View Full Version : Δισκοθηκοταξινόμηση.
Amnesiac.
15-11-2009, 22:11
Έχει ξαναγίνει θρεντ πριν κάποια χρόνια αλλά δε το βρήκα, επίσης έχουν μπει και νέοι γιούζερς οπότε ας ανοίξουμε νέο τόπικ.
Πώς έχετε ταξινομημένα τα σιντοβινύλια σας; Αλφαβητικά; Κατά είδος; Είδατε το High Fidelity και ζηλέψατε και τα βάλατε με βάση τις αναμνήσεις/εμπειρίες σας;
Προς το παρόν τα έχω αλφαβητικά και είναι βολικό γιατί δε μπλέκω με ταμπέλες και τέτοια πράγματα του διαβόλου, αλλά δημιουργείται το εξής πρόβλημα : όταν θέλω να ακούσω ανίερο μισανθρωπικό μπλακ μέταλ π.χ. είναι δύσκολο να ψάχνω σε όλα τα σιντί για να βρω το άλμπουμ που πραγματικά χρειάζομαι, όχι ότι έχω τόσα πολλά πια, αλλά αν ξεκινήσω από το Α πιθανότατα θα καταλήξω σε ένα άλμπουμ του Α (Antaeus), άντε του Β ή του Γ με αποτέλεσμα να ακούσω αυτό και να μη φτάσω στο Τ το οποίο έχει το απόλυτο_άλμπουμ_για_τη_ΦΑΣΗ.
Αν πάλι τα ταξινομήσω με βάση το μουσικό είδος, θα είναι πιο εύκολο σαφώς, αλλά θα πρέπει να κάτσω να σκεφτώ τις κατηγορίες που θα πρέπει να φτιάξω συν το ότι κάποια άλμπουμς από μπάντες που αλλάζουν τον ήχο τους απλά δε θα κολλάνε στην εκάστοτε κατηγορία. Δηλαδή αν έχω τους Paradise Lost στην κατηγορία μέταλ ή γκόθικ μέταλ ή κάτι τέτοιο, όταν θα θέλω να ακούσω κάτι ήρεμο και μελαγχολικό και ψιλοηλεκτρονικό θα κοιτάξω την ηρεμοηλεκτρονικοκατηγορία και θα χάσω το Host.
Οπότε πείτε πώς έχετε ταξινομήσει εσείς τους δίσκους σας και γιατί.
Χμμ,εγω εχω μια βιβλιοθηκη με 2 ραφια.Στο πανω ραφι βαζω τον φαινομενικα "ακραιο" ηχο και στο απο κατω ολα τα υπολοιπα.Απο εκει και περα,τα ταξινομω αλφαβητικα και μου φαινεται γενικα ιζι να τα βρισκω.Δοκιμασε το,πλακα εχει.
Keeper Of The Seventh Son
15-11-2009, 22:26
alfavitika k mporeis kapoies fores na ksekinas na psaxneis ap ti mesi i ap to telos!
kapoies alles fores prin koimithw lew sti gomena tou sigkatoikou mou na dialeksei ena sinti stin tixi k akouw auto gia kalinixta. mporeis na kaneis kati antistoixo afinontas to nomo twn pithanotitwn panw ston opoio stirixtike k i dimiourgia oloklirou tou simpantos na apofasisei gia tin epomeni sou akroasi
Amnesiac.
15-11-2009, 22:28
Χμμ,εγω εχω μια βιβλιοθηκη με 2 ραφια.Στο πανω ραφι βαζω τον φαινομενικα "ακραιο" ηχο και στο απο κατω ολα τα υπολοιπα.Απο εκει και περα,τα ταξινομω αλφαβητικα και μου φαινεται γενικα ιζι να τα βρισκω.Δοκιμασε το,πλακα εχει.
Γελάω με το "με βαθμο πουστιας".
Nasum τα ακραία σιντί μου δεν είναι ούτε το 1/10 σε σχέση με τα πούστικα και [φετίχ]δε χωράνε όλα τα σιντί σε 2 ράφια[/φετίχ] οπότε θα πρέπει να βρω κάτι άλλο.
