PDA

View Full Version : Laptop, To

Entrancemperium
27-09-2009, 14:17
Χρειάζομαι βοήθεια κύριοι, το ξέρω ότι πιθανόν να υπάρχει κάτι αντίστοιχο, αλλά δεν βοήθηκε το search!

Χρειάζομαι laptop για φιλαράκι, για τις εξής δουλειές:
1. Χρήση προγράμματος Quark (νομίζω σελιδοποίηση κάνει).
2. Photoshop
3. Αντε καμιά ταινιούλα, λίγη μουσικούλα..
4. Ιντερνετ.
5. Nα μην είναι και αναλώσιμος δλδ αυτά που θα κάνει, να μπορεί να τα κάνει και σε 3 χρόνια π.χ. από τώρα!

(καλά τα 3 & 4 δε χρειαζονται και τρελές προδιαγραφές, βασικά το Quark είναι το θέμα, δεν ξέρω τι απαιτήσεις κλπ έχει, και ο φίλος είναι γενικά ασχετίκλας με pc..)

Βείτε μου κάτι καλό, κάτι που να έχετε ίσως δοκιμάσει, οικονομική λύση ψάχουμε εεεεε..
Δηλαδή φυσικά κάτω από 1000, δλδ αν παίζαμε από 600 - 800 θα ταν τρέλα! :smile:
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας..

asimoulis
27-09-2009, 14:30
ε ντάξει με 800 ευρώ καλύπτεται εντελώς το φιλαράκι σου ΟΤΙ και να πάρει αν και με 1000 θα τον έχει στάνταρ 3 χρόνια μετά.

απλά μια συμβουλή. σε αυτό το εύρος τιμών ας μείνει μακριά από ACER χαλάνει γρήγορα είναι λίγο της πλάκας.

θα σου πρότεινα να κοιτάξετε KAI εδω (http://www.e-shop.gr/stockhouse.phtml) στην κατηγορία λάπτοπ.

και κάτι άλλο που λέω πάντα αν πάρει ντεσκτοπ θα δει το φως του ο άνθρωπος σου με 22άρα οθόνη και υπολογιστή θηρίο να κάνει ότι γουστάρει ελέκτρικ ρέκβιεμ, φότοσοπ, κουάρκ, προ εβολούσον και τσόντες ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με 700 ευρώ.

Dythor
27-09-2009, 14:40
Για να λέει LAPTOP κάποιο λόγο θα έχει, επίσης δεν είναι ανάγκη να δώσει 800-1000 για τέτοιες εφαρμογές, ήμαρτον.

Μόνο όντως μακριά από τα Acer και τις οθόνες τους.

asimoulis
27-09-2009, 14:44
μπα φιλαράκι λίγοι έχουν κάποιο λόγο για λάπτοπ.
σε κάποια φάση όλοι βαριούνται να τα κουβαλάνε.
απ'αυτά που βλέπω.

Fireknight
27-09-2009, 14:45
Για να λέει LAPTOP κάποιο λόγο θα έχει, επίσης δεν είναι ανάγκη να δώσει 800-1000 για τέτοιες εφαρμογές, ήμαρτον.
nai alla 8elei Photoshop afou .

antimusic
27-09-2009, 14:51
5. Nα μην είναι και αναλώσιμος δλδ αυτά που θα κάνει, να μπορεί να τα κάνει και σε 3 χρόνια π.χ. από τώρα!

αφενός είναι προφανές οτι αν σε τρία χρόνια κάνεις ακριβώς τα ίδια πράγματα που κάνεις τώρα θα είσαι κομπλέ*, αφετέρου είναι επίσης προφανές οτι αν τσακίζεσαι και βάζεις τις τελευταίες εκδόσεις του κάθε τουμπανιασμένου photoshop και office και ξερωγωτι, θα έχεις πρόβλημα.

*εκτός αν εννοείς να λειτουργεί σε τρία χρόνια, οπότε (και απότι ακούω από παντού) μην πάρεις acer.

και γενικά προσοχή στην εγγύηση, μην την παραβλέψεις.

Dythor
27-09-2009, 14:56
nai alla 8elei Photoshop afou .

http://www.adobe.com/products/photoshop/photoshop/systemreqs/

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69977907&product=1322818

Fireknight
27-09-2009, 15:05
dyskola , me onboard karta kai sempron na tin palepsei .
vevea den ksero kai ti 8elei na kanei .

edit: eida afto sto plaisio http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1332481
kai meta exei afto se prosfora sto eshop http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.905367
vevea kalo 8a einai na mas pei kapoios pou doulevei ta parapanw se laptop , giati egw den exw o ftwxos .

Entrancemperium
27-09-2009, 16:18
Σας αγαπώ υπερβολικά. έχετε μπει ακριβώς στο κλίμα.. :pink:

Παιδιά όχι δε μιλάμε για υπερχρήστη, μιλάμε για ένα νορμαλάκο, ούτε παιχνίδια παίζει το παληκάρι, ούτε Προ θέλειούτε τπτ, απλά το λάπτοπ (και εγώ υπέρ ντέσκτοπ είμαι) βολεύει γιατί πρόκειται ας πούμε για δουλειά εργαζόμενου σε έντυπο, δλδ θέλει να μετακινείται, να πάει διακοπές να το έχει μαζί, να γράφει ξάπλα στο κρεβάτι κλπ κλπ..

Επίσης όταν λέω να έχει βάθος χρόνου το λάπτοπ δε μιλάμε ότι θα βάζει καινούριες εκδόσεις και μαλακίες, καμία σχέση απολύτως.. Απλά επειδή εγω με απαιτήσεις software δεν τα πάω και πολύ καλά, απλά ανέφερα το Quark γιατί είναι το βασικό πρόγραμμα που δουλεύει, όπως και το Photoshop (π.χ. δουλεύει το 7 γιατί γουστάρει, δεν έχει καν δοκιμάσει το CS! )

Και απλά προσθέτω εγώ εεεεεε ας ακούει και καμιά μουσικούλα, ας βλέπει και κανά ταινιάκι μωρέ..

Άρα προς το παρόν είπαμε ACER μακριά! Όμορφα, συνεχίστε παίδες βοηθάτε πολύ.. :smile:

ikonoklast
27-09-2009, 16:30
Παιδιά όχι δε μιλάμε για υπερχρήστη, μιλάμε για ένα νορμαλάκο
Το Quarkxpress πάντως (και τo PS ανάλογα τι τρέχει) έχουν βάρος και δεν είναι τελείως νορμάλ. Αν θέλει να κάνει χοντρές δουλειές μαυτά ίσως να μην τον καλύψει ένας πρεσάριο τύπου που λέει κάποιος παραπάνω. Αλλά αν θέλει να κάνει χοντρές δουλειές μαυτά να μην τις κάνει στο λάπτοπ απ την άλλη.

Entrancemperium
27-09-2009, 17:01
Ιkonoklast στο Photoshop π.χ. θα πειράξει τη φωτεινότητα καμιάς εικόνας η sharpness δε μιλάμε για γραφίστα να κάνει παπάδες, δλδ να δουλεύει με κανα αρχείο 500 ΜΒ με 150 layers πάνω! Οπότε νομίζω το Photoshop δε μας ανεβάζει τρελά στις απαιτήσεις, τώρα για το Quark δεν έχω καμία ιδέα, πάντως δεν είναι ρε παιδί μου θιασώτης του καινούριου, εννοώ ξέρω γω, βγήκε το Quark666 2025 Version και θα το δοκιμάσει, καμία σχέση, ας πούμε κάνει τη δουλειά του με έκδοση του 2008, με το ίδιο πιθανόν θα την κάνει και το 2010 κ.ο.κ.

Επίσης επειδή ξαναλέω δεν έχω και πολύ σχέση με το άθλημα, η οθόνη 15,6" που προτείνετε παλεύεται; π.χ. για αυτή τη low standards δουλειά γραφίστα, ή έστω για μια ταινιούλα..

KoiliaSamprela
27-09-2009, 17:03
Το Quarkxpress πάντως (και τo PS ανάλογα τι τρέχει) έχουν βάρος και δεν είναι τελείως νορμάλ. Αν θέλει να κάνει χοντρές δουλειές μαυτά ίσως να μην τον καλύψει ένας πρεσάριο τύπου που λέει κάποιος παραπάνω. Αλλά αν θέλει να κάνει χοντρές δουλειές μαυτά να μην τις κάνει στο λάπτοπ απ την άλλη.

~~~αυτό ~~~~
τουτέστιν , μπορεί να παίζει PES 2010 μια χαρά και να τον ρουφήξει στο ps.

Επίσης ,μην ακουστώ κάφρος , αλλά για mac book ψήνεται ?

Entrancemperium
27-09-2009, 17:08

~~~αυτό ~~~~
τουτέστιν , μπορεί να παίζει PES 2010 μια χαρά και να τον ρουφήξει στο ps.

Όχι ρεεεεεεε, προχτές ανακάλυψε το msn, σοβαρευτείτεεεεεεεεε :razz:
Επίσης το θέμα παιχνίδια ξεχάστε το καμία σχέση λέεμεεεεε :smile:

KoiliaSamprela
27-09-2009, 17:15
Όχι ρεεεεεεε, προχτές ανακάλυψε το msn, σοβαρευτείτεεεεεεεεε :razz:
Επίσης το θέμα παιχνίδια ξεχάστε το καμία σχέση λέεμεεεεε :smile:

βασικά αυτό λέμε , ότι το Quark ή το Photoshop μπορεί -ενίοτε- να έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από τα παιχνίδια ...

asimoulis
27-09-2009, 17:16
καλό (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900803)

o compaq μου κράτησε 5 ολάκερα χρόνια μια χαρά. Βασικά ακόμα χρησιμεύει σαν σκληρός με xp 7 χρόνια μετά. αξιοπιστία και αψογη λειτουργία.

SpiritCrusher
27-09-2009, 17:43

Υπάρχουν macbook στη τιμή που θέλει; Αν ναι, και υποστηρίζουν Quarks κλπ τότε Macs είναι αρκετά καλά για δουλειά.

ikonoklast
27-09-2009, 17:46
Ιkonoklast στο Photoshop π.χ. θα πειράξει τη φωτεινότητα καμιάς εικόνας η sharpness δε μιλάμε για γραφίστα να κάνει παπάδες, δλδ να δουλεύει με κανα αρχείο 500 ΜΒ με 150 layers πάνω! Οπότε νομίζω το Photoshop δε μας ανεβάζει τρελά στις απαιτήσεις, τώρα για το Quark δεν έχω καμία ιδέα, πάντως δεν είναι ρε παιδί μου θιασώτης του καινούριου, εννοώ ξέρω γω, βγήκε το Quark666 2025 Version και θα το δοκιμάσει, καμία σχέση, ας πούμε κάνει τη δουλειά του με έκδοση του 2008, με το ίδιο πιθανόν θα την κάνει και το 2010 κ.ο.κ.

Ε, ξερωγώ, δε βοηθάς τότε. Ειδικά για τέτοια προγράμματα δεν είναι μόνο η ισχύς το θέμα, είναι και το αν χρειάζεται λαπτοπ γι' αυτή τη δουλειά. Εγώ πχ δουλεύω ερασιτεχνικά γραφιστικά σε διάφορα προγράμματα της adobe και το αντίστοιχο του qxpress και πχ κάνω 5-6 δουλειές το μήνα μερικές ασπούμε απαιτητικές. Για τα γρήγορα δουλεύεις και στο λαπτοπ, για τα πιο βαρβάτα θεωρητικά δουλεύεις στο λαπτοπ αλλά σου βγαίνουν τα μάτια, προτιμώ να μην το κάνω. Με την ίδια λογική μπορείς ξερωγώ να κάνεις επεξεργασία εικόνας και σε ένα iphone, αν έχεις βίτσια. Η ισχύς πάλι που απαιτείται είναι ευθέως ανάλογη του πως και του πόσο δουλεύεις τα προγράμματα αυτά. Διαλέγεις και παίρνεις.

Entrancemperium
27-09-2009, 18:04
Xμμ καταλαβαίνω που το πας, κοίτα δε μιλάμε για γραφίστα, μιλάμε για δουλειά σε μια επαρχιώτική εφημερίδα να σου δώκω να καταλάβεις, στην οποία πεφτει και ένα μερίδιο δουλειάς περα από το αφεντικό και στο φιλαράκι μου.. Απλά αυτός θέλει να έχει και δουλειά σπίτι, και όχι να ξημεροβραδιάζεται στο γραφείο γράφοντας, ή ξέρω γω του έρχεται μια ιδέα ή θέλει να γράψει τσουπ ας πάω γραφείο.. Οπότε εξ΄ου και προέκυψε το θέμα λαπτοπ και όχι desktop (αν και εγώ είμαι υπέρ του desktop και ας κουβαλάει δουλειά με ένα usb και τέλος, αλλά γούστα είναι αυτά..)

Τώρα για Quark που λες δεν έχω καμία ιδέα πόσο βαρύ είναι, τι διάλο ποιότητα pc απαιτεί κλπ.. Πάντως η δουλειά ως τώρα, απ'όσο μου έχει πει δε γίνεται και σε θηρία πισιά, ίσα ίσα..

KoiliaSamprela
27-09-2009, 21:22

Υπάρχουν macbook στη τιμή που θέλει; Αν ναι, και υποστηρίζουν Quarks κλπ τότε Macs είναι αρκετά καλά για δουλειά.

ψώνισε συνάδελφος από τον μόρτη και έμεινε ευχαριστημένος

http://www.e-laptops.gr/products.php?ctg=37

antimusic
27-09-2009, 21:26
τι μακμπουκ ρε 600-800 λέει ο άνθρωπος.

Entrancemperium
28-09-2009, 00:08
τι μακμπουκ ρε 600-800 λέει ο άνθρωπος.
:P

Ρε ακριβώς, όχι ΜacBook είπαμε, πολύ με άρεσε το TOSHIBA SATELLITE L500-128 που κάποιος πρότεινε στην προηγούμενη σελίδα, φοβερή τιμή και νομίζω μια χαρά! Για πείτε καμιά γνώμαη για δάυτο, πως σας φαίνεται;

TOSHIBA SATELLITE L500-128 (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.905367)

cloud
28-09-2009, 00:55
Αυτό εδώ (http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=15&category=69980225&product=1311247&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BEE2D54AD9490151DFE2B1A178B55083BAD989C4D370DB599FAB4B473069464CA2372EA9EBD25729179E4924F85B2A94DF0AC0147C8F2313B7FBD5965ADBDAD73DB3E7B95904862E4BC8BD7B8771627FDA6DFDA85063250AD2CF8F5D6DBCB0D27B2CB5B489F4D0D8AE81585CE0C75326FDA1A3880C142D55F8) είναι τέλειο για τις ανάγκες του. Είναι και φορτωμένο με 4gb ram, θα τον βολέψει. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο θέλει να αγοράσει Turbo-x.
Υπάρχει κι ο αντίστοιχος πρεσάριος (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1322834&page=2&category=69977907&catalog=21) λίγο ακριβότερος και με μικρότερο σκληρό. Καλό και το τοσίμπα από πάνω αλλά για λαπτοπ θα προτιμούσα κάποιο με nvidia vga.

antimusic
28-09-2009, 01:04
όχι turbo-x, μακριά.

Entrancemperium
11-10-2009, 14:27
Για αυτό τι έχετε να πείτε; (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.905356) Κάργα φτηνό από Crazy Sundays e-shop.. O επεξεργαστής το ότι είναι CELERON μας πειράζει πολύ;

Entrancemperium
16-11-2009, 17:37
BUMP!

Μιας και δεν έχει γίνει ακόμη κίνηση αγοράς, πείτε λίγο γνώμες γιαυτό (http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Compaq-Presario-Cq61-220Sv-VF257EA-B1A.htm)

Θενκσ

R & R
16-11-2009, 19:16
sto e shop se polles markes exei egiisi 2 etwn amesis antikatastasis
molis tsibisa ena hp probook 630 e...mia xara me 17 ara othoni alla akreta slim !

12 stars circle your brow
25-11-2009, 04:17
Bump εγώ τώρα (ελπίζω να το πήρε ο φίλος σου για να συνεχίσουμε με μένα!).

