PDA

View Full Version : [Cinema] Κυνόδοντας (2009)

Hogarth
28-10-2009, 01:01
http://4.bp.blogspot.com/_7TO_TA-KkyI/SuAgsXD8JXI/AAAAAAAAA9I/QrWrQUAdjLM/s640/Dogtooth1Thumb.jpg

Πριν μισή ώρα τέλειωσε η προβολή και θέλω άμεσα να την ξαναδώ. Ενδεικτικό.

Η πλοκή φαντάζομαι είναι ήδη γνωστή στους περισσότερους, τρία παιδιά που είναι εντελώς αποκομμένα από τον έξω κόσμο και μεγαλώνουν μαζί με τους γονείς τους που έχουν αναλάβει την εκπαίδευσή τους και τη χειρίζονται κατά το δοκούν.

Η ταινία είναι ελληνική και βραβεύτηκε στο φεστιβάλ καννών. Η πλοκή είναι μεν εξωπραγματική - από κοινωνικοπολιτική σκοπιά όχι και τόσο - αλλά παρουσιάζεται με εντελώς ρεαλιστικό τρόπο, χώρια που αυτό το πρότυπο της πατριαρχικής τυραννίας ίσως να υφίσταται ακόμα σε κάποια μέρη. Οι ερμηνείες είναι όσο ψυχρές επιβάλλεται να είναι (θα καταλάβετε τι εννοώ αν τη δείτε) και ο σκηνοθέτης είναι τουλάχιστον ευρηματικός και απολύτως καινοτόμος για τα ελληνικά δεδομένα. Τσεκάρετε.

Harbinger of Death
28-10-2009, 02:54
Εγώ διάβασα για δαύτο σε ένα περιοδικό και εκινήθη το ενδιαφέρον μου. Πως/που;

Dragonlord
28-10-2009, 05:59
Λοιπόν ετούτο πρέπει να γαμάει. Btw πήγαμε το Σάββατο στο Άστυ 20 λεπτά πριν ξεκινήσει και είχαν εξαντληθεί τα εισιτήρια.

Hogarth
28-10-2009, 10:02
Και χτες στο Άστυ ένα τέταρτο πριν αρχίσει είχαν μείνει 10 εισιτήρια.

Εγώ διάβασα για δαύτο σε ένα περιοδικό και εκινήθη το ενδιαφέρον μου. Πως/που;

Αθήνα αυτή τη βδομάδα προβάλλεται στο Άστυ και στο Μικρόκοσμο (Συγγρού), υποθέτω θα έχει ανέβει ήδη κάπου για d/l αλλά λέει στο σινεμά.

BunnyDee
28-10-2009, 15:49
Το είδα κι εγώ το προηγούμενο Σάββατο στο Άστυ (αγαπάω δίπλα-στο-Μετρό-και-σε-πρόχειρα-φαγοποτάδικα φάση), και μ' άρεσε ιδιαίτερα. Το καλό είναι ότι είχα ακούσει πριν το δω για το ότι σχολιάζει τα ελληνικά κοινωνικά τεκταινόμενα κλπ, και μπορούσα εξ' αρχής να πιάσω την αναλογία και να το δω (και) μ' αυτό το πρίσμα στο νού μου - μ' αρέσουν τέτοιοι συμβολισμοί.

LokiTricksterGod
29-10-2009, 03:52
θέλω να συγκρατήσω τον ενθουσιασμό μου αλλά δεν.

ο νικολαϊδης θα ήταν περήφανος. ο οικονομίδης πάω στοίχημα πως είναι ήδη.

άνετα στις 3 καλύτερες ελληνικές ταινίες - έβερ. μιλάμε για μεγάλη δουλειά, με στάνταρντς πολύ υψηλότερα απ'τα 'ελληνικά', με νόημα σε τόσα επίπεδα και θέματα, είναι πραγματικά σπάνια περίπτωση αυτός ο λάθιμος. και το σοκ σοκ, μεγαλύτερο και από ψυχή στο στόμα σε σημεία.

δείτε δείτε δείτε. ή και όχι.

sabbattack
29-10-2009, 04:29
culturgasm

nikolasfluxus
29-10-2009, 16:27
εδώ δε την παίζουν,υπάρχει μήπως στο ιντερνέτ?

Dythor
29-10-2009, 16:34
Απίστευτη. Έμεινα μαλάκας.

Δείτε τη ρε.

Δεν έχω λόγια.

Roswell47
29-10-2009, 17:04
Θεσσαλονίκη παίζει πουθενά; Πήγα ρώτησα στο ODEΟΝ στο εμπορικό αλλά δεν το προβάλουν, ούτε ξέρουν αν θα το προβάλουν

Dythor
29-10-2009, 17:07
Προς το παρόν πουθενά εκτός Αθήνας, δυστυχώς :(

Roswell47
29-10-2009, 18:54
fuck my panagy...:/

enitharmon
30-10-2009, 00:02
σοβαρα, δεν ξερω αν θελω να το δω

το τρεηλερ μου βγαζει ενα τρομερο ψυχοπλακωμα, νομιζω οτι αν τη δω μεχρι το τελος θα τραβαω κι εγω δοντια για ανακουφιση

cloud
30-10-2009, 00:45
Έχει σχέση με το virgin suicides; Αυτό μου θύμισε η περιγραφή.

12 stars circle your brow
30-10-2009, 02:08
Πάω να το δω αύριο ή μεθαύριο, αν είναι μαλακία σας σκότωσα.

Zoonchild
30-10-2009, 10:33
Θεσσαλονίκη παίζει πουθενά; Πήγα ρώτησα στο ODEΟΝ στο εμπορικό αλλά δεν το προβάλουν, ούτε ξέρουν αν θα το προβάλουν

ποιο ODEON, καλε μου ανθρωπε? αν το δουμε στην θεσ/νικη θα ειναι ειτε στο μακεδονικο, ειτε στο Ολυμπιον(αντε και σε κανενα βακουρα). Προς τα εκει ρωτα!

Drumsick
30-10-2009, 16:24
Ψήθηκα να το δω κι εγώ.

Dythor
30-10-2009, 18:38
Μία απ' τις πιο ρηχές κριτικές που μπορεί να κάνει κανείς στην εν λόγω ταινία είναι "Πωπω, με έριξε πάρα πολύ, τρελό ψυχοπλάκωμα!". Είναι από τις πιο πολυεπίπεδες που έχει τύχει να δω.

BunnyDee
30-10-2009, 21:37
+1

Και, να πετάξω και την κακία μου με την ευκαιρία, καιρός ήταν για το ελληνικό σινεμά. Και κρίμα που δεν είναι αυτό που πήγε στα Oscars, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είναι Oscar material.

Harbinger of Death
30-10-2009, 23:19
Όσκαρ λέει.

Roswell47
31-10-2009, 03:35

ποιο ODEON, καλε μου ανθρωπε? αν το δουμε στην θεσ/νικη θα ειναι ειτε στο μακεδονικο, ειτε στο Ολυμπιον(αντε και σε κανενα βακουρα). Προς τα εκει ρωτα!

δεν ξέρω απ'αυτά

Dythor
31-10-2009, 06:48
Όσκαρ λέει.

:?:

Dragonlord
31-10-2009, 10:55
Εντάξει, πήγα περιμένοντας να δω το νέο σπιρτόκουτο και είδα μια πολύ συμπαθητική ταινία, αξιόλογη προσπάθεια, ωραία, μέχρι εκεί. Επίσης γιατί δεν έχει αναφέρει κανείς ακόμα το σκοτεινό χωριό; (μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα αλλά αρκετά παρόμοια κεντρική ιδέα)

μπιζαριος
31-10-2009, 11:01
Εντάξει, πήγα περιμένοντας να δω το νέο σπιρτόκουτο και είδα μια πολύ συμπαθητική ταινία, αξιόλογη προσπάθεια, ωραία, μέχρι εκεί. Επίσης γιατί δεν έχει αναφέρει κανείς ακόμα το σκοτεινό χωριό; (μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα αλλά αρκετά παρόμοια κεντρική ιδέα)

Συμφωνω μαζι σου σε ολα. δεν μπορουσες να πεις αυτο που ειχα στο μυαλο μου καλυτερα.

casshern
31-10-2009, 11:28
:!:

Zoonchild
31-10-2009, 12:43

δεν ξέρω απ'αυτά

:oh: ?

Harbinger of Death
31-10-2009, 13:05
Όσκαρ λέει.

Απλά σχολιάζω το σοβαρό βραβείο. Με την αντικειμενικότητα και την καθολικότητα. Και την γενική ποιότητα των επιλογών.

Roswell47
31-10-2009, 14:10

δεν ξέρω απ'αυτά

:oh: ?

από σινεμάδες ντε ^^

Dythor
31-10-2009, 15:51
Όσκαρ λέει.

Απλά σχολιάζω το σοβαρό βραβείο. Με την αντικειμενικότητα και την καθολικότητα. Και την γενική ποιότητα των επιλογών.

Α, άλλο κατάλαβα :P

Επίσης οι επιλογές στα Όσκαρ μια χαρά ποιοτικές είναι, αντικειμενικότητα δεν υπάρχει.

stam and the witches
31-10-2009, 16:09
Θα πάω να το δω.

Απλά να επισημάνω ότι ο Οικονομίδης είναι ένας φωνακλάς (όχι, δε φωνάζει ο ίδιος) μαλάκας, επειδή είδα το όνομά του να αναφέρεται πολύ.

sabbattack
31-10-2009, 18:51
πες τα ρε Stam, δείχτους το σοσιαλιστικό νεορεαλισμό!

Esteban
02-11-2009, 02:07
Μία απ' τις πιο ρηχές κριτικές που μπορεί να κάνει κανείς στην εν λόγω ταινία είναι "Πωπω, με έριξε πάρα πολύ, τρελό ψυχοπλάκωμα!". Είναι από τις πιο πολυεπίπεδες που έχει τύχει να δω.

Μια από τις πιο λάθος κριτικές είναι να 'σαι μαι γαμημένη χοντρή φακλάνα δομικά ηλίθια σε ένα σινεμά και να χαζογελάς με ό,τι δεν καταλαβαίνεις γαμωτοξευσταυριμου

Kelldorain
02-11-2009, 02:14
Εξαιρετική ταινία. Οι ερμηνείες αρχικά μου φάνηκαν υπερβολικά επαναλαμβανόμενες, αλλά τελικά ταίριαζαν απόλυτα, όπως και η σκηνοθεσία που είναι από τις καλύτερες που θυμάμαι σε ελληνική. Εντύπωση μου έκανε που είχε τόσο κόσμο πάντως το σινεμά, αλλά αν μαζεύονται τέτοιοι ηλίθιοι/ες βέβαια σου το χαλάνε απίστευτα.

Dythor
02-11-2009, 03:11

Μια από τις πιο λάθος κριτικές είναι να 'σαι μαι γαμημένη χοντρή φακλάνα δομικά ηλίθια σε ένα σινεμά και να χαζογελάς με ό,τι δεν καταλαβαίνεις γαμωτοξευσταυριμου

wat

Kelldorain
02-11-2009, 10:33
Ε, για τους κλασσικούς που πάνε σινεμά με σκοπό να γελάνε σε όλη τη διάρκεια της ταινίας λέει. Και χθες είχε πολλούς

Zoonchild
05-11-2009, 12:32
οποιον ενδιαφερει απο θεσ/νικη, παιζεται πλεον στο Μακεδονικον....:D

Roswell47
05-11-2009, 14:35
που ειν αυτόοοο;

μπιζαριος
05-11-2009, 14:38
που ειν αυτόοοο;

πισω απο το silver dollar. εκει που ειναι η παλια μασωνικη στοα. οπως πας απο σιλβερ πανω στο πρωτο στενο αριστερα.

12 stars circle your brow
05-11-2009, 14:41
εκει που ειναι η παλια μασωνικη στοα.
Σύχναζε εκεί όσο ήταν πάνω.

edit: fuck, νόμιζα ότι είσαι ο dythor.

Roswell47
05-11-2009, 14:48
που ειν αυτόοοο;

πισω απο το silver dollar. εκει που ειναι η παλια μασωνικη στοα. οπως πας απο σιλβερ πανω στο πρωτο στενο αριστερα.

Drumsick
09-11-2009, 00:34
Για τα ελληνικά δεδομένα ήταν αριστούργημα. Αντικειμενικά όμως

πολύ συμπαθητική ταινία, αξιόλογη προσπάθεια, ωραία, μέχρι εκεί.

Harbinger of Death
09-11-2009, 02:10
Αυτή την καραμέλα των δυο ταχυτήτων πάντα τη μισούσα παράφορα (αν και ενίοτε αυθόρμητα την έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ).

nikolasfluxus
09-11-2009, 15:54
θα την έλεγα κάτι πολύ παραπάνω από συμπαθητική κλπ
πολύ ωραία δουλειά,απλά θα ήθελα να έχει λίιιγο πιο γρήγορους ρυθμούς και να ανταμείψει κι εμάς τους χαζούς με κάτι στο τέλος
σκηνοθεσία-φωτογραφία-ερμηνείες σούπερ!

επίσης
<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/HOOuR6PP_6M&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/HOOuR6PP_6M&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>
ε?

Drumsick
09-11-2009, 16:19
Χμμ.. τη σκεφτόμουν καθ'όλη τη διάρκεια της μέρας και αναθεωρώ λίγο τώρα που την αφομοίωσα καλύτερα. Οκ, ήταν πολύ καλή.
Σίγουρα όχι απλά συμπαθητική δηλαδή.

Esteban
09-11-2009, 20:24
Χμμ.. τη σκεφτόμουν καθ'όλη τη διάρκεια της μέρας και αναθεωρώ λίγο τώρα που την αφομοίωσα καλύτερα. Οκ, ήταν πολύ καλή.
Σίγουρα όχι απλά συμπαθητική δηλαδή.

Ναι! αφού βγεις από το σινεμά αρχίζεις να συνδέεις, γιατί στο τέλος είσαι λίγο wtf?

Επίσης να σχολιάσουμε την μικρού μήκους (sic) που παίζεται πριν αρχίσει; :touched:

Ή να το κάνω στο χορτοφαγικό θρεντ;

Drumsick
09-11-2009, 20:40
Το Κρέας το παίζανε και πριν το Κακό. Εκεί κι αν κολλούσε.

Headphones
19-11-2009, 04:30
την ειδα. μ'αρεσε αρκετα. δεν ξερω τι μου φερε στο μυαλο, ισως λιγακι χανεκε.

ο γιος της οικογενειας ειναι ο μιτσμαν.

Shirime
19-11-2009, 05:37
οκ, όσοι το είδατε και σας άρεσε λοιπόν, που έγκειται η χρησιμότητα μιας τέτοιας ταινίας; ή μάλλον όχι, ούτε καν χρησιμότητα, ποιο το νόημα γενικώς;
δεν αισθανθήκατε ούτε στιγμή πως βλέπατε μια μετέωρη ακρότητα; εκτός κι αν η κατάσταση που περιέγραφε είχε κάποια επαφή με την ελληνική πραγματικότητα όπως την βιώνετε, κάποια που εγώ δεν εντόπισα προφανώς (αυτό το τελευταίο ως αντίδραση για τα σχόλια που διάβασα για τον Οικονομίδη ή για το σκοτεινό χωριό...)

μπιζαριος
19-11-2009, 11:15
οκ, όσοι το είδατε και σας άρεσε λοιπόν, που έγκειται η χρησιμότητα μιας τέτοιας ταινίας; ή μάλλον όχι, ούτε καν χρησιμότητα, ποιο το νόημα γενικώς;
δεν αισθανθήκατε ούτε στιγμή πως βλέπατε μια μετέωρη ακρότητα; εκτός κι αν η κατάσταση που περιέγραφε είχε κάποια επαφή με την ελληνική πραγματικότητα όπως την βιώνετε, κάποια που εγώ δεν εντόπισα προφανώς (αυτό το τελευταίο ως αντίδραση για τα σχόλια που διάβασα για τον Οικονομίδη ή για το σκοτεινό χωριό...)

Ναι ρε εχεις δικιο οτι δεν υπαρχει χρησιμοτητα ή νοημα αλλα δεν χρειαζεται ολες οι ταινιες να ειναι goodbye lenin ξερωγω για να μετρανε.

LokiTricksterGod
19-11-2009, 12:04

Η αποκρυπτογράφηση έχει ως εξής: μεγαλώνουμε σε ένα κοινωνικό σύστημα για να γνωρίζουμε αυτά που το σύστημα θέλει. Μέσα του συστήματος είναι η εκπαίδευση και η ήδη εκπαιδευμένη οικογένεια. Θέτουμε από μικρά παιδιά δεδομένα, τα οποία δεν έχουμε αφεθεί να επεξεργαστούμε, επειδή αποστερούμαστε την ελευθερία να το κάνουμε και την πληροφόρηση να γνωρίζουμε. Μόνη ελπίδα απόδρασης είναι ο ψυχικός και σωματικός αυτοτραυματισμός προς την μεγάλη απόδραση.

Η διαδικασία μόρφωσης, στην προκειμένη παραμόρφωσης, βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια των κηδεμόνων, οι οποίοι καθορίζουν μέχρι και του τελευταίου χιλιοστού τον αναπνεύσιμο αέρα των παιδιών τους. Το μονωμένο σύστημα σημαίνει μια αεροστεγή κατασκευή, που ακρωτηριάζει την αλληλεπίδραση με την πραγματικότητα. Τα τέκνα παραμορφώνονται απαρέγκλιτα -η παραμόρφωση συνίσταται στην απόσταση του συστήματος με την πραγματικότητα- σύμφωνα με τις αρχές του μονωμένου συστήματος που ακούσια τα περιβάλλει. Έτσι η φασιστικά ελεγχόμενη ενηλικίωση αποτελεί μια διεστραμμένη διαδικασία εκπαίδευσης, που έχει άκρως διαλυτικό χαρακτήρα για τον δέκτη. Τα παιδιά καλλιεργούνται ως άψυχη ύλη, η πνευματική ελευθερία και οι ιδιαιτερότητες τους καταποντίζονται, και τελικά πλάθονται σαν πηλός με το σχήμα των γονεϊκών διαταγών.

