Log in

View Full Version : η πεταλιερα του σαμανου

The Begging Shaman
10-11-2009, 22:31
εχω αυτην εδω την πεταλιερα

http://www.brankotrijic.com/wp-content/uploads/2008/10/voxx.jpg

και ειναι και γαμω τα εργαλεια, αλλα ειναι επισης τερας σε μεγεθος και βαρος και πολυ δυσχρηστη στις συναυλιες, οποτε ελεγα να την πουλησω και να το γυρισω στην κλασσικη λυση με τα πολλα διαφορετικα πεταλακια, γιατι ειμαι μεγαλος λατρης του αναλογικου ηχου.

για πειτε γνωμες και ταυτοχρονα αν μπορειτε προτινετε και κανα πεταλακι με βρωμια για να παιζω τις στονερο-φαζο-σλατζο-ντουμιες μου...

τσιαρς

lab
10-11-2009, 23:28
Ασε τα πεταλια και παρε κεφαλη!:razz:

Swollen
10-11-2009, 23:30
έχει δίκιο ο ντράμερ
πρώτα κεφάλι που θα σου κάνει
μετά τα υπόλοιπα

The Begging Shaman
10-11-2009, 23:37
οι κεφαλες ειναι πολλα λεφτα τα οποια προσπαθω ακομα να μαζεψω (βραχο βραχο τον καημο μου...)

η κεφαλα εχει βρεθει τελος παντων και ειναι κλασικη μεχρι σιχαμαρας (και πορτοκαλι στο χρωμα οπως φανταζεστε)

με τα πεταλακια τι παιζει? εχετε να προτινετε τιποτα?

lab
10-11-2009, 23:41
Αν παρεις την κεφαλα δεν θα θελεις πεταλι για παραμορφωση.
Μονο εφφε πεταλια.

Swollen
10-11-2009, 23:45
ποιο πορτοκαλί?
αν πας για παλιό θα θες και πετάλι για βρώμα. αν πας για καινούργιο δεν θες. απλά

για τα υπόλοιπα τώρα υπάρχουν τόοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοσα πολλά που πραγματικά δεν έχει νόημα. για πιο συγκεκριμένα πες τι σε ψήνει (ντιλέη, φέηζερ, ουά, μπλαμπλα..) να αρχίσει κουβέντα. αν και, αν ψαχτείς λίγο σε παλιότερα τόπικς υπάρχει ένα με πετάλια για γενικές πληροφορίες.

ότι άλλο χρειαστείς εδώ είναι ο τζίζους κ ο κόρονερ να σου πουν:razz:

The Begging Shaman
10-11-2009, 23:50
για καινουργιο 100αρη παω αλλα δεν εχω δει πουθενα footswitch περα απο το reverb....

οσον αφορα τα πεταλακια, ψαχνω ενα ωραιο παχυ και αρχιδατο fuzz ή distortion...τα υπολοιπα προς το παρον δεν με ενδιαφερουν, θελω πρωτα να χτισω εναν ωραιο βρωμικο ηχο και μετα θα τον πειραξω κ αυτον

lab
10-11-2009, 23:56
Εγω χωρις να μαι κιθαριστας(εχω ακουσει απειρες συζητησεις ομως:razz:) μου φαινεται λιγο βλακεια να πας να δωσεις πολλα φραγκα για κεφαλι ενω θα παιζεις στο καθαρο του με ενα πεταλι για βρωμα.
Οι δικοι μας με τους 50αρηδες δεν εχουν φουτσουιτσ για καθαρο βρωμικο, αλλα χαμηλωνοντας λιγο το βολιουμ της κιθαρας "καθαριζουν" πολυ τον ηχο.

Swollen
11-11-2009, 00:00
αρχιδότατο φαζ θα'χεις με το κεφάλι (υπάρχει φουτσουιτς, κ ας μην το λένε)
που σημαίνει ότι το πετάλι δεν θα το χρειαστείς.
μέχρι τότε όμως
γω έχω το russian big muff και δεν έχω παράπονο
και για φαζαριστά στονεροπράματα και για πιο σλαντζ! πράματα που το'χω δοκιμάσει είναι παραπάνω από καλό

βέβαια παίζει μεγάλο ρόλο που θα το βάλεις (πονηρούλη)
έχω παίξει με jcm800 (που προφανώς δεν το χρειαζότανε) και ήταν χάλια
στον sound city ταιριάζει γάντι (για τα γούστα μου τουλάστιχον)
γενικά πάρε κιθάρα και ξεκίνα μια βόλτα για να δοκιμάζεις πετάλια
μόνο έτσι θα βρεις

The Begging Shaman
11-11-2009, 00:05
big Muff γενικοτερα εχω ακουσει οτι ειναι μπομπατα πεταλια, αλλα οντως εχεις δικιο και μεχρι να παω να ακουσω δεν ξερω τιποτα....

που θα παει δεν θα τα μαζεψω τα φραγκα για το κεφαλι????

σε καθε μια των περιπτωσεων, αν χτυπησω ωραιο βρωμο-πεταλι και καποια στιγμη παιξει και η κεφαλα, πειραζει να βαζω και την βρωμα απο την κεφαλα και απο το πεταλι? θα σαπισει τελειως η κατασταση?

Swollen
11-11-2009, 00:10
δοκιμάζεις;-)

stam and the witches
11-11-2009, 00:21
Σήφη, άσε τους κεφαλολάγνους. Τράβα πάρε ένα πετάλι, πόσο πια να κάνει; σε 1 χρόνο που θα πάρεις το κεφάλι (γιατί δε σε κόβω για νωρίτερο) το πετάλι θα έχει αποσβέσει τα λεφτά του 100%.

Εγώ έχω Big Muff ρώσσικο. Μ'αρέσει γι αυτά που τυχαίνει να παίζω, θα το προτιμούσα λίγο πιο γλυκό όμως, όπως δλδ το αμερικάνικο. Either way το βάζεις με τις κατάλληλες ρυθμίσεις και έχεις ένα τεράστιο εύρος για τις λίγες επιλογές που έχει (και τα ελάχιστα χρήματα ε).

T-Rex Mudhoney επίσης γαμάει το κόσμο όλο, κάπως πιο "ροκ", δε χάνεις τπτ να τσεκάρεις.

Fuzz Face σταθερή αξία, αν έχεις υπόψιν τον ημίγλυκο-μεσαία θέση μαγνητών σε στρατοκάστερ και γενικότερα αντίληψη καθαρού παιξίματος και όχι γκαζιάρικου (δλδ Hendrix). Είναι 100κάτι ευρώ, όμως κατασκευάζεται εύκολα αν έχεις μεράκι (εγώ 2 χρόνια τώρα βαριέμαι να το ξεκινήσω, ενώ ξέρω ότι δε θέλει πάνω από 2-3 ώρες δουλειάς).

Ένα πετάλι που είναι γενικά άγνωστο και από τα όσα έχω ακούσει πρέπει να γαμάει, είναι το Catalinbread. Δεν υπάρχει σε θώμανς κλπ, στέλνεται από τον κατασκευαστή του κατευθείαν. Είναι του μπασσομεσαίου όραντζ φαζ, οι μαρτυρίες μιλάνε για αριστούργημα. Ιδού και βίντεο:

vuTi2fTKMfE&feature=related

Δεν είναι αντιπροσωπευτικό, όμως δε χρησιμοποείται και με την ανάλογη φουλ μπασσαδούρα για να πάρεις μία ιδέα.

Και τέσπα, μην το ζαλίζεις καν, τράβα πάρε ένα πετάλι να το καρφώνεις στον μέσο μπαλλαντέρ-marshall και βλέπεις μετά πότε θα πουλήσεις/μαζέψεις λεφτά κλπ για τα υπόλοιπα :)

The Begging Shaman
11-11-2009, 00:38
αν και καθημενος ορθως εμιλησε....

kontan
11-11-2009, 01:59
καρφι κ τερμα ένταση θες.

The Good Son
11-11-2009, 15:04
Πάρε κεφαλή. Και αυτό γιατί σπάνια κάποιος με πολλά πετάλια μπορεί και να τα τιθασσέυει. Εαν γεμίσεις πετάλια κατα πάσα πιθανότητα κάθε εμφάνισή σου να είναι μια σαλάτα από θορύβους που θα αρέσει μόνο σε εσένα.
Πάρε μια κεφαλή. Μια όραντζ ή αν είσαι ΣΩΣΤΟΣ, πάρε Plexi και σταμάτα τα θορυβώδη και παίζε ΚΑΡΦΙ.

The Begging Shaman
11-11-2009, 15:11
ρε παιδια λετε για κεφαλες οραντζ και τα σχετικα, αλλα αυτα τα μηχανιμητα θελουν πολλα φραγκα (1500 την τελευταια φορα που κοιταξα) και το παρεις μια κεφαλα και την καρφωσεις οπου να ναι, φανταζομαι το ιδιο μπερδεμα θα ειναι. ασε που στις προβες τι θα κανεις αν δεν εχεις δικο σου χωρο? θα κουβαλας και την κεφαλη καθε φορα? εμενα προσωπικα και η πεταλιερα με δυσκολευει στις μετακινησεις...
συν τοις αλλοις οι κεφαλες για να παιξουν σωστα θελουν και την αναλογη καμπινα (πηγαμε ηδη στα 2000 συνολο ισως και παραπανω) αλλιως παει στραφη η κεφαλα στην random καμπινα που εχει ο καθε τυπος στο στουντιο ή στο μαγαζι του.. Εν τελει οσο το ψαχνω τοσο πιο ουτοπικη μου φαινεται η κατασταση "Κεφαλή"

The Good Son
11-11-2009, 15:58
Οκ πάρε πετάλια and enjoy your shitty music.

