View Full Version : [Cinema] Ψυχή Βαθιά (2009)
Death MD
04-10-2009, 18:06
jMriuahq3-0&feature=related
«Δύσκολο να πυροβολήσεις απέναντι όταν ξέρεις ότι εκεί μπορεί να βρίσκεται ο αδερφός σου». Η ταινία «ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ» αφουγκράζεται την συνταρακτική ιστορία του Εμφυλίου Πολέμου που δεν έχει νικητές και ηττημένους, παρά μόνο ανθρώπινες, τραγικές ιστορίες να διηγηθεί. Χρόνος: οι τελευταίοι μήνες του πολέμου. Τόπος: ο Γράμμος και το Βίτσι, τα πανέμορφα και ματωμένα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας. Πρόσωπα: δύο αδέλφια, ο Ανέστης (Χρήστος Καρτέρης), 17 χρονών και ο Βλάσης (Γιώργος Αγγέλκος), 14. Έχουν επιστρατευτεί, ο Ανέστης από τον Εθνικό στρατό, ο Βλάσης από τον Δημοκρατικό στρατό. Μεγαλωμένα στα χωριά και τα βουνά της περιοχής, χρησιμοποιούνται ως οδηγοί, σε άγνωστα και δύσβατα μονοπάτια και περάσματα. Η τύχη τους, τύχη των τότε καιρών. Πολυβόλα, αμερικάνικες βόμβες Ναπάλμ, παράσημα ηρώων, στρατοδικεία, τόποι εκτελέσεων. Μαζί τους ο καπετάν-Ντούλας (Βαγγέλης Μουρίκης), η πολυβολήτρια Γιαννούλα (Βικτώρια Χαραλάμπίδου), ο ανθυπολοχαγός Τριαντάφυλλος (Γεώργιος Σιμεωνίδης), ο ταξίαρχος Τσαγκλής (Κώστας Κλεφτόγιαννης), ο Καλαματιανός δεκανέας (Ιούλιος Τζιάτας), η 14χρονη αντάρτισσα Φούλα (Άννα Παρτσάνη), δεκάδες στρατιώτες και αντάρτες, όλοι τους πολύ νέοι που σκοτώνουν και σκοτώνονται σ αυτόν τον παράλογο πόλεμο. Οι μικρές ιστορίες του καθενός γράφονται στις μάχες που φουντώνουν στα υψώματα. Η «ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ» είναι φόρος τιμής για αυτά τα χιλιάδες ανώνυμα θύματα ενός ολέθριου πολέμου που δεν ανέδειξε νικητή.
Πρωτοεμφανιζόμενοι ηθοποιοί:
Χρήστος Καρτέρης,Γιώργος Αγγέλκος,Άννα Παρτσάνη
Ηθοποιοί:
Βαγγέλης Μουρίκης,Γεώργιος Σιμεωνίδης,Βικτώρια Χαραλαμπίδου,Κώστας Κλεφτόγιαννης,Μάριος Ποντίκας,Μίλτος Πολυβίου,Ian Robertson,Βασίλης Νανάκης,Αλεξάνδρα Καζάζου,Κλέα Σαμαντά,Ιούλιος Τζιάτας,Γιώργος Τζώρτζης,Αργυρώ Αποστολίδη
Δ/ντής Φωτογραφίας: Σίμος Σαρκετζής
Σκηνογράφος:Απόστολος Βέττας
Κοστούμια: Λουκία Χατζέλου
Ήχος: Στέφανος Ευθυμίου
Μακιγιάζ: Κυριακή Μελλίδου
Μοντάζ: Πάνος Βουτσαράς
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Κώστας Αθουσάκης, Ντάνιελ Μπόλντα
Μουσική: Γιάννης Αγγελάκας
Σπέσιαλ εφφέ: Alpha Stunts
Δ/ντής Παραγωγής; Γιώργος Φίλιας
Εταιρεία Παραγωγής: ΑΛΚΟ ΦΙΛΜΣ ΜΕΠΕ
Σε συμπαραγωγή με: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Ε.Ρ.Τ., GRAAL, NOVA και Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας (Σ.Ε.Κιν).
