποψη ε, εννοείται συμπληρωματικό ποστ του μεγάλου μου είναι)
pantws, einai aksion eksetashs pws oso pernane ta xronia stekomaste kai se diaforetikes ekdoxes , analoga me ta koinonikopolitika trends ths periodou. To 94 o vasikos logos pou skotwse o vikernes ton euronymus htan epeidh htan leei koummounisths , to 96 giati tou fage lefta , to 98 giati tou phdhkse thn gomena , to 2000 giati tou anekopse thn diskografikh poreia , to 2004 giati htan omofulofulos. Osoi exoun asxolhthei kai diavasan to vivliaraki pou exei anevasei sto site , tha kseroun pws se kathe selida anairei ton eauto tou me enan tropo toso propagandistiko pou se kanei na pisteueis pws o adwnis gewrgiadhs einai profhths tou kseshkwmou tou ethnous. Parolauta omws h sub-culture stash pou provalei opws kai h back-to-the-roots epiklhsh pou kanei exei kai auth to skopo ths. Profanws kai den apeuthunetai se paidakia pou tha valoun Burzum sto mp3 kai tha pane volta me to podhlato sta stena tou metaksourgeiou. Afhnei omws kai tis aixmes tou wste na kalupsei ton meso blackster tou rock city kai parallhla na ikanopoihsei hthika ton hardcore-iseologika sugkollhmeno opado pou metraei poses kai shmera gia na vgei to album. Kai EDW akrivws erxomai na kollhsw sto post tou pthoggou
Και για να λέμε την αλήθεια (δηλαδή τουλάχιστον εγώ, τη δική μου αλήθεια!) μόνο καθυστερημένος δεν είναι ο βικέρνες, πανέξυπνος είναι και μέγας προπαγανδιστής και χειριστής των μίντια και του κόσμου, άλλωστε αυτή τη σχεδόν μυθική εικόνα του εαυτού του την έχει κατασκευάσει τόσο ο ίδιος όσο και τα μίντια που την προώθησαν. Δε λέει "οι μαύροι είναι καρκίνος στη γη και ανίκανοι για οτιδήποτε καλό" λέει πως μισεί τον τύπο της συμπεριφοράς που χαρακτηρίζει τους στερεοτυπικούς μαύρους, λέει πως σιχαίνεται τη συμπεριφορά τύπου γκέι, δε γράφει κάτι μη ορθολογιστικό που να κάνει όλους να γελάνε όπως με τους ακροδεξιούς βλάκες που έχουμε εδώ, αλλά χρησιμοποιεί απόψεις σε μεγάλο βαθμό αποδεκτές για να προσελκύσει κόσμο στις ακόμα πιο ακραίες δικές του.
sumplhrwnontas , pws sthn ousia se vazei se mia apoluth logikh me tous mesovezikous tropous , kanontas ta surmatoplegmata tou Auschwitz na moiazoun me kagela nhpeiagwgeiou. Opws panta, h akrodeksia propaganda tha vasizetai sto oti o kosmos ksexnaei polu eukola. Opws oi fasistoeideis thle-rhtores ,se louzoun me apeires doseis tuflhs propagandas , legontas sou oti emeis ta leme gia autous pou theloun na ta akousoun , ama den sou aresei allakse kanali.
warlord mkII
22-11-2009, 13:56
Στο στρατο ειχαμε ενα καμμενο ατομακι, φασιστακο νεοναζι... Το αρχιδακι αυτο ακουγε μεταλ και μια μερα ειχε βαλει ενα ΓΑΜΑΤΟ φολκ επικ σιντι την υπαρξη του οποιου αγνοουσα. Τον ρωτησα τι ειναι αυτο που παιζει και μου ειπε οτι ειναι παραγωγη του γερμανικου νεοναζιστικου ¨κομματος". Ε δε ξανασχοληθηκα.
Το εχω ξαναπει. Θα επρεπε να εχετε τη δυναμη να παραδεχτειτε οτι σας αρεσει τοσο πολυ η μουσικη του, που κανετε τα στραβα ματια στις φασιστικες αρλουμπες του. Δολοφονιες, πυρκαγιες κλπ δεν εχουν καμμια σχεση με αυτα. Και μονο που λεει οτι οι μαυροι και οι ομοφυλοφιλοι πρεπει να πεθανουν, ο τυπος ειναι τραγικος.
We need nobody else,
We tell ourselves the best of lies.
phthoggon
22-11-2009, 14:02
sumplhrwnontas , pws sthn ousia se vazei se mia apoluth logikh me tous mesovezikous tropous , kanontas ta surmatoplegmata tou Auschwitz na moiazoun me kagela nhpeiagwgeiou. Opws panta, h akrodeksia propaganda tha vasizetai sto oti o kosmos ksexnaei polu eukola. Opws oi fasistoeideis thle-rhtores ,se louzoun me apeires doseis tuflhs propagandas , legontas sou oti emeis ta leme gia autous pou theloun na ta akousoun , ama den sou aresei allakse kanali.
:pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink: ΕΛΑ ΡΕ ΠΡΟΕΔΡΑ! Τι θα γίνει ρε μλκ, θα πάμε για κάνα καφέ η μέσω ΙΑΡ θα μιλάμε?
Καλά παίζει στάνταρ αυτό που λέει ο warlord, αλλά στα αρχίδια μας άλλωστε. Σιγά μη τα αφήσουμε σε αυτούς άλλωστε και τα φολκ και τα έπικ και τα μπλάκ και όλα!
Amnesiac.
22-11-2009, 14:16
Επειδή μάλλον δεν έγινα κατανοητός ας το ξαναπώ : Δε λέω τίποτα το ηθικολογικό εδώ πέρα, απλά ρωτάω αυτούς που βάζουν ηθικοταμπέλες στη μουσική τους (βλ. συναυλίες ΞΗΓΑ) τη λογική με βάση την οποία το κάνουν αυτό. Το ερώτημα μου δεν ήταν "γιατί ψωνίζετε Βικέρνες αφού είναι νεοναζί;" αλλά "γιατί ψωνίζετε τον νεοναζί Βικέρνες και ταυτόχρονα κράζετε τον ασφαλίτη ΞΗΓΑ;". Έχει διαφορά νομίζω ε. Με απλά λόγια, τι κάνει τον ΞΗΓΑ χειρότερο από τον Βικέρνες, ώστε να φτάσετε στο σημείο να κράξετε αυτούς που πάνε στις συναυλίες του;
έντιτ : άσχετο, αν έφερνε ο ΞΗΓΑΣ τους Μπούρτζουμ για λάιβ (λέμε τώρα, μη κολλήσετε στο αν μπορεί να γίνει) θα πηγαίνατε;
Agoraphobic_S.I.
22-11-2009, 14:41
Μεταξύ ΞΗΓΑ και βαργκ υπάρχει μια σημαντική διαφορά:
Ο ΞΗΓΑΣ δεν ειναι ασφαλίτης από πεποίθηση, το κάνει βιωποριστικά. Στ' αρχίδια του αν αυτός που δίνει είναι αριστερός, δεξιός, αναρχικός, νεοναζί, αυτός θα τον δώσει γιατί είναι η ΔΟΥΛΕΙΑ του. Το μόνο του ιδανικό είναι το πως θα βγάλει περισσότερα λεφτα, είτε από δώσιμο είτε από λαιβ. Με τις πράξεις του αυτές λοιπόν, απ' τις οποίες απουσιάζει κάθε όραμα, είανι επικίνδυνος και πρέπει να σπάζεται στο ξύλο όπου εμφανίζεται.
Ο Burzum από την άλλη, λέει όλες αυτές τις παπαριές περί ρατσισμού, ομοφοβίας, κακών untrve αράπηδων κλπ, αλλά πρακτικά δεν έχει κάνει κάτι για να τις υποστηρίξει. Τα λέει απλά για να τα λέει, όπως ο οποιοσδήποτε γραφικός προπαγανδιστής αντικοινωνικών ιδεών. Ούτε καν στους στίχους του δε μιλάει για αυτά τα πράγματα. Η δολοφονία που διέπραξε άλλωστε δε σχετίζεται καθόλου με την "ιδεολογία" του, γιατί κι αυτός τότε ήταν ένας στυγνός ορθολογιτής που ζήταγε φράγκα. Όσο για τον έφηβο μεταλα που θα επιρρεαστεί από τα λογίδρια του βαργκ και θα ξυρίσει το μαλί και θα γράφει σβάστιγκες στο μετρό, το ίδιο εύκολα θα επιρρεαζόταν από οποιονδήποτε τέτοιο τύπο, όπως επιρρεάζεται από το βλάκα το screwdiver πχ.
Ra Pariah
22-11-2009, 14:46
Κούρασις
Επειδή δεν ξέρω, ο Burzum τι δουλειά κάνει για βιοπωρισμό?
casshern
22-11-2009, 14:58
κουρδίζει πιάνα.
Amnesiac.
22-11-2009, 14:58
Μεταξύ ΞΗΓΑ και βαργκ υπάρχει μια σημαντική διαφορά:
Ο ΞΗΓΑΣ δεν ειναι ασφαλίτης από πεποίθηση, το κάνει βιωποριστικά. Στ' αρχίδια του αν αυτός που δίνει είναι αριστερός, δεξιός, αναρχικός, νεοναζί, αυτός θα τον δώσει γιατί είναι η ΔΟΥΛΕΙΑ του. Το μόνο του ιδανικό είναι το πως θα βγάλει περισσότερα λεφτα, είτε από δώσιμο είτε από λαιβ. Με τις πράξεις του αυτές λοιπόν, απ' τις οποίες απουσιάζει κάθε όραμα, είανι επικίνδυνος και πρέπει να σπάζεται στο ξύλο όπου εμφανίζεται.
Ο Burzum από την άλλη, λέει όλες αυτές τις παπαριές περί ρατσισμού, ομοφοβίας, κακών untrve αράπηδων κλπ, αλλά πρακτικά δεν έχει κάνει κάτι για να τις υποστηρίξει. Τα λέει απλά για να τα λέει, όπως ο οποιοσδήποτε γραφικός προπαγανδιστής αντικοινωνικών ιδεών. Ούτε καν στους στίχους του δε μιλάει για αυτά τα πράγματα. Η δολοφονία που διέπραξε άλλωστε δε σχετίζεται καθόλου με την "ιδεολογία" του, γιατί κι αυτός τότε ήταν ένας στυγνός ορθολογιτής που ζήταγε φράγκα. Όσο για τον έφηβο μεταλα που θα επιρρεαστεί από τα λογίδρια του βαργκ και θα ξυρίσει το μαλί και θα γράφει σβάστιγκες στο μετρό, το ίδιο εύκολα θα επιρρεαζόταν από οποιονδήποτε τέτοιο τύπο, όπως επιρρεάζεται από το βλάκα το screwdiver πχ.
Αυτά για τον ΞΗΓΑ τα ξέρεις ή τα υποθέτεις; Είσαι σίγουρος ότι δεν είναι χρυσαυγίτης και ότι δεν έγινε ασφαλίτης επειδή γουστάρει να δίνει αναρχικούς και να βγάζει όπλα σε διαδηλώσεις; Αν αποδειχτεί ότι είναι ακροδεξιός θα αρχίσεις να πηγαίνεις στα λάιβ του επειδή θα έχει ιδεολογία και δε θα είναι απλά ένας καιροσκόπος;
Γενικά η όλη αντίθεση με χρυσαυγίτες, ακροδεξιούς κτλ είναι καθαρά θέμα πράξης; Δε σε πειράζει αν είναι ρατσιστής ο άλλος αρκεί να μη σκοτώνει/δέρνει μειονότητες;
Επίσης, το να επηρεάσει με τις μαλακίες που λέει 100 βλαμμένους εφήβους οι οποίοι μπορεί να το προχωρήσουν το πράγμα και να σκοτώσουν κάποιο μετανάστη δεν είναι πράξη, από τη στιγμή που δε τον σκότωσε αυτός;
Υποθέτω ότι δε σε ενοχλεί ούτε ο Μιχαλολιάκος ούτε ο Άδωνις, από τη στιγμή που οι ίδιοι δε βαράνε κόσμο ε; Άρα καταδικάζεις τα μουνιά που κάψαν το βιβλιοπωλείο του δεύτερου;
Amnesiac.
22-11-2009, 15:03
Ra Pariah όποιος κουράστηκε κλείνει το ηαρ, βάζει στο στερεοφωνικό ένα σιντί ατόφιου, γαμηστερού, πραγματικού χιέβιμεταλ και ησυχάζει.
Fireknight
22-11-2009, 15:09
na peis kai gia tous Noir Desir pou rotise o karxart .
kata ta alla , to kyrio provlima einai an 8a akoume tin mousiki tou fasista i an 8a tou dinoume fragka ? i ketadyo ?
Agoraphobic_S.I.
22-11-2009, 15:12
Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στο Βαργκ και έναν ΠΟΛΙΤΙΚΟ που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα όπως ο Άδωνις ή έναν οργανωμένο αρχηγό φασιστικής ομάδας όπως ο Μιχαλολιάκος, δεν είναι δικό μου το πρόβλημα. Όπως και αν θεωρείς το Βαργκ ίδιου μεγέθους υποκινητή βίας όπως τους άλλους 2. Γενικά αν ισοπεδώνεις ρε παιδί μου.
Για τον Μπουρζουμ θα με πείραζε αν μέσω της μουσικής του προπαγάνδιζε τις ιδέες του, όπως ο Satanic Warmaster και τόσοι άλλοι (αν και κρυφά καμιά φορά ακούω λίγο nsbm). Εφόσων δεν το κάνει, ας βάλει τις ρατσιστικές μαλακίες στο γκώλο του, εγώ θα ακούω το Dunkelheit και το Jesus Tod και θα πορώνομαι όντας ΑΘΩΟΣ.
Για τον ΞΗΓΑ όσα λέω δεν ξέρω αν ισχύουν απόλυτα, αλλά όπως τον έχω κόψει έτσι γίνεται. Θα ήταν πολύ περίεργο να ήταν φασίστας (ιδεολογικά) και να συνέχιζε να το παίζει "όλα καλά" άλλωστε. Αλλά ας μη συζητάμε για τον ξηγα εδώ, είναι μπουρζουμ θρεντ.
KoiliaSamprela
Εγώ δεν " μισώ " τον Ξήγα , κάνει μια δουλειά που σε όσο τραγική κατάσταση και να ήμουν δεν θα την έκανα.
Από την άλλη έχεις έναν άνθρωπο που πρεσβεύει το μίσος και τον διαχωρισμό, έναν διαχωρισμό με βάση το χρώμα του δέρματος και των προσωπικών προτιμήσεων. Αυτός ο άνθρωπος είναι κατάπτυστος και αν "δεν τα πιστεύει" αλλά τα κάνει για λόγους "marketing" είναι και εμετικός.
Τώρα το ότι κάποιος διαχωρίζει την μουσική από την ιδεολογία , είναι προσωπική άποψη και αντίληψη. Σε καμιά περίπτωση όμως ΕΓΩ δεν θα τον θεωρήσω άνθρωπο με συνέχεια στις αρχές του ...
Amnesiac.
Το κύριο πρόβλημα είναι αυτό που έχω ρωτήσει 3-4 φορές ως τώρα με τελευταία αυτή του πρώτου μου ποστ σαυτή τη σελίδα, κάνε τον κόπο αν δε βαριέσαι.
Πόσο πιο λάιτ μπορείτε να πάρετε έναν τύπο που αν δεν είχε γίνει διάσημος γιατί μπήκε φυλακή και αν έμενε δίπλα σας θα τον κοπανάγατε/βρίζατε/φτύνατε/ή έστω θα γράφατε στα ΗΑΡΣ 'δίπλα μου μένει ένας γαμημένος κωλοφασίστας, γαμώ το/την <whatever> του". Κ να χε γίνει όλο αυτό το hype με αφορμή τη μουσική του πάει στο διάολο - κ μη μου πείτε ότι στην πλειοψηφία ο μύθος του δε χτίστηκε με την εκάστοτε μαλακία που έγραφε πχ το χάμμερ για το τι δήλωσε ή πότε έκλασε ο Βικέρνες μέσα στη φυλακή.
Παράλληλα είναι κιε δολοφόνος. Φραγκοφονιάς κιόλας.
Παράλληλα βλέπεις ότι με αυτόν και αντίστοιχους άρειους στόκους επιρρεάζονται τόσα πιτσιρίκια κιε βλέπεις στα ίντερνετς ελίτ εθνικιστικές ομάδες άρειων μπλακμεταλλάδων. Που επίσης θες να κοπανήσεις/whatever.
Και παράλληλα ποστάρεις στο θρέντ του ΞΗΓΑ και λες για σαμποτάζ και να πσοφήσει ο λύτης κ τέτοια.
Κιόμως είσαι ελαφρύς και λάητ όταν μιλάς για τον supermotherfuckin Βικέρνες. Κ τον θεοποιείς/υπερασπίζεσαι τη θεοποίηση του στα ίντερνετς ή με άλλα λόγια επεκτείνεις την προπαγάνδα του, έστω διαφημίζοντας το ότι θα κυκλοφορήσει μουσική ή γελώντας με το νέο του ρατσιστικό σχόλιο. Κ δεν ανέφερα πουθενά για το αν σ'αρέσει η μουσική του ή όχι, αλλού είναι η αντίφαση.
Αυτά λέει ο Αμνήζιακ πάνω κάτω, και με βγαλε απ'τον κόπο να φτιάξω αφίσα ΞΗΓΑ για μελλοντικό λάηβ Burzum που σκέφτηκα διαβάζωντας τα πρώτα κιόλας ποστς.
Και ο Warlord δίνει ένα ωραίο παράδειγμα.
Amnesiac.
22-11-2009, 15:20
Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στο Βαργκ και έναν ΠΟΛΙΤΙΚΟ που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα όπως ο Άδωνις ή έναν οργανωμένο αρχηγό φασιστικής ομάδας όπως ο Μιχαλολιάκος, δεν είναι δικό μου το πρόβλημα. Όπως και αν θεωρείς το Βαργκ ίδιου μεγέθους υποκινητή βίας όπως τους άλλους 2. Γενικά αν ισοπεδώνεις ρε παιδί μου.
Σόρρυ αν δεν καταλαβαίνω κάτι, αλλά μπορείς να μου δώσεις ένα "όριο επιρροής" πάνω από το οποίο οι ρατσιστικές αντιλήψεις έχουν νόημα και είναι κατακριτέες και επικίνδυνες; Αν κατάλαβα καλά, αυτό που λες είναι "ο Χ επηρρεάζει 100 άτομα ενώ ο Ψ 1000, άρα ο Ψ πρέπει να ψοφήσει ενώ ο Χ είναι ΑΘΩΟΣ";
Επίσης λες ότι θα σε πείραζε αν ο Βικέρνες προπαγάνδιζε τις ιδέες του μέσω της μουσικής του. Ο ΞΗΓΑΣ πώς ακριβώς προωθεί την ασφαλίτικη του ιδιότητα μέσω των συναυλιών του; Βάζει κάτι στις αφίσες; Φακελώνει όσους πηγαίνουν στο λάιβ; Πώς ακριβώς βγάζει τον ασφαλιτισμό του στις συναυλίες που διοργανώνει;
Agoraphobic_S.I.
22-11-2009, 15:40
Λοιπόν, για να ξεκαθαρίσω τις απόψεις μου.
Θεωρώ το Βαργκ μεγάλο μαλάκα. Και για τις ιδέες του και για τη δολοφονία και για τις εκκλησίες και για όλα. Εκτιμώ απεριόριστα τη μουσική που έχει γράψει ως Μπουρζουμ αλλά ως εκεί. Δε θεοποιώ ούτε τον ίδιο ούτε τη μουσική του, άλλωστε αυτός ο φετιχισμός ποτέ δεν μου ταίριαζε. Απομυθοποίηση πάνω απ' όλα.
Αλλά δεν μπορώ να ακούω ότι αν αγοράσω ένα σιντι του Μπουρζουμ θα είναι σαν να πήγαινα σε λαηβ του ΞΗΓΑ. Για μένα δεν έχει καμία σχέση, από τη μία διαχωρίζω τη μουσική από τις ιδέες όταν δεν συμπίπτουν (δηλαδή όταν η μουσική δε γίνεται φορέας ιδεών), από τη άλλη αρνούμαι να γίνω πελάτης ενός θεάματος που οργανώνει ένας μπάτσος.
Τόσο παράλογο ακούγεται;
Amnesiac.
22-11-2009, 15:48
Κοίτα πώς έχουν τα πράγματα :
1. Ο Βικέρνες είναι ναζιστής αλλά βγάζει μη ναζιστική μουσική.
2. ο ΞΗΓΑΣ είναι ασφαλίτης αλλά κάνει μη ασφαλίτικες συναυλίες.
Οπότε αυτό που λες εσύ είναι "αισθάνομαι μια χαρά να γίνομαι πελάτης του θεάματος ενός ναζιστή αλλά αρνούμαι να γίνω πελάτης του θεάματος ενός μπάτσου".
Λέω κάτι λάθος;
Και ξαναρωτάω :
α) Αν ο ΞΗΓΑΣ έφερνε τον Βικέρνες για λάιβ, αν είχες τη μια και μοναδική ευκαιρία της ζωής σου να δεις όλα αυτά τα γαμηστερά κομμάτια παιγμένα ζωντανά, θα πήγαινες;
β) Αν το νέο άλμπουμ του Βικέρνες έβγαινε από εταιρεία μπάτσου, θα το αγόραζες;
Γενικά τι διαφορετικό από το "μπάτσος > ναζιστής" λες και δε το καταλαβαίνω;
Eμένα μου αρέσει που πολύ βρίσκουν ενδιαφέρουσα μια προσωπικότητα η οποία αλλάζει απόψεις πιο συχνά και από ότι τα σώβρακα του, ενώ αν έγραφε ένας τέτοιος τύπος εδώ μέσα και τι δεν θα είχε ακούσει.
ερώτηση κρίσεως όμως:
Ο νέος μπούρζουμ δίσκος δεν έχει καμία ιδεολογική φόρτιση. οκ.
Και διαχωρίζουμε τον δημιουργό από την τέχνη του. οκ κι εδώ.
Και ας πούμε ότι είναι και δισκάρα που γονατίζει τον πλανήτη. οκ κι εδώ.
Αν κυκλοφορούσε από την Totenkopf Propaganda ή οποια άλλη nsbm εταιρεία θα τον αγοράζατε?
(Μη βιαστείτε να με πείτε άκυρο, ξέρουμε πόσο καιροσκόπος φιλοχρήματος είναι ο βαργκ, και αυτές οι εταιρείες φράγκα έχουν. εδώ υπέγραψαν οι varathron.)
εντιτ. α πάνω κάτω το ίδιο λέει κι ο αμνήσιακ. λολ. αργώ.
Agoraphobic_S.I.
22-11-2009, 15:59
Κοίτα πώς έχουν τα πράγματα :
1. Ο Βικέρνες είναι ναζιστής αλλά βγάζει μη ναζιστική μουσική.
2. ο ΞΗΓΑΣ είναι ασφαλίτης αλλά κάνει μη ασφαλίτικες συναυλίες.
Οπότε αυτό που λες εσύ είναι "αισθάνομαι μια χαρά να γίνομαι πελάτης του θεάματος ενός ναζιστή αλλά αρνούμαι να γίνω πελάτης του θεάματος ενός μπάτσου".
Λέω κάτι λάθος;
Και ξαναρωτάω :
α) Αν ο ΞΗΓΑΣ έφερνε τον Βικέρνες για λάιβ, αν είχες τη μια και μοναδική ευκαιρία της ζωής σου να δεις όλα αυτά τα γαμηστερά κομμάτια παιγμένα ζωντανά, θα πήγαινες;
β) Αν το νέο άλμπουμ του Βικέρνες έβγαινε από εταιρεία μπάτσου, θα το αγόραζες;
Γενικά τι διαφορετικό από το "μπάτσος > ναζιστής" λες και δε το καταλαβαίνω;
Aν ο ΞΗΓΑΣ ή ο οποιοσδήποτε διοργανωτής έφερνε τον Μπουρζουμ για λαιβ απλά δε θα πήγαινα, γιατί τη συγκεκριμένη μουσική δεν μ' αρέσει να την ακούω ζωντανά. Οπότε είναι λίγο άκυρο το παράδειγμα, όσον αφορά εμένα. Αλλά γενικά δε θα πήγαινα σε κανένα λαηβ του ΞΗΓΑ, ακόμα κι αν έφερνε την αγαπημένη μου μπάντα ξερωγω.
Τα λαηβ είναι διαφορετικά από τα σιντι γιατί έχουν να κάνουν, εκτος από τη μουσική, με τους ανθρώπους τους οποίους παίζουν και αυτούς που διοργανώνουν. Ενώ στο σιντι ακούς μόνο τη μουσική. Όπως σαμποτάρουμε την αλτεργκραου γατί γαμιέται και μας κοροιδεύει ενώ φέρνει γαμάτες μπάντες για λάιβ, έτσι σαμποτάρουμε τον ΞΗΓΑ ακόμα κι αν φέρνει ζοντομ που γουστάρουμε κάργα να δούμε. Αυτό.
