Log in

View Full Version : «Νόμος …4000» με θύμα εργαζόμενο μακρυμάλλη!

Candiru
02-11-2009, 12:31
http://www.tvxs.gr/v24931

Ιδιωτική εταιρία στη Θεσσαλονίκη απέλυσε εργαζόμενο επειδή αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις συστάσεις των διευθυντών του να…κουρευτεί! Ο νεαρός υπάλληλος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για προσβολή της προσωπικότητάς του, αλλά το Πρωτοδικείο με την υπ’ αριθμόν 21178/2009 απόφασή του δικαίωσε την εταιρεία!

O νεαρός υπάλληλος κατέφυγε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ζητώντας να ακυρωθεί η απόλυσή του, επειδή προσβάλλει την προσωπικότητά του και είναι καταχρηστική. 
Στην εν λόγω εταιρία δούλευε επί δέκα χρόνια ακολουθώντας κατά γράμμα την πολιτική της, που ήθελε τους εργαζόμενους να εμφανίζονται πάντα καθαροί, περιποιημένοι, ευπρεπείς και χωρίς ιδιαίτερες παρεκκλίσεις από ένα αποδεκτό κατά την κοινή αντίληψη στάνταρ εμφάνισης.

Ξαφνικά οι προϊστάμενοί του διαπίστωσαν ότι τα μαλλιά του είχαν μακρύνει και το μήκος τους ήταν μεγαλύτερο από το «επιτρεπτό». Στην αρχή τού έκαναν φιλικές και ευγενικές παραινέσεις να κουρευτεί. Ο νεαρός, όμως, τις αγνόησε. Κατόπιν, οι προϊστάμενοι και ο διευθυντής του, βλέποντας ότι δεν «συμμορφώνεται», προχώρησαν σε έγγραφες συστάσεις και επιπλήξεις. Ο νεαρός υπάλληλος επέμενε στην άρνησή του να κουρευτεί. Αυτό είχε ως συνέπεια η αναπληρώτρια διευθύντρια της επιχείρησης να του επιδώσει επιστολή με την οποία του ζητούσε να προσαρμόσει την εμφάνισή του στις «απαιτήσεις της επιχείρησης», μέσα σε 24 ώρες. Μάλιστα τον προειδοποιούσε ότι, σε περίπτωση που δεν συμμορφωνόταν, θα προχωρούσε σε καταγγελία της σύμβασης. Την επόμενη ημέρα ο νεαρός υπάλληλος εμφανίστηκε, πάλι ακούρευτος, αλλά βρήκε τις πόρτες της επιχείρησης κλειστές. Πήγαινε καθημερινά για μία εβδομάδα στην εργασία του, αλλά επειδή δεν είχε κουρευτεί δεν του επέτρεπαν να εργαστεί.

Ο υπάλληλος απέστειλε εξώδικο στην εταιρεία καλώντας την «να ανασκευάσει τη στάση της απέναντί του ως έκφραση έμπρακτης συγγνώμης και να τον δεχτεί να αναλάβει εκ νέου τα καθήκοντά του περιστέλλοντας κάθε έκφανση καταχρηστικής συμπεριφοράς».

Η επιμονή του υπαλλήλου, όμως, να μην κουρευτεί είχε ως συνέπεια να απολυθεί από τη δουλειά του. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης που δίκασε την υπόθεση, με την υπ’ αριθμόν 21178/2009 απόφασή του δικαίωσε την εταιρεία. Ο νεαρός υπάλληλος έφυγε από τη δίκη απογοητευμένος, καθώς... πήγε για μαλλί και έφυγε κουρεμένος. ΠΗΓΗ: Εφ. Μακεδονία της Κυριακής

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής»

Drumsick
02-11-2009, 13:04
Eλλαδα. Ετος: 2009. Και εις ανώτερα :thumbsup:

asimoulis
02-11-2009, 13:29
συγνώμη δεν μπορώ να ταυτιστώ με ένα άτομο που μετά από "10 ολόκληρα χρόνια συμμόρφωσης με την πολιτικη της εταιρίας" ξαφνικά του τη βάρεσε να μην κουρευτεί και περίμενε και να μην γίνει τίποτα. έλεος. όποιος έχει δουλέψει σε ιδιωτική φάση ξέρει.

στο δημόσιο κακώς υπάρχει αν υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός όσον αφορά την εμφάνιση.
στις εταιρίες? εταιρίες είναι ότι θέλουν κάνουν.

Drumsick
02-11-2009, 13:33
:moutza:

asimoulis
02-11-2009, 13:46
O νεαρός υπάλληλος κατέφυγε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ζητώντας να ακυρωθεί η απόλυσή του, επειδή προσβάλλει την προσωπικότητά του και είναι καταχρηστική. 
Στην εν λόγω εταιρία δούλευε επί δέκα χρόνια ακολουθώντας κατά γράμμα την πολιτική της, που ήθελε τους εργαζόμενους να εμφανίζονται πάντα καθαροί, περιποιημένοι, ευπρεπείς και χωρίς ιδιαίτερες παρεκκλίσεις από ένα αποδεκτό κατά την κοινή αντίληψη στάνταρ εμφάνισης.

εταιρικές πολιτικές.
κάθε εταιρία έχει τη δικιά της.

δεν είπα ότι έχει άδικο όπως θέλει ο καθένας έχει τα μαλλιά του και ότι άλλο θέλει είπα ότι δεν ταυτίζομαι τον θεωρώ ψιλοχαζό στη φάση τα θελε και τα πάθε. μια βδομάδα τον προειδοποιούσαν, άλλους τους απολύουν στα ξαφνικά ενώ την προηγούμενη μέρα έχουν πάρει αμάξι με δόσεις.

Raven Lord
02-11-2009, 13:53
η τακτική τέτοιων εταιριών είναι απαράδεκτη, από τη στιγμή που ακολουθούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και καθαριότητας, ΑΛΛΑ μιλάμε για ιδιωτικό τομέα. όποιος πληρώνει προσλαμβάνει όποιον γουστάρει σύμφωνα με τα δικά του αντικειμενικά ή μη κριτήρια. επίσης, απολύει όποιον γουστάρει και υποχρεούται να τον αποζημιώσει όσο καθορίζει ο νόμος.

αν π.χ. στο γραφείο μου είχα ένα άτομο που έσκαγε ένα ωραίο πρωί με ξούρα το κεφάλι και μια σβάστικα τατουάζ στην μάπα, μπορεί και να τον απομάκρυνα. τότε πώς θα αντιδρούσε ο μικρόκοσμος του er?

ΑΥΤΟΣ είναι ο κόσμος που ζούμε - το σύστημα, πείτε το όπως θέλετε. πάρτε το απόφαση.

Drumsick
02-11-2009, 14:00
Πολύ πετυχημένη παρομοίωση raven lord :thumbsup:

Μακρύ μαλλί = ξούρα και σβάστικα στο κούτελο λοιπόν.

Και μετά αναρωτιώμαστε γιατι έχει μείνει στο 1950 η μπουρδελόχωρα.

Raven Lord
02-11-2009, 14:05

αντικειμενικά ή μη κριτήριααν αυτό κατάλαβες, είναι μάταιο να συνεχίσω τη συζήτηση. ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ μπορεί να είναι το ίδιο. προσπάθησε να καταλάβεις ότι δε σκέφτονται όλοι όπως ο εαυτός μας.

προσωπικά, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δε θα έδιωχνα κανέναν, ούτε για τη μαλλούρα, ούτε επειδή σκάει αξύριστος, ούτε γιατί είναι αλλοδαπός, ούτε γιατί φοράει μολύβι στα μάτια ή βγαίνει με γόβες στη συγγρού... ούτε ίσως και αν είχε τατουάζ τη σβάστικα. έτσι είναι η ελεύθερη αγορά, συμφωνούμε ή όχι. ΕΓΩ ΔΙΑΦΩΝΩ, αλλά αφού δεν κάνω κάτι να το αλλάξω - εκτός ίσως του να είμαι σωστός απέναντι σε όλους - πάει να πει ότι το αποδέχομαι. το ίδιο και όλοι σας.

Leech
02-11-2009, 14:06
Πολύ πετυχημένη παρομοίωση raven lord :thumbsup:

Και μετά αναρωτιώμαστε γιατι έχει μείνει στο 1950 η μπουρδελόχωρα.

μάλλον δεν κατάλαβες πώς το εννοεί. Σίγουρα δεν ΕΙΝΑΙ το ίδιο.
Εννοεί προφανώς πως ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ δεν κάθεται καλά στα μάτια του μπος, έχει "δικαίωμα" να το ξιλώσει. Ο,τι κι αν είναι αυτό.

Raven Lord
02-11-2009, 14:08
ευτυχώς κάποιοι διαβάζουν αυτά που γράφονται και κατανοούν... η ελπίδα δεν έχει χαθεί! :)

εντιτ: εξάλλου, από 16 χρονών έχω μακρυά μαλλιά με μοναδικό "διάλειμμα" αυτό του στρατού. ΠΩΣ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΘΕΩΡΩ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΜΑΛΛΙ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΑΤΟΥ ΣΒΑΣΤΙΚΑ?????

12 stars circle your brow
02-11-2009, 14:15
Το τραγικό εδώ πέρα δεν είναι η περιγραφή της κατάστασης που είναι γεγονός και είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζει και η Χ, και ο asimoulis και ο μπιζάριος ακόμα που είναι κύπριος, αλλά οι γαμημένες απολιτίκ δηλώσεις του Raven Lord και του καθε Raven Lord, τύπου

ΑΥΤΟΣ είναι ο κόσμος που ζούμε - το σύστημα, πείτε το όπως θέλετε. πάρτε το απόφαση.Το ξέρουμε, δεν χρειαζόμαστε άλλον έναν atom smasher να μας το θυμίζει.

ikonoklast
02-11-2009, 14:16
προσωπικά, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δε θα έδιωχνα κανέναν, ούτε για τη μαλλούρα, ούτε επειδή σκάει αξύριστος, ούτε γιατί είναι αλλοδαπός, ούτε γιατί φοράει μολύβι στα μάτια ή βγαίνει με γόβες στη συγγρού... ούτε ίσως και αν είχε τατουάζ τη σβάστικα. έτσι είναι η ελεύθερη αγορά, συμφωνούμε ή όχι. ΕΓΩ ΔΙΑΦΩΝΩ, αλλά αφού δεν κάνω κάτι να το αλλάξω - εκτός ίσως του να είμαι σωστός απέναντι σε όλους - πάει να πει ότι το αποδέχομαι. το ίδιο και όλοι σας.

Γιατί σκέφτεσαι σαν αφεντικό; Αν εγώ σε απέλυα για τη μαλλούρα θα λεγες τα ίδια δηλαδή.

Ή θα τα κούρευες.

wom
02-11-2009, 14:20
Έξυπνο και απλό κόλπο του "υπαλλήλου" ο οποίος τσίμπησε 10 χρόνια αποζημίωση απόλυσης πριν αλλάξει δουλειά.

Raven Lord
02-11-2009, 14:21
@ικονοκλαστ, θα σε έβριζα, αλλά προφανώς δε θα με είχες προσλάβει εξ' αρχής, ούτε εγώ θα ήθελα να δουλεύω για ένα τέτοιο άτομο. εξάλλου, δεν μπορώ να ξέρω τι θα έκανε το εκάστοτε αφεντικό μου αν ήμουν εγώ ο υπάλληλος, οπότε μπορώ να σε διαφωτίσω μόνο για την περίπτωση που θα είμαι εγώ το αφεντικό.

επίσης, προς 12σταρςμπλαμπλα, το θέμα είναι ότι στο θυμίζω γιατί ξέρω ότι θα αναλωθούμε σε 50 σελίδες γαμάτων θεωρητικών τοποθετήσεων και αναλύσεων, αλλά επί της ουσίας δεν κάνουμε τίποτα και αργά ή γρήγορα εντασσόμαστε σε αυτό που κράζουμε. ναι, το ξέρουμε ότι είναι άδικο να απολύεται κάποιος λόγω της εμφάνισής του - ούτε εγώ χρειάζομαι "πολιτίκ" (sic) αναλύσεις επί αναλύσεων τύπου 12stars[...] να μου το θυμίζουν. τι είναι το καλύτερο που έχεις κάνει ΕΣΥ για να αποφεύγονται τέτοιες καταστάσεις?

metamelia3
02-11-2009, 14:24
κλισε αλλα δεν εχει και πολυ περα απ' αυτο: το θεμα είναι οτι η δουλεια ειναι αναγκη (οχι επιλογη) και το μεγαλυτερο μερος της κενωνιάς μας απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα, αν αφήνουμε τον κάθε εργοδότη να κάνει ότι θέλει την γαμήσαμε. πρεπει να υπάρχει κι ένα όριο στο τι έχει δικαίωμα να επιλέξει για την επιχείρησή του όσον αφορά τους εργαζόμενους.

ikonoklast
02-11-2009, 14:28
wom, ο τύπος έχασε τη δίκη. Που προκύπτει ότι πήρε αποζημίωση;

@ικονοκλαστ, θα σε έβριζα, αλλά προφανώς δε θα με είχες προσλάβει εξ' αρχής, ούτε εγώ θα ήθελα να δουλεύω για ένα τέτοιο άτομο. εξάλλου, δεν μπορώ να ξέρω τι θα έκανε το εκάστοτε αφεντικό μου αν ήμουν εγώ ο υπάλληλος, οπότε μπορώ να σε διαφωτίσω μόνο για την περίπτωση που θα είμαι εγώ το αφεντικό.
Ναι, αλλά το σημαντικό είναι να με διαφωτίσεις για την περίπτωση που είσαι εσύ υπάλληλος. Αν δούλευες σε μένα και σου άρχιζα τις υποδείξεις για το μαλλί, τι θα κανες δηλαδή;

wom
02-11-2009, 14:49

Διάβασε λίγο πιο προσεκτικά το αρχικό copy - paste του candiru και θα το αναλύσουμε εαν θέλεις.

ikonoklast
02-11-2009, 15:01
Nαι, θέλεις να μου πείς που προκύπτει δέκα χρόνια αποζημίωση και σιγουριά κιόλας του ""υπαλλήλου"" ότι θα το πετύχει ώστε να πρόκειται και για κόλπο ή θέλεις να σε ειρωνευτώ λίγο πριν μιλήσεις σαν άνθρωπος;

atom_smasher
02-11-2009, 15:01
τι θες ρε μαλακα? αντε τραβα γαμησου.και συ και ολα τα υπολοιπα καριολια.

atom_smasher
02-11-2009, 15:02
Το τραγικό εδώ πέρα δεν είναι η περιγραφή της κατάστασης που είναι γεγονός και είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζει και η Χ, και ο asimoulis και ο μπιζάριος ακόμα που είναι κύπριος, αλλά οι γαμημένες απολιτίκ δηλώσεις του Raven Lord και του καθε Raven Lord, τύπου

ΑΥΤΟΣ είναι ο κόσμος που ζούμε - το σύστημα, πείτε το όπως θέλετε. πάρτε το απόφαση.Το ξέρουμε, δεν χρειαζόμαστε άλλον έναν atom smasher να μας το θυμίζει.

σε σενα παει το μπινελικι μαλακα.

02-11-2009, 15:07
ροφλ.
Σε παρακαλώ, συγκράτησε την οργή σου.

Mostos
02-11-2009, 15:07
αν πρόκειται για την εμφάνιση ενός εσωτερικού εργαζόμενου (σε γραφείο) πχ δεν καταλαβαίνω γιατι να απολυθεί ο οποιοσδήποτε έχει οτιδήποτε, πρόκειται για τελείως καταχρηστική απόφαση. αν όμως αφορά πελάτες, αν δηλαδή εγώ πάω και βλέπω πελάτες και είμαι αξύριστος και γενικά φαίνομαι ρεμάλι της κοινωνίας, τοτε υπάρχει όντως πρόβλημα όσον αφορά την εικόνα που δίνω στον πελάτη.

wom
02-11-2009, 15:09
Nαι, θέλεις να μου πείς που προκύπτει δέκα χρόνια αποζημίωση και σιγουριά κιόλας του ""υπαλλήλου"" ότι θα το πετύχει ώστε να πρόκειται και για κόλπο ή θέλεις να σε ειρωνευτώ λίγο πριν μιλήσεις σαν άνθρωπος;

Δεν έχω πρόβλημα με την ειρωνεία, μίλα όπως νομίζεις.

Ας πούμε ότι δεν τα ξέρω καλα, με βάση ότι γνωρίζεις από νομοθεσία για το θέμα μας πότε δεν παίρνεις αποζημίωση? Για πες.

antimusic
02-11-2009, 15:10
what would tom waits do?

atom_smasher
02-11-2009, 15:13
αντε ρε βλακακο που θα το παιξεις και υπερανω...

ikonoklast
02-11-2009, 15:15
Ας πούμε ότι δεν τα ξέρω καλα, με βάση ότι γνωρίζεις από νομοθεσία για το θέμα μας πότε δεν παίρνεις αποζημίωση? Για πες.
Με βάση τα όσα γνωρίζω απο συστήματα λογικής αυτής της τάξης, δεν παίρνεις απζημίωση όταν δεν προκύπτει με κάποιον οποιονδήοτε τρόπο ότι παίρνεις. Εκτός κι αν προκύπτει οπότε κάνουμε ποστ με thumbsup, λέμε εξυπνάδες και περνάμε όμορφα. Για πες.

Dythor
02-11-2009, 15:24

εταιρικές πολιτικές.
κάθε εταιρία έχει τη δικιά της.

δεν είπα ότι έχει άδικο όπως θέλει ο καθένας έχει τα μαλλιά του και ότι άλλο θέλει είπα ότι δεν ταυτίζομαι τον θεωρώ ψιλοχαζό στη φάση τα θελε και τα πάθε. μια βδομάδα τον προειδοποιούσαν, άλλους τους απολύουν στα ξαφνικά ενώ την προηγούμενη μέρα έχουν πάρει αμάξι με δόσεις.

