Log in

View Full Version : [Cinema] District 9 (2009)

Harbinger of Death
18-08-2009, 00:55
http://www.imdb.com/title/tt1136608/

Αυτό φαίνεται γαμάτο. Δεν το βρίσκω τώρα, αλλά κάπου διάβαζα ότι έχει πολύ πιστευτή πλοκή, αληθοφάνεια και συνέπεια. Βέβαια είναι γυρισμένο με κάμερα χειρός. Σχολιάστε.

Δείτε και τρέηλερ:
pHihFA8q8xI
d6PDlMggROA

Επίσης
ZOMG ΜΑΛΆΚΑ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΣ
Ngs4zbgdfUo

antimusic
18-08-2009, 02:19
βασισμένο σε/extended από

iNReejO7Zu8

Nodoordonotthereisnotry
18-08-2009, 12:17
#1 στην Αμερική, θα το δω!!!

freak brother
01-09-2009, 05:50
το ειδα και μαρεσε περναει μεσα απο το σαι φαι παρα πολλα μυνηματα για την μεταναστευση τον ρατσισμο κλπ .

cynic
04-09-2009, 22:58
Molis vgike sta nets

http://i30.tinypic.com/296f24x.jpg

District.9.R5.LiNE.XviD.1000th.RLS-DEViSE

Ingolemo
04-09-2009, 23:46
Nai alla hxos klassikos R5.

Na perimenoume allh kopia h vlepetai kietsi?

cynic
05-09-2009, 00:26
Me ligo scrolling pou kana kalos akougete se genikes grammes, ligo parapanw basso apo oti prepei exei.Klasika mp3 stereo.Episis exei srt me orismena simia pou milane oi exogiinoi.

antimusic
05-09-2009, 22:35
καλή κόπια, καλός ήχος.

ωραία ταινία, μέχρι κοντά στο φινάλε γαμάει κανονικά, εκεί γίνεται μια κλάσσικ αμερικανιά που έχει καταστρέψει ταινίες και ταινίες αλλά νταξ, ανάλογα πόσο ιδιότροποι είστε μπορεί και να μη σας φανεί καν μαλακία εκείνο το σημείο.

ωραίο, δείτε.

BURNIN AMBITION
06-09-2009, 00:21
vazw twra

BURNIN AMBITION
06-09-2009, 02:16
dunato

Ruthless
06-09-2009, 02:17
ΕΝΤΙΤ: Wrong topic, where is the delete button?

Parasight
13-09-2009, 20:01
καλή κόπια, καλός ήχος.

ωραία ταινία, μέχρι κοντά στο φινάλε γαμάει κανονικά, εκεί γίνεται μια κλάσσικ αμερικανιά που έχει καταστρέψει ταινίες και ταινίες αλλά νταξ, ανάλογα πόσο ιδιότροποι είστε μπορεί και να μη σας φανεί καν μαλακία εκείνο το σημείο.

ωραίο, δείτε.Συμφωνώ εν μέρει για το τέλος, αλλά δεν είμαι πολύ ιδιότροπος :P και συνολικά το λάτρεψα.
Γενικά, ταινία-εμπειρία. Μου πέρασε μια Cloverfield-ίστικη αισθητική, με τα εφέ να είναι κορυφαία. Θέλω οπωσδήποτε να το δω και σινεμά όταν έρθει.

Marillion
17-09-2009, 10:52
απίστευτη ταινιάρα. ότι ακριβώς έπρεπε να είναι η μούφα το τελευταίο τερμινεητορ. βέβαια συγκρίνετε budget και δείτε τι κατάφεραν οι μεν και τι οι δε. επίσης διαφωνώ για το τέλος 100%. ήταν το κατάλληλο αγχολυτικό.

η μάχη με το ρομπότ ρε πούστη!!!

πρωτότυπη η ιδέα για το fictional documentary και ακόμα πιο πρωτότυπο σενάριο. απλά εκπληκτικό, δείτε το όλοι ακόμα και αυτοί που έχουν ήδη άποψη επειδή την είδαμε εμείς οι ''ρηχοί''.

Harbinger of Death
17-09-2009, 12:30
πρωτότυπη η ιδέα για το fictional documentary ...

;

Marillion
17-09-2009, 12:55
ε ο τρόπος που είναι γυρισμένο ένα μέρος της ταινίας, με συνεντεύξεις και handheld camera. είναι πρωτότυπο και λειτουργεί καλά για action film αν μη τι άλλο.

antimusic
17-09-2009, 13:23
επίσης διαφωνώ για το τέλος 100%. ήταν το κατάλληλο αγχολυτικό.

το σημείο στο σπόιλερ σου εννοούσα,

με χάλασε το οτι ενώ ο τύπος είναι ένας φοβισμένος σκατιάρης σε όλη την ταινία (με αποκορύφωση το ε-ξαι-ρε-τι-κό σημείο που πουλάει τον τύπο και τον κλειδώνει έξω από την καταπακτή) ξαφνικά όχι μόνο παθαίνει την τυπική κρίση συνείδησης ωστε να γίνει καλός και αγαπητός στο κοινό (βλέπω ήδη τα production notes: "ADD MOAR REDEMPTION"), αλλά παίρνει και το mech για μια βόλτα και απ το πουθενά μαθαίνει να το χειρίζεται ωστε να κάνει τούμπες και να σπάει κεφάλια/πιάνει ρουκέτες στον αέρα. Μου θύμισε λίγο τους πρωτόγονους με τα αεροπλάνα στο battlefield earth να σου πω την αλήθεια, και αυτό δεν είναι ποτέ καλό.

