PDA

View Full Version : [Cinema] Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Phoebus
21-08-2009, 13:30
Η ιστορία του Χάρι Πότερ συνεχίζεται. Ο μικρός Χάρι δεν είναι πλέον τόσο μικρός (τόσο (http://www.solarnavigator.net/films_movies_actors/film_images/harry_potter_film_poster.jpg)). Πλέον οι ταινίες ακολουθούν ένα ολοένα και πιο σκοτεινό μοτίβο και ουδεμία σχέση έχει αυτή η ταίνια (και οι επόμενες εννοείται) με τον γλυκό και γεμάτο χρώματα κόσμο που μας έδειξε η Rowlings στα πρώτα βιβλία (Harry Potter: the pre-teen years).

O Χάρι μεγάλωσε λοιπόν, έχει νεύρα, γουστάρει γκόμενες, παίζει ξύλο, βρίζει κτλ. Όποιος έχει διαβάσει τα βιβλία θα εκτιμήσει τις λεπτομέρειες που ήδη υπάρχουν στις ταινίες, μία εκ των οποίων μπορείτε να δείτε στο film clip (http://movies.apple.com/movies/wb/harrypotterandthehalfbloodprince/harrypotterhalfbloodprince-clip_1080p.mov). Φυσικά δε θα περιμένατε τίποτα λιγότερο.

Θα πήγαινα Λονδίνο να την δω σε ψηφιακό σινεμά αλλά γαμώ τον ΕΣ.

Την έχει δει κανείς;

Dythor
21-08-2009, 13:33
Καλά όλα αυτά αλλά αναρωτιέμαι πόσο σκοτεινή και ειλικρινής μπορεί να γίνει μια καθαρά και ξάστερα mainstream-εμπορικό σύμβολο ταινία που το πεδίο βολής της είναι εφηβάκια 15-16 ετών.

Esteban
21-08-2009, 13:39
Καλά όλα αυτά αλλά αναρωτιέμαι πόσο σκοτεινή και ειλικρινής μπορεί να γίνει μια καθαρά και ξάστερα mainstream-εμπορικό σύμβολο ταινία που το πεδίο βολής της είναι εφηβάκια 15-16 ετών.

ουάου

atom_smasher
21-08-2009, 14:15
dythor, ενας ακομη κουλτουριαρης στην παρεα σας.

Nodoordonotthereisnotry
21-08-2009, 14:43

Νομίζω ήταν R(estricted), για κάτω των 17, οπότε: you fail! :twisted:

edit: Lol, Νόμιζα πως απαντούσα σε thread του "inglourious basterds", οπότε Ι fail.

Phoebus
21-08-2009, 15:02

:too much fucking effort:

Dythor
21-08-2009, 15:18
Έλα, ασχοληθείτε λίγο ακόμα μαζί μου, δεν είχε αρκετή πλάκα μέχρι τώρα.

Phoebus
21-08-2009, 15:29
Ψάχνεις σκότος και ειλικρίνεια στο Harry Potter.

http://www.threadbombing.com/data/media/4/mother_of_god.jpg

KoiliaSamprela
21-08-2009, 15:35

έχεις πολύ ωραίο σώμα ... γυμνάζεσαι?

Roswell47
21-08-2009, 16:40

τι ειν' τούτους ρα

antimusic
21-08-2009, 17:03

αυτό δεν θα το σχολιάσει κανείς;

(ζουν ανάμεσά μας :fear:)

Brazen_Bull
21-08-2009, 17:06
Μην ειστε κακουληδες βρε. Dythor σε γενικες γραμμες δεν εχεις αδικο αλλα αρκετοι περισσοτεροι ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ οταν βλεπουν Harry Potter (δεν σου λεω οτι θα γινει αγαπημενη σου ταινια η καρπος σκεψης), πως γινεται ν' αρνηθεις οτι εισαι κι εσυ ενας απο αυτους; :dfinger:
Λοιπον θελω να την δω γιατι θα ειναι η πρωτη Harry Potter ταινια που θα δω διχως να συγκρινω με βιβλιο γιατι δεν το 'χω διαβασει. Καινουριες συγκινησεις προσεχως λοιπον.

