View Full Version : Dodheimsgard---666 International
blackmetalanthem
04-08-2009, 19:05
http://www.swedrock.se/img/covers/Dodheimsgard-666International.jpg
1. Shiva-Interfere 09:10
2. Ion Storm 04:20
3. Carpet Bombing 02:25
4. Regno Potiri 10:19
5. Final Conquest 05:59
6. Logic 00:59
7. Sonar Bliss 07:39
8. Magic 01:43
9. Completion 06:28
66. Hidden Track 01:26
Κατ'αρχάς καλώς ήρθα (πρώτο post και new member γαρ).Το ακόλουθο review -καθότι πρόκειται για δίσκο 10ετίας πλέον- το κάνω αφενός γιατί μόλις πριν απο 2 μήνες παροτρύνθηκα να τον ακούσω και (κυρίως) αφετέρου γιατί τον θεωρώ απίστευτα υπερεκτιμημένο τουλάχιστον συγκριτικά με την επόμενη δουλειά της μπάντας.
Προκαταβολικά,όποια διαφωνία (και οχι χουλιγκανίστικα σχόλια) καλοδεχούμενη...Και παρασυνθήματος αφετηρία λοιπόν...Θεωρήθηκε post black metal αριστούργημα άκουγα,έσπασε στεγανά άκουγα,αρνήθηκε να συμβιβαστεί με την μέχρι τότε black metal λογική στην σύνθεση-ενορχήστρωση άκουγα.Μέχρι που άκουσα το δίσκο καθαυτόν.
1) Συνθέσεις ατάκτως ερριμμένες που ενώ προσπαθούν να δείξουν πολύπλοκες κα ψαγμένες-ψαρωτικές το μόνο που καταφέρνουν ειναι να κούρασουν με την σχεδόν πατνελή απουσία refrain.Εν ολίγοις δεν είσαι "προχώ΄ όταν απλά δεν ξέρεις πότε να βάλεις τελεία κα να προχωρήσεις στο επόμενο τραγουδι...
2) μουσική κρίση ταυτότητας:η μπάντα,σε πλήρη αντίθεση με το πολύ πιο ισορροπημένο και πιο ώριμο (και ΣΙΓΟΥΡΑ πιο black metal) συνθετικό προσωπο του supervillain outcast (το οποίο και θεωρώ ΑΡΙΣΤΟΎΡΓΗΜΑ),δεν μπορεί να κατασταλάξει στο τι ακριβώς θέλει να παίξει και μπλέκει heavy metal (γιατι περι αυτού πρόκειται) με electronica του φτωχού και 3,5 μετρημένα black metal riffs.
3)Ο aldrahn προσπαθεί,αλλά η επιτηδευμένη παράνοια του:"κοιτάξτε παιρνω ναρκωτικα!" σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν σωνει ΚΑΜΙΑ κατάσταση.Ανώριμη ερμηνεία,καμία σχέση με τη δουλειά του στους thorns,που κι εκεί νικιέται κατα κράτος απ τον satyr,και σιγουρα χαοτικά υπολειπόμενος της ΦΩΝΑΡΑΣ του kvohst.Απόδειξη αυτου το ότι οι dhg δεν έκαναν live την περίοδο του aldrahn ή έκαναν πολυ λίγα για τα οποία μάλλον δεν υπάρχει οπτικό ντοκουμέντο.Διαψευστε με παρακαλω.Αυτά
Aπλά εκνευρίζομαι με το ότι παίρνει αυτός ο δίσκος όλα τα εύσημα κι όχι ο τελευταίος που ειναι και το-σε όλους τους τομείς- αδιαμφισβήτητο peak τους
Djerdjelesh
04-08-2009, 19:22
λολ
12 stars circle your brow
04-08-2009, 19:36
...
blackmetalanthem
04-08-2009, 20:15
giati tetoia sxolia dld???
epixeirhmata re paidia...
12 stars circle your brow
04-08-2009, 20:25
Αν η πρώτη σου επαφή με DHG ήταν το Supervillain και αν υποθέσουμε ότι το 666 το έχεις ακούσει λίγο ή όταν έπαιζες wow, ΙΣΩΣ μπορούμε όλοι εμείς εδώ στο electric requiem να δεχτούμε όσα λες για ένα εικοσιτετράωρο ακόμα, μέσα σ'αυτό το εικοσιτετράωρο θα κάνεις στον εαυτό σου πλύση εγκεφάλου ακούγοντας το 666 ωσπου στο τέλος θα έρθεις να κάνεις edit ή ακόμα πιο ηρωικά καινούριο ποστ λέγοντας την πραγματική Α Λ Η Θ Ε Ι Α.
Το 666 είναι ότι πιο καλό έβγαλαν οι DHG έως τώρα ίσως (άσχετα αν εμένα αγαπημένο μου είναι το Monumental Possession, lol!). Εδώ θα βγει ο καρχαρτ να πει ότι λέω μαλακίες, ο ikonoklast ίσως κράξει επίσημα τον ήχο του άλμπουμ και ο wom ποστάρει κανάν αλγόριθμο που θα καταλάβουν ΛΙΓΟΙ.
Ο φθόγγος έτσι κι αλλιώς δεν πολυγουστάρει.
blackmetalanthem
04-08-2009, 20:31
η πρώτη μου επαφή με dhg είναι το supervillain,true, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν κατέβασα δισκογραφία μετά..Ϊσως αν τραγούδαγε ο kvohst στο 666 να ήταν κάπως καλύτερα τα πράγματα...δεν είναι κακός δίσκος,απλά κατ εμέ είναι πολύ χειροτερος του τελευταίου
το monumental ας ασ πουμε ειναι πολυ πιο τίμιο ώντας σκέτος χαβαλές...