Επίσης, αν ο νέος δίσκος Μπουρζουμ έβγαινε από εταιρία μπάτσου, θα το έκρινα όπως όλα τα υπόλοιπα σιντι. Από την τιμή. :razz:
Έτσι κι αλλιώς κανείς μπάτσος δεν διαφέρει από τον οποιονδήποτε στυγνό καπιταλιστή της μεγάλης πολυεθνικής.
LokiTricksterGod
22-11-2009, 15:59
Αμνήζιακ νομίζω πώς κιεσύ κάνεις λίγο ότι δε καταλαβαίνεις γιατί θες να παραδεχτεί κάποιος επιτέλους 'ΝΑΙ ΕΧΩ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ'.
Όμως αυτά τα δυό μέτρα και τα δυό σταθμά ιδίως σε ζητήματα ηθικής και ιδίως εκεί που μπλέκεται και τέχνη και συναισθηματισμός είναι και πολύ ανθρώπινο να υπάρχουν και ιδιαίτερα δύσκολο να καταπολεμηθούν με απλούς συλλογισμούς.
Η ύπαρξη, η δράση και η ιδεολογία του Βίκερνες με κάνουν να νιώθω περίεργα. Όταν δεν ξέρω που σταματάει ο εθνορομαντισμός και η 'εφηβική τρέλα', που αρχίζει το μάρκετινγκ και που χώνεται η μούρλα σε όλα αυτά είμαι όντως ένας πολύ μπερδεμένος άνθρωπος. Όταν αυτός ο Βικερνες (που ήδη με έχει προβληματίσει σαν άτομο) παράγει μουσική που μου προκαλεί άλλους τόσους αισθητικούς προβληματισμούς, μαζί με νοσταλγία, μαζί με εικόνες, μαζί με ένα 'έτσι θα πρεπε να παίζεται αυτό' (που το βλέπεις και στην πράξη πόσο επιδρά), όταν με κάνει ξανά ψιλοπαιδάκι χαμένο στο δάσος με ένα filosofem, γίνομαι ένας ακόμα πιο μπερδεμένος αλλά και λίγο πιο ευτυχισμένος και καλύτερος άνθρωπος! Δεν θα δώσω λεφτά έμμεσα ή άμεσα σε αυτό τον άνθρωπο, θα σταθώ (επι)κριτικός αν χρειαστεί απέναντι στην όποια διαστρεβλωμένη και αντιανθρωπιστική πλευρά του, αλλά δεν θα τον σβήσω, δεν θα τον πώ καθυστερημένο, δεν θα τον εξομοιώσω με τον ξήγα γιατί δεν είμαι μηχανή, είμαι άνθρωπος, η 'ηθική' μου είναι πολύ σχετική και αυτά τα ρητορικά κολπάκια βίκερνες ναζιστής ξήγας ασφαλίτης δε μου λένε τίποτα, όπως πολύ λίγα πράγματα μου λέει και το φασίστες και οι κόκκινοι και οι μπλέ άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος.
Έχουμε σταθεί πολύ σε αυτό το τόπικ στην ηθική συνέπεια, σχεδόν σα να αγνοούμε ότι ζούμε σε ένα κόσμο οπου ελάχιστη σημασία έχει ποιόν θα κατακρίνεις και με ποιόν θα συμφωνήσεις μέσα από ένα φόρουμ, και όπου στην τελική επίσης ελάχιστη σημασία έχει αν θα κράξεις τον ξήγα και τον μπούρζουμ. Κολλάμε εκεί λοιπόν αντί να κοιτάμε πώς απορροφήσουμε όλα αυτά τα ενδιαφέροντα ερεθίσματα που έχει να προσφέρει ΑΚΟΜΑ και η 'σκοτεινή' πλευρά, να τα συμβιβάσουμε κάπως μέσα μας, να υπάρξει ζύμωση (έστω και μέσα απαυτά τα 'δύο μέτρα και δύο σταθμά') και να μη σταματήσουμε ποτέ να σκεφτόμαστε, καταλήγοντας σε απλοποιήσεις και ρητορικά κολπάκια στο er και στο κάθε er.
το α' πληθυντικό δεν ξέρω ποιόν αντιπροσωπεύει αλλά ακουγόταν ωραίο!
Phantom Duck
22-11-2009, 16:03
και νόμιζα ότι μόνο η μπάλα μπορεί να κάνει σοβαρούς ανθρώπους να προσπαθούν να δικαιολογήσουν παράλογα πράγματα με ταχυδακτυλουργικά επιχειρήματα.
Shrinebuilder
22-11-2009, 16:10
νομίζω ότι αν ο Ξήγας ήταν ναζιστής και ο Vikernes μπάτσος πάντως, δε θα ήταν πολυ διαφορετικά τα πράματα, right?
Amnesiac.
22-11-2009, 16:27
Agoraphobic και το σιντί που αγοράζεις οι ίδιοι άνθρωποι που το παίζουν λάιβ το έχουν φτιάξει. Δεν είναι μόνο η μουσική. Είναι και οι μουσικοί και η δισκογραφική (σε αντιστοιχία με το διοργανωτή λάιβ) και ένα σωρό άλλα πράγματα.
Λόκι, δε προσπαθώ να δείξω ανωτερότητα ή κάτι τέτοιο και να κάνω τον Agoraphobic να παραδεχτεί ότι η ιδεολογία του μπάζει σε αντίθεση με τη δική μου (λολ) και επίσης -μιας και ακόμα μόνο ρωτάω και δεν έχω πει τι πιστεύω εγώ (καλός μαλάκας)-, να τονίσω ότι θεωρώ εντελώς διαφορετικό πράγμα το να κατεβάσεις το άλμπουμ και να το ακούσεις και να γουστάρεις από το να το αγοράσεις. Μια μικρή λεπτομέρεια που για μένα κάνει τη διαφορά. Γιατί με το να το αγοράσεις τον στηρίζεις έμπρακτα τον εκάστοτε βλάκα, ενώ αν απλά ακούσεις το άλμπουμ και μείνεις εκεί, δεν έχει καμιά διαφορά από το να μη το ακούσεις καθόλου (με βάση τη στήριξη που προσφέρεις).
Α, τι σχέση έχει το μέρος που γίνεται η συζήτηση (ένα φόρουμ) με τη συζήτηση αυτή καθαυτή; Τι διαφορά θα είχε αν κάναμε αυτή τη συζήτηση σε μια καφετέρια; Σκοπός δεν είναι να βγουν αλήθειες που θα ακουστούν παραέξω ή κάτι τέτοιο, αλλά η συζήτηση σαν συζήτηση και μόνο.
Ξαναλέω για άλλη μια φορά, δε μου προκαλεί καμία εντύπωση το ότι κάποιος ακούει Μπούρτζουμ και βιώνει ασύλληπτα συναισθήματα κτλ (οκ μου προκαλεί, αλλά για άλλους λόγους), αυτό που με παραξενεύει είναι γιατί κατακρίνει αυτούς που πάνε σε συναυλίες ενός μπάτσου. Γιατί, καταλαβαίνοντας το προσωπικό του κόλλημα με τη μαγεία της μουσικής και όλες τις "υποχωρήσεις" που μπορεί να κάνει γιατί άνθρωπος είναι κι αυτός, δεν δείχνει την ίδια κατανόηση με τους υπόλοιπους που έχουν την κάψα να δουν την αγαπημένη τους μαλακία λάιβ;
Δεν έχω καταλάβει ακόμα το "δικαιολογείσαι να ακούς Μπούρτζουμ αλλά δε δικαιολογείσαι να πας σε συναυλία του ΞΗΓΑ" και δεν είμαι εγώ αυτός που μπερδεύει την ιδεολογία με την τέχνη αλλά αυτοί που κάνουν τα παραπάνω σχόλια. Γιατί ένας δίσκος δε γίνεται να ταυτίζεται με ιδεολογίες και πράξεις ενώ μια συναυλία μπορεί;
το θέμα που έθεσα εγώ είναι ότι ενώ γίνεται θέμα για τον χ μπάτσο/ναζιστή/καθυστερημένο που ζει δίπλα μας, στην υπόθεση του μπούρζουμ δέχονται κάποιοι να συνεχίσουν το hype, όχι ακούγοντας/απολαμβάνοντας τη μουσική που παράγει, ούτε αγοράζοντας την (που είναι ένα θέμα κιαυτό και το συζητάτε). αλλά εκθειάζοντας τη προπαγάνδα του, παράλληλα με την γαμωσύνη της μουσικής του - εφ'όσον όλοι ξέρουμε πως η φήμη του για τα πιστεύω του, για διαφόρους λόγους, πάει πακέτο με την μουσική του φήμη στους αποδέκτες της εκάστοτε πληροφορίας (οπαδοί ή νέοι οπαδοί).
phthoggon
22-11-2009, 17:27
Ξαναλέω για άλλη μια φορά, δε μου προκαλεί καμία εντύπωση το ότι κάποιος ακούει Μπούρτζουμ και βιώνει ασύλληπτα συναισθήματα κτλ (οκ μου προκαλεί, αλλά για άλλους λόγους), αυτό που με παραξενεύει είναι γιατί κατακρίνει αυτούς που πάνε σε συναυλίες ενός μπάτσου. Γιατί, καταλαβαίνοντας το προσωπικό του κόλλημα με τη μαγεία της μουσικής και όλες τις "υποχωρήσεις" που μπορεί να κάνει γιατί άνθρωπος είναι κι αυτός, δεν δείχνει την ίδια κατανόηση με τους υπόλοιπους που έχουν την κάψα να δουν την αγαπημένη τους μαλακία λάιβ;
Γιατί είναι μαλάκας! Ντάξει ρε Αμνέζιακ, από πόσους να πούμε έχεις πάρει το παράδειγμα εσύ και ο Βάιρους για να λες αυτοί γενικά και αορίστως? Λοιπόν, εγώ θα σου πω αυτό που θες να ακούσεις (και βασικά καλά κάνεις από μία άποψη) ότι ο Ξηγάς είναι το εύκολο θύμα επειδή και στα αρχίδια μας οι συναυλίες του (των περισσοτέρων που σχολίασαν για τα λάιβ του) και στα ρχίδια μας και η περσόνα του η οποία κανένα ενδιαφέρον διαθέτει και καμιά άμυνα δε πρόκειται να λάβει αντιθέτως με αυτή του βικέρνες. Ναι, οι άνθρωποι αντιδρούν περισσότερο με βάση το συμφέρον τους: όσοι αγαπούν burzum τείνουν να ξεχνάνε: εγώ δεν θα είχα πιάσει ηλεκτρική κιθάρα αν δεν υπήρχαν οι burzum (χοντρό λίγο αλλά για να με νιώσεις) σίγουρα δε θα αντιμετωπίσω το ένα στην ίδια βάση με το άλλο. Αλλά από την άλλη δεν είμαι και τόσο μαλάκας για να μιλάω για θεούλη βικέρνες και σημαντικές ιδεολογίες και τέτοια.
Στους ανθρώπους που θέλουν να λαβαίνουν υπόψη τις πράξεις τους και το εφφέκτ στην κοινωνία που έχουν (αυτοί που τη μία τους κατηγορείτε ως ηθικολόγους και την άλλη παίρνετε αυτή ακριβώς τη θέση - δεν έχω καταλάβει ακριβώς) υπάρχει μία γραμμή - αυτή στην οποία αναφερόμουν στον σταμ - πέρα από την οποία πρέπει να βάλεις ένα φρένο στην ιδεολογία σου και στην αφοσίωση σου στους άλλους για να μη ξεχάσεις να ζήσεις και τη ζωή σου. Ε αν είναι τόσο σημαντικό το Filosofem για σένα ρε αδελφέ, πάρτο να ησυχάσουμε, να βλέπεις το άρτογουερκ να διαβάζεις τους στίχους στις χειμωνιάτικες χιονισμένες νύχτες ξέρω γω (όπως έχω κάνει και γω άλλωστε). Αλλά μέχρι ένα σημείο, μετά φτάνει με τις εκπτώσεις: ο καθένας με τα σημαντικά του. Οι Ξηγάδες και οι Ταάκε και οι υπόλοιποι να πάνε να γαμηθούνε. Για μένα τουλάχιστον.
Εχω διαβασει ολο το θρεντ και εχουνε γραφτει ορισμενες καλες αποψεις.
Ερωτηση:
Αν ο Φραγκοφονιοκαουντ Γκριζνακ Βαργκ Βικερνες οφ δε Νταρκ Φορεστ εμενε διπλα σας και εσεις ειχατε παππου Ινδο,θα μελετουσατε το σκοταδι που κρυβεται μεσα στη ψυχη του το οποιο εκφραζει μεσω της μουσικης του η θα φοβοσασταν για τη ζωη σας?
Απ'οσο ξερω και ο Πλευρης ειναι φανταστικος σκακιστης αλλα δεν εχω ακουσει κανεναν να λεει οτι τον θαυμαζει για τις σκακιστικες του ικανοτητες.
KoiliaSamprela
22-11-2009, 18:37
Απ'οσο ξερω και ο Πλευρης ειναι φανταστικος σκακιστης αλλα δεν εχω ακουσει κανεναν να λεει οτι τον θαυμαζει για τις σκακιστικες του ικανοτητες.
Δεν είναι , άλλο παίζω σε ομάδα σκάκι και άλλο είμαι φανταστικός σκακιστής. Και αυτός δεν είναι , είναι ο τυπικός φασίστας , ξέρει πως παίζετε και το παίζει πολύ καλός παίχτης.
Δεν είναι , άλλο παίζω σε ομάδα σκάκι και άλλο είμαι φανταστικός σκακιστής. Και αυτός δεν είναι , είναι ο τυπικός φασίστας , ξέρει πως παίζετε και το παίζει πολύ καλός παίχτης.
Δεκτον,αλλα προφανως αλλου ηταν το ποιντ μου.
Τα παντα ειναι σχετικα.Σε αλλους η μουσικη του Βαργκ τους κανει να τον εκθειαζουν και να τον αποθεωνουν ενω σε μενα ας πουμε προκαλει γελιο.
LokiTricksterGod
22-11-2009, 18:43
Ερωτηση:
Αν ο Φραγκοφονιοκαουντ Γκριζνακ Βαργκ Βικερνες οφ δε Νταρκ Φορεστ εμενε διπλα σας και εσεις ειχατε παππου Ινδο,θα μελετουσατε το σκοταδι που κρυβεται μεσα στη ψυχη του το οποιο εκφραζει μεσω της μουσικης του η θα φοβοσασταν για τη ζωη σας?
αυτό τώρα τι επιχείρημα είναι, η αποστασιοποίηση εκτός από ασφάλεια αφήνει και πολύ περισσότερα περιθώρια για (κριτική) σκέψη. στην περίπτωση που αναφέρεις η αίσθηση του άμεσου κινδύνου (σε περίπτωση που ο κόμης γκρίσνακ έβγαινε κάθε τόσο παγανιά και... έσφαζε σκουρόχρωμους), ο φόβος και ο πανικός δεν θα σε άφηναν να εκτιμήσεις οτιδήποτε. και τη στρατηγική του ναπολέοντα δε θα μπορούσες να εκτιμήσεις άμα ήταν έτοιμος να σε μακελέψει ένας στρατιώτης του, τι μας λέει αυτο τώρα;
Σοβαρά τώρα, είναι δυνατόν να εκθειάζετε και να αναμένετε πώς και πώς την δουλειά ενός ρατσιστή που λέει τα παραπάνω;
Οκ, ξέρω "άλλο μουσική και άλλο ιδεολογία", "δεν με νοιάζει τι λέει, εγώ τη μουσική του γουστάρω". Όμως ξέρουμε καταβάθος οτι αυτά είναι παπαριές.
Παπαριές; Από πού κι ως πού; Δηλαδή εσύ ακούς μουσική μόνο για να διαμορφώσεις ιδεολογία και να αποκτήσεις είδωλα;
Επίσης η παρομοίωση του Αμνήζιακ με τον Ξήγα είναι εντελώς λανθασμένη, το να μην πηγαίνουμε σε λάιβς ενός ασφαλίτη που συγκεντρώνουν 50 άτομα και να τα προπαγανδίζουμε αρνητικά έχει στόχο και δύναται να τον χτυπήσει προσωπικά (τον ΚΩΛΟΜΠΑΤΣΟ ντε), αν εγώ δώσω ευρώ δέκα για να πάρω σιντάκι Μπούρζουμ καθαρά από ενδιαφέρον για έναν ψυχοπαθή που τυγχάνει να είναι μουσική ιδιοφυΐα χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι.
Ερωτηση:
αυτό τώρα τι επιχείρημα είναι, η αποστασιοποίηση εκτός από ασφάλεια αφήνει και πολύ περισσότερα περιθώρια για (κριτική) σκέψη. στην περίπτωση που αναφέρεις η αίσθηση του άμεσου κινδύνου (σε περίπτωση που ο κόμης γκρίσνακ έβγαινε κάθε τόσο παγανιά και... έσφαζε σκουρόχρωμους), ο φόβος και ο πανικός δεν θα σε άφηναν να εκτιμήσεις οτιδήποτε. και τη στρατηγική του ναπολέοντα δε θα μπορούσες να εκτιμήσεις άμα ήταν έτοιμος να σε μακελέψει ένας στρατιώτης του, τι μας λέει αυτο τώρα;
Ακριβως.Μια χαρα τα λες.Και γι'αυτον ακριβως τον λογο η ασφαλεια μου μου εδωσε περιθωρια για σκεψη και εγω σκεφτηκα αυτο που ανεφερα παραπανω.Και για να σε διορθωσω,δεν ειναι καποιου ειδους επιχειρημα αλλα μια ειλικρινης ερωτηση-απορια.
εντιτ:Mε την προυποθεση παντα οτι εμενα η μουσικη του Βαργκ με αφηνει παγερα αδιαφορο.Η ερωτηση απευθυνεται κυριως προς τους φανς.
KoiliaSamprela
22-11-2009, 18:53
Δεκτον,αλλα προφανως αλλου ηταν το ποιντ μου.
γιές και σε εννόησα, απλά είπα να το πω επί της ευκαιρίας :pink:
Comte de Saint-Germain
22-11-2009, 19:08
Πάντως γενικώς εγώ συμφωνώ με τον προβληματισμό του Amnesiac. Δηλαδή υπάρχουν δυο λογικές εκδοχές:
α)Κοιτάς τις υπηρεσίες που αγοράζεις και όχι τα πρόσωπα που τις προσφέρουν:
Δηλαδή αγοράζεις το σιντί του Μπούρζουμ επειδή το γουστάρεις ή πηγαίνεις στις συναυλίες του Ξήγα γιατί φέρνει καλές μπάντες και τις οργανώνει καλα (θεωρητικά μιλάω, δεν ξέρω πώς είναι οι συναυλίες του), ή αντίστοιχα τα απορρίπτεις ως προϊόντα που δεν πληρούν τις προυποθέσεις που έχεις θέσει.
β)Πριν αγοράσεις ένα προϊόν/υπηρεσία, κοιτάς πρώτα σε ποιον δίνεις τα λεφτά, δηλαδή αν θεωρείς ότι αυτός είναι κακός άνθρωπος/έχει ιδεολογία με την οποία διαφωνείς προτιμάς να δώσεις τα λεφτά σου σε κάποιον άλλο.
Τώρα αν μέσα στα σιντί του Μπούρζουμ υπήρχε έντονη ναζιστική προπαγάνδα, ή αν στις συναυλίες του Ξήγα υπήρχαν 10 μπάτσοι μέσα στο χώρο για να φρουρούν, θα ετίθετο ζήτημα του πόσο ποιοτικό θεωρείς το προϊόν, όχι του αν συμφωνείς ή όχι. Δηλαδή όπως εγώ δεν τρελλαίνομαι να πηγαίνω σε Κνητοφεστιβάλ κι ας έχουν ωραίο πρόγραμμα γιατί κάποια στιγμή θα αρχίσουν τα "δυνατό ΚΚΕ, δυνατός ο λαός" και θα μου χαλάσουν όλη την ατμόσφαιρα, έτσι δεν θα αγόραζα ένα άλμπουμ Μπούρζουμ αν ήταν γεμάτο σβάστικες ή οι στίχοι του έλεγαν "καύτε τους εβραίους και τους μαύρους να καθαρίσει ο κόσμος".
Οπότε εγώ επιλέγω να αγοράσω το άλμπουμ του Μπούρζουμ γιατί θεωρώ ότι ως καλλιτεχνικό έργο κατά πάσα πιθανότητα θα αξίζει τα λεφτά του, όπως επίσης δεν θα χα θέμα να πάω σε συναυλία του Ξήγα αν ήταν κάποια μπάντα που ήθελα να ακούσω και η συναυλία άξιζε επίσης τα λεφτά της, όπως θα πήγαινα και στο Κνητοφεστιβάλ που προανέφερα αν μπορούσα να είμαι σίγουρος ότι θα παρέμενε στα πλαίσια του μουσικού φεστιβάλ και δεν θα άρχιζαν τα συνθήματα κλπ.
Από εκεί και πέρα, ενδιάμεσες απόψεις του στυλ "σε αυτόν δίνω λεφτά παρ'ότι λέει μαλακίες και θέλει ξύλο, ενώ στον άλλον δεν δίνω ενώ κάνει (ας πούμε) παρόμοια πράγματα" είναι κάπως χαζοχαρούμενες, και λίγο δικαιολογίες κατά τη γνώμη μου. Δηλαδή προφανώς ο Ξήγας δεν κάνει και ΤΟΣΟ τρομερές συναυλίες ώστε να σας λείψουν, ενώ ένας δίσκος Μπούρζουμ πιθανώς να σας πονούσε αρκετά περισσότερο. Αυτά +ότι αν σας πει κανείς "καλά ρε μαλάκα ακούς τη μουσική του φασίστα;" θα μπορείτε να του απαντήσετε ότι πρόκειται για μουσική ιδιοφυία, ενώ για τον Ξήγα δεν έχετε τρόπο να δικαιολογήσετε πώς "παραβήκατε την ιδεολογία σας". Στρουθοκαμηλισμός λοιπόν.
carheart
22-11-2009, 21:05
Δεν είναι θέμα ανταλλαγής χρημάτων όμως, είναι θέμα αφομοίωσης της κάθε Τέχνης/Λαϊκής Κουλτούρας. Αγαπάς στα αλήθεια κάτι επειδή κάπως σε επηρεάζει, όπως και αν είναι αυτό. Όσο περίεργο είναι το "δεν τον στηρίζω οικονομικά επειδή διαφωνώ με τις ιδέες του, αλλά τον ακούω κρυφά!", τόσο είναι και το "εγώ ακούω μόνο όσους είμαστε ίδιοι, δηλαδή Πραγματικά Ιδιοφυείς". Θεωρώ ως δεδομένο πως ένας μη οπαδός των Burzum θα απορρίψει τον Vikernes όσο έχει απορρίψει και τους Burzum. Το αν θα τον αποδεχτούν (μέχρι και το αν θα τον εκθειάσουν, πράγμα διαφορετικό) πιστεύω θα έπρεπε να αφορά αυτούς τους οποίους νιώθουν με Burzum, αυτούς που τρελαίνονται με τα φιλόσοφεμς και δεν τα θεωρούν σκατοάλμπουμς και παγερά αδιάφορα. Αλλίως είναι πανεύκολο να πολεμάς κάτι που έχεις απορρίψει τελείως, τους Burzum, τον Μπάγεβιτς, τον Πάολο Κοέλιο και τον Σάμπατακ. Απορρίπτω πανεύκολα μια τεράστια πλειοψηφία καλλιτεχνικών εκφράσεων, και δεν χρειάζεται να εξηγώ κάθε φορά γιατί, απλά επειδή είναι αντίθετες στην αισθητική μου και πάει, τέρμα. Όλοι σας το κάνετε. Το πως είναι δυνατόν να "χώρεσε" ένας Vikernes στην αισθητική μου, εμένα που είμαι γαμάτος, και μιλάω για μένα μόνο, που είμαι γαμάτος, μπορώ να σας το εξηγήσω : Τα άλμπουμς του αποτελούν ολοκληρωμένα έργα τέχνης, το ποιόν των οποίων με αφορά ιδιαιτέρως, όταν ταξιδεύω και γω πάνω στο ζωγραφισμένο καραβάκι του "Filosofem" (ναι, αυτό του Theodor Kittelsen), όταν θαυμάζω πραγματικά τον τρόπο που ηχογραφούσε σε σχέση με το τι μηνύματα ήθελε να στείλει στην παραπαίουσα ροκ/μέταλ/πανκ γυαλάδα, όταν αρρωσταίνω από κάβλα (άλλες φορές είμαι μποέμ, καπνίζω πίπα και ρητορεύω le filosofem) με τις συνθέσεις του, όταν με περικυκλώνει η αρνητικότητά του, όταν νιώθω σαν να μου συμβαίνουν όλα αυτά που ο τύπος ντύνει μουσικά. Έτσι μπορεί να χωρέσει ένας προβληματικός τύπος στην αισθητική μου και να τον δεχτώ. Και δεν υπάρχει μόνο ο Βίκερνες, υπάρχει ο Oscar Wilde, o Knut Hamsun (ΕΙΔΙΚΑ αυτουνού η περίπτωση με έχει φέρει σε απείρως βαθύτερους προβληματισμούς από όσο του Varg Vikernes), o Jack London ακόμα, ο Frank Miller, και πραγματικά πολλοί άλλοι. Διάολε, θα ξαναπώ τον Hamsun. Ο τύπος ήταν γραμμένος στο ναζιστικό κόμμα, υποστήριζε ΤΑ αίσχη, τις πολιτικές του πράξεις ντρέπομαι και που τις διαβάζω, αν ήταν γείτονάς μου θα του έσκαγα ίσως τα λάστιχα, θα του πήδαγα την κόρη και θα του έδειχνα ποστς του Σάμπατακ, αλλά έχω διαβάσει την "Πείνα", τον "Παν" και την "Βικτώρια" και κάποτε άλλαζε η ζωή μου με αυτά, διαμορφωνόμουν, και σήμερα που τα ξαναδιαβάζω σημαίνουν το ίδιο για μένα. Χωρίς να έχω ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ κοινό με την κοινωνική περσόνα του Hamsun.
