View Full Version : WANNABE Bass Guitar User
KoiliaSamprela
10-09-2009, 11:59
Καλησπέρα , blasphemy να γράφω εδώ , μιας και δεν είμαι μουσικός.
Το αγαπημένο μου όργανο σαν μικρό παιδί ήταν το Μπάσσο , και μεγάλος δεν άλλαξε. Η αγάπη μου για τον "ρυθμό" δεν έλεγε να καταλαγιάσει.
Και μια και δυο αγόρασα ένα μπασάκι (http://www.musicstore.de/en_EN/GRD/Jack-Danny-YC-PB-Black-/art-BAS0000912-001)που δεν το λες και τίποτα φοβερό.
Το πρόβλημα είναι ότι μετά από 2 χρόνια που το έχω παραμένω στούρνος.
Βασικές γνώσεις μουσικής έχω (π.χ διαβάζω παρτιτούρα) όχι φανατικά , αλλά με κόπο θα σου πω τις νότες στο πεντάγραμμο.
Το ρεζουμέ , θέλω να μπορώ να διαβάζω καμιά ταμπλατούρα και να γρατζουνάω κανένα τραγουδάκι , αλλά καλά καλά δεν μπορώ να πω ότι ξέρω να κρατάω το μπασσο.
ΧΛΕΠ ΜΙ ΠΛΟΞ
(για ωδείο που την έψαξα κάποια στιγμή ξεκινούν από τα βασικά της μουσικής και αργεί το "όργανο", και δεν είναι κάτι που επιθυμώ)
ΕΦΚΑΡΙΣΤΩ
egw akoma den katalava ti thes.
an meta apo 2 xronia den boreis na kratiseis to basso kai na diavaseis tablatoura alla diavazeis partitoura tote den kserw. epishs sta wdeia ta mathimata tou bassou ksekinane kateftheian. apla ekei sou mathainoun mousikh. oxi to pulling teeth.
μπιζαριος
10-09-2009, 16:38
ειμαι και εγω wannabe drummer. ελα να συνδιασουμε την στουρνοσυνη μας και να κανουμε μπανταρα :P
Λοιπόν, το καλύτερο είναι να ψάξεις να βρείς δάσκαλο να σου κάνει μάθημα στο σπίτι (κατά προτίμηση κάποιον που θα στον προτείνουν).
Επίσης, η ταμπλατούρα λέει το τάστο στο οποίο πατάς τη χορδή. Η πάνω πάνω γραμμή στην ταμπλατούρα είναι η ψιλή χορδή.
casshern
10-09-2009, 20:36
Ξέχνα τα μαθήματα.
Με την πρόοδο που έχεις παρουσιάζει μέχρι τώρα και στην ηλικία που είσαι, δεν θα δεις φως ούτε σε τρεις ζωές από τώρα.
Αυτό που θα κοιτάξεις να κάνεις είναι να βρείς άλλους 2-3, κατά προτίμηση φίλους και εξίσου τσουρουκάδες με σένα και θα πλακωθείτε στις πρόβες. Ξεκινήστε από εύκολα πράγματα, καμιά ελληνική μπαλάντα, κανένα Άναρκη, κανένα Κηπ ον ρόκκιν, ό,τι πιο απλοικό σε νότες και συγχορδίες τέλος πάντων, ακόμα κι αν δεν τα γουστάρετε σαν κομμάτια. Σημασία έχει να κάνετε ένα βήμα κάθε φορά.
Για το ξεκίνημα οι παρτιτούρες είναι περιττή πολυτέλεια. Ταμπλατούρες θα δουλεύεις, που είναι ακόμα πιο εύκολο για αρχάριους.
Και το πιο σημαντικό.
Στο σπίτι θα βάζεις κομμάτια που έχεις μελετήσει τις μπασογραμμές του να παίζουν και εσύ θα συνοδεύεις για να δουλέψεις το συγχρονισμό με τα τύμπανα, τα ταυτόχρονα σκασίματα και το στήσιμό σου μπροστά σε ένα ολόσωμο καθρέφτη.
Μόλις φτάσεις να βγάζεις το ΝΙΒ αέρα(χωρίς το αρχικό σόλο, ε) θα κάνουμε το επόμενο μάθημα.
Ξέχνα τα μαθήματα.
....
... θα κάνουμε το επόμενο μάθημα.
:-?
Imo είναι καλό να κάνεις μαθήματα για κανα χρόνο για να μάθεις σωστά το στήσιμο των χεριών και γενικά να έχεις καλές βάσεις.
Α, και το θέμα να βρεις άλλους και να βγάζετε μαζί κομματάκια αντί να παίζεις (μόνο) μόνος στο σπίτι είναι πολύ σημαντικό όπως είπε ο αποπάνω.
KoiliaSamprela
10-09-2009, 22:41
κατ αρχήν ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ για τον κόπο τους να μου απαντήσουν.
Επειδή διάβασα πάλι το post μου και όντως δεν βγάζει νόημα (ως συνήθως) λέω το εξής.