Entrancemperium
04-08-2009, 20:46
Εγώ το χω ρίξει στο ΗΕart Of The Ages από το πρωί, βαριέμαι να διαβάζω posts αλλά ετούτο το ατάκ από fakes καταντάει ολίγον τι βλάσφημον και κουραστικόν!
Εγώ αγαπάω το Kronet και το έχω ματαπεί πολλάκις εδώ μέσα, ενώ κουτουλάω την κεφάλα μου στον τοίχο κάθε φορά που ακούω Regno Potiriα (sic) και Sonar Bliss και Shiva και κάααααααααααατσε ρε τι κάθομαι και εξηγώ καλοκαιριάτικα; Δεν τίθεται θέμα κουβέντας για Aldrahn στο 666 (και είμαι από αυτούς που στο Thorns αγαπάνε πιο πολύ τα κομμάτια με το Satyr προσοχή ΟΧΙ την ερμηνεία του Satyr έναντι του Aldrahn, απλά τα κομμάτια στα οποία συμμετέχει ο Aldrahn) είναι η απόλυτη black metal ερμηνεία είναι το απόλυτο και μοναδικό προοδευτικό bm album εκείνης της εποχής (καλά είχε και παρέα αλλά είναι μια κλίμακα πάνω από τα υπόλοιπα) και μάλλον το συνοθήλευμα και τα ημιτελή να τα κρατήσεις για το Supervillain μάλλον! Και ναι ο Kvohst είναι φωνάρα, ερμηνευτής, αλλά δε σώζει το Supervillain (άποψις μου, όπως το ίδιο ισχύει και για το <code>).
Oπότε εγώ απλά περιμένω να φανερώσεις τη φατσούλα σου αγαπητό fake, γιατί η λογική λέει ότι νοήμων και ακούων bmetaller αποκλείεται να έχει γράψει αυτές τις αράδες στην κορφή της σελίδας!
Wotan's Return
blackmetalanthem
04-08-2009, 20:55
ΕΛΕΟΣ!!!Τοση κλειστομυαλιά???δηλ αμα διαφωνεί κάποιος με την ερμηνεία κάποιου σημαίνει fake?
και ξαναγραφω οτι οδίσκος δεν είναι μαλακία απλά τον βρίσκω (πολύ ειναι η αλήθεια) χειρότερο απ το τελευταίο
όσο για το kronet ειναι μια χαρα για τη εποχή του δεν είπα τίποτα...
αυτέσ οι λογικές το "δεν δέχομαι αντίλογο" ειναι πολυ στερεότυπο και μεταλ χαμερ
Τι άλλο θα ακούσουμε εδω περα; Δηλαδή ρε φίλε έκανες account για να κράξεις το 666 και να μας δειξεις το φως το αληθινό; Η σύγκριση Aldrahn και Kvohst είναι εξ ορισμού άτοπη. Ο Kvohst ειναι ένας πάρα πολυ καλός τραγουδιστής, ο Aldrahn είναι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΡΠΗΝΕΥΤΗΣ. Δεν τραγουδάει απλα. Γινεται το τραγουδι. Τωρα αν εσυ βρισκεις τις συνθέσεις του 666 "ατάκτως εριμμένες", τι να σου πω; Απουσία ρεφρεν λεει! Γελάω. Έχεις ξαναακούσει σοβαρό black metal δίσκο ή η επαφή σου με το είδος είναι οι Dimmu Borgir και οι γιοι του βορειου σκοτους; Μου βγήκε λιγο η κακία αλλα το post σου είναι καπως... Ξαναβάζω τωρα 666 να ηρεμήσω.
Parasight
04-08-2009, 21:02
Προβλέπονται τρελά γλέντια στο topic. Πού να μπούνε καρχάρτιδες, ικονοκλάστιδες, λόκιδες και δεν ξέρω ποιοι άλλοι.
edit on topic:
Ρε παλουκάρι, άκουσες το 666 εν έτει 2009 και έχεις το θράσος να το κρίνεις. Το 1999 πόσων ετών ήσουν; Τι άκουγες τότε; Γενικά πού βρισκόταν η μουσική (και δη το νορβηγικό ΒΜ) τότε; Ίσως, απαντώντας σ'αυτές τις ερωτησούλες, καταλάβεις γιατί παραμιλούσε όλος ο κόσμος τότε και έλεγε για γκρεμίσματα στεγανών κλπ. Και εγώ, για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω εντρυφήσει στο είδος παρά μόνο στα βασικά, και παρ'όλα αυτά το 666 με έκανε να προσκυνάω. Να λοιπόν που όντως έσπασε στεγανά. Έκανε ως και ανθρώπους ψιλοάσχετους με τον ήχο να το λατρέψουν.
Όλα αυτά αν δεν είσαι fake, γιατί αν είσαι, είσαι μεγάλος γκαραγκιόζης. Χμμ βασικά αυτό είσαι έτσι κι αλλιώς.