Έτσι Amnesiac αντέχω τους εκάστοτε Vikernes αυτού του κόσμου, και όχι τους Ξηγάδες. Και δεν θεοποιώ κανέναν. Ίσως το κάνω καμιά φορά, ναι, αλλά συμβαίνει με ανθρώπους που έχω αποδεχτεί πλήρως πλήρως, που θα τους άφηνα να μιλήσουν για τα πάντα αντί για μένα. Άλλο θέμα αυτό.
ikonoklast
22-11-2009, 21:33
Δεν έχω διαβάσει το θρεντ, (ε οκ, μαντεύω τι λέτε), αλλά το αποπάνω είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό ποστ.
Amnesiac.
22-11-2009, 22:05
Δεν είναι θέμα ανταλλαγής χρημάτων όμως, είναι θέμα αφομοίωσης της κάθε Τέχνης/Λαϊκής Κουλτούρας. Αγαπάς στα αλήθεια κάτι επειδή κάπως σε επηρεάζει, όπως και αν είναι αυτό. Όσο περίεργο είναι το "δεν τον στηρίζω οικονομικά επειδή διαφωνώ με τις ιδέες του, αλλά τον ακούω κρυφά!", τόσο είναι και το "εγώ ακούω μόνο όσους είμαστε ίδιοι, δηλαδή Πραγματικά Ιδιοφυείς". Θεωρώ ως δεδομένο πως ένας μη οπαδός των Burzum θα απορρίψει τον Vikernes όσο έχει απορρίψει και τους Burzum. Το αν θα τον αποδεχτούν (μέχρι και το αν θα τον εκθειάσουν, πράγμα διαφορετικό) πιστεύω θα έπρεπε να αφορά αυτούς τους οποίους νιώθουν με Burzum, αυτούς που τρελαίνονται με τα φιλόσοφεμς και δεν τα θεωρούν σκατοάλμπουμς και παγερά αδιάφορα. Αλλίως είναι πανεύκολο να πολεμάς κάτι που έχεις απορρίψει τελείως, τους Burzum, τον Μπάγεβιτς, τον Πάολο Κοέλιο και τον Σάμπατακ. Απορρίπτω πανεύκολα μια τεράστια πλειοψηφία καλλιτεχνικών εκφράσεων, και δεν χρειάζεται να εξηγώ κάθε φορά γιατί, απλά επειδή είναι αντίθετες στην αισθητική μου και πάει, τέρμα. Όλοι σας το κάνετε. Το πως είναι δυνατόν να "χώρεσε" ένας Vikernes στην αισθητική μου, εμένα που είμαι γαμάτος, και μιλάω για μένα μόνο, που είμαι γαμάτος, μπορώ να σας το εξηγήσω : Τα άλμπουμς του αποτελούν ολοκληρωμένα έργα τέχνης, το ποιόν των οποίων με αφορά ιδιαιτέρως, όταν ταξιδεύω και γω πάνω στο ζωγραφισμένο καραβάκι του "Filosofem" (ναι, αυτό του Theodor Kittelsen), όταν θαυμάζω πραγματικά τον τρόπο που ηχογραφούσε σε σχέση με το τι μηνύματα ήθελε να στείλει στην παραπαίουσα ροκ/μέταλ/πανκ γυαλάδα, όταν αρρωσταίνω από κάβλα (άλλες φορές είμαι μποέμ, καπνίζω πίπα και ρητορεύω le filosofem) με τις συνθέσεις του, όταν με περικυκλώνει η αρνητικότητά του, όταν νιώθω σαν να μου συμβαίνουν όλα αυτά που ο τύπος ντύνει μουσικά. Έτσι μπορεί να χωρέσει ένας προβληματικός τύπος στην αισθητική μου και να τον δεχτώ. Και δεν υπάρχει μόνο ο Βίκερνες, υπάρχει ο Oscar Wilde, o Knut Hamsun (ΕΙΔΙΚΑ αυτουνού η περίπτωση με έχει φέρει σε απείρως βαθύτερους προβληματισμούς από όσο του Varg Vikernes), o Jack London ακόμα, ο Frank Miller, και πραγματικά πολλοί άλλοι. Διάολε, θα ξαναπώ τον Hamsun. Ο τύπος ήταν γραμμένος στο ναζιστικό κόμμα, υποστήριζε ΤΑ αίσχη, τις πολιτικές του πράξεις ντρέπομαι και που τις διαβάζω, αν ήταν γείτονάς μου θα του έσκαγα ίσως τα λάστιχα, θα του πήδαγα την κόρη και θα του έδειχνα ποστς του Σάμπατακ, αλλά έχω διαβάσει την "Πείνα", τον "Παν" και την "Βικτώρια" και κάποτε άλλαζε η ζωή μου με αυτά, διαμορφωνόμουν, και σήμερα που τα ξαναδιαβάζω σημαίνουν το ίδιο για μένα. Χωρίς να έχω ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ κοινό με την κοινωνική περσόνα του Hamsun.
Έτσι Amnesiac αντέχω τους εκάστοτε Vikernes αυτού του κόσμου, και όχι τους Ξηγάδες. Και δεν θεοποιώ κανέναν. Ίσως το κάνω καμιά φορά, ναι, αλλά συμβαίνει με ανθρώπους που έχω αποδεχτεί πλήρως πλήρως, που θα τους άφηνα να μιλήσουν για τα πάντα αντί για μένα. Άλλο θέμα αυτό.
Μούσια ωραία όλαυτα και συμφωνώ, αλλά πόσες φορές πρέπει να γράψω ότι δε ρωτάω γιατί αγαπάτε το Βικέρνες, αλλά γιατί καταδικάζετε όσους πάνε σε συναυλίες του ΞΗΓΑ. Το έχω πει χίλιες φορές, δε μου προκαλεί απορία το γιατί ένας καλός άνθρωπος γουστάρει τη μουσική ενός νεοναζί, αλλά γιατί ο ίδιος καλός άνθρωπος βρίσκει πανεύκολο το να κατακρίνει έναν άλλο άνθρωπο που για τους ίδιους λόγους επιλέγει να πάει σε μια συναυλία του ΞΗΓΑ. Και ναι, είναι οι ίδιοι λόγοι, από τη στιγμή που πιθανότατα ο κάθε Ρούθλες έχει τόσο ψηλά στην υπόληψη του την τρουμέταλ μπάντα που φέρνει ο ΞΗΓΑΣ όσο εσύ τους Burzum.
Δε βάζω εγώ ιδεολογικά διλήμματα ή κάτι τέτοιο, αλλά αυτός που θα κατηγορήσει τον Ρούθλες επειδή πάει σε συναυλία ενός ασφαλίτη, αυτόματα έχει βάλει ο ίδιος τον ιδεολογικό/πολιτικό παράγοντα σαυτό που ονομάζουμε μουσική γενικότερα. Έχει απορρίψει τις συναυλίες του ΞΗΓΑ επειδή είναι ασφαλίτης και όχι επειδή δεν του αρέσουν οι Scanner. Ε και "περιμένω" από αυτό τον άνθρωπο που αρέσκεται στο να βλέπει τα μουσικά πράγματα υπό ένα ιδεολογικό πρίσμα, να κάνει το ίδιο και για τις μπάντες που γουστάρει.
Ή έστω να παραδεχτεί το αυτονόητο που μόνο ο φθόγκος είπε, ότι για πράγματα που αγαπάει κάποιος μπορεί να κάνει υποχωρήσεις που σε άλλη περίπτωση δε θα έκανε και που είναι αντίθετες με την γενικότερη φιλοσοφία του.
Εσύ αν κατάλαβα καλά δεν πας σε συναυλίες του ΞΗΓΑ γιατί δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα ή τουλάχιστον όχι τόσα όσα η μουσική του Βικέρνες και όχι επειδή ο ΞΗΓΑΣ είναι ασφαλίτης. Ή για να το πω αλλιώς, μπορείς εύκολα να σταθείς στην ασφαλίτικη ιδιότητα του ΞΗΓΑ και να τον καταδικάσεις γιαυτή επειδή δε σου "στοιχίζει" κάτι σημαντικό η απώλεια αυτών που σου προσφέρει. Αυτό όμως είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα απαυτό που συζητάμε.
Amnesiac.
22-11-2009, 22:12
Για να το πω ακόμα πιο απλά, η μια και μοναδική ερώτηση μου είναι η εξής : όταν εσύ ο ίδιος έχεις προσωπική εμπειρία από το να αποδέχεσαι έναν μουσικό παρόλο που δε συμφωνείς σε τίποτα από την ιδεολογία και τις πράξεις του, πώς μπορείς να λες σε κάποιον άλλο "μη πας στον ΞΗΓΑ γιατί είναι ασφαλίτης";
carheart
22-11-2009, 22:19
Δεν με απασχολούν οι συναυλίες του Ξηγά, κυρίως επειδή φέρνει εντελώς αδιάφορα ονόματα ως επί το πλείστον. Οι μισές καφετέριες των εξαρχείων που πίνουν καφέ οι αττίλες και βρίζουν τους ρουθλεςς, ανήκουν σε πρωην αστυνομικούς ή στον Αιγέα. Δεν με απασχολεί ο Ξηγάς, θα προτιμούσα να μην υπάρχει, δεν θα πήγαινα σε συναυλία που κάνει επειδή η αστυνομική του ιδιότητα μόνη της μου είναι μονάχα απεχθής, οι συναυλίες του αδιάφορες, ενώ ας πούμε θα θεωρούσα ισχυρότερο συναυλιακό κακό την Alterground. Δεν θα μου άρεσε να έδιναν όλοι φράγκα στους ξηγάδες, αλλά ούτε στους altergrounds. Έχω φάει παστίτσιο στο εστιατόριο Αυτόφωρο έξω από την Γαδα, εξαιρετικό παστίτσιο. Αλλά σου μίλησα για το πως αντέχω έναν Βίκερνες στη ζωή μου, και όχι έναν Ξηγά, ή έναν που δεν ενοχλείται καθόλου από τους εκάστοτε τέτοιους τύπους εκεί έξω. Δεν καταδίκασα κάποιον που πάει σε συναυλίες του Ξηγά, αλέξανδρε. Δεν μου αρέσει που υπάρχει τέτοιος κόσμος, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας, όπου του αρέσει πάει του καθενός. Το ότι μπορεί να μαρέσει να κάνω χαβαλέ στους διάφορους βλάκες ρούθληδες εκεί έξω, δεν σημαίνει αυτόματα πως καταδικάζω τον κάθε βαμμένο οπαδό που θέλει να δει την μπάντα του. Αν ο Ξηγάς έφερνε τον Burzum live, θα ξενέρωνα που ο Burzum κάνει live και δεν θα πήγαινα. Οποιοσδήποτε και αν τον έφερνε. Πιθανότατα δεν θα πήγαινα σε οποιοδήποτε live του τύπου, επειδή δεν ψήνομαι να συμμετάσχω σε οτιδήποτε διοργανώνει ένας τέτοιος τύπος, είτε κερδοσκοπεί είτε όχι. Σε τι άλλη παιδαριώδη απορία χρειάζεται να απαντήσω όμως;
Amnesiac.
22-11-2009, 22:30
Ουφ όταν ρωτάω αν θα πηγαίνατε σε συναυλία του Βικέρνες που διοργανώνει ο ΞΗΓΑΣ, μπορείτε να θεωρήσετε αυτονόητο ότι κάτω από το όνομα του Βικέρνες περιλαμβάνεται και οποιοσδήποτε μουσικός θα θέλατε να δείτε λάιβ, δε χρειάζεται να λέτε "η μουσική των Burzum είναι για να την ακούς στο σπίτι" ή "δε θα γούσταρα να δω το Βικέρνες λάιβ". Δηλαδή πρέπει να προσαρμόζω την ερώτηση ανάλογα με τα μουσικά γούστα του καθενός; Ε απάντησε μου για τον Bonnie 'Prince' Billy ξερωγώ, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.
Το πώς αντέχεις ένα Βικέρνες στη ζωή σου το έχεις ξεκαθαρίσει πλήρως αν και δεν αναρωτήθηκα ποτέ γιαυτό, αυτό που ακόμα (λολ) δεν έχω καταλάβει είναι πώς δεν αντέχεις έναν ΞΗΓΑ στη ζωή των άλλων. Και οκ, εσύ είπες ότι δε τους καταδικάζεις, οπότε ας απαντήσουν αυτοί που το κάνουν.
Όταν σκεφτώ κάτι εξίσου παιδιαριώδες θα επανέλθω.
carheart
22-11-2009, 22:54
οκ, σειρά μου, αν τελικά ο Ξηγάς ήταν ο Burial τι θα κάνατε;
Τότε πραγματικα θα τον χτυπούσαμε.
Egw pantws ama ton eferne o ΞΗΓΑΣ ton vikernes tha phgaina sthn sunalia ntymenos gallos migas rapper me omofovika sundroma kai tha moiraza fulladia gia vivlia pou na lene pws na xasete varos se 30 meres
Agoraphobic_S.I.
23-11-2009, 02:03
Αν έφερνε ο Βικερνες τον ΞΗΓΑ όμως;
Εχω εγω μια παιδαριωδη απορια! Αν ο Γιουρονιμους ειχε σκοτωσει τον Βικερνες, ποιανου η μουσικη θα ηταν πιο γαματη?
The Good Son
23-11-2009, 12:03
Απορρίπτω πανεύκολα μια τεράστια πλειοψηφία καλλιτεχνικών εκφράσεων, και δεν χρειάζεται να εξηγώ κάθε φορά γιατί, απλά επειδή είναι αντίθετες στην αισθητική μου και πάει, τέρμα. Όλοι σας το κάνετε.
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής. Εάν ήταν μόνο θέμα αισθητικής δεν θα είχε νόημα η κουβέντα καθώς δεν μπορεί να υπάρξει επιχειρηματολογία πάνω στο γούστο του άλλου. Είναι αστείο να κάθεσαι και να μας εξηγείς γιατί χώρεσε ο βίγκερνες στην αισθητική σου και μέσα σου γενικότερα, δεν σε κατηγόρησε κανείς για αυτό, μεγάλο παιδί (σε όγκο) είσαι, τόσο χώρο έχεις, χώρεσε! Εάν ήταν μόνο θέμα γούστου η μόνη κουβέντα που θα είχε νόημα θα ήταν να κάθεστε να καβλώνετε με το εκάστοτε άλμπουμ οι φανμπόηδες, καθώς κάθε argument δεν θα ήταν valid αφού δεν υπάρχει βάση, αντικειμενικότητα.
Παρατηρώ όμως οτι γενικότερα, λαμβάνεται ως δεδομένο οτι ο τύπος είναι "ΥΠΕΡκαλλιτέχνης", "σημαίνει στην τέχνη" κλπ. Αυτά γιατί; Και σαφώς τα επιχειρήματα δεν είναι αυτά που αναφέρεις στο γιατί χώρεσε μέσα σου κάρχαρτ. Ας μας πεί κάποιος γιατί η μουσική του ΜΠΟΥΡΤΖΟΥΜ είναι τόσο σημαντικό κομμάτι της Τέχνης! Γιατί θα τον γράφουν οι εγκυκλοπαίδειες της μουσικής αύριο μεθαύριο δίπλα στους "μεγάλους" και όχι μόνο το φόρεστ ή τα webzine σας. Εγώ προσωπικά την βρίσκω (την μουσική του) ρυθμικά και αρμονικά αδιάφορη όσο δεν πάει, καμιά καινοτομία δεν εντοπίζω ενώ είναι επαναλήψιμη μέχρι αηδίας. Συμπτωματικά, τα ίδια ακριβώς θα μπορούσα να πω για κάποια πράματα που αρέσουν και σε μένα αλλά με τίποτα δεν θα τα χαρακτήριζα ως "διαμάντια της τέχνης" μόνο και μόνο επειδή μου αρέσουν.
Επιπρόσθετα, δεν είναι εύκολο να "απορρίπτεις". Προσωπικά - πάλι - πριν απορρίψω κάτι ευρέως (λολ) αποδεκτό το ακούω και το αναλύω με αντικειμενικότητα. Αυτό στην περίπτωση που πρέπει να ακούσω την πλειοψηφία των έργων κάποιου που δεν έχουν κάποιο ενδιαφέρον ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ εμφανιστεί ενα ενδιαφέρον σημείο, ένα κάτι, είναι δύσκολο. Όπως ακριβώς στην περίπτωση του "καλύτερου αλμπουμ της τέχνης" που αναφέρατε περι ούλβερ. Προσοχή λοιπον στους χαρακτηρισμούς που κάνουν τον μισητό σας "η." να ακούγεται πολύ ωριμότερος όταν μιλάει για "υπερβολές του ερ".
Συνολικά λοιπόν εφόσον είναι καθαρά θέμα γούστου, συνεχίζω να βρίσκω αξιοπερίεργο να εκθειάζεται κάποιος πνευματικά ανάπηρος. Γιατί κάρχαρτ δεν μιλάμε για κάποιον συγγραφέα με νόμπελ που είχε ναζιστικές διαθέσείς. Μιλάμε για κάποιον νεαρό που έπαιζε dnd και είχε πατριωτικές διαθέσεις που παραπέμπουν σε λιακόπουλους και απλά έβγαζε δίσκους που αρέσουν σε εσένα και μεταλλάδες. Κατα τη γνώμη μου επειδή τους ακούγατε μικροί και δεν είχατε διαμορφώσει κρίση, ούτε μουσική άποψη. Η τελευταία μάλιστα, όπως και το γούστο σας, διαμορφωνόσαντε τότε.
Parasight
23-11-2009, 12:38
Δεν περίμενα ότι θα το πω ποτέ αυτό, αλλά γενικά συμφωνώ με Good Son. Εννοώντας δλδ τη διάσταση που έθιξε περί "Τέχνης" κλπ. Τέχνη (με κεφαλαίο Τ) και μαλακίες, αν με ρωτάτε. Ο ορισμός αυτής της λέξης στη σημερινή εποχή (ειδικά όσον αφορά τη μουσική) είναι τόσο αόριστος και υποκειμενικός, όσο και το γούστο του καθενός. Δεν υπάρχει μία στο εκατομμύριο να δεχτώ ότι ο Varg ή οι Ulver κάνουν τέχνη περισσότερο από όσο κάνουν οι AC/DC πχ (αναφέρω αυτούς χάριν αντίθεσης/έμφασης, δεν το λέω επειδή γουστάρω AC/DC σε σχέση με νορβηγίες, γιατί δεν είμαι και κανένας τρελός οπαδός τους anyway). Το θέμα είναι τι αγγίζει τον καθένα, όλα τα άλλα είναι ελιτισμοί και απλές οδοντόκρεμες.
LokiTricksterGod
23-11-2009, 12:45
ας το κάνει λοκ κάποιος, θα γράψει και ο άτομσμάσερ σε λίγο όπως πάμε!!!
Parasight
23-11-2009, 12:47
Είπα "ελιτισμός"; Συγνώμη, τι σκεφτόμουν;
enitharmon
23-11-2009, 12:51
Δεν περίμενα ότι θα το πω ποτέ αυτό, αλλά γενικά συμφωνώ με Good Son. Εννοώντας δλδ τη διάσταση που έθιξε περί "Τέχνης" κλπ. Τέχνη (με κεφαλαίο Τ) και μαλακίες, αν με ρωτάτε. Ο ορισμός αυτής της λέξης στη σημερινή εποχή (ειδικά όσον αφορά τη μουσική) είναι τόσο αόριστος και υποκειμενικός, όσο και το γούστο του καθενός. Δεν υπάρχει μία στο εκατομμύριο να δεχτώ ότι ο Varg ή οι Ulver κάνουν τέχνη περισσότερο από όσο κάνουν οι AC/DC πχ (αναφέρω αυτούς χάριν αντίθεσης/έμφασης, δεν το λέω επειδή γουστάρω AC/DC σε σχέση με νορβηγίες, γιατί δεν είμαι και κανένας τρελός οπαδός τους anyway). Το θέμα είναι τι αγγίζει τον καθένα, όλα τα άλλα είναι ελιτισμοί και απλές οδοντόκρεμες.
In 2005 the Norwegian government declared The Grudge as a cultural artifact, requiring the album by law to be in libraries across the country
του Mortiis
23-11-2009, 12:56
τι θες ρε μαλάκα; άντε γαμηθείτε όλοι αρχιδάκια.
23-11-2009, 12:56
ας το κάνει λοκ κάποιος, θα γράψει και ο άτομσμάσερ σε λίγο όπως πάμε!!!
σε σενα πηγαινε αυτο μαλακισμενο
The Good Son
23-11-2009, 12:58
Παρασάητ, εάν κατάλαβα καλά αυτά που γράφεις, λέμε αντίθετα πράματα.
Ford Prefect
23-11-2009, 13:10
Σε γενικές γραμμές είμαι με Αμνίζιακ. Ας ακούει ο καθένας ό,τι θέλει, δεν χρειάζεται μετά να κάνει τον μπάτσο της ηθικής για αυτούς που καβλώνουν με Σόντομ και χεστήκανε αν τους έφερε ο Ξήγας ή ο Βαργκ.
Από εκεί και πέρα, συμφωνώ με Γκουντ Σαν και κατάλαβα τι λες, αν και προσωπικά βάζω ως κριτήριο σχετικά αντικειμενικό την επίδραση και την ομόφωνη υποδοχή που έχει ένας καλλιτέχνης ή δίσκος. Εν προκειμένω, μπορεί να μου φαίνεται σκατά το Φιλόσοφεμ, δεν μπορώ να αρνηθώ όμως ότι κάτι πρέπει να βρίσκουν τόσοι πολλοί ειδικά σε αυτό το δίσκο, δεν μιλάμε και για πλύση εγκεφάλου ΕμΤιΒι και έχει αντέξει και στο χρόνο. Οπότε, ναι. Δεν εξαντλείται η αντικειμενικότητα στην πρωτοτυπία των ρυθμών, των μελωδιών κλπ, στα επιμέρους συστατικά εννοώ, υπάρχει και το σύνολο και η "αύρα", τα βάιμπς ρε αδερφέ μιας κυκλοφορίας που δίνει.
Το μόνο που μου χτύπησε κάπως, είναι ο χαρακτηρισμός "πανέξυπνος" για τον Βαργκ. Άτομο που έχει ζωγραφίσει εκείνο το σχεδιάγραμμα με την καλή και κακή μουσική δεν είναι πανέξυπνο. Δηλαδή.
μπιζαριος
23-11-2009, 13:11
Εχω εγω μια παιδαριωδη απορια! Αν ο Γιουρονιμους ειχε σκοτωσει τον Βικερνες, ποιανου η μουσικη θα ηταν πιο γαματη?
του Garm. :pink:
Moonspellheim
23-11-2009, 13:18
autounou h mousikh einai h pio gamath outws h alliws :pink:
phthoggon
23-11-2009, 13:32
Παρατηρώ όμως οτι γενικότερα, λαμβάνεται ως δεδομένο οτι ο τύπος είναι "ΥΠΕΡκαλλιτέχνης", "σημαίνει στην τέχνη" κλπ. Αυτά γιατί; Και σαφώς τα επιχειρήματα δεν είναι αυτά που αναφέρεις στο γιατί χώρεσε μέσα σου κάρχαρτ. Ας μας πεί κάποιος γιατί η μουσική του ΜΠΟΥΡΤΖΟΥΜ είναι τόσο σημαντικό κομμάτι της Τέχνης! Γιατί θα τον γράφουν οι εγκυκλοπαίδειες της μουσικής αύριο μεθαύριο δίπλα στους "μεγάλους" και όχι μόνο το φόρεστ ή τα webzine σας. Εγώ προσωπικά την βρίσκω (την μουσική του) ρυθμικά και αρμονικά αδιάφορη όσο δεν πάει, καμιά καινοτομία δεν εντοπίζω ενώ είναι επαναλήψιμη μέχρι αηδίας. Συμπτωματικά, τα ίδια ακριβώς θα μπορούσα να πω για κάποια πράματα που αρέσουν και σε μένα αλλά με τίποτα δεν θα τα χαρακτήριζα ως "διαμάντια της τέχνης" μόνο και μόνο επειδή μου αρέσουν.