Πείτε περισσότερα για τα mac books, δεν έχω ιδέα από λαπιτόπς και θέλω ν'αγοράσω ένα άμεσα. Θα βλέπω κι εγώ ταινίες και θ'ακούω μουσική και θα μπαίνω και στο er και στο #dfghfdh μου. Μπορεί να γαμάω κιόλας μ'αυτό γι'αυτό δεν θέλω extra slim, help!

KoiliaSamprela
25-11-2009, 10:25
Bump εγώ τώρα (ελπίζω να το πήρε ο φίλος σου για να συνεχίσουμε με μένα!).

Πείτε περισσότερα για τα mac books, δεν έχω ιδέα από λαπιτόπς και θέλω ν'αγοράσω ένα άμεσα. Θα βλέπω κι εγώ ταινίες και θ'ακούω μουσική και θα μπαίνω και στο er και στο #dfghfdh μου. Μπορεί να γαμάω κιόλας μ'αυτό γι'αυτό δεν θέλω extra slim, help!

http://www.e-laptops.gr/

ο ποιο φτηνός στην Ελλάδα. (για μακ λέμε ε!)

μπιζαριος
25-11-2009, 10:28
μην παρεις mac.
αν δεν το χρειαζεσαι για κατι συγκεκριμενο και δεν εχεις ορεξη να μαθεις τα βασικα απο την αρχη και αναποδα μεινε στα windows.

locust
25-11-2009, 11:24
αν δεν το πληρώσεις εσύ, τότε πάρε μακ

Deggial
25-11-2009, 13:26
Τα Μαcs έχουν πολύ πιο παραγωγικό περιβάλλον εργασίας και γλυτώνεις όλο τον εκνευρισμό που προκαλούν τα Windows με τα κολλήματα τους.

Ruthless
25-11-2009, 13:39
Σιγά τα κολλήματα των windows, δε ζούμε πια στην εποχή των millenium. Όσο δεν κάνεις μαλακίες και κρατάς ένα καθαρό σύστημα μια χαρά σταθερό λειτουργικό είναι. Έχω χτυπήσει uptime 25+ ημερών σε xp και στα 7 τώρα αν δεν ήθελε reboots μετά από updates θα είχα χτυπήσει πάνω από μήνα uptime επίσης. Και δεν είναι ακριβώς απλή η χρήση που κάνω, αφού το install/uninstall πραγμάτων γίνεται σε σχεδόν καθημερινή βάση.

Δηλαδή αν είναι να τα σκάσεις για mac, πάρε ένα dell πχ(ή κάποια άλλη αξιόπιστη ράτσα), δώστου πάνω κανάν SSD και θα έχει ένα μηχάνημα με πολύ καλύτερες αποδόσεις από οποιοδήποτε mac στα ίδια φράγκα.

cloud
25-11-2009, 14:18
Τα τελευταία νέα από το στρατόπεδο της Apple, αναφέρονται στην άρνηση της εταιρείας να επισκευάσει υπολογιστές που φέρουν σημάδια καπνού από τσιγάρο.

Σύμφωνα με το consumerist.com, δύο κάτοχοι Mac έχασαν τη δυνατότητα επισκευής του υπολογιστή τους, επειδή οι τεχνικοί ανακάλυψαν ότι ο υπολογιστής χρησιμοποιήθηκε σε σπίτι όπου υπήρχε ένας τουλάχιστον καπνιστής, διότι περιείχε ίχνη καπνού.

Η νικοτίνη περιέχεται μέσα στη λίστα των υψηλά επικίνδυνων χημικών ουσιών και η apple δεν απαιτεί από τους υπαλλήλους της να επισκευάσουν οτιδήποτε που μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία τους.

Το ότι το κάπνισμα είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία είναι κάτι το προφανές εώς τώρα. Κάτι όμως που δεν ήταν προφανές, είναι ότι το κάπνισμα είναι επιβλαβές και για τα Mac σας.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=345278

πουστάρες

μπιζαριος
25-11-2009, 14:21
τοσο καπνο που εχει φαει το δικο μου τοσο καιρο λεω να το πεταξω απο το παραθυρο τοτε.

ενας φιλος πλακα πλακα το μακ του τα επαιξε αγρια, το ανοιξε απο μεσα καθαρισε ολη τη σκονη και μαλακια που ειχε μεσα και εγινε σαν καινουριο. :S

(ναι καπνιζει πολυ μεσα σε ενα κολοδωματιο χωρις καν παραθυρα.)

KoiliaSamprela
25-11-2009, 15:09
Σιγά τα κολλήματα των windows, δε ζούμε πια στην εποχή των millenium.

ΚΙΟΥ-ΕΦ-ΤΙ

από τα 2000 και μετά εγώ πάντως είμαι μπερκέτης...
ΝΤ4 πάντως δεν αναφέρω λόγο περιορισμού σε αυτά που έκανες.

Αν και στα οικιακά είμαι λίνουξ χρήστης σινς πολύ παλιά , το βασικό πρόβλημα που συναντούσα στα windows ήταν κατά κύριο λόγω σε θέματα security, και κακών drivers.

Και όπως συνεχίζω να λέω , δεν υπάρχουν κακά λειτουργικά , αλλά κακοί admins (και developers :P)

Deggial
25-11-2009, 15:29
αλλά κακοί admins (και developers :P)

Για το development έχει ευθύνη και ο κατασκευαστής του λειτουργικού. Παραδείγματος χάριν, τα Windows ποτέ δεν είχαν σωστά Human Interface Guidelines και ο κάθε developer κάνει τα δικά του (συν τις κακές συνήθειες, όπως ο κατάλογος στο Start Menu ανά εταιρία αντί ανά εφαρμογή, που είναι εντελώς αντιπαραγωγικό). Επίσης το Windows API sucks big ballz. Ακόμα και μετά την σημαντική βελτίωση που είχε στο .NET framework, έχει τόσες βλακείες που σου σπάνε τα νεύρα και οδηγούν σε κακό προγραμματισμό (π.χ. συναρτήσεις που είναι 32-bit ακόμη και σε 64-bit περιβάλλον, χωρίς να αναφέρεται στο documentation, κλπ).

Σε αντιπαράθεση, οι εφαρμογές για Mac έχουν μία ομοιομορφία στο γραφικό περιβάλλον τους, η οποία πέρα από τα σαφή HIG ενισχύεται και από τα development tools της Apple. Το δε Cocoa framework είναι πολύ πιο εύχρηστο, πολύ καλά documented και τα πράγματα δουλεύουν όπως περιμένεις.

25-11-2009, 15:36
Κοιτάξτε, εγώ από αυτά δεν γνωρίζω γιατί είμαι τσοπάνης. Το λαπτοπ δηλαδή γι'αυτό το θέλω, να κάνω κάτι όταν βοσκάω τα πρόβατα, πείτε μου όμως περισσότερα αν θέλετε για τα mac και αν είναι τόσο δύσχρηστα όσο τα παρουσιάζει ο μπιζάριος (προσαρμόζομαι εύκολα γενικά σε καινούριο περιβάλλον). Θέλω να είναι κάτι που θα κρατήσει καιρό, να μην μου σπάει τον πούτσο με ιούς και να μην χρειάστει να κατεβάσω κανα μαλακισμένο antivirus από το ίντερνετ. Αυτό το πρόβλημα με τα antivirus το 'χω χρόνια τώρα, ή θα ήμουν με ιούς ή με av που δεν έκαναν τίποτα ή τα τελευταία 2 χρόνια πληρωμένο kaspersky κι έχω το κεφάλι μου ήσυχο!

http://www.e-laptops.gr/

ο ποιο φτηνός στην Ελλάδα. (για μακ λέμε ε!)

Αυτό το κοιτούσα χτες, ένα μοντέλο που έβλεπα είχε γύρω στα 100 ευρώ διαφορά με το ψωρο-eshop.

μπιζαριος
25-11-2009, 15:58
ρε μαλακα δεν ειπα οτι ειναι δυσχρηστα. εγω μακ εχω απο το λυκειο λεμε. απλα ειναι διαφορετικα απο τα windows. αν πιστευεις οτι δε θα σπασουν τα νευρα σου με καποια βασικα πραματα που γινονται διαφορετικα απο τον τροπο που εμαθες τοτε παρτο. θα σου φερω και software να εχεις.

Deggial
25-11-2009, 16:04
Κοιτάξτε, εγώ από αυτά δεν γνωρίζω γιατί είμαι τσοπάνης. Το λαπτοπ δηλαδή γι'αυτό το θέλω, να κάνω κάτι όταν βοσκάω τα πρόβατα, πείτε μου όμως περισσότερα αν θέλετε για τα mac και αν είναι τόσο δύσχρηστα όσο τα παρουσιάζει ο μπιζάριος (προσαρμόζομαι εύκολα γενικά σε καινούριο περιβάλλον). Θέλω να είναι κάτι που θα κρατήσει καιρό, να μην μου σπάει τον πούτσο με ιούς και να μην χρειάστει να κατεβάσω κανα μαλακισμένο antivirus από το ίντερνετ. Αυτό το πρόβλημα με τα antivirus το 'χω χρόνια τώρα, ή θα ήμουν με ιούς ή με av που δεν έκαναν τίποτα ή τα τελευταία 2 χρόνια πληρωμένο kaspersky κι έχω το κεφάλι μου ήσυχο!

Το Mac OS X, κατά την γνώμη μου, είναι πιο εύκολο στην εκμάθηση από κάποιον που δεν έχει ιδέα από υπολογιστές. Για τους PC users, απλώς υπάρχει μια περίοδος προσαρμογής καθώς έχει αρκετές διαφορετικές συνήθειες.

Ιοί δεν υπάρχουν και προφανώς δεν χρειάζεσαι anti-virus. Το πολύ-πολύ θα βάλεις ένα firewall (είτε θα χρησιμοποιήσεις αυτό που περιλαμβάνει, είτε το Little Snitch).

cloud
25-11-2009, 16:20
Εγώ δε θα σου πρότεινα να σκάσεις χιλιάρικο για μακ μόνο και μόνο για να μπαίνεις irc και να ακούς μουσική όταν θα βόσκεις τα πρόβατα. Ενδέχεται οι συνάδελφοι βοσκοί να εντυπωσιαστούν από την εμφάνιση και τα χρωματάκια του, κατά βάθος όμως θα σε λένε κραγμένη αδερφή και τα λεφτά σου τόπο δεν θα πιάσουν.
Ένα τέτοιο Dell (http://www.e-laptops.gr/product.php?prd=818) με ένα λινουξάκι ή win7 θα σε καλύψει. Κι αν είσαι μερακλής σαν τον ρούθλεςς του βάζεις SSD κι ένα στίκερ "τουρμπίσιος".

25-11-2009, 16:33
cloud θέλω πολύ να ακούσω τη συμβουλή σου, η οποία κοστίζει και τα μισά, όμως επειδή εγώ δεν είμαι κομπιουτεράκιας σαν κι εσένα, μπορείς να μου εγγυηθείς ότι δεν θα 'χω προβλήματα και πρηξοπουτσιές; Αλλιώς σου δίνω τον λόγο μου πως με το παραμικρό που θα προκύπτει θα σου γεμίζω το inbox με pms, ίσως σε κάνω και add στο μσν για περισσότερο πρήξιμο.

μπιζαριος
25-11-2009, 16:35
καλα μην νομιζεις οτι τα μακ δεν εχουν προβληματα και ηρεμησαμε...

cloud
25-11-2009, 16:48
cloud θέλω πολύ να ακούσω τη συμβουλή σου, η οποία κοστίζει και τα μισά, όμως επειδή εγώ δεν είμαι κομπιουτεράκιας σαν κι εσένα, μπορείς να μου εγγυηθείς ότι δεν θα 'χω προβλήματα και πρηξοπουτσιές; Αλλιώς σου δίνω τον λόγο μου πως με το παραμικρό που θα προκύπτει θα σου γεμίζω το inbox με pms, ίσως σε κάνω και add στο μσν για περισσότερο πρήξιμο.

Καλά με λίνουξ όλο και κάτι μπορεί να έχεις, αλλά με win7 δε μπορώ να σκεφτώ τίποτα που θα μπορούσε να προκύψει εκεί αλλά όχι στο μακ. Δε ξέρω και τι χρήστης είσαι όμως, όταν λες για subscription kaspersky τρομάζω λίγο!

25-11-2009, 16:52
Χαχαχαχ, ρε αφού κάτι nods32 και μία άλλη μαλακία που 'χα παλιότερα δεν έκαναν δουλειά. Κι επειδή δεν τα πολυκαταλαβαίνω κιόλας αυτά τα antivirus ή θα τ' άφηνα το πισί στη μοίρα του (πράγμα αδύνατο) ή θα τα έσκαγα. Έτσι κι αλλιώς το πήρα πριν 2 χρόνια, και μου είχαν περάσει (επειδή ήταν φίλος ο τύπος στην εταιρεία) τσάμπα αυθεντικό το kaspersky. Ε το δοκίμαστα τον πρώτο χρόνο, τα είδα όλα τέλεια, είπα να το ξαναδοκιμάσω και τον δεύτερο!

cloud
25-11-2009, 16:55
Οκ τότε αφού είσαι γενικά ικανοποιημένος με το kaspersky τι άλλα προβλήματα σε κάνουν να σκέφτεσαι το μακ;

25-11-2009, 16:57
Για να πω την αλήθεια μου τίποτα, μόνο οι παροτρύνσεις άλλων οτι τα mac ειναι φοβερά.

KoiliaSamprela
25-11-2009, 17:16
Για να πω την αλήθεια μου τίποτα, μόνο οι παροτρύνσεις άλλων οτι τα mac ειναι φοβερά.

antimusic
25-11-2009, 17:49
βασικα να πούμε κατα 90% τα προβλήματα που έχεις με ιούς κλπ είτε 1. δεν είναι ιοί και είναι κάτι άλλο ή 2. σου βγάζει το ρημάδι ένδειξη "ψιτ αυτό είναι ιός" και εσύ πατάς το κουμπάκι "σταρχίδια μου".

και γενικά πείτε μου που στο μπούτσο βρίσκετε τόσους ιούς όλοι σας και είστε τόσο τρομοκρατημένοι.

το οτι δεν είστε ο 100000 επισκέπτης στο σάητ και δεν κέρδισες ένα fiat panda το θεωρώ δεδομένο.

25-11-2009, 17:54
Αυτό με τους ιούς το 'χω απορία κι εγώ, γιατί κάνω safe browsing (δηλαδή παλιά ούτε youporn και γενικά δεν έμπαινα, είχα βιντεοκασσέτες και dvds απο pornmags), απλά μία στο τόσο έσκαγε κάτι και με τρόμαζε, κι έλεγα "ωχ! ιός" ή "όχι πάλι γαμώ την παναγία σου". Απλά μου τα έβγαζε σε warning φάση ή δεν θυμάμαι κι εγώ τι. Πείτε τι να πάρω, πες antimusic, είσαι ο ένας από τους 3 που θα εμπιστευτώ.

Amnesiac.
25-11-2009, 17:55
Εγώ πάντως κόλλησα πριν κανα δίμηνο ιο από ένα πισί στην εταιρεία (μαζί με καμιά 200αριά άτομα ακόμα) και δε μπορούσα να κάνω τίποτα πέρα από φορμάτ και έχασα δουλειά 2 ετών και δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπάρω πισί στη ζωή μου. Μόνο μακ, τα οποία παρεμπιπτόντως έχουν με διαφορά το πιο απλό λειτουργικό έβερ.

Βικότνι αν πάρεις μακ δεν υπάρχει επιστροφή, αποχαιρετάς τα πισι για πάντα.

25-11-2009, 17:56
Ας πούμε αυτό το ποστ αποπάνω είναι πάρα πολύ πειστικό για κάποιον σαν εμένα που δεν θέλει να ρισκάρει με μαλακίες των win.

antimusic
25-11-2009, 18:11
δε μπορούσα να κάνω τίποτα πέρα από φορμάτ και έχασα δουλειά 2 ετών

εκτός αν σου γαμήθηκε ο σκληρός δίσκος σε hardware επίπεδο όλα γίνονται αρκεί να μην πανικοβάλλεσαι και τρέχεις στο φορμάτ με την πρώτη ευκαιρία.

