PDA

View Full Version : Ηλεκτρονικά Drums

Drumsick
14-11-2009, 16:52
Σκέφτομαι τελευταία μήπως επενδύσω σε ένα σετ ηλεκτρονικά ντράμς, για τους γνωστούς λόγους φασαρίας. Πείτε τι ξέρετε και απο τι τιμή και πάνω αξίζει να σκάσω λεφτα, απο θέμα ήχου και αίσθησης.
Δεν θα ήθελα να ξεπεράσω τα 600ευ.

HIV
14-11-2009, 17:19
edw (http://www.musicstore.de/en_EN/GRD/_SET_-Yamaha-DTXplorer-Bundle-throne-sticks-headphones/art-DRU0013111-000) eisai. Kai paizei sto naka na einai f8inotera,paizei kai oxi. Se afth thn timh yamaha MONO. Xestikame.

Ingolemo
14-11-2009, 17:19
Loipon, genika ta hlektronika drums einai kapws diaforetika apo ta kanonika se aisthish, alla gia practice einai mia xara, kai vgazoun kai kalo hxo (an exeis kalo module).
Tha sou proteina prin to psakseis kan, na pas na dokimaseis na paizkseis se kana gnwsto h katasthma na deis an sou kanoun.

Sta texnika twra, ena edrums set exei duo vasika kommatia: ta drums (triggers) kai to module/egkefalo (hxos).
Apo ta drums eksartatai h aisthish (mesh heads, vs rubber pads klp), to poso kala triggarei kai merika features (opws chokeable/dual trigger piatinia, variable hihat, rimshots).
Apo to module eksartwntai ola ta features (arithmos eisodwn, rims, variable hihat, potitional sensing kai ena swro alla) kai o hxos.

Twra genika to provlhma sta edrums einai h timh.
Gia na pareis kati kalo prepei na pas sta 1000e.

Se ayta ta lefta tha sou proteina auto:
http://www.thomann.de/gr/roland_td_4k_mds_4_v_drum_set.htm

einai to kainourgio entry level ths roland (h top etairia sta edrums)

Twra, uparxoun kialles luseis, kai analoga ti ta thes mporeis na pas se pio xamhles times (millenium den exw dokimasei, alla apo oti akouw den einai gia polla), se vst luseis (ta suneeis me pc kai paizeis mesw cubase klp), diy conversions apo kanonika drums kai alla.

Telos exe upopsin oti to module paizei megalutero rolo apo oti ta drums, kathws ektos tou oti vgazei ton hxo, ta pio akriva modules, uposthrizoun perissotera features, kalutero triggering, kai exoun kai perissoteres eisodous.
Gia module tha proteina opwsdhpote roland, to td-4 einai mia xara, h mporeis na vreis kai polu fthna td-6v sto ebay (ayto exw egw).

Anyway, paizei na se mperdepsa ligo, an exeis aporeies rwtas.

Drumsick
14-11-2009, 17:33
Καλά για 1000αρικο δεν το συζητάω καν. Αν θεωρείτε πως στα 600 ΜΑΞ δε μπορεί να βρεθεί κάτι αξιοπρεπές, θα το αφήσω τελείως.

Να σημειώσω μόνο πως είμαι αρχάρια οπότε δεν έχω τις απίστευτα τρελές απαιτήσεις.

Dythor
14-11-2009, 18:33
Αν είναι για 600 μην πάρεις καθόλου καλύτερα, εγώ δεν έχω ιδέα αλλά αυτοί που ΞΕΡΟΥΝ έτσι λένε.

nikolasfluxus
14-11-2009, 19:30
ΟΧΙ αυτά είναι του διαόλου.
και θα τα βαρεθείς πολύ γρήγορα:|

Shrinebuilder
14-11-2009, 20:13
true ^

έχω παίξει αυτά που προτείνει ο HIV, και είναι απαίσια. ίου.

γενικά e-drums = ίου.
υπάρχουν στούντια με drum booths που τα νοικιάζεις προς 5 ευρώ/ώρα. εγώ θα το προτιμούσα.

Drumsick
14-11-2009, 20:19
Δεν είναι το ίδιο να τρέχεις κάπου για να κάνεις practice όμως με το να κάνεις ανα πάσα στιγμή σπίτι σου. Και τώρα έχω φίλο με τύμπανα, αλλά δε μπορω να τρέχω κάθε λιγο σπίτι του, δεν έχω το χρόνο.

Xtikio
14-11-2009, 20:23
kai thn oreksh.

alla mhn pareis hlektronika.

Shrinebuilder
14-11-2009, 20:31
Δεν είναι το ίδιο να τρέχεις κάπου για να κάνεις practice όμως με το να κάνεις ανα πάσα στιγμή σπίτι σου. Και τώρα έχω φίλο με τύμπανα, αλλά δε μπορω να τρέχω κάθε λιγο σπίτι του, δεν έχω το χρόνο.

Οκ, πάρε αυτά που πρότεινε ο HIV!
Καθαρά για practice θα είσαι οκ. Πολύ οκ βασικά.

Αλλά όσο μαθαίνεις, τόσο θα τα σιχαίνεσαι, χεχ.

jezuz
15-11-2009, 21:42
exoyn parei filoi e-drums 650 euro k katw kai htan ola aparadekta!!!
Mono apo Roland 3000euro k panw a3izei lene osoi exoyn dokimasei ta panta

LokiTricksterGod
15-11-2009, 22:00
βασικά οι δυναμικές είναι το θέμα. άμα τα drums δεν έχουν διχτάκι και καλά triggers και έχουν αυτή τη μαλακία το καουτσούκ την πούτσισες. ούτε ghost notes ούτε τίποτα.

Shrinebuilder
15-11-2009, 22:16
βασικά οι δυναμικές είναι το θέμα. άμα τα drums δεν έχουν διχτάκι και καλά triggers και έχουν αυτή τη μαλακία το καουτσούκ την πούτσισες. ούτε ghost notes ούτε τίποτα.

yap. αυτό ακριβώς. και μετά αν κάτσεις σε ακουστικό σετ, έχοντας συνηθίσει το ηλεκτρονικό, δε ξέρω, θα ήθελα πολύ να ήμουν μπροστά.

Ingolemo
15-11-2009, 22:24
exoyn parei filoi e-drums 650 euro k katw kai htan ola aparadekta!!!
Mono apo Roland 3000euro k panw a3izei lene osoi exoyn dokimasei ta panta

Kala mhn eimaste kai upervolikoi, kai me 1000 vriskeis ikanopoihtika, to td-4 px, xwris omws variable hihat, polla inputs, potitional sensing kai me rubber pads sta toms kai apla kalo hxo.

Milame panta gia thn periptwsh pou ta thes kathara gia spiti/practice, oxi gia live/hxografhseis e.

Pantws Drumsick, an den paizei na pas panw apo 600, kai ontws thes kati gia spiti, mporeis na pareis ena metaxeirismeno td-6v module apo ebay (200-250e) (h kai kana kalutero an vreis), kai kapoio fthno set apo thomann (px http://www.thomann.de/gr/millenium_mps300td3v_mesh_special_set.htm)
pou tha sou vgoun gyrw sta 600 ola mazi, alla tha paleuetai nomizw.

To kalutero vevaia tha tan h na vreis meros/xwro na valeis kanonika h na mazepseis gia na pareis kati kalutero.
Uparxei panta kai h lush twn practice pads vevaia :p

Drumsick
16-11-2009, 08:18
Kαλά, περισσότερα για ηλεκτρονικά δε δίνω. Το χώρο που να τον βρω μωρε? Αν υπήρχε τρόπος να πάρω κανονικά, προφανώς αυτό θα έκανα. Αυτό για τα μεταχειρισμένα td-6v το διάβασα και στο noize.gr. Ισως το ψάξω περισσότερο σ'αυτή την κατευθυνσή.
Αυτό το millenium που λες διάβασα πως είναι θορυβώδες λόγω δερμάτων και πως γενικά καλύτερα καουτσούκ για τον θόρυβο (ή σίτες, ιδανικά).

Και ναι ρε jezuz, μην υπερβάλλεις.. Καλά καλά να κρατάω μπαγκετες δεν ξέρω, δε νομίζω να μου κακοφανεί τόσο το πρακτις στα ηλεκτρονικα..

Τέλος, shrinebuilder, κάνω και μάθημα σε κανονικά ντραμς μια φορα τη βδομάδα κ πάω και παίζω κ στον φίλο άλλη μια. Δεν είναι πως δεν θα'χω επαφη.. απλώς ενδιάμεσα δεν κάνω άλλο πράκτις και τελικά θα μείνω πολύ πίσω αν δε βρω μια λύση για το σπίτι.

HIV
16-11-2009, 10:38
to oti kapoioi isws goustaroun perissotero ton ilektroniko ixo giati 8eloun na paiksoun alla pragmata ,h apla na kanoun figoura me to f8ino drum machine tous vazontas congas px h opoiodipote apo ta 100.000 presets den paizei e? einai dedomeno oti h gomena goustarei kristalo ixo apo ksilo-derma ,exei trixa sth masxalh kai katsapunkiazei? akouei tis a-triggaristes paragwges twn limp bizkit kai avnanizetai? mazevei lefta na parei to tabouro tou jordisson?
ok,gia practice to 8elei alla ta ilektronika timpana xrisimopoiounte kai gia alla pragmata ektos apo to na einai isixi lisi anti gia kanonika drums. opote mhn katadikazete to tromponi otan to vazeis sto DS-2 kai den exei kales armonikes.

Drumsick
16-11-2009, 11:25
Ισχύει κι αυτό εν μέρει.
Εντάξει, σαφώς προτιμώ τον ήχο των κλασσικών τυμπάνων, αλλα με ψήνει και η φάση με breaks/dubsteps/down tempo στα ηλεκτρονικά, πέραν του πράκτις.

HIV
16-11-2009, 12:46
kai sthn telikh an se xalaei afto
qos5-vt9kkE
pou den to vgazeis me natural drums katw apo 1000 euro,mallon kaneis periodia me th madonna enw milame kai eisai o drummer ths.

jezuz
16-11-2009, 19:27
Egw gi'ayto den proteina akoystiko set, alla eipa pws ta hlektronika sta 600 euro einai gia petama, ta Millenium, Fame ktl ta exoyn parei filoi, kai einai apla PETAMENA LEYTA, kalytera ena practice set gia meleth, poy 8orybo den kanei, stoixizei gia ligotero, kai otan er8ei h wra kai xreiazetai ena hlektroniko set, tote 1000+ euro gia kati a3ioprepes.

Drumsick
16-11-2009, 19:45
Eμένα πάντως κι αυτό ακόμα, που κάνει 450ευ, δε με χαλάει στον ήχο

7gAqmkFClh8

Ναι οκ, είναι πλαστικός και ψέυτικος, αλλά σίγουρα καλύτερος απο το τούκου τούκου των pads..

LokiTricksterGod
16-11-2009, 20:54
ρε συ δεν είναι ο ήχος το θέμα. για τον ήχο θα σε νοιάξει άμα θες να παίξεις λάηβ ή να ηχογραφήσεις. το θέμα είναι να συνηθίσουν τα χέρια σου σε φυσικά τύμπανα. με κανονικό rebound και αίσθηση. αλλιώς κλάφτα.

Drumsick
16-11-2009, 21:02
Eνώ αν πάρω δυο pads, θα συνηθίσουν όπως πρέπει τα χέρια μου ε?

LokiTricksterGod
16-11-2009, 21:16
εγώ για pads δε μίλησα, πάρε κανά σετ της πούτσας των 200-300 ευρώ και βάλε δίχτυα αντί για μεμβράνες. σου δίνω κανά σπασμένο πιατίνι, βάζεις καουτσουκοπάντ από πάνω και είσαι οκέη, εγώ 3 χρόνια τώρα έτσι τη βγάζω, σε πολυκατοικία κιόλας.

Drumsick
16-11-2009, 21:32
Μα τι λες! Μου συγκρίνεις τώρα επαναφορές και αίσθηση ηλεκτρονικών ντράμς (ακόμα και της πούτσας) με ΣΙΤΕΣ σε κανονικά τύμπανα???? Ηλεκτρονικα δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλα οι σίτες ήταν ελεεινές.

LokiTricksterGod
16-11-2009, 21:47
Μα τι λες! Μου συγκρίνεις τώρα επαναφορές και αίσθηση ηλεκτρονικών ντράμς (ακόμα και της πούτσας) με ΣΙΤΕΣ σε κανονικά τύμπανα???? Ηλεκτρονικα δεν έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλα οι σίτες ήταν ελεεινές.

δε ξέρω τι σίτες έχεις δοκιμάσει, όσο έχω παίξει με αυτές είναι γαμώ και από δυναμικές και απόλα. ήχο έχουν σκατά μόνο αλλά τι να κάνεις.