atom_smasher
21-08-2009, 20:35
να την δεις...αλλα αφου το ξερεις οτι το βιβλιο ειναι καλυτερο, διαβασε το κιολας μετα.

sabbattack
22-08-2009, 04:28

http://www.threadbombing.com/data/media/4/mother_of_god.jpg

super troopers, adianohta yperoxh tainia.... :touched:

Phoebus
22-08-2009, 15:14

αυτό δεν θα το σχολιάσει κανείς;

(ζουν ανάμεσά μας :fear:)

Θα πάω να δω Louis CK και Riverside ρε μουνί, γιατί να μη το συνδύαζα;

LokiTricksterGod
24-08-2009, 14:21
Η ιστορία του Χάρι Πότερ συνεχίζεται. Ο μικρός Χάρι δεν είναι πλέον τόσο μικρός (τόσο). Πλέον οι ταινίες ακολουθούν ένα ολοένα και πιο σκοτεινό μοτίβο και ουδεμία σχέση έχει αυτή η ταίνια (και οι επόμενες εννοείται) με τον γλυκό και γεμάτο χρώματα κόσμο που μας έδειξε η Rowlings στα πρώτα βιβλία (Harry Potter: the pre-teen years).

αχαχαχ εδώ είναι η πλάκα, κυριολεκτεί, το μόνο που σκοτείνιασε απ'την πρώτη ταινία είναι ότι το γύρισαν σε σκοτεινότερα χρώματα. και κάποιοι χαρακτήρες ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ μαμά μου.

παρόλαυτά το order of the phoenix ήταν πολύ καλό (όχι για τα δεδομένα του χάρι πότερ, καλή ταινία γενικά) οπότε θα το δούμε κι αυτό.

τα μαλακισμένα που χετε κάνει την κουλτούρα καραμέλα στις τρύπες σας και περιμέντε το σύνθημα, όταν θά ρθουμε στα πράγματα θα βλέπετε όλη μέρα ταρκόφσκι και θα τον παίρνετε απ'τον ΚΩΛΟ.

stam and the witches
24-08-2009, 14:48

Όχι πάμε να πετάξουμε 8 ευρώ για να μην αποκομοίσουμε απολύτως τπτ.

Πολλή κουλτούρα το να μη γουστάρεις το Harry Potter ε.

Phoebus
25-08-2009, 09:29
http://www.the-urban-warrior.com/userimages/mushroom_cloud.jpg

Esteban
25-08-2009, 11:22
όλη μέρα ταρκόφσκι λοιπόν

LokiTricksterGod
25-08-2009, 11:33
δεν σ'αρέσει ο ταρκόφσκι καρδιά μου; δεν θα τα χαλάσουμε, θα σε δέσω ως άλλον μακντάουελ στο κουρδιστό πορτοκάλι να δείς το satantango ολόκληρο εφτά ώρες κουλτούρας θα βλαστημήσεις το γάλα της μάνας σου

μάγκα θα σε κάμουμε οι κουλτουριάρηδες

Esteban
25-08-2009, 11:52
γιατί ως γνωστόν οι κουλτουρόπουστες κατέχουν κάποια παγκόσμια αλήθεια για το σινεμά που εμείς αδυνατούμε να συλλάβουμε.

Χαλάρωσε μανς

LokiTricksterGod
25-08-2009, 12:00
αχ ουχ μαν δες χαρυπότερ μαζί με την πλέμπα κι άσε μας εμάς να κατέχουμε τα σκοτεινά μυστικά της 7ης τέχνης

Esteban
25-08-2009, 12:10
αχ ουχ, μην μου σφίγγεσαι. Είσαι ανώτερος, βλέπεις μόνο ταινίες που έχουν τουλάχιστον ένα γαλλικό διάλογο μέσα. αχ ουχ.

Αν γουστάρετε να βάζετε παρωπίδες και ό,τι έχει το στίγμα του εμπορικού να το βρίζετε πριν το δείτε, καλώς. Απλά μην μας πρίζετε. ΟΚ τσίφτη μου;

LokiTricksterGod
25-08-2009, 12:12
αγάπη μου εγώ παίζω το ρόλο που μου έδωσες χωρίς καν να χουμε πεί δυό κουβέντες, απ'το θρεντ με μπόλεκ λόλεκ και τη λουκία τη θεία μου ακόμα, κατά τ'άλλα:

παρόλαυτά το order of the phoenix ήταν πολύ καλό (όχι για τα δεδομένα του χάρι πότερ, καλή ταινία γενικά) οπότε θα το δούμε κι αυτό.