Ξέρω να "διαβάζω" μια ταμπλατούρα ,αυτό που έχω πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω να κρατάω το μπάσσο , με αποτέλεσμα , να νομίζω ότι τα χέρια μου είναι ξύλινα. Και αυτή θα ήταν η επιθυμία μου εν αρχή, κάποια πρόταση (βιβλίο? video?) με τέτοιες οδηγίες.
Έχω και το guitar pro για να χαζεύω κανένα κομμάτι , καλά είναι :)
Βασικά το μπάσο είναι 2 χρόνια ανέπαφο σχετικά για προσωπικούς λόγους οπότε και δεν μπορώ να πω ότι ασχολήθηκα.
ευχαριστώ εγκεν.
Και το diko μου input είναι Π Α Ι Ξ Ε. Δεν μπορει να σου πει κανας άλλος πως εσυ καυλώνεις. Με φιλους, στον καθρεφτη, ακουγοντας μουσικη και να βαράς απο πάνω, με ακουστικά, με δασκαλο? λογικα καπως θα σε φτιάχνει να το παίζεις το ριμάδι ναι ? Οτι δουλευει για σενα . Σε κάποια φάση απλα κάνει κλικ ο εγκεφαλος και πλεον μπορεις να κανεις κατι. Ποδηλατο ας πουμε. Να παιζεις φυσαρμονικα. Να βγαλεις ηχο στο μπασσο.Απο κει και περα σε φτιαχνει αυτο που κανεις απλα θα γινεσαι καλυτερος.
Εγω προσωπικα ποτε δεν εμαθα κομμάτια (διασκευες) σήκωνα οτι τεχνικές εβλεπα απο φιλους, dvd, οτιδηποτε, και παντα προσπαθουσα να γραψω ενα ριφ που να με παιδευει να το παι3ω και να μαρεσει αυτο που κανω. Και μετα ενα ποιο δυσκολο κτλ... και παντα προσπαθουσα να με βαλω να σαχλαμαριζω μαζι με φιλους... αυτα.
KoiliaSamprela
11-09-2009, 09:05
ειμαι και εγω wannabe drummer. ελα να συνδιασουμε την στουρνοσυνη μας και να κανουμε μπανταρα :P
αν μιλάς σοβαρά είμαι μέσα :) έχω και ψημένο wannabe κιθαρίστα , και για αρχή θα παίζουμε drone που είναι εύκολο , μια χορδή την ώρα κιετς :)
(πέρα από το drone αν είσαι Αθήνα και σε ψήνει πες)
Parasight
11-09-2009, 09:53
Wannabe τραγουδιστής εδώ! Λέω να ονομαστούμε ΑΜΕΑ.
Drumsick
11-09-2009, 10:44
Παιδιά είμαι κι εγώ wannabe drummer. Ελάτε να γίνουμε οι νέοι Melvins! (...)
FaithFails
11-09-2009, 11:25
Ξέρω να "διαβάζω" μια ταμπλατούρα ,αυτό που έχω πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω να κρατάω το μπάσσο , με αποτέλεσμα , να νομίζω ότι τα χέρια μου είναι ξύλινα.
Βασικά το μπάσο είναι 2 χρόνια ανέπαφο σχετικά για προσωπικούς λόγους οπότε και δεν μπορώ να πω ότι ασχολήθηκα.
ευχαριστώ εγκεν.
Λοιπόν:
1) κόψε τα νυχάκια (ξέρω, ξέρω, κι εγώ είχα απογοητευτεί..)
2) έχε ελαφρύ μπάσο, μη χρειάζεται να παίζεις ξάπλα ή να κάνεις μούσκουλα και για να μάθεις σωστά τα χέρια
3) πάρε δάσκαλο στο σπίτι, μέχρι να μάθεις σωστά τα χέρια τουλάχιστον
Καλή τύχη, αν κάνετε τη μπάντα ανεβάστε βίντεο plz thnx
μπιζαριος
11-09-2009, 11:40
αν μιλάς σοβαρά είμαι μέσα :) έχω και ψημένο wannabe κιθαρίστα , και για αρχή θα παίζουμε drone που είναι εύκολο , μια χορδή την ώρα κιετς :)
(πέρα από το drone αν είσαι Αθήνα και σε ψήνει πες)
ειμαι αθηνα. nuff said :D
FaithFails ektws apo peh paizei kai basso?
WAT?
FaithFails
11-09-2009, 11:45
τσάκω ένα παλαμικό αποτύπωμα
:moutza:
Τα βασικά τεχνικά που χρειάζεσαι τα βρίσκεις και στο youtube. Αρκεί να παρατηρήσεις λίγο δάχτυλα, χέρια κτλ.. Τα υπόλοιπα στα είπε ο manos. Η όρεξη και η ΚΑΥΛΑ είναι το πιο βασικό.
The Good Son
11-09-2009, 13:46
oreksi ke kabla alla ama matheis na pezis lathos, tha gamhsis ke ta xeria sou isws. opote vres estw kanena filo na sou deiksei kana 2 askhseis typou xrwmatikh klimaka kai pws na stinis to xeri. pare ke kana instaksional video (den exw na protinw kati, den kserw apo mpassa) kai ise arxhgos. epishs an kaneis mpanta kathiste ke pezete proves ke to poli se kana parti - gamo, exoume gemisei mpantes.
Drumsick
11-09-2009, 13:59
Φοβάσαι μη σου φάμε τη ΔΟΞΑ ε?
μπιζαριος
11-09-2009, 14:24
εσυ χτικιο να παιζεις τζαζ να βγαζεις λεφτα για να πληρωνεις τις προβες με τη θρας μπαντα αν θες φραγκα
den paizei na paizw tetoies flories pote. kalutera na pethanw sto pagkaki me THRASH kai solina.
KoiliaSamprela
11-09-2009, 14:50
λοιπών , να περάσει αυτός ο σκατομήνας και ξεκινάμε πρόβες :)
Μπορείς να κάνεις μαθήματα με αυτόν τον τύπο
Ro7weKi019Y
H_X7mMU6Gb0
KoiliaSamprela
13-09-2009, 10:20
πάντως κάποιο χέρι θα γυμναστεί :)
fandango
13-09-2009, 14:54
όταν φτάσετε στο "τι χορδές να πάρω", πείτε μου να κάνω ποστ.
Ξέρω να "διαβάζω" μια ταμπλατούρα ,αυτό που έχω πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω να κρατάω το μπάσσο , με αποτέλεσμα , να νομίζω ότι τα χέρια μου είναι ξύλινα. Και αυτή θα ήταν η επιθυμία μου εν αρχή, κάποια πρόταση (βιβλίο? video?) με τέτοιες οδηγίες.
Έχω και το guitar pro για να χαζεύω κανένα κομμάτι , καλά είναι :)
Αν ψάξεις youtube και ιστορίες, θα βρεις βιντεάκια how to hold the bass guitar, κλπ. Στο http://www.studybass.com/ επίσης έχει πολλές χρήσιμες βασικές πληροφορίες.
Από εκεί και πέρα, για βιβλίο: Hal Leonard Bass Method (http://www.amazon.co.uk/Hal-Leonard-Bass-Method-Complete/dp/0793563836/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1253390823&sr=8-1).
Αν συνεχίσει να μένει ανέπαφο, ό,τι και να σου πούμε δεν θα κάνει διαφορά. Το θέμα είναι πόση όρεξη και χρόνο έχεις πράγματι για να ασχοληθείς.
SpiritCrusher
20-09-2009, 00:25
Μπορείς να κάνεις μαθήματα με αυτόν τον τύπο
Ro7weKi019Y
H_X7mMU6Gb0
Κλαίω. Πραγματικά "wtf/γιατί;" vids.
Phantom Duck
20-09-2009, 16:02
παίζει τα απίστευτα πάντως. προσπαθώ να ακούω χωρίς να βλέπω, αν είναι δυνατόν να βγει ένα αντίστοιχο mute για την εικόνα.
polu kalos einai. wraio groove.
SpiritCrusher
21-09-2009, 03:38
Και έχει και gear
H.J.Freaks means a project for making music, performance, and multimedia producing which lead by South Korean bassist whose name is Hyunmo Kim who "hopes to be the world's greatest stupid idiot bass player".
My Equipments:
Custom-made "Konata Izumi Bass" (こなべ)
"Spunky Royal" 4-string bass by Willows Guitar
"Spunky Noble" 5-string bass by Willows Guitar
"Octalogue" 8-string bass by Willows Guitar
Fender 1970 Jazz Bass
Fodera Emperor 5 Bass
Epiphone EB-3 Bass
Gallien-Krueger MB150S combo bass amp
SansAmp BassDrive
Pensa custom replica 2-band bass preamp
Xotic Tri-logic bass preamp
EBS MultiComp
EBS Unichorus
DBX 160A compressor
Avalon U5 DI/preamp and so on...
KoiliaSamprela
27-11-2009, 15:18
όταν φτάσετε στο "τι χορδές να πάρω", πείτε μου να κάνω ποστ.
έσπασε η μια χορδή και πήρα άλλο σετάκι.
(θέλω να ακούσω όμως την ιστορία)
έχω ξεκινήσει και κάνω ασκήσεις ακολουθώντας AYTO (http://www.dangleberrymusic.co.uk/p-38-eezeestrings-bass-guitar-tuition-dvd-play-bass-guitar-in-1-day-complete-beginners.aspx)
Σε άλλα νέα , έπαιζε τραγούδι στο γιουτουμπ και ακολουθούσα ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
Δεν λέμε πιο τραγούδι , έχω μούσια και μαλλιά και ντρέπομαι , αλλά ήταν εύκολο και η γάτα/σύζηγος δεν γκρίνιαξαν ούτε μια φορά.
ΑΥΤΑ
εκτός από το ορθογραφικό όλα τα άλλα κομπλέ