μήπως μπερδεύεις κάτι; μέχρι και ο κόλλιας ξερωγώ στο πράκτις σίτες με τρίγκερς χρησιμοποιεί.

Ingolemo
17-11-2009, 04:45
Otan leei σιτες mallon ennoei ta mesh head pou mpainoume kai se edrums.
Ta dika mou exoun tetoia, kai einai mia xara.
Toso kairo se auto epaiza/eixa arxisei na mathainw, kai twra pou arxisa kai mathimata den eixa kanena provlhma na paiksw, thelei ligo prosarmogh, pio polu stis dynamikes (ta varaga polu ta dika mou telika :P), alla tpt pou den strwneis me ligo paiksimo.

Genika pantws egw mia xara ta vriskw ta hlektronika, kai apo pleyras paiksimatos (eidika an exeis kai prosvash se kanonika), kai apo pleyras hxou (jammarw kai me filous sxedon oti wra na nai kai den enoxleitai kaneis).

Shrinebuilder
17-11-2009, 05:27
Πήρα σήμερα mesh head για το kick drum μου, γιατί ο θόρυβος δε παλευότανε.

Περίεργη αίσθηση.
Αλλά σε σύγκριση με το kickdrum των ηλεκτρονικών yamaha, hehehehehehehehe

Xtikio
17-11-2009, 15:07
exei kollisei sth varvara na parei e-drums. afiste th.

Drumsick
17-11-2009, 15:36
Δε μου'χει κολλήσει να πάρω e-drums. Μου'χει κολλήσει να βρώ την καλύτερη δυνατή (οικονομική, αθόρυβη και μικρή σε μέγεθος) λύση για πράκτις δεδομένου ότι δε μπορώ να βάλω στο σπίτι κανονικά τύμπανα.

Δύο είναι τα τινά λοιπόν: φτηνά e-drums ή pads.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν ξαναρωτώ: Τι προτείνετε?
Εγώ που είμαι άσχετη προτιμώ σαν ιδέα τα ηλεκτρονικά για να ακούω και ήχο να γουστάρω. Θα με βλάψει η εκμάθηση σε αυτά? Θα μάθουν λάθος τα χέρια μου ενώ θα μάθουν σωστά σε πάντς ή μαξιλάρια ή κούτες? Ποιά είναι τα συν και τα κατά της κάθε περίπτωσης?

ιnb4 συν+πλην εκμάθησης σε μαξιλάρια

ikonoklast
17-11-2009, 15:55
id9FRyI8T7k

manos g
17-11-2009, 16:27
ΝΑ πω και εγω την βλακεια μου...

Στον πραγματικο κοσμο, για να σαρεσει αυτο που κανεις πρεπει να σου ακουγεται και καπως ωραια.
Και ιδιαιτερα οταν αρχιζεις να παιζεις πρεπει να κα8εσαι και να παιζεις και να καυλωνεις ρε γαμμωτο καπως. Τα παντακια μου κανουν σαν μια πολυ βαρετη ενασχοληση.
Η μεγαλη αυτη συζητηση για κα8ε οργανο που εχει να κανει με το πως το βαρας, τι ηχο παραγει το χερι σου, τι ειναι το αντικειμενο που βαρας και ολα αυτα, αισ8ανομαι οτι αρχιζει να γιγαντονεται οσο ποιο πολυ ε3ικειωνεσαι με το οργανο και αρχιζεις και το καταλαβαινεις.

Παντως, προσωπικη μου γνωμη, την ταμπουρια σου, τις δυναμικες σου (το χτυπημα σου πως 8α το κανεις) τα φτιαχνεις με πολυ κοπο και παντα σε σχεση με το αντικειμενο σου, και μου
φενεται κατι πολυ δυσκολο να γινει σε ηλεκτρονικα, Eννοω δεν μπορεις να καταλαβεις πως 8ες να χτυπας το ταμπουρο, χτυποντας ενα ηλεκτρονικο. Αλλα αυτο το κομματι των δυναμικων
στο παι3ιμο κτλ κτλ ειναι ενα μονο μερος του οργανου.

Τα τυμπανα εχουν μια πρωτογονιλα στην φυση τους ας πουμε, ειναι ενα δερμα το χτυπας πρεπει να νιωσεις ποτε κανει κατι που σε ενδιαφερει. Ολο αυτο δεν υπαρχει στα ηλεκτρονικα,
τα οποια ομως ναι παιζουν στην πολυκατοικια, οτι ωρα 8ες και ειναι ενα φανταστικο υποκοταστατο. Μετεπειτα μπορει να ειναι και ενα ε3υπνο κολπο στο κανονικο σου σετ.
Εγω 8α ελεγα παρε κατι που σε φτιαχνει να χτυπας στο σπιτι, δωσε λογικα για σενα λεφτα γιατι σιγουρα δεν 8α ειναι σε βα8ος χρονου η αγαπημενη σου αγορα, βαρατα πολυ, και οταν αρχισει ολο αυτο το πραγμα με μπαντες προβαδικα χαρα και ευτιχια, 8α τα επαναπροσδιορισεις ολα φανταζομαι .Και εντελει μπορει να καταλη3εις με ενα μα3ιλαρι και 2 μπακετες ολη μερα, η να ψαχνεσαι για χωρο να στησεις την υπερσεταρα σου, η να γουσταρεις τα ηλεκτρονικα σου ποιο ποολυ αφου παιζιες και σε "κανονικα" αλλα αυτο 8α ειναι αποφασισμενο..

Btw, εχω 2 ιστοριες με ηλεκτρονικα οπου οι γειτονες εκαναν παρατηρηση γιατι τα δικασα περνουσαν και δεν τους αρεσε και το χεβιμεταλ προφανως και τετοια χαριτωμενα....
Οποτε αναλογα που μενεις.... μου μοιαζει εως και απαγορετυτικο το ειναι "κανονικο" αλλα του εκανα κατι κολπα...σετ...

Ingolemo
17-11-2009, 22:30
id9FRyI8T7k

Pantws kai oi diy luseis, an to xeis kai ligo den einai kai polu duskolo na ginoun.

http://www.instructables.com/id/DIY-Electronic-Drums-Drum-Module-Req_d/

module pantws tha pareis etsi kialliws, kana metaxeirismeno td-6, h kana alesis i/o an tha xeis stadar kalo pc konta.

jezuz
18-11-2009, 02:11
Eμένα πάντως κι αυτό ακόμα, που κάνει 450ευ, δε με χαλάει στον ήχο

7gAqmkFClh8

Ναι οκ, είναι πλαστικός και ψέυτικος, αλλά σίγουρα καλύτερος απο το τούκου τούκου των pads..

Εχει ενας φιλος το πιο ακριβο μοντελο, και πρεπει να τα χτυπαει λες και θελει να τα σπασει για να πιασουν σωστα τα χτυπηματα, εφιαλτης...

...Και εντελει μπορει να καταλη3εις με ενα μα3ιλαρι και 2 μπακετες ολη μερα...

Και ο Κολιας με μια μπαντα που επαιζε πιτσιρικας εκαναν ακουστικη προβα, βαραγε τα ποδια στο πατωμα, το κρεβατι και κατι μαξιλαρια, και οι αλλοι ειχαν τις ηλεκτρικες χωρις ενισχυτη X-D

Btw, εχω 2 ιστοριες με ηλεκτρονικα οπου οι γειτονες εκαναν παρατηρηση γιατι τα δικασα περνουσαν και δεν τους αρεσε και το χεβιμεταλ προφανως και τετοια χαριτωμενα....
Οποτε αναλογα που μενεις.... μου μοιαζει εως και απαγορετυτικο το ειναι "κανονικο" αλλα του εκανα κατι κολπα...σετ...

Kαι εμενα μου εχουν πει γνωστοι με πρακτις και ηλεκτρονικα οτι τους ειχαν κανει παρατηρηση επειδη περνουσαν οι κραδασμοι απο τις μποτες στον απο κατω οροφο...

Ingolemo
18-11-2009, 05:42
Εχει ενας φιλος το πιο ακριβο μοντελο, και πρεπει να τα χτυπαει λες και θελει να τα σπασει για να πιασουν σωστα τα χτυπηματα, εφιαλτης...

Hm, me ti module? To xei rythmisei swsta fantazomai e? Duskolo to kovw na ftaigane ta pads, ta parts ola idia einai , piezo (gia ta mesh heads, gia ta rubber den eimai sigouros).
Genika oti kai na parei, module roland, ante kai kana alesis i/o-dm5 sth xeiroterh.

Kαι εμενα μου εχουν πει γνωστοι με πρακτις και ηλεκτρονικα οτι τους ειχαν κανει παρατηρηση επειδη περνουσαν οι κραδασμοι απο τις μποτες στον απο κατω οροφο...

Auto psiloisxuei, alla ektos tou oti den akougetai kai toso (an paizeis heals down den akougetai tpt sxedon), diwrthwnetai eukola me kana xontro xali apo katw, h kati tetoio (http://www.dtxpressions.com/platform/)

Xtikio
18-11-2009, 11:43
Και ο Κολιας με μια μπαντα που επαιζε πιτσιρικας εκαναν ακουστικη προβα, βαραγε τα ποδια στο πατωμα, το κρεβατι και κατι μαξιλαρια, και οι αλλοι ειχαν τις ηλεκτρικες χωρις ενισχυτη X-D

oute gia anekdoto den kanei afto.

HIV
18-11-2009, 12:28
urban legend gia ton kolia,malista.

jezuz
19-11-2009, 02:57
oxi re apo to xwrio moy einai to paidi, kai o kolhtos moy poy ton 3erei apo poly palia & epaizan palia kai se mia mpanta mazi (& me George Bokos) moy exei pei oti exei dei diafora tetoia...

jezuz
19-11-2009, 03:00
Hm, me ti module? To xei rythmisei swsta fantazomai e? Duskolo to kovw na ftaigane ta pads, ta parts ola idia einai , piezo (gia ta mesh heads, gia ta rubber den eimai sigouros).
Genika oti kai na parei, module roland, ante kai kana alesis i/o-dm5 sth xeiroterh.

Me ena module Millenium 505 h kati tetoio, moyfidhs dhladh. Eyaishsia kai entash eixame balei sto terma. Mporei ontws opws les na einai to problhma ston egefalo, alla kai pali gia to set ths Millenium milame, an pareis mesh-heads me rack + kalo egefalo 3efeygeis ligo, ektos an katseis kai to psa3eis...

BLiTzER
11-09-2013, 18:45
Ξεθάβω, αλλά δεν υπάρχει λόγος για καινούριο θρεντ. Για πείτε. Έχω ρωτήσει γνωστούς και φίλους, αλλά δεν έχω καταλήξει και σκέφτηκα να πάρω καμιά γνώμη ακόμα.

Λίγη θεωρία: Παίζω λίγους μήνες, κάνω ένα μάθημα τη βδομάδα (σε ακουστικά, εννοείται) και επειδή αυτό το μάθημα είναι και η μοναδική μου μελέτη πλέον (βαρέθηκα το practice pad την πρώτη βδομάδα), αποφάσισα να αγοράσω το δικό μου κιτ. Αυστηρά ηλεκτρονικό, γιατί θα είναι στο σπίτι μου. Δε χρειάζομαι καθίσματα, ακουστικά, μπαγκέτες, έχω τα δικά μου. Επίσης, πιθανότατα θα αγοράσω κάποιον μεταχειρισμένο εγκέφαλο από ebay ή κάτι. Τέλος, θα αγοράσω διπέταλο και επιπλέον θέλω το πετάλι του hi-hat να είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΕΤΑΛΙ ΗΙ-ΗΑΤ και όχι να νιώθω λες και παίζω racing sim.

Δε θέλω μια πολύ φθηνή λύση. Ο σκοπός είναι να πάρω κάτι που θα μου χρησιμεύσει σε κάτι περισσότερο από απλή εξάσκηση, κάτι που ίσως χρησιμοποιήσω σε κάποια σπιτική ηχογράφηση ή κανά μικρό gig αργότερα. Από την άλλη, δε θέλω να φτάσει και στα 2 χιλιάρικα. Θέλω, δηλαδή, αλλά δεν περισσεύουν. Επίσης όσο πιο "μαζεμένο" και στιβαρό, με σταθερά πετάλια, τόσο καλύτερα. Κάτι σαν αυτό: http://www.thomann.de/gb/news_msg_millenium_transformer_e-drum-set_akustikifiziert.html . Οπτικά, θεωρητικά μου φαίνεται μια χαρά. Δεν ξέρω τι λέει από ήχο και αίσθηση, βέβαια.

ΟΠΟΤΕ, ακούω προτάσεις σε εγκεφάλους, διπέταλα και kits. Οτιδήποτε δοκιμασμένο έχετε να προτείνετε, μου κάνει. Φχαριστώ :*

ΥΓ. Mesh ή rubber?!

supermachoman
11-09-2013, 19:07
(σε ακουστικά, εννοείται)

γιατί "εννοείται"?