η τακτική τέτοιων εταιριών είναι απαράδεκτη, από τη στιγμή που ακολουθούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και καθαριότητας, ΑΛΛΑ μιλάμε για ιδιωτικό τομέα. όποιος πληρώνει προσλαμβάνει όποιον γουστάρει σύμφωνα με τα δικά του αντικειμενικά ή μη κριτήρια. επίσης, απολύει όποιον γουστάρει και υποχρεούται να τον αποζημιώσει όσο καθορίζει ο νόμος.

αν π.χ. στο γραφείο μου είχα ένα άτομο που έσκαγε ένα ωραίο πρωί με ξούρα το κεφάλι και μια σβάστικα τατουάζ στην μάπα, μπορεί και να τον απομάκρυνα. τότε πώς θα αντιδρούσε ο μικρόκοσμος του er?

ΑΥΤΟΣ είναι ο κόσμος που ζούμε - το σύστημα, πείτε το όπως θέλετε. πάρτε το απόφαση.

:|

αν πρόκειται για την εμφάνιση ενός εσωτερικού εργαζόμενου (σε γραφείο) πχ δεν καταλαβαίνω γιατι να απολυθεί ο οποιοσδήποτε έχει οτιδήποτε, πρόκειται για τελείως καταχρηστική απόφαση. αν όμως αφορά πελάτες, αν δηλαδή εγώ πάω και βλέπω πελάτες και είμαι αξύριστος και γενικά φαίνομαι ρεμάλι της κοινωνίας, τοτε υπάρχει όντως πρόβλημα όσον αφορά την εικόνα που δίνω στον πελάτη.

Εντελώς διαφορετικά θέματα η υγιεινή και η εμφάνιση. Αν είμαι δυνάμει βλαβερός για την υγεία των άλλων τότε ναι, δεν έχω κανένα δικαίωμα να απαιτώ να με ανέχονται, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση κανένα συντηρητικό λαμόγιο και παρανοικό και αυθαίρετα εγκαθιδρυμένο κοινωνικό θέσφατο δε θα μου υποδείξει τι πρέπει και τι όχι, πότε είμαι ρεμάλι και πότε όχι.

Ως μέρος του "κάνε ό,τι γουστάρεις αρκεί να μη σπας τ' αρχίδια των άλλων", από τα πλέον βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

wom
02-11-2009, 15:47
Με βάση τα όσα γνωρίζω απο συστήματα λογικής αυτής της τάξης, δεν παίρνεις απζημίωση όταν δεν προκύπτει με κάποιον οποιονδήοτε τρόπο ότι παίρνεις. Εκτός κι αν προκύπτει οπότε κάνουμε ποστ με thumbsup, λέμε εξυπνάδες και περνάμε όμορφα. Για πες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει τύχει να με απολύσουν και πιθανώς να μην γνωρίζω κάτι, αλλά μετά από καταγγελία την σύμβασης από τον εργοδότη προκύπτει ότι παίρνεις αποζημίωση εκτός εάν

1) Σε απασχολεί λιγότερο από 2μηνο.
2) Καταδικαστείς για ποινικό αδίκημα, μαθευτεί, και η εταιρεία αποδείξει ότι επηρεάζει την εργασία σου.
3) Σε μυνήσει και αποδείξει η εταιρία ότι με την συμπεριφορά σου προσπάθησες να εκβιάσεις απόλυση.

Το αρχικό κείμενο λέει ότι η δίκη που δεν κέρδισε αφορά ηθική βλάβη και ακύρωση της απόλυσης (+ αποζημίωση υπερημερίας) ... σχετικά γνωστές τακτικές στην αγορά όλα αυτά πάντως.

Μην τσιτώνεις, τα thumbsup τα βάζουμε γιατί γουστάρεις να κάθεσαι πάνω βρε συ :)

ikonoklast
02-11-2009, 15:56
Και το δέκα χρόνια πως προκύπτει; Αν πάρει θα πάρει max μισθούς υπόλοιπου χρόνου.

Amnesiac.
02-11-2009, 16:25
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=9351

Dythor
02-11-2009, 16:30
Χαχαχαχ, τώρα με την κρίση και τις απολύσεις είπαν να φανούν χρήσιμοι όπως μπορούν ε; :P

SpiritCrusher
02-11-2009, 16:56
10 χρόνια με τίποτα. Πιθανότατα εννοούσε ότι θα πάρει αποζημίωση που αντιστοιχεί στα 10 χρόνια προϋπηρεσίας του που αν δεν κάνω λάθος είναι 3 μήνες για υπαλλήλους ή 60 ημερομίσθια για τεχνίτες/εργάτες κτλ.

asimoulis
02-11-2009, 18:52
o ravenlord δεν εννοεί ότι πρέπει να υποταχθούμε στο σύστημα, εννοεί ότι όταν σου λένε να κουρεύεσαι και δεν κουρεύεσαι πρέπει να περιμένεις να απολυθείς, και αν δεν υπάρχει σωματείο θα πάρεις τα αρχίδια σου.

επίσης όταν βρίζεις καθηγητές στη συνέλευση τμήματος πρέπει να περιμένεις ότι θα δυσκολευτείς να πάρεις πτυχίο και όταν σκοτώνεις μπάτσους πρέπει να περιμένεις ότι αν σε πιάσουν θα σου κόψουν τα αρχίδια και θα σε βάλουν να τα φας. πρέπει να τα περιμένεις.
γιαυτό ο κόσμος γουστάρει και ακολουθεί τους επαναστάτες γιατί παρόλο που ξέρουν τι θα γίνει έχουν αρχίδια και πάνε και τα κάνουν. ποτέ όμως δεν κλαίγονται γιατί γνωρίζουν τη φύση του συστήματος και τις συνέπειες.

Coroner
02-11-2009, 19:23
έχω μπει μάλλον σε φόρουμ 60χρονων. έλεος ρε μαλάκες... πραγματικά έλεος δηλ

Raven Lord
02-11-2009, 19:27
Ναι, αλλά το σημαντικό είναι να με διαφωτίσεις για την περίπτωση που είσαι εσύ υπάλληλος. Αν δούλευες σε μένα και σου άρχιζα τις υποδείξεις για το μαλλί, τι θα κανες δηλαδή;

το φοβόμουν ότι εννοούσες αυτό :P
καταρχήν, να ξεκαθαρίσω ότι ένα από τα λίγα καλά του κλάδου μου είναι ότι η εξωτερική εμφάνιση παίζει ελάχιστο έως μηδαμινό ρόλο, οπότε δε μου'χει τύχει, ούτε το θεωρώ πολύ πιθανό να μου τύχει κάποια ανάλογη περίπτωση. η συμπεριφορά μου ως υπάλληλος που δέχεται υποδείξεις για την εξωτερική του εμφάνιση από την εργοδοσία ωστόσο, υποθέτω ότι θα εξαρτιόταν από τις εκάστοτε ανάγκες μου. αν π.χ. είχα οικογένεια ή χρέη ή πεινούσα, πιθανόν να συμβιβαζόμουν ως ένα βαθμό, αφού εξαντλούσα την πιθανότητα να το γλιτώσω. αν ήμουν άνετος και μπορούσα να επιβιώσω αρκετό χρονικό διάστημα χωρίς δουλειά, θα αγνοούσα τις υποδείξεις.
βέβαια, ανάλογη περίπτωση είναι η σχέση πελάτη - ελεύθερου επαγγελματία. το θεωρώ πιθανόν να χάνω (λίγους κ κάπως πιο ηλικιωμένους) πελάτες λόγω εξωτερικής εμφάνισης, αλλά από τη στιγμή που επιβιώνω άνετα από τη δουλειά μου, δε με ενδιαφέρει.

Raven Lord
02-11-2009, 19:32

αν δεν είχε πάρει, θα του την επιδίκαζε το δικαστήριο. νομίζω η αποζημίωση είναι 6 μισθοί για τόσο χρονικό διάστημα εργασίας. το ίδιο προκύπτει κ από το link του amnesiac

Raven Lord
02-11-2009, 20:18
σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση κανένα συντηρητικό λαμόγιο και παρανοικό και αυθαίρετα εγκαθιδρυμένο κοινωνικό θέσφατο δε θα μου υποδείξει τι πρέπει και τι όχι, πότε είμαι ρεμάλι και πότε όχι.

ποιος λέει κάτι διαφορετικό? όπως κ κανείς δεν μπορεί να υποδείξει σε έναν εργοδότη του ιδιωτικού τομέα ποιον θα προσλάβει κ ποιον όχι ή ποιον θα απολύσει! απλά πράγματα. μην πείτε ότι όλοι δεν έχουμε κάποιες προτιμήσεις και κάποιες προκαταλήψεις οι οποίες θα επηρέαζαν τις αποφάσεις μας αν βρισκόμασταν στη θέση του εργοδότη...

Deggial
02-11-2009, 20:59
βέβαια, ανάλογη περίπτωση είναι η σχέση πελάτη - ελεύθερου επαγγελματία. το θεωρώ πιθανόν να χάνω (λίγους κ κάπως πιο ηλικιωμένους) πελάτες λόγω εξωτερικής εμφάνισης, αλλά από τη στιγμή που επιβιώνω άνετα από τη δουλειά μου, δε με ενδιαφέρει.

Ο εργοδότης όμως δεν έχει καμία όρεξη να χάνει πελάτες εξαιτίας των υπαλλήλων του. Ακόμη κι αν είναι τρελά κερδοφόρα επιχείρηση και του περισσεύουν οι πελάτες, γιατί να σε πληρώνει για να τους χάνει; Στον βαθμό που η εμφάνιση παίζει έστω και κάποιον έμμεσο ρόλο στην εργασία, είναι λογικό να υπάρχουν και οι αντίστοιχες απαιτήσεις του εργοδότη. Αυτό που δε θα ήταν λογικό είναι να υπάρχουν περιορισμοί στην προσωπική ζωή του υπαλλήλου, π.χ. να απολύεις εργαζόμενο επειδή συχνάζει στα τάδε μέρη ή έχει τις δείνα ερωτικές προτιμήσεις.

Phoebus
02-11-2009, 21:27
σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση κανένα συντηρητικό λαμόγιο και παρανοικό και αυθαίρετα εγκαθιδρυμένο κοινωνικό θέσφατο δε θα μου υποδείξει τι πρέπει και τι όχι, πότε είμαι ρεμάλι και πότε όχι.

ποιος λέει κάτι διαφορετικό? όπως κ κανείς δεν μπορεί να υποδείξει σε έναν εργοδότη του ιδιωτικού τομέα ποιον θα προσλάβει κ ποιον όχι ή ποιον θα απολύσει! απλά πράγματα. μην πείτε ότι όλοι δεν έχουμε κάποιες προτιμήσεις και κάποιες προκαταλήψεις οι οποίες θα επηρέαζαν τις αποφάσεις μας αν βρισκόμασταν στη θέση του εργοδότη...

Κανείς δε το λέει αγορίνα. Αλλά δε μπορεί ένας ιδιώτης να λειτουργεί τόσο αυθαίρετα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια νομοθετική ρύθμιση που να υποχρεώνει τις επιχειρήσεις σε κάτι άλλο (πχ μεγαλύτερες αποζημιώσεις, μεγαλύτερες εισφορές κτλ) ώστε να ισοσταθμίσει αυτό που κάνουν στην αγορά εργασίας. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να με απολύσουν χωρίς λόγο. Αρκεί να ξέρω ότι η αποζημίωσή τους θα με κρατήσει για όσο ψάχνω δουλειά ή ξέρω γω δίνουν ένα κλιμακούμενο ποσοστό από τα κέρδη τους με βάση το μέγεθος της εταιρίας ή κάτι ανάλογο ώστε φορείς όπως πχ το ταμείο ανεργίας να λειτουργούν καλύτερα. Λέμε τώρα, καταλαβαίνεις. Αυτός κυρίως είναι για μένα ο λόγος που έχουμε τόσους ελεύθερους επαγγελματίες στην Ελλάδα. Κανείς δε γουστάρει να παίξει με το παρόν σύστημα το οποίο καταπιέζει τους εργαζόμενους (ακόμα και αν έχουν ισχυρό σωματείο πχ τράπεζες). Γι'αυτό πιστεύω και συ προτιμάς να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας... για να μην έχεις κανέναν πάνω από το κεφάλι σου. Μακάρι να μπορούσαμε όλοι να δουλέψουμε σε περιβάλλον μισθωτής εργασίας τύπου Google αλλά δε γίνεται...

BTW, να μη ξεχάσω, 12 stars είσαι καθυστερημένος αν νομίζεις ότι η τελευταία μου πρόταση είναι απολιτίκ.

Coroner
02-11-2009, 21:28
Τι λογικό ρε γαμώτο;;; Πραγματικά το βρίσκεις λογικό μόνο με βάση το κέρδος του αφεντικού δηλ; Δε δίνει κάποιος δικαίωμα, αλλά επειδή γουστάρει να είναι αξύριστος ή να έχει μαλλιά μπορεί το αφεντικό του να τον απολύσει; Επίσης, είναι δυνατό να χρησιμοποιείται το επιχείρημα "άμα ήσουν συ αφεντικό τι θα έκανες δηλ"; Άμα δε το βλέπουμε διαφορετικά εμείς και δε θέλουμε να το αλλάξουμε εμείς πρώτοι απ' όλους περιμένουμε το πασοκ να ρθει και να μας αλλάξει τα μυαλά με το ζόρι δηλ;

02-11-2009, 21:32
Φοίβε, δεν θεωρώ τίποτα, αλλά ένα αρχαίο κινέζικο και σοφό ρητό λέει: Αν νιώθεις απολιτίκ, είσαι απολιτίκ. Ή κάπως έτσι!
Επίσης, θύμησε μου τι ψήφισες. Γιατί ας πούμε ότι ο ικόνοκλαστ (τυχαίο παράδειγμα τύπου - λόγω συχνής ταύτισης με αυτό που λέω) με λέει καθυστερημένο: εγώ θα κάτσω να σκεφτώ μήπως όντως είμαι, αλλά από οποιονδήποτε πασόκο θα μου επιτρέψεις σε παρακαλώ να μην δέχομαι καμία κριτική, πουθενά.

Raven Lord
02-11-2009, 21:35
@κορονερ, μα έτσι είναι φτιαγμένο το σύστημα. δε λέω ότι συμφωνούμε, αλλά αυτό ισχύει στην ελεύθερη αγορά. εσύ προφανώς θα ήθελες μια κρατική παρεμβατικότητα του στυλ που περιγράφει ο φοίβος, ώστε να μην απολύονται για τέτοιους λόγους οι εργαζόμενοι ή όταν απολύονται να επιβιώνουν μέχρι να βρουν νέα εργασία. και σήμερα ισχύει ως ένα βαθμό μια υποτυπώδης προστασία με την αποζημίωση που υποχρεούται να καταβάλει ο εργοδότης.

προσωπικά, δεν μπορώ να αντιμετωπίσω το θέμα τόσο απλοϊκά. για 'μενα η απόλυση του εργαζομένου, είναι απλά ένα δένδρο μέσα σε ένα δάσος προβλημάτων που δημιουργεί η ελεύθερη αγορά. ίσως, να θέλω την αλλαγή συστήματος, αλλά μια καλή αρχή είναι ο καθένας μας όταν βρεθεί στη θέση του εργοδότη να φέρεται δίκαια στους υπαλλήλους του.

Phoebus
02-11-2009, 22:19
Φοίβε, δεν θεωρώ τίποτα, αλλά ένα αρχαίο κινέζικο και σοφό ρητό λέει: Αν νιώθεις απολιτίκ, είσαι απολιτίκ. Ή κάπως έτσι!
Επίσης, θύμησε μου τι ψήφισες. Γιατί ας πούμε ότι ο ικόνοκλαστ (τυχαίο παράδειγμα τύπου - λόγω συχνής ταύτισης με αυτό που λέω) με λέει καθυστερημένο: εγώ θα κάτσω να σκεφτώ μήπως όντως είμαι, αλλά από οποιονδήποτε πασόκο θα μου επιτρέψεις σε παρακαλώ να μην δέχομαι καμία κριτική, πουθενά.

Τόσο μακρυά φτάσαμε με τον Μεγαλέξανδρο και τα κινέζικα ρητά είναι γραμμένα στα ελληνικά; Βρε μπράβο!

Τέσπα, ατάκες επιπέδου γενικής συνέλευσης, οι αναμνήσεις... με επιστρέφεις χρόνια πίσω. "Θα μου επιτρέψεις σε παρακαλώ". Ρε δε γαμιέσαι που θες να είσαι και στο απυρόβλητο ηλίθιε; Επειδή νομίζεις ότι είμαι "ο πασόκος" ή ο άλλος ότι είναι "ο απολιτίκ" ότι δε θα δέχεσαι κριτική; Κάθε μαλακία που γράφεις (και γράφουμε) σ'αυτό το φόρουμ επιδέχεται κριτικής από όλους. Και επειδή ο τάδε είναι της δείνα ομάδας δε σημαίνει πως ό,τι λέει είναι σωστό ή λάθος (ανάλογα την προτίμησή σου).

Θεοί, εξηγώ τα αυτονόητα στο καθυστερημένο, HALP!

02-11-2009, 22:25
Εντάξει φίλε μην συγχίζεσαι, πιείτε κανα ποτάκι με τον άλλον νευρικό να τα πείτε τώρα που έρχονται τα 30 και βουτάτε περισσότερο στην λάσπη.
Είσαι ένας μπαστουνόβλακας που ξεκινά και βρίζει επειδή τον είπαμε πασόκο, είπαμε την αλήθεια, και προσβάλλαμε το ήθος του.
Κριτική από σένα δέχτηκα σε προσωπικό επίπεδο επειδή θίχτηκες, κατα τ' άλλα όμως (εν τω μεταξύ όπως έγραψα πριν, δεν θ'αναφερόμου καν σε κάτι που έγραψες, μόνος σου φρίκαρες και έγραψες τι θα μπορούσαν να πω εγώ);

Και επειδή ο τάδε είναι της δείνα ομάδας δε σημαίνει πως ό,τι λέει είναι σωστό ή λάθος (ανάλογα την προτίμησή σου).Στην πούτσα ρε ζωντόβολο, τι υποτίθεται μου εξηγείς γελοίε;
Δεν είπα ότι τα εαακς είναι σωστοί, είπα ότι οι πασόκοι είστε βλάκες, βλάκα.