και όλη η φάση με το ρομπότ ενώ ήταν από μόνη της άψογη, ήταν λίγο εκτός κλίματος σε σχέση με την ταινία ως εκείνη τη στιγμή. και πα στο διάλο, έχεις την ευκαιρία να βάλεις ένα ρομπότ που γαμάει στην ταινία σου, γιατί όχι, ε βρες κάποιον άλλο τρόπο να το χωρέσεις ρε γαμώτο, όχι έτσι φτηνιάρικα.

είπαμε, λεπτομέρειες, ιδιοτροπίες, αλλά στις καλές ταινίες γινόμαστε αυστηροί, έτσι δεν είναι;

Marillion
17-09-2009, 13:34
α τώρα κατάλαβα τι εννοούσες. ναι ψιλοσυμφωνώ, βλέπεις

έπρεπε να χωρέσει ένα καταιγιστικό action sequence κάπου και αναγκαστικά έγινε έτσι. πιστεύω πως ο τύπος μετανόησε επειδή είδε πως ο christopher (τι γαμάτο όνομα για το άλιεν btw) ενώ ήταν captive τον έσωσε χρησιμοποιώντας με κάποιο τρόπο το ρομπότ. λίγη ώρα αργότερα, τον βλέπεις έτοιμο να ξεφύγει, αλλά ακούει στα ηχεία πως θα τον σκοτώσουν oπότε η συνείδηση του, τον επέβαλλε να επιστρέψει αφού στην τελική ήταν καλούλης ρε. εμένα μου έκατσε πιο άκυρο στον αφρικανό που ήθελε να τους τρώει. τζήσους κραιστ. αλλα εντάξει συνολικά ήταν πταίσματα και στην τελική δεν πολυέριξαν το έργο.

Harbinger of Death
17-09-2009, 13:47
Συμφωνώ ότι ταιριάζει η handheld, η απορία μου ήταν στο "πρωτότυπο". Αλλά το έκαναν πολύ καλά, όντως.

Parasight
17-09-2009, 15:36
Γιατί δεν ήταν πρωτότυπο; Έχεις δει πολλές ταινίες με γκέτο εξωγήινων ή με εξωγήινα σκάφη που έρχονται ΟΧΙ πάνω από τη Νέα Υόρκη; :grin:

enitharmon
11-10-2009, 16:46
χτες βραδυ σινεμα

ωραια ταινια

Raven Lord
11-10-2009, 16:49
πολύ καλή

BunnyDee
14-10-2009, 22:57
Καλά ρε 'σεις, κι εδώ με τα εφέ κλπ ασχολείστε; Απογοητεύομαι...

Πέρασα καλά, πάντως, ωραία ιδέα και καλή εφαρμογή, αλλά τσατίζομαι λίγο που στη Ν. Αφρική όλα στο ρατσισμό τα γυρίζουν, τον Mandela μου μέσα...

Ingolemo
15-10-2009, 14:36
Καλά ρε 'σεις, κι εδώ με τα εφέ κλπ ασχολείστε; Απογοητεύομαι...

E opws kai na to kanoume ta efe ths tainias einai polu dunato shmeio, kai mena mou kane entypwsh to poso kala einai integrated sth tainia, logiko na asxoloumaste.

Πέρασα καλά, πάντως, ωραία ιδέα και καλή εφαρμογή, αλλά τσατίζομαι λίγο που στη Ν. Αφρική όλα στο ρατσισμό τα γυρίζουν, τον Mandela μου μέσα...

Kapoio logo parapanw tha xei kiautos gia na asxoleitai me tetoia themata, alla auto den leei kati gia thn tainia, den einai oti sto kruve kiolas to vasiko thema ths kai phgene na sto perasei plageiws :p

Ford Prefect
15-10-2009, 14:38
Πάρα πολύ καλή ταινία. Μου άρεσε και το τέλος.

Phantom Duck
22-11-2009, 15:45
ψψψψ εξαιρετική ταινία, την είδα χθες και bumpάρω για τους εν αγνοία.

Sotos_The_Tequiler
23-11-2009, 00:32
διάβαζοντας τα παραπάνω "ταινιάρα" κλπ κλπ και "δείτε το" κλπ κλπ
έκατσα κι εγώ να τη δω αλλά δε με τρέλανε ώστε να την πω ταινιάρα. Δεν το παίζω δύσκολος αλλά ίσως με προκαταβάλατε ότι θα δω τίποτα πολύ φοβερό κι ίσως γι'αυτό ξενέρωσα.
Όντως έχει κάποια μηνύματα πάντως

casshern
26-11-2009, 00:22
Η ταινία ήταν όπως πρέπει.

