PDA

View Full Version : καλωδια για μικροφωνα

HEROnlysIN
27-09-2009, 18:02
πηρα ενα καλωδιο απο το ΝΑΚΑ και μου βγηκε μονοφωνικό
κάι δεν πρόσεξα μάλλον

έχετε εμπειρία με μικρόφωνα;
βοηθηστε λίγο γιατι με το μικρόφωνο που έχω έχω επίσης προβλήματα γείωσης, αλλα νομίζω οτι το πρόβλημα είναι στο καλώδιο.

έβω το εξης : http://www.thomann.de/gr/the_tbone_sct700_roehrenmikrofon.htm

http://images1.thomann.de/pics/prod/163580.jpg

μπιζαριος
27-09-2009, 18:07
τι εννοεις μονοφωνικο?
τα μικροφωνα ΕΙΝΑΙ μονοφωνικα.

HEROnlysIN
27-09-2009, 19:13
πως γινεται αυτο, αφου με το αλλο καλωδιο(ενα παλιο που μαλλον τσιριζει η γειωση) ακουγεται stereo

μπιζαριος
27-09-2009, 19:19
μηπως εχει προβλημα το ενα απο τα 2 καλωδια? παλι ομως μηπως ειναι το panning του καναλιου της κονσολας γυρισμενο τερμα δεξια η αριστερα? νομιζεις οτι ειναι στερεο, απλα δινει το ιδιο σημα και στο δεξι καναλι και στο αριστερο.

HEROnlysIN
28-09-2009, 01:16
nai to idio shma dinei dexia kai aristera alla sto apotelesma einai stereo
telos pantwn pera apo ayto
moy tsirizei to kalwdio, kai skeftomai oti einai 8ema geiwshs
ti mporw na alla3w gia na ftiaxtei psaxnw

μπιζαριος
28-09-2009, 02:04
λοιπον.
ακουγεται και απο το δεξι καναλι και απο το αριστερο =/= στερεο
η κονσολα παιρνει το μονοφωνικο σημα απο το μονοφωνικο καναλι και το στελνει και στο δεξι και στο αριστερο καναλι και γιαυτο νομιζεις οτι ειναι στερεο.
αν εννοεις οτι βαζεις το μικροφωνο και στελνει μονο στο δεξι καναλι η στο αριστερο κοιταξε την φετα στην κονσολα του αντιστοιχου καναλιου ΜΗΠΩΣ εχεις το μικροφωνο να στελνει στο master out μονο δεξια η μονο αριστερα.
στερεοφωνικα μικροφωνα ΔΕΝ υπαρχουν, και αν υπηρχαν τοτε θα πρεπει να ειχαν 2 καλωδια για να μπουν στην κονσολα.
αν τσιριζει υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να ειναι κομμενη η γειωση ναι. αν εχεις γνωσεις ηλεκτρονικου τοτε ξεβιδωσε τα βυσματα να δεις αν η γειωση φτανει στο αντιστοιχο σιδερακι. η γειωση σαυτα ειναι το τερμα γυμνο καλωδιο.
αν και στις 2 μεριες ειναι ολα τα καλωδια κολλημενα τοτε αγορασε καινουριο καλωδιο.

manos g
28-09-2009, 16:37
δεν εχω δουλεψει ποτε μου ενα τετοιο αλλα

http://www.thomann.de/gr/audio_technica_bp4025.htm

Μια σκεψη για το καλώδιο...(που προφανως ειναι xlr σε xlr??) μπορει εκτος απο το να
εχει φυγει καποια κολληση, να ειναι κολλημενο αντιστροφα (ας πουμε στο μικροφωνο σου η γειωση να ειναι στο 3 και στο καλωδιο στο 2)
και να σου δημιουργει 8εμα 8ορυβου. Εχω μια κονσολα πυο το κανει αυτο στο outpout, εντελώς σπαστικο.
Οπως ειπε και μπιζ δοκιμασε ενα αλλο καναλι της κονσολας, και ενα αλλο καλωδιο

jezuz
06-10-2009, 03:17
Υπαρχουν στερεο μικροφωνα, για βιντεοπαραγωγες, φιλντ ρεκορντινγκ κτλ, αλλα το δικο σου δεν ειναι.
Τωρα εχω πεσει και εγω σε μουφα καλωδια που ειτε ηταν κολημενα διαφορετικα οπως λεει ο Μανος, ειτε ελειπε ενα καλωδιακι σε μια περιπτωση και δεν μου περναγε το φαντομ παουερ, ενω τα δυναμικα μικροφωνα δουλευαν μια χαρα (!?!?).
Οποτε παρε ενα καλωδιο υποφερτης ποιοτητας να εχεις, και μετα αρχισε να ψαχνεσαι αλλου αν δεν φτιαξει το θεμα. Επισης δοκιμασε και το μικροφωνο σου αλλου να δεις οτι δεν ειναι αυτο το προβλημα. (εχω διαφορα με τετοια μικροφωνα, ενα που ειχαμε ανοιξει μαλιστα ειχε μεσα... τα διακοπτακια που εχει η πιο ακριβη εκδοση, μονο που δεν ειχε τα κουμπια X-D )

HEROnlysIN
16-10-2009, 20:22
skata
piga kai pira kainoyrio kalwdio kai vgike to idio provlima
kai to 8ema einai oti to skoyriasmeno kawdio doyleyei mia xara alla voyhzei o topos opws 8a akoysate kai sto ootr.gr in deytera

myo pane na agorasw konsola antaytoy an 8elw na vrw in ygeia moy
ti na pw. na vrisw?

vrizw GAMW TA @$%&$&&$%$B#$$B&$B&$B$kai #@$&$#&$# kai @$%&$%&YRY kai @$%&

HEROnlysIN
16-10-2009, 20:23
yparxei kana sofware poy na kanei to shma stereo =/=?

HEROnlysIN
19-10-2009, 20:16
ok to ftiaxa...
opoios 8elei analogo software as moy steilei PM na ton kanw redirect

ntvinh986
13-11-2009, 07:36
τι εννοεις μονοφωνικο?
τα μικροφωνα ΕΙΝΑΙ μονοφωνικα.

Hi all, I am a new member of forum. Would a newcomer be warmly welcome here? Good day you guys!!!

μπιζαριος
13-11-2009, 12:54
wat