Dragonlord
02-11-2009, 22:42
@κορονερ, μα έτσι είναι φτιαγμένο το σύστημα. δε λέω ότι συμφωνούμε, αλλά αυτό ισχύει στην ελεύθερη αγορά.
Όχι ακριβώς, αν πας έξω βλέπεις "φρικιά" σε οποιαδήποτε θέση. Δεν είμαστε μοντέλα για να μας προσλαμβάνουν για την εμφάνισή μας, προσλαμβανόμαστε για να κάνουμε μια δουλειά. Αν την κάνουμε καλά, δεν πρέπει να έχει δικαίωμα να μας απολύσει ο άλλος επειδή δεν του αρέσει η φάτσα μας. Δε γίνεται να είμαστε σκλάβοι επειδή "έτσι είναι το σύστημα", πχ θεωρείς λογικό να σε απολύσει κάποιος και επειδή δεν του φιλάς τα πόδια όταν μπαίνει στο γραφείο; Ελεύθερη αγορά έχουμε, αν θέλει υπαλλήλους που να του φιλάν τα πόδια δικαίωμά του δεν είναι; Όχι τόση παραίτηση ρε ρέηβεν, είπαμε...

Phoebus
02-11-2009, 22:45
Σου εξηγώ ότι είσαι βλάκας με το να με θεωρείς α)πασόκο β)να μη δέχεσει κριτική από εμένα επειδή με θεωρείς πασόκο.

Aka straw man.

Και επίσης σου εξήγω ότι είσαι βλάκας γιατί λαμβάνεις υπόψιν το ΠΟΙΟΣ είναι αυτός που λέει κάτι και απορρίπτεις ΤΙ ΛΕΕΙ χωρίς να εξετάσεις αν είναι λογικό/ορθό/σωστό.

Το να με λες ζωντόβολο ή μπαστουνόβλακα ή κάποια άλλο Dythorίζουσα βρισιά [sic] δε με ενοχλεί.

Με ενοχλεί όμως που η καθυστέρησή σου βρίσκει διέξοδο μέσω αυτού του forum στην οθόνη μου. Κάτσε λίγο στην άκρη και σκέψου όπως θα έκανες με τον ikonoklast.

pro-tip:
http://www.tshirthell.com/shirts/products/a423/a423_e_18.jpg

Amnesiac.
02-11-2009, 22:50
Παιδιά όσοι δεν έχετε απορρίψει επαγγελματικές προτάσεις/δεν έχετε παραιτηθεί από τις δουλειές σας παρόλο που τις είχατε ανάγκη επειδή σας καταπίεζαν για την εμφάνιση σας καλό θα ήταν να μη λέτε πάρα πολύ μεγάλα λόγια τύπου "κανείς δε θα μου υποδείξει τι θα κάνω και πώς θα είμαι". Ας σας δούμε στην πράξη και μετά λέτε ό,τι τραβάει η ψυχούλα σας.

Όταν λέει κάποιος "έτσι είναι τα πράγματα" δεν εννοεί απαραίτητα ότι έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα ούτε ότι δεν έχει πρόβλημα με το πώς είναι τα πράγματα, αλλά ότι έτσι είναι τα πράγματα (!) γιαυτό μη βιάζεστε να κράξετε.

Επίσης, Βικότνι σύνελθε μη σε γαμήσω που έγινες και υπεράνω και δε δέχεσαι κριτική από πασόκους/νεοδημοκράτες/whatever.

Dragonlord
02-11-2009, 23:01
Όταν λέει κάποιος "έτσι είναι τα πράγματα" δεν εννοεί απαραίτητα ότι έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα ούτε ότι δεν έχει πρόβλημα με το πώς είναι τα πράγματα, αλλά ότι έτσι είναι τα πράγματα (!) γιαυτό μη βιάζεστε να κράξετε.
Απλώς, η παραδοχή είναι πολύ κοντά στην αποδοχή. Αν δε γίνεται αντίδραση δηλαδή, είναι αποδοχή. Και έτσι όπως το γράφει ο ρέηβεν, φαίνεται ότι αν γινόταν κάααατι, πχ κάποιο συλλαλητήριο για το θέμα, θα είχε μια παθητική στάση τύπου "αυτά έχει η ελεύθερη αγορά". Ε όχι, δεν έχει απαραίτητα αυτά, η αγορά δεν είναι αυτορυθμιζόμενη, ευτυχώς δεν είμαστε σε ένα απολύτως νεοφιλελεύθερο καθεστώς και πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για να μη φτάσουμε εκεί - υπάρχουν ακόμα εργασιακά δικαιώματα στην αγορά και πρέπει να τα διαφυλάξουμε όσο και όπως μπορούμε. Το "έτσι είναι τα πράγματα" δηλώνει παραίτηση.

carheart
02-11-2009, 23:04
Έχω απορρίψει επαγγελματικές προτάσεις λόγω εμφάνισης. Μια φορά μου είχαν ζητήσει να δουλέψω σε ένα γραφείο μιας ασφαλιστικής αλλά το κτίριο είχε τα χάλια του και το ασανσέρ ήταν εντελώς δύσχρηστο. Επίσης κανείς δε γέμιζε τους πλαστικούς ψύκτες και αναγκαζόμουν να φέρνω δικό μου νερό κάθε μέρα.

Με αυτήν την εμπειρία, έχω να δηλώσω πως α) Phoebus είσαι βλάκας και αν τύχει ποτέ να χρειαστώ υπαλλήλους να μην ελπίζεις πως θα σε προσλάβω και β) τα μοναδικά κριτήρια ίμο θα έπρεπε να είναι η ποιότητα εργασίας και η υγιεινή, αλλά από την άλλη η "ποιότητα εργασίας" είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό και χωράει δεκάδες χιλιάδες αρχιδιές για να την προασπίσω ως άμεμπτο παράγοντα.

Το στερεότυπο της εικόνας μην περιμένετε να ξεπεραστεί, δεν θα δουλέψει ποτέ κάποιο πανκιό στην τράπεζα ή κάποια όμορφη κοπέλα στα έβερεστ. Από εκεί και πέρα προσπαθούμε όσο μπορούμε να είμαστε οι εαυτοί μας, και θα τα καταφέρνουμε στη ζωή.

Και αυτό δεν είναι απόλυτο βέβαια, ας πούμε οι Phoebus, H., Burnin Ambition και όλοι της λοιπής τρελοπαρέας καλό θα είναι να προσπαθήσουν να μην είναι οι εαυτοί τους. Όλα είναι σχετικά, ελπίζω να με 'νοείτε.

Dragonlord
02-11-2009, 23:16
Το στερεότυπο της εικόνας μην περιμένετε να ξεπεραστεί, δεν θα δουλέψει ποτέ κάποιο πανκιό στην τράπεζα ή κάποια όμορφη κοπέλα στα έβερεστ. Από εκεί και πέρα προσπαθούμε όσο μπορούμε να είμαστε οι εαυτοί μας, και θα τα καταφέρνουμε στη ζωή.
Γίνεται, το έχω δει στην Ευρώπη! Όσο ζω ελπίζω.

Drumsick
02-11-2009, 23:19
δεν θα δουλέψει ποτέ όμορφη κοπέλα στα έβερεστ

χαχαχαχαχαχαχαχα.. πόσο μεγάλη αλήθεια!

carheart
02-11-2009, 23:21
Σε τράπεζα λέω, όχι σε κίτρινο παραβάν που αλλάζεις συνάλλαγμα έξω από κάποιο καζίνο που τώρα μόλις μπαίνει μέσα μία με πράσινες χοντρές γόβες και σέρνει δίπλα της ένα μαλάκα με πούρο.

Phoebus
02-11-2009, 23:25
Έτσι λοιπόν, με τον carheart να έρχεται να κρατήσει τον Vicotnik από το χεράκι το thread αποκτάει επίπεδο και νόημα. Για πες τους υπόλοιπους λόγους για τους οποίους με σιχαίνεσαι carheart, βγάλε όλο τον μπλακμεταλικό σου εαυτό, μη συγκρατηθείς!

carheart
02-11-2009, 23:27
τολμάς ΕΣΥ να μου κάνεις υποδείξεις ρε ΡΥΠΑΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ;

Phoebus
02-11-2009, 23:31
Ενώ ΕΣΥ τι κάνεις; Εξασφαλίζεις την ιδεολογική καθαρότητα στο φόρουμ;

Amnesiac.
02-11-2009, 23:32
Παιδιά κάνετε λίγο το λάθος να συνδέετε εξορισμού το θέμα της εμφάνισης με τις ορέξεις των κακών αφεντικών. Το να έχει κάποια δουλειά dress code ή μαλλί code δεν έχει να κάνει πάντα με οπισθοδρομικά αφεντικά και αιμοβόρους δυνάστες. Πολλά επαγγέλματα έχουν dress code γιατί η έλλειψη του θα υπονόμευε το "κύρος" του επαγγέλματος αυτού καθαυτού. Και αν όχι για εσάς και για εμένα που είμαστε ανοιχτόμυαλοι και γαμάτοι, για την πλειοψηφία του κόσμου η "κυριλέ" εμφάνιση συνδέεται (κακώς) και με την ποιότητα της δουλειάς.

Αν μια τράπεζα π.χ. δε θέλει τους ταμίες της με μπλουζάκια Impaled Nazarene και 650 σκουλαρίκια δεν είναι γιατί σώνει και καλά τα αφεντικά είναι στριμμένα, αλλά γιατί ο παππούς που πάει να πάρει τη σύνταξη του αλλιώς έχει μάθει και δε θέλει να βλέπει αλήτες μαλλιάδες. ΟΚ, ακραίο παράδειγμα, δεν είναι όλοι παππούδες, αλλά καταλαβαίνετε πού το πάω.

Γενικά η κατάσταση νομίζω δεν είναι τόσο φρικαλέα ώστε να χρειάζεται κάποια οργανωμένη αντίδραση ή κάτι τέτοιο, τα πράγματα σαυτό τον τομέα είναι περισσότερο συνυφασμένα με τις αντιλήψεις και τα στάνταρντς της κοινωνίας απότι με τα εργασιακά δικαιώματα, π.χ. στο Δημόσιο βλέπεις πολύ συχνά εργαζόμενους με σκουλαρίκια και ψιλοχύμα ρούχα, κάτι που δεν έβλεπες πριν 15 χρόνια ξ.ε.ρ.ω.γ.ώ.

carheart
02-11-2009, 23:46
αλλά γιατί ο παππούς που πάει να πάρει τη σύνταξη του αλλιώς έχει μάθει και δε θέλει...

Τι λες μωρέ και συ. "Αλλιώς έχει μάθει" λέει.

Amnesiac.
02-11-2009, 23:53
αλλά γιατί ο παππούς που πάει να πάρει τη σύνταξη του αλλιώς έχει μάθει και δε θέλει...

Τι λες μωρέ και συ. "Αλλιώς έχει μάθει" λέει.

Ε τι μωρέ παπάρα. Στην εποχή που ο παππούς σου μεσουρανούσε ακόμα και οι αλήτες/τεντυμπόυδες της εποχής φορούσαν το πουκαμισάκι τους και είχαν και τη χωριστρούλα τους και χόρευαν ζεμπεκιές με τα σκαρπίνια τους και το τσιγάρο στο στόμα για πάρτη της μαλακισμένης που τους παράτησε για τον πλούσιο γείτονα. Δες και καμιά ελληνική ταινία να ξεστραβωθείς!

Πώς έχει μάθει δηλαδή.

02-11-2009, 23:55
Αυτό που λέει είναι για ποιόν λόγο να κάνεις κάτι παράλογο (στην συγκεκριμένη περίπτωση να κόψει ο τύπος τα μαλλιά του), επειδή έτσι έχουν μάθει ή δεν αρέσει σε ορισμένους, υποθέτω.

Amnesiac.
03-11-2009, 00:05
Αυτό που λέει είναι για ποιόν λόγο να κάνεις κάτι παράλογο (στην συγκεκριμένη περίπτωση να κόψει ο τύπος τα μαλλιά του), επειδή έτσι έχουν μάθει, υποθέτω.

Ουφ δε λέω ότι πρέπει να το κάνεις, αν έχεις την άνεση να μη το κάνεις πολύ καλά θα κάνεις να μη το κάνεις (...), αυτό που λέω είναι ότι όλα αυτά τα ωραία που συζητάτε ξεφεύγουν από τις εργασιακές συνθήκες και την ελεύθερη αγορά και τον καπιταλισμό και τους μπάτσους και μπουκάρουνε με βία σε μια γενικότερη κοινωνική πραγματικότητα. Και σένα η μαμά σου πιθανότατα θα σε σταυρώνει να μη σε ματιάσουν αν σε δει με κανα πουκαμισάκι και χτενισμένο μαλλί, εκεί κολλάει το "έτσι έχει μάθει". Και επειδή σαφώς για κάθε πρόταση που έχω γράψει θα έχετε βγάλει 70 δικά σας συμπεράσματα ως είθισται σε συζητήσεις στο ηαρ, όχι, δε δικαιολογώ το να κάνει ένα αφεντικό ό,τι γουστάρει και να επιβάλλει ό,τι γουστάρει, λέω μόνο ότι μαζί με την αυθαιρεσία των αφεντικών υπάρχει και η κακούργα κοινωνία με τις προκαταλήψεις της και τα στερεότυπα της και αυτό το τελευταίο αλλάζει με το χρόνο και όχι με δικαστικές αποφάσεις.

casshern
03-11-2009, 00:24
Όχι ακριβώς, αν πας έξω βλέπεις "φρικιά" σε οποιαδήποτε θέση. Δεν είμαστε μοντέλα για να μας προσλαμβάνουν για την εμφάνισή μας, προσλαμβανόμαστε για να κάνουμε μια δουλειά. Αν την κάνουμε καλά, δεν πρέπει να έχει δικαίωμα να μας απολύσει ο άλλος επειδή δεν του αρέσει η φάτσα μας. Δε γίνεται να είμαστε σκλάβοι επειδή "έτσι είναι το σύστημα", πχ θεωρείς λογικό να σε απολύσει κάποιος και επειδή δεν του φιλάς τα πόδια όταν μπαίνει στο γραφείο; Ελεύθερη αγορά έχουμε, αν θέλει υπαλλήλους που να του φιλάν τα πόδια δικαίωμά του δεν είναι; Όχι τόση παραίτηση ρε ρέηβεν, είπαμε...

Πριν σχολιάσω, να τονίσω ότι η διευκρίνηση που επιχείρησε ο Amnesiac (http://www.electricrequiem.com/forum/showpost.php?p=928460&postcount=47) πρέπει να χωνευτεί καλά από όσους παίρνουν μέρος στη συζήτηση.

Πρόσεξε να δεις τώρα τι γίνεται.

Η εξωτερική εμφάνιση είναι πάντοτε αναπόσπαστο κομμάτι του πακέτου που καλείται να κρίνει ο εκάστοτε εργοδότης εάν πληρεί τις προδιαγραφές μπλα μπλα. Η βαρύτητα αυτής της παραμέτρου στην τελική επιλογή του μάστορα, έχει να κάνει πρώτα απόλα με την υφή της δουλειάς και ύστερα με ό,τι άλλο. Ξέρεις τώρα, ένα πρόστυχο μουνάκι που σερβίρει μπύρες σε σπόρτς καφέ είναι επαγγελματική επιλογή που διδάσκεται στο πρώτο εξάμηνο της ΟΔΕ. Επαγγέλματα που δεν ακολουθούν τον παραπάνω κανόνα, είναι τραγικά ελάχιστα, δηλαδή τι λέω, δεν είναι πάνω από εφτά.

Μέχρι εδώ καλά.

Λες επίσης "προσλαμβανόμαστε για να κάνουμε μια δουλειά". Αχά! Στατιστικά πάλι θα κινηθώ και θα σου πω ότι το 96,2%(+-1) των επαγγελμάτων, δηλαδή το σύνολο των καθηκόντων που θα εκτελέσει ο χ,ψ,w υπάλληλος για λογαριασμό μιας α,β επιχείρησης, μπορεί να το φέρει σε ένα κάποιο πέρας μια γκάμα ανθρώπων με παραπλήσιες γνώσεις και δεξιότητες. Οπότε είναι στο χέρι του γλοιώδους αφεντικού να επιλέξει τον εκλεκτό του συνυπολογίζοντας λογής λογής παράγοντες(βλέπε μαλλί, μέγεθος σουτιέν, κοκ) σχετικούς ή λιγότερο σχετικούς με το ντζόμπ ντεσκρίπτιουρ.