9/11

Shadowking
29-11-2009, 00:47
bump, σήμερα την είδα.
γ-ά-μ-η-σ-ε.

geologiko_karoto
29-11-2009, 03:00
τι ακριβώς γάμησε;
τι ήθελε να κάνει ο δημιουργός,μια ταινία-βίντεογκείμ,κοινωνικό σχόλιο,περιπέτεια με γκάου πίου σκοτώματα με άλιενς;

απεκεί κ πέρα το εκπληκτικό του θέματος είναι τα πρώτα λεπτά που ισοπεδώνουν το σύμπαν
αν κάποιος ζούσε αποκομμένος από τον κόσμο για πολύ καιρό και ξαφνικά έβλεπε όλο αυτό θα το πίστευε άνετα
φοβερά καλοφτιαγμένο

τα υπόλοιπα είναι μια μέτρια αμερικανιά

θα προτιμούσα εκεί που ψεκάζετε με το καύσιμο να προσβάλλετε από εξωγήινο ιό που θα κολλούσε όλη την ανθρωπότητα

Phantom Duck
29-11-2009, 03:18
η δράση κρατάει δέκα λεπτά να πούμε, πού τα είδες τα βιντεογκέημ και τα πίου πίου.

το ότι είναι αμερικανιά θεωρείται δεδομένο, εκτός κι αν είχε κανείς κάτι άλλο κατά νου όταν κατέβαζε το #1 του μποξ όφις.

BunnyDee
29-11-2009, 04:42
τα υπόλοιπα είναι μια μέτρια αμερικανιά
...Θα το αναφέρω αυτό σε ό,τι Νοτιαφρικάνους ξέρω, άσε που είμαι σίγουρη ότι θα το πάρουν για κομπλιμέντο! Ειδικά όταν το μεγαλύτερό μου κόλλημα με την ταινία (που, for the record, μ' άρεσε πολύ κατά τ' άλλα, ε) έχει να κάνει με το πόσο Afrikaans είναι...

antimusic
29-11-2009, 05:03
τι ακριβώς γάμησε;
τι ήθελε να κάνει ο δημιουργός,μια ταινία-βίντεογκείμ,κοινωνικό σχόλιο,περιπέτεια με γκάου πίου σκοτώματα με άλιενς;

γιατί άλλο tarkovsky, άλλο tartakovsky. :moutza:

wagneriandandy
29-11-2009, 14:52
Πολυ καλη ταινια και παρολο που οι εξωγηινοι εχουν φορεθει πολυ, αυτη καταφερε να πρωτοτυπησει. Ευτυχως γιατι δε θα το αντεχα μετα το ιματζιναριουμ να δω κι αλλη πιπα... Τα handcam κομματια ηταν υπεροχα και οπως προαναφερθηκε ηταν ακρως ρεαλιστικα. Η δραση ηταν τιμια για την ταινια και ο πρωταγωνιστης κλασικος βλαχος πητερ τζακσον πρωταγωνιστης στις καφριλες ταινιες του.

Dythor
03-12-2009, 02:01
Μα, γάμησε. Αρίστη χολιγουντιά.

Ingolemo
03-12-2009, 02:18
Μα, γάμησε. Αρίστη χολιγουντιά.

Nai, mono pou den exei kamia sxesh me xoligountia, kai san tainia kai san paragwgh.

Dythor
03-12-2009, 02:19
Τυφλός ()
Βλάκας ()

Τσεκ!

antimusic
03-12-2009, 02:45
dythor μη γίνεσαι ρεζίλι.

Dythor
03-12-2009, 03:49
Καλά, τι στον πούτσο ρε μαλάκα, οτιδήποτε δεν διαχωρίζει με μια παχιά γραμμή ΚΑΛΟΥΣ-ΚΑΚΟΥΣ και διαθέτει ένα πολιτικό spin δεν είναι χολιγουντιά; Δεν σας καταλαβαίνω.

Custom User
03-12-2009, 05:12
Ο μανιχαϊσμός ήταν γνωστικό θρήσκευμα του μεσανατολικού χώρου, που εμφανίστηκε τον 3ο αιώνα μ.Χ., με ηγήτορα τον Πέρση ευγενή και θρησκευτικό μεταρρυθμιστή Μάνη (216-277).

FIXXXER
03-12-2009, 08:12
Μερικα σχολια που βαριεμαι και να καθομαι να τα συζητησω, αλλα γενικα ξεκολλατε απο τα κλισε κολληματα και ολοι θα ειμαστε πιο ευτυχισμενοι. Ειτε ειναι Χολιγουντ, ειτε Μπολιγουντ, ειτε ελληνικη ταινια, ειτε "ευρωπαικος κινηματογραφος" ειτε το προτζεκτ ενος εφηβου που γυρισε μια ταινια με καμερα και μετα τη διαφημισε μεσω ιντερνετ και εβγαλε απιστευτα λεφτα με μολις 30000 δολλαρια εξοδα, ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ. Καθε ταινια κρινεται για αυτο που ειναι.