το οποίο βέβαια "νταξ, μωρε, φτιάχνεται" δεν είναι κίνητρο να αφήσεις το μακ σου, συμφωνώ, μέχρι να πάθει κάτι κι αυτό το ρημάδι και να λες πάνωκάτω τα ίδια. καλοφτιαγμένα είναι, όχι μαγικά.

12σταρς, αν δεν σε πειράζει το οικονομικό πάρε μακ, γιατί όχι, και όμορφα είναι και χρηστικά, κι εγώ θα έπαιρνα αν μου περίσσευαν και ήθελα να κάνω ένα ακριβό δώρο στον εαυτό μου.

κατά τα άλλα για μένα νικάει ο συνδυασμός "κοινή λογική+πισί+μισά λεφτά". αν, δε, μάθεις και πού βρίσκεται η επιλογή system restore ποιος σε πιάνει. (όλοι εσείς οι winάκηδες, δεν έχετε δει πισί με βίστα να κάνει update και να τρώει μετά μπλε οθόνες;)

και φυσικά άλλο να πάρεις κανα turbo-x και να λιωσει στους 2 μηνες ή κανα acer και να σου ανοίξει στα δύο, άλλο dell ή μακ. η ποιότητα κατασκευής και η εγγύηση είναι τα πρώτα που ψάχνουμε.

btw το να σου βγάζει warnings το antivirus είναι προφανώς το ιδανικό, σημαίνει οτι δουλεύει και τους τσακώνει.

Kelldorain
25-11-2009, 18:24
Και εγώ με antimusic είμαι, αν δεν θες mac για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό πάρε απλό pc βάλτου και win7 ή κάνα linux και είσαι εντάξει εκτός πάντα αν δεν έχεις πρόβλημα με λεφτά κλπ. Με ιούς και παρεμφερή πραγματικά χρειάζεται στοιχειώδη προσοχή μόνο, ένα spybot , ένα ccleaner με τακτικό καθάρισμα γιατί αλλιώς ο υπολογιστής λογικά θα σέρνεται και το system restore που είπε ο antimusic. Format αν προσέχεις (εξαιρώ εργασιακούς χώρους που λέει ο amnesiac που υποθέτω ότι εκεί δεν φταίς εσύ) δεν κάνεις ποτέ.
Στη χειρότερη αν απλά ψήνεσαι για leopard interface κλπ υπάρχουν τρόποι να τα περάσεις σε pc (hackintosh κλπ)

25-11-2009, 18:46
Ρε, τι καθαρισματάκια μου λες, θέλω απλά να το δουλεύω χωρίς να κάνω οτιδήποτε άλλο. Δεν τα θέλω όλα αυτά! Πάω για mac φίλοι μου, προτείνετε.

μπιζαριος
25-11-2009, 18:49
παρε playstation 3

Phantom Duck
25-11-2009, 18:52
Ρε, τι καθαρισματάκια μου λες, θέλω απλά να το δουλεύω χωρίς να κάνω οτιδήποτε άλλο. Δεν τα θέλω όλα αυτά! Πάω για mac φίλοι μου, προτείνετε.

ΟΠΟΤΕ, σου λένε ρε τρόμπα, παρέ γαμημένο ΜΗ-ΜΑΚ ΛΑΠΤΟΠ, για να κάνεις ΑΠΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ, χωρίς να τα σκάσεις ΔΙΠΛΑ.

Deggial
25-11-2009, 19:11
Οι τιμές των Mac είναι πράγματι τραγωδία. Η λύση του Hackintosh είναι καλή, αλλά θέλει αρκετό ψάξιμο για να βρεις μέρη hardware που να έχουν καλή συμβατότητα.

Πάντως, για την άνεση με την οποία κάνω οποιαδήποτε δουλειά, άξιζε τα λεφτά που έσκασα. Και θα σκάσω φέτος 1.200 ευρώ για Macbook, ενώ θα μπορούσα να δώσω μόνο τα μισά για Windows-based laptop, για τον ίδιο λόγο. Δε συγκρίνεται πόσο πιο αποδοτικό περιβάλλον εργασίας έχουν.

antimusic
25-11-2009, 19:14
απ την άλλη, κι εγώ αν είχα δώσει ένα σκασμό λεφτά έτσι θα έλεγα :D.

Kuolema
25-11-2009, 21:51
Όποιος δεν το έχει ήδη κάνει, ΜΗΝ πάρει VAIO. Είναι ακριβά χωρίς λόγο και επίσης τον παίρνουν. Λίγο καιρό αφότου το πήρα (για ταξίδια, που τότε κάναμε συχνά) βγήκαν τα eee στο ίδιο μέγεθος και για την ίδια ακριβώς δουλειά, δηλαδή τα πολύ βασικά. Στο 1/5 της τιμής του πρώτου!!! Και στην τελική αν πάθει και τίποτα σταρχίδια σου. Τα VAIO τον παίρνουν. Το δικό μου ήδη είναι για πέταμα.

Raven Lord
25-11-2009, 22:34
να πάρω το hp με i7? (επιδοτούμενο φυσικά)

βασικά πείτε καμμιά γνώμη και για desktop:
οθόνη 23''
motherboard (i7)
κάρτα γραφικών
κουτί
τροφοδοτικό (tagan σκεφτόμουνα)

περιορισμοί δεν υπάρχουν. γενικά ψάχνω τοπ πράγμα αφού θα πάρω πίσω το 80% οπότε ο λόγος αξία/απόδοση να μην είναι περιοριστικός παράγοντας στις απαντήσεις.

25-11-2009, 22:46
Ενοχλούμαι από εμβόλιμες συμπεριφορές όταν διεξάγεται μια κουβέντα! Κοινώς, άντε να χαθείτε σφηνόπουτσες :!:

Raven Lord
25-11-2009, 22:50
sorry τότε.

να πάρω το hp με i7? (επιδοτούμενο φυσικά)

βασικά πείτε καμμιά γνώμη και για desktop:
οθόνη 23''
motherboard (i7)
κάρτα γραφικών
κουτί
τροφοδοτικό (tagan σκεφτόμουνα)

περιορισμοί δεν υπάρχουν. γενικά ψάχνω τοπ πράγμα αφού θα πάρω πίσω το 80% οπότε ο λόγος αξία/απόδοση να μην είναι περιοριστικός παράγοντας στις απαντήσεις.

απαντήστε στη σφηνόπουτσά μου με pm

25-11-2009, 22:53
ωχου αδερφάκι μου, στην τσίτα είσαι...

Raven Lord
25-11-2009, 22:54
μα βιάζομαι. τεσπα, αν θες τη γνώμη μου μην πάρεις mac.

Ruthless
26-11-2009, 00:43
i7 σε laptop; Με την κατανάλωση που έχει; Πολύ κακή ιδέα για laptop πιστεύω, βλάπτει την φορητότητα. Όπως και τα μεγέθη πάνω από τις 15 ίντσες. Άλλωστε όσο ζόρικο και να είναι το autocad σου, δε νομίζω να μην το σηκώνει ένας επεξεργαστής μικρότερης κατανάλωσης.

ΥΓ: Νόμιζα είχες ήδη ψωνίσει τα της επιδότησης. Τα είχαμε ξαναπεί νομίζω, τώρα απλά βελτίωσε περίπου ότι είχαμε πει τότε με πιο νέα πράγματα.

ΕΝΤΙΤ: Βίκοτνικ μην πάρεις mac βασικά. Δηλαδή αν το έχεις και τόσο άγχος ρε φίλε για ιούς και μαλακίες, ε βάλε ένα ubuntu ή κάτι. Δεν είναι δα και καμιά επιστήμη, τουλάχιστον για τη χρήση που θα του κάνεις εσύ. Μιλάμε μπορείς να πάρεις αντίστοιχων δυνατοτήτων laptop στα μισά λεφτά συγκριτικά έτσι;

cloud
26-11-2009, 00:56
μα βιάζομαι. τεσπα, αν θες τη γνώμη μου μην πάρεις mac.

Εσύ όμως πάρε :P
i7 ναι, καίει υπερβολικά πολύ και για desktop ακόμα.

Xtikio
26-11-2009, 02:26
Raven πες και σε εμάς απο πού παίρνεις επιδοτήσεις;;;

Kuolema
26-11-2009, 08:03
Ενοχλούμαι από εμβόλιμες συμπεριφορές όταν διεξάγεται μια κουβέντα! Κοινώς, άντε να χαθείτε σφηνόπουτσες :!:

:x

Εννοείται να πάρεις mac. Αν έχεις να διαθέσεις κάτι παραπάνω, φυσικά και αξίζει τον κόπο. Όσοι πέρασαν στα μακ δε γύρισαν ποτέ πίσω. Κάτι δικοί μου έχουν πάρει από ένα air κι έχουν βρει την υγειά τους. Και σιγά τη μαλακία "δύσχρηστα" κ.λπ. Όλα θέμα συνήθειας είναι - και τα μακ μια χαρά εύχρηστα είναι. Νέοι άνθρωποι είμαστε, δεν έχουμε πρόβλημα προσαρμογής, σωστά; Άντε. Σφηνοπουτσάκι :mpazo:

Εδιτ: θεωρητικά τουλάχιστον -και πάντα κατά τον πατέρα μου- δεν έχουν πια τα ίδια προβλήματα συμβατότητας, απαλάσσεσαι από φορμάτ και μαλακίες και πλέον ακόμη κι αν σου πάθει κάτι χτύπα ξύλο, η Rainbow που έσπαγε αρχίδια δεν έχει πια το μονοπώλιο στην Ελλάδα, οπότε δεν θα ταλαιπωρηθείς τόσο.

KoiliaSamprela
26-11-2009, 10:15
ΕΝΤΙΤ: Βίκοτνικ μην πάρεις mac βασικά. Δηλαδή αν το έχεις και τόσο άγχος ρε φίλε για ιούς και μαλακίες, ε βάλε ένα ubuntu ή κάτι. Δεν είναι δα και καμιά επιστήμη, τουλάχιστον για τη χρήση που θα του κάνεις εσύ. Μιλάμε μπορείς να πάρεις αντίστοιχων δυνατοτήτων laptop στα μισά λεφτά συγκριτικά έτσι;

κοντεύω να γίνω το πουτανάκι του ρούθλες και δεν ξέρω πόσο κακό μπορεί να είναι , αλλά για άλλη μια φορά έχει δίκιο.

Βάλε ubuntu και τα έχεις όλα. Αν είσαι έτοιμος να κάνεις το βήμα και να φύγεις από win δεν έχεις λόγο να μην βάλεις ubuntu. Όσο θα σε ζορίσει η αλλαγή με το μακ άλλο τόσο και ίσως λιγότερο με το λινουξάκι.
Δεν έχω άποψη για community του Mac σε θέματα troubleshooting αλλά στο Ubuntu τα σπάει.
Και σε τελική ΑΝ σε τρομάζει το που θα βρεις βοήθεια αν πάθει κάτι , θα σου δώσω το msn μου :).

Raven Lord
26-11-2009, 10:48
ΥΓ: Νόμιζα είχες ήδη ψωνίσει τα της επιδότησης. Τα είχαμε ξαναπεί νομίζω, τώρα απλά βελτίωσε περίπου ότι είχαμε πει τότε με πιο νέα πράγματα.

όχι, πήρε παράταση. σε ποιο τόπικ τα λέγαμε ρε γμτ... :?

edit: ok, το βρήκα

μπιζαριος
26-11-2009, 11:40
Παρτε ολοι μακ μηπως ψησετε κιαλλους και καταφερω να πουλησω το δικο μου γιατι θελω καινουριο!
ΟΛΟΙ MAC! ΤΩΡΑ!

:pink:

Entrancemperium
26-11-2009, 18:42

κοντεύω να γίνω το πουτανάκι του ρούθλες και δεν ξέρω πόσο κακό μπορεί να είναι , αλλά για άλλη μια φορά έχει δίκιο.

Βάλε ubuntu και τα έχεις όλα. Αν είσαι έτοιμος να κάνεις το βήμα και να φύγεις από win δεν έχεις λόγο να μην βάλεις ubuntu. Όσο θα σε ζορίσει η αλλαγή με το μακ άλλο τόσο και ίσως λιγότερο με το λινουξάκι.
Δεν έχω άποψη για community του Mac σε θέματα troubleshooting αλλά στο Ubuntu τα σπάει.
Και σε τελική ΑΝ σε τρομάζει το που θα βρεις βοήθεια αν πάθει κάτι , θα σου δώσω το msn μου :).

Ρεεεε το ξέρω ότι είναι άκαιρο, αλλά επειδή βαριέμαι να ψάχνω το ubuntu thread, πείτε πόσο γαμεί το ubuntu και ότι πρέπει να βάλω και ότι δε θα αντιμετωπίσω κανενα πρόβλημα και ότι software χρησιμοποιώ στα WIN θα το έχω και στα Ubuntu και δε θα σιχτηρίζω που τα έβαλα..
Ήμουν στο τσακ να βάλω τα 7 αλλά κάπου κάνω μαλακία με το modem, και δεν έβρισκα drivers άρα πούλο, έτσι επεστρεψα στα ΧP αλλά θέλω και εγώ ubuntu! Είμαι οφφ αλλά δικό μου είναι το thread και ότι θέλω το κάνω.. ;) Παρεπιπτόντως αγόρασα αυτό.. (http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Compaq-Presario-Cq71-210Sv-VF413EA-B1A.htm) για το φιλαράκι μου και είναι και γαμώ, γιατί είναι 17αρι και έκανε πριν 4 μέρες 600 Ε και το πήρα 470 Ε!
Πείστε με όμως να βάλω ubuntu!8)

cloud
26-11-2009, 19:18

Ρεεεε το ξέρω ότι είναι άκαιρο, αλλά επειδή βαριέμαι να ψάχνω το ubuntu thread, πείτε πόσο γαμεί το ubuntu και ότι πρέπει να βάλω και ότι δε θα αντιμετωπίσω κανενα πρόβλημα και ότι software χρησιμοποιώ στα WIN θα το έχω και στα Ubuntu και δε θα σιχτηρίζω που τα έβαλα..
Ήμουν στο τσακ να βάλω τα 7 αλλά κάπου κάνω μαλακία με το modem, και δεν έβρισκα drivers άρα πούλο, έτσι επεστρεψα στα ΧP αλλά θέλω και εγώ ubuntu! Είμαι οφφ αλλά δικό μου είναι το thread και ότι θέλω το κάνω.. ;) Παρεπιπτόντως αγόρασα αυτό.. (http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Compaq-Presario-Cq71-210Sv-VF413EA-B1A.htm) για το φιλαράκι μου και είναι και γαμώ, γιατί είναι 17αρι και έκανε πριν 4 μέρες 600 Ε και το πήρα 470 Ε!
Πείστε με όμως να βάλω ubuntu!8)

Λίγη όρεξη χρειάζεται, και να ξέρεις να χειρίζεσαι το google φυσικά. Δεν θέλω να σε πείσω γιατί μπορεί να απειλήσεις κι εσύ να με βάλεις στο μσν σου και έχουν μαζευτεί πολλοί για τέτοια θέματα :P αλλά τι ΧΡ ρε στο 2009 είμαστε. Υπάρχει και ο εύκολος δρόμος, κατεβάζεις Live cd και όποτε γουστάρεις το τρέχεις, και βλέπεις πως πάει. Αν με το καιρό σου φαίνεται ότι είναι όλα οκ, το εγκαθιστάς κανονικά.

Ingolemo
26-11-2009, 23:32
Λίγη όρεξη χρειάζεται, και να ξέρεις να χειρίζεσαι το google φυσικά. Δεν θέλω να σε πείσω γιατί μπορεί να απειλήσεις κι εσύ να με βάλεις στο μσν σου και έχουν μαζευτεί πολλοί για τέτοια θέματα :P αλλά τι ΧΡ ρε στο 2009 είμαστε. Υπάρχει και ο εύκολος δρόμος, κατεβάζεις Live cd και όποτε γουστάρεις το τρέχεις, και βλέπεις πως πάει. Αν με το καιρό σου φαίνεται ότι είναι όλα οκ, το εγκαθιστάς κανονικά.

mia xara einai akoma kai ta xp, an den hthela dx10 kai kana duo extra twn win7 akoma me xp tha moun.