Έχω καμιά 70αριά σιντί που δεν έχω ταξινομήσει ακόμα και σκεφτόμουν να αφήσω τα υπόλοιπα όπως είναι και να τα ονομάσω "ξεθάβινγκ" και να ξεκινήσω νέα ταξινόμηση για αυτά αλλά αυτό δε λύνει κανένα πρόβλημα, οπότε πείτε κάτι άλλο ντε.
Neuroscar
15-11-2009, 22:29
Ολα σε εναν φακελο
Ολα σε εναν φακελο
Θα μπορούσε να γίνει ίδιο thread και με τα mp3, όμως, πάνω κάτω ίδια προβλήματα εμφανίζονται όσο πληθαίνουν :P
Έχω πάρει μόνο τα Paradise Lost στο καινούριο σπίτι. Κατά τη μετακόμιση έβαλα σε κούτες κι έστειλα στην αποθήκη όλη τη σαβούρα/πράγματα που δεν παίζει να ξανακούσω με τίποτα/κ.λπ. κι όλα έγιναν λίγο πιο εύκολα.
Στο άλλο σπίτι ό,τι έμεινε ταξινομήθηκε με τον εξής απλό τρόπο: στα εύκολα προσβάσιμα ράφια (τα χαμηλά that is) έβαλα τις δισκογραφίες των αγαπημένων μου γκρουψ ή/και δίσκους που γουστάρω πάρα πολύ και ακούω πολύ συχνά. Σε άλλα, λιγότερο εύκολα προσβάσιμα ράφια έβαλα χωρίς συγκεκριμένη σειρά (αλλά όλα τα άλμπουμς μιας μπάντας μαζί εννοείται) πράγματα που δεν έχω ακούσει όσο καλά θα ήθελα και που σύντομα ίσως θελήσω να ακούσω. Σε ένα μεγάλο ράφι πράγματα που θέλει να ακούει και η μαμά μου :pink: και πάνω πάνω άλμπουμς που δεν είμαι σίγουρη ότι θα βάλω να ακούσω, αλλά δεν ήταν και στην κατηγορία "αποθήκη".
Η φάση με τις κούτες ήταν τρελή μανούρα, αλλά χρειαζόταν. Μετά δεν παίζει πρόβλημα τύπου "πού το έβαλα ο μαλάκας". Άσε που αν κάτσει η μία στις χίλιες που θα θελήσεις να ακούσεις τη μαλακία, την κατεβάζεις (και μάλιστα ελαφρά τη καρδία αφού το έχεις αγοράσει ήδη).
stam and the witches
15-11-2009, 22:43
Τα όσα cd και βινύλια έχω από παλιά (αγοράζω πλέον με συχνότητα μία στο εξάμηνο), τα βάζω πάντα με τη σειρά που τα αγοράζω. Δεν είναι και το πιο πρωτότυπο αλλά εμένα με βοηθάει πολύ, τις μουσικές που άκουγα στη ζωή μου (αχ) τις χωρίζω νοητά με τις περιόδους της, οπότε βρίσκω πάντα με τεράστια άνεση αυτό που θέλω να ακούσω με πιο πολύ προσωπικό "scroll-up" παρά με αναζήτηση στη δισκοθήκη. Κάποτε το κανα αυτό και με το winamp, δλδ έφτιαχνα μία λίστα που είχε τους δίσκους στη σειρά που τους κατέβαζα. Μαλακία που δεν το συνέχισα, έχει χαθεί ο ειρμός έτσι και κάθε φορά έχω ένα χάος μπροστά μου, και φυσικά ξεχνάω τι και πότε το είχα κατεβάσει.
Amnesiac.
15-11-2009, 22:51
Που λέτε σκέφτηκα να εξακολουθήσω να τα έχω αλφαβητικά και να κάτσω σιγά σιγά να τα αρχειοθετήσω σε ένα excel το οποίο θα έχει όλες τις πληροφορίες (μπάντα, άλμπουμ, είδος, χρονολογία κτλ) και με τα ανάλογα φίλτρα να διαλέγω αυτό που θέλω. Αλλά θέλει χρόνο αυτή η μαλακία.
