View Full Version : Εξάρχεια: capital-free area lol!
Στόχος νεαρών που δήλωσαν «αντιεξουσιαστές» έγινε το βράδυ της Δευτέρας η γνωστή συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, κατά την παρουσίαση του βιβλίου της με τίτλο «Ο χρόνος πάλι», στον πολυχώρο «Φλοράλ» στα Εξάρχεια.
Σύμφωνα με τα Νέα, μία ομάδα επτά νεαρών εισέβαλε στην αίθουσα και πέταξε αυγά εναντίον της. Οι νεαροί ζήτησαν από τη συγγραφέα να αποχωρήσει, απαιτώντας μάλιστα να παρουσιάζει στο εξής τα βιβλία της στο Κολωνάκι.
«Ορισμένοι αισθάνονται κατατρεγμένοι, εγώ δεν είμαι. Η ενέργεια δείχνει το κοινωνικό μίσος που θεωρείται επαναστατικό, ενώ είναι συντηρητικό. Όλη η ενέργεια, ακόμα και η συμπεριφορά τους, δείχνει φονταμενταλιστική νοοτροπία. Δεν είναι τα αυγά αυτά καθαυτά, που είναι μία παλιά ιστορία, που συνήθως χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο διαδηλώσεων. Εδώ αισθάνθηκα ότι μου επιτέθηκαν θέλοντας να με πλήξουν ως άνθρωπο» δήλωσε στα Νέα η κ. Τριανταφύλλου.
Όπως είπε, έχει δεχτεί και παλιότερα απειλές. Συγκεκριμένα, την έχουν απειλήσει με μαχαίρι έξω από το σπίτι της, ενώ τής έχουν διαμηνύσει πως «θα την πάθω σαν την Κούνεβα, αλλά από αριστερά».
«Εγώ τα έχω συνηθίσει όλα αυτά -και ίσως οι άνθρωποι αυτοί σε δύο χρόνια να πιστεύουν κάτι άλλο» πρόσθεσε.
Πάντως, η εισβολή των νεαρών στο «Φλοράλ» δεν διέκοψε την εκδήλωση, που ολοκληρώθηκε κανονικά με την ομιλία της συγγραφέως, ενώ ακολούθησε συζήτηση με τους πολίτες που είχαν πάει στον πολυχώρο για την παρουσίαση του βιβλίου.
Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ καταγγέλλει την επίθεση αυτή, τονίζοντας ότι «τροφοδοτεί το κλίμα της γενικευμένης αστυνομοκρατίας που επικρατεί στην περιοχή των Εξαρχείων όλο το τελευταίο διάστημα».
»Πράξεις σαν την χθεσινή οδηγούν στον εκφασισμό της περιοχής των Εξαρχείων με έναν άλλο τρόπο», καταλήγει.
και η πλάκα:
http://estarian.blogspot.com/2009/11/blog-post.html
KoiliaSamprela
03-11-2009, 23:23
Επίθεση με αβγά δέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας (2/11) η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συγγραφέας βρισκόταν σε εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου της βιβλίου σε βιβλιοπωλείο στα Εξάρχεια, όταν απολυμένοι εργαζόμενοι της εκδοτικής της εταιρείας εισέβαλαν στο χώρο και της πέταξαν αβγά.
Τα πέντε άτομα φώναξαν στη συγγραφέα, προτρέποντας την να κάνει τις παρουσιάσεις των βιβλίων της στο Κολωνάκι και όχι στα Εξάρχεια.
Επίσημη αντίδραση δεν έχει γίνει ούτε από την εκδοτική εταιρεία, ούτε από την ίδια τη Σώτη Τριανταφύλλου.
KoiliaSamprela
03-11-2009, 23:24
Επίθεση με αβγά δέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας (2/11) η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συγγραφέας βρισκόταν σε εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου της βιβλίου σε βιβλιοπωλείο στα Εξάρχεια, όταν απολυμένοι εργαζόμενοι της εκδοτικής της εταιρείας εισέβαλαν στο χώρο και της πέταξαν αβγά.