Ουσιαστικά ο Λάνθιμος καταγγέλλει μια ζωή δίχως έρωτα. Ως έρωτα δεν αναφερόμαστε στην πράξη της συνουσίας. Ως έρωτα αναφερόμαστε σε μια ευρύτερη διαδικασία πνευματικής συνδιαλλαγής. Βιωματικής ψηλάφησης του μη πεπερασμένου περιβάλλοντος. Μια διαδικασία ατέρμονης έκθεσης και αλληλεπίδρασης με το απέραντο τοπίο της πνευματικότητας. Ως έρωτα αναφέρουμε την πνευματική συνουσία, αυτή που μας επιτρέπει να προσαρτούμε διαρκώς νέους τόπους εντός μας, και μαζί τους να διευρύνουμε το φάσμα της "όρασης" μας. Αντ`αυτού έχουμε παραδοθεί εθελούσια σε μια ανέραστη και κομπιουτεραρισμένη ζωή. Σ`έναν αυτοπεριοριστικό ατομικό εγκλεισμό. Σε μια ζωή ανήδονων εκσπερματώσεων, όπου το μειδίαμα εμφανίζεται σαρκαστικά στα χείλη της ηδονής, που παραμένει πεισματικά ανέγγιχτη.

Shirime
19-11-2009, 17:58

Η αποκρυπτογράφηση έχει ως εξής: μεγαλώνουμε σε ένα κοινωνικό σύστημα για να γνωρίζουμε αυτά που το σύστημα θέλει. Μέσα του συστήματος είναι η εκπαίδευση και η ήδη εκπαιδευμένη οικογένεια. Θέτουμε από μικρά παιδιά δεδομένα, τα οποία δεν έχουμε αφεθεί να επεξεργαστούμε, επειδή αποστερούμαστε την ελευθερία να το κάνουμε και την πληροφόρηση να γνωρίζουμε. Μόνη ελπίδα απόδρασης είναι ο ψυχικός και σωματικός αυτοτραυματισμός προς την μεγάλη απόδραση.

Η διαδικασία μόρφωσης, στην προκειμένη παραμόρφωσης, βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια των κηδεμόνων, οι οποίοι καθορίζουν μέχρι και του τελευταίου χιλιοστού τον αναπνεύσιμο αέρα των παιδιών τους. Το μονωμένο σύστημα σημαίνει μια αεροστεγή κατασκευή, που ακρωτηριάζει την αλληλεπίδραση με την πραγματικότητα. Τα τέκνα παραμορφώνονται απαρέγκλιτα -η παραμόρφωση συνίσταται στην απόσταση του συστήματος με την πραγματικότητα- σύμφωνα με τις αρχές του μονωμένου συστήματος που ακούσια τα περιβάλλει. Έτσι η φασιστικά ελεγχόμενη ενηλικίωση αποτελεί μια διεστραμμένη διαδικασία εκπαίδευσης, που έχει άκρως διαλυτικό χαρακτήρα για τον δέκτη. Τα παιδιά καλλιεργούνται ως άψυχη ύλη, η πνευματική ελευθερία και οι ιδιαιτερότητες τους καταποντίζονται, και τελικά πλάθονται σαν πηλός με το σχήμα των γονεϊκών διαταγών.

Ουσιαστικά ο Λάνθιμος καταγγέλλει μια ζωή δίχως έρωτα. Ως έρωτα δεν αναφερόμαστε στην πράξη της συνουσίας. Ως έρωτα αναφερόμαστε σε μια ευρύτερη διαδικασία πνευματικής συνδιαλλαγής. Βιωματικής ψηλάφησης του μη πεπερασμένου περιβάλλοντος. Μια διαδικασία ατέρμονης έκθεσης και αλληλεπίδρασης με το απέραντο τοπίο της πνευματικότητας. Ως έρωτα αναφέρουμε την πνευματική συνουσία, αυτή που μας επιτρέπει να προσαρτούμε διαρκώς νέους τόπους εντός μας, και μαζί τους να διευρύνουμε το φάσμα της "όρασης" μας. Αντ`αυτού έχουμε παραδοθεί εθελούσια σε μια ανέραστη και κομπιουτεραρισμένη ζωή. Σ`έναν αυτοπεριοριστικό ατομικό εγκλεισμό. Σε μια ζωή ανήδονων εκσπερματώσεων, όπου το μειδίαμα εμφανίζεται σαρκαστικά στα χείλη της ηδονής, που παραμένει πεισματικά ανέγγιχτη.

καλά, εκτός του ότι μου φαίνεται γενικότερα βεβιασμένο το κείμενο (τι "Μόνη ελπίδα απόδρασης είναι ο ψυχικός και σωματικός αυτοτραυματισμός προς την μεγάλη απόδραση." μωρέ μη χέσω), και πάλι, η ταινία μου φάνηκε μετέωρη, από άποψη αναφορών. όταν φτιάχνεις μια ταινία που ως στόχο έχει να καταπιαστεί με κοινωνικά θέματα, όταν θες να λες πως κάνεις κοινωνικοπολιτική κριτική, δεν μπορεις να βασίσεις όλο σου το έργο σε σοφίσματα. εκτός κι αν επιμένεις να θεωρείς την ελληνική κοινωνία ένα αποστειρωμένο, αποκλεισμένο κι ερμητικά κλεισμένο σύστημα, ή αν αισθάνεσαι πως στην ελληνική κουλτούρα και πραγματικότητα κυριαρχεί η αποστασιοποίηση και η χειραγώγηση των παθών...

Dythor
19-11-2009, 18:01

ΞΕΡΝΑΩ (http://electricrequiem.com/forum/showthread.php?t=21905)

Shirime
19-11-2009, 18:35
θα 'πρεπε να έχεις καταλάβει πως δεν μιλάω για τον νόημα της ιστορίας ή της ταινίας, αλλά για το νόημα να φτιάξεις ή να δεις μια τέτοια ταινία, δεν θα'πρεπε;

00i00
25-11-2009, 23:21
και μαθαινομε οτι εχει κανει 3 (τρια-III) videa του Σακη Ρουβα λοιπον

BunnyDee
25-11-2009, 23:46
Ε, σίγουρα για τα λεφτά θα τάκανε, δε σημαίνει αυτό ότι είναι κανας τρελός fan του Sakis...

00i00
25-11-2009, 23:52
προφανως...και σιγα μην τον κατηγορησομε

γενικα παντως εκανε καμποσα...
http://auravoluptas.wordpress.com/2009/06/02/greek-flash-back-tribute-to-lanthimos-aka-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82/

BunnyDee
25-11-2009, 23:58
Εγώ, πάντως, δεν τον είχα καθόλου υπόψιν το Λάνθιμο ως τώρα. Τουλάχιστον, τώρα πια, μου κίνησε το ενδιαφέρον, ενέπνευσε κάποια ελπίδα για το ελληνικό-σινεμά-που-θεωρούσα-νεκρό, και τέτοια... Ελπίζω να συνεχίσει αυτό...

Mostos
07-12-2009, 03:21
H mary απο τους mary and the boy και ο γιός ήταν ακραίοι ηθοποιοί. Γενικότερα κι εγώ θεωρώ οτι δεν φανηκε ξεκάθαρα τι ήθελε να πεί ο δημιουργός, νομίζω όμως πως το ολο clue βασιζόταν στη σκηνή ( με τον boy) στον εκπαιδευτή σκύλων.

BunnyDee
07-12-2009, 15:45
Ε; Δεν τόπιασες; Νόμιζα ότι τουλάχιστον το κρα προς την οικογένεια που παραπλανεί τα παιδιά της για το 'τι είναι πρέπον' τουλάχιστον ήταν προφανές από την πρώτη σκηνή...

Keeper Of The Seventh Son
27-12-2009, 14:11
to eida xtes. i alitheia gia ton kinodonta einai i eksis:

MPOREI NA EXEI SPOILER TO POST [/imdb]

i tainia einai ena terastio, gigantiaio epos. o skopos tis k to effect tis einai na gamei tin psixi k na sokarei tis aistiseis k pragmatika meta tin provoli k afou sineiditopoiisa ti eixa dei ithela na pa na pethanw. eixe tromera senariaka k skinothetika eurimata se sigkrisi me ta ellinika dedomena (nai se sigkrisi me ta ellinika dedomena, giati ws gnwstwn oi ellines einai akoma se proistoriko epipedo se sxesi me ton kinimatografo).

poli prosegmeni an eksairesoume tis ermineies pou den itan k oi kaliteres (nai ntaksei ta paidia milousan etsi epeidi itan zompi, alla o ekpaideutis k o sinadelfos?? m???). i kiki ap to spirtokouto sto xoro k sto finale ta gamise ola ma ola

TO NOHMA den ipirkse pote k an ipirkse mporei na perigrafei se mia protasi k telospantwn stin prokeimeni periptwsi den exei kamia ma kamia simasia. i tainia ftiaxtike gia na katastrefei ta vradia twn theatwnn k auto ekane k tha to kanei es aei. gamise ksera

an k nomizw oti oute gw outw seis tha to ektheiazame toso an den itan elliniki paragwgi. einai anapofeukto na sindeesai m ena ergo texnis pou milaei ti glwssa sou giati se aggizei se arketa vathitero epipedo k as mi to katalavaineis. oti k na leme to gegonos paramenei: i tainia einai epos

ikonoklast
27-12-2009, 19:24
Η ταινία είναι όντως καλή και το μόνο της υστέρημα είναι ότι στην πραγματικότητα δεν έχει σενάριο. Έχει μια αρχική σύλληψη και μια σειρά από (πολύ ενδιαφέροντα και εμπνευσμένα) ευρήματα. Αυτό είναι κακό γιατί πχ ένα πιθανό σκληροπυρηνικό φινάλε θα έδινε πολλά πράγματα στην ταινία ή μια πιο συγκεκριμένη πλοκή θα βοηθούσε στην κορύφωση και θα έδινε και περισσότερο ξύλο.

ws gnwstwn oi ellines einai akoma se proistoriko epipedo se sxesi me ton kinimatografo).
Αυτό είναι μεγάλο ψέμα και μην το λέτε γενικά!

poli prosegmeni an eksairesoume tis ermineies pou den itan k oi kaliteres (nai ntaksei ta paidia milousan etsi epeidi itan zompi, alla o ekpaideutis k o sinadelfos?? m???). i kiki ap to spirtokouto sto xoro k sto finale ta gamise ola ma ola

Άσχετο τρίβια που δεν είδα να το αναφέρετε, η άλλη κόρη (όχι η κικίτσα) παίζει έτσι γιατί είναι η μαιρούμπα απο τους mary and the boy και ο εκπαιδευτής παίζει έτσι επειδή είναι ο boy απο τους mary and the boy. Κοινώς δεν το γλιτώνανε το θέμα.

edit: α, το αναφέρετε, ροφλ.

Pinatero
28-12-2009, 16:50
Η ταινία είναι όντως καλή και το μόνο της υστέρημα είναι ότι στην πραγματικότητα δεν έχει σενάριο. Έχει μια αρχική σύλληψη και μια σειρά από (πολύ ενδιαφέροντα και εμπνευσμένα) ευρήματα. Αυτό είναι κακό γιατί πχ ένα πιθανό σκληροπυρηνικό φινάλε θα έδινε πολλά πράγματα στην ταινία ή μια πιο συγκεκριμένη πλοκή θα βοηθούσε στην κορύφωση και θα έδινε και περισσότερο ξύλο.

αυτο! δηλαδη αν ειχε ενα σεναριο πιο δομημενο, καμια "αλητεια" παραπανω, και για πλακα ειχε και καλα δανο-σουηδικη παραγωγη, πιστευω οτι ανετα θα μπορουσε να κανει ιστορια, βραβειακη τουλαχιστον. αν κι εχει διακριθει αρκετα εξωτερικο

korrupt3r
23-02-2010, 02:54
υπαρχει περιπτωση να το βρω για ντάουνλοουντ??

Tispanagias tamatia
23-02-2010, 03:24
Γιατί όχι. Ψάξε dogtooth. Με ένα πρόχειρο γκουγκλάρισμα βρήκα αλλά δε ξέρω κατά πόσο υπάρχουν σίντερς.

έδιτ: φέηλ

Dythor
23-02-2010, 14:38

Μπορεί. Μπορεί και να έδινε μεγαλύτερη δυναμική στην ιστορία ένας πιο συγκροτημένος και παραδοσιακός ιστός όμως δεν είναι και απαραίτητα ανάγκη αυτό και είμαι σίγουρος ότι δεν αφέθηκε έξω κατά λάθος ή από αδυναμία του σεναριογράφου.

Γενικά σίγουρα ήταν μέρος της ταινίας κι έπαιζε το ρόλο του και τέτοιες κατηγορηματικές οπτικές σαν τη δική σου δεν αφήνουν καθόλου χώρο για πρωτοτυπία, καλή ή κακή. Δες το White Ribbon π.χ. η τυχαιότητα και η έλλειψη παραδοσιακής συγκρότησης του σεναρίου είναι τα 3/4 της ταινίας.

Σκάσε, μην απαντήσεις.

ikonoklast
23-02-2010, 15:31
Το white ribbon είναι η κάποια γαμημένη διακοσιοστή ταινία ενός αναγνωρισμένου και κατα γενική ομολογία άρτιου σκηνοθέτα που μας έχει δείξει στο παρελθόν κάποιους γαμημένους διακόσιους διαφορετικούς τρόπους να στήνεις ένα σενάριο στο πανί. Ένα εκατό φορές πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που θες να πεις, απο τον ίδιο, είναι το 71 fragments το οποίο έχει απλώς 71 ατάκτως τοποθετημένες -σχεδόν τελείως άσχετες μεταξύ τους- βινιέτες. Ακόμη και τότε υπάρχει μια σαφήνεια, όπως και στο white ribbon. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί και οι δύο ταινίες έχουν ΣΕΝΑΡΙΟ. Όλα αυτά χωρίς ποτέ να εννόησα ότι δεν υπάρχει κινηματογράφος που δεν έχει ούτε καν αυτό και παραμένει φίνος. Εσύ λες για "πρωτοτυπία", στην πραγματικότητα έχει γυριστεί και πενήντα χρόνια πίσω, δε βαριέσαι, υγεία.

(σποιλερς:)

Ο κυνόδοντας είναι η κάποια γαμημένη πρώτη προσπάθεια ενός νέου σκηνοθέτα. Δεδομένης και της φύσεως της ταινίας είναι για μένα πολύ λογικό να παρουσιάζονται θέματα σαν αυτό που λέω. Ο σκηνοθέτας φαντάζομαι ότι έδωσε πολύ περισσότερη βάση στην αίσθηση που σου αφήνει το φιλμ συνολικά -μέσα και απο τα διάφορα ευρύματα που αραδιάζει- παρά σε ένα δομημένο σενάριο. Η ταινία έχει γραμμική πλοκή, θα μπορούσε κάλλιστα να έχει ένα φινάλε και δεν το έχει. Το γιατί εσύ είσαι σίγουρος κιόλας για οτιδήποτε έχει σαν πρόθεση ο άνθρωπος και τι είναι σκηνοθετική και σεναριακή αδυναμία του πηγάζει μάλλον απο το γεγονός ότι είσαι μαλάκας ή/και μέσα στο βρακί του. Mαλάκας είσαι δηλαδή αλλά δεν το κάνω για σένα το ποστ.

Dythor
23-02-2010, 15:58
Γιατί και οι δύο ταινίες έχουν ΣΕΝΑΡΙΟ. Όλα αυτά χωρίς ποτέ να εννόησα ότι δεν υπάρχει κινηματογράφος που δεν έχει ούτε καν αυτό και παραμένει φίνος. Εσύ λες για "πρωτοτυπία", στην πραγματικότητα έχει γυριστεί και πενήντα χρόνια πίσω, δε βαριέσαι, υγεία.

Κιο Αρίσταρχος ο Σάμιος τα 'χε πει κάποια χιλιάδες χρόνια πριν το Γαλιλαίο οπότε δε βαριέσαι, νουμπάς ο δεύτερος, τόσο τετριμμένα αυτά που είπε, λολ! Η σαφήνεια στη Λευκή Κορδέλα πού είναι; Στο στόρι της δολοφονίας και στα τοιαύτα; Αυτός είναι ο σκελετός;

Ο κυνόδοντας είναι η κάποια γαμημένη πρώτη προσπάθεια ενός νέου σκηνοθέτα. Δεδομένης και της φύσεως της ταινίας είναι για μένα πολύ λογικό να παρουσιάζονται θέματα σαν αυτό που λέω. Ο σκηνοθέτας φαντάζομαι ότι έδωσε πολύ περισσότερη βάση στην αίσθηση που σου αφήνει το φιλμ συνολικά -μέσα και απο τα διάφορα ευρύματα που αραδιάζει- παρά σε ένα δομημένο σενάριο. Η ταινία έχει γραμμική πλοκή, θα μπορούσε κάλλιστα να έχει ένα φινάλε και δεν το έχει. Το γιατί εσύ είσαι σίγουρος κιόλας για οτιδήποτε έχει σαν πρόθεση ο άνθρωπος και τι είναι σκηνοθετική και σεναριακή αδυναμία του πηγάζει μάλλον απο το γεγονός ότι είσαι μαλάκας ή/και μέσα στο βρακί του. Mαλάκας είσαι δηλαδή αλλά δεν το κάνω για σένα το ποστ.

Ο Κυνόδοντας είναι μια γαμημένη ντοκιμαντεριστικά γυρισμένη ταινία -και με πρόθεση ξεκάθαρη του σκηνοθέτη να τη γυρίσει ως τέτοια- που δεν ασχολείται με την ανάπτυξη κάποιου πλοτ μέσα στην κατάσταση που παρουσιάζει διότι δεν την ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Ο καθένας μπορεί κρίνει το τελικό αποτέλεσμα αλλά όχι, πρέπει να είναι ΚΑΚΟ το ότι δεν έκανε το ΤΑΔΕ με ΑΥΤΟΝ τον τρόπο.

Δεν ξέρω τι έκανες και τι δεν έκανες, τι σ' ενδιαφέρε και τι όχι, αυτό που ξέρω είναι ότι πέρασες καμιά πενηνταριά λεπτά στο θρεντ μέχρι να μου απαντήσεις απ' όσο είδα, ίδρωσε λίγο ακόμα να μας αποδείξεις τα δικά σου.

ikonoklast
23-02-2010, 21:44
Τραγικά (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B4%CE%AF%CE%B1) κομπλεξικός (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%8D%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%BC%CE%B1_%28%CE%A8%CF%85%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1%29).

Dythor
25-02-2010, 02:49
ΚΑΛΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΕ ΤΟ ΛΙΜΙΤΣ ΟΦ ΚΟΝΤΡΟΛ

Tispanagias tamatia
25-02-2010, 03:03
Το white ribbon είναι η κάποια γαμημένη διακοσιοστή ταινία ενός αναγνωρισμένου και κατα γενική ομολογία άρτιου σκηνοθέτα που μας έχει δείξει στο παρελθόν κάποιους γαμημένους διακόσιους διαφορετικούς τρόπους να στήνεις ένα σενάριο στο πανί. Ένα εκατό φορές πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που θες να πεις, απο τον ίδιο, είναι το 71 fragments το οποίο έχει απλώς 71 ατάκτως τοποθετημένες -σχεδόν τελείως άσχετες μεταξύ τους- βινιέτες. Ακόμη και τότε υπάρχει μια σαφήνεια, όπως και στο white ribbon. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί και οι δύο ταινίες έχουν ΣΕΝΑΡΙΟ. Όλα αυτά χωρίς ποτέ να εννόησα ότι δεν υπάρχει κινηματογράφος που δεν έχει ούτε καν αυτό και παραμένει φίνος. Εσύ λες για "πρωτοτυπία", στην πραγματικότητα έχει γυριστεί και πενήντα χρόνια πίσω, δε βαριέσαι, υγεία.

(σποιλερς:)

Dythor, αφού έχει δίκιο γαμώτο.

Για το μαλάκας δε συμφωνώ, εγώ σε εκτιμώ τα μάλα.

00i00
16-04-2010, 15:57
για οποιονα ενδιαφερετε...
ανεβηκε dvdrip
πατε στο μπλογκ του ανδρομεδειου κερατα

atom_smasher
26-04-2010, 14:25
που;

Dythor
26-04-2010, 14:28
http://www.google.de/search?q=%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%82+%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%82&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:de:official&client=firefox-a

Όντως, πού;

Snàporaz
26-04-2010, 18:16
http://myblog-nikkin.μπλογκσποτ.com/2010/04/dogtooth-2009-dvdrip.html

13-05-2010, 14:49
o kinodontas sto greekmovies

metanoeite

Kaserinos
14-05-2010, 20:18
Το οτι υπάρχει στα τορρενταδικα εδώ και μέρες, περιττό να ειπωθεί πιστεύω..

House Of Low Culture
19-05-2010, 04:35
φοβερή απόπειρα imo. Θύμισε αρκετά Χάνεκε στο στήσιμο, στα χρώματα και στην ατμόσφαιρα αλλά και πάλι, σταρχ*δια μου. Πατέρας της οικογένειας η πιο παρανοϊκή φάτσα έβερ -η γαμημένη ψυχραιμία, ο γλυκός λόγος, η ευγένεια και ο αστικός αποστειρωμένος καθωσπρεπισμός που δε φαίνεται να συνάδουν καθόλου με τη διαβολεμένη ψυχή και τη συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά του, κάνουν τον τύπο να φαίνεται ακόμα πιο "αλλού", "λοστινσπέης" και σχιζοφρενής, φοβερή ερμηνεία. Για την σεκιουριτού, τόλεγα απ'την αρχή πως τους τα γάμησε όλα εκεί μέσα με το που είπε της αλληνής να της πάρει γλυφομο*νι και δικαιώθηκα. Δικαίωση που ήρθε βέβαια σαν απανωτά κατακέφαλα με βίντεο, έτσι, στη στέγνα. Δε με χάλασε. Γενικά, όλα αρρωστιάρικα, καθηλωτικότατα, chill out prezo-super violent, ψόφια γατιά, καυστικό πληκ*ρολόγιο-μουνί, σφάξιμο με το βαμβάκι στον υπεραυτοκινητοπληθυσμό, αιμομιξίες, η πιο διαστρεβλωμένη παρουσίαση της ενδο-οικογενειακή μόρφωσης, πισίνες με σαργούς και τρελάκιας πατέρας να τους σουτάρει με ψαροντούφεκο, μάνα απόγνωση, αεροπλάνα-κοροϊδία στη μάπα, κατεστραμμένες ζωές, μουν*ρα-γλωσσάρα-βυζάρα-κωλάρα-προσωπάρα Maryς, Boyς ταrχιδια μου, Marinella μηδέν, η "Zomby είναι... μικρά κίτρινα λουλούδια" προπαγάνδα@home και οι "θέλετε να ακούσετε τον παππού σας να τραγουδάει" ελεύθεροι σουρεαλιστικοί αυτοσχεδιασμοί δίνουν και δίνουν και δίνουν. Ένταση. Χωρίς βρισίδια και φωνές. Φουλ ον.

Drumsick
19-05-2010, 07:01
Ξέχασες ένα * :!:

Ωραία τα λες κατά τ'αλλα.

House Of Low Culture
19-05-2010, 12:49
και καλά ροζ?

Μπα, σε καλό σου.

Drumsick
19-05-2010, 13:02
wat? Μιλούσα απολύτως σοβαρά. Έγραψες ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ-ΜΟΥΝΙ, χωρίς αστεράκι.

House Of Low Culture
19-05-2010, 13:17
ωπ, σόρρυ. Φιξξξντ.

Drumsick
19-05-2010, 13:18
λολζ

Amnesiac.
21-05-2010, 10:08
Είδα την ταινία χθες, σήμερα σκέφτηκα να γράψω στο αγαπημένο μου φόρουμ ένα ποστ-χείμαρρο που θα προκαλούσε σεισμό στο νέο ψαγμένο ελληνικό κινηματογράφο, αλλά μετά διάβασα εδώ μέσα ότι συμμετέχουν η Μαίρη και το Κουστουμάκι και ηρέμησα.

Όλα βγάζουν νόημα πλέον. :thumbsup:

House Of Low Culture
21-05-2010, 15:23
δε σ' άρεσε ρε αμνήζιακ?

Amnesiac.
21-05-2010, 16:01
Από πού ναρχίσω και που να τελειώσω. Καταρχάς, σαν ιδέα ήταν ενδιαφέρουσα και επίσης έμαθα ότι παίζουν οι Mary and the Koustoumaki αφού είδα την ταινία, οπότε δε νομίζω ότι ήμουν προκατειλημμένος.

Πάμε στα επιμέρους.

Είπαμε, ωραία ιδέα, αλλά για άλλη μια φορά του γάμησαν τη μάνα στην εφαρμογή.

Ένταξει, να δείξεις την κενότητα της φάσης και μπλα μπλα μπλα και λογικό η πιτσιρίκα να μιλάει σαν τον atom_smasher ("ο αδερφός μου κόπηκε. χρειαζόμαστε επιδέσμους. δεν έχουμε. να πεις στον πατέρα να πάρει. αυτά" )αφού δεν έχει επαφή με τον έξω κόσμο, αλλά ο έξω κόσμος γιατί ήταν κι αυτός έτσι; βλ. συνέταιρος του μπαμπά.

Μετά είναι και το άλλο, οκ να δείξεις πώς είναι η "εκπαίδευση" κτλ, βάλε και τη σκληρότητα και τον κυνισμό σου μέσα, ακόμα κι αν εμένα μου φάνηκε αστείο να κάθονται όλοι μαζί στο γκαζόν και να κάνουν "γουβ γουβ" ας πούμε ότι δεν ήταν, αλλά ήταν όντως υποχρεωτικό τα 85 από τα 90 λεπτά της ταινίας να είναι αυτό;

Το πιο ενοχλητικό απόλα ήταν η προσπάθεια να έχουν τα πάντα νόημα και συμβολισμούς και όλα αυτά τα ωραία, το οποίο δεν είναι κακό από μόνο του, αλλά όταν φτάνεις στο σημείο ακόμα και ο εκπαιδευτής σκύλων, ο οποίος δεν είχε την παραμικρή σημασία στην εξέλιξη της ταινίας και μάλλον τον έβαλαν γιατί έπρεπε να παίξει και ο γιος του Βούλγαρη, όταν λοιπόν ακόμα και αυτός έχει "ύφος" και "νιώθει" ακόμα και όταν εξηγεί τα στάδια εκπαίδευσης του κοπρόσκυλου, ε τότε αυτό γίνεται ο ορισμός του δήθεν. Όπως έλεγα και στην Ίφι, ακόμα κι αν το μόνο που έπρεπε να πει ήταν "το γαμώσκυλο σας μας έχει χέσει όλο το μαγαζί", θα το έκανε με Νόημα. Εδώ κολλάει βέβαια η γενικότερη φάση βλ. ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ thread.

Καλά το άλλο που κάθονταν όλοι μαζί και άκουγαν Σινάτρα (ή κάτι τέτοιο δε θυμάμαι), δε το σχολιάζω καν. ΕΠΡΕΠΕ ο παππούς να τραγουδάει σε αγγλικό στίχο για να μπορούν να καταλάβουν και οι ξένοι κριτικοί τη διαφορά των στίχων με αυτά που λέει ο μπαμπάς, φαντάσου ο παππούς να ήταν ο Βοσκόπουλος, θα μπλέκαν τα μπούτια τους με τους υπότιτλοι. Ε πόσο για το μπούτσο είναι αυτό.

Για να μη το κουράζω, αφού με ενόχλησαν σχεδόν τα πάντα οπότε δεν έχει νόημα να κάνω πλήρη ανάλυση της ταινίας, όλη αυτή η προσπάθεια να περάσεις μηνύματα μέσω της υπερβολής (όπως συνέβαινε και στο σπιρτόκουτο π.χ.) ενώ θεωρητικά δεν είναι κακή, κάθε άλλο, στην πράξη καταλήγει να είναι τόσο κενή και αστεία όσο οι βιντεοταινίες των 80's με τους χούλιγκανς και τα συνδικάτα και τους σουγκλάκους.

Πήξαμε στην κουλτούρα για την κουλτούρα, όλους αυτούς τους νεοψαγμένους τους βλέπω σαν τους βλάχους του ευρωπαϊκού κινηματογράφου που προσπαθούν να γίνουν κάτι που δεν είναι.

Δε λέω, μπορεί εγώ να έχω το πρόβλημα και να χάνω κάτι από τη ΦΑΣΗ, αλλά νομίζω πως από δεν πρόκειται να ξαναδώ ποτέ μου ελληνική ταινία που παίρνει έστω και ένα βραβείο.

LokiTricksterGod
21-05-2010, 16:04
Από πού ναρχίσω και που να τελειώσω. Καταρχάς, σαν ιδέα ήταν ενδιαφέρουσα και επίσης έμαθα ότι παίζουν οι Mary and the Koustoumaki αφού είδα την ταινία, οπότε δε νομίζω ότι ήμουν προκατειλημμένος.

Πάμε στα επιμέρους.

Είπαμε, ωραία ιδέα, αλλά για άλλη μια φορά του γάμησαν τη μάνα στην εφαρμογή.

Ένταξει, να δείξεις την κενότητα της φάσης και μπλα μπλα μπλα και λογικό η πιτσιρίκα να μιλάει σαν τον atom_smasher ("ο αδερφός μου κόπηκε. χρειαζόμαστε επιδέσμους. δεν έχουμε. να πεις στον πατέρα να πάρει. αυτά" )αφού δεν έχει επαφή με τον έξω κόσμο, αλλά ο έξω κόσμος γιατί ήταν κι αυτός έτσι; βλ. συνέταιρος του μπαμπά.

Μετά είναι και το άλλο, οκ να δείξεις πώς είναι η "εκπαίδευση" κτλ, βάλε και τη σκληρότητα και τον κυνισμό σου μέσα, ακόμα κι αν εμένα μου φάνηκε αστείο να κάθονται όλοι μαζί στο γκαζόν και να κάνουν "γουβ γουβ" ας πούμε ότι δεν ήταν, αλλά ήταν όντως υποχρεωτικό τα 85 από τα 90 λεπτά της ταινίας να είναι αυτό;

Το πιο ενοχλητικό απόλα ήταν η προσπάθεια να έχουν τα πάντα νόημα και συμβολισμούς και όλα αυτά τα ωραία, το οποίο δεν είναι κακό από μόνο του, αλλά όταν φτάνεις στο σημείο ακόμα και ο εκπαιδευτής σκύλων, ο οποίος δεν είχε την παραμικρή σημασία στην εξέλιξη της ταινίας και μάλλον τον έβαλαν γιατί έπρεπε να παίξει και ο γιος του Βούλγαρη, όταν λοιπόν ακόμα και αυτός έχει "ύφος" και "νιώθει" ακόμα και όταν εξηγεί τα στάδια εκπαίδευσης του κοπρόσκυλου, ε τότε αυτό γίνεται ο ορισμός του δήθεν. Όπως έλεγα και στην Ίφι, ακόμα κι αν το μόνο που έπρεπε να πει ήταν "το γαμώσκυλο σας μας έχει χέσει όλο το μαγαζί", θα το έκανε με Νόημα. Εδώ κολλάει βέβαια η γενικότερη φάση βλ. ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ thread.

Καλά το άλλο που κάθονταν όλοι μαζί και άκουγαν Σινάτρα (ή κάτι τέτοιο δε θυμάμαι), δε το σχολιάζω καν. ΕΠΡΕΠΕ ο παππούς να τραγουδάει σε αγγλικό στίχο για να μπορούν να καταλάβουν και οι ξένοι κριτικοί τη διαφορά των στίχων με αυτά που λέει ο μπαμπάς, φαντάσου ο παππούς να ήταν ο Βοσκόπουλος, θα μπλέκαν τα μπούτια τους με τους υπότιτλοι. Ε πόσο για το μπούτσο είναι αυτό.

Για να μη το κουράζω, αφού με ενόχλησαν σχεδόν τα πάντα οπότε δεν έχει νόημα να κάνω πλήρη ανάλυση της ταινίας, όλη αυτή η προσπάθεια να περάσεις μηνύματα μέσω της υπερβολής (όπως συνέβαινε και στο σπιρτόκουτο π.χ.) ενώ θεωρητικά δεν είναι κακή, κάθε άλλο, στην πράξη καταλήγει να είναι τόσο κενή και αστεία όσο οι βιντεοταινίες των 80's με τους χούλιγκανς και τα συνδικάτα και τους σουγκλάκους.

Πήξαμε στην κουλτούρα για την κουλτούρα, όλους αυτούς τους νεοψαγμένους τους βλέπω σαν τους βλάχους του ευρωπαϊκού κινηματογράφου που προσπαθούν να γίνουν κάτι που δεν είναι.

Δε λέω, μπορεί εγώ να έχω το πρόβλημα και να χάνω κάτι από τη ΦΑΣΗ, αλλά νομίζω πως από δεν πρόκειται να ξαναδώ ποτέ μου ελληνική ταινία που παίρνει έστω και ένα βραβείο.

έτσι από περιέργεια, για πες καμιά ταινία που θεωρείς αυθεντικά έξυπνη και βαθειά χωρίς δηθενιές και νεοψαγμενιές.

Amnesiac.
21-05-2010, 16:08
Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις σε κάποιον που εκφράζει μια άποψη, το να τον βάλεις να γράφει λίστες με πράγματα που γουστάρει για να δεις "πού βρίσκεται".

Δεν ξέρω, λέω το Rambo III.

Drumsick
21-05-2010, 16:12
Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λέει για τις ερμηνείες των υπολοίπων. Δηθενιά τρελή, αλλά οκ, εγώ το προσπέρασα.

LokiTricksterGod
21-05-2010, 16:14
Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις σε κάποιον που εκφράζει μια άποψη, το να τον βάλεις να γράφει λίστες με πράγματα που γουστάρει για να δεις "πού βρίσκεται".

Δεν ξέρω, λέω το Rambo III.

ήλπιζα να μην είσαι τόσο προβλέψιμος, αλλά τι διάολο.

λίστες δε σου ζήτησα, η ερώτηση μου ήταν ειλικρινέστατη, έχω περιέργεια να δω τι ακριβώς θεωρείς ακομπλεξάριστα βαθύ και έξυπνο. μια ταινιούλα. δύο. μισό ποτάκι.

περί κυνόδοντα και γενικά ελληνικών ταινιών που θεωρούνται "κουλτούρα" (ανακατεύομαι και μόνο που το γράφω έτσι αλλά τελοσπάντων, αυτή τη γλώσσα μιλάτε!) έχω την αίσθηση ότι λόγο γλώσσας και κοινών σημείων μπορεί πολύ πιο εύκολα να μας φανεί κάτι δήθεν, αν ήταν ρώσος ο δε μπόη (μη κολλάμε στους ρώσους, με οποιαδήποτε γλώσσα δεν έχουμε μεγάλη επαφή τελοσπάντων) και έλεγε τα περί σκύλων δε νομίζω να σου καθόταν τόσο περίεργα. αλλά αυτό είναι μεγάλη συζήτηση.

Amnesiac.
21-05-2010, 16:21
Ειλικρινά βαριέμαι να σκεφτώ μια ταινιούλα.δύο.μισό ποτάκι που πληρούν τις προδιαγραφές που ζητάς, έκανα μια προσπάθεια να σκεφτώ κάποια αλλά δε βρήκα, μάλλον δε μου αρέσει καμία!

Τι σχέση έχει όμως αυτό με την άποψη μου για τον Κυνόδοντα;

LokiTricksterGod
21-05-2010, 16:28
να, πιστεύω γενικά (αν και διαψεύδομαι μερικές φορές ευτυχώς) ότι άνθρωποι που χρησιμοποιούν λέξεις όπως ψευτοκουλτούρα και το παίζουμε ψαγμένοι και δηθενιά με τόση ευκολία και σε τέτοια ποσότητα πολύ σπάνια έχουν να αντιπροτείνουν κάτι που θεωρούν οι ίδιοι καλό στα ίδια επίπεδα. συνήθως συμβαίνει με ανθρώπους που δε γουστάρουν 'βαθιές'/'έξυπνες' ταινίες γενικώς, που και μόνο η αίσθηση ότι πάει να πεί κάτι 'ψαγμένο' αυτό που βλέπουν τους κάνει να τσιγκλάνε. σα τον καρατζαφέρη όταν μιλάει για ψευτοκομμουνιστές ένα πράγμα. δε ξέρω αν αυτό παίζει με σένα αλλά τέτοια εντύπωση δίνεις (και ίσως να παίζει, μια που συνήθως υπερασπίζεσαι τη χρυσή μετριότητα -χωρίς αρνητική φόρτιση αυτό- όπου σταθείς κι όπου βρεθείς στο ER). απλή περιέργεια λοιπόν, τίποτ'άλλο.

dopefiend
21-05-2010, 16:36
κι εγώ χθες το είδα. έξυπνη ιδέα, μερικές πολύ δυνατές σκηνές, η ηθοποιία έπασχε (όχι από όλους) και αυτό για το σενάριο που είπατε ισχύει μεν αλλά δε με ενόχλησε ιδιαίτερα. ε και μια χαρά τέλος είχε...

γενικά καλή ταινία και ελπιδοφόρος σκηνοθέτης. ας μην υπερβάλλουμε όμως...

House Of Low Culture
21-05-2010, 16:36
Αμνήζιακ, είσαι δηθενάκι. Ωραίο το αποπάνω ποστ(loki).
εδιτ:
είμαστε της υπερβολής, τι να κάνουμε ;p

Amnesiac.
21-05-2010, 17:12
να, πιστεύω γενικά (αν και διαψεύδομαι μερικές φορές ευτυχώς) ότι άνθρωποι που χρησιμοποιούν λέξεις όπως ψευτοκουλτούρα και το παίζουμε ψαγμένοι και δηθενιά με τόση ευκολία και σε τέτοια ποσότητα πολύ σπάνια έχουν να αντιπροτείνουν κάτι που θεωρούν οι ίδιοι καλό στα ίδια επίπεδα. συνήθως συμβαίνει με ανθρώπους που δε γουστάρουν 'βαθιές'/'έξυπνες' ταινίες γενικώς, που και μόνο η αίσθηση ότι πάει να πεί κάτι 'ψαγμένο' αυτό που βλέπουν τους κάνει να τσιγκλάνε. σα τον καρατζαφέρη όταν μιλάει για ψευτοκομμουνιστές ένα πράγμα. δε ξέρω αν αυτό παίζει με σένα αλλά τέτοια εντύπωση δίνεις (και ίσως να παίζει, μια που συνήθως υπερασπίζεσαι τη χρυσή μετριότητα -χωρίς αρνητική φόρτιση αυτό- όπου σταθείς κι όπου βρεθείς στο ER). απλή περιέργεια λοιπόν, τίποτ'άλλο.

Καλά, αν είναι μόνο περιέργεια, πετάω στο τραπέζι το Persepolis, το οποίο αν και δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τον Κυνόδοντα, το βρήκα "βαθύ/έξυπνο" (σιχαίνομαι αυτούς τους όρους και μόνο που τους λέω αλλά έτσι μιλάτε!).

Όταν λέω "βρήκα τον Κυνόδοντα σκατά" το λέω γιατί βρήκα τον Κυνόδοντα σκατά και όχι επειδή έχω στο μυαλό μου άλλες 4.000 ταινίες που είναι καλύτερες και πιο "βαθιές/έξυπνες". Δε βρήκα τίποτα το βαθύ/έξυπνο στον Κυνόδοντα οπότε απαυτή την άποψη ναι, και το Rambo III πιο βαθύ/έξυπνο είναι.

Αυτές οι ψυχαναλύσεις για τις ψευτοκουλτούρες κτλ σόρρυ αλλά με αφήνουν αδιάφορο οπότε δε θα συμμετέχω στην κουβέντα, η ταινία μου φάνηκε δήθεν επειδή μου έβγαλε δηθενιά, δεν ξέρω πόσο πιο απλά να το πω, μου έβγαλε δηθενιά χωρίς να χρειαστεί να κάνω συγκριτικό τεστ με κάποια μη δήθεν. Το "δε συμμετέχω στην κουβέντα" δε το λέω με ελιτίστικο τατς ή κάτι τέτοιο, απλά δε μπορώ με τίποτα να βρω κάποιο νόημα στο να ψάξω να βρω τι έφταιξε που δε μου άρεσε ο Κυνόδοντας, μου αρκεί το "δε μου άρεσε".

Ούτε καν θέλω να μου εξηγήσετε γιατί ΔΕΝ είναι δήθεν η ταινία, είμαι σίγουρος ότι θα έχετε σοβαρούς λόγους. Το πιστεύω. Αυτά.

ikonoklast
21-05-2010, 17:28
Εγώ νομίζω ότι ένα θεματάκι το έχεις πάντως. Ίσως να σου σκάει λίγο περίεργα το background: "έχει πάρει βραβεία στις κάννες", "είναι λαμπρή σκηνοθετική απόπειρα του νέου ελληνικου κινηματογράφου!", "τώρα θα δεις ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ φίλε μου". Γενικά αυτό το ψυχαναγκαστικό που βγαίνει σε πολύ κόσμο όταν αντιλαμβάνεται ότι θα έρθει σε επαφή με κάτι το οποίο νιώθει ότι δεν έχει συνηθίσει ή ξερωγω τι κομπλεξ κουβαλάει ο καθένας. Το αποτέλεσμα είναι πάντως να περιμένετε την ταινία στη γωνία για να ρίξετε στ' αυτιά με το παραμικρό και εν τέλει και θάβετε το -καμιά φορά- ωραίο ταινιάκι και δε γουστάρετε κι εσείς οι ίδιοι.

Σκέψου ρε αμνέζιακ οτι δε παιζει ο κουστουμάκης και δεν έχει Νόημα και Συμβολισμούς η ταινία, πες οτι βλέπεις το dark village στο mutiplex της γειτονιάς σου. Μη κομπλεξάρουμε, σινεμάς ειναι!

Amnesiac.
21-05-2010, 17:35
Συμφωνώ απόλυτα μαυτά που λες και εννοείται ότι αυτό το θεματάκι/κόμπλεξ το έχω όντως με ταινίες που διαφημίζονται καταυτό τον τρόπο, απλά στην περίπτωση του Κυνόδοντα, όπως έγραψα και στο πρώτο ποστ, αυτά τα έμαθα αφού είδα την ταινία. Την ταινία την είδα με διάθεση "ενδιαφέρουσα ακούγεται".

Και ρε μουνιά, έγραψα κατεβατό τύπου "ένα ποστ είναι χίλιες λέξεις" που εξηγούσα τι με χάλασε στην ταινία, δεν είπα "νεοψαγμένοι ψευτοκουλτουριάρηδες σας γαμάω με το Ρετιρέ μου", το διάβασε κανείς σας;

έντιτ : Σχετικά με το ψυχαναγκαστικό του πράγματος, όσο ψυχαναγκαστικό είναι αυτό, άλλο τόσο (και παραπάνω! κέρδισα!) είναι και το να σου αρέσει η ταινία γιαυτούς τους λόγους. Δεν ξέρω πώς σκέφτεται καθένας εδώ μέσα συγκεκριμένα, αλλά κάθε άνθρωπος έχει γνωρίσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του τον τύπο που "ΠΡΕΠΕΙ να του αρέσει γιατί είναι αυτό κι αυτό". Όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, σίγουρα σε πολλούς θα άρεσε η ταινία πριν τη δουν ή έστω θα δυσκολεύονταν να μη τους αρέσει.

ikonoklast
21-05-2010, 17:54
Και ρε μουνιά, έγραψα κατεβατό τύπου "ένα ποστ είναι χίλιες λέξεις" που εξηγούσα τι με χάλασε στην ταινία, δεν είπα "νεοψαγμένοι ψευτοκουλτουριάρηδες σας γαμάω με το Ρετιρέ μου", το διάβασε κανείς σας;
Εγώ αυτό ακριβώς το κατεβατό διάβασα και γι αυτό έχω να πω ότι την περίμενες στη γωνία, γιατί ανακαλύπτεις εκατόν οχτώ μειον της ταινίας που σε άλλες συνθήκες μάλλον θα είχες προσπεράσει ή θα το έβλεπες τελείως αλλιώς φαντάζομαι.

έντιτ : Σχετικά με το ψυχαναγκαστικό του πράγματος, όσο ψυχαναγκαστικό είναι αυτό, άλλο τόσο (και παραπάνω! κέρδισα!) είναι και το να σου αρέσει η ταινία γιαυτούς τους λόγους. Δεν ξέρω πώς σκέφτεται καθένας εδώ μέσα συγκεκριμένα, αλλά κάθε άνθρωπος έχει γνωρίσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του τον τύπο που "ΠΡΕΠΕΙ να του αρέσει γιατί είναι αυτό κι αυτό". Όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, σίγουρα σε πολλούς θα άρεσε η ταινία πριν τη δουν ή έστω θα δυσκολεύονταν να μη τους αρέσει.

Αυτά γίνονται με κάνα ταρκοφσκι βασικά, του λάνθιμου πρέπει να του κάνεις και κριτική γιατί έχεις δει τριερ, χανεκε και τον βγάζεις δευτεράτζα.

Amnesiac.
21-05-2010, 18:01
Εγώ αυτό ακριβώς το κατεβατό διάβασα και γι αυτό έχω να πω ότι την περίμενες στη γωνία, γιατί ανακαλύπτεις εκατόν οχτώ μειον της ταινίας που σε άλλες συνθήκες μάλλον θα είχες προσπεράσει ή θα το έβλεπες τελείως αλλιώς φαντάζομαι.

Ποια γωνία ρε μαν και τι θα είχα προσπεράσει, όλα τα αρνητικά που έγραψα έχουν να κάνουν με σενάριο/ηθοποιία, σου εξήγησα με τι διάθεση την είδα την ταινία, σου ξανάπα ότι δεν είχα ιδέα για κουστουμάκια και γκομενάκια να γλύφουν το πληκτρολόγιο τους, ποιες είναι οι άλλες συνθήκες που θα με έκαναν να μου αρέσει;

Μη γίνεσαι ψυχαναγκαστικός!

ikonoklast
21-05-2010, 18:13
Ε ξέρωγω μωρέ, εγώ πχ δεν είδα μια ταινία που υπήρχε "η προσπάθεια να έχουν τα πάντα νόημα και συμβολισμούς και όλα αυτά τα ωραία". Ούτε και όλοι οι άλλοι με τους οποίους το 'χω κουβεντιάσει μέχρι στιγμής. Εσύ φταίς που την είδες έτσι!

House Of Low Culture
21-05-2010, 18:14
Όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, σίγουρα σε πολλούς θα άρεσε η ταινία πριν τη δουν ή έστω θα δυσκολεύονταν να μη τους αρέσει.

στους γνωστούς δήθεν.

τεσπά, νομίζω ότι έχουμε ψιλομεγαλώσει για να χαρακτηρίζουμε κάτι "δηθεν" και "ψευτοπσαγμένο". Παλιότερα, σαν παιδιά, είχαμε συνεχώς την τάση να δίνουμε τέτοιους τίτλους σε ότι δε μπορούσαμε ή δε θέλαμε να καταλάβουμε. Αντί να πούμε απλά ένα "δε μάρεσε, τι στομπούτσο είναι αυτό", πετούσαμε κάνα "μμμμμ, δηθενίλες και ψευτοπσαγμενιές" και ήμαστε καλυμμένοι και αληθινοί και straightforward και κάτοχοι της προαιώνιας και τέλειας αλήθειας. Εφηβεία.

phthoggon
21-05-2010, 18:17
παρεπιπτόντως, οι φήμες λένε ότι η ταινία υπήρχε ήδη πριν γυριστεί από τον Λάνθιμο, και είναι αυτή. http://www.imdb.com/title/tt0068348/

Δεν έχω προλάβει να τσεκάρω ακόμα αλλά υπάρχουν κλιπάκια στο γιουτούμπ.

Η ταινία μου άρεσε κάπως, αλλά πέρα από κάποιες ωραίες σκηνές όπως του χορού, δεν. Τι να τους κάνω τους συμβολισμούς και το βαθύτερο νοηματικό πλαίσιο του η κοινωνία σε έχει σκυλάκι, εάν η ταινία η ίδια fails to evoke, και βρίσκεται στο ίδιο συναισθηματικό στάσιμο καθ΄όλη τη διάρκειά της. Σκεφτόμουν πως αξίζει να τη δω και δεύτερη φορά μόλις τελείωσε, αλλά δεν επίσης.

Τώρα, όσον αφορά τους τσίπρες και τις μαρίες.. λολ. http://mftm.blogspot.com/2009/05/dogtooth-2009.html

Shirime
21-05-2010, 18:21
@ Ικονοκλαστ και τους υπόλοιπους επιεικείς

Παίζει γενικά το εξής σενάριο: να μην έχει δει κάποιος ούτε Χάνεκε ούτε Τριερ - ή και να έχει δει πέρασαν από τα μάτια του και δεν τον άγγιξαν στο ελάχιστα, υπήρξαν απλά σπαταλημένος χρόνος - και είναι ανίκανος να διαχωρίσει την τέχνη από το kitsch. Για να μην είναι έξω από τις τάσεις λοιπόν (το μεγαλύτερο πλήγμα στο image των παιδιών με "τις έξυπνες, ψαγμένες φατσούλες" άλλωστε είναι να είναι ανενημέρωτοι) παραμένει στο επιφανειακό, στο τι λέγεται, στο τι συζητιέται, στο "τι παίζει στην πόλη και είναι hot". Όταν η κατασκευή του Hype αυτού λοιπόν είναι ένα εύκολο έργο για την εγχώρια και διεθνή industry of cool -Lifo, Athens Voice, Athinorama, "Indie" Festival - έχεις μια ομάδα ανόητων οπαδών αυτών των μηχανισμών που δεν ξέρει τι είδε, κι όμως είναι πεπεισμένη πως αυτό που είδε ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΑΤΟ. Στο τόσο φλου. Ε αυτή η μάζα άνετα δημιουργεί και εντυπώσεις και πεποιθήσεις σε μια ευρύτερη μερίδα ανθρώπων. Μέσα κι εσύ και όλοι όσοι ρίχνουν και μια ματιά σε blogs, zines, εφημερίδες, περιοδικά - ο,τι είναι στη ζώνη επιρροής των πρώτων. Και αυτό γενικά είναι πολύ πετυχημένο Marketing. Θα μου πεις επί της ταινίας δε λέω τπτ. Ναι, γιατί πιστεύω πως η ταινία δεν είναι τπτ. Είναι μια τσιχλόφουσκα με έντονο άρωμα και χρώμα που βγάζει μάτι αλλά μέσα της έχει μόνο αέρα. Την βρήκα γενικά Kitsch και ρηχή (πιο ακριβείς λέξεις δεν βρήκα).

Επειδή όμως αρκετοί εδώ μέσα έχουν δει και Χανεκε και Τριερ, και φαίνεται να την εκτιμάτε την ταινία, κι αρχίζεται να μου καταρρίπτετε την πεποίθησή μου, σας πειράζει να μου γράψετε δυο λόγια για τις κινηματογραφικές καλλιτεχνικές επιτυχίες του "Κυνόδοντα"; 'Η έστω τους άθλους που ξεπέρασε; Αν τα έχετε αναλύσει και μου διαφεύγουν κάντε και quotes.

Amnesiac.
21-05-2010, 18:23
@ ikonoklast Λοιπόν. Είδα μια ταινία που μου είχε φανεί ενδιαφέρουσα σαν ιδέα και είχα όλη την καλή διάθεση να μου αρέσει και όσο έβλεπα την ταινία (όσο την έβλεπα ε, κατά τη διάρκεια, πώς το λένε, όχι όταν πάτησα το πλέι για να ξεκινήσει) μου φάνηκε ότι προσπαθεί πολύ να κάνει τα πάντα να έχουν συμβολισμούς και νόημα χωρίς να το καταφέρνει ή έστω χωρίς να τα πιάσω εγώ (το είπα και αυτό στο κατεβατό! Χα!), μπορούμε να μείνουμε στο ότι δε μου άρεσε επειδή δε την βρήκα ωραία;

Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε, θα ήθελα και εγώ να ενθουσιαστώ και να χαίρομαι που μπορώ στο μέλλον να πάω σε κάποια εκδήλωση και να συναντήσω τα ΕΙΔΩΛΑ μου από κοντά, γιατί είναι κάποιοι από μας, ζουν ανάμεσα μας, ειλικρινά δε χαίρομαι που δεν ευχαριστήθηκα αυτή τη μιάμιση ώρα της ζωής μου, θα προτιμούσα να μου αρέσει, αλλά δεν έγινε.

Λυπημένο σμάιλι.

ikonoklast
21-05-2010, 18:23
παρεπιπτόντως, οι φήμες λένε ότι η ταινία υπήρχε ήδη πριν γυριστεί από τον Λάνθιμο, και είναι αυτή. http://www.imdb.com/title/tt0068348/

θέλω τορρεντ λινκακι αμα πετύχεις ε.

Amnesiac.
21-05-2010, 18:27
Όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, σίγουρα σε πολλούς θα άρεσε η ταινία πριν τη δουν ή έστω θα δυσκολεύονταν να μη τους αρέσει.

στους γνωστούς δήθεν.

τεσπά, νομίζω ότι έχουμε ψιλομεγαλώσει για να χαρακτηρίζουμε κάτι "δηθεν" και "ψευτοπσαγμένο". Παλιότερα, σαν παιδιά, είχαμε συνεχώς την τάση να δίνουμε τέτοιους τίτλους σε ότι δε μπορούσαμε ή δε θέλαμε να καταλάβουμε. Αντί να πούμε απλά ένα "δε μάρεσε, τι στομπούτσο είναι αυτό", πετούσαμε κάνα "μμμμμ, δηθενίλες και ψευτοπσαγμενιές" και ήμαστε καλυμμένοι και αληθινοί και straightforward και κάτοχοι της προαιώνιας και τέλειας αλήθειας. Εφηβεία.

Ναι. Έτσι εξηγείται το ότι όσο την έβλεπα ένιωσα μια ΟΡΜΗ να τον παίξω για την καθηγήτρια της γυμναστικής μου.

Είπα και στην αρχή ότι ίσως εγώ να κάνω λάθος, είπα απλά δε μάρεσε, αυτό λέω τόση ώρα, δε μου άρεσε επειδή δε μου άρεσε και όχι επειδή ήταν ψευτοψαγμένη, αυτό ήρθε μετά και επιβεβαίωσε ότι είμαι γαμάτος και είχα δίκιο, δεν ξέρω πόσο πιο λιανά να το κάνω.

ikonoklast
21-05-2010, 18:31
Επειδή όμως αρκετοί εδώ μέσα έχουν δει και Χανεκε και Τριερ, και φαίνεται να την εκτιμάτε την ταινία, κι αρχίζεται να μου καταρρίπτετε την πεποίθησή μου, σας πειράζει να μου γράψετε δυο λόγια για τις κινηματογραφικές καλλιτεχνικές επιτυχίες του "Κυνόδοντα"; 'Η έστω τους άθλους που ξεπέρασε; Αν τα έχετε αναλύσει και μου διαφεύγουν κάντε και quotes.

Έχει γίνει ήδη αυτό περίπου δέκα φορές απο όσους γουστάρισαν την ταινία και απο όσους ημιγουστάρισαν -όπως εγώ-. Απλά τελοσπάντων υπάρχει και ο κλασικός βλάκας τύπος που όταν του τελειώσουν τα anti-lifo αντι-ψευτοκουλτούρα θα καταλήξει στο φοβερό "εγώ δε γουστάρισα, θέλει κάποιος να μου εξηγήσει γιατί;;"

Όχι ρε μαλάκα δε θέλουμε. Δε γουστάρισες, μπράβο σου. Hey, παραμένεις ΓΑΜΑΤΟΣ. Δες κάτι άλλο.

House Of Low Culture
21-05-2010, 18:31
δε μίλησα καν για τις μαλακίες που έχεις τραβήξει με τη δασκάλα της γυμναστικής σου. Μίλησα για εφηβικούς χαρακτηρισμούς. Κι εφόσον τους έκανες ούτε γαμάτος είσαι, ούτε δίκιο έχεις. Χέστηκε η φοράδα.

Amnesiac.
21-05-2010, 18:36
δε μίλησα καν για τις μαλακίες που έχεις τραβήξει με τη δασκάλα της γυμναστικής σου. Μίλησα για εφηβικούς χαρακτηρισμούς. Κι εφόσον τους έκανες ούτε γαμάτος είσαι, ούτε δίκιο έχεις. Χέστηκε η φοράδα.

Οι εφηβικοί χαρακτηρισμοί σε πείραξαν εσένα.

Εγώ τους βρήκα γαμάτους πάντως. ΓΑ ΜΑ ΤΟΥΣ.

Shirime
21-05-2010, 18:37
Όχι ρε μαλάκα δε θέλουμε. Δε γουστάρισες, μπράβο σου. Hey, παραμένεις ΓΑΜΑΤΟΣ. Δες κάτι άλλο.

Και ευερέθιστος λοιπόν. ΓΑ-ΜΑ-ΤΟΣ! Τέλος πάντων, δεν κουράζεσαι...

House Of Low Culture
21-05-2010, 18:37
χαχαχαχ, οκ.

phthoggon
21-05-2010, 18:38

θα σου έβαζα τώρα το "was it too hard to google this" αλλά βαριέμαι, πάρτο κατευθείαν. http://www.jarochos.net/portal/foros/index.php?topic=122403

ikonoklast
21-05-2010, 18:38
http://mftm.blogspot.com/2009/05/dogtooth-2009.html
Σα τη ΤΖΕΝΗ ΜΠΟΤΣΗ είναι εδώ η κικίτσα. Τραβάω μία.

ikonoklast
21-05-2010, 18:42

θα σου έβαζα τώρα το "was it too hard to google this" αλλά βαριέμαι, πάρτο κατευθείαν. http://www.jarochos.net/portal/foros/index.php?topic=122403

Ε αφου σου λένε τορρεντ και δίνεις ραπιντ, αμα το βρισκα ανάγκη σ' είχα νομίζεις;

Amnesiac.
21-05-2010, 18:42
http://mftm.blogspot.com/2009/05/dogtooth-2009.html
Σα τη ΤΖΕΝΗ ΜΠΟΤΣΗ είναι εδώ η κικίτσα. Τραβάω μία.

πραγματικά καμία σχέση όμως ε.

Και μετά τον πειράζει η οπτική μας στις ταινίες.

LokiTricksterGod
21-05-2010, 18:44
να πω κι εγώ ότι δεν θεωρώ την ταινία αριστούργημα (αν έγραψα κάτι τέτοιο εδώ θα 'ταν απ'τον πρώτο ενθουσιασμό), θεώρησα απλά πως χρησιμοποίησε (πετυχημένα σε ένα βαθμό) κάποια μοτίβα/θεωρίες που γενικά με ενδιαφέρουν πολύ, και σε σχέση με τη γλώσσα και με την κοινωνία/σχηματισμό των ατόμων, αυτό με χαροποίησε κυρίως, και το γεγονός ότι δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί από σκηνοθέτη στην ελλάδα έτσι.

και να, είδες τι ωραία που ναι αμνήζιακ να συζητάς σαν άνθρωπος και όχι να πετάς την ειρωνειούλα ράμπο 3 κατευθείαν! και η αρχική μου ερώτηση και η επεξήγηση μετά δεν είχαν σκοπό να σε βγάλουν χαζό η ακούλτουρο btw.

αλλά να πώ ότι έχει λογικό λάθος το "δεν βρήκα την ταινία ψευτοδήθεν σε σχέση με άλλες", δε γίνεται αυτό, όλοι αυτοί οι ορισμοί από ετεροκαθορισμό και σύγκριση βγαίνουν.

γω τέτοιες κουβέντες τις χαίρομαι πάντως μπράβο.

phthoggon
21-05-2010, 18:45

Ε αφου σου λένε τορρεντ και δίνεις ραπιντ, αμα το βρισκα ανάγκη σ' είχα νομίζεις;

Είναι και απαιτητικός ρε. Αϊ βάλε cryptload να πούμε. Ή μη βάλεις, παίζει οι υπότιτλοι να είναι στα ισπανικά, λολζ.

Amnesiac.
21-05-2010, 18:59
αλλά να πώ ότι έχει λογικό λάθος το "δεν βρήκα την ταινία ψευτοδήθεν σε σχέση με άλλες", δε γίνεται αυτό, όλοι αυτοί οι ορισμοί από ετεροκαθορισμό και σύγκριση βγαίνουν.

Καλά μη το προχωρήσουμε τόσο το πράγμα, όλα είναι μπλα μπλα μπλα αντίληψη μπλα μπλα μπλα βιώματα μπλα μπλα μπλα, συμφωνώ αλλά απλά εννοούσα ότι δεν είχα στο μυαλό μου άλλες ταινίες όσο έβλεπα τον Κυνόδοντα.

(μην απαντήσεις "είχες υποσυνείδητα", είπαμε, μη το πάμε εκεί)

Για την ειρωνία, σόρρυ, δεν είχα σκοπό να είναι ειρωνικό με την φθογκονική έννοια, απλά όντως δε μπορούσα να σκεφτώ καμία ταινία και δεν έβρισκα το λόγο να το κάνω.

Headphones
21-05-2010, 19:03
@ Ικονοκλαστ και τους υπόλοιπους επιεικείς

Παίζει γενικά το εξής σενάριο: να μην έχει δει κάποιος ούτε Χάνεκε ούτε Τριερ - ή και να έχει δει πέρασαν από τα μάτια του και δεν τον άγγιξαν στο ελάχιστα, υπήρξαν απλά σπαταλημένος χρόνος - και είναι ανίκανος να διαχωρίσει την τέχνη από το kitsch. Για να μην είναι έξω από τις τάσεις λοιπόν (το μεγαλύτερο πλήγμα στο image των παιδιών με "τις έξυπνες, ψαγμένες φατσούλες" άλλωστε είναι να είναι ανενημέρωτοι) παραμένει στο επιφανειακό, στο τι λέγεται, στο τι συζητιέται, στο "τι παίζει στην πόλη και είναι hot". Όταν η κατασκευή του Hype αυτού λοιπόν είναι ένα εύκολο έργο για την εγχώρια και διεθνή industry of cool -Lifo, Athens Voice, Athinorama, "Indie" Festival - έχεις μια ομάδα ανόητων οπαδών αυτών των μηχανισμών που δεν ξέρει τι είδε, κι όμως είναι πεπεισμένη πως αυτό που είδε ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΑΤΟ. Στο τόσο φλου. Ε αυτή η μάζα άνετα δημιουργεί και εντυπώσεις και πεποιθήσεις σε μια ευρύτερη μερίδα ανθρώπων. Μέσα κι εσύ και όλοι όσοι ρίχνουν και μια ματιά σε blogs, zines, εφημερίδες, περιοδικά - ο,τι είναι στη ζώνη επιρροής των πρώτων. Και αυτό γενικά είναι πολύ πετυχημένο Marketing.

ναι και?

House Of Low Culture
21-05-2010, 19:14
κι ο Van Gogh τρελό HYPE, shirime. ΓΑ-ΜΗ-ΣΕ-ΤΑ.

Shirime
21-05-2010, 19:26
πφφφ, απαντάω από ψυχαναγκασμό και μόνο.

λοιπόν, δώσε βάση στις 4 τουλάχιστον πρώτες σελίδες του Thread. Γενικά αναφέρονται αβίαστα λέξεις όπως "εξαιρετική" "αριστούργημα" "τρομερή σκηνοθεσία" χωρίς μια κουβέντα παραπάνω. Σε φάση βλέπεις ένα de facto αριστούργημα και η μόνη κουβέντα που πρέπει να γίνει γύρω του είναι ΠΟΣΟ αριστούργημα είναι και πόσο το χρειαζόταν αυτό η Ελλάδα και τα υπόλοιπα κλασσικά γραφικά. Ουσιαστικά τα όποια επιχειρήματα υπέρ της ταινίας αναφέρονται από τον Loki και τον HoLC. Το Thread συνεχίζει με θέματα πάνω στο πειρατικό κατέβασμα του Αριστουργήματος και τέλος πάντων έρχεται ο Ικονοκλαστ 7 σελίδες σχεδόν αερολογίας να υποστηρίξει αυτές τις αερολογίες με τα ίδια σταθμά που χρησιμοποιεί για τον Τριερ και τον Χανεκε.

Επειδή λοιπόν εγώ δεν κατάλαβα πως φτάσαμε στο σημείο να δεχτούμε σε αυτό το thread ντε και καλά την χρυσή αξία του Κυνόδοντα, κι επειδή θα'θελα τεσπα να δω και τις σκέψεις κάποιου γραμμένες, θεώρησα καλύτερο (μην με πείτε και αντιδραστικό βρε αδερφέ) να το πάω λίγο αλλού, μη γράψω κι ένα ξερό "την βρήκα άνοστη και ανούσια". Σε βοήθησα ή τσάμπα το δεύτερο κατεβατό;

House Of Low Culture
21-05-2010, 19:32
τσάμπα. τσάο.

Headphones
21-05-2010, 19:34
λογω των παραπανω λοιπον δεν σ'αρεσε? δεν ειναι καλη ταινια? τι? γιατι νομιζω οτι αν αντι για τον κυνοδοντα ειχε γυρισει τον κρυμμενο η το ντογκβιλ θα ειχαμε ακριβως την ιδια κουβεντα? μπορει να μην ειναι "αριστουργημα"
αλλα το λιγοτερο που μπορεις να πεις ειναι "αξιολογη προσπαθεια" η να αναγνωρισεις το οτι ειχε καποια πραγματα να πει ακομα και αν δεν σ'αρεσε ο τροπος που τα πε. και ναι ειναι πολυ καλο για τον ελληνικο κινηματογραφο να βγαινουν τετοιες ταινιες. αυτη ειναι η πραγματικοτητα.

Shirime
21-05-2010, 19:43
Θα σου απαντήσω μετά. HoLC, μη χαθούμε βρε ψυχή :wave:

House Of Low Culture
21-05-2010, 19:54
όχι, μωρέ μαλάκα, δε θέλω να μου απαντήσεις. Με ξέρεις κι από χτες? Τι μη χαθούμε βρε ψυχή?

ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ

ubu
21-05-2010, 21:32
ήμαρτον μωρέ μαλάκες, δεν έχω δει την ταινία (αν και είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για μαλακιάρα ολκής) αλλά λογικότατα είναι όσα λέει ο σίριμε και προφανώς και συμβαίνει πολύ συχνά να αναπαράγονται απόψεις εντελώς ψυχαναγκαστικά μόνο και μόνο επειδή τις έγραψε ο τάδε ή ο δείνα τίποτα τύπος του τάδε ή του δείνα τίποτα περιοδικού και προφανώς είναι λογικότατο το να ρωτήσει που βρίσκονται οι αναλογίες με σκηνοθέτες που αναφέρθηκαν στα πλαίσια της συζήτησης για αυτή την ταινία.

ikonoklast
21-05-2010, 21:59
δεν έχω δει την ταινία αλλά

ubu
21-05-2010, 22:03
το οποίο δεν έχει καμία σχέση με όσα είπα μετά.

ikonoklast
21-05-2010, 22:09
Ναι ρε μα-λά-κα είσαι κι εσύ κι ο σίριμε (;) κι όλοι ρέμπελοι και ψαγμένες φατσούλες και δε μασάτε στα ψευτοδηθεν ταχαμου ψευτοhype των περιοδικών και των σκοτεινών κύκλων και όλων αυτών. Είσαστε ωραία και αλανιάρικα παιδιά. Το καταλάβαμε.

Εδώ λέμε για την ταινία όμως. Μαλάκες.

ubu
21-05-2010, 22:11
για την ταινία σου πε να πεις, παπάρι μου.

ikonoklast
21-05-2010, 22:23
1. Είπα για την ταινία αυτά που είχα να πω.
2. Άνθρωποι που ρωτάνε "ποιά η σημασία της ύπαρξης" μιας ταινίας σαν τον κυνόδοντα θα ρωτούσαν σίγουρα -και δέκα φορές πιο εύκολα- το ίδιο και στα διάφορα funny games, piano teacher, antichrist που θα βρεθούν στο διάβα τους άρα ΔΕΝ τους εξηγούμε αν και γιατί βρίσκουμε αναφορές στον χανεκε, στον τριερ και όπου αλλού γουστάρουμε.
3. Άνθρωποι που δεν έχουν δει την ταινία αλλά μπαίνουν να γράψουν στο θρεντ για το πιο βαρετό φλεημ του αιώνα (μετά το "ειρωνία κι ευαισθησία" στο πολιτιξ) είναι αργόσχολοι και ΔΕΝ τους εξηγούμε γιατί δεν εξηγούμε στους κατηγορία 2.

21-05-2010, 23:35
to eida xtes. i alitheia gia ton kinodonta einai i eksis:

MPOREI NA EXEI SPOILER TO POST [/imdb]

i tainia einai ena terastio, gigantiaio epos. o skopos tis k to effect tis einai na gamei tin psixi k na sokarei tis aistiseis k pragmatika meta tin provoli k afou sineiditopoiisa ti eixa dei ithela na pa na pethanw. eixe tromera senariaka k skinothetika eurimata se sigkrisi me ta ellinika dedomena (nai se sigkrisi me ta ellinika dedomena, giati ws gnwstwn oi ellines einai akoma se proistoriko epipedo se sxesi me ton kinimatografo).

TO NOHMA den ipirkse pote k an ipirkse mporei na perigrafei se mia protasi k telospantwn stin prokeimeni periptwsi den exei kamia ma kamia simasia. i tainia ftiaxtike gia na katastrefei ta vradia twn theatwnn k auto ekane k tha to kanei es aei. gamise ksera

an k nomizw oti oute gw outw seis tha to ektheiazame toso an den itan elliniki paragwgi. einai anapofeukto na sindeesai m ena ergo texnis pou milaei ti glwssa sou giati se aggizei se arketa vathitero epipedo k as mi to katalavaineis. oti k na leme to gegonos paramenei: i tainia einai epos

Tyler_Durden
22-05-2010, 02:38
Λοιπόν, δυο τρία πραγματα κι απο μένα. Μιας και δεν έχω δει πολλές αντίστοιχες ταινίες, ούτε μπορώ να εκφέρω άποψη για τεχνικά ζητήματα της ταινίας μιας και δεν είμαι "ειδικός", θέλω να εστιάσω πολύ απλά, στα πολύ πρώτα και χωρίς περαιτέρω επεξεργασία ερεθίσματα που μου προκάλεσε η ταινία με μοναδικό κριτήριο την όποια αισθητική μου. Έχουμε να κάνουμε λοιπόν, με μια ταινία με προφανή αλληγορική τοποθέτηση. Αυτό και μόνο, μου αρκεί για να μην σταθώ στα "και καλά" μειονέκτημα που μπορεί να φτιάξει με το μυαλό του κανείς όπως ας πούμε το πως μίλαγε ο εκπαιδευτής και γιατί και καλά τα 2 πλαστικά αεροπλανάκια μεταξύ τους είχαν διαφορετικό μέγεθος. Ακόμη και το οτι δεν έχει συγκεκριμένη πλοκή δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι το βρίσκετε "μείον". Σκεφτείτε όλη την ταινία σαν ένα περίγραμμα μιας συγκεκριμένης ιδέας και όχι σαν την αφήγηση μιας ιστορίας.Έτσι ήθελε να το επικοινωνήσει ο δημιουργός της ταινίας, έτσι το έκανε. Η όποια τεχνική ανάλυση από ένα σημείο και μετά, καταντά γραφική και θυμίζει τον ηλίθιο που του δείχνουν το φεγγάρι και κοιτά το δάχτυλο.Ας μην αναλύσουμε το οτι πολλοί δεν κοιτάν ούτε καν το δείκτη και κριτικάρουν τον αντίχειρα... Στα του περιεχομένου, προσωπικά με καλύπτει πλήρως το quote του loki στην 4η σελίδα. Στα δικά μου μάτια πρόκειται για μια ταινία πανέμορφη και ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ όχι ως προς τα μέσα αφήγησης (βλ. Antichrist), αλλά ως το σχήμα/νόημα που εξαρχής θέλει να περιγράψει.

ps1. ομολογώ γέλασα με την απορία του Shirime περί της ανάγκης να φτιάχνεται και να καταναλώνεται ένα συγκεκριμένο είδος ταινίας.

Shirime
22-05-2010, 03:46
2. Άνθρωποι που ρωτάνε "ποιά η σημασία της ύπαρξης" μιας ταινίας σαν τον κυνόδοντα θα ρωτούσαν σίγουρα -και δέκα φορές πιο εύκολα- το ίδιο και στα διάφορα funny games, piano teacher, antichrist που θα βρεθούν στο διάβα τους άρα ΔΕΝ τους εξηγούμε αν και γιατί βρίσκουμε αναφορές στον χανεκε, στον τριερ και όπου αλλού γουστάρουμε.

Γενικά οι προκαταλήψεις και τα ψυχανεμίσματα και οι υποθέσεις μπορεί να απλουστεύουν πολύ τη σκέψη σου, αλλά κράτα τες για τον εαυτό σου. Άσε που είσαι ο μόνος που αντέδρασε τόσο επιθετικά στα posts μου. Εκτός κι αν νομίζεις πως σε έθιξα κάπου. Που και πάλι δεν το έκανα. Που σημαίνει πως και πάλι ψυχανεμίζεσαι.

...α όχι, αντέδρασε κι ο HoLC. Έλα να γίνουμε φίλοι ρε τρελιάρη, περασμένα ξεχασμένα! :wave:

Όσον αφορά την ταινία λοιπόν, φυσικά και η σκοπιμότητα της ήταν να εκμεταλλευτούν συγκεκριμένες indie εταιρειούλες διανομής και πρόσωπα (όπως ο γιος του Βούλγαρη) το φαινόμενο "Ψυχή στο Στόμα", ρητορικό ήταν το ερώτημα. Και ίσως αυτό το καπέλωμα του νέου ρεύματος σκηνοθετών που ξεπετάγεται και πάει να σπάσει την μετριότητα της "Δεκαπενταύγουστος" περιόδου του ελληνικού σινεμά με κάτι τολμηρό να είναι πιο σημαντικό θέμα συζήτησης από τους ψευτοακαδημαισμούς του Κυνόδοντα.

οπότε για να σου απαντήσω headphones, όχι, αυτό το κάλπικο καπηλευτικό σινεμά δεν το θέλουμε

Dythor
22-05-2010, 03:56
Τι είναι δήθεν;

Καλά μη το προχωρήσουμε τόσο το πράγμα, όλα είναι μπλα μπλα μπλα αντίληψη μπλα μπλα μπλα βιώματα μπλα μπλα μπλα

Πείτε μου.

House Of Low Culture
22-05-2010, 14:50
Shirime, i don't care για το κάλπικο καπηλευτικό σου σινεμά πια. Έλεος, τι λες, κοπέλα μου.

Shirime
22-05-2010, 17:18
α να σου επισημάνω πως τις μούτζες δεν τις τρως από μένα.

ikonoklast
24-05-2010, 00:07
Όσον αφορά την ταινία λοιπόν, φυσικά και η σκοπιμότητα της ήταν να εκμεταλλευτούν συγκεκριμένες indie εταιρειούλες διανομής και πρόσωπα (όπως ο γιος του Βούλγαρη) το φαινόμενο "Ψυχή στο Στόμα", ρητορικό ήταν το ερώτημα.

Γενικά οι προκαταλήψεις και τα ψυχανεμίσματα και οι υποθέσεις μπορεί να απλουστεύουν πολύ τη σκέψη σου, αλλά κράτα τες για τον εαυτό σου.

Αυτά.

Amnesiac.
14-06-2010, 18:42
Όχι ότι θέλω να μειώσω το μεγαλείο της ταινίας, μη πέσετε να με φάτε, αλλά μου έδειξε αυτό ο Μπαντιλάκης και εδώ δεν το σχολιάσαμε :

«Κυνόδοντας» μεξικανικός;

Ανάστατη, πρόσφατα, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εξαιτίας ανώνυμης επιστολής που εστάλη στα περισσότερα μέλη της, υποστηρίζοντας πως ο «Κυνόδοντας» του Λάνθιμου είναι αντιγραφή μιας μεξικανικής ταινίας, με τον τίτλο «Ο πύργος της αθωότητας» (El castillo de la pureza) του Αρτούρο Ριπστάιν, ταινία που είχε προβληθεί πριν από μερικά χρόνια στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, με αφορμή το αφιέρωμα στον μεξικανό σκηνοθέτη, και που τώρα βρίσκεται στο U-Tube.
Πράγματι, αν κοιτάξει κανείς την ταινία στο U-Tube (μπορεί μάλιστα να τη βρει και σε VHS σε βιντεάδικα), θα δει πολλές ομοιότητες. Και πρώτα η ιστορία: ένας πάτερ-φαμίλιας στο σύγχρονο Μεξικό (του 1976, που γυρίστηκε η ταινία), που, φεύγοντας κάθε μέρα για τη δουλειά του, κλειδώνει στο αρχοντικό του τη γυναίκα του με τις δυο κόρες και τον ένα γιο, στην προσπάθειά του να προστατεύσει τα παιδιά του από τον έξω κόσμο. Υστερα, ενώ ο πατέρας λείπει, τα παιδιά παίζουν τυφλόμυγα, κάνουν μπάνιο και, ενδιάμεσα, βρίσκουν την ευκαιρία να χαϊδεύονται. Ενώ, όταν ο πατέρας επιστρέφει, τους βάζει να καθίσουν, τους διαβάζει αποσπάσματα από ένα βιβλίο και τους αναγκάζει να τα επαναλαμβάνουν μετά απ' αυτόν!

Στο φινάλε, η κόρη εξεγείρεται και κατορθώνει να φύγει από το σπίτι, αποκαλύπτοντας τη «φυλακή» που τους επιβάλλει ο πατέρας, ενώ, στη συνέχεια (αντίθετα με την ταινία του Λάνθιμου), γίνεται το σώσε! Σίγουρα οι πολλές αυτές ομοιότητες δεν είναι τυχαίες. Ο σκηνοθέτης δεν μπορούσε, τουλάχιστον στους τίτλους της ταινίας, να αναφέρει ότι εμπνεύστηκε από την ταινία του Ριπστάιν; Παράδειγμα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, που στην ταινία του «Beautiful People», ανέφερε πως εμπνεύστηκε από την «Περιφρόνηση» του Γκοντάρ. Ενώ, σε συνέντευξή μου με τον Κουέντιν Ταραντίνο, ο δημιουργός του «Pulp Fiction» δεν δίστασε να παραδεχθεί πως, σύμφωνα με τα λόγια του, «κλέβω, όλοι κλέβουμε, κανένας δεν είναι πρωτότυπος. Απλώς κάποιοι δεν το λένε».

από enet.gr

ikonoklast
14-06-2010, 18:46
Το ανέφερε ο φθόγγος στο ποστ 101 (τυχαίο, δε νομίζω).

BunnyDee
15-06-2010, 00:18
Απλά να πω ότι... ένιωσα ωραία, που... ανήκουμε στη γη, στον Ιντερνέ, σ' όλα αυτά. Εκεί που βλέπω συνήθως άλλα πράγματα, είδα τις προάλλες και trailer του Κυνόδοντα (http://www.slashfilm.com/2010/06/08/movie-trailer-finally-a-domestic-trailer-for-the-insane-looking-dogtooth/). Και... μ' έπιασε ένα ζεστό συναίσθημα, κάποιοι θα το ονόμαζαν εθνικιστικό, εγώ το βλέπω απλά σαν "επιτέλους".

Shirime
15-06-2010, 01:29
ΟΚ BunnyDee

Midnight
15-10-2010, 02:01
Ντάξει, έκανα search ειδικά γι αυτή την ταινία γιατί ήθελα επειγόντως να γράψω! Πάω να τη δω σε ειδική προβολή για χάρη μιας τύπισσας (τσάμπα, γιατί τελικά τζίφος η δουλειά μαζί της, τουλάχιστον για την ώρα). Την βλέπω. Τελειώνει. Γυρίζω και κοιτώ τους γύρω μου. Τους ρωτώ την άποψή τους. Όλοι χαμογελούν και την εκθειάζουν. "Πολύ μπροστά, αυτή είναι ταινία, γάμησε" κτλ. Πάω σπίτι. Βγάζω τα ρούχα. Μπαίνω στο youtube και βλέπω τη σκηνή από τον Κόναν το Βάρβαρο όπου ο Tulsha Doom μεταμορφώνεται σε φίδι. Με το που ολοκληρώνεται η σκηνή, ουρλιαχτά γυναικείων οργασμών φτάνουν μέχρι τα παράθυρά μου. Κρίνω ότι η απάντησή μου στον κόσμο της κουλτούρας ήταν ικανοποιητική. Και πέφτω για ύπνο.
...
ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ;! ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΚΟΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ!!!
Θάνατος στους κουλτουριάριδες!!!

Tispanagias tamatia
15-10-2010, 02:28
ART IS A BLAST!!!

ikonoklast
15-10-2010, 03:43
Ντάξει, έκανα search ειδικά γι αυτή την ταινία γιατί ήθελα επειγόντως να γράψω! Πάω να τη δω σε ειδική προβολή για χάρη μιας τύπισσας (τσάμπα, γιατί τελικά τζίφος η δουλειά μαζί της, τουλάχιστον για την ώρα). Την βλέπω. Τελειώνει. Γυρίζω και κοιτώ τους γύρω μου. Τους ρωτώ την άποψή τους. Όλοι χαμογελούν και την εκθειάζουν. "Πολύ μπροστά, αυτή είναι ταινία, γάμησε" κτλ. Πάω σπίτι. Βγάζω τα ρούχα. Μπαίνω στο youtube και βλέπω τη σκηνή από τον Κόναν το Βάρβαρο όπου ο Tulsha Doom μεταμορφώνεται σε φίδι. Με το που ολοκληρώνεται η σκηνή, ουρλιαχτά γυναικείων οργασμών φτάνουν μέχρι τα παράθυρά μου. Κρίνω ότι η απάντησή μου στον κόσμο της κουλτούρας ήταν ικανοποιητική. Και πέφτω για ύπνο.
...
ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ;! ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΚΟΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ!!!
Θάνατος στους κουλτουριάριδες!!!

Κοίτα, σίγουρα το ζήτημα με τον τούλσα και το φίδι και τα ουρλιαχτά και όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά και κοστίζουν το δίχως άλλο τα πιο πολλά χυσόχαρτα. Απλά, χωρίς παρεξήγηση, τις ίδιες ώρες κάποιοι άλλοι ΕΜΕΙΣ ας πούμε -ΟΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ- σε έναν γαλαξία όχι πολύ μακρινό -τον κόσμο της κουλτούρας- ψάχνουμε και βρίσκουμε και πείθουμε και ΠΑΡΤΟΥΖΩΝΟΥΜΕ γκομενάκια ακριβώς σαν αυτό που σε έσερνε στην σαβουροταινία και τελικά σε χίωσε.

Θα έλεγε ο Dythor. Εγώ πάλι μαζί σου είμαι.

Parasight
15-10-2010, 09:16
Κι εγώ όσον αφορά την κεντρική ιδέα μαζί του είμαι, απλά συνειδητοποιώ πια σχεδόν με τρόμο ότι οι πωρωμένοι λάτρεις του Κόναν είναι παντού γύρω μας και πολύ περισσότεροι από όσο υπολόγιζα ποτέ :fear:

Midnight
15-10-2010, 10:46
[/QUOTE]Απλά, χωρίς παρεξήγηση, τις ίδιες ώρες κάποιοι άλλοι ΕΜΕΙΣ ας πούμε -ΟΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ- σε έναν γαλαξία όχι πολύ μακρινό -τον κόσμο της κουλτούρας- ψάχνουμε και βρίσκουμε και πείθουμε και ΠΑΡΤΟΥΖΩΝΟΥΜΕ γκομενάκια ακριβώς σαν αυτό που σε έσερνε στην σαβουροταινία και τελικά σε χίωσε.
[/QUOTE]

Ω, ναι. Και αυτό είναι που με κάνει να τρέμω περισσότερο από τρόμο και φρίκη...

FIXXXER
27-01-2011, 09:55
Ξεκιναω το ποστ λεγοντας πως βρηκα την ταινια σε γενικες γραμμες απλα καλη και ενδιαφερουσα, και για τα ελληνικα δεδομενα αρκετα καλη. Εχω αυτο το συναισθημα που εχω μετα απο καποιες ταινιες, το οποιο μου λεει πως δε μπορω να εχω τελικη αποψη ακομα, γιατι οταν νιωθω ετσι, μερικες φορες μετα απο λιγα χρονια μπορει να θεωρω την ταινια αυτη ενα απολυτο σκουπιδι, αλλες παλι φορες (Eyes Wide Shut) μπορει να τη θεωρω αριστουργημα ενω στην αρχη ελεγα "τι μαλακια ταινια ειδα μολις τωρα γαμω τις 1500 δραχμες που εδωσα".

Εχοντας αναφερει τα παραπανω, αναρωτιεμαι γιατι καποιος βρηκε αριστουργηματικη μια ταινια με πολλα και οφθαλμοφανεστατα ελαττωματα, αλλα και γιατι καποιος να βρει μια ταινια με τοσο δυνατες σκηνες εντελως ανουσια και μηδενικη? Δεν καταλαβαινω καμια απο τις δυο ακραιες αποψεις. Και παω στα επιμερους, αν και ειμαι αδικος γιατι πολλα ποστς εγιναν πριν 2 χρονια, αλλα κι ο Γαλιλαιος την πληρωσε ενω ειχε δικιο:

+1
Και, να πετάξω και την κακία μου με την ευκαιρία, καιρός ήταν για το ελληνικό σινεμά. Και κρίμα που δεν είναι αυτό που πήγε στα Oscars, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είναι Oscar material.
Οτι πεις :thumbsup:

Όσκαρ λέει.

+1 :thumbsup:

Όσκαρ λέει.

Ψαχνει βοηθο ο Χορταρεας νομιζω, κανε αιτηση :thumbsup:

φοβερή απόπειρα imo. Θύμισε αρκετά Χάνεκε στο στήσιμο, στα χρώματα και στην ατμόσφαιρα αλλά και πάλι, σταρχ*δια μου. Πατέρας της οικογένειας η πιο παρανοϊκή φάτσα έβερ -η γαμημένη ψυχραιμία, ο γλυκός λόγος, η ευγένεια και ο αστικός αποστειρωμένος καθωσπρεπισμός που δε φαίνεται να συνάδουν καθόλου με τη διαβολεμένη ψυχή και τη συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά του, κάνουν τον τύπο να φαίνεται ακόμα πιο "αλλού", "λοστινσπέης" και σχιζοφρενής, φοβερή ερμηνεία. Για την σεκιουριτού, τόλεγα απ'την αρχή πως τους τα γάμησε όλα εκεί μέσα με το που είπε της αλληνής να της πάρει γλυφομο*νι και δικαιώθηκα. Δικαίωση που ήρθε βέβαια σαν απανωτά κατακέφαλα με βίντεο, έτσι, στη στέγνα. Δε με χάλασε. Γενικά, όλα αρρωστιάρικα, καθηλωτικότατα, chill out prezo-super violent, ψόφια γατιά, καυστικό πληκ*ρολόγιο-μουνί, σφάξιμο με το βαμβάκι στον υπεραυτοκινητοπληθυσμό, αιμομιξίες, η πιο διαστρεβλωμένη παρουσίαση της ενδο-οικογενειακή μόρφωσης, πισίνες με σαργούς και τρελάκιας πατέρας να τους σουτάρει με ψαροντούφεκο, μάνα απόγνωση, αεροπλάνα-κοροϊδία στη μάπα, κατεστραμμένες ζωές, μουν*ρα-γλωσσάρα-βυζάρα-κωλάρα-προσωπάρα Maryς, Boyς ταrχιδια μου, Marinella μηδέν, η "Zomby είναι... μικρά κίτρινα λουλούδια" προπαγάνδα@home και οι "θέλετε να ακούσετε τον παππού σας να τραγουδάει" ελεύθεροι σουρεαλιστικοί αυτοσχεδιασμοί δίνουν και δίνουν και δίνουν. Ένταση. Χωρίς βρισίδια και φωνές. Φουλ ον.

Το αποπανω ποστ ειναι ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ. Θα το εγραφα κατα λεξη, με εξαιρεση ισως την πρωτη προταση. Εμφαση στα υπογραμμισμενα.

άνετα στις 3 καλύτερες ελληνικές ταινίες - έβερ. μιλάμε για μεγάλη δουλειά, με στάνταρντς πολύ υψηλότερα απ'τα 'ελληνικά', με νόημα σε τόσα επίπεδα και θέματα, είναι πραγματικά σπάνια περίπτωση αυτός ο λάθιμος. και το σοκ σοκ, μεγαλύτερο και από ψυχή στο στόμα σε σημεία.

να πω κι εγώ ότι δεν θεωρώ την ταινία αριστούργημα (αν έγραψα κάτι τέτοιο εδώ θα 'ταν απ'τον πρώτο ενθουσιασμό), θεώρησα απλά πως χρησιμοποίησε (πετυχημένα σε ένα βαθμό) κάποια μοτίβα/θεωρίες που γενικά με ενδιαφέρουν πολύ, και σε σχέση με τη γλώσσα και με την κοινωνία/σχηματισμό των ατόμων, αυτό με χαροποίησε κυρίως, και το γεγονός ότι δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί από σκηνοθέτη στην ελλάδα έτσι.

Απο οτι φαινεται ο αριθμος των αριστουργηματικων ελληνικων ταινιων ειναι ειτε 1 ειτε 2, αφου αυτη δεν ειναι αριστουργημα αλλα ειναι στις τρεις καλυτερες ελληνικες εβερ!! ( Απλα θελω να σε δουλεψω κι εσενα λιγο, καθως ειναι το θρεντ των μεγαλων δηλωσεων :P)

στους γνωστούς δήθεν.

Δε συμφωνω με το αποπανω ποστ. Ο λογος που χαλαστηκα απο την ταινια ηταν ακριβως το οτι μαζι με ολα τα θετικα που ειχε, ηταν ψευτοδηθεν του κερατα. Καταρχας, ο κυριος Λανθιμος ειδε οταν ηταν μικρος μαλλον την μεξικανικη ταινια του 1976, και την θεοποιησε τοσο πολυ, που δεν ηθελε να τη διασκευασει, αλλα ηθελε να την αναπαραγει. Γι αυτο και η μιση ταινια φαινεται λες και εισαι στο 1985 (ως γνωστον τα απεναντι απο τον Ατλαντικο ερχονται στην Ελλαδα 10 χρονια μετα), walkman και video μαζι με κινητα και αλλα διαφορα συγχρονα, αλλα η τηλεοραση 20ετιας.

Εν κατακλειδι, προσπαθησα να βαλω τον εαυτο μου στη θεση ενος Κορεατη που οσο εγω εβλεπα το Oldboy πριν 7 χρονια αυτος εβλεπε τον Κυνοδοντα. Η αληθεια ειναι πως με αυτην την οπτικη, η ταινια μου φανταζει καλυτερη απο οτι μαλλον ειναι, κυριως γιατι εχει το εξωτικο, το διαφορετικο, το περιεργο. Αλλα εχοντας δει κι αλλες τετοιες αποπειρες σε "ευρωπαικο" κλιμα, η τελικη μου προσωρινη αποψη ειναι πως ηταν μια αξιολογη και αξιοτιμη προσπαθεια και τιποτα παραπανω, αλλα και τιποτα λιγοτερο. Το Oldboy παντως ειναι 10 φορες καλυτερη ταινια. Ισως γιατι ειναι Κορεατικο και ειμαι Ελληνας.

ikonoklast
27-01-2011, 11:18
ΞΟ λογος που χαλαστηκα απο την ταινια ηταν ακριβως το οτι μαζι με ολα τα θετικα που ειχε, ηταν ψευτοδηθεν του κερατα.

Σοβαρά τώρα, συγκρατήσου, δε στην πέφτω, δεν κάνω flame. Απλά ζητώ εξηγήσεις γιατι εγώ προσωπικά δε κατάλαβα τι ακριβώς σημαίνει τελικά αυτό το «ψευτοδήθεν του κερατά» στις 9 από τις 10 περιπτώσεις που έχω δει να αναφέρεται.

Harbinger of Death
27-01-2011, 15:30
Ειλικρινά, αυτό το δήθεν τι στο διάολο σημαίνει. Κάποιος μη-κουλτουριάρης πρέπει να μας πει επιτέλους.

freak brother
27-01-2011, 15:32
επισης τι ξεχωριζει εναν ψευτοκουλτουριαρεο απο εναν κανονικο κουλτουριαρη?

Esteban
27-01-2011, 15:39
ο μπερές

FIXXXER
27-01-2011, 18:00
ΞΟ λογος που χαλαστηκα απο την ταινια ηταν ακριβως το οτι μαζι με ολα τα θετικα που ειχε, ηταν ψευτοδηθεν του κερατα.

Σοβαρά τώρα, συγκρατήσου, δε στην πέφτω, δεν κάνω flame. Απλά ζητώ εξηγήσεις γιατι εγώ προσωπικά δε κατάλαβα τι ακριβώς σημαίνει τελικά αυτό το «ψευτοδήθεν του κερατά» στις 9 από τις 10 περιπτώσεις που έχω δει να αναφέρεται.

Ε επιτηδευμενο μωρε, πως η ταινια φτιαχτηκε με σκοπο ακριβως για να σοκαρει περισσοτερο παρα για να περασει καποιο τεραστιο νοημα. Δε νομιζω πως γενικα το μειζον προβλημα της κοινωνιας ειναι το "schooling at home", ουτε βρηκα 1000 συμβολισμους στην ταινια οπως ανακαλυψαν ισως καποιοι που την βρηκαν εξαιρετικη. Βαλε μαζι σε αυτα την επιτηδευμενη αργη σκηνοθεσια συν αλλες τεχνικες λεπτομερειες, ε αυτο εννοω πως η ταινια ειναι δηθεν. Το "ψευτο" το βαζω για εμφαση και για την ειρωνεια της υποθεσης, καθως ετσι αναφερθηκε προηγουμενως.

ΥΓ. Φυσικα δε ειναι υποχρεωμενη καθε ταινια που φτιαχνεται να περναει καποιο τεραστιο νοημα, δεν λεω κατι τετοιο, απλα ε οκ, συνηθιζεται να θεωρουμε (εγω τουλαχιστον) αριστουργηματα τις ταινιες που εχουν κατι παραπανω να μας πουν.

nekrobutcher
27-01-2011, 21:36
δε μου άρεσε ιδιαίτερα, δε θα την ξανάβλεπα δηλαδή ..από την άλλη όμως μου χει κάτσει στον εγκέφαλο..και σπανίως μου "μένουν" ταινίες

Snorkmaiden
28-01-2011, 14:12
παντως περα απο την αρρωστια που απεκτησα μετα απο αυτη την ταινια , ο πατερας ειναι ιδιος με http://images1.fanpop.com/images/image_uploads/Horton-Hears-a-Who-dr-seuss-851802_725_432.jpg

Harbinger of Death
28-01-2011, 17:45

Ε επιτηδευμενο μωρε, πως η ταινια φτιαχτηκε με σκοπο ακριβως για να σοκαρει περισσοτερο παρα για να περασει καποιο τεραστιο νοημα. Δε νομιζω πως γενικα το μειζον προβλημα της κοινωνιας ειναι το "schooling at home", ουτε βρηκα 1000 συμβολισμους στην ταινια οπως ανακαλυψαν ισως καποιοι που την βρηκαν εξαιρετικη. Βαλε μαζι σε αυτα την επιτηδευμενη αργη σκηνοθεσια συν αλλες τεχνικες λεπτομερειες, ε αυτο εννοω πως η ταινια ειναι δηθεν. Το "ψευτο" το βαζω για εμφαση και για την ειρωνεια της υποθεσης, καθως ετσι αναφερθηκε προηγουμενως.

ΥΓ. Φυσικα δε ειναι υποχρεωμενη καθε ταινια που φτιαχνεται να περναει καποιο τεραστιο νοημα, δεν λεω κατι τετοιο, απλα ε οκ, συνηθιζεται να θεωρουμε (εγω τουλαχιστον) αριστουργηματα τις ταινιες που εχουν κατι παραπανω να μας πουν.

Κι άλλη μια απορία: αυτό που μελετάει η ταινία μπορεί να μην είναι το μείζον πρόβλημα της κοινωνίας, αλλά είναι και πάλι ένα πρόβλημα, και η ταινία το προσεγγίζει γαμάτα. Όλοι με το εκάστοτε μείζον θέμα θα ασχολούνται;

Βέβαια εάν είναι όντως αντιγραφή όπως λέτε ψιλοσκατά στις κάμερές τους. Από την άλλη έκαναν πολύ καλή δουλειά. Δεν ξέρω.

Dythor
28-01-2011, 17:50

Σήκω φύγε ρε μαλάκα, τράβα στο διάολο ηλίθιε, σιχαμένε.

ikonoklast
28-01-2011, 18:21

Δήθεν λοιπόν είναι: 1. επιτήδευση, 2. χωρίς βάθος.

Οκ, στο πρώτο σκέλος Η ΜΕΤΑΛ για παράδειγμα είναι μια τελείως επιτηδευμένη και υπερβολική μουσική από τους manowar μέχρι τους theater, δε καταλαβαίνω γιατί η επιτήδευση είναι κάτι εξ' ορισμού κακό. Πάντοτε υπήρχε επιτηδευμένη τέχνη και πάρα πολλές φορές αυτό είναι το ζητούμενο.
Στο δεύτερο σκέλος έχουμε να κάνουμε με κάτι τελείως υποκειμενικό που αφορά στο τι τύπος είσαι, τι βιώματα έχεις και σίγουρα με τι προδιάθεση βλέπεις μια ταινία κλπ. Αν έρθει ο radical larry για παράδειγμα και μου πει με τη γνωστή υφάρα του ΜΑΛΑΚΑ ότι το space odyssey είναι ψευτοδήθεν επειδή δε κατάλαβε το χριστό του το πρόβλημα το έχει ο larry, όχι το φιλμάκι.

LokiTricksterGod
28-01-2011, 18:31
ημιοφτόπικ αλλά εδώ (http://poetry-of-subculture.blogspot.com/2011/01/pretension.html) τα λέει πολύ καλά περί επιτήδευσης κι ας αφορά το χεβημέταλ κατά κύριο λόγο.

ikonoklast
28-01-2011, 18:47
1324 λέξεις στα αγγλικά. How pretentious!

Shirime
28-01-2011, 18:57
χαχαχαχα

Kingdom Gone
28-01-2011, 19:25
Δηλαδή fixxxer εσύ κατάλαβες ότι η ταινία αναφέρεται στο "schooling at home";; Σε σόκαρε κιόλας;

FIXXXER
28-01-2011, 21:23
Ικονοκλαστ, την επομενη φορα που θα λες "ηρεμησε, δεν παω να κανω φλειμ, απλα ρωταω" μη γινεσαι προβλεψιμος ειρων και εξυπνακιας στο αμεσως επομενο σου ποστ, χαλαει ολη τη φαση. Η επιτηδευμενη τεχνη για την τεχνη δε με ενοχλει, γι αυτο αλλωστε γουσταρω και αρκετο "ευρωπαικο κινηματογραφο", αν θελεις και διαπιστευτηρια, ειμαι φαν του Lars Von Trier μεχρι το κοκκαλο!2121@@!!@@@!! Με ενοχλει το επιτηδευμενο "θα κανω μια ταινια και θα βαλω μεσα και πουτσες και μουνια και πολλα αλλα διαφορα για να σοκαρω πρωτιστως και να λενε τι γαματο ταινιακι εφτιαξα". Υπαρχουν πολλα μεσα με τα οποια μπορεις να προσεγγιζεις την απομονωση του ανθρωπου απο την κοινωνια και πως αυτη τον μετατρεπει σε ζωο που πραττει μονο με βαση τα ενστικτα του.

ΥΓ. Σου απανταει την ερωτηση σου αυτο Kingdom Gone?
YΓ2. Χαρμπιντζερ, το γραφω στο υστερογραφο στο ποστ που κουοταρες, αλλα επιλεγεις να το αγνοησεις προφανως.

Kingdom Gone
28-01-2011, 22:16
Ναι, κατάλαβα ότι είδες τον Μόγλη.

FIXXXER
28-01-2011, 22:27
Ελα, ο επομενος στο βωμο της εξυπνοτερης ατακας. Οχι δε με σοκαρε, εχω δει πολυ πιο σοκαριστικες ταινιες. Επισης μαλλον εχετε βγαλει μερικοι το συμπερασμα οτι ξερω γω η ταινια δε μου αρεσε, ενω εγραψα (σχεδον?) αυτολεξει πως τη βρηκα πολυ καλη. Βρισκω ανουσια αυτην την "αντιπαραθεση", ειδικα οταν ο ικονοκλαστ επι σελιδες πριν κανα χρονο εγραφε παρεμφερη πραγματα με μενα για την ταινια, πως ειναι πολυ καλη δηλαδη αλλα οχι και αριστουργημα.

ikonoklast
28-01-2011, 22:31
Δεν είδα πουθενά να λέω ότι είναι αριστούργημα έτσι κι αλλιώς. Το να ρωτάς «τι σημαίνει ψευτοδήθεν του κερατά» δε σημαίνει ότι θεωρείς κάτι αριστούργημα ξέρεις. Το αντίθετο, το να λες ότι κάτι είναι «ψευτοδήθεν του κερατά» ναι, σημαίνει ότι δε σου άρεσε μάλλον.

Εντωμεταξύ, αυτό που λές παραπάνω για την επιτήδευση του «πούτσες και μουνιά για το σοκ» το κάνει και ο Τριερ πχ. To antichrist άρα είναι ψευτοδήθεν;

Kingdom Gone
28-01-2011, 22:38
Ελα, ο επομενος στο βωμο της εξυπνοτερης ατακας. Οχι δε με σοκαρε, εχω δει πολυ πιο σοκαριστικες ταινιες. Επισης μαλλον εχετε βγαλει μερικοι το συμπερασμα οτι ξερω γω η ταινια δε μου αρεσε, ενω εγραψα (σχεδον?) αυτολεξει πως τη βρηκα πολυ καλη. Βρισκω ανουσια αυτην την "αντιπαραθεση", ειδικα οταν ο ικονοκλαστ επι σελιδες πριν κανα χρονο εγραφε παρεμφερη πραγματα με μενα για την ταινια, πως ειναι πολυ καλη δηλαδη αλλα οχι και αριστουργημα.

Τότε γιατί έβαλες το ζήτημα του αν προσπαθεί να σοκάρει (πρωτίστως κιόλας), επειδή δείχνει γυμνό;; Επίσης κατάλαβα ότι την βρίσκεις καλή, απλά μου φαίνεται απίστευτο να το είδε κανείς σαν αναφορά περί "schooling at home" και "την απομονωση του ανθρωπου απο την κοινωνια και πως αυτη τον μετατρεπει σε ζωο που πραττει μονο με βαση τα ενστικτα τους", αυτό λεω.

FIXXXER
28-01-2011, 22:38
@ ικονοκλαστ :Δεν το χω δει, και μαλλον δε διαβαζεις καλα, εγραψα πως λεμε ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ, πως δηλαδη ΔΕΝ ειναι αριστουργημα.

@κιντομγκαν: Ε πες μας εσυ το νοημα της ταινιας να τη δουμε με αλλο πρισμα και μην ειρωνευσαι για το πως την ειδαμε εμεις, ποσα ποστ μπορει να σου παρει?

ikonoklast
28-01-2011, 22:41
Ε δες το antichrist ρε fan της επιτηδευμένης τέχνης και του Lars Von Trier μέχρι το κόκκαλο!2121@@!!@@@!! και μεταφέρουμε το flame μας εκεί.

Ας μιλήσουμε εδώ για το πως η Ελλαδάρα θα φέρει την ΚΟΥΠΑ.

FIXXXER
28-01-2011, 22:42
Σου δινω πινκ και μακαρι να το σηκωσουμε, το αντικράιστ δεν το χω δει γιατι εχω μεινει λιγο πισω στις ταινιες τωρα τελευταια, ειναι στα υποψιν.

Harbinger of Death
29-01-2011, 02:15
ΥΓ: το διάβασα και το ΥΓ σου και πάλι μου έμεινε η απορία. Αλλά τεσπα.

Kingdom Gone
30-01-2011, 17:12
@κιντομγκαν: Ε πες μας εσυ το νοημα της ταινιας να τη δουμε με αλλο πρισμα και μην ειρωνευσαι για το πως την ειδαμε εμεις, ποσα ποστ μπορει να σου παρει?

Δεν ξέρω το "νόημα της ταινίας", ξέρω μόνο ότι πιο κυριολεκτική και επιφανειακή ανάγνωση ταινίας πεθαίνεις και έβγαζε μάτι και δεν άντεξα, σχώρα με, γυρνάω στα σκοτάδια.

Raven Lord
31-01-2011, 20:13
επειδή αυτό το "για τα ελληνικά δεδομένα" μου τη σπάει και είμαι βέβαιος ότι γράφτηκε άπειρες φορές για αυτή την ταινία, θα το πάρω αλλιώς.
ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για ένα σκηνοθέτη που γύρισε το "ο καλύτερός μου φίλος" και σίγουρα το θέμα και η παρουσίασή του ήταν αρκετά ακραία και τολμηρή για το mainstream ελληνικό κοινό.

Harbinger of Death
01-03-2011, 15:28
Υποτίτλους για El Castillo de la pureza έχει κανείς;

dopefiend
01-03-2011, 15:38
http://greeksubtitlesproject.com/search.php?name=El+Castillo+de+la+pureza

croissant429
01-03-2011, 18:39
http://freeprojectx.com/search_report.php?search=El+Castillo+de+la+pureza&x=24&y=16
http://www.subtitles.gr/search.php?name=El+Castillo+de+la+pureza&Submit=%C1%ED%E1%E6%DE%F4%E7%F3%E7

metamelia1
01-03-2011, 23:00
Τι αριστουργημα και μαλακιες, καταλαβαινεις τι παιζει απο τα πρωτα 5 λεπτα, οσα συμβαινουν ειναι απολυτως προβλεψιμα και η υπολοιπη ταινια ειναι μια κασετα, χωρις σεναριο, μονο και μονο για να νιωσεις αυτο το σφιξιμο στο στομαχι. Ε, το νιωσα λιγο στην αρχη, μετα βαρεθηκα, ηλπιζα στην ανατροπη ή σε κανα δυνατο εντιγκ για να γινει λιγο ενδιαφερον αλλα μπα, τελειως πεζη. Μονο γελουσα με τους σουρρεαλισμους τυπου 'το πληκτρολογιο του ικονοκλαστ' και φυσικα ξενερωσα με το τελος. Μονο η μουναρα Μαιρη το σωζει λιγο :!:

inb4 walkthrough :fear:

croissant429
01-03-2011, 23:15
Τι αριστουργημα και μαλακιες, καταλαβαινεις τι παιζει απο τα πρωτα 5 λεπτα, οσα συμβαινουν ειναι απολυτως προβλεψιμα και η υπολοιπη ταινια ειναι μια κασετα, χωρις σεναριο, μονο και μονο για να νιωσεις αυτο το σφιξιμο στο στομαχι. Ε, το νιωσα λιγο στην αρχη, μετα βαρεθηκα, ηλπιζα στην ανατροπη ή σε κανα δυνατο εντιγκ για να γινει λιγο ενδιαφερον αλλα μπα, τελειως πεζη. Μονο γελουσα με τους σουρρεαλισμους τυπου 'το πληκτρολογιο του ικονοκλαστ' και φυσικα ξενερωσα με το τελος. Μονο η μουναρα Μαιρη το σωζει λιγο :!:

inb4 walkthrough :fear:

ποια ειναι η μουναρα Μαιρη,η μικρή ή η μεγάλη κορη...?δεν θυμαμαι τα ονοματα βλεπεις

coolhipster
01-03-2011, 23:20
καταρχας η μαιρη δεν ειναι μουναρα, αλλα μια πανεμορφη γλυκια δυναμικη γυναικα (inb4 gayalert)και ειναι η μικρη κορη.

metamelia1
01-03-2011, 23:23
κρουασαν η μια ειναι σαν γαμω τη παναγια της, λες να ελεγα αυτην;

croissant429
01-03-2011, 23:44

ρε συ, εχεις δει τι ποσταρονται εδω μεσα για υπερθεικες μουναρες?
γουστα ειναι αυτα,που να ξερω τι σου αρεσει εσενα?

ευτυχως δηλαδη που δεν ρωτησα μηπως ειναι η μαμα ε...?:lol:

metamelia1
01-03-2011, 23:49
α ρε sod :touched:

nothingman
02-03-2011, 17:51
Αυτή την Κυριακή, σε μία μοναδική προσφορά, ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου έρχεται στο Πρώτο Θέμα!

γελάω.

KoiliaSamprela
02-03-2011, 18:15
Αυτή την Κυριακή, σε μία μοναδική προσφορά, ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου έρχεται στο Πρώτο Θέμα!

γελάω.
ΠΕΣ ΤΑ

freak brother
02-03-2011, 18:18
με cd Ρεμο η Νταλαρα?

GG*
02-03-2011, 19:25
καλη κουλτουρομαλακιαρα ηταν και αυτο
αν ο κυνοδοντας πηγε στα οσκαρ
ο κωστας τσακωνας πρεπει να γινει υπουργος πολιτισμου

BURNIN AMBITION
02-03-2011, 21:01
ta eipes polu wraia. an ta elega egw tha me eixan taraxei sth moutza. to efages to pink sou

Parasight
02-03-2011, 23:21
Γιατί, τι έχει ο Τσάκωνας;

Weiss
03-03-2011, 00:57
με cd Ρεμο η Νταλαρα?

Χατζηγιάννη!

Weiss
03-03-2011, 12:40
εντωμεταξύ το El Castillo de la Pureza παίζεται αυτή τη βδομάδα στο Ααβόρα, γάτος ο ιδιοκτήτης.

ikonoklast
03-03-2011, 12:46
γάτος ο ιδιοκτήτης.

αχαχαχ, θα πλουτίσει!

ikonoklast
03-03-2011, 12:49

Το μουνί της μάνας σου. Λατρεύουμε Αγγελικάρα ήδη από εποχές Κικίτσας. Τα παπούτσια να μου φέρεις πίσω, νόμιζες θα μου φας τα παπούτσια.

Για τους φανς: Στο soul του μήνα έχει κάνει μια φωτογράφηση για Οσκαρ Θλιμμένου Βλέμματος. Αν ξεβαρεθώ θα σκανάρω.

Harbinger of Death
03-03-2011, 13:02
Έτσι ρε, Αγγελικάρα φορ τε γουίν!

Θα βλέπεις την Κική και θ' αλλάζεις πεζοδρόμιο, ακους;

:pink:

Να ξεβαρεθείς.

croissant429
03-03-2011, 13:44

Το μουνί της μάνας σου. Λατρεύουμε Αγγελικάρα ήδη από εποχές Κικίτσας. Τα παπούτσια να μου φέρεις πίσω, νόμιζες θα μου φας τα παπούτσια.

Για τους φανς: Στο soul του μήνα έχει κάνει μια φωτογράφηση για Οσκαρ Θλιμμένου Βλέμματος. Αν ξεβαρεθώ θα σκανάρω.

και ετσι ξαφνικά εμφανιζεται ενας ikonoklast και δικαιωνει τις αποριες σου.....,να ανησυχω ή όχι?:roll:

Harbinger of Death
12-03-2011, 03:25
Είδα El Castillo de la Pureza. Ντάξει, εμφανώς ίδιο κόνσεπτ, μου φαίνεται αδύνατο να μην βασίστηκε εκεί ο Λάνθιμος. Το μόνο που μου φαίνεται ψιλογελοίο είναι ότι δεν το έχει σχολιάσει πουθενά, ούτε καν στα ίντερνετς. Παρ' όλα αυτά πιστεύω ότι ο Κυνόδοντας άλλαξε κάπως το πόιντ, και προσέθεσε πάρα πολλά ευρήματα, τεχνάσματα, υλικό και μπόλικη ελληνική πραγματικότητα, και σε καμία περίπτωση δε θα έλεγα ότι είναι μια απλή επανάληψη. Είναι μια καινούρια ταινία με δική της αξία πάνω σε ένα παλιό κόνσεπτ που εκτελέστηκε αριστα και με πολλά νέα twists.

nothingman
14-03-2011, 15:20
http://skylodontas.tumblr.com/ :pink::pink:

Katsaloupardos
14-03-2011, 16:01
http://skylodontas.tumblr.com/ :pink::pink:

κάποιοι έχουν ΠΟΛΥ ελέυθερο χρόνο

Amnesiac.
22-03-2011, 14:48
http://www.sport-fm.gr/article/465666

ikonoklast
24-03-2011, 21:10
http://www.youtube.com/watch?v=Q3OM5ZTMUV0

FIXXXER
25-03-2011, 00:55
Κομματαρα, βιντεοκλιπαρα, μουναρα
Εχει ειπωθει εδω και χρονια οτι ειναι Λανθιμος.

Candiru
26-03-2011, 22:48
μόλις την είδα επιτέλους!

κατενθουσιάστηκα, πραγματικά δεν άξιζε το όσκαρ, γιατί τα όσκαρ είναι για ιλουστρασιόν υπερπαραγωγές και πιασάρικα σενάρια. Εδώ η τέχνη σοκάρει και όλοι όσοι δήθεν θα τρέξουν να δουν το λόγο του βασιλιά γιατί πήρε όσκαρ θα έτρεχαν να δουν και αυτή και θα πάθαιναν κολούμπρα

KoiliaSamprela
27-03-2011, 08:38
ο χρήστης Coloubra να πάρει θέση

Headphones
27-03-2011, 16:37
http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6154599

freak brother
27-03-2011, 16:50
μόλις την είδα επιτέλους!

κατενθουσιάστηκα, πραγματικά δεν άξιζε το όσκαρ, γιατί τα όσκαρ είναι για ιλουστρασιόν υπερπαραγωγές και πιασάρικα σενάρια. Εδώ η τέχνη σοκάρει και όλοι όσοι δήθεν θα τρέξουν να δουν το λόγο του βασιλιά γιατί πήρε όσκαρ θα έτρεχαν να δουν και αυτή και θα πάθαιναν κολούμπρα

ναι αλλα εσυ λογω των οσκαρ την εμαθες προφανως για να την δεις 2 χρονια μετα...

stam and the witches
27-03-2011, 17:11

Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ.

mourning apocalypse
27-03-2011, 17:40

Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ.

Αχαχ,η κορύφωση της τελευταίας παραγράφου ισοπεδώνει σύμπαντα.

Harbinger of Death
27-03-2011, 19:57
Αχαχαχαχα!!@~@~

Ra Pariah
28-03-2011, 20:15
Γενικά δηλώνω μπερδεμένος σχετικά με αυτό το έργο. :-?

Ας ξεκινήσω με μια ερώτηση την οποία αναγνωρίζω εκ προοιμίου ως χαζή, παρόλα αυτά πρέπει να την κάνω:

Το κείμενο του Ριζοσπάστη είναι αρκετά αξιόλογο, όμως όταν διάβαζα το χωρίο όπου σωρεύονται τα πάρθια βέλη που εξαπολύει ο Λάνθιμος κατά του κομμουνισμού, προσωπικά συνειδητοποίησα ότι δεν έπιασα σχεδόν καμία αναφορά. :oops: Ιδιαίτερα δε στο σημείο με τα φρύδια ξέρω 'γώ, πρέπει να βλέπει ο x, y, z τρεις ευρωπαϊκές ταινίες την εβδομάδα για να καταλάβει την ειρωνεία του Λάνθιμου.

Μιλώντας γενικότερα, έχω πιάσει αρκετές φορές γνωστούς μου κινηματογραφόφιλους να μου λένε "κι αν πρόσεξες σ' εκείνο το σημείο ασκεί κριτική στο τάδε ρεύμα/κίνημα, κ.ο.κ.". Εγώ δεν θέλγομαι από μια τέτοια ανάνωση μιας ταινίας. Δεν μπορώ να βλέπω ένα βαρετό, επίπεδο, γραμμικό έργο, στο οποίο ίσως παρουσιαστεί κάπου, κάπως, κάποτε μια αναφορά για το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι. Προτιμώ ταινίες όπως είναι ο "Βασιλιάς" με όμορφη ροή και με πλούτο νοημάτων καθόλη τη διάρκειά τους.

Τέλος, επιστρέφοντας στο πρώτο σημείο, θα 'θέλατε να συζητήσουμε εάν μας φάνηκε ένα καλλιτεχνικό έργο της συντήρησης ο "Κυνόδοντας";

Caffrey
28-03-2011, 21:27
Λοιπόν αρχικα ας αναφερθούμε σε ζητήματα ερμηνείας.
Δε μπορείς να είσαι πάντα βέβαιος τι είναι κριτική που.
Όταν σχολιάζεις με τέτοιο τρόπο ένα έργο, θα πρέπει να το στηρίξεις με επιχειρήματα, και στη συνέχεια είναι του άλλου απόφαση αν τα παίρνει σοβαρά η όχι. Το να αποδειχτεί πέρα για πέρα και να γίνει αποδεκτό απο όλους οτι αυτή ήταν η πρόθεση του ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ χωρίς ο ίδιος να το δηλώσει κάπου, και χωρίς να το κάνει απελπιστικά πασιφανές στο έργο μεσα, είναι γενικά τρομερά δύσκολο.
Πρίτι ματς, ο καθένας πολλές φορές έχει τη δική του οπτική/ερμηνεία/ανάγνωση πάνω σε ένα έργο. Καλό είν αυτό!
Στο συγκεκριμένο έργο όμως δέ πολυσυμβαίνει κάτι τέτοιο. Αν θέλετε τη γνώμη μου δηλαδή!
Κουότ->

Το περιεχόμενο του φιλμ συνθεμένο σαν κολάζ με αποσπάσματα της καθημερινότητας, ένα συνονθύλευμα μεταμοντέρνου χαρακτήρα, εκτός δηλαδή συγκεκριμένου τόπου και χρόνου και χωρίς ίχνος λογικής ή συνειρμικής αιτιολογίας ως προς τους λόγους που προκαλούν αυτό που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας, ώστε να καταστεί δυνατόν στον θεατή να «βγάλει νόημα» για ό,τι συμβαίνει, να κατανοήσει το γιατί της γονεϊκής συμπεριφοράς

Αυτό το σημείο ασπούμε είναι λολ. Άν πραγματικά τα πιστεύει τα παραπάνω είναι τρομερά χαζός, καθώς είναι πέρα για πέρα φανερό ποιό είναι το βασικό θέμα της ταινίας. Άν έχει ένα ισχυρό μειονέκτημα, είναι ακριβώς αυτό, το οτι αποτελείται κατα βάση απο μια σειρά απο σκηνές που σκοπό έχουν να περάσουν ένα πολύ συγκεκριμένο μύνημα.
Τώρα άν πετάει και μερικές σπόντες που και πού (εντιτ: αν αναφέρεται και σε άλλα πράγματα εννοώ εδώ. πχ κομμουνιζμό), ισχύουν αυτά που είπα παραπάνω. Μεχρι να σκάσει ο λάνθιμος να το πεί, αν θές το πιστεύεις..!

Στη συνέχεια, εγώ επίσης δεν εντόπισα αναφορές στο κομμουνιζμό, αν και προφανώς μπορείς να το δείς έτσι αν θές και ας μη σημαίνει αναγκαστικά οτι αυτή ήταν η πρόθεση του λάνθιμου.

Τα επιχειρήματα του τύπου είναι αρκετά άκυρα, λές και μόνο ο σοσιαλιστικός ρεαλιζμός ασπούμε απαιτεί φρύδια καφέ και όχι μπλέ. Στη πραγματικότητα το συγκεκριμένο σημείο είναι κριτική στο ΦΙΛΙΣΤΑΙΖΜΟ της μεσαίας (η και ανώτερης) τάξης, που δεν έχει φαντασία, δε ξέρει απο τέχνη, δεν έχει αισθητική, και όλαυτά. Αυτό ενισχύεται και απο το κομμάτι μπάχ που παίζει ο άλλος στο γαμημένα ξεκούρδιστο πιάνο, καθώς και την παράσταση που κάνουν πιο μετά. Όχι μονο είναι συντηρητικοί στη τέχνη τους, αλλά ακόμα και στο συντηρητιζμό τους δεν έχουν κριτήρια. Ακούνε το κσεκούρδιστο πιάνο και γουστάρουν. Επειδή είναι ΜΠΑΧ και ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ.
Στη συνέχεια όταν η τύπισσα ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ κάπως πιό ακραία με το χορό της (κιας είναι αντίγραφο) και οι άλλοι στραβώνουν, μαζί με τα μπλέ φρύδια, μοιάζει περισσότερο σαν κριτική στους έτσι που δε γουστάρουν μια πιο αφηρημένη και.. εξπρεσιονιστική τέχνη, αλλα θέλουν μια τέχνη ΔΙΑΚΟΖΜΗΤΙΚΗ και μέσο κατάκτησης ΣΤΑΤΟΥΣ (η και προπαγάνδα ακόμα με τους λάθος στίχους κλπ) και όχι προσωπική ανθρώπινη ΕΚΦΡΑΣΗ.
Τα περι πατερούλη, οκ, ΟΠΧΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΥΓΑ... μυγιάζεται......!!!!
Γενικά εξαιρετικά κακό άρθρο.
Αν και ντάξει, εγώ δεν έχω πρόβλημα να εξισώνεται ο δικός τους κομμουνιζμός με το φασιζμό!

Harbinger of Death
29-03-2011, 03:47
Μεχρι να σκάσει ο λάνθιμος να το πεί, αν σε πληρώνουν το γράφεις..!

Φιξντ.

Candiru
29-03-2011, 10:21
καλά, ο Ριζοσπάστης μεγαλούργησε πάλι!!!
:worship::worship::worship::worship::worship::worship: