View Full Version : Λιμάνια
enitharmon
15-10-2009, 12:00
πείτε τίποτα σοβαρό
τα λιμάνια όντως είναι κερδοφόρα; αν ναι, γιατι πουλήθηκαν;
ξερει κανεις να πει καμια ιστορια;
μπιζαριος
15-10-2009, 12:05
τι εννοεις πουληθηκαν? ποια λιμανια? μπορεις να εξηγησεις και σε εμας που δεν διαβασαμε/μαθαμε τι εγινε?
αυτοί που φορτώνουν πάντως, παίρνουν 4000 το μήνα, κάθονται και πίνουν καφέδες όλη μέρα και πληρώνουν κανα 500αρικο στους αλβανούς για να κάνουν τη δουλειά τους
LokiTricksterGod
15-10-2009, 13:08
άλλοι φορτώνουν, άλλοι μεθοκοπάνε και καταριούνται τις ΠΟΥΤΑΝΕΣ:
http://www.youtube.com/watch?v=uF_eVJ7WYaY
KoiliaSamprela
15-10-2009, 13:10
Ας μην γράφουμε γραφικότητες παρακαλώ για αμοιβές.
Το λιμάνι του Πειραιά είναι όντως κερδοφόρο ... πολύ κερδοφόρο.
Είναι επίσης το κεντρικό λιμάνι της χώρας , μέχρι να γίνει κάποιο άλλο το κεντρικό δεν έπρεπε να πουληθεί.
Η όλη ιστορία κρατάει από τα λόγια κάποιου βουλευτή που είχε σφυρίξει ότι αν δεν κοπεί έστω και ένα τιμολόγιο από την Cosco μπορεί να προσβληθεί η συμφωνία.
Αλήθεια ψέματα , έχει δεν έχει λογική δεν ξέρω.
tamagothi
15-10-2009, 14:29
άλλοι φορτώνουν, άλλοι μεθοκοπάνε και καταριούνται τις ΠΟΥΤΑΝΕΣ:
http://www.youtube.com/watch?v=uF_eVJ7WYaY
2ZFr2Fh66zs, ΡΕ.
ό,τι πιο σοβαρό έχει ειπωθεί ποτέ για τα λιμάνια εκειμέσα βρίσκεται.
ikonoklast
15-10-2009, 15:34
lol ^^
Αλήθεια, τι λένε οι πράσινοι για το θέμα; Μνιαχ, νιαχ, νιαχ. :D
freak brother
15-10-2009, 15:35
απο φιλο μου του λιμανιου ακουσα για εξωφρενικα λεφτα που παιρναν οι φορτωτες...
KoiliaSamprela
15-10-2009, 15:36
απο φιλο μου του λιμανιου ακουσα για εξωφρενικα λεφτα που παιρναν οι φορτωτες...
κρατάω μια πισινή και θα επανέλθω :)
Amnesiac.
15-10-2009, 15:44
Πείτε και κανείς ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ τι παίζει με το λιμάνι όμως. Απότι παραδέχονται όλοι είναι όντως κερδοφόρο. Με ποια πρόφαση πουλήθηκε και κυρίως ποιες λειτουργίες του πουλήθηκαν έναντι ποιου ανταλλάγματος; Μην αρχίσετε τα γνωστά για μίζες και καπιταλισμούς, τα γνωρίζουμε αυτά, πείτε σε γενικές γραμμές τι ορίζει η σύμβαση που υπογράφηκε για να βρούμε τη λύση εμείς εδώ μέσα.
Phantom Duck
15-10-2009, 17:34
γελάω με ΚΚΕ που κράζει το δημόσιο και δε λέει τίποτα για την ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ COSCO.
rage for order
15-10-2009, 17:36
καλά το κκε δεν την έχει "αποκηρύξει" ακόμα την κίνα;
Phantom Duck
15-10-2009, 17:51
μεταξύ τους ναι, αλλά όταν είχε έρθει αντιπροσωπεία του ΚΚΚ για τη σύμβαση στο λιμάνι είχαν κάνει συνάνητηση με χαιρετισμούς, φιλοφροσύνες κλπ. όταν τους ρώταγαν στα καπάκια "μα αυτοί ήρθαν να αγοράσουν τον ΟΛΠ", απάνταγαν "ε εντάξει το δημόσιο φταίει που τον πουλάει". τώρα που οι άλλοι λείπουν το 'χουν μαζέψει πίσω, αλλά και πάλι ξεφτίλα (προσπαθώ να βρω τις δηλώσεις αυτές αλλά μου πετάει μόνο τωρινές ανακοινώσεις).
μεγαλη ραδιο αρβυλα η "αμοιβες 4 χιλιαρικα και πινουμε φραπε"
αυτα κοπηκαν εδω και 4 περιπου χρονακια-ελαχιστοι πλεουν λιμενεργατες αγγιζουν τετοια ποσα
φυσικα και το λιμανι ειναι κερδοφορο-φυσικα και παιχτηκαν large μιζες
ψαξτε αντιστοιχες περιπτωσεις που εξαγοραστηκαν-νοικιαστηκαν λιμανια στον υπολοιπο κοσμο και κλαψτε
Στα λιμάνια συμβαίνουν παράξενα πράγματα.
http://troktiko.blogspot.com/2009/10/blog-post_3445.html
αρα αυτο που ειπαμε
μεγαλοι μισθοι-μπονους-τρελες υπερωριες εδω και 4 χρονακια παπαλα
βεβαια και παλι η λιστα ειναι για γελια,εχει κατι ποσα που ουτε διεθυντης του ολπ
πιανει
βασικα τι λεω ο μαλακας τωρα ειδα οτι ειναι απο το τρωκτικο το λινκ,παιδι μου mostos γιατι το κανεις αυτο στον εαυτο σου?
τοσα τσοντοsites υπαρχουν ή βγες μια βολτα
1_xWzxnUicI
αμα εισαι φασιστας διαβαζεις τρωκτικο.
enitharmon
17-10-2009, 11:33
κούραση με το τροκτικο
τελικά κανεις δεν ξέρει ακριβώς για ποιο λόγο πουλήσαν τα λιμάνια;
Einai mplegmenh h istoria me ta limania.O peiraias einai apo ta megalytera limania ths mesogeiou me slata ypodomes.Ayto dhmiourgei problhmata stous xronous fortwshs ekfortwshs twn baporiwn kai sthn poiothta yphresiwn pou prosferei. Se syndiasmo me ta symdikata pou linoun kai denoun (ales fores dikaia exontas san kyrio epixeirhma thn asfaleia) kai alles fores adika (paxyles amoibes,einai polla ta lefta arh).O OLP ta teleytaia arketa xronia san kratiko limani htan zhmiogonos logw kakodiaxeirhshs oikonomikwn kai starxidismou.Twra teleytaia arxise na parousiazei kerdh, enw me tis katallhles ependyseis 8a mporouse na apoferei gera $$ sto kratos. To poly megalo problhma gia mena einai h nayphgoepiskeyastikh zwnh tou peramatos.Ekei xanei h mana to paidi kai to paidi th mana....
Custom User
17-10-2009, 12:08
Oμορφιές μου, δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Είναι επικερδές το λιμάνι άντε να το κρατήσουμε να βάλουμε λίγο μπουγιουρντί στην τσέπη των διαπλεκόμενων.
Με αυτήν τη συμφωνία, οι Κινέζοι συντρόφοι μας από την Κούζκο θα κάνουν το λιμάνι του Πειραιά το κεντρικό λιμάνι τους απ' όπου θα περνάνε για να μοιράσουν τα προϊόντα στην υπόλοιπη Ευρώπη, κάτι που σε καμία περίπτωση δε θα το κάνανε -τουλάχιστον όχι συστηματικά- αν δεν υπήρχε αυτή η 40χρονη ενοικίαση. Συνεπώς αυτό προσφέρει μεγάλα κέρδη προς το κράτος + τις όλες υποδομές που θα αναγκαστούν να φτιάξουν στη στεριά, υποδομές που σε καμία περίπτωση δε θα ήμασταν διατεθιμένοι -ή ακόμα και δε θα μπορούσαμε- να φτιάξουμε εμείς.