Επίσης, πιθανότατα θα αγοράσω κάποιον μεταχειρισμένο εγκέφαλο από ebay ή κάτι.

γιατί μόνο τον εγκέφαλο μεταχειρισμένο και όχι όλο το σετ? θα πάρεις καινούριο σετ και θα 'χεις τον εγκέφαλό του να κάθεται or what

ΥΓ. Mesh ή rubber?!

ό,τι σε βολεύει, πήγαινε στο drumstore ή στο Νάκα και δοκίμασέ τα. θα πρότεινα mesh στο ταμπούρο και rubber στα toms

μπες noiz.gr και δες αγγελίες, ένα Roland TD6 μεταχειρισμένο θα σου ρθει κουτί (ή, ακόμα καλύτερα, TD9)

steve
11-09-2013, 19:10
mesh, mesh, και παλι mesh. απο διπεταλα ψαξε στο Noiz για κανενα pearl eliminator , iron cobra που παιζω εγω , η κανα pearl p902 που ειχα εγω καποτε ολα αυτα γαμανε. για τυμπανα να πει κανενας γνωστης

BLiTzER
11-09-2013, 19:14
Πωπω quote σε quote, κούραση :P

Επειδή υπάρχουν πολλά πράγματα που δε μπορείς να μάθεις/εξασκήσεις σε ηλεκτρονικά.

Επειδή ο εγκέφαλος μπορεί να μου ρθει άνετα από Αγγλία πχ χωρίς να δώσω 2 περιουσίες σε ταχυδρομικά. Ευπρόσδεκτο φυσικά οτιδήποτε μεταχειρισμένο αξίζει και έχω τη δυνατότητα να αγοράσω. Υπάρχουν kits χωρίς εγκέφαλο (ακόμα και στο thomann).

Drumstore θα περάσω σίγουρα μια βόλτα. Γενικά διαβάζω ότι mesh > rubber σε αίσθηση. Έχω παίξει σε πλαστικά και κάτι με χαλάει. Το ίδιο κάτι πιθανότατα θα με χαλάει και στα mesh, αλλά δε χάνω να δοκιμάσω. Mesh στο ταμπούρο είναι αυτό που διαβάζω παντού και κάνει τη διαφορά.

Κάπου είδα για TD8 (250-300e στο ebay). Μεγάλες διαφορές από το 9?

steve
11-09-2013, 19:28
ε η ολη μαγεια στο mesh ειναι οτι το κουρδιζεις οπως γουσταρεις εσυ μπορεις να το τσιτωσεις η μπορεις να το αφησεις σαν Floor tom και να εχεις μηδεν rebound αυτο ειναι σημαντικο να το εχεις στα τομ γιατι αμα παιζεις στα ηλεκτρονικα με Rebound ταμπουρου στα τομ θα πας να παιξεις σε κανονικα τομ και θα τα κλασεις με την μια γιατι δεν θα εχεις συνηθισει

supermachoman
11-09-2013, 19:31
Πωπω quote σε quote, κούραση :P

Επειδή υπάρχουν πολλά πράγματα που δε μπορείς να μάθεις/εξασκήσεις σε ηλεκτρονικά.

Επειδή ο εγκέφαλος μπορεί να μου ρθει άνετα από Αγγλία πχ χωρίς να δώσω 2 περιουσίες σε ταχυδρομικά. Ευπρόσδεκτο φυσικά οτιδήποτε μεταχειρισμένο αξίζει και έχω τη δυνατότητα να αγοράσω. Υπάρχουν kits χωρίς εγκέφαλο (ακόμα και στο thomann).

Drumstore θα περάσω σίγουρα μια βόλτα. Γενικά διαβάζω ότι mesh > rubber σε αίσθηση. Έχω παίξει σε πλαστικά και κάτι με χαλάει. Το ίδιο κάτι πιθανότατα θα με χαλάει και στα mesh, αλλά δε χάνω να δοκιμάσω. Mesh στο ταμπούρο είναι αυτό που διαβάζω παντού και κάνει τη διαφορά.

Κάπου είδα για TD8 (250-300e στο ebay). Μεγάλες διαφορές από το 9?

το td8 είναι παλιό μοντέλο, δε πουλάνε καν σε μαγαζιά πλέον, άρα η τεχνολογία του είναι σαφώς κατώτερη απ'του 9
γνώμη μου - TD6/TD9, full set, μεταχειρισμένο και από ελλάδα. και το τεστάρεις πριν το αγοράσεις.

BLiTzER
11-09-2013, 19:39
Τα full mesh της προκοπής πάντως που κοιτάζω έχουν >1300ε. Γύρω στο χιλιάρικο με mesh ταμπούρο μόνο.

TD6/TD9 σε τι τιμές περίπου πρόκειται για καλή αγορά?

The Donnn
11-09-2013, 20:10
Αναμένουμε ποστ τρισμέγιστου πωρωτικού Μπέρνη.

Στα λίγα που ξέρω και γω για ντραμς, θα έλεγα αν μπορείς να πάρεις mesh, να το κάνεις. Snare τουλάχιστο. Δεν είναι τέλειο, αλλά έχει αρκετά ρεαλιστικό rebound.

BURNIN AMBITION
11-09-2013, 21:07
ηρθα και εγω. επειδη ειμαι κουρασμενος θα πω 2 πραγματα γρηγορα. τα υπολοιπα γιωργη, θα τα πουμε τηλεφωνικως. γιατι δε με πηρες γκοντνταμν ιτ?

επειδη ανεφερες να παρεις το σετακι για κανα λαιβ κιετς, αν πραγματικα το θες, τοτε ενας εινα ιο εγκεφαλος. 2box drumit 5
ειναι ο μονος με ασυμπιεστα και γαμηστερα σαμπλς που εινα ισαν αληθινα. ββασικα εινα ιαληθινα. παρε ακομα κα ιτον τντ30 της ρολαντ και περασε τον μεσα σε ενα πα. και κανε λαιβ. σα κλανιες θα ακουγονται. οποτε αν δε θες να συνδεεις για το λαιβ σου μεσω μιντι τον εγκεφαλο και να τριγκαρεις πχ bfd2 τοτε η μονη αξιοπρεπης λυση ειναι αυτη που σου λεω. και τη συνδυαζεις με οτι σετ θες. απλα η παγιδα ειναι οτι πρεπει να εχεις το χαι χατ της 2μποξ. το οποιο ανοιγοκλεινει κανονικα και γαμαει. κανονικοτατα. αρα αν θες το οτι καλυτερο παιρνεις τον εγκεφαλο της 2βοχ και το χαι χατ που καινουργια εχουν κανα 1200αρι νομιζω και μετα βαλε τα σε οτι σκατα θες. δεν υπαρχει καλυτερο μη το ψαχνεις. κατα καιρους βρισκεις ολ οτο σετ της 2βοχ με κανα χιλιαρικο μεταχειρισμενο. γενικα ψαξε. αν θες κατι που θα σε φτιαχνει γενικα, μονο ρολαντ ή 2βοχ για μενα. αν μπει ο παραγοντας λαιβ, πηγαινε σε αυτο που σου λεω. ναι και εγω μες χεντς ψηφιζω. απο εκει και περα μη νομιζεις οτι δεν υπαρχει διαφορα απο μες χεντ σε μες χεντ. και αυτα ψαξιμο θελουν. διπλο ή τριπλο μες σε ταμπουρο και μονο στα τομ ειναι ενας πολυ καλος συνδυασμος. και παλι οχι μουφομαρκες.
ειναι πολυ παραγοντες μωρε. τι να πρωτογραψω. αν θες πες επακριβως για τι το θελεις και τι μπατζετ εχεις να κανουμε μια καλυτερη κουβεντα.

eida aggelia apo to forum ths 2box. tupaki axiosevasto (eimai apo tous kamenous ekei mesa) to dinei 690 me metaforika. gia mena, mh to xaseis
http://www.2box-forum.com/index.php?topic=1819.0

υγ. ξεχασα να πω οτι υπαρχει τροπος ναπερασεις οτι ηχο θες απο bvd2 superior drummer κτλ κτλ απευθειας στον εγκεφαλο της 2box. kai eina ipaneykolow
(http://www.2box-forum.com/index.php?topic=1819.0)

BLiTzER
11-09-2013, 23:10
Μπέρνι σ'αγαπάω γενικά, αλλά μαλάκα 690ε για μεταχειρισμένο ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΟΝΟ? Θα μένω στα παγκάκια για τα επόμενα 3 χρόνια. Τα "λάιβ" είναι πολύ μακρυά ακόμα, απλά το ανέφερα σαν πιθανότητα. Ακόμα μαθαίνω πολύ βασικά πράγματα, οπότε μήπως είναι too much για μένα?! Εξάλλου υπάρχει πάντα η δυνατότητα για "αναβάθμιση" αργότερα, που θα ανέβει το επίπεδο και οι απαιτήσεις, ράιτ? Έλεγα προς το παρόν να καταφύγω σε μια από τις λύσεις που πρότεινε ο σουπερμάτσομαν. Βρίσκονται σε αγγελίες με 500-600ε, τα οποία είναι λιγότερα απ'όσα υπολόγιζα, το οποίο είναι καλό και, αν τελικά έχω κάνει λάθος επιλογή, δε θα έχω πετάξει μια περιουσία.

Γενικά, πάντως, ναι, παντού διάβασα για roland ή 2box εγκέφαλο αυστηρά. Αλλά αρκετοί προτιμούσαν τους roland.

ΥΓ. Σόρυ, τώρα είδα το τηλέφωνο, ήμουν στο μηχανάκι.

BURNIN AMBITION
11-09-2013, 23:17
Μπέρνι σ'αγαπάω γενικά, αλλά μαλάκα 690ε για μεταχειρισμένο ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΟΝΟ? Θα μένω στα παγκάκια για τα επόμενα 3 χρόνια. Τα "λάιβ" είναι πολύ μακρυά ακόμα, απλά το ανέφερα σαν πιθανότητα. Ακόμα μαθαίνω πολύ βασικά πράγματα, οπότε μήπως είναι too much για μένα?! Εξάλλου υπάρχει πάντα η δυνατότητα για "αναβάθμιση" αργότερα, που θα ανέβει το επίπεδο και οι απαιτήσεις, ράιτ? Έλεγα προς το παρόν να καταφύγω σε μια από τις λύσεις που πρότεινε ο σουπερμάτσομαν. Βρίσκονται σε αγγελίες με 500-600ε, τα οποία είναι λιγότερα απ'όσα υπολόγιζα, το οποίο είναι καλό και, αν τελικά έχω κάνει λάθος επιλογή, δε θα έχω πετάξει μια περιουσία.

Γενικά, πάντως, ναι, παντού διάβασα για roland ή 2box εγκέφαλο αυστηρά. Αλλά αρκετοί προτιμούσαν τους roland.

ΥΓ. Σόρυ, τώρα είδα το τηλέφωνο, ήμουν στο μηχανάκι.ρε γιαυτο σε επαιρνα. δεν ηξερα ακριβως τι θελεις. παρε τηλ οποτε θες. βασικα θα σου ελεγα ξεχνα το κανονικο χαι χατ. κανονικο χαι χατ και κατω απο 1200αρι ξεχνα το. και για να δουλεουν σωστα θα τα σταξεις. οποτε η καλυτερη και πιο φτηνη επιλογη ειναι ενα td4 ή ena td9 ualega. genika pare na ta poume na koitaxw gia sena koukle. filia

BLiTzER
11-09-2013, 23:21
Αν δεν κοιμάσαι θα σε πάρω σε κανά 40λεπτο :*

BURNIN AMBITION
11-09-2013, 23:47
pare re sons of anarchy evlepa

BLiTzER
02-10-2013, 03:16
Μόλις πριν λίγες ώρες αγόρασα ένα τέτοιο:

http://www.roland.com/products/en/TD-9K/images/top_L.jpg

Πολλά ευχαριστώ στον Μπέρνι που έτρεξε μαζί μου.

BURNIN AMBITION
02-10-2013, 04:28
σιγα.. καλοπαιχτα ρε συ!!! κοπανα αλυπητα!!!!

Drain Bamage
02-10-2013, 09:55
Ποσο πηγαν;

BURNIN AMBITION
02-10-2013, 11:19
449!!!! με δευτερο κικ παντ και πεταλο δωρο

supermachoman
02-10-2013, 13:23
είναι αυτό που είχε στο noiz με 500? πώς διάολο δέχτηκε 449 (και όχι 450 ξερωγω :P )

BLiTzER
02-10-2013, 13:29
Αυτό, ναι. Όπως τα λέει ο Μπέρνις. Χτες κάθισα μέχρι τις 6.00 το πρωί (δούλευα 9.00, αλλά δε με νοιάζει πλέον γιατί απολύθηκα) και τα έστησα (+αναβάθμιση σε v2.04 ^^).

