PDA

View Full Version : Printer, O

Entrancemperium
06-10-2009, 16:00
Λοιπόν, έχω αυτόν... (http://www.amazon.co.uk/Samsung-ML-2010R-Mono-Laser-Printer/dp/B0012CBXSS) εδώ και κανά χρόνο. Τον χρειάζομαι για κείμενο και για καλή εκτύπωση κειμένου (λόγω δουλειάς).. Τον είχα αγοράσει 65 Ε από e-shop. Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο σε ότι έψαχνα για 10 περίπου μήνες.. Εκεί περίπου άρχισε να μασάει χαρτί και να κλατάρει σιγά σιγά, να μην παίρνει χαρτί μόνος του και να μου σπάει τον μπούτσο.. Τέσπα αυτά δε μας απασχολούν. Επειδή είμαι καραάσχετος λοιπόν και με μελάνια, και γενικότερα με το όλο θέμα πριντερ κλπ θέλω γνώμη και γενικότερα κουβέντα περί του θέματος..

α) Αξίζει να τον πάω για επισκευή (είπαμε δεν "παίρνει" τις σελίδες παρά μόνο με δικό μου σπρώξιμο που οκ δε λέει τπτ αλλά αν θες να τυπώσεις 50 σελίδες ναι είναι κουραστικό και πολύ σπαστικό) και να πάρω toner μιας και φαίνεται πως τελειώνει (στοιχίζει λολολ ~70 Ε).

β) τον πετάω στα σκουπίδια και αγοράζω έναν αντίστοιχο, ή να πάω σε κάτι ακριβότερο π.χ. Hp; Υπενθυμίζω ενδιαφέρομαι για ασπρόμαυρο laser.
Ρίξτε μια ματιά σε e-shop κλπ σε μοντέλα και πείτε.

γ) Εσείς τι κάνετε όταν τελειώνει το μελάνι σας; Γεμίζετε, ή αγοράζετε αυθεντικό (πλάκα κάνω σιγά μην αγοράζατε αυθεντικό).. Απλά τελικά προκύπτει ότι συμφέρει να αγοράζεις έναν καινούριο printer κάθε έναν χρόνο παρά να αγοράζεις - γεμίζεις..

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και τη βοήθεια σας καλοί μου άνθρωποι!8)

locust
06-10-2009, 16:17
Λοιπόν, έχω αυτόν... (http://www.amazon.co.uk/Samsung-ML-2010R-Mono-Laser-Printer/dp/B0012CBXSS) εδώ και κανά χρόνο. Τον χρειάζομαι για κείμενο και για καλή εκτύπωση κειμένου (λόγω δουλειάς).. Τον είχα αγοράσει 65 Ε από e-shop. Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο σε ότι έψαχνα για 10 περίπου μήνες.. Εκεί περίπου άρχισε να μασάει χαρτί και να κλατάρει σιγά σιγά, να μην παίρνει χαρτί μόνος του και να μου σπάει τον μπούτσο.. Τέσπα αυτά δε μας απασχολούν. Επειδή είμαι καραάσχετος λοιπόν και με μελάνια, και γενικότερα με το όλο θέμα πριντερ κλπ θέλω γνώμη και γενικότερα κουβέντα περί του θέματος..

α) Αξίζει να τον πάω για επισκευή (είπαμε δεν "παίρνει" τις σελίδες παρά μόνο με δικό μου σπρώξιμο που οκ δε λέει τπτ αλλά αν θες να τυπώσεις 50 σελίδες ναι είναι κουραστικό και πολύ σπαστικό) και να πάρω toner μιας και φαίνεται πως τελειώνει (στοιχίζει λολολ ~70 Ε).

β) τον πετάω στα σκουπίδια και αγοράζω έναν αντίστοιχο, ή να πάω σε κάτι ακριβότερο π.χ. Hp; Υπενθυμίζω ενδιαφέρομαι για ασπρόμαυρο laser.
Ρίξτε μια ματιά σε e-shop κλπ σε μοντέλα και πείτε.

γ) Εσείς τι κάνετε όταν τελειώνει το μελάνι σας; Γεμίζετε, ή αγοράζετε αυθεντικό (πλάκα κάνω σιγά μην αγοράζατε αυθεντικό).. Απλά τελικά προκύπτει ότι συμφέρει να αγοράζεις έναν καινούριο printer κάθε έναν χρόνο παρά να αγοράζεις - γεμίζεις..

