View Full Version : rss και μία ερώτηση για thunderbird
rage for order
29-08-2009, 17:40
τι χρησιμοποιείται για να διαβάσετε τα rss σας;
ξεκίνησα απλά βάζοντας τα στον firefox, μετά τα έβαλα στο google reader και τελευταία είπα να τα δοκιμάσω και τον thunderbird.
όταν έχει βίντεο μια σελίδα, ο tunderbird φυσικά δεν το παίζει. η μαλακία είναι όμως ότι δεν σου υποδεικνύει με κάποιο τρόπο ότι υπάρχει βίντεο έτσι ώστε να ανοίξεις την σελίδα στο browser. υπάρχει κάποια ρύθμιση ή addon;
funishment
29-08-2009, 18:02
Πέρασα από ένα κάρο φάσεις. Firefox, προγράμματα που δεν θυμάμαι καν το όνομά τους, μέχρι και με το Windows Live Mail δοκίμασα για λίγες ώρες.
Εδώ και ενάμιση χρόνο έχω καταλήξει Google Reader και δεν νομίζω ότι θα τον αλλάξω σύντομα. Ελάχιστα feeds χρειάζεται να βγω εκτός reader για να τα δω, και γενικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Δεν ξέρω γιατί θες να πας thunderbird, αλλά όσο να πεις, το να βλέπεις τα feeds από τον browser σου είναι πολύ πιο ελαφρύ για το πισί. Αν χρησιμοποιείς γενικά thunderbird δεν ισχύει το παραπάνω.
Τελοσπάντων, Google Reader και ξερό ψωμί.
rage for order
29-08-2009, 18:05
απλά αφού αποφάσισα να το χρησιμοποιώ για τα mail και το έχω που το έχω ανοιχτό ας τα βάλω εκεί. ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι σε ειδοποιεί όταν βγει κάτι αλλά υποθέτω ότι μπορείς να βάλεις το google reader να σου στέλνει mail έτσι δεν είναι;
funishment
29-08-2009, 18:13
Dividing by zero, το έχεις ανοιχτό σε ένα tab και το κοιτάς κάθε τόσο, κάνει αυτόματα refresh, το να βάλεις την rss υπηρεσία να σου στείλει μέηλ για ένα ανανεωμένο feed μου ακούγεται λίγο αγχωτικό. Αν είναι τόσο σημαντικό δεν μπορείς εξ αρχής να βάλεις τη σελίδα που σε ενδιαφέρει να σου στείλει μέηλ;
Δε μου έχει χρειαστεί, από το λίγο που το κοίταξα δεν βρήκα τέτοια επιλογή πάντως.
rage for order
29-08-2009, 18:24
όχι μωρέ σιγά, απλά όταν βαριέμαι και θέλω να διαβάσω πχ κάποιο άρθρο θέλω αντί να μπω να ψάξω, να ξέρω ότι υπάρχει αφού θα με έχει ειδοποιήσει το thunderbird ότι κάτι βγήκε. επίσης θέλω με το που μπω να την διαβάσω να την διαβάζω κατευθείαν και όχι να χρειάζεται να την ανοίγω στον firefox για να την δω σωστά η ακόμα χειρότερα για να δω αν υπάρχει βίντεο. μου την σπάνε τα περιττά κλικ. επίσης μου την σπάνε τα περιττά tabs που κάθονται και άρα η λύση που προτείνεις δε μου πολύ αρέσει.
Εγώ πάντα χρησιμοποιούσα το sage (τώρα sage-too) addon για firefox. Δεν ξέρω αν σε καλύπτει πάντως εγώ το βρίσκω το πιο λειτουργικό απ'όλα.
funishment
29-08-2009, 18:36
Με το google reader υπάρχουν πραγματικά ελάχιστα feeds που δεν μου τα ανοίγει και πρέπει να τα δω στον firefox, ένα που μου έρχεται στο μυαλό είναι το cyanide & happiness, που το σέβομαι, γιατί έχουν ρυθμίσει το feed έτσι ώστε να πρέπει να επισκεφτείς τη σελίδα για να δεις το κόμικ, δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει ο reader γι' αυτό. Με βίδεο και τέτοια δεν είχα κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα.
Για τα tabs έχω αντίθετη γνώμη οπότε δεν τα βρίσκουμε, αλλά όπως και να 'χει, βάλε ένα ρημάδι bookmark, και είσαι δυο κλιξ εγουέι από τα rss σου.
Δε σε βλέπω να ψήνεσαι, οπότε σταματάω τη γκρίζα διαφήμιση. :rainbow:
rage for order
29-08-2009, 19:17
βασικά χαζοψήνομαι και το reader μου αρέσει αρκετά. απλά θέλω να δω αν υπάρχει κάτι καλύτερο.