Live cd den poluleei gia na deis an tha goustareis, giati den mporeis na peirakseis sxedon tpt.

Kaluterh endiamesh lush einai install se usb drive, pou tha krataei kai oti allazeis kathe fora. Uparxoun tutorials gia ubuntu klp

antimusic
26-11-2009, 23:41
λινουξοκαβλωμένοι όλου του κόσμου σταματήστε να προτείνετε λίνουξ σε αρχάριους επιτέλους.

Dragonlord
27-11-2009, 01:15
Σιγά ρε, για χρήση όπως την περιγράφει ο βικότνης δε βλέπω γιατί να μη βάλει ubuntu. Θα φάει 1-2 μέρες μέχρι να το ρυθμίσει ακριβώς όπως θέλει, θα πέσει λίγο google search/ubuntuforums και λογικά μετά μπαίνει λίγο στον αυτόματο το πράμα. Τα προβλήματα ξεκινούν συνήθως όταν χρειαστείς κάτι εξειδικευμένο, όπως κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα κλπ, αλλά για νετ χρήση, ταινίες και μουσική μια χαρα είναι. Και η καλύτερη λύση για να τα δοκιμάσεις είναι σαφώς το wubi, με το οποίο φτιάχνεις dual boot σύστημα αλλά το επαναφέρεις ακριβώς όπως ήταν από την προσθαφαίρεση προγραμμάτων των win.
Τώρα αν βαριέσαι να ψαχτείς στο παραμικρό, αν και δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, μάλλον τα μακ είναι η καλύτερη λύση. Απλά προσωπικά θα αισθανόμουν λίγο σούργελο, όπως αντίστοιχα το ίδιο θα αισθανόμουν αν κυκλοφορούσα πόρσε.

Kelldorain
27-11-2009, 01:25
Mα γιατί να χρειαστεί να ψαχτεί μέρες/εβδομάδες από τη στιγμή που ούτε τον ενδιαφέρει το αντικείμενο ούτε θέλει κάποια να κάνει κάποια ιδιαίτερη χρήση; Θα είχε λογική να βάλει linux αν δεν είχε ασχοληθεί με κανένα λειτουργικό πριν και επομένως ήθελε πάνω κάτω ίδιο χρόνο εκμάθησης. Τώρα δεν βλέπω γιατί να μη βάλει win xp/7, εκτός επαναλαμβάνω αν θέλει κάτι ιδιαίτερο.

Dragonlord
27-11-2009, 01:35
Με δεδομένο το ότι δε θέλει win το λέω και κυρίως επειδή θέλει να απαλλαγεί από τους ιούς.

27-11-2009, 01:53
Με νιώθει ο καλός admin, προτείνετε φτηνές λύσεις τώρα για να χώσω linux bitches!
cloud σου 'χω στείλει πιέμ, στην πουτσάρα μ' έγραψες, πως θα χτίσουμε έτσι τη σχέση μας.

rage for order
27-11-2009, 01:58
δοκίμασε πρώτα σε αυτό που έχεις κανένα ubuntu να δεις πως σου φαίνεται..

Dragonlord
27-11-2009, 02:00
Επειδή η κατάσταση με τους drivers στο linux είναι περίεργη, καθώς δε βγαίνουν για τα πάντα (αν και έχει βελτιωθεί τρελά τα τελευταία χρόνια), καλό είναι να ψάξεις πρώτα αν το λάπτοπ που σκέφτεσαι έχει κάποιο πρόβλημα συμβατότητας. Ξεκινάς από εδώ, εφόσον το ubuntu είναι η προφανής επιλογή: https://wiki.ubuntu.com/LaptopTestingTeam
Αλλά δες αυτό που είπα πιο πάνω για το wubi, δοκίμασέ το τώρα στο πισί που είσαι για να είσαι σίγουρος ότι είναι αυτό που θες, μην αγοράσεις σε καμία περίπτωση ολόκληρο λάπτοπ με την προοπτική να βάλεις ubuntu χωρίς να το έχεις δουλέψει και μετά από 2 μήνες καταλάβεις ότι τελικά ήθελες μακ (ή και win). Και για μακ το ίδιο, ό,τι βολεύει τους άλλους δε βολεύει απαραίτητα τους πάντες.
http://wubi-installer.org/

edit, το έγραψα πριν δω τα 2 παραπάνω ποστ, τέσπα, εσύ ξέρεις.

27-11-2009, 02:00
Έχω κάτσει στα linux του φίλου μου του Αντώνη, ήξερα να βρίσκω μόνος μου το wireless του γείτονα του και άνοιγα το amarok δίχως πρόβλημα, τι διάολο...

27-11-2009, 02:16
Κάτσε, η ασυμβατότητα δεν θα οφείλεται στο ότι δεν έχουν βγει κάποιοι drivers για ορισμένα πράγματα (π.χ. έχω εξωτερική κάρτα ήχου E-MU 1820, τι παίζει μ'αυτή; ) αλλά είναι θέμα και το τι λάπτοπ θα πάρω; Δεν το πιάνω φίλοι μου.

Dragonlord
27-11-2009, 02:19
Ε και το λάπτοπ έχει hardware μέσα, για το οποίο πρέπει να υπάρχουν drivers. Πχ κάρτες γραφικών ati αποφεύγουμε, προτιμάμε nvidia. Για e-mu την πάτησες μάλλον, εγώ είχα τη 0404 εσωτερική και την πούλησα γιατί δεν υπήρχε driver. Τι τη θες όμως, μόνο για αναπαραγωγή μουσικής; Γιατί αν ηχογραφείς κιόλας ανοίγεις άλλο κεφάλαιο, του τι προγράμματα θα χρησιμοποιήσεις.

27-11-2009, 02:20
Ωχ βλάκας, έλα γράψε άκυρο, την κάρτα δεν θα τη βγάλω ουτως ή άλλως από το desktop ;p

edit: οκ, οπότε το μόνο που τσεκάρω είναι η συμβατότητα από τις μαλακίες (κάρτες, mobos κλπ) που θα έχει το laptop μου με τα ubuntu, right;

προτείνετε ρε παιδιά λύσεις αφού ξέρετε να με βγάλετε κι από τον κόπο :pink:

rage for order
27-11-2009, 02:26
λεφτά;

27-11-2009, 02:28
Από τις προηγούμενα σχόλια κατάλαβα ότι με εφτά κατοστάρικα παίρνω κάτι καλό, οπότε βάλε πλαφόν τον αριθμό 700.

Dragonlord
27-11-2009, 02:31
Ναι, wifi, κάρτα γραφικών, τέτοια. Γκουγκλάρεις βασικά το όνομα του μοντέλου με ένα "ubuntu" δίπλα ή κοιτάς το λινκ που έδωσα πιο πάνω. Τώρα για επιλογή λάπτοπ, πρέπει να αποφασίσεις ποιες είναι οι προτεραιότητές σου και το budget. Εγώ πχ που θεωρώ ότι τα λάπτοπ πρέπει να είναι όσο πιο φορητά γίνεται, θα κοίταζα κάτι με μικρό βάρος και όγκο, δηλαδή 13.3"-14" οθόνη και καλή αυτονομία. Τα acer timeline υποτίθεται πως είναι καλή περίπτωση, πχ: http://www.skroutz.gr/s/77082/Acer-Aspire-4810T-353G25MN.html

rage for order
27-11-2009, 02:39
Από τις προηγούμενα σχόλια κατάλαβα ότι με εφτά κατοστάρικα παίρνω κάτι καλό, οπότε βάλε πλαφόν τον αριθμό 700.

έριξα μία ματιά αλλά μάλλον έχω μείνει λίγο πίσω στις εξελίξεις. ας σου πει κάποιος άλλος καλύτερα αλλιώς το ψάχνω από δευτέρα που γυρνάω:razz:

Dragonlord
27-11-2009, 02:44
Α, επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι μπορεί να μη λειτουργούν διάφορα κουμπάκια τύπου ένταση ηχείων κλπ που βάζουν πάνω στα λάπτοπ και είναι διαφορετικά σε κάθε μοντέλο. Θέλει λίγο ψάξιμο στα ιντερνετς πριν καταλήξεις κάπου, αλλά αν είναι να πάρεις κάτι με τα μισά λεφτά (με δεδομένο ξαναλέω ότι, αν δε θες win, είσαι ανάμεσα σε mac και linux) αξίζει τον έξτρα κόπο.

27-11-2009, 02:52
Ευχαριστώ φίλοι, rfo θα τα ψάξω κι εγώ μόνος μου όσο μπορώ και τα λέμε από δευτέρα =p

Ruthless
27-11-2009, 02:59
Το Acer Timeline του λινκ παραπάνω είναι γενικά μια χαρά για τα λεφτά του, αλλά λίγο χάλια το cpu imo. Δηλαδή αν δείτε βασικά συγκριτικά (http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+Core2+Solo+U3500+%40+1.40GHz) θα δείτε πως δεν είναι και ότι καλύτερο.

Βέβαια παραμένει 14άρι, πράγμα που βοηθά τρελά το πέρα δώθε και το κάνει και συμπαθητικό μηχανηματάκι για να το συνδέσεις με τηλεόραση για να παίζεις τα 720p σου(και 1080 φαντάζομαι). Έχει και HDMI έξοδο.

ΥΓ: Το έχει(είχε?) σε προσφορά ο νέος Κωτσόβολος που άνοιξε Ρέντη στα 490 νομίζω.

μπιζαριος
27-11-2009, 09:14
παρε μακ.

Deggial
27-11-2009, 12:57
Linux έβαζα ανά εποχές από το 1997. Το μεγαλύτερο διάστημα που το άντεξα είναι γύρω στον ένα χρόνο πριν πάρει πούλο. Η αλήθεια είναι ότι από τότε έχει κάνει γερά βήματα ως προς το περιβάλλον εργασίας, είναι πολύ εύχρηστο και καλύπτει όλες τις οικιακές ανάγκες.

Αυτό που συνεχίζει να μου σπάει τα νεύρα, όμως, είναι η έλλειψη ενός σωστού video layer, για να μπορώ να βλέπω επιτέλους ταινίες χωρίς προβλήματα. Π.χ. τις περισσότερες φορές είχα πρόβλημα με το video tearing, γιατί η κάρτα γραφικών δεν έλεγε να βάλει όριο στο vertical sync όταν παίζουν βίντεο.

Το δε άλλο είναι η έλλειψη κοινών HIG για να έχει ομοιόμορφο περιβάλλον. Είναι σπαστικό να ανοίγεις εφαρμογές KDE σε Gnome και να μη διατηρεί καν τις γραμματοσειρές σου, πόσο μάλλον να έχουν άλλες συνήθειες για την διάταξη των κουμπιών σε διαλόγους, κλπ, κλπ.

ΥΓ. Τα λιγότερα προβλήματα με βίντεο/3D σε Linux τα έχει η nVidia, οπότε όποιος αγοράζει υπολογιστή με σκοπό να βάλει Linux να αγοράσει και αντίστοιχη κάρτα γραφικών. Οι Intel την παλεύουν (αλλά είναι σκατοκάρτες), οι ATi ποτέ δεν είχαν σωστή υποστήριξη για Linux.

Dragonlord
27-11-2009, 13:02
Με xbmc βλέπω mkv άνετα στο nettop, με 2πύρηνο atom και nvidia ion

Deggial
27-11-2009, 13:34
Το πρόβλημα είναι οι τεχνολογίες/software που δε συνεργάζονται μεταξύ τους σωστά. Π.χ. σε openSUSE 10.3 είχα πρόβλημα με video playback αν ήταν ενεργοποιημένο το Compiz. Αν δεν ήταν, όμως, είχα video tearing. Ε, κι εν πάση περιπτώσει, δεν έχω καμία όρεξη να ψάχνω καμιά ώρα για λύσεις όταν με άλλο λειτουργικό δεν έχω το ίδιο πρόβλημα.

Dragonlord
27-11-2009, 13:45
noob.

cloud
27-11-2009, 14:06
Linux έβαζα ανά εποχές από το 1997. Το μεγαλύτερο διάστημα που το άντεξα είναι γύρω στον ένα χρόνο πριν πάρει πούλο. Η αλήθεια είναι ότι από τότε έχει κάνει γερά βήματα ως προς το περιβάλλον εργασίας, είναι πολύ εύχρηστο και καλύπτει όλες τις οικιακές ανάγκες.

Αυτό που συνεχίζει να μου σπάει τα νεύρα, όμως, είναι η έλλειψη ενός σωστού video layer, για να μπορώ να βλέπω επιτέλους ταινίες χωρίς προβλήματα. Π.χ. τις περισσότερες φορές είχα πρόβλημα με το video tearing, γιατί η κάρτα γραφικών δεν έλεγε να βάλει όριο στο vertical sync όταν παίζουν βίντεο.

Το δε άλλο είναι η έλλειψη κοινών HIG για να έχει ομοιόμορφο περιβάλλον. Είναι σπαστικό να ανοίγεις εφαρμογές KDE σε Gnome και να μη διατηρεί καν τις γραμματοσειρές σου, πόσο μάλλον να έχουν άλλες συνήθειες για την διάταξη των κουμπιών σε διαλόγους, κλπ, κλπ.

ΥΓ. Τα λιγότερα προβλήματα με βίντεο/3D σε Linux τα έχει η nVidia, οπότε όποιος αγοράζει υπολογιστή με σκοπό να βάλει Linux να αγοράσει και αντίστοιχη κάρτα γραφικών. Οι Intel την παλεύουν (αλλά είναι σκατοκάρτες), οι ATi ποτέ δεν είχαν σωστή υποστήριξη για Linux.

Χμ ναι μάλλον έχεις μείνει λίγο πίσω εκτός από το ΥΓ που ισχύει ακόμη σε γενικές γραμμές. Άκυρο αυτό που λες για τα desktops, πάντα είχαν καλύτερο integration σε σχέση με τα windows που είναι μπάτε σκύλοι (οκ το ξέρω ότι συγκρίνεις με το μακ τώρα).

Αυτό με το compiz συνέβαινε στην αρχή. Τώρα νομίζω όλες οι διανομές έχουν περάσει σε AIGLX.

rage for order
30-11-2009, 20:35
τελικά βικότνη πας για ubuntu; το δοκίμασες να δεις αν σ' αρέσει; για να ξέρω τι να κοιτάξω.

04-12-2009, 12:51
Γιάννη και οι υπόλοιποι χαιρετίστε το καινούριο μου υπολογιστάκι!

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Compaq-Presario-Cq71-210Sv-VF413EA-B1A.htm

Εσένα τον αποπάνω σε θέλω να μου περάσεις win 7 και ένα antivir να μην έχω πρόβλημα, κερνάω τις μπύρες που θα πιείς :pink:

KoiliaSamprela
04-12-2009, 12:54

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Compaq-Presario-Cq71-210Sv-VF413EA-B1A.htm

Εσένα τον αποπάνω σε θέλω να μου περάσεις win 7 και ένα antivir να μην έχω πρόβλημα, κερνάω τις μπύρες που θα πιείς :pink:

inb4:ubuntu ή mac?

HIV
04-12-2009, 13:30
Συνιστώμενη Χρήση :
Για απλή χρήση

http://www.addictionca.com/images/Heroin12.jpg

mia xara einai pantws. psinomai kai gw na tsimpisw ena,alla skeftomai kai gia netbook,logw mobility :/

Entrancemperium
05-12-2009, 23:11

Μεγειές.. Πειραματίσου και οτι σου βγάλει ενημέρωσε.. Ι'll do the same.. Πάντως το πήρες 30 E ακριβότερο.. 8) Μεγειά ρε και πάλι! :wink:

P.S. Σουτάρεις απευθείας το Microsoft Works που έχει εγκατεστημένο..