Επιπρόσθετα, δεν είναι εύκολο να "απορρίπτεις". Προσωπικά - πάλι - πριν απορρίψω κάτι ευρέως (λολ) αποδεκτό το ακούω και το αναλύω με αντικειμενικότητα. Αυτό στην περίπτωση που πρέπει να ακούσω την πλειοψηφία των έργων κάποιου που δεν έχουν κάποιο ενδιαφέρον ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ εμφανιστεί ενα ενδιαφέρον σημείο, ένα κάτι, είναι δύσκολο. Όπως ακριβώς στην περίπτωση του "καλύτερου αλμπουμ της τέχνης" που αναφέρατε περι ούλβερ. Προσοχή λοιπον στους χαρακτηρισμούς που κάνουν τον μισητό σας "η." να ακούγεται πολύ ωριμότερος όταν μιλάει για "υπερβολές του ερ".
Οφείλω να σου πω ότι είσαι εξαιρετικά ανώριμος στο τρόπο που προσεγγίζεις τον άλλον και την οπτική του, ένα έργο τέχνης και τη σχέση διαφορετικών ανθρώπων μαζί του. Μην ξαναχρησιμοποιήσεις όρους όπως αντικειμενικότητα, μου ανάβουν τα λαμπάκια όταν τα βλέπω ειδικά από άτομα που φαίνονται σοβαρά και έχουν μία κάποια επαφή με το αντικείμενο. Δε θα μπορέσεις ποτέ να καταλάβεις το γιατί γουστάρει ο καρχαρτ burzum όσο και να σου εξηγεί, η εμπειρία δε μεταφέρεται, περιγράφεται υποκειμενικά μόνο (θες πραγματικά να αρχίσουμε να σου λέμε για σκοτάδια και ανέμους και βουνά και χιόνια?) ο μόνος τρόπος είναι ξέρω γω να τον γεμίσεις καλώδια και μετά να αναπαράγεις τα εφφέκτς. Είσαι διαφορετικός άνθρωπος από τον κάρχαρτ και εμένα και εκλαμβάνεις τα ίδια δεδομένα διαφορετικά. "Αντικειμενικότητα" είναι ότι αποφασίζει η πλειοψηφία. Τέλος.
Γω αγαπώ Πάρη. Με έχει πραγματικά συγκινήσει γιατί γράφει σοβαρά, κάτι εξαιρετικά σπάνιο -και παράδοξο θα έλεγα- για αυτόν. Επίσης, να συμπληρώσω ότι συμφωνώ μαζί του εν γένει.
phthoggon
23-11-2009, 13:53
Γω αγαπώ Πάρη. Με έχει πραγματικά συγκινήσει γιατί γράφει σοβαρά, κάτι εξαιρετικά σπάνιο -και παράδοξο θα έλεγα- για αυτόν. Επίσης, να συμπληρώσω ότι συμφωνώ μαζί του εν γένει.
α, δηλαδή και πέρα από το εν γένει, σε τι συμφωνείς με τον πάρη? Μήπως ακούς και εσύ αντικειμενικά, και πιστεύεις ότι το να γουστάρει κάποιος Burzum πρέπει να είναι κατάλοιπο μιας εφηβικής ηλικίας μη ανεπτυγμένου γούστου? Παρακαλώ, θέλω να μάθω ειλικρινά.
carheart
23-11-2009, 13:55
Goodson, σχεδόν σε περιέγραψα στην πρώτη μου πρόταση, είσαι ο έξυπνος άνθρωπος που την βρίσκει με μόνο έξυπνα πράγματα, αυτός που έχει προσεγγίσει την αντικειμενικότητα όσο περισσότερο μπορεί να προσεγγιστεί αυτή, μιλάς για αντικειμενικά μεγάλους καλλιτέχνες και σίγουρα σε κάποια φάση της ζωής σου έγραφες ανάποδα τους στίχους των Tool να δεις τι θα γίνει. Ο "η jazz έχει αρμονικές ενώ οι μεταρομαντικοί στρουκτουραλιστές είχαν δυσαρμονικές". Ο "οι μοναδικοί Μεγάλοι Συνθέτες ήταν οι προκλασικοί και οι μετα-σουβαδιανδσατρι και οι tool, και o Frank Zappa φυσικά, καλά φίλε, Ζάππα λέμε". Δεν σας θέλουμε να αναλύετε, σας θέλουμε να νιώθετε.
Δεν θα κάνω το λάθος να σας πω απλοϊκούς ανθρώπους (διότι θα αναιρούσα ανεπιστρεπτί το μεγάλο ποστ που έκανα χτες), αλλά Good Son και Parasight, χωρίς να θέλω να σας μειώσω, και πέραν του οτι ακούτε progressive και stoner (λολ), με αυτά που λέτε αντιμετωπίζετε αισχρά και απλοϊκά (και σε επίπεδο ανάλυσης μάλιστα!) ένα τεραστίως πολυπλοκότερο θέμα, το οποίο θα μπορούσατε Απλά να ακούτε σπίτι σας, στα μπαρς, στις καφετέριες και στα κινητά σας, και να μην πασχίζατε να τα πετάξετε όλα σε Τέχνες ή Γούστα.
Κοινώς, και λέτε το αντίθετο πράγμα, και λέτε και μαλακιάρες, τουλάχιστον ο goodson. O parasight απλώς ψάχνει απεγνωσμένα να βρει ενα παράγοντα οποιασδήποτε σημαντικότητας για το stoner (λολ, αστειάκι, μην θυμώνεις!)!
!
Parasight
23-11-2009, 13:59
Παρασάητ, εάν κατάλαβα καλά αυτά που γράφεις, λέμε αντίθετα πράματα.Εχμ αν και εκ πρώτης όψεως δεν το πιστεύω, τελικά μπορεί κιόλας, με μπέρδεψε αρκετά η προηγούμενη σελίδα του topic.
In 2005 the Norwegian government declared The Grudge as a cultural artifact, requiring the album by law to be in libraries across the country
του MortiisΕπίσης:WwrVqFdXp0c
Και οι Entombed καλλιτέχνες λοιπόν (τους οποίους όλοι ξέρουν εδώ μέσα ότι προσκυνάω). Το θέμα όμως είναι: ποιος νοιάζεται;;
edit:
@carheart: Δεν ακούω progressive και μη με ξαναπροσβάλλεις έτσι :P, όπως ούτε stoner εδώ και χρόνια, και χέστηκα για την όποια σημαντικότητά(; ) του ως μουσικό είδος. Το ότι πχ λατρεύω Στόκους δεν είναι λόγω μουσικού είδους, αλλά επειδή είναι απλά ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΠΑΝΤΑ.
Γενικά οκ, προφανώς βλέπω τα πράγματα πολύ διαφορετικά από σένα (ίσως και "απλοϊκά", δε με πειράζει ο χαρακτηρισμός βασικά), αλλά αυτό ισχύει και γενικότερα για την άποψή μου περί ζωής. Δλδ να το θέσουμε και σε πιο "αμπελοφιλοσοφικό" επίπεδο, σε τι έχει βοηθήσει την ανθρωπότητα ως τώρα η αναγωγή της ζωής σε πιο πολύπλοκα επίπεδα σε σχέση με παλιότερα; :P
Ford Prefect
23-11-2009, 14:01
Τι εννοείς; Ότι "κανονικά" δεν είναι καλλιτέχνες; Δεν σε πιάνω γενικά.
α, δηλαδή και πέρα από το εν γένει, σε τι συμφωνείς με τον πάρη? Μήπως ακούς και εσύ αντικειμενικά, και πιστεύεις ότι το να γουστάρει κάποιος Burzum πρέπει να είναι κατάλοιπο μιας εφηβικής ηλικίας μη ανεπτυγμένου γούστου? Παρακαλώ, θέλω να μάθω ειλικρινά.
Εγώ προσωπικά την βρίσκω (την μουσική του) ρυθμικά και αρμονικά αδιάφορη όσο δεν πάει, καμιά καινοτομία δεν εντοπίζω ενώ είναι επαναλήψιμη μέχρι αηδίας. Συμπτωματικά, τα ίδια ακριβώς θα μπορούσα να πω για κάποια πράματα που αρέσουν και σε μένα αλλά με τίποτα δεν θα τα χαρακτήριζα ως "διαμάντια της τέχνης" μόνο και μόνο επειδή μου αρέσουν.
Το bold νομίζω εξηγεί πολλά πράματα. Επίσης, θα συμπλήρωνα, ότι η τέχνη σε καμιά περίπτωση για μενα δεν είναι 100% ανεξάρτητη από τον καλλιτέχνη. Οπότε, προσωπικά, επηρεάζομαι από την ανθρώπινη -πεζή- διάσταση του καλλιτέχνη. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι είναι και 100% εξαρτημένη. Επίσης, αλλιώς συνδέομαι με έναν δολοφόνο που σκότωσε τη μάνα του και στη τέχνη του βγάζει αυτό που ένιωσε, και αλλιώς με ένα φασιστάκο φραγκοφονιά που γράφει τη μουσική του.
Parasight
23-11-2009, 14:12
Τι εννοείς; Ότι "κανονικά" δεν είναι καλλιτέχνες; Δεν σε πιάνω γενικά.Εννοώ ότι για μένα δεν έχει και τόση σημασία η αποδοχή τους από ένα ευρύ κοινό ως "καλλιτέχνες" και ούτε θα χρησιμοποιήσω ως επιχείρημα για το ότι οι Entombed είναι τεράστια μπάντα ένα του στιλ "ορίστε, συνεργάστηκαν και με το Βασιλικό Μπαλέτο της Στοκχόλμης, άρα υπηρετούν την Τέχνη και οφείλεις να τους παραδεχτείς".
carheart
23-11-2009, 14:21
...αλλά αυτό ισχύει και γενικότερα για την άποψή μου περί ζωής. Δλδ να το θέσουμε και σε πιο "αμπελοφιλοσοφικό" επίπεδο, σε τι έχει βοηθήσει την ανθρωπότητα ως τώρα η αναγωγή της ζωής σε πιο πολύπλοκα επίπεδα σε σχέση με παλιότερα; :P
τώρα σοβαρά το ρωτάς αυτό ή να σου απαντήσω "ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΣΗ";
phthoggon
23-11-2009, 14:24
Εγώ προσωπικά την βρίσκω (την μουσική του) ρυθμικά και αρμονικά αδιάφορη όσο δεν πάει, καμιά καινοτομία δεν εντοπίζω ενώ είναι επαναλήψιμη μέχρι αηδίας. Συμπτωματικά, τα ίδια ακριβώς θα μπορούσα να πω για κάποια πράματα που αρέσουν και σε μένα αλλά με τίποτα δεν θα τα χαρακτήριζα ως "διαμάντια της τέχνης" μόνο και μόνο επειδή μου αρέσουν.
Το bold νομίζω εξηγεί πολλά πράματα.
Πρώτα απ' όλα, από το εν "γένει" των τεσσάρων παραγράφων με τις προκλητικότατες συγκροτήσεις αντικειμενικών πραγματικοτήτων που ιεραρχούν τα γούστα και την αντιληπτικότητα περι μουσικής κατά τον Γκουντ Σάνιο τον Πρώτο, φτάσαμε στην συμφωνία περί γούστου των δύο σας όσον αφορά burzum, ε? Καλώς. Και έπειτα απο αυτά, έχουμε και τo claim πως για να θεωρηθεί κάτι ως διαμάντι της τέχνης από κάποιον απαιτεί και την άποψη.. άλλων ανθρώπων. Ωραία, την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσει κάποιος αυτό τον όρο θέλω αποδεδειγμένα δέκα εκατομμύρια πωλήσεις τουλάχιστο και είσοδο στο rock & roll hall of fame, οκ?
Parasight
23-11-2009, 14:26
Όχι βρε χαζούλη, hence the :P
Αλλά γενικά για να δεις πώς αντιλαμβάνομαι τα πράματα υπό ένα γενικότερο πρίσμα. Και για τη μουσική, τι να κάνουμε τώρα.
edit: @carheart
Ford Prefect
23-11-2009, 14:36
Τι εννοείς; Ότι "κανονικά" δεν είναι καλλιτέχνες; Δεν σε πιάνω γενικά.Εννοώ ότι για μένα δεν έχει και τόση σημασία η αποδοχή τους από ένα ευρύ κοινό ως "καλλιτέχνες" και ούτε θα χρησιμοποιήσω ως επιχείρημα για το ότι οι Entombed είναι τεράστια μπάντα ένα του στιλ "ορίστε, συνεργάστηκαν και με το Βασιλικό Μπαλέτο της Στοκχόλμης, άρα υπηρετούν την Τέχνη και οφείλεις να τους παραδεχτείς".
Ναι βρε παιδιά, αλλά έχω βαρεθεί αυτή τη σολιψίστικη οπτική, από όπου και να έρχεται. Τα πράγματα εκτός από αυτό που σημαίνουν για μας, είναι και αυτό που είναι. Δεν λέω ότι θα συμφωνήσει ο πλανήτης για το τι είναι το κάθε άλμπουμ και ποιος είναι ο κάθε καλλιτέχνης ακριβώς και βάσει εγχειριδίου, αλλά για κάποια πράγματα υπάρχουν και γραμμές αρκετά σαφείς που όλοι οι σώφρονες άνθρωποι μπορούν (θα έλεγα πρέπει) να συμφωνήσουν. Εν προκειμένω ότι το Φιλόσοφεμ είναι σπουδαίος δίσκος στο είδος του και ευρύτερα στο μέταλ και ότι οι Entombed είναι καλλιτέχνες, δηλ. παράγουν τέχνη. Και ο χρόνος και η ευρύτερη αποδοχή και επιρροή επιβεβαιώνουν το πρώτο και για το δεύτερο θα έλεγα ότι μόνο ένας μαλάκας κλειστόμυαλος με αγγούρι και το πτυχίο του στη φούγκα στον κώλο θα το αρνιόταν.
Πρώτα απ' όλα, από το εν "γένει" των τεσσάρων παραγράφων με τις προκλητικότατες συγκροτήσεις αντικειμενικών πραγματικοτήτων που ιεραρχούν τα γούστα και την αντιληπτικότητα περι μουσικής κατά τον Γκουντ Σάνιο τον Πρώτο, φτάσαμε στην συμφωνία περί γούστου των δύο σας όσον αφορά burzum, ε? Καλώς. Και έπειτα απο αυτά, έχουμε και τo claim πως για να θεωρηθεί κάτι ως διαμάντι της τέχνης από κάποιον απαιτεί και την άποψη.. άλλων ανθρώπων. Ωραία, την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσει κάποιος αυτό τον όρο θέλω αποδεδειγμένα δέκα εκατομμύρια πωλήσεις τουλάχιστο και είσοδο στο rock & roll hall of fame, οκ?
Πουθενά δε κατάλαβα να υπάρχει θέμα με "προκλητικότατες συγκροτήσεις αντικειμενικών πραγματικοτήτων που ιεραρχούν τα γούστα και την αντιληπτικότητα περι μουσικής" από τον Πάρη. Ίσως να είμαι και λίγο βλάκας, επειδή τα βλέπω πιο απλά τα πράματα. Επίσης, πουθενά δεν έγινε αναφορά στη σύνδεση δημοτικότητας και καλλιτεχνικής αξίας. Οπότε, είσαι μάλλον υπερβολικός.
Θα επανέλθω αργότερα που θα χω πιο πολύ χρόνο.
phthoggon
23-11-2009, 14:52
Ναι βρε παιδιά, αλλά έχω βαρεθεί αυτή τη σολιψίστικη οπτική, από όπου και να έρχεται. Τα πράγματα εκτός από αυτό που σημαίνουν για μας, είναι και αυτό που είναι. Δεν λέω ότι θα συμφωνήσει ο πλανήτης για το τι είναι το κάθε άλμπουμ και ποιος είναι ο κάθε καλλιτέχνης ακριβώς και βάσει εγχειριδίου, αλλά για κάποια πράγματα υπάρχουν και γραμμές αρκετά σαφείς που όλοι οι σώφρονες άνθρωποι μπορούν (θα έλεγα πρέπει) να συμφωνήσουν. Εν προκειμένω ότι το Φιλόσοφεμ είναι σπουδαίος δίσκος στο είδος του και ευρύτερα στο μέταλ και ότι οι Entombed είναι καλλιτέχνες, δηλ. παράγουν τέχνη. Και ο χρόνος και η ευρύτερη αποδοχή και επιρροή επιβεβαιώνουν το πρώτο και για το δεύτερο θα έλεγα ότι μόνο ένας μαλάκας κλειστόμυαλος με αγγούρι και το πτυχίο του στη φούγκα στον κώλο θα το αρνιόταν.
Τ
βικ, τα πράγματα δεν είναι αυτά που είναι, το κάθε πράγμα είναι μόνο σε συνάρτηση με κάθε έναν από εμάς. Έχω απελπιστεί να λέω το ίδιο πράγμα εδώ και δύο σελίδες και βλέπω ότι υπάρχει είτε έλειμμα κοινής λογικής είτε υπερβολική ελπίδα για κοινό έδαφος μεταξύ των ανθρώπων, ξερω γω. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις σε κανέναν να δει τα πράγματα διαφορετικά από όπως τα βλέπει για να έρθει περισσότερο κοντά σε σένα, το ότι το φιλόσοφεμ θεωρείται σπουδαίος δίσκος για κάποιους ανθρώπους δε λέει τίποτα (ούτε θα πρέπει να λέει απαραίτητα) στον γκουντσαν ο οποίος το βρίσκει αστείο και (δυστυχώς βέβαια) υποθέτει ότι πρέπει να είναι θύμα κάποιας παγκόσμιας πλεκτάνης ή να είχε τραυματική παιδική ηλικία όποιος το γουστάρει, λες και όλοι είναι ίδιοι και πρέπει απλά να χωρίσουμε τους προβληματικούς και να τους εξηγήσουμε γιατί βλέπουν με παρωπίδες και να τους τις βγάλουμε ξέρω γω. Δε χρειάζονται ποσοτικές ούτε ποιοτικές προσεγγίσεις για το κοινό έδαφος μεταξύ των ανθρώπων, σεβασμός στην διαφορετικότητα και την άλλη άποψη χρειάζεται μόνο.
Περιληψη:
Θλιβερες αποψαρες απο "νεα" παιδια και δη μουσικους, αλλα αντιληψη και ποιοτητα αναλυσης δημοσιογραφου του star / κρασομπαρμπα στον καφενε που του την σπανε τα "ξενα".
Ford Prefect
23-11-2009, 15:13
Ρισπέκτφουλι διαφωνώ.
Δεν είπα ότι ο Γκουντσαν πρέπει να μάθει να του αρέσει το Φιλόσοφεμ και να ψάξει να βρει τι είναι που το κάνει σπουδαίο, είναι όμως ακυρότητα να τον βγάλεις μαλακία ΓΕΝΙΚΑ, στα πλαίσια της ΤΕΧΝΗΣ αφού ο δίσκος εκ των πραγμάτων έχει κάνει κλικ σε πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων, έχει αντέξει στο χρόνο, έχει επηρεάσει κόσμο, είναι ξεχωριστός.
Μπορεί να προτιμάω να παρατηρώ την μπογιά να στεγνώνει στον τοίχο που λένε και οι αμερικλάνοι από το να ακούω Ξενάκη αλλά δεν μπορώ να πω "βρε τον μαλάκα, τι αηδίες έγραφε".
Κανείς δεν διαφωνεί ότι για τον καθένα μας τον πρώτο και ΜΟΝΑΔΙΚΟ λόγο παίζει τι μου λέει εμένα, η μουσική, η ταινία, ο πίνακας κλπ. Αλλά αν φτάσουμε σε κουβέντες και συζητήσεις για την τέχνη να κρίνουμε βάσει τον εαυτούλη μας, κάτι δεν έχουμε καταλάβει μάλλον. Τα πράγματα είναι σε συνάρτηση εκτός από εμάς και με όλους τους εμάς, καταλαβαίνεις τι εννοώ. Και το δεύτερο είναι και μετρήσιμο και έχει μια αντικειμενικότητα. Προφανώς συνυπολογίζονται όλα, το μάρκετινγκ, το χάιπ, οι συνθήκες, όλα, αλλά κάτι μένει, κάτι υπάρχει, κάτι είναι. Εν προκειμένω στον Γκουντ Σαν το μόνο που θα έπρεπε να λέει το ότι το Φιλόσοφεμ θεωρείται σπουδαίος δίσκος, είναι ότι για αυτό που είναι είναι σπουδαίος. Αν του προκαλεί εμετό το μπλακ μέταλ ΟΚ, αλλά το φιλόσοφεμ είναι σπουδαίος μπλακ μέταλ δίσκος. Δεν βλέπω κάτι που ψυχαναγκάζει κανέναν να του αρέσει κάτι. Δεν μιλάμε για κοινό έδαφος, για την πραγματικότητα μιλάμε. Δε πα να χτυπιέται κάτω ο καθένας για το πόσο μαλακία είναι το Φιλόσοφεμ, αφού στους κατεξοχήν ακροατές και αυτούς που αγαπάνε το είδος αυτό είναι και θα είναι στα τοπ, ε, είναι τοπ του είδους, δεν είναι ρόκετ σάιενς. Αν θέλει να θεωρεί κάποιους ακροατές άσχετους και άνιωθους, γούστο και καπέλο του, με έμφαση στο γούστο του.
Ruthless
23-11-2009, 15:14
Έλειπα κάτι μέρες, γύρισα και διαβάζω αυτό το θρεντ.
Χαμογελάω. :)
carheart
23-11-2009, 15:21
Πως νιώθετε όλοι λοιπόν που ήρθε ο καθοριστικός απαραίτητος ηλίθιος, έλειπε μέρες, διάβασε το θρεντ και χαμογελάει :) ;
phthoggon
23-11-2009, 15:49
Ρισπέκτφουλι διαφωνώ.
Δεν είπα ότι ο Γκουντσαν πρέπει να μάθει να του αρέσει το Φιλόσοφεμ και να ψάξει να βρει τι είναι που το κάνει σπουδαίο, είναι όμως ακυρότητα να τον βγάλεις μαλακία ΓΕΝΙΚΑ, στα πλαίσια της ΤΕΧΝΗΣ αφού ο δίσκος εκ των πραγμάτων έχει κάνει κλικ σε πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων, έχει αντέξει στο χρόνο, έχει επηρεάσει κόσμο, είναι ξεχωριστός.
δύο διαφορετικοί τρόποι σκέψης για να κάνεις value το ίδιο αντικείμενο: 1) με βάση τη χρησιμότητα και το εφφέκτ του σε σένα 2) σε όλους τους άλλους. Συνεχίζω να θεωρώ σημαντικότερο το πρώτο και αυτό λαβαίνω ως δεδομένο ότι κάποιος εννοεί όταν λέει ότι του αρέσει ένας δίσκος ή ένας πίνακας, ακόμα και όταν λέει πως το θεωρεί "σημαντικό" εγώ καταλαβαίνω "για αυτόν". Το δεύτερο είναι ενδιαφέρον, αλλά η χρησιμότητά του περιορίζεται σε ιστορικούς της τέχνης και δημοσιογράφους πιστεύω, για αυτό ακριβώς με είχε ενοχλήσει το τόπικ για τους "σημαντικότερους δίσκους της δεκαετίας" με τα κριτήρια ανάμεσα στο εγώ και στο εμείς και έλεγα για δημοσιογραφικές προσεγγίσεις. Εμένα με ενδιαφέρει η εμπειρία του άλλου ατόμου για να καταλάβω το άτομο αυτό, να επικοινωνήσω μαζί του, και να δω τη σχέση που δημιουργείται ανάμεσα στις εντυπώσεις ενός ανθρώπου και το αντικείμενο που τις προκαλεί, το μόνο πράγμα που ίσως πλησιάσει την "αντικεμενικότητα" όταν μπορείς να πεις πως γνωρίζεις και τα δύο πάρα πολύ καλά (δηλαδή σχεδόν ποτέ για να είμαστε ειλικρινείς). [/quote]
Μπορεί να προτιμάω να παρατηρώ την μπογιά να στεγνώνει στον τοίχο που λένε και οι αμερικλάνοι από το να ακούω Ξενάκη αλλά δεν μπορώ να πω "βρε τον μαλάκα, τι αηδίες έγραφε".
εδώ πρέπει να υποθέσεις ότι πρέπει να υπάρχει ένα στοιχείο το οποίο να είναι άμεσα παρατηρήσιμο από όλους για να καταλάβουν ότι "κάτι υπάρχει" στο ξενάκη. Το μοναδικό που είναι αυτό είναι μία κάποια δομή και οργάνωση των ήχων, το οποίο σου υποδυκνείει ότι αυτός που τα έφτιαξε αφιέρωσε ώρα πολλή και είχε σχέδιο και οργάνωση στο μυαλό του. Ωραία, τόση "κακή" μουσική έχει πολύ καλή οργάνωση και πολύ ώρα που έχει ξοδευτεί για φτιαχτεί. Τι έχει να κάνει? Είναι δυνατόν η εμπειρία του να ακούς Ξενάκη να είναι θετική η ενδιαφέρουσα για όλους? Σίγουρα δεν είναι, και ένα έργο τέχνης για να θεωρήθεί μαζικά "σημαντικό" δε θα το καταφέρει μόνο με την αφηρημένη, "χάρτινη" του διάσταση. Ειδικά με την υπερπροσφορά και τον υπερκαταναλωτισμό των ημερών. Σεβασμός προς την προσπάθεια πρέπει να υπάρχει, αλλά δε μας ενδιαφέρει πιότερο η προσπάθεια όπως και να το κάνουμε, αλλά το εφφέκτ...