FIREWIND
04-08-2009, 21:04
kala file blackmetalanthem to exases kapou!(sory kiolas)alla den paizei sygrisi ton dyo album.to 666 einai apo ta kalitera cds tou black metal kai tis mousikis genikotera...oso gia ta fonitika.....ti na po....xanaakouse to!!!!ayto den simainei oti prepei na paisoume pano sou kai na se fame(gia tous ypoloipous to leo).i apopsi sou einai.leipei sebasmos apo edo mesa!
blackmetalanthem
04-08-2009, 21:07
οκ με το μαλακό και το όπλο στο τραπέζι να το βλέπω...δεν έχω κατ αναγκη πρόbλημα με την απουσία refrain ,εχω όμως με την επιτηδευμενη απουσία refrain..."Επαγγελματικός αυθορμητισμός" λέγεται...και εκεί που φαίνεται καλύτερα ειναι σίγουρα στους στίχους...
blackmetalanthem
04-08-2009, 21:26
Προβλέπονται τρελά γλέντια στο topic. Πού να μπούνε καρχάρτιδες, ικονοκλάστιδες, λόκιδες και δεν ξέρω ποιοι άλλοι.
edit on topic:
Ρε παλουκάρι, άκουσες το 666 εν έτει 2009 και έχεις το θράσος να το κρίνεις. Το 1999 πόσων ετών ήσουν; Τι άκουγες τότε; Γενικά πού βρισκόταν η μουσική (και δη το νορβηγικό ΒΜ) τότε; Ίσως, απαντώντας σ'αυτές τις ερωτησούλες, καταλάβεις γιατί παραμιλούσε όλος ο κόσμος τότε και έλεγε για γκρεμίσματα στεγανών κλπ. Και εγώ, για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω εντρυφήσει στο είδος παρά μόνο στα βασικά, και παρ'όλα αυτά το 666 με έκανε να προσκυνάω. Να λοιπόν που όντως έσπασε στεγανά. Έκανε ως και ανθρώπους ψιλοάσχετους με τον ήχο να το λατρέψουν.
Όλα αυτά αν δεν είσαι fake, γιατί αν είσαι, είσαι μεγάλος γκαραγκιόζης. Χμμ βασικά αυτό είσαι έτσι κι αλλιώς.
αν γενικότερα μιλάς με τέτοια ανοιχτομυαλια ξαναβάλε τα στεγανά...σου πάνε μια κουκλα σε κάνουν...λιγη ΜΟΥΣΙΚΗ συζητηση παίδες!!!
Πώς νιώθεις που είσαι ο μοναδικός άνθρωπος στον πλανήτη που δεν αποθεώνει αυτό το μνημείο? Μικρός θαύμαζες τον Αλέφαντο? Μίλησέ μας για σένα... μην τα κρατάς μέσα σου...
irreligious
04-08-2009, 23:50
kala file blackmetalanthem to exases kapou!(sory kiolas)alla den paizei sygrisi ton dyo album.to 666 einai apo ta kalitera cds tou black metal kai tis mousikis genikotera...oso gia ta fonitika.....ti na po....xanaakouse to!!!!ayto den simainei oti prepei na paisoume pano sou kai na se fame(gia tous ypoloipous to leo).i apopsi sou einai.leipei sebasmos apo edo mesa!
από όλα τα φεϊκ αυτό είναι το αγαπημένο μου.
blackmetalanthem
04-08-2009, 23:52
εγώ το μονο που είπα ειναι ότι θέλω επιχειρήματα για το αντίθετο όσων γράφω....Και εσείσ το μονο που κάνετε ειναι να λέτε εξυπνάδες ...και δεν έχετε και χιουμορ παναθεμά σας...
phthoggon
05-08-2009, 00:14
έλα τώρα, κάνετε οι περισσότεροι σα να πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν 18χρονοι ξέρω γω. Παιδιά (στους νουμπάδες αναφέρομαι) μην παίρνετε στα σοβαρά οποιονδήποτε με παραπάνω από 2000 πόστ εδώ πέρα! Τέλοσπάντων, μια χαρά λογικό μου φαίνεται να έρχεται κάποιος εν έτει 2009 και να έχει μία τέτοια άποψη για το δίσκο, σκεφτείτε απλά ποια είναι τα ακούσματα τους πλέον και ποια είχαμε εμείς το 1999 που το ακούσαμε όταν βγήκε, χωρίς ίντερνετ, με μοναδική πηγή ενημέρωσης τα δεκάρια του χάμερ και τα ριβιού από παντού που το είχαν βγάλει το μέλλον της μουσικής και τα λοιπά, τα έχω ξαναπεί. Προσωπικά όταν το είχα ακούσει δεν είχα ξανασυναντήσει κάτι τέτοιο σαν αυτό ξανά, και ήταν ένα σοκ όπως και να το κάνουμε. Για πολλούς από εμάς άλλωστε ήταν η πρώτη επαφή με πιο πειραματικά και πειραγμένα πράγματα, έτσι? Anyway, πέρα από όλα τα συναισθηματικά και τα στυλιστικά συνεχίζει να είναι ένας σημαντικός δίσκος πιστεύω, εσύ φίλε που δε το γούσταρες και παραπονιέσαι για έλλειψη ρεφραίν καλά θα κάνεις να δώσεις περισσότερη βάση και να αρχίσεις να ακούς και πιο δύσκολα πράγματα. Έχει δουλεμένη δομή το άλμπουμ (κυρίως στο "μέσα" meaning τους ήχους που κρύβονται πίσω κλπ) και επιβραβεύει την προσοχή.
Parasight
05-08-2009, 00:22
edit on topic:
αν γενικότερα μιλάς με τέτοια ανοιχτομυαλια ξαναβάλε τα στεγανά...σου πάνε μια κουκλα σε κάνουν...λιγη ΜΟΥΣΙΚΗ συζητηση παίδες!!!Μιλάς για album-ορόσημο πριν μια δεκαετία το οποίο άκουσες για πρώτη φορά πριν 2 μήνες. Απλά. Your argument is invalid.
phthoggon
05-08-2009, 00:27
Ρε πάρασαϊτ συνειδητοποιείς ότι γράφεις βλακείες ολκής, έτσι? Με την ίδια λογική, και εγώ άκουσα το In the Wake of Poseidon των King Crimson ένα μήνα πριν, ως πότε πρέπει να περιμένω για να γράψω μια γνώμη? Το 2039?
Parasight
05-08-2009, 00:40
Ναι ρε συ, αλλά πριν σχηματίσεις άποψη λαβαίνεις υπ'όψη σου και το πότε κυφκλοφόρησε αυτό, τις μουσικές συγκυρίες τότε κλπ κλπ. Δλδ ο τύπος συγκρίνει 2 albums με 9 χρόνια διαφορά το ένα από το άλλο. Πώς βγαίνει άκρη από όλο αυτό, δεν καταλαβαίνω. Δικαίωμά του να μην του αρέσει, αλλά αυτή η σύγκριση πού κολλάει;
Άσε που (αν δεν είναι fake πάντα) μιλάμε για τον ορισμό της attention whore, πρώτο post και γράφει κάτι που ξέρει 100% ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις, αφού πρώτα έχει παρακολουθήσει το forum. Τεσπα μαλακίες, μερικές φορές απορώ γιατί ασχολούμαι.
Πώς νιώθεις που είσαι ο μοναδικός άνθρωπος στον πλανήτη που δεν αποθεώνει αυτό το μνημείο? Μικρός θαύμαζες τον Αλέφαντο? Μίλησέ μας για σένα... μην τα κρατάς μέσα σου...
ο νικολας καλα γαμει και εσενα και τους dhg
κατα τ'αλλα καταιγισμος μαλακοπιτουρων(fake ή μη)
phthoggon
05-08-2009, 00:54
Ναι ρε συ, αλλά πριν σχηματίσεις άποψη λαβαίνεις υπ'όψη σου και το πότε κυφκλοφόρησε αυτό, τις μουσικές συγκυρίες τότε κλπ κλπ. Δλδ ο τύπος συγκρίνει 2 albums με 9 χρόνια διαφορά το ένα από το άλλο. Πώς βγαίνει άκρη από όλο αυτό, δεν καταλαβαίνω. Δικαίωμά του να μην του αρέσει, αλλά αυτή η σύγκριση πού κολλάει;
Άσε που (αν δεν είναι fake πάντα) μιλάμε για τον ορισμό της attention whore, πρώτο post και γράφει κάτι που ξέρει 100% ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις, αφού πρώτα έχει παρακολουθήσει το forum. Τεσπα μαλακίες, μερικές φορές απορώ γιατί ασχολούμαι.
E, τώρα είναι λίγο too much που από το αστείο με τα φέηκ φτάνουμε σε σημείο να πιστεύουμε ότι όντως κάθε νέο ακκάουντ που γράφει περίεργα πράγματα είναι ο σάμπατακ ή ο ίσκρα ας πούμε? Να απενεργοποιηθεί τότε το register να κάνουμε από 40 ο καθένας να χαιρόμαστε :dfinger:
Κατα τ' άλλα δε σε καταλαβαίνω, γιατί να μη συγκρίνει 2 άλμπουμ που έχουν εννιά χρόνια απόσταση, πιο σημαντικό είναι μάλλον για τη σύγκριση ότι τα άτομα που μπλέχτηκαν στο φτιάξιμο τους ήταν άλλα πέρα από τον βασικό συνθέτη βέβαια. Μια χαρά νόημα έχει να συγκρίνεται το κάθε με το οτιδήποτε, αρκεί να έχει ένα λόγο και ένα σκεπτικό να γίνεται. Αφού δε του άρεσε καλά κάνει και μας το λέει, και στο καπάκι ότι έλιωνε το επόμενο (το οποίο το χω ακούσει δε το χω ακούσει 2 φορές btw) και τα δύο Dodheimsgard λένε στο εξώφυλλο (καλά το άλλο DHG πρέπει να λέει αλλά δε παίρνω και όρκο.) Επίσης, γαμάνε τα προκλητικά ποστ που επιτίθονται στα κλισέ και στις παγιωμένες-αντιλήψεις ε! Ρε μη κολλάτε με τις αντίθετες απόψεις, τι θα σου κάνουν, θα σου καταστρέψουν το ότι εσύ αγαπάς το 666 ας πούμε? Αφορμή είναι για να πάρεις μία διαφορετική οπτική για αυτό το πράγμα, και να καταλάβεις και τον άλλον, έστω κι αν είναι δεκαοχτώ και το άκουσε πριν δύο μήνες, ε και?
korrupt3r
05-08-2009, 00:55
Η σύγκριση Aldrahn και Kvohst είναι εξ ορισμού άτοπη. Ο Kvohst ειναι ένας πάρα πολυ καλός τραγουδιστής, ο Aldrahn είναι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΡΠΗΝΕΥΤΗΣ. Δεν τραγουδάει απλα. Γινεται το τραγουδι. Τωρα αν εσυ βρισκεις τις συνθέσεις του 666 "ατάκτως εριμμένες", τι να σου πω; Απουσία ρεφρεν λεει! Γελάω.
Parasight
05-08-2009, 01:10
E, τώρα είναι λίγο too much που από το αστείο με τα φέηκ φτάνουμε σε σημείο να πιστεύουμε ότι όντως κάθε νέο ακκάουντ που γράφει περίεργα πράγματα είναι ο σάμπατακ ή ο ίσκρα ας πούμε? Να απενεργοποιηθεί τότε το register να κάνουμε από 40 ο καθένας να χαιρόμαστε :dfinger:
Κατα τ' άλλα δε σε καταλαβαίνω, γιατί να μη συγκρίνει 2 άλμπουμ που έχουν εννιά χρόνια απόσταση, πιο σημαντικό είναι μάλλον για τη σύγκριση ότι τα άτομα που μπλέχτηκαν στο φτιάξιμο τους ήταν άλλα πέρα από τον βασικό συνθέτη βέβαια. Μια χαρά νόημα έχει να συγκρίνεται το κάθε με το οτιδήποτε, αρκεί να έχει ένα λόγο και ένα σκεπτικό να γίνεται. Αφού δε του άρεσε καλά κάνει και μας το λέει, και στο καπάκι ότι έλιωνε το επόμενο (το οποίο το χω ακούσει δε το χω ακούσει 2 φορές btw) και τα δύο Dodheimsgard λένε στο εξώφυλλο (καλά το άλλο DHG πρέπει να λέει αλλά δε παίρνω και όρκο.) Επίσης, γαμάνε τα προκλητικά ποστ που επιτίθονται στα κλισέ και στις παγιωμένες-αντιλήψεις ε! Ρε μη κολλάτε με τις αντίθετες απόψεις, τι θα σου κάνουν, θα σου καταστρέψουν το ότι εσύ αγαπάς το 666 ας πούμε? Αφορμή είναι για να πάρεις μία διαφορετική οπτική για αυτό το πράγμα, και να καταλάβεις και τον άλλον, έστω κι αν είναι δεκαοχτώ και το άκουσε πριν δύο μήνες, ε και?Δεκτά όλα αυτά ως ένα σημείο, αλλά και το ότι ο Παρθενώνας αποτελεί ένα θαύμα της αρχαιότητας παγιωμένη αντίληψη είναι. Εννοώ, μην τα ισοπεδώνουμε και όλα.
Και μπορεί τα τελευταία 4-5 χρόνια τα ακούσματά μου να έχουν εκτροχιαστεί σε εντελώς trash/garage/billy καταστάσεις, όμως 10 χρόνια πριν ήμουν πολύ κοντά σ'αυτόν τον ήχο και παρακολουθούσα τα πάντα εκ Νορβηγίας. Ε αν εσύ βρίσκεις ως κάτι νορμάλ και συνηθισμένο οι DHG να κυκλοφορούν έναν τέτοιο δίσκο εκείνη την εποχή, πες μου, κρίνοντας από την τότε κατάσταση του είδους αλλά και γενικότερα του metal, πού σκατά βρήκαν τα κατάλληλα ερεθίσματα και ότι το 666 δεν ήταν ένας δίσκος-μνημείο πολλά χρόνια μπροστά από την εποχή του.
phthoggon
05-08-2009, 01:18
Δεκτά όλα αυτά ως ένα σημείο, αλλά και το ότι ο Παρθενώνας αποτελεί ένα θαύμα της αρχαιότητας παγιωμένη αντίληψη είναι. Εννοώ, μην τα ισοπεδώνουμε και όλα.
Και μπορεί τα τελευταία 4-5 χρόνια τα ακούσματά μου να έχουν εκτροχιαστεί σε εντελώς trash/garage/billy καταστάσεις, όμως 10 χρόνια πριν ήμουν πολύ κοντά σ'αυτόν τον ήχο και παρακολουθούσα τα πάντα εκ Νορβηγίας. Ε αν εσύ βρίσκεις ως κάτι νορμάλ και συνηθισμένο οι DHG να κυκλοφορούν έναν τέτοιο δίσκο εκείνη την εποχή, πες μου, κρίνοντας από την τότε κατάσταση του είδους αλλά και γενικότερα του metal, πού σκατά βρήκαν τα κατάλληλα ερεθίσματα και ότι το 666 δεν ήταν ένας δίσκος-μνημείο πολλά χρόνια μπροστά από την εποχή του.
To ότι ο παρθενώνας είναι ένα θαύμα της αρχαιότητας είναι μία ιστορική πραγματικότητα. Το αν έρχεσαι σε έκσταση ή σε εθνικιστικό παραλήρημα πχ όταν τόνε βλέπεις δεν είναι. Το ότι το 666 ήταν ένας επιδραστικός δίσκος και πήρε καλές κριτικές είναι επίσης μία ιστορική αλήθεια. Το αν είναι καλός δίσκος ή μνημείο της μουσικής δεν είναι, ούτε οφείλει ντε και καλά να το γουστάρει κάποιος που το ακούει για πρώτη φορά το 2009. Εγώ είμαι της δικής σου άποψης πάντως, αν αυτό αποτελεί παρηγοριά τουλάχιστον.
ikonoklast
05-08-2009, 01:18
μπλέκει heavy metal (γιατι περι αυτού πρόκειται) με electronica του φτωχού και 3,5 μετρημένα black metal riffs.
