Log in

View Full Version : Porcupine Tree - The Incident

FIXXXER
07-09-2009, 09:37
http://pilouche.files.wordpress.com/2009/08/porcupinetreetheincident.jpg

1. "The Incident"
I. "Occam's Razor"
II. "The Blind House"
III. "Great Expectations"
IV. "Kneel and Disconnect"
V. "Drawing the Line"
VI. "The Incident"
VII. "Your Unpleasant Family"
VIII. "The Yellow Windows of the Evening Train"
IX. "Time Flies"
X. "Degree Zero of Liberty"
XI. "Octane Twisted"
XII. "The Séance"
XIII. "Circle of Manias"
XIV. "I Drive the Hearse"

2. "Flicker"
3. "Bonnie the Cat"
4. "Black Dahlia"
5. "Remember Me Lover"

Στα πολυ γρηγορα, και πριν τα πολλα ακουσματα, δε μπορω να κρατηθω απο τον ενθουσιασμο και πρεπει να κανω ενα ενθουσιαστικο και υπερβολικο ποστ για το νεο album της καλυτερης βρετανικης μπαντας των 2000'ς κατα τη γνωμη μου (βαζω τους Radiohead στα 90'ς γιατι με βολευει). Οποιος ειναι εξοικειωμενος με τον ηχο των Porcupine Tree θα χαρει με το πρωτο ακουσμα, καθως ο δισκος περιεχει ολα τα χαρακτηριστικα τους στοιχεια. Το πρωτο κομματι αποτελει ολο το πρωτο CD και ειναι 55 λεπτα, εχει μια σχετικη συναφεια, αλλα μπορει και να περιγραφει ως μια συνθεση πολλων μικρων εκπληκτικων μουσικων στιγμων του Wilson. Το δευτερο CD εχει το εικοσαλεπτο Flicker και αλλα τρια κομματια συνηθισμενης διαρκειας και χαρακτηριζεται απο οτι και το πρωτο CD, δηλαδη ποιοτητα στο μαξιμουμ. Το μεγαλο θετικο του δισκου ειναι οτι εχουν κρατησει ολα τα θετικα στοιχεια που προσθεσαν στον ηχο τους τα τελευταια χρονια και εχουν πεταξει τα αρνητικα. Θα επιστρεψω με πληρη αναλυση οταν το εχω λιωσει.

Nodoordonotthereisnotry
07-09-2009, 09:42
To' χω ψιλολιώσει τις τελευταίες μέρες, αξίζει πάρα πολύ! :cool: (καλά μη περιμένετε "τεκμηριωμένο" review από μένα, αδυνατώ! :D )

Custom User
07-09-2009, 11:02
Το δευτερο CD εχει το εικοσαλεπτο Flicker .

ΝΟΤ

FIXXXER
07-09-2009, 11:05
Στη wikipedia λεει οτι ειναι 4 λεπτα αλλα εγω εχω ενα κομματι που ειναι 20, τωρα τι να σου πω, ας κυκλοφορησει κανονικα και θα δουμε ποσο ειναι.

ikonoklast
07-09-2009, 11:23
Συμφωνώ με την κριτική στο ότι το album έχει δύο cd, το πρώτο όντως πρόκειται -ουσιαστικά- για ένα κομμάτι των 55 λεπτών. Το δεύτερο cd έχει ένα κομμάτι 20 λεπτών (ή μπορεί και όχι, το wikipedia πάντως δε λέει κάτι τέτοιο) και άλλα τρία κομμάτια, στο σύνολο τους λοιπόν και στα δύο cd οι porcupine tree μας παρουσιάζουν μια δουλειά που εκτείνεται σε 5 κομμάτια, 4+1. Ο τίτλος του δίσκου είναι "The Incident" και στο εξώφυλλο απεικονίζεται μια μαυρόασπρη εμφανώς blured φωτογραφία ενός άνδρα με 5 δάχτυλα στο δεξί του χέρι το οποίο ανασηκώνει στο ύψος των ματιών του με την παλάμη του ανοιχτή προς τον φακό. Μια λιτή γραμματοσειρά σε κεφαλαία και μικρό kerning αναγράφει: "PORCUPINE TREE THE INCIDENT".

