Log in

View Full Version : Ελληνικές ταινίες 80's

Ruthless
20-08-2009, 18:26
Ε δεν είναι κατάσταση αυτή στα άλλα θρεντ. Πάμε λοιπόν, για αρχή αναφορά στην μεγαλύτερη ελληνική ταινία της δεκαετίας του 80. Θα γράψω και για άλλες όταν ξεβαρεθώ, απλά ένα αρχικό ποστ για να αρχίσει η κουβέντα.

Φυλακές Ανηλίκων 1

Καταρχάς, όποιος το έχει δει και δεν του άρεσε, να ελέγξει λίγο τον ανδρισμό του.

Αν κάποιος σου έλεγε "πες μου 1 πράγμα που να χαρακτηρίζει καλύτερα την δεκαετία του 80 στην Ελλάδα", αυτή η ταινία είναι η σωστή απάντηση. Η ταινία είχε τα πάντα. Από τον μονόλογο Μάνεση-συμπυκνωμένο λεξικό 80s αργκό που θα ζήλευε ο Μπαμπινιώτης(και μόλις ακούω τον έτσι να μου ρίχνει τα κουφά του κλπ κλπ) ως τις μεγαλειώδεις στιγμές ξύλου στα μισά της ταινίας πριν τους μαζέψουν. Από τα λάτιν-ντίσκο χορευτικά ως τις κόντρες με τις μηχανές(ιδού η ρόδα, ιδού κι η σούζα). Από το λιοντάρι Πετρόχειλο που γουστάρει ροκ μιούζικ ως τον ντόκτορ με την εξέταση για το αφρικανικό εσκουδαμέντο(αγνοώ τι είναι). Η ταινία επίσης ξεδιπλώνει και το ταλέντο του γίγαντα(θα έλεγα θεού :P) Νίκου Τσαχιρίδη, που σε όλη την διάρκειά της η γροθιά είναι σφιγμένη και τα ποντίκια τεντωμένα.

Γενικά μία βαρετή στιγμή δεν έχει η ταινία. Ενώ στα Τσακάλια ή στους Επικίνδυνους πχ υπήρχαν μερικές μέτριες στιγμές, οι Φυλακές Ανηλίκων δεν έχουν τέτοια. Νονστόπ δράση και αγωνία στο πρώτο μισό της ταινίας, ένα τεράστιο δράμα στο δεύτερο μισό. Και φυσικά τόνοι γέλιου καθ'όλη τη διάρκεια της.

Κάντε μια χάρη στον εαυτό σας όσοι δεν την έχετε δει και βιώστε αυτό το αριστούργημα.

ΥΓ: ΟΚ, τα σοβαρά επιχειρήματα τύπου "κόπηκε από τις αίθουσες την 2η μέρα προβολής γιατί άλλα νόμιζε το υπουργείο δικαιοσύνης και άλλα έδειχνε" δεν τα αναφέρω, μην πλακώσουν και οι Καντιρούδες και γίνει σοβαρή η συζήτηση.

Razor
20-08-2009, 18:38
νταξει,τι να λεμε τωρα
τεραστια ταινια και οπως ειπε ο ρουθ απο την αρχη ως το τελος δεν εχει ουτε μετρια σκηνη σε αντιθεση με καποιες αλλες πιο γνωστες ταινιες του ειδους.
Τσαχιριδης ,Μανεσης με την μουστακα 40χρονου οπως ειπε ο γυφτοπανκης (:worship:),η αλλη η σκατοφατσα που εχει πει την πιο ιστορικη ατακα του παγκοσμιου κινηματογραφου "εχω αλυσιδα που σκοτωνει ελεφαντα" κλεβουν την παρασταση και Γιωργος Ματαραγκας στον ρολο του πρεζονα.
Α και ο θεος πουστης αρχιγουρουνος φυσικα.

χαιλαιτ της ταινιας για μενα:

EK-Y3Rf3JZA

Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

GG*
21-08-2009, 01:08
αξιζει δικο της thread

ολοι οι ρολοι γαμανε-ακομα και ο αρτεμης ματσας που κανει τον πουστρομπατσο δινει ρεσιταλ

το sequel ψιλοαθλιο,καλυτερα να μην το γυριζαν ποτε

asimoulis
21-08-2009, 02:24
τόσο καλό που μέχρι και οι ΖΝ χρησιμοποίησαν αποσπάσματα από αυτή την ταινία.

ikonoklast
21-08-2009, 07:36
Χόμπυ μου ο βιασμός.