Κανείς δεν διαφωνεί ότι για τον καθένα μας τον πρώτο και ΜΟΝΑΔΙΚΟ λόγο παίζει τι μου λέει εμένα, η μουσική, η ταινία, ο πίνακας κλπ. Αλλά αν φτάσουμε σε κουβέντες και συζητήσεις για την τέχνη να κρίνουμε βάσει τον εαυτούλη μας, κάτι δεν έχουμε καταλάβει μάλλον. Τα πράγματα είναι σε συνάρτηση εκτός από εμάς και με όλους τους εμάς, καταλαβαίνεις τι εννοώ. Και το δεύτερο είναι και μετρήσιμο και έχει μια αντικειμενικότητα. Προφανώς συνυπολογίζονται όλα, το μάρκετινγκ, το χάιπ, οι συνθήκες, όλα, αλλά κάτι μένει, κάτι υπάρχει, κάτι είναι.
έτσι που το εννοείς το "είναι" δεν είναι τίποτα άλλο παρά η αποδοχή μιας πλειοψηφίας για ένα πράγμα, ή πέρι της σημαντικότητας ενός πράγματος για μία ομάδα ανθρώπων. Νομίζω πριν αναφερόμουν σε αυτό ως "η ελπίδα για συμφωνία". Είναι ωραία η συμφωνία, και ο πολιτισμός, και "οι έλληνες γενικά είναι έτσι" και "γενικά το μέταλ είναι έτσι και αλλιώς και οι μέγκαντεθ θεωρούνται γαμώ τα συγκροτήματα" αλλά είναι και επικίνδυνα όταν καταλήγουν να επηρεάζουν το άτομο που θέλει να ενταχθεί στη κοινωνία μέσω της πολιτιστικής της ταυτότητας, αν με πιάνεις. Δώσε μου χίλιες απόλυτα ειλικρινείς και πηγαίες απόψεις και μετά θα χαρώ να τις χωρίσουμε και να πούμε και για -ούνται και για ποσοστά σημαντικότητας και τέτοια πράγματα!
Εν προκειμένω στον Γκουντ Σαν το μόνο που θα έπρεπε να λέει το ότι το Φιλόσοφεμ θεωρείται σπουδαίος δίσκος, είναι ότι για αυτό που είναι είναι σπουδαίος. Αν του προκαλεί εμετό το μπλακ μέταλ ΟΚ, αλλά το φιλόσοφεμ είναι σπουδαίος μπλακ μέταλ δίσκος. Δεν βλέπω κάτι που ψυχαναγκάζει κανέναν να του αρέσει κάτι. Δεν μιλάμε για κοινό έδαφος, για την πραγματικότητα μιλάμε. Δε πα να χτυπιέται κάτω ο καθένας για το πόσο μαλακία είναι το Φιλόσοφεμ, αφού στους κατεξοχήν ακροατές και αυτούς που αγαπάνε το είδος αυτό είναι και θα είναι στα τοπ, ε, είναι τοπ του είδους, δεν είναι ρόκετ σάιενς. Αν θέλει να θεωρεί κάποιους ακροατές άσχετους και άνιωθους, γούστο και καπέλο του, με έμφαση στο γούστο του.
ααααχ, ποια πραγματικότητα μου λες. Η πραγματικότητα ναι είναι μία, οι ερμηνείες περί αυτής είναι επτά δισεκατομμύρια, όσοι είμαστε. Τέλος πάντων, καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά από την άλλη ακόμη δε μπορώ να καταλάβω πόσο σημαντικό θα πρέπει να είναι για τον οποιοδήποτε γκουντ σαν το αν κάποιοι άνθρωποι που ονομάζονται μπλακμεταλλάδες (!) έχουν αγαπημένο τους δίσκο το φιλόσοφεμ. Αφού στο τέλος η δικιά του εμπειρία θα μετρήσει, όχι των άλλων. Βρε μήπως γράφετε όλοι σε κανένα ζάιν μικροί και έτσι, μετάλ χάμερ και δημοψήφισμα για τον καλύτερο πληκτρά και τα λοιπά??
Ford Prefect
23-11-2009, 16:02
Κανένα πρόβλημα, πάνω κάτω συνεννοούμαστε, απλά δεν νομίζω ότι η χρησιμότητα της "αντικειμενικής" προσέγγισης περιορίζεται στις σελίδες ενός περιοδικού.
Θα σου φέρω ένα παράδειγμα. Μαζεύω λίστες για τις αγαπημένες κυκλοφορίες των 2 προηγούμενων δεκαετιών. Οι κανόνες της λίστας είναι απλοί: Να πεις ποιους αγαπάς εσύ περισσότερο, να αγνοήσεις τι είναι σημαντικό, τι ιστορικό κλπ, κοντολογίς με τα κριτήρια που λες και εσύ.
Ε, βλέπεις λοιπόν από ένα σημείο και πέρα ότι κάποιοι δίσκοι εμφανίζονται επίμονα σε όλες τις λίστες. Τι θα πει αυτό; Σημαίνει (πιστεύω) ότι αυτοί οι δίσκοι έχουν αποδείξει μια αντικειμενική αξία, είναι δίσκοι που αν δεν τους έχεις ακούσει καλά θα κάνεις να τους ακούσεις, είναι δίσκοι που θα προτείνεις σε κάποιον που ενδιαφέρεται για το είδος. Είναι δίσκοι τέλος πάντων που ανεξάρτητα τι θα πουν σε εσένα προσωπικά ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ που τους ξεχωρίζει από τον σωρό. Καταλαβαίνω ότι το ζουμί είναι τι θα νιώσεις εσύ μόνος σου, αλλά κάπου πρέπει να παραδεχτούμε ότι τόσοι άνθρωποι δεν μπορεί να είναι όλοι ηλίθιοι, αν με εννοείς. Καλά κάνεις και βάζεις το "για μένα" σε κάθε κριτική που διαβάζεις αλλά κατ'εμέ η σωστή και χρήσιμη κριτική δεν είναι το "για μένα" αλλά για "εμάς", κατά γενική ομολογία, ομόφωνα τηρουμένων των αναλογιών κλπ, κλπ.
Τα δημοψηφίσματα της χρονιάς είναι πολύ νωρίς και επηρεασμένα από το κάθε χάιπ για να πάρεις στα σοβαρά. Και γενικώς πάντοτε κρίνουμε και το ποιος καταρτίζει μια λίστα. Αν είναι κάποιος που ακούει 1 χρόνο και δεν ξέρει τι υπάρχει εκεί έξω, ε, δε θα δώσεις και πολύ βάση.
Ο Ξενάκης έχει τεράστιο εφφέκτ στην παγκόσμια μουσική παρεμπιπτόντως, για αυτό τον ανέφερα.
phthoggon
23-11-2009, 16:16
Θα σου φέρω ένα παράδειγμα. Μαζεύω λίστες για τις αγαπημένες κυκλοφορίες των 2 προηγούμενων δεκαετιών. Οι κανόνες της λίστας είναι απλοί: Να πεις ποιους αγαπάς εσύ περισσότερο, να αγνοήσεις τι είναι σημαντικό, τι ιστορικό κλπ, κοντολογίς με τα κριτήρια που λες και εσύ.
Ε, βλέπεις λοιπόν από ένα σημείο και πέρα ότι κάποιοι δίσκοι εμφανίζονται επίμονα σε όλες τις λίστες. Τι θα πει αυτό; Σημαίνει (πιστεύω) ότι αυτοί οι δίσκοι έχουν αποδείξει μια αντικειμενική αξία, είναι δίσκοι που αν δεν τους έχεις ακούσει καλά θα κάνεις να τους ακούσεις, είναι δίσκοι που θα προτείνεις σε κάποιον που ενδιαφέρεται για το είδος. Είναι δίσκοι τέλος πάντων που ανεξάρτητα τι θα πουν σε εσένα προσωπικά ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ που τους ξεχωρίζει από τον σωρό. Καταλαβαίνω ότι το ζουμί είναι τι θα νιώσεις εσύ μόνος σου, αλλά κάπου πρέπει να παραδεχτούμε ότι τόσοι άνθρωποι δεν μπορεί να είναι όλοι ηλίθιοι, αν με εννοείς. Καλά κάνεις και βάζεις το "για μένα" σε κάθε κριτική που διαβάζεις αλλά κατ'εμέ η σωστή και χρήσιμη κριτική δεν είναι το "για μένα" αλλά για "εμάς", κατά γενική ομολογία, ομόφωνα τηρουμένων των αναλογιών κλπ, κλπ.
Ναι, καταλαβαίνω την χρησιμότητα που μπορεί να έχει η γνώμη των πολλών, αλλά μη ξεχνάς ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από αυτό ακριβώς, και ειδικά στο "εντερτέινμεντ" γενικότερα περισσότερο επηρεάζεται από το τι έρχεται in the first place στο αυτί των ανθρώπων για να ξεχωρίσουν τα καλά και τα κακά, και αυτό που σπρώχνει αυτό που έρχεται είναι το χρήμα εννοείται. Εντάξει βέβαια αυτό θα το βρεις παντού μπροστά σου, αλλά εγώ πχ προτιμώ τη γνώμη μερικών ανθρώπων που ξέρω ότι έχουν αναλυτικό μυαλό και τα γούστα μας ταιριάζουν, παρά της πλειοψηφίας. Περιπτόντως, λάθος χρήση της λέξης αντικειμενικότητα, να το έχεις υπόψη σου ε (το 1/10 το ποστ μου εδώ πέρα ειλικρινά παίζει να έχει να κάνει με πόσο νευριάζω όταν τη βλέπω μπροστά μου)
Έχει ξεφύγει το θέμα. Η ουσία δεν είναι το filosofem ή το κάθε filosofem είναι σπουδαίος δίσκος ή όχι. Το θέμα είναι κατά πόσο η ανθρώπινη πλευρά/συμπεριφορά/ύπαρξη του καλλιτέχνη επιδρά (ακόμα και υπονομεύει αν θέλετε) στην καλλιτεχνική του αξία.
Το φιλόσοφεμ γαμεί μάνες. Είναι αρκετό αυτό όμως ώστε να το θεωρείς ανώτατη μορφή τέχνης ξέροντας την ανθρώπινη ποιότητα (αίσχος, αλλά για οικονομία χρόνου) του δημιουργού του; Ή αλλίωτικα, είναι τόσο γαμάτο ώστε να αγνοείς τη μαλακία του βιγκερνες;
Για μένα όχι. Και μιλάω γενικά. Μου είναι δύσκολο να παραδεχτώ την καλλιτεχνική αξία κάποιου, αν γνωρίζω ότι είναι ανθρωπάκι. Και η ζωή τέχνη είναι στη τελική. Επίσης, όπως προείπα, πιο εύκολα καταλαβαίνω το δράμα του Δουρή που αυτοκτόνησε και πιο πολύ θα εκτιμούσα τα ποιήματα που θα έγραφε στη φυλακή ξέροντας ότι είναι αποτέλεσμα αγνής δημιουργίας, παρά τον βιγκερνες που απλά ήταν ένας μαλάκας που δεν ήξερε τι του γινόταν και απλά έτυχε μια περίοδο της ζωής του να γράψει καλή μουσική.
carheart
23-11-2009, 16:40
Δεν "αυτοκτόνησε" ακριβώς ο Δουρής βέβαια, αλλά συνεχίστε.
παράδειγμα ρε τραχανά. βάλε όποιον θες. βάλε τον χίτλερ να είσαι μέσα.
Ford Prefect
23-11-2009, 17:04
Έχει σχέση ο καλλιτέχνης προφανώς Κόρονερ, κάθε τέχνη είναι γέννημα κάποιας ψυχής. Όσο πιο καλά ξέρεις τον καλλιτέχνη (στο μέτρο του δυνατού που κατ'εμέ ειδικά για σύγχρονα έργα, πολύ δύσκολο) τόσο πιο πολύ καταλαβαίνεις και το έργο του αλλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το ποιόν του με την αξία του έργου. Μπορώ να καταλάβω να μη γουστάρεις να ακούς τη δουλειά ενός σιχάματος, να αισθάνεσαι αποστροφή όταν πας να ταυτιστείς (αυτό γίνεται, ναι) με κάποιον ελεεινό, αλλά η τέχνη είναι έκφραση συναισθημάτων και μηνυμάτων (γενικά μιλώντας, όχι στενά και στεγνά, πολιτικά πχ)και η επιτυχημένη τέχνη είναι αυτή που το καταφέρνει στο μέγιστο βαθμό, αυτή που δονεί την ψυχή του άλλου στη συχνότητα που στοχεύει το έργο. Και ας είναι υποσυνείδητο, ακόμα και αθέλητο. Λοιπόν, η τέχνη θα το κάνει αυτό όποιος και αν είναι ο καλλιτέχνης σαν άτομο. Αυτή είναι η αξία της.
Εσύ μιλάς για προσωπική στάση απέναντι σε κάποιον μαλάκα, αλλά αυτό δεν είναι συζήτηση περί τέχνης, έτσι δεν είναι;
The Good Son
23-11-2009, 17:40
Βασικά φθόγγε αρχικά, βάλε αβαταρ γιατί κάνεις μεγάλα ποστ και εμφανίζεται συνεχόμενη χρωματίλα από πίσω όταν ποστάρεις και αυτό κάνει βαρετή την ανάγνωσή των ποστ.
Θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράματα που νομίζω έχω γράψει πολύ καθαρά και αυτό φαίνεται από το ότι κάποιοι τα παρατήρησαν και τα σημείωσαν (ο κόρονερ). Ντάξει μερικές φορές όμως χρειάζεται κάποια εξήγηση στα φόρουμ και αυτό δεν είναι κακό.
Δεν προσέβαλα τα γούστα κανενός. Δεν είπα ότι το γούστο σου που ακούς μπούρζουμ ή φδσασγμπαθορ είναι για τον πούτσο γιατί αντικειμενικά η μουσική αυτή είναι χάλια. Σαφώς η μουσική έχει υποκειμενικό διαφορετικό αντίκτυπο στον καθένα και κανείς δεν έχει δικαίωμα να επεμβεί σε αυτό. Και αν το σχολιάσει αρνητικά (μιλώντας σοβαρά) είναι το λιγότερο ανώριμος.
Το θέμα είναι ότι η μουσική έχει μια πορεία, μια εξέλιξη, μια ιστορία. Σε αυτήν υπήρξαν κάποιοι που γράφτηκαν με μεγάλα γράμματα στα χαρτιά της γιατί υπήρξαν καινοτόμοι, την εξέλιξαν, κάναν κάτι αξιοπρόσεκτο. Και αυτοί είναι πολλοί. Ο λόγος που "είναι σημαντικοί στην τέχνη" είναι συγκεκριμένος. Αντικειμενικός. Οι beatles με αυτά που κάναν στην εποχή τους, με τον συνδυασμό μουσικών ακουσμάτων, με την ικανότητα να γράφουν ποπ κομμάτια χρησιμοποιώντας αρμονικούς κανόνες επιδέξια για παράδειγμα, "είναι σημαντικοί" για αντικειμενικούς λόγους. Στον οποιονδήποτε μπορεί να μην αρέσουν, αλλά οφείλει να τους εκτιμήσει. Όπως ακριβώς μπορεί να μην του αρέσει ο πικάσσο αλλά αναγνωρίζει την συμβολή του στη ζωγραφική. Να σημειώσω ότι δεν θεωρώ απαραίτητη την καινοτομία. Δεν λέω οτι "α, δεν είναι κάτι καινούριο - δεν αξίζει". Αρκεί να το κάνει καλά και να έχει δικό του χαρακτήρα. Αυτοί είναι οι "σημαντικοί στην τέχνη".
Εμένα πχ μου αρέσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το waterfall cities των ozric tentacles. Όταν μπαίνει το coily τρελαίνομαι με τις μελωδίες του. Πιθανότατα εάν ήμουν με τον μινμιν και το ακούγαμε να λέγαμε ΜΑΛΑΚΑ ΧΥΝΕΙ ΤΙ ΓΡΑΠΣΑΝ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΚΣΕΡΩΓΩ. Αλλά το να λέω παραέξω ότι είναι σημαντικό στην τέχνη και τέτοια με προσβάλλει. Δεν θα έχανε η τέχνη τπτ στην εξέλιξη της (που ανέφερα παραπάνω) εάν δεν έβγαινε. Γι αυτό λοιπόν λέω, εάν έχετε κάποιο επιχείρημα, πείτε το. Αλλιώς το να λέτε για "καλύτερο δίσκο της τέχνης" και τέτοια είναι το λιγότερο εξωφρενικό. (Βασικά γιατί δεν υπάρχει η έννοια καλύτερος). Και μην πεταχτείς να μου πεις ότι "αυτουνού έτσι του φαίνεται, δικαίωμα του", γιατί δεν είναι έτσι. Το "σημαντικός στην τέχνη" δεν είναι υποκειμενικό, γράφεται στην ιστορία. Μπορεί να έχετε δίκιο για την σημαντικότητα του filosofeum δεν διαφωνώ. Είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση αρκεί να είναι σοβαρή και όχι "γαμάει γιατί καπνίζω την πίπα μαι και την βρίσκω απαγγέλοντας". Πες μου για παράδειγμα ότι εκμεταλλεύεται περίτεχνα στοιχεία από τον μινιμαλισμό (που το κάνει, αλλά όχι περίτεχνα).
Συνοπτικά, άλλο "την βρίσκω, πονάω με αυτό που γραψε στον τάδε δίσκο, με εκφράζει" και άλλο "είναι σημαντικό στην τέχνη". Εκεί είναι η ένστασή μου.
Έχει σχέση ο καλλιτέχνης προφανώς Κόρονερ, κάθε τέχνη είναι γέννημα κάποιας ψυχής. Όσο πιο καλά ξέρεις τον καλλιτέχνη (στο μέτρο του δυνατού που κατ'εμέ ειδικά για σύγχρονα έργα, πολύ δύσκολο) τόσο πιο πολύ καταλαβαίνεις και το έργο του αλλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το ποιόν του με την αξία του έργου. Μπορώ να καταλάβω να μη γουστάρεις να ακούς τη δουλειά ενός σιχάματος, να αισθάνεσαι αποστροφή όταν πας να ταυτιστείς (αυτό γίνεται, ναι) με κάποιον ελεεινό, αλλά η τέχνη είναι έκφραση συναισθημάτων και μηνυμάτων (γενικά μιλώντας, όχι στενά και στεγνά, πολιτικά πχ)και η επιτυχημένη τέχνη είναι αυτή που το καταφέρνει στο μέγιστο βαθμό, αυτή που δονεί την ψυχή του άλλου στη συχνότητα που στοχεύει το έργο. Και ας είναι υποσυνείδητο, ακόμα και αθέλητο. Λοιπόν, η τέχνη θα το κάνει αυτό όποιος και αν είναι ο καλλιτέχνης σαν άτομο. Αυτή είναι η αξία της.
Εσύ μιλάς για προσωπική στάση απέναντι σε κάποιον μαλάκα, αλλά αυτό δεν είναι συζήτηση περί τέχνης, έτσι δεν είναι;
Προφανώς και δεν είναι συζήτηση περί τέχνης, τουλάχιστον ουσιαστικά. Επίσης, καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες, αλλά δε ξέρω κατά πόσο υπάρχει διακριτό πέρασμα από τον άνθρωπο στην τέχνη. Τουλάχιστον προσωπικά το βρίσκω δύσκολο. Ίσως και να είναι δικό μου κόλλημα.
Όπως επίσης δε μπορώ να παραβλέπω τα ερεθίσματα του καλλιτέχνη που τον ώθησαν στο δημιούργημά του. Και ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι με επηρεάζουν στον τρόπο αντίληψης για τη δημιουργία του. Μπορεί να είναι και προσωπικό κόλλημα, δε διαφωνώ, ούτε λέω ότι είμαι σωστός, απλά η περίπτωση του βιγκερνες πέφτει σε αυτή την κατηγορία.
Ruthless
23-11-2009, 18:03
Πως νιώθετε όλοι λοιπόν που ήρθε ο καθοριστικός απαραίτητος ηλίθιος, έλειπε μέρες, διάβασε το θρεντ και χαμογελάει :) ;
Ρε τραχανά όπως σου είπαν, μην το παίζεις θιγμένη αδερφή και βρες κανά ζευγάρι αρχίδια να παραδεχτείς το αυτονόητο και να μην παίζεις με τις λέξεις.
Σε έχουν ρωτήσει κάτι πόσες σελίδες τώρα και κάνεις(?) τον χαζό, αποφεύγοντας να απαντήσεις το προφανές.
Τέτοια στάση λοιπόν κάνει τον κόσμο και χαμογελάει. Συνέχισε. :thumbsup:
enitharmon
23-11-2009, 18:33
έχετε ξεφυγει
ξεκινησε η συζητηση για το πως μπορειτε να εκθειαζετε ενα δολοφονο κι εχει φτασει στο αν το filosofem ειναι τεχνη κι αν πρεπει να θεωρειται τετοια κατι που δημιουργησε ενας ρατσιστης. το δευτερο το εξηγησε ο pthoggon, δεν εχει μεινει να υποθει κατι αλλο, κι οι Abruptum τεχνη κανανε, αμα σας αρεσει.
στο αλλο τωρα. Η ιδια συζητηση και για τη Riefenstahl, αν γινεται να προβαλεται/γιορταζεται/αποδιδονται τιμες σε καποια που γυριζε προπαγανδιστικα φιλμ. Τα ιδια και για το Wagner, τον Kazan κι ενα σωρο τοσους αλλους. Και στην τελικη σκεφτειτε ποσοι απο αυτους που ακουτε/βλεπετε ειναι πραγματικα γαματοι ανθρωποι και ποσοι ειναι μαλακες αλλα δεν το ξερετε, γιατι ξερουν οτι θα καταλαβει ο κοσμος ποσο μαλακες ειναι αν ανοιξουν το στομα τους να πουν τι σκεφτονται.
Και κάτι που δεν καταλαβαίνω. Όσοι βρίζετε το Vikernes επειδή είναι ρατσιστής, κάνετε τίποτα αντιρατσιστικό στη ζωή σας; Ο Warlord (ο χρήστης) δεν ακούει το γαμάτο γκρουπάκι γιατί είναι του γερμανικού ακροδεξιού κόμματος και δε θέλει να ακούει ρατσιστες και τέτοια, αλλά για τα σεξιστικά κομμάτια στη μουσική του, μοκο. Και για τα γκρουπ επίσης. Επειδή αυτά δεν τα εννοούν "σοβαρά". Ο σεξισμός είναι οκ, ο ρατσισμός όχι. Μάλιστα.
Ο Vikernes δηλαδη είναι ανθρωπάκι επειδή έχει μια ιδεολογία και περήφανος γι'αυτό, αλλά στη μουσική του δε γράφει για αράπηδες που πρέπει να πεθάνουν (εκτός κι αν χάνω κάτι), ενώ μουσικοί που γράφουν για κρεουργημένα *βάλτε κάτι που ήταν ζωντανό*, για pleasure slaves και τα λοιπα δεν είναι ανθρωπάκια, γιατί αυτοί δεν τα πιστεύουν αυτα. Μάλιστα.
The Good Son
23-11-2009, 18:35
Εσύ γυναίκα δεν είσαι; γιατί μιλάς;
enitharmon
23-11-2009, 18:37
έτσι, βάλε με στη θέση μου
Ford Prefect
23-11-2009, 18:52
Αν η συζήτηση πήγε εκεί γιατί αυτό μας ενδιέφερε εκείνη τη στιγμή δεν είναι κακό.
Επίσης, δεν μπορείς να βάλεις στην ίδια ζυγαριά τους Cannibal Corpse π.χ. που μιλάνε για Hammer Smashed Face υπό το πρίσμα του σπλάτερ φαν και έναν τύπο σαν τον Βαργκ. Απορώ με την σύγκριση. Απορώ επίσης με την ερώτηση αν κάνουμε κάτι αντιρατσιστικό στη ζωή μας. Δεν το καταλαβαίνω αυτό, ειλικρινά. Ακούω Suicidal Tendencies που είχαν αράπη κιθαρίστα!
Τέλος, αν έχει γίνει ίδια συζήτηση με αφορμή άλλα πρόσωπα γιατί δεν πρέπει να ξαναγίνει; Όπως το θέτεις είναι σαν να λες, ε, αφού εκθειάζεται ο Βάγκνερ και δεν έγινε θέμα εδώ, δεν πρέπει να γίνει θέμα και με τον Βαργκ. Δεν στέκει.
Πάντως συμφωνώ ότι βασικά έχουν ειπωθεί τα βασικά. Το ρεζουμέ είναι ότι δεν βλέπω τελικά γιατί έπρεπε να γίνει τόσος ντόρος με τα λάιβ του Ξήγα. Όχι για τον ίδιο, για τον κόσμο που πήγε και άκουσε τα εξ αμάξης...
enitharmon
23-11-2009, 19:25
ο ενας ειναι χαφιες, ο αλλος εχει μια σιχαμενη ιδεολογια. ο ξηγας δε μπαινει καν στο ιδιο τσουβαλι με χρυσαυγιτες
phthoggon
23-11-2009, 20:37
Βασικά φθόγγε αρχικά, βάλε αβαταρ γιατί κάνεις μεγάλα ποστ και εμφανίζεται συνεχόμενη χρωματίλα από πίσω όταν ποστάρεις και αυτό κάνει βαρετή την ανάγνωσή των ποστ.