Μπορώ κι εγώ επίσης να πω ότι ο δίσκος έχει εξαιρετικές μουσικές στιγμές αλλά και ποιότητα.

Custom User
07-09-2009, 12:46
Χαχαχαχαχαχα θεός.

Drumsick
07-09-2009, 12:55
χαχαχαχαχαχαχαχα

Leech
07-09-2009, 12:59
ξέχασες την βαθυγάλανη τίντα όμως... 8-)

FIXXXER
07-09-2009, 20:00
Γαμηθειτε, ειπα θα κανω πληρη κριτικη οταν το λιωσω. :maikl:

Dythor
07-09-2009, 20:06
Συμφωνώ με την κριτική στο ότι το album έχει δύο cd, το πρώτο όντως πρόκειται -ουσιαστικά- για ένα κομμάτι των 55 λεπτών. Το δεύτερο cd έχει ένα κομμάτι 20 λεπτών (ή μπορεί και όχι, το wikipedia πάντως δε λέει κάτι τέτοιο) και άλλα τρία κομμάτια, στο σύνολο τους λοιπόν και στα δύο cd οι porcupine tree μας παρουσιάζουν μια δουλειά που εκτείνεται σε 5 κομμάτια, 4+1. Ο τίτλος του δίσκου είναι "The Incident" και στο εξώφυλλο απεικονίζεται μια μαυρόασπρη εμφανώς blured φωτογραφία ενός άνδρα με 5 δάχτυλα στο δεξί του χέρι το οποίο ανασηκώνει στο ύψος των ματιών του με την παλάμη του ανοιχτή προς τον φακό. Μια λιτή γραμματοσειρά σε κεφαλαία και μικρό kerning αναγράφει: "PORCUPINE TREE THE INCIDENT".

Μπορώ κι εγώ επίσης να πω ότι ο δίσκος έχει εξαιρετικές μουσικές στιγμές αλλά και ποιότητα.

ΠΕΘΑΙΝΩ

00i00
07-09-2009, 22:54
δυο φορες επιχειρησα να το ακουσω
την πρωτη σκαλωσε ο winamps και την δευτερη με επιασε μετος(ο εμετος στα χωριατικα) και διαρροια

τραγικος ο γυαλακιας για ακομα μια φορα

FIXXXER
07-09-2009, 22:55
Δεν ειχες αποχωρησει εσυ?

00i00
07-09-2009, 23:01
Δεν ειχες αποχωρησει εσυ?

η αδερφη μου η Στελλα ειμαι

φιξξξερ επροχτε εκει που εχεζα και παραδοσιακα διαβαζα ενα παλιο χεβιμεταλςχαμμερ επεσα σε ενα γραμμα σου

καλα τα εγραφες

FIXXXER
07-09-2009, 23:13
Δεν εχω στειλει ποτε

00i00
07-09-2009, 23:17
δεν εχει σημασια...εγω θα το σκανναρω γιατι ειμαι τσογλανι

Parasight
08-09-2009, 00:42
τραγικος ο γυαλακιας για ακομα μια φορα

Candiru
09-09-2009, 13:22
πολύ ωραίος αλλά πολύ μεγάλος, για καλύτερη αξιολόγηση θέλει πολλά ακούσματα, το Flicker γαμεί κωλαρίνια πάντως!

Parasight
25-09-2009, 11:23
Θα επιστρεψω με πληρη αναλυση οταν το εχω λιωσει.Άντε, με το πουλί στο χέρι μας έχεις αφήσει εδώ πέρα.

FIXXXER
25-09-2009, 11:34
Παρε πουλο κι εσυ κι οι αλλοι, δεν αξιζετε κανονικο ριβιου :razz:, μπορεις να βρεις το μισο ριβιου για το αλμπουμ στο Live Reports.
Λες κι αν κανω ριβιου θα απαντησει κανενας περα απο τους κλασικους μαλακες

H.
25-09-2009, 11:43
Λες κι αν κανω ριβιου θα είμαι αντικειμενικός.

FIXXXER
25-09-2009, 11:48
Κι ελεγα ποια πουτσα θα πεταχτει πρωτη και τελικα πεταχτηκε αρχιδι!

:twisted:

Candiru
25-09-2009, 12:19
εγώ τον έχω λοιώσει και μπορώ να πω πλέον ότι είναι σούπερ και γαμάει, όχι τόσο όσο ο προηγούμενος ή το In absentia.

pm_rat_poison
06-10-2009, 02:58
Κάτι σαν το καθυστερημένο παιδάκι των dream theater με τον Wilson.

Κι αν δεν ήμανε, σαφής,
<yaaaaaawwwwwn>
Ξυπνήστε με όταν ξαναβγάλουν κάτι εφάμιλλο του Transmission IV και του Sky Moves Sideways

Boom!
06-10-2009, 04:39
Τραβα σπιτι σου!

Parasight
06-10-2009, 10:17
Εεε βασικά δεν έχει και πολύ άδικο..

FIXXXER
06-10-2009, 10:38
Οκ, εχω το τηλεφωνο σου, οταν θα βγαλουν θα σε παρω, μεχρι τοτε μην ποσταρεις ;-)

pm_rat_poison
06-10-2009, 11:08
Νόμιζα ήμουν στο ριβιού-θρεντ. Όχι στο θετικό ριβιού αλλιώς flame-war θρεντ.

Parasight
06-10-2009, 11:21
Fixxxer, ο Ρουσσόπουλος την έκανε εδώ και πολλούς μήνες, εσύ γιατί συνεχίζεις;

FIXXXER
06-10-2009, 12:31
Ξυπνήστε με όταν ξαναβγάλουν κάτι εφάμιλλο του Transmission IV και του Sky Moves Sideways

Παπαρα νουμερο ενα, αυτο δεν εγραψες? Ε τραβα σπιτι σου και θα σε ειδοποιησουμε ντε.
Παπαρα νουμερο δυο, τα ιδια με τον αποπανω. Εσεις το ζητατε και λετε και πιπες μετα. Αποφασιστε.

pm_rat_poison
06-10-2009, 12:37
Εντάξει τώρα πείστηκα. Το Incident είναι albumάρα. Anyway, δε συνεχίζω το flamewar, παίξε μόνος σου.

chris_boss
06-10-2009, 13:18
Βαρετό μου φαίνεται. Εκτός κι αν η ύπαρξη των μπιμπλικίων το κάνει πρωτοποριακό και γαμάτο κι "αφού δε θα αρέσει στους μεταλλάδες, τότε πρέπει να αποθεωθεί".
Το τελευταίο μεγάλο άλμπουμ ήταν το In Absentia.

Parasight
06-10-2009, 14:29

Παπαρα νουμερο ενα, αυτο δεν εγραψες? Ε τραβα σπιτι σου και θα σε ειδοποιησουμε ντε.Αυτό έγραψε αλλά δεν εννοούσε αυτό που κατάλαβες. Μου φαίνεται καταλαβαίνεις ό,τι θέλεις για να πεις τη μαλακία σου.

H.
06-10-2009, 16:25
Εντάξει, το να πεις ότι είναι βαρετό το άλμπουμ (που είναι για μένα), είναι ενδεικτικό προτιμήσεων και γούστου, υποκειμενικά θέματα.