Swollen
11-11-2009, 16:31
Εν τελει οσο το ψαχνω τοσο πιο ουτοπικη μου φαινεται η κατασταση "Κεφαλή"

μέγα μέγα ΜΕΓΑ λάθος

ο ήχος που θα βγάλεις με τον όραντζ, τον πλέξι, τον engl, δεν υπάρχει περίπτωση να τον βγάλεις παίζοντας με έναν τυχαίο ενυσχιτή σε ένα τυχαίο στούντιο (ή και λάηβ ακόμα αν θες) με όσα πετάλια κ να του βάλεις
το πιο πιθανό είναι να συμβεί αυτό που λέει ο γουδσαν
όσο για την τιμή προφανώς κ έχεις δίκιο. απο προσωπική εμπειρία σου λέω να κάνεις υπομονή και να πάρεις κεφάλι, δεν χρειάζεται να είναι ΤΟΥΜΠΑΝΟ 450 βατ και δε συμαζέυεται
και ένας 50άρης (αν ψαχτείς και πιο κάτω) θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο. τώρα αν αποφασίσεις να χώσεις πετάλια μετά είναι άλλο θέμα. αυτό που λέω είναι πρώτα φτιάχνεις τον βασικό ήχο (καρφί δλδ) κ μετά βάζεις τα μαραφέτια. αν πας ανάποδα δεν θα βγάλεις άκρη. ή τουλάστιχον το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο καλό.

το να πάρεις τα βσκ πετάλια προφανώς κ είναι σωστό. απλά κάθε φορά θα πρέπει να τα ρυθμίζεις στο εκάστοτε κεφάλι που μπαίνεις. χειρότερο από το να κουβαλάς το κεφάλι σου σε κάθε πρόβα/λάηβ πιστεύω

The Begging Shaman
11-11-2009, 17:21
μωρε καλα τα λετε ολοι και εγω αν ειχα τα λεφτα πρωτη κινηση θα ηταν η κεφαλα, αλλα η κριση μας εχει ξεσκισει λεμε...

50W λετε φτανουν για τις διαφορες γνωστες και αγνωστες καταστασεις ? (λαιβ σε μαγαζια, παραλιες, προβες κτλ)

δεν θελω να παρω την κεφαλα και να μην με φτανει η ενταση σε κανα μαγαζι...

Xtikio
11-11-2009, 17:23
pane pare oti sou kanei kefi na ksekavlwneis kai mhn to skeptesai polu polu.

stam and the witches
11-11-2009, 17:28
50W imo είναι υπεραρκετά. Σκέψου το και από την ανάποδη, αυτοί οι ενισχυτές για να ακουστούν όπως πρέπει πρέπει να τσιτωθούν στην ένταση, και φουλ ένταση στα 100W θα ναι λίγο μανίκι όπως και να χει να την πετύχεις, ειδικά σε πρόβες κλπ.

Κατα τ'άλλα, τσίμπα ένα καλό fuzzoπέταλο το πολύ 100 ευρώ μέχρι να πάρεις την κεφάλα και μην το σκέφτεσαι. Είναι μηδαμινό ποσό, είναι σα να λες ότι δεν παίρνεις ένα φιατάκι για να πας στη δουλειά σου γιατί σε 20 χρόνια σκοπεύεις να πάρεις φερράρι ;)

Swollen
11-11-2009, 18:23
αούα γω δε λέω να μην πάρει τπτ μέχρι να πάρει κεφάλι εε
προφανώς να πάρεις πεταλάκια να κάμεις τη δουλειά σου (παραμόρφωση καλή, ουά, κ κάνα άλλο "περίεργο", το σύνολο μπορείς να το φτάσεις και καμιά 200αρα εβρά πουχού)

εγώ με βάση την πεταλιέρα λέγω
μην καταλήξει με 50 πετάλια κ όταν πάρει κεφάλι να μην του κάνει κανένα
δατς μάη ποιντ

The Begging Shaman
11-11-2009, 18:28
η πεταλιερα για πολλους και διαφορους λογους μαλλον θα φυγει....εχει αρχισει και με ξεβολευει αφανταστα... χανομαι μες τις ρυθμισεις

kontan
11-11-2009, 21:30
τα κεφάλια ειναι εντελως μη-πρακτικά εάν ζητας όντως να βρίσκεις τον ήχο σου όπου κ αν πηγαίνεις. οσο γαμάτος κ αν ειναι ο χψ οραντζ, οταν τον καρφώσεις σε μια mesa θα βγαλει ΕΠΟΣ ήχο, εάν όμως πας να παιξεις καπου που εχει behringer (βλεπε τα μισα προβάδικα) τι γίνεται; ή ακόμα χειρότερα, εαν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καμπίνα να τον καρφώσεις; ε;
πάρε έναν κόμπο άμα θες ήχο που θα πηγαίνει παντού μαζί σου. άμα επιμένεις στη κεφαλή όμως έχε υπόψιν σου οτι πρεπει να κουβαλας κ καμπινα κ καρότσα.
κ μην ακούσω οτι το ηχείο παιζει δευτερεύοντα ρόλο. έχω ακούσει γαμώ τους ενισχυτές να αχρηστεύονται με μουφοκαμπίνες.

για πετάλια που λες: διάφοροι που είχαν αλυσίδες κ συλλογες με μεμονομένα πεταλάκια, το γύρισαν στη tonelab γτ ηταν compact κ ειχε σχετικα αναλογικό ήχο απο τις υπόλοιπες πεταλιέρες (δε την εχω ακουσει, δεν εκφέρω άποψη). Το καλό με τα πετάλια είναι πως σίγουρα θα ειναι ανώτερα ποιοτικά-ηχητικά απο μια πεταλιέρα (προφανως) αλλα κ οτι μπορεις να δοκιμάσεις διάφορες συνδεσμολογίες-σειρές με μοναδικά αποτελέσματα, ειδικά οταν παίζουν stereo in-outs (ουάου!). Το αρνητικό ειναι πως θα κοστίσουν σαφως πολυ περισσότερο κ επίσης μπορει να καείς άσκημα, κ αμα σε πάρει η μπάλα, το σπορ ειναι πανάκριβο απόσο γνωρίζεις. επίσης τα πεταλάκια έχουν περισσότερα αναλώσιμα (μπαταριες, μετασχηματιστές, καλωδιάκια), κ άσε που άμα έχεις μπόλικα κ σου χαλασει ενα καλωδιάκι στο λαηβ, τρεχα βρες ποιο ειναι...

επανέρχομαι λοιπον: άμα θες μόνο σλατζοφαζοκαταστάσεις μόνο στεγνό καρφί ειναι αυτο που θες. απόσο σε έχω κόψει όμως θα αρχίσει να σε πέρνει η μπάλα με ψυχεδελοκαταστασεις, οπότε delay, phaser/flanger κ wah θα ειναι στο μενού σου σύντομα :P

οπότε διαλέγεις:
κόμπο = ο ήχος σου παντού
κεφαλη = στανταρ ήχος μονο με καμπίνα + τρελό κουβάλημα (άμα όντως παρεις καμπίνα)

πεταλιέρα = την έχεις ήδη
πεταλακια = λιγο λιγοτερο κουβάλημα αλλα ακριβότερο σπορ με επικίνδυνες προεκτάσεις :P

Coroner
11-11-2009, 21:43
κεφάλι σε στούντιο που ξέρεις τι καμπίνα έχει. Τον mesa τον έχω βάλει και σε behringer καμπίνα και έκανα μια χαρά τη δουλειά μου.

combo είναι ότι χειρότερο για κουβάλημα. Κεφάλι + 2x12 πιο άνετα από combo.

Λέμε μαλακίες γιατί το παλουκάρι δεν έχει λεφτά ακόμα.

Στη θέση σου θα κράταγα πεταλιέρα και θα έψαχνα ήχους μέσω ιντερνετ αν βαριέσαι ή μάλλον θα πήγαινα σε στούντιο που έχει κομπλέ μηχανήματα και θα έπαιζα καρφί με τη κιθάρα μου.

kontan
12-11-2009, 02:40
δε μιλαμε μονο για studio όμως. σωστά σαμανε; επισης κεφαλι+2χ12 ειναι βαρύτερο απο έναν combo 2x12 (δε μιλαω για twin reverb που ειναι πασύβαρος ε).

τεσπα, άμα θες ένα πεταλι που θα φαζάρει κ θα κανει γκαζοθόρυβο σάπιο, παρε ενα μπιγκ μαφ ρώσσικο κ τελειωσες :P

The Begging Shaman
12-11-2009, 03:45
σωστα τα εχει πιασει ο κονταν... παιζουμε και κανα λαιβ που κ που οχι μονο προβες... προς το παρον Ρωσσικο Big Muff με βλεπω και την πεταλιερα να φευγει οταν πλησιασει (χρηματικα) να καλυψει το υπολοιπο για την κεφαλα...

Neuroscar
12-11-2009, 04:46
τεσπα, άμα θες ένα πεταλι που θα φαζάρει κ θα κανει γκαζοθόρυβο σάπιο, παρε ενα μπιγκ μαφ ρώσσικο κ τελειωσες :P

Απε που? =ρ

HIV
12-11-2009, 10:58
kagmakhs.

epishs Big Muff w/ Tone Wicker (http://www.ehx.com/products/big-muff-pi-with-tone-wicker)

egw afto phra teleftaia ,pidaei.
vevea an 8es sapio ixo na rixneis psagmena gomenakia (opa exw 8ewria.einai mia gomena psagmenh me ton gomeno ths sth sinavlia SOU,den skampazei mia vevea afth,apla 8elei na to paizei kamposh gia na mhn thn pidane gia ta vizia ths alla epeidi einai eksipnh.Paizeis esy me to petalaki ths VOODOLAB kserw kai gw h to FUZZ FACTORY h kai to rwssiko to Muff alla to xeis kanei modified.Exeis kai thn kefali kserw kai gw kai vgainei O APOLITOS IXOS pou ton zilevoun mexri kai oi electric wizard gia to poso kamenos einai kai to poses sixnotites tou leipoun. Leei o gomenos "kala o tipos einai o 8eos mou e,gamaei ,teleios,psagmenos" To akouei h gomena tou kai se exei pou se exei valei sto mati tosh wra epeidi paizeis kai exeis your 15 minutes,tone parataei kai erxetai sthn agalia sou gia na leei stis files ths oti vrike akoma pio psagmeno gomenaki)

tote to rwssiko,to rwssiko.

μπιζαριος
12-11-2009, 11:00
kagmakhs.