Βασικά πάνω σ' αυτό εμένα θα μου άρεσε να δω μουσική πολεμική από όσους βάζουν το δίσκο στα καλύτερα αλμπουμπς τους και έχουν μεσολαβήσει και απο τότε που βγήκε και μερικές ακροάσεις σε πιο ηλεκτρονικά χωράφια. Κυρίως στα του "electronica του φτωχού" σημεία δλδ, τώρα το τι είναι bm και τι hm riff ας μη το πιάσουμε.
Once_Emperor
05-08-2009, 01:31
Σόρρυ φίλος, εμείς το ακούμε για τα BLACK METAL riffs του. Επίσης ο φθόγγος δεν είχε internet το '99! Τέλος ο blackmetalanthem παίρνει 2 κάρτες μαζεμένες; μία γιαυτό εδώ το post και μία για το post περί Solefald. Φίλε απλά είσαι λάθος, πως να το κάνουμε?
είναι δισκάρα, αλλά κατανοώ το γεγονος ο μανιερισμός του να ξενίζει κάποιους, η κριτική του τόπικ στάρτερ είναι 100% έγκυρη, σεβαστή και με επιχειρήματα. Στο κάτω κάτω πολύ είναι αυτοί που λένε και τους Μπήτλς υπερεκτιμημένους, τους Νιρβάνα, κλπ, κλπ.
και στο κάτω κάτω μόνο το γεγονός ότι πήρε γενικά πολύ θετικές κριτικές από τους γκουρού του είδους δεν τον κάνει αρεστό σε όλους όσους έχουν ανεξάρτητο αυτί. Πολλοί απλώς ακολουθάνε τη μόδα για να είναι ιν, διαμορφώνοντας το γούστο τους από τις κριτικές. Ας θυμηθούμε και τους Πέκατουμ (εξομολόγηση: άνοιξα το τόπικ Πέκατουμ αφού πρωτα έκανα σέρτς εδώ για να κόψω απόψεις και όταν είδα ότι είναι φουλ αρνητικές είπα "χεχέ! εδώ είμαστε!")
antimusic
05-08-2009, 12:23
stop the madness, κλειδώστε το.
Ela mporeis kai kalitera, mh to bazeis katw. Sto epomeno sou topic as poume
mporeis na amfisbitiseis th mousikh aksia tou The Dark Side of the Moon. :thumbsup:
Σιγά και το Dark Side of the Moon,ε . Γενικά πέτρες στους Παρθενώνες, κάνει καλό, δεν κάνει κακό. Άμα αντέχει, στέκεται.
Το ο,τι εσύ άκουσες το Dark Side of the Moon και πλαισίωσε όμορφα το πως ένιωθες τότε ή ακόμα και δέχομαι ίσως έκανε πραγματικό καλό στην ζωή σου, σε ενέπνευσε κλπ είναι υπέροχο, γαμώ. Καταλαβαίνω και την ανάγκη σου να βρεις άλλους που να σου πούνε "ναι, και εμένα, ε!" επειδή δεν είναι ωραίο να είναι μόνος κανείς. Αλλά όταν καποιανού δεν του έκανε τίποτε το Dark Side of the Moon (όπως εμένα), μην το πάρεις και ούτε σαν ασχετοσύνη, ούτε καν σαν επίθεση στο γούστο σου που θα έρθω να σου το πω. Καλό είναι και να ακούγεται η άλλη άποψη, μην ξεχαστούμε και νομίζουμε ότι όλοι πιστεύουν και νιώθουν τα ίδια πράγματα. Κυρίως δε όταν έχει να κάνει με 'ιερές αγελάδες' σαν κάτι Dark Side of the Moons που καταλήγει και κάπως καταπιεστικό το ότι υποτίθεται πρέπει να σ'αρέσουν για να μετράς.
Όσο αφορά το DHG, πολύς εντυπωσιασμός σίγουρα, αρκετός κόσμος εμπνεύστηκε με το 666 international, εμένα δεν μου έκαναν τίποτε ούτε τότε και ακόμα λιγότερα σήμερα που δεν είμαι φρέσκος πια. Το Supervillain Outcast δε είναι τρομακτικά κακό, δεν ξέρω αν αξίζει να αναπτύξω επιχειρηματολογία, έχω πράγματα άλλα να κάνω επί της παρούσης, φανταστείτε την.
Ra Pariah
07-08-2009, 02:42
και μία για το post περί Solefald
:touched::touched::touched:
Είσ' ωραίος...
:touched::touched::touched:
Psilocybe tea
07-08-2009, 03:06
prin apo 3-4 xronia 8a peftan polla kanthlia kai ston topic starter kai ston helm (pi8anotata).den einai ayto to er pou agaphsame...
:-(
blackmetalanthem
07-08-2009, 04:13
ανοιχτόμυαλο φόρουμ λοιπόν...Και να φανταστεί κανείς οτι θα έδινα το αριστερό νεφρό μου για το οτι όλοι (ή οι περισσότεροι εδω)διαφωνούν με στερεοτυπικές απόψεις τύπου :"δεν-κανω-διάλογο-κάψου-στην -πυρά-της-παντελους-dhg-προχώ-άγνοιας".ΔΕΝ ΕΙΠΩΘΕΙΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΣΤΑΘΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ...άλλα μάλλον φταίει το ότι είμαι fake ε?
blackmetalanthem
07-08-2009, 04:15
ειπώθηκε συγγνώμη...the rush of the moment
κι ας κοπει η μαλακια που ακουγεται οτι το Supervillain Outcast ειναι κακο και λοιπες αρχιδιες :moutza:
Η γωνιά των Fake χαχαχαχαχαχχαχα!