Με την ευγενική στήριξη: Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης
Εκτέλεση Παραγωγής: Black Orange A.E.
Executive Producer: Ελένη Μπερντέ
Παραγωγός: Γιάννης Ιακωβίδης
Σενάριο - Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
enitharmon
04-10-2009, 20:02
που κολλαει το
Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας
Παίζει ένα φιλαράκι μου. Μου είπε ότι δε πεθαίνει στα 5 πρώτα λεπτά της ταινίας οπότε στηρίζω.
stam and the witches
10-10-2009, 17:55
Η πιο αναμενόμενη ταινία της χρονιάς για μένα.
Ο εθνικός στρατός νικάει :(
Shadowking
10-10-2009, 20:09
ΝΑ ΖΗΣΕΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ Κ' ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
χαχαχαχαχαχαχαχ
Agoraphobic_S.I.
26-10-2009, 20:14
Λένε πως είναι αρκετά απολίτικη, μιας και δεν παίρνει θέση για τον πόλεμο ούτε και παρουσιάζει τα αίτιά του, παρά επικεντρώνεται στην προσωπική ιστορία.
Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Να αιτιολογήσετε.
δε θα έλεγα ότι επικεντρώνεται στην προσωπική ιστορία, αλλά όντως δεν παίρνει θέση για τον πόλεμο και δε λέει τίποτα σχετικά με το πώς ξεκίνησε και σε τι οφειλόταν, αφού δείχνει μόνο το τέλος του εμφυλίου στο Γράμμο και τίποτα άλλο.
Raven Lord
26-10-2009, 21:44
κακό αυτό
nothingman
26-10-2009, 23:26
γιατί;
δεν ξέρω για το συγκεκριμένο βέβαια, δεν την είδα ακόμη την ταινία αλλά γιατί είναι εξ'ορισμού κακό; δεν είχε καμία υποχρέωση νομίζω ο Βούλγαρης να βγάλει μια ταινία με την οποία να "μάθει" στον κόσμο πως ξεκίνησε ο εμφύλιος και γιατί ξεκίνησε ο εμφύλιος. και είναι δυνατό να μην είναι επιδερμική η όποια ανάλυσή του για τα γεγονότα χωρίς να καταλήξει απαραίτητα σε ένα συμπέρασμα του τύπου "έφταιγαν αυτοί" ή "σωστά τα έκαναν οι άλλοι".
έχει πλάκα που είπα τα παραπάνω ενώ είμαι σίγουρος ότι τελικά θα πήξουμε στα κλισέ και δε θα μου αρέσει στο τέλος, αλλά έτσι κουβέντα να γίνεται. τον αγαπώ το Βούλγαρη.
Καπου διαβασα οτι εκει που περιμενεις να δεις το κατα καποιο τροπο ελληνικο "Γη και Ελευθερια",μιας και ο Παντελης Βουλγαρης ειναι γνωστο οτι ειναι αριστερων αρχων,η ταινια ειναι αρκετα απολιτικ και ουσιαστικα το θεμα που θελει να παρουσιασει ειναι αυτο που λεει και ο Βεγγος στο τιζερ."Ελληνες να σκοτωνουν Ελληνες."
Θα το δω ομως.
enitharmon
27-10-2009, 16:04
στ'αληθεια πιστευετε οτι είναι δυνατον να βγει μια ταινια που να μπορεσει να τα ισσοροπήσει όλα τόσο, ώστε να μην παραπονεθουν ουτε δεξιοι ούτε αριστεροί; αν έπαιρνε θέση θα γινότανε ψιλοχαμος και δε θα γινοταν και σοβαρη συζητηση.
ikonoklast
27-10-2009, 16:48
στ'αληθεια πιστευετε οτι είναι δυνατον να βγει μια ταινια που να μπορεσει να τα ισσοροπήσει όλα τόσο, ώστε να μην παραπονεθουν ουτε δεξιοι ούτε αριστεροί;
Ο Βούλγαρης γενικά είναι αυτός ο κύριος που έχει γυρίσει τα πέτρινα χρόνια και το happy day. Αμφότερα αριστουργήματα του στρατευμένου αριστερού κινηματογράφου και θέση έχει πάρει όταν χρειάστηκε ή όταν το ήθελε και δεν "ισορρόπησε" και κανείς ποτέ δεν φτιάχνει ταινίες φροντίζοντας να "μην παραπονεθεί" κάποιος δεξιά ή αριστερά, πάνω ή κατω.