R & R
07-12-2009, 15:11
tsibisa to idio prin kana dimino..6 katostarika omws re gmtooooooooo!
xwris logismiko to pira..evala ta ubuntu 9.10 k eimai eftixismenos :)

megeies

Amnesiac.
05-01-2010, 13:06
Για πείτε λίγο, έχω αυτό το εταιρικό πισί http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.905125, αν θελήσω να το πουλήσω πόσο θα πιάνει περίπου;

Ruthless
05-01-2010, 15:23
Ανάλογα με το πόσο θύμα είναι ο αγοραστής.

Η μπαταρία του πλέον πόσο κρατάει; Η απόδοση της οθόνης έχει πέσει; Πόσο καιρό το έχεις;

Τέσπα, εγώ πάνω από 350 δεν έδινα, δεδομένης πεσμένης μπαταρίας. Και πάρα πολλά λέω μάλλον, αλλά ας όψεται ο καλούλης επεξεργαστής.

Ειδικά αν σκεφτείς ότι πριν κάτι μέρες το getitnow έδινε αυτό (http://www.e-shopcy.com.cy/show_per.phtml?id=PER.905372) για 3 κατοστάρικα.

ΥΓ: Πάντως όπως είπα, είναι ανάλογα με το θύμα. Μπορεί να βρεις και κανάν άσχετο και να το διώξεις για 5+ κατοστάρικα και να νομίζει ο άλλος ότι έκλεισε την ευκαιρία της ζωής του.

Amnesiac.
05-01-2010, 17:33
σαδαφδ έγραψα ένα κατεβατό αλλά με έκανε ξελογκίν και έκανα μαλακία και τόχασα.

Όπως έλεγα (...) το είχα πάρει 1350 ευρώ πριν 2 χρόνια ακριβώς, χωρίς να με κοροϊδέψουν, από την άποψη ότι είχα τσεκάρει μπόλικα μαγαζιά για την τιμή. Είναι απίστευτο το πώς χάνουν την αξία τους τα σκατολάπτοπς.

Βασικά δεν ενδιαφέρομαι να το πουλήσω, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, απλά ψάχνει ο αδελφός μου για λάπτοπ και με ρώτησε γιαυτό και σκεφτόμουν μήπως του τόδινα και έπαιρνα κανα μακμπούκ (δεν έχω ξεπεράσει ακόμα το γεγονός ότι έχασα δουλειά 2 ετών λόγω ιού) οπότε έψαχνα την χωρίς_κοροϊδία_τιμή του.

Οθόνη έχει την καλύτερη που έχω δει σε λάπτοπ, συγκρίνοντας με αντίστοιχα συνεδέλφων και μόνο, για μπαταρία δε μπορώ να σου πω γιατί το έχω πάντα στην πρίζα οπότε μάλλον θα έχει πέσει πολύ η απόδοση της αλλά δε μενδιαφέρει.

Θενξ πάντως.

Α μιας και το ανέφερα, γιατί στα μακς πέφτει τόσο λίγο η τιμή των μεταχειρισμένων; Επειδή παραμένουν ακριβά τα καινούρια; Λόγω γενικότερου hype; Τι παίζει; Αντίστοιχο μακ διετίας με χειρότερα χαρακτηριστικά από το λάπτοπ μου δεν έχω βρει κάτω από 600-700 ευρώ.

Ruthless
05-01-2010, 20:33
Γιατί τα toshiba είναι citroen και τα mac είναι porsche.

OK, άκυρη σύγκριση(στις επιδόσεις σίγουρα), αλλά η αγορά έτσι κινείται.

asimoulis
06-01-2010, 12:36
asher είναι citroen
toshiba είναι toyota

Ruthless
06-01-2010, 13:16
Θά'θελε.

Acer είναι της chinamotors στην καλύτερη. Αλλά αν σε πειράζει το citroen, ας το πω chevrolet λοιπόν το toshiba. Όπως λέμε lacetti πχ όμως ε, σιγά μην είναι corvette.

lab
07-01-2010, 04:05
Λοιπον η αδερφη μου πρωτοετης, τσιμπαει 400 ευρω επιδοτηση. Αυτο τι λεει? http://plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Toshiba-Satellite-L500D-149-PSLT0E-00G008G3.htm

KoiliaSamprela
07-01-2010, 10:50
πες λίγο για την χρήση που θα κάνει η αδερφή σου? παίζει και κανένα παιχνιδάκι?
Εμένα πάντως μου αρέσουν τα τοσιμπα , αλλά είδα 10/100 ethernet και με προβλημάτισε , μιας και είναι (νομίζω δηλαδή) στα στανταρ εδώ και καιρό οι 10/100/1000
Επίσης ας πουν και οι γνώστες για το λινκ μου (http://www.plaisio.gr/ProductCompare.aspx?Catalog=21&Products=1415069,1401467)

Ruthless
07-01-2010, 11:47
Turbox είναι ρίσκο κατά τη γνώμη μου. Όπως και innovator και multirama και όλα τα άλλα τα custom made των καταστημάτων. Για laptop μιλάμε πάντα.

lab θα σου έλεγα να δει κάτι σε intel επεξεργαστή καλύτερα, αν και μάλλον θα ανέβει λίγο η τιμή. Καθαρά και μόνο λόγω θερμοκρασιών/κατανάλωσης. Όλα τα άλλα χαρακτηριστικά του είναι καλά, δεδομένης χρήσης όχι για παιχνίδια ή 3d rendering. Και full hd ταινίες θα παίζει, έχει και hdmi για να το συνδέει σε καμιά τηλεορασούλα, ξεκινά και με 7 και όχι με σ-βίστα. Άντε το χειρότερο να είναι να πάρει 1 dimmάκι ακόμα των 2 gb να κολλήσει πάνω.

ΥΓ: Συγκριτικά αυτά τα 2 πάντως, το turbox έχει αισθητά καλύτερη κάρτα γραφικών, προφανώς μικρότερο δίσκο, ελάχιστα χειρότερο επεξεργαστή, και άγνωστης ποιότητα οθόνης(για μένα). Τώρα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες(με εξαίρεση ίσως το 3ο usb που παίζει να φανεί χρήσιμο).
ΥΥΓ: Η 1000άρα κάρτα δικτύου είναι λίγο υπερβολή πιστεύω σε laptop, αφού σχεδόν πάντα ασύρματα με wpa2-psk θα είναι συνδεμένο(το οποίο ούτως ή άλλως δίνει ικανό bandwidth για οτιδήποτε τώρα - και προφανώς και μια κατοστάρα κάρτα).

rage for order
19-02-2010, 22:48
Για πείτε και μένα

Μου είπε μια θεία μου να της βρω λάπτοπ. Χρήση ίντερνετ, άντε να δει καμιά σειρά streaming, το πολύ πολύ να τις δείξω πως το συνδέει στην τηλεόραση και να βλέπει καμιά ταινία.

Επίσης θέλω να είναι όσο πιο αξιόπιστο γίνεται και να μην μου λέει κάτι έχει έλα από εδώ να το δεις. Για toshiba λέω που έχω μείνει ικανοποιημένος, ίσως κάποιο dell που διαβάζω καλά λόγια. Καλή κατασκευή λοιπόν, να μην χαλάει, να μην ζεσταίνεται πολύ, καλή αντιπροσωπεία, άμα είναι και όμορφο ακόμα καλύτερα.

17άρι με τίποτα, 15" μάλλον. Δεν μπορεί να κουβαλάει βάρος. Σε 13" δεν έχω κάτσει ποτέ και δεν ξέρω. Έχουν αρχίσει και οι πρεσβυωπίες τώρα και ανησυχεί ότι θα τις φαίνονται μικρά. Αν έχει κάποιος εμπειρία ας μας πει.

Θα προτιμούσα κάτι με win7 ίσα ίσα για να γλιτώσω τον κόπο να τα περάσω μόνος μου.

Λεφτά δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Κλασσικά είναι της άποψης "να δώσω κάτι παραπάνω και να μου μείνει χρόνια". Όχι και υπερβολές όμως.

Για να βοηθήσω λίγο την κουβέντα, Dell Inspiron 1564 - Core i3 - 330M 2.13 GHz - 15.6" TFT LED (http://multirama.gr/products/product?pid=0446171&catid=010200) 649 € (ο i3 τι λέει; )

warlord mkII
25-05-2010, 23:52
Εχει κανεις να προτεινει laptop για τις ακολουθες σοβαροτατες εφαρμογες:

word, excel
internet
football manager (αυτο ειναι το παλουκι)
και καμμια ταινιουλα?

μπιζαριος
26-05-2010, 08:29
σε τι λεφτα χρυσο μου παιδι.

Αν δεν εχεις προβλημα, Dell studio XPS 1647 :pink:

FIXXXER
26-05-2010, 09:04
Μονο Apple και Mac πλεον (yes, I have been converted)

μπιζαριος
26-05-2010, 09:07
μονο αν υπαρχει σοβαρος λογος παμε σε μακ.
και οικονομικη ευχερεια παντα ε.

Amnesiac.
26-05-2010, 09:17
getitnow :moutza:

Μόνο αν υπάρχει σοβαρός λόγος μένουμε σε πισί.

μπιζαριος
26-05-2010, 09:19
μπααααα, ετσι οπως εγιναν τα mac ουτε να τα βλεπω δε θελω.
ντροπη τους.

Amnesiac.
26-05-2010, 09:21
Πριν λίγες μέρες δε τάσκασες για 27άρη Μακ;

Και πώς έγιναν δηλαδή.

μπιζαριος
26-05-2010, 09:27
μπα φιλε δεν ξαναδινω ουτε ταληρο για την apple.
ενα ματσο "refurbished" και "recycled" hardware ειναι πλεον. σκατα στη μουρη τους.
οταν αγορασα τον imac που εχω τωρα (πριν 5 χρονια) ηταν εταιρια και εβγαζε αξιολογα μηχανηματα. ο imac αυτος ακομα λειτουργει και κρασαρε ΜΙΑ ΦΟΡΑ απο τοτε που τον αγορασα με ΕΝΑ φορματ. οι καινουριοι εχουνε κατι blue screen και κατι τετοιες ΠΑΠΑΡΙΕΣ που τους κανουν ισαξιους με τα pc.
γενικα αν θες να εισαι μαγκας, στησε ΚΑΝΟΝΙΚΟ pc και περνα του hackintosh αφου δεν μπορεις χωρις τα mac os x και διαφορα τετοιοα.
μουτζα στην apple.

metamelia1
26-05-2010, 09:37
ετσι λοιπον, γιατι οταν περνεις mac πληρωνεις 2 φορες την πραγματικη αξια του hardware που φοράει ως νταβατζιλικι επειδη περνεις MAC και εχει το μηλαρακι απο πισω.
για αυτο αν εισαι μαγκας παρε το hardware μονος σου, στηστο και βαλε hackintosh στη μιση τιμη απο οσο θα σου βγαινε κανονικα!

στα λαπτοπ ομως το παραπανω δεν ισχυει, για αυτο εδω εισαι: http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/HP-G62-130ev-WM959EA-B1A.htm

warlord mkII
26-05-2010, 09:38
μπιζαριος

σε τι λεφτα χρυσο μου παιδι.

Αν δεν εχεις προβλημα, Dell studio XPS 1647

Ε όσο φΤηνότερο τόσο το καλύτερο!

Νταξ ας πούμε μέχρι 700

Το Dell που προτείνεις, το εψαξα στο σκρουτζ και δεν υπάρχει:sad: Κρίμα γιατί από χαρακτηριστικά είναι ωραίο.
Είχα βρει αυτό
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906328

αλλά μετά το googlαρα και δεν εχει καλές κριτικές..

Ευχαριστώ για τη βοήθεια!!

metamelia1
26-05-2010, 09:45
warlord στην εποχη των i3 , i5 και i7 ειναι βλακεια να παρεις core2duo :p ασε που εχει μια εμετικη intel onboard gpu...

μια καλη λυση ειναι αυτο
http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/HP-G62-130ev-WM959EA-B1A.htm

και αν θες να πας σε κατι καλυτερο , με καλυτερο cpu και καρτα γραφικων περνεις αυτο, που κατ εμου αξιζει τα +100 ευρω, και οχι γιατι ειναι vaio :p
http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Sony-Vaio-Vpc-Eb1S1E-Bj-VPCEB1S1E-BJ.htm

Ruthless
26-05-2010, 09:47
Τι Dell XPS 1647 πετάει ο άλλος ρε; Δε βγάζουν όλοι 40 χιλιάρικα το χρόνο, ούτε θέλει να έχει i7 για να τρέξει όσα ζητάει.

Λογικά και μια 4500MHD για κάρτα γραφικών είναι υπεραρκετή για football manager(και παίζει απροβλημάτιστα ζόρικες 1080 ματρόσκες).

Παίζουν προσφορές γενικά τώρα τελευταία στα 400 ευρά ή και λίγο παρακάτω, με Τ4400 ή καλύτερο, 3+ GB RAM και αυτήν την κάρτα(που βγάζει και HDMI έτσι για το γαμώτο).

Η πρότασή μου προς warlord να περιμένει λίγο, να τσεκάρει διάφορες προσφορές από τίποτα eshop, plaisia, saturns etc μην του κάτσει η καλή τιμή εκεί στο 400άρι. Πριν 2 βδομάδες είχε βγάλει κάτι αντίστοιχο e-shop στα 380 νομίζω.

Άμα το βιάζεσαι βιάζεσαι, πες και θα δω που παίζει καλύτερη σχέση τιμής/απόδοσης αυτή τη στιγμή.

EDIT: Τώρα είδα post warlord, και θεωρώ βλακεία να σκας 7 κατοστάρικα για laptop.

warlord mkII
26-05-2010, 09:55
Firestorm, συμφωνώ σε αυτά που λες.

Επειδή είμαι γνωστός καρμοίρης όμως, έχω τον εξής προβληματισμό:

Γιατί να δώσω έστω και 100 ευρώ παραπάνω, αν ο fujitsu παίζει με άνεση το football manager?
Το λαπτοπ αυτό θα το έχω στα συχνά ταξίδια που κάνω λόγω δουλειάς. Για να περνάει η ώρα βρε αδερφέ με er, youtube, καμμια ταινιούλα και fm.

Πάντως αυτό http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook...M959EA-B1A.htm με ψήνει

Ruthless wrote:0

Λογικά και μια 4500MHD για κάρτα γραφικών είναι υπεραρκετή για football manager(και παίζει απροβλημάτιστα ζόρικες 1080 ματρόσκες).

Αυτός είσαι! Άμα είναι έτσι, ψάχνω κάτι με καλή μνήμη (3 - 4gb) 4500 mhd καρτα και παίζω στον επεξεργαστή.

Και εγώ θεωρώ πάρα πολλά τα 700 για λαπτοπ. Στην ουσία το ταβάνι μου είναι τα 500 και ψάχνω το λαβράκι.

Ruthless
26-05-2010, 10:07
Το πρώτο που λέει ο firestorm το βρίσκεις κάτω από 6 κατοστάρικα σε άλλα καταστήματα (http://www.skroutz.gr/s/266648/HP-G62-130EV.html).

Επίσης αν θες τόσο πολύ να πας σε i3 υπάρχει αυτός ο Dell (http://www.skroutz.gr/s/259538/Dell-Inspiron-1564-i3-330M-3GB-250GB.html) σε ακόμα καλύτερη τιμή(με intel κάρτα γραφικών πάνω, αλλά ξαναλέω δεν χρειάζεσαι παραπάνω για τις απαιτήσεις σου).

metamelia1
26-05-2010, 10:15
ε το skroutzαρισμα ειναι στανταρ τωρα πια, απλα δεν σκρουτζαρα, εδειξα μοντελα.

πανε στον dell, ειναι η χρυση τομη για αυτα που θες + ειναι Dell και εχει το καλυτερο Service στο συμπαν , απο προσωπικη εμπειρια :D

warlord mkII
26-05-2010, 10:15
Ruthless και Firestorm χιλια ευχαριστώ, μάλλον για τον 2ο ντελλ που λες θα πάω!