ΣΠΟΙΛΕΡΣ

Στα της ταινιας. Στην αρχη προφανως γουσταρα απειρα, ηταν επος η ταινια και με πολλαπλα νοηματα οπως ειπατε για ρατσιμο, μεταναστες, εμποριο οπλων, ποσο ζωα ειναι οι ανθρωποι κτλ. Μετα καπου πανω στη μια ωρα ενιωσα οτι κατι δεν παει καλα και οτι η ταινια πηγε να το χασει το παιχνιδι της ισορροπιας αναμεσα στο ανεγκεφαλο μπλοκμπαστερ και στην ανουσια δηθενια που μεχρι τοτε κερδιζε μονοτερμα κιολας, αλλα τελικα στο τελος ολα πηγαν καλα και δεν ειχαμε το υπερπληρες happy ending ουτε το ανουσιο ξενερωμα "πεθαινουν ολοι, κοιταχτε με, εκανα κατι διαφορετικο" . Μπορω να πω οτι αν θελεις σωνει και καλα να κανεις μια "καλη ταινια με εξωγηινους", τετοιες ιδεες ειναι παραπανω απο ευπροσδεκτες. Θα συμφωνησω με αντιμιουζικ λιγο για τη φαση με το ρομποτ, αλλα οχι επειδη τελικα γυρισε και ηταν καλος, αυτο ηταν απολυτα φυσιοογικο, ενας φλωρακος ηταν που καταλαβε μεσα στον πανικο οτι δεν προκειται και να τα καταφερει μονος του, αλλα γιατι απλα ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να εμαθε να χειριζεται το ρομποτ μεσα σε 2 λεπτα τοσο καλα που να κανει τα παντα τελεια. Αλλα ενταξει, το συγχωρουμε φανταζομαι.

Εχω και μια μικρη ενσταση για το οτι ενα σκαφος 780 τερρατονων αιωρουταν για 20 χρονια πανω απο την επιφανεια της γης με τη βαρυτητα να το αγνοει (εκτος κι αν θελουν να μας πουν οτι το σκαφος ειχε καυσιμα για να διατηρηθει ετσι για 20 χρονια αλλα οχι για να παει πισω, το οποιο τραβηγμενο φαινεται και παλι). Τελικο σχολιο, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι ειμαστε με τις γαριδες απο το πρωτο πενταλεπτο και θα ειμαστε και σε οποιοδηποτε σικουελ μπορει να υπαρξει (το θεωρω σιγουρο, δεν εχω τσεκαρει ακομα, τωρα θα το κανω) και μακαρι να καταστρεψουν ολη τη γη και να σκοτωσουν ολους τους ανθρωπους, αν και θα ειναι πολυ γλυκαναλατο happy ending.

ΥΓ1. Ειμαι ο μονος που καταλαβε σε ενα πικοσεκοντ οτι ο τυπος μετα το μαυρο σπρει θα γινοταν γαριδα?
ΥΓ2. Το μικρο το γαριδακι ποσο αξιαγαπητο ηταν? λολ

SpiritCrusher
03-12-2009, 13:34
Απλή περιέργεια, αλλά εκεί στο αμέρικα δεν έχετε σπόιλερ ταγκζ;

BunnyDee
03-12-2009, 15:05
Στο FIXXXER με ή χωρίς τα spoiler tags του:
ΥΓ1. Όχι βέβαια!
ΥΓ2. Σε οποιαδήποτε κλίμακα... ΠΟΛΥ! :D

Parasight
03-12-2009, 15:28
απλα ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να εμαθε να χειριζεται το ρομποτ μεσα σε 2 λεπτα τοσο καλα που να κανει τα παντα τελεια.Να στο πω κι εδώ ότι ΠΡΟΦΑΝΩΣ και ο τέλειος χειρισμός του εξωσκελετού δεν ήταν αποτέλεσμα διαβάσματος από το manual, αλλά η ενεργοποίησή του ήταν σε επίπεδο νευρικού συστήματος λόγω DNA.Επίσης, άκου "ρομπότ". Πώς φαίνεται ο αμόρφωτος περί sci-fi άθρωπας :P

BunnyDee
03-12-2009, 20:23
LOL! Όντως, όμως! :P

FIXXXER
04-12-2009, 04:00

Eιναι τραγικα κακογουστο το σποιλερ ταγκ οταν περιλαμβανει ολοκληρη κριτικη για ταινια κι οχι απλα μια φραση. Αλλα καντε οτι θελετε, δε με νοιαζει. Βλακειες λες Παρασαιτ, ακομα κι ετσι που ηταν, και παλι ειναι τραγικο το ποσο γρηγορα μπορεσε να μαθει να χειριζεται το ΡΟΜΠΟΤ. Το εδειξε ξεκαθαρα πως οτιδηποτε χειριζοταν ειτε ο ΣΙΧΑΜΕΝΟΣ βαν ντερ Βελγος ανυπαρκτος ειτε η μεγαλη γαριδα ειτε η μικρη γαριδα χρειαζοταν καθοδηγηση. Δηλαδη ο αλλος μπηκε στο μηχανημα αυτο που δεν ειναι ρομποτ αλλα ειναι κατι αλλο και περιμενουμε τον ειδικο στα σαιφαι να ερθει να μας δειξει τα φωτα οσον αφορα την ονομασια του γιατι εκτος απο ρογκενρολ ξερει και τα παντα για παντα οπως ο ιδιος εχει δηλωσει αλλωστε, και με τη μια μπορεσε να το κοντρολαρει τοσο τελεια που πηδουσε, εριχνε σφαιρες 242 διαφορετικων τυπων με ακριβεια 100% (μη σου πω και παραπανω), προστατευτε, ξεσκιζε, γαμουσε κι εδερνε κτλ. Ηταν τοσο καλα σχεδιασμενος ο εξωσκελετος αλλωστε, που για λιγες στιγμες τον μετετρεψε σε καλο ανθρωπο απο αρχιδι και τοτε λυπηθηκε την μεγαλη γαριδα τον Κριστοφερ. ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΡΑΣΑΙΤ ΝΑ ΠΟΥΜΕ.