Κατατάλλα ότι γουστάρει θα κάνει ο άνθρωπος. Και τσόντα με εμφυλιακό μπαγκραου γυρνάει άμα θέλει και κανείς δε κουνιέται. Αφ'ενός γιατί είναι πολύ μεγάλος σκηνοθέτας, αφ'ετέρου γιατί έτσι πρέπει γενικά!
Να το δω κι εγώ σήμερα λέω.
Δε διαφωνω,αλλα ο Βουλγαρης ειναι δηλωμενος αριστερος.
Edit:Προς enitharmon.
ikonoklast
27-10-2009, 16:52
Και;
ikonoklast
27-10-2009, 17:03
Ναι βρε παιδί μου, ανεξάρτητα απο το αν είναι καλή η ταινία, δεν είναι απαραίτητο ο "δηλωμένος αριστερός" να κάνει μια "δηλωμένα αριστερή" ταινία. Μερικές φορές έχει σημασία (για τον ίδιο τον σκηνοθέτα ή γενικά) να δείξει άλλα πράγματα πέρα απο το πόσο κακοί προδότες ήταν οι εδεσίτες και πόσο ηρωϊκός ήταν ο ελας.
Σε γενικες γραμμες εχεις δικιο,σαφως και δεν ειναι απαραιτητο.Ομως το ζητημα του εμφυλιου ειναι αρκετα λεπτο και μπορει αρκετοι να πιστευουν οτι ο Βουλγαρης δεν "τολμησε" κατα καποιο τροπο να παρουσιασει τα γεγονοτα απο τη δικη του πολιτικοποιημενη πλευρα.Ισως να σηκωνε αντιδρασεις,πραγμα διολου απιθανο στον τοπο μας που γκρινιαζανε διοτι ο Μεγας Αλεξανδρος πηδαγε αγορακια στην αντιστοιχη ταινια.Δεν ξερω τι μπορει να ειχε στο μυαλο του ο Βουλγαρης,ομως ειναι μεγαλος σκηνοθετης και την ταινια θα την δω.
ikonoklast
27-10-2009, 17:18
μπορει αρκετοι να πιστευουν οτι ο Βουλγαρης δεν "τολμησε" κατα καποιο τροπο να παρουσιασει τα γεγονοτα απο τη δικη του πολιτικοποιημενη πλευρα.
Ναι, ο βούλγαρης λέω το έχει κάνει ήδη αυτό, στις ταινίες που ανέφερα.
MaX Payne
27-10-2009, 20:05
ο Μεγας Αλεξανδρος πηδαγε αγορακια στην αντιστοιχη ταινια.
δεν πηδαγε αγορακια ενα φιλακι στον Περση ευνουχο Βαγοα εδωσε
στείλε επιστολή στον Ταραντίνο να το φιξάρει στην επόμενη ταινία του
σε συνέντευξη στο αθηνόραμα έλεγε ο Βούλγαρης ότι ήθελε απλά να διηγηθεί τις ιστορίες κρατώντας ίσες αποστάσεις κιόχι να περάσει πολιτικό μήνυμα.
αυτό για να μην αναλύετε άδικα.
stam and the witches
03-11-2009, 15:24
Λοιπόν γούσταρα. Η ταινία με άγγιξε, η δράση που είχε, πού ήταν πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, είχε τα άρρωστα vibe του εμφυλίου. Είχα ιδρώσει σε κάποιες σκηνές, ειδικά σε αυτή με την εκτέλεση. Η φωτογραφία ήταν αριστουργηματική, ιδίως σε αυτή τη σκηνή, αλλά και καθ'όλο το έργο.
Μου άρεσε αυτή η νότα του προσωπικού δράματος που ήταν και κυρίαρχη στο έργο. Θεωρώ ότι ο εμφύλιος είναι το ένα και το αυτό με τέτοιες ανθρώπινες ιστορίες, κάποιος κακεντρεχής ίσως να το χαρακτήριζε μελόδραμα, όμως η εμπειρία δείχνει ότι τέτοιες καταστάσεις υπήρξαν και οποιοσδήποτε έχει κάνει τις στοιχειώδεις ερωτήσεις σε μεγαλύτερούς του θα το χει ανακαλύψει.
Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί πολλοί σπαστήκατε με το "ιστορικό πλαίσιο", το οποίο υποτίθεται ότι λείπει από την ταινία. Η ταινία αναφέρεται ιστορικά στις τελευταίες μέρες του Εμφυλίου στο Γράμμο και στο Βίτσι, δε χρειαζόταν να αναλύσει και τη Βάρκιζα. Σε γενικές γραμμές είχε αρκετές ιστορίκες πληροφορίες, όπως τη συμμετοχή των φίλων και συμμάχων Αμερικανών, τα αεροπλάνα που θα στελνε ο Στάλιν (ακόμη τα περιμένουμε αυτά) κλπ.
Μου την έδωσε λίγο όμως το κλίμα της συμφιλίωσης. Όχι, ο εμφύλιος δεν ήταν ένα κακό όνειρο που ευτυχώς τελείωσε το 49 όπου αμφότερες πλευρές που παλεύανε και δεν ξέρανε γιατί το κάνανε ("άραγε νικήσαμε;" που λεγε στο τέλος η κοπελιά) τα βρήκανε, ήταν η νίκη και κυριαρχία των κοπρόσκυλων της μοναρχοφασιστικής δεξιάς που γάμησαν και γαμούσαν τον ελληνικό λαό από κώλο για 30 χρόνια ακόμα, με στρατοδικεία, εκτελέσεις, εξορίες κλπ. Μακάρι να τελείωναν όλα στο Βίτσι, δεν είναι όμως παραμυθάκι για να γίνει έτσι.
Αυτά :touched:
MaX Payne
03-11-2009, 16:26
Μου την έδωσε λίγο όμως το κλίμα της συμφιλίωσης. Όχι, ο εμφύλιος δεν ήταν ένα κακό όνειρο που ευτυχώς τελείωσε το 49 όπου αμφότερες πλευρές που παλεύανε και δεν ξέρανε γιατί το κάνανε ("άραγε νικήσαμε;" που λεγε στο τέλος η κοπελιά) τα βρήκανε, ήταν η νίκη και κυριαρχία των κοπρόσκυλων της μοναρχοφασιστικής δεξιάς που γάμησαν και γαμούσαν τον ελληνικό λαό από κώλο για 30 χρόνια ακόμα, με στρατοδικεία, εκτελέσεις, εξορίες κλπ. Μακάρι να τελείωναν όλα στο Βίτσι, δεν είναι όμως παραμυθάκι για να γίνει έτσι.
τσουζει ακομα ε?
Εσύ τι τσουτσέκι είσαι :?: ΧΥΤΗΣ :?:
MaX Payne
03-11-2009, 16:35
ΜΑΥΣ
stam and the witches
03-11-2009, 17:11
Κ Λ Α Ι Ω με το ταγκ εαμοβούλγαρης.
ikonoklast
03-11-2009, 20:53
ΧΥΤΗΣ
Έλα μωρέ τσουτσεκάκι άσχετε, σκάσε πια.
http://img12.imageshack.us/img12/9472/frontko.jpg
για οποιον ενδιαφερετε...
320 kbps Full covers
LokiTricksterGod
06-11-2009, 20:30
ένα πμ από δώ μίστερ =)
stam and the witches
06-11-2009, 22:00
Κι εδώ.
λοιπον μπραβο στον πατριδα τον Αγγελακα...εξαιρετικο το soundtrack
αιντε να διουμε και το εργο
λοιπον μπραβο στον πατριδα τον Αγγελακα...εξαιρετικο το soundtrack
αιντε να διουμε και το εργο
Δώσε κι από δω σάουντρακ
Kingdom Gone
07-11-2009, 16:52
απλά (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1101723) τα πράματα.
απλά (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1101723) τα πράματα.
mou arese afto.
Phantom Duck
07-11-2009, 17:06
αυτός διδάσκει τη νεολαία μας.
