View Full Version : Φ Υ Λ Α Κ Η
metamelia3
29-10-2009, 12:48
για πειτε: χρειάζεται η φυλακή; με τι κριτήρια; τι μορφή; τι φταίει σήμερα; πώς ζουν όσοι αποφυλακίζονται; έχει σημασία; τα σύγχρονα πολιτικά συστήματα δεν τείνουν όλο και πιο πολύ να εγκαθιδρύσουν το Πανοπτικό;
ikonoklast
29-10-2009, 12:59
Σαγαπάμε ρε κάλκι!
Dragonlord
29-10-2009, 12:59
Αναγκαίο κακό, αλλά τουλάχιστον πρέπει να είναι, όσο γίνεται, χώρος (και χρόνος) "σωφρονισμού" (σκατολέξη) και επανένταξης και να υπάρχουν στοιχειώδεις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Λολ@"λευτεριά σ'όσους είναι στα κελιά".
ikonoklast
29-10-2009, 13:00
Μην του απαντάς, εγώ λέω να το εκτροχιάσουμε!
Dragonlord
29-10-2009, 13:16
Ψηνομαι, χάι φάιβ! Κάλκι πες πρώτα γνώμη για το λικβινταρισμό και μετά θα σου πούμε για τις φυλακές.
metamelia3
29-10-2009, 13:18
ε πα παναγιτσα μου που πηγα κι εμπλεξα με αυτους εδω περα! μνησθητι μου κύριε!
ikonoklast
29-10-2009, 13:21
Πλάκα, πλάκα, μιας και το λέγαμε πριν. Το χειρότερο πράγμα σχετικά με το Κόμμα είναι ο λικβινταρισμός του! (αλήθεια!) Τώρα για οτζοβισμούς και βπεριοντοφισμούς δεν έχω άποψη.
Πάω να βάλω ταγ δομικός ταρτούφος.
KoiliaSamprela
29-10-2009, 13:23
στηρίζουμε ΔΟΜΙΚΑ ΟΡΘΕΣ φυλακές...
μην πέσει και κανένας σοβάς στο κεφάλι
pitchfork
29-10-2009, 14:58
Φυλακή είναι και μέσα φυλακή είναι και έξω οπότε παντού τα ίδια σκατά, μην στενοχωριέσαι κάλκη, έμπαινε ελεύθερα.
εκανα κατι μεροκαματα στις εδω
τρικλινα κελια και κλειστα μπανια...στην πουδρα
κατα τ αλλα τα ξυραφια στο συρματοπλεγμα ειναι εμποτισμενα με ενα γαμημενο φαρμακο που αμα κοπεις σε γαμαει στον πονο...οποτε αμα ερθετε προς τα δω απολαυστε την διαμονη και ξεχαστε την αποδρασις
freak brother
29-10-2009, 23:22
να τους αμολαμε στην αυστραλια!
οχι γινοντε καννιβαλοι...δεν εχεις δει το Dying Breed?
για πειτε: χρειάζεται η φυλακή; με τι κριτήρια; τι μορφή; τι φταίει σήμερα; πώς ζουν όσοι αποφυλακίζονται; έχει σημασία; τα σύγχρονα πολιτικά συστήματα δεν τείνουν όλο και πιο πολύ να εγκαθιδρύσουν το Πανοπτικό;
Κάποιας μορφής στέρηση δικαιωμάτων χρειάζεται ως τιμωρία, στον βαθμό που αυτή μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά στην τέλεση αδικημάτων. Υπάρχουν, ωστόσο, άλλοι παράγοντες που καθορίζουν αυτή τη λειτουργία, όπως η αστυνόμευση και η καταπολέμηση των πηγιαίων λόγων κάποιων μορφών εγκλημάτων. Δε γίνεται να λες πως αντιμετωπίζεις τις κλοπές και τις ληστείες χωρίς παράλληλα να εξασφαλίζεις σε όλους τους πολίτες ένα ικανοποιητικό ελάχιστο εισόδημα. Επίσης, υπάρχει εκτενής βιβλιογραφία στη σχέση που υπάρχει μεταξύ αποτροπής της παρανομίας και κοινωνικής αποδοχής, δεσμός που φαίνεται ιδιαίτερα σε μικρές κοινωνίες (π.χ. εάν το έγκλημα οδηγεί στην απομόνωση).
Από εκεί και πέρα, το όλο θέμα τριγυρνά γύρω από την έννοια του σοφρωνισμού που τόσο συχνά μας αρέσει να αναφέρουμε αλλά ποτέ δεν ασχολούμαστε στην πράξη μαζί της. Να κλείνεις στην φυλακή έναν διαρρήκτη για έξι μήνες, στους οποίους θα σου κοστίσει η σήτιση και στέγαση του, και μετά απλώς να επιστρέφει στην ίδια καρριέρα, ε, μάλλον δε καταφέρνουμε και τίποτε. Επ' αυτού, νομίζω η απομόνωση των φυλακισμένων από τις παραγωγικές διαδικασίες της κοινωνίας είναι βασικό αίτιο της ακαταλληλότητας του παρόντος σοφρωνιστικού συστήματος, όπως προφανώς και η έλλειψη επαγγελματικής αποκατάστασης μετά την αποφυλάκιση.
Θα είχαν ίσως σοβαρό ενδιαφέρον φυλακές που κατά κάποιο τρόπο να είναι αυτοσυντηρούμενες, δηλ. οι κρατούμενοι να συμμετέχουν σε εργασίες αγροτικής παραγωγής, κτηνοτροφία ή άλλες μορφές εργασίας που προσφέρουν άμεσα στην κοινωνία της φυλακής. Κατ' αυτό τον τρόπο, ο κρατούμενος εντάσσεται σε μία κοινότητα στην οποία καλείται να συνεισφέρει (και η μη συνεισφορά έχει κάποιας μορφής συνέπεια, π.χ. αποκλεισμό από άλλες δραστηριότητες της κοινότητας), κι ως εκ τούτου να αποκτήσει συνειδητή πειθαρχία, συνείδηση της προσφοράς έργου κι όλα αυτά τα ωραία.
ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΧΤΙΖΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΙ ΑΝ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΣΤΕΝΕΥΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ αληταριό ΠΟΥ ΟΛΟ ΘΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΕΙ ΕΛΑΡΕΘΑΝΑΣΗ
Griffith
30-10-2009, 03:19
το σκότος και η φυλακή είναι μεγάλο λακριντί.
Πλάκα, πλάκα, μιας και το λέγαμε πριν. Το χειρότερο πράγμα σχετικά με το Κόμμα είναι ο λικβινταρισμός του! (αλήθεια!) Τώρα για οτζοβισμούς και βπεριοντοφισμούς δεν έχω άποψη.
Πάω να βάλω ταγ δομικός ταρτούφος.
Θες να φας καμιά σφαλιάρα;
ikonoklast
02-11-2009, 01:02
λολ.
atom_smasher
02-11-2009, 02:03
οι φυλακες και οι εξοντωτικες ποινες δεν λειτουργουν. οσοι αποφυλακιζονται συνεχιζουν την καριερα με τις καινουριες επαφες και γνωσεις που ελαβαν. Αυτοσυντηρηση απο τους φυλακισμενους...μαλιστα. Δικια σου αποψη ή το βρηκες πουθενα? Κατα τ αλλα πιτσφορκ πολυ μπροστα.
Agoraphobic_S.I.
06-11-2009, 10:15
Το κράτος επικαλείται το σωφρονισμό για να κρατήσει φυλακισμένους ανθρώπους-εγκληματίες, παράγωγα της υπάρχουσας κοινωνικής τάξης. Όσο υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δεν γίνεται να υπάρχει ούτε σωφρονισμός, ούτε κοινωνική πρόνοια, ούτε τίποτα από αυτά που επικαλούνται. Τα καθημερινά εγκλήματα είναι πρώτα εγκλήματα του κράτους κι αυτό θα πρέπει πρώτα να δικάζεται.
carheart
06-11-2009, 10:53
Αυτό μοιάζει c/p όμως, να το διανθίσεις με την προσωπική σου νότα.
Agoraphobic_S.I.
06-11-2009, 10:58
Nαι, σωστός, δεν έχω φτάσει στην πλήρη αφομοίωση των ιδεών ώστε να τις προσαρμόσω στο δικό μου λεξιλόγιο. Προσπαθώ όμως!
Dragonlord
06-11-2009, 11:16
Όσο υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο
...πάντα δηλαδή; Εκτός αν "εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο" νοείται μόνο η σχέση αφεντικού-εργαζόμενου, που μόλις την εξαλείψουμε θα ζούμε σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο, όπου πχ δε θα υπάρχει παθολογική ζήλια μεταξύ εραστών, με αποτέλεσμα μερικές φορές ο ένας να φέρνει έναν μπαλτά στο κεφάλι του άλλου.
asimoulis
06-11-2009, 13:24
όπου πχ δε θα υπάρχει παθολογική ζήλια μεταξύ εραστών, με αποτέλεσμα μερικές φορές ο ένας να φέρνει έναν μπαλτά στο κεφάλι του άλλου.
αυτό έχω την εντύπωση είναι χαραγμένο στη ROM.
metamelia3
06-11-2009, 13:26
Nαι, σωστός, δεν έχω φτάσει στην πλήρη αφομοίωση των ιδεών ώστε να τις προσαρμόσω στο δικό μου λεξιλόγιο. Προσπαθώ όμως!
γιατι ρε παιδάκι μου να μην εχεις τις δικες σου ιδεες δηλαδη;
Agoraphobic_S.I.
06-11-2009, 15:35
Τι λες;
metamelia3
06-11-2009, 19:15
τι δεν κατάλαβες;
Agoraphobic_S.I.
06-11-2009, 19:20
Δεν είπα ότι δεν έχω δικές μου ιδέες, εξάλλου αυτές δεν προκύπτουν από το πουθενά, προέρχονται συνήθως από ζύμωση άλλων ιδεών και θέσεων. Αυτό που είπα είναι ότι δεν έχω καταφέρει να προσαρμόσω τις ιδέες περί φυλακής στο δικό μου ύφος και λεξιλόγιο. So simple.
Αμαν, πολλή σοβαρότις.
metamelia3
06-11-2009, 19:25
και υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ιδεών και θέσεων που θα σου επιτρέψει να αφομοιώσεις τις ιδέες στο ύφος και το λεξιλόγιό σού;
δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει γίνει τόσο ντροπιαστικό το να λέει κανείς την άποψή του. αν η τωρινή σου άποψη είναι ότι "οι φυλακές είναι ένα τριμπούρδελο γιατί αυτό βλέπω 'γω" ή "ούτως ή άλλως οι φυλακές είναι άλλος ένας τρόπος του κράτους να γαμάει τον κόσμο", αυτή να πεις, όχι να περιμένεις να απομνημονεύσεις τον κροπότκιν και τον φουκώ για να μιλάς κι εσύ με την ίδια ρητορική ισχύ του κάθε μαλάκα δημαγωγού.
Cinnamon
06-11-2009, 19:32
Το ιδανικο πιστευω θα ηταν να αντιμετωπιζεται ο καθε εγκληματιας διαφορετικα. Να γινεται ενα πληρες ψυχογραφημα, και μετα αναλογως να σωφρονιζεται.
Το ερωτημα ειναι : πως μπορει να κρινει καποιος τον σωστο τροπο και τοπο σωφρονισμου και πως μπορουν να κατηγοριοποιηθουν σωστα εκεινοι που εχουν εγκληματισει;
Agoraphobic_S.I.
06-11-2009, 19:35
και υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ιδεών και θέσεων που θα σου επιτρέψει να αφομοιώσεις τις ιδέες στο ύφος και το λεξιλόγιό σού;
δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει γίνει τόσο ντροπιαστικό το να λέει κανείς την άποψή του. αν η τωρινή σου άποψη είναι ότι "οι φυλακές είναι ένα τριμπούρδελο γιατί αυτό βλέπω 'γω" ή "ούτως ή άλλως οι φυλακές είναι άλλος ένας τρόπος του κράτους να γαμάει τον κόσμο", αυτή να πεις, όχι να περιμένεις να απομνημονεύσεις τον κροπότκιν και τον φουκώ για να μιλάς κι εσύ με την ίδια ρητορική ισχύ του κάθε μαλάκα δημαγωγού.
Δεν είναι ζήτημα ντροπής. Προσωπικά θέλω να μιλάω με ένα πιο εξηζητημένο λεξιλόγιο όταν πρόκειται για πολιτικά και κοινωνικά θέματα. Δεν με καλύπτει το "μπουρλότο και φωτιά σε κάθε φυλακή" ούτε το "κάθε φυλακή είναι μπουρδέλο", παρόλο που μπορεί να τα πω σε κάποια στιγμή προφορικής συζήτησης. Τόσο δήθεν!
Επίσης, είμαστε κατά της απομνημόνευσης και της στείρας αντιγραφής και προσπαθούμε.
συγνωμη για την διακοπη
Αυστριακο κατεργο...
http://webjunk.info/wp-content/uploads/2008/07/austrianprison02.jpg
http://webjunk.info/wp-content/uploads/2008/07/austrianprison04.jpg
http://webjunk.info/wp-content/uploads/2008/07/austrianprison09.jpg
http://webjunk.info/wp-content/uploads/2008/07/austrianprison10.jpg
http://webjunk.info/wp-content/uploads/2008/07/austrianprison12.jpg
αντιλαλουν δυο φυλακες
asimoulis
08-11-2009, 04:45
Προσωπικά θέλω να μιλάω με ένα πιο εξηζητημένο λεξιλόγιο όταν πρόκειται για πολιτικά και κοινωνικά θέματα.
σωστός, έτσι πρέπει.
VacuumInsulationPanels
08-11-2009, 12:36
ποσο ΠΟΣΟ επικίνδυνη αρχιτεκτονική; γυαλί και πανοπτική θέα? ο γυάλινος τοίχος ή αυτός από συρματόπλεγμα έστω (που συνοδεύεται και από μια σειρά από ελεύθερους σκοπευτές) είναι περισσότερο επίφοβος και απροσπέλαστος από τα 6μ πλάτος της παλαιάς τείχησης. άσχετο, για όσους είναι από θεσσαλονίκη, θα γίνει μια συζήτηση με θέμα τις gated communities προσεχώς. αν δείξει κάποιος ενδιαφέρον, να ενημερώσει για να τον ενημερώσω περισσότερο.
Κι άλλος ζωγράφος στο φόρουμ...
metamelia3
08-11-2009, 12:59
VacuumInsulationPanels γιατί είναι πιο απροσπέλαστος απ'το τσιμεντένιο τείχος;
ikonoklast
08-11-2009, 13:04
Γιατί όλα τα fakes/trolls πρώτα περνάνε να μας σκίσουν τα αρχίδια απο το πολιτικς; Γιατί δε πάνε στο RPG ξερωγώ;
When Black Roses Bloom
08-11-2009, 13:52
Γιατί τα rpg σας γαμάνε τις μάνες καλά.
Edit:
Και επειδή βλέπω ότι ξύπνησες για άλλο ένα πρωινό κυριακής έτοιμος για καυγά, επειδή δεν γάμησες χτές (η δεν σε γάμησαν χτές) σαββάτο βράδυ, σάλτα και κάνε μας την χάρη και γαμήσου μην σε γαμήσω.
ikonoklast
08-11-2009, 14:00
Γάμησα χθες! Δεν έχεις καταλάβει ότι έρχομαι για καυγά μόνο όταν είμαι κεφάτος :!::?:
When Black Roses Bloom
08-11-2009, 14:36
ΒΡΕ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΜΠΕΡΔΕΨΑ ΤΑ ΑΒΑΤΑΡΣ
Σόρρυ ε. :pink:
VacuumInsulationPanels
08-11-2009, 14:54
το ανέφερα και παραπάνω, συνήθως υπάρχει μια σειρά πρόθυμων να στερήσουν την προσπέλαση και τη ζωή σε όποιον επιχειρήσει να το σκάσει. συν το μαρτύριο της οπτικής επαφής. (βλέπε συρματόπλεγμα στην γάζα)
είναι βέβαια λίγο ηλίθιο να ψάχνεις από τα δύο σκατά το λιγότερο.
όχι ζωγράφος, αν και θα το θελα πολύ.
ikonoklast
08-11-2009, 20:53
ΒΡΕ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΜΠΕΡΔΕΨΑ ΤΑ ΑΒΑΤΑΡΣ
Σόρρυ ε. :pink:
:pink:
SpiritCrusher
08-11-2009, 21:59
ποσο ΠΟΣΟ επικίνδυνη αρχιτεκτονική; γυαλί και πανοπτική θέα? ο γυάλινος τοίχος ή αυτός από συρματόπλεγμα έστω (που συνοδεύεται και από μια σειρά από ελεύθερους σκοπευτές) είναι περισσότερο επίφοβος και απροσπέλαστος από τα 6μ πλάτος της παλαιάς τείχησης.
...
H συγκεκριμένη φυλακή αν θυμάμαι καλά είναι για μικροεγκλήματα (ή για μη-βίαια εγκλήματα; ) ώστε και καλά να δεις την ωραία μεριά της καλοπέρασης και να δεις πως δεν έχεις ανάγκη να κάνεις λαμογιές. Πίπες.
Επίσης έχει το σκοπό να μην φοβάσαι κάθε φορά που σκύβεις να πάρεις το σαπούνι αν έχεις μπει για μούφα έγκλημα.