Εφουαηουαη: Rush, ο Πειραιάς είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου. Όχι ένα απ τα...
Synaderfos h naytiliakos foithths?
Custom User
17-10-2009, 12:39
Το δεύτερο τρόπον τινά.
Been there done that!Papei?
Phantom Duck
17-10-2009, 13:23
Με αυτήν τη συμφωνία, οι Κινέζοι συντρόφοι μας από την Κούζκο θα κάνουν το λιμάνι του Πειραιά το κεντρικό λιμάνι τους απ' όπου θα περνάνε για να μοιράσουν τα προϊόντα στην υπόλοιπη Ευρώπη, κάτι που σε καμία περίπτωση δε θα το κάνανε -τουλάχιστον όχι συστηματικά- αν δεν υπήρχε αυτή η 40χρονη ενοικίαση. Συνεπώς αυτό προσφέρει μεγάλα κέρδη προς το κράτος + τις όλες υποδομές που θα αναγκαστούν να φτιάξουν στη στεριά, υποδομές που σε καμία περίπτωση δε θα ήμασταν διατεθιμένοι -ή ακόμα και δε θα μπορούσαμε- να φτιάξουμε εμείς.
...ναι, το ελληνικό κράτος, εκεί που δεν είχε τη βούληση να βγάλει φράγκο (αν και θα μπορούσε) από τον ΟΛΠ, ξαφνικά είπε να κάνει μια πολύ έξυπνη επιχειρηματική συμφωνία, και δεν ξεπούλησε.
θα σας πήξω στο τρωκτικό ρε εστέτ αδερφές
KoiliaSamprela
17-10-2009, 17:07
πάντως αν και δεν είμαι 100% σίγουρος , επειδή έχω δουλέψει σε σωματείο φορτοεκφορτωτών οι αμοιβές πάνε με τον τόνο , και όχι με "μηνιάτικο".
Ωστόσο δεν ξέρω ακριβώς τι παίζει , απλά βάλτε το στην άκρη του μυαλού σας διαβάζοντας τους μισθούς.
Σαν παράδειγμα βδομαδιάτικο το 1995 217.000 δραχμές , αλλά ξεφόρτωνα κατεψυγμένα πσάργια 18 ώρες την ημέρα
Κατ' ελπίδα, για τον ίδιο λόγο που θα τα είχα πουλήσει κι εγώ, για να οργανωθεί καλύτερα, να γίνει πιο αποδοτικό και πιο ανταγωνιστικό διεθνώς.
Όμως, θα έβαζα προτεραιότητα στην πλήρη ιδιωτικοποίηση πολλών άλλων ΔΕΚΟ (κι όχι μόνο) που είναι ζημιογόνες για το Δημόσιο (π.χ. ΟΣΕ, Πυρκάλ, κλπ), παρά σε κερδοφόρες επενδύσεις όπως το λιμάνι.
Phantom Duck
17-10-2009, 20:22
δηλαδή θα έδινες κάτι που σου βγάζει κέρδος, αλλά λίγο, για να βγάζει περισσότερο κέρδος, αλλά να το παίρνει όλο κάποιος άλλος.
μπζτ~
KoiliaSamprela
17-10-2009, 20:43
Κατ' ελπίδα, για τον ίδιο λόγο που θα τα είχα πουλήσει κι εγώ, για να οργανωθεί καλύτερα, να γίνει πιο αποδοτικό και πιο ανταγωνιστικό διεθνώς.
Όμως, θα έβαζα προτεραιότητα στην πλήρη ιδιωτικοποίηση πολλών άλλων ΔΕΚΟ (κι όχι μόνο) που είναι ζημιογόνες για το Δημόσιο (π.χ. ΟΣΕ, Πυρκάλ, κλπ), παρά σε κερδοφόρες επενδύσεις όπως το λιμάνι.
Διαφωνώ φίλε απόλυτα.
Μπερδεύεις την κακοδιαχείριση με το συμφέρον του κράτους, ενίοτε και με το συμφέρον του κόσμου.