Αν για κάποιο λόγο κάποιος έψαχνε τον έλληνα ed wood και ένα αντίστοιχο αριστούργημα του plan 9 (αν και moar like glen or glenda σεναριακά) το έχει άνετα στον ογκόλιθο δημήτρη βογιατζή και στο χόμπυ μου ο βιασμός. Σκηνοθεσία, παραγωγή, σενάριο και πρωταγωνιστικός ρόλος φυσικά απο τον ίδιο. Όλα θριάμβος. Μ' αρέσει η ποίηση. Κτηνοσαλήτη.

4LcCBacy6Xg
kRrGeViOrGw

Το κομπιούτερ του θανάτου.

Ένα θαμμένο άγαλμα, είναι αδύνατο να περιγράψω το πόσο τεράστια είναι αυτή η ταινία, απλά δείτε τα σαμπλς.

DFmwq4qGTkQ
XCDBXU8Ot-A

Abruzzi
21-08-2009, 08:00
ντυσιμο,σκηνικα,αμαξια και φυσικα κομπιουτερ του 1980κατι,ολα μαζι στην ελλαδα του 2080 μ.χ.

το θελω μανιακα

sabbattack
21-08-2009, 11:27
Άκης Φλωρέντης ρε ΜΑΛΑΚΑ!!!

ΕΤ 2, Ζουγανέλης, γειά σας παιδιά, γειά σας παιδιά, γειά σας παιδιά και να' σαστέ καλά!!

mixalhs29
22-08-2009, 09:30
thenxxxxxxxxxxxxxx:puke:

Leech
24-08-2009, 02:08
ΕΤ 2, Ζουγανέλης, γειά σας παιδιά, γειά σας παιδιά, γειά σας παιδιά και να' σαστέ καλά!!

:touched::touched::touched::touched:

freak brother
24-08-2009, 03:08
καλα για το χομπι μου βιασμος να μη τα ξαναλεμε.. η μεγαλυτερη ελληνικη ταινια απο απαρχης του ελληνικου σινεμασκοπ.

HAVOC
24-08-2009, 14:12
''ΟΤΑΝ ΟΙ ΡΟΔΕΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ'' , 1984.

0a7OuKcy79w

Και bonus επικη παραγωγη για να μαθαινετε

st-HWZCyUJE

GG*
24-08-2009, 16:35
ε καλα,ευκολα μεγαλυτερο μιουσικαλ της ιστοριας
περιμενω καποια δισκογραφικη να βγαλει το soundtrack της ταινιας με ολες τις τραγουδαρες μεσα,γιατι τα mp3 δεν αρκουν:D

HAVOC
24-08-2009, 17:00
Nαι, ρε, εχουνε τετοια διαμαντια στο αρχειο, και μετα ψαχνονται γιατι δεν πουλανε σιντιδια της απολυτης, και ολων των ξενερωτων.
Δωστε μιουζικαλ στο λαο!

rage for order
24-08-2009, 17:29
σε αυτή είναι που προσεύχεται η γκόμενα και κοιτάει μια εικόνα και εμφανίζεται ο γαρδέλης; τα έχω μπερδέψει. παίζει βίντεο;

Ruthless
24-08-2009, 18:00
Ναι αυτή είναι. Βαριέμαι να ψάχνω για video τώρα. Είμαι γενικά αντι-μιούζικαλ εγώ. :P

Πάμε για επιμόρφωση pt2:

Πιλότος της Κολάσεως

Ταινιάρα από τις λίγες, και δυστυχώς από τις πλέον άγνωστες του μεγάλου Αλμπέρτο Εσκενάζυ. Ο Γύρος του Θανάτου είχε κασκαντεριλίκια με μηχανές, ο Πιλότος της Κολάσεως με αυτοκίνητα. Μόνο που σε αντίθεση με τις μικρές μαλακίες άλλων ταινιών(πχ Μιχαλόπουλος στην Στροφή που πηδά πάνω από 1 περιπολικό), εδώ γίνεται σοβαρή δουλειά, όσο σοβαρή γίνεται το 1980 τέσπα. Μέχρι και monster truck έχει να λιώνει ένα αμάξι.

Ο Εσκενάζυ είναι με την φαμίλια στην Ελλάδα και έχουν τον δικό τους θίασο με ακροβατικά αυτοκινήτων(κάποιου Bizzaro - αυτό το πράγμα υπήρχε τότε στα 80s) και δίνουν παραστάσεις για τον κόσμο. Σκάει εκεί ο κακός Ντίνος Καρύδης που θέλει να κάνει τις βρωμοδουλειές του με αυτούς και τους εκβιάζει. Κλασσικά αυτοί δεν θέλουν να μπλεχτούν, και σα να μην έφτανε αυτό, ο Εσκενάζυ γουστάρει την γκόμενα του Καρύδη και τελικά γίνεται κατάσταση μεταξύ τους. Ε όπως είναι αναμενόμενο, το μαθαίνει αυτό ο κακός της υπόθεσης, πάει να καθαρίσει τον Εσκενάζυ, κατά λάθος καθαρίζει τον πατέρα του και μετά υπάρχει η εκδίκηση. Κλισέ σενάριο, αναμενόμενη εξέλιξη στην ταινία, πολύ γέλιο, μεγάλες στιγμές.

qOtcPSiUpFI

xv8sIU-xI6s

funishment
25-08-2009, 02:04
Χόμπιτου ο βιασμός.