Τα πέντε άτομα φώναξαν στη συγγραφέα, προτρέποντας την να κάνει τις παρουσιάσεις των βιβλίων της στο Κολωνάκι και όχι στα Εξάρχεια.
Επίσημη αντίδραση δεν έχει γίνει ούτε από την εκδοτική εταιρεία, ούτε από την ίδια τη Σώτη Τριανταφύλλου.
πηγή (http://www.cosmo.gr/Books/Hellas/254247.html)
μόνο σε ένα σάιτ το γραφει αυτό, οι περισσότερες πληροφορίες μιλάνε για αντιεξουσιαστές
12 stars circle your brow
03-11-2009, 23:31
Απολυμένοι εργαζόμενοι και αντιεξουσιαστές.
http://electricrequiem.com/forum/showthread.php?t=3949&highlight=Grunge&page=4
Τα παιδιά εδώ την έβριζαν και γενικά μου έχουν φτιάξει την εικόνα πως ειναι μεγάλη χαμούρα οπότε καλά της έκαναν της κότας!
UC.Hammer
03-11-2009, 23:54
http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/1070548_b.jpg
Μπράβο στα παιδιά. Και καμιά σφαλιάρα δε βλάπτει.
antimusic
04-11-2009, 00:02
πάτησα τα δυο σποιλερς διαδοχικά και ήμουν σίγουρος οτι συνδέονται.
UC.Hammer
04-11-2009, 00:04
Λολ,τυχαιο αλλα σωστο.
stam and the witches
04-11-2009, 00:08
«Εγώ τα έχω συνηθίσει όλα αυτά -και ίσως οι άνθρωποι αυτοί σε δύο χρόνια να πιστεύουν κάτι άλλο» πρόσθεσε.
Είπε η κυρασυνέπεια.
Δεν πα να γαμηθεί το τσόκαρο λέω γω; Εξελίσσεται σε νέο Νίκο Δήμου και εκνευρίζομαι.
nikolasfluxus
04-11-2009, 00:23
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συγγραφέας βρισκόταν σε εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου της βιβλίου σε βιβλιοπωλείο στα Εξάρχεια, όταν απολυμένοι μακρυμάλληδες εργαζόμενοι της εκδοτικής της εταιρείας εισέβαλαν στο χώρο και της πέταξαν αβγά.
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
το θέμα είναι πως όσο μαλάκω και να είναι αυτή, ο δημόσιος χώρος είναι κοινος για όλους! Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ πρέπει να γκετοποιηθούν τα Εξάρχεια. Αν το προσπαθεί το κράτος (δεξιό ή σοσιαλίζον) δεν θα το στηρίξει και ο αντιεξουσιαστικός χώρος!
Με αυτή την ενέργεια ΚΑΙ νομιμοποιούν κάτι τέτοιο ΚΑΙ από την πλευρά τους ΚΑΙ την κάνουν θύμα-ήρωα, την οποία θα την παίζουν τα ΜΜΕ για πολύ καιρό ώστε να ξερνάει δημόσια τα χύσια που καταπίνει από τις πίπες στους εκδοτικούς οίκους και τα αφεντικά της και να ανεβούν και οι πωλήσεις των βιβλίων της.
Κατά βάθος λοιπόν τους ευχαριστεί για την τζάμπα προβολή της και για την επιβεβαίωση της βασιμότητας των ξερατών της για τα καλά αφεντικά και τους κακούς εργαζόμενους.
to floral den einai dimosios xwros katarxas. kai h tipisa erxetai kai kanei paparies tetoies kai sto magazi pou doulevw egw. Ok dikaiwma tou ka8enos na grafei oti malakia 8elei. Alla exei ena toupe kai afti kai to sinafi ths... "Ksereis poia eimai egw?" mou eixe pei mia fora pou ths lew miso na sou valw ena nero. E.. Twra ftaiw pou tis ftinw to krasi egw?
