Log in

View Full Version : [Cinema] Machete (2010)

KoiliaSamprela
18-10-2009, 20:05
Απλά το είδα στο ποστ του αγαπητού Πι-Ντι και δάκρυσα

άι εμ ντι μπι λινκ (http://www.imdb.com/title/tt0985694/)

W8cCzltPD6Y

Και δεν είναι μόνο το γεγονός ... είναι και το καστ που μου πρόσφερε έναν ακόμα οργασμό

απλά αναφέρω μερικά ονόματα

Danny Trejo ... Machete

Michelle Rodriguez ... Luz

Jessica Alba ... Sartana

Robert De Niro ... Sen. McLaughlin

Lindsay Lohan ... April

Steven Seagal ... Torrez

Don Johnson ... Lt. Stillman
http://www.behindthehype.com/wp-content/uploads/2009/07/danny-trejo.jpg

αναμένω με αγωνία

cloud
18-10-2009, 20:17
Αυτό δεν είχε trailer στο grindhouse; Ωραίο φαίνεται.

KoiliaSamprela
18-10-2009, 20:22
Αυτό δεν είχε trailer στο grindhouse; Ωραίο φαίνεται.

ακριβώς , είναι ανάμεσα στα 2-3 νομίζω τέτοια βιντεάκια , το άλλο που θυμάμαι ήταν το werewolf women of the s.s το οποίο αν δεν κάνω λάθος είναι δάκτυλος του Rob Zombie ...

antimusic
18-10-2009, 20:27
όταν προβλήθηκαν planet terror και deathproof ως grindhouse ταινίες υποτίθεται για drive-ins,φτιάχτηκαν και τα ψεύτικα τρέηλερς και ψεύτικα διαφημιστικά που υποτίθεται θα έπαιζαν στο ενδιάμεσο: ww of ss, machete, thanksgiving του eli "hostel" roth και ένα ακόμα με έναν άστεγο εκδικητή κάποιου άγνωστου (νικητής διαγωνισμού για σκηνοθέτες, νομίζω).

BunnyDee
18-10-2009, 23:50
<3
Περιμένω σα-να-μην-υπάρχει-αύριο να βγει, πάντως, γιατί και Rodriguez θα είναι, και ο Danny Trejo είναι απόλαυση (ο οποίος θα παίζει και στο The Expendables, ανάμεσα στο awesome cast εκεί, ε).

Dekatria
19-10-2009, 21:35
gia pseutiko trailer itan pio wraio san idea, twra to xalase :(

GuardianOfIvorytower
20-10-2009, 11:20
Αναμένουμε

Kelldorain
06-05-2010, 16:57
Νέο trailer

8Y1AbjZIrpk

Black Snake Moan
06-05-2010, 18:00
Ωωωω μπωωωωω.....Πάμε μωρή αρρώστια!

-Please father, have mercy
-God has mercy, i don't!:headbang:

BunnyDee
06-05-2010, 22:53
Είδα χθες το trailer, πάντως, και αυτομάτως προστέθηκε στις top-5 ταινίες που δε βλέπω την ώρα να βγουν...

cybernaut
08-09-2010, 23:17
poies einai oi alles 4 ?

Art In Haste
12-09-2010, 05:47
Η ταινία απλά ΓΑΜΑΕΙ, από τα καλύτερα 100 λεπτά της ζωής μου!

Kaserinos
12-09-2010, 13:56
Κεκλοφόρησε δηλαδής? Και σε καλη ποιοτητα?

ManagerNick
12-09-2010, 14:02
Περιμένουμε ταινιάρα για μπόλικο σπέρμα... \μ/

The Good Son
12-09-2010, 15:31
ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΓΑΜΩΦΔΣΑΔΦΣΑΦΣΔΑΦΔΣΑΦΣΔΑΣΑΔΦ

Comte de Saint-Germain
12-09-2010, 17:35
Κάτι άκουσα ότι στην Ελλάδα θα έρθει Νοέμβριο.

Parasight
12-09-2010, 17:55
Και στο νετ αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει παρά TS μετριότατης ποιότητας. Προτιμώ να περιμένω.

BunnyDee
12-09-2010, 19:51
Σε κάθε περίπτωση... tribute σε κινηματογραφοτέτοια είναι, στη μεγάλη οθόνη θα λέει περισσότερο, φαντάζομαι, αν μπορείτε να περιμένετε και αν έχετε να σκάσετε το εισιτήριο.

Vormulac
17-09-2010, 15:45
Οντως ειναι γαμω τις ταινιες. Σημειωση, τα TS που κυκλοφορουν online ειναι μια χαρα καθως ακομα και η ποιοτητα της ταινιας ειναι tribute σε αλλες εποχες (εκτος κι αν το cinema που την ειδα ηταν μαπα :P) !

Parasight
21-09-2010, 00:49
http://i55.tinypic.com/2djx5w6.jpg

http://i54.tinypic.com/erkjo2.jpg

http://i55.tinypic.com/ins5f9.jpg

http://i51.tinypic.com/dct3jd.jpg

Μια χαρά;; :-?
Φαντάζομαι και τι ήχο θα έχει.

Δεν είναι ότι δεν έχουμε τι να δούμε, ας περιμένουμε λίγο.

~ladykiller~
23-09-2010, 11:00
ανέβηκε σε R5

Impure
23-09-2010, 11:01
Tags for this Thread

χύνω ποτάμια σπέρμα

αυτό.

JnB
24-09-2010, 02:16
To είδα.

Το περίμενα λίγο καλύτερο, αλλά και πάλι γάμησε.

BURNIN AMBITION
24-09-2010, 22:38
πωπω κατεβαινει. νομιζωβ οτι θα ξεαρρωστησω σε 5 λεπτα

BURNIN AMBITION
25-09-2010, 14:07
terastios

kai terastios kai o rodriquez
koitaxte poso exoha xuristhke to thanato tou theou steven

BURNIN AMBITION
25-09-2010, 14:07
καλα χειριστηκε. οχι ξυριστικε
σιγα μη ψυριζε κιολασ

cancer
02-10-2010, 21:25
isopedwse t a p a n t a sto perasma tou.
sigoura eixa xronia na dw toso gemati tainia apo kalodwsmeno sex, xioumor kai via.
treli domisi tis ierarxias twn kakwn, oi gkomenes h mia pio eroteusimi aptin alli (aneta psifaw luz omws), fatses kai xaraktires pou orizoun to dief8armeno, mia sigkinisi ola, ti na leme.
anypomonw gia tin epomeni 8easi.

nomizw den edeikse stin arxi tis tainias pos glitwse o machete

Art In Haste
02-10-2010, 22:21
nomizw den edeikse stin arxi tis tainias pos glitwse o machete

Ο Machete δεν χρειάζεται να δείξει πως γλυτώνει.

cancer
02-10-2010, 22:28
swsto ki auto alla 8a fanei sta sequels pisteuw.

Dragonlord
04-10-2010, 21:33
Απόλαυση σκέτη, δεν περίμενα τέτοιο comeback μετά το μέτριο για τα δεδομένα του planet terror.
Machete don't text.

Shadowking
05-10-2010, 13:58
γάμησε το σύμπαν.

Kaserinos
05-10-2010, 16:21
Υπενθυμίζουμε όμως ότι...
http://www.taxidrivermovie.com/taxi/58815/jessica-alba-fake-nude

Πόσο ξενέρα ομως.

Tispanagias tamatia
05-10-2010, 16:42
Ναι ρε. Άσε. Το απόλυτο ξενέρωμα. Παραλίγο να μη δω το υπόλοιπο της ταινίας..:moutza:

JnB
05-10-2010, 16:44
ξενέρα ρε πούστη :(

~ladykiller~
05-10-2010, 16:58
μείωσα την βαθμολογία στο ιμδβ!

Kaserinos
06-10-2010, 00:49
...και στο imdb, ΟΝΤΩΣ ψηφίζουνε.

win.

Let the cyborgs decide.

Parasight
06-10-2010, 07:22
Η ladykiller είναι cyborg;; :shock:

cynic
07-10-2010, 14:45
ta gamise ola.

Auto e Machete.2010.1080p.BluRay.x264.AC3-MAGNET

Coroner
07-10-2010, 18:35
Γαμώ. Σκοτώνεις και γαμάς, τι καλύτερο.

Pinatero
19-10-2010, 15:27
σημερα στο στεκι στο βιολογικο προβολη

http://i1014.photobucket.com/albums/af268/dimmid/machetefullll.jpg

Rwxamhs
21-10-2010, 21:02
χαχαχαχα, χορτοφαγικη κουζινα λεει!

Dragonlord
22-10-2010, 16:21
Δεν έχω καμία σχέση με το παραπάνω ιβέντ, αλήθεια.

Marillion
22-10-2010, 16:44
γιατί ένα στέκι σαν το βιολογικό να θέλει να προβάλλει κάτι τέτοιο ας μου εξηγήσει κάποιος. τζάμπα ή όχι καλή σεξιστική ροντριγκεζιά είναι το έργο, αυτοί δεν θα έπρεπε να το βρουν τουλάχιστον λιγάκι οφφένσιβ; ξέρω γω λέω.

το έργο γαμάει

Pinatero
22-10-2010, 17:02
γιατι ρε συ απλουστατα το ματσετε ειναι μια σατυρικη "ματια" του τυπου που γαμαω και δερνω.
επισης χαχαχαχαχαχ ενας μαλακας 2 ποστ απο πανω. κανω και γω τι ιδιο

Marillion
22-10-2010, 17:05
ναι άλλωστε υπάρχουν πολύ τέτοιοι τέτοιοι εκτός χολυγουντ. το χόλυγουντ σατυρίζει χόλυγουντ κιεγαμώ. εντάξει δεν με νοιάζει γενικά δικό τους το στέκι.