Esteban
25-08-2009, 12:26
σορυ μανς αλλά μπήκες πολύ επιθετικά με απειλές για ολοήμερα

Kelldorain
28-08-2009, 12:30
Βλέπεται, αλλά το 6ο βιβλίο είναι τόσο καλύτερο από τα υπόλοιπα που την περίμενα λίγο καλύτερη. Μια δυο δυνατές σκηνές και κατά τα άλλα κλασσικό στήσιμο Χάρι Πότερ ταινίας, ενώ η σκηνοθεσία θα μπορούσε να ήταν καλύτερη. Δεν τη λες κακή πάντως.

LokiTricksterGod
28-08-2009, 12:42
χμ καλή ήταν, δυόμιση ώρες αλλά δε βαρέθηκα στιγμή, το διασκέδασα κιόλα. τρελή ψυχεδέλεια η λούνα και οι δίδυμες στις μαζώξεις του σλάγκχορν - αυτά σε συνδυασμό με τις περίεργες κινήσεις που κανε γκόμενα ρον πάνω στο τζάμι με κάναν να νομίζω ότι βλέπω λυντς =Ο

KoiliaSamprela
28-08-2009, 12:54
την διασκέδασα αρκετά την ταινία , μετά από δουλειά είχα να πάω καιρό κινηματογράφο , και τα 156 λεπτά με τρόμαξαν , αλλά δεν βαρέθηκα στιγμή.

Η εισαγωγή είναι αρκετή για να το σκεφτώ σοβαρά να ξαναπάω να το δω.

Η σκηνοθεσία εμένα μου άρεσε , και το βρήκα ως το πιο "κινηματογραφικό" απ όλα.

έπεσε αρκετό τσεκούρωμα , αλλά νομίζω ότι δεν υπήρχε τρόπος να πετύχουν την κηδεία του νταμπλντορ με τίποτα, οπότε καλύτερα που δεν μπήκε

Candiru
28-08-2009, 21:04
γάμησε! από τα καλύτερα χάρι πότερ!

sabbattack
29-08-2009, 05:05
όλη μέρα ταρκόφσκι λοιπόν

o tarkofski sou gama thn kwlara filos

Cookie Monster
29-08-2009, 08:58
Ο τύπος που παίζει τον Χαρι πρέπει επειγόντως να κάνει μαθήματα υποκριτικής.-

Στην ταινία όχι μόνο έπεσε τρελό τσεκούρωμα -όπως είπε και κάποιος πιο πάνω- αλλά είδαμε και σκηνές που στο βιβλίο δεν υπάρχουν καν. Ε σόρυ ρε παιδιά αλλά γαμώτο, ξενέρωμα.

Τεσπα το βιβλίο είναι τόσο γαμάτο που η ταινία φάνηκε πολύ λίγη. Δε με ενθουσίασε, εκτός από το πρώτο 15λεπτο που ήταν και γαμώ.

Phoebus
29-08-2009, 13:02
Cookie για πες πιο λεπτομερώς τι εννοείς. Ποιες σκηνές; -_-

Kelldorain
29-08-2009, 13:10
Λέω εγώ :Ρ

Έκοψαν την μάχη στα σκαλιά που γινόταν την ώρα που σκωτώθηκε ο Dumbledore και κλασσικά πολλές άλλες ψιλοασήμαντες σκηνές. Επίσης άλλαξαν κάποια μικροπράγματα, για παράδειγμα στο τρένο βρίσκει τον Χάρι η Λούνα και όχι η Τόνκς. Απ'την άλλη πρόσθεσαν μια σκηνή για κάποιο λόγο που στις διακοπές χριστουγέννων έρχονται θανατοφάγοι και καίνε το σπίτι του Ρον

Phoebus
29-08-2009, 13:37
Πωπω δραματικές διαφορές :P Έχω ξενερώσει απίστευτα :P

ion_storm
29-08-2009, 14:50
μέτρια η ταινία. πολύ.
κουτσούρεψαν το βιβλίο αρκετά και έβγαλαν σημαντικά πράγματα.