μπιζαριος
04-11-2009, 11:15
post μαγαζι που δουλευεις!:)
to etairo tou floral einai.... kai 8a to vreis.
Dragonlord
04-11-2009, 11:19
αχαχα, καλά, λέει μαλακιούλες γενικώς αλλά μη λέτε βλακείες για τις πωλήσεις των βιβλίων της, σα συγγραφέα την αγαπώ.
μπιζαριος
04-11-2009, 11:23
to etairo tou floral einai.... kai 8a to vreis.
α δεν ειμαι τοσο μεσα στα πραματα. ειμαι Αθηνα πανω απο χρονο και το φλοραλ προχθες το εμαθα :oops::oops:
αχαχα, καλά, λέει μαλακιούλες γενικώς αλλά μη λέτε βλακείες για τις πωλήσεις των βιβλίων της, σα συγγραφέα την αγαπώ.
Ναι αλλα κανενας ανθρωπος δεν εχει το δικαιωμα να νιωθει ανωτερος απο καποιον αλλον επειδη εκανε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. σκατα στα μουτρα του οποιουδηποτε νιωθει ανωτερος επειδη κανει 1 πραμα καλυτερα απο τον αλλον. Αυτο που ειπε η ειτσαϊβη με ενοχλησε περισσοτερο απο οτιδηποτε αλλο διαβασα για αυτην την τυπισσα (την οποια δεν ξερω ουτε εχω διαβασει)
metamelia3
04-11-2009, 11:30
ποιος ρε παιδιά ενδιαφέρθηκε να την απειλήσει με μαχαίρι και έγινε "η νεα κουνεβα"; ατσα, παρ'το αλλιως δικια μου!
to floral den einai dimosios xwros katarxas. kai h tipisa erxetai kai kanei paparies tetoies kai sto magazi pou doulevw egw. Ok dikaiwma tou ka8enos na grafei oti malakia 8elei. Alla exei ena toupe kai afti kai to sinafi ths... "Ksereis poia eimai egw?" mou eixe pei mia fora pou ths lew miso na sou valw ena nero. E.. Twra ftaiw pou tis ftinw to krasi egw?
το φλοράλ υποθέτω ότι είναι ή κάποιος καλλιτεχνικός χώρος, ή μπαράκι, ή βιβλιοπωλείο, άρα χώρος για δημόσιες εκδηλώσεις που ανήκει σε κάποιον. Δεν είναι πχ στέκι βιολογικού ή φιλοσοφικής, ή αναρχικό στέκι-μπαράκι, γιατί εννοείται πως δεν θα την δέχονταν.
Αλλά και αν ισχύει το τελευταιο και την δέχονταν, ένα γιουχάισμα ή και ακλόνητα επιχειρήματα στη συζήτηση που θα την κάναν ρόμπα ήταν το καλύτερο από όλα. Τώρα την κάναν ήρωα, προσωπο της ημέρας και αυτοί εισπράτουν απλώς ένα μπράβο ΜΟΝΟ από τον στενό τους κύκλο
carheart
04-11-2009, 11:49
ποιος ρε παιδιά ενδιαφέρθηκε να την απειλήσει με μαχαίρι και έγινε "η νεα κουνεβα"; ατσα, παρ'το αλλιως δικια μου!
Εδώ παλιά είχαν κάνει βομβιστική επίθεση στο σπίτι της Άννας Παναγιωταρέα. Όπως καταλαβαίνετε οι στόχοι είναι κάπως περίεργοι, δηλαδή "ισχυρό πλήγμα δέχτηκε το σύστημα όταν επιτεθήκαμε με αυγά στην Σώτη, με βόμβες στην Άννα, και δενξερωγωτι". Κάποιος λόγος θα υπήρχε, αλλά τι λόγος πια; Αν δεν ήταν οι απολυμένοι της εκδοτικής της εταιρίας, ποιός σοβαρός άνθρωπος θα έχανε χρόνο από τη ζωή του να αγοράσει αυγά για να τα πετάξει στην Σώτη Τριανταφύλλου; Είναι ΑΚΥΡΟ όλο αυτό. Σαμπατάκ, ποιός θα είναι ο επόμενος στόχος; Η γυναίκα του Πασχάλη; Ο Κώστας Κόκλας; Ο Λεωνίδας Μπαλάφας;
Raven Lord
04-11-2009, 11:52
o ψινακης
UC.Hammer
04-11-2009, 11:55
ο γαλατης.