Ε 450ε μου πε, δεν είχα βρει τράπεζα στο δρόμο και είχα 350 πάνω μου. Δανείστηκα από δω κι από κει και βγήκαν 449 :P

BURNIN AMBITION
02-10-2013, 13:37
Αυτό, ναι. Όπως τα λέει ο Μπέρνις. Χτες κάθισα μέχρι τις 6.00 το πρωί (δούλευα 9.00, αλλά δε με νοιάζει πλέον γιατί απολύθηκα) και τα έστησα (+αναβάθμιση σε v2.04 ^^).

Ε 450ε μου πε, δεν είχα βρει τράπεζα στο δρόμο και είχα 350 πάνω μου. Δανείστηκα από δω κι από κει και βγήκαν 449 :Pφκ γιουρ λαιφ, ή σταρχιδια σου και ωρα για μελετη? παρε με ενα τηλ οποτε εινα ινα σου πω 2 πραγματα που θυμηθηκα. τωρα εχεις 100 κιτ με την αναβαθμιση αντι για 50?

BLiTzER
02-10-2013, 13:41
Ψιλοσταρχίδιαμου (το ήθελα και λίγο από τη μία, από την άλλη οκ είναι δύσκολα τα πράγματα).

"Version 2 adds the following features:

Adds 30 new kicks and snares to the TD-9, increasing the TD-9′s internal sounds from 522 to 552. These are all new sounds.
Adds 40 additional kits to the TD-9, increasing the TD-9′s internal kit memory from 50 to 99.
Note: With Version 2, Kits 1-40 are all new factory kits, and Kits 41-91 are the original TD-9 factory kits. Kits 92-99 are labeled “User Kit”—all of these kits use the same default sounds and settings. Although only these kits are named “User Kit,” all 99 internal kits are user-programmable.

Adds MP3 playback (via a USB thumb drive) capability to the already available .WAV playback feature in the original TD-9.
Adds updated trigger settings for KD-9, PDX-6, CY-12C, and CY-13R."

Δεν έχω ιδέα τι άλλαξε γιατί δεν το δοκίμασα με το δικό του firmware. Τώρα πρέπει απλά να το χωρέσω κάπως στο δωμάτιό μου :/

BURNIN AMBITION
02-10-2013, 15:02
αυτος ο πουστης ο μπλιτσερ εχει σηκωσει ολη την αγορα με τα μεταχειρισμενα. παει και για αλλα κολπα σημερα. απαπαπαπα

καλοπαιχτα ρεεε

Gamopanagy
02-10-2013, 21:20
καλοπαιχτα ντουντ. διπεταλο πηρες?

BURNIN AMBITION
02-10-2013, 21:24
shmera.90 eura. pearl p122tw

(exv ginei o ekproswpos tupou tou)

BLiTzER
02-10-2013, 21:44
Χαχα ναι πήρα κι ένα διπέταλο. Φχαριστώ :pink: Ένα πιατινάκι θέλω ακόμα - και ίσως ένα hihat - και είμαι κομπλέ.

babality
03-10-2013, 17:36
http://i.imgur.com/ZAPsknV.jpg

Drain Bamage
26-10-2013, 22:50
Bump!

Blitzer πές εντυπώσεις απο το kit ρε.
Το TD-9K δεν είναι, αν κατάλαβα καλά απο την photo?
Κοιτάζω και εγώ για kit (μαλλον μεταχειρισμένο).
Έχω δοκιμάσει ήδη σε Alessis (μεγάλη μούφα) και σε Yamaha(τίμια αλλα μόνο apo mid-range και πάνω) αλλά δυστυχώς δεν έχει τύχει να βρώ roland στημένα για να έχω ολοκληρωμένη άποψη.

BLiTzER
29-10-2013, 19:02
Ναι, αυτό είναι.

Γενικά, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το σετάκι είναι υπεραρκετό για πρωτάρη και η τιμή ήταν εκπληκτική. Το κυριότερο μελανό σημείο είναι ότι δεν είναι όσο αθόρυβο θα ήθελα (ήδη μου την έχει πει ένας γείτονας μια φορά). Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που θα ήθελα να αλλάξω τα toms σε mesh κάποια στιγμή, αλλά προς το παρόν απλά παίζω πιο φυσιολογικές ώρες. Για τους ήχους δεν έχω ιδιαίτερο παράπονο, μια χαρά είναι και αρκετή ποικιλία. Πιθανότατα επειδή ακόμα μαθαίνω.

Το μέγεθος των "τυμπάνων" είναι ακόμα ένα θέμα, αφού (τα συγκεκριμένα τουλάχιστον) είναι αρκετά μικρά (8.5''), οπότε πρέπει να τα έχεις σε μια σεβαστή απόσταση μεταξύ τους για να συνηθίζουν τα χέρια σου την κίνηση και να μη μάθουν να κινούνται σε ένα μέγιστο εύρος 5 εκατοστών. Από την άλλη, μικρότερη επιφάνεια, μαθαίνεις να έχεις μεγαλύτερη ακρίβεια.

Αυτό το kickpad με διπέταλο δε μου αρέσει. Σίγουρα δεν κατασκευάστηκε για διπέταλο. Είναι μια χαρά για μελέτη και εξάσκηση, αλλά αν θες να ηχογραφήσεις κάτι δεν είναι πολύ καλή φάση. Ίσως απλά είναι ιδέα μου, αλλά δε νομίζω.

Αυτά, μάλλον.

BlackiE
12-11-2013, 01:37
Λοιπόν, λέω να γίνω ντράμερ και ψάχνω ένα κιτ για εξάσκηση στο σπίτι. Το μπάτζετ είναι πολύ μικρό, οπότε ρωτάω εσάς, αυτά εδώ είναι ΠΟΛΥ για το μπούτσο;

http://smart.noiz.gr/details.php?id=159143
http://smart.noiz.gr/details.php?id=164074
http://smart.noiz.gr/details.php?id=164763

BLiTzER
12-11-2013, 02:08
Το 400 μια φορά, λέει, το χει χρησιμοποιήσει. Σε οικοδομή έπαιζε?

Δε γνωρίζω πολλά περί ηλεκτρονικών σετ, αλλά, επειδή έψαχνα κι εγώ πριν λίγο καιρό, έχω ακούσει τα χειρότερα για τα millennium. Βέβαια, σε αυτά τα λεφτά, ίσως δεν παίζει κάτι καλύτερο. Δε βοήθησα πολύ ε? :P

BlackiE
12-11-2013, 02:33
χαχαχ :P

Τα Roland απ' όσο έχω ακούσει είναι απ τα καλύτερα και ένας φίλος μου δειξε αυτά: http://www.ebay.de/itm/Roland-HD-1-V-Drums-Lite-E-Drum-Sticks-Hocker-Videos-/131041264453
τα οποία τα είχε κ αυτός λέει, είναι ότι πρέπει για αρχάριο.

supermachoman
12-11-2013, 04:02
μπλάκι όχι τέτοια πετάλια ρε συ, για την κάσα τουλάχιστον κανονικό, να μάθεις τεχνικές κτλ
αν μπορείς να φτάσεις τα 400-450, βρίσκεις Roland TD4 που γαμάνε.
τώρα αυτό το πρώτο το millenium του το παίρνεις και με 150, αλλά φαντάζομαι θα σε καλύψει για κάνα τρίμηνο και μετά θα ψάχνεις για κανονικό όργανο

αν είσαι σίγουρος ότι γουστάρεις και θα το συνεχίσεις, πήγαινε για Roland

BLiTzER
23-11-2013, 16:36
Bye bye rubber.

http://i8.photobucket.com/albums/a10/blitzergr/IMG_20131123_150614.jpg

http://i8.photobucket.com/albums/a10/blitzergr/IMG_20131123_151948.jpg

Gamopanagy
23-11-2013, 16:56
τωρα μιλας σωστα λεμε!. μια απορια εχω, στα ηλεκτρονικα μπορεις να βαρεσεις rimshot στο snare και να το αναγνωρισει?

BLiTzER
23-11-2013, 17:02
Αν είναι dual-trigger, ναι. Αυτά είναι.

Gamopanagy
23-11-2013, 22:14
γαμω. γιατι ειναι σημαντικο να ξερεις ειδικα αν παιζεις μεταλ να βαρας ριμ στο ταμπουρο εγω το εμαθα αφου επαιζα 1 χρονο

Shirime
24-11-2013, 19:53
Bye bye rubber...

http://www.youtube.com/watch?v=OoeMqvrn_HY

BURNIN AMBITION
24-11-2013, 21:50
γαμω. γιατι ειναι σημαντικο να ξερεις ειδικα αν παιζεις μεταλ να βαρας ριμ στο ταμπουρο εγω το εμαθα αφου επαιζα 1 χρονοεγω παιζω 3 χρονια και δε βαραω ριμ. ολα ειναι θεμα ηχου αγαπητε μην κολας σε κανονες

BLiTzER
27-03-2014, 15:58
Επανήλθα γιατί μόλις τέλειωσα και τις τελευταίες αναβαθμίσεις (για τώρα).

Πριν:

http://www.roland.com/products/en/TD-9K/images/top_L.jpg

Μετά:

http://i8.photobucket.com/albums/a10/blitzergr/IMG_20140327_143207.jpg

Μόνο εγκέφαλος και hi-hat έχουν μείνει ίδια από την αρχική αγορά. Όταν βρω λεφτά θα αλλαχτεί κι αυτό, αλλά είναι ακριβούτσικο.

BURNIN AMBITION
04-04-2014, 11:11
genika to vathy san kanonas to vazoyme idio upsos me to tampouro. oti se voleuei vevaia, alla sto lew. epishs etsi pou exeis valei th vash sto ride den xtupas sidero? anapoda to vazoyme to matsouki, h wnia apexw...kai exeis polu pshla ta crash re atheofove. an tha itheles na paixeis pio grhgora , tha se kathusterousan. kai genika akoma kai n piasteis mporei, an px metrouses se crash. genika, oikonomia dunamewn. xupnhsa se mood xerola. vriste me kanonikotata. axizw 17 moutzes

BLiTzER
05-04-2014, 02:06
Καλά κάνεις, γιατί δε μου έχει δείξει ποτέ κανείς πώς και γιατί και έχω στήσει τα πάντα μόνος μου. Βαθύ και ταμπούρο είναι ακριβώς στο ίδιο ύψος (παίζει να είναι και 2-3 χιλιοστά πιο ψηλά το βαθύ, τώρα που τα ξαναείδα). Θα ποστάρω καμιά φωτό αύριο από άλλη γωνία, να μου δώσεις κι άλλες συμβουλές.

Η βάση του ride είναι όπως είναι, επειδή στα δεξιά του κιτ βρίσκεται η πόρτα και δε θέλω να είναι εμπόδιο και να την ακουμπάει ο καθένας. Δοκίμασα προς τα έξω αρχικά, αλλά προεξείχε αρκετά χωρίς λόγο και δε μου άρεσε. Αν προσέξεις, όλο το κιτ είναι στημένο (οι βάσεις κυρίως) ώστε να πιάνει ελάχιστο όγκο. Φυσικά δεν ενοχλεί καθόλου στο παίξιμο, αφού είναι προς τα μέσα, πίσω και χαμηλά. Ούτε καν πλησιάζουν εκεί οι μπαγκέτες.

Θα το δοκιμάσω για τα crash, αν και νομίζω ότι, αν τα χαμηλώσω, βρίσκουν οι μπαγκέτες μου στα breaks. Ίσως αν, χαμηλώνοντάς τα, τα γείρω λίγο προς τα έξω και μακρυά από τα toms (είναι και το πρόβλημα χώρου που ανέφερα). Θα το δοκιμάσω, cheers!

BURNIN AMBITION
05-04-2014, 03:36
to idaniko ua htan kamia paraskeyh opvw pav sth gynaikla (poy eina ista merh soy, na perasv na soyu deijv mesa se 3 lepta 2-3 pragmata.
παντως γενικα να ξερεις, το στησιμο που κανουμξε στα ηκλεκτρονικα, πρεπε ινα μη ναφησει κουσουρια. τι εννοω. αν εσυ βαλεις ακυρες κλεισεις στα πιατα, συνηθησεις με αυτες, και μετα πας και παιξεις σε ακουστικο σετ, ε θα τα σπασεις. οι κλεισεις στα πιατα πρεπει να ειναι λιγο γυρτες προσς τα κατω και προς τα σενα ετσι ωστε να να μην τα βαρας στην ευθεια στο ετζ. και βαραμε παντα με μια καπως πλαγιομετωπικη κινηση. οχι κατευθειαν ντουγρου. για να μην τους κανουμε ζημεια. εχω πιει αρκετες μπυρες και δεν τα εκηγω καλα.σορυ.