Η μάχη στς σκάλες είναι σημαντική δαγκώνεται ο αδερφός του Γον-Γον

Εκεί με τις αναμνήσεις δείχνει μονο 2 και δεν μαθαινει τα άλλλα αντικείμενα που πρέπει να ψάξει ούτε το ένα μέρος

αυτέ οι δύο συμαντικότεες που λείπουν και εντελως αχρείαστες οι

σκηνή που καίνε το σπίτι των Ουέσλι

αχρείαστη και αστεία η σκηνή με τα ραβδιά στον αέρα σε φάση αναπτήρες απο εσυναυλία

Το μόνο καλό την είδα τζάμπα Οντεον.

Cookie Monster
31-08-2009, 14:31
*μην ανοίγετε τα σπόιλερ αν δεν την έχετε δει ε, και στο τελευταίο σπόιλερ γράφω κάτι απ' τους Κλήρους του Θανάτου*

Ε αν εξαιρέσεις ότι
δε γίνεται καν η μάχη μεταξύ Θανατοφάγων και Χογκγουαρτιανών, αλλά γίνεται μια συγκινητική "κηδεία" για τον Νταμπλντορ
δεν κόψανε και τίποτα σημαντικό :Ρ

Επίσης
το χέσανε με το ειδύλλιο Λαβεντερ-Ρον, στο βιβλίο η Λαβεντερ δεν ηταν ΤΟΣΟ σπασαρχίδω ούτε γκαγκά και το σπίτι του Ρον δεν καίγεται :Ρ

Κάτι άλλο
ενώ στο βιβλίο δείχνει ότι οι αναμνήσεις ήταν πολύ σημαντικές, ειδικά αυτή που έπρεπε να πάρει από τον Σλαγκχορν, στην ταινία δε φαίνεται αυτό καθόλου, περνάει τελείως στα ψιλά, βασικά δεν εξηγεί καν γιατί τις βλέπουν αυτές τις αναμνήσεις. Ε και η πιο μεγάλη μαλακία είναι που το ποιος είναι τελικά ο Ημίαιμος Πρίγκηπας αποκαλύπτεται σε κλάσματα δευτερολέπτου, "εγώ είμαι" ξέρω γω, πριν τελειώσει η ταινία, σαν κάτι τελείως ασήμαντο.

Τέλοςτρελή μαλακία το "σσσσςς" που κάνει ο Σνειπ στον Χάρι πριν σκοτώσει τον Νταμπλντορ. Σε φάση "μη σκας, είμαστε συνεννοημένοι". Δηλαδή οκ καταλαβαίνω ότι θέλανε να πετάξουν hint για την επόμενη ταινία αλλά ήταν τόσο μα τόσο μαλακία και άστοχο.

Swollen
04-09-2009, 04:29
μούφα
κ χάρηκα που πήγα σινεμά μετά από τόσο καιρό

ουρτ

πς. δεν εχω διαβάσει κανένα βιβλίο

Dythor
04-09-2009, 19:50
Γιατί έπαιζαν όλοι ΤΟΣΟ άσχημα; Όχι λόγω σκηνοθέτη φαντάζομαι, και την τελευταία ο Yates την είχε κάνει και ήταν πολύ καλύτερη!

enitharmon
22-09-2009, 01:54
την είδα ονλάιν σε λιγακι αθλια ποιοτητα, αλλα δεν προλαβαινω να παω σινεμα.

μεχρι στιγμης εχω ακουσει το μισο περιπου βιβλιο, οποτε στο πρωτο μισο ηξερα τις αλλαγες στο δευτερο μισο δεν ειχα ιδεα τι γινεται (περα απο το προφανε) και μου φαινεται ο,τιναναι η ταινια. Δηλαδη δεν ξερω τι θα καταλαβει οποιος δεν εχει διαβασει τα βιβλια, πολλες πληροφοριες, μεταβαση απ'τη μια σκηνη στην αλλη, γενικα χασιμο. Σε οποιον δεν αρεσε δεν εχει αδικο. Περιμενω να το ξαναδω σινεμα αν προλαβω

dopefiend
05-01-2010, 02:21
δεν έχω διαβάσει τα βιβλία αλλά αυτό ήταν το χειρότερο χάρη ποτερ. κι απ'το πρώτο. βαρετό και προβλέψιμο, με ελάχιστη δράση/σασπενς. απ'ότι κατάλαβα αν δεν είχαν κόψει αυτά του βιβλίου, το τέλος ίσως είχε λίγο περισσότερο ενδιαφέρον.