Κοινώς, έτσι έχουν τα πράγματα. Αράξτε και απολαύστε την κούρσα:!:

Στην περίπτωση του τυπά στο ρεπορτάζ, η υπόθεση βρωμάει από χιλιόμετρα βτγ. Δούλευε δέκα χρόνια σε ένα μαγαζί και ξαφνικά αποφάσισαν ότι η κοτσίδα του(δεν συζητάμε για μοιραία χαίτη ελπίζω) τους χαλούσε το ίματζ???
Λολ, Για μαλάκες ψάχνουν? (χωρίς παρεξήγηση από τα παιδιά που έσπευσαν να κράξουν το σάπιο σύστημα :D)

Dragonlord
03-11-2009, 00:38
Λες επίσης "προσλαμβανόμαστε για να κάνουμε μια δουλειά". Αχά! Στατιστικά πάλι θα κινηθώ και θα σου πω ότι το 96,2%(+-1) των επαγγελμάτων, δηλαδή το σύνολο των καθηκόντων που θα εκτελέσει ο χ,ψ,w υπάλληλος για λογαριασμό μιας α,β επιχείρησης, μπορεί να το φέρει σε ένα κάποιο πέρας μια γκάμα ανθρώπων με παραπλήσιες γνώσεις και δεξιότητες. Οπότε είναι στο χέρι του γλοιώδους αφεντικού να επιλέξει τον εκλεκτό του συνυπολογίζοντας λογής λογής παράγοντες(βλέπε μαλλί, μέγεθος σουτιέν, κοκ) σχετικούς ή λιγότερο σχετικούς με το ντζόμπ ντεσκρίπτιουρ

Ναι, αλλά: Υπάρχουν δύο καταστάσεις σε έναν υπάλληλο, να δουλεύει ή να ψάχνει για δουλειά. Προφανώς στη δεύτερη δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Όταν όμως έχει πάρει τη δουλειά, σαφώς και μπορούμε να απαιτούμε, εφόσον κάνει σωστά τη δουλειά του, να μην επιτρέπεται η απόλυση επειδή έχει ακεφιές ο εργοδότης. Θέλεις κύριος να προσλάβεις κόσμο να δουλεύει για σένα, οκ, δέξου και την ευθύνη ότι εσύ τον ταϊζεις πλέον και σε σένα βασιζόμαστε για να τον ταϊζεις. Γιατί μπορεί να φαίνεται "λογικό" το ότι, αφού τον πήρε με κοντό μαλλί και μετά το μάκρυνε, είναι "διαφορετικός" από τον υπάλληλο που προσέλαβε. Αλλά δεν ισχύει και ότι μπορεί πχ μετά από 10 χρόνια που έχει έναν με κοντά μαλλιά να αποφασίσει ότι θέλει έναν μαλλιά; Με την ίδια λογική, είναι εξίσου λογικό ακόμα κι αν δεν έχει αλλάξει ο υπάλληλος, να αλλάξουν οι "απαιτήσεις της επιχείρησης" (κέφια του εργοδότη). Ε τι θα γίνει, λάστιχο θα γίνουμε; Τον προσέλαβες, κάνει καλά τη δουλειά, τον πούλο, αυτόν έχεις, better luck next time!

Ruthless
03-11-2009, 00:43
Μια ερώτηση προς εσάς γιατί αγνοείται κάτι βασικό που είπε ο wom.

Έστω ότι έχετε μια επιχείρηση που η εξωτερική εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο για να είναι βιώσιμη και να έχετε κέρδος. Έχετε λοιπόν κάποιες απαιτήσεις από τα άτομα που προσλαμβάνετε, τις οποίες αποδέχονται και όλα πάνε μέλι-γάλα για τα πρώτα 10 χρόνια ας πούμε. Ξαφνικά ένας υπάλληλος όμως φρικάρει και πάει ενάντια στους κανόνες(με τους οποίους είχε συμφωνήσει εξαρχής). Τι κάνετε εκεί; Αφήνετε την επιχείρηση να βουλιάξει και κρατάτε τον υπάλληλο αυτό, όσο και αν σας μετατρέπει την επιχείρηση από κερδοφόρα σε μια χωρίς κέρδη; Ή κάνετε τις ενέργειες στην περίπτωση αυτή(υποδείξεις, προφορικές και έγγραφες και στην συνέχεια απόλυση);

Εκτός αν η επιχείρησή σας είναι μια που φυτεύει δέντρα που βγάζουν λεφτά, οπότε στα αρχίδια σας όλα, να μπείτε μέσα δεν μπαίνετε. Λέμε να αρχίσετε να πληρώνετε από την τσέπη σας και την ζημιά που προκαλεί ο υπάλληλος, αλλά και τον μισθό/ένσημά του.

Raven Lord
03-11-2009, 00:43
Απλώς, η παραδοχή είναι πολύ κοντά στην αποδοχή. Αν δε γίνεται αντίδραση δηλαδή, είναι αποδοχή. Και έτσι όπως το γράφει ο ρέηβεν, φαίνεται ότι αν γινόταν κάααατι, πχ κάποιο συλλαλητήριο για το θέμα, θα είχε μια παθητική στάση τύπου "αυτά έχει η ελεύθερη αγορά". Ε όχι, δεν έχει απαραίτητα αυτά, η αγορά δεν είναι αυτορυθμιζόμενη, ευτυχώς δεν είμαστε σε ένα απολύτως νεοφιλελεύθερο καθεστώς και πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για να μη φτάσουμε εκεί - υπάρχουν ακόμα εργασιακά δικαιώματα στην αγορά και πρέπει να τα διαφυλάξουμε όσο και όπως μπορούμε. Το "έτσι είναι τα πράγματα" δηλώνει παραίτηση.

o amnesiac κατάλαβε ακριβώς τι θέλω να πω. και κάνεις λάθος για την παραίτηση. ίσα ίσα, αυτό που λέω είναι ότι πρέπει όλοι να βελτιώσουμε την κατάσταση έμπρακτα με τη στάση μας. δεν πιστεύω ότι τα συλλαλητήρια έχουν αποτέλεσμα. έχω πάει σε αρκετά παλιότερα αλλά χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι. αν οι ίδιοι δεν επιχειρήσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση όταν έρθουμε σε θέση ισχύος - κάποιοι από εμάς είναι/θα γίνουν εργοδότες - δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. είναι εύκολο να γκρινιάζουμε ως υπάλληλοι αλλά πολύ δύσκολο να φερθούμε δίκαια όταν έρθουμε στη θέση της εξουσίας. πρώτα από όλα πρέπει να αποκτήσουμε συνείδηση ότι η πηγή όλων των προβλημάτων είναι συγκεκριμένη. όταν τα βλέπουμε ένα - ένα δε γίνεται τίποτα.

carheart
03-11-2009, 00:48
Συνεχίζετε να μην απαντάτε σε αυτό που σας ρώτησε ο Ρούθλες όμως.

Δηλαδή αν είχατε μια επιχείρηση και όλα ήταν συμφωνημένα από την αρχή, αλλά μια μέρα ένας υπάλληλος άρχιζε να τρώει τους πελάτες, τι θα κάνατε, δεν θα τον διώχνατε; Δεν είναι δα και πυρηνική φυσική ε.

Αλλά ξεχνάω πως απευθύνομαι στο ανοιχτόμυαλο ER με τους Γκρίφιθς τους "επαναστάτες του πληκτρολογίου" που μόνο να λένε ξέρουν για τον κόσμο, αλλά ώρες ώρες φαίνονται να ξεχνάνε πως ζουν μέσα σε αυτόν.

Δεν πειράζει καμάρια μου, ER και εργασιακές σχέσεις λοιπόν :thumbsup:

casshern
03-11-2009, 00:49
Την κάνει όμως καλά τη δουλειά?

Με την έννοια ότι ένας αξύριστος μαλλιάς απωθεί το χριστεπώνυμο πλήθος($$) ή ενας που αποφάσισε να το ρίξει στο πιοτί έρχεται στη δουλειά με μαύρους κύκλους και σακκούλες στα μάτια.

Εδιτ: Dragonlord

Amnesiac.
03-11-2009, 01:00
Λες επίσης "προσλαμβανόμαστε για να κάνουμε μια δουλειά". Αχά! Στατιστικά πάλι θα κινηθώ και θα σου πω ότι το 96,2%(+-1) των επαγγελμάτων, δηλαδή το σύνολο των καθηκόντων που θα εκτελέσει ο χ,ψ,w υπάλληλος για λογαριασμό μιας α,β επιχείρησης, μπορεί να το φέρει σε ένα κάποιο πέρας μια γκάμα ανθρώπων με παραπλήσιες γνώσεις και δεξιότητες. Οπότε είναι στο χέρι του γλοιώδους αφεντικού να επιλέξει τον εκλεκτό του συνυπολογίζοντας λογής λογής παράγοντες(βλέπε μαλλί, μέγεθος σουτιέν, κοκ) σχετικούς ή λιγότερο σχετικούς με το ντζόμπ ντεσκρίπτιουρ

Ναι, αλλά: Υπάρχουν δύο καταστάσεις σε έναν υπάλληλο, να δουλεύει ή να ψάχνει για δουλειά. Προφανώς στη δεύτερη δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Όταν όμως έχει πάρει τη δουλειά, σαφώς και μπορούμε να απαιτούμε, εφόσον κάνει σωστά τη δουλειά του, να μην επιτρέπεται η απόλυση επειδή έχει ακεφιές ο εργοδότης. Θέλεις κύριος να προσλάβεις κόσμο να δουλεύει για σένα, οκ, δέξου και την ευθύνη ότι εσύ τον ταϊζεις πλέον και σε σένα βασιζόμαστε για να τον ταϊζεις. Γιατί μπορεί να φαίνεται "λογικό" το ότι, αφού τον πήρε με κοντό μαλλί και μετά το μάκρυνε, είναι "διαφορετικός" από τον υπάλληλο που προσέλαβε. Αλλά δεν ισχύει και ότι μπορεί πχ μετά από 10 χρόνια που έχει έναν με κοντά μαλλιά να αποφασίσει ότι θέλει έναν μαλλιά; Με την ίδια λογική, είναι εξίσου λογικό ακόμα κι αν δεν έχει αλλάξει ο υπάλληλος, να αλλάξουν οι "απαιτήσεις της επιχείρησης" (κέφια του εργοδότη). Ε τι θα γίνει, λάστιχο θα γίνουμε; Τον προσέλαβες, κάνει καλά τη δουλειά, τον πούλο, αυτόν έχεις, better luck next time!

Πάνε, χωρίς παρεξήγηση (εννοείται αυτό φαντάζομαι), η πιο ενεργή ενασχόληση σου με τα κοινά σε έχει κάνει να αναπτύξεις στη συνείδηση σου κάποιες υπερβολές οι οποίες δεν έχουν μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα. Όπως ήταν παλιότερα το "πας να αντιδράσεις και σου ρίχνουν βιτριόλι", έτσι είναι και τα "κέφια του εργοδότη". Ο εργοδότης θα σε απολύσει επειδή θα μειωθούν οι πωλήσεις της επιχείρησης του και θα προτιμήσει να σε πετάξει στο δρόμο από το να μειώσει το εισόδημα του ή επειδή θα θέλει να βγάλει ακόμα περισσότερα ή επειδή θα προτιμήσει να προσλάβει το γνωστό του αντί για σένα, όχι επειδή θα ξυπνήσει μια μέρα και δε θα του αρέσει η φάτσα σου. Μπορεί να γίνει και αυτό αλλά δεν είναι ο κανόνας. Συνήθως στις δουλειές σου ξεκαθαρίζουν από πριν ότι δε γουστάρουν μαλλιάδες και αν είσαι μαλλιάς προσλαμβάνουν τον φίξξξερ αντί για σένα, δεν αποφασίζουν ξαφνικά από εκεί που κάνατε όλοι μαζί χιεντμπάνγκινγκ ότι δε θέλουν μαλλιάδες.

Κάποιες δουλειές επιβάλλουν συγκεκριμένη εμφάνιση για λόγους που εξήγησα πιο πάνω, σοβαρούς και ασόβαρους, υπάρχουν χίλιαδυό πράγματα σημαντικότερα που έχουν να κάνουν με τη σχέση εργαζόμενου-εργοδότη από αυτό και με βάση την πραγματικότητα, το θέμα της εμφάνισης ως μείζον πρόβλημα της εργασιακής πραγματικότητας θα το κατέτασσα στα πλέον ασήμαντα.

ikonoklast
03-11-2009, 01:00
Συνεχίζετε να μην απαντάτε σε αυτό που σας ρώτησε ο Ρούθλες όμως.

Δηλαδή αν είχατε μια επιχείρηση και όλα ήταν συμφωνημένα από την αρχή, αλλά μια μέρα ένας υπάλληλος άρχιζε να τρώει τους πελάτες, τι θα κάνατε, δεν θα τον διώχνατε; Δεν είναι δα και πυρηνική φυσική ε.

Αλλά ξεχνάω πως απευθύνομαι στο ανοιχτόμυαλο ER με τους Γκρίφιθς τους "επαναστάτες του πληκτρολογίου" που μόνο να λένε ξέρουν για τον κόσμο, αλλά ώρες ώρες φαίνονται να ξεχνάνε πως ζουν μέσα σε αυτόν.

Δεν πειράζει καμάρια μου, ER και εργασιακές σχέσεις λοιπόν :thumbsup:

Κλαίω, χτυπιέμαι κάτω μ' αυτό το ποστ.

rage for order
03-11-2009, 01:17
Μια ερώτηση προς εσάς γιατί αγνοείται κάτι βασικό που είπε ο wom.

Έστω ότι έχετε μια επιχείρηση που η εξωτερική εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο για να είναι βιώσιμη και να έχετε κέρδος. Έχετε λοιπόν κάποιες απαιτήσεις από τα άτομα που προσλαμβάνετε, τις οποίες αποδέχονται και όλα πάνε μέλι-γάλα για τα πρώτα 10 χρόνια ας πούμε. Ξαφνικά ένας υπάλληλος όμως φρικάρει και πάει ενάντια στους κανόνες(με τους οποίους είχε συμφωνήσει εξαρχής). Τι κάνετε εκεί; Αφήνετε την επιχείρηση να βουλιάξει και κρατάτε τον υπάλληλο αυτό, όσο και αν σας μετατρέπει την επιχείρηση από κερδοφόρα σε μια χωρίς κέρδη; Ή κάνετε τις ενέργειες στην περίπτωση αυτή(υποδείξεις, προφορικές και έγγραφες και στην συνέχεια απόλυση);

Εκτός αν η επιχείρησή σας είναι μια που φυτεύει δέντρα που βγάζουν λεφτά, οπότε στα αρχίδια σας όλα, να μπείτε μέσα δεν μπαίνετε. Λέμε να αρχίσετε να πληρώνετε από την τσέπη σας και την ζημιά που προκαλεί ο υπάλληλος, αλλά και τον μισθό/ένσημά του.

αγνοείς κάτι βασικό. στις ψωλάρες μας αν χάνει ο αφεντικός πελάτες εξαιτίας μας (είμαστε όλοι μαλλιάδες στο ER. εγώ μάλιστα έχω μια μαλλούρα ΝΑ, ρωτήστε και το μικροαστό εβραίο μας). επίσης ποιος σου είπε ότι προσπαθούμε να μπούμε στη θέση του αφεντικού και να τον καταλάβουμε τον καημένο;

wom
03-11-2009, 01:18
Λοιπόν Carheart κρίμα που αφαιρέθηκα και στο πέταξα πριν διότι χάλασα την έκπληξη, ομως -για σκέψου- στήνεις blackmetalz group και προσλαμβάνεις οργανοπαίκτες. Και τσακ έγινες μορφή στο Underground !! Εκατοντάδες bootlegs για πάρτη σου!

http://img25.imageshack.us/img25/2122/beforekk.jpg

Αλλά μετά 15 χρόνια δες τι έπαθε η ομάδα

http://img441.imageshack.us/img441/9176/aftery.jpg

Για πες , τι κάνεις τώρα? Σου κάνει ο θείος για την δουλειά ?

Dragonlord
03-11-2009, 01:19
Παίδες, δεν καταλαβαίνετε ότι είναι απαράδεκτο για μία επιχείρηση να απαιτεί από μένα να κάνω αλλαγές στον εαυτό μου που με επηρεάζουν πέρα από το 8ωρο (ή όσο είναι) της δουλειάς. Καταλαβαίνω να φορέσω πουκάμισο ή φόρμα εργασίας, καταλαβαίνω μέχρι και το να βγάζω τα σκουλαρίκια όσο δουλεύω, ΔΕΝ καταλαβαίνω πώς μια επιχείρηση έχει δικαίωμα στο μήκος των μαλλιών μου όλο το 24ωρο. Δεν με πληρώνει για όλο το 24ωρο, επειδή -guess what!- είμαι εργαζόμενος και όχι δούλος. Αν μια επιχείρηση βασίζει την κερδοφορία της στο αν έχουν γένια ή κοτσίδα οι υπάλληλοι, καλό θα κάνει ο επιχειρηματίας να κάνει κάποια άλλη δουλειά. Το ότι μπορεί να χάσει τον φασιστόγερο από πελάτη δε μου λέει κάτι. Με την ίδια λογική, αν οι γυναίκες υπάλληλοι μιας τράπεζας κυκλοφορούν με τα σουτιέν θα μαζέψει αρκετούς πελάτες, το θεωρείτε οκ σαν προϋπόθεση για να δουλέψει κάποια σε μία τράπεζα; Όπως είπε και η casshern, υπάρχουν φυσικά επαγγέλματα όπου η εμφάνιση παίζει βασικό ρόλο, πχ στριπτιτζάδικα κωλόμπαρα και παρουσίαση πρωινάδικου, αλλά stop the madness.

carheart
03-11-2009, 01:19
Λοιπόν Carheart κρίμα που αφαιρέθηκα και στο πέταξα πριν, αλλα για σκέψου στήνεις blackmetalz group και προσλαμβάνεις οργανοπαίκτες.

Και τσακ έγινες μορφή στο Underground

http://img25.imageshack.us/img25/2122/beforekk.jpg

Αλλά μετά 15 χρόνια δες τι έπαθε η ομάδα σου

http://img441.imageshack.us/img441/9176/aftery.jpg

Για πες τι κάνεις τώρα? Σου κάνει ο θείος για την δουλειά ?

κλαίω.

Amnesiac.
03-11-2009, 01:41
Παίδες, δεν καταλαβαίνετε ότι είναι απαράδεκτο για μία επιχείρηση να απαιτεί από μένα να κάνω αλλαγές στον εαυτό μου που με επηρεάζουν πέρα από το 8ωρο (ή όσο είναι) της δουλειάς. Καταλαβαίνω να φορέσω πουκάμισο ή φόρμα εργασίας, καταλαβαίνω μέχρι και το να βγάζω τα σκουλαρίκια όσο δουλεύω, ΔΕΝ καταλαβαίνω πώς μια επιχείρηση έχει δικαίωμα στο μήκος των μαλλιών μου όλο το 24ωρο. Δεν με πληρώνει για όλο το 24ωρο, επειδή -guess what!- είμαι εργαζόμενος και όχι δούλος. Αν μια επιχείρηση βασίζει την κερδοφορία της στο αν έχουν γένια ή κοτσίδα οι υπάλληλοι, καλό θα κάνει ο επιχειρηματίας να κάνει κάποια άλλη δουλειά. Το ότι μπορεί να χάσει τον φασιστόγερο από πελάτη δε μου λέει κάτι. Με την ίδια λογική, αν οι γυναίκες υπάλληλοι μιας τράπεζας κυκλοφορούν με τα σουτιέν θα μαζέψει αρκετούς πελάτες, το θεωρείτε οκ σαν προϋπόθεση για να δουλέψει κάποια σε μία τράπεζα; Όπως είπε και η casshern, υπάρχουν φυσικά επαγγέλματα όπου η εμφάνιση παίζει βασικό ρόλο, πχ στριπτιτζάδικα κωλόμπαρα και παρουσίαση πρωινάδικου, αλλά stop the madness.