εγγυηση. :pink:

The Begging Shaman
12-11-2009, 16:18
πηγα σημερα και ακουσα Big Muff (το μεγαλο ρωσσικο-αμερικανικο-δενξερωκιεγω) σε συνδιασμο με το Phaser 100 της MXR και ενα EQ της Boss και γουσταρα την ζωη μου. Για εκει με βλεπω, ωραια απλα νοικοκυρεμενα πραματα....

η πεταλιερα παει προς πωληση... να γινει εδω η κατασταση ή να το παω στο Marketplace???

jezuz
12-11-2009, 16:29
Πολυ σωστο αυτο με τις καμπινες, παιζουν τεραστιο ρολο, ενισχυτες που εσπερναν σε μια καλη καμπινα, σε μια μουφα απλα δεν υπηρχαν, ενω μεγαλο ρολο παιζει και το καλωδιο της καμπινας, απο δοκιμες που εχω κανει σε βαρβατους ενισχυτες ενα ικανο καλωδιο καμπινας παιζει τεραστιο ρολο!

Οσο αφορα το θεμα πεταλακια, αν ειναι να δωσεις την πεταλιερα (ή να την εχεις για το σπιτι π.χ.) και να παρεις 2-3 το πολυ πεταλακια κανετο, αν ειναι να παρεις φαζ,οβερντραιβ, γουα, ντιλει, φλανγκερ και δεν ξερω τι αλλο, να ξερεις δεν θα σε βολευει σε σχεση με την πεταλιερα ουτε απο θεμα κουβαληματος, ουτε απο θεμα ρυθμισεων, ασχετα με το τι ηχο θα περνεις απο καθε λυση...

Το Big Muff το ειχα αρκετο καιρο εδω και το σκοτωσα, εχω ακουσει πολυ κοσμο να βγαζει καλο ηχο με αυτο, αλλα στα χερια μου μου φανηκε Μπιγκ Μουφα. Το φαζφακτορυ που εχει ενας φιλος ειναι κλασεις ανωτερο, ακους τι παιζεις και δεν το σαπιζει, οπως επισης και ενα πεταλακι που παιζω τωρα τελευταια, το GREEN FUZZ, που λογο ονοματος και μονο σπερνει ;-p

http://www.elevenelectrix.com/ShowRoom/ElevenElectrixG-Fuzz/G-Fuzz-On-Sidex150.jpg
http://www.elevenelectrix.com/

(Το δικο μου ειναι η νεα εκδοση και ειναι πιο τουμπανο απο εμφανιση και κυκλωμα).
Ο τυπος που το φτιαχνει ειναι γκουρου, κανει meditation πριν τα φτιαξει η τα παιξει και τετοια χαχαχαχχαχα

Οσο αφορα τον ενισχυτη, αν εχεις σκοπο να παιξεις με πεταλακια αποκλειστικα, κοιτα και κατι που να εχει καλο καθαρο και να συνεργαζεται με πεταλια, δεν ειναι απαραιτητος ο Οραντζ για τετοια δουλεια, Οραντζ θα παρεις οταν τον εχεις παιξει και γουσταρεις τον ηχο του και γουσταρεις να γινεις τρεντυμπο'ι'ς ;-p

Neuroscar
12-11-2009, 16:32
Ενταξει γαμω τους ηχους εχει. Εως τωρα, αλλα φθηνα distortions και fuzz μου φανηκαν ψιλο"ακραια".

Russian big muff η bass big muff pi (http://www.ehx.com/products/bass-big-muff-pi) για μπασσο ομως??

The Begging Shaman
12-11-2009, 16:49
το ακουσα και το μπασο-μαφ αλλα δεν μου ειπε κατι....
αυτο εδω ερωτευτηκα

http://www.dolphinmusic.co.uk/shop_image/uploads/Image/muff1.jpg

Swollen
12-11-2009, 17:28
καλά έκανες αλλά η μαγεία είναι εδώ

http://www.mohomods.com/images/MoMuff.jpg

:mrgreen:

The Begging Shaman
12-11-2009, 17:34
ερωτηξης: η αναφορα σε ρωσσικο - αμερικανικο φανταζομαι αναφερεται στην χωρα παραγωγης, αλλα η ουσια του ολου θεματος που ειναι? ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα στον ηχο? η απλα πουλαμε μουρη επειδη εχει κυριλλικη γραφη επανω? ολο το πρωι γυριζα και ρωσσικο δεν βρηκα να ακουσω (στα περισσοτερα μαγαζια δεν ηξεραν καν τι εννοουσα)

Swollen
12-11-2009, 17:42
μια δυο φορές έχω παίξει με το κανονικό και η διαφορά είναι ότι το ρωσικό είναι λιγο πιο "γκαζιάρικο"
το κανονικό είναι λίγο πιο "ζεστό"
εγώ πήγα γι'αυτό πειδή το είπε σταμ κ κοντάν
και επειδή είναι πιο ωραίο
α κ επειδή έχει πράσινο λαμπάκι που αν πας από πάνω του σε τυφλώνει κ δεν βλέπεις να το πειράξεις
κ έχει κ ανάποδα τα ινπουτ/αουτπουτ

γαμάει λέμε

Xtikio
12-11-2009, 17:45
ela kai einai kai ΡΩΣΣΙΚΟ koumounakia

Neuroscar
12-11-2009, 17:53
Nαι ρε λεμε αλλα για μπασσο ρωσσικο, μπεισ μπιγκ μαφφ η ΖΕΣΤΟ (κιθαρας) μπιγκ μαφφ?
Δυστυχως δε παιζει περα απο γιουτιουμπ να ακουσω-παιξω τιποτα απο κοντα οποτε ερωτω εσας!

The Begging Shaman
12-11-2009, 17:57
για μπασο εχω ακουσει οτι το Distortion III της MXR ειναι πολυ μπομπατο και με ενα EQ ισως....

να ετσι ειναι

http://www.boxguitar.com/Pack/catalog/images/1173410494_M115_463x342.jpg

stam and the witches
12-11-2009, 18:03
μια δυο φορές έχω παίξει με το κανονικό και η διαφορά είναι ότι το ρωσικό είναι λιγο πιο "γκαζιάρικο"
το κανονικό είναι λίγο πιο "ζεστό"
εγώ πήγα γι'αυτό πειδή το είπε σταμ κ κοντάν
και επειδή είναι πιο ωραίο
α κ επειδή έχει πράσινο λαμπάκι που αν πας από πάνω του σε τυφλώνει κ δεν βλέπεις να το πειράξεις
κ έχει κ ανάποδα τα ινπουτ/αουτπουτ

γαμάει λέμε

To πράσινο λαμπάκι είναι μόντα του καταστήματος από το οποίο το πήραμε :cool:

The Begging Shaman
12-11-2009, 18:06
To πράσινο λαμπάκι είναι μόντα του καταστήματος από το οποίο το πήραμε :cool:

το οποιο ειναι που??

Neuroscar
12-11-2009, 18:53
Σου γαμω λιγο το θρεντ σορρυ αλλα το του μπασσο μπλογκερ(http://www.ehx.com/products/bass-blogger) φαινεται επισης ναχει γαμω τους ηχους.

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/m0nGvMoPLX0&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/m0nGvMoPLX0&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

The Begging Shaman
12-11-2009, 18:57
κανε παιχνιδι ρε μην αγχωνεσαι! τι κανει τουτο? λουπες την μπασαδουρα ή την βρωμα? δεν καταλαβα.... αν κανει λουπες, κατι ψηφιακο το εμπιστευομαι πιο πολυ (Boss Loop Station πχ) αν μιλαμε για την βρωμια ειναι ωραια και γλυκια, εξαρταται φανταζομαι απο το τι ψαχνεις....

Neuroscar
12-11-2009, 19:01
Οχι οχι distortion-fuzz πεταλακι ειναι που επιλεγεις με διακοπτη τι απο τα 2 θελεις αλλα με πιο γλυκο και λιγοτερο συνολικα dist/fuzz απο το big muff η απο το mxr που προτεινες..Ετσι λεει δηλαδη.

Στο βιντεο ο τυπος βαζει/παιζει με το sustain στο τερμα οποτε μαλλον ισχυει =ρ

The Begging Shaman
12-11-2009, 19:05
γλυκια παραμορφωση μου ακουγεται αλλα μεσα απο Youtube βιδεο δεν παιρνω χαμπαρι ηχο... ειδικα με το μπασο θελω να νιωσω "γαργαλητο" στο στομαχι απο τσι χαμηλες συχνοτητες για να εκφερω αποψη! αλλα φανταζομαι θα ειναι λιγο δυσκολο να το βρεις ελλαδα καπου να το ακουσεις, εκτος κ αν το εχει παρει κανας φιλος και στο αφησει να το ψαχουλεψεις...

feeleash
12-11-2009, 22:08
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ngvYJtpXkM4&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ngvYJtpXkM4&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

The Begging Shaman
12-11-2009, 22:10
τι δεν εχει Bud Spenser μαζι του σ αυτο???:cry::cry::cry:

Neuroscar
12-11-2009, 22:32
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ngvYJtpXkM4&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ngvYJtpXkM4&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Αστα αυτα και στειλε μου το μσν σου να σε φλομωσω στις ερωτησεις =ρ

The Begging Shaman
18-11-2009, 18:26
η θεια απο το Σικαγο (ναι δεν κανω πλακα, απο το Σικαγο ειναι η γυναικα!) εστειλε με ταχυδρομειο ενα τεραστιο και υπεροχα λαχταριστο Big Muff π NYC

μας μενει το phaser... MXR τι λεει?

lab
18-11-2009, 18:42
To σμολ στοουν να παρεις!

Neuroscar
18-11-2009, 20:59
Λοιπον ε...Εκανα παραγγελια τη δευτερα ρωσσικο φαζζ και σμολ στοουν.
Ετσι και δε βγουν καλα σας γαμησα!

Θελω βοηθεια (καλα τουχω γαμησει το τοπικ) για παουερ σαππλαι.
Τι προτεινετε ? Μπαταρια η ρευμα, ενα που βγαινει σε πολλα ρευματα η ενα για το καθε πεταλακι, pedal board, η κατι που δεν εχω υποψη??

Ευχαριστω.

Πσ: σαμανε αν ακομα ψαχνεις ρωσσικο κοντακτ μι. Η και σμολ στοουν ακομα. Τα κοννε με τους Μογγολους (χειλ) και το λαθρεμποριο βοριοανατατολικοασιατικων πεταλακιων απεδωσε καρποι.