Παρακμιακό Εργαλείο
06-01-2010, 19:46
να δείς το satantango ολόκληρο εφτά ώρες κουλτούρας θα βλαστημήσεις το γάλα της μάνας σου

:pink:

FIXXXER
07-01-2010, 03:10
Λοιπον διαφωνω παρα μα παρα πολυ με πολλα που ειπωθηκαν σε αυτο το θρεντ και κυριως στην τελευταια σελιδα. Πρωτον, ειχα δει ολες τις προηγουμενες ταινιες χωρις να εχω διαβασει ΚΑΝΕΝΑ βιβλιο, και ειδα αυτην την ταινια εχοντας διαβασει ΟΛΑ τα βιβλια. Ειμαι απο αυτους που τους τη σπανε απεριοριστα οσοι λενε οτι μια ταινια ειναι μαλακια και το βασιζουν στο οτι ηταν τοσο διαφορετικη απο το βιβλιο. Αντιθετα βρισκω πολυ λογικο να πεις οτι ηταν μεγιστη μαλακια το οτι αλλαξαν πραγματα απο το βιβλιο στην ταινια χωρις λογο, χωρις ομως αυτο να σημαινει οτι η ταινια ηταν μαλακια. Ακολουθει τεραστια geeky εντελως Harry Potter αναλυση!!!

Με ολα αυτα δηλαδη στο μυαλο, συν το οτι καλως η κακως το οποιοδηποτε βιβλιο και η οποιαδηποτε ταινια θα μας φανει ειτε καλη ειτε κακη αναλογα με την κατασταση και τι συνθηκες στις οποιες βρισκομαστε, θεωρω οτι μαλλον ηταν η καλυτερη ταινια Harry Potter μετα το μαλλον αξεπεραστο Prisoner Of Azkaban. Και εξηγουμαι. Τα πρωτα 3 βιβλια ειναι σχετικα μικρα και περιγραφονται ανετα στις 3 αντιστοιχες ταινιες με ελαχιστες περικοπες, αρα βγηκαν και πολυ καλες ταινιες, για αυτο που ειναι δηλαδη (γιατι οι 2 πρωτες ειδικα ειναι αρκετα εφηβικες αν οχι παιδικες). Τα 3 επομενα βιβλια ειναι τεραστια με πολλα σημεια ομως που μπορουν να κοπουν. Γι αυτο και θεωρω το Goblet Of Fire τεραστια επιτυχια του σκηνοθετη που το εκανε, γιατι ενω εκοψε το μισο βιβλιο, πραγματικα η ταινια ηταν ταινια με τα ολα της, αρχη, συνεχεια, τελος (που γαμαει κιολας) και ροη καθολη τη διαρκεια της ταινιας. Το Order Of The Phoenix για αντιστοιχους λογους το θεωρω απιστευτα κακη μεταφορα βιβλιου. Ενω ειναι το μεγαλυτερο βιβλιο απο ολα, η ταινια ηταν αυτη με τη μικροτερη διαρκεια και επισης εκοψαν ελαχιστα πραγματα (ενω αν εκοβαν κατι ανουσια θα διναν βαση σε πιο ουσιαστικα), απο τα οποια (αυτα που κοψανε δηλαδη) τα περισσοτερα δυστυχως ηταν στο τελος και μεσα στο Υπουργειο που γινονται πραγματα και θαματα στο βιβλιο. Επισης, δεν ειχε καμια ροη γιατι πηγαινε απο το ενα σημειο στο αλλο χωρις να εξηγει τιποτα και δε γινοταν τιποτα ουσιαστικο καθολη τη διαρκεια, μεχρι το τελος που φυσικα γαμαει γιατι δε γινεται να μη γαμουσε τοσο καλο που ηταν και στο βιβλιο.