Υπάρχει κανα πρόγραμμα αρχειοθέτησης που θα κάνει παρόμοια δουλειά για να μη κάθομαι να φτιάχνω;
Που λέτε σκέφτηκα να εξακολουθήσω να τα έχω αλφαβητικά και να κάτσω σιγά σιγά να τα αρχειοθετήσω σε ένα excel το οποίο θα έχει όλες τις πληροφορίες (μπάντα, άλμπουμ, είδος, χρονολογία κτλ) και με τα ανάλογα φίλτρα να διαλέγω αυτό που θέλω. Αλλά θέλει χρόνο αυτή η μαλακία.
Υπάρχει κανα πρόγραμμα αρχειοθέτησης που θα κάνει παρόμοια δουλειά για να μη κάθομαι να φτιάχνω;
Υπάρχουν πολλά (http://www.google.gr/search?q=music+cataloging+software&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-GB:official&client=firefox-a). Το πρώτο (orange) φαίνεται αρκετά καλό αλλά αν το ψάξεις παραπάνω ίσως βρεις κάποιο ακόμη περισσότερο αυτοματοποιημένο.
carheart
16-11-2009, 00:17
Μπάρκας, ταξινομήσαμε 2.000 cds στο σπιτικβέλντς αλφαβητικά ΚΑΙ χρονολογικά στις εκάστοτε δισκογραφίες Marillion και Van Der Graaf Generator. Είναι μια ιδιαίτερα επίπονη αλλά εντελώς ευχάριστη διαδικασία. Αν θες μπορούμε να έρθουμε σπίτι σου να σε κοροϊδεύουμε για τις μαλακίες που θα ντρεπόμαστε να πιάνουν τα χέρια μας. Εγώ τα έχω στην τύχη, αλλά αυτά που είναι σε κοινό label έχουν μια κάποια τάση συσπείρωσης.
2 χιλιάδες cd είναι κάπως πολλά :!:
Δλδ, όχι και ΠΑΡΑ πολλά, είναι και καλή φάση να τα βλέπεις να τα χαίρεσαι, αλλά πως ακριβώς βολέυεστε; Τα κάνετε mp3 ή ακούτε μόνο από cd; Στην 2η περίπτωση μου φαίνεται πιο επίπονο κι από το να τα ταξινομήσεις. Στην 1η, γιατί να τα ταξινομήσεις με τόση ευλάβεια; :P
Amnesiac.
16-11-2009, 00:32
Μούσια τα έχω ήδη ταξινομημένα αλφαβητικά και χρονολογικά, εκτός απαυτά που αγόρασα από το Φεβρουάριο και έπειτα, οπότε δεν είναι πρόβλημα να βάλω και τα υπόλοιπα χωρίς να χρειάζεται να τα βρωμίσεις. Το θέμα είναι να βρω κάποιον άλλο τρόπο ταξινόμησης που θα είναι πιο βολικός για τους λόγους που έγραψα και πιο πάνω.
Κλάουντ είναι μεγάλη ευχαρίστηση να βάζεις τα σιντί και τα βινύλια και να τα ακούς, οι πραγματικοί φετιχιστές αυτό κάνουν δηλαδή.
Μπορείς να βρεις κάποιο καλό πρόγραμμα για Μακ; Είναι πάρα πολλά αυτά που πρότεινες.
Αυτό http://www.collectorz.com/music/ τρέχει και σε μακ λέει.
Και αυτό: http://www.bruji.com/cdpedia/
TrinuxSamonii
16-11-2009, 01:19
Εγώ τα έχω στην τύχη, αλλά αυτά που είναι σε κοινό label έχουν μια κάποια τάση συσπείρωσης.
Ίδια φάση κ γω όταν ταξινομώ, ταξινομώ βάσει label ειδάλλως χύμα.
carheart
16-11-2009, 01:45
Ακόμα και να μη θες πάνε μόνα τους, black metal παθογένεια. Τα Ulver πως τα ταξινομούμε; Τα Manes; Τα Beyond Dawn; Τα Enslaved;
Jim Dandy Mangrum
16-11-2009, 11:05
ennoeitai alfavhtika kai meta ths ka8e mpantas xronologika. alliws 8a xa kseskistei stis xristopanagies mexri na brw to otidhpote, giati de exw kai poly oreksh na trww thn wra mou psaxnontas sto xaos.....
Aνά γράμμα, όχι αλφαβητικά ή οτιδήποτε άλλο --επίτηδες για να ψάχνω και λίγο τα εξώφυλλα.
Eπίσης χρησιμοποιώ cache (δλδ όσα ακούω πιο συχνά σε δικό τους ράφι)
enitharmon
16-11-2009, 12:31
Ακόμα και να μη θες πάνε μόνα τους, black metal παθογένεια. Τα Ulver πως τα ταξινομούμε; Τα Manes; Τα Beyond Dawn; Τα Enslaved;
ανα μπαντα ρε ροζ κεφτεδακο
GuardianOfIvorytower
16-11-2009, 12:51
ennoeitai alfavhtika kai meta ths ka8e mpantas xronologika. alliws 8a xa kseskistei stis xristopanagies mexri na brw to otidhpote, giati de exw kai poly oreksh na trww thn wra mou psaxnontas sto xaos.....
αυτό ακριβώς...η δουλειά είναι μεν επίπονη κ επίπονη αλλά αξίζει..έχω έτσι κ τα cd μου κ τα βινύλια μου...επίσης είναι όλα περασμένα σε excel αρχεία (σε παρόμοια σειρά) εδώ κ αρκετά χρόνια
[φετιχιστής]γαμώτο έχω πεθυμήσει τη δισκοθήκη μου, πότε θα τα φέρω όλα Βιέννη...:-([/φετιχιστής]
Jim Dandy Mangrum
16-11-2009, 13:07
o fetixismos gamei....katw ta mp3!!!! 8)
Neuroscar
16-11-2009, 13:43
ennoeitai alfavhtika kai meta ths ka8e mpantas xronologika.
Ετσι.Μη μας πουνε και ασχετους =ρ
Τα ελληνικα μαζεμενα (οριτζινειτιντ μπαι παυλος).
Τα μεταλ στο ΠΑΤΑΡΙ.
Τα βινυλια (επειδη ειναι λιγα ακομα) σε αριστερα ικεα κουτι (μεταχειρισμενα, παλιατζουρες, ΣΑΜΠΑΘ, ΧΟΚΟΥΙΝΤ 7",10") και δεξια ικεα κουτι για τα πιο καινουρια. Ανα περιοδους αυτα γιατι ειναι ΚΑΙΓΑΜΩ να τα ψαχνεις.
dopefiend
16-11-2009, 14:23
αυτό κι εδώ. χωρισμένα σε ελληνικά και ξένα γιατί είμαστε απο κεινους. που είναι πιο σημαντικό απο αυτό που ζητάει ο αμνιζιακ εδώ που τα λέμε.
αν θες να ακούσεις ανίερο μπλακμεταλ ακούς απο τα μπ3 σου -τα οποία έχεις χωρισμένα σε είδος- και θα βρεις το απόλυτο άλμπουμ για τη φάση. μετά αν θες το βρίσκεις απο τα σιντι σου και το ακους.
εδώ τίθεται η εξής απορία όμως: τα αλμπουμζ που έχετε σε σιντι, τα έχετε και σε μπ3? κάθε φορά που αγοράζετε ένα δίσκο, σβήνετε τον αντίστοιχο μπ3 φάκελο?
Ford Prefect
16-11-2009, 16:01
Αλφαβητικά και χρονολογικά. Στηρίζω την άποψη που ξεκινάς να ψάχνεις από διαφορετικό ράφι κάθε φορά.
GuardianOfIvorytower
16-11-2009, 17:32
αυτό κι εδώ. χωρισμένα σε ελληνικά και ξένα γιατί είμαστε απο κεινους. που είναι πιο σημαντικό απο αυτό που ζητάει ο αμνιζιακ εδώ που τα λέμε.
αν θες να ακούσεις ανίερο μπλακμεταλ ακούς απο τα μπ3 σου -τα οποία έχεις χωρισμένα σε είδος- και θα βρεις το απόλυτο άλμπουμ για τη φάση. μετά αν θες το βρίσκεις απο τα σιντι σου και το ακους.
εδώ τίθεται η εξής απορία όμως: τα αλμπουμζ που έχετε σε σιντι, τα έχετε και σε μπ3? κάθε φορά που αγοράζετε ένα δίσκο, σβήνετε τον αντίστοιχο μπ3 φάκελο?
