View Full Version : Spiritus Mortis "The God Behind the God", Firebox Records, 2009
Ra Pariah
07-09-2009, 14:13
http://www.metalkingdom.net/album/img/d48/23997.jpg
Ειλικρινά, το συγκεκριμένο review θα μπορούσε να τελειώσει για μένα στο γεγονός ότι οι Spiritus Mortis είναι μία epic doom μπάντα από τη Φινλανδία (δηλαδή περίπου Σκανδιναβία, άρα προσθέστε ακόμα μία στο μακρύ κατάλογο) η οποία δίνει μαθήματα για το πώς θα πρέπει να ηχεί το σωστό METAL στην επόμενη δεκαετία, προκειμένου να μπορεί να καυχιέται ότι συνεχίζει βροντερά τη σαραντάχρονη πορεία του.
Σε μία εποχή όπου η commercial “σκληρή” μουσική είναι μια πλαστική σακούλα γεμάτη σκατά, οι Spiritus έρχονται να εκπλήξουν τους φίλους του ήχου με τις απανωτές καλόγουστες επιλογές τους: occult εξώφυλλο, πολύ δυνατή μεταγραφή τραγουδιστή από τους σεβαστούς συμπατριώτες τους Reverend Bizarre (R.I.P.), λαμπρή ισορροπία μεταξύ όγκου και μελωδίας κ.ά. Προσωπικά, με ξάφνιασε πραγματικά το πόσο καλά διαβασμένη κρίνεται αυτή η μπάντα εκ του αποτελέσματος: από το βαρβάτο εναρκτήριο “Man of Iron” που χρωστά πολλά στους μαινόμενους Ironsword, μεταφερόμαστε στο νοσταλγικό “Death Bride” που ηχεί πιο Doomsword κι από τους ίδιους τους Ιταλούς και στη συνέχεια φτάνουμε σε δύο κομματάρες (“Curved Horizon” και “When the Wind…”) που μπαίνουν στο ανθολόγιο του σύγχρονου doom με άνεση. Κατανυκτικοί, πλην όμως ουσιώδεις, δανείζονται λίγη από τη στιβαρότητα των Isole και κάποιες ατμόσφαιρες “για δυνατούς λύτες” από Orodruin και Solitude Aeturnus. Ειδικά το δεύτερο είναι σκέτη μαγεία, απλά δεν υφίσταται! Στη συνέχεια με το “Heavy Drinker”, βουτάνε ακόμη περισσότερο στον ήχο των ιερών τεράτων της αμερικάνικης doom σκηνής, ανεβάζοντας κάπως και τα bpm. To ομώνυμο είναι η πιο “ανθυγιεινή” σύνθεση του album: ασήκωτη ατμόσφαιρα που κορυφώνεται σε μία επιβλητική απαγγελία. Το τελευταίο κομμάτι είναι στα χνάρια του πρώτου, αν και κάπως πιο παραδοσιακό στην προσέγγισή του.
Μόνο να χαίρεται μπορεί κανείς, όταν ακούει δουλειές από The Gates of Slumber, Memory Garden, Isole, Orodruin και λοιπές μπαντάρες που σηκώνουν σε τέτοια ύψη τον πήχη της σύγχρονης metal μουσικής. \m/
TRUE NORDIC DOOM
METAL IS NO SIN
Amnesiac.
07-09-2009, 14:17
Έλα, αφού σε τρώει, πες και τι κάνουνε σε Slipknot, Neurosis κτλ
Ra Pariah
07-09-2009, 14:19
Αναφέρομαι σε αυτά ως commercial "σκληρή" μουσική. Διάβασε και θα δεις. :smile:
Ruthless
07-09-2009, 14:22
Εντάξει, ωραίο είναι αυτό(thx ghoul) αλλά στο θέμα doom φέτος μόνο το Silent Ruins.
Α, και αφού είσαι σε τέτοια φάση τώρα, ψάξου και για το Sinews of Anguish των Altar of Oblivion που είναι επίσης συμπαθητικό.
Ra Pariah
07-09-2009, 14:30
Θα το ψάξω. :-D
Προς το παρόν ακούω το RAM, θα επιστρέψω να πω γνώμη. Πάντως, όταν το άκουσα λίγο σε ένα CDάδικο, μου έκανε εξ αρχής καλή εντύπωση. :headbang:
Α, για Isole τα είπαμε, αλλά ας τα ξαναπούμε (:-D): ΓΑΜΑΕΙ!