Rwxamhs
22-10-2010, 17:09
γιατι ρε συ απλουστατα το ματσετε ειναι μια σατυρικη "ματια" του τυπου που γαμαω και δερνω.
επισης χαχαχαχαχαχ ενας μαλακας 2 ποστ απο πανω. κανω και γω τι ιδιο
Οι χορτοφαγοι τρωνε κρεας

Pinatero
22-10-2010, 17:15
ναι αλλα ας αποφασισουμε πως τους θελουμε ομως, να παιζουν λαιβ και μπαντες που παιζουν σε μαγαζια, να μην παιζουν χολυγουντ, να εχουν σοβαρη θεματολογια οι στιχοι, ή οχι, να ειναι χορτοφαγοι και φεμινιστες και δεν ξερω γω τι αλλο.
μωρε και μενα με φανηκε περιεργο καπως που καναν προβολη ματσετε, αλλα απ'την αλλη ειναι και κουραστικο να βλεπω παντα κριτικη. ok αναγνωριζω τι φαση μαλακια δεν ειναι η αποψη ελληνικες μπαντες που παιζουν σε μαγαζια να μην παιζουν, κι απ'την αλλη παιζουν χολυγουντ, αλλα

Marillion
22-10-2010, 17:31
μιλάμε για το μασέτ στο βιολογικό και έγραψες 4 σειρες με άσχετα πράγματα. προφανώς θέλεις να με κατηγορήσεις για αδικαιολόγητη ή τουλάχιστον κουραστική κριτική (το παράδειγμα με τις μπάντες μόνο έτσι μπορώ να το εκλάβω δεν το λες γενικά) αλλά αν δεν βρίσκεις παραλογισμούς σε αυτά τα πράγματα τότε κανένα προβλημα εδώ δεν βρίσκουν αυτοί που το τρέχουν. είναι πολύ εύκολο μια πολιτικη δήλωση (το στέκι σαν χώρος είναι τέτοια) να καταντά γελοία αν δεν υπάρχει ένα ουσιαστικό υπόβαθρο ή να φαίνεται τουλάχιστον να αγνοείται.

χαλαρά την θέση του μασέτ θα μπορούσε να πάρει το οτιδήποτε αλλά η λογική μαγαζάτορα είναι προφανης εδώ.

Pinatero
22-10-2010, 17:39
μα εννοειτε ρε συ κωστα σε κατηγορω για κουραστικη κριτικη, γιατι απο τη μια κουβεντες που εχουμε κανει στο παρελθον, που ελεγες π.χ. οτι ειναι μαλακια να μην παιζουν μπαντες που εχουν παιξει σε μαγαζια στο στεκι κι απτην αλλη με την πρωτη "παρασπονδια", βγαινεις και κριτικαρεις πρωτος. χωρις να θεσεις εστω αυτο που σε λεω πιο πανω "ok αναγνωριζω τι φαση μαλακια δεν ειναι η αποψη ελληνικες μπαντες που παιζουν σε μαγαζια να μην παιζουν, κι απ'την αλλη παιζουν χολυγουντ"
αυτο σε λεω :pink:

Marillion
22-10-2010, 17:51
βασικά δε με νοιάζει το χόλυγουντ θα ήταν γελοίο, ο σεξισμός και ο ομπτζεκτιβισμός (!) είναι σοβαρότερα θέματα σε τέτοιους κύκλους. ναι ρε μαλακα έχεις δίκιο το είπες δεν είδα τυφλώθηκα από την μαλακία τους και τα έχασα.

πέρα απ΄την πλάκα, έχω γίνει τελείως απαθής σε τέτοια φαινόμενα και δεν με πειράζουν τόσο όσο φαίνεται στα ποστ. απλά και μένα μου φαίνεται κουλό να μου τα σέρνεις για κουραστική κριτική όταν εκφράζω παράπονο (περισσότερο απορία ήταν αυτό βέβαια) ένα χρόνο και από την προηγούμενη φορά. ούτε πανό θα σηκώσω ούτε θα σταματήσω να πηγαίνω (έχω να πάω από ντισκέλμα βέβαια) αλλά και να μην μιλάμε δε γίνεται.

Pinatero
22-10-2010, 18:11
ρε δε σε ειπα ουτε να μην μιλας ουτε τιποτα, κουβεντα καμνομε. στους ρωχαμηδες θα αναλωθω σε μια μουτζα. εσενα που σε ξερω κι εχεις αποψη περι στεκιου θα το συζητησω. και κουραστικη δεν ειναι η κριτικη σου απο αποψη μπηκες να πεις την απορια/αποψη σου, αλλα απο την μερια, του εκανες το κοπο να κριτικαρεις καντο τουλαχιστον πιο αναλυτικα (γι'αυτο εβαλα και το θεμα με τις μπαντες), γιατι ετσι ξεχωρα που το γραψες, λεει ο πινατερος μεσα του, "αντιφασκεις ρε συ μαριλλιον - πως το θες ρε συ μαριλλιον το στεκι τελικα", αυτα λεει απο μεσα του και γι'αυτο το συνεχισα να το αναλυσεις, οπως θα εκανες π.χ. με το ταδε emocore γκρουπ απο το Νταλας,γιατι θελω το κατιτις παραπανω σε μια κριτικη για το "στεκι", ποσο μαλλον απο εναν αγαπητο και συναμα οχι ασχετο ανθρωπο με το ολο θεμα

Marillion
22-10-2010, 18:19
εντάξει θα την κάνουμε την κουβέντα αλλά όχι απ'το νετ και προς θεού όχι στο μασέτ τοπικ!
το νταλας δεν είχε και καμμιά σοβαρή ημοκορ σκηνή εντωμεταξύ (...)

Sotos_The_Tequiler
22-10-2010, 18:23
ποστάρω εδω για να πω:
1. Κωστάκη μπινέ!
2. Σιγά την ταινία...

mrmaiden
23-10-2010, 12:41
http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231064509

Σήμερα:touched:

asimoulis
25-10-2010, 01:38
χιλιοπαιγμένα πράγματα και απουσία στυλ.

Rwxamhs
25-10-2010, 01:41

asimoulis αριστεροπεριεργε καπου μου τα χαλας αν και κατι σωστο πας να πεις. ΚΤΔΜΓ
Το προβλημα δεν ειναι η απουσια στυλ, το προβλημα ειναι οτι η ταινια ειναι γιαλαντζι exploitation. Δηλαδη εγινε πιο τρου επειδη ειχε κοκκο το φιλμ και γρατζουνιες;

Tispanagias tamatia
25-10-2010, 01:47
Auto to aristeroperierge to xrhsimopoieis pio polu kai apo to space. Prosexe to.

Rwxamhs
25-10-2010, 01:49
Auto to aristeroperierge to xrhsimopoieis pio polu kai apo to space. Prosexe to.

Αφου ολο τετοιους εχει εδωμεσα, τι να γραφω; "Ασιμουλη Χρυσαυγε";

asimoulis
25-10-2010, 11:41

asimoulis αριστεροπεριεργε καπου μου τα χαλας αν και κατι σωστο πας να πεις. ΚΤΔΜΓ
Το προβλημα δεν ειναι η απουσια στυλ, το προβλημα ειναι οτι η ταινια ειναι γιαλαντζι exploitation. Δηλαδη εγινε πιο τρου επειδη ειχε κοκκο το φιλμ και γρατζουνιες;

και αυτό που λες. επειδή όμως έχω πρόβλημα στην έκφραση θα χρησιμοποιήσω εικόνες.

αν το στυλ είναι η σοκολάτα

http://blog.nielsen.com/nielsenwire/wp-content/uploads/2009/01/chocolate.jpg

το kill bill είναι αυτό

http://img.foodnetwork.com/FOOD/2006/12/11/12Days_Chocolate_Cheesecake_lg.jpg

και το machete αυτό

http://25.media.tumblr.com/tumblr_l4cmgsblxv1qc5kdko1_500.jpg

αν έχεις αρχίδια γράψε και σενάριο μάγκα.

Rwxamhs
25-10-2010, 11:51
machete = kill bill 2 > kill bill 1

casshern
25-10-2010, 13:34
kill bill 2 > kill bill 1

Θρασύτερο τρολλ ποστ έβερ.

Έχω μείνει μαλάκας.

Rwxamhs
25-10-2010, 13:36
kill bill 2 > kill bill 1

Θρασύτερο τρολλ ποστ έβερ.

Έχω μείνει μαλάκας.

λολ, τρολ να πεις τη μανα σου ΠΑΛΙΟΑΣΧΕΤΕ ΓΚΑΒΕ.

κιλ μπιλ ενα, απιστευτη μουφα, WANNABE Hong-Kong cinema, βαρετο μεχρι αηδιας
Στο 2 εκλεψε αβερτα καμποηκα και το σωσε καπως.

Drumsick
03-11-2010, 21:22
Σοβαρά τώρα σας άρεσε αυτή η ΜΑΛΑΚΙΑ?

casshern
03-11-2010, 21:39
Πράματι, υπερβολικοί παιάνες. Το είδα τις προάλλες και δεν θυμάμαι ούτε μισή σκηνή(/αλτσχάιμερ).
Αν υπήρξαν και παιάνες δηλαδή, ποιός διαβάζει ξανά το θρέντ!

freak brother
04-11-2010, 01:45

εισαι γυναικα

KoiliaSamprela
04-11-2010, 09:19
σε όσους δεν άρεσε ...
τι περιμένατε να δείτε δηλαδή? διότι η ταινία είναι αυτόματα στο τοπ 5 στο είδος της .

Drumsick
04-11-2010, 17:12

εισαι γυναικα

Είστε άμυαλα αγοράκια που τους αρκουν δυο ωραία μουνιά, λίγο γυμνό, όπλα, αίμα και σφαγές για να χαρακτηρίσουν μια ταινία γαμάτη.

Δέχομαι απόλυτα τον διαχωρισμό.

rat_poison
04-11-2010, 17:15
Πράγματι, οι άντρες κάνουν σινεμά με εκρήξεις και πούτσες, ενώ το αβαν-γκαρντ είναι τίγκα στις γυναίκες δημιουργούς.

Η προοπτική να σου αρέσουν και τα 2, το καθένα στον καιρό του και για τους λόγους του δε μας περνάει από το... μυαλό, ε;

cancer
04-11-2010, 17:17

εισαι γυναικα

Είστε άμυαλα αγοράκια που τους αρκουν δυο ωραία μουνιά, λίγο γυμνό, όπλα, αίμα και σφαγές για να χαρακτηρίσουν μια ταινία γαμάτη.

Δέχομαι απόλυτα τον διαχωρισμό.

i tainia eixe kai ploki. kai kali.
min pw kai epikairi.