Ναι αλλα κανενας ανθρωπος δεν εχει το δικαιωμα να νιωθει ανωτερος απο καποιον αλλον επειδη εκανε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. σκατα στα μουτρα του οποιουδηποτε νιωθει ανωτερος επειδη κανει 1 πραμα καλυτερα απο τον αλλον. Αυτο που ειπε η ειτσαϊβη με ενοχλησε περισσοτερο απο οτιδηποτε αλλο διαβασα για αυτην την τυπισσα (την οποια δεν ξερω ουτε εχω διαβασει)
H EITS AI VI
kaloc.
μπιζαριος
04-11-2009, 13:02
H EITS AI VI
kaloc.
Εκανα λαθος? :shock:
KoiliaSamprela
04-11-2009, 13:04
H EITS AI VI
kaloc.
Εκανα λαθος? :shock:
ναι ρε , είναι πιπίτσα λέμε
ama 8elete na eimai gomena eimai,den xaliemai.
μπιζαριος
04-11-2009, 13:16
Εδω ειμαστε ολοι ιν καρακτερ κυριε μου. εισαι Η ειτσαιβι και ο αλλος ειναι Η κοιλιασαμπρελλα.
Dragonlord
04-11-2009, 13:26
Αν δεν ήταν οι απολυμένοι της εκδοτικής της εταιρίας
...που και πάλι θα ήταν λίγο κουλό να τα ρίξουν στη συγγραφέα που εκδίδει το βιβλίο της από την εκδοτική εταιρεία και όχι στον ιδιοκτήτη που τους απέλυσε.
carheart
04-11-2009, 13:33
...αλλά μιας και μιλάμε για το ίδιο άτομο...
Αν δεν ήταν οι απολυμένοι της εκδοτικής της εταιρίας
...που και πάλι θα ήταν λίγο κουλό να τα ρίξουν στη συγγραφέα που εκδίδει το βιβλίο της από την εκδοτική εταιρεία και όχι στον ιδιοκτήτη που τους απέλυσε.
εχμ, http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1008827
LokiTricksterGod
04-11-2009, 14:00
λοιπόν το χειρότερο πράγμα με την σώτη μας είναι οι άνω τελείες. όσες δεν χρησιμοποίησαν όλοι οι συγγραφείς στην ελλάδα πόσα χρόνια τώρα τις βάζει Ο,ΤΙ κι αν γράψει. και τις χρησιμοποιούν και οι χαρακτήρες της όταν μιλάνε. παίζει να τις χρησιμοποιεί και η ίδια όταν μιλάει. σε φάση ούμα θέρμαν-τετραγωνάκι. ψόφος κακός!
Α δηλαδή είναι σίγουρο ότι η Σώτη είναι τσιράκι του Πατάκη
δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα να θεωρεί ότι οι απολύσεις έχουν λογική βάση.
Κάνω το δικηγόρο του διαβόλου (κυρίως επειδή συμπαθώ την Τριανταφύλλου και ελπίζω ότι δεν είναι τσιράκι του Πατάκη) αλλά δεν καταλαβαίνω τι λάθος λέει στο άρθρο (ακόμη κι αν είναι τσιράκι του Πατάκη και λέει σωστά πράγματα για λάθος λόγους).
Ειδικά μ'αυτό εδώ
Ο εργαζόμενος δεν έχει πάντα δίκιο: απλώς βρίσκεται, εξ ορισμού, σε λιγότερο ισχυρή θέση από ό,τι ο εργοδότης· αυτό δεν τον κάνει αλάθητο, ούτε τον απαλλάσσει από το ενδεχόμενο της αήθους συμπεριφοράς.
συμφωνώ και είμαι και εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα.
Phantom Duck
04-11-2009, 15:22
οι δύο απολυμένοι εργάζονταν επί 4 χρόνια χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα και απολύθηκαν λόγω έντονης δραστηριότητας στο σωματείο τους. ακόμα κι αν δεχτώ ότι το κείμενο αυτό (που καταλήγει σε οχετό) δεν έχει κακή πρόθεση, ας δούμε τι πιστεύει μια "σύγχρονη διανοούμενη" του εναλλακτικού χώρου για τις χιλιάδες ανέργων:
Ωστόσο, η φρασεολογία του τύπου «οι εργαζόμενοι πετιούνται ξαφνικά στο πεζοδρόμιο» ταιριάζει στην εποχή του Καρόλου Ντίκενς: σε μια ευρωπαϊκή χώρα στον 21ο αιώνα δεν τίθεται θέμα πεζοδρομίου – καταβάλλονται αποζημιώσεις· συνήθως οι εργαζόμενοι βρίσκουν άλλη δουλειά σε μικρό χρονικό διάστημα. Αυτός είναι ο κανόνας: πράγματι, εξαιρέσεις υπάρχου.
όντως, συνήθως οι εργαζόμενοι βρίσκουν άλλη δουλειά σε μικρό χρονικό διάστημα.
οντόπικ, χαζό χτύπημα γενικά δεδομένου χώρου και χρόνου, αλλά το μπινελικάκι της το αξίζει, από κει και πέρα στην π. ας επηρρεάσει τη συνδικαλιστική συνείδηση του κοινού της athens voice.
οι δύο απολυμένοι εργάζονταν επί 4 χρόνια χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα και απολύθηκαν λόγω έντονης δραστηριότητας στο σωματείο τους.
Αυτό για μένα είναι εξίσου έγκυρο όσο είναι οποιαδήποτε είδηση στο troktiko - χωρίς να λέω ότι σώνει και ντε δεν ισχύει και χωρίς να υποστηρίζω την Τριανταφύλλου εν γένει γιατί η αλήθεια είναι ότι λέει μπούρδες συχνά. Έχω μία αρνηση όμως να πιστέψω ότι έγραψε κάτι επειδή το υπέδειξαν οι μεγαλοεκδότες της.
KoiliaSamprela
04-11-2009, 15:34
εντιντ ναμπ
Phantom Duck
04-11-2009, 15:46
Αυτό για μένα είναι εξίσου έγκυρο όσο είναι οποιαδήποτε είδηση στο troktiko - χωρίς να λέω ότι σώνει και ντε δεν ισχύει και χωρίς να υποστηρίζω την Τριανταφύλλου εν γένει γιατί η αλήθεια είναι ότι λέει μπούρδες συχνά. Έχω μία αρνηση όμως να πιστέψω ότι έγραψε κάτι επειδή το υπέδειξαν οι μεγαλοεκδότες της.
αυτός είναι ο λόγος που έκανε την κινητοποίηση ο σύλλογος, η Τριανταφύλλου δε θα μπορούσε να γνωρίζει για την υποτιθέμενη νομιμότητα των απολύσεων πάρα μέσω του ίδιου του Πατάκη. Επομένως ισχύει ένα από τα δύο τινά, είτε είναι όντως τσιράκι του και πρόκειται για εντεταλμένο άρθρο, είτε είναι απλά κομπλεξική και με κάποιο περίεργο τρόπο θεωρεί ότι η διαμαρτυρία έξω από ένα κεντρικό μεγαλοβιβλιοπωλείο είναι φασιστικό/σταλινικό/αντιδημοκρατικό/κάτι που της χαλάει το τουπέ. Κι εγώ κλίνω προς το δεύτερο, πάντως αν δεν μπορώ να γνωρίζω ο ίδιος για τις απολύσεις, σίγουρα γνωρίζω πώς ήταν η κινητοποίηση γιατι έτυχε να περάσω πέρσι τέτοιες μέρες (16/11) και επρόκειτο για ένα πανώ, εργαζόμενους του χώρου με κείμενα που μάζευαν υπογραφές, "ξενερώνοντας" τους υποψήφιους πελάτες. Όχι κάτι χάρντκορ δηλαδή για να σκίζεται η άλλη η τζαζλή.
KoiliaSamprela
04-11-2009, 15:51
αυτός είναι ο λόγος που έκανε την κινητοποίηση ο σύλλογος, η Τριανταφύλλου δε θα μπορούσε να γνωρίζει για την υποτιθέμενη νομιμότητα των απολύσεων πάρα μέσω του ίδιου του Πατάκη. Επομένως ισχύει ένα από τα δύο τινά, είτε είναι όντως τσιράκι του και πρόκειται για εντεταλμένο άρθρο, είτε είναι απλά κομπλεξική και με κάποιο περίεργο τρόπο θεωρεί ότι η διαμαρτυρία έξω από ένα κεντρικό μεγαλοβιβλιοπωλείο είναι φασιστικό/σταλινικό/αντιδημοκρατικό/κάτι που της χαλάει το τουπέ. Κι εγώ κλίνω προς το δεύτερο, πάντως αν δεν μπορώ να γνωρίζω ο ίδιος για τις απολύσεις, σίγουρα γνωρίζω πώς ήταν η κινητοποίηση γιατι έτυχε να περάσω πέρσι τέτοιες μέρες (16/11) και επρόκειτο για ένα πανώ, εργαζόμενους του χώρου με κείμενα που μάζευαν υπογραφές, "ξενερώνοντας" τους υποψήφιους πελάτες. Όχι κάτι χάρντκορ δηλαδή για να σκίζεται η άλλη η τζαζλή.
η απλά έχει το σύνδρομο της "νεο-διανόησης".
Έχουμε άποψη για όλα και είμαστε και γαμώ τα άτομα και μπορούμε να είμαστε αιρετικοί.
Για το δια ταύτα διαφωνώ με κάθε μορφής τραμπουκισμούς εκ πεποιθήσεως αν και χαριτολογώντας το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν πίσσα και πούπουλα , που είναι και πιο γραφικό
okay, συμφωνούμε. (για τον Phantom αυτό)
Phantom Duck
04-11-2009, 16:00
Chicago bro.
metamelia3
04-11-2009, 16:02
ΡΙΟ!
edit: RCXRIJudoyM
Griffith
04-11-2009, 16:04
να αγιάσει το χέρι των παιδιών :touched::touched::touched:
sabbattack
04-11-2009, 16:10
Σαμπατάκ, ποιός θα είναι ο επόμενος στόχος; Η γυναίκα του Πασχάλη; Ο Κώστας Κόκλας; Ο Λεωνίδας Μπαλάφας;
η μάνα σου χοντρούλη
[Αυτό για μένα είναι εξίσου έγκυρο όσο είναι οποιαδήποτε είδηση στο troktiko
ε :moutza:
carheart
04-11-2009, 16:49
Σαμπατάκ, ποιός θα είναι ο επόμενος στόχος; Η γυναίκα του Πασχάλη; Ο Κώστας Κόκλας; Ο Λεωνίδας Μπαλάφας;
η μάνα σου χοντρούλη
να είσαι κύριος.
Dragonlord
04-11-2009, 17:00
...αλλά μιας και μιλάμε για το ίδιο άτομο...
λολ, ok pwned.
edit, όχι pwned, αποφασίστε
εχμ, http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1008827
sabbattack
04-11-2009, 17:01
δε μπορώ, είμαι του δρόμου