όχι
Θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράματα που νομίζω έχω γράψει πολύ καθαρά και αυτό φαίνεται από το ότι κάποιοι τα παρατήρησαν και τα σημείωσαν (ο κόρονερ). Ντάξει μερικές φορές όμως χρειάζεται κάποια εξήγηση στα φόρουμ και αυτό δεν είναι κακό.
Δεν προσέβαλα τα γούστα κανενός. Δεν είπα ότι το γούστο σου που ακούς μπούρζουμ ή φδσασγμπαθορ είναι για τον πούτσο γιατί αντικειμενικά η μουσική αυτή είναι χάλια. Σαφώς η μουσική έχει υποκειμενικό διαφορετικό αντίκτυπο στον καθένα και κανείς δεν έχει δικαίωμα να επεμβεί σε αυτό. Και αν το σχολιάσει αρνητικά (μιλώντας σοβαρά) είναι το λιγότερο ανώριμος.
για άλλο σε κατηγόρησα όχι για αυτά, για δύο συγκεκριμένες παρατηρήσεις που επέλεξες να ξεχάσεις τώρα (δε τα ξαναγράφω, πήγαινε πίσω αν θες) και οι οποίες είναι εντελώς αντίθετες σαν άποψη με τα βαρετά και politically correct που μας λες τώρα.
Το υπόλοιπο text δεν υπάρχει λόγος καν να το κουοτάρω, δε λες κάτι καινούργιο μαν, μπορούσες να πεις κατευθείαν πως θεωρείς πιο σημαντική την άποψη της ιστορίας και των πολλών. Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι οι beatles δεν έγιναν πασίγνωστοι και επιδραστικοί επειδή έγραψαν ωραία τραγούδια, έγιναν όλα αυτά επειδή είχαν ωραία και πρωτότυπα τραγούδια και έφτασαν στα αυτιά των ακροατών μέσω τεράστιας προώθησης. Και το δεύτερο είναι που καθιστά την ουσία του ιστορικού φάκτ "οι beatles έγιναν πασίγνωστοι και επιδραστικοί" όχι το "είχαν δικό τους χαρακτήρα" και "το έκαναν καλά" όπως μπορούνε να σε διαβεβαιώσουν οι πιθανόν δεκάδες χιλιάδες μπάντες που είχαν και τα δύο αυτά και δεν έφυγαν ποτέ από το γκαράζ τους. Κατα τ' άλλα τρομάζω που εσύ χρησιμοποιείς όρους όπως "καλύτερος" και "σημαντικός" και μιλάς για ένα ακαθόριστο εμείς που δεν έχω καταλάβει τι είναι, η ποπ κουλτούρα, τα στατιστικά στοιχεία, το τοπ τεν ή οι ανθολογίες με χιτ παλιών δεκαετιών.
Αφού θες λοιπόν αντικειμενικά δεδομένα, τουμπεκί και το φιλόσοφεμ που το βρίσκεις μία αηδία εσύ ο ίδιος και προσπάθησε να μου εξηγήσεις και τις εκατομμύρια πωλήσεις της britney spears και του φίφτυ σεντ με την λογική σου. Καλά δεν είναι αυτά για να τα ακούει ο κόσμος? Σημαντικά δεν είναι? Επιδραστικά?
Σωστά μέχρι ενός σημείου αυτά που λες φθόγγε.
Ναι μεν παίζει τεράστιο ρόλο και το σπρώξιμο που έχει από τα μίντια μια μπάντα, αλλά δεν μπορείς να πεις ότι "όχι, δεν ξεκίνησε καινούργιο μουσικό με τους σάμπαθ". Ναι το προμοσιον ήταν καλό. Βρέθηκαν την σωστή στιγμή στο σωστό σημείο. Όπως και οι μεταλλικα. Όπως και οι Σλειερ. Όπως και οι Μειχεμ. Όπως και οι Νταρκθροουν. Το ότι επειδή έπαιξαν οι σαμπαθ όπως επαιξαν το 69, παραμένει ένα αντικειμενικό γεγονός, το οποίο μόνο μπορείς να αναγνωρίσεις τις συνέπειες του και την επιδραστικότητα του.
Προφανώς και θα υπάρχουν και θα υπάρξουν πρωτοτυπες μπάντες που παρέμειναν στα γκαραζ τους (πολυ αμερικανια "τα γκαραζ"), όμως μην ξεχνάς ότι και η μουσική μπίζνα είναι.
Έδωσαν οι σαμπαθ μια ώθηση στον σκληρό ήχο?
Το αναγνωρίζεις ως σημαντικό γεγονός, άσχετα αν σου αρέσουν ή όχι? Αυτό φυσικά γίνεται για πολύ λίγες μπάντες/καλλιτέχνες.
Comte de Saint-Germain
23-11-2009, 22:31
Το φιλόσοφεμ γαμεί μάνες. Είναι αρκετό αυτό όμως ώστε να το θεωρείς ανώτατη μορφή τέχνης ξέροντας την ανθρώπινη ποιότητα (αίσχος, αλλά για οικονομία χρόνου) του δημιουργού του; Ή αλλίωτικα, είναι τόσο γαμάτο ώστε να αγνοείς τη μαλακία του βιγκερνες;
Γενικώς η συζήτηση έχει ξεφύγει ενώ δεν χρειάζεται να ψειρίζουμε τόσο πολύ τα πράγματα, η τέχνη είναι τέχνη και οι άνθρωποι είναι άνθρωποι. Το ότι κάποιος είναι μαλάκας δεν σημαίνει ότι ό,τι φτιάξει πρέπει να το θεωρείς άθλιο.
Και να πω και κάτι εκ πρώτης όψεως άσχετο: ο Γούντυ Άλλεν στην ταινία Deconstructing Harry παρουσιάζει μέσες-άκρες και με τον δικό του, κωμικό τρόπο, την προσωπικότητά του. Πρόκειται για ένα μηδαμινό ανθρωπάκι που χρησιμοποιεί τις μαλακίες που κάνει στην προσωπική του ζωή και πληγώνουν κόσμο ώστε, περνώντας τες μέσα από το πρίσμα του χιούμορ του, να βγάλει τελικά κάτι κωμικοτραγικό. Δηλαδή στη ζωή του φέρεται στον κόσμο σκατά και αυτό μετά το κάνει έργο τέχνης. Τη μαλακία του την πουλάει για καλλιτεχνικό έργο. Δεν είναι στην τελική; Θα πει κανείς ότι δεν είναι καλλιτέχνης και ότι αυτοί που βλέπουν τις ταινίες του είναι μαλάκες; Αυτός ο τύπος το fail της προσωπικής του ζωής κατάφερε να το κάνει win στα καλλιτεχνικά του έργα. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τον Burzum, αν δεν πίστευε τις μαλακίες που πιστεύει δεν θα έβγαζε τη σάπια, μισανθρωπική μουσική που βγάζει. Πάρα πολλοί καλλιτέχνες αντλούν το ταλέντο τους από συμπεριφορές κοινωνικά απαράδεκτες. Έχει σημασία τελικά;
Επίσης, καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες, αλλά δε ξέρω κατά πόσο υπάρχει διακριτό πέρασμα από τον άνθρωπο στην τέχνη. Τουλάχιστον προσωπικά το βρίσκω δύσκολο. Ίσως και να είναι δικό μου κόλλημα.
Επίσης ξαναδιάβασε προηγούμενα post. Έχω πει τη γνώμη μου.
Comte de Saint-Germain
23-11-2009, 22:49
Δεν αναφερόταν σε εσένα ακριβώς το παραπάνω ποστ, έπρεπε να το διευκρινίσω, απλώς χρησιμοποίησα το συγκεκριμένο απόσπασμα ως εφαλτήριο για να επεξηγήσω αυτά που είχα πει σε προηγούμενο ποστ.
warlord mkII
23-11-2009, 23:31
Και κάτι που δεν καταλαβαίνω. Όσοι βρίζετε το Vikernes επειδή είναι ρατσιστής, κάνετε τίποτα αντιρατσιστικό στη ζωή σας; Ο Warlord (ο χρήστης) δεν ακούει το γαμάτο γκρουπάκι γιατί είναι του γερμανικού ακροδεξιού κόμματος και δε θέλει να ακούει ρατσιστες και τέτοια, αλλά για τα σεξιστικά κομμάτια στη μουσική του, μοκο. Και για τα γκρουπ επίσης. Επειδή αυτά δεν τα εννοούν "σοβαρά". Ο σεξισμός είναι οκ, ο ρατσισμός όχι. Μάλιστα.
Νταξ, εσβησα "σοβαρη" απαντηση. Απλα σκεψου οτι στο δικο μου συμπαν αναγνωριζω στον καθενα το δικαιωμα να ειναι σεξιστης/ρατσιστης/ασφαλιτης/να του αρεσει να γλυφει μασχαλες. Οσο μπορω, δεν υποστηριζω κατι που με χαλαει.
μουσικη ΜΟΥ! καυλωνω! (αρειος σεξισμος)
carheart
23-11-2009, 23:33
χαχανίζω εδώ και δέκα λεπτά.
warlord mkII
23-11-2009, 23:37
εγω να δεις. μη το ξαναπαμε απο την αρχη.
carheart
23-11-2009, 23:41
Δεν μπορώ ρε, ζητάω συγνώμη, αλλά αυτό και ο Σπαθάρης μου έχουν αλλάξει τη ζωή.
enitharmon
24-11-2009, 00:56
Νταξ, εσβησα "σοβαρη" απαντηση. Απλα σκεψου οτι στο δικο μου συμπαν αναγνωριζω στον καθενα το δικαιωμα να ειναι σεξιστης/ρατσιστης/ασφαλιτης/να του αρεσει να γλυφει μασχαλες. Οσο μπορω, δεν υποστηριζω κατι που με χαλαει.
μουσικη ΜΟΥ! καυλωνω! (αρειος σεξισμος)
επειδη δεν τα πιανω ευκολα, πες μου καθαρα "ο σεξισμος ειναι οκ, ο ρατσισμος οχι" να το καταλαβω, να μην παιδευομαι αλλο σε αυτο το θρεντ
ειναι αρκετα αστειο παντως οτι σε τοπικ για εναν βλαχοχουλιγκανο που την ειδε συγγραφεας μετα απο την χαλαρωση ροδελας στην φυλακη αναφερωντε ο Ξενακης οι Beatles οι Ozric Testicles o Wagner και (ελπιζω) στο μελλον ο Andy Warhol η ακομα καλυτερα ο Duchamp η ο Russolo
η αγωνια των blacksters οτι αυτο που ακουνε ειναι Τεχνη κι οχι απλο γαμημενο pop/rock του λαου βαραει τιλτ
κι αυτην την στιγμη ο Burnuz ειναι αραχτος στην βεραντα του σταβλου του καπου στην Νορβηγια και ακουγοντας γεματος αγαλιαση τους λυκους να μεταφερουν τα πνευματα των νεκρων ψαραδων ρεγγας και βακαλαου σκεφτετε το επομενο βιβλιο του ''Ο Μυθος Του Black Metal Και Πως Τον Εκλασα''
enitharmon
24-11-2009, 02:51
ο pthoggon το εξηγησε οσο καλύτερα γινότανε, άμα δε μπορείς να καταλάβεις, μην το παιδεύεις άλλο
κι εσυ τι ακριβως καταλαβες?
γιατι εμενα με στενευει ο εγκεφαλος και δε μπορω να σκεφτω:lol:
Το υπόλοιπο text δεν υπάρχει λόγος καν να το κουοτάρω, δε λες κάτι καινούργιο μαν, μπορούσες να πεις κατευθείαν πως θεωρείς πιο σημαντική την άποψη της ιστορίας και των πολλών. Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι οι beatles δεν έγιναν πασίγνωστοι και επιδραστικοί επειδή έγραψαν ωραία τραγούδια, έγιναν όλα αυτά επειδή είχαν ωραία και πρωτότυπα τραγούδια και έφτασαν στα αυτιά των ακροατών μέσω τεράστιας προώθησης. Και το δεύτερο είναι που καθιστά την ουσία του ιστορικού φάκτ "οι beatles έγιναν πασίγνωστοι και επιδραστικοί" όχι το "είχαν δικό τους χαρακτήρα" και "το έκαναν καλά" όπως μπορούνε να σε διαβεβαιώσουν οι πιθανόν δεκάδες χιλιάδες μπάντες που είχαν και τα δύο αυτά και δεν έφυγαν ποτέ από το γκαράζ τους. Κατα τ' άλλα τρομάζω που εσύ χρησιμοποιείς όρους όπως "καλύτερος" και "σημαντικός" και μιλάς για ένα ακαθόριστο εμείς που δεν έχω καταλάβει τι είναι, η ποπ κουλτούρα, τα στατιστικά στοιχεία, το τοπ τεν ή οι ανθολογίες με χιτ παλιών δεκαετιών.
Αφού θες λοιπόν αντικειμενικά δεδομένα, τουμπεκί και το φιλόσοφεμ που το βρίσκεις μία αηδία εσύ ο ίδιος και προσπάθησε να μου εξηγήσεις και τις εκατομμύρια πωλήσεις της britney spears και του φίφτυ σεντ με την λογική σου. Καλά δεν είναι αυτά για να τα ακούει ο κόσμος? Σημαντικά δεν είναι? Επιδραστικά?
κατσε...οι Burnuz και οι καθε Necroabysmal Necrohate For Every Not Tall White Retard From Iceberg Sta Anoixta Tou Bergen δεν ελαχαν υποστηρηξης απο της φιριμιδες και πιργιοδικα?....εγω κατι ολοσελιδες καταχωρισεις θυμαμε
για την αξια των Beatles (δεν ειμαι φαν) μπορεις να επεκταθεις περισσοτερο? με ενδιαφερει η αποψη ατομων που ποτε δεν ειχαν τριβες με καποιες μουσικες αλλα ομιλαν με ευκολια για μια τετοια μπαντα
α επισης πειτε αμα ειναι καλο το νεο αλμπουμ...λολ(καημενε θρεντσταρτερ)
@ενιθαρμον αν σε ενοχλει ο σεξισμος τοτε ακου κλασικη...το ροκ σε ΟΛΕΣ τις εκφανσεις του ειναι σεξιστικο,το ιδιο και το λεγομενο ''εντεχνο'' που κληροδοτησε ο Χατζιδακις το ιδιο και τα δημοτικα μας
αν καιγεσε τοσο πολυ τοτε κατσαβιδι στο αυτι και νοιωθε φωτογραφιες ξερω γω
Entrancemperium
24-11-2009, 04:07
A ρε Vargare ΤΙΤΑΝΟΜΕΓΙΣΤΟΤΕΡΑΣΤΙΕ..
13 σελίδες και ακόμη πάει..
Που να βγει και ο δίσκαρος!
γαμησετα...θα γεννησουν και τα μοσχαρια
phthoggon
24-11-2009, 08:14
κατσε...οι Burnuz και οι καθε Necroabysmal Necrohate For Every Not Tall White Retard From Iceberg Sta Anoixta Tou Bergen δεν ελαχαν υποστηρηξης απο της φιριμιδες και πιργιοδικα?....εγω κατι ολοσελιδες καταχωρισεις θυμαμε
για την αξια των Beatles (δεν ειμαι φαν) μπορεις να επεκταθεις περισσοτερο? με ενδιαφερει η αποψη ατομων που ποτε δεν ειχαν τριβες με καποιες μουσικες αλλα ομιλαν με ευκολια για μια τετοια μπαντα
α επισης πειτε αμα ειναι καλο το νεο αλμπουμ...λολ(καημενε θρεντσταρτερ)
αγαπητέ μινμιν χάνεις το φόκους εύκολα.. σε αυτό το σημείο η συζήτηση είχε βγει εντελώς οφφ τόπικ και δε λέμε για τους Beatles συγκεκριμένα, παράδειγμα του Γκουντ σαν είναι, μιλάμε για το ιστορικό γεγονός (εδώ της επιτυχίας και επιδραστικότητας τον τάδε και των δείνα κλπ) και τη σημασία που έχει αυτό ή δεν έχει για τον καθένανε. Για μένα έχει από λίγη ως ελάχιστη, για άλλους φαίνεται να έχει πολλή. Αυτό ισχύει και για σένα άνιμε επειδή με ρωτάς λίγο άλλαντάλλων πράγματα. Ρε να διαβάζετε όλο το θέμα όλα μόνο τα τελευταία ποστ να πούμε.
Με τους Μπήτλς μια χαρά επαφή έχω παρεπιπτόντως.
KoiliaSamprela
24-11-2009, 10:03
απλά επειδή ζητήθηκε
http://www.treehugger.com/andy-warhol-banana.jpg
carheart
24-11-2009, 10:10
ειναι αρκετα αστειο παντως οτι σε τοπικ για εναν βλαχοχουλιγκανο που την ειδε συγγραφεας μετα απο την χαλαρωση ροδελας στην φυλακη αναφερωντε ο Ξενακης οι Beatles οι Ozric Testicles o Wagner και (ελπιζω) στο μελλον ο Andy Warhol η ακομα καλυτερα ο Duchamp η ο Russolo
Ρε πες και άλλους ψαγμένους καλλιτέχνες και ανθρώπους της διανόησης, φαίνεται πως ξέρεις αρκετούς από αυτούς! Μήπως είσαι και εσύ άλλος ένας ιδιοφυής (ανορθόγραφος από άποψη) διακυρηχτής της αλήθειας στα ιντερνετς; Ο πάοκ πόσο έφερε; Πρέπει να είσαι τέρμα cool άτομο.
Λεω να μην τρολλαρω ετσι για αλλαγη, και απλα θελω να πω οτι ο Γκουντ Σαν εχει κανει 2 τεραστιοτατα ποστ τα οποια ειναι ολοσωστα. Επειδη δεν εχω το χρονο να καθομαι να διαβαζω αναλυσεις επι αναλυσεων, δεν ειδα τις απαντησεις, οποτε οσοι διαφωνειτε μαζι του μην παρεξηγηθειτε και νομιζετε οτι παιρνω μεριες (γιατι υπαρχει κι αυτο το φαινομενο), αλλα εγω απλα ηθελα να στηριξω Γκουντσαν γιατι γενικα κανει πολυ σωστα ποστ. Δεν εννοω αυτα με τα ψαρια στον κωλο.
Ra Pariah
24-11-2009, 12:42
με ενδιαφερει η αποψη ατομων που ποτε δεν ειχαν τριβες με καποιες μουσικες αλλα ομιλαν με ευκολια για μια τετοια μπαντα
Κι εμένα με ενδιαφέρει... Μίλα μας κι άλλο για το black metal! :moutza:
Υ.Γ.: Αφού αναφέρθηκε κι ο Πλεύρης κι η ενασχόλησή του με το σκάκι, το thread πρέπει να θεωρηθεί υπερπλήρες... Σας μένει να γυρίσετε στο εάν μπορούμε να πάρουμε big babol από δεξιό ιδιοκτήτη παντοπωλείου. Να το λύσουμε κι αυτό, για να μην υποπέσουμε σε κανά σφάλμα και έχουμε μετά τα πυρά από κανά Γκουντ Σαν ή από τον 4 μηδενικά. ΚΑΤΑΝΤΙΑ.
Ra Pariah
24-11-2009, 12:50
Αλλιώς το να λέτε για "καλύτερο δίσκο της τέχνης" και τέτοια είναι το λιγότερο εξωφρενικό. (Βασικά γιατί δεν υπάρχει η έννοια καλύτερος).
12 ευρώ δίνεις και τον αγοράζεις...
http://2.bp.blogspot.com/_CRCc29pBtuU/SfpNIFJZtZI/AAAAAAAAACY/zqwMABUH7tQ/s320/manowar_into_glory_ride_a_sized.jpg
Ruthless
24-11-2009, 12:50
Βασικά η κατάντια είναι από την άλλη πλευρά, αυτήν που κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο όταν πράγματα που αγαπούν πάνε ενάντια στην "ιδεολογία" τους με την οποία μάχονται τόσο πολύ(double quotes used for emphasis).
Υποκρισία πιστεύω, δεν μπορείς να πεις.
ΕΝΤΙΤ: Και επιτέλους, και ένα σωστό ποστ σε ένα ράντομ θρεντ. :D
enitharmon
24-11-2009, 13:13
@ενιθαρμον αν σε ενοχλει ο σεξισμος τοτε ακου κλασικη...το ροκ σε ΟΛΕΣ τις εκφανσεις του ειναι σεξιστικο,το ιδιο και το λεγομενο ''εντεχνο'' που κληροδοτησε ο Χατζιδακις το ιδιο και τα δημοτικα μας
αν καιγεσε τοσο πολυ τοτε κατσαβιδι στο αυτι και νοιωθε φωτογραφιες ξερω γω
ο σεξισμος δε με ενοχλει καθολου
με ενοχλει καποιος να χαλιεται με το ρατσισμο, αλλα οχι με το σεξισμο (ή ο,τι άλλο σε -ισμο).
Dragonlord
24-11-2009, 14:30
Συνειδητοποιείτε ότι μιλάμε για δίσκο που λέγεται "The White God" ε.
Γενικά, ό,τι είπε ο αμνήζιακ, καταλαβαίνω σε ένα βαθμό (κι ας μη συμφωνώ με) αυτόν που κάνει τα στραβά μάτια στο ότι είναι φασίστας ο βαργκ επειδή το φιλόσοφεμ είναι ο αγαπημένος του δίσκος και δεν έχει πρόβλημα να τον χρηματοδοτεί αγοράζοντας αυθεντικούς τους δίσκους του (και όχι απλώς ακούγοντας mp3), αδυναμίες είναι αυτές, δε μου πέφτει λόγος. Όμως δεν του πέφτει κι εκείνου λόγος για το αν θα πάει κάποιος σε συναυλία sodom επειδή τη διοργανώνει ασφαλίτης, γιατί ό,τι είναι για κάποιον οι burzum είναι για κάποιον άλλο οι sodom. Α, σόρι, ξέχασα ότι οι πρώτοι είναι Τέχνη ενώ οι δεύτεροι όχι.
warlord mkII
24-11-2009, 14:34
τωρα τελευταια συμφωνω με dragonlord και amnesiac....
O ΚΑΙΡΟC ΓΑΡ ΕΓΓΥC.
24-11-2009, 14:45
Φάυλος κύκλος αυτό το θρεντ. Dragonlord λες τα ίδια πράγματα που έλεγες πριν, πράγματα που έχουν ήδη πάρει απάντηση από πριν αλλά συνεχίζεις να τα λες, σκάει ο φισκερ και οποιοσδήποτε άλλος ραντομ γιούζερ που δεν έχει παρακολουθήσει την κουβέντα, λέει σαπόρτ στον γκουντσαν που μάλλον απλώς γράφει αυτά που συμφέρουν κάποιους από εδώ και τον τρόπο που λειτουργούν, κι εγώ αναρωτιέμαι αυτό: κανείς σας δεν διαβάζει φθόγγο; Μην τον φοβάστε, δεν έχει καμία σχέση με την Αυριανή!
Dragonlord
24-11-2009, 14:49
Σόρι, δεν έχω πάρει λογική απάντηση. Μόνο το ότι μπορούμε να έχουμε δυο μέτρα και δυο σταθμά γιατί έτσι, γούστα.
carheart
24-11-2009, 14:57
Dragon, σε αυτό το thread επικρατεί ένας ωκεανός βλακείας από δεκαπέντε τύπους που δεν ψήνονται μία για black metal και ρατσισμό και σεξισμό ίσως αλλά και άλλες απόψεις, και δύο-τρεις που προσπαθούμε να εξηγήσουμε πως ούτε εμείς γουστάρουμε ρατσισμό σε καμία περίπτωση, ούτε σεξισμό ίσως, αλλά ψηνόμαστε να μελετάμε τις ακραίες εκφάνσεις της τέχνης Μας, με ολοδικά μας κριτήρια, και να τις δεχόμαστε ή να τις απορρίπτουμε επειδή πέρασαν από το δικό μας πρίσμα και όχι από το γενικό πρίσμα που "όλα είναι ό,τι είναι και εμείς απλώς τα βλέπουμε με τον τρόπο μας". Θες να πας με τους άλλοι; Κάνε σχόλια σαν αυτό που έκανα κουόουτ.
ikonoklast
24-11-2009, 15:01
Εντάξει ρε φιξερς να πούμε, είστε όλοι σκληροί ιδεολόγοι αντιφασίστες και αντιμπάτσοι. Και τους ναζί τους γαμήσατε που δεν ακούτε μπουρζουμ και την ελληνική αστυνομία που δε πάτε sodom στου ξήγα. Έχουνε όλοι κλάσει πάνω τους απο τα μποικοτάζ σας και περιμένουν τα επόμενα σας ποστ. Να πλένετε και στους 30.