Ingolemo
02-09-2009, 03:36
Egw to www.netvibes.com xrhsimopoiw, me voleuei pou exei ola ta feed se mia selida, etsi kialliws, panta se nea tabs ta anoigw.
To google reader den me eixe poluvolepsei, alla mallon apla epeidh exw sunithisei to allo :p
τι χρησιμοποιείται για να διαβάσετε τα rss σας;
Google Reader. Χάρη και στα recommendations που έχει βρίσκεις και νέα sites στα θέματα που σε ενδιαφέρουν.
rage for order
02-09-2009, 15:58
αυτό το feature πάντα μου φαινόταν ότι πρότεινε λίγο προφανή πράγματα, μερικά άσχετα αλλά όπως και νάχει συνέχεια τα ίδια.
funishment
02-09-2009, 16:27
Ψέμα, έχω βρει γαμάτα κόμιξ από τα ρικομεντέσια. Κατά καιρούς βγάζει κάτι απόλυτες ακυρίλες, αλλά ποτέ διπλά πράγματα-συνέχεια τα ίδια, είσαι λάθος εδώ.
rage for order
02-09-2009, 16:43
εμένα μου βγάζει εδώ και πααααάρα πολύ καιρό ωχρά, "το blog της εξέγερσης" και oldboy. δεν είμαι λάθος αφού το βλέπω με τα ματάκια μου. αα και το Indymedia.
η αλήθεια είναι ότι έχω είναι κατά 70% πολιτικά και τα υπόλοιπα τεχνολογία και ειδήσεις αλλά είναι όλα ελληνικά. οπότε μπορεί να μην υπάρχει μεγάλη ποικιλία αλλά και πάλι θα μπορούσε πολύ καλύτερα.
funishment
02-09-2009, 17:18
Το "No, thanks" το πατάς; Ξερωγώ.
rage for order
02-09-2009, 17:27
χα όχι δεν το είχα δει αυτό.
αλλά και πάλι στην πρώτη σελίδα δεν το έχει αλλά το έχει μέσα στο view all που "all" είναι άλλα δύο οπότε δεν έμπαινα και ποτέ.
θα το δοκιμάσω.
rage for order
02-09-2009, 17:31
έβγαλα 3 από τα 5 που πρότεινε και τώρα απλά μου βγάζει τα 2 και τίποτα καινούργιο..
funishment
02-09-2009, 17:40
Α είσαι και βιαστικός. Περίμενε λίγο ρε μάστορα, αντίθετα με τις φήμες το ίντερνετσ κάπου εξαντλείται. Μπορεί να κάνει μέρες να σου βγάλει κάτι καινούριο, και μπορεί μια άλλη μέρα να πας στο view all και να μην ξέρεις τι να πρωτοκοιτάξεις.
Αν σκοπεύεις να τα χρησιμοποιήσεις τα ρικομέντιντ, φιλική συμβουλή, μην τα αφήνεις να μαζεύονται. Επίσης, αν τα ενδιαφέροντα σου στα ίντερνετσ και κατ' επέκταση το browsing σου είναι περιορισμένα, περιορισμένα θα είναι και τα ρικομέντιντ αλλά και το περιεχόμενό τους.
rage for order
02-09-2009, 17:44
καλά δεν νομίζω να ψάχνει κείμενο. όπως λέει κοιτάει τι έχεις εσύ, τι έχουν άλλοι χρήστες του reader που έχουν τα ίδια με σένα και προτείνει. απλός αλγόριθμος με ότι αυτό συνεπάγεται.
funishment
02-09-2009, 18:13
Για τη Google μιλάμε, εγώ δεν τους πιστεύω. Μου έχει βγάλει ζούμπερ άκυρα πράγματα στα ρικομέντιντ, που δεν εξηγούνταν παρά μόνο από κλασμένες σελίδες που μπορεί να κοίταζε η μάνα μου για τη δουλειά της. Δεν πιστεύω ότι κάποιος γιούζερ του google reader έχει feeds δισκογραφικών, yoreeka, e-merl KAI αποτελέσματα αγώνων έτσι για να γουστάρει, και ο reader θεώρησε καλό να μου προτείνει το τελευταίο επειδή στα άλλα μοιάζουμε.
rage for order
13-12-2009, 18:35
Πριν αναβαθμίσω σε thunderbird 3 όταν άνοιγα ένα feed μου έβγαζε όλο το άρθρο κανονικά ολόκληρο, με τις φωτογραφίες του και τα σχετικά. Το κάνει μόνο στα μισά, δηλαδή στα blogs μου το βγάζει όλο ενώ στα ειδησιογραφικά μου βγάζει μόνο μια περίληψη. Βοήθεια;