BunnyDee
05-11-2010, 12:11
Εγώ, ομολογώ, για το Mexploitation του πράγματος έκατσα και τόδα, αλλά μετά μου έκανε ιδιαίτερη έκπληξη που... είχε όλα τα παραπάνω. Αν και... suspension of disbelief, η Alba με τον Machete? Δεν ξέρω - και δε με έπειθε η Alba, που πιθανότατα είναι δεύτερης-γενιάς Μεξικάνα, αλλά ούτε καν ο Trejo, εφόσον του ξέφευγε 'Αμερικάνικη (γιατί ουόοολη η Αμερική είναι οι ΗΠΑ)' προφορά, σε φάσεις.

Keeper Of The Seventh Son
06-11-2010, 11:32
to from dusk til dawn itan kalo, eixe senia ploki k plasare tis gomenes opws tha ithele na kanei to machete. to desperado itan kalo k eixe to xaraktira tou ekdikiti k swstous fonous, opws tha ithele na ta plasarei to machete. to machete twra itan ena megalo lathos, o rontrigkez itan panta vlakas ma etixe oi prwtes tou tainies na vgoun ws ek thaumatos poli kales. twra pou eixe ta fragka, eixe to kast, eixe k to xoligount apo pisw, fanike oti telika eftiakse mia eleini moufa, xwris stori, xwris atakes, xwris enan irwa tis prokopis. auto einai to neo cult/splatter movie gia noikokires. de tha ekplagw an gemisei to xoligount me tetoia anempneusta skoupidia ta epomena xronia.

to cult einai epitelous koul zitw! e den einai cult vre vlaka pleon!! oxi oti vlepoume tainies epeidis einai cult, alla to authentiko cult exei kati to omorfo, to machete itan ena trisakiro emetiko kolaz atairiastwn k anempneustwn pragmatwn. ektos tou oti oi kakoi pethanan swridon k teleiws akira, oi thanatoi de sou afinan kamia aisthisi katharsis kati aparaitito se tainies me ekdikites, afou to cult k to sapio sinema pigazei apo ta vasika enstikta tou anthrwpou!!!!!!!!

xilies fores rob zombie pou tin exei sto aima tou o anthrwpos tin t(H)rashila. kaliteros k apo rontrigkez alla k apo tarantino o opoios exei ksemwranei pleon teleiws

Dragonlord
06-11-2010, 11:56
to cult einai epitelous koul zitw! e den einai cult vre vlaka pleon!! oxi oti vlepoume tainies epeidis einai cult, alla to authentiko cult exei kati to omorfo, to machete itan ena trisakiro emetiko kolaz atairiastwn k anempneustwn pragmatwn. ektos tou oti oi kakoi pethanan swridon k teleiws akira, oi thanatoi de sou afinan kamia aisthisi katharsis kati aparaitito se tainies me ekdikites, afou to cult k to sapio sinema pigazei apo ta vasika enstikta tou anthrwpou!!!!!!!!
Αυτό που περιγράφεις είναι το σένιο χόλιγουντ, μέρος της καλτίλας είναι ο σταρχίδιαμου τρόπος προσέγγισης του στόρι.

Parasight
06-11-2010, 12:58
Ως γενικότερη παρατήρηση, μου φαίνεται εντελώς κουλό που τη σημερινή εποχή ο Tarantino, ο Rodriguez κλπ τρώνε τόσο θάψιμο και απαξίωση από πολλούς "ψαγμένους" "σινεφίλ". Μιλάμε για δημιουργούς των οποίων το κίνητρο ήταν αποκλειστικά και μόνο η geek αγάπη για τον κινηματογράφο ανεξαρτήτως είδους, αυτό τους έφτασε ως εδώ και τους έκανε πρωτοπόρους ενός ολόκληρου κινηματογραφικού ρεύματος, και αυτό και μόνο συνεχίζουν να κάνουν γράφοντας στα αρχίδια τους όλα τα υπόλοιπα. Σίγουρα υπεισέρχεται και το θέμα γούστου, αλλά μιλάμε συνήθως για "κριτικούς" που προσκυνούσαν Reservoir Dogs και Desperado την εποχή της κυκλοφορίας τους. Αλλά βλέπεις, σήμερα τον Tarantino τον ξέρει και η κουτσή Μαρία και θα κλείσει κι αυτή θέση για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας, άρα πώς μπορεί αυτό να είναι πια cool; Το cool πια ορίζεται περισσότερο από την τελευταία obscure δημιουργία του πανάγνωστου Ισλανδού σκηνοθέτη.
Στο φινάλε, δεν γίνεται κάτι να είναι cool αν αρέσει και σε άλλους.

Drumsick
06-11-2010, 14:44
Αναφέρετε reservoir dogs στο θρεντ της πατατάρας machete. Προβληματιστείτε.

Προσωπικά δε μ'αρεσε ποτέ ιδιαίτερα ο ταραντίνο, αλλά λολ ε.

Parasight
06-11-2010, 15:02
Αναφέρετε reservoir dogs στο θρεντ της πατατάρας machete. Προβληματιστείτε.

http://www.youtube.com/watch?v=nd6zGRTzhcY#t=4m25s

Marillion
06-11-2010, 15:57
εντάξει μωρέ μλκς δείτε το λίγο και απ'την πλευρά όπου πέρα απ'το τεχνικό κομμάτι που ομολογουμένως γαμεί, οι εν λόγω σκηνοθέτες δείχνουν βυζιά και κώλους με την πρώτη ευκαιρεία. θα πει κανείς και τι σημασία έχει. έχει μωρέ ειδικά όταν μιλάμε για τέχνες και ειδικότερα για το πως προβάλεις τα εκάστοτε βίτσια σου. εδώ στην ίδια μαλακία υπέπεσε και ο αρονόφσκι με τον παλαιστή που ανεξαρτήτως το πόσο μέτρησε, το τρίλεπτο στριπτιζ της τομει έγινε για να καυλώσουμε-ετε-ουνε. αν νομίζετε πως κάθε ξεγύμνωμα εξυπηρετεί τέτοιους σκοπούς, να πούμε πως σημασία έχουν οι ληψεις και τα εκάστοτε φετίχ της κάμερας τα οποία αν αγνοείτε επειδή έχετε πούτσα να ξέρετε ότι οι σκηνοθέτες τα βάζουν και τα τραβούν κατά αυτόν τον τρόπο συνειδητοποιημένα. το στυλ που λαμβάνουμε εμείς σαν γαμήστερο, είναι ουσιαστικά προέκταση των αισθήσεων και συγκεκριμένα της καύλας που μας προκαλουν οι επίμαχες σκηνές. γνωρίζετε πως είναι ανούσιες όμως έτσι; δλδ ανουσιες δεν είναι, αλλά στα όρια της τέχνης και συγκεκριμένα του κινηματογράφου, είνα φτηνά gimmicks που σε πρώτο βαθμό υποβαθμίζουν τον ρόλο της γυναίκας, σε δεύτερο τον σκηνοθέτη που θυσιάζει κάθε ηθική και τρίτον στον απλό άνθρωπο σαν εμένα και σένα που επηρεάζεται έστω και υποσεινήδητα.

βέβαια την έχω παίξει με το μασέτ 8 φορές αλλά όταν ηρεμώ τέτοια σκέφτομαι!

KoiliaSamprela
06-11-2010, 16:18
Ως γενικότερη παρατήρηση, μου φαίνεται εντελώς κουλό που τη σημερινή εποχή ο Tarantino, ο Rodriguez κλπ τρώνε τόσο θάψιμο και απαξίωση από πολλούς "ψαγμένους" "σινεφίλ". Μιλάμε για δημιουργούς των οποίων το κίνητρο ήταν αποκλειστικά και μόνο η geek αγάπη για τον κινηματογράφο ανεξαρτήτως είδους, αυτό τους έφτασε ως εδώ και τους έκανε πρωτοπόρους ενός ολόκληρου κινηματογραφικού ρεύματος, και αυτό και μόνο συνεχίζουν να κάνουν γράφοντας στα αρχίδια τους όλα τα υπόλοιπα. Σίγουρα υπεισέρχεται και το θέμα γούστου, αλλά μιλάμε συνήθως για "κριτικούς" που προσκυνούσαν Reservoir Dogs και Desperado την εποχή της κυκλοφορίας τους. Αλλά βλέπεις, σήμερα τον Tarantino τον ξέρει και η κουτσή Μαρία και θα κλείσει κι αυτή θέση για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας, άρα πώς μπορεί αυτό να είναι πια cool; Το cool πια ορίζεται περισσότερο από την τελευταία obscure δημιουργία του πανάγνωστου Ισλανδού σκηνοθέτη.
Στο φινάλε, δεν γίνεται κάτι να είναι cool αν αρέσει και σε άλλους.

έτσι απλά , μια χαρά τα λέει ο παράσιτος, συνεχίστε να διυλίζετε τον κώνωπα οι υπόλοιποι

Marillion
06-11-2010, 16:27
το σχόλιο του παρασαιτ αν και εύστοχο, είναι παντελώς άσχετο με το να κατηγορείς (εντιτ : κριτικάρεις καλύτερα) τους σκηνοθέτες για σεξισμό που χαρακτηρίζει τα έργα τους και που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορείς να αποδεχτείς-απολαύσεις-αποθεώσεις (διαλέγετε ότι σας εκφράζει). αν μιλάμε για ρεύμα αντιταραντινικών κτλ (που δεν έχω παρατηρήσει αλλά γενικά δεν είμαι ψαγμένος σινεφίλ) τότε σίγουρα δεν έχει να κάνει με το άνωθι επιχείρημα. εκτός αν λέτε να μην την πολυψάχνουμε όποτε τζάμπα μιλάμε, τζάμπα γράφουμε και τζάμπα επικοινωνούμε, μπορούμε απλά να την παίξουμε ομαδικά χωρίς πολλά πολλά.