Πάλι μιλάς υπερβολικά. Το θέμα της εμφάνισης όπως εξήγησα με ατράνταχτα επιχειρήματα πιο πάνω δεν έχει να κάνει με τις ορέξεις του αφεντικού, τουλάχιστον όχι αποκλειστικά. Είναι μια πραγματικότητα η οποία είναι δημιούργημα της κοινωνίας και όχι του κεφαλαίου και της διεθνούς τάξης πραγμάτων και δεν ξέρω καιγω τι. Η πλειοψηφία του κόσμου θέλει να βλέπει καλογυαλισμένες φατσούλες για να αισθάνεται άνεση και ασφάλεια και αυτό γιατί και η ίδια η πλειοψηφία είναι καλογυαλισμένη. Οι περισσότεροι άνθρωποι δε χρειάζεται να κάνουν κανένα συμβιβασμό γιατί είναι έτσι κι αλλιώς "καθωσπρέπει" και συνεπώς δεν είναι υποχρεωτικό να είναι κάποιος γεροφασίστας για να γουστάρει κυριλέ εργαζόμενους.

Ruthless
03-11-2009, 02:07
αγνοείς κάτι βασικό. στις ψωλάρες μας αν χάνει ο αφεντικός πελάτες εξαιτίας μας (είμαστε όλοι μαλλιάδες στο ER. εγώ μάλιστα έχω μια μαλλούρα ΝΑ, ρωτήστε και το μικροαστό εβραίο μας). επίσης ποιος σου είπε ότι προσπαθούμε να μπούμε στη θέση του αφεντικού και να τον καταλάβουμε τον καημένο;
Εσύ αγνοείς κάτι βασικό. Αν η επιχείρηση βάλει λουκέτο γιατί δεν έχει κέρδη(και εσύ είσαι μέρος του προβλήματος), τότε όχι μόνο εσύ θα χάσεις τη δουλειά σου αλλά και πόσοι ακόμα. Και θα βγουν όλοι να φωνάζουν τότε. Επίσης ο αφεντικός δεν είναι μαλάκας να σε πληρώνει χωρίς να του αποφέρεις κέρδη. Υπάρχουν και τέτοιοι, αλλά συνήθως δεν είναι. Τώρα αν εσύ έχεις πιάσει τον παπά απ'τ'αρχίδια, μαγκιά σου. Ο τύπος στο παράδειγμα(και οι περισσότεροι άλλωστε) δεν τον έχουν πιάσει.

Και δεν είπα πως είστε αφεντικά, απλά θέλω να δω αν είστε ικανοί να καταλάβετε λίγο πως λειτουργεί ο κόσμος εκεί έξω. Γιατί μάλλον δεν καταλαβαίνετε βασικές έννοιες του συστήματος.

ΥΓ: Ενημερωτικά έχω ρίξει άκυρο σε δουλειά που μου είπαν κόψε το μαλλί πριν με προσλάβουν. Επιλογή μου ήταν, δεν με πήραν με το ζόρι να πάω εκεί(λολ, η δουλειά είναι σαν τον στρατό, λολολόλ). Και δεν πήγα για να κάνω τον μαλάκα, να με απολύσουν για προφανείς λόγους και μετά να κλαίγομαι. Υπάρχουν κι αλλού δουλειές που μπορώ να έχω και μαλλιά και μούσια, δε θα κάτσω να σκάσω κι όλας.

Coroner
03-11-2009, 02:08
Στη δουλειά που έριξες άκυρο θα ήσουν αποδοτικός;

Ruthless
03-11-2009, 02:19
Με μαλλιά και μούσια πιθανότατα όχι(έτσι το έβλεπε αυτός που πλήρωνε). Γι'αυτό άλλωστε μπαίνουν αυτοί οι κανόνες, όχι γιατί έτσι του κάβλωσε του άλλου ή δεν γάμησε χτες βράδυ.

Δεν είπα πως είναι όλες οι δουλειές έτσι(ευτυχώς). Γι'αυτό άλλωστε έχω το δικαίωμα να κάνω τις επιλογές μου και να διαλέξω την δουλειά που μου ταιριάζει, χωρίς να θεωρώ πως καταπιέζεται η προσωπικότητά μου.

Αν τώρα είμαι σε μια δουλειά χρόνια μαλλιάς και μια ωραία πρωία το αφεντικό μου πει κουρέψου, θα του πω σιγά μην κουρευτώ, θα σε απολύσω, γιατί ο αντι-σαμψών είμαι και δεν είμαι αποδοτικός με μαλλιά κλπ κλπ, καταλαβαίνετε πως πάει η κουβέντα. Αλλά αν το αφεντικό έχει ξεκαθαρίσει την θέση του από πριν προσληφθώ και ενώ έχω συμφωνήσει με κάποια πράγματα μετά κάνω μαλακίες, ε είναι αποκλειστικά δικό μου λάθος. Είτε γιατί κάνω μαλακίες, είτε γιατί συμφώνησα εξαρχής με τις μαλακίες που μου έθετε ως όρους.

antimusic
03-11-2009, 02:22
εγώ πάντως έχω εντυπωσιαστεί με το πόσοι (τοχουν σίγουρο ότι) θα γίνουν αφεντικά. :thumbsup:

carheart
03-11-2009, 02:33
εγώ θέλω να τους δω σε λίγα χρόνια που θα είναι αφεντικά να δω, θα απολύουν τον τρελό;

εργατοπατέρες μου εσείς :thumbsup:

rage for order
03-11-2009, 03:01
Εσύ αγνοείς κάτι βασικό. Αν η επιχείρηση βάλει λουκέτο γιατί δεν έχει κέρδη(και εσύ είσαι μέρος του προβλήματος), τότε όχι μόνο εσύ θα χάσεις τη δουλειά σου αλλά και πόσοι ακόμα. Και θα βγουν όλοι να φωνάζουν τότε.

δε με νοιάζει. είτε με απολύσει για το μακρύ ίσιο μαλλί μου είτε κλείσει το ίδιο είναι για μένα. επίσης οι άλλοι που θα τα ρίξουν στον μαλλιά αντί να τα ρίξουν στον αφεντικό και να στηρίξουν τον metalhead πάλι στις ψωλάρες μας.

Επίσης ο αφεντικός δεν είναι μαλάκας να σε πληρώνει χωρίς να του αποφέρεις κέρδη
ο αφεντικός δεν είναι μαλάκας. εμείς είμαστε μαλάκες που ταΐζουμε τον αφεντικό με τα δικά μας τα λεφτά.
απλή αριθμητική (http://www.youtube.com/watch?v=HuKvOFn0yCY#t=5m23s)

Και δεν είπα πως είστε αφεντικά, απλά θέλω να δω αν είστε ικανοί να καταλάβετε λίγο πως λειτουργεί ο κόσμος εκεί έξω. Γιατί μάλλον δεν καταλαβαίνετε βασικές έννοιες του συστήματος.

από ότι έχω καταλάβει εμάς μας συμφέρει να γαμάμε όσο μπορούμε τον αφεντικό και τον αφεντικό όσο μπορεί εμάς.
το σύστημα (το πρώτο τραγούδι προφανώς) (http://www.youtube.com/watch?v=53PLW4paqqg)

ΥΓ: Ενημερωτικά έχω ρίξει άκυρο σε δουλειά που μου είπαν κόψε το μαλλί πριν με προσλάβουν. Επιλογή μου ήταν, δεν με πήραν με το ζόρι να πάω εκεί(λολ, η δουλειά είναι σαν τον στρατό, λολολόλ). Και δεν πήγα για να κάνω τον μαλάκα, να με απολύσουν για προφανείς λόγους και μετά να κλαίγομαι. Υπάρχουν κι αλλού δουλειές που μπορώ να έχω και μαλλιά και μούσια, δε θα κάτσω να σκάσω κι όλας.

ενημερωτικά πούτσα είναι όταν είσαι αναγκασμένος να δουλέψεις ή να έχεις κουραστεί να αλλάζεις δουλειές και να χάνεις μισθούς. τότε δεν υπάρχει η επιλογή άκυρο ή θα μου πει κουρέψου και θα πω όχι. αλλιώς δεν έχει νόημα να το συζητάμε καν.

Ruthless
03-11-2009, 03:06
Γίνε αφεντικό του εαυτού σου τότε και τι ασχολείσαι με τους κακομοίρηδες που δεν πιάσαν το νόημα της ζωής που έπιασες εσύ και έγινες ο ίδιος αφεντικό σου.

Για να μην ταϊζεις το αφεντικό με τα δικά σου λεφτά δηλαδή.

Ε τους μαλάκες που δεν τα ξέραν αυτά!

rage for order
03-11-2009, 03:11
πώς δεν το είχα σκεφτεί; θα το πω και στους φίλους μου!

rage for order
03-11-2009, 03:11
τελικά όποιος έχει αφεντικό είναι άξιος της μοίρας του.

Ruthless
03-11-2009, 03:19
Τότε ρε ψηλέ τι πετάς μπαρούφες πως είναι μαλάκες όσοι δουλεύουν για αφεντικά και τους ταϊζουν με τα λεφτά τους;

Επιλογή σου είναι, δεν σε υποχρεώνει κανείς να είσαι υπάλληλος κάποιου αφεντικού. Αν δεν σου αρέσει να είσαι ο μαλάκας όπως λες, γίνε δικό σου αφεντικό, κάνε δική σου επιχείρηση. Ελεύθερη αγορά κι έτσι. Δεν θέλει και πολύ νιονιό να το καταλάβεις.

Α, και αφού θα γίνεις αφεντικό, δείξε τον σωστό δρόμο στα άλλα αφεντικά. Προσέλαβε ρεμάλια υπαλλήλους που θα τους πληρώνεις χωρίς να σε ενδιαφέρει αν σου αποφέρουν κέρδος ή όχι. Ε σιγά δηλαδή μην απαιτείς κέρδος από άτομα που κατά την θεωρία σου σε ταϊζουν με δικά τους λεφτά.

Αλλά μέχρι να τα κάνεις όλα αυτά, είσαι απλά ένας θεωρητικός παρλαπίπας όπως πολλοί άλλοι. :)

rage for order
03-11-2009, 03:26
και να μπορούσα αγάπη μου να έχω υπαλλήλους να γαμάω δε θέλω.

όπου διαβάζεις είμαστε μαλάκες που ταΐζουμε τα αφεντικά βάλε είμαστε μαλάκες που δεν τους κρεμάμε στο Σύνταγμα (μ' αρέσει αυτή η έκφραση) και μετά να κάνουμε τη φάση μας. καλά όχι όλους. νομίζω δεν έχεις καταλάβει τι ακριβώς εννοώ.

Dragonlord
03-11-2009, 03:35
Ευτυχώς πάντως που υπάρχει πολύς κόσμος που έχει όνειρο ζωής να ψήνει χάμπουργκερ στα γκούντις, γιατί αν αποφάσιζαν να γίνουν όλοι αφεντικά θα ψοφάγαμε της πείνας.

rage for order
03-11-2009, 04:01
κατά την θεωρία σου σε ταϊζουν με δικά τους λεφτά.
α και Ruthless, άκου το απλή αριθμητική που σου έδωσα λινκ πριν και πίστεψε με θα νιώσεις τον κόσμο γύρω σου να γκρεμίζεται!

GG*
03-11-2009, 04:07
καλα του εκανε του αρχιδα-θυμηθηκε να το παιξει επαναστατης ποπολαρος μετα απο 10 χρονια

Ruthless
03-11-2009, 04:16
Ενημερωτικά, σε καζίνο δούλευε αυτός. Με ότι σημαίνει αυτό, και το ήξερε πολύ καλά για 10 χρόνια. Εκεί δεν έχει μαλακίες, εμφάνιση προσφέρεις. Αν δεν μπορείς να την προσφέρεις, είσαι κακός στην δουλειά σου(για να απαντήσω στον Κόρονερ). Και το ήξερε ποιες ήταν οι υποχρεώσεις του στην δουλειά του από την μέρα που πήγε εκεί. Τώρα αν υπάρχει νοήμων άνθρωπος που θα τον κράταγε στη δουλειά του ενώ πρακτικά δεν προσφέρει τίποτα, αλλά μάλιστα κάνει ζημιά στην επιχείρηση, εγώ μαζί σας. Να μου τον δείξετε μάλιστα να πάω να "δουλέψω" κι εγώ γι'αυτόν. Δε θα με χάλαγε να κάθομαι να τα ξύνω, να μην προσφέρω τίποτα και να με πληρώνουν κι από πάνω. :D

Όσο για τα τραγουδάκια, αν δεν τα πας καλά με αυτά, σου είπα: Δείξε στα υπόλοιπα αφεντικά πως γίνεται τελικά το 1+1 και αν θες κράτα τα 1000 για σένα(άσχετα με το κεφάλαιο που έριξες για να κάνεις ότι έκανες) και δώσε τις 9000 στους υπαλλήλους. Ακόμα καλύτερα, αν ποτέ χτυπάω ξύλο πάει χάλια η επιχείρηση, βγάλε από την τσέπη σου και δώσε τις 9000 στους υπαλλήλους.

Γιατί καλός μαλάκας θα είσαι τότε, και θα το λένε όλοι.

rage for order
03-11-2009, 04:28
λέμε 10 σου παίρνει 1 σου δίνει άρα αδικία
αν σου παίρνει 10 και σου δίνει 9 πάλι αδικία ε;

απλό νομίζω είναι.

10 παράγεις, παίρνεις 1 άρα τα 9 που πάνε; μήπως ταΐζεις το αφεντικό; μήπως;

Ruthless
03-11-2009, 04:42
Α, παρθενογέννεση των προϊόντων/υπηρεσιών, πες το έτσι. Κι εγώ που νόμιζα πως αυτός που παίρνει τα 9 στα 10 ή όσα παίρνει κάποτε έδωσε 10000 για να χτίσει ένα μικρό καζίνο(στην περίπτωσή μας - κάν'τε το οτιδήποτε), οπότε πρακτικά πληρώνεται πίσω το κεφάλαιό που επένδυσε.

Αν μπορείς ρε μάγκα και παράγεις ανταγωνιστικά προϊόντα/υπηρεσίες χωρίς να έχεις ανάγκη κανένα για να είναι το αφεντικό σου, πόσο ΜΑΛΑΚΑΣ(με κεφαλαία) είσαι για να τον έχεις αφεντικό πάνω από το κεφάλι σου; Άντε κάνε μια δική σου επιχείρηση αφού αρχικό κεφάλαιο δεν θες(παράγεις εσύ όπως είπες χωρίς ανάγκη τίποτα) και πούλα τα προϊόντα σου να βγάζεις 10 στα 10.

Δηλαδή πραγματικά είστε τόσο κοντόφθαλμοι; Ή βλέπετε τον κόσμο των αφεντικών μόνο και ξεχωριστά τον κόσμο των υπαλλήλων; Νιουζ φλας φορ γιου, δεν είναι ξεχωριστοί κόσμοι, είναι ένας ενιαίος μεγάλος κόσμος. Καλώς ήρθατε.

rage for order
03-11-2009, 04:59
Α, παρθενογέννεση των προϊόντων/υπηρεσιών, πες το έτσι. Κι εγώ που νόμιζα πως αυτός που παίρνει τα 9 στα 10 ή όσα παίρνει κάποτε έδωσε 10000 για να χτίσει ένα μικρό καζίνο(στην περίπτωσή μας - κάν'τε το οτιδήποτε), οπότε πρακτικά πληρώνεται πίσω το κεφάλαιό που επένδυσε.

Α, παρθενογένεση του κεφαλαίου πες το έτσι. Κι εγώ που νόμιζα ότι τα 10000 που έδωσε για να χτίσει ένα μικρό καζίνο (να τόσο δας) τα βρήκε στο δέντρο και δεν τα έχει κλέψει από προηγούμενους υπαλλήλους (10-1=9). Ή ότι αφού ξηλώθηκε (ουυυυυ έμεινε ταπί λέμε) και έδωσε 10000 τώρα πρέπει να κλέβει 9 από σένα για να τα πάρει πίσω και αφού τα πάρει να βάλει και κάτι στην άκρη. Αλλά όχι τι να τα κάνει στην άκρη αφού υπάρχει παρθενογένεση είπαμε.

Αν μπορείς ρε μάγκα και παράγεις ανταγωνιστικά προϊόντα/υπηρεσίες χωρίς να έχεις ανάγκη κανένα για να είναι το αφεντικό σου, πόσο ΜΑΛΑΚΑΣ(με κεφαλαία) είσαι για να τον έχεις αφεντικό πάνω από το κεφάλι σου; Άντε κάνε μια δική σου επιχείρηση αφού αρχικό κεφάλαιο δεν θες(παράγεις εσύ όπως είπες χωρίς ανάγκη τίποτα) και πούλα τα προϊόντα σου να βγάζεις 10 στα 10.Όχι δε μπορώ λέμε. Και αν μπορούσα εγώ δεν μπορούμε όλοι λέμε. Δεν δουλεύουν στα γκούντις από χόμπι λέμε.Όσοι δεν μπορούν κρίμα δεν είναι.