εκει που θελω να καταλειξω ειναι οτι προσπαθησε να κανεις ενα στησιμο οπως θα ειχες ενα ακουστικο σετ και οχι οπως σε βολευει στο σπιτι λογω ελληψς χωρου. σιγουρα θα κανεις συμβιβασμους, αλλα προσπαθησε αυτοι να μην ειναι τετοιοι ωστε να σου γαμησουν τη φαση. πιατα ποτε πανω απο το υψος του κεφαλιου. εκτος και αν πια βαρας ενα κρας το τετραμετρο.
ελπιζω να μην γραφω σ μαλακας, αλλα δεν πονταρω κιολας. φιλια

BURNIN AMBITION
05-04-2014, 12:04
καλα χτες ποσταρα σαν γκολουμ. καταλαβα τι λες με τα κρας. αν βρισκεις στα μπρεικς τοτε τα εχεις μαλλον πολυ κονταστα τομ. δηλαδη αν τα κοιταξεις απο πανω, τοτε αυτα επισκιαζουν σχεδον ολοκληρα τα τομ. εγω θα ισιωνα το κονταρι ετσι ωστε να απομακρυνθουν απο τα τομ, θα τα χαμηλωνα και θα εδινα στην ισια αυτη θεση, λιγη κλιση προς τα εμενα απο την πανωβιδα. βεβαια ολα αυτα ειναι σχετικα το στησιμο που κανει ο καθενας ειναι βασισμενο στον σωματοτυπο του. ολα ειναι θεμα φυσικης και μηχανικης και στο στησιμο. θα σου προτεινα να δεις το βιντεακι του dave weckl back to basics, που εξηγει αψογα το πως στηνουμε και γιατι. οτι και να ποσταρω, ειμαι ουτε μιση τριχα απο τα αρχιδια του γουεκλ οποτε...

BLiTzER
06-04-2014, 04:39
Να έρθεις όποτε θες. Θα τσεκάρω και το βιντεάκι αύριο που αράζω και θα προσπαθήσω να βρω μια καλύτερη θέση για τα crash, χαμηλότερα. Πάρε και τις φωτός που υποσχέθηκα να έχεις μια καλύτερη ιδέα. Είναι ακριβώς όπως ήταν. Δεν έχω ακουμπήσει τίποτα. (EDIT: Ψέματα, έβαλα το 14'' αριστερά και το 12'' δεξιά).

http://i8.photobucket.com/albums/a10/blitzergr/IMG_20140406_042639.jpg

http://i8.photobucket.com/albums/a10/blitzergr/IMG_20140406_042739.jpg

BURNIN AMBITION
06-04-2014, 05:52
pali exw piei lol. απο τις φωτος δεν πολυκαταλαβαιονω την κλιση.. αλλα γενικα μωρε μια χαρα φαινονται. ισως αυτο που σου ειπα απομακρυνεις τα πιατινια γενικα απο εσενα λιγακι, τα χαμηλωνεις και δινεις μια ελαφρια κλιση προς τα κατω προς το μερος σου.
επισης εστω και 2 χιλιοστα ακομα περιθοριο να υπαρχει, θα απομακρυνα και αλλο τα 2 πανω τομ μεταξυ τους .οσο παει για να συνηθιζεις τις πραγματικες αποστασεις των τομ

οτι και να λεω, στο τελος, ολοι οι κανονες αναιρουνται. καλοπαιχτα ρε

Pornofunk
06-04-2014, 12:42
ti pleonektimata exoun ta kainourgia tom?

Phantom Duck
06-04-2014, 12:53
den kserw jerry

BURNIN AMBITION
06-04-2014, 17:41
το διχτακι (mesh head) σε σχεση με το rubber δεν καταπονει τοσο τους καρπους. μεταδιδονται λιγοτεροι κραδασμοι. αν το ραμπερ ειναι και λιγο σκληρο και εισαι και λιγο αμπλαουμπλης (οπως ημουν εγω οταν πρωτοξεκινησα, και πριν καν ξεκινησω και τα μαθηματα) ε ειναι πολυ πιθανο να εχεις θεμα. τα μεσ χεντς ειναι πιο μαλακα. η διαφορα τους λοιπον ειναι στην καταπονηση. απο εκει και περα

και τα 2 εχουν αφυσικο φιλ σε σχεση με τα ακουστικα. τα μεν μες χεντς συνηθως μπιστανε πιο πολυ (εκει πρεπει να ψαχτεις με πιο σκληρα μες χεντς που κανουν λιγο παραπανω θορυβο αλλα το φιλινγκ και το ριμπαουντ ειναι ΠΟΛΥΥΥ καλυτερα και πολυ κοντα στο αληθινο φιλινγκ ακουστικων δερματων) σε φαση να μην ελεγχονται καλα ξερω γω, ενω τα ραμπερ ειναι πιο ευκολοπαιχτα. πχ αν κανεις διπλα σε ραμπερ κι μες θα καταλαβεις τι εννοω. στα μεν ραμπερ τα double strokes ειναι γελοια και πολυ ευκολα, στα μες πρεπει να παιξεις με το ποσο θα τα σφιξεις και με τι μες χεντς θα βαλεις. συνηθως οσοι παιζουν σε ραμπερ και πανε σε ακουστικο σετ, τρωνε μεγαλη ηττα οταν πανε να κανουν διπλα στα τομς. (θα μου πεις ροκ φορουμ ειμαστε ποιος κανει διπλα στα τομ...)

προσωπικα θεωρω τα μες χεντς καλυτερα. ειναι περαν του θεματος των καρπων, πολυ πιο προσαρμοσιμα. αν ψαχτεις λιγο με τα χεντς και το σφιξημο, μπορεις να φτιαξεις πολυ ωραιο φιλ. τα ραμπερ , δεν αλλαζουν οπως ειναι ,ειναι... ειναι 2 διαφορετικοι κοσμοι. αλλα απο την αλλη, σε ηλεκτρονικα παιζεις... επειδη τα ραμπερ ειναι αρκετα θορυβωδη, αμα εχεις ηλεκτρονικο σετ, ε καλυτερα τα μες χεντς

εγω πηρα μετα απο αρκετο ψαξιμο μες χεντς απο την 682 (γκλουγλαρετε 682 mesh heads), και ειμαι τερμα ευχαριστημενος. βεβαια σε ολα αυτα, σημαντικη παραμετρος ειναι και η διασταση των τομ κτλ. το αν το τομ ειναι μεγαων διαστασεων ή μικρων, παιζει ρολο στο φιλ που εχουν... τεσπα. παλι κατεβατα χωρις λογο γραφω... αυτα απο μενα

supermachoman
20-04-2014, 19:26
άντε, σειρά μου

http://i.imgur.com/hY1wDU7.jpg

σίγουρα ό,τι πιο κοντινό σε φυσικά τύμπανα, να ευχαριστήσω τον Μπέρνη που με βοήθησε καθώς είναι ο μόνος άνθρωπος που ξέρω και έχει 2box

BURNIN AMBITION
21-04-2014, 13:19
καλοπαιχτα ρε συ!!! που να αλλαξεις και τα mesh. θα παθεις σοκ

BLiTzER
21-04-2014, 14:13
Μεγειές! Έχεις παίξει σε Roland να μας πεις διαφορές;

supermachoman
21-04-2014, 15:11
Μεγειές! Έχεις παίξει σε Roland να μας πεις διαφορές;

έχω παίξει td4, td9 και με rubber και με mesh

δε θα σου πω κάτι διαφορετικό απ'αυτό που λένε όλοι, το 2box είναι κλάσεις ανώτερο σε ότι αφορά ήχους/customisability - για να χρησιμοποιήσω λόγια του μπέρνη, "κλείνεις τα μάτια σου και νομίζεις ότι παίζεις σε φυσικό σετ"
δυστυχώς έχουν κάνει πολλές βλακείες στο module, πχ έλλειψη quick rec, ένα κάρο άχρηστα κουμπιά (ένα κουμπί για κάθε τύμπανο, αμφιβάλω αν τα πατάει ποτέ κανείς, απ'τη στιγμή που μπορείς να επιλέξεις ένα τύμπανο απλά χτυπώντας το), έλλειψη scope, σημεία που το μενού γίνεται ενοχλητικά δύσχρηστο αν δεν έχεις το manual μπροστά σου
επίσης χαζός τρόπος τοποθέτησης των rims στα τύμπανα (τα κρατάνε 5 λαστιχάκια που με τον καιρό χαλάνε και σου χοροπηδάει το rim πάνω στο pad), πολλοί κάνουν και μόντα στο kickdrum για να μένει σταθερό (έξτρα σωλήνας rack στο πάνω μέρος της μπότας και τη "δένουν" εκεί - εμένα ευτυχώς δε μου χρειάζεται, δε με ενοχλεί), τα mesh heads είναι single ply και τρυπάνε εύκολα
συν ότι στα roland απλά κάθεσαι και παίζεις χωρίς να το ψάχνεις πολύ με sensitivity, gain, threshold κτλ κτλ κτλ

όλα αυτά ξεπερνιούνται μέσα σε 2-3 ώρες customisation και με 100-150 ευρώ για αλλαγή mesh, άντε και για τη μόντα στο κικ - συν κάνα 100ευρω για την όποια λύση quick recording επιλέξει ο καθένας (ηχογραφητήρια, mixers και δε ξέρω τι). Αλλά πρόκειται για ένα high end σύστημα που κοστίζει 1900 ευρώ, τη στιγμή που τα αντίστοιχα της roland και της yamaha (lol) φτάνουν τα 6 χιλιάρικα. Μιλάμε για 10 in και 6 out, φυσικό Hi-hat, three-zone όλα τα πιάτα, εντελώς αθόρυβο, μεγάλα pads για σωστή εξομοίωση του φυσικού κτλ. Θα τολμήσω να πω ότι δε βλέπω λόγω να σκάσει κάποιος τα τριπλάσια για td30, απ'τη στιγμή που υπάρχει αυτό εδώ

αλλά είναι και θέμα γούστου, πχ ο δάσκαλός μου έχει td9 με rubber και το προτιμά από 2box, δε του αρέσει καθόλου, δε ξέρω γιατί
εσένα πόσο σου πήγε σύνολο το td9 με όλα τα upgrades, αν επιτρέπεται? γιατί πριν χτυπήσω το 2box κοίταγα και για td9, και ζητάγαν κάτι εξωφρενικά 700άρια για rubber set - ήσουν πραγματικά κωλόφαρδος με τα 449 (sic)

BLiTzER
21-04-2014, 17:20
Ναι, γνωρίζω ότι τα πάντα της Roland είναι overpriced. Πολύς κόσμος καταφεύγει στη λύση των custom, αλλά δεν ήθελα να μπω στον κόπο. Εξάλλου έκανα τις "αναβαθμίσεις" σιγά-σιγά, μία το μήνα περίπου και δε μου πολυφάνηκε. Τελευταία βλέπω αγγελίες για TD9-KX2 στα 1000-1100ε, η οποία είναι εξαιρετική τιμή, αλλά και πάλι δεν είχα να διαθέσω τόσα μετρητά (άσχετα αν τελικά θα δώσω παραπάνω για να φτιάξω το ίδιο σετ :P). Μεταχειρισμένο το πήρες;

Εγώ αγόρασα τα 3 πιατίνια (+μια βάση) και το KD-9 καινούρια, τα οποία κόστισαν περίπου 700ε.
Τα 4 mesh pads, μεταχειρισμένα, μου κόστισαν γύρω στα 400ε.
Το διπέταλο 90ε.
+την αρχική αγορά, 450ε.
Σύνολο ~ 1650ε.

supermachoman
21-04-2014, 17:36
ναι μεταχειρισμένα, ένα χιλιάρικο
έχω σταματήσει να αγοράζω καινούρια πράματα εδώ και 2-3 χρόνια, πραγματικά δεν αξίζει - ειδικά κάτι πιατίνια που Νάκα/thomann έχουν 400ευρα, "μεταχειρισμένα" τα βρίσκεις με 180. Και οι τυπάδες δε τα έχουν χτυπήσει καν, απλά τα παραγγέλνουν από εξωτερικό, δε τους αρέσει ο ήχος και τα πουλάνε με τη μία

στο 1000άρικο το σετ σου είναι μια χαρά, μη το συζητάς καν

BLiTzER
21-04-2014, 17:46
Δυστυχώς τα κομμάτια που ήθελα δεν τα έβρισκα μεταχειρισμένα. Έψαχνα συνεχώς. Είναι αρκετά καλά τα πιατίνια που πήρα για να τα πουλήσει κάποιος, ομολογουμένως. Όχι, μια χαρά μου έκατσε, δεν έχω παράπονο. Τώρα μένει μόνο να μάθω να παίζω ^^