και πού να δει τους υπόλοιπους καθηγητές στο πάντειο ο πρετ, εγκεφαλικά.
:):):)
μινμιν το σάουντρακ!
εδιτ
Θα 'θελες να 'χαμε νικήσει;
stam and the witches
07-11-2009, 18:59
mono an synevaine kati ousiastiko.
Υπερβολικό τονε βρίσκω τον Ρούση. Έχει δίκιο, όμως το ξήλωσε.
Τροφή για σκέψις. (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1101767)
Δεν ξέρω ιστορία (δυστυχώς) και δεν μπορώ να ξέρω αν τα εκεί γραφόμενα είναι ορθά, αξίζει μια ανάγνωσις όπως και να 'χει.
Agoraphobic_S.I.
08-11-2009, 03:43
Την είδα επιτέλους.
Πολύ ανθρώπινη ταινία. Αυτό που ήθελε να δείξει, το κατάφερε ίσως με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Απίστευτες σκηνές, φοβερή ηθοποιϊα και τέτοια. Επίσης η τελευταία σκηνή παίζει να 'ναι από τις πιο ανατριχιαστικές που έχω δει σε ταινία.
Αλλά ρε γαμώτο, μάλλον από το Βούλγαρη περιμέναμε κάτι παραπάνω. Δηλαδή, οκ, πολύ καλή σαν ταινία κλπ, αλλά μάλλον ο άνθρωπος που δεν ξέρει ιστορία όταν δει την ταινία θα πιστέψει πως οι δύο πλευρές ήταν πάνω-κάτω το ίδιο και πως για όλα φταίνε οι κακοί Αμερικάνοι. Και θα οδηγηθεί στο πολύ απολίτικο συμπέρασμα πως αυτός ο πόλεμος ήταν μια μεγάλη συμφορα για τον τόπο, μα γίνεται Έλληνες να τουφεκάνε Έλληνες;
Ένας εμφύλιος είναι πρώτα απ' όλα ταξικός πόλεμος. Όταν δεν διαλέγεις στρατόπεδο, περιμένεις το νικητή και με αυτόν θα κριθείς.
Agoraphobic_S.I.
09-11-2009, 20:39
Να σας πω, κατέβασα το soundtrack απ' το ελληνάδικο και τα τελευταία κομμάτια είναι λίγο γαμημένα. Μήπως παίζει καμια εναλλακτική;
το καλυτερο ριπ ειναι αυτο που εδωσα σε οσους το ζητησαν και ειναι απο εναν νεαρο απο την Οδο Ονειρων
προβλημα εχει ο τελευταιος ασμας στο τελος του
ο τυπος το εκανε ριπ απο 5 διαφορετικα cdια και σε ολα υπηρχε το προβλημα
Agoraphobic_S.I.
09-11-2009, 23:58
Eμ αυτή είναι η μαλακία, ο τελευταίος άσμας είναι που θέλω να τον ακούω όλη μέρα με δάκρυα στα μάτια.
Πήρε ένας φίλος το σιντι, θα το ψαρέψω απο 'κει. Σας το δίνω αμα θετε.
AngelOfSorrow
11-11-2009, 04:56
dwse gia
για οσνοι την θελουν ανεβηκε dvdrip
stam and the witches
30-01-2010, 14:40
Θέλω. Δώσε.
Fireknight
30-01-2010, 14:58
kiego 8elo . kai to soundtrack an yparxei , giati mono to xalasmeno vrisko .
dopefiend
30-01-2010, 15:03
κεγώ κεγώ!
Agoraphobic_S.I.
30-01-2010, 15:27
Ανεβάζω σαουντρακ.
dopefiend
31-01-2010, 13:21
σωραίος!
http://i22.photobucket.com/albums/b320/takeahnase/psoli_vathia.jpg
ε τον πούστη.
BunnyDee
01-02-2010, 20:58
Άσχετο, κι ίσως να... έχω αργήσει, αλλά... κι εγώ το θέλω το soundtrack!
Λοιπόν,την είδα και εγώ την ταινία.