βέβαια η χ δεν ξεκαθάρισε την θέση της (είναι λίγο άγαρμπη γενικά αλλά δεν μπορεί να εννοούσε κάτι άλλο) αλλά εγώ το κάνω και μην μου κάνετε άσχετα κόπυ πεηστ που τυχαίνει να σας εκφράζουν.

asimoulis
06-11-2010, 16:28
to from dusk til dawn itan kalo, eixe senia ploki k plasare tis gomenes opws tha ithele na kanei to machete. to desperado itan kalo k eixe to xaraktira tou ekdikiti k swstous fonous, opws tha ithele na ta plasarei to machete. to machete twra itan ena megalo lathos, o rontrigkez itan panta vlakas ma etixe oi prwtes tou tainies na vgoun ws ek thaumatos poli kales. twra pou eixe ta fragka, eixe to kast, eixe k to xoligount apo pisw, fanike oti telika eftiakse mia eleini moufa, xwris stori, xwris atakes, xwris enan irwa tis prokopis. auto einai to neo cult/splatter movie gia noikokires. de tha ekplagw an gemisei to xoligount me tetoia anempneusta skoupidia ta epomena xronia.

μάθετε μπαλίτσα

rat_poison
06-11-2010, 16:39
Το να χαρακτηρίζει κανείς τον Ροντρίγκες άσχετο, τυχερό και βλάκα μετά το Sin City και τα 4 δωμάτια (όπου είχε την καλύτερη ιστορία)...

Parasight
06-11-2010, 17:54
το σχόλιο του παρασαιτ αν και εύστοχο, είναι παντελώς άσχετο με το να κατηγορείς (εντιτ : κριτικάρεις καλύτερα) τους σκηνοθέτες για σεξισμό που χαρακτηρίζει τα έργα τους και που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορείς να αποδεχτείς-απολαύσεις-αποθεώσεις (διαλέγετε ότι σας εκφράζει). αν μιλάμε για ρεύμα αντιταραντινικών κτλ (που δεν έχω παρατηρήσει αλλά γενικά δεν είμαι ψαγμένος σινεφίλ) τότε σίγουρα δεν έχει να κάνει με το άνωθι επιχείρημα. εκτός αν λέτε να μην την πολυψάχνουμε όποτε τζάμπα μιλάμε, τζάμπα γράφουμε και τζάμπα επικοινωνούμε, μπορούμε απλά να την παίξουμε ομαδικά χωρίς πολλά πολλά.

βέβαια η χ δεν ξεκαθάρισε την θέση της (είναι λίγο άγαρμπη γενικά αλλά δεν μπορεί να εννοούσε κάτι άλλο) αλλά εγώ το κάνω και μην μου κάνετε άσχετα κόπυ πεηστ που τυχαίνει να σας εκφράζουν.
Με παρεξήγησες, δε σχολίαζα πάνω στην "κριτική" της Χ, η εναρκτήρια φράση του post μου το δείχνει αυτό. Εγώ πατούσα πάνω σε μια γενικότερη απαξίωση που επικρατεί εναντίον οτιδήποτε "ταραντινικού" τα τελευταία χρόνια.

Τώρα, όσον αφορά τον σεξισμό και τα βυζάκια και όλα αυτά, εχμ το προϊόν είναι αυτό, απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό, take it or leave it, it's a free country και όλα αυτά. Κι εγώ αηδίασα με το πώς πλασάρει ως φλώρους τους άντρες το Sex and the City ή με το πώς έκανε gay τα βαμπίρ το Twilight, αλλά δεν πρήζω τον κόσμο στα topics τους.

Επίσης:
Το να χαρακτηρίζει κανείς τον Ροντρίγκες άσχετο, τυχερό και βλάκα μετά το Sin City και τα 4 δωμάτια (όπου είχε την καλύτερη ιστορία)...+1
(αν και με σένα έχω διαφωνήσει καθέτως αλλού :P)

Marillion
06-11-2010, 18:07
καταρχάς δεν σε παρεξήγησα αφού δεν αναφέρθηκα ευθέως σε σένα όταν έγραψα αυτά που έγραψα. γενικά προσπάθησα να δικαιολογήσω το γιατί μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι (κυρίως γυναίκες ή τρομακτικά συνειδητοποιημένα,ευαισθητοποιημένα αρσενικά -φλωρούμπες, ημοκοράδες) που δεν γουστάρουν το έργο. το προιον μπορεί να απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί και την κάθε μαλακία που σου πετάνε. δηλαδή αν προσπαθείς να περιορίσεις την τέχνη δημογραφικά τότε τζάμπα κάνουμε την κουβέντα γιατί μου αναιρείς το δικαίωμα να πω την άποψη μου σε κάτι τόσο μαζικό όπως ο κινηματογράφος. και δεν λέω και παράλογα πράγματα. το θέμα με το σεξ εντ δε σίτυ είναι οτι ζεις σε πατριαρχική κοινωνία ρε παρασαιτ και το να δεις κάτι διαφορετικό στην τηλεόραση ή τον κινηματογράφο δεν αναιρεί την ήδη κυρίαρχη θέση που έχεις σαν λευκός άντρας στην κοινωνία (μην ξεφύγετε μουνάκια σας βλέπω) ούτε συντηρεί καμμιά αρνητική για σένα πραγματικότητα. άσε που τα παραδείγματα αυτού του τύπου είναι πενιχρά μπροστά στην μαζικότατη προβολή γυναικείων στερεοτύπων μέσω χόλυγουντ, ροκενρολλ, πορνογραφίας και τζου άλλεν οπότε αν σε πείραζαν θα έπρεπε να το κοιτάξεις. στην τελική δεν είναι και το ζήτημα να με φιμώνεις εμένα ή τον οποιονδήποτε επειδή δεν πράττεις παρομοίως σε αντίστοιχες περιπτώσεις, πολιτισμένοι άνθρωποι ημαστε και αν θέλουμε μια χαρά καταλαβαινόμαστε.

εντιτ : γκαβάδι έγραψα ότι βρήκα και εύστοχο το σχόλιο σου πιο κατω !!!

Parasight
06-11-2010, 18:21
Ρε είπα ότι με παρεξήγησες στο ότι σύνδεσες το σχόλιό μου με αυτό της Χ.

Από κει και πέρα,ποιος φιμώνει ρε συ Marillion, αλλά σχόλια του στιλ "είστε φαλλοκρατικά και άμυαλα γουρούνια και γι'αυτό σας άρεσε" δεν είναι κριτική αλλά κομπλεξικά σχόλια που εξυψώνουν το εγώ αυτού που το λέει και στην καλύτερη χρησιμεύουν για την έναρξη ενός καλού flame. Αντίθετη άποψη σαφώς και επιτρέπεται να υπάρχει, αλλά το να εκφράζεται αλαζονικά μόνο εποικοδομητικό δεν είναι.

edit:
Και τεσπα, αυτά τα περί πατριαρχικής κοινωνίας νομίζω πως είναι για άλλη κουβέντα, εγώ μιλούσα για το είναι ανούσιο να μπαίνω ανάμεσα σε φανμπόηδες και να προσπαθώ με νύχια και με δόντια να τους πείσω για το αντίθετο.

Marillion
06-11-2010, 18:27
όπως και να χει το κουότ έγινε γιατί έγραψα και ο σαμπρέλας ξαναπόσταρε το κείμενο σου το οποίο δεν είχε σχέση με το δικό μου και φαντάστηκα το έχωσε γιατί ήθελε να με αποπροσανατολίσει και άλλες μαθροκιές.
ε καλά προφανώς και το να μπαίνεις έτσι δεν βοηθά αλλα η άλλη τα εχει τα μπινελίκια για καλημέρα τι να κάνεις

Drumsick
06-11-2010, 19:35
:pink:

KoiliaSamprela
06-11-2010, 19:51
όπως και να χει το κουότ έγινε γιατί έγραψα και ο σαμπρέλας ξαναπόσταρε το κείμενο σου το οποίο δεν είχε σχέση με το δικό μου και φαντάστηκα το έχωσε γιατί ήθελε να με αποπροσανατολίσει και άλλες μαθροκιές.
ε καλά προφανώς και το να μπαίνεις έτσι δεν βοηθά αλλα η άλλη τα εχει τα μπινελίκια για καλημέρα τι να κάνεις

μετά είδα το πόστ σου βρε μπουνταλά.
Το ζουμί είναι ότι ταινίες σαν το Ματσέτε τις βλέπεις πίνοντας μπύρες με τα φιλαράκια και γελάς για καμιά εβδομάδα.
Τώρα όταν προσπαθείς να αναλύσεις κάτι παραπάνω είναι σαν να προσπαθείς να πεις ότι μαλάκες οι Σεξ Πίστολς γιατί ήταν κουλοί σαν μουσικοί.
Έγινε μεγάλος ντόρος για τον Ματσέτε kai το είδαν και άτομα που κάτω από άλλες συνθήκες θα προσπερνούσαν ... ε c'est la vie

00i00
06-11-2010, 20:01
...και σε τελικη αναλυσις...6 σελιδες φτασατε...οκ νυσαφι

Parasight
06-11-2010, 22:51
Κι εγώ δεν το έχω δει καν ακόμα ε :P

Keeper Of The Seventh Son
06-11-2010, 23:32
:|

GuardianOfIvorytower
25-12-2010, 00:17
Εγώ γούσταρα τρελά πάντως!

SpiritCrusher
25-12-2010, 00:43
Όλο μαλακίες.

Η ταινία ήταν μια χαρά γι αυτό που ήταν. Κατα κάποιο τρόπο ήταν παρωδία/tribute σε καμμένες ταινίες του είδους, κάτι που το ξέραμε από το trailer του στο Planet Terror. Ως αποτέλεσμα έβαλαν ότι κλισέ μπορούσαν και ότι χαζή ατάκα μπορούσαν να σκεφτούν. Εγώ ώρες ώρες γελούσα με το επιτηδευμένο over-the-top που υπήρχε παντού, από τις σέξυ νοσοκόμες με σούπερ μίνι και το έντερο μέχρι το γύρισμα πορνό με τον νέο κηπουρό.

Δηλαδή σοβαρά τώρα, η ταινία αρχίζει με μια γυμνή τύπισσα που κρύβει το κινητό της μέσα στο μουνί της. Νομίζετε ότι το έκαναν για να είναι κουλ και "ναι, γαμάει" ή ότι κάνουν πλάκα;

Marillion
25-12-2010, 00:47
γιατι κραζεις καλε εσυ, ποιο ειναι το προβλημα

SpiritCrusher
25-12-2010, 01:02
Γιατί κάθεστε και ασχολείστε 6 σελίδες τώρα για το όλο "ομγ, πρεπει να δείχνουν βυζιά και άντερα για να αρέσει στους άντρες" και μπλαμπλα ενώ η ταινία δεν τα έκανε για κανένα περίεργο λόγο, για τη πλάκα και τη σάτιρα της όλης υπόθεσης. Αν μη τι άλλο δεδομένου ότι τα παρατραβάει σε βαθμό αστειότητας δείχνει πως πιο πολύ τα κοροιδεύει παρά στηρίζει κάτι τέτοιο.

Μπορούσε κάποιος να κάτσει και να τα πει αυτά και χίλια δύο πράγματα ακόμα πχ για το Expendables ή για την <insert random action movie name here>, εκτός από αυτό. Δεν θέλει σεντόνια και μαλακίες, το έκαναν γιατί γούσταραν και πρέπει να γελούσαν κιόλας ενώ το έκαναν. Σαν να είστε δηλαδή σε λάθος θρεντ :P

Marillion
25-12-2010, 01:05
ναι ρε παιδί μου δε λεμε ότι ήταν σοβαροφανής ή κάτι απλά πίσω απτα νοήματα και τον ''χαβαλέ'' κρύβονται (δλδ ξεκάθαρα είναι) ορισμένα βαθύτερα πράγματα. αυτό που εσύ λαμβάνεις σαν χιουμοριστικό για κάποιον μπορεί να είναι οφφενσιβ και να εχει και τα επιχειρήματα για να το στηρίξει και γι'αυτό νομίζω είπαμε 2,3 πράγματα παραπάνω

SpiritCrusher
25-12-2010, 01:10
Πάνω πανω στη σελίδα, τελευταίο κομμάτι. Οποιος το βρήκε offensive έχει πρόβλημα, αυτό λέω. Η ταινία το κάνει πασιφανές με το που αρχίζει. Ξανά: Δεν είναι να το αναλύεις, αμφιβάλλω αν το έχουν σκεφτεί και οι ίδιοι τόσο πολύ. Έλεος, θυμήσου στο τέλος σκηνικό με το κατάνα, θυμήσου που τους δείχνει εναν εναν σε σταση νικητή, όλη η ταινία απο την αρχή ως το τέλος είναι μια παρωδία λέμε.

Machete don't text.

Marillion
25-12-2010, 01:16
νομίζω πως μια χαρά το χει σκεφτεί ο ροντρίγκεζ και χαζός δεν είναι και μην τον υποτιμάς. γενικά το χόλυγουντ είναι μια βιομηχανία που έχει ψάξει καλά τα ντεμογκραφικς της για να γίνουν όσο το δυνατόν πιο διευρυμένα. δεν είναι και ιδιαίτερα βαθυά ανάλυση αυτού του τύπου το σχόλιο πάντως και δεν λέει και κανένας να μην το δει οποιοσδήποτε θέλει, απλά το τονίζουμε γιατί είμαστε προφεμινιστ (όχι τις αξύριστες, τα ωραία κοριτσάκια εχει και τέτοια)

SpiritCrusher
25-12-2010, 01:34
Ο μόνος τρόπος να ειχαν μπλέξει ντεμογκραφικς στη συγκεκριμένη ταινία είναι με βάση αυτά να είχαν κάνει το τρέηλερ του Machete στο Planet terror με σκοπό να κάνει εντύπωση και μετά ο κόσμος να να ζητήσει να γίνει φουλ ταινία και να τους κάνουν να νομίζουν ότι αυτοί το ζήτησαν και δεν ήταν στημένο εξ αρχής (ανάσα). Αμφιβάλλω :!:

Από εκεί και μετά, τα βασικά και αστεία σημεία της ταινίας, τα είχαμε δει στο τρέηλερ. Δεν πιστεύω δηλαδή πως είπαν "οκ αρέσει στο κόσμο ας βάλουμε και αυτό και εκείνο για να αρέσει παραπάνω", απλά έγραψαν την υπόλοιπη ταινία στο ίδιο μοτίβο, έκαναν του κεφαλιού τους γιατί γούσταραν, πως να στο πω, "τζάμμαραν" μπροστά στη κάμερα. Πουθενά δε λέω ότι ο Ροντρίγκεζ είναι χαζός, ξαναδιάβασε τι λέω.

Harbinger of Death
25-12-2010, 05:19
Δεν κάθισα να διαβάσω το τόπικ. Η ταινία μου φάνηκε οδυνηρά κακή σε φάσεις, ακόμα και έχοντας υπ' όψιν ότι είναι επίτηδες over the top. Ήταν κακή άσχετα με το ότι το περιεχόμενο ήταν over the top, ήταν κακή η αλληλουχία των σκηνών και ο τρόπος που παρουσιαζόταν.

Αγαπημένη ατάκα (εκτός της κλασικής):

Αδερφός Machete: I don't kill anymore.
Machete: You don't kill any less, either.

:touched:

KoiliaSamprela
25-12-2010, 09:51
Η ταινία μου φάνηκε οδυνηρά κακή

και μόνο η χρήση αυτής της φράσης είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς ότι κακός έκατσε να την δεις.

Σε άλλα νέα ότι λέει ο SpiritCrusher

Drumsick
25-12-2010, 16:32
Α οκ. Οπότε είναι εντάξει να είναι μαλακιάρα ολκής, επειδή γύριστηκε σκόπιμα έτσι (λες και είπε κανείς πως τους βγήκε κατά λάθος).
Έγινε παιδιά, αγνοήστε τα προηγούμενα σχόλιά μου, ΓΑΜΗΣΕ η ταινία!

rat_poison
25-12-2010, 21:19
νομίζω το κουράσατε.
Αν σ'αρέσει το καλτ και τα b-movies η ταινία είναι η καλύτερη όλων των εποχών. Αν τη συγκρίνεις με Ζακ Τατί και Ίνγκμαρ Μπέργκμανν είσαι απλά βλάκας και δεν έχει αξία η γνώμη σου.

Harbinger of Death
25-12-2010, 22:25
Εγώ αυτό ήρθα να πω, ότι ακόμα και για καλτ κακή ήταν.

GuardianOfIvorytower
27-12-2010, 00:16
Τι να σας πω, όπως τη φανταζόμουν περίπου έτσι βγήκε. Μιλάμε για ταινία που εξελίχθηκε σε ταινία 90 λεπτών από ένα trailer 3 λεπτών. Κ φυσικά επιτηδευμένη να είναι b-movie κ cult, με υπερβολές φουλ κ ατάκες αμερικανιές κλπ κλπ. Άλλά ξέρω, περί ορέξεως...

h2he
27-12-2010, 00:51
Αμα αρχίζουμε να αναλύουμε το θέμα του σεξισμού και των υπόγειων μηνυμάτων στο Machete νομίζω ότι χάνουμε το παιχνίδι από την αρχή. Η ταινία είναι εκεί για να εκμεταλλευτεί τη ζήτηση που έχει οποιαδήποτε μορφή καλτ τελευταία (από προσπάθειες τύπου Expendables μέχρι τα remake της κάθε τελειωμένης 70s σπλατεριάς), η οποία έχει γιγαντωθεί στα περισσότερα πεδία τέχνης εδώ και χρόνια. Το είδα έχοντας αρκετά υψηλές προσδοκίες ότι θα περάσω καλά, ότι θα είναι καγκούρικα και παιδικά πορωτικό και μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα λίγο. Δεν μπορώ να το προσδιορίσω ακριβώς, είχε ξεκοιλιάσματα, βυζιά, ηλίθιες ατάκες, απλοϊκή σάτιρα και ό,τι άλλο θα περίμενε κανείς από μια ταινία του είδους αλλά κάπου το έχανε, και κυρίως πιστεύω ότι έφταιγε η ιστορία και η πλοκή (αλλά όχι μόνο αυτά). Τελικώς νομίζω ότι είναι η ίδια χαμένη ευκαιρία με το Expendables (και τα δυο θα μπορούσαν να είναι απείρως διασκεδαστικές ταινίες), αλλά δεν είχαν το πνεύμα των ταινιών που προσπαθούσαν να μιμηθούν. Ειδικά αν συγκρίνεις το Machete με το From Dusk till dawn που αναφέρθηκε κάπου νωρίτερα, είναι η μέρα με τη νύχτα, με το δεύτερο να είναι απείρως εξυπνότερο. Ίσως να επαναπαύτηκαν και λίγο κάτω από την κάλυψη της υπερ-πιστής fanboy-ικής αντιγραφές του οποιουδήποτε grindhouse δόγματος και ξέχασαν να δημιουργήσουν πραγματικά. Και πάλι όμως ξαναλέω ότι σε καμιά περίπτωση δεν τη λες πατάτα την ταινία (κρίνοντας την μόνο σε σχέση με το είδος φυσικά, οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση είναι λίγο ανούσια).

Mitsmann
27-12-2010, 03:59
δεν εχω δει το Μα(τ)σετε, αλλα σε πινκαρα γιατι σιγουλια σιγουλια, μαλακωσα μαλακωσα, επιστρεφεις.
αντε και ποστ στο Τζενεραλ Ντισκασσιον και θα εχει ολοκληρωθει.

Marillion
27-12-2010, 11:07
Αμα αρχίζουμε να αναλύουμε το θέμα του σεξισμού και των υπόγειων μηνυμάτων στο Machete νομίζω ότι χάνουμε το παιχνίδι από την αρχή. Η ταινία είναι εκεί για να εκμεταλλευτεί τη ζήτηση που έχει οποιαδήποτε μορφή καλτ τελευταία (από προσπάθειες τύπου Expendables μέχρι τα remake της κάθε τελειωμένης 70s σπλατεριάς), η οποία έχει γιγαντωθεί στα περισσότερα πεδία τέχνης εδώ και χρόνια.

ετερον εκατερον. για να τα δούμε τα πράγματα λίγο πιο ρεαλιστικά γιατί καταλήξαμε να συζητάμε άλλα πράγματα να πούμε πως η αναφορά στο μασέτ για σεξιστικό περιεχόμενο είναι συμπτωματική και δεν έχει να κάνει με το γεγονός πως η ταινία αποτελεί την επιτομή του ή το παράκανε στο συγκεκριμένο θέμα ξέρω γω. θα μπορούσαμε να χαμε μπει σε οποιοδήποτε τόπικ και να λεμε τα ίδια, ουσιαστικά μπήκα στη κουβέντα γιατί την προβάλανε σε αναρχοστέκι και συνέχισα γιατί νομίζω καταλάβαινα γιατί δε γουστάρει η μπαρμπ καί είπα να βγάλω τα μάτια μου. ακομα και αν το μασέτ εξυπηρετεί συγκεκριμένο σκοπό, ακόμα και αν είναι ωδή στην δήμητρα λιάνη παπανδρέου, ακόμα και αν ο ροντρίγκεζ χρηματοδοτεί το ίδρυμα κακοποιημένων γυναικών το γεγονός ότι οι λήψεις του (σαν σκηνοθέτης) επικεντρώνονται σε κώλους, βυζιά, μουνιά κτλ (edit : μεταξύ άλλων ε) δείχνει ότι η ταινία έχει male perspective και μάλιστα ολίγον βιτσιόζικό. σιγά τα νέα θα μου πείτε και τι περίμενες απ'το μασέτ. τπτ ρε αδέρφια δεν είναι το νόημα τι απαιτήσεις είχα εγώ απ'το μασέτ και απο οποιαδήποτε ταινία παρόμοιας θεματολογίας, το θέμα είναι οτι φτάσαμε να διασκεδάζουμε, να μην προβληματιζόμαστε, να το θεωρούμε φυσιολογικό και μαζί με μας να κάνουν το ίδιο και οι γυναίκες. και αν θέλετε να κάνουμε ένα απλό πείραμα, απλά σκεφτείτε πόσες φορές είδατε απροκάλυπτο male nudity οπουδήποτε (είτε παρωδία, είτε θρίλλερ, είτε κοινωνική ξέρω γω). και δε μιλάμε για το περιστασιακό κώλο απο δω και απο κει μιλάμε για κάμερα να λέει στον ηθοποιό τώρα θα δείξουμε με ζουμ το πουλί σου περίμενε λίγο. οκ υπερβολή γενικά να δείχνει οτιδήποτε με την κάμερα να υποδηλώνει φετίχ, να κεντράρει στο επίμαχο σημείο, να δίνει έμφαση κτλ. αν σας έρχετε κάτι (μπορεί να έχετε δει τπτ ψαγμένα ευρωπαικά αφού είτε σινεφίλ) για σκεφτείτε το entertainment value της σκηνής, ή γενικά το τι είχε να δώσει στη ταινία συνολικά και ελάτε πείτε το.

Marillion
27-12-2010, 12:54
επίσης αυτή εδώ η σκηνή γαμάει αλλά μην ψυχαναγκαστείτε για να κάνετε την σύνδεση με τα προηγούμενα. απλά δεν ήξερα που αλλού να την βάλω
cx0x9sv0HR0

h2he
27-12-2010, 17:44
Μαριλλιε, τα μεηλ νουντιτυ που λες μπορεί να μην υπάρχουν τόσο πολύ γιατί οι γυναικοκεντρικές ταινίες επικεντρώνονται σε άλλα πράγματα όταν θέλουν να πουλήσουν, γιατί απλούστατα άλλες προτεραιότητες έχουν οι περισσότερες γυναίκες (θες ότι αυτό είναι κατάληξη του πως έχει δομηθεί η (πατριαρχική?) κοινωνία γενικότερα, δεν θα στο αρνηθώ), το ζήτημα είναι ότι στις γυναίκες η βιομηχανία πλασάρει άλλα πράγματα, εκεί που στους άντρες πλασάρει βυζιά και κώλους (και άντερα). Αλλά ειλικρινά δε νομίζω ότι κάποιος θα γίνει σεξιστής (αν δεν είναι εξαρχής βλάκας ε) διασκεδάζοντας με το ματσέτε.

Marillion
27-12-2010, 18:42
τα λές καλά στις γραμμές 2 & 3. εγώ προσωπικά το ευχαριστήθηκα το μασέτι κάτι που μάλλον δεν έγινε κατανοητό απ'τα ποστ μου αλλά οκ. ήταν κουβέντα γενικότερης φύσεως όπως έγραψα. δεν θα κάνει σεξιστή κάποιον αλλά σίγουρα κατανοώ γιατί υπάρχει μια μερίδα που θα το κακοχαρακτηρίσει (ακόμα και αν φαίνεται γκρίνια σε μερικούς) και σίγουρα δεν καταλαβαίνω τον λόγο για να παίξει σε αναρχοαυτόνομο στέκι.

Dragonlord
27-12-2010, 20:08
Ούτε εγώ καταλαβαίνω το λόγο να πηγαίνεις σε αναρχοαυτόνομα στέκια αφού ευχαριστήθηκες τέτοια ταινία.

Marillion
27-12-2010, 20:15
τώρα δλδ τι θέλει να πει ο ποιητής με αυτό το ποστ; να βάλουμε και μια τσοντα να παίζει το στέκι αφού όλοι (κιεγω μαζί) θα την παιξουμε. να είναι και αντρεκγραου ιντυ παραγωγή. με κάνεις να φέρνω ακραία παραδείγματα και να καταντάω γραφικός με τέτοια ποστ τέρμα όμως.

Reject
27-12-2010, 20:21
γενικά σωστός ο Μαρίλλιον,αν και έχει το πιό σιχαμένο άβαταρ έβερ.
Από το Le Haine και το Zeitgeist πέρασαν στο Machette.Σε λίγο θα παίξει και Γαρδέλης εκεί μέσα,στανταράκι.

Dragonlord
27-12-2010, 20:40
Δεν είναι ότι δεν το καταλαβαίνω, αλλά ρε παιδί μου, είναι και λίγο υποκριτικό αυτό το "τώρα είμαστε σε αναρχοστέκι, είμαστε αντιρατσιστές, αντισεξιστές, αντιφασίστες, αντικαπιταλιστές και συμπεριφερόμαστε μόνο μέσα σε αυτό το πλαίσιο". Και ναι, αν είναι να πας σε τσοντοσινεμά (γιατί οι περισσότεροι προτιμάμε να τις βλέπουμε μόνοι μας, δεν ξέρω για σας), καλύτερα να το κάνεις σε αναρχοστέκι αφού είσαι σε αυτή τη λογική. Αλλιώς, αν διαφωνείς, μην το κάνεις καθόλου. Αφού θα το δεις το γαμημένο το μασέτε. Τι, ντρέπεσαι; Θα πας να τα σκάσεις σε μούλτιπλεξ ή θα το δεις μόνος σου; Γιατί να το κάνεις αυτό, αν σου αρέσει να βλέπεις ταινίες με άλλους (αν πηγαίνεις δλδ σε προβολές σε αναρχοστέκια); Δηλαδή προσωπικά αν υπήρχαν και σκυλάδες στη φάση θα προτιμούσα ένα στέκι να γίνεται ελληνάδικο μια φορά τη βδομάδα παρά να πηγαίνουν σε μαγαζιά. Και στην τελική είναι λεπτή η γραμμή ανάμεσα στον αντισεξισμό και τον πουριτανισμό. Και είναι και λίγο κάπως να θες να είσαι αναρχικός άθρωπας, χωρίς θεούς κι αφέντες και τα ρέστα, και να δέχεσαι να σου επιβάλει αυτή η φωνούλα μέσα σου το πού θα δεις μια ταινία (που θες να τη δεις και που θα σ'αρέσει κιόλα).

Reject
27-12-2010, 20:49
απλά ρε Ντράγκονλορντ πρέπει να τηρούνται και κάποια προσχήματα.Δεν είναι ζήτημα πουριτανισμού,είναι κουλτούρας.Και καμιά 15ετία πίσω αν γινόταν αυτή η προβολή στο Βιολογικό θα έπεφταν άγριες μάπες.έχουν πέσει για πολύ μικρότερες αφορμές.
πάντως εγώ αυτήν την μαλακία δεν την είδα,λόγω του ντόρου που έγινε την κατέβασα,και στο τέταρτο επάνω την έκλεισα.Όχι,δεν είμαι κουλτουρα/ζιπ/κιλότ,απλά μου φάνηκε μαλακιάρα του κερατά και δεν είχα όρεξη να χάσω 2 ώρες απο την ζωή μου.

Pinatero
27-12-2010, 20:59
πληροφοριακα το "Στεκι στο Βιολογικο" δεν ειναι "αναρχοστεκι" και διαχειριζεται απο πολλους και διαφορους. η Biologica ειναι μια ομαδα μερος του Στεκιου που κυριως χρονια τωρα διοργανωνει lives, και κανει και καποιες προβολες (τις τριτες που εχει το "καφενειο"). Η συγκεκριμενη ομαδα εχει βγαλει ολο κι ολο (αν δεν κανω λαθος) ενα κειμενο που εχει να κανει με την diy μουσικη. περα απο τις πολιτικες αντιληψεις (που συντριπτικα ειναι αναρχικες, δεν ειναι απολιτικ τα παιδια), σαν ομαδα εχουν ξεκαθαρα πιο "μουσικο" προσανατολισμο.
ετσι νομιζω πανω κατω οτι ειναι η φαση τους.
το γιατι και πως εκαναν μια τετοια προβολη δεν μπορω να εκφερω αποψη γι'αυτους.

Marillion
27-12-2010, 20:59
κοίτα ντραγκον προφανώς αναφέρομαι στο βιολογικό και η προβολη μασετ αυτοαναιρεί δικά τους λεγόμενα και κανονισμους. δεν κατακρίνω ούτε το γούστο τους ούτε την αισθητική τους, ούτε τις γενικότερες απόψεις τους ούτε τπτ, όπως και δεν κακοχαρακτήρισα κανένα στο θρεντ. βρίσκω τρύπες όμως μέσα στην ίδια τους τη λογική και επειδή δεν είσαι εξοικειωμένος σε ποια λογική αναφέρομαι σου παραθέτω αυτά που έχω απτο ζαιν τους :

Σαν συναυλιακή ομάδα λειτουργούμε με γνώμονα την diy ιδεολογία την οποία αντιλαμβανόμαστε ως απάντηση στην κονσερβοποίηση της μουσικής παραγωγής, την ισοπέδωση της δημιουργικής διαδικασίας και την προβολη στερεοτύπων μαζικής διασκέδασης και θεάματος. Προσπαθούμε να δρούμε με ενα συλλογικό χαρακτήρα που να μην καλλιεργεί την αυτοπροβολή, αναιρούμε τους ρόλους του οργανωτή θεατή ενώ ταυτόχρονα θέλουμε ο χώρος του στεκιού να προβάλει αντιλήψεις ενάντια στην κοινωνία του θεάματος

Το bar, η είσοδος και η προαιρετική συνεισφορά συμβάλλουν στα έξοδα των συναυλιών ενώ η τακτική δεν εξαγοράζει την πρόσβαση του στο συναυλιακό χώρο αλλά συνεισφέρει στο να πραγματοποιηθεί η συναυλία και να ενισχυθεί η ομαδα

μπορείς να πατήσεις στις λεπτές γραμμές πως το κείμενο αναφέρεται σε ένα 80% στα μουσικά αλλά ακόμα και έτσι αν δεν μπορείς να δεις την λούμπα που έκαναν τι να πω. γενικά ότι έχω πει το είπα (λίγο περιληπτικά) είναι η αλήθεια όταν έκανα λόγο για λογική μαγαζάτορα λίγες σελίδες πίσω, τα ίδια και για την ''υποκριτική'' συμπεριφορά μου.

πινατέρο γιατί παίζουμε με τις λέξεις. oι ίδιοι που έγραψαν το μουσικό είναι και αυτοι που προβάλαν το μασέτ (biologica squad ξεκάθαρα δεξιά στην αφίσα). και δηλώνουν αναρχικοί και πάρτο όπως θες συγκριτικά με τους κανονισμούς που έχουν θέσει. αυτά.

Pinatero
27-12-2010, 21:12
πινατέρο γιατί παίζουμε με τις λέξεις. oι ίδιοι που έγραψαν το μουσικό είναι και αυτοι που προβάλαν το μασέτ (biologica squad ξεκάθαρα δεξιά στην αφίσα). και δηλώνουν αναρχικοί και πάρτο όπως θες συγκριτικά με τους κανονισμούς που έχουν θέσει. αυτά.

ρε συ που παιζω με τις λεξεις, ειπα εγω οτι δεν καναν αυτοι την προβολη...
πεταξα μια επεξηγηση για τη διαφορα στεκιου κ biologicas που μαλλον δεν καταλαβες ακομα, οτι δεν ειναι μονο αυτοι που διαχειριζονται το στεκι.
και επισης παλι δεν ειπα οτι δεν ειναι αναρχικοι (απλα ειναι αναρχικη μουσικη ομαδα, πως να το εξηγησω αλλιως.., δεν εχουν κυκλοφορησει πολιτικο υλικο, περα που εννοειται και το κειμενο τους εχει πολιτικη χροια αλλα μεχρι εκει)

Marillion
27-12-2010, 21:16
ετσι όπως το είπες ήταν σαν να αφηνες να εννοηθεί ότι ήταν άλλοι αυτοί που το διοργάνωσαν το ηβέντ. αλλά ολα οκ τώρα. την κατάλαβα τη διαφορά απτο πρώτο σου ποστ και την γνωρίζω.
δεν έχει μόνο πολιτική χροιά το κείμενο είναι η πολιτική η ίδια πιστεύω. και εντάξει δεν το περιορίζω στις πολιτικές πεποιθησεις που εκφράζουν μόνο την ερμηνεία του όρου στην καθομιλουμένη από τον μέσο άνθρωπο (δλδ πολιτικη = κομματα, εκλογές, χαφιέδες κοκ).

Dragonlord
27-12-2010, 21:57
Σαν συναυλιακή ομάδα λειτουργούμε με γνώμονα την diy ιδεολογία την οποία αντιλαμβανόμαστε ως απάντηση στην κονσερβοποίηση της μουσικής παραγωγής, την ισοπέδωση της δημιουργικής διαδικασίας και την προβολη στερεοτύπων μαζικής διασκέδασης και θεάματος. Προσπαθούμε να δρούμε με ενα συλλογικό χαρακτήρα που να μην καλλιεργεί την αυτοπροβολή, αναιρούμε τους ρόλους του οργανωτή θεατή ενώ ταυτόχρονα θέλουμε ο χώρος του στεκιού να προβάλει αντιλήψεις ενάντια στην κοινωνία του θεάματος

Ρε παιδί μου. Δεν ξέρω τι παίζει ακριβώς με τα βορειοελλαδίτικα στέκια (ούτε με τα νότιο- καλά καλά) αλλά σε αυτό το quote τα μόνα που θα μπορούσες να πεις ότι έρχονται σε αντίθεση είναι από το bold το πρώτο και το τελευταίο. Και όλο αυτό είναι πολύ σχετικό. Πχ στην "προβολή στερεοτύπων μαζικής διασκέδασης" θα μπορούσα να σου πω ότι μαζική διασκέδαση είναι και οι συναυλίες και οι προβολές γενικότερα. Γιατί να μπει δηλαδή το όριο στο "προβολές ναι, απλά όχι *mainstream*"; Τα υπόλοιπα είναι άσχετα και φτάνουμε στο τελευταίο, ότι ο χώρος του στεκιού θέλουν "να προβάλλει αντιλήψεις ενάντια στην κοινωνία του θεάματος". Μα και μόνο το ότι ο θεατής (μπορεί να) είναι και συνδιοργανωτής είναι μια τέτοια αντίληψη. Δε χρειάζεται καν να φτάσεις στο περιεχόμενο του προβαλλόμενου υλικού. Αλλά ακόμα κι εκεί. Κάποιος θα μπορούσε να σου πει ότι το μασέτε σατιρίζει το mainstream, οπότε είναι σε αυτή τη λογική (μπορείς να διαφωνήσεις, αλλά είναι υποκειμενικό). Επίσης κάποιος άλλος θα μπορούσε να σου πει ότι το να είσαι ενάντια στην κοινωνία του θεάματος (ή μάλλον στη νοοτροπία του mainstream σινεμά) σημαίνει όχι να αποκλείεις εξ αρχής όλες τις "mainstream" ταινίες, αλλά να μη ρίχνεις το βάρος εκεί. Το μούλτιπλεξ θα σου δείξει σχεδόν αποκλειστικά τέτοιες. Το να προβάλεις μία ταινία που θεωρείς καλή κι ας μην είναι mainstream είναι η άλλη όψη του να προβάλεις μια ταινία που θεωρείς καλή κι ας είναι mainstream. Νομίζω καταλαβαίνεις τι λέω, ο ετεροκαθορισμός είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγεται. Αν μια ταινία σου αρέσει και δεν τη θεωρείς χάσιμο χρόνου, αυτό πρέπει να αρκεί για να την προβάλλεις κάπου. Τα πράγματα μερικές φορές είναι όντως τόσο απλά.

Marillion
27-12-2010, 22:12
Πχ στην "προβολή στερεοτύπων μαζικής διασκέδασης" θα μπορούσα να σου πω ότι μαζική διασκέδαση είναι και οι συναυλίες και οι προβολές γενικότερα. Γιατί να μπει δηλαδή το όριο στο "προβολές ναι, απλά όχι *mainstream*";

ναι καταλαβαίνεις βέβαια ότι εφαρμόζεις την δική σου λογική σε ένα κείμενο τρίτου άρα εικάζεις και το τι εννοούν αυτοί κατ επεκταση. και γω αυτό κάνω δε λέω, αλλά με μερικά στοιχειά παραπάνω ως προς την συνολική στάση τους.

το ίδιο και εδώ :

"να προβάλλει αντιλήψεις ενάντια στην κοινωνία του θεάματος". Μα και μόνο το ότι ο θεατής (μπορεί να) είναι και συνδιοργανωτής είναι μια τέτοια αντίληψη. Δε χρειάζεται καν να φτάσεις στο περιεχόμενο του προβαλλόμενου υλικού

όλα ωραία και άγια και αν μπει ένας απτο στέκι και μου τα φέρει έτσι θα πω σε πρώτη φάση οκ αλλά θα έχω να ρωτήσω παραπάνω άρα τα αντεπιχειρήματα που μου φέρνεις είναι λίγο στον άερα εφόσον δεν συνομιλώ με κάποιον υπευθυνο. το προσπάθησα πριν γράψω τα όσα έγραψα; όχι, γενικά και πάλι δεν κατακρίνω, ερωτήματα προς εσωτερική κατανάλωση είναι τα περισσοτερα που λέμε στο φόρουμ, αν μπει κάποιος και τα διαβάσει καλώς δεν θα τους κυνηγάω βέβαια είμαι απλός παρατηρητής. εδώ είχα σοβαρότερες ενστάσεις για θέματα που με αφορούν περισσότερο αλλά κατάλαβα πως δεν σηκώνουν μυγα στο σπαθί τους οι τύποι και το άφησα, δεν θα τρέχω για το μασέτυ.

το μασετ σατυρίζει το μεηνστρημ ενώ ταυτόχρονα το χρησιμοποιεί για προώθηση κοκ. ωραίο και γαμάτο αλλά τζούφιο σαν γενικότερη στάση. και αν κάποιος από ένα αυτόνομο στέκι μείνει στο τι κάνει και όχι στο τι μέσα έχει για να τα κάνει, τότε και οι πιστόλες που πέφτουν στις τοπικές μπάντες (τονίζω το τοπικές επίτηδες γιατί μόνο για τις εδώ ισχύει) επειδή παίζουν σε κλαμπς (ή αλλη πτυχή της ασυνέπειας που διαφαίνεται στην πολιτική τους δήλωση) χάνουν το νόημα τους

ντραγκον αν το μασετ το προβαλε το στρητ ατακ που έχει πάψει να λειτουργεί επειδή το γκρέμισαν δεν θα είχε γίνει αυτή η κουβέντα. γιατί δεν υπήρχε κανένα υπόβαθρο κανονισμών και καμμία εντολή. αλλά εξετάζουμε το θέμα σφαιρικότερα (αν και έχουμε ξεφύγει εδώ και ώρα) γιατί ενώ μεν στο συγκεκριμένο θέμα τα πάντα φαίνονται και είναι απλά, αυτοαναιρούντε απο κάποια που τα έχουν κάνει δύσκολα οι ίδιοι.

εντιτ : gtg γενικά, ποστάρετε ότι θελετε και τα λέμε σε μια βδομάδα, άντε τσηρς.

Dragonlord
27-12-2010, 22:35
Εχμ νομίζω ότι οι ενστάσεις σου θα κολλούσαν περισσότερο σε ένα τόπικ για το βιολογικό παρά για το μασέτε. Είπες ότι δεν καταλαβαίνεις το λόγο να παιχτεί σε αναρχοαυτόνομο στέκι και πάνω εκεί σου απάντησα. Για την ασυνέπεια της συγκεκριμένης ομάδας δεν έχω άποψη.

Marillion
27-12-2010, 22:56
ελα ρε συ μια φορά μίλησα γενικά (και πάλι έχοντας υπόψη ότι καταλαβαινουν οι περισσότεροι που αναφερόμουν και λίγο ξεχάστηκα πιθανότατα) αλλά στο μυαλό μου ήξερα σε τι αναφερόμουν. προφανώς και δεν πάει στο μασετ τόπικ έχω πει ότι πλατιάσαμε κάπως. τα περι σεξισμού γιαλλου ξεκίνησαν και αλλού κατέληξαν και κάναμε και έναν ωραίο κύκλο αλλά δε με πειράζει εμένα προσωπικά. άντε φευγω φευγω.

00i00
27-12-2010, 23:00
και καπου εδω να υπενθυμισομε οτι τοση ωρα παιδευετε τα δαχτυλα σας για το Machete

BunnyDee
27-12-2010, 23:12
Δεν άντεξα να μη σχολιάσω, πάλι...

1. Η μη σοβαρότητα της ταινίας νομίζω ότι αποδεικνύεται απλούστατα και περίτρανα απλά με το ότι ο Trejo νταραβερίζεται - όοοχι, πηδιέται κιόλας - με το απόλυτο babe. Απλά δε μπορείς να το δεις ρεαλιστικά αυτό. Δε μπορείς. Γουστάρεις (ή όχι), αλλά, ε, δε μπορείς.

2. Ελάτε τώρα, ρε σεις... Νομίζω ότι όλοι ξέρουμε ότι για να είναι κάτι cult, ορίζεται πολύ απλά με το ότι... διαφωνεί 'το κοινό' πάνω στο αν λέει ή όχι. Οπότε... ε, αυταπόδεικτα είναι cult, εφόσον διαφωνείτε για το αν λέει ή όχι, FFS!!!

nikolasfluxus
28-12-2010, 03:03
δηλαδή αμα πω εγώ οτι ο Νονός είναι μάπα ταινία,γίνεται καλτ? καλή φάση!

JnB
28-12-2010, 03:45
9 σελίδες για το Machete, μια ταινία που έγινε από ένα φτιαχτό trailer μόνο και μόνο για να διασκεδάσεις με τη γραφικότητά της.
Συνεχίστε.

Dragonlord
28-12-2010, 07:42
Δεύτερο ποστ στην ίδια σελίδα που περιέχει μόνο γκρίνια για τα πολλά ποστ. Επίσης εμένα μου άρεσε η ταινία, μπαναγαμηθείτε, το οφφτόπικ θρεντ έχει εφτά εκατομμύρια σελίδες να πούμε, άμα σας χαλάει μην μπαίνετε. Ξηγηθήκαμε; Μην τα πάρω. ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΩ.

ikonoklast
28-12-2010, 15:07
Νομίζω ότι όλοι ξέρουμε ότι για να είναι κάτι cult, ορίζεται πολύ απλά με το ότι... διαφωνεί 'το κοινό' πάνω στο αν λέει ή όχι. Οπότε... ε, αυταπόδεικτα είναι cult, εφόσον διαφωνείτε για το αν λέει ή όχι, FFS!!!
:moutza:

The Good Son
29-12-2010, 18:05
Περίμενα την ταινία και δεν την έβλεπα μέχρι να βγει στο σινεμά. Όταν βγήκε, δεν έβρισκα παρέα και βαριόμουν να πάω μόνη μου. Είχα ξενερώσει και από τα σχόλια φίλων ότι είναι ψιλομούφα. Τελικά την είδα χθες κατεβασμένη.

Τα συμπεράσματα ήταν αυτά που είχα και αρχικά.

ΕΠΟΣ - ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΗ.

cancer
30-12-2010, 09:45
8ee mou re malakes, travate kante ena forum me to xelm, den exoume kamia oreksi na diavazoume tis iperanaliseis sas les kai grafete meros tis ptyxiakis sas diladi.
to oti proekypse diafwnia gia to an paixtike auti i tainia sto viologiko de 8a to sxoliasw. sto oikologiko na paizotan kai na sas edinan antera na ta fate me to zori epeidi eiste zwa. akou pramata, les kai o anthrwpos einai ari8mos kai prepei na entassetai kapou kai na ypakouei sto kapou pou einai entagmenos, na mi parekklinei pote kai na mi dikaioutai na sximatisei diki tou apopsi. kapote ipirxe o kaiadas gia sas.

Η ταινία ήταν μια χαρά γι αυτό που ήταν. Κατα κάποιο τρόπο ήταν παρωδία/tribute σε καμμένες ταινίες του είδους, κάτι που το ξέραμε από το trailer του στο Planet Terror. Ως αποτέλεσμα έβαλαν ότι κλισέ μπορούσαν και ότι χαζή ατάκα μπορούσαν να σκεφτούν. Εγώ ώρες ώρες γελούσα με το επιτηδευμένο over-the-top που υπήρχε παντού, από τις σέξυ νοσοκόμες με σούπερ μίνι και το έντερο μέχρι το γύρισμα πορνό με τον νέο κηπουρό.

Δηλαδή σοβαρά τώρα, η ταινία αρχίζει με μια γυμνή τύπισσα που κρύβει το κινητό της μέσα στο μουνί της. Νομίζετε ότι το έκαναν για να είναι κουλ και "ναι, γαμάει" ή ότι κάνουν πλάκα;
ola osa anafereis emena mou fanikan tromera eurimatika.
gousta? oxi gousta, giati exo dei arketes tainies gia na eimai apolytos gia to oti gia to eidos itan iper-eurumatika. esi gela, ki ego gelasa fisika alla gelasa ekei pou itan skopos tou skino8eti na gelasw.

bare8ika na diabasw ta makroskeli post, apla lipamai pou diafwnw sta panta me pitsadoro. to from dusk till dawn itan apeira pio epifaneiako sigkritika me to machete - gia zompi milame re 8eio, e. e. sto machete oloi oi kakoi pe8anan se mia anametrisi ooooolwn twn kakwn me olous tous kalous. to poios kanonise poion einai h ka8arsi pou 8es.

opws eipa se proigoumeno post, i diar8rwsi twn kakwn itan tromaktika eufuis, politikos arxigos-mprostaris me pepoithiseis, simvoulos tou me skopimotites, vigilantes me tis dikes tous kai o drug lord apo apenanti pali me tis dikes tou. to poios sinergazotan me poion to kserei opoios eide tin tainia. kai kyriws opoios tin ksanade kserei poios den eixe kamia epafi me ton allo kai ti ginotan katw apto trapezi. oli i ka8arsi ir8e stin teliki maxi, sto poios skotwse poion.

emena an kati me xalase itan h i prezou h lohan me to 8eristiko pou eskase san kalogria vrike to iperoplo kai to dialysan oloi.

eiste ligo xazouliagkes kapoioi, pate ek8eiaste kamia tainia pou 8a vgei simera kai 8a ksexastei me8aurio giati auti i sigkekrimeni 8a meinei perissotero sti mnimi tou koinou apoti ta desperada kai ta dusks till dawns.

SpiritCrusher
30-12-2010, 12:58

ola osa anafereis emena mou fanikan tromera eurimatika.
gousta? oxi gousta, giati exo dei arketes tainies gia na eimai apolytos gia to oti gia to eidos itan iper-eurumatika. esi gela, ki ego gelasa fisika alla gelasa ekei pou itan skopos tou skino8eti na gelasw.

Aυτό λέω ρε περίργε, περίμενα μια απλή "μούφα", και βρήκα μια έξυπνη "μούφα" που κάνει πλάκα σε όλες τις υπόλοιπες. Καλά δεν είναι και καμιά ταινιάρα κατα την γνώμη μου, αλλά οκ.

cancer
30-12-2010, 13:18
to 8ema re karagkiozo einai oti den kanei plaka.
an tn ekane o scorceze 8a tan xwris ta tsontoeidi kai ta komiksoeidi stoixeia kai xwris to xioumor kai i ka8e pastaflora 8a milouse gia tin tainia tis xronias. apla o tipos evale to stoixeio tou mesa, daneiko men alla to stoixeio tou.
8es plaka? plaka. trava des kamia koultoura kai prospa8ise na paramiliseis gia to poso aparamilli itan, oxi esi, genika.

Harbinger of Death
30-12-2010, 16:54
to 8ema re karagkiozo einai oti den kanei plaka.

Χοχοχο. Ναι κάνει ΠΟΛΙΤΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΗ. Ε, ε;

sofi-k
31-01-2011, 21:41
Το ξεθαβω γιατι το ειδα επιτελους και το λατρεψα οπως οτι εχω δει απο Robert Rodriguez.
Αρκετα πολλες φατσες απο From Dusk Till Dawn και νταξει, Μισελ Ροντριγκεζ :pink:
Και Ντενιρος.
Και ειχε και πλοκη.

~ladykiller~
31-01-2011, 22:17
και δεν φταρνίστηκε και κανείς

sofi-k
31-01-2011, 22:53
Σε πινκαρα. :$

funishment
31-05-2013, 11:15
σταματήστε ό,τι κάνετε:

0_IjM63FH2o

ΜΑΤΣΕΤΕΕΕΕ. ΑΑΑ ΑΑΑ.

cynic
31-05-2013, 13:38
Day one cinema loipon .-

BURNIN AMBITION
01-06-2013, 15:52
απαπαπαπαπα επαθα ζημια. μαζι με χομπο γουιθ ε σοτγκαν κα ιτο πρωτο ματσετε δημιουργουν την απολυτη μπι μουβι εμπειρια. ανατριχιασα κανονικοτατα

atom_smasher
02-06-2013, 21:42
Το βαλα χθες να το δω και παρότι είχε 2 καλά σκηνικά, 2 καλά μουνιά και ο τυπάς έχει στυλ, ένιωθα πως χάνω τον χρόνο μου και το κλεισα καπου στην 1:10

tsonos
02-06-2013, 21:52
http://i.imgur.com/drw6cjN.jpg