BURNIN AMBITION
21-04-2014, 21:20
ο δασκαλος μας δεν γουσταρει 2Box γιατι ειχε κατσει στην παλια βερσιον που ηταν αθλια ρυθμισμενη απο μαθητη του. μην το ψαχνεις. αμα καθοταν στο δικο μου αλλα θα ελεγε. στα υπολοιπα ολα καλα τα λες. νταξ θελει λιγο ψαξιμο γενικα το 2βοχ εχει τρομερο καστομαιζαμπιλιτι ξερω γω. δεν ειναι για βαρεμενους χρηστες τυμπανων. οι βαρεμενοι παιρνουν ενα ρολαντ το βαζουν στην πριζα και παιζουν. οσοι επιλεγουν 2βοχ ξερουν γιατι το κανουν
καλοπαιχτα

supermachoman
24-04-2014, 01:02
btw, για να ηχογραφώ πρόχειρα το σετ στο pc, τι χρειάζομαι? προς το παρόν το κάνω με ένα απλό καλώδιο, απ'τη θύρα "phones" του module, στη θύρα "mic" του pc.
δεν έχω πρόβλημα να ξοδέψω ένα χ-ψ ποσό για κάρτα ήχου αν χρειάζεται (μέχρι 100ε μεταχειρισμένη ας πούμε), αλλά είμαι ασχετίδης και δεν έχω ιδέα τι specs πρέπει να έχει και τι πρέπει να προσέξω.
αν πάρω πχ αυτήν: http://access-prostage.gr/page/default.asp?id=24&la=1&prID=8688
θα είναι κομπλέ από άποψη ήχου?
και αν πάρω αυτήν: http://smart.noiz.gr/details.php?id=187377
σε ποιούς τομείς θα είναι καλύτερη? (πέρα απ'τα περισσότερα in, που τα βλέπω, και τη διαφορά firewire με usb, που απ'όσο ξέρω η firewire είναι καλύτερη λόγω μηδενικού latency κτλ)

BLiTzER
24-04-2014, 03:04
Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα, οπότε το παρακάτω μπορεί να έχει ακριβώς 0 αξία, αλλά, νομίζω, χρειάζεσαι οπωσδήποτε midi κάρτα, καθώς η usb θα'χει lag. Θα με ενδιέφερε κι εμένα να μάθω περισσότερα, πάντως.

BLiTzER
15-05-2014, 12:08
Μεγειά μου ^^

http://i8.photobucket.com/albums/a10/blitzergr/IMG_20140515_105112.jpg

Drain Bamage
14-01-2015, 16:20
BUMP

Πείτε αν έχετε υπόψιν κανέναν να πουλάει κανένα roland κιτ.
Μεσαία κατηγορία (td-9,td-11). Budget χιλιάρικο μαξ.

thanks

supermachoman
14-01-2015, 17:11
BUMP

Πείτε αν έχετε υπόψιν κανέναν να πουλάει κανένα roland κιτ.
Μεσαία κατηγορία (td-9,td-11). Budget χιλιάρικο μαξ.

thanks

noiz και υπομονή
άργησες λίγες μέρες, το Σάββατο βοήθησα έναν φίλο που είναι στρατό να πουλήσει τα TD9 του :dwink:

BLiTzER
31-01-2015, 18:32
Θέμα που με απασχολεί τελευταία: Hi-hat stand. Κατά προτίμηση κάποιο που να συνεργάζεται άψογα με το VH-11. Διάβασα κάπου ότι χρειάζεται οπωσδήποτε σκληρό ελατήριο ή έστω adjustable.

Γνωρίζει κανείς κάτι συγκεκριμένο; Κάποιο καλό stand, που δεν κοστίζει 200+; 2 πόδια ή 3; Μπορείς να βολέψεις εύκολα το 3ποδο, αν χρησιμοποιείς 2πέταλο;

supermachoman
31-01-2015, 18:37
Θέμα που με απασχολεί τελευταία: Hi-hat stand. Κατά προτίμηση κάποιο που να συνεργάζεται άψογα με το VH-11. Διάβασα κάπου ότι χρειάζεται οπωσδήποτε σκληρό ελατήριο ή έστω adjustable.

Γνωρίζει κανείς κάτι συγκεκριμένο; Κάποιο καλό stand, που δεν κοστίζει 200+; 2 πόδια ή 3; Μπορείς να βολέψεις εύκολα το 3ποδο, αν χρησιμοποιείς 2πέταλο;

θα σου λεγα να αποφύγεις τα δίποδα, και να πάρεις κάποιο τρίποδο που να περιστρέφεται η βάση του.
γενικά ο κανόνας στα hi-hat stands είναι πάρε_το_φθηνότερο, όλα την ίδια δουλειά κάνουν

BLiTzER
02-02-2015, 05:41
γενικά ο κανόνας στα hi-hat stands είναι πάρε_το_φθηνότερο, όλα την ίδια δουλειά κάνουν

Συμφωνούν κι άλλοι με αυτό; Βασικά 2 πράγματα θέλω: swivel footboard και adjustable spring tension, για να είμαι σίγουρος. Πχ. να προτιμήσω τα φθηνότερα Drumcraft των 50-60-70ε αντί Sonor/Pearl/Tama των 90-130; Θα βόλευε να περιοριστώ μέχρι 100ε, ομολογουμένως. Αλλά είμαι υπέρ του να δώσω κάτι παραπάνω και να αγοράσω κάτι που δε θα θέλω να πετάξω/αντικαταστήσω μεθαύριο.

supermachoman
02-02-2015, 05:55

Συμφωνούν κι άλλοι με αυτό;

ναι

Βασικά 2 πράγματα θέλω: swivel footboard και adjustable spring tension, για να είμαι σίγουρος. Πχ. να προτιμήσω τα φθηνότερα Drumcraft των 50-60-70ε αντί Sonor/Pearl/Tama των 90-130; Θα βόλευε να περιοριστώ μέχρι 100ε, ομολογουμένως. Αλλά είμαι υπέρ του να δώσω κάτι παραπάνω και να αγοράσω κάτι που δε θα θέλω να πετάξω/αντικαταστήσω μεθαύριο.

δε θα πάθει τίποτα ούτε το ένα ούτε το άλλο. το θέμα είναι το feeling, αν δε πας να το πατήσεις μη το αγοράσεις τυφλά
εγώ πχ έχω το πιο φθηνό tama που υπάρχει, και μου έχει βγάλει 11 χρόνια ως τώρα (και συμπεριφέρεται σαν καινούριο)

BLiTzER
02-02-2015, 05:58
Θα προτιμούσα κάτι πιο επώνυμο βασικά (Tama/Pearl μου εμπνέουν εμπιστοσύνη), αλλά, δυστυχώς, το drumstore δεν έχει ποικιλία (ένα Pearl μόνο κι αυτό δε μου πολυκάνει). Από Γερμανία, θα πρέπει να κλείσω παραγγελία 300ε για να μη χρεωθώ μεταφορικά. Μεχ.

OniBocho
02-02-2015, 08:12
Από Γερμανία, θα πρέπει να κλείσω παραγγελία 300ε για να μη χρεωθώ μεταφορικά. Μεχ.

Αύριο μεθαύριο ξεκινάει παπόρι από εκεί. Αν θέλεις όντως κάτι, ενημέρωσε άμεσα να σε μπάσουμε στο αμπάρι.

BURNIN AMBITION
02-02-2015, 15:55
Σκέψου ότι θα το χρησιμοποιείς και για λαιβ. Εγω πχ που μπορεί να χρειαζομ κ διπεγλο λλ κ νκνω φιυτ σπλας που ω πιδαρ μου βγαίνει κ λιγο πλαγια,τα 3 πιδια δεν μου κάνουν.κιας γυρίζουν. Έχω πάρει το περλ ελιμινειτορ h2000 και γαμαει.δςν έχω πρόβλημα σταθερότητας. Πιθανότατα να κνεις όντως τη δουλειά σου κ με πιο φτην.αν θα αθζεις φουλ διπετλο καλητερα 2 πόδια. Αλλα βασικπανε δοκίμασε

ikonoklast
02-02-2015, 15:58
Εγω πχ που μπορεί να χρειαζομ κ διπεγλο λλ κ νκνω φιυτ σπλας που ω πιδαρ

BLiTzER
02-02-2015, 20:07
Κλαίω. Ξέρω ότι κάποια καλά 2ποδα είναι οκ από θέμα σταθερότητας. Το Η2000 είναι πανάκριβο, ούτε καν για το 1000 δεν περισσεύουν :P

Drain Bamage
02-02-2015, 20:36
Πονάει η τσέπη μου. Θα τρώω μακαρόνια για τους επόμενους 2 μήνες. Αλλα χαμογελάω σαν μαλάκας :touched:

http://s3.postimg.org/606ee7pxf/IMG_20150202_192647.jpg

BLiTzER
02-02-2015, 20:45
Μεγειές! Αγόρασες ολόκληρο το σετ ή έκανες κάποια αναβάθμιση; PD125 το ταμπούρο;

Drain Bamage
02-02-2015, 20:51
Thanks!
Ολόκληρο, αλλα κάθε κομμάτι ξεχωριστά. Μεταχειρισμένα βέβαια.
Ήμουν τυχερός γιατι τα περισσότερα τα πήρα απο παλικάρι που τα έδινε ΠΟΛΥ φθηνά επειδή ήθελε να αγοράσει μια Leica (!)
To PD-125 είναι ναί. Έχει ελλείψεις βέβαια,αλλα μέχρι το καλοκάιρι θα είναι όπως πρέπει.
Εγκέφαλος είναι td-9. Τίμιος για την ώρα. Κάποια στιγμή ίσως αναβαθμιστεί.

BLiTzER
02-02-2015, 21:14
Υπάρχει αρκετός κόσμος που προτιμάει TD-9 από νεότερα, ακριβότερα μοντέλα. Γι'αυτό τον επέλεξα κι εγώ. Μόνο το VH-11 μου μένει, αλλά είναι πανάκριβο καινούριο.

Ποιο Pearl HH stand είναι αυτό; Και πώς συνεργάζεται με το VH-11; Γιατί οκ "πραγματικό hi-hat" κτλ, αλλά έχει κάποιες ιδιαιτερότητες σε σχέση με τα φυσικά πιατίνια.

Drain Bamage
02-02-2015, 21:26
To H-1000. Μια χαρά είναι. Πραγματικό δεν είναι σε καμία περίπτωση, αλλα απο το να έχεις το CY-8, αυτο πλησιάζει όσο περισσότερο γίνεται στην πραγματική αίσθηση.

BLiTzER
02-02-2015, 21:33
Είσαι γειτονάκι εσύ, δεν είσαι; Να κανονίσουμε να το δω (και να στο κλέψω, αν δοθεί η ευκαιρία) ^^

BURNIN AMBITION
02-02-2015, 22:57
ποσταρα απο κινητο και μετα εφυγα για μαθημα. qwerty και αυτοματη διορθωση και εγω ισον καταστροφη. αυτο που ελεγα ειναι πως αν δεν παιζεις διπεταλο, οποιοδηποτε με 3 ποδια ειναι γαμω./ αν παιζεις, τοτε, αν δεν κανεις κιαλλα πραγματα (οπως φουτ σπλας και λοιπες μαλακιες) σου αρκει λογικ απλα να γυρνανε τα ποδια. εγω πηρα το 2000 και δεν μετανιωσα ουτε δευτερολεπτο. σκεψου τι θες. βασικα να σου πω, παρε μεταχειρισμενο παιζουν διαφορα στο νοιζ

BLiTzER
13-02-2015, 18:19
http://i8.photobucket.com/albums/a10/blitzergr/IMG_20150213_171125.jpg

Χιχιχιχι!!111

supermachoman
13-02-2015, 19:32
http://i8.photobucket.com/albums/a10/blitzergr/IMG_20150213_171125.jpg

Χιχιχιχι!!111

drumcraft είναι αυτό αριστερά?
για δώσε ινφο

BLiTzER
13-02-2015, 19:47
Drumcraft HH-8.0. Μίλησα με κάποιον στο DS, συζητήσαμε λίγο και μου πρότεινε αυτό. Μου φάνηκε αρκετά καλή κατασκευή, με φουλ ρυθμίσεις και κάτω από 70 ευρώ, οπότε το πήρα. Έχει περιστρεφόμενα πόδια, memory lock, ρυθμιζόμενη τάση, κλίση πιατινιού, τα πάντα. Το μόνο που του λείπει (ή δεν το βρήκα, αλλά αμφιβάλλω) είναι ρύθμιση κλίσης του πεταλιού, αλλά μια χαρά το βρήκα το πεταλάκι του. Βέβαια, σαν νουμπάς, αρχίδια απαιτήσεις έχω αλλά ναι.