freak brother
04-12-2009, 07:01
Μερικα σχολια που βαριεμαι και να καθομαι να τα συζητησω, αλλα γενικα ξεκολλατε απο τα κλισε κολληματα και ολοι θα ειμαστε πιο ευτυχισμενοι. Ειτε ειναι Χολιγουντ, ειτε Μπολιγουντ, ειτε ελληνικη ταινια, ειτε "ευρωπαικος κινηματογραφος" ειτε το προτζεκτ ενος εφηβου που γυρισε μια ταινια με καμερα και μετα τη διαφημισε μεσω ιντερνετ και εβγαλε απιστευτα λεφτα με μολις 30000 δολλαρια εξοδα, ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ. Καθε ταινια κρινεται για αυτο που ειναι.

ΣΠΟΙΛΕΡΣ

Στα της ταινιας. Στην αρχη προφανως γουσταρα απειρα, ηταν επος η ταινια και με πολλαπλα νοηματα οπως ειπατε για ρατσιμο, μεταναστες, εμποριο οπλων, ποσο ζωα ειναι οι ανθρωποι κτλ. Μετα καπου πανω στη μια ωρα ενιωσα οτι κατι δεν παει καλα και οτι η ταινια πηγε να το χασει το παιχνιδι της ισορροπιας αναμεσα στο ανεγκεφαλο μπλοκμπαστερ και στην ανουσια δηθενια που μεχρι τοτε κερδιζε μονοτερμα κιολας, αλλα τελικα στο τελος ολα πηγαν καλα και δεν ειχαμε το υπερπληρες happy ending ουτε το ανουσιο ξενερωμα "πεθαινουν ολοι, κοιταχτε με, εκανα κατι διαφορετικο" . Μπορω να πω οτι αν θελεις σωνει και καλα να κανεις μια "καλη ταινια με εξωγηινους", τετοιες ιδεες ειναι παραπανω απο ευπροσδεκτες. Θα συμφωνησω με αντιμιουζικ λιγο για τη φαση με το ρομποτ, αλλα οχι επειδη τελικα γυρισε και ηταν καλος, αυτο ηταν απολυτα φυσιοογικο, ενας φλωρακος ηταν που καταλαβε μεσα στον πανικο οτι δεν προκειται και να τα καταφερει μονος του, αλλα γιατι απλα ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να εμαθε να χειριζεται το ρομποτ μεσα σε 2 λεπτα τοσο καλα που να κανει τα παντα τελεια. Αλλα ενταξει, το συγχωρουμε φανταζομαι.

Εχω και μια μικρη ενσταση για το οτι ενα σκαφος 780 τερρατονων αιωρουταν για 20 χρονια πανω απο την επιφανεια της γης με τη βαρυτητα να το αγνοει (εκτος κι αν θελουν να μας πουν οτι το σκαφος ειχε καυσιμα για να διατηρηθει ετσι για 20 χρονια αλλα οχι για να παει πισω, το οποιο τραβηγμενο φαινεται και παλι). Τελικο σχολιο, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι ειμαστε με τις γαριδες απο το πρωτο πενταλεπτο και θα ειμαστε και σε οποιοδηποτε σικουελ μπορει να υπαρξει (το θεωρω σιγουρο, δεν εχω τσεκαρει ακομα, τωρα θα το κανω) και μακαρι να καταστρεψουν ολη τη γη και να σκοτωσουν ολους τους ανθρωπους, αν και θα ειναι πολυ γλυκαναλατο happy ending.

ΥΓ1. Ειμαι ο μονος που καταλαβε σε ενα πικοσεκοντ οτι ο τυπος μετα το μαυρο σπρει θα γινοταν γαριδα?
ΥΓ2. Το μικρο το γαριδακι ποσο αξιαγαπητο ηταν? λολ

το ρομποτ εγω καταλαβα οτι το χειριζονταν με το μυαλο πως ειναι τα ρομποκινετικς.

α ειδα οτι απαντησε πολυ σωστα ο παρασαιτ απο πανω.

Parasight
04-12-2009, 10:22

Eιναι τραγικα κακογουστο το σποιλερ ταγκ οταν περιλαμβανει ολοκληρη κριτικη για ταινια κι οχι απλα μια φραση. Αλλα καντε οτι θελετε, δε με νοιαζει. Βλακειες λες Παρασαιτ, ακομα κι ετσι που ηταν, και παλι ειναι τραγικο το ποσο γρηγορα μπορεσε να μαθει να χειριζεται το ΡΟΜΠΟΤ. Το εδειξε ξεκαθαρα πως οτιδηποτε χειριζοταν ειτε ο ΣΙΧΑΜΕΝΟΣ βαν ντερ Βελγος ανυπαρκτος ειτε η μεγαλη γαριδα ειτε η μικρη γαριδα χρειαζοταν καθοδηγηση. Δηλαδη ο αλλος μπηκε στο μηχανημα αυτο που δεν ειναι ρομποτ αλλα ειναι κατι αλλο και περιμενουμε τον ειδικο στα σαιφαι να ερθει να μας δειξει τα φωτα οσον αφορα την ονομασια του γιατι εκτος απο ρογκενρολ ξερει και τα παντα για παντα οπως ο ιδιος εχει δηλωσει αλλωστε, και με τη μια μπορεσε να το κοντρολαρει τοσο τελεια που πηδουσε, εριχνε σφαιρες 242 διαφορετικων τυπων με ακριβεια 100% (μη σου πω και παραπανω), προστατευτε, ξεσκιζε, γαμουσε κι εδερνε κτλ. Ηταν τοσο καλα σχεδιασμενος ο εξωσκελετος αλλωστε, που για λιγες στιγμες τον μετετρεψε σε καλο ανθρωπο απο αρχιδι και τοτε λυπηθηκε την μεγαλη γαριδα τον Κριστοφερ. ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΡΑΣΑΙΤ ΝΑ ΠΟΥΜΕ. Μπορείς να επαναλάβεις γιατί δεν πρόσεχα;

Και μετά πήγαινε να γράψεις και στο live report των Melvins τη γνώμη σου.

FIXXXER
04-12-2009, 12:02
Ναι, που λες λοιπον δεν εχει πλακα να αντιδρας απλα για να αντιδρας

Harbinger of Death
04-12-2009, 16:33
ΕΞΟΣΚΕΛΕΤΟΝ μάνα μου. Καλά λέει το παιδί.

Κατά τα άλλα συμφωνώ με το Φίξερ, και νομίζω πως η ταινία ξέφυγε αρκούντως από την αμερικανιά (Ντάιθορ), και γενικά ήταν τόσο καλοφτιαγμένη που της συγχωρούμε τα λίγα της μελανά σημεία. Είχε κορυφαίες φάσεις.

BunnyDee
05-12-2009, 08:07
Μια απορία μόνο εντωμεταξύ, σόρι, άσχετο, πάνω σ' αυτά που είπε ο FIXXXER... Ο 'Βαν Ντερ Βέλγος' ποιός ήταν, γιατί δεν τόπιασα...

MaX Payne
05-12-2009, 14:45
ο μαλακας ο πρωταγωνιστης ητανε ο βαν ντερ βελγος

BunnyDee
05-12-2009, 16:19
Νοτιαφρικάνος ήταν, Ολλανδική-Βρετανική αποικία που έχουν ένα κάτι Ολλανδικό στην Αγγλική προφορά τους. Και τους κοροϊδεύουμε γι' αυτό.

FIXXXER
05-12-2009, 22:45
πιο πολυ ηθελα να τονισω το ανυπαρκτος

Parasight
06-12-2009, 00:00
Έπρεπε να πάρουν τον Σταλόνε σ'αυτόν το ρόλο για να απογειωθεί η ταινία.

Esteban
14-12-2009, 13:15
Γιατί ρε, καλά έπαιζε το τυπάκι στην αρχή. Σε έκανε να τον αντιπαθείς από τις πρώτες ατάκες, για να φανεί η τραγική ειρωνία όταν
άρχισε να μεταλλάσεται

Η ταινία σε κράταγε και επιτέλους βλέπουμε ταινία ΕΦ με εξωγήινα όντα όπου υπάρχει μια υποτυπώδης ανάπτυξη χαρακτήρων εκτός από το πιου πιου.

Harbinger of Death
14-12-2009, 19:14
Γαμάτος ήταν ο Βαν. Ακριβώς επειδή δεν ήταν εντυπωσιακός κι εφετζής. Ήταν ένας ρατσιστής υπάλληλος γραφείου που βρέθηκε σε μια εξωφρενική κατάσταση, και έπαιζε ακριβώς έτσι.

Drumsick
02-01-2010, 11:27
Πολύ καλό. Εξαιρετική ατμόσφαιρα.

FIXXXER
02-01-2010, 12:25
Παρεπιπτοντως δεν ειπα οτι δεν επαιζε καλα ο Βελγος, ειπα οτι ηταν ανυπαρκτος, αυτα προς κυριο Παρασαιτ που πεταει τις χαριτωμενες εξυπναδουλες του

Parasight
02-01-2010, 12:30
Παρεπιπτοντως δεν ειπα οτι δεν επαιζε καλα ο Βελγος, ειπα οτι ηταν ανυπαρκτοςΚαι αυτό σαφώς και βγάζει ξεκάθαρο νόημα.

FIXXXER
02-01-2010, 13:05
Γτπ ρε παιδι μου, σπαστικος, βλακας. Για τον χαρακτηρα εννοουσα (για να λεω Βελγος, ασε που δεν το πετυχα τελικα).

BunnyDee
02-01-2010, 14:05
Η άποψή μου είναι ότι επίτηδες πήγαινε να βγάλει αυτή την εντύπωση, δεν ξέρω αν ήταν το casting ή η ηθοποιία που έφταιγε (ή και τα δύο) αλλά έκανε ωραία αντίθεση μετά που σε ένοιαζε για την πάρτη του, όταν... γινόταν shrimp κλπ, παρόλο που δεν τον πήγαινες μία ως τότε, και είχε φερθεί και σα μλκς, και βασικά... όπως φέρονταν όλοι οι άλλοι άνθρωποι αλλά ήταν μλκς στα μάτια σου anyway.

Dragonlord
02-01-2010, 19:26
Ωραίο ήταν, αν και με κούρασε λίγο.
Γι'αυτό που λέτε πάντως για το τέλος, εντάξει, η ταινία είχε κενά από την αρχή μέχρι το τέλος, πχ αν είναι δυνατόν μέσα σε μία έκταση με 1-2 δις εξωγήινους (ή κάτι τέτοιο) να πηγαίνουν πόρτα-πόρτα για υπογραφές, ή μετά όταν τον κυνηγούσαν να πέσει στο σπίτι όπου του έπεσε το υγρό. Με αυτή τη λογική, όχι, δε μου φάνηκε καθόλου περίεργο που ήξερε να δουλεύει το "ρομπότ" ή που άλλαξε γνώμη και γύρισε, είχα συνηθίσει τα κενά από πιο πριν. Συν ότι για το πρώτο, φαίνεται ότι έχουν συνδεθεί βιολογικά με το μηχάνημα (όταν χτυπούν το μηχάνημα πονάει και ο ίδιος, και στο τέλος βγαίνει πολύ χτυπημένος όταν καταρρέει και το ρομπότ) οπότε μάλλον είναι σα να χειρίζεται απλά το σώμα του και για το δεύτερο, ε, ήταν ηλίθιος, όχι κακός, αλλά και τον έχουν προδώσει όλοι, δεν έχει κάποια ελπίδα να ξεφύγει - για να μην πω ότι η μόνη του ελπίδα είναι να φύγει ο εξωγήινος.

Raven Lord
03-01-2010, 07:20
Ωραίο ήταν, αν και με κούρασε λίγο.
μέσα σε μία έκταση με 1-2 δις εξωγήινους (ή κάτι τέτοιο)

νομίζω ότι ήταν 1-2 μύρια, όχι δις.

Dragonlord
03-01-2010, 12:34
Ναι, παίζει, αλλά και πάλι, σα να μιλάμε για τη μισή Αθήνα. Λοιπόν, άλλο πολύ λολ ανεξήγητο που θυμήθηκα:
Ο τύπος είχε μαζί του κινητό, το είχε ανοιχτό συνέχεια, ήξεραν το νούμερο, αλλά για κάποιο λόγο μπορούσαν να εντοπίσουν τη θέση του μόνο όταν μίλαγε και γι'αυτό παρακολουθούσαν όσο μίλαγε με τη γυναίκα του. Και μετά σας πείραξε το πώς έμαθε να χειρίζεται το ρομπότ.

Phoebus
04-01-2010, 07:47
Μόλις το είδα και γω. Δε μπορώ να πω ότι μου φάνηκε ρεαλιστικό, ούτε με πραγματική ούτε με sci-fi προοπτική, σε καμία περίπτωση... και δεν έχει να κάνει με το "πως έμαθε να χρησιμοποιεί το mech".

ΟΜΩΣ

το διασκέδασα. Άντε να βγει το District 10 να γουστάρουμε.

Pinatero
03-03-2010, 09:40
μαλακιαρα τελικα. νταξ εχουμε δει και χειροτερα, αλλα μαλακιαρα

BunnyDee
04-03-2010, 16:29
Errr... Δικαιολογήστε την άποψή σας, παρακαλώ. Όχι τίποτ' άλλο, αλλά δεν πιάνω γιατί να φάνηκε 'μαλακιάρα' σε κάποιον, που γενικά 'βλέπει τέτοιες ταινίες'. Εκτός αν δεν.

Pinatero
04-03-2010, 20:50
μωρε απ'ολα βλεπω, μεχρι και Τζουλια.
απλα νταξ, σεναριακα η ιδεα ηταν ωραια, αλλα η ταινια δεν αγγιξε καθολου στη δικια μου αντιληψη το καλη ταινια, σιγουρα εχω δει χειροτερες και υπαρχουν μυριαδες χειροτερες ταινιες που θα μπορουσες να αποφυγεις να δεις, αλλα μπορω να το διορθωσω αυτο που ειπα πριν, με το καλη μαλακιάρα

Parasight
05-03-2010, 12:30
Οπότε δίκαια θα κονταροχτυπηθούν τα "Avatar" και "The Hurt Locker" για ταινίες της χρονιάς ε; :P

BunnyDee
05-03-2010, 14:06
:headbang:

antimusic
05-03-2010, 14:46
ωραίο το the hurt locker.

Parasight
07-03-2010, 19:05
Χμμ. Για συγκεκριμένο κοινό όμως, πιστεύω.

