PDA

View Full Version : τα γενέθλια των Αστερίξ και Οβελίξ

fandango
01-11-2009, 14:34
http://camerastyloartgallery.files.wordpress.com/2009/10/image191.png

μπαίνω στη Σπηλιά των Κόμικς για τα 2 τελευταία 100 Bullets, τρώω ξενέρωμα γιατί δεν είχε έρθει η παραγγελία, βλέπω το καινούριο Αστερίξ, και είμαι σίγουρος ότι θα φάω χειρότερο ξενέρωμα αν το πάρω. Μετά το πανάθλιο ''κι ο ουρανός έπεσε στα κεφάλια τους" είχα πει ότι δε θα πάρω άλλο Αστερίξ. φυσικά μαλακίες έλεγα, το παίρνω, πάω στον Τάσο και του λέω με μια μικρή δόση ελπίδας ''τουλάχιστον διαβάζεται καθόλου;" για να πάρω την πιο-τρου-δε-γίνεται απαντηση "έλα, πες τώρα ότι το παίρνεις από συνήθεια γιατί έχεις και τα υπόλοιπα".

η αλήθεια είναι ότι δεν φτάνει ως τον πάτο που οριοθέτησε το "κι ο ουρανός...", αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα, διαβάζω Αστερίξ γαμώ τη μπουτάνα μου και θέλω να είναι θείκό, όχι να λέω "ε τουλάχιστον δεν είναι τόσο μαλακία όσο το προηγούμενο". Βαρετό, κουραστικό, άνευρο, ανούσιο, ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ.

πω ρε γαμώ. :sad:

Mitsmann
01-11-2009, 15:38
Ενταξει, το πρωτο Αστεριξ, γραφτηκε το 1959. εχουν περασει 50 χρονια και επισης, ο Goscinny, θεος γενικα, εχει πεθανει και φαινεται οτι ο Uderzo δε το πολυεχει. (αν και οφειλω να ομολογησω οτι εγραψε το "ο Αστεριξ και οι Βελγοι" που μολις ανακαλυψα οτι βγηκε μετα το θανατο του Goscinny και δεν το περιμενα, καθ οτι ειναι γαματο, ενω και το Ροδο και Ξιφος δεν ειναι ασχημο.)

Θελω να πω οτι η φθορα ειναι αναμενομενη και λογικη. θα μου πεις "να μην εβγαζε αλλο ρε τρομπετα". Ε, οκ, δικιο θα εχεις.

Ford Prefect
01-11-2009, 16:15
E, οι Βέλγοι είναι γραμμένοι από Γκοσινί. Τα μόνα υποφερτά με σκέτο Ουντερζό ήταν ο Μαύρος Χρυσός, Ρόδο και Ξίφος, άντε και ο γιος του Αστερίξ. Και αυτά φυσικά πέντε σκάλες κάτω από το χειρότερο Γκοσινί (το οποίο δεν ξέρω ποιο είναι).

Ο ουρανός που πέφτει στα κεφάλια είναι Ο πάτος.

Εννοείται πως θα αγοράσω και το καινούργιο. Καταραμένο φανμποϊλίκι.

fandango
01-11-2009, 16:54
ήταν ο Μαύρος Χρυσός

ε;

Ford Prefect
01-11-2009, 18:29
Έλα μωρέ, με το πετρέλαιο, που πάνε στην Παλαιστήνη πώς το λένε...στα αγγλικά το έχω...

Ford Prefect
01-11-2009, 18:31
Χμου, η Οδύσσεια του Αστερίξ λοιπόν...

Mitsmann
01-11-2009, 19:02
η αληθεια ειναι οτι το "ο Αστεριξ και οι Βελγοι εχει εντελως Γκοσσιν-ικο τροπο γραφης, οντως. Απλα το ειδα ημερομηνιακα οτι βγηκε το 1978 ενω ο Γκοσσινυ πεθανε το 77.