Om
19-11-2009, 01:18
+1 για το Mudhoney, απιστευτο αλλα βρωμιαρικο ταυτοχρονα. Αν θελεις πιο καθαρο overdrive τσεκαρε το fulltone OCD ειναι απλα γαματο.
To fuzzface μου αρεσει αλλα δεν παιρνει 9V τροφοδοσια κ ειναι ακυρο σχημα που μου τη σπαει στην πεταλιερα.

The Begging Shaman
19-11-2009, 02:02

Τι προτεινετε ? Μπαταρια η ρευμα, ενα που βγαινει σε πολλα ρευματα η ενα για το καθε πεταλακι, pedal board, η κατι που δεν εχω υποψη??

Ευχαριστω.

Πσ: σαμανε αν ακομα ψαχνεις ρωσσικο κοντακτ μι. Η και σμολ στοουν ακομα. Τα κοννε με τους Μογγολους (χειλ) και το λαθρεμποριο βοριοανατατολικοασιατικων πεταλακιων απεδωσε καρποι.

Γαμησε του ο,τι εχει και δεν εχει αδερφε, εδω ολοι μαζι τους ηχους ψαχνομεν...

περι τροφοδοσιας: εγω εχω αυτο το κλασσικο power-all που δινει γυρω στις 10 (για πολυ καμενες καταστασεις λεμε!) εξοδους ρευματος και ενα καρο σκατουλο-τσουτσουνια για ολα τα πρωτοκολα τροφοδοσιας (9V-12V και παει λεγοντας)
πολυ καλωδιουρα μεν αλλα ευκολο και αξιοπιστο δε. Βεβαια υπαρχουν μερικοι πουστηδες κατασκευαστες πεταλιων (βλ. Boss) που λενε οτι πρεπει να βαζεις μονο original τροφοδοτικο γιατι αλλιως χαλαει, αλλα εγω δεν τους πιστευω γιατι κατι τετοια δεν στεκει (με τις ελαχιστες γνωσεις ηλεκτρολογικων που κατεχω)

Απο την αλλη αν θες ευκολια στα παιξιματα και γρηγορο στησιμο για live και τα σχετικα οι μπαταριες ειναι μια καλη λυση, αλλα ειναι ακριβες (ειδικα αν παιζεις πολυ και εξαντλουντε), δεν ξερεις ποση ζωη εχουν ακομα και γενοκοτερα εινα μπαταριες! που σημαινει οτι αν υπαρξει καμια διαρροη ή αν μεινει πολυ καιρο χωρις χρηση μπορουν τα υγρα καλλιστα να σου ξεκωλιασουν το εκαστοτε πεταλακι.

περι μογγολων: θα τα πουμε πμ και μσν για να δουμε τι παιζει

The Begging Shaman
19-11-2009, 04:06
Delay ή Reverb? γιατι? μοντελα εταιριες και τα σχετικα??

α και δεν θελω ψηφιακιλα και πολλα κουμπακια... αναλογικα πραματα του στυλ "παταςκουμπι-βαζειεφε-δενεχειπαραπανωαπο2knobs"

Βρηκα ενα reverb με μια ΚΟΤΑ σχεδιασμενη πανω του, που γαμει, αλλα εχουν σταματησει την παραγωγη

μπιζαριος
19-11-2009, 10:47
ξερω οτι αργησα λιγο αλλα επειδη εισαι λιγο πλουσιος, γιατι οχι zendrive οβερντραιβ?

Om
19-11-2009, 11:03
To Malekko Reverb εννοεις? Αν δε θελεις να ψαξεις πολυ το θεμα reverb παρε το Holy Grail EHX το καινουργιο ειναι κ σε nano case, δε θα σου τρωει πολυ χωρο κ εχει μονο ενα knob. Αν θες ενα πιο πολυεργαλειο βρες ενα Boss RV-3 που εχει delay-reverb μαζι. Εγω αυτο εχω και ειναι απο τα αγαπημενα μου πεταλακια (μαζι με το PS-3 εχεις ωρες παιχνιδι)

Om
19-11-2009, 11:09

Ευχαριστω.

Παρε ενα 1-spot αν υπολογιζεις οτι τα πεταλακια σου θα εχουν ολα 9βολτη τροφοδοσια... (που καλο ειναι να το υπολογισεις γιατι ειναι βαρεμαρα να κουβαλας ξεχωριστα για καποιο αλλο πεταλι). Για το small stone δεν εχω ακουσει ποτε παραπονο. To Russian Muff μπορει να χρειαζεται καρφακι στην υποδοχη του ρευματος κ οχι κλασικο Boss βυσμα. Αν ναι τοτε αγοραζεις αυτο

http://www.visualsound.net/index.php/products/pedal_power_supplies/3.5mm_1_8_converter_c35

The Begging Shaman
19-11-2009, 13:54
ξερω οτι αργησα λιγο αλλα επειδη εισαι λιγο πλουσιος, γιατι οχι zendrive οβερντραιβ?

κατι εχεις καταλαβει λαθος μου φαινεται.....

@ΟΜ

ναι για το Malekko λεω γιατι ειναι και πολυ μπανικο και εχει και γαμω τους ηχους. αλλα ειναι και πανακριβο το καριολικο

ειμαι αντι-Boss, απλα δεν μπορω...δεν ξερω γιατι

Holy Grail βγαινει κ αυτο εκτος budget αλλα αν καταφερω και το βρω καπου να το ακουσω και ταιριαζει και εχει και ωραιο ηχο τοτε μπορει και να τα δωσω

Neuroscar
19-11-2009, 16:38
Παρε ενα 1-spot αν υπολογιζεις οτι τα πεταλακια σου θα εχουν ολα 9βολτη τροφοδοσια... (που καλο ειναι να το υπολογισεις γιατι ειναι βαρεμαρα να κουβαλας ξεχωριστα για καποιο αλλο πεταλι). Για το small stone δεν εχω ακουσει ποτε παραπονο. To Russian Muff μπορει να χρειαζεται καρφακι στην υποδοχη του ρευματος κ οχι κλασικο Boss βυσμα. Αν ναι τοτε αγοραζεις αυτο

http://www.visualsound.net/index.php/products/pedal_power_supplies/3.5mm_1_8_converter_c35

Θενξ φορ δε ινφο =)
Ευτυχως ναι ολα εχουν 9β τροφοδοσια.
Μια ακομα ερωτηση. Εχω εγω ενα τροφοδοτικο. Το χρησιμοποιω για το ηδη υπαρχον πεταλακι και δουλευει κανονικα.
Αν παρω απλα ενα τετοιο
http://images6.thomann.de/pics/prod/194240.jpg
θα μου κανει τη δουλεια μου να δινει τροφοδοσια και σε 2-3 ακομα πεταλακια η τιθεται μετα θεμα συμβατοτητας, +/- κτλ?

stam and the witches
19-11-2009, 16:53
Συμβατότητα τίθεται μόνο με κάτι καμμένα πετάλια τύπου Moog. Κομπλέ θα σαι.

kontan
19-11-2009, 21:04
μην ορκίζεσαι. πριν λίγες μέρες έκαψα το reverb μ επειδη έβαλα καταλάθος λάθος μετασχηματιστή (1000mA αντι για 300mA). Το onespot νομιζω ειναι κλασσικο 1000mA 9volt. Ειναι οκεη για παραμοφώσεις στο 99% τους, αλλα σε modulation κ delay/reverb πεταλια καλό θα ήταν να διπλοτσεκάρεις τις λεφτομέριες.

BibleBlackBird
19-11-2009, 21:20
Τ-rex mudhoney τρελο πεταλι παντως. Εγω αυτο χρησιμοποιω και εχει τρελες δυνατοτητες, απο απαλο blues overdrive μεχρι και fuzzατο lead που στην ουσια προσομοιωνει τα μονταρισμενα big muff των mudhoney, μονο που (κατεμε) ειναι πολυ πιο ευηχο και ευελικτο.

Απο κει και περα το καλυτερο fuzz που εχω ακουσει ποτε στη ζωη μου και που παραδοξως δεν εχει αναφερει κανεις εδω ειναι το 69' της fulltone (αντε και το 70') και αυτο ομως ΑΝ το βρεις καπου. (Χλωμο:sad:).

Για reverb εγω θα προτεινα το holy grail της electroharmonix γιατι ξεφευγει απο τα κλασσικα reverb που απλα σου δινουν το λεγομενο 'spring boost' και σου γλυκαινουν τον ηχο ενω το holy grail σου θυμιζει εκκλησια ωρες ωρες.:touched:

Απο κει και περα, οτι πεταλι και να παρεις, οσον αφορα τα κλασικα 'εφε' δε μπορεις να κανεις και λαθος με 2 3 ωρες ερευνας, δηλαδη τσαμπα η συζητηση απο τη στιγμη που υπαρχει το Γιουτιουμπ.

Neuroscar
19-11-2009, 21:43
μην ορκίζεσαι. πριν λίγες μέρες έκαψα το reverb μ επειδη έβαλα καταλάθος λάθος μετασχηματιστή (1000mA αντι για 300mA). Το onespot νομιζω ειναι κλασσικο 1000mA 9volt. Ειναι οκεη για παραμοφώσεις στο 99% τους, αλλα σε modulation κ delay/reverb πεταλια καλό θα ήταν να διπλοτσεκάρεις τις λεφτομέριες.

Λοιπον.
Σοβαρο αυτο που ειπες επειδη η αλυσιδα μου περιλαμβανει modulation (το phaser θεωρειται modulation σωστα?)..
Εγω εχω μετασχηματιστη στα 600μΑ.
Θελω να συνδεσω russian big muff/EH small stoneBEHRINGER V-TONE BASS BDI21..
Παιζει να καει τιποτα?
Θα φτανει η ισχυς για ολα?

BibleBlackBird
19-11-2009, 21:50

το onespot παντως νομιζω ειναι 1700 mA και ανεξαρτητα απο τα αμπερ το πεταλιου το τροφοδοτει αφου ρυθμιζει αυτοματα την ενταση αναλογα με το πεταλι, εκτος βεβαια αν ειναι πανω απο 1700 mA.