Όσο ήμουν Ελλάδα είχα ελάχιστα μπ3, τα οποία ναι, έσβηνα από το σκληρό όταν αγόραζα το αντίστοιχο cd (ή τα έγραφα σε cdr). Αλλά ερχόμενος εδώ αναγκαστικά τα πάντα σε μπ3 πλέον...κ τα λίγα αυθεντικά cd που έχω εδώ πάλι στον υπολογιστή τα ακούω...
Amnesiac.
16-11-2009, 17:49
Εγώ πάντως είχα καταλήξει να ακούω μουσική αποκλειστικά σχεδόν από το κομπγιούτερ και τα σιντί μου ήταν παραμελημένα αλλά όταν μετακόμισα έβαλα το στερεοφωνικό σε διαφορετικό δωμάτιο από το Μάκη και μπορώ να πω ότι αυτό το πράγμα με έκανε να ξαναγαπήσω τη μουσική. Όχι ότι την είχα μισήσει δηλαδή, αλλά τις περισσότερες φορές απλά έβαζα έβαζα στπ itunes κάποιο φρεκοκατεβασμένο άλμπουμ και μετά άλλο ένα κτλ και είχα φτάσει σε σημείο να ακούω 5-6 διαφορετικά άλμπουμς τη μέρα και την επόμενη κάποια διαφορετικά 5-6 και είχα χάσει λίγο τη μπάλα και είχα καιρό να αφοσιωθώ πραγματικά σε κάτι και είχε αρχίσει να μου φαίνεται λίγο βαρετή και κουραστική η μουσική. Αλλά έχοντας το στερεοφωνικό σε άλλο δωμάτιο "αναγκάστηκα" να ακούω τα σιντίζ και τα βινύλια μου περισσότερο και κατεπέκταση ξανάκουσα πολυαγαπημένα πράγματα και θυμήθηκα γιατί είμαι φετιχιστής και πλέον είμαι στη φάση του να έχω γύρω στα 3 γκίγκα κατεβασμένης μουσικής (οι συλλογές της μόρφιν και των υπολοίπων στο ανάλογο θρεντ τη στιγμή που μιλάμε μαζί με 2-3 άσχετα άλμπουμς) και να ακούω μουσική αποκλειστικά από τα σιντί μου. Πράγμα το οποίο είναι λίγο καταστροφικό για την τσέπη μου γιατί έχω μπει στη διαδικασία του να αγοράζω οποιοδήποτε άλμπουμ μου άρεσε στο παρελθόν/θα μου αρέσει στο μέλλον και πολλές φορές ξεπερνάω τα οικονομικά όρια μου, αλλά εν τέλει το να γίνω θύμα των δισκογραφικών και προϊόν εκμετάλλευσης της μουσικής βιομηχανίας ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα φέτος νομίζω. Και το ipod μου πλέον αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από άλμπουμς που έχω ριππάρει και αγαπώ ήδη, μαζί με κάποια καινούρια που έχω βάσιμες υποψίες ότι θα μου αρέσουν πολύ.
Παρακμιακό Εργαλείο
16-11-2009, 18:26
Σε συρταροθήκη. Στα 2 πιο πάνω συρτάρια έχω τα αγαπημένα μου albums ενώ όσο κατεβάινουμε τα λιγότερο αγαπημένα. Μέσα στα συρτάρια, τα albums είναι τοποθετημένα με αλφαβητική σειρά. Και όποιος τολμήσει να τ'ανακατέψει...θα δεχτεί τις συνέπειες.
MaX Payne
16-11-2009, 18:40
παω να κανω μια αλφαβητικη ταξινομηση και επιστρεφω
χρονια θελω να την κανω
regularpaul
16-11-2009, 19:02
μπ3: σε έναν εξωτερικό σκληρό, όλα μαζί, όλα σε bitrate 192, όλα με τον ίδιο τρόπο ονομασίας φακέλου (last drive-2009-heavy liquied), όλα με τον ίδιο τρόπο ονομασίας αρχείων (01 - a glass of broken dreams), όλα είναι γραμμένα και σε dvd, όλα είναι γραμμένα σε αρχείο στο εξελ όπου αναφέρεται σε κάθε άλμπυμ σε ποιο αύξοντα αριθμό dvd περιέχεται :oops:
(πολύ δουλειά ναι, πολύ πολύ χρήσιμο στο τέλος όμως)
cd: σε 29 κούτες από την μετακόμιση εδώ και ~2 χρόνια
όταν τα ταξινομήσω θα το κάνω με τον κάτωθι τρόπο
βινύλια: χωρισμένα κατά είδος (ελληνική σκηνή, stoner, doom, post rock, νψχ, 60's-70's, garage/punk, δξ/δα), σε κάθε είδος αλφαβητικά οι μπάντες, σε κάθε μπάντα χρονολογικά
τι excel ρε Νατσούρα, υπάρχουν ειδικά προγράμματα για ταξινόμηση. Κατά τα άλλα άψογος.