Δηλαδή πραγματικά είστε τόσο κοντόφθαλμοι; Ή βλέπετε τον κόσμο των αφεντικών μόνο και ξεχωριστά τον κόσμο των υπαλλήλων; Νιουζ φλας φορ γιου, δεν είναι ξεχωριστοί κόσμοι, είναι ένας ενιαίος μεγάλος κόσμος. Καλώς ήρθατε.
Έξτρα έξτρα ριντ ολ αμπάουτ ιτ, δεν υπάρχει ενιαίος μεγάλος κόσμος υπάρχουν γαμημένες τάξεις. Πες μου ότι δεν το έχεις προσέξει, όλοι και οι μεν και οι δε το παραδέχονται. Πες μου ότι δεν έχεις δει ποτέ σου τα συμφέροντα τους να συγκρούονται. Πες το μου κι αυτό!

Drumsick
03-11-2009, 08:31
Μ'αρέσει τρελά που η συζήτηση αυτή έχει διεξαχθεί θεωρώντας απόλυτα δεδομένο οτι:

1.Ο συγκεκριμένος υπάλληλος ήταν ζημιογόνος για την εταιρία λόγω τρίχας.
2.Τον είχαν προειδοποιήσει προ δεκαετίας πως δε θέλουν μαλλιάδες.
3.Έσκαγε στη δουλειά με μαλλί ανακατεμένο και γεμάτο μαμούνια κι όχι μια καθαρή, περιποιημένη, αδιάφορη αλογουρά.

Κι όλα αυτά σε ένα καζίνο λέει. Μαλλιάς σε καζίνο, zomg, δεν ξαναγινε. Κάψτε τον στην πυρρά!

Ruthless είσαι εμετικός.
Για την ακρίβεια πρέπει να είσαι ό,τι πιο εμετικό έχει περάσει απο το er. Υβρίδιο σιχαμένου, παρωπιδισμένου φαλοκράτη μεταλλοπατέρα και κρυφοφασίστα μέχρι αηδίας.

Ruthless
03-11-2009, 11:31
Rage δεν έχεις δουλέψει ως τώρα στην ζωή σου ε; Ενημερωτικά ρωτάω. Όχι 1-2 μήνες το καλοκαίρι, εννοώ κανονικά να δεις πως είναι εκεί έξω, τι θέλουν τα αφεντικά, πόσο πληρώνουν, τι ένσημα κολλάνε, τι ζητάνε από σένα κλπ κλπ.

Προφανώς δεν υπάρχει παρθενογέννεση του κεφαλαίου κύριε κάνω-τον-μαλάκα-όταν-λέω-παπαριές. Έτσι είναι ο κόσμος, δεν είναι όλοι ίσοι, κάποιοι το έχουν από τον μπαμπά. Άδικο; Ναι. Ρεαλιστικό. Επίσης ναι. Η ουτοπία σου δεν είναι εδώ, σόρι που σε ξυπνάω. Και τα παιδάκια στην Αφρική δεν έχουν να φάνε κι εσύ κάθεσαι και χαλάς χρόνο σε ιντερνετικές διαμάχες. Αν θες τόσο πολύ την ουτοπία σου, πούλα το γαμημένο το πισί σου(κι όλοι σας) και δώστε τα εκεί, να φέρετε τον κόσμο ένα κλικ πιο κοντά στην ισότητα. Αλλά δεν το κάνετε(γιατί άραγε :?:).

Υπάρχει βέβαια και η άλλη περίπτωση. Του τύπου που ξεκίνησε στα 20 του από το μηδέν και έφτιαξε το κεφάλαιο, δουλεύοντας σαν σκύλος για 20 χρόνια. Και για να σου πω και απλό παράδειγμα, για την περίπτωση του καθενός μας, παίρνεις μια επιδότηση 10-20 χιλιάρικων από ΟΑΕΔ(υπάρχουν τέτοια προγράμματα). Με αυτήν ξεκινάς την επιχείρησή σου. Δουλεύοντας σαν σκυλί τώρα(δουλειά λέμε), χτίζεις το κεφάλαιό σου. Δεν στο χαρίζει κανείς. Αυτό το κεφάλαιο λοιπόν στα 20 χρόνια, που έχεις φτύσει αίμα να το αποκτήσεις, το κάνεις μια επένδυση. Ρισκάρεις να το τινάξεις στον αέρα και να το χαρίσεις στα ρεμάλια υπαλλήλους σου; Τον ιδρώτα των 20 πιο παραγωγικών χρόνων της ζωής σου; Όπως σου είπα και πριν, τότε δεν είσαι το κουλ αφεντικό, είσαι ο ΜΑΛΑΚΑΣ της ζωής.

Τώρα αν εσύ(και η ανοργασμικιά Χ κι ο καθένας) νομίζετε πως ζείτε σε έναν ονειρικά πλασμένο κόσμο αγγέλων και ότι άλλες παπαριές πιστεύετε, θα πρέπει να ξυπνήσετε. Ή θα σας ξυπνήσει κάποιος άλλος κάποια μέρα, και θα είναι πολύ απότομο.

KoiliaSamprela
03-11-2009, 11:44
όταν παντρευτήκαμε η γυναίκα μου όπου πήγε για δουλειά το πρώτο πράγμα που της έλεγαν ήταν "να αλλά εσύ θα κάνεις παιδιά τώρα".
Τώρα μήπως θέλετε να νομιμοποιήσουμε και τις συμβάσεις εργασίας με όρους αποχής από την μητρότητα ?

Κάποιος είπε πολύ σοφά αν υπάρχει θέμα υγιεινής καλά του έκαναν. Αν δουλεύει σε χώρους σίτισης σαν παράδειγμα και γεμίζει τα φαγητά με τρίχες , έχουν δίκιο.

Για το θέμα "πολιτικής" της εταιρείας που το πετάτε σαν ρυζάκι σε γάμο.
Νόμος > Ιδιωτικό Συμφωνητικό έ!!!
Ωστόσο εφόσον υπάρχει μια ξεκάθαρη στάση του εργοδότη απέναντι στον νεοπροσληφθέντα περί εμφάνισης π.χ , αυτό είναι στην διακριτική ευχέρεια και των 2 πλευρών , και σε καμία περίπτωση δεν είναι απαραίτητα νόμιμο (Σε προσλαμβάνω , αλλά σε παρακαλώ μην έρθεις αύριο ντυμένος καρνάβαλος).
Εκεί έχουμε "καλή την πίστη"

Επίσης αν το έκανε επίτηδες ο μάγκας για να τον απολύσουν , μια κουβέντα μόνο , καμιά φορά κερδίζει και ο ταύρος...

Raven Lord
03-11-2009, 11:46
σορυ παιδιά, το ρούθλες μπορεί να τον θεωρείτε όπως τον θεωρείτε τέλοσπάντων και παρότι τα λέει λίγο "ενοχλητικά" για μερικούς, στο συγκεκριμένο θέμα έχει αρκετά δίκια. δεν λέω ότι το σύστημα που ζούμε είναι καλό, δε λέω ότι μου αρέσει, αλλά έχει ξεκάθαρους κανόνες: όποιος βάζει τα λεφτά κάνει κουμάντο! τελεία. δε γουστάρει τον μαλλιά, τον διώχνει. το κράτος είναι στη γωνία για να προσφέρει κάποια μικρά αντικίνητρα στις απολύσεις (αποζημίωση υπαλλήλου), αλλά ως εκεί. και σταματήστε να μιλάτε για τα αφεντικά λες κ ξεφυτρώνουν στα δέντρα. τα αφεντικά θα είστε εσείς και είναι οι γονείς σας. όταν βρεθείτε στη θέση ισχύος τότε να σας δω.

αν πάλι δε σας αρέσει το σύστημα, μη μου μιλάτε για κρατικό παρεμβατισμό κτλ! αυτά είνα ημίμετρα, όπως το μέτρο της αποζημίωσης. κάντε κάτι για να αλλάξει! κάντε κάτι δικό σας! υπάρχουν διέξοδοι... έστω και στους δύσκολους καιρούς που ζούμε (έχω αδερφο 3 χρόνια άνεργο, ξέρω τι παίζει)

KoiliaSamprela
03-11-2009, 11:49
σορυ παιδιά, το ρούθλες μπορεί να τον θεωρείτε όπως τον θεωρείτε τέλοσπάντων και παρότι τα λέει λίγο "ενοχλητικά" για μερικούς, στο συγκεκριμένο θέμα έχει αρκετά δίκια. δεν λέω ότι το σύστημα που ζούμε είναι καλό, δε λέω ότι μου αρέσει, αλλά έχει ξεκάθαρους κανόνες: όποιος βάζει τα λεφτά κάνει κουμάντο! τελεία. δε γουστάρει τον μαλλιά, τον διώχνει. το κράτος είναι στη γωνία για να προσφέρει κάποια μικρά αντικίνητρα στις απολύσεις (αποζημίωση υπαλλήλου), αλλά ως εκεί. και σταματήστε να μιλάτε για τα αφεντικά λες κ ξεφυτρώνουν στα δέντρα. τα αφεντικά θα είστε εσείς και είναι οι γονείς σας. όταν βρεθείτε στη θέση ισχύος τότε να σας δω.

αν πάλι δε σας αρέσει το σύστημα, μη μου μιλάτε για κρατικό παρεμβατισμό κτλ! αυτά είνα ημίμετρα, όπως το μέτρο της αποζημίωσης. κάντε κάτι για να αλλάξει! κάντε κάτι δικό σας! υπάρχουν διέξοδοι... έστω και στους δύσκολους καιρούς που ζούμε (έχω αδερφο 3 χρόνια άνεργο, ξέρω τι παίζει)

όχι ρε φίλε δεν είναι έτσι , αν πάει το αφεντικό να γαμήσει το γκομενάκι και δεν του κάτσει , δεν μπορεί να το απολύσει , και μην μπαίνουμε στα στενά πλαίσια των "μαλλιών" .

Raven Lord
03-11-2009, 11:58
μα εκεί έρχεται το κράτος και δικαιώνει τον εργαζόμενο (θεωρητικά)! ήδη ισχύουν κάποιοι νόμοι, μην τα ισοπεδώνουμε όλα. ο τύπος που απολύθηκε και δεν δικαιώθηκε, προφανώς ανέφερε στη σύμβασή του το θέμα της εμφάνισης.

carheart
03-11-2009, 12:23
Raven Lord και Ruthless (λολ) είστε άνθρωποι που λέτε πως "τα πράγματα είναι ΕΤΣΙ και αφού τα πράγματα είναι ΕΤΣΙ εγώ θα Υπακούσω, ή να βρω ένα μικρός μέρος μέσα στα πράγματα που δεν είναι τόσο ΕΤΣΙ, ώστε να αράξω την κορμάρα μου και να μην κλαίγομαι που ο κόσμος είναι ΕΤΣΙ, ίσα ίσα, άμα το πει κάποιος ή -ΛΟΛ- αν προσπαθήσει κάτι διαφορετικό, εγώ θα είμαι εκεί για να του υπενθυμίσω πως ο κόσμος είναι ΕΤΣΙ και θα τον τραβήξω πίσω στην μιζέρια μου, του, σου". Με αυτό ως δεδομένο, γιατί αυτό κάνετε στο θρεντ αυτό, και μη μου πείτε να ξαναδιαβάσω προσεκτικά τα ποστς σας, τα διάβασα καλά, υποθέτω πως οτιδήποτε αποφάσιζαν να θεσπίσουν όσοι είχαν τα λεφτά (όπως και αν τα απέκτησαν, είτε βιάζοντας έμβρυα, είτε με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΚΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ), εσείς θα ήσασταν εκεί για να πείτε "ο κόσμος είναι ΕΤΣΙ, δεν μας αρέσει αλλά τι να κάνουμε". Εσείς είστε ο κόσμος που είναι ΕΤΣΙ και μην προσπαθείτε να πείσετε τον κόσμο όλον πως είναι και αυτοί ΕΤΣΙ, δεν μας αρέσουν αυτά που λέτε, δεν μας αρέσουν οι μούρες σας και η τυφλή σας υποταγή, δεν μας αρέσει η ελεύθερη αγορά σας, δεν μας αρέσει το επαναστατικό μέταλ σας, τίποτα δεν μας αρέσει, καλό θα ήταν -πριν θέσετε τα δικά σας απαράβατα όρια- να δείτε τον κόσμο από λίγο πιο προσοδοφόρα κοινωνική σκοπιά, πολύ λιγότερο τετράγωνα, γιατί αλλιώς είστε και λίγο δομικοί ηλίθιοι και τσάμπα γράφω.

rage for order, ο,τι και να πω για σένα είναι λίγο παλικάρι μου. Αν εγώ με τον φίλο μου τον necros666 ανοίξουμε ένα μπλακμέταλ distro και η σελίδα δηλωθεί στο όνομά μου, απευθείας εξισώνομαι με τη λέσχη μπίλντεμπεργκ και τα αφεντικά που ρουφάνε το αίμα του κοσμάκη. Ο necros666 κατευθείαν θα αποκτήσει (τη στιγμή εκείνη που θα κάθεται δίπλα μου!) τρία πεινασμένα παιδιά, χρεωμένες πιστωτικές κάρτες και απλήρωτα κοινόχρηστα, ενώ η έγγυος στο τέταρτο παιδί γυναίκα του θα απολύεται από το γραφειάκι της, και τώρα μαζεύει τα καδράκια με τις φωτογραφίες σας. Είσαι απλά ακριβώς στο άλλο άκρο με τους RRs, το οποίο γενικώς στη ζωή σου νομίζω πως είναι το μοναδικό ζητούμενο. Κανένα κοινωνικό σκεπτικό, από κανέναν σας.

βουρ (http://www.facebook.com/group.php?gid=303966050690)

Raven Lord
03-11-2009, 12:29
καλά κρασά!
είπα εγώ πουθενά ότι επειδή είναι ΕΤΣΙ δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα????? αυτό που είπα είναι να μην κάνουμε επανάσταση του πληκτρολογίου (όπως κάποιος εύστοχα ανέφερε)! καταρχήν, πρέπει να συνειδητοποιήσεις κάποια πράγματα για να μπορέσεις να δράσεις. οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν έχουν καταλάβει σε τι κόσμο ζουν. θα κάνουμε και θα ράνουμε και θα αναγκάσουμε τα κακά αφεντικά να μπλα μπλα μπλα και το κράτος θα μπλα μπλα... να σας πω τι θα κάνετε έτσι? ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΜΑΝΤΡΑ ΑΡΧΙΔΙΑ.

carheart
03-11-2009, 12:33
Ένα τέτοιο ποστ όμως παίρνει έμμεσα τις αποστάσεις του από θέληση για αλλαγές, και το "θα τους κλάσετε τα αρχίδια" το σφραγίζει.

Μου θυμίζεις αυτούς που τον Δεκέμβρη μου έλεγαν "άσε, δεν έχω κατέβει και σε καμιά πορεία και θέλω, κοίτα τι γίνεται στην Παλαιστίνη".

Προβληματίσου Raven Lord, κανείς δεν κάνει επανάσταση από το πληκτρολόγιο, νιώσε καλά που σαμποτάρεις μια ανύπαρκτη επανάσταση!

Και πάρε και τον άλλονα που "ξέρετε σε τι κόσμο ζείτε" (λολ), και κλάστε και των αλλωνών τα αρχίδια λίγο για κυκλικό έλεγχο πλεονασμού.

Raven Lord
03-11-2009, 12:41
γιατί επιμένεις να επιλέγεις quotes από αυτά που γράφω και δεν αναφέρεις ολόκληρη την πρόταση: "ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΣΕΤΕ Τ'ΑΡΧΙΔΙΑ με αυτό τον τρόπο"... δεν σαμποτάρω καμία επανάσταση και αν υπήρχε περίπτωση να γίνει, πίστεψέ με θα ήμουν δίπλα της. απλά όταν κάποια πράγματα τα στηρίζει το 90% των (lol) "συμπολιτών" μας και το υπόλοιπο 10% απλά δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται, ε, απογοητεύομαι λίγο και λέω ότι ίσως ο υπόλοιπος κόσμος δε θέλει αυτό που θέλω εγώ.

carheart
03-11-2009, 12:44
Τι θέλεις, Raven Lord;

Ruthless
03-11-2009, 12:48
Μια λογική και ώριμη συζήτηση φαντάζομαι, αλλά αυτό είναι αδύνατο εδώ μέσα με τα παιδάκια(νοητικά) που υπάρχουν.

Δεν πειράζει μάγκες. Θα τους φάτε όλους, τα κακά αφεντικά και το σινάφι τους.

Εγώ πάω να ετοιμάσω το ποπ κορν για να το παρακολουθήσω. Γουέλ νταν :!:

Drumsick
03-11-2009, 12:49
Έχει δίκιο παιδιά ο ρείβεν. Σκασμός και τα μάτια κάτω. ΕΤΣΙ έχουν τα πράγματα.

Το αξιοσημείωτο ρέιβεν και ρούθλες, είναι πως οκ, στην πράξη, στην πραγματική ζωή, έχετε παραιτηθεί και κάνετε τους μαλάκες γιατί "ναι τι να κάνουμε? Έτσι έχουν τα πράγματα". Κι εγώ το κάνω.
Εσείς όμως έχετε παραιτηθεί σε βάθος ρε παιδί μου. Δηλαδή συζητάμε κάτι σε θεωρητικό επίπεδο και εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και γίνεται μια προσπάθεια διαλόγου πάνω στο πως αλλιώς θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα ή πως αλλιώς είναι σε πολιτισμένες χώρες του κόσμου, και εσάς πλέον δεν σας αγγίζει καθόλου το ενδεχόμενο μιας πιθανής αλλαγής. Και ακόμα και εδώ που έχετε το ελεύθερο να δυσανασχετίσετε λίγο με την κατάσταση, όχι απλά δεν το κάνετε αλλά πάτε παράλληλα να "ξυπνήσετε" (κοιμίσετε για την ακρίβεια) και τους υπόλοιπους.
Μιλάμε για ολική αποχαύνωση.

atom_smasher
03-11-2009, 12:52
Μια ερωτηση: Συνδικαλιστικος φορεας υπήρχε στην επιχείρησή του?

carheart
03-11-2009, 12:55
Μια ερωτηση: Συνδικαλιστικος φορεας υπήρχε στην επιχείρησή του?