Επίσης βρήκα επιτέλους μεταχειρισμένο, σε άριστη κατάσταση, το γαμήδι το VH-11 που το έψαχνα μήνες. Και έφερα το crash δεξιά από το ride για δοκιμή, νομίζω με βολεύει καλύτερα. Τα μόνα που έχουν μείνει ίδια από την αρχική αγορά μου είναι το rack και ο εγκέφαλος :P

BURNIN AMBITION
14-02-2015, 03:11
το κρας δεξια απο το ραιντ ή εστω ενα τσαινα εκει βολευει γιατι κλεινεις τα μπρεικ σου στο βαθυ και εχεις ακριβως διπλα ενα κρας να βαρεσεις. εγω εχω το τσαινα βεβαια εκει... το cy8 κεντρικα το χεις για κουδουνα ξερω γω?? ή σπλασακι.ωραιο γενικα. το ραιντ δοκιμασε το και λιγο πιο χαμηλα και δεξια, πανω απο το βαθυ ισως σε βολεψει πιο πολυ. εκτος και αν κρασαρεις το ραιντ οποτε εισαι σουπερ εκει
μεγιες ρε μπραβο. πες μας και πως πανε τα μαθηματα

BLiTzER
14-02-2015, 04:47
Για σπλασάκι σκοπεύω, αλλά ακόμα δεν το έχω συνδέσει επειδή δεν είχα πρόχειρο καλώδιο. Δεν ξέρω καν αν θα με βολεύει, απλά το έβαλα εφόσον το έχω. Θα συνεχίσω να κάνω αλλαγές στο σετ μου, όσο μαθαίνω πράγματα και ανακαλύπτω τι θέλω. Ωστόσο νομίζω τέλειωσα από αναβαθμίσεις. Ίσως αλλάξω κι εκείνο το pd85 κάποια στιγμή, αλλά δε με καίει. Μου πήρε λίγο καιρό , αλλά έχω φτιάξει ένα πολύ πολύ καλό σετάκι. Θυμάσαι πώς ήταν όταν το αγόρασα...

Μια χαρά πάνε τα μαθήματα, έχω κάνει ήδη 3 και με χώνει αρκετά, κάτι το οποίο θέλω κι εγώ βέβαια, ώστε να προχωράω γρήγορα τώρα που έχω χρόνο. Παράλληλα μελετάω και κάποια κομματάκια που και που και προσπαθώ να βρω μια μπαντούλα να ασχολούμαι. Θέλω/χρειάζομαι την επαφή και με μπάντα και με ακουστικά τύμπανα, έστω μια φορά τη βδομάδα. 'Ιδωμεν.

ypersyntelikos
14-02-2015, 13:32
Μπλίτζερ πόσο πήγε το μαλλί;

Taliban
14-02-2015, 14:25
Ο δασκαλος μου ειχε φτιαξει ενα δικο του πρωτογονο σετακι ηλεκτρονικων, κοβοντας το παλιο του σετ, προσαρμοζοντας το πανω σε ξυλινες βασεις και βαζοντας triggers. Με εναν καλο εγκεφαλο ακουγονται μπομπα και η αισθηση ηταν σχεδον φυσικη. Νομιζω οτι και σε θεμα κοστους δε πρεπει να βγαινουν ιδιαιτερα ακριβα.

Ωραια αυτα τα roland που ανεβασατε παντως. Εχουν ωραια αισθηση. Μεγιες και καλο κοπανημα :-D :-D :-D

BURNIN AMBITION
14-02-2015, 15:05
δωσε πονο ρε. οταν βρεις μπαντα ενημερωσε. θα κανουμε λαιβ παρεουλα

BLiTzER
14-02-2015, 15:50
@ypersyntelikos: Ποιο μαλλί; Όλο το σετ; Το VH-11 μόνο; Κάτι άλλο;

H πιο οικονομική λύση είναι custom set με triggers. Ειδικά αν μπορείς να κάνεις τη δουλειά μόνος σου, θα σου στοιχίσει ψίχουλα. Ακόμα και με φθηνό εγκέφαλο, τα περνάς μέσα από ένα λαπτοπάκι και είσαι κουλ.

Πηγαίνω με διάφορες μπάντες για πρόβες τον τελευταίο καιρό, αλλά οι μισές θέλουν έτοιμο/έμπειρο ντράμερ και οι άλλες μισές δεν αρέσουν σε μένα. Πάω σήμερα για μια ακόμα "audition" ^^

ypersyntelikos
14-02-2015, 16:00
@ypersyntelikos: Ποιο μαλλί; Όλο το σετ; Το VH-11 μόνο; Κάτι άλλο;

Όλο το πακέτο 100%. Ό,τι βλέπω εκτός από το χαλάκι και τον καναπέ :)

BLiTzER
14-02-2015, 16:12
Χαχ, δεν ξέρω τώρα, πρέπει να υπολογίσω, γιατί τα περισσότερα τα έχω πάρει μεταχειρισμένα σε διάστημα αρκετών μηνών.

Η αρχική αγορά ήταν 450. Τα 4 mesh pads γύρω στα χμ.... 500; Ίσως 550. Το hihat 270, μαζί με τη βάση. 550 τα 3 πιατίνια, μαζί με μια έξτρα βάση που χρειάστηκα και 160 το kickpad (όλα καινούρια). Διπέταλο 90. Και κανά 100ρικο, αν θυμάμαι καλά, το monitor.

Σύνολο: Πωπω μαλάκα 2100-2200...

SpiritCrusher
29-09-2015, 20:53
Ok μιας και τα βρήκατε και τα συμφωνήσατε με τα 2box και τα Rolandς, για πείτε:

Πέρα από το να σκάσει κάποιος 2χιλιαρα για 2box ή ~1000e για TD-11K, υπάρχει κάποιος πιο οικονομικός τρόπος για κάτι αξιοπρεπές ή δεν αξίζει;
Πχ. τα Alesis λένε τίποτα;
Συμφέρει να πάρει κάποιος, για πιο μακροχρόνια φάση, κομμάτια πχ από το TD-11 και να αφήσει τον εγκέφαλο που κοστίζει πολύ για μετά; Μπορείς πχ να κάνεις την ίδια δουλειά με κάνα laptop/PC μέχρι τότε;
Κάποια άλλη πρόταση;

supermachoman
29-09-2015, 21:02
Ok μιας και τα βρήκατε και τα συμφωνήσατε με τα 2box και τα Rolandς, για πείτε:

Πέρα από το να σκάσει κάποιος 2χιλιαρα για 2box ή ~1000e για TD-11K, υπάρχει κάποιος πιο οικονομικός τρόπος για κάτι αξιοπρεπές ή δεν αξίζει;
Πχ. τα Alesis λένε τίποτα;
Συμφέρει να πάρει κάποιος, για πιο μακροχρόνια φάση, κομμάτια πχ από το TD-11 και να αφήσει τον εγκέφαλο που κοστίζει πολύ για μετά; Μπορείς πχ να κάνεις την ίδια δουλειά με κάνα laptop/PC μέχρι τότε;
Κάποια άλλη πρόταση;

Ανάλογα τις απαιτήσεις σου - έχω δει το αξιοπρεπέστατο TD4-KX2 (http://medias.audiofanzine.com/images/normal/roland-td-4kx-393991.jpg) να φεύγει στο noiz για 450 ευρά.
Ωραίο είναι και το Alesis DM10 αν δεν έχεις πρόβλημα με το θόρυβο, αν και νομίζω ότι και αυτό κυκλοφορεί πλέον και με mesh heads.

τα θες για να μάθεις να παίζεις? τα θες γιατί ξέρεις να παίζεις και θες να εξασκείσαι σε σετ? τα θες γιατί ξέρεις να παίζεις και θες να ηχογραφείς σπίτι σου?

SpiritCrusher
29-09-2015, 22:45
τα θες για να μάθεις να παίζεις? τα θες γιατί ξέρεις να παίζεις και θες να εξασκείσαι σε σετ? τα θες γιατί ξέρεις να παίζεις και θες να ηχογραφείς σπίτι σου?

A, πιο πολύ το ψάχνω να δω τι επιλογές υπάρχουν μήπως και το άρχιζα. Το ιδανικό θα ήταν να πάρω για να μάθω να παίζω, μετά με μερικές προσθήκες να γινει ένα καλό για εξάσκηση και, γιατί όχι, μακροπρόθεσμα να καταλήξει και στο 3ο. Κατα κάποιο τρόπο επειδή δεν είμαι και μεγάλος φαν της διαδικασίας να πουλάω πέρα δώθε, ήθελα να δω τους 2 δρόμους: α) Κάτι αξιοπρεπές που ίσως αλλάξει όταν ανέβω level β) κάτι καλό που χτίζεται κάπως modular για να μοιραστεί το κόστος αλλά μένει για πάντα. Βασικά δεν έχω και πολύ ιδέα όπως φαίνεται, λολζ.

Mesh heads έρχονται μόνο pre-installed; Δεν αλλάζουν αν πάρεις meshes ξεχωριστά; Γιατί ο σκοπός γενικά των e-drums όπως το βλέπω εγώ τώρα είναι καθαρά το θέμα πρακτικότητα/θόρυβος.

BLiTzER
30-09-2015, 00:49
Αν διάβαζες τις προηγούμενες σελίδες, δε θα είχες απορίες :P Εγώ πήρα πλήρες σετάκι με γαμάτο εγκέφαλο (TD-9), με 450 ευρώπουλα. Και από κει και πέρα το "αναβάθμισα" σιγά-σιγά σε αυτό που είναι τώρα. Βέβαια και όπως ήταν αρχικά, είναι υπεραρκετό για να μάθεις να κρατάς τις μπαγκέτες και να εξασκείς paradiddles.

supermachoman
30-09-2015, 01:05

A, πιο πολύ το ψάχνω να δω τι επιλογές υπάρχουν μήπως και το άρχιζα. Το ιδανικό θα ήταν να πάρω για να μάθω να παίζω, μετά με μερικές προσθήκες να γινει ένα καλό για εξάσκηση και, γιατί όχι, μακροπρόθεσμα να καταλήξει και στο 3ο. Κατα κάποιο τρόπο επειδή δεν είμαι και μεγάλος φαν της διαδικασίας να πουλάω πέρα δώθε, ήθελα να δω τους 2 δρόμους: α) Κάτι αξιοπρεπές που ίσως αλλάξει όταν ανέβω level β) κάτι καλό που χτίζεται κάπως modular για να μοιραστεί το κόστος αλλά μένει για πάντα. Βασικά δεν έχω και πολύ ιδέα όπως φαίνεται, λολζ.

Mesh heads έρχονται μόνο pre-installed; Δεν αλλάζουν αν πάρεις meshes ξεχωριστά; Γιατί ο σκοπός γενικά των e-drums όπως το βλέπω εγώ τώρα είναι καθαρά το θέμα πρακτικότητα/θόρυβος.

έχει ένας τα DM10 με 500 ευρώ στο noiz, στη συνέχεια αγοράζεις ένα conversion kit: http://www.682drums.com/Alesis-Conversie-set-c-260.html

το πρόβλημα με τα μεταχειρισμένα είναι ότι πωλούνται σε bursts, πέρσι τέτοια εποχή το noiz είχε γύρω στα πέντε TD9 για πούλημα, τώρα δεν έχει κανένα. αν έχεις υπομονή μπορείς να βρεις ευκαιρία σαν του Μπλίτσερ.

η βαρετή αλλά ορθόδοξη πρόταση: αγοράζεις μπαγκέτες, αγοράζεις practice pad, σου στέλνω παρτιτούρες, κάνεις ασκήσεις μέχρι να βρεις μια καλή ευκαιρία για drumset.
πιθανότατα θα το βαρεθείς γρήγορα όμως

shora
30-09-2015, 18:28
αν εχεις διαθεση και θες να το πας τσουκου-τσουκου ακαδημαϊκα

η βαρετή αλλά ορθόδοξη πρόταση: αγοράζεις μπαγκέτες, αγοράζεις practice pad, σου στέλνω παρτιτούρες, κάνεις ασκήσεις μέχρι να βρεις μια καλή ευκαιρία για drumset.
πιθανότατα θα το βαρεθείς γρήγορα όμως

ο BLiTzER ηταν πολυ τυχερος για τον εγκεφαλο κυριως, προς τα κει ηθελα να κινηθω κι εγω και κατεληξα στα dm10x εδω κι ενα χρονο με τα οποια ειμαι ευχαριστημενος καθως ειναι αρκετα value, αλλα ισχυει το προαναφερθεν θεμα με τον θορυβο. εδω και λιγο καιρο πουλιουνται προκαθορισμενα με mesh. οσο για το 3ο midi να υπαρχει (https://www.youtube.com/watch?v=FXdrnE0OFs0) και καλη διαθεση.

BURNIN AMBITION
01-10-2015, 00:28
ta alesis ειναι πιο θορυβωδη απο τα παντα.
απο εκει και περα για να λεμε αληθειες, τον πρωτο χρονο εν χρειαζεαι καν τυμπανα. ενα ζευγαρι μπακετες. ουτε καν πεταλι.

supermachoman
01-10-2015, 01:07
ta alesis ειναι πιο θορυβωδη απο τα παντα.
απο εκει και περα για να λεμε αληθειες, τον πρωτο χρονο εν χρειαζεαι καν τυμπανα. ενα ζευγαρι μπακετες. ουτε καν πεταλι.