Εστω.

carheart
01-11-2009, 19:56
Ο Αστερίξ στους Βέλγους είναι γραμμένο εκατό τα εκατό από Γκοσινί. Το καλύτερο από Ουντερζό είναι νομίζω η οδύσσεια του αστερίξ και η μεγάλη τάφρος.

Τώρα το χειρότερο γκοσινί πρέπει να είναι το "ο Αστερίξ ο Γαλάτης", ίσως, απλά και μόνο επειδή οι χαρακτήρες και το σχέδιο είναι πρωτόλεια ακόμα.

Το νέο κυκλοφόρησε; Είναι στα περίπτερα; Να βγω από το σπίτι να πάω να το πάρω;

Όταν διάβασα τη Λατραβιάτα, λέω "δεν παίζει να βγει χειρότερο", και βγαίνει το "και έπεσε....", που πραγματικά ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ να βγει χειρότερο.

Παίζει;; =/

carheart
01-11-2009, 19:59
επίσης, έχει μεταφραστεί;

Mitsmann
01-11-2009, 20:06
τι ακριβως εκανε ο λουζερ σε εκδηλωση Κοσμοτε?

carheart
01-11-2009, 20:07
πόζαρε για το νέο μου άβαταρ.

fandango
01-11-2009, 20:48
Όταν διάβασα τη Λατραβιάτα, λέω "δεν παίζει να βγει χειρότερο", και βγαίνει το "και έπεσε....", που πραγματικά ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ να βγει χειρότερο.

Παίζει;; =/

επίσης, έχει μεταφραστεί;

όχι, το καινούριο δεν είναι χειρότερο, τουλάχιστον για μένα δηλαδή, αφού την ώρα που το διάβαζα δεν ήθελα να χτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο όπως έκανα με το "και έπεσε...".

Εχει μεταφραστεί, στα ελληνικά το πήρα, σε περίπτερο να σου πω δεν το είδα, αλλά μάλλον θα υπάρχει. αφού το είχε η Σπηλιά, λογικά θα υπάρχει και σε Σολάρις ή Κόμικον.

GuardianOfIvorytower
02-11-2009, 13:46
Καλά η ξενέρα που είχα φάει με το "κ έπεσε" δεν έχει ξαναυπάρξει, είναι το μόνο Αστερίξ που έχω διαβάσει μόνο μία φορά...από αυτά που έχει βγάλει ο Ουντερζό μόνος του Ρόδο κ Ξίφος, Μεγάλη Τάφρος, Οδύσσεια (κ Γιος μάλλον) είναι αρκετά ως πολύ καλά, αν κ δεν φτάνουν τα παλιότερα φυσικά...το καινούριο το αγόρασα προχτές (στα γερμανικά :P), το ξεφύλλισα λιγάκι, μόλις το διαβάσω θα πω

enitharmon
02-11-2009, 21:14
ένα που εχω παρει στα γερμανικα, εχει απτα πιο ηλιθια "αστεια" που εχω διαβασει σε κομιξ. και φαινεται οτι φταιει η μεταφραση σε αυτο

GuardianOfIvorytower
03-11-2009, 13:18
Ποιο?

Dythor
03-11-2009, 15:39
Ο Αστερίξ στους Βέλγους είναι γραμμένο εκατό τα εκατό από Γκοσινί. Το καλύτερο από Ουντερζό είναι νομίζω η οδύσσεια του αστερίξ και η μεγάλη τάφρος.

Τώρα το χειρότερο γκοσινί πρέπει να είναι το "ο Αστερίξ ο Γαλάτης", ίσως, απλά και μόνο επειδή οι χαρακτήρες και το σχέδιο είναι πρωτόλεια ακόμα.

Παίζει;; =/

Δεν ξέρω τι παίζει και τι δεν παίζει ρε κάρχαρτς, να μεγαλώνουμε εμείς παίζει σίγουρα όμως...

Ford Prefect
03-11-2009, 15:42
Τι θες να πεις; Ότι ο Αστερίξ είναι για παιδιά;

Dythor
03-11-2009, 16:04
facepalm

Ford Prefect
03-11-2009, 16:08
Ε, ναι, αλλή μη με αφήνεις στην αγωνία. Πες μου κιόλας τι εννοούσες.

Dythor
03-11-2009, 16:18
Όταν είσαι παιδί και ανακαλύπτεις για πρώτη φορά τον κόσμο και τα πράγματα τα βιώνεις όλα πιο έντονα, τα απολαμβάνεις πιο πολύ.

Ford Prefect
03-11-2009, 16:31
Και τι σχέση έχει αυτό με την ποιότητα των Αστερίξ ανά τον χρόνο;

Nothingface
03-11-2009, 17:35
είναι ο νταϊθορ...τι δίνεις και εσύ σημασία?

Mitsmann
03-11-2009, 19:22
το "επισης μεγαλωσατε" αν ισχυει σε διαφορα πραματα, στανταρ δε φταιει για την ποιοτητα του Αστεριξ, η οποια επεσε κατα πολυ και σιγουρα δεν φταιει γι αυτο το οτι εγινα 29 ξερω γω.

Αντ αυτου ψαχνετε εναλλακτικες (λολ) αιτιες, εκει που ειναι το προφανες. ο Uderzo ΔΕΝ το χει. τι να κανουμε. Σαν σχεδιαστης ιδιως απο ενα σημειο και μετα ειναι πολυ καλος και χαρακτηριστικο σχεδιο κλπ, αλλα σαν συγγραφεας το ταβανι του ειναι το μετριο και το κατω του, αστο καλυτερα.

Ειπα τα 2 μου σηστερσια.

Ford Prefect
03-11-2009, 19:35
Ναι μωρέ, δεδομένο είναι ότι δεν το έχει ο άνθρωπος. Και 92 να είσαι και να διαβάζεις πρώτη φορά Αστερίξ στο νοσοκομείο θα κάνει μπαμ ότι ο Αστερίξ στην Κορσική γαμάει και ο Ουρανός ότι είναι τραγική πίπα.

Όταν πέθανε ο Γκοσινί πέθαναν ταυτόχρονα τρία σούπερ κόμιξ. Σάμπως ο Μορίς το είχε; Για τον Ιζνογκούντ δεν ορκίζομαι, δεν τα έχω διαβάσει όλα, ούτε με καμιά χρονολογική σειρά, αλλά δε θα ισχύει το ίδιο;

carheart
03-11-2009, 21:42
Dythor, τη διαφορά των Γκοσινί&Ουντερζό-Ουντερζό την καταλάβαινα σε ηλικίες που δεν ήξερα καν πως είναι δύο διαφορετικοί άνθρωποι. Μπορούσα πχ να καταλάβω πως το Ρόδο και Ξίφος και ο Γιός του Αστερίξ παραήταν φτιαγμένα για διαφορετικού τύπου γέλιο από ότι η Κατοικία των Θεών πχ, και αυτό το καταλάβαινα όταν ήμουν δώδεκα, πόσο μάλλον τώρα. Το μόνο που άλλαξε είναι πως "τότε" θα είχα τρέξει άμεσα να αγοράσω κάποιο νέο τεύχος ή θα έπρηζα αρχίδια να μου το αγοράσουν, ενώ σήμερα θα περιμένω να τύχει να πέσει μπροστά μου. Διαβάζω όμως και απολαμβάλω με τον ίδιο τρόπο που το έκανα τότε, και φυσικά όχι τόσο συχνά, τώρα δεν θυμάμαι όλα τα καρέ απέξω, ακόμα και με τα διαφορετικά ονόματα στις διαφορετικές εκδόσεις, τότε ναι. Πέρα από αυτά μεγάλωσα εγώ, μεγάλωσε και ο Uderzo. Και μάλλον εγώ δεν έκανα κάτι πολύ κακό :!:

Τώρα μπορούμε να συζητήσουμε για Morris και να έρθει ο Candiru να ποστάρει κάποιο πενηνταροαριστερό μανιφέστο κατά του Τintin.

ikonoklast
04-11-2009, 22:51
Όταν πέθανε ο Γκοσινί πέθαναν ταυτόχρονα τρία σούπερ κόμιξ. Σάμπως ο Μορίς το είχε; Για τον Ιζνογκούντ δεν ορκίζομαι, δεν τα έχω διαβάσει όλα, ούτε με καμιά χρονολογική σειρά, αλλά δε θα ισχύει το ίδιο;

Για τον ιζνογκουντ ίσχυε περισσότερο απο όλα, ο tabary του γάμησε τη μάνα όσο δε πήγαινε (μάλλον γιατί τελικά ήταν παρανοικός - αυτό φαινόταν κι απ' το σκίτσο λολ). Ο μορις πάλι νομίζω δεν ήταν πολύ κακός αλλά μετά αν δε κάνω λάθος έσκασαν κι άλλοι και γράφαν μαλακίες και βγήκαν και ρανταπλαν και τέτοιες πίπες. Με τον θάνατο του γκοσινι πέθαναν πολλά περίσσοτερα απο τρία καλά κόμιξ.

Επίσης στα αστεριξ η διαφορά προφανώς και φαίνεται ακόμα κι όταν είσαι μικρός. Ο γκοσινί επειδή ήξερε πως να γράφει σενάρια κρατούσε πάντα την φόρμα σε συγκεκριμένα πλαίσια: γίνεται ένα σκηνικό, φεύγουμε για ταξίδι, ΔΕΝ πειράζουμε ποτέ τα θεμέλια της φάσης: "γιατί ο αστεριξ είναι εργένης", "πως έπεσε στην χύτρα ο οβελιξ", "πως θα ήταν παιδάκια οι ήρωες μας", "υπάρχουν εξωγήινοι". Ο ουντερζό έμεινε κοντά σε αυτή τη φόρμα μόνο στην οδύσσεια του αστεριξ και λιγότερο στα αστεριξ και η χαλαλιμά και ρόδο και ξίφος, που όλως τυχαίως είναι και τα καλύτερα ουντερζό. Μετά αποφάσισε να του γαμήσει τη μάνα και να κάνει σενάρια χτυπώντας όλα τα "ταμπού" που έχει το αρχικό σενάριο. Αυτό δε δουλεύει ποτέ, τα νεώτερα πλέον δε διαβάζονται και είναι κρίμας.

carheart
05-11-2009, 00:54
Η μεγάλη τάφρος είναι το καλύτερο.

ikonoklast
05-11-2009, 11:55
Α σωστά. Ε ναι, η μεγάλη τάφρος είναι τόσο γκοσινι που θα βρήκε κάνα ξεχασμένο σενάριο σε ντουλάπι.

Mitsmann
05-11-2009, 12:24
Μετα απ αυτα τα 2 αβαταρια, καποιος δεν πρεπει να βαλει και τον ΠΑΤΕΡΑ?

sabbattack
05-11-2009, 15:24
Μόνο για την περίπτωση του Iznogoud, ο Ταμπαρί είναι ένας παρανοικός άνθρωπος που έφτιαξε απίστευτα κόμικ μετά το θάνατο του Γκοσινί. Αυτό το σενάριο που λέει ο ικόνοκλαστ, τα "σενάρια κατά συνταγή" του Γκοσινί κρατούσαν πίσω το σουρεάλ σκηνικό με διαόλους, το Χίτλερ, το Λαντρύ και άπειρα άλλα στοιχεία παράνοιας του καλλιτέχνη.

Ο Μορρίς άντε να σώζει 3-4; Ως εκεί.

ikonoklast
05-11-2009, 16:55
To "σενάρια κατά συνταγή" το είπα για τον Αστεριξ. Ο ιζνογκουντ με γκοσινί είναι το πιο αποδομητικό, καταστροφικό, εικονοκλαστικό "μη-ενήλικο" κομικ έβερ. Ποιό σενάριο γκοσινί δεν είναι παρανοικό; Αναφέρω χαρακτηριστικά: "ο δρόμος που δεν τελειώνει ποτέ", "το μαγικό τυρί", "η μέρα των τρελών". Χάος, βία, κτηνωδία.

Dythor
06-11-2009, 01:13

Για τον ιζνογκουντ ίσχυε περισσότερο απο όλα, ο tabary του γάμησε τη μάνα όσο δε πήγαινε (μάλλον γιατί τελικά ήταν παρανοικός - αυτό φαινόταν κι απ' το σκίτσο λολ). Ο μορις πάλι νομίζω δεν ήταν πολύ κακός αλλά μετά αν δε κάνω λάθος έσκασαν κι άλλοι και γράφαν μαλακίες και βγήκαν και ρανταπλαν και τέτοιες πίπες. Με τον θάνατο του γκοσινι πέθαναν πολλά περίσσοτερα απο τρία καλά κόμιξ.

Επίσης στα αστεριξ η διαφορά προφανώς και φαίνεται ακόμα κι όταν είσαι μικρός. Ο γκοσινί επειδή ήξερε πως να γράφει σενάρια κρατούσε πάντα την φόρμα σε συγκεκριμένα πλαίσια: γίνεται ένα σκηνικό, φεύγουμε για ταξίδι, ΔΕΝ πειράζουμε ποτέ τα θεμέλια της φάσης: "γιατί ο αστεριξ είναι εργένης", "πως έπεσε στην χύτρα ο οβελιξ", "πως θα ήταν παιδάκια οι ήρωες μας", "υπάρχουν εξωγήινοι". Ο ουντερζό έμεινε κοντά σε αυτή τη φόρμα μόνο στην οδύσσεια του αστεριξ και λιγότερο στα αστεριξ και η χαλαλιμά και ρόδο και ξίφος, που όλως τυχαίως είναι και τα καλύτερα ουντερζό. Μετά αποφάσισε να του γαμήσει τη μάνα και να κάνει σενάρια χτυπώντας όλα τα "ταμπού" που έχει το αρχικό σενάριο. Αυτό δε δουλεύει ποτέ, τα νεώτερα πλέον δε διαβάζονται και είναι κρίμας.

Μπράβο Σπύρο, δυο σωστά σε μία μέρα, το ξαναβρίσκεις.

Ford Prefect
06-11-2009, 13:36
To μόνο που θέλω να συμπληρώσω είναι ότι το Ρανταπλάν - Η Μασκώτ ήταν πάρα πολύ καλό. "Μα επιτέλους αυτό το βρωμομπάσταρδο". Καλύτερο από ο,τιδήποτε έγραψε ποτέ ο Μορίς.

commissar
01-07-2014, 14:08
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/8/84/Asterixpicts.jpg/250px-Asterixpicts.jpg

Καλύτερο Αστερίξ εδώ και εικοσιτόσα χρόνια, το έγραψε ο Jean-Yves Ferri και οι χαζομάρες του Uderzo με εξωγήινους disney κλπ είναι παρελθόν.

Ο γκοσινί επειδή ήξερε πως να γράφει σενάρια κρατούσε πάντα την φόρμα σε συγκεκριμένα πλαίσια: γίνεται ένα σκηνικό, φεύγουμε για ταξίδι, ΔΕΝ πειράζουμε ποτέ τα θεμέλια της φάσης: "γιατί ο αστεριξ είναι εργένης", "πως έπεσε στην χύτρα ο οβελιξ", "πως θα ήταν παιδάκια οι ήρωες μας", "υπάρχουν εξωγήινοι". Ο ουντερζό έμεινε κοντά σε αυτή τη φόρμα μόνο στην οδύσσεια του αστεριξ και λιγότερο στα αστεριξ και η χαλαλιμά και ρόδο και ξίφος, που όλως τυχαίως είναι και τα καλύτερα ουντερζό. Μετά αποφάσισε να του γαμήσει τη μάνα και να κάνει σενάρια χτυπώντας όλα τα "ταμπού" που έχει το αρχικό σενάριο. Αυτό δε δουλεύει ποτέ, τα νεώτερα πλέον δε διαβάζονται και είναι κρίμας.

Mitsmann
01-07-2014, 14:11
δε βλεπω την εικονα καλα, και τα σχεδια ειναι αλλουνου? (sic)

carheart
01-07-2014, 14:39
ναι

Asterix and the Picts is the 35th book in the Asterix series, and is the first book to be written by someone other than René Goscinny or Albert Uderzo. It is written by Jean-Yves Ferri and illustrated by Didier Conrad. The English-language version has been translated by Anthea Bell

που το διαβάζουμε;

freak brother
01-07-2014, 15:14
το βρηκα στο kickass.to

Ra Pariah
24-01-2017, 12:07
Διάβασε κανείς τον Πάπυρο του Καίσαρα; Εγώ μόλις χθες. Τους Πίκτους δεν είμαι σίγουρος αν τους έχω διαβάσει. Εν πάση περιπτώσει, ο Πάπυρος μου άρεσε αρκετά έως πολύ θα έλεγα. Πρόσεξα μονάχα ότι σε κάποια μακρινά σκίτσα χάνεται η λεπτομέρεια, προκειμένου να αποδίδεται η αληθοφάνεια. Δεν θυμάμαι αν γίνοταν και παλιότερα κάτι αντίστοιχο. Όπως και να 'χει, φαίνεται να το 'χουν οι νέοι συνεχιστές του τίτλου. :thumbsup:

OniBocho
24-01-2017, 13:27
Ήταν όντως καλός ο Πάπυρος του Καίσαρα. Αλλά οι Πίκτοι δε μου άρεσαν, μου φάνηκε αρκετά ανέμπνευστο, ίσα για να βγει. :roll:

animae
25-01-2017, 00:03
Διάβασε κανείς τον Πάπυρο του Καίσαρα; Εγώ μόλις χθες. Τους Πίκτους δεν είμαι σίγουρος αν τους έχω διαβάσει. Εν πάση περιπτώσει, ο Πάπυρος μου άρεσε αρκετά έως πολύ θα έλεγα. Πρόσεξα μονάχα ότι σε κάποια μακρινά σκίτσα χάνεται η λεπτομέρεια, προκειμένου να αποδίδεται η αληθοφάνεια. Δεν θυμάμαι αν γίνοταν και παλιότερα κάτι αντίστοιχο. Όπως και να 'χει, φαίνεται να το 'χουν οι νέοι συνεχιστές του τίτλου. :thumbsup:

Πολυ καλος ο παπυρος, ωραιο σεναριο και ωραιο σχεδιο. Με τους Πικτους δεν τρελάθηκα, αλλα ηταν κλάσεις ανωτερο απο τις προηγουμενες αηδιες.

Taliban
25-01-2017, 00:32
Που μπορουμε να βρουμε αστεριξ τωρα πια;
Υπαρχουν ακομα σε εκεινες τις θεικες εκδοσεις με μη πλαστικοποιημενο χαρτη και εξωφυλλο με αναγλυφα τετραγωνακια;

Ra Pariah
25-03-2019, 02:04
Πώς σας φάνηκε ο Υπεριταλικός; Δυο-τρεις νεφέλες με δυσκολία βγάζουν νόημα (κακή μετάφραση; ), ενώ δύσκολα μπορείς να γελάσεις πλέον με τα αστεία. Το ιδεολογικό σκέλος του τεύχους έχει πάντως κάποιο ενδιαφέρον.

OniBocho
26-03-2019, 07:34
Εγώ από το άτεχνο και υλιστικό μου μετερίζι έχω να πω ότι πούλησε πολύ περισσότερο απ' τους Πίκτους και τον Πάπυρο του Καίσαρα. Άρα :pink:

Art In Haste
21-11-2019, 13:43
Ο Υπεριταλικός γάμησε και έχουμε καινούργιο....να δούμε πότε θα μεταφραστεί.

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/91bGB2WCZlL.jpg

Όποιος βρει pdf ας πει.

Ra Pariah
22-11-2019, 00:59
εξωφυλλάρα :pink:

Art In Haste
04-03-2020, 11:33
2017.....

https://www.fosonline.gr/media/news/2020/02/27/85458/main/coronavirus-asterix.jpg

lady_of_winter
04-03-2020, 12:24
Ναι το χα δει προχθες, γιατι κατα τυχη διαβαζα κ ειχα πεθανει στα γελια

Art In Haste
04-03-2020, 12:35
H γρέκικη απόδοση είναι Κορονοϊούς, μαλάκα μπαμπινιώτη.

lady_of_winter
04-03-2020, 12:44
:rofl:

δεν ξέρω τι λες, εγώ στην μητρική του γλώσσα το διάβασα

Art In Haste
04-03-2020, 13:11
Λατινικά ή γαλλικά;

lady_of_winter
04-03-2020, 13:36
παρλεβου φρανσε

atom_smasher
05-03-2020, 10:36
makaronia frikasse.

lady_of_winter
27-03-2020, 19:13
https://www.actuabd.com/Deces-d-Albert-Uderzo-hommages-et-chagrin

:(

lady_of_winter
12-11-2020, 17:51
https://www.facebook.com/Ellenofreneia/posts/2076112172519447

ως κ ο παπας το πηρε χαμπαρι

OniBocho
13-11-2020, 10:10
Ω ρε φίλε, αυτή η προφορά τα κάνει ΟΛΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, πραγματικά ανυπόφορο το περιεχόμενο, αλλά με το τσυπρίζειν αγγίζει επίπεδα επιδημίας. oops!

Art In Haste
14-12-2020, 19:50
https://www.protoporia.gr/repository/covers/54/540101.jpg

Art In Haste
07-04-2022, 10:02
Διαθέσιμο από την Παρασκευή

https://scontent.fskg1-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/277794890_5915381865143693_468683255735776634_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=_VqGDvFrd2MAX--9Uiy&_nc_ht=scontent.fskg1-1.fna&oh=00_AT_6i_6J2fFF6s173O8GKfDpGF2d0Ne732igyaoT8baTvQ&oe=625452D2

lady_of_winter
07-04-2022, 19:31
:pink: :pink: :pink:

tsimpouklano
07-04-2022, 20:47
Σα να λέμε vegan γύρο;

Ra Pariah
08-04-2022, 18:56
Εννοείται θα στηρίξουμε. 8)

lady_of_winter
10-04-2022, 10:02

Θεσσαλονίκη που?

Jangling Jack
10-04-2022, 10:31
Δεν έχει βρεθεί πουθενά μέχρι χθές

Art In Haste
10-04-2022, 11:37
E θα έρθει, πώς κάνετε έτσι; Είναι γνωστό άλλωστε από παλιά, στον σύλλογο χωριών σήμερα στην υπόλοιπη χώρα μετά από κάποιες μέρες (https://www.protoporia.gr/ferri-jean-yves-asteri3-39-o-asteri3-kai-o-grypas-9789603215851.html).

OniBocho
11-04-2022, 08:38

Θεσσαλονίκη που?

Ντροπή σου και μόνο που ρωτάς. Αλλά τι να περιμένει κανείς, ακόμα έρχεσαι...

Jangling Jack
20-04-2022, 19:39
Πολύ τίμιο τελικά. Η πρώτη ιστορία του καινούργιου διδύμου που διάβασα τόσο ευχάριστα.

Ra Pariah
18-05-2022, 10:03
Προστέθηκε στη συλλογή, αλλά ακόμα δεν το διάβασα! Θα επανέλθω.

Ra Pariah
21-06-2022, 02:08
Καθόλου άσχημο τεύχος. Λιγάκι αποσπασματικό βρήκα το χιούμορ του και χωρίς συνέχεια. Οι αμαζόνες αναπαρίστανται με ενδιαφέροντα τρόπο. Ελπίζω σε sequel.