Το να λες όμως ότι έχει έστω και την παραμικρή σχέση με ντριμθίατερ, εκτός από μειωμένες γνώσεις, προδίδει και κίνδυνο. Οπότε ότι είπε ο Φίξερ.

pm_rat_poison
06-10-2009, 16:32
Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω.
Αναφέρομαι προσφανώς στα πρόσφατα "πονήματα" των ντριμθίατερ.
Οπερατικών διαστάσεων κομμάτια και μεγάλα κόνσεπτ; Τσεκ.
Αδιάφοροι / διακοσμητικοί στίχοι; Τσεκ.
Μπορούμε να κάνουμε αριστουργήματα - Τώρα κάπου το χάνουμε; Τσεκ.
Περάσματα από το ένα θέμα στο άλλο χωρίς μέθοδο και σκέψη; Τσεκ.
Με το που τέλειωσε το album το ξεχνάς; Τσεκ.

χμμμμμμ

Έντιτ:
Αποτυχημένο Six Degrees of Inner Turbulence. Σου λέει κάτι; Μόνο που βάλαμε το μεγάλο κομμάτι πρώτο.

H.
06-10-2009, 18:34
Και από είδος και ατμόσφαιρα μουσικής καμιά απολύτως σχέση τσεκ.

pm_rat_poison
06-10-2009, 20:41
Και από είδος και ατμόσφαιρα μουσικής καμιά απολύτως σχέση τσεκ.

Δεν είπα ποτέ ότι είναι το ίδιο genre. Είπα ότι κατά τη γνώμη μου το Incident είναι ένα κακό μπαστάρδεμα του Wilson και του στυλ των Theater. (Μίίας κοινής τρεντιάς που τυρρανάει τα τελευταία χρόνια το "προγκρέσιβ")
Αν θέλεις να γίνω σαφέστερος, ήθελα να καυτηριάσω την αηδιαστική και ποζέρικη ροπή του νεοπρογκρέσιβ προς ντεμέκ περίπλοκες φόρμες και μεγάλης διάρκειας κομμάτια.
Δηλαδή δεν κατάλαβα, βαφτίζουμε κάτι "ένα κομμάτι" και αυτόματα είναι; Βάζουμε εκεί πέρα κομματάκια και θεματάκια φίρδην μίγδην, τους δίνουμε ένα κοινό θέμα στίχων που το αντιμετωπίζουμε επιδερμικά, τα βαφτίζουμε concept και δημιουργήσαμε ψευτο-intellectuel μουσική της οκάς. Δεν περίμενα από τον Wilson να μπει σ' αυτό το τριπάκι και να κάνει αυτά τα φτηνά κόλπα για να μας το παίζει Rober Wyatt. Aυτό το ξαναζεσταμένο φαγητό που είδαμε να μας το σερβίρουν οι DT εδώ και χρόνια, το 'χουμε βαρεθεί και δημιουργεί βαρετά άλμπουμ σαν το Incident (και το Οctavarium, το 2032 των Gong και η λίστα συνεχίζει)

FIXXXER
06-10-2009, 23:22
Βαρετό μου φαίνεται. Εκτός κι αν η ύπαρξη των μπιμπλικίων το κάνει πρωτοποριακό και γαμάτο κι "αφού δε θα αρέσει στους μεταλλάδες, τότε πρέπει να αποθεωθεί".

Αν αναφερεσαι στα δικα μου ποστ, ουδεμια σχεση και απαραδεκτη λογικη. Ποσταρα πρωτος για το αλμπουμ, με την ιδια λογικη θα μπορουσα να πω κι εγω οτι "αφου γουσταρει ο φιξξξερ, πρεπει να το κραξουμε, μαλακια θα ειναι". Αν δεν αναφερεσαι στα δικα μου, ξεχνα το αυτο, δεν ξερω σε ποιον μπορει να αναφερεσαι κιολας, ουτε καν εγω δεν εγραψα τιποτα για τους "μεταλλαδες".

Εντάξει τώρα πείστηκα. Το Incident είναι albumάρα. Anyway, δε συνεχίζω το flamewar, παίξε μόνος σου.

Ακου ενα πραγμα για να καταλαβεις. Δε με νοιαζει αν σαρεσει το αλμπουμ ή οχι, μπορεις να δηλωνεις οτι ειναι και το χειροτερο αλμπουμ που εχεις ακουσει στη ζωη σου. Δικαιωμα σου ειναι, και αποψη σου, και μαγκια σου στην τελικη. Εγω απλα κοροιδευω τον τροπο με τον οποιο μηδενιζεις τις αποψεις των αλλων γιατι εσυ "ξερεις", και απλα σου λεω, οκ, ασε μας εμας τους ασχετους να το ακουμε και να γουσταρουμε, και θα σε ειδοποιησουμε οταν βγαλουν κατι σχετικο με τα δυο αλμπουμ που ανεφερες, απο τα οποια και μετα οι Porcupine Tree ειναι ενα συγκροτημα που παιζει απιστευτα διαφορετικη μουσικη. Δηλαδη αυτο για το Sky Moves Sideways μου θυμιζει κατι τυπους που βγαινει το St. Anger και περιμενουν να ακουσουν Kill Em All.

pm_rat_poison
06-10-2009, 23:37
Αν μου βγήκε στυλ ξερόλα σόρυ. Λίγο θαψιματάκι ρε παιδιά δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, δεν ήταν επί προσωπικού. Αφού μπορούμε να υπερβάλλουμε στο θετικό, ας υπερβάλλουμε και στο αρνητικό, δεν είν' ντροπή.

Cheers

FIXXXER
06-10-2009, 23:44
Εδω φτασαμε να λεμε για τα μπλιμπλικια των Porcupine Tree, στοιχειο που τους χαρακτηριζει απο το πρωτο αλμπουμ μεχρι και τωρα.

chris_boss
07-10-2009, 01:19

Αν αναφερεσαι στα δικα μου ποστ, ουδεμια σχεση και απαραδεκτη λογικη. Ποσταρα πρωτος για το αλμπουμ, με την ιδια λογικη θα μπορουσα να πω κι εγω οτι "αφου γουσταρει ο φιξξξερ, πρεπει να το κραξουμε, μαλακια θα ειναι". Αν δεν αναφερεσαι στα δικα μου, ξεχνα το αυτο, δεν ξερω σε ποιον μπορει να αναφερεσαι κιολας, ουτε καν εγω δεν εγραψα τιποτα για τους "μεταλλαδες".

Πρόσεξε. Ήταν φανερό από το 1ο σου ποστ ότι άκουγες εκείνη την ώρα το άλμπουμ για πρώτη φορά. Βαριέμαι να σχολιάσω τα υπόλοιπα. Βαριέμαι όσο και το Incident.

FIXXXER
07-10-2009, 01:24
Το ακουγα δευτερη φορα, και τι να λεει? Τοσο καιρο μετα το ακουω καθημερινα, και μετα απο εκατονταδες ακουσματα ολα τα χρονια εχω οπως ολοι εχουμε ενα φιλτρο να ξερουμε απο την αρχη λιγο παραπανω αν μας αρεσει. Εσυ κατι για μπλιμπλικια και πρωτοποριες ειπες, ενω το Incident δεν εχει σημαντικες πρωτοποριες στον ηχο των Porcupine Tree, αυτος ειναι ο ηχος τους εδω και 3 αλμπουμ, με ψηγματα να υπαρχουν και πιο πριν.

Συμφωνω παντως οτι το τελευταιο ΜΕΓΑΛΟ αλμπουμ ηταν το In Absentia, για τα τρια επομενα θα πω οτι το Deadwing ειναι απο μετριο εως μικρο, το Fear Of A Blank Planet αρκετα καλο (κατι του ελειπε αλλα Anaesthetize, Sentimental τεραστιες κομματαρες), και το Incident προσωρινα μου φαινεται ισαξιο αν οχι λιγο καλυτερο του προηγουμενου.