μπα, δε κρατιέται το ενδιαφέρον κανενός έτσι. εκτός αν πηγαίνει σε ενοικιαζόμενη αίθουσα και ξεκαυλώνει μια στο τόσο

BURNIN AMBITION
01-10-2015, 01:11
δεν διαφωνω. εγω το ειπαπιο πολυ για να καταλαβει οτι στην αρχη δεν χρειαζεται πολλα πολλα. αλλα οντως δεν χρειαζεται τιποτα παρα μονο μπακετες στην αρχη. αφου θελει να ψαχτει αν γουσταρει ασ παρει td4 ή td3 και ειναι κομπλε. και οταν παρει την αποφαση το σκοτωνει και περνει ενα καλο.

Xtikio
01-10-2015, 22:09
Γενικά στην αρχη αυτό, στο τέλος το άλλο δεν βγάζει νόημα. Απτην αρχή μέχρι το τέλος χρειάζεται απλά να παίζεις και να περνάς καλά.

BLiTzER
01-10-2015, 22:32
Φίλε, εδώ δεν παίζουμε έγχορδα, που κουνάς τα χέρια και γίνεσαι βιρτουόζος. Χρειάζεται εγκέφαλο και όλα τα άκρα. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις. Αλλιώς δε θα περνάς πολύ καλά.

SpiritCrusher
01-10-2015, 23:28
Thank you my niggas, Μπλίτζερ είσαι αμπλαούμπλης.

Δεν έχω σκοπό να πάρω τώρα (αν πάρω), οπότε μπορώ να περιμένω για το καλό DEAL. Πιο πολύ να είχα μια ιδέα για το τι επιλογές έχω και πόσο κοστίζει η κάθε μια ώστε: α) Να το αποκλεισω μια και καλή β) Εφόσον μπορούμε, να κάνουμε τα οικονομικά μας για το μέλλον βρε αδερφέ!

Απλά να....πάμε για 2box μτχ; Αν κόψουμε τον εγκέφαλο μπορούμε να βάλουμε στο PC για λίγο καιρό, να κόψουμε κόστος; Το ίδιο για Roland. Ποια Roland; Μιας και παίρνετε κομμάτια απότι βλέπω, αξίζει να πάει κάποιος σιγά σιγά να πάρει στην αρχή ένα rack + 1 snare και να βάζει pads/cymbals ένα ένα ή όχι;
Είχαμε πολλά ερωτήματα αλλά τώρα είμαστε σχετικά κουλ.

supermachoman
02-10-2015, 00:06
Απλά να....πάμε για 2box μτχ; Αν κόψουμε τον εγκέφαλο μπορούμε να βάλουμε στο PC για λίγο καιρό, να κόψουμε κόστος; Το ίδιο για Roland. Ποια Roland; Μιας και παίρνετε κομμάτια απότι βλέπω, αξίζει να πάει κάποιος σιγά σιγά να πάρει στην αρχή ένα rack + 1 snare και να βάζει pads/cymbals ένα ένα ή όχι;
Είχαμε πολλά ερωτήματα αλλά τώρα είμαστε σχετικά κουλ.

Χωρίς εγκέφαλο και πάλι χρειάζεσαι κάτι τέτοιο για να τα συνδέσεις στο πισί: http://www.thomann.de/gr/alesis_trigger_io.htm
roland κοιτάς για td4/td9/td11. κομμάτι-κομμάτι δεν αξίζει, in the long run θα σου πάει πολύ ακριβότερο (και κάποια κομμάτια, όπως πχ το rack, είναι πολύ δυσεύρετα)

να θυμάσαι ότι το πιο σημαντικό κομμάτι του σετ είναι το σκαμνί, θα χρειαστεί να σκάσεις κι εκεί λεφτά :)

BLiTzER
02-10-2015, 09:21
Αν σκοπεύεις όντως να ασχοληθείς, περίμενε να βρεις td9, έστω τον εγκέφαλο, σε καλή τιμή. Οι υπόλοιποι είναι ένα επίπεδο κάτω. Racks έχω δει αρκετά συχνά να πουλάνε σκέτα. Μπορείς να το χτίσεις σιγά-σιγά έτσι. Ναι ίσως στο τέλος να σου έχει στοιχίσει παραπάνω, αλλά θα φεύγουν λίγα λεφτά κάθε 1-2-3 μήνες, οπότε /care.

Αν θες απλά να κάνεις την καύλα σου και πιθανότατα θα τα παρατήσεις σε 3 μήνες, πάρε οτιδήποτε. Μπορείς, πάντως, όντως να ξεκινήσεις με ένα ζευγάρι μπαγκέτες και ένα practice pad και να δεις πόσο σου κάνει κούκου η φάση. Έτσι κι αλλιώς μέχρι να αναπτύξεις αίσθηση χρόνου, grips κτλ και ολόκληρο σετ να'χεις, δε θα μπορείς να κάνεις τίποτα.

ΥΓ. Υποθέτω ότι είσαι παντελώς άπειρος.

BURNIN AMBITION
02-10-2015, 11:35
στη φαση που εισαι ολα εχουν να κανουν με τον δασκαλο. εγω σε σετ του γκιταρ χιρο επαιζα για ενα χρονο. πουτσα μου. και μαλιστα χωρις ηχο προφανως ε. απλα για να βαραω. θα μπορουσα να εχω και καρεκλες. δεν με ενοιαζε, γιατι ο δασκαλος με πορωσε και ειδα το φως το αληθινο. δε ρεστ ιζ χιστορι.(παλι ασχετος ειμαι χαχα)

supermachoman
09-10-2015, 00:18
https://www.facebook.com/groups/vangelis.spanakakis/permalink/10153344178366888/

νομίζω αυτό εδώ είναι καλή περίπτωση, η Pintech είναι η καλύτερη μάρκα για DIY εκεί έξω, ο Roland είναι μεν παλιός, αλλα κάνει φοβερή δουλειά (και παρ'όλο που είναι ο παππούς του TD11, έχει αξία μεταπώλησης)

babality
10-10-2015, 14:13
Φίλε, εδώ δεν παίζουμε έγχορδα, που κουνάς τα χέρια και γίνεσαι βιρτουόζος. Χρειάζεται εγκέφαλο και όλα τα άκρα.
φιλε μην εισαι τετοιος ηαριτης

zeo
21-11-2015, 02:14
https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/12235028_1495948990734033_3794177811733517564_n.jpg?oh=25e1a9bd9b149aa46ceaf15d348cd067&oe=56EAD1C9

supermachoman
07-03-2016, 21:41
http://smart.noiz.gr/details.php?id=286597

αν είναι αυτό της εικόνας, όποιος ψάχνει τύμπανα να σπεύσει

BLiTzER
07-03-2016, 21:44
Όντως. Μάλλον επειδή είναι στον διάολο.

SpiritCrusher
07-03-2016, 21:54
http://smart.noiz.gr/details.php?id=283764

Κι αυτό δεν είναι οκ;

supermachoman
07-03-2016, 23:24
http://smart.noiz.gr/details.php?id=283764

Κι αυτό δεν είναι οκ;

ναι, όχι καμιά τρελή ευκαιρία λόγω του προβλήματος που αναφέρει, και επειδή είναι το ΜΚ1 (χειρότερο hardware)
δυσεύρετο drumset στη νορμάλ του τιμή

supermachoman
17-06-2016, 09:10
Υπάρχει ένα td4k στο νόιζ αυτή τη στιγμή (mesh heads και extra crash) στα 450.

πολύ καλή τιμή, αν ψάχνει κανείς τίμιο σετ να τρέξει

Gamopanagy
21-06-2016, 02:37
καλησπερα συναδελφοι ντραμεροσπασικλες , δινω εναν εγκεφαλο Roland td8 300 ευρα , αμα ενδιαφερεται κανεις pm .

BLiTzER
14-10-2016, 09:26
Δεν πρόκειται για ηλεκτρονικά και βαριέμαι να ανοίγω αγγελία, οπότε το γράφω εδώ.

Τελικά άνοιξα αγγελία. ΧΑ!

BURNIN AMBITION
15-10-2016, 04:02
τι εγινε ρε?? παρατας το αθλημα γαμωτο?

BLiTzER
15-10-2016, 12:56
Πολύ πιθανό. Προς το παρόν πουλάω πιατίνια+ταμπούρο, τα οποία αγοράστηκαν για κάνα λάιβ, αφού στα πρώτα 2 μου είχα δανειστεί του Τόλη, αλλά τελικά δε βγήκαν ποτέ από τη ντουλάπα.

Για τα ηλεκτρονικά, το σκέφτομαι. Η αλήθεια είναι ότι έχασα την όρεξή μου/δεν υπάρχει αρκετός χρόνος να κάνω τα πάντα.

babality
15-10-2016, 13:29
μειον ενας ντραμερ σ'αυτο τον κοσμο. ωραιοι ειστε ρε. να δω τι θα πειτε στα παιδια σας. εγω ενα φεγγαρι επαιζα τυμπανα. αλλα επιασα δουλεια κι εκανα εσενα αχαιρευτε και τα παρατησα...

μπραβο μπαμπα
https://media3.giphy.com/media/6mcB2tqIWuV3O/200_s.gif

BLiTzER
15-10-2016, 13:58
Αν ακούσετε κανέναν που θέλει αναβαθμισμένο TD-9 KX2, σε υπεράψογη κατάσταση, με διπέταλο Pearl και Roland monitor, μου λέτε. Αλλά δε νομίζω ότι θα πέσω ιδιαίτερα χαμηλά. Μου'χει στοιχίσει μια μικρή περιουσία και απ'ό,τι βλέπω στο noiz, πωλούνται 2 TD9 στα 1300-1350, αλλά το δικό μου είναι πιο πλήρες και σίγουρα πιο καινούριο, αφού τα μισά πράγματα αγοράστηκαν ολοκαίνουρια από thomann πέρσι.

supermachoman
15-10-2016, 14:30
μπορεί να τα δίνουν τόσο τα td9 τους, αλλά δε σημαίνει ότι θα φύγουν κιόλας. κανείς δεν έσκασε ποτέ τόσα για td9.

το max που έχω δει να πωλείται td9kx2 με full mesh ήταν 1250 (επειδή είχε το χοντρό kickdrum και το "κανονικό" hihat).

BLiTzER
15-10-2016, 14:39
Το δικό μου έχει καλύτερα πιάτα, 2 περισσότερα, μόνιτορ και διπέταλο. :p Θα τα βάλω και αν πουληθούν. Δεν καίγομαι. Κωλοβαράω πού και πού. ^^

supermachoman
15-10-2016, 14:53
νταξ, εγώ προτείνω να δώσεις σίγουρα χωριστά το διπέταλο. Ίσως και το μόνιτορ. Θα φύγουν πολύ πιο εύκολα.

BLiTzER
15-10-2016, 15:12
Ναι, ίσως είναι καλύτερη ιδέα να τα δώσω χωριστά. Και τα 2-3 έξτρα πιάτα. Χμ. Τέλος πάντων, ακόμα δεν το έχω πάρει απόφαση. Ήταν περισσότερο "τα βάζω στα λεφτά που θέλω και ΑΝ πουληθούν". Θα δούμε...

Πάρτε και μια φωτό από το νέο μου δωμάτιο. ^^

http://i8.photobucket.com/albums/a10/blitzergr/20161015_141122b.jpg

Drain Bamage
15-10-2016, 17:20
Συμφώνω στο να τα βάλεις χωριστά.
(Έτσι ίσως τσιμπήσω και εγω κανα-δυο πράγματα που θέλω :oops: )

BLiTzER
15-10-2016, 18:30
Αχμού... τώρα βλέπω (δεν το θυμόμουν) ότι το KX2 έχει 3 PD-85 τομ και PD-105 ταμπούρο. Το δικό μου σετ έχει PD-125 ταμπούρο, 2 PD-105 και 1 PD-85 τομ, έξτρα crash (CY-14C) και σπλασάκι (CY-5 ). Οπότε ναι. Ούτε καν κοντά.

Update: CY-5, CY-14C, CY-13R, VH-11, KD-9 έφυγαν. Όποιος ενδιαφέρεται για κάτι από τα υπόλοιπα, πμ.

Update2: Module, rack, CY-12C έφυγαν. Έχουν μείνει μόνο τα pads, το διπέταλο και το μόνιτορ.

Update3: Stands, μόνιτορ, PD-105 πουλήθηκαν επίσης.

Update4: PD-125 έφυγε. Μου'χουν μείνει μόνο το PD-85, το διπέταλο, ένα μονό πετάλι και κάτι ψιλοπράγματα (ανταλλακτικά Roland, καλώδια, θήκες κτλ).

Update5: Έφυγε και το PD-85 και το διπέταλο. Μου έμεινε το Pearl P100 μόνο, το δίνω 20€.