carheart
08-03-2010, 03:03
H ταινία είναι καθαρά συμβολική και θέλησε απλά να περάσει τα κοινωνικά μηνύματα που σας είπε ο Φίξξξερ, συν μερικά άλλα περι έννοιας της ιδιοκτησίας κτλ.. Κυρίως θέλησε να θίξει την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, τον ιμπεριαλισμό, τον υποδαυλισμό της ηθικής έναντι του οικονομικού συμφέροντος, τα εκάστοτε ανθρώπινα όρια του καθενός για την παραχώρηση εδαφών, τα εγκλήματα που προκαλούνται από την φτώχεια και όλα όλα αυτά. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που στην αρχή έδειχνε μελαμψούς τύπους -κατεξοχήν θύματα ανάλογων επιθέσεων- να εκφράζουν επιθετικότατες και ρατσιστικότατες αντιλήψεις. Οπότε κανείς δεν δίνει στα αλήθεια σημασία στο πως έμαθε να χειρίζεται ρομπότ σε τρία λεπτά και γιατί δεν τον εντόπισε η CIA. Η καφκική μεταμόρφωση και οι προεκτάσεις της εκφράστηκαν ωραία, και η ροή των γεγονότων ήταν ώριμη και καθόλου κουραστική. Φοβερή ιδέα που ο πρωταγωνιστής ήταν ένας μικρομαλακάκος που του ανατέθηκε ρουσφετικά μια τόσο μεγάλη δουλειά. Η ταινία διδάσκει το πόσο διαφορετικά αντιδράει ο άνθρωπος όταν συμβαίνει σε Εκείνον κάτι που όταν συμβαίνει στους Άλλοι είναι εξαιρετικά φυσιολογικό, normal, "ε και τι να κάνουμε τώρα".

Το πρόβλημα είναι πως όλα όσα λέει είναι στη σφαίρα των Δεδομένων Πραγμάτων, και μπλέκει τόσσα θέματα που καταλήγει απλά να αποτελεί μια αναφορά των "μηνυμάτων" που θέλει να περάσει, με ολίγη από καλά εφφέ και τίποτα παραπάνω. Από την άλλη, απευθύνεται στον μέσο Αμερικάνο, στους τυπάδες που χαράκωσαν την δασκάλα στα Χανιά, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να το κατηγορήσω στα αλήθεια. Μου άρεσε δέκα φορές περισσότερο από το απαράδεκταρ, αλλά και πάλι νιώθω πως δεν θα το μνημόνευα.

Αν αρχίσουν δε και τα sequels/prequels είναι βέβαιο πως θα εστιάσουν στο εφετζίδικο, και θα μας διδάξουν δια της επανάληψης πόσο πανεύκολο είναι να πατιάσεις μια ωραία ιδέα, βλέπε μάτριξ, κλπ.

Deggial
16-04-2010, 02:46
Το πρόβλημα με την ταινία είναι πως ό,τι έχει να θίξει βρίσκεται στα περίπου ~40 πρώτα λεπτά της ταινίας, όσο ακόμη παρουσιάζει τις συνθήκες στις οποίες ζουν οι πρόσφυγες εξωγήινοι, τις προκαταλήψεις του υπόλοιπου πληθυσμού, κλπ, κλπ.

Από το turning point και έπειτα, όπου στην ουσία "μπαίνει" το σενάριο, αφ' ενός τελειώνει και ο όποιος κοινωνικός σχολιασμός, αφ' ετέρου το σενάριο γίνεται άμεσα προβλέψιμο και χιλιοπαιγμένο. Ακόμη χειρότερα, η ταινία αποτυγχάνει να εμβαθύνει στις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των πρωταγωνιστών και κατ' επέκταση οι (αναμενόμενες στον θεατή που έχει ξαναδεί το σενάριο σε πολλές άλλες ταινίες) πράξεις των χαρακτήρων ασύνδετες με τα κίνητρα τους. Από τη στιγμή που ξεκινά η "πραγματική" ταινία δεν έχει πλέον τίποτε καινούργιο να θίξει ή να δείξει.

Τα plot holes που αναφέρθηκαν στο thread δε με ενόχλησαν. Έτσι κι αλλιώς, είναι λογικό το σενάριο να κάνει κάποιες παραδοχές (ακόμη και σε βασικούς φυσικούς κανόνες) εάν αυτές διευκολύνουν την παρουσίαση της βασικής ιδέας. Αλλά είναι πολύ κρίμα που από το πολύ καλό αρχικό mockumentary που δημιουργεί τόσες προοπτικές για την συνέχεια της ιστορίας, τελικά καταλήγει σε αυτό το κλισαρισμένο και άψυχο σενάριο... όλες οι έξυπνες ιδέες τους τέλειωσαν μετά τα πρώτα 40 λεπτά.

BunnyDee
16-04-2010, 14:35
Χμμμ, πολύ ενδιαφέρουσα η οπτική του Deggial (υποψιάζομαι ότι το Spider Jerusalem avatar φταίει, επεκτείνει το πνεύμα κτλ :P).
Δεν το είχα σκεφτεί έτσι, ομολογώ, αν και απ' την αρχή κάτι μου έφταιγε και δε μπορούσα να το κάνω pinpoint επακριβώς. Μάλλον είχαν μονοπωλήσει την προσοχή μου το ότι, όντως, καλά το πάνε στην αρχή, κι ότι είναι ενδιαφέρων, και όχι cliché, χαρακτήρας ο Wikus.

Το plot από 'κει και πέρα, και μετά το πρωταρχικό αλληγορικό αποτέτοιο μέσω του οποίου κάνουν (πολύ ωραία κιόλας - μάλλον γιαυτό τους 'πρόσεξε' κι ο Peter Kiwi) τον κοινωνικό σχολιασμό τους, είναι εντελώς 'απλά ένα τυπικό sci fi τεχνασματάκι' μέσω του οποίου καταφέρνουν να φουσκώσουν την ταινία έτσι ώστε να γίνει μεγέθους που μπορεί να κυκλοφορήσει σε αίθουσες...

rudie
16-04-2010, 18:51
wraia idea, wraio treiler, malakia omws telika.