Και φτανουμε στο Half Blood Prince. Πριν διαβασω το βιβλιο μου λεγαν οτι ειναι ισως το καλυτερο μαζι με το Prisoner Of Azkaban, οπως και οι ταινιες δηλαδη. Οταν το διαβασα, συμφωνησα. Μετα βεβαια αλλαξα αποψη γιατι διαβασα το Deathly Hallows που ειναι πραγματικα μακραν το καλυτερο βιβλιο και θα φτιαξει λογικα δυο υπεροχες ταινιες (ευτυχως το καναν 2, δε θα χωρουσε ποτε). Η ταινια για μενα ειχε κλιμα, ειχε συνεπεια με εξαιρεση τις αλλαγες που αναφερατε και οι οποιες οντως ηταν ανουσιες και χωρις λογο (γιατι να τον σωζει απο το τρενο η Λουνα κι οχι η Τονκς, ποτε δεν καταλαβα, και γιατι να μη δειξει καλυτερα τη μαχη στο τελος μεταξυ των 4-5 Death Eaters και του Dumbledore και μετα των αλλων που εσκασαν, επισης γιατι να καει το σπιτι του Ρον??? wtf??) και ειχε δραση και ωραια σκηνοθεσια. Επισης δε χρειαζοταν να διαβασεις το βιβλιο για να καταλαβεις τι γινεται, σε αντιθεση με το Order Of The Phoenix που εχει πολλες πληροφοριες μεσα βασικες για την εξελιξη (προφητεια και Νεβιλ ας πουμε). Η μεγαλυτερη μου διαφωνια με οσα ειπατε ειναι για τον μικρουλη που παιζει τον Harry Potter, στην εν λογω ταινια ηταν απλα απολαυστικος με μια λεξη. Ο πιο πειστικος, αστειος και πωρωτικος απο ολους τους χαρακτηρες.

Η δικη μου ενσταση (και μοναδικη ουσιαστικη, τα αλλα δε με πειραξαν, απλα τα ανεφερα) για την ταινια ειναι το οτι δεν εχω καταλαβει γιατι επελεξαν να κοψουν 2 απο τις αναμνησεις για τη ζωη του Tom Riddle και συγκεκριμενα αυτες που ειχαν γινει στο σπιτι της μανας του με τον Marvolo Gaunt και τον γιο του (θειο του μαλακα δηλαδη). Ηταν οι καλυτερες αναμνησεις που περιεγραφε στο βιβλιο και περιμενα πως και πως να τις δω στην ταινια. Δηλαδη αυτες και η σκηνη με τη λιμνη στη σπηλια ηταν οτι πιο πωρωτικο στο βιβλιο και τις εκοψαν. Τελος παντων, μπορει ο σεναριογραφος να θεωρησε οτι τα αλλα που επρεπε να δειξει ηταν πιο βασικα και οντως να ηταν, αλλα χαλαστηκα λιγο.

ΥΓ. Δεν εδειξαν το δαγκωμα του ενος αδερφου Weasley γιατι γενικα δεν εχουν βαλει τον χαρακτηρα ακομα στις ταινιες, ομως θα αναγκαστουν στις τελευταιες καθως παιζει πολυ μεγαλυτερο ρολο.

12 stars circle your brow
18-06-2011, 20:58
βαριέμαι να ανοίγω θρεντ, κλάψτε.

http://www.youtube.com/watch?v=5NYt1qirBWg

redeemer
18-06-2011, 23:30
Mακάρι να είναι σαν το πρώτο παρτ και να το κλείσουν όπως πρέπει.Ωστόσο,στο 1.54 ξεφεύγει εντελώς από το βιβλίο.Ή δε θυμάμαι καλά,anyway.

mourning apocalypse
01-07-2011, 15:49

Παραδίνομαι.

freak brother
01-07-2011, 16:58
δεν σ'αρέσει ο ταρκόφσκι καρδιά μου; δεν θα τα χαλάσουμε, θα σε δέσω ως άλλον μακντάουελ στο κουρδιστό πορτοκάλι να δείς το satantango ολόκληρο εφτά ώρες κουλτούρας θα βλαστημήσεις το γάλα της μάνας σου

μάγκα θα σε κάμουμε οι κουλτουριάρηδες

το χω στο watchlisth to satanτago ειμαι πολυ κουλτουριαρης , αμε!!