Στην ιδιωτική εταιρία Θεσσαλονίκης;

Υπήρχαν δώδεκα συνδικαλιστικοί φορείς, αλλά έκαναν έξι συνελεύσεις επί του θέματος και δεν βρήκαν αρκετά άσχημη τιμωρία για να τιμωρηθεί το ΑΦΕΝΤΙΚΌ, και το θέμα ξεχάστηκε.

Raven Lord
03-11-2009, 12:58
ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ?????????????
ναι ΕΤΣΙ έχουν τα πράγματα, ΑΛΛΑ τι κάνουμε?

@καρχαρτ, τι θέλω? για αρχή, "εμείς" οι "κοινωνικά σκεπτόμενοι" να έχουμε μια σωστή αντιμετώπιση των εργασιακών σχέσεων. από τη στιγμή που είμαστε λίγοι (το καταδεικνύουν και τα ποσοστά στις εκλογές: ΠΑΣΟΚ+ΝΔ=80%) το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι η βελτίωση σε προσωπικό επίπεδο. όταν κ αν σιγά σιγά δημιουργηθεί μια εναλλακτική συνείδηση, θα μιλάμε με άλλους όρους. ΔΕ ΛΕΩ ΠΟΥΘΕΝΑ να μη διαμαρτυρόμαστε και να τα δεχόμαστε όλα. αλλά:
- να ξέρουμε τι ακριβώς ζητάμε
- να ξέρουμε να δίνουμε... π.χ. εσύ καρχαρτ και εσύ Χ τι έχετε κάνει σε προσωπικό επίπεδο για τη βελτίωση των συνθηκών των εργαζομένων?

atom_smasher
03-11-2009, 13:02
12 ε? ε λογικο τοτε να ξεχαστηκε.

Dragonlord
03-11-2009, 13:03
Πάντως ο μόνος σίγουρος τρόπος για να ΜΗ δημιουργήσεις "εναλλακτική συνείδηση" είναι να λες "παιδιά έτσι είναι τα πράγματα, τι περιμένατε;".

03-11-2009, 13:04
Raven, την ίδια βλακώδη ερώτηση έκανες και σε μένα, τι θα ήθελες να κάνουμε σε προσωπικό επίπεδο για την βελτίωση των συνθηκών τον εργαζομένων; Πόσες εξουσίες για οποιαδήποτε αλλαγή δίνονται; Για ποιούς εργαζόμενους, του τομέα σου ή γενικά; Οι πορείες για εργασιακά δικαιώματα πιάνονται σαν προσφορά; Κι εν πάσει περιπτώσει ξέρουμε όλοι τι στον πούτσο λες, οκ μας το είπες στην πρώτη σελίδα και σου απάντησα κάτι, 6 σελίδες τώρα γιατί λες το ίδιο πράγμα; Δεν μας ενδιαφέρει ότι έτσι είναι, εδώ συζητάμε πόσο κακό είναι και την πληρώνετε εσείς με το να δείχνετε πόσο συμβιβασμένοι είστε μ'αυτό, ξου από το θρεντ.

edit: Και ρουφίδι από Dragonlord που έγραψε ό,τι ξέχασα, πάω σχολή τώρα, αντίο!

Raven Lord
03-11-2009, 13:05
αργκ!
από την Χ δεν περίμενα τίποτα, αλλά πάνο από εσένα περίμενα μεγαλύτερη ικανότητα κατανόησης.

ikonoklast
03-11-2009, 13:08
Λίγο σοβαρά και οντοπικ πάντως: Πέρα απο το περιστατικό (για το οποίο να πω και οτι δε ξέρουμε τίποτα, ότι η είδηση είναι λίγο κλαιν και ότι ό,τι και να λέμε είναι μεμονωμένο κονσεπτ να απολύεσαι λόγω μαλλούρας, σορυ κιόλας) παίζουν δεκάδες περιπτώσεις καταχρηστικών απολύσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε μήνα, ειδικά τώρα στη φάση κρίσης. Πολλές είναι εξαιρετικά σοβαρές και εξαιρετικά πιο κάφρικες απο αποψη κινήσεων εργοδοσίας. Κάποιες απο αυτές (πχ WIND, TIM, Jumbo) όπου δραστηριοποιείται σωματείο δεν αφήνεται τίποτα να πέσει κάτω και σε ορισμένες περιπτώσεις τους έχουμε ΓΑΜΗΣΕΙ, έχουν ανακληθεί απολύσεις, κινείται κάτι. Τα ποστς του ruthless δεν τα διάβασα, ο raven απλά σας λέει ο άνθρωπος ότι είναι απογοητευμένος και ότι κατατάλλα είναι μαζί σας, ο σαμπρέλας έκανε ένα καλό ποστ, ο βικοτνις είναι 12 χρονώ και βρίζει αλλά μια χαρά πούτσα έτρωγε στο ξενοδοχείο που δούλευε, οι υπόλοιποι chill ασπούμε, σιγά το ζήτημα για flame.

carheart
03-11-2009, 13:11
ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ?????????????
ναι ΕΤΣΙ έχουν τα πράγματα, ΑΛΛΑ τι κάνουμε?

Να μειώνουμε τους ανθρώπους που τα θέλουν και τα προσπαθούν αλλιώς, με το επιχείρημα πως δεν ξέρουν τον κόσμο γύρω τους!

@καρχαρτ, τι θέλω? για αρχή, "εμείς" οι "κοινωνικά σκεπτόμενοι" να έχουμε μια σωστή αντιμετώπιση των εργασιακών σχέσεων. από τη στιγμή που είμαστε λίγοι (το καταδεικνύουν και τα ποσοστά στις εκλογές: ΠΑΣΟΚ+ΝΔ=80%) το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι η βελτίωση σε προσωπικό επίπεδο. όταν κ αν σιγά σιγά δημιουργηθεί μια εναλλακτική συνείδηση, θα μιλάμε με άλλους όρους. ΔΕ ΛΕΩ ΠΟΥΘΕΝΑ να μη διαμαρτυρόμαστε και να τα δεχόμαστε όλα. αλλά:
- να ξέρουμε τι ακριβώς ζητάμε
- να ξέρουμε να δίνουμε... π.χ. εσύ καρχαρτ και εσύ Χ τι έχετε κάνει σε προσωπικό επίπεδο για τη βελτίωση των συνθηκών των εργαζομένων?

Αυτό σε ρωτάω ρε κοινωνικά σκεπτόμενε, τι ακριβώς ζητάς; Ξέρεις; Ή όλο αυτό το παραλήρημα είναι μια προσπάθεια να μάθεις και συ;

Και μετά πας με τη λογική "εσείς τι έχετε κάνει;" λες και είμαστε στο δημοτικό ή συγκρίνουμε τι έχει κάνει ο καθένας.

Ωραία, η εναλλακτική συνείδηση αυτή, πως την φαντάζεσαι; Την έχεις; Τι θα άλλαζες στο "γέρο που έχει μάθει αλλιώς" ή στο 80% που είναι "οι άλλοι"; Αυτά που λένε οι "επαναστάτες του πληκτρολογίου" ΔΕΝ γίνονται, ενώ το δικό σου γίνεται; Πείσε με, και μαζί σου. Αλλά δεν με πείθεις ιδιαίτερα!

Raven Lord
03-11-2009, 13:13
Raven, την ίδια βλακώδη ερώτηση έκανες και σε μένα, τι θα ήθελες να κάνουμε σε προσωπικό επίπεδο για την βελτίωση των συνθηκών τον εργαζομένων; Πόσες εξουσίες για οποιαδήποτε αλλαγή δίνονται; Για ποιούς εργαζόμενους, του τομέα σου ή γενικά; Οι πορείες για εργασιακά δικαιώματα πιάνονται σαν προσφορά; Κι εν πάσει περιπτώσει ξέρουμε όλοι τι στον πούτσο λες, οκ μας το είπες στην πρώτη σελίδα και σου απάντησα κάτι, 6 σελίδες τώρα γιατί λες το ίδιο πράγμα; Δεν μας ενδιαφέρει ότι έτσι είναι, εδώ συζητάμε πόσο κακό είναι και την πληρώνετε εσείς με το να δείχνετε πόσο συμβιβασμένοι είστε μ'αυτό, ξου από το θρεντ.

edit: Και ρουφίδι από Dragonlord που έγραψε ό,τι ξέχασα, πάω σχολή τώρα, αντίο!

για όλους τους εργαζόμενους, εννοείται. ναι οι πορείες πιάνονται. μήπως οι εξουσία που σου δίνεται για αλλαγή είναι μικρή, επειδή το 80% του πληθυσμού θέλει τα πράγματα να παραμείνουν όπως είναι?
ότι είναι κακό το'παμε. οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει ότι αυτό που μετράει με τον υπάλληλό του είναι να προσφέρει αυτά για τα οποία τον έχει προσλάβει. κάποιοι - καθυστερημένοι - θεωρούν ότι και η εμφάνιση επηρεάζει. κάποιοι απλά δε γουστάρουν τη φάτσα. Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΜΩΣ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ. πρότεινέ μου ένα τρόπο να το αλλάξουμε και εγώ είμαι μέσα.

ΥΓ. πιτσιρίκο, θα μου μιλάς όπως σου απευθύνομαι εγώ, με σεβασμό. το κατάλαβες? είσαι πολύ μικρός για να μου λες για "ρουφίδια" και "ξου".

carheart
03-11-2009, 13:22
[ΥΓ. πιτσιρίκο, θα μου μιλάς όπως σου απευθύνομαι εγώ, με σεβασμό. το κατάλαβες? είσαι πολύ μικρός για να μου λες για "ρουφίδια" και "ξου".

ηλικιακός ρατσισμός, θέλετε και επανάσταση μετά!!!!!~!!

Raven Lord
03-11-2009, 13:23
Αυτό σε ρωτάω ρε κοινωνικά σκεπτόμενε, τι ακριβώς ζητάς; Ξέρεις; Ή όλο αυτό το παραλήρημα είναι μια προσπάθεια να μάθεις και συ;

Και μετά πας με τη λογική "εσείς τι έχετε κάνει;" λες και είμαστε στο δημοτικό ή συγκρίνουμε τι έχει κάνει ο καθένας.

Ωραία, η εναλλακτική συνείδηση αυτή, πως την φαντάζεσαι; Την έχεις; Τι θα άλλαζες στο "γέρο που έχει μάθει αλλιώς" ή στο 80% που είναι "οι άλλοι"; Αυτά που λένε οι "επαναστάτες του πληκτρολογίου" ΔΕΝ γίνονται, ενώ το δικό σου γίνεται; Πείσε με, και μαζί σου. Αλλά δεν με πείθεις ιδιαίτερα!

- καταρχήν, η συζήτηση είναι και μια προσπάθεια να μάθω κι εγώ... προφανώς.
- το τι έχετε κάνει το ρωτάω για να δω, τι κάνει ο καθένας που προσπαθεί υποτίθεται να βελτιώσει την κοινωνία... όχι για να συγκρίνουμε πούτσες.
- την "εναλλακτική συνείδηση" τη φαντάζομαι ως μια αντιμετώπιση της κοινωνίας από όλους μας με κάποιες αρχές οι οποίες θα οδηγήσουν στο να μην απαιτείται ο μπαμπούλας του κράτους για την προστασία των εργαζομένων. π.χ. όταν και αν ο καρχαρτ γίνει αφεντικό, θα φέρεται δίκαια και με σωστά κριτήρια επειδή έχει την ανάλογη παιδεία και συνείδηση εξ'ορισμού.
- ναι το δικό μου γίνεται... ο καθένας μας μπορεί να θέσει κάποιες αρχές στον εαυτό του ώστε αν βρεθεί σε θέση ισχύος ή αν συνδικαλιστεί, να το κάνει προστατεύοντας τα δικαιώματα του "αδύναμου".

ΥΓ. τουλάχιστο είναι 1-2 που προσπαθούν τουλάχιστο να καταλάβουν και το τι λέει ο συνομιλητής τους

Raven Lord
03-11-2009, 13:27
[ΥΓ. πιτσιρίκο, θα μου μιλάς όπως σου απευθύνομαι εγώ, με σεβασμό. το κατάλαβες? είσαι πολύ μικρός για να μου λες για "ρουφίδια" και "ξου".

ηλικιακός ρατσισμός, θέλετε και επανάσταση μετά!!!!!~!!

άντε πάλι τα στοχευμένα quotes... αν ήθελα να τον κρίνω από την ηλικία δε θα επέμενα να του απαντάω σοβαρά και με σεβασμό. απλά απαιτώ να μου απευθύνονται με το ίδιο ύφος ανάλογα με την περίσταση.

carheart
03-11-2009, 13:34
- την "εναλλακτική συνείδηση" τη φαντάζομαι ως μια αντιμετώπιση της κοινωνίας από όλους μας με κάποιες αρχές οι οποίες θα οδηγήσουν στο να μην απαιτείται ο μπαμπούλας του κράτους για την προστασία των εργαζομένων.

Λοιπόν εδώ είναι όλο το ζουμί, και σε γενικές γραμμές συμφωνώ, αλλά βελτιώνοντας τον εαυτό μου (που face it, δεν γίνεται άλλο) δεν αλλάζω τον κόσμο μιλώντας στο politics του ER. Πάρε τον πρόσφατο Δεκέμβρη, εκεί *καταλάθος έστω* υπήρξε δυνατότητα να αλλάξουν πολλά περισσότερα από όσα θα άλλαζαν οι κουβέντες μας, οι οποίες αργά ή γρήγορα θα καταλήξουν στο "αφού δεν υπάρχει Παιδεία", θα πιώ την τελευταία γουλιά, θα κάνεις την τελευταία τζούρα, και θα πάμε σπίτια μας. Αντιλαμβάνομαι πως η απογοήτευσή σου είναι ώριμη, και η δικιά μου τέτοια είναι, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει τέτοιου επιπέδου χάος, δεν δικαιούμαστε να βάζουμε όρια στα όσα προσπαθεί ο άλλος, ακόμα και αν δεν ξέρει τον κόσμο γύρω του, γιατί αν τον ήξερε θα έλεγε πως "έτσι είναι, και άντε γειά". Πάρε τον βλάκα τον rage for order, είναι χαζός, ναι, και οι φίλοι του χαζοί θα ναι, αλλά αυτοί ή κάποιοι σαν αυτούς μπορεί κάποτε στη δουλειά τους να γίνουν κάτι σαν αυτό που περιγράφει ο ικόνοκλαστ για τα σωματεία των συγκεκριμένων εταιριών. Δεν θα αλλάξει ο κόσμος, αλλά θα κινηθούμε με βήματα, με βήματα μωρού έστω, προς κάτι περισσότερο ανθρώπινο. Για τα δικαιώματα όλων, ακόμα και του Ruthless. Δεν νομίζω πως λέω κάτι παράλογο, είσαι σκεπτόμενος, ξέρεις ποιός είναι ο οχτρός, ξέρεις εναντίον ποιού πρέπει να μιλήσεις ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ. Υπάρχουν αρκετές κατηγορίες ανθρώπων. Οι "δεν είναι δυνατόν οι μπάτσοι να σκοτώνουν κοσμάκη" και οι "δεν είναι δυνατόν επειδή ένας μπάτσος είναι ΤΡΕΛΟΟΟΟΣ να καίνε όλη την αθήνα". Αναγκαστικά με κάποιους πρέπει να είμαστε, παράδειγμα ήταν το προηγούμενο, μην με αρχίσεις στην "εγω ειμαι σε αυτους που λεν πως κάτι αλλο".

Raven Lord
03-11-2009, 13:44
οκ, κάπου καταλήξαμε. μόνη διαφωνία ότι δε λέω "έτσι είναι, άντε γεια", αλλά "έτσι είναι κατανοήστε το". επιμένω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι δεν ξέρουν με τι έχουν να κάνουν, γι'αυτό αδυνατούμε να κάνουμε έστω και βήματα μωρού.

ναι, προσωπικά είμαι απογοητευμένος. σιχάθηκα και τους μεν και τους δε για διαφορετικούς λόγους τον καθένα, αλλά σε γενικές γραμμές γιατί όλοι αποδείχθηκαν ότι κοιτάν τον κωλαράκο τους και όταν τους δωθεί η ευκαιρία ή η εξουσία δεν αλλάζουν τίποτα και ακολουθούν την πεπατημένη. τεσπα, άσχετα τα τελευταία.

03-11-2009, 14:17
Raven Lord σόρρυ για τα παραπάνω που σ' έκαναν να νιώσεις μειωτικά, όχι γιατί είμαι πιτσιρίκος και απαιτείς τ' οτιδήποτε από μένα αλλά επειδή δεν σου άξιζε να απευθυνθώ έτσι.

Πιπέτο μπορείς να γίνεις λιγότερο cool εαακ και να τα λέμε μια χαρά, αν θες δεν το κάνεις και συνεχίζεις να με λες 12 χρονών - κατα τ' άλλα αδιαφορία.

Dythor
03-11-2009, 14:31
o ravenlord δεν εννοεί ότι πρέπει να υποταχθούμε στο σύστημα, εννοεί ότι όταν σου λένε να κουρεύεσαι και δεν κουρεύεσαι πρέπει να περιμένεις να απολυθείς, και αν δεν υπάρχει σωματείο θα πάρεις τα αρχίδια σου.

επίσης όταν βρίζεις καθηγητές στη συνέλευση τμήματος πρέπει να περιμένεις ότι θα δυσκολευτείς να πάρεις πτυχίο και όταν σκοτώνεις μπάτσους πρέπει να περιμένεις ότι αν σε πιάσουν θα σου κόψουν τα αρχίδια και θα σε βάλουν να τα φας. πρέπει να τα περιμένεις.
γιαυτό ο κόσμος γουστάρει και ακολουθεί τους επαναστάτες γιατί παρόλο που ξέρουν τι θα γίνει έχουν αρχίδια και πάνε και τα κάνουν. ποτέ όμως δεν κλαίγονται γιατί γνωρίζουν τη φύση του συστήματος και τις συνέπειες.