μπιζαριος
26-05-2010, 10:53
το οτι προτεινα το 1647 ηταν γιατι δεν σκεφτηκες να δωσεις μια τιμη περιπου ποσο θα θες να δωσεις.

δεν ειναι ι7 ειναι ι5 και γαμαει :touched:

καταταλλα με καλυψατε στις επιλογες φΤηνοτερου. :)

Xtikio
25-06-2010, 16:25
bump

http://www.msystems.gr/index.php?category=1138&product=10565

ti gnwmes exoume? borw na valw mac os? aksizei na valw mac os? genika thelw ena laptop na me vgazei asproprosopo otan thelw na kanw arrangements kai tetoia. oxi akraia pramata (aka 500 plugins) alla na shkwnei kamia 10 kanalia taftoxronhs epeksergasias (kai midi kai wav)

Ingolemo
25-06-2010, 19:12
Genika san specs kalo fainetai, logika tha shkwnei auta pou thes.
Twra, gia hackintosh, me ligo psaksimo psilopaizei (toulaxiston sthn prohgoumenh ekdosh-me core2) alla karta grafikwn den kserw poso kala tha douleuei giati einai ati, wireless mallon den tha douleuei kan, opws kai diafora alla.
Genika den aksizei to kopo na valeis mac.

Btw, xreiazesai stadar laptop? Auto max 1-2 wres na krataei under load, kai me ta idia lefta pairneis polu kalutero desktop, pou an to psakseis vriskeis kai ta swsta parts gia na douleuei kala me hackintosh.

Xtikio
25-06-2010, 20:04
nomizw oti to mobility mou einai anagaio.

exw vlepseis na to pairnw se live kai genika spiti-panepistimeio arketa suxna.

epeidhs genika den eimai gnwsths fovamai ta psila gramata. dld borei na sou leei 5000000GB ram kai nane theoargh h incompatible. genika tis details den tis kserw kala kai fovamai ligo. giafto zhtaw apopseis apo esas pou kserete polu kala aftes tis leptomeries

Kuolema
17-10-2010, 14:00
Ξαναμπάμπ.
Για πείτε (http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/HP-Pavilion-dv6-2150ev-Espresso-VY101EAB1A.htm). Και όχι, δε θέλω mac. Το θέλω για δεύτερο στο σπίτι, να κάθεται ο ένας στο desktop και ο άλλος (εγώ) να δουλεύει σε αυτό. Όχι περίεργα προγράμματα, αλλά πολύωρη χρήση. Κανα παιχνιδάκι θα άντεχε; Έχω μαύρη εμπειρία από laptop και το ψιλοσκέφτομαι, ειδικά μετά το 1250άρι που μου είπαν να σκάσω για full service του Vaio. Με αυτά εδώ είναι πιο απλά/φτηνά τα πράγματα;

rage for order
17-10-2010, 14:05
Ξαναμπάμπ.
Για πείτε (http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/HP-Pavilion-dv6-2150ev-Espresso-VY101EAB1A.htm). Και όχι, δε θέλω mac. Το θέλω για δεύτερο στο σπίτι, να κάθεται ο ένας στο desktop και ο άλλος (εγώ) να δουλεύει σε αυτό. Όχι περίεργα προγράμματα, αλλά πολύωρη χρήση. Κανα παιχνιδάκι θα άντεχε; Έχω μαύρη εμπειρία από laptop και το ψιλοσκέφτομαι, ειδικά μετά το 1250άρι που μου είπαν να σκάσω για full service του Vaio. Με αυτά εδώ είναι πιο απλά/φτηνά τα πράγματα;

όταν λες ότι θες να δουλεύεις σε αυτό εννοείς κείμενα και browsing ή και κάτι άλλο; τι παιχνιδάκια σε ενδιαφέρουν; τι μέγεθος οθόνης προτιμάς; πόσα λεφτά δίνεις;

αυτό που έβαλες μάλλον είναι πεταμένα λεφτά για σένα.

rat_poison
17-10-2010, 14:33
Αν θέλεις να δώσεις 1250€ για ένα laptop που θα κάθεται σπίτι μονίμως, είναι πεταμένα λεφτά, εκτός κι αν η φορητότητα είναι must προδιαγραφή για σένα με αυτές τις επιδόσεις. Μπορείς για αρκετά λιγότερα λεφτά να πάρεις τις ίδιες επιδόσεις σε desktop. Και πάλι, πες ακριβώς τι χρήση το θές (ό,τι είπε ο rfo) να σου πούμε αν είναι overkill αυτό που μας δείχνεις, ή αν θες κάτι πιο δυνατό. Η πιθανότητες πάντως είναι ότι αν όντως πραγματικά χρειαζόσουν κάτι καλύτερο, θα ήξερες τι ακριβώς χρειαζόσουν. π.χ. αν αυτό το rig είναι αχρείαστα δυνατό για σένα και δε θα το μετακινείς συχνά, σκέψου και τις 17 ίντσες (σε φάση desktop-replacement) Η ζωή με μεγαλύτερη οθόνη είναι πάντα πιο πολύχρωμη και η ανάγνωση/γραφή κειμένων είναι άλλη μπάλα σε μεγάλες οθόνες.

Kuolema
17-10-2010, 17:16
Δε θα τα δώσω εγώ, οπότε ΟΚ ως προς αυτό. Το θέλω για γραψίματα κυρίως και νετ, ναι, και θέλω να 'ναι κάτι καλό για να κάνει ο άντρας μου το desktop dedicated στα της δουλειάς του. Χώρος για 2ο δεν παίζει πλας μου λείπει να έχω λάπτοπ. Επίσης επειδή ταξιδεύω συχνά τη θέλω τη φορητότητα. Το μέγεθος είναι εντάξει στα 15". Καλά, πιο δυνατό δε θέλω κι αυτό όντως είναι όβερκιλ για μένα, αλλά θέλω να ξέρω αν είναι καλό για τα λεφτά του βσκ κι αν σηκώνει κανένα παιχνίδι τύπου Godfather ή Grand Theft Auto που έπαιζα τελευταία.

rat_poison
17-10-2010, 17:47
Κοίτα, το θέμα είναι να ξοδέψετε τα λεφτά σας με τον καλύτερο τρόπο. Εφ' όσον η φορητότητα για ταξίδια είναι must, τότε δε θα την ψιλοπαλέψεις με 17ρι (όχι ότι δε γίνεται). Σκέψου όμως την εναλλακτική φτηνότερο λάπτοπ ΚΑΙ εξωτερικός σκληρός ή καλά ηχεία. Γενικά μην το αγοράσεις πριν δεις την ποιότητα κατασκευής του. Για ένα laptop που μεταφέρεται συχνά και εκτίθεται σε διαφορετικές συνθήκες μηχανικής πίεσης (=πτώση, χτυπήματα, ζορίσματα, στριμώγματα), θερμοκρασίας, υγρασίας κ.τ.λ. η ποιότητα κατασκευής είναι πολύ σημαντικότερη από ό,τι σε ένα desktop. Aν επίσης η χωρητικότητα του δίσκου είναι δευτερεύουσας σημασίας για σένα, σκέψου και την περίπτωση laptop χωρίς σκληρό δίσκο, αλλά με SSD, που είναι πιο ανθεκτική στις μηχανικές πιέσεις, λιγότερο ενεργειακά απαιτητική (=αυτονομία) και πολύ πιο γρήγορη, ενώ τα καινούρια μοντέλα έχουν πια αρκετά ικανοποιητικό χρόνο ζωής. Φαίνεται πάντως φυσιολογική περίπτωση για τα λεφτά του. Επειδή για τα χρήματα που διαθέτεις ό,τι κ να πάρεις είναι υπεραρκετό για αυτά που θες, αγόρασε αυτό με την καλύτερη ποιότητα κατασκευής ή το καλύτερο πρόγραμμα εγγύησης.

rage for order
17-10-2010, 19:01
αυτό που έχεις βάλει λέει "εκθεσιακό κομμάτι" και δεν μου ακούγεται καλά. με μια ματιά στα ίδια λεφτά περίπου και από το ίδιο μαγαζί θα έπαιρνα το Toshiba Qosmio F60-10K (http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Toshiba-Qosmio-F60-10K-PQF65E-006018GE.htm) (προτιμώ τα toshiba)

Kuolema
17-10-2010, 22:07
rat_poison, χαζή ερώτηση ίσως, αλλά πώς το καταλαβαίνεις ότι είναι καλή ή κακή η ποιότητα κατασκευής; Φαντάζομαι δε θα είναι τελείως "πλαστικούρα" (κατάλαβες τι εννοώ) σε φάση netbook, οπότε...
rage το είδαμε κι αυτό. Ενδιαφέρουσα περίπτωση, αλλά επίσης γράφει εκθεσιακό κομμάτι; Όντως, τι διάολο εννοούν; Ότι είναι αυτά που έχουν στο μαγαζί για να τα περιεργάζεται ο κόσμος; Και γιατί το γράφουν με θαυμαστικό λες και είναι καλό αυτό;:-?

Βασικά, για να είμαι ειλικρινής, εγώ έψαχνα κάτι με 13άρα οθόνη κι ας θυσίαζα τα παιχνιδάκια, δε με νοιάζει. Με είχε βολέψει απίστευτα το γαμωvaio το 11άρι. Ήταν και πανάλαφρο. Το σκέφτηκα και για netbook αλλά θέλω κάτι καλύτερο αν είναι να αποχωριστώ το desktop μου. Απ' ό,τι είδα όμως με τόσο μικρή οθόνη παίρνω ή netbook ή vaio πάλι που δε με ψήνει καθόλου. Δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο ε;

Σόρι για το πρήξιμο κιόλας...

wom
17-10-2010, 23:07
Toshiba και από μένα.

Σειρά tecra εάν θες 13''/14'' monitor, 2.5 κιλά βάρος, αυτονομία κτλ (normal games προβλέπονται) ... για πιο all - around αντικαταστάτη desktop δες την σειρα cosmio.
Προσωπικά πάντως από τότε που πήρα 13'' αρι δεν πρόκειται να ξαναπάρω μεγαλύτερο με τίποτα. Και να μου το χαρίσουν δεν αλλάζω.

tecra (http://www.toshiba.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=855&Itemid=752)
portege (http://www.toshiba.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=873&Itemid=763)
qosmio (http://www.toshiba.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=870&Itemid=760)

Deggial
17-10-2010, 23:14
Αν είσαι πράγματι διατεθειμένη να δώσεις τόσα λεφτά, πάρε κάποιο της Toshiba με κάρτα γραφικών nVidia GT 330M, τα οποία μπορούν τα τρέχουν σε high quality τελευταία παιχνίδια.

Πέρα όμως από τα παιχνίδια, δεν έχεις κάποια ιδιαίτερη ανάγκη για τόση επεξεργαστική ισχύ και θα μπορούσες να πάρεις ένα laptop με 700-800 ευρώ (κι αν πρόκειται να ταξιδεύεις συχνά με το laptop, τότε μπορείς να αγοράσεις και καλυτερη εγγύηση). Ωστόσο, δε βλέπω να έχουν αξιοπρεπείς κάρτες γραφικών, οπότε και πρέπει να αρκείσαι σε low quality ή παλαιότερα παιχνίδια.

Προφανώς ΔΕΝ αγοράζεις Turbo-X ή οποιαδήποτε άλλη φθηνή μάρκα, για τους λόγους που είπε ο rat_poison.

Υ.Γ. Τα netbooks dε σηκώνουν παιχνίδια ούτε για πλάκα. Με το ζόρι σηκώνουν puzzle games. Τώρα, για τα 13/15/οτιδήποτε ίντσες, όπως βολεύεται ο καθένας. Τα netbooks ήταν προβληματικά για τις απαιτήσεις μου (με το ζόρι σηκώνουν π.χ. να συνδεθούν σε δεύτερη μεγάλη οθόνη) και ένα φυσιολογικό laptop με 13'' μεταφέρεται εύκολα έτσι κι αλλιώς.

rage for order
17-10-2010, 23:48
αν θες 13'', δεν είναι πρόβλημα τα λεφτά και είσαι διατεθειμένη να κάνεις σοβαρές υποχωρήσεις στα παιχνίδια τότε Toshiba Portege R700-14L (http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Toshiba-Portege-R700-14L-PT310E-02N015GE.htm)

Deggial
18-10-2010, 00:00
LOL για το κόστος του.

Για παιχνίδια, αυτό (http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Toshiba-Satellite-A500-1HK-PSAR9E-03200PGE.htm) ή κάποιο αντίστοιχο.

Kuolema
18-10-2010, 09:20
Thanks και πάλι. Τα παιχνίδια είναι δευτερεύουσας σημασίας θέμα, έτσι όπως το ξανασκέφτομαι. Λες κι έχω πλέον χρόνο να παίζω...
Ζαχαρώνω και αυτό (
http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Toshiba-Satellite-T130-11U-PST3AE-01200TGE.htm) σε σχέση με αυτά που λέμε, αλλά μας έχουν πιάσει οι large διαθέσεις και θέλουμε ντε και καλά να τα σκάσουμε :-?:-? Τέλος πάντων, από τα πιο ακριβά, αυτό το Qosmio με ψήνει.

ubu
05-11-2010, 16:39
αν θέλω eee ή aspire one με linux από τη μάνα του ώστε να αποφύγω να πληρώσω τα windows τι κάνω; πλαίσιο, eshop και getitnow που κοίταξα έχουν μόνο win εκδόσεις.

Amnesiac.
05-11-2010, 17:03
Αγοράζεις από μένα ελάχιστα μεταχειρισμένο σε καλή τιμή.

έντιτ : και με έξτρα ραμ.

ubu
05-11-2010, 17:05
πόσα;

Amnesiac.
05-11-2010, 17:10
Δεν ξέρω τι παίζει από τιμές, πες εσύ πόσα δίνεις.

Χμ στο σκρουτζ το μοντέλο που έχω καινούριο και χωρίς την έξτρα μνήμη έχει 365 ευρώ το φτηνότερο.

http://www.skroutz.gr/s/54989/Asus-Eee-PC-1000H.html

200 καλά είναι;

ubu
05-11-2010, 17:52
ναι, έκλεισε.

μόνο κράτησε μου το για λίγο γιατί δεν τα 'χω αυτή τη στιγμή, θα σε ενημερώσω σε μια-δυο βδομάδες.

η εγγύηση (αν ισχύει ακόμα), το κουτί και γενικά τα συμπαρομαρτούντα υπάρχουν;

Amnesiac.
05-11-2010, 18:09
Εγγύηση έχει τελειώσει, το είχα πάρει πριν 2 χρόνια, κουτί δεν έχω, τα αξεσουάρ (θήκη, φορτιστή) και σιντίζ κτλ τα έχω όλα.

Του είχα βάλει το τελευταίο ουμπούντου (την έκδοση για νετμπουκ, δε θυμάμαι πώς λέγεται) και το χρησιμοποίησα μια φορά από τότε για να δω πώς είναι, θες να το σβήσω και να βάλω τη λίνουξ μαλακία που είχε από ΤΗ ΜΑΝΑ του;

Α, εννοείται αν το χρειάζεσαι άμεσα πάρτο και όταν βρεις τα λεφτά μου τα δίνεις. Πάντως αν δεν το χρειάζεσαι για κάτι συγκεκριμένο, να σου λύσει κάποιο πρόβλημα ας πούμε, ξανασκέψου το, το πιθανότερο είναι να το χρησιμοποιήσεις για λίγο καιρό και να το παρατήσεις αν έχεις κανονικό υπολογιστή.

ubu
05-11-2010, 18:17
Το θέλω για τα ταξίδια στην Κρήτη, όπως το αποψινό, γι' αυτό και μου 'σκασε σήμερα να ρωτήσω.

Αν όντως δεν έχεις πρόβλημα να σου δώσω τα φράγκα σε 1-2 βδομάδες και αν το eee καθώς και εσύ είστε στο Αιγάλεω αυτή τη στιγμή που μιλάμε ώστε να περάσω πηγαίνοντας για Πειραιά απόψε τότε θα με απαλλάξεις από 8+ πολύ βαρετές ώρες σήμερα και άλλες τόσες τη δευτέρα.