Dragonlord
24-11-2009, 15:18
Dragon, σε αυτό το thread επικρατεί ένας ωκεανός βλακείας από δεκαπέντε τύπους που δεν ψήνονται μία για black metal και ρατσισμό και σεξισμό ίσως αλλά και άλλες απόψεις, και δύο-τρεις που προσπαθούμε να εξηγήσουμε πως ούτε εμείς γουστάρουμε ρατσισμό σε καμία περίπτωση, ούτε σεξισμό ίσως, αλλά ψηνόμαστε να μελετάμε τις ακραίες εκφάνσεις της τέχνης Μας, με ολοδικά μας κριτήρια, και να τις δεχόμαστε ή να τις απορρίπτουμε επειδή πέρασαν από το δικό μας πρίσμα και όχι από το γενικό πρίσμα που "όλα είναι ό,τι είναι και εμείς απλώς τα βλέπουμε με τον τρόπο μας". Θες να πας με τους άλλοι; Κάνε σχόλια σαν αυτό που έκανα κουόουτ.
Εντάξει, είμαι με τους κουλ, είμαι μαζί σας!!
Δυστυχώς όμως στο συγκεκριμένο thread δυσκολεύομαι να σε διαχωρίσω από τον "ωκεανό βλακείας" όταν εξακολουθείς να αναφέρεσαι στην ακρόαση burzum και όχι στην αγορά-οικονομική στήριξη ενός δίσκου με τον τίτλο "The White God" και κατ'επέκταση ενός φασίστα. Και πώς αυτό διαφέρει από την περίπτωση Ξήγα. Το να ακούς απλά κατεβασμένους burzum δεν το εξετάζω, όπως αντίστοιχα δεν θα εξέταζα και την τσάμπα είσοδο στους sodom.
phthoggon
24-11-2009, 15:44
Σόρι, δεν έχω πάρει λογική απάντηση. Μόνο το ότι μπορούμε να έχουμε δυο μέτρα και δυο σταθμά γιατί έτσι, γούστα.
Ε μάλλον δε τα πας και πολύ καλά με τη λογική. Διότι αν είναι να βαφτίζουμε λογική το μαζοχιστικό ιδεολογικό μαστίγωμα που σου απαγορεύει ακόμα και να ακούς μερικές από τις πιο αγαπημένες σου μουσικές επειδή ο βικερνες είναι το ένα και το άλλο και θα πάρει πέντε λεπτά από τις πωλήσεις των 1-2 σιντι που θα του αγοράσεις και θα πεις σε ένα φίλο σου τι ωραίοι είναι οι μπούρζουμ και θα πάει να ακούσει και υπάρχει η ένα τις εκατό πιθανότητα να φάει στα μούτρα την προπαγάνδα και να βγει φασίστας, ε. Και μια που μιλάμε για στάσεις ζωής και ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ, ξέρετε αυτό μπορεί να πάει και σε άλλα πράγματα, όχι να απομακρύνεσαι ένα χιλιόμετρο από οποιονδήποτε φασίστα που συναντήσεις. Είναι τραγικό το πως, μετά από τόσες επαναφορές της ίδιας ερώτησης από τόσα άτομα, ακόμα υπάρχουν κάποιοι που δε τους κάνει το ότι έχει απαντηθεί μέχρι τώρα, που μιλάνε για υποκριτές και φαρισαίους. Τελικά ο ιδεαλισμός και η ηθικολογία είναι ωραίο όπιο, ειδικά όταν βρίσκουμε ένα δύο πραγματάκια που είναι εύκολο να τα τηρήσουμε και παραμυθιαζόμαστε ότι κάνουμε και τίποτα σπουδαίο στο κόσμο επειδή δεν αγοράζουμε ενσεςμπιεμ σιντι, και εγώ τελικά πρέπει να παραδεχτώ ότι αυτός που έχει περισσότερο δίκιο στη συζήτηση είναι ο.. ικόνοκλαστ. Από τότε με τον ξήγα.
Τι κάνετε όμως ρε αγορίνες εκτός από το εμπάργκο στο βικέρνες στη ζωή σας, είναι το θέμα? Τι πιστεύεις εσύ παλικάρι μου ρουθλες, ποια είναι η ιδεολογία σου? Τι κάνεις εσύ αδελφέ αμνέζιακ? Θα περίμενα κάποιον που αφιερώνει τόσα πόστ του για να πείσει κάποιους για τις τραγικές επιπτώσεις της ακρόασης ή αγοράς burzum να έχει λύσει όλα αυτά τα ζητήματα, να έχει παρελθόν σε τριανταπέντε αντιφα, γκρίνπις, επιτροπές προστασίας μεταναστών, όλοι μέσα και διαρκώς στον κοινωνικό αγώνα, κανένα δευτερόλεπτο χαμένο. Ε, αν τα έχεις κάνει όλα αυτά ρε αδελφέ όμως, ντάξει, επιτρέπεται να αγοράσεις και ένα φιλόσοφεμ, δε πειράζει, τόσο καλό έχεις κάνει στο κόσμο.
http://i8.photobucket.com/albums/a40/phthog/hitlerbanjo.gif
Ford Prefect
24-11-2009, 15:52
Γαμάτο τζιφάκι!
Βέβαια, για να λέμε την αλήθεια, τα ποστ δεν αφορούσαν τις τραγικές επιπτώσεις της ακρόασης burzum δεν μπορούνε να την λένε σε αυτούς που πήγαν Sodom ή Scanner. Δεν ξέρω ποιοι ήταν ειλικρινά, αλλά είναι βάλιντ πόιντ.
phthoggon
24-11-2009, 15:56
Ναι μωρέ, συμφωνάμε σε αυτά, είπα και έγω ένας Μπούζουμ, ένας Σκάνερ, μετά το γαμάμε από ένα σημείο και πέρα. Ο Ντραγκονλοντρ μας άρχισε για τα γουάιτ γκοντ και ο Ρουθλες για τους υποκριτές, κτλ για αυτό τα πήρα λίγο πάλι και γω.
The Good Son
24-11-2009, 15:59
Τώρα μεταξύ μας, με τέτοιον τίτλο άνετα θα μπορούσε να ήταν ο Ρουβάς στο εξώφυλλο.
Καλά έλεος γαμώ το μουνί.
carheart: σε έχω για σοβαρό άτομο και σε πάω, αλλά το να μιλάς για ωκεανό βλακείας σε αυτό το thread, το βρίσκω απαράδεκτο. Το ότι δε συμφωνείς με κάποιον δε σε κάνει αυτόματα έξυπνο και μένα βλάκα. Αλλιώς, ας αρχίσουμε τις χριστοπαναγίες ματαξύ μας όλοι να ησυχάσουμε.
Επίσης, δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε μεταξύ μας. Μπορούμε να αγαπιόμαστε ακόμα και αν διαφωνούμε.
phthoggon: Γω δεν είδα κάποιον να μιλάει για ιδεολογίες, ηθικολογίες, φασισμούς, κοπρολαγνίες. Μη το παίρνεις κατάκαρδα. Μπορείς να ακούς μπουρζουμ ακόμα και αν ο Πάρης προτιμάει Ζαμπέτα. Δε σε έκρινε κανένας, ούτε σου είπε να μην αγοράσεις σιντι. -κι εγώ έχω αγοράσει σεπτικ φλεσ και νιώθω μαλάκας, αλλά δε βρίσκω να το πουλήσω.
Γενικά είστε όλοι τσιτωμένοι λες και πρόκειται να αλλάξει η ζωή σας μέσα από αυτό το θρεντ. Συνέλθετε λίγο. Δέκα μαλάκες είμαστε που γράφουμε για να περνά η ώρα. Άμα βγει και κάτι καλό μέσα από τη διαφωνία σούπερ. Αλλά, δε μπορώ να ακούω για έξυπνους και βλάκες, μεν και δεν κτλ.
Γαμώ το μουνί, έλεος.
phthoggon
24-11-2009, 16:23
Δέκα μαλάκες είμαστε που γράφουμε για να περνά η ώρα.
γενικότερα για να με καταλάβεις-ετε, καθόλου δε με εκνευρίζει ούτε με απελπίζει η διαφωνία, το αναμενόμενο είναι (πραγματική συμφωνία δεν υπάρχει στο κόσμο άλλωστε, άλλα εννοεί ο ένας και άλλα ο άλλος) και ένα έναυσμα για περαιτέρω επικοινωνία (τι θα λέγατε άλλωστε αν "συμφωνούσαμε") αν υπάρχει ένα πράγμα ένα πράγμα που το κάνει όμως, είναι αυτό που γράφεις. Εγώ ποτέ δε μιλάω για έξυπνους και χαζούς, αλλά η έλλειψη οποιαδήποτε προσπάθειας, ο αρνητισμός και τα κλισέ είναι πολύ άσχημα, ναι. Αυτή είναι και η τελευταία κουβέντα μου πάνω στο τόπικ, όβερ εντ άουτ!
The Good Son
24-11-2009, 16:27
άβαταρ γιατί δεν βάζεις;
carheart
24-11-2009, 16:28
Εντάξει, είμαι με τους κουλ, είμαι μαζί σας!!
Δυστυχώς όμως στο συγκεκριμένο thread δυσκολεύομαι να σε διαχωρίσω από τον "ωκεανό βλακείας" όταν εξακολουθείς να αναφέρεσαι στην ακρόαση burzum και όχι στην αγορά-οικονομική στήριξη ενός δίσκου με τον τίτλο "The White God" και κατ'επέκταση ενός φασίστα. Και πώς αυτό διαφέρει από την περίπτωση Ξήγα. Το να ακούς απλά κατεβασμένους burzum δεν το εξετάζω, όπως αντίστοιχα δεν θα εξέταζα και την τσάμπα είσοδο στους sodom.
Δηλαδή το μοναδικό πρόβλημα είναι αν θα στηρίξεις ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ τον Vikernes! ή τον Ξηγά αντίστοιχα! (Λες και είναι το ίδιο πράγμα!) Δηλαδή όλα έχουν να κάνουν με το αν θα δώσω λεφτά για να αγοράσω την τέχνη του Vikernes ή θα την αποδεχτώ στο σπίτι μου χωρίς να τον πληρώσω! Άμα πληρώσω είμαι ένοχος, άμα δεν πληρώσω αθώος!
Ντραγκον, έκανα ένα μεγάλο ποστ που Εξήγησα γιατί έχω Αποδεχτεί τον Βίκερνες και όχι τον Ξηγά, και πως θεωρώ άλλο πράγμα το να επηρεάζεσαι από καλλιτεχνικές περσόνες, άλλο να δίνεις λεφτά για φτωχά live που τα κάνουν κακόμοιροι ρουφιάνοι της ασφάλειας. Με αυτό εξήγησα πλήρως πως στο μυαλό μου, που λειτουργεί, μπορώ πανεύκολα να δεχτώ έναν Βικερνες και άλλους, ενώ έναν Ξηγά και άλλους όχι. Και όπως απέδειξα, δεν είναι επειδή ειναι μπλακμέταλς γιέα, είναι επειδή ασκεί επιρροή. Αυτά που μου ασκούν επιρροή, τα δέχομαι, πως να το κάνουμε, αυτά που δεν, δεν. Δεν είναι όλα δίπολο "φασίστας-αντιφασίστας" (όπως λολ έλεγε ο φιξξξερ, δεν ειναι "καπνιστής-αντικαπνιστής"). Και για να τελειώνουμε με τον διαχωρισμό βλακείας-μη βλακείας. Όποιος δεν βλέπει τι λέμε εδώ, τι εννοούμε εδώ και σε ποιές βάσεις πρέπει να συζητάμε το θέμα, οφείλει να κάτσει να το ξαναδεί λίγο.
Και το τι είναι τέχνη και τι όχι, δεν θα μου το πει ούτε το ξώγαμο του μπουκόφσκι εκ σερρών, ούτε οι συνιστώσες του σύριζα, ούτε ο ρουθλεςς, ούτε ο γκουντ σαν, ούτε όλοι οι φιξξξερς του κόσμου αυτού.
Δείτε λίγο τι λέμε, πάρτε τις απαντήσεις που πρέπει, και προς θεού, μην επαναλάβετε τις ίδιες ερωτήσεις.
Parasight
24-11-2009, 16:34
Και το τι είναι τέχνη και τι όχι, δεν θα μου το πει ούτε το ξώγαμο του μπουκόφσκι εκ σερρών, ούτε οι συνιστώσες του σύριζα, ούτε ο ρουθλεςς, ούτε ο γκουντ σαν, ούτε όλοι οι φιξξξερς του κόσμου αυτού.Η πιο σωστή κουβέντα που είπες ως τώρα (και στο θέμα που ενδιαφέρει εμένα btw) με την οποία είμαι απόλυτα σύμφωνος, μόνο κοίτα να την εφαρμόζεις αμφίδρομα και όχι μόνο όσον αφορά στα χαριτωμένα παραδείγματα που περιλαμβάνεις 8)
Dragonlord
24-11-2009, 16:41
Ε μάλλον δε τα πας και πολύ καλά με τη λογική. Διότι αν είναι να βαφτίζουμε λογική το μαζοχιστικό ιδεολογικό μαστίγωμα που σου απαγορεύει ακόμα και να ακούς μερικές από τις πιο αγαπημένες σου μουσικές επειδή ο βικερνες είναι το ένα και το άλλο και θα πάρει πέντε λεπτά από τις πωλήσεις των 1-2 σιντι που θα του αγοράσεις και θα πεις σε ένα φίλο σου τι ωραίοι είναι οι μπούρζουμ και θα πάει να ακούσει και υπάρχει η ένα τις εκατό πιθανότητα να φάει στα μούτρα την προπαγάνδα και να βγει φασίστας, ε. Και μια που μιλάμε για στάσεις ζωής και ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ, ξέρετε αυτό μπορεί να πάει και σε άλλα πράγματα, όχι να απομακρύνεσαι ένα χιλιόμετρο από οποιονδήποτε φασίστα που συναντήσεις. Είναι τραγικό το πως, μετά από τόσες επαναφορές της ίδιας ερώτησης από τόσα άτομα, ακόμα υπάρχουν κάποιοι που δε τους κάνει το ότι έχει απαντηθεί μέχρι τώρα, που μιλάνε για υποκριτές και φαρισαίους. Τελικά ο ιδεαλισμός και η ηθικολογία είναι ωραίο όπιο, ειδικά όταν βρίσκουμε ένα δύο πραγματάκια που είναι εύκολο να τα τηρήσουμε και παραμυθιαζόμαστε ότι κάνουμε και τίποτα σπουδαίο στο κόσμο επειδή δεν αγοράζουμε ενσεςμπιεμ σιντι, και εγώ τελικά πρέπει να παραδεχτώ ότι αυτός που έχει περισσότερο δίκιο στη συζήτηση είναι ο.. ικόνοκλαστ. Από τότε με τον ξήγα.
Τι κάνετε όμως ρε αγορίνες εκτός από το εμπάργκο στο βικέρνες στη ζωή σας, είναι το θέμα? Τι πιστεύεις εσύ παλικάρι μου ρουθλες, ποια είναι η ιδεολογία σου? Τι κάνεις εσύ αδελφέ αμνέζιακ? Θα περίμενα κάποιον που αφιερώνει τόσα πόστ του για να πείσει κάποιους για τις τραγικές επιπτώσεις της ακρόασης ή αγοράς burzum να έχει λύσει όλα αυτά τα ζητήματα, να έχει παρελθόν σε τριανταπέντε αντιφα, γκρίνπις, επιτροπές προστασίας μεταναστών, όλοι μέσα και διαρκώς στον κοινωνικό αγώνα, κανένα δευτερόλεπτο χαμένο. Ε, αν τα έχεις κάνει όλα αυτά ρε αδελφέ όμως, ντάξει, επιτρέπεται να αγοράσεις και ένα φιλόσοφεμ, δε πειράζει, τόσο καλό έχεις κάνει στο κόσμο.
http://i8.photobucket.com/albums/a40/phthog/hitlerbanjo.gif
Καλά, παραλήρημα. Δεν είναι το θέμα αν θα δώσεις 15-30 ευρώ στον βίκερνες ή 20 ευρώ στον Ξήγα (που, ας είμαστε σοβαροί, κανένα από τα δύο ποσά δε θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα κανενός από τους 2 και, όπως δε θα πάνε όλα τα λεφτά από τα cd στον βίκερνες -μπορεί και να είναι 5 λεπτά όπως λες- έτσι δεν πάνε και όλα στον Ξήγα). Το θέμα είναι αν θα δώσεις λεφτά γενικά, δεν έχει να κάνει με το ποσό. Δεν καταλαβαίνεις όμως ότι ούτε εγώ ούτε ο αμνήζιακ κατακρίναμε όποιον τα δίνει για τον βίκερνες (όπως δεν κάναμε το ίδιο και για όποιον πήγε scanner). Σχολιάσαμε μόνο το γελοίο του να τα δίνεις στον ένα, αλλά να τα χώνεις σε όποιον τα έδωσε στον άλλο για να δει τους scanner ή τους sodom ή όποιον φέρει μεθαύριο. Τις ηθικολογίες θα ήθελα να μάθω πού τις βρίσκεις σε αυτό. Δεν είπα μη δίνετε λεφτά στο φασίστα. Είπα απλώς: αν δίνετε λεφτά στο φασίστα, ας έχετε την αξιοπρέπεια να μην κρίνετε όποιον δίνει στον ασφαλίτη.
Dragonlord
24-11-2009, 16:48
Ντραγκον, έκανα ένα μεγάλο ποστ που Εξήγησα γιατί έχω Αποδεχτεί τον Βίκερνες και όχι τον Ξηγά, και πως θεωρώ άλλο πράγμα το να επηρεάζεσαι από καλλιτεχνικές περσόνες, άλλο να δίνεις λεφτά για φτωχά live που τα κάνουν κακόμοιροι ρουφιάνοι της ασφάλειας.
Ναι, το έχω διαβάσει. Μόνο που αγνοείς το ότι δεν πάει κανένας στους sodom για τον Ξήγα, πάνε για τους sodom. Οι οποίοι μπορεί να είναι για κάποιον ό,τι οι burzum για σένα. Και πέρα από αυτό, το "φτωχό live που κάνει κακόμοιρος ρουφιάνος της ασφάλειας" αντιστοιχεί (εν μέρει, γιατί το live είναι των sodom και όχι του Ξήγα) στο "φτωχό album που κάνει καθυστερημένος φασίστας" - όχι, δεν είναι για όλους Καλλιτέχνης ο βίκερνες, είναι πολύ υποκειμενικός ο όρος. Για μερικούς είναι απλά ένας φασίστας που γράφει αδιάφορους δίσκους με τίτλους τύπου "Ο Λευκός Θεός".
Amnesiac.
24-11-2009, 17:00
Θα περίμενα κάποιον που αφιερώνει τόσο χρόνο από τη ζωή του για να διαβάσει τα ποστ που έχει γράψει ένας άλλος χρήστης να έχει καταλάβει μέχρι τώρα ότι ο τελευταίος δεν έθεσε κανένα ζήτημα σχετικά με τις επιπτώσεις της ακρόασης ενός σιντί Burzum ή γενικότερα με την ιδεολογική πλευρά του να στηρίζεις ένα φασίστα. Έχω γράψει κουραστικά πολλές φορές ότι καταλαβαίνω γιατί κάποιος στηρίζει ένα φασίστα, ειλικρινά δε χρειάζεται να το λέτε συνέχεια, μπορώ να σας ορκιστώ κιόλας ότι το κατάλαβα αν δε με πιστεύετε.
Η όλη μου ένσταση ήταν σχετικά με αυτούς που δεν αρκούνται στο να στηρίξουν τους φασίστες τους αλλά γουστάρουν να τη λένε στους άλλους που στηρίζουν τους δικούς τους φασίστες. Παρατήρησα μια αντίφαση στη συγκεκριμένη κατάσταση και την εξέφρασα, δεν έκανα κανένα κήρυγμα, είμαι ο τελευταίος εδώ μέσα που έχει δικαίωμα να κάνει κήρυγμα σε κάποιον, δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να πω πια για να σταματήσετε να μου απαντάτε γιατί στηρίζετε τους Βικέρνες σας.
Καλά, παραλήρημα. Δεν είναι το θέμα αν θα δώσεις 15-30 ευρώ στον βίκερνες ή 20 ευρώ στον Ξήγα (που, ας είμαστε σοβαροί, κανένα από τα δύο ποσά δε θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα κανενός από τους 2 και, όπως δε θα πάνε όλα τα λεφτά από τα cd στον βίκερνες -μπορεί και να είναι 5 λεπτά όπως λες- έτσι δεν πάνε και όλα στον Ξήγα). Το θέμα είναι αν θα δώσεις λεφτά γενικά, δεν έχει να κάνει με το ποσό. Δεν καταλαβαίνεις όμως ότι ούτε εγώ ούτε ο αμνήζιακ κατακρίναμε όποιον τα δίνει για τον βίκερνες (όπως δεν κάναμε το ίδιο και για όποιον πήγε scanner). Σχολιάσαμε μόνο το γελοίο του να τα δίνεις στον ένα, αλλά να τα χώνεις σε όποιον τα έδωσε στον άλλο για να δει τους scanner ή τους sodom ή όποιον φέρει μεθαύριο. Τις ηθικολογίες θα ήθελα να μάθω πού τις βρίσκεις σε αυτό. Δεν είπα μη δίνετε λεφτά στο φασίστα. Είπα απλώς: αν δίνετε λεφτά στο φασίστα, ας έχετε την αξιοπρέπεια να μην κρίνετε όποιον δίνει στον ασφαλίτη.
Ρε όπως και να το θέσεις τα 2 πράγματα δεν εξισώνονται με τίποτα, πως να γίνει. Στη μία περίπτωση στηρίζεις οικονομικά και ψυχολογικά ένα φασίστα, αλλά ταυτόχρονα στηρίζεις κι έναν μουσικό που θέλεις πολύ να συνεχίσει την δισκογραφία. Στην δεύτερη στηρίζεις έναν potential φασίστα που κατά βάθος στ' αρχίδια σου αν ξαναδιοργανώσει λάιβ ή όχι.
Και μάλιστα ένα λάιβ το οποίο είναι κάργα υποκρητικό, και fake, και γενικά όποιος πήγε είναι 15χρονος οπαδός του μέταλ χάμερ. Τουλάχιστον ο βικέρνες δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. Ούτε μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι τέτοιες ακραίες καρικατούρες ανθρώπων έχουν ενδιαφέρον, και προκαλούν ίσως ανάλογο ακραίο ενθουσιασμό (όχι απαραίτητα ιδεολογικά όμως) στους οπαδούς τους. Αν κι ο Ξηγάς ήταν μουσικός τότε ναι, θα ήταν αναξιοπρεπές για τον οπαδό του Βικέρνες να θάβει τον οπαδό του Ξήγα.
Dragonlord
24-11-2009, 17:42
wtf, ελληνικά μιλάω, όποιος πήγε στους sodom/scanner πήγε για να στηρίξει τους αγαπημένους του καλλιτέχνες sodom/scanner "οικονομικά και ψυχολογικά", θέλοντας μεταξύ άλλων να συνεχίσουν να κάνουν live (για να το αντιστοιχίσω με αυτό που λες), όχι τον ξήγα.
Οι αγαπημένοι του καλλιτέχνες Sodom φωνάζουν Fuck The Police και παίζουν σε λάιβ μπάτσου.
Amnesiac.
24-11-2009, 17:50
Τώρα αυτό τι ακριβώς θέλει να δείξει;
Dragonlord
24-11-2009, 17:51
Και τα παλιά burzum σύμφωνα με τον ίδιο (αν θυμάμαι καλά από παλιά συνέντευξη στο χάμμερ, έχει περάσει και δεκαετία), ως metal, προέρχονται από τη νέγρικη blues μουσική!
Οι sodom btw είπαν ότι είχαν συμβόλαιο και δεν ήθελαν να ακυρώσουν και πως δεν το ήξεραν ότι είναι ασφαλίτης, τι να κάνουμε, συμβαίνουν κι αυτά, δεν ήρθαν να πουν "ευχαριστούμε τη γαδα που μας έφερε".
Fireknight
24-11-2009, 17:52
wtf, ελληνικά μιλάω, όποιος πήγε στους sodom/scanner πήγε για να στηρίξει τους αγαπημένους του καλλιτέχνες sodom/scanner "οικονομικά και ψυχολογικά", θέλοντας μεταξύ άλλων να συνεχίσουν να κάνουν live (για να το αντιστοιχίσω με αυτό που λες), όχι τον ξήγα.
sto report tou Ford omws gia to live twn Sodom vlepoume oti oi idioi oi kalitexnes (Sodom) , diaxwrizoun ti 8esi tous apo ton diorganoti , kai malista ton krazoun kiolas . Episis lene oti den 8a ekanan to live an den ypirxe i desmefsi tou symvoleou .
Opote malon den 8a pareksigiontousan kiolas an den patouse kanenas .
Dragonlord
24-11-2009, 17:55
sto report tou Ford omws gia to live twn Sodom vlepoume oti oi idioi oi kalitexnes (Sodom) , diaxwrizoun ti 8esi tous apo ton diorganoti , kai malista ton krazoun kiolas . Episis lene oti den 8a ekanan to live an den ypirxe i desmefsi tou symvoleou .
Ναι, ποιος διοργανωτής όμως θα ξανάφερνε sodom αν είχαν 30 άτομα;
Τώρα αυτό τι ακριβώς θέλει να δείξει;
Ότι ακόμα κι αν βγάλεις απέξω τον διοργανωτή έχεις λόγο να κριτικάρεις αυτόν που πήγε στο λάιβ, έστω κι αν είσαι οπαδός του βικέρνες.
Fireknight
24-11-2009, 17:57
Ναι, ποιος διοργανωτής όμως θα ξανάφερνε sodom αν είχαν 30 άτομα;
kapoios mh-asfalitis malon :s
24-11-2009, 17:59
Dragonlord stop the madness.
Amnesiac.
24-11-2009, 17:59
Κλάουντ οι Σόντομ υπήρξαν αρκετά άθλιοι ώστε να έχουν το ΘΡΑΣος να παίξουν το Fuck the Police ενώ τους είχε φέρει μπάτσος και δεν ήθελαν να χάσουν τα λεφτά του συμβολαίου ("Fuck the police αλλά τα λεφτά λεφτά"), αλλά ο Βικέρνες είναι δηλωμένος ναζιστής και δολοφόνος ΑΔΕΛΦΟΥ ΜΠΛΑΚΜΕΤΑΛΛΑ. Νομίζω ότι και από αυτή την άποψη κερδίζουν οι Σόντομ.
Ford Prefect
24-11-2009, 18:09
cloud, σόρι αλλά λες πίπες τώρα. Όποιος πήγε στο λάιβ Σόντομ στα παπάρια του ποιος τους έφερε, όπως στα παπάρια του κάθε μπλακμεταλά αν ο Βικέρνες αμολάει μπαρούφες για καλή λευκή μουσική και κακή νέγρικη μουσική.
Τα φράγκα του κατά 99% πήγαν στους Σόντομ και στο μαγαζί και ανάθεμα αν έβγαλε κανά φράγκο ο λίτης. Και επιπλέον, αν ο λίτης είναι ο μόνος που τρέχει να φέρει τους Σόντομ, τους Σκάνερ και τους Όνσλωτ, τότε ας τα πάρει τα φράγκα να τα δίνει στους Νεκρονόμικον και τους κάθε Νεκρονόμικον.
Και τέτοιες safe επαναστατικότητες με αλλωνών τα κόλυβα ("εγώ ούτως ή άλλως" δεν ψοφάω για τα λάιβ του) τις ακούω βερεσέ. Εν προκειμένω ένα μέρος της θρας σκηνής και οι Σόντομ ενσυνειδήτως δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο και μαγκιά τους και εν τέλει οι μόνοι που "δικαιούνται" να κράζουν κάποιον (σε αυτή τη συζήτηση τους Μπουρζουμοφανς) είναι οι θρασάδες που δεν πήγαν Σόντομ.
Που προσωπικά το βρίσκω ούτως ή άλλως υπερβολικό αλλά με τα κριτήρια που ακούγονται εδώ μέσα ΜΟΝΟ αυτοί μπορούν να ομιλούν.
Ford Prefect
24-11-2009, 18:10
btw, δεν μιλάμε για χασούρα χρημάτων. Για μήνυση λέμε για αθέτηση συμβολαίου. Το ψάξανε πρώτα.
Κλάουντ οι Σόντομ υπήρξαν αρκετά άθλιοι ώστε να έχουν το ΘΡΑΣος να παίξουν το Fuck the Police ενώ τους είχε φέρει μπάτσος και δεν ήθελαν να χάσουν τα λεφτά του συμβολαίου ("Fuck the police αλλά τα λεφτά λεφτά"), αλλά ο Βικέρνες είναι δηλωμένος ναζιστής και δολοφόνος ΑΔΕΛΦΟΥ ΜΠΛΑΚΜΕΤΑΛΛΑ. Νομίζω ότι και από αυτή την άποψη κερδίζουν οι Σόντομ.
Μα νομίζω ξαναείπα ότι ο Βικέρνες σαν άνθρωπος, λεγόμενα και κυρίως πράξεις, είναι χειρότερος και πιο επικίνδυνος από Ξήγα και Σόντομ κι άλλους 10 χαζεμένους μαζί. Απλά δεν ξέρω, μπορεί να κάνω και λάθος, έχω την εντύπωση ότι ο οπαδός Βικέρνες μπορεί να διαχωρίσει αυστηρά τη μουσική από την προσωπικότητα, ενώ ο τυπάς που πήγε στο λάιβ όχι.
Και στο κάτω κάτω ακόμη κι αν έχεις 100% δίκιο, δεν το βλέπω και τόσο τραγικό ή αναξιοπρεπές το θάψιμο του συγκεκριμένου -απείρως αμφιλεγόμενου- λάιβ και των όσων πήγαν από τον οποιονδήποτε.
Ford Prefect
24-11-2009, 18:15
Έτσι, ο τυπάς που πήγε στο λάιβ είναι ούγκα μπούγκα βλάκας, ενώ ο οπαδός Βικέρνες είναι εκκολαπτόμενος Νίτσε. Αξιοπρεπέστατη ανάλυση.
cloud, σόρι αλλά λες πίπες τώρα. Όποιος πήγε στο λάιβ Σόντομ στα παπάρια του ποιος τους έφερε, όπως στα παπάρια του κάθε μπλακμεταλά αν ο Βικέρνες αμολάει μπαρούφες για καλή λευκή μουσική και κακή νέγρικη μουσική.
Μπορεί, εμένα πάντως δεν θα ήταν στα παπάρια μου αν ήμουν οπαδός τους.
Ford Prefect
24-11-2009, 18:22
Συγχαρητήρια στην άμεμπτη ηθική σου αλλά δεν χρειάζεται να την διαφημίζεις και τόσο πολύ, υπάρχουν και πιο αδύναμοι χαρακτήρες που κατάπιαν την δυσφορία τους και πήγαν να δουν την αγαπημένη τους μπάντα ή να αγοράσουν τον αγαπημένο τους δίσκο. Τόσο κακό πια;
phthoggon
24-11-2009, 18:28
Θα περίμενα κάποιον που αφιερώνει τόσο χρόνο από τη ζωή του για να διαβάσει τα ποστ που έχει γράψει ένας άλλος χρήστης να έχει καταλάβει μέχρι τώρα ότι ο τελευταίος δεν έθεσε κανένα ζήτημα σχετικά με τις επιπτώσεις της ακρόασης ενός σιντί Burzum ή γενικότερα με την ιδεολογική πλευρά του να στηρίζεις ένα φασίστα. Έχω γράψει κουραστικά πολλές φορές ότι καταλαβαίνω γιατί κάποιος στηρίζει ένα φασίστα, ειλικρινά δε χρειάζεται να το λέτε συνέχεια, μπορώ να σας ορκιστώ κιόλας ότι το κατάλαβα αν δε με πιστεύετε.
Η όλη μου ένσταση ήταν σχετικά με αυτούς που δεν αρκούνται στο να στηρίξουν τους φασίστες τους αλλά γουστάρουν να τη λένε στους άλλους που στηρίζουν τους δικούς τους φασίστες. Παρατήρησα μια αντίφαση στη συγκεκριμένη κατάσταση και την εξέφρασα, δεν έκανα κανένα κήρυγμα, είμαι ο τελευταίος εδώ μέσα που έχει δικαίωμα να κάνει κήρυγμα σε κάποιον, δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να πω πια για να σταματήσετε να μου απαντάτε γιατί στηρίζετε τους Βικέρνες σας.
πρώτα απ' όλα γιατί ούτε εσύ ούτε ο ντράγκονλορντ παλικάρι μου διαβάζετε το ποστ που έγραψα μετά και λέει "Ναι μωρέ, συμφωνάμε σε αυτά, είπα και έγω ένας Μπούζουμ, ένας Σκάνερ, μετά το γαμάμε από ένα σημείο και πέρα." μάτια δεν έχετε?Ίσως να μην είπες ποτέ για το ηθικό της επιλογής αυτό καθεαυτό, αλλά εγώ θέλω να σε ρωτήσω γιατί ψάχνεις τόσο πολύ αυτή την αντίφαση και τι κρύβει αυτή από πίσω, τι θα καταφέρνεις αν ανακαλύψεις κάποιους φολς, κάποιους υποκριτές. Και αυτό όταν μου λες ταυτόχρονα στο παραπάνω ποστ ότι δε σε απασχολεί αν κάποιος στηρίζει έναν φασίστα και "το καταλαβαίνεις". Ε, νομίζω ότι στο κάτω κάτω καλύτερα να σε απασχολούσε αυτό από το να ψάχνεις για αντιφάσεις στα ποστ των γιούζερς στο ίαρ, λες και το υπέρτατο πράγμα στον κόσμο είναι να ξεχωρίσουμε τους τρου και τους φόλς για να μετρήσουμε τις e-ψωλές μας! Δεν βλέπω και μεγάλη διαφορά σε αυτό από το κλασικό απολιτικό ατομάκι που δε σηκώνει το δαχτυλάκι του για κάτι που δεν τον ενδιαφέρει άμεσα και όποτε ακούγεται κανένα σκάνδαλο, κανένας που να τα σκάτωσε στη δουλεία, αμέσως σηκώνει τη φωνή για να επιτεθεί σε αυτόν που έκανε το λάθος λες και έκανε ποτέ αυτός καμία προσπάθεια για να κάνει το σωστό. Ε και επειδή έχω διαβάσει πολλά ποστ γενικά από αυτούς που σκίζουν τα ιμάτιά τους σε αυτό το τόπικ, επέτρεψε μου να με ενδιαφέρει πιο πολύ το αντικείμενο της ίδιας της συζήτησης: τι πιστεύουμε, ποιά είναι τα ιδανικά μας, τι πρέπει να κάνουμε, τώρα εδώ εκεί και με τον ένα και με τον άλλον, όχι ποιος είπε αυτό και ποιος το άλλο.
Συγχαρητήρια στην άμεμπτη ηθική σου αλλά δεν χρειάζεται να την διαφημίζεις και τόσο πολύ, υπάρχουν και πιο αδύναμοι χαρακτήρες που κατάπιαν την δυσφορία τους και πήγαν να δουν την αγαπημένη τους μπάντα ή να αγοράσουν τον αγαπημένο τους δίσκο. Τόσο κακό πια;
Έλα ρε, δεν το λέω απο ηθικής άποψης ούτε έχω κανα μίσος για τους σοντομάδες που πήγαν, όσο μαλακισμένο κι αν ακούστηκε το προηγούμενο σχόλιο. Απλά όταν είσαι οπαδός μιας μπάντας δε νομίζω ότι γίνεται να τη στηρίζεις σε οποιδήποτε ατόπημα της. Ο Βικέρνες τέτοιος ήταν πάντα, ο οπαδός του είτε έχει κλείσει τα μάτια από την αρχή είτε το αποδέχεται από την αρχή. Οι Sodom το 97 έβριζαν τους μπάτσους, το 09 συνεργάζονται με μπάτσο, ο οπαδός γιατί να το αποδεχτεί αυτό; Αν σου φαίνονται αυτές οι 2 περιπτώσεις ίδιες, ε οκ εγώ δε συμφωνώ καθόλου.
Ford Prefect
24-11-2009, 18:43
OK, μόνο που εγώ δεν βρίσκω τίποτε το άμεμπτο σε αυτό που έκαναν οι Σόντομ. Δηλαδή να φάνε μήνυση για να μην τους πουν ασυνεπείς και παπάρια μάντολες. Είναι φανερό ότι δεν γούσταραν τη φάση, θα προτιμούν να ξεχαστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αυτό είναι. Συνεργασία με μπάτσο. Δηλαδή εσύ υποστηρίζεις ότι έπρεπε να φάνε μήνυση αλλιώς είναι ξεπουλημένοι;
Amnesiac.
24-11-2009, 18:45
πρώτα απ' όλα γιατί ούτε εσύ ούτε ο ντράγκονλορντ παλικάρι μου διαβάζετε το ποστ που έγραψα μετά και λέει "Ναι μωρέ, συμφωνάμε σε αυτά, είπα και έγω ένας Μπούζουμ, ένας Σκάνερ, μετά το γαμάμε από ένα σημείο και πέρα." μάτια δεν έχετε?Ίσως να μην είπες ποτέ για το ηθικό της επιλογής αυτό καθεαυτό, αλλά εγώ θέλω να σε ρωτήσω γιατί ψάχνεις τόσο πολύ αυτή την αντίφαση και τι κρύβει αυτή από πίσω, τι θα καταφέρνεις αν ανακαλύψεις κάποιους φολς, κάποιους υποκριτές. Και αυτό όταν μου λες ταυτόχρονα στο παραπάνω ποστ ότι δε σε απασχολεί αν κάποιος στηρίζει έναν φασίστα και "το καταλαβαίνεις". Ε, νομίζω ότι στο κάτω κάτω καλύτερα να σε απασχολούσε αυτό από το να ψάχνεις για αντιφάσεις στα ποστ των γιούζερς στο ίαρ, λες και το υπέρτατο πράγμα στον κόσμο είναι να ξεχωρίσουμε τους τρου και τους φόλς για να μετρήσουμε τις e-ψωλές μας! Δεν βλέπω και μεγάλη διαφορά σε αυτό από το κλασικό απολιτικό ατομάκι που δε σηκώνει το δαχτυλάκι του για κάτι που δεν τον ενδιαφέρει άμεσα και όποτε ακούγεται κανένα σκάνδαλο, κανένας που να τα σκάτωσε στη δουλεία, αμέσως σηκώνει τη φωνή για να επιτεθεί σε αυτόν που έκανε το λάθος λες και έκανε ποτέ αυτός καμία προσπάθεια για να κάνει το σωστό. Ε και επειδή έχω διαβάσει πολλά ποστ γενικά από αυτούς που σκίζουν τα ιμάτιά τους σε αυτό το τόπικ, επέτρεψε μου να με ενδιαφέρει πιο πολύ το αντικείμενο της ίδιας της συζήτησης: τι πιστεύουμε, ποιά είναι τα ιδανικά μας, τι πρέπει να κάνουμε, τώρα εδώ εκεί και με τον ένα και με τον άλλον, όχι ποιος είπε αυτό και ποιος το άλλο.
Να μωρέ, είναι αυτό το γκομενάκι από το στέκι που μου αρέσει, ε και θέλω να της κάνω λίγο εντύπωση, ότι και καλά μπορώ να μιλάω με επιχειρήματα κιέτσι, καταλαβαίνεις τώρα πώς είναι αυτά. Γιαυτό σκίζομαι να ανακαλύψω τους φολς, δεν έχω κάτι με τα παιδιά, για μένα το κάνω. Σόρρυ γκάιζ!
Αυτά που γράφεις για το απολίτικο ατομάκι κτλ με περιγράφουν απόλυτα. Οπότε καταλαβαίνεις πως δεν ασχολούμαι με τα ιδανικά μας και το τι πρέπει να κάνουμε, γιαυτό και επιμένω σε κάτι τόσο ρηχό.
The Good Son
24-11-2009, 18:46
Χα χα, ο φθόγγος ξαναπόσταρε!
phthoggon
24-11-2009, 18:53
Χα χα, ο φθόγγος ξαναπόσταρε!
γάμησε τα, μηδέν συνέπεια, τίγκα αντίφαση!
αμνέζιακ μη τα παίρνεις σαν επίθεση αυτά, περισσότερο σαν η άποψή μου για το που θα έπρεπε να είναι το φόκους της συζήτησης. Το ότι σε πήρε η μπάλα λίγο παραπάνω είναι αναφορικά με αυτά που σε βλέπω να λες εδώ πέρα, εγώ δε ξέρω τι κάνεις, αλλά αυτά διαβάζω!
The Good Son
24-11-2009, 18:54
Χα Χα, το κανε πάλι!
Amnesiac.
24-11-2009, 18:54
Α δε μιλούσα ειρωνικά. Έτσι ακριβώς είμαι.
Dragonlord
24-11-2009, 19:55
Καλά τώρα, συζήτηση κάνουμε. Αν αναρωτιέσαι "τι θα καταφέρουμε αν ανακαλύψουμε κάποιους φολς, κάποιους υποκριτές", εσύ τι θα καταφέρεις αν μας ξεσκεπάσεις, που είμαστε ανήθικοι και μιλάμε για ηθική (όπως κατάλαβες ότι στην ουσία κάνουμε); Έχεις φάει 35 χρόνια σε αντιφά και γκρίνπις για να μας κρίνεις μετά;
phthoggon
24-11-2009, 20:04
δεν χρειάζεται να έχει κάποιος πιστοποιητικά ηθικής για να κρίνει. Τι με ρωτάς τώρα, εσείς είπατε κάτι, εγώ το κρίνω, εσείς μπορείτε να συνεχίσετε ομοίως και να πάμε έτσι. Το θέμα να ξεφύγει η συζήτηση κάποια στιγμή από τα ιδανικά και τις ιδεοηθικολογίες γιατί παπάδες και κυρ ελέησον και λοιπά, εδώ τα βαρέθηκα και γω που είμαι εξπέρ γενικά. Και να πάει σε άλλα πράγματα. :)
Dragonlord
24-11-2009, 20:12
Πού πρέπει να πάει η συζήτηση; Στο πόσο θα ΓΑΜΑΕΙ ο δίσκος, ΚΑΒΛΑ αδερφάκι, χύνω, μαυρίζει η μαυρομέταλλη ψυχή μου; Αυτά ειπώθηκαν στην αρχή, η συζήτηση αυτή είναι, αν δε θέλεις δε συμμετέχεις, ή τέσπα συμμετέχεις μιλώντας για πράγματα που θεωρείς πιο ενδιαφέροντα και όχι απαντώντας σε "ηθικολογίες" που συνεχίζουν τη συζήτηση σε αυτό το μοτίβο. Εκτός φυσικά αν θεωρείται πιο ενδιαφέρον το αν οι μπούρζουμ είναι Τέχνη από το ότι κάποιοι δε βλέπουν την τύφλα τους και κρίνουν τους άλλους χωρίς να θέτουν τα ίδια κριτήρια για τον εαυτό τους, οπότε να σταματήσω για να συνεχιστεί η ανάλυση του αντίκτυπου του φιλόσοφεμ στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης.
Ruthless
24-11-2009, 20:38
Ρε φθόγγε, εγώ σε συμπαθώ ως χρήστη κλπ κλπ, οπότε για να μην λιώνετε τζάμπα τα πλήκτρα σας για επαναλαμβανόμενες κουβέντες να σου πω που είναι το πρόβλημα του αμνίζιακ. και άλλων(που κολλάει σε κάποιους την ταμπέλα του υποκριτή, του επαναστάτη με άλλων τα κόλυβα κλπ κλπ):
Τράβα διάβασε μια πάλι το θρεντ περί λάιβ Ντόμινε πχ(γιατί εκεί έγινε το πολύ μπλαμπλά άλλωστε) και δες πως η ηθική και οι "ιδεολογίες" κάποιων υπάρχουν επιλεκτικά(όσο δεν πιάνει κάτι που αγαπάνε). Και πως η "ιδεολογία" πάει στράφι όταν γίνεται αντικείμενο προστριβής κάτι που αγαπάνε(-με, -τε).
Εμένα η θέση παραμένει σταθερή. Στα αρχίδια μου τι είναι ο Ξήγας, στα αρχίδια μου τι είναι ο Βαργκ, στα αρχίδια μου όλα αυτά. Εγώ πάω και αγοράζω και κάνω και ράνω πράματα για τη μουσική. Αν αυτό είναι κάτι που μου αρέσει, ε θα το στηρίξω ρε φίλε. Κι ας βγάλει στην όλη αλυσίδα μεταφοράς χρημάτων και 1 και 2 ευρώ κέρδος από μένα ο φασίστας, ο ρατσιστής, ο ασφαλίτης, ο πρεζέμπορας, ο οποιοσδήποτε. Μαζί με αυτόν στήριξα και κάτι που αγαπάω και που πιστεύω πως αξίζει να δώσω τα λεφτά μου.
Μπορώ να βρω τις ίδιες υπηρεσίες/προϊόντα από άλλους σε ανταγωνιστικές τιμές χωρίς να εμπλέκονται ο φασίστας κι ο ασφαλίτης; Είτε αυτό λέγεται πάλι λάιβ Ντόμινε που το διοργανώνει ο οδηγητής της ΚΝΕ, είτε λέγεται Φιλόσοφεμ v.2 που το γράφει ο Φρατέλος Μετάλος πχ; Ε εγώ αν γουστάρω το ένα ή το άλλο θα το στηρίξω πάλι, δε θα δω την ταμπέλα τους.
Αλλά δε θα βγω να κατακρίνω τους μεν αν στηρίζω τους δε και τούμπαλιν. Είναι λίγο υποκριτικό θαρρώ.
ΥΓ: Είμαι ένας υλιστής απολιτικός τύπος και έχω πλήρη επίγνωση του τι είμαι, λυπηθείτε τα πλήκτρα σας πριν γράψετε το κατεβατό μου σταύρωμα.
ΥΥΓ: Επίσης δε γουστάρω Σόντομ καθότι το μαλλί μακραίνει και πέφτει κάτω, δεν σηκώνεται μοϊκάνα. Άρα αν μπορείτε βρείτε μου Φακ δε πολίς υποκρισία στα Ιτέρναλ Τσάμπιον και Μπλαντ Σπορτς πχ.
Comte de Saint-Germain
24-11-2009, 20:57
Ο τρουμεταλλάς δεν θα μπορούσε να ναι πιο τρου. :touched: Ο Ρουθλες έκανε ίσως το πιο ώριμο ποστ σε όλο το θρεντ, τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να ναι πιο απλά.
24-11-2009, 21:03
Μπα, ούτε καν.
Όσα συμπεράσματα ήταν να βγουν έχουν βγει όμως νομίζω, οπότε ας το αφήσουμε βρε παιδιά!
The Begging Shaman
24-11-2009, 21:18
πολυ το κουρασατε το θεμα... 17 σελιδες και τοσες ωρες καψιμο λιγοι ανθρωποι-μουσικοι-ο,τιαλλοθες το αξιζουν και σιγουρα ο παπαρας απο τους Burzum δεν ειναι ενας απο αυτους
24-11-2009, 21:20
Ρε σοβαρά, γυρίστε να πούμε ορισμένοι στις δουλειές σας, στο ατσάλι σας ή στις φούντες σας και μην προβοκάρετε σαν γίδια αφού δεν κάνετε συζήτηση, άντε στα τσακίδια να πούμε πια.
The Begging Shaman
24-11-2009, 21:25
forum ειναι live with it και μοκο
και μην κρινεις για να μην κριθεις, αν μαζεψουμε τα ποστ σου σε αυτο το θρεντ δεν βγαινει συζητηση, μην κολακευεις τον εαυτο σου
24-11-2009, 21:28
Θα ήθελα πολύ να τα μαζέψεις και να περάσεις στο επόμενο επίπεδο, μ' έχει διαπεράσει βίαια ο τρόμος έτσι που ποστάρεις.
Πάντως μ'αρέσει η άνεση που γράφεις τελευταία, πέρασε η μπογιά με τα free pass και έγινες μάγκας. :thumbsup:
Parasight
24-11-2009, 21:32
λιγοι ανθρωποι-μουσικοι-ο,τιαλλοθες το αξιζουν και σιγουρα ο παπαρας απο τους Burzum δεν ειναι ενας απο αυτους
και μην κρινεις για να μην κριθεις
LokiTricksterGod
24-11-2009, 22:31
εμένα μια απορία μου έμεινε απ'αυτό το θρεντ πάντως, τον λένε ξήγα ή ξηγά τον άνθρωπο;
Και το τι είναι τέχνη και τι όχι, δεν θα μου το πει ούτε το ξώγαμο του μπουκόφσκι εκ σερρών, ούτε οι συνιστώσες του σύριζα, ούτε ο ρουθλεςς, ούτε ο γκουντ σαν, ούτε όλοι οι φιξξξερς του κόσμου αυτού.
Δείτε λίγο τι λέμε, πάρτε τις απαντήσεις που πρέπει, και προς θεού, μην επαναλάβετε τις ίδιες ερωτήσεις.
Συγνωμη αν καταλαβα λαθος το ποστ του Γκουντ Σαν φιλε μου καρχαρτ, αλλα αν καταλαβα σωστα νομιζω πως ακριβως αυτο το πραγμα λεει κι αυτος, οτι κανενας δε θα σου πει τι ειναι Τεχνη, οπως κανενας δε θα του πει κι αυτουνου τι ειναι τεχνη και επακολουθα ουτε σε μενα ουτε στον καθενα. Νομιζω ποτε δεν εχω γραψει οτι θα πω σε οποιονδηποτε τι να ακουει και τι να θεωρει τεχνη ε.
Ικονοκλαστ, κανε μου τη χαρη ρε ανθρωπε και μην ασχολεισαι μαζι μου, ειναι ενα θρεντ που εχουν γραψει καποια ατομα 50 ποστ και μερικα ατομα πεταξαν τη μαλακιουλα τους και την αποψουλα τους. Ε οπως ειμαι κι εγω εισαι κι εσυ σε αυτο το θρεντ που εσπευσες να αποθεωσεις ποστ του καρχαρτ, καταλαβε το οτι εισαι ενας απο τους φιξξξερς του κοσμου.
Και το τι είναι τέχνη και τι όχι, δεν θα μου το πει ούτε το ξώγαμο του μπουκόφσκι εκ σερρών
μπορει να σε μαθω να ζωγραφιζεις ρε Καιτουλα...που ξες
dld de bre8ike oute enas mplakas pou de 8elei na agorasei to disko (kai mono 8a ton katebasei aspoume)?