Μερικά πράγματα δεν είναι απαραίτητο να είναι κερδοφόρα για να είναι χρήσιμα.
Αυτά λέγονται άλλες φορές παροχές , άλλες έχουν άλλα ονόματα , αλλά η ουσία είναι η ίδια.
Φαντάσου μιας και το ανέφερες να πουληθεί ο ΟΣΕ , αυτός που θα το πάρει (αποδεδειγμένα) θα κόψει τις μη κερδοφόρες στάσεις , ναι μεν περισσότερα έσοδα , αλλά και έστω μια χούφτα μη προνομιούχων ανθρώπων να αποκλειστούν από την βολή μιας συγκοινωνίας.
δηλαδή θα έδινες κάτι που σου βγάζει κέρδος, αλλά λίγο, για να βγάζει περισσότερο κέρδος, αλλά να το παίρνει όλο κάποιος άλλος.
μπζτ~
Το συμφέρον ως προς τον ρόλο του κράτους είναι η προσφορά του δυνατόν καλύτερου επιπέδου υπηρεσιών. Η ανάπτυξη του λιμανιού φέρει οφέλη όχι μόνο στον ιδιοκτήτη του, αλλά και σε άλλους εμπορικούς κλάδους (π.χ. λιανικό εμπόριο). Σηκώνει πολύ συζήτηση, αλλά γενικώς θεωρώ ότι αφ' ενός η δημόσια διοίκηση μιας υπηρεσίας έχει εγγενείς, θεμελιώδεις περιορισμούς στην ανάπτυξη της (π.χ. καταλήγει να έχει σχεδόν ως αποκλειστικό κριτήριο ανάπτυξης το δυνατόν ελάχιστο κόστος παραγωγής και αδιαφορεί για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων), αφ' ετέρου σε ένα ευρύτερο φιλελεύθερο πλαίσιο που περιορίζονται οι σπατάλες του κράτους, αυτό δεν χρειάζεται και τόσα έσοδα (η εισοδηματική φορολογία επαρκεί).
Φαντάσου μιας και το ανέφερες να πουληθεί ο ΟΣΕ , αυτός που θα το πάρει (αποδεδειγμένα) θα κόψει τις μη κερδοφόρες στάσεις , ναι μεν περισσότερα έσοδα , αλλά και έστω μια χούφτα μη προνομιούχων ανθρώπων να αποκλειστούν από την βολή μιας συγκοινωνίας.
Αυτά είναι προβλήματα που μπορούν να λυθούν με ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Παραδείγματος χάριν, μία κοινότητα σε "άγονη" γραμμή μπορεί να οργανωθεί έτσι ώστε είτε να συσταθεί μία δική της κοινοτική υπηρεσία μεταφορών (τύπου ΚΤΕΛ, λόγου χάρη), είτε κατόπιν συμφωνίας με τον ΟΣΕ, καλύπτοντας τη ζημία του για την διατήρηση της γραμμής μέσω δημοτικών κονδυλίων, π.χ. πληρώνοντας κάποιου είδους ετήσιας συνδρομής. Αυτό είναι πιο εύκολο αν συμπράξουν όλοι οι δήμοι και κοινότητες από τις οποίες περνάει η γραμμή.
KoiliaSamprela
18-10-2009, 10:53
Αυτά είναι προβλήματα που μπορούν να λυθούν με ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Παραδείγματος χάριν, μία κοινότητα σε "άγονη" γραμμή μπορεί να οργανωθεί έτσι ώστε είτε να συσταθεί μία δική της κοινοτική υπηρεσία μεταφορών (τύπου ΚΤΕΛ, λόγου χάρη), είτε κατόπιν συμφωνίας με τον ΟΣΕ, καλύπτοντας τη ζημία του για την διατήρηση της γραμμής μέσω δημοτικών κονδυλίων, π.χ. πληρώνοντας κάποιου είδους ετήσιας συνδρομής. Αυτό είναι πιο εύκολο αν συμπράξουν όλοι οι δήμοι και κοινότητες από τις οποίες περνάει η γραμμή.
Δεν με πιάνεις , η κοινότητα που θα έχει την δυνατότητα να οργανωθεί κατά 90% δεν θα χάσει το δρομολόγιο του ΟΣΕ , μιας και θα είναι αρκετά μεγάλη. Και έρχεσαι στα λόγια μου , η ιδιωτική πρωτοβουλία αν δεν έχει κέρδος γιατί να ασχοληθεί, αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν θέλω ότι έχει να κάνει με υποδομές να ιδιωτικοποιηθεί.
Δες τον ΟΤΕ σαν δεύτερο παράδειγμα , βάζουν σε κάθε χωριό dslam για να έχει κάθε πολίτης δυνατότητα πρόσβασης στο adsl , μια ιδιωτική εταιρεία γιατί να μπει στη διαδικασία να κάνει μια επένδυση πολλών χιλιάδων ευρώ που θα φέρει μόνο χασούρα?
Δεν με πιάνεις , η κοινότητα που θα έχει την δυνατότητα να οργανωθεί κατά 90% δεν θα χάσει το δρομολόγιο του ΟΣΕ , μιας και θα είναι αρκετά μεγάλη. Και έρχεσαι στα λόγια μου , η ιδιωτική πρωτοβουλία αν δεν έχει κέρδος γιατί να ασχοληθεί, αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν θέλω ότι έχει να κάνει με υποδομές να ιδιωτικοποιηθεί.
Ιδιωτική πρωτοβουλία δεν είναι μόνο το άνοιγμα μιας επιχείρησης με σκοπό το κέρδος. Ένα σύνολο δήμων που βρίσκονται στην ίδια διαδρομή μπορούν να συνεργαστούν για συμφωνία με τον ΟΣΕ, έτσι ώστε να διατηρηθεί η γραμμή και οι στάσεις της, αποζημιώνοντας τον με κάποιου είδους επιχορήγηση που θα καλύπτεται από την φορολογία των δημοτών τους.
Υπάρχει πάντα και η λύση της κρατικής επιχορήγησης, όπως πρόκειται να συμβεί με τις αεροπορικές άγονες γραμμές. Ενδεχομένως τέτοιες λύσεις, δηλ. το κεντρικό κράτος να αποζημιώνει τα ιδιωτικά μέσα μεταφοράς για να μην υπάρχει ζημία, είναι πολύ πιο συμφέρουσες από την διατήρηση δημοσίων μέσων μεταφοράς. Για την ακρίβεια, ακριβώς αυτό συμβαίνει στην περίπτωση των αερογραμμών, όπου οι επιχορηγήσεις θα μας κοστίσουν σαφώς λίγότερο από τα χρέη της δημόσιας Ολυμπιακής.
Δες τον ΟΤΕ σαν δεύτερο παράδειγμα , βάζουν σε κάθε χωριό dslam για να έχει κάθε πολίτης δυνατότητα πρόσβασης στο adsl , μια ιδιωτική εταιρεία γιατί να μπει στη διαδικασία να κάνει μια επένδυση πολλών χιλιάδων ευρώ που θα φέρει μόνο χασούρα?
Μία ιδιωτική εταιρία είναι και αρκετά πιο ευέλικτη να αξιοποιήσει νέες υποδομές για να εκμεταλλευθεί τέτοιες αγορές. Παραδείγματος χάριν, μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες Διαδικτύου μέσω δορυφορικών δικτύων, όπου το κόστος καλύπτεται από το γεγονός ότι κάθε δορυφόρος μπορεί να καλύψει μία μεγάλη έκταση γης.
KoiliaSamprela
18-10-2009, 15:00
εγώ το κόβω εδώ γιατί όπως σου είπα δεν έχω σκοπό να μιλήσω για κακοδιαχείριση αφενός , και δεύτερον , επειδή το παράδειγμά σου για το satelite internet είναι απλά εκτός πραγματικότητας , και από πλευράς του παροχέα και από πλευράς του end user , δεν είναι τυχαίο ότι αν και παλαιότερη τεχνολογία δεν είχε την διείσδυση της dsl.
Διότι μπορεί να της το επιβάλλει η νομοθεσία όπως πχ έγινε στην Φινλανδία.