regularpaul
16-11-2009, 19:30
ακόμα να τον ξεχάσεις τον Νατσούρα? :grin:
όταν την ξεκίνησα τη λίστα ρε, δεν υπήρχαν εύχρηστα προγράμματα
οπότε ακολουθησα το δύσβατο δρόμο
Ford Prefect
16-11-2009, 19:50
Ρε Πάυλε, δεν έχεις έχεις αρκετά για να έχεις είδος metal; Και οι Alice in Chains πού πάνε σε αυτά;
Ερωτήσεις που προέκυψαν άμεσα στο κεφάλι μου. Άρα το σύμπαν θέλει να μάθει.
regularpaul
16-11-2009, 20:00
όχι, κανένα metal (εξαιρώντας τα doom ε? όπου έχει cathedral, vitus, trouble πχ κλπ)
είχα πάρει κάποτε το kill em all αλλά το αντάλλαξα με τον cybernaut για 2 επτάρια springsteen/nick cave
τα alice in chains τα βάζω στο πιο μεγάλο κομμάτι της συλλογής μου, το ΔΞ/ΔΑ :wink:
Ford Prefect
16-11-2009, 20:02
:(
κι εγω σαν τον παυλο με τα mpfree...καλλιτεχνης-χρονια-αλμπουμ-λεημπελ(αμα το ειχε αυτος που το κατεβασα) για να μας τα βγαζει ολα με την σειρα και να τα βρισκομε ευκολα καθως συχνα πυκνα εχομε προβλημα εστιασης
για το μπιτρεητ στα αρχιδια μου δε με νοιαζει η ομοιομορφια,συνηθως κυνηγαω τα μεγαλα αν και πολλες φορες το χαμηλοτερο κερδισε κατα κρατος κατι 320 αθλια ριπς
οι πλακες μου χωρανε πλεον μεσα σε δυο κιβωτια γουισκυ οποτε τι να ταξινομησω
τα τσιντι μου τα κλεβουν και τα επιστρεφουν μετα απο μηνες χωρις εξωφυλλα,δισκακι κλπ...μια φορα μαλιστα πηγαν να με πουλησουν και δικο μου...τοσο καλα
τσατσε για το εξελ μας επεσαν οι φαβοριτες να το καμνομε...μην αυθαδιαζεις θα απολυκω τον μαριο
τα σιντιά χωρίζονται ανά είδη (με όχι κ τόσο αυστηρό διαχωρισμό) κ έχουν τοποθετηθεί με την συχνότητα ακροάσεων ανάλογη της απόστασης από θρόνο κ γραφείο. ανά είδος ταξινομούνται αλφαβητικά και ανα μπάντες χρονολογικά.
τα βινύλια δεν έχουν συγκεκριμένη ταξινόμηση αλλά ιτ μέηκς σένς βρίσκοντας σε άλλα σημεία ίδιο λέημπελ, σε άλλα ίδιο στυλ και σε άλλα ίδια εποχή.
Jim Dandy Mangrum
17-11-2009, 10:28
de me problhmathse pote auto, giati apla den exw ka8olou mousikh ston ypologisth. prin ligo kairo den eixa kan ypologisth sto spiti.....lol
warlord mkII
17-11-2009, 12:58
cd, βινύλια:
Αλφαβητικά και χρονολογικά ανεξαρτήτως είδους.
mp3: ξεχωριστοί φάκελοι "μεταλ", "ροκ", "διαφορα", "σαβουρα" και σε ξεχωριστή τοποθεσία τα φρεσκοκατεβασμένα. Όλα σε απόλυτη αλφαβητική/χρονολογική σειρά.