Κατ'αρχάς εκτιμώ την προσπάθεια του Βούλγαρη να κρατήσει ίσες αποστάσεις και να προβάλει από μια "ανθρώπινη" πλευρά τα γεγονότα στον Γράμμο.Τα είπαμε και στις προηγούμενες σελίδες.'Ομως μάλλον στη προσπάθεια του να μοιράσει το καρπούζι στη μέση,τα κάνει μαντάρα...Τι εννοώ;
Από την μία ο ΔΣΕ...ομάδες παραπλανημένων και άσχετων χωρίς καμία ιδεολογία,ένα τσούρμο από μισόζουρλους χωριάτες που ανέβηκαν στο βουνό και δεν έλεγαν να κατέβουν κάτω.Τον λόγο για τον οποιό πολεμάνε δεν τον ξέρουν ούτε οι ίδιοι,είναι χαμηλής νοημοσύνης και αθυρόστομοι,κακομούτσουνοι και κατσούφηδες,δεν πιστεύουν σε κανένα ιδανικό,δεν γαμάνε,ούτε τραγουδάνε μήτε γλεντάνε και σε ένα κλίμα αδράνειας ανέχονται το παιδωμάζωμα και την πολεμοκαυλίαση των αρχηγών τους.'Οπως ο καπετάν Ντούλας,που μοιάζει πιο πολύ με αρχηγός των Απάτσι,δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας πολεμοχαρής και άγριος ημιμπάχαλος που αρέσκεται να βάραει σφαίρες στον αέρα για να κάνει τον χαβαλέ του.Για να εμψυχώσει τους άντρες του κάτω από το μπαράζ του πυροβολικού,φροντίζει να τους μιλήσει για τον Πατερούλη και πως τον συνάντησε στο Κρεμλίνο και να τους προπαγανδίσει γύρω από αυτό,απλοικά και λαικίστικα.Φυσικά στο τέλος,οι αντάρτες εκτελούνται χωρίς να πούνε κουβέντα.Ναι μεν είναι αμετανόητοι αλλά είναι και βουβοί.Δεν ψήνονται να αποκαλύψουν τον λόγο της θυσίας τους.Και προφανώς ο Ντούλας βρήκε το χαμένο του αδερφό στο πρόσωπο του ανθυπολοχαγού,παραδόθηκε και φύτεψε μια σφαίρα στο κεφάλι του,αποδεχόμενος την ήττα του.
Από την άλλη ο εθνικός στρατός...Πραγματικοί λεβέντες και άντρες με τα όλα τους!Ειδικά οι αξιωματικοί τους,μπορεί οπτικά να μοιάζουν αυστηροί αλλά είναι δίκαιοι,μεγαλόψυχοι,σεμνοί,ικανοί και ανθρώπινοι.Σκύβουν το κεφάλι τους ακόμη και όταν τους μιλάει ένας απλός χωρικός(Βέγγος).Οι φαντάροι σε αντίθεση με τους αντάρτες παίζουν μπάλα,κάνουν αστεία,τραγουδάνε τα ρεμπέτικα τους και φυσικά μισούν τον πόλεμο.Η χρήση ναπάλμ όπως φαίνεται έγινε με βαριά καρδιά και κάτω από την πίεση των "κακών" συμμάχων.Δεν υπάρχει κανένα μίσος,δεν υπάρχουν τάσεις κτηνωδίας και ενδεχομένως στο στρατοδικείο δεν ακούγεται κανένα αντικομμουνιστικό παραλήρημα,αλλά απλώς κάνουν τα "αναγκαστικά" γιατί δεν τους μένει άλλη επιλογή.Ο ανθυπολοχαγός με τη σειρά του βρίσκει και αυτός τον χαμένο του αδερφό και συγκινείται όταν μαθαίνει ότι ανταλλάζανε μεταξύ τους ρουκέτες στα βουνά.
Για όλα φταίνε οι Αμερικάνοι.Και οι Εβραίοι.Ζήτω το Εθνος.Ψωλή Βαθιά.
Amnesiac.
09-02-2010, 22:27
για οσνοι την θελουν ανεβηκε dvdrip
Αν υπάρχει σε rapidshare και μου δώσεις το λινκ πολύ θα σε αγαπώ.
έντιτ : Τη βρήκα!! Ευχαριστώ πάντως!!
δε σε προλαβα αμνηζιακ...
Από την μία ο ΔΣΕ...ομάδες παραπλανημένων και άσχετων χωρίς καμία ιδεολογία,ένα τσούρμο από μισόζουρλους χωριάτες που ανέβηκαν στο βουνό και δεν έλεγαν να κατέβουν κάτω.Τον λόγο για τον οποιό πολεμάνε δεν τον ξέρουν ούτε οι ίδιοι,είναι χαμηλής νοημοσύνης και αθυρόστομοι,κακομούτσουνοι και κατσούφηδες,δεν πιστεύουν σε κανένα ιδανικό,δεν γαμάνε,ούτε τραγουδάνε μήτε γλεντάνε και σε ένα κλίμα αδράνειας ανέχονται το παιδωμάζωμα και την πολεμοκαυλίαση των αρχηγών τους.'Οπως ο καπετάν Ντούλας,που μοιάζει πιο πολύ με αρχηγός των Απάτσι,δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας πολεμοχαρής και άγριος ημιμπάχαλος που αρέσκεται να βάραει σφαίρες στον αέρα για να κάνει τον χαβαλέ του.Για να εμψυχώσει τους άντρες του κάτω από το μπαράζ του πυροβολικού,φροντίζει να τους μιλήσει για τον Πατερούλη και πως τον συνάντησε στο Κρεμλίνο και να τους προπαγανδίσει γύρω από αυτό,απλοικά και λαικίστικα.Φυσικά στο τέλος,οι αντάρτες εκτελούνται χωρίς να πούνε κουβέντα.Ναι μεν είναι αμετανόητοι αλλά είναι και βουβοί.Δεν ψήνονται να αποκαλύψουν τον λόγο της θυσίας τους.Και προφανώς ο Ντούλας βρήκε το χαμένο του αδερφό στο πρόσωπο του ανθυπολοχαγού,παραδόθηκε και φύτεψε μια σφαίρα στο κεφάλι του,αποδεχόμενος την ήττα του.
Από την άλλη ο εθνικός στρατός...Πραγματικοί λεβέντες και άντρες με τα όλα τους!Ειδικά οι αξιωματικοί τους,μπορεί οπτικά να μοιάζουν αυστηροί αλλά είναι δίκαιοι,μεγαλόψυχοι,σεμνοί,ικανοί και ανθρώπινοι.Σκύβουν το κεφάλι τους ακόμη και όταν τους μιλάει ένας απλός χωρικός(Βέγγος).Οι φαντάροι σε αντίθεση με τους αντάρτες παίζουν μπάλα,κάνουν αστεία,τραγουδάνε τα ρεμπέτικα τους και φυσικά μισούν τον πόλεμο.Η χρήση ναπάλμ όπως φαίνεται έγινε με βαριά καρδιά και κάτω από την πίεση των "κακών" συμμάχων.Δεν υπάρχει κανένα μίσος,δεν υπάρχουν τάσεις κτηνωδίας και ενδεχομένως στο στρατοδικείο δεν ακούγεται κανένα αντικομμουνιστικό παραλήρημα,αλλά απλώς κάνουν τα "αναγκαστικά" γιατί δεν τους μένει άλλη επιλογή.Ο ανθυπολοχαγός με τη σειρά του βρίσκει και αυτός τον χαμένο του αδερφό και συγκινείται όταν μαθαίνει ότι ανταλλάζανε μεταξύ τους ρουκέτες στα βουνά.
Για όλα φταίνε οι Αμερικάνοι.Και οι Εβραίοι.Ζήτω το Εθνος.Ψωλή Βαθιά.
συμφωνω πανω κατω στα ολα τα απο πανω απλα στα μπολντ:ισως θελει να δειξει οτι ακομα και οι ιδιοι καποια στιγμη ξεχασαν για τι πολεμουσαν (λεω εγω τωρα,δικια μου υποθεσις)
ο καλαματας φτυνει το πτωμα της χαραλαμπιδου,οχι και τοσο μεγαλοψυχη πραξις ε?
στα της ταινειας τωρα περα απο την ιστορια κλπ
ρε...που ηταν οι ηθοποιοι????
τι ξυλινες ερμηνειες ηταν αυτες?
μονο ο καλαματας εδειξε λιγο φιλοτιμο
ο αμερικανεζος napalm death απλα αστειος με τα συλλαβιστα αγγλικα του
α και πρωτη φορα βλεπω τσομπανοπουλα να μιλανε με αθηναικια προφορα,οι αμερικανοι που βαζουν τους δικους τους χωριατες να ομιλανε με την τοπικη τους προφορα ειναι μαλακες μαλλον
κατα τ αλλα σκηνοθεσια αψογη,αληθοφανεις σκηνες μαχης και μερικες πραγματικα δυνατες σκηνες οπως στο φιναλε
αλλα ταινεια χωρις ηθοποιους ρε πουστημ?
Amnesiac.
10-02-2010, 02:18
Πραγματικά κακές ερμηνείες όμως αυτή η ταινία. Ειδικά το κοριτσάκι του τέλους μου θύμησε την πιτσιρίκα στο τραίνο στο "Χόμπυ μου ο βιασμός".
Εγώ πάντως που είμαι απολιτίκ νέος δε συμπέρανα όλα αυτά τα κακά που λέτε για τους κομμουνισταί. Ο σκηνοθέτης ήθελε να κάνει μια ταινία για τη φρίκη του πολέμου και αυτό έκανε, εκτός κι αν περιμένατε καμιά σκηνή τύπου "δις ιζ σπάρτα" ή "freedom" (braveheart) από τους ηττημένους και απογοητευτήκατε.
Ο άλλος στην πίσω σελίδα του τόπικ γράφει "ο κόσμος θα οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι ο πόλεμος ήταν μια μεγάλη συμφορά για τον τόπο" ή κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω τι σας ποτίζουν στις παρέες σας αλλά σοβαρευτείτε λίγο.
freak brother
10-02-2010, 03:35
Πραγματικά κακές ερμηνείες όμως αυτή η ταινία. Ειδικά το κοριτσάκι του τέλους μου θύμησε την πιτσιρίκα στο τραίνο στο "Χόμπυ μου ο βιασμός".
Εγώ πάντως που είμαι απολιτίκ νέος δε συμπέρανα όλα αυτά τα κακά που λέτε για τους κομμουνισταί. Ο σκηνοθέτης ήθελε να κάνει μια ταινία για τη φρίκη του πολέμου και αυτό έκανε, εκτός κι αν περιμένατε καμιά σκηνή τύπου "δις ιζ σπάρτα" ή "freedom" (braveheart) από τους ηττημένους και απογοητευτήκατε.
Ο άλλος στην πίσω σελίδα του τόπικ γράφει "ο κόσμος θα οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι ο πόλεμος ήταν μια μεγάλη συμφορά για τον τόπο" ή κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω τι σας ποτίζουν στις παρέες σας αλλά σοβαρευτείτε λίγο.
απειρα :pink:
Roswell47
10-02-2010, 03:53
ενημερωτικά, σήμερα Τετάρτη γίνεται προβολή στο πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης, από την Κ.Ο.Τ.Α.
Death MD
13-02-2010, 06:05
ο μονος ηθοποιος στην ταινια εμφανιζεται απ το 32:10 μεχρι το 34:55
Dragonlord
01-03-2010, 11:27
Πάλεψα τη μισή. Βελτιώνεται καθόλου μετά, να το προσπαθήσω ή παραμένει μία σάχλα με σκατά ερμηνείες;
Amnesiac.
01-03-2010, 11:47
Αξίζει να τη δεις μέχρι τέλους λόγω της ερμηνείας της πιτσιρίκας στην τελευταία σκηνή.
Θα έπρεπε στην ταινία να την πιάνουν οι Εθνικός Στρατός και αντί να την πυροβολήσουν να της πετάνε χρυσά βατόμουρα στη μούρη μέχρι θανάτου.
Dragonlord
01-03-2010, 11:51
Βασικά το μόνο κίνητρο είναι αν μαθαίνουμε στο τέλος αν το πράμα της Γιαννούλας είναι κόκκινο όπως τα μαλλιά της.