καλά μην κλάψεις και όλον τον δρόμο μέχρι το register που δεν έχουμε το ίδιο γούστο ε
Ra Pariah
07-08-2009, 16:58
Λοιπόν, Blackmetalanthem, είσαι ο απολεσθείς κρίκος της παράνοιας που προσιδιάζει στο forum! Σε παρακαλώ κάνε ένα thread όπου θα μας εξηγείς γιατί το "Passage to Arcturo" πρέπει να λογίζεται ξεπερασμένο και όπου παράλληλα θα μας αναλύεις τις κρυμμένες πτυχές του ήχου των WEB. Please!
καλά μην κλάψεις και όλον τον δρόμο μέχρι το register που δεν έχουμε το ίδιο γούστο ε
οχι ρε :D
Είμαι ωραίο "fake", να δεις που θα τα πάμε καλά.
Πάρε έναν αρκούδο.
:teddy:
ikonoklast
08-08-2009, 15:17
Είμαι ωραίο "fake", να δεις που θα τα πάμε καλά.
Πάρε έναν αρκούδο.
:teddy:
Ψηλέ, αρκούδους απο τα 1000 ποστς και πάνω.
Κατατάλλα, ITT: επικίνδυνοι αργόσχολοι.
αχ αυτα τα ματια σου, Yanniσ
τσιμπα λοιπον και συ να χεις
:moutza:
τώρα σοβαρά ερωτώ, χρειάζεται το ερ που θέλετε ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ τέτοιους? Ίδιους με τους προηγούμενους?
ikonoklast
09-08-2009, 17:25
Αυτοί όλοι είναι ο joey allen, είναι οι παλιοί. Μη σου πω ότι είναι οι μαύροι μάγοι.
Griffith
16-08-2009, 17:11
εγώ είμαι οι μαύροι μάγοι.
Ra Pariah
05-09-2009, 04:26
Τελικά το δίσκο να τον ακούσω ή να μην τον ακούσω;
antimusic
05-09-2009, 04:31
ίσα ρε.
Taksitzhs
10-09-2009, 04:33
Μεταξύ μας, δε σας πέρασε ποτέ απ το μυαλό ότι μπορεί και να είναι υπερεκτιμημένο;
Agoraphobic_S.I.
10-09-2009, 04:36
Eμένα όχι, εσένα;
Taksitzhs
10-09-2009, 04:37
Ε..
Λέμε καμιά μαλακία να περνά η ώρα μωρέ...
Μεταξύ μας, δε σας πέρασε ποτέ απ το μυαλό ότι μπορεί και να είναι υπερεκτιμημένο;
όχι, δεν είναι δυνατό κατι τέτοιο εφόσον έχει υμνηθεί από έγκυρο μουσικό τυπο, αυτοί ξέρουν! :razz:
Σοβαρα τωρα, ο δίσκος γαμάει για μένα, αλλά αυτό δεν σημαινει ότι τον ακούω όποτε νάναι! Στην ηλικία μου υπάρχουν στιγμές που καραγουστάρω black metal και συγκεκριμένα όπως αυτό, αλλά και στιγμές που μου φαίνονται σαν να εγκαταστάθηκε πριονοκορδέλα δίπλα στο σπίτι μου.
Γενικά σκατά στους μουσικοκριτικούς
αλλά και στιγμές που μου φαίνονται σαν να εγκαταστάθηκε πριονοκορδέλα δίπλα στο σπίτι μου.
εμένα γι αυτό μ'αρέσει. :grin:
GuardianOfIvorytower
10-09-2009, 12:10
αχαχαχαχαχαχα το avatar του leech
O diskos einai farsokwmwdia :-)
ap tous pio gamatous k 8eotrelous diskous einai to 666 gia mena alla k to Supervillain to 8eorw tromero.ama vgei kainourio Thorns na doume ti 8a ginei!!!
8a xestei h forada sto alwni.
8eotreloi diskoi FTW!
Roswell47
18-09-2009, 01:08
rwxamh kaulwmenos hr8es?
rwxamh kaulwmenos hr8es?
Ase mas re file, edw vgazoyn oi dokken disko kai eseis asxoleiste akoma me toys pws toys lene dodsheimggard
Parasight
18-09-2009, 09:16
rwxamh kaulwmenos hr8es?
Ase mas re file, edw vgazoyn oi dokken disko kai eseis asxoleiste akoma me toys pws toys lene dodsheimggard:roll:
dokken! χαχαχαχαχαχα! αγνοώ την τύχη τους εδώ και δεκαετίες
εμενα τον πηρε το ματι μου χτες στο οακα....
εμενα τον πηρε το ματι μου χτες στο οακα....
LoLoLoL
ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΜΠΑΛΑ ΦΙΛΕ
gia na epistrepsoume sto 8ema to Supervillain einai arketa pio ameso k efkoloakousto ap to 666 to opio mporei na xaraktiristei apo polous kourastiko. eksartate ap ta akousmata pou exei sini8isei o ka8enas. an pali ta akousmata sou einai peristrefontai sth fash twn dokken to pi8anotero einai na mh sou leei tpt kanenas ap tous 2 aftous diskous k genika oi dhg. opos th vriskei kaneis.
γιατι μαλωνετε??? μια πατατα ειναι το αλμπουμ...κλειδωστε το
αρκετα με τα ''ψαγμενα'' blackmetals,εδω τα ''αριστουργηματα'' των Mayhem , Darkthrone ειναι σκουπιδια...5-10 ορκς εξυναν μια κιθαρα και ενας αλλος κοπανουσε κατι ντενεκεδια απο πισω ενω ο μπασιστερμαν ειχε ξεχασει να βαλει χορδες και εγεννετο νορβηγικη σκηνη
δλεια δεν ειχαμε...βρηκαμε ψουμι
antimusic
20-09-2009, 01:29
παράτα το χόμπι και πάνε παίξε με τη γιουλάι.
Ra Pariah
20-09-2009, 01:31
Ο Fenriz γαμάει όλα τα παντελόνια-καμπάνες του σύμπαντος και ιδίως όσους τα φορούσαν. Τι πας να μιλήσεις, ρε σωρέ μηδενικών, για μια σκηνή που αριθμεί καμιά δεκάρα χιλιάδες μπάντες; Τις άκουσες επιμελώς και απέκτησες γνώμη;
κι ομως....πα στο τσιπουρο με τον καβουρμα θα αντικρυσεις την αληθεια
τα πραματα ειναι τοσο απαλα στην μουσικη...σκετο βαμβακι
Agoraphobic_S.I.
20-09-2009, 01:45
Mινμιν πούλο από τα σωστά θρεντ. Άντε φτιάξε κανά δωμάτιο μπας και δεις άσπρη μέρα και σταματήσεις να γράφεις μαλακίες.
Κατα βάθος πιστεύω σε σένα πάντως.
κι εγω πιστευω σε σενα και σε αγαπαω
αλλα μεχρι να υπαρξουν σωστα τοπικς εγω θα σας ρουφαω το αιμα και θα ειμαι αιρετικος
για αυτο με αγαπατε εξαλλου
μωρακλες να ειστε οτινανιδες κι οχι ιεχωβαδες ρε...τωρα που σας περνει
αυριο μεθαυριο θα περασει το διαστημοπλοιο και θα μεινετε στο (χαχαχα) avantgarde των Ulver
αυτα απο εναν βλαχο
επειδης ελαβα παπελι διαμαρτυριας απο blackαρχη...κοιτατε
εχω μια σφαιρικια αποψις περι μουσικης
κι εχω κα μια σχετικια ηλικια ωστε να ενθυμουμε της τοτες κεκλοφοριες
αν θελετε ανοιγομε σχετικο τοπικ περι τησ απατης Black
Ela de xriazetai na asxoliste.
Paliotera eixe problhma ston egkefalo
kai emeine 666 meres kai nixtes se kwma.
Kontepse na pethanei, eftase sth phgh ths dhmiourgias,
ipxie tsipoura kai efage kabourma me to theo ton idio ktl ktl ktl
Gnwrizei o min min
Kontra mh tou pate, amin
εσυ εισαι ο τυπος που ειπε οτι οι γερμανικες προκατ κουραδες γαμανε τους Ministry...οκ οταν θα σε δωσει αδεια ο μπαμπας σου να σκεφτεσε τοτες ξαναελα
ξυλοστοκε κοιτα να αποκτησεις εγκεφαλο και μετα ελα να καμνομε τσατ....μπουνταλοσαυρε
irreligious
20-09-2009, 04:47
σ'αγαπάω, σ'εκτιμάω αλλά γαμώ τον χριστό σου σταματα να λες μαλακίες.
Roswell47
20-09-2009, 05:26
minmin έξω.
korrupt3r
20-09-2009, 18:20
σ'αγαπάω, σ'εκτιμάω αλλά γαμώ τον χριστό σου σταματα να λες μαλακίες.
xaxaxaxaxaaaxaxaxaxaxaxaxa
εδω ο ιδιος ο σχωρεμενος ο Baphorys τα ελεγε ρε
που να σας βρισω και το χεβιμεταλς...θα ανατιναχτειτε
oxi re file , dn ginetai na exasa tetoio thread , einai apo ta liga me kanoun na postarw ! ntaksei theos o filos pou hrthe na kritikarei to 666 toso xuma , les kai einai to kainourio album twn Epica kserw gw . ALLA , den mporei na ton kathgorhsei kaneis gi auto , kuriws giati opws kai polloi shmera , einai katadikasmenoi na "katevazoun" diskografies kai oxi na anakaluptoun thn mousikh. Prosoxh , den lew oti kaneis den mporei na anakalupsei thn mousikh shmera , alla ta paradeigmata deixnoun pws o shmerinos akroaths den mporei na sullavei ta vibes pou edine to 666 to '99. Edw enas pitsirikas prosfata mou lege pws ginetai na paizei tosos ntoros gia to Nemesis Divina , kai siga th malakia dhladh,to Volcano to spaei leme kai tetoia. Opoios den ezhse thn periodo meta apo kathe kukloforia twn Dodheimsgard , na niwsei na anadomountai ta panta kai sxoles na anoigoun kai na kleinoun , tragoudistes na kaine diskous gia na moiasoun estw kai se mia oimwgh tou Aldrahn , mpantes na prwtoporoun patwntas sto 666 h' na apotygxanoun epeidh ephreasthkan toso polu , den mporei toso eukola na ekthmisei thn aksia tou. Me thn parodo tou xronou omws , ksekatharizei poios eftiakse ti , kai autos pou pragmatika goustarei na to psaksei tha katalavei thn anwterothta tetoiwn diskwn .