Σ' ευχαριστώ ικονοκλάτσ και ηάρ.

Τι παίζει να του χρώσταγαν τα γομινέτα που έπαιξαν.

Μόνο σε εμένα φάνηκε ανήλικο αυτό στο τρένο;

Το πάρκινσον στην πρώτη και στην τελευταία σκηνή εξυπηρετεί το σχήμα κύκλου;

Σημείωσις, με όλο το σεβασμό προς το έργο του σκηνοθέτη: στη σκηνή στο σπίτι της Τερέζας, αφότου τα έχουνε φκιάξει, θα έπρεπε να έχει φύγει από το παράθυρο, just for the cultz.

Αυτά. :headbang:

After Dark
25-08-2009, 02:18
Ορμάτε!

http://trashmania.wordpress.com/

Razor
25-08-2009, 02:28
στους λεουρες ρε?

Rwxamhs
26-08-2009, 23:35
Χουλιγκανς
Θυρα 7 - Η μεγαλη στιγμη

GuardianOfIvorytower
05-09-2009, 20:37
Ε δεν είναι κατάσταση αυτή στα άλλα θρεντ. Πάμε λοιπόν, για αρχή αναφορά στην μεγαλύτερη ελληνική ταινία της δεκαετίας του 80. Θα γράψω και για άλλες όταν ξεβαρεθώ, απλά ένα αρχικό ποστ για να αρχίσει η κουβέντα.

Φυλακές Ανηλίκων 1

Καταρχάς, όποιος το έχει δει και δεν του άρεσε, να ελέγξει λίγο τον ανδρισμό του.

Αν κάποιος σου έλεγε "πες μου 1 πράγμα που να χαρακτηρίζει καλύτερα την δεκαετία του 80 στην Ελλάδα", αυτή η ταινία είναι η σωστή απάντηση. Η ταινία είχε τα πάντα. Από τον μονόλογο Μάνεση-συμπυκνωμένο λεξικό 80s αργκό που θα ζήλευε ο Μπαμπινιώτης(και μόλις ακούω τον έτσι να μου ρίχνει τα κουφά του κλπ κλπ) ως τις μεγαλειώδεις στιγμές ξύλου στα μισά της ταινίας πριν τους μαζέψουν. Από τα λάτιν-ντίσκο χορευτικά ως τις κόντρες με τις μηχανές(ιδού η ρόδα, ιδού κι η σούζα). Από το λιοντάρι Πετρόχειλο που γουστάρει ροκ μιούζικ ως τον ντόκτορ με την εξέταση για το αφρικανικό εσκουδαμέντο(αγνοώ τι είναι). Η ταινία επίσης ξεδιπλώνει και το ταλέντο του γίγαντα(θα έλεγα θεού :P) Νίκου Τσαχιρίδη, που σε όλη την διάρκειά της η γροθιά είναι σφιγμένη και τα ποντίκια τεντωμένα.

Γενικά μία βαρετή στιγμή δεν έχει η ταινία. Ενώ στα Τσακάλια ή στους Επικίνδυνους πχ υπήρχαν μερικές μέτριες στιγμές, οι Φυλακές Ανηλίκων δεν έχουν τέτοια. Νονστόπ δράση και αγωνία στο πρώτο μισό της ταινίας, ένα τεράστιο δράμα στο δεύτερο μισό. Και φυσικά τόνοι γέλιου καθ'όλη τη διάρκεια της.

Κάντε μια χάρη στον εαυτό σας όσοι δεν την έχετε δει και βιώστε αυτό το αριστούργημα.

ΥΓ: ΟΚ, τα σοβαρά επιχειρήματα τύπου "κόπηκε από τις αίθουσες την 2η μέρα προβολής γιατί άλλα νόμιζε το υπουργείο δικαιοσύνης και άλλα έδειχνε" δεν τα αναφέρω, μην πλακώσουν και οι Καντιρούδες και γίνει σοβαρή η συζήτηση.

λουμπίνες κ κωλόμπες κ πουστρέλια

Ruthless
05-09-2009, 21:05
Α να χαθείς... Πινέζα!