Το Candlemass πώς σου φάνηκε;
Τέλος, τους Spiritus μου τους μαρτύρησε κι εμένα η "παλιοπαρέα" που τους είδε live στη Φινλανδία. \m/
LokiTricksterGod
07-09-2009, 14:35
ώπα ώπα. οι neurosis commercial 'σκληρή' μουσική; και στην ίδια πρόταση με slipknot;
τρομάζω.
το Silent Ruins περα απο μια κομματαρα, ξερει ο μηδεν, δεν ειναι και τοσο αλμπουμ της χρονιας, δλδ σε σχεση με το Bliss of Solitude που ειναι ογδοντα φορες καλυτερο. και δεν ειδα τοτε να κανετε σαν παλαβες.
το σ.μορτης ειναι ομως η ντουμαρα της χρονιας και τραγουδα και μια απ' τις καλυτερες φωνες της δεκαετιας.
Ra Pariah
07-09-2009, 14:53
Παίξ' το και φανατικός Isole τώρα που ήσουν Εξάρχεια και δεν ήρθες να τους δεις. :moutza:
Edit: και το Isole δεν έχει μόνο μία κομματάρα.
Boris-san
07-09-2009, 16:06
Στο σχολιο λοκι γιατι δεν απαντας?Απο που κι ως που κομμερσιαλ σκληρη μουσικη?Λιγοτεροι ειμαστε οι φανς τους απ οτι των μεταλλαδων,για να εξηγιομαστε
Ra Pariah
07-09-2009, 17:35
ώπα ώπα. οι neurosis commercial 'σκληρή' μουσική; και στην ίδια πρόταση με slipknot;
τρομάζω.
Στο σχολιο λοκι γιατι δεν απαντας?Απο που κι ως που κομμερσιαλ σκληρη μουσικη?Λιγοτεροι ειμαστε οι φανς τους απ οτι των μεταλλαδων,για να εξηγιομαστε
Ρε Loki και ρε έρμαιο της φρυγανιάς ΕΛΙΤ, με ρώτησε κάτι ο Αμνησιακός και απάντησα.
Θέλετε να κάτσω να ξεχωρίσω Slipknot από Neurosis την ώρα που μιλάω για επικό doom; Είστε σοβαροί; Και γενικά άι στα διάλα με τις μπάντες που δεν παίζουν metal και παρόλα αυτά έχουν παρεισφρήσει στα μεταλλάδικα περιοδικά. For us METAL is enough!
Ruthless
07-09-2009, 17:51
Πάντως τα θέλετε να τα ακούτε. Παραδεχτείτε το. Σας λείπει τώρα που έχουν ηρεμήσει τα πράγματα. Γι'αυτό ψάχνεστε για thread derailing με κάθε ευκαιρία. Γουστάρετε να ακούτε πως το πραγματικό ατσάλι ΣΚΙΖΕΙ τα πουστροακούσματά σας.
Αυτοί είστε. :thumbsup:
Boris-san
07-09-2009, 17:58
Κοιτα ρουθλεςς εγω ακουω καποια απο τα ακουσματα σας και μου αρεσουν,δεν ειμαι κομπλεξικος να πω ειναι επικομεταλ η οτιδηποτε αρα για τον πουτσο.Τωρα οι δικες σας ΝΕΥΡΟΣΙΣ δεν με απασχολουν.Και οκ ειμαι σιγουρος πως δεν εχεις ακουσει νιουροσις ουτε μια νοτα.Αν τολμαγες να ακουσεις και δε φοβοσουνα μην ξαφνικα πουστεψεις,θα συνειδητοποιουσες οτι τα χεβι σημεια τους ειναι δεκα φορες πιο χεβι απο κατι δικα σας χεβι μεταλ.Αλλα που ειναι πουστιες αυτα
Για σλιπνοτ πολυ στ αρχιδια μου,για τον πουτσο ειναι και ειστε και βλακες που προσπαθειτε να αποδειξετε την ανωτεροτητα των ακουσματων σας
GuardianOfIvorytower
07-09-2009, 17:58
ον τόπικ, έχω ακούσει καλά λόγια για τους Φινλανδούς - θα ακούσω
LokiTricksterGod
07-09-2009, 18:00
καλά εσύ είσαι ο τζουτζές του φόρουμ, και δεν έχεις καν πλάκα πλέον, οπότε φιλάκια!
ραπαράηα σ'έχω κόψει για σοβαρό τύπο, παίζεις σε σοβαρή μπάντα και τα ακούσματα σου φαίνεται να τ'αγαπάς. το να μου λες για νιουρόσις όμως που δεν παίζουν ΜΕΤΑΛ και παρεισφρύουν στο ΜΕΤΑΛ και να μη μπαίνεις καν στον κόπο να τους διαχωρίσεις από σλίπνοτ, έτσι, για τους τύπους βρε αδερφέ, ε είναι αστείο. κουβέντα να γίνεται δηλαδή, αλλά περιμένω από ΧΕΒΗΜΕΤΑΛΑΔΕΣ να αναγνωρίζουν το μέταλ εκεί που υπάρχει.
Ra Pariah
07-09-2009, 18:10
Τωρα οι δικες σας ΝΕΥΡΟΣΙΣ δεν με απασχολουν. Αν τολμαγες να ακουσεις και δε φοβοσουνα μην ξαφνικα πουστεψεις,θα συνειδητοποιουσες οτι τα χεβι σημεια τους ειναι δεκα φορες πιο χεβι απο κατι δικα σας χεβι μεταλ.
Για σλιπνοτ πολυ στ αρχιδια μου,για τον πουτσο ειναι και ειστε και βλακες που προσπαθειτε να αποδειξετε την ανωτεροτητα των ακουσματων σας
καλά εσύ είσαι ο τζουτζές του φόρουμ, και δεν έχεις καν πλάκα πλέον, οπότε φιλάκια!
ραπαράηα σ'έχω κόψει για σοβαρό τύπο, παίζεις σε σοβαρή μπάντα και τα ακούσματα σου φαίνεται να τ'αγαπάς. το να μου λες για νιουρόσις όμως που δεν παίζουν ΜΕΤΑΛ και παρεισφρύουν στο ΜΕΤΑΛ και να μη μπαίνεις καν στον κόπο να τους διαχωρίσεις από σλίπνοτ, έτσι, για τους τύπους βρε αδερφέ, ε είναι αστείο. κουβέντα να γίνεται δηλαδή, αλλά περιμένω από ΧΕΒΗΜΕΤΑΛΑΔΕΣ να αναγνωρίζουν το μέταλ εκεί που υπάρχει.
1) Φίλε Loki, το να βάλει κάποιος σε ίδιο τσουβάλι Slipknot και Neurosis το έκανε ο Αμνησιακός κι όχι εγώ! Απλά εγώ δεν κάθισα να πω άλλο το ένα άλλο το άλλο στο καλαμπούρι του Αμνησιακού. Λογικό δεν είναι εν μέρει; Εννοώ ότι και οι δύο κάναμε χωρατό στον άλλο.
2) Οι Neurosis είναι καλύτεροι από Slipknot εξ ου και το κίτρινο!!! Το κίτρινο το αγαπάμε, καθότι χανούμια!
3) Ρε Boris, "νευρώσεις" το ορθό. Η επιστήμη σου ρε! Εγώ θα σου τα μάθω;
4) Τέλος, ψάχνουμε και το metal, όχι μόνο το heavy! Ο Boris φαίνεται να το ξεχνά, ο Loki όχι. Αλλά επιτρέψτε μου να μην επεκταθώ στο θέμα Neurosis και μεταλλικότητα.
fandango
07-09-2009, 18:15
ε ρε μαλάκες βλέπετε δεν απαντάει και εσείς εκεί, να τον τσιγκλάτε. άντε βγάλτε άκρη τώρα.
Boris-san
07-09-2009, 18:55
καλα τοτε ρα παραιαχ συγχωρεμενος.Επισης κανεις δεν πιανει τα λογοπαιγνια:(.Και ναι δεδομενα υπαρχει μεταλ στους Νιουροσις.Θρας παιζαν οταν ξεκινησαν αν και οχι συνηθισμενο
Ειπα και εγω, πως γινεται αυτος ο δισκος να εχει 2 σελιδες σχολια σε μια ημερα....
Ra Pariah
07-09-2009, 21:12
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
Τρολάραμε ομαδικώς! :dfinger:
GuardianOfIvorytower
13-09-2009, 13:23
Ο δίσκος είναι πολύ καλός. Είχα ακούσει καλά λόγια κ επιβεβαιώθηκαν :smile:
Αν κ στα αυτιά μου δεν είναι τοοόσο επικό όπως οι Isole πχ, δε με χαλάει καθόλου. Για αυτό που είναι, περισσότερο δλδ pure fuckin' doom metal, μια χαρά τα σπάει. Μ αρέσει επίσης η εναλλαγή μικρών σχετικά γρήγορων με μεγάλα σε διάρκεια αργών κομματιών. Ωραίοι οι Φιλανδοί. Τα υπόλοιπα τα έχει ακούσει κανένας?
dopefiend
14-09-2009, 12:51
τα είπατε όλα, μεγάλος δίσκος. ο Albert τους έδωσε αδιαμφισβήτητα την ώθηση που τους άξιζε. τα προηγούμενα τους δεν τα έχω ακούσει αλλά φήμες λένε ότι είναι αρκετά κατώτερα. α ναι! και πατάει καινούρια καντλεμας και ιζολε βεβαίως.
heavy drinker :headbang:
Entrancemperium
15-09-2009, 00:07
Θέλω να ομολογήσω ότι δεν έχω ξαναγελάσει πιο πολύ με tag όσο με το "σπυρί του Mortiiis" και παραλίγο να πνιγώ τρώγοντας μήλο..
Ragnarock
15-09-2009, 04:00
Ναι αλλα ο δισκος ΓΑΜΑΕΙ.
Tyler_Durden
08-10-2009, 00:00
Πολύ καλός δίσκος. Έπεφτα συνέχεια πάνω σε πολύ καλές κριτικές και του έδωσα μια ευκαιρία έτσι για το γαμώτο.Μετά το πρώτο άκουσμα δεν χρειάστηκε καν να "προσπαθήσω" να το ακούσω ξανά. Το δεύτερο άκουσμα στο καπάκι ήταν φυσική αντίδραση. Κι εμένα μου θύμησαν Candlemass και Isole σε κάποιες στιγμές. Ωραίο doom-άδικο έτος το 2009 τελικά :grin:
Death Bride :dfinger:
The Rotting Trophy :dfinger:
Curved Horizon :dfinger:
εντιτ: Δεν γίνεται να σας αρέσει το "Heavy Drinker" και να μην γουστάρετε stoner-ιες ξερωγώ
GuardianOfIvorytower
21-10-2009, 13:29
Άκουσα λίγο τα 2 προηγούμενο, δεν είναι τόσο καλά για τα γούστα μου, γενικά πιο stoner, λιγότερο βαριές κιθάρες, μικρότερα σε διάρκεια τραγούδια, πιο up tempo, σε άλλους μπορεί να αρέσουν περισσότερο. Αυτό εδώ πάντως γαμεί!!!
Αυτοί και οι gates of slumber είναι οι χρυσές μετριότητες του Doom. Ως τώρα τουλάχιστον, ψήνομαι να το τσεκάρω κιαυτό μπας και αλλάξω γνώμη.
Φαντάζομαι η εταιρία δεν τους αποκαλεί πάλι νέους Cathedral ή Candlemass - δε θυμάμαι τι γελοίο λέγανε ακριβώς παλιά...
Νot bad αλλά τπτ το φοβερό κι ο Albert δε το σώζει.
Eπίσης το οτι έχει κάποια αργά σημεία δεν το κάνει doom, traditional metal είναι. Tίγκα Mercyful Fate.
Ra Pariah
30-10-2009, 13:27
Τί να πρωτοσχολιάσω εδώ!!! Ας μείνουμε στο τελευταίο: το "In the Shadows" ας πούμε είναι γεμάτο από κομμάτια τύπου "Curved Horizon", ε???
Jim Dandy Mangrum
30-10-2009, 16:44
e nai, to sxolio gia mercyful fate htan ligo akyro....:?
καλά. είναι τρου ντουμ, εν τάξει.
GuardianOfIvorytower
30-10-2009, 21:03
Αν θέλετε Mercyful Fate feeling ακούστε το In Solitude που είχα προτείνει παλιότερα ;)
Jim Dandy Mangrum
02-11-2009, 11:27
re virus de leme an einai true doom, true stoner, tru metal kai gw de kserw ti. apla to tigka mercyful fate einai poly yperboliko... isws kapws sthn atmosfaira alla mexri ekei.
pantws na pw kai gw oti o diskos den einai tpt to idiaitero. enas apla kalos mousika diskos pou anebainei arketa logw ths arrwstias tou albert...
o Peter me tous Lord Vicar, tous isopedwnei autous gia plaka pantws...
re virus de leme an einai true doom, true stoner, tru metal kai gw de kserw ti. apla to tigka mercyful fate einai poly yperboliko... isws kapws sthn atmosfaira alla mexri ekei.
Lol, σήμερα αξιώθηκα να το ακούσω και σκεφτόμουν το ίδιο πράγμα κι έλεγα στον εαυτό μου "τι διάολο, δεν μπορεί"! Ωραίο είναι πάντως. Είχα μείνει στο πρώτο τους και ψιλο-εξεπλάγην.
GuardianOfIvorytower
10-11-2009, 19:42
;-)
Ra Pariah
11-11-2009, 23:42
Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι η σειρά των φετεινών doom διαμαντιών είναι κάπως έτσι: 1) Procession, 2) Isole, 3) Spiritus Mortis, 4) Altar of Oblivion, 5) Griftegard, 6) Argus κ.λπ.
Ra Pariah
12-11-2009, 00:09
o Peter me tous Lord Vicar, tous isopedwnei autous gia plaka pantws...
Πολύ μεγαλύτερη ποικιλία οι Spiritus και METAL ύμνο "Man of Steel" το Vicar δεν έχει.-
GuardianOfIvorytower
12-11-2009, 12:38
Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι η σειρά των φετεινών doom διαμαντιών είναι κάπως έτσι: 1) Procession, 2) Isole, 3) Spiritus Mortis, 4) Altar of Oblivion, 5) Griftegard, 6) Argus κ.λπ.
κ όπως όλα δείχνουν το While Heaven Wept τα έχει όλα με χαρακτηριστική άνεση :headbang:
Ruthless
12-11-2009, 13:28
Καλά, μπροστά στο While Heaven Wept εξαφανίζονται όλα τα άλλα και λένε και ευχαριστώ κι όλας. Αναλόγως των περιστάσεων παίζει να πάει και για album της χρονιάς δηλαδή.
GuardianOfIvorytower
12-11-2009, 13:47
ναι ξέρω, αναλόγως τα γούστα του γέρο-Joey ;-)
atom_smasher
12-11-2009, 13:48
Ωπα ρε μαλακες. εχω χασει εξελιξεις. Τι ειναι ολοι αυτοι οι δισκοι που αραδιαζετε ως διαμαντια; (εβαλα αληθινο ερωτηματικο μετα απο καιρο. Οποιος μαλακας παραπονιοταν να νιωσει ηθικα ικανοποιημενος πλεον) Εγω ακομα εχω σκαλωσει με το τελευταιο candlemass.
GuardianOfIvorytower
12-11-2009, 13:50
Αυτό μ άρεσε κ μένα, είναι αρκετά καλό (το μασσ εννοώ)
Αν μπορέσεις, άκουσε πρώτα από όλα το While Heaven Wept, πριν από μερικές μέρες κυκλοφόρησε, αξίζει, στο myspace τους (νομίζω ακόμα) τον έχουν όλο το δίσκο ανεβασμένο.
atom_smasher
12-11-2009, 14:03
Εφυγα για εκει.
καλα σας γαμαει ομως το τελ. count raven ε?
GuardianOfIvorytower
12-11-2009, 20:13
Για αυτό ψήνομαι να γράψω κάνα review μόλις βρω λίγο παραπάνω χρόνο ;)
atom_smasher
12-11-2009, 21:55
Count raven? ! -...εχω χασει εξελιξεις...λεμε τωρα..
GuardianOfIvorytower
13-11-2009, 12:20
Count raven? ! -...εχω χασει εξελιξεις...λεμε τωρα..
:)
atom_smasher
14-11-2009, 14:26
Λοιπον μετα τις πρωτες ακροασεις το Candlemass εξακολουθει να με καυλωνει περισσοτερο και να το θεωρω καλυτερο αλμπουμ. Δεν λεω, καλο ειναι αυτο εδω, καυλα ο τραγουδιαρης αλλα δεν φτανει πολυ ψηλα. Να προσθεσω δε, πως και το Count Raven δεν εφτασε το Candlemass. Σειρα εχουν τα υπολοιπα νεα που αναφερατε.
GuardianOfIvorytower
14-11-2009, 14:31
Κοίτα, κ το CR κ το SM είναι πιο pure sabbathικό doom (στα αυτιά μου) ενώ το 'μασσ έχει κ τις σύνηθες επικ πινελιές του Edling + τα φωνητικά του Lowe...είναι κ οι προσωπικές προτιμήσεις φυσικά...κουβέντα να γίνεται ;-)
Καλά, μπροστά στο While Heaven Wept εξαφανίζονται όλα τα άλλα και λένε και ευχαριστώ κι όλας. Αναλόγως των περιστάσεων παίζει να πάει και για album της χρονιάς δηλαδή.
Πφφ τέλειο είναι αυτό τελικά. Πάω να το τσιμπήσω με την πρώτη ευκαιρία.
τρελό έπος το WHW. Ας κάνει κάποιος θρεντ και γι'αυτό.
μια που μιλήσατε για τρ00 doom τσεκάρετε και αυτούς: http://www.myspace.com/darkcovenantdoom
σόρρυ για το οφφ τόπικ.
Μόλις το παρήγγειλα μαζί με το Ιζόλ. Ο Τζον Αρτς θα ακούει το To Wonder the Void και θα στριφογυρίζει στο ντάφο του. Α ναι, δεν έχει πεθάνει (μάλλον).
GuardianOfIvorytower
16-11-2009, 12:40
+100000000 για το σχόλιο για τον Arch. Ακριβώς το ίδιο είχα σκεφτεί κ γω από το πρώτο άκουσμα. Θα γράψω report γω k για αυτό :-)
Jim Dandy Mangrum
16-11-2009, 13:05
Μόλις το παρήγγειλα μαζί με το Ιζόλ. Ο Τζον Αρτς θα ακούει το To Wonder the Void και θα στριφογυρίζει στο ντάφο του. Α ναι, δεν έχει πεθάνει (μάλλον).
prin ligo ekana paraggelia giati h8ela na xtyphsw to WHW. omws to prwi pou xa mpei edw kai eida to apo panw sxolio gia Arch, me epshse na xtyphsw kai to Isole.....8)
kai ontws den exei pe8anei o Arch, ara mono sto ntako tou 8a mporei na strifogyrizei....:grin:
Μα το σχόλιο δεν είναι για Isole, είναι για το WHW!
GuardianOfIvorytower
16-11-2009, 17:28
Ποιος είναι αυτός ρε;
για μένα ρωτάς?
Jim Dandy Mangrum
17-11-2009, 10:33
Μα το σχόλιο δεν είναι για Isole, είναι για το WHW!
xaxaxaxaxa
gamhse ta.....de tsekara to titlo tou kommatiou kai nomiza oti milages gia isole...de peirazei, etsi ki alliws eixa skopo na to parw kapoia stigmh...:P
Ra Pariah
20-11-2009, 15:02
Λοιπον μετα τις πρωτες ακροασεις το Candlemass εξακολουθει να με καυλωνει περισσοτερο και να το θεωρω καλυτερο αλμπουμ. Δεν λεω, καλο ειναι αυτο εδω, καυλα ο τραγουδιαρης αλλα δεν φτανει πολυ ψηλα. Να προσθεσω δε, πως και το Count Raven δεν εφτασε το Candlemass. Σειρα εχουν τα υπολοιπα νεα που αναφερατε.
Λοιπόν, το Count Raven τω όντι δεν είναι κάτι το φοβερό. Δηλαδή, αν είναι αυτό μοναδικό doom, τι να πουν κι οι Saint Vitus...
To Candlemass, ωστόσο, ακόμα δεν το χω χωνέψει και είναι πραγματικά κρίμα που περιλαμβάνει φτηνές μελωδίες (ούτε καν βασικά μελωδίες...) σαν αυτή του ομώνιμου κομματιού.
Άκου το Procession! Σοπέδωση των πάντων, μάλλον και του WHW.
atom_smasher
20-11-2009, 16:54
Φτηνες? κοιτα, εγω γενικα ειμαι μονοκυταρος οργανισμος και δεν μπορω πολλα πολλα. Το candlemass με εχει καυλωσει απιστευτα. φτηνο ή οχι δεν με απασχολει. στα αυτια μου εκατσε μια χαρα. το count raven απ την αλλη το βρισκω λειψο μαλλον..procession θα ακουσω και θα σου πω.