Τι λες μωρέ τρόμπα.

Ford Prefect
03-11-2009, 14:57
Ω το μαλακισμένο που τον απέλυσε για τα μαλλιά, δες έναν μαλάκα ρε! Γαμημένοι οπισθοδρομικοί κόπανοι, ουζμπεκιστάν είμαστε ρε, σκατά πια στην νοοτροπία τους.

Αυτά για να φύγουν από την μέση τα απαραίτητα αυτονόητα που ψάχνουν ορισμένοι και ωρύονται σαν κακογαμημένοι ηλίθιοι. Τσάμπα ήταν.

Από εκεί και πέρα τα είπε ο Αμνίζιακ άψογα και δεν ξέρω γιατί συζητάτε ακόμα.
Και στην Αγγλία στα 60ς σε διώχνανε αν ήσουν μακρυμάλλης μετά οι μακρυμάλληδες γίνανε αφεντικά και τώρα δεν τους νοιάζει. Και εμάς η επόμενη γενιά δεν θα έχει πρόβλημα με τα μαλλιά και κανά σκουλαρίκι. Αργήσαμε, τραγικό, ξέρω, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. Πληθαίνουν ήδη οι γωνιές που δεν είναι έτσι, έχω φίλο που δουλεύει σε ταμείο τράπεζας και έχει αλογοουρά!!!

Dragonlord
03-11-2009, 16:53
Ω το μαλακισμένο που τον απέλυσε για τα μαλλιά, δες έναν μαλάκα ρε! Γαμημένοι οπισθοδρομικοί κόπανοι, ουζμπεκιστάν είμαστε ρε, σκατά πια στην νοοτροπία τους.

Αυτά για να φύγουν από την μέση τα απαραίτητα αυτονόητα που ψάχνουν ορισμένοι και ωρύονται σαν κακογαμημένοι ηλίθιοι. Τσάμπα ήταν.

Από εκεί και πέρα τα είπε ο Αμνίζιακ άψογα και δεν ξέρω γιατί συζητάτε ακόμα.
Και στην Αγγλία στα 60ς σε διώχνανε αν ήσουν μακρυμάλλης μετά οι μακρυμάλληδες γίνανε αφεντικά και τώρα δεν τους νοιάζει. Και εμάς η επόμενη γενιά δεν θα έχει πρόβλημα με τα μαλλιά και κανά σκουλαρίκι. Αργήσαμε, τραγικό, ξέρω, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. Πληθαίνουν ήδη οι γωνιές που δεν είναι έτσι, έχω φίλο που δουλεύει σε ταμείο τράπεζας και έχει αλογοουρά!!!
Α, ευτυχώς ρε παιδιά που μας τα είπατε γιατί δεν το ξέραμε ότι συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, πέσαμε από τα σύννεφα. Όντως, τα πρώτα που λες είναι αυτονόητα ενώ το ότι "έτσι είναι" είναι BREAKING NEWS.

Griffith
03-11-2009, 17:16
ο ruffles πάντως πρέπει να βρει πουθενά να γράφει αυτά που γράφει και από απλός λούζερ-ίντερνετ-βλάκας να εξελιχθεί σε δούλο του χρήματος-γρανάζι του συστήματος-ΑΡΔ.

rage for order
03-11-2009, 17:29
Rage δεν έχεις δουλέψει ως τώρα στην ζωή σου ε; Ενημερωτικά ρωτάω. Όχι 1-2 μήνες το καλοκαίρι, εννοώ κανονικά να δεις πως είναι εκεί έξω, τι θέλουν τα αφεντικά, πόσο πληρώνουν, τι ένσημα κολλάνε, τι ζητάνε από σένα κλπ κλπ.

Εφόσον δεν έχω βρεθεί ποτέ σε θέση να μην έχω μία και να πρέπει να κάνω μόκο για να έχω να πληρώσω νοίκι δε κάνω το καμπόσο. Πχ αν έρθει ο dragonlord και μου πει ότι σήμερα το αφεντικό είπε τον συνάδελφο ruthless βλάκα και αυτός δεν είπε τίποτα δεν θα τον αρχίσω στις θεωρίες και τις παπαριές εφόσον δεν έχω βρεθεί ποτέ στη θέση του και προτιμώ να μιλάω με βάση αυτά που έχω καταλάβει εγώ ο ίδιος για τον κόσμο. Το πολύ πολύ να του πω μια άποψη και να περιμένω με ενδιαφέρον να μου πει πως είναι τα πράγματα μιας και κάτι ξέρει παραπάνω. Παρόλα αυτά δεν νομίζω ότι για να δεις τι θέλουν τα αφεντικά και πόσα πληρώνουν αν κολλάνε ένσημα και τι ζητάνε από σένα πρέπει να είσαι χρόνια στο κουρμπέτι. Όλα και κάτι θα έχεις δει με τα μάτια σου και όλο και κάτι θα έχεις συζητήσει με τους μη εξωγήινους φίλους σου. πολλές φορές την επισφάλεια την νιώθεις στην κωλοτρυπίδα σου από την συνέντευξη ακόμα.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη περίπτωση. Του τύπου που ξεκίνησε στα 20 του από το μηδέν και έφτιαξε το κεφάλαιο, δουλεύοντας σαν σκύλος για 20 χρόνια. Και για να σου πω και απλό παράδειγμα, για την περίπτωση του καθενός μας, παίρνεις μια επιδότηση 10-20 χιλιάρικων από ΟΑΕΔ(υπάρχουν τέτοια προγράμματα). Με αυτήν ξεκινάς την επιχείρησή σου. Δουλεύοντας σαν σκυλί τώρα(δουλειά λέμε), χτίζεις το κεφάλαιό σου. Δεν στο χαρίζει κανείς. Αυτό το κεφάλαιο λοιπόν στα 20 χρόνια, που έχεις φτύσει αίμα να το αποκτήσεις, το κάνεις μια επένδυση. Ρισκάρεις να το τινάξεις στον αέρα και να το χαρίσεις στα ρεμάλια υπαλλήλους σου; Τον ιδρώτα των 20 πιο παραγωγικών χρόνων της ζωής σου; Όπως σου είπα και πριν, τότε δεν είσαι το κουλ αφεντικό, είσαι ο ΜΑΛΑΚΑΣ της ζωής.
Επειδή ο άλλος δούλευε σαν το σκυλί 20 χρόνια πρέπει εμείς να κάνουμε το μαλάκα από σεβασμό. Το ότι κάποτε κουράστηκε δεν του δίνει το δικαίωμα να κλέβει από την δικιά μας κούραση.

rage for order, ο,τι και να πω για σένα είναι λίγο παλικάρι μου. Αν εγώ με τον φίλο μου τον necros666 ανοίξουμε ένα μπλακμέταλ distro και η σελίδα δηλωθεί στο όνομά μου, απευθείας εξισώνομαι με τη λέσχη μπίλντεμπεργκ και τα αφεντικά που ρουφάνε το αίμα του κοσμάκη. Ο necros666 κατευθείαν θα αποκτήσει (τη στιγμή εκείνη που θα κάθεται δίπλα μου!) τρία πεινασμένα παιδιά, χρεωμένες πιστωτικές κάρτες και απλήρωτα κοινόχρηστα, ενώ η έγγυος στο τέταρτο παιδί γυναίκα του θα απολύεται από το γραφειάκι της, και τώρα μαζεύει τα καδράκια με τις φωτογραφίες σας. Είσαι απλά ακριβώς στο άλλο άκρο με τους RRs, το οποίο γενικώς στη ζωή σου νομίζω πως είναι το μοναδικό ζητούμενο. Κανένα κοινωνικό σκεπτικό, από κανέναν σας.
Προφανώς εσύ και ο Κυριακού δεν θα κάνατε το ίδιο κακό σε αυτό το κόσμο. Είπαμε όμως ότι επειδή εσύ αποφάσισες να γίνεις μεταλλοπατέρας δεν θα πληρώνουμε όλοι οι άλλοι. Μπορεί δλδ στην επανάσταση ο @ρειος πάγος να μη σε στείλει στην κρεμάλα, αλλά αν ήσουν μουνί ε μη περιμένεις και φιλικό χτύπημα στη πλάτη! Πολλές φορές λοιπόν τα μικρά αφεντικά είναι χειρότερα από τα μεγάλα από άποψη συμπεριφοράς και πληρωμής. Δες τι γίνεται στις ταβέρνες ή στα ρουχάδικα με ένα ή δύο υπαλλήλους. Ο ελληνάρας μικροαστός επειδή σου δίνει ένα μισθό νομίζει ότι είναι ο άρχοντας του κόσμου και μπορεί να σε πηδάει. Και άντε πες στα Νότος μπορεί και να αντιδράσεις, όταν είναι μόνος σου τι κάνεις; Δες τι γίνεται στα χωράφια με τον φτωχό τίμιο αγρότη και τους βούλγαρους εργάτες γης. Φταίει και το πασοκ-νδ-εε αλλά όχι και να χαριζόμαστε στον κάθε καραγκνά.

KoiliaSamprela
03-11-2009, 17:45
μιας και έφτασε η κουβέντα τι κάνει ο καθένας στην καθημερινότητά του μου ήρθε αμέσως αμέσως στο μυαλό ότι ποτέ δεν πήγα σε super - market μετά τις 15:00 Σάββατο και ας μην είχα κωλόχαρτο για μισό χέσιμο.

Και επί της ευκαιρίας αυτές οι απλές καθημερινές πράξεις είναι που κάνουν την διαφορά στην"κοινωνική επανάσταση" καλός ο δρόμος και συμφωνώ και επαυξάνω. Αλλά όταν εκ πεποιθήσεως κρατάς κάποιες αρχές ως στάση ζωής , μπορείς σιγά σιγά να τις συζητάς στον κύκλο σου , και όλο και κάτι καλό μένει.

Η αλλαγή στην κοινωνική ευθύνη δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα, χρειάζεται και κόπο και τρόπο, αλλά πάνω απ όλα συνέπεια στην ζωή του ο καθένας.

Raven Lord
03-11-2009, 19:23
Raven Lord σόρρυ για τα παραπάνω που σ' έκαναν να νιώσεις μειωτικά, όχι γιατί είμαι πιτσιρίκος και απαιτείς τ' οτιδήποτε από μένα αλλά επειδή δεν σου άξιζε να απευθυνθώ έτσι.

προφανώς, δεν απαιτώ σεβασμό επειδή είμαι μεγαλύτερος...
έλα από το αθλέτιξ να βριστούμε μια χαρά :P

carheart
03-11-2009, 21:12

Προφανώς εσύ και ο Κυριακού δεν θα κάνατε το ίδιο κακό σε αυτό το κόσμο. Είπαμε όμως ότι επειδή εσύ αποφάσισες να γίνεις μεταλλοπατέρας δεν θα πληρώνουμε όλοι οι άλλοι. Μπορεί δλδ στην επανάσταση ο @ρειος πάγος να μη σε στείλει στην κρεμάλα, αλλά αν ήσουν μουνί ε μη περιμένεις και φιλικό χτύπημα στη πλάτη! Πολλές φορές λοιπόν τα μικρά αφεντικά είναι χειρότερα από τα μεγάλα από άποψη συμπεριφοράς και πληρωμής. Δες τι γίνεται στις ταβέρνες ή στα ρουχάδικα με ένα ή δύο υπαλλήλους. Ο ελληνάρας μικροαστός επειδή σου δίνει ένα μισθό νομίζει ότι είναι ο άρχοντας του κόσμου και μπορεί να σε πηδάει. Και άντε πες στα Νότος μπορεί και να αντιδράσεις, όταν είναι μόνος σου τι κάνεις; Δες τι γίνεται στα χωράφια με τον φτωχό τίμιο αγρότη και τους βούλγαρους εργάτες γης. Φταίει και το πασοκ-νδ-εε αλλά όχι και να χαριζόμαστε στον κάθε καραγκνά.

Στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού λοιπόν, αντιλαμβάνεσαι ποιό είναι το ποσοστό αυτών που εξορισμού απορρίπτεις; Τους όσους είναι έστω και τοσοδά αφεντικά, μέχρι τους όσους θέλουν απλά να φτάσουν στην θέση τους, και μια μέρα θα τα καταφέρουν. Και ναι, ελληναρισμός, τον ξέρουμε. Για την πολιτική σου θέση λοιπόν, αν θελήσεις ποτέ να αποκτήσεις τέτοια, πρέπει να καταλάβεις αν επιτίθεσαι σε πολιτικές καταστάσεις, ή σε συμπεριφορές, ή σε στερεότυπα, ή σε ανθρώπινη βλακεία, ή σε κάποια/όλα από αυτά μαζί.

Σου λέω πως η μισή ελλάδα είναι "αφεντικά" οποιουδήποτε τρόπου και εσύ μου λες για "φτωχούς τίμιους αγρότες και βούλγαρους εργάτες γης".

Και πρόσεξέ με, δεν ρίξω την συζήτηση ρωτώντας σε "και ποιός είσαι εσύ που τα λες αυτά;" αλλά μήπως όντως δεν έχεις δουλέψει ούτε ένα τέταρτο στη ζωή σου και τα ακούς από διηγήσεις; Μήπως σου έχουν περιγράψει Όλες τις εργασιακές σχέσεις και τις φαντάζεσαι;

Η ερώτηση είναι απλή, επειδή λες χοντροκομμένες μαλακίες : Τα έχεις σκεφτεί όλα όσα λες ή μήπως είσαι και λίγο χαζός;

edit : αν έκανες τον DJ στα κουφονήσια ένα καλοκαίρι, δεν πιάνεται1!~!!

rage for order
03-11-2009, 22:13
Στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού λοιπόν, αντιλαμβάνεσαι ποιό είναι το ποσοστό αυτών που εξορισμού απορρίπτεις; Τους όσους είναι έστω και τοσοδά αφεντικά, μέχρι τους όσους θέλουν απλά να φτάσουν στην θέση τους, και μια μέρα θα τα καταφέρουν. Και ναι, ελληναρισμός, τον ξέρουμε. Για την πολιτική σου θέση λοιπόν, αν θελήσεις ποτέ να αποκτήσεις τέτοια, πρέπει να καταλάβεις αν επιτίθεσαι σε πολιτικές καταστάσεις, ή σε συμπεριφορές, ή σε στερεότυπα, ή σε ανθρώπινη βλακεία, ή σε κάποια/όλα από αυτά μαζί.

Σου λέω πως η μισή ελλάδα είναι "αφεντικά" οποιουδήποτε τρόπου και εσύ μου λες για "φτωχούς τίμιους αγρότες και βούλγαρους εργάτες γης".

Και πρόσεξέ με, δεν ρίξω την συζήτηση ρωτώντας σε "και ποιός είσαι εσύ που τα λες αυτά;" αλλά μήπως όντως δεν έχεις δουλέψει ούτε ένα τέταρτο στη ζωή σου και τα ακούς από διηγήσεις; Μήπως σου έχουν περιγράψει Όλες τις εργασιακές σχέσεις και τις φαντάζεσαι;

Η ερώτηση είναι απλή, επειδή λες χοντροκομμένες μαλακίες : Τα έχεις σκεφτεί όλα όσα λες ή μήπως είσαι και λίγο χαζός;

edit : αν έκανες τον DJ στα κουφονήσια ένα καλοκαίρι, δεν πιάνεται1!~!!
Η μισή Ελλάδα όχι δεν είναι αφεντικά και από όσο ξέρω δεν θα μπορούσαν να είναι εξορισμού. Και να ήταν όμως πάλι δεν θα σταματούσε να είμαι rfo όπως δεν θα σταματούσα αν όλοι ήταν ρατσιστές ή να θέλουν να γίνουν και κάποτε να τα καταφέρουν. Αυτό στο οποίο επιτίθεμαι είναι οι σχέσεις εξουσίας και εκμετάλλευσης στην κοινωνία. Εγώ και η γκρούπα μου προσπαθούμε να τις καταλαβαίνουμε πρώτα εμείς, να τις τονίζουμε και να τις πολεμάμε χωρίς φόβο και πάθος, ξεκινώντας από τους εαυτούς μας.

Για το άλλο ότι είπα στον ruthless. Αν θυμάμαι καλά είμαι μικρότερος από εσένα οπότε σε παρακαλώ πες μου σε παρακαλώ πως λειτουργεί ο καπιταλισμός, αν μας λένε ψέματα οι μεγάλοι δάσκαλοι του αναρχογένους για την υπεραξία και το πως παράγεται ο πλούτος και ποιοι είναι οι κερδισμένοι μέσα στην παραγωγή.

ikonoklast
03-11-2009, 22:33
Αντε ρε βλάκα που ξέραν κι οι δάσκαλοι του αναρχογένους για υπεραξίες και παραγωγές :!:

Πιείτε κάνα ΜΠΑΦΟ καλύτερα :!:

carheart
03-11-2009, 22:38
rage for order σε ρώτησα κάτι ιδιαιτέρως απλό, και εσύ μου λες για τη γκρούπα σου. Έχω την εντύπωση πως δεν έχεις τα απαραίτητα προσόντα ώστε να στήσουμε συζήτηση σε σοβαρές βάσεις, και επειδή σε συμπαθώ κάπως και δεν θέλω να σε σπαμμάρω απλώς όπως κάνω με άλλους εδώ μέσα, σε καλώ να το σκεφτείς λίγο καλύτερα και με τα χρόνια ίσως αρχίσεις να σοβαρεύεσαι κάπως.

rage for order
03-11-2009, 23:05
ναι ρε παιδί μου, όπως είπα μερικά posts πριν δεν έχω την τρελή εμπειρία οπότε τους μεγαλύτερους και πιο έμπειρους τους ακούω με προσοχή. αρκεί να μου μιλάνε όμως και να μη μου λένε άσε θα τα δεις μόνος σου ή θα μεγαλώσεις και θα αλλάξεις μυαλά.

carheart
03-11-2009, 23:08
Δεν μου αρέσει να χαλιναγωγώ νεολαίους που έχουν χάσει τον δρόμο τους :!: