Log in

View Full Version : Skyclad - In The...All Together (2009)

GuardianOfIvorytower
26-10-2009, 16:08
Skyclad - In The...All Together
Scarlet Records – 2009

http://www.metal-archives.com/images/2/3/5/5/235595.jpg

1. Words Upon The Street
2. Still Small Beer
3. The Well-Travelled Man
4. Black Summer Rain
5. Babakoto
6. Hit List
7. Superculture
8. Which Is Why
9. Modern Minds
10. In The… All Together

Δεν περίμενα πολλά πράγματα από τους Skyclad μετά την αποχώρηση του Martin να σας πω την αλήθεια. Γνωρίζουμε όλοι πόσο σημαντικός για τη μπάντα ήταν ο χαρισματικός frontman. Το προηγούμενό τους δε άλμπουμ στις λίγες ακροάσεις που του αφιέρωσα δεν με κέρδισε. Αν δεν ήταν η συναυλία τους στη Βιέννη πιθανότατα δεν θα είχα ασχοληθεί με το δίσκο αυτό.

Όπως και να έχει όμως, έκανα καλά. Ο δίσκος με εξέπληξε πολύ ευχάριστα. Είναι σίγουρα αξιοπρεπέστατος (μην πω παραπάνω). Αν θα μπορούσα να του δώσω ένα χαρακτηρισμό, αυτός θα ήταν ευχάριστος. Μου δημιουργεί μία πολύ ευχάριστη διάθεση, μία αισιοδοξία, μία ευδιαθεσία. Τα τραγούδια βγάζουν από μόνα τους ένα κέφι. Κινούνται κιόλας (σχεδόν όλα) σε γρήγορους ρυθμούς και αυτό συμβάλλει σε αυτό που γράφω παραπάνω. Επίσης, νομίζω ότι ο Kevin Ridley προσπαθεί σε σημεία να ακουστεί όσο πλησιέστερα γίνεται στον αποχωρήσαντα. Πράγμα καθόλου εύκολο φυσικά, αλλά σε σημεία δεν τα πάει άσχημα. Τέλος, ο δίσκος κρατάει μία ισορροπία ανάμεσα στο metal και folk, γέρνοντας μία από τη μία από την άλλη, χωρίς να ξεφεύγει ποτέ πολύ, πράγμα επίσης θετικό. Και οι χαρακτηριστικές μελωδίες τους με το βιολί και τα επίσης χαρακτηριστικά κιθαριστικά τους riffs είναι εδώ.

Δεν είναι σε καμία περίπτωση ο καλύτερός τους δίσκος, δε θα μπορούσε να είναι δεδομένων των συνθηκών, αλλά σίγουρα αξίζει να τον ακούσει ο Skyclad οπαδός, ακόμα και οι λάτρεις (όπως εγώ) του Martin. Περισσότερα αύριο μετά και τη συναυλία τους.

H.
26-10-2009, 16:19
Μια χαρά τα λέει. Το κατέβασα με μισή καρδιά, έτσι για να θυμηθώ τα παλιά ρε παιδί μου, τα πριν μια δεκαετία περίπου και "δε γαμιέται, δεν έχει Martin, θα το ακούσω κανά δυό φορές και θα το σβήσω" ε και το αγόρασα.

Στηρίζουμε μουσικές που γράφονται με αποκλειστικό σκοπό να τονώσουν διαθέσεις και να κάνουν τα χαμόγελα να σκάνε αβίαστα.

Amnesiac.
26-10-2009, 16:19
Καλά τα λες :thumbsup:

Με τη διαφορά ότι το προηγούμενο άλμπουμ ήταν φοβερό. Αλλά αυτό έχει το The Well Travelled Man το οποίο είναι η τελειότητα σε Skyclad λοιπόν (περίπου δηλαδή).

Θέλουμε να τους ξαναδούμε λάιβ.

GuardianOfIvorytower
26-10-2009, 16:44
για το προηγούμενο δεν ξέρω, 2 φορές το άκουσα μόνο κιόλας, οπότε δεν μπορώ να πω με σιγουριά

Kuolema
29-10-2009, 16:12
Το έχω λιώσει τις τελευταίες ημέρες. Ok, οι τύποι έχουν βρει τη μετά-Martin ταυτότητά τους και όποιος τη βρίσκει με πάρτι-μπυρο-μουσική σίγουρα δεν θα κολλήσει εκεί. Ποτέ δεν ήταν η υπέρ-γκρουπάρα, αλλά παραμένουν αξιοπρεπείς και τίμιοι, σε albums και live. Κάνουν ακόμη αυτό που γουστάρουν κι ο Martin ας κάνει ό,τι θέλει. Το καράβι έχει σαλπάρει για άλλα μέρη ούτως ή άλλως. Νομίζω ότι έχει πάψει χρόνια τώρα να έχει νόημα η σύγκριση.

Candiru
30-10-2009, 09:30
φαν τους μέχρι το φολκεμον, μετά δεν ασχολήθηκα, με βάζετε σε πειρασμό τώρα για αναζήτησή του. Πολύ θα ήθελα να τους δω σε συνευλία, παίζει τίποτε προς θεσσαλονίκη;

warlord mkII
30-10-2009, 11:28
Δεν το εχω ακουσει, αλλα σιγουρα θα γινει κι αυτο. Μεγαλος φανμπους, αλλα μεχρι και το the answer machine. Τα επομενα δεν με αγγιξαν τοσο, ισως κουραστηκε η μπαντα, ισως ειμουν σε αλλη φαση, δε ξερω..

Κατ, εδω διαφωνω:

Ποτέ δεν ήταν η υπέρ-γκρουπάρα

Στη ψυχη μου οι Skyclad ειναι οχι απλα υπεργκρουπαρα, ειναι θεοι. Οι στιχοι και οι μουσικες τους με εχουν ταξιδεψει σε πολυ ομορφα μερη.

Συγκριση προ και μετα αποχωρησης Μαρτιν δε παιζει.

Jim Dandy Mangrum
30-10-2009, 12:01
de 8elw mlkies.....kyriws mexri Irrational Anthems htan terastia mpanta....

GuardianOfIvorytower
30-10-2009, 12:05
έτσι έτσι, συμφωνώ κ γω

Kuolema
30-10-2009, 12:37
Κατ, εδω διαφωνω:

Ποτέ δεν ήταν η υπέρ-γκρουπάρα

Στη ψυχη μου οι Skyclad ειναι οχι απλα υπεργκρουπαρα, ειναι θεοι. Οι στιχοι και οι μουσικες τους με εχουν ταξιδεψει σε πολυ ομορφα μερη.

Συγκριση προ και μετα αποχωρησης Μαρτιν δε παιζει.

Και για μένα θεοί είναι man. Τατουάζ στο λαιμό μου τους έχω :p Αυτό που εννοώ είναι ότι ποτέ δεν ήταν του βεληνεκούς Iron Maiden (προφανώς) ή Metallica. Με Martin ήταν άλλη φάση, sure. Οι στίχοι, η ψυχή, η πόρωση. Όμως αυτό το πράγμα δεν υπάρχει πια. Όπως το βλέπω λοιπόν, πρόκειται για μια άλλη μπάντα με το ίδιο όνομα που παίζει κάτι αρκετά διαφορετικό, το οποίο ωστόσο τυχαίνει να μ' αρέσει. That was my point :)
Τους λατρεύω, αλλά έχω βαρεθεί την παρελθοντολαγνία ή όπως αλλιώς γράφεται. Προοπτική επιστροφής του Martin δεν υπάρχει απ' ό,τι φαίνεται προς το παρόν, συνεπώς το βρίσκω λίγο άσκοπο να λέμε κάααααθε φορά τι ωραία και τι διαφορετικά που θα ήταν αν είχαν ακόμη το Martin. Ο Kevin ήταν εκεί από την αρχή αρχή (οι ίδιοι τον αποκαλούσαν μέλος της μπάντας όταν ήταν μόνο παραγωγός τους) και θέμα έλλειψης χημείας για μένα δεν τίθεται. He was one of the guys anyway - και φαίνεται και στο αποτέλεσμα. Βγαίνει φυσικά, όμορφα.
Τώρα το κατά πόσο αρέσει στον καθένα το αποτέλεσμα είναι άλλο θέμα. Προσωπικά την καταβρίσκω με τη μουσική τους. Κι ας υπάρχουν αρκετά fillers (γιατί, στα τελευταία με το Martin δεν υπήρχαν; ). Κι ας μην είναι τόσο heavy όσο παλιότερα. Κι ας έφυγαν τα guardian spirits ;p

warlord mkII
30-10-2009, 16:23
Αυτά θα έγραφα αν είχα χρόνο στο 1ο μου ποστ!! Ακριβως όπως τα λες.

Προτιμώ να βγάζουν καλούτσικους δίσκους χωρίς τον Μάρτιν παρά κουρασμένους και ανέμπνευστους με αυτόν. Το μόνο σημαντικό μείον στη παρούσα κατάσταση, είναι ότι στίχους σαν του Μάρτιν δεν μπορούν να γράψουν. Αλλά ποιός μπορεί?

Τέλος πάντων, θα το ακούσω το καινούριο και θα επανέλθω (στ @@ σας, το ξέρω :grin:)

Ford Prefect
30-10-2009, 16:37
Λοιπόν πρέπει να ακούσω και εγώ τα μετά Μάρτιν, αρκετά το πείσμα. Αλλά αναμένουμε το αναπόφευκτο ριγιούνιον, δηλαδή πώς θα γίνει; Σκάικλαντ χωρίς Μάρτιν είναι σκορδαλιά χωρίς σκόρδο.

Ποστ πικς οφ τατού ε;

Kuolema
30-10-2009, 16:58
http://i2.photobucket.com/albums/y33/aurinkojakuu/skyclad.jpg

Πρώτη φορά μετά από καμια δεκαριά χρόνια το βλέπω κι εγώ (και όχι μέσα από καθρέφτη).

Ford Prefect
30-10-2009, 17:04
Ωραίο είναι αλλά δεν είναι λίγο κοντή η ουρά;
http://i184.photobucket.com/albums/x242/dungeonvic/metal%20shirts/Skyclad/DSC00998.jpg

Kuolema
30-10-2009, 17:07
Ναι, είναι. Το Silent Whales του είχα πάει, αλλά δεν μπορούσε να το κάνει με λεπτομέρεια στο συγκεκριμένο σημείο. Επειδή όμως πλησιάζει η ώρα του για "συμμάζεμα", θα προσπαθήσω να το στρώσω λίγο (ίσως και με λίγο χρώμα) \m/

sabbattack
30-10-2009, 17:38
ωραίο αλμπουμάκι, ωραία κριτική, ωραία τα λέτε ολοι αλλά θα ήθελα να πω πως το πρώτο άνευ Μartin είναι καλύτερο αυτού του δίσκου. έχει και another drinking song στο κάτω κάτω.

συνεχίστε