Παντως γενικα το μονο προβλημα που εχω ακουσει για one spot ειναι οτι ειναι λιγο θορυβωδες.

kontan
20-11-2009, 02:20
αυτο με τη μοιρασιά στο onespot δε το γνωρίζω. Δε μπορώ να φανταστώ τον τρόπο με τον οποιο μπορεί να γίνεται βέβαια, αλλά δεν είμαι ηλεκτρονικός για να μπορώ να εχω πλήρη εικόνα. Ας πούμε έχω δει να τροφοδοτήται DL-4 (9v 2000mA) με one spot κ αλλα 7-8 πεταλακια στη σειρα. Έπαιζαν όντως, αλλά δε ξέρω τι επιπτώσεις είχε στη τελική απόδοση κ στη διάρκεια ζωής τους.
Οι μετασχηματιστές γενικώς ειναι θορυβώδεις, γιαυτο κ στις περισσότερες περιπτώσεις προτείνονται μπαταρίες (τουλάχιστον στις παραμορφώσεις που εκει φαινεται περισσότερο το πρόβλημα, κ ειναι κ λιγότερο ενεργοβόρες).

Νέγροσκαρ: δε ξέρω :P η λογική λεει πως η παραπάνω τάση καίει τη συσκευή, αλλά έχω δει μετασχηματιστή χαμηλότερης τάσης να καίει πετάλι. Μπορεί να ήταν ελαττωματικό ή να έπαιξε περιεργη σφαλιάρα στη τάση της ΔΕΗ(ς) ή δε ξερω κ εγω τι, αλλά δε παύει να ειναι παράδειγμα.
Προσωπικά αποφεύγω "κομπιναδόρικες" καταστάσεις όπως τα onespot κ βάζω ακριβώς τους μετασχηματιστές που χρειάζονται σε delays/reverb/modulation κ μπαταρίες στις παραμορφώσεις. Εξάλλου 3-4 μετασχηματιστές με ένα τακτοποιημένο στήσιμο στη πεταλιέρα κ με συνοδεία μινι πολύπριζο δε πιάνουν τραγικά πολύ χώρο.

Neuroscar
20-11-2009, 02:31
Οκ καταλαβαινω...Ελπιζω να μη γινει καμια μαλακια γενικοτερα..
Τελικα αποτι διαπιστωνω κατι τετοιο http://www.thomann.de/gr/harley_benton_powerplant.htm (τυχαια η μαρκα το 1ο που βρηκα) ειναι η οικονομικοτερη λυση? Θελω να αποφυγω τα 100+ευρω της πεταλιερας για 3-4 μονο πεταλακια ας πουμε..

Om
20-11-2009, 21:20
Δε θα σου πρότεινα οτιδήποτε γράφει επάνω harley benton... Αν θέλεις τέτοιου τύπου τροφοδοσία πάρε ένα t-rex να έχει το κεφάλι σου ήσυχο ή μείνε με το 1-spot και απλά πρόσεχε που το βάζεις :P

Neuroscar
20-11-2009, 21:43
Οπως ειπα, απλα εδειξα το τι περιπου θελω και αν βασικα θεωρειται ασφαλες.
Ουτως η αλλως παντως, επαιχθη μελακια, το ρωσσικο μπιγκ μουφ δε παιρνει ρευμα αλλα μονο μπαταρια..χα-χα@μι..
Και το σμολ στοουν δουλευει μια χαρα με το ηδη υπαρχον τροφοδοτικο που εχω, οποτε τα εξτρα εξοδα ειναι μηδαμινα.
Και αρα ολα κουλ και φαζζυ..
Θενκιου ΟΜ =)

μπιζαριος
21-11-2009, 10:20
μιας και ειναι το χοτ της βδομαδας :D

http://www.youtube.com/watch?v=F5QCs3PnQBc

Ass Cobra
21-11-2009, 14:27
Πανεμορφο θρεντ, κι αυτα που λεγονται εδω μεσα. Ας πω κι εγω την παρολα μου λοιπον

Η αληθεια κρυβοταν σε μια αγγελια στο νοιζ μεχρι που την ανακαλυψα

http://img29.imageshack.us/img29/5488/p4070043.jpg (http://img29.imageshack.us/i/p4070043.jpg/)
http://img688.imageshack.us/img688/5369/p4070042.jpg (http://img688.imageshack.us/i/p4070042.jpg/)
http://img163.imageshack.us/img163/5814/p4070044.jpg (http://img163.imageshack.us/i/p4070044.jpg/)
http://img684.imageshack.us/img684/2520/p4070041.jpg (http://img684.imageshack.us/i/p4070041.jpg/)
Μιλαμε για killer stuff, power wah/booster απο τα 70ς

Mου το πουλησε κιθαριστας , αλλα ειναι καρατσεκαρισμενο: στο μπασο ειναι αλλη φαση. Ειδικα στα μεσαια σαρωνει. Στα χαμηλα ειναι δυσκολο να μαθεις να το ελεγχεις, αλλα οταν γινει σε ανταμοιβει. Παντως εχει πολυ μεγαλο δρομο απο τα μπασα στα πριμα.

Ειχα δοκιμασει τα καινουρια αντιστοιχα και δεν κλανουν μια μπροστα σαυτο.Τα παλια μορλευ ειναι σκυλια δε μασανε την πουτσα τους.

Επισης στο διλημμα delay/reverb θα απανταγα αναλογα με τι γουσταρει ο καθενας και την περισταση. Εγω επειδη εχω κι ενα μπας μαφ, θελω να παρω κι ενα delay για να το χρησιμοποιω σε αργα σημεια, εκει που το κομματι αδειαζει απο κιθαρες, και ειναι η σειρα του μπασου να γινει σπεις και να τριπαρει.

Παντως επειδη εδω μιλατε για πολλα πεταλια μαζι, ας πω το αυτονοητο. Boss chromatic tuner απαραιτητο οσο μια καποτα πριν το γαμησι, ειτε παιζεις προβα ειτε συναυλια.

Om
21-11-2009, 14:45
Ξερω το παιδι που στο πουλησε, ειχα παρει κ εγω πριν καποιους μηνες το
http://www.thomann.de/gb/ebs_valve_drive.htm
σε τιμη εκπληξη. Μιας κ εισαι ψαχτουλας μπασιστας αν ενδιαφερεσαι για μπαντα στειλε μου ενα πμ, ξερω μια μπαντα που χρειαζεται.

jezuz
23-11-2009, 16:58

Το ριβερμπ για καποιον αλλο λογο το εκαψες, ή εβαλες αναποδα το ρευμα, ή εβαλες παραπανω/λιγοτερο ταση (βολτ), ή τη στιγμη που εβαζες το βυσμα ρευματος ηταν το τροφοδοτικο στο ρευμα και επαιξε κατι κτλ κτλ.... τα μΑ δειχνουν ποσο ρευμα μπορει να δωσει το τροφοδοτικο ΑΝ το τραβηξουν τα πεταλια, το μεγιστο ρευμα που αντεχει να δωσει δηλαδη, τωρα αν βαλεις πανω ενα πεταλι που τραβαει 150μΑ τοτε 150 θα τραβηξει απο το τροφοδοτικο, δεν θα δωσει το τροφοδοτικο δηλαδη με το ζορι παραπανω να το καψει.
Μην μπερδευουμε τα αμπερ με τα βολτ :-)

Neuroscar
23-11-2009, 17:00
Jezuz savez

Ποσες φορες το χεις ακουσει αυτο αναρωτιεμαι..

kontan
23-11-2009, 17:17

Το ριβερμπ για καποιον αλλο λογο το εκαψες, ή εβαλες αναποδα το ρευμα, ή εβαλες παραπανω/λιγοτερο ταση (βολτ), ή τη στιγμη που εβαζες το βυσμα ρευματος ηταν το τροφοδοτικο στο ρευμα και επαιξε κατι κτλ κτλ.... τα μΑ δειχνουν ποσο ρευμα μπορει να δωσει το τροφοδοτικο ΑΝ το τραβηξουν τα πεταλια, το μεγιστο ρευμα που αντεχει να δωσει δηλαδη, τωρα αν βαλεις πανω ενα πεταλι που τραβαει 150μΑ τοτε 150 θα τραβηξει απο το τροφοδοτικο, δεν θα δωσει το τροφοδοτικο δηλαδη με το ζορι παραπανω να το καψει.
Μην μπερδευουμε τα αμπερ με τα βολτ :-)

δεν έχεις άδικο, αλλα ουτε το ρευμα ήταν ανάποδα (δε μπορω να το ρυθμίσω στον συγκεκριμένο μετασχηματιστή) ούτε παραπάνω ήταν η τάση. Η μονη διαφορα ήταν στα μΑ. Τώρα εάν έβαλα το βυσμα ενω ηταν ήδη στη πριζα ο μετασχηματιστής, δε το θυμαμαι, αλλα δεν αποκλείεται. Αλλα κ πάλι πρώτη φορά θα ήταν? Σίγουρα θα το έχω ξανακάνει :P

jezuz
23-11-2009, 17:30
Eγω δεν ειμαι φανατικος του φαζ παντως, ειδικα του EHX, αλλα αυτο εδω που παιζω τωρα τελευταια το γουσταρω, αλλα δεν μπορω να πω οτι θα αντεχα να εχω ενα φαζ αναμενο συνεχεια, παρ'οτι ειμαι του θορυβου, αυτο με νεκ μαγνητη και κλειστο τοουν παιζει καλα παντως

http://i120.photobucket.com/albums/o164/jezuz12345/GreenFuzz.jpg

Το καλυτερο ομως ειναι το γουα, κανει θαυματα ακομα και στο μπασο, καμια σχεση με το ντανλοπ που εχω, αυτο ειναι σουπερ μηχανημα

http://i120.photobucket.com/albums/o164/jezuz12345/HumanSensor.jpg

jezuz
23-11-2009, 17:33
δεν έχεις άδικο, αλλα ουτε το ρευμα ήταν ανάποδα (δε μπορω να το ρυθμίσω στον συγκεκριμένο μετασχηματιστή) ούτε παραπάνω ήταν η τάση. Η μονη διαφορα ήταν στα μΑ. Τώρα εάν έβαλα το βυσμα ενω ηταν ήδη στη πριζα ο μετασχηματιστής, δε το θυμαμαι, αλλα δεν αποκλείεται. Αλλα κ πάλι πρώτη φορά θα ήταν? Σίγουρα θα το έχω ξανακάνει :P

χμ, μπορει να ετυχε τοτε, τι να πω, ξερεις ποσα DVD player εχω καψει με το χερι μου απο στατικο ηλεκτρισμο, στο σπιτι μου εχει βγει το ονομα :-p

HIV
23-11-2009, 20:19
electrix harmonix.

intronaut
25-11-2009, 11:40
O balloonbassman προτιμάει το ρώσσικο λοιπόν!

P0ydPW7vgTw

Om
25-11-2009, 13:07
WTF

Comte de Saint-Germain
25-11-2009, 21:10
:touched:

kontan
26-11-2009, 00:41
ειναι το πρασσινο ρώσσικο αυτο. αρχαιο

http://www.big-muff.net/big_muff.php?d=25

BibleBlackBird
29-11-2009, 16:28
τι εκανε?:-?

jkstigma
08-12-2009, 19:10
οι κεφαλες ειναι πολλα λεφτα τα οποια προσπαθω ακομα να μαζεψω (βραχο βραχο τον καημο μου...)

η κεφαλα εχει βρεθει τελος παντων και ειναι κλασικη μεχρι σιχαμαρας (και πορτοκαλι στο χρωμα οπως φανταζεστε)

με τα πεταλακια τι παιζει? εχετε να προτινετε τιποτα?

okενοειτε η κεφαλη αν ερθει οκ
αλλα μεχρι τοτε αν παρεις καλα πεταλακια μπορεις να εχει πολυ καλο ηχο

εγω παιζω με jam pedals
http://www.jampedals.com/ kai RMC wha

τα χρησιμοποιω σε εναν orange αλλα κ στο σπιτι με fender k pearce.
μπορω να σου πω πως οπου και να παω και χωρις το κεφαλι, με τα πατελακια αυτα παντα βγαζω επιθυμητο για εμενα ηχο.

Τσεκαρε τα ειναι πολυ ζεστα,distortion, overdrive , delay! kai chorus κτλ κτλ
Επισης μπορεις να τα βαλεις ολα σε ενα κουτι και να εχεις..αναλογικη πεταλιερα
http://www.jampedals.com/index.php?page=custom-multi-pedals&hl=el_GR

K εγω πριν καιρο σκeφτομουνα για tonelab, μεχρι που συναντησα τα JAM pedals

HIV
09-12-2009, 12:21
akousa 2-3 kai mou aresan poly. vevea paraeinai vintage,alla ksereis an iparxei kapoio magazi na ta dokimaseis?

The Begging Shaman
09-12-2009, 14:00
εγω καπου την εχω ακουσει την εταιρια, αλλα δεν ηξερα οτι ειχε τετοιο ευρος προιοντων. αλλα συμφωνω με ΗΙV αν δεν τα ακουσω/παιξω/ακουμπησω απο κοντα δεν μπορω να καταλαβω τι παιζει...

lab
09-12-2009, 16:42
Σπιτι του μπορειται να τα δοκιμασετε ολα. Ψηλα στην Χαριλαου Τρικουπη μενει το παλικαρι και αν τον παρετε τηλεφωνο δεν προκειται να σας πει οχι να περασετε να δοκιμασετε.

HIV
09-12-2009, 16:46
lol. shaman pame na xtipame koudounia?

The Begging Shaman
09-12-2009, 17:05
για αυτο το Delay Llama + αξιζει να κανουμε κανα μικρο καφριλικι... στο site λεει οτι στα ζωγραφιζουν οπως θες και τα ρεστα... ακριβα ειναι απο οτι βλεπω βεβαια, αλλα ειναι custom και χειροποιητα οποτε αξιζουν τα εξτρα φραγκα φανταζομαι...

περα απο τον stigma τα εχει χρησιμοποιησει κανεις αλλος? για πειτε καμια γνωμη...

jkstigma
09-12-2009, 17:57
Σπιτι του μπορειται να τα δοκιμασετε ολα. Ψηλα στην Χαριλαου Τρικουπη μενει το παλικαρι και αν τον παρετε τηλεφωνο δεν προκειται να σας πει οχι να περασετε να δοκιμασετε.

Οντως ετσι ειναι

επισης μπορεις να τα ακουσεις κ στο κιθαρομαγαζο στην Ακαδημιας (ενα μικρο μαγαζακι που φερνει fernandes ktl ktl) κοντοσταυλακης νομιζω

jkstigma
09-12-2009, 17:59
για αυτο το Delay Llama + αξιζει να κανουμε κανα μικρο καφριλικι... στο site λεει οτι στα ζωγραφιζουν οπως θες και τα ρεστα... ακριβα ειναι απο οτι βλεπω βεβαια, αλλα ειναι custom και χειροποιητα οποτε αξιζουν τα εξτρα φραγκα φανταζομαι...

περα απο τον stigma τα εχει χρησιμοποιησει κανεις αλλος? για πειτε καμια γνωμη...
κ εχουν κ εγγυηση για παντα
ασε το αλλο...μπορεις να ζητησεις κ ηχιτικες τροποποιησεις

The Begging Shaman
08-01-2010, 04:47
αναβιωνω το thread λοιπον

Holy Grail

http://www.logothetismusic.gr/media/catalog/product/cache/2/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/Z/0/Z01EH00002_1.jpg

για πειτε pros & cons και εντυπωσεις αν καποιος το χρησιμοποιει ηδη... αργα αλλα σταθερα γινομαι Electroharmonixακιας και με τουτο φλερταρω πολυ καιρο

για πειτε

The Good Son
08-01-2010, 07:10
re palikari trava pare ta petalia sou na ksekavlwseis ke mh mas zalizeis ta arxidia.

μπιζαριος
08-01-2010, 09:11
mas zalizeis ta arxidia.

Swollen
08-01-2010, 15:06
το ψήνω κι εγώ αυτό
για πείτε

εντιτ: η διαφορά του νάνο με το πλας είναι 10 εβρά!
πείτε

The Begging Shaman
08-01-2010, 15:13
δες εδω, βρηκα την παλια version που ειναι σε μεγαλο κουτι

http://www.gpanagopoulos.com/eshop/gr/electro-harmonix-holy-grail.html?csid=c6e9dc1b347e3d9bf7acd10dabf5edfb&sl=GR&currency=

κατα τα αλλα διαβασα οτι εχει τα τυχερα και τα ατυχα του αυτο το πεταλι. αλλοι το πηραν και ηταν μια χαρα αλλοι το πηραν και εκανε λεει απιστευτο θορυβο(hum/hiss) και οτι ετρωγε πολυ απο το οριτζιναλ σημα (απο αποψη εντασης)

Om
08-01-2010, 15:18
Eίναι ολόιδιο με το κλασικό Holy Grail αλλά σε καινούργιο νάνο κουτάκι. Αυτο το reverb είναι πολυδοκιμασμένο και γενικά τέλειο αν δεν έχει όρεξη να καείς ψαχνοντας τη με πολλές ρυθμίσεις. Τσίμπα το.

kontan
08-01-2010, 18:43
proswpika me xalaei poy den exei ry8mhseis. ama 8es mia aplh antikatastash toy reverb toy enisxyth sto telos ths petaloseiras soy, go for it.
pantws ta reverbs einai klassikoi faganes shmatws. ektos k ama pas sto Roomate ths T-rex

Om
08-01-2010, 21:28
Εγώ πήρα ένα διπλό loopεράκι και βρήκα την υγειά μου...
http://www.loop-master.com/product_info.php?cPath=21&products_id=87

Neuroscar
08-01-2010, 23:25

Ω ρε μαγκα.
Για πες.
Πως δουλευει περιπου?
Απο ποιοτητα ηχου τι λεει?
Μεταφορικα?Ποσο καιρο εκανε να'ρθει?

Ψησε με =ρ

Xtikio
08-01-2010, 23:55
ETSI. KIALLA PETALIA. na mhn akoume tipota !

Swollen
09-01-2010, 11:51
ορε γιώρη μην το κουράζεις
δεν σ'αρέσουν τα πετάλια
εμάς μας αρέσουνενε
απλό το θέμα. άστο να πάει

πις.

μπιζαριος
09-01-2010, 11:58
Αντικειμενικη αποψη στην τεχνη.

Swollen
09-01-2010, 12:08
ε?

μπιζαριος
09-01-2010, 12:16
εγω εσενα υποστηριξα.

Swollen
09-01-2010, 12:23
α

Om
09-01-2010, 18:22

Ω ρε μαγκα.
Για πες.
Πως δουλευει περιπου?
Απο ποιοτητα ηχου τι λεει?
Μεταφορικα?Ποσο καιρο εκανε να'ρθει?

Ψησε με =ρ
Το concept είναι πολυ απλό. Συνδέεις σε loop τα πετάλια σου που κόβουν σήμα σε αυτό το true bypass κουτάκι και όταν το κλείνεις είναι σα να μην υπάρχει. Ακόμα μπορείς να έχεις παραπάνω απο ένα πετάλι ανοιχτό σε κάθε loop και με ένα πάτημα να ενεργοποιείς όσα θέλεις. Για τα loop-master έχω ακούσει γενικά τα καλύτερα, αναλαμβάνουν και custom δουλειές για οτιδήποτε τους ζητήσεις. 35$ flat όσο και να παραγγείλεις με USPS Express (δε κολλάει στο τελωνείο έτσι) και θα το έχεις σε 2 εβδομάδες.

Μια άλλη λύση είναι και το boss line selector! Aν σε ενδιαφέρει και αυτό πες να αναλύσω κολπάκι για blending.

kontan
09-01-2010, 21:14
ETSI. KIALLA PETALIA. na mhn akoume tipota !

προσπαθουμε να ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ηχο βασικα. εχουμε χάλια όργανα κ πρεπει κάπως να τα κανουμε να ακούγονται γμτ...

:P

The Good Son
09-01-2010, 22:19
voulwne re me thn artist na poume

(kai xronia polla gia proxthes)

jezuz
13-01-2010, 01:59
exw k egw ena tetoio

http://www.loooper.com/2LtmBlue.JPG

exei kai to tuner out, k 2 loupes, kalh fash einai, kanei doyleia.

Dr Benway
20-01-2010, 14:57
καλησπερα.

εχει κανεις ιδεα αν και που μπορω να βρω στην αθηνα ενα 3PDT stomp switch που το θελω για μια DIY κατασκευη; ρωταω γιατι καποιοι μου ειπαν να μην απευθυνθω σε καταστηματα ηλεκτρονικων, αλλα σε καταστηματα οργανων που κανουν και σερβις μηπως εχουν και μου δωσουν.

ξερει καποιος κατι;

HIV
20-01-2010, 16:26
oti skata malakia edw 8a thn vreis. anoikste kana kainourio thread,se ligo 8a milame gia tainies edw mesa. btw. eida to zOdiac. alla koimi8ika sto telos. wraio htan.

μπιζαριος
20-01-2010, 16:27
εγω μια φορα ειχα μεινει απο mana στον hodir hard mode.

Comte de Saint-Germain
20-01-2010, 22:38
Εγώ έχω βάλει και φτιάχνω λούτζα στο ψυγείο.

Dimήtris Nosferάtos
18-03-2010, 00:50
To Big Muff na pareis
kai grigora

an vreis ke to palio , to original tote akomi kalytera

Dimήtris Nosferάtos
18-03-2010, 00:52
http://images.pedalheaven.com/Images/2401125456326.jpg

jezuz
18-03-2010, 12:40
bashing time... :D

Neuroscar
13-04-2010, 13:27
Το concept είναι πολυ απλό. Συνδέεις σε loop τα πετάλια σου που κόβουν σήμα σε αυτό το true bypass κουτάκι και όταν το κλείνεις είναι σα να μην υπάρχει. Ακόμα μπορείς να έχεις παραπάνω απο ένα πετάλι ανοιχτό σε κάθε loop και με ένα πάτημα να ενεργοποιείς όσα θέλεις. Για τα loop-master έχω ακούσει γενικά τα καλύτερα, αναλαμβάνουν και custom δουλειές για οτιδήποτε τους ζητήσεις. 35$ flat όσο και να παραγγείλεις με USPS Express (δε κολλάει στο τελωνείο έτσι) και θα το έχεις σε 2 εβδομάδες.

Μια άλλη λύση είναι και το boss line selector! Aν σε ενδιαφέρει και αυτό πες να αναλύσω κολπάκι για blending.

Αργοπορημενη (αρκετα) απαντηση.

Βασικα το κυριοτερο για μενα τελικα ειναι το μπλεντ ε.Λογω λοου εντ.
Για πες αν εννοειται το μπλεντ (ναι σιγα μην εννοειται) στο λουπ μαστερ και το κολπακι για μπλεντινγκ στο μποσσ φιλε ΟΜ!

jezuz
13-04-2010, 14:55
To BOSS exei blending, loopmaster apo osa exw dei den exei kanena, einai ola passive, diakoptakia dhladh ktl...

Om
13-04-2010, 18:34

Αργοπορημενη (αρκετα) απαντηση.

Βασικα το κυριοτερο για μενα τελικα ειναι το μπλεντ ε.Λογω λοου εντ.
Για πες αν εννοειται το μπλεντ (ναι σιγα μην εννοειται) στο λουπ μαστερ και το κολπακι για μπλεντινγκ στο μποσσ φιλε ΟΜ!

Τα loop-master είναι απλά λούπες, δηλαδή μπορείς να πετάς πολλά πετάλια μαζί που θα τρέχουν ανοιχτά
στη λούπα του (ή αντίστοιχα να απομονώνεις ένα πετάλι απο την αλυσίδα σου που τρώει πολύ σήμα).

Το boss είναι η πιο οικονομική λύση για blender. Το "κόλπο" είναι ότι βάζεις το πετάλι που χάνει σε μια
λούπα του (Α ή Β) και απο τα levels ρυθμίζεις τα επίπεδα του καθαρού και του πεταλιού.
Να ξέρεις πως αν χάνει υπερβολικά πολύ χαμηλά το πετάλι και αναγκαστικά βάλεις πολύ καθαρό δε θα
ακούγεται πολύ ωραίο (τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά). Δηλαδή μπορεί να σώσει ένα μέτριο πετάλι και
όχι κάποιο εντελώς άχρηστο! Πάντως είναι πολύ εύκολο να βρεις ενα να το δοκιμάσεις όλοι σχεδόν το
έχουν (Boss LS-2) αλλά χλωμό να ξέρει να σου δείξει ο πωλητής πως να το κάνεις εσυ blend!

Ένα άλλο πεταλάκι για blend καθαρά είναι το Barge Concepts VB-Jr που μόνο αυτή τη λειτουργία έχει:
http://www.bargeconcepts.com/vbjr.html
Εγω σου προτείνω το Boss πάντως γιατί εχει περισσότερες λειτουργίες και μπορείς να το πουλήσεις
αν το βαρεθείς ή να το χρησιμοποιείς απλά ως looper.

Αν επιτρέπεται πιο πετάλι θέλεις να φτιάξεις?

Neuroscar
14-04-2010, 08:53
Τι αν επιτρεπεται ρε =ρ
Βασικα αυτο το τοπικ λειτουργει για μενα και για γενικη πληροφορηση αλλα και πρακτικα εχω δει "αδειασμα" στα :
http://www.woodbrass.com/images/MEDIUM/woodbrass/BEHRINGER+BDI+21.JPG
Αυτο εχει και μπλεντ μπαττον ε =\

και
http://www.talkbass.com/reviews/data/15/11770bigmuff-big.jpg

Η λυση του "φυσικου" μπλεντινγκ, δηλαδη ενα καλωδιο προς αλυσιδα και ενα προς ενισχυτη θα πρεπει να αποφευγεται η ειναι η λιγοτερο πρακτικη?

Xtikio
14-04-2010, 11:16
δεν ξέρω εαν έχει ποσταριστεί αλλα είναι φοβερό εργαλείο.

http://www.synthtopia.com/content/wp-content/uploads/2007/08/adrenalinn-iii.jpg

The Good Son
14-04-2010, 11:20
δεν ξέρω εαν έχει ποσταριστεί αλλα είναι φοβερό εργαλείο.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d2/Double_sided_end_wrench_diagonal.gif

Xtikio
14-04-2010, 11:32
c/p την φράση μου ρε τεμπέλη;

The Good Son
14-04-2010, 11:35
Ο xtikios χθές πήγε σε λάηβ με εφφέ και πετάλια. από δω και πέρα θα υποστηρίζει σταμς και θα παίζει νετσετσετσε.

Om
14-04-2010, 17:49
Η λυση του "φυσικου" μπλεντινγκ, δηλαδη ενα καλωδιο προς αλυσιδα και ενα προς ενισχυτη θα πρεπει να αποφευγεται η ειναι η λιγοτερο πρακτικη?

Δε καταλαβαίνω τι εννοείς. Μετα τα πετάλια η αλυσίδα που θα καταλήγει? Θα παίζεις με δυο ενισχυτές?

Shirime
15-04-2010, 00:59
μάλλον εννοεί κάποιο Υ καλώδιο που η μία του μεριά θα περνάει από την αλυσίδα με τα πετάλια, τελικά θα ξαναενώνεται και θα δίνει ένα ενιαίο σήμα στον ενισχυτή. ή κάπως έτσι τεσπά :p
όχι δεν νομίζω πως είναι καν επιλογή γιατί θα έχεις ανεξέλεγκτη ροή του σήματος, διαφορετικές εντάσεις κτλ.

jezuz
19-04-2010, 20:29
Εγω το εχω κανει στο παρελθον, μια χαρα επιλογη ειναι, αλλα για αλλα πραγματα, δεν κανει για αυτο που θελεις, ειναι και πιο ακρινο και πολυπλοκο, γιατι δεν θα παιξει καλα με Υ-καλωδιο, θελει καποιο καλο ΑΒΥ πεταλι κτλ.

wraithgr
23-06-2010, 04:24
Απορία: Εδώ στο ιγκλαντ που είμαι τη βγάζω με το pandora II, ποιός μπορεί να προτείνει μια αναβάθμιση (ιδανικά μέχρι ξερωγω 300 λίρες αλλα αν κάτι γαμάει το σκεφτόμουν και για παραπάνω). Θέλω κάτι με λίγο πιο δυνατό distortion και πιο καλό sustain (καλά, όσο γίνεται τεσπα) για να κρύβω την ασχετοσύνη... Αν έχετε κάτι να προτείνετε που να κανει και loop (I want to play with myself λωλ), ακόμα καλύτερα!

Θενξ προκαταβολικά, όταν με το καλό γυρίσω ελλάδα θα ρωτήσω και για ενισχυτες...

jezuz
01-07-2010, 22:16
H me kala gkazia 8a pareis, h kati poy na kanei loypes, an pas na kaneis 2 se ena 8a katallh3eis na mhn kaneis th doyleia soy...
Gia skazia des kai ayto poy dinw ;-p

http://files.effectsdatabase.com/gear/pics/elevenelectrix_overdrive_004.jpg

wraithgr
04-07-2010, 03:03
Θενξ, αλλά χωρίς ενισχυτή παίζει αυτό; Αυτή τη στιγμή είμαι ανάμεσα σε pandora px5d και line6 pod x3, απλά αναρωτιόμουν αν υπάρχει και τίποτα πιο ψαγμένο σε αυτό το στυλ...
Επίσης, κάτι για loop; Θενξ και πάλι!

Om
04-07-2010, 12:43
Καλύτερα το Line6 για μένα, θέλει όμως λίγο δουλειά για να το μάθεις κτλ.

jezuz
06-07-2010, 16:06
Οταν λες αν παιζει χωρις ενισχυτη, τι θελεις να κανεις, να παιζεις με ακουστικα, να παιζεις σε υπολογιστη, κατι αλλο... ?

wraithgr
06-07-2010, 22:44
Με ακουστικά, σε υπολογιστή (κανένα καλό πρόγραμμα; ), άντε μια στο τόσο και line-in στα ντραμς του αδερφού μου μπας και τζαμάρουμε λίγο..

Om
07-07-2010, 10:05
Distortion ζητάς αλλά μήπως να πάρεις ένα ενισχυτή καλύτερα να παίζεις σαν άνθρωπος? Αν ο θόρυβος είναι το πρόβλημα σου υπάρχουν και πολυ μικρά Practice amps που θα σε βγάλουν χαλαρά για μέσα στο σπίτι.

Ass Cobra
08-07-2010, 00:00
Στηριζουμε τζιζας, ποσταρει τα πιο ωραια πραματα εδω μεσα αλλα συναμα και τα πιο ψαγμενα-δυσευρετα. Πολυ ομορφο το μαραφετι αυτο, αν και για drive μαφ κι αγιος ο θεος.

Επισης επειδης εδω λεμε γενικως για πεταλσετς, καταληγω στο οτι χωρις τεκ-21 δεν υφισταται σετ απο πεταλια.

Μετα απο κατι tech-21 σχολια που ειχα δει εδω μεσα (κρεντιτς στον αποπανω και το μανο g) και αρκετη αλλη αναζητηση, εκανα τη χαρη στον εαυτο μου και τσιμπησα 2ο χερι αυτο το καλουδι.

http://img716.imageshack.us/img716/9967/29882.th.jpg (http://img716.imageshack.us/i/29882.jpg/)

Μεχρι στιγμης το χω παιξει δυο φορες σε λαιβ. Στο ενα το περασα καρφι στο ινπουτ του ενισχυτη και στο αλλο εκανα και blend με κονσολα. Πραγματικα αυτο το μαραφετακι, χωρια απο το γεγονος οτι μπορει να σταθει σε καθε διαφορετικο ενισχυτη, και τις δυο φορες μου απεφερε σχολια "γαμω ο ηχος του μπασου".

Το αστειο ειναι πως το παλικαρι που μου το δωσε σε τιμη ευκαιριας :touched: το χε παρει για drive

Πειτε και για κανενα καλο chorus μηπως μπορουμε να μαλακωσουμε και τον ηχο σε σημεια.

wraithgr
08-07-2010, 02:05
Distortion ζητάς αλλά μήπως να πάρεις ένα ενισχυτή καλύτερα να παίζεις σαν άνθρωπος? Αν ο θόρυβος είναι το πρόβλημα σου υπάρχουν και πολυ μικρά Practice amps που θα σε βγάλουν χαλαρά για μέσα στο σπίτι.

Τα 2 που πόσταρα είναι συνδυασμός amp emulation και multieffect... Αν μπορούσα να πάρω ενισχυτή θα το έκανα αλλά δεν παίζει... Άλλωστε δε νομίζω οποιοδήποτε "practice" ενισχυτάκι θα ακούγεται καλύτερα (από εμπειρία με το pandora που έχω τώρα...)

Om
08-07-2010, 14:42
Μεχρι στιγμης το χω παιξει δυο φορες σε λαιβ. Στο ενα το περασα καρφι στο ινπουτ του ενισχυτη και στο αλλο εκανα και blend με κονσολα. Πραγματικα αυτο το μαραφετακι, χωρια απο το γεγονος οτι μπορει να σταθει σε καθε διαφορετικο ενισχυτη, και τις δυο φορες μου απεφερε σχολια "γαμω ο ηχος του μπασου".

Το αστειο ειναι πως το παλικαρι που μου το δωσε σε τιμη ευκαιριας :touched: το χε παρει για drive

Πειτε και για κανενα καλο chorus μηπως μπορουμε να μαλακωσουμε και τον ηχο σε σημεια.
Γενικά πάντως (δεν ξέρω και τι μπάσο έχεις) το πετάλι δίνει πολυ ωραίο ήχο αλλά χρωματίζει πολύ, κάνει δηλαδή πολλά μπάσα να ακούγονται ίδια. Aφού έχεις την programmable έκδοση ο βασικός ήχος σου να έχει χαμηλό blend για να αναπνέει και ο φυσικός ήχος του οργάνου. Μπορείς σε άλλο preset να έχεις τις καφρίλες σου :).

Chorus δε χρησιμοποιώ ποτέ, δε κατάφερα ποτέ να το πετάξω κάπου και γι'αυτό το πούλησα. Δοκίμασε το Boss Chorus Ensemble (πιο φωτείνο απο το Boss Bass Chorus) ή αν βρείς κάποιο παλιό Boss Chorus. Εναλλακτικά δες κάτι σε MXR Phase (κόβει λίγο σήμα το πετάλι αυτό) ή pitch shifting όπως το κομμένο PS-3 που είναι πολύ ενδιαφέρον πετάλι για πειραματισμό (με αυτό το πετάλι βγάζει ο Jeff Caxide τον χαρακτηριστικο "Chorus" ήχο του).

jezuz
09-07-2010, 22:19
Αν θελεις να τα σκασεις και να παρεις καλο εργαλειο κοιτα το Taurus Vechoor, το οποιο ειναι πραγματικα στουντιακο εργαλειο.
Αν απο την αλλη θελεις κατι οσο πιο φθηνο γινεται, βρες ενα EHX Small Clone, ειναι για κιθαρα κανονικα, αλλα το εχουμε χρησιμοποιησει επανηλειμενα και στο μπασο και παιζει πολυ καλα. Δεν εχει πολλα ρυθμιστικα, αλλα θα βρεις ενα ηχο που να σου αρεσει.

The Donnn
10-07-2010, 15:43
O μπασίστας μας έχει ένα γαμάτο της Hartke, το vlx νομίζω. Κάνει τρομερή δουλειά, και είμαστε και τρίο οπόταν το μπάσο ΠΡΕΠΕΙ να σπέρνει. Get it now!

Όσο για line6, είναι εξαιρετικά για να σου βγάλουν οποιοδήποτε ήχο θέλεις απο ακουστικά. Έχουν και usb να τα ενώσεις με το πισι και προγραματάκια με ωραίο interface για να κάνεις εντιτ τους ήχους σου χωρίς να σπάσεις τη μέση σου σκυβοντας πάνω απο τη πεταλιέρα μισή ώρα. Για λαιβ μέσω κονσόλας σε βγάζουν ασπροπρόσωπο, ενώ και μπροστά απο ενισχυτή κάνουν πολύ καλή δουλειά. Εισηγούμαι το podxt live που λογικά έχει φθηνήσει επειδή η line6 έχει λανσάρει και καλά νεα πράματα - που στο τέλος της ημέρας είναι τα ίδια σχεδόν λογισμικά σε νεα casings.

Ass Cobra
19-07-2010, 21:40
Γενικά πάντως (δεν ξέρω και τι μπάσο έχεις) το πετάλι δίνει πολυ ωραίο ήχο αλλά χρωματίζει πολύ, κάνει δηλαδή πολλά μπάσα να ακούγονται ίδια. Aφού έχεις την programmable έκδοση ο βασικός ήχος σου να έχει χαμηλό blend για να αναπνέει και ο φυσικός ήχος του οργάνου. Μπορείς σε άλλο preset να έχεις τις καφρίλες σου :).

Chorus δε χρησιμοποιώ ποτέ, δε κατάφερα ποτέ να το πετάξω κάπου και γι'αυτό το πούλησα. Δοκίμασε το Boss Chorus Ensemble (πιο φωτείνο απο το Boss Bass Chorus) ή αν βρείς κάποιο παλιό Boss Chorus. Εναλλακτικά δες κάτι σε MXR Phase (κόβει λίγο σήμα το πετάλι αυτό) ή pitch shifting όπως το κομμένο PS-3 που είναι πολύ ενδιαφέρον πετάλι για πειραματισμό (με αυτό το πετάλι βγάζει ο Jeff Caxide τον χαρακτηριστικο "Chorus" ήχο του).

Το μπασο μου ειναι ενα ιμπανεζ μεσης αξιας. Εχει ψιλοδικο του ηχο σαν οργανο, αλλα οπως καταλαβαινεις δεν ειναι και σουπερ. Εχεις απολυτο δικιο για αυτο που λες για το χρωματισμα. Απλα το θεμα ειναι οτι το μαραφετακι σου εγγυαται εναν σεβαστο ηχο. Πιστευω οτι με εναν καλο ενισχυτη μπορει να αποφευχθει αυτη η παγιδα. Και με ενα καλυτερο οργανο, σαφως.

Κι αλλη μια ερωτηση. (Σορυ σε εχω ζαλισει αλλα εσυ κι ο αποκατω ξερετε πολλα. Τα EBS που ειχες γιατι τα εδωσες? Δε σε εξυπηρετουσαν πλεον η κατι αλλο?

Αν θελεις να τα σκασεις και να παρεις καλο εργαλειο κοιτα το Taurus Vechoor, το οποιο ειναι πραγματικα στουντιακο εργαλειο.
Αν απο την αλλη θελεις κατι οσο πιο φθηνο γινεται, βρες ενα EHX Small Clone, ειναι για κιθαρα κανονικα, αλλα το εχουμε χρησιμοποιησει επανηλειμενα και στο μπασο και παιζει πολυ καλα. Δεν εχει πολλα ρυθμιστικα, αλλα θα βρεις ενα ηχο που να σου αρεσει.
Πολυ καλη συσταση το συγκεκριμενο τορους, εχω διαβασει τα καλυτερα. Το μονο που δε με εξυπηρετει ειναι οτι επειδη στη συγκεκριμενη φαση δεν μπορω να παρω καποιο power supply, κοιταζω αποκλειστικα ενιαβολτα πεταλια που μπορουν να τροφοδοτουνται απο το one spot. Tο συγκεκριμενο αν θυμαμαι σωστα πρεπει να ναι δωδεκαβολτο.

Om
20-07-2010, 00:24
Έδωσα αυτά και καμιά δεκαρια ακομα πεταλια γιατι η μπαντα μου διαλυθηκε και πλεον δε χρειαζομουν τοσα πολλα. Ακομα μεσα στην ολη τι-κανω-απο εδω κ μπρος αναζητηση ανακαλυψα ξανα τη χαρη τoυ passive μπασου καρφι σε γαματο amp.

JnB
20-07-2010, 00:35
ανακαλυψα ξανα τη χαρη τoυ passive μπασου καρφι σε γαματο amp.

:thumbsup: