PDA

View Full Version : [Cinema] The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009)

Ingolemo
16-10-2009, 03:08
http://www.imdb.com/title/tt1054606/

6jU3AimFaz0

H kainourgia tainia tou Terry Gilliam kai h teleutaia tou Heath Ledger (pethane enw thn gyrizan).

Fainetai epos.

bonus:behind the scenes
uGJ4xJsgEo8

BunnyDee
16-10-2009, 22:48
Καίγομαι να βγει, όμως. Καταρχάς, για το όλο trick, που κάλυψε το γεγονός ότι του πέθανε ο Heath Ledger στη μέση των γυρισμάτων με τη βοήθεια του Johnny Depp, του Jude Law και του Colin Farrell, που τους πάω και τους τρεις έτσι κι αλλιώς (και πραγματικά εύχομαι ότι η μαγκιά της πατέντας αυτής θα είναι αυτό που θα του σπάσει επιτέλους τη γκαντεμιά του Gilliam - πάει τώρα να ξαναπροσπαθήσει το The Man Who Killed Don Quixote άλλωστε, μακάρι να του κάτσει αυτή τη φορά). Αλλά αυτό που επίσης το θεωρώ γαμάτο είναι ότι το Διάβολο τον παίζει ο Tom Waits!!! Έχει πολλούς λόγους για να πωρωθεί κανείς αυτή η ταινία, που θα μου έφτανε το ότι είναι του Gilliam δηλαδή, αλλά... κρατήστε με, πωρώνομαι.

Parasight
16-10-2009, 22:52
Ένα χεράκι κάποιος ρε παιδιά;

BunnyDee
17-10-2009, 00:13
:dfinger: να

FIXXXER
17-10-2009, 03:44
Καλα κι εγω γουσταρω κτλ αλλα επειδη ειναι Γκιλιαμ δε σημαινει οτι θα ειναι και αριστουργημα. Ελπιδοφορα πολυ παντως. Το τρικ, σιγα το τρικ...

BunnyDee
17-10-2009, 13:10
Η μαγκιά βασικά του ότι βρέθηκε σε tight spot και του έκατσε και το ξεπέρασε και βγήκε κι από πάνω'.

Parasight, τι δεν κατάλαβες ακριβώς; Let me put this step-by-step:
- Ο Heath Ledger πέθανε στα γυρίσματα της ταινίας (αν δεν το πήρες χαμπάρι σχεδόν 2 χρόνια πριν από τώρα), ενώ ήταν να είναι βασικός χαρακτήρας (όχι όμως ο Doctor Parnassus με τ' όνομα, ή ο διάβολος).
- O Terry Gilliam, σκηνοθέτης της ταινίας και αρκετά οτινάνες ώστε να βρίσκεται συχνά σε μπελάδες, ζορίστηκε με το predicament αυτό, που είναι το δεύτερο μεγάλο-predicament που φαινομενικά θα τον εμπόδιζε να ολοκληρώσει την ταινία μετά το The Man Who Killed Don Quixote που είχε προσπαθήσει να γυρίσει και συνέχεια του τύχαιναν αναποδιές, τις οποίες και μπορεί να δει κανείς στο The Adventures of Baron Munchausen.
- Αλλά επειδή είναι ο Gilliam και είναι γαμάτος και πρώην Monty Python και γαμάτος και τον αγαπάμε, σκέφτηκε / του έκατσε να τελειώσει την ταινία βάζοντας το Johnny Depp, το Jude Law και τον Colin Farrell να 'συμπληρώσουν' το ρόλο του Heath Ledger, γιατί, αν δεν το ανέφερα, είναι γαμάτος και καλλιτεχνάρα και γαμάτος.
- Τώρα περιμένουμε σα-να-μην-υπάρχει-αύριο να βγει η ταινία, γιατί όλα μας λένε ότι θα είναι κι αυτή φοβερή (...όχι 'γαμάτη', αυτό είναι ο Gilliam, τι δεν κατάλαβες; ), και το ότι κατάφερε να τη γυρίσει τελικά του έδωσε κουράγιο / όρεξη / τρόπους να ξαναπροσπαθήσει το The Man Who Killed Don Quixote, γιατί άντε.
Δεν ξέρω, Parasight, man, ελπίζω να σε βοήθησε αυτό το χεράκι, εκτός αν προτιμάς το προηγούμενο, καταλαβαίνω.

enitharmon
17-10-2009, 23:35
με όλο το σεβασμό μπανιντι, νομιζω ότι ήθελε ένα χεράκι βοηθείας για λινκ (για κατέβασμα, καταλαβαίνεις)

BunnyDee
18-10-2009, 11:25
Α...

Parasight
18-10-2009, 12:09
κρατήστε με, πωρώνομαι.Για εδώ ήταν το χεράκι, δε μπορούσα μόνος μου ντε.
Πολλή κακή προδιάθεση εδώ μέσα ρε παιδί μου πωπωωω :P

funishment
18-10-2009, 16:42
Ωπ. Ωραίο φαίνεται.

wagneriandandy
18-10-2009, 16:59
Το τρειλερ φαινεται υπεροχο. Μακαρι να γαμησει!

wagneriandandy
25-11-2009, 22:27
Johnny Depp, Colin Farrell and Jude Law have donated their earnings from new movie 'The Imaginarium of Dr. Parnassus' to Heath Ledger's daughter Matilda.

The actors - who replaced Heath following his death from an accidental prescription drugs overdose in January - wanted to give their money to Heath's two-year-old child with actress Michelle Williams to ensure she has a secure future.

The movie's director Terry Gilliam said: "The three actors were totally heroic coming in. This doesn't happen very often - where there's a tragedy like this, and very famous, very successful actors suddenly say, 'OK, we'll do whatever it takes to help.'

"They came, they did the work, they allowed the movie to be finished, they didn't take money - the money goes to Heath's daughter. That's extraordinary!

"I am so glad these guys are so humble. That's why they make a great addition to the film. It will be bittersweet seeing this movie knowing he was filming it only days before he died. This picture still hurts to see because as we all know he did die a couple of days after this picture was taken. My thoughts will always be with Heath."

Johnny, Colin and Jude will all play Heath's character Tony as he is transported into three separate dimensions, which he accesses via a paranormal mirror belonging to a travelling theatre troupe.

Ενταξει, δεν εχω λογια...

jack the ripper
25-11-2009, 22:48
οντως

η ταινια καλη αλλα δε με τρελανε κιολας

BunnyDee
25-11-2009, 23:54
Δημοσιογραφική;

Εμένα, πάντως, το respect μου πάει περισσότερο στο πώς το έσωσε μετά το θάνατο του Heath βάζοντας τους 3 hotties να τον 'συμπληρώσουν', παρά στην... καλοσύνη αυτής καθεαυτής της ταινίας. Ειδικά μετά την Gilliam-curse φάση. Πράγμα που οδήγησε στο να ξαναπαλεύει τον Munchausen, κιόλας... Μπορεί να γιατρεύτηκε, δηλαδή! (όχι ότι παίζει να γίνει πάλι τόσο γαμάτος όσο πριν χωρίς το κάψιμο που τον οδήγησε εκεί in the first place... Brothers Grimm κι άλλα meh πράγματα θα μας σερβίρει μη-καμμένος, φοβάμαι, αλλά αυτό είναι μια άλλη, μεγάλη κουβέντα).

FIXXXER
26-11-2009, 01:33
Johnny Depp, Colin Farrell and Jude Law have donated their earnings from new movie 'The Imaginarium of Dr. Parnassus' to Heath Ledger's daughter Matilda.

The actors - who replaced Heath following his death from an accidental prescription drugs overdose in January - wanted to give their money to Heath's two-year-old child with actress Michelle Williams to ensure she has a secure future.

The movie's director Terry Gilliam said: "The three actors were totally heroic coming in. This doesn't happen very often - where there's a tragedy like this, and very famous, very successful actors suddenly say, 'OK, we'll do whatever it takes to help.'

"They came, they did the work, they allowed the movie to be finished, they didn't take money - the money goes to Heath's daughter. That's extraordinary!

"I am so glad these guys are so humble. That's why they make a great addition to the film. It will be bittersweet seeing this movie knowing he was filming it only days before he died. This picture still hurts to see because as we all know he did die a couple of days after this picture was taken. My thoughts will always be with Heath."

Johnny, Colin and Jude will all play Heath's character Tony as he is transported into three separate dimensions, which he accesses via a paranormal mirror belonging to a travelling theatre troupe.

Να ρωτησω κατι, μπορει να ειναι και ηλιθιο βεβαια. Εννοειται γαματη η κινηση και την επικροτω, αλλα η κορη του Χιθ Λετζερ και της Μισελ Γουιλιαμς λογικα εχει εξασφαλισμενο μελλον ουτως η αλλως, τα λεφτα απο τους μισθους του Τζονι Ντεπ και των αλλων δε θα κανουν την τραγικη διαφορα. Γιατι να μην πανε τα λεφτα αυτα σε καποιο ιδρυμα απεξαρτησης απο διαφορες ουσιες (εστω κι αν ο αλλος ειχε θεμα με αυπινες και υπνωτικα χαπια, δεν παυει να ειναι εξαρτηση) ή εν πασει περιπτωση καπου καλυτερα για την οικονομικη ισορροπια του κοσμου?

jack the ripper
26-11-2009, 03:22
οχι οχι δημοσιογραφικη..απλα παιζεται εδω ενα μηνα περιπου

wagneriandandy
26-11-2009, 03:52

Να ρωτησω κατι, μπορει να ειναι και ηλιθιο βεβαια. Εννοειται γαματη η κινηση και την επικροτω, αλλα η κορη του Χιθ Λετζερ και της Μισελ Γουιλιαμς λογικα εχει εξασφαλισμενο μελλον ουτως η αλλως, τα λεφτα απο τους μισθους του Τζονι Ντεπ και των αλλων δε θα κανουν την τραγικη διαφορα. Γιατι να μην πανε τα λεφτα αυτα σε καποιο ιδρυμα απεξαρτησης απο διαφορες ουσιες (εστω κι αν ο αλλος ειχε θεμα με αυπινες και υπνωτικα χαπια, δεν παυει να ειναι εξαρτηση) ή εν πασει περιπτωση καπου καλυτερα για την οικονομικη ισορροπια του κοσμου?

Ξερωγω? Εκριναν πως τα χρειαζεται περισσοτερο η μικρη.
Εβγαλα το καπελο απο τη στιγμη που επαιξαν αφιλοκερδως ,απ' οτι λενε τουλαχιστον, κι εκαναν αυτη τη χειρονομια. Τωρα λεπτομερειες σχετικα με την οικονομικη κατασταση της μικρης δε γνωριζω...

BunnyDee
26-11-2009, 16:00
^
Συμβολική κίνηση, θεωρώ... Γι' αυτούς τους τύπους, φαντάζομαι, τα ποσά αυτά είναι σα λουλούδια, ξερωγώ, και θα ήθελαν να pay their respects κλπ...

Jack the ripper,
πού είναι το 'εδώ', αλήθεια; Νόμιζα πως ήταν διεθνής πρεμιέρα σήμερα.

jack the ripper
26-11-2009, 16:04
londino...sovara to eida prin 3 evdomades peripou..kai den itan tpt eidiki dimosiografiki klp

BunnyDee
26-11-2009, 20:01
Ναι, Λονδίνο πολλές βγαίνουν πιο πρίν (και πολλές πιο μετά). Απλά νόμιζα γι' αυτό ότι δεν είχε βγει ήδη κάπου... Τεσπά, καλή φάση, ως τώρα μόνο από κόσμο που το είχε δει σε preview είχα ακούσει (ελάχιστοι δηλαδή). Θα ρωτήσω αν το είδε εκει πάνω και κανας άλλος, λοιπόμ.

wagneriandandy
28-11-2009, 03:20
Πληρης απογοητευση.... Δυστυχως μπορω να πω οτι ο Γκιλλιαμ το εχει χασει πια... Ειχα υψηλες προσδοκιες γι αυτην την ταινια και μου τις εκμηδενισε.
Απλοικο σεναριο, ανισσοροπη εξελιξη της ιστοριας, παστωμενη με πομπωδη γραφικα που δε προσθετουν στη μαγεια αλλα γεμιζουν απλα το χωρο... Ειχε καποιες καλες "γκιλλιαμ" σκηνες αλλα ελαχιστες σε σχεση με τις δυο ωρες προβολης.
Κριμα ρε γμτ, κριμα.... Οχι αλλες πατατες απο μεγαλους σκηνοθετες,οχι αλλο καρβουνο...

Comte de Saint-Germain
28-11-2009, 23:00
Πάνω-κάτω ό,τι είπε ο ντάντυ... Για μένα το πιο απογοητευτικό ήταν ότι ενώ υπήρχαν αρκετές σκηνές μέσα που ήταν απίθανες ιδέες και αν τις εκμεταλλευόταν σωστά θα έβγαζε αριστούργημα, το συνολικό έργο έπασχε πολύ από απόψεως πλοκής, το σενάριο ήταν απλοϊκό. Συνολικά σαν ταινία δεν ήταν άσχημη, αλλά το να είναι μια σκηνή απίστευτη και μετά να κάνει μια τεράστια κοιλιά και μετά πάλι απίστευτη σκηνή, ε ναι, το θεωρώ κρίμα.

BunnyDee
29-11-2009, 04:38
Ένοιωσα ότι δεν εκμεταλλεύτηκε καθόλου όσο θα μπορούσε τις φάσεις που ήταν μέσα στο μυαλό του Parnassus. Ενώ θα μπορούσε ευκολότερα εκεί, εφόσον οι ηθοποιοί... ζούσαν ακόμα.

Πάντως, έπαιζε Gilliamιά στην αισθητική της ταινίας κλπ, σε τεράστιο βαθμό, και λάτρεψα το πώς ο σχωρεμένος ο Ledger έκανε την quasi-cockney προφορά.

Comte de Saint-Germain
29-11-2009, 13:54
Εμένα μου ξύπνησε σημαντικά πρώτη φορά το ενδιαφέρον

στη σκηνή που η σκάλα διαλύεται και γίνεται ξυλοπόδαρα :pink:

η οποία ήταν και από τις πιο ωραίες σκηνές της ταινίας κατ εμέ.

έντιτ: επίσης κατά κοινή παραδοχή ο Tom Waits ίσως ο πιο θεούλης από όλους, πινκς και για αυτόν.

BunnyDee
29-11-2009, 14:10
Θεούλης; Ο διάβολος ήταν, αφού! :P
Πάντως, ναι, γαμάτος ήταν!

wagneriandandy
29-11-2009, 14:46
Το χει ο ατιμος. Αντε να τον ξαναδουμε συντομα!

Comte de Saint-Germain
29-11-2009, 15:02
Θεούλης; Ο διάβολος ήταν, αφού! :P

:-D

Nodoordonotthereisnotry
30-11-2009, 04:00
Ωραίο ήταν ρε σεις.

Mostos
30-11-2009, 04:03
+2

BunnyDee
30-11-2009, 15:46
Doordonotthereisnotry, εγώ δεν είμαι απ' τους κακούς που είπαν ότι δεν τους άρεσε, του Gilliam μ' αρέσει ακόμα και το Brothers Grimm, καλά πέρασα... :P

Kelldorain
01-12-2009, 02:05
Μέτριο σχετικά, θα μπορούσε να παίξει πολύ περισσότερο με ψυχεδέλειες στο imaginarium και γενικότερα να ασχοληθεί περισσότερο με αυτό. Είχε καλές σκηνές (Tom Waits ωραία ερμηνεία), αλλά ήταν λίγο ανισσόροπο όπως λέτε και έκανε και αρκετές κοιλιές.

Esteban
01-12-2009, 14:05
Βαρετό κι αδιάφορο τελικά.

Αλλά ότι βλέπεται βλέπεται.

BunnyDee
01-12-2009, 16:04
Σκεφτόμουν, βασικά, ότι μ' άρεσε που ο διάβολος δε γούσταρε να νικήσει στο στοίχημα. Narrative causality κλπ, και βολικό κι όλα αυτά, αλλά ως ιδέα ήταν καλή, κι έχει ωραίες... φιλοσοφικές προεκτάσεις.

Comte de Saint-Germain
01-12-2009, 19:11
Καλά, φιλοσοφικές προεκτάσεις δεν έχει, αλλά ωραίο ήταν. :P

Βέβαια αν ο διάβολος δεν ήταν ο Waits παίζει και να χε περάσει αδιάφορο, απλώς έπαιζε γαμάτα.

nikolasfluxus
05-12-2009, 19:01
μούφα.
-πολύ επιφανειακό(και δυιστικό μέχρι αηδίας,χωρίς να τα μπλέκει όσο θά'πρεπε)
-πολύ γραφικό και εφφέ(όχι πάντα καλό) ρε παιδί μου
-α και ξέχασα:δεν σε βάζει και πολύ σε ατμόσφαιρα παραμυθιού να βγάλεις γούστα

-κάποιες ωραίες εικόνες,κάποιες ωραίες ερμηνείες,αλλά νταξ

ο τερρυ γκιλιαμς με απογοήτευσε προσωπικά

antimusic
17-12-2009, 17:58
meh μετριότητα. μόνο εκεί στο φινάλε μας έκανε μια ευχάριστη έκπληξη αλλά δεν ήταν αρκετή.

η σκηνή με μπάτσους-φουστάνια μάνας montypython-ική απόλαυση πάντως.

Tispanagias tamatia
29-12-2009, 14:28
Τελικά όσες ταινίες του τερρυ είδα, ενώ έχουν κάποιο ενδιαφέρον, σου προσφέρουν απλόχερα μια γλυκιά βαρεμάρα.

BunnyDee
29-12-2009, 15:07
Κάτσε, μιλάς και για τις παλιές τώρα; Και για το Brazil ξερωγώ;! Και για το Time Bandits;! Και για το Fear and Loathing;!:!::!::!:

Tispanagias tamatia
29-12-2009, 15:16
Μιλάω για το fear and loathing και το brazil, ναι.

Το 1ο παρά το γεγονός ότι είναι απίστευτη μεταφορά από τη βιβλιάρα του hunter s thompson, από κάποιο σημείο και μετά κουράζει. Την αγαπώ την ταινία και την έχω δει αρκετές φορές αλλά πραγματικά κουράζει.

Το brazil, είναι φοβερή ταινία για τα δεδομένα της εποχής που βγήκε. Απίστευτα όλα αλλά τεράστια, και κάπου κάνει κοιλιά.

Δλδ παρά τη φοβερή του δουλειά, μπλα μπλα μπλα, αργά ή γρήγορα θα με κουράσει.

MaX Payne
29-12-2009, 15:31
και 12 monkeys?

wagneriandandy
29-12-2009, 16:34
Που κανει κοιλια το Μπραζιλ? Δν ειναι κακο να ειναι μεγαλη μια ταινια, αντιθετως την απολαμβανεις αρκει βεβαια να εχει κατι να δειξει και το Μπραζιλ εχει μπολικο. Και σιγα τη μεγαλη 2 ωρες....
Στο Ιματζιναριουμ πραγματι βαριεσαι γιατι ειναι παπατζα αλλα στο Μπραζιλ, Μουνχαουζεν και τους 12 πιθηκους? Το φιαρ δε το χω δει ακομη δυστυχως :/

Candiru
29-12-2009, 22:52
ε θα το δω σε dvd για να μην κλάιω τα λεφτά μου

BunnyDee
29-12-2009, 23:37
Δεν ασχολούμαι μωρέ, απόψεις / γούστα είναι αυτά, δεν έχει νόημα να τα συζητάς πιστεύω πέρα από το να δηλώνεις αν σ' αρέσει / δε σ' αρέσει κάτι... Λες και θα πείσεις τον άλλο, και θα πει 'ναι, τελικά δίκιο είχες, εντάξει τότε' :P
Απλά μου έκανε εντύπωση, επειδή ήταν η πρώτη φορά που άκουγα κάτι τέτοιο και συνήθως όχι μόνο αρέσουν πολύ τα παλιότερά του σε όσους ξέρω, αλλά πολλοί έχουν και για αγαπημένη ταινία γενικά το Brazil ξερωγώ...

Drumsick
02-09-2010, 16:29
Ψιλομαλακία τελικά. Κρίμας.

Parasight
06-09-2010, 21:16
Μιλάω για το fear and loathing και το brazil, ναι.

Το 1ο παρά το γεγονός ότι είναι απίστευτη μεταφορά από τη βιβλιάρα του hunter s thompson, από κάποιο σημείο και μετά κουράζει. Την αγαπώ την ταινία και την έχω δει αρκετές φορές αλλά πραγματικά κουράζει.

Το brazil, είναι φοβερή ταινία για τα δεδομένα της εποχής που βγήκε. Απίστευτα όλα αλλά τεράστια, και κάπου κάνει κοιλιά.

Δλδ παρά τη φοβερή του δουλειά, μπλα μπλα μπλα, αργά ή γρήγορα θα με κουράσει.Συγνώμη ρε φίλος, αλλά από απορία και μόνο, έχεις δει μια ταινία "κάμποσες φορές" και μετά αποφασίζεις ότι κουράζει; Δλδ μετά την πρώτη φορά, σε έδεναν μπροστά στην οθόνη ξέρω γω;
Λογικό είναι να σε κουράζει μια ταινία αν την έχεις δει 5 φορές πχ. Κι εγώ είχα πωρωθεί με το Requiem for a Dream όταν είχε βγει, τόσο που το έβλεπα τουλάχιστον 2 φορές το μήνα για ένα διάστημα. Ε τώρα δεν αντέχω να δω ούτε δευτερόλεπτο, λογικό είναι.

FIXXXER
21-02-2011, 01:43
Η πρωτη ωρα με κερδισε παντελως, βρηκα πολυ ωραια την ιδεα και γενικα μαρεσουν τα παραμυθια και τα στοιχηματα στις ταινιες. Η δευτερη ωρα με κουρασε τοσο πολυ που ενιωθα πολυ χλιαρα μετα το τελος. Σε φαση οκ, και τι εγινε. Κριμα, γιατι ειχε πολυ potential. Οπτικα παντως πανεμορφο και τεραστιο πινκ στην Lily Cole που ειναι και απο το Τορκι :pink: . Γενικα για Terry Gilliam μιας και τον πιασατε, λατρευω 12 Monkeys και Fear And Lothing In Las Vegas, βαριεμαι ανελεητα Brasil και μακαρι να μην ειχα δει ποτε το Time Bandits. To Βrothers Grimm το ειδα πολυ ευχαριστα.

Γαματοι ολοι οι ηθοποιοι, πολυ καλο καστινγκ, Tom Waits εδωσε ρεστα