Το ουμπουντου είναι μια χαρά, δε χρειάζεται να ξαναβάλεις το αρχικό.

Amnesiac.
05-11-2010, 18:24
Θα φύγω σε 2,5 λεπτά από τώρα και θα επιστρέψω κατά τις 9. Τι ώρα φεύγεις, άμα είναι να συναντηθούμε στο σταθμό να στο δώσω. Το ουμπούντου το συγκεκριμένο δε μου άρεσε καθόλου, οπότε καλύτερα βάλε το κλασικό desktop edition.

~ladykiller~
19-12-2010, 14:43
θα κάνω την ερώτηση εδώ μιας και είναι για λαπτοπ και ας μη ψάχνω λαπτοπ.
που λέτε, όπως έχω πει -για όποιον δε με παρακολουθεί- φτιάχνουμε το μπάνιο και ο τόπος έχει γεμίσει σκόνη.
το λαπτοπ από την άλλη προχ8ες και παραπροχ8ές έκανε κάτι μαγκιές και έκλεινε από το πουθενά (βέβαια και τις δύο φορές το είχε στα χέρια της η αδερφή μου).
μπορεί να φταίει η σκόνη που όσο και αν το προσέχω τρώει αρκετή και παρ'όλο που το καθαρίζω κάθε μέρα κάνει τη μλκ της?!
να πάω να το κλείσω με σελοφάν σε κάνα μπαούλο για τις επόμενες 10 μέρες;

Sotos_The_Tequiler
19-12-2010, 14:46
μπορεί να στούμπωσε καμια ψύκτρα και να ζεσταίνεται, έχετε ζέστη εκεί μέσα; Φύσα το λίγο αν γίνεται

~ladykiller~
19-12-2010, 14:50
έχουμε ζέστη στο σπίτι της αδερφής πυο μένουμε, στο άλλο τρώμε απλά τη σκόνη και μεταφέρεται.
δε ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά και τις δύο φορές τη μία το είχε πάνω στο πάπλωμα και την άλλη πάνω σε κουβέρτα..

Sotos_The_Tequiler
19-12-2010, 14:53
πολύ πιθανό να κλεισε απο υπερθέρμανση τότε. Πάνω σε ρούχα γενικά να αποφεύγετε να το βάζετε, ζεσταίνεται αβέρτα.

~ladykiller~
19-12-2010, 15:05
τα λέω εγώ αλλά κανείς δε μ'ακούει.
μερζί!
δώσε ακριβή διεύθυνση από το νέο σπίτι να σου στείλω πακέτο χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια που θα φτιάξω μεσ στη βδομάδα :D

ikonoklast
24-12-2010, 19:38
Φίλος ενδιαφέρεται για λαπιτοπ στα χίλια έουρος με χρήση για αρχιτεκτονικά προγράμματα και multimedia επεξεργασία κυρίως. Κατεύθυνα σε dell και παίζει μπάλα σε κάτι τέτοιο:

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0544642&catid=010200

Για πείτε καμιά άποψη.

britney
24-12-2010, 19:56
Μία άποψη είναι να το πάρει από http://www.pcstation.eu/dell-inspiron-15r-5010-3486-core-i5-460m-2-53-ghz.html και να γλυτώσει 90 ευρώ, όπως πολύ σωστά προτείνει ο θείος Σκρουτζ!

Sotos_The_Tequiler
24-12-2010, 20:01
δώσε ακριβή διεύθυνση από το νέο σπίτι να σου στείλω πακέτο χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια που θα φτιάξω μεσ στη βδομάδα :D

δε θα είμαι σπίτι τα γαμούγεννα. Το κανονίζουμε με το νέο έτος αν θες :P

ikonoklast
24-12-2010, 20:10
Μία άποψη είναι να το πάρει από http://www.pcstation.eu/dell-inspiron-15r-5010-3486-core-i5-460m-2-53-ghz.html και να γλυτώσει 90 ευρώ, όπως πολύ σωστά προτείνει ο θείος Σκρουτζ!

επι του hardware ζητάω άποψη, σιγά μη το πάρει απο μουλτιράμα έτσι κι αλλιώς.

animae
24-12-2010, 20:12
Φίλος ενδιαφέρεται για λαπιτοπ στα χίλια έουρος με χρήση για αρχιτεκτονικά προγράμματα και multimedia επεξεργασία κυρίως. Κατεύθυνα σε dell και παίζει μπάλα σε κάτι τέτοιο:

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0544642&catid=010200

Για πείτε καμιά άποψη.

lenovo, dell και toshiba, με αυτή την σειρά.
Για specs φαντάζομαι, ξέρεις.

Μην ακουμπησεις, κατά την αποψη μου, hp.

ikonoklast
24-12-2010, 20:43
A, για πές γι' αυτά τα λενοβο!

rat_poison
24-12-2010, 21:55
θυγατρική της ΙΒΜ για τα λάπτοπ. Σου μιλάω από ένα τέτοιο σκυλί, 3 ετώ και δεν έχει καταλάβει χριστό.

animae
24-12-2010, 22:53
A, για πές γι' αυτά τα λενοβο!

Γενικά κακάσχημα, αλλά σκυλιά. Φίλος που είχε, είχε φάει τρελή κακομεταχείριση, αλλά δεν μάσαγε. Καλή μπαταρία. Γενικά μόνο τα καλύτερα έχω ακούσει.
Αν έπαιρνα τώρα λαπτοπ, θα παιρνα λενοβο.

Τωρα αν είσαι γκαντέμης βέβαια, είσαι, οπότε οτι και να πάρεις.

supermachoman
27-09-2011, 14:15
bump

laptop, γύρω στο 500άρικο?
δε το θέλω για τίποτα ιδιαίτερο, κάνα SolidEdge/Autocad στην χειρότερη. δε θα με χάλαγε να παίζει και το Diablo3!

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900678
αυτούνο καλό είναι?

καλέ πείτε καλέ

Ingolemo
27-09-2011, 14:31
Κάρτα γραφικών: Intel HD Graphics 3000 shared μνήμης

Opote mallon ksexna to diablo3.

An thes na paizei kai games (kala) pas se dedicated kartes (nvidia/ati) , opou omws tha xeis mikroterh diarkeia mpatarias.

An thes kati protistws gia paixnidia (aka kalh karta grafikwn) koitas kati san auto: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906990 me nvidia 540m

An se noiazei pio polu cpu gia efarmoges tsekareis : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900708 pou exei i5-2410M (2.30 GHz) anti gia i3-2310M (2.10 GHz) kai einai kai Hp anti gia Acer (upotithetai kaluterh marka, den kserw).
Upopsin diafora metaksy twn cpu tha deis se multithread efarmoges, an den se noiazei auto kai idiaitera h karta tou prwtou einai arketa kaluterh apo tou deyterou (tsekare http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html gia sugkritika)

supermachoman
27-09-2011, 14:36
Κάρτα γραφικών: Intel HD Graphics 3000 shared μνήμης

Opote mallon ksexna to diablo3.

An thes na paizei kai games (kala) pas se dedicated kartes (nvidia/ati) , opou omws tha xeis mikroterh diarkeia mpatarias.

An thes kati protistws gia paixnidia (aka kalh karta grafikwn) koitas kati san auto: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906990 me nvidia 540m

An se noiazei pio polu cpu gia efarmoges tsekareis : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900708 pou exei i5-2410M (2.30 GHz) anti gia i3-2310M (2.10 GHz) kai einai kai Hp anti gia Acer (upotithetai kaluterh marka, den kserw).
Upopsin diafora metaksy twn cpu tha deis se multithread efarmoges, an den se noiazei auto kai idiaitera h karta tou prwtou einai arketa kaluterh apo tou deyterou (tsekare http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html gia sugkritika)

ντάξει, μόνο Diablo3 θα με ενδιαφέρει να παίξω, και δεν είναι και urgent (στο σπίτι υπάρχει desktop τούμπανο, οπότε no biggie)
άρα ρίχνουμε ένα όχι στο πρώτο που λίνκαρες (δε θα 'παιρνα λάπτοπ για games, το είχα κάνει στο παρελθόν, και μάλιστα ήταν Acer, fml)

τσεκάρω το δεύτερο λοιπόν, οκεη
αυτό που λίνκαρα έριξες no επειδή δεν έχει καλή κάρτα γραφικών μόνο?

Ingolemo
27-09-2011, 16:26
Loipon, to psaksa ligo kai telika auto pou postares exei th nea genia cpu (sandy bridge) pou xoun arketa kales integrated kartes grafikwn (paizeis ta perissotera games aksioprepestata sta low settings).
Opote mallon tha trexei kai to diablo3, genika kalo fainetai to laptop :)

supermachoman
27-09-2011, 16:48
Loipon, to psaksa ligo kai telika auto pou postares exei th nea genia cpu (sandy bridge) pou xoun arketa kales integrated kartes grafikwn (paizeis ta perissotera games aksioprepestata sta low settings).
Opote mallon tha trexei kai to diablo3, genika kalo fainetai to laptop :)

alright! ευχαριστώ!

wino
05-10-2011, 08:35
exei pswnisei kaneis apo play247? Leei genika h se prhzoun?

04-04-2012, 16:48
Τα νεύρα μου. Προσπαθώ να συνδεθώ από το λάπτοπ μου στο wireless του σπιτιού μου, κλειδωμένο-ξεκλείδωτο, αυτό δεν λέει να πιάσει. Επίσης τη μια βλέπω το δίκτυο μου την άλλη όχι, εμφανίζεται όποτε θέλει μόνο του. Το ρούτερ μου είναι η μαλακία που δίνει η φορθνετ, το THOMSON TG585 v7. Εν τω μεταξύ τις τελευταίες βδομάδες έτρωγε και κάτι απανωτά disconnects καθημερινά οπότε το έχω βάλει στο μάτι καποιο καιρό. Προσπάθησα να λύσω το πρόβλημα από το λάπτοπ και τα windows, αλλά δεν κανει προκοπή και μου πετάει μήνυμα: Problems Found: Problem with wireless adapter or access point - Detected.

στο Control Panel->Network and Internet->Network Map, μου λέει: The adapter is not connected.
Καμιά ιδέα;

H.
04-04-2012, 17:07
Κατά πάσα πιθανότητα είναι η ασύρματη κάρτα δικτύου του pc σου. Κάντην ένα disable/enable για αρχή, εκτός αν έχεις και drivers εγκατάστασης οπότε τράβα της ένα reinstall.

04-04-2012, 17:24
Το wireless network connection όντως έχει ένα κοκκινο Χ, έκανα disable-enable αλλά δεν άλλαξε κάτι (και μετά από ακόμα ένα diagnose) =/

H.
04-04-2012, 17:27
Ναι, δεν λες κάτι παρά το απόλυτα φυσιολογικό, ότι δηλαδή δεν επικοινωνεί το laptop σου με το router σου ασύρματα. Κι εγώ λέω ότι πιστεύω ότι γι'αυτό φταίει μάλλον η ασύρματη κάρτα δικτύου του pc σου και όχι το router σου. Και αν δεν φτιάχνει με ότι είπα πιο πάνω πάρε ένα stickάκι - ασύρματη κάρτα δικτύου που είναι και οικονομικά.

Edit: Α, disable/enable είπα να κάνεις την ασύρματη κάρτα δικτύου σου, από το device manager, όχι το δίκτυό σου.

04-04-2012, 17:33
Σιγά μην πάω να πάρω στικάκι ή οποιαδήποτε βλακεία για πισι 3 μηνών, πίσω στο eshop κι ας βρουν άκρη

H.
04-04-2012, 17:33
Άλλο αυτό. Κάνε πάντως ένα disable/enable ή/και ένα reinstall γιατί παίζει να μην χρειαστεί να πας ούτε ως εκεί.

04-04-2012, 17:39
Αυτό σου ειπα παραπανω οτι εκανα disable/enable ρε, uninstall/reinstall δεν βρήκα κάποια επιλογή

H.
04-04-2012, 18:10
Έναρξή, δεξι κλικ στο my computer, properties, device manager, εκεί στην λίστα του υλικού βρίσκεις τα networks adapters σου, ανοίγεις το +, διαλέγεις το wireless adapter σου και με δεξί κλικ πάνω του έχει επιλογή disable και uninstall (αν δηλαδή δεν στο έχει ήδη ανοιγμένο με θαυμαστικό επειδή έχει πρόβλημα).

Nodoordonotthereisnotry
04-04-2012, 23:37
Προσκυνώ συνάδελφο H. :P

11-04-2012, 20:46
Τελικά έφταιγε το access point κι όχι το λάπτοπ, άλλαξα ρουτερ και συνδέθηκε κανονικά (πιθανότατα τώρα να σταματήσουν και τ'απανωτά disconnects)

Pinatero
23-04-2012, 15:02
μετα απο μαλακια, μαλλον εκαψα μητρικη στο σταθερο pc, και τωρα ειμαι με ενα παμπαλαιο, που ουτε καν ειναι για το μεχρι κατι γινει.

οποτε παμε για λαπτοπ, γυρω στο 500αρικο μαξιμουμ μαξιμουμ να φτασει 600 στη φαση γαμαει κ υπερπροσφορα.
δεν παιζω παιχνιδια κλπ. ιντερνετ κι αυτο πανω κατω, να δηλαδη να βαζω το sam broadcaster να κανω εκπομπη και να μη σερνεται οπως εκανε το pc που μας αφησε χρονους (ηταν παλιο ομως απο 2003-4..).
αυτα πειτε γενικως μαρκες (κυριως ποιες αποφευγουμε), αυτο με των 2 τυπων επεξεργαστες τι φαση ειναι, και γενικα χρησιμα πραματα.
θενκς

metamelia1
23-04-2012, 15:15
mitriki kostizei gyrw sta 40-50 an thes na ftiakseis to stathero.

gia laptop: http://www.msystems.gr/index.php?category=1138&product=13600

Pinatero
23-04-2012, 15:27
α θενκς, καλα ιδεα δεν ειχα για μητρικη (ενας με ειπε 200αρι κι ουτε που κοιταξα), ετσι κι αλλιως κι ο δικος μου δεν ειναι για πολλα πια, κ σε συνδυασμο με τη προοπτικη να δουλεψω εκτος Θεσ/νικης το καλοκαιρι και ισως και περισσοτερο, οδηγει σε λαπτοπ.
αυτο γιατι γραφει notebook ομως που ποσταρες..δεν ειναι λαπτοπ?

Neron
23-04-2012, 15:47
Καταρχήν λολ γι' αυτο που έγραψες.
On topic αφτό του Firestorm μια χαρά είναι και γενικότερα για Laptop ή Dell ή HP να κοιτάξεις.

Pinatero
23-04-2012, 15:51
δεν εχω ιδεα ρε ΣΕ λεω.
και για να καταλαβω δεν ειναι αλλο το λαπτοπ κι αλλο το notebook? νταξ μπορει τα notebook να ανηκουν στην κατηγορια λαπτοπς..
πω φοβαμαι να συνεχισω, αλλα χαλαλι σας

23-04-2012, 15:57
μην αγχώνεσαι, έχεις μπει ήδη post of the day (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?1093-Post-Of-The-Day&p=1175846#post1175846), πες τα όλα

Art In Haste
23-04-2012, 23:23
Και βασικό να μην ακούσεις ότι και αν σου προτείνει ο Vic.

Drumsick
14-05-2012, 18:44
Σκέπτομαι να αγοράσω αυτό εδώ http://www.mediamarkt.gr/mcs/special/e_shop,19701,category_2.html?id=1102168
Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά?

Heimaa
14-05-2012, 19:15
καλή επιλογή μάρκας/μοντέλου, αν αποφύγεις και τα mediamarkt θα είσαι καλύτερα, μιας και δεν έχουν ακουστεί και λίγα. Αν δεν τα αποφύγεις να είσαι προσεκτική, έλεγξέ το επιτόπου (λειτουργία, ότι είναι του κουτιού, αν έχει φθορές κλπ) .
Αν θες να ψάξεις και σε άλλα μαγαζιά , το πλήρες όνομα του μοντέλου που διάλεξες είναι το Dell Inspiron Q15R 5110-9771.

Drumsick
14-05-2012, 19:24
Μόνο στο e-shop το'χω δει σε αυτή τη τιμή. Καλύτερα απο εκεί λες?

Raven Lord
14-05-2012, 19:28
χμμμ κ το e-shop τελευταία πάει για κανόνι, αλλά μάλλον καλύτερο του media markt. κανα σκρουτζ τσέκαρες?

Drumsick
14-05-2012, 19:30
Τσέκαρα, ναι. Δεν.

Ingolemo
14-05-2012, 19:30
Genika eksartatai kuriws apo to ti to thes to laptop.

An den prokeitai na to metakineis polu, mporeis na pas se 17'' me 1600 analush pou tha nai kalutera genika, px edw: http://www.skroutz.gr/s/446937/Lenovo-G770A-i5-2430M-4GB-750GB.html
paizoun kai se 500e 17'' alla me onboard kartes grafikwn.

Epishs, an se noiazei pio polu cpu/ram/sklhros apo karta grafikwn yparxei kiauto: http://www.skroutz.gr/s/434436/Fujitsu-Lifebook-AH531-i5-2450M-8GB-750GB.html

Heimaa
14-05-2012, 19:35
Μόνο στο e-shop το'χω δει σε αυτή τη τιμή. Καλύτερα απο εκεί λες?
χμ.
Αν έχεις δει αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.902117 δεν είναι το ίδιο. Διαφέρουν στην κάρτα γραφικών. Είναι λίγο καλύτερη αυτή του mediamarkt.
Αν δεν σε απασχολεί και πάρα πολύ αυτό (δηλ. θες καμμιά ταινία ιντερνε κλπ) θα σου πρότεινα να πάρεις από εδώ http://www.msystems.gr/index.php?category=1138&product=13567 που είναι το ίδιο με του e-shop. Η διαφορά τους είναι στον δίσκο δυστυχώς, αυτό του msystems έχει 320GB.

Εγώ προσωπικά θα πήγαινα στου Msystems, λόγω αξιοπιστίας του καταστήματος. Ισοπ_αληταραδες_κλπ

Drumsick
14-05-2012, 19:42
Το είδα κι αυτό στο mysystems αλλά με ξενέρωσε το 320.
Γενικότερα για νετ, καμιά ταινία και photoshop το θέλω. Δεν ξέρω πως μεταφράζονται αυτά σε ανάγκες κάρτας γραφικών.
Ingolemo, αυτή την lenovo πρώτη φορά την ακούω. Δεν έχω ιδέα πόσο θα μετακινηθεί το λαπτοπ. Σε πρώτη φάση το θέλω για ταξίδι όπου θα μένει στο σπίτι, αλλά δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον, οπότε μάλλον θα προτιμήσω τις 15,6"
Όσο για το fujitsu, γαμηστερά χαρακτηριστικά μεν, οχι dell δε. Εσείς θα επιλέγατε καλύτερη εταιρία ή καλύτερα χαρακτηριστικά?

Heimaa
14-05-2012, 19:53
Με πρώτη σκέψη καλύτερη εταιρία για να είμαι ήσυχος από after sales service.
Ειδικά αν το laptop λειτουργεί σαν βασικός υπολογιστής και όχι συμπληρωματικά με άλλο μηχάνημα (οπότε και μπορεί να έκανα κάποια παραχώρηση, μιας και θα δούλευε λιγότερο).

Lenovo έχω ένα netbook που το'χω σκίσει, σκυλί έχει βγει.
Για fujitsu δυστυχώς δεν έχω γνώση / άποψη.

Drumsick
14-05-2012, 19:56
Μου βάζετε διλήμματα τώρα. Δε μ'αρέσουν τα διλήμματα. =(

Heimaa
14-05-2012, 20:13
http://www.youtube.com/watch?v=zCfyOXJf3ZM

ari-m
15-05-2012, 13:05
Το είδα κι αυτό στο mysystems αλλά με ξενέρωσε το 320.
Γενικότερα για νετ, καμιά ταινία και photoshop το θέλω. Δεν ξέρω πως μεταφράζονται αυτά σε ανάγκες κάρτας γραφικών.
Ingolemo, αυτή την lenovo πρώτη φορά την ακούω. Δεν έχω ιδέα πόσο θα μετακινηθεί το λαπτοπ. Σε πρώτη φάση το θέλω για ταξίδι όπου θα μένει στο σπίτι, αλλά δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον, οπότε μάλλον θα προτιμήσω τις 15,6"
Όσο για το fujitsu, γαμηστερά χαρακτηριστικά μεν, οχι dell δε. Εσείς θα επιλέγατε καλύτερη εταιρία ή καλύτερα χαρακτηριστικά?

lenovo einai i palia kali ibm (se oti afora pcs) pou eksagorastike apo mia iapwniki ...
fujitsu einai auto pou xrisimopoiw auti tin stigmi kai einai agorasmeno to '06 ... me exei vgalei asproproswpo ki eksaitias tou ta fujitsakia kerdisan tin ektimisi mou...
dell einai to kainourgio pou pira, gia dell apo osous gnwstous eixan prin apo mena akouga mono kala logia ... alla i teliki epilogi vasistike sta kala xaraktiristika kai tin timi prosforas tou montelou pou i8ela ...

Drumsick
16-05-2012, 23:42
Mετά από έρευνα αγοράς σε διάφορα καταστήματα, επιστρέφω δέκα φορές πιο προβληματισμένη.
Παρατηρώντας τα dell inspiron, μου φάνηκαν οχι και τόσο καλά κατασκευαστικά. Είναι πολύ όμορφα, αλλά ξέρω γω πληκτρολογείς και ζουλιέται όλο το πληκτρολόγιο =\ . Τα δε lenovo μου φάνηκαν πολύ πιο solid. Σε πρώτη φάση σκέφτηκα να πάρω αυτό που πρότεινε ο ingolemo, αλλά προβληματίζομαι πολύ σχετικά με το μέγεθος. Οι 17'' θα είναι πολύ βολικές για το photoshop, αλλά πολύ άβολες για μετακινήσεις ή χρήση ξάπλα στο κρεβάτι. Κάθομαι τώρα και κοιτάζω για lenovo στις 15,6'', αλλά δε βρίσκω κάτι εξίσου καλό με το 17''

Τι λέτε ωστόσο γι'αυτό εδώ?
http://www.kaizershop.gr/lenovo_z570 (το κατάστημα το γνωρίζει κάποιος? -.-)

Η βασική διαφορά που εντοπίζω σε σχέση με το 17'' είναι το 1GB μνήμη της κάρτας γραφικών (αντί για 2GB). Πως μεταφράζεται αυτό στη χρήση? Αφορά gaming κυρίως? Παίζει να είναι ανεπαρκές το 1GB για το photoshop? Για προγράμματα επεξεργασίας video? Τα 512MB του dell θα επαρκούν για τα παραπάνω?

Πείτε μου και τι σημαίνει κάρτα γραφικών intel HD3000.

Aleister
17-05-2012, 00:00
pare ena mac kai mh spammareis afou etsi kai alliws to thes mono gia na vlepeis tainies/GoT kai youtube

Ingolemo
18-05-2012, 13:30
Mετά από έρευνα αγοράς σε διάφορα καταστήματα, επιστρέφω δέκα φορές πιο προβληματισμένη.
Παρατηρώντας τα dell inspiron, μου φάνηκαν οχι και τόσο καλά κατασκευαστικά. Είναι πολύ όμορφα, αλλά ξέρω γω πληκτρολογείς και ζουλιέται όλο το πληκτρολόγιο =\ . Τα δε lenovo μου φάνηκαν πολύ πιο solid. Σε πρώτη φάση σκέφτηκα να πάρω αυτό που πρότεινε ο ingolemo, αλλά προβληματίζομαι πολύ σχετικά με το μέγεθος. Οι 17'' θα είναι πολύ βολικές για το photoshop, αλλά πολύ άβολες για μετακινήσεις ή χρήση ξάπλα στο κρεβάτι. Κάθομαι τώρα και κοιτάζω για lenovo στις 15,6'', αλλά δε βρίσκω κάτι εξίσου καλό με το 17''

Τι λέτε ωστόσο γι'αυτό εδώ?
http://www.kaizershop.gr/lenovo_z570 (το κατάστημα το γνωρίζει κάποιος? -.-)

Η βασική διαφορά που εντοπίζω σε σχέση με το 17'' είναι το 1GB μνήμη της κάρτας γραφικών (αντί για 2GB). Πως μεταφράζεται αυτό στη χρήση? Αφορά gaming κυρίως? Παίζει να είναι ανεπαρκές το 1GB για το photoshop? Για προγράμματα επεξεργασίας video? Τα 512MB του dell θα επαρκούν για τα παραπάνω?

Πείτε μου και τι σημαίνει κάρτα γραφικών intel HD3000.

Gia ti kartes:

To megethos ths mnhmhs den leei kai polla, an einai toulaxiston 1gb eisai ok (parapanw thes mono an paizeis games se magales analyseis kai me polu high res textures)

intel hd3000 einai h enswmatwmenh karta grafikwn pou exoun oi sandybridge (intel i3/i5 2xxx) epeksergastes. Gia onboard einai arketa ok, alla panta xeiroterh apo dedicated.
edw (http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html) mporeis na deis sugkritika na pareis mia idea (ctr+f gia na psakseis auto pou thes).

Twra, gia to photoshop den kserw poso xrhsimopoiei thn gpu kai ti ofelos tha deis apo kapoia kaluterh vs onboard.

pantws mia xara mou fainetai kai to lenovo pou postares :)

Drumsick
18-05-2012, 15:15
Πήρα χτες το lenovo και παλεύω να το φέρω στα μέτρα μου. Προς το παρόν μου γαμάει τρελά τα μάτια η οθόνη κι έχω ξενερώσει.. Ελπίζω να συνηθίσω =\

dtbsog
18-05-2012, 15:30
Αργά ή γρήγορα, πιστεύω, αν χρησιμοποιείς αρκετά το Photoshop θα σκεφθείς να πάρεις οθόνη...
Το 'μου γαμάει τρελά τα μάτια' μεταφράζεται σε τί; Ό,τι είναι π.χ. πολύ φωτεινή, 'λάθος χρώματα', μικρό pixel size...;

Drumsick
18-05-2012, 15:40
Όσο βρίσκομαι σπίτι μου, θα είναι συνδεδεμένο με την οθόνη του πισι το λαπτοπ. Τώρα το γαμήσι στα μάτια, δεν ξέρω πως να το μεταφράσω. Είναι σίγουρα πιο μπλέ και πιο φωτεινή απ'αυτό που έχω συνηθίσει. Έπαιξα με τις ρυθμίσεις φωτεινότητας, αλλά όσο τη ρίχνω, χάνεται το κοντραστ, και δε βρήκα κάπου ρυθμίσεις για να το πειράξω κι αυτό. Τεσπά, την κιτρίνισα και λίγο να έρθει πιο κοντά στα μέτρα μου και βλέπουμε.

dtbsog
18-05-2012, 19:43
Ένας εύκολος/απλός τρόπος να αλλάξεις τις ρυθμίσεις της οθόνης σου είναι από το λογισμικό του οδηγού της κάρτας γραφικών σου.
Από εκεί θα μπορείς να 'παίξεις' και με την αντίθεση.

Aleister
19-05-2012, 03:18
http://stereopsis.com/flux/

το συγκεκριμενο προγραμματακι ειναι ο,τι πρεπει για προβληματα με φωτεινοτητα οθονης etc

Amnesiac.
23-05-2012, 09:57
Ψάχνει ένας τύπος εδώ πέρα λάπτοπ και με ρώτησε και δεν έχω ιδέα γενικά. Εν συντομία, είναι διατεθειμένος να δώσει μέχρι 1200-1300 € και θέλει καλή κάρτα γραφικών και ssd. Υπάρχει τέτοιο πράγμα; Και αν ναι, ποιο; Επίσης, βρείτε ορισμένα καλά επιχειρήματα για να τον πείσω να μη δώσει τόσα λεφτά σε turbo-x.

Ευχαριστώ!!

Deggial
23-05-2012, 10:55
Ψάχνει ένας τύπος εδώ πέρα λάπτοπ και με ρώτησε και δεν έχω ιδέα γενικά. Εν συντομία, είναι διατεθειμένος να δώσει μέχρι 1200-1300 € και θέλει καλή κάρτα γραφικών και ssd. Υπάρχει τέτοιο πράγμα; Και αν ναι, ποιο; Επίσης, βρείτε ορισμένα καλά επιχειρήματα για να τον πείσω να μη δώσει τόσα λεφτά σε turbo-x.

Ευχαριστώ!!

Τα Turbo-X έχουν τρομερά κακή κατασκευή. Ο πατέρας μου είχε κάνει την μαλακία να αγοράσει Turbo-X και είχαμε πάει δύο φορές το πληκτρολόγιο για αλλαγή, συν τα προβλήματα υπερθέρμανσης.

Εγώ, πάντως, είχα αγοράσει περίπου αυτό: http://www.msystems.gr/index.php?category=1142&product=13514 και μπορεί να τους ζητήσει να του βάλουν extra SSD. Νομίζω υπάρχει και αντίστοιχο μοντέλο (L502x) με 15ιντση οθόνη. Αν πάρει τέτοιο Dell, να προσέξει η κάρτα να είναι GT555 και όχι GT550.

EDIT: Από πλευράς κατασκευής, τα Dell XPS είναι ικανοποιητικά. Το μόνο σπαστικό είναι ότι το πληκτρολόγιο λυγίζει λιγάκι όταν πατάς πλήκτρα στο κέντρο. Επίσης, προφανώς το έκανα Hackintosh γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν δουλεύουν σε Hackintosh τα εξωτερικά display ports και η GT555m στα non-3d displays (αλλά δουλεύει η Intel HD3000).

Amnesiac.
23-05-2012, 13:07
Πήγε και πήρε turbo-x ο μαλάκας. Τι να πεις. Ευχαριστώ πάντως =)

Aleister
23-05-2012, 13:32
pes tou na to epistrepsei kai na parei ayto lol

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834230352

Pinatero
27-05-2012, 20:12
το λαπτοπ δεν το χρησιμοποιω με μπαταρια, 99% με ρευμα.
ειναι καλυτερο να μην την εχω συνδεδεμένη τοτε ε?

04-02-2014, 20:21
Κατ'αρχάς, γαμώ την HP που κάνει τα φορητά της έτσι (http://www.youtube.com/watch?v=5VMqrudLhJA) και όχι έτσι (http://www.youtube.com/watch?v=0yyEVSkz_0M). Πριν ενάμιση μήνα, έληγε η εγγύηση μου στο eshop για το λαπτοπ, οπότε το πήγα για ένα καθαρισμό στον ανεμιστήρα ο οποίος για μήνες έκανε θόρυβο και πέταγε error μόλις το άναβα ο,τι θέλει κοίταγμα. Υποτίθεται οτι το άνοιξαν και το καθάρισαν, έβαλαν πάστα και τα πάντα. Η αλήθεια είναι οτι το πήρα (και με την λήξη της περιόδου εγγύησης) και την επόμενη μέρα το άνοιξα βλέποντας το ίδιο error. Σήμερα, ενώ έχει δουλέψει ελάχιστα από τότε, συνειδητοποιώ πόσο θόρυβο κάνει το fan πάλι, και ψάχνω να βρω tutorials μπας και το σιάξω μόνος. Καθώς λοιπόν έπεσα στην περίπτωση 1 (ΕΝΑ) των βίντεο (και δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να κάνω τέτοιο χειρουργείο λόγω πασιφανούς άγνοιας) ρωτώ: Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει οικονομικά αυτό; Το κυριότερο όμως, ΝΑ ΓΙΝΕΙ όντως.

freak brother
04-02-2014, 21:41
ειμαι κατα των ταμπλετς αλλα δε βρισκω φτηνο λαπτοπ ενω με 130 παιρνω αυτο ... http://www.skroutz.gr/s/3516566/Samsung-Galaxy-Tab-3-7-0-8GB.html αξιζει? για εξω το θελω κανα ταξιδι κανα τετοιο σπιτι εχω ντεσκτοπ .