Παράλληλα, έχω κάνει και αρχείο access για την αρχειοθέτηση.
amnesiac wrote:
Εγώ πάντως είχα καταλήξει να ακούω μουσική αποκλειστικά σχεδόν από το κομπγιούτερ και τα σιντί μου ήταν παραμελημένα αλλά όταν μετακόμισα έβαλα το στερεοφωνικό σε διαφορετικό δωμάτιο από το Μάκη και μπορώ να πω ότι αυτό το πράγμα με έκανε να ξαναγαπήσω τη μουσική. Όχι ότι την είχα μισήσει δηλαδή, αλλά τις περισσότερες φορές απλά έβαζα έβαζα στπ itunes κάποιο φρεκοκατεβασμένο άλμπουμ και μετά άλλο ένα κτλ και είχα φτάσει σε σημείο να ακούω 5-6 διαφορετικά άλμπουμς τη μέρα και την επόμενη κάποια διαφορετικά 5-6 και είχα χάσει λίγο τη μπάλα και είχα καιρό να αφοσιωθώ πραγματικά σε κάτι και είχε αρχίσει να μου φαίνεται λίγο βαρετή και κουραστική η μουσική
μεγάλες αλήθειες.
Ακριβώς το ίδιο έχω πάθει κι εγώ. Πριν από κάτι χρόνια ρίπαρα όλα τα βινύλια και σιντι μου γιατί θεωρούσα πολύ βολικό να έχω έναν εξωτερικό δίσκο και να ακούω το τραγούδι που θέλω χωρίς να ψάχνω στη δισκοθήκη, άσε που γλιτώνεις και τη φθορά του βινυλίου (χμ υπάρχουν και αντίθετες απόψεις).
Όμως πολύ γρήγορα η μέθοδος αυτή είχε τα ίδια αποτελέσματα με αυτά που περιγράφει ο κάτοχος όσκαρ πουστιάς που κουοτάρω. Κατέβαζα ένα δίσκο, τον άκουγα στα πεταχτά και μετά τον ξέχναγα, καταλήγοντας να ακούω τα ίδια και τα ίδια. Στη περίπτωσή μου βέβαια έπαιξαν ρόλο και άλλοι παράγοντες (ψυχολιγική κατάσταση κλπ) Έτσι πίεσα τον εαυτό μου να ακούει mp3 μόνο φρεσκοκατεβασμένους δίσκους ώστε να αποφασίσω αν θα αγοράσω ή όχι.
Από την άλλη, το mp3 το αγαπώ γιατί με έχει γλιτώσει από την αγορά άπειρων δήθεν obsure/underground/cult μαλακιάρων που προμοτάρονται ως θεϊκά, έχω ακούσει πράγματα που δεν υπήρχε περίπτωση να βρω/αγοράσω.
GuardianOfIvorytower
17-11-2009, 13:53
Η τελευταία πρόταση είναι πολύ σωστή, έχω κ γω κατεβασμένα πράγματα που κ να τα βρεις είναι οικονομικά απλησίαστα ή για να αγοράσεις ξοδεύεις τα μισά λεφτά του μήνα πχ...
jack the ripper
17-11-2009, 14:06
cd analoga me to eidos(se genikes grammes panta) taksinomimena kai meta afou eimaste sto swsto eidos omadopoiisi ana kalitexni...vinylia den exw polla akoma opote de me aposxolei pros to paron :P
Pinatero
19-11-2009, 17:52
α-ταξινομημενα με βαση περιοδους ζωης!
τα μεταλ-μαζεμενα καπως μαζι, στα πιο αδιαφορα ραφια πια, ελληνικη σκηνη μαζι, diy κυκλοφοριες μαζι, stoner/heavy rock/ψυχεδελειες μαζι, ολα τα cd απο τη Βουδαπεστη(ερασμους) μαζι, ολα τα cd απο το ταξιδι Μαδριτη (μαζι), καποια cd περιοδου αρχης dj-ιλικιου φαση 6,90-8,90 μαζι, καπως ετσι! τα βινυλια δεν ειναι παρα πολλα, μονος διαχωρισμος used/new!