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και τη βοήθεια σας καλοί μου άνθρωποι!8)

πέτα τον και πάρε τον ίδιο καινούργιο. Σοβαρά με αυτές τις τιμές, πιο πολύ σε συμφέρει ακόμα και όταν τελειώσουν τα μελάνια, να τον πετάξεις και να αγορασεις καινουργιο

antimusic
06-10-2009, 16:21
να ξέρεις συνήθως τα μελάνια/τόνερ που έχει όταν τον αγοράσεις είναι μισής χωρητικότητας/μισογεμάτα σε σχέση με αυτά που πωλούνται.

επίσης με εκτυπωτές των 60ε τα ίδια προβλήματα θα έχεις, δεν είναι ηλίθιοι, τα βγάζουν από αλλού τα λεφτά τους.

η γραμμή εδώ και μερικά χρόνια είναι οτι τα μελανοδοχεία έχουν τσιπάκι που υποτίθεται "μετράει" πόσο μελάνι έχεις, αν αυτό γράφει "αδειο" δεν ξαναφαίνεται γεμάτο ακόμα κι αν έχεις γεμίσει το δοχείο. φυσικά είναι buggy και τρώνε σκαλώματα και δείχνουν άδειο ακόμα και στα μισά.

Ruthless
06-10-2009, 18:07
HP γεμίζουν εύκολα τα μελάνια, να το ξέρεις. Πολλές φορές χωρίς πολλά πολλά. Samsung σπάνε αρχίδια συνήθως, σε φάση θέλει κάτι βραχυκυκλώματα πίσω στην πλακέτα κλπ κλπ(στον ML1640 που έχω έχει θέση για ενα τσιπάκι που λείπει από πίσω και θέλει πχ να βραχυκυκλώσεις 4 pins). Ψάξου στο net γενικά, για διάφορα μοντέλα, με κύριο γνώμονα το πόσο εύκολα γεμίζουν τα μελάνια και μετά τα υπόλοιπα.

ΥΓ: Μελάνι ξέρετε τι εννοώ, μην αρχίσετε τις μαλακίες.

Entrancemperium
06-10-2009, 21:32
Xμμ Ruthless τον δικό σου σκεφτόμουν να τσιμπήσω, τον είχε το e-shop 49 Ε πριν μια βδομάδα και λογικά θα τον ξαναβάλει..
Πάντως νομίζω ότι συμφωνάμε ότι δε συμφέρει να αγοράζεις μελάνια έτσι; Άρα αν μιλάμε για τιμές π.χ. σε laser που με ενδιαφέρει γύρω στα 70 Ε το maximum, αξίζει να αγοράζεις κάθε τόσο έναν καινούριο..
Επίσης π.χ. Ruthless αν σου έλεγα γιαυτόν (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.402766), ας πούμε ότι έχει ανάλυση 600 x 600 πιστεύεις ότι θα έχει διαφορά η ποιότητα εκτύπωσης σε σχέση με τον Samsung που είναι 1200x600; (επισημαίνω είμαι τρομερά ευχαριστημένος από την ποιότητα εκτύπωσης του πέρα από τις μλκιες που έβγαλε τώρα στο τέλος)..
Στον Ηp θεωρείς ότι είναι πιο εύκολο να γεμίσω το toner; Πόσο στοιχίζει ξέρουμε στο περίπου;

Ruthless
06-10-2009, 21:44
Με έψηνε κι εμένα ο συγκεκριμένος πριν τσιμπήσω τον Samsung από Crazy Sundays σε πολύ χαμηλή τιμή(χεχ, πολλοί το κάναμε :P).

Απλά αν ψάξεις στο google περί "toner refill <insert ράτσα εκτυπωτή>" θα σου βγάλει πόσα. Αύριο που θα έχω πιο ήρεμο κεφάλι θα ψάξω να σου βρω λινκς που να λένε περί πατεντών για refill σε samsung(δεν το έχω κάνει ακόμα, θα το κάνω μόλις τελειώσει το μελάνι της μάνας του και έχει ακόμα - ελάχιστα τον χρησιμοποιώ άλλωστε).

Entrancemperium
06-10-2009, 21:52
Thanx ρε, τις πατέντες με το βραχυκύκλωμα στο τσιπάκι του samsung τις διάβασα και εγώ, οπότε λέω να μην μπλέξω και να δώσω κάτι παραπάνω για ΗP.. Θα περιμένω όμως μπας και το e-shop ξαναβάλει τον 1640..
Περιμένω τα περαιτέρω, στείλε pm αν βρείς τπτ ενδιαφέρον.. όσον αφορά την ανάλυση υπάρχει θέμα πάντως, απαντήστε αν κάποιος ξέρει.. Ξαναλέω ενδιαφέρομαι για ποιοτκή εκτύπωση σημειώσεων μου, με κάποια σχηματάκια..
Σας ευχαριστώ όλους ρεεεε.. :pink:

SpiritCrusher
06-10-2009, 23:36
"πάρε γραφούλα" λέει, λολζ που στο πέο το θυμήθηκε.

pm_rat_poison
07-10-2009, 00:53
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.402766

Σκυλί. Έχω δει τον αντίστοιχο έγχρωμο να κάμει παπάδες και να τυπώνει σκονάκ.. εεεεε συμπυκνωμένες σημειώσεις σε εξαιρετική ποιότητα. Θα σου πρότεινα εκείνον, δεν είναι ιδιαίτερα ακριβός (αν σκεφτείς ότι παίρνεις color-laser). Αν επιμένεις στον μονόχρωμο, πάρ'τον.

+το ότι είναι HP που είναι εταιρεία που στηρίζει open source software.

Και δουλεύει σε ΟΛΑ τα λειτουργικά. Στο linux η εγκατάστασις περιορίζεται στην τοποθέτηση του USB στη θύρα και του τροφοδοτικού στη μπρίζα.
Για τα υπόλοιπα θα θέλεις και το τσε-ντε σου, εκτός αν έχεις win7 κ έχουν ενσωματώσει τους driver.

Entrancemperium
23-03-2010, 16:10
Πείτε αν ξέρετε γιαυτόνανε --------------> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.400103&u=OKI-B2200-LASER
Αν κάποιος τον έχει, γενικά για ποιότητα εχτύπωσης, οικονομία κλπ κλπ..

atom_basher
23-03-2010, 16:24
Δεν εχω αυτον εχω εναν αλλο. Ειναι καλος.

Entrancemperium
23-03-2010, 16:28
Είμαι ανάμεσα στο ΟΚΙ και στον κλασικό SAMSUNG που είχε ποστάρει και ο Ruthless παλιότερα, δλδ αυτόν ----------> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.406527&u=SAMSUNG-ML-1640-LASER-PRINTER
Για πείτε

Krux
23-03-2010, 16:28
Samsung και ας μην γαμήσω ποτές.

Entrancemperium
23-03-2010, 16:35
Χμμ διάβασε το αρχικό αρχικό μου ποστ Krux και πες, βασικά απ'όσο παρατήρησα νομίζω ότι ο ΟΚΙ είναι πολύ πιο οικονομικός από τον ΣΑΜΣΟΥΝΓΚ, το θέμα είναι ότι με ενδιαφέρει και η ποιότητα εχτύπωσης
αλλά δεν ψηνομαι και να αλλάξω μελάνι μετά από 3 μήνες!

Krux
23-03-2010, 16:43
Κοίτα απο τους δυο θα προτιμούσα αυτόν. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.402517&u=HP-DESKJET-D5560-CB774B

Ο inkjet μακροπρόθεσμα θα σου βγει κάτι παραπάνω αλλά αν θέλεις ποιότητα εκτύπωσης θα πλερώκεις μιας και υπερτερούν των laser. Εχει και ένα ακόμα ωραίο μοντέλο πάλι η HP με κανα 20ρικο παραπάνω.

Με τους OKI και στο γραφείο έχω πολύ κακή εμπειρία. 2 OKI έχω πάρει και βγήκαν μούφα και χάλασαν αργότερα.

Samsung δεν είχα ποτέ απλά η κακή εμπειρία με ΟΚΙ με έστρεψε εκεί.

HP φορέβα.

εντιτ : θα βρεις και έναν απο αυτούς που γεμίζουν μελάνια και τέλος