PDA

View Full Version : .:Λειτουργικό Σύστημα.:

Entrancemperium
31-07-2009, 14:22
Θα μου πείτε, ίσως περιττόν το thread, αλλά τι να κάμομεν;
Ρε σκέφτομαι να φορμαρίσω το προβληματικό λάπτοπ του bro, (HP Pavilion dv7-1130ev) και επειδής είχαμε πει ότι δεν μπορεί να φορέσει XP πείτε γνώμες γενικά.. Με ενδιαφέρει και για το δικό μου PC..
Δλδ τι προτιμάτε; Να δοκιμάσω τα UBUNTU; Αξίζουν για ένα μέτριο χρήστη που απλά σερφάρει, και παίζει παιχνίδια όπως ο bro; Να δοκιμάσω μήπως τα 7; Γενικά πείτε γνώμες για λειτουργικά, τι αξίζει και τι όχι, τι κερδίζεις και τι χάνεις για το καθένα κλπ.. Με ενδιαφέρει πολύ παίδες, έχω βαρεθεί ίσως και λίγο τα XP..

Ας πούμε τα UBUNTU μου προσφέρουν όλα όσα θα είχα με WIN OS; Δλδ καλό κειμενογράφο, επεξεργασία εικόνας και μπλα μπλα μπλα..
Απ' την άλλη τα 7 λένε τπτ; Αξίζει να τα βάλεις; Ή θα είναι για κάμποσο καιρό και μετά θα σου σπάσει το μούτσο η Μicrosoft για Authentication κλπ..;

Ευχαριστώ..

SpiritCrusher
31-07-2009, 14:29
Χρησιμοποιώ 7 64bit, δουλεύουν τα πάντα, είμαι ευχαριστημένος και γενικά ωραίο λειτουργικό για MS. Όμως για όλα τα κομμάτια του υπολογιστή μου έχουν βγει Win 7 drivers. Δεν ξέρω αν παίζει κανένα πρόβλημα αν χρησιμοποιήσεις παλιούς (αν και πιστεύω πως ότι έχει vista driver θα τρέχει μια χαρά).

Ρίξε μια ματιά πρώτα.

Ubuntu πιο γρήγορο, πιο ασφαλές (και άρα πιο άνετο surfing που θες) αλλά δεν ξέρω τι παίζει με games.

εντιντ: Ακόμα και αν δεν βάλεις 7, αν θες πήγαινε στο site τους και πάρε ένα τζάμπα cd-key / client έτσι για να το έχεις. Νομίζω πως κάπου τώρα τον Αύγουστο θα σταματήσουν να δίνουν.

Abruzzi
31-07-2009, 14:53
αυτο ειναι σα trial;

και βασικα επειδη ψηνομαι να το δοκιμασω,dual boot παιζει;

ikonoklast
31-07-2009, 14:57
Ας πούμε τα UBUNTU μου προσφέρουν όλα όσα θα είχα με WIN OS; Δλδ καλό κειμενογράφο, επεξεργασία εικόνας και μπλα μπλα μπλα..
Ναι.

Να ρωτήσω κάτι κι εγώ ontopic, ένας γνωστός μου είχε πει κάποτε για μια έκδοση xp ημιπαράνομη/πειραγμένη που παίζει drivers για λαπτοπψ και συγκεκριμένα hp. Γνωρίζετε να υπάρχει κάτι τέτοιο;

SpiritCrusher
31-07-2009, 15:09
αυτο ειναι σα trial;

και βασικα επειδη ψηνομαι να το δοκιμασω,dual boot παιζει;

Είναι η Release Candidate. Επόμενο βήμα από μπέτα, λίγο πριν βγει στην αγορά. Οι διαφορές του τωρινού build με τη commercial είναι λίγες (αν όχι καμία) και δεν αφορούν θέματα drivers κτλ. Απλά ισχύει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι αν θυμάμαι καλά, οπότε και θα απενεργοποιηθούν αυτόματα και θα σου πουν να πας να τα αγοράσεις.

Λογικά παίζει Dual boot (δεν το έχω δοκιμάσει για να σου πω ) αλλά οκ μέχρι και οι ίδιοι προτείνουν να το έχεις σαν 2ο λειτουργικό, άσε που δεν πρέπει να υπάρχει πια OS που να μην υποστηρίζει DB :P

Να ρωτήσω κάτι κι εγώ ontopic, ένας γνωστός μου είχε πει κάποτε για μια έκδοση xp ημιπαράνομη/πειραγμένη που παίζει drivers για λαπτοπψ και συγκεκριμένα hp. Γνωρίζετε να υπάρχει κάτι τέτοιο;

Χμ κάτσε αυτό με τα drivers των laptops είναι να μην είναι συμβατά με XP ή απλά είναι προγραμματισμένα να μην δουλεύουν με XP σαν προώθηση πχ των vista;

ikonoklast
31-07-2009, 15:18
E, το πρώτο που οδηγεί στο δεύτερο αν κατάλαβα καλά τι λες. Κοινώς απο τους μεγάλους κατασκευαστές κανείς δε γράφει drivers για xp και μιλάμε για βασικά πράγματα. Στο pavillion μου με πολύ χρόνο κατάφερα να σετάρω την ethernet και διάφορα παραφερνάλια και εξακολουθώ να μη μπορώ να σετάρω τον ήχο για παράδειγμα.

SpiritCrusher
31-07-2009, 15:22
Prakas εννοείς κάτι σαν αυτά;

http://www.demonoid.com/files/details/1858909/15159114/
http://www.demonoid.com/files/details/1597094/6737384/

εντιντ: χμ οκ, τώρα είδα το 2ο ποστ.

ikonoklast
31-07-2009, 15:32
Τσουκ, όχι αυτό είναι όντως χρήσιμο γιατί έχει slipstreamed στο cd τους drivers για SATA, αλλιώς δεν πρόκειται να δεις εγκατάσταση xp σε laptop. Εγώ λέω για όλους τους drivers συνολικά.

antimusic
31-07-2009, 15:36
σε sites/communities φανμπόηδων της εκάστοτε εταιρίας θα βρεις κάτι τέτοιο μάλλον, με custom drivers nlited στο cd, αλλά τρέχα γύρευε.

rage for order
31-07-2009, 15:59
Αξίζουν για ένα μέτριο χρήστη που απλά σερφάρει, και παίζει παιχνίδια όπως ο bro;

όχι, γιατί σχεδόν όλα τα παιχνίδια δεν θα μπορεί να τα παίξει.

Entrancemperium
31-07-2009, 16:25
Ikonoklast για λέγε με το pavilion, γιατί παίζει τρελό prob. δεν έχουν κάτσει τα Vista με καμία παναγία σωστά, κολλάνε progz από Winamp μέχρι media player μέχρι mozilla κλπ, είναι αλλαγμένος (δλδ στον πρώτο μήνα ήταν τόσο ενοχλητικά τα κολλήματα που επεστράφη και αντικαταστάθηκε) και ψήνομαι για ΧP έτσι έστω να μου φύγει η ιδέα! Αλλά αυτό που διάβαζα είναι ότι με ήχο ειδικά θα έχω prob..
Για 7 με βλέπω..

Συνεχίστε..

ikonoklast
31-07-2009, 16:34
Nodoordonotthereisnotry, δεν έχω τίποτα να προσφέρω για το παβιλλιον, έχω φάει την μεγαλύτερη ήττα που έφαγα ποτέ. Χρειάζομαι windows στο λαπτοπ για διάφορες δουλειές και το μόνο που παίζει είναι vista. Τα vista είναι ΤΟ ξεμπούρδελο, τελείως άχρηστα σκατά. Για τα 7 δεν έχω άποψη αλλά δεν είμαι πρόθυμος να αποκτήσω. Αυτά.

Προσωπικά παίζω dual boot vista/debian. Για όλες τις δουλειές πλην των games ένα ubuntu είναι πολύ βολικό και προτιμότερο, επίσης εύχρηστο, θα πρότεινα vista/ubuntu λοιπόν σα ρεαλιστική λύση.

Entrancemperium
31-07-2009, 16:38
:( Κατάλαβα, σκατά στα Pavilion λοιπόν, είμαστε αντί-pavilion!

Δώστε λίγο infoz για το θέμα DBoot!

P.S. : Ρε καμμένε ΔΕΝ είμαι ο Νοdo.. ΕΛΕΟΣ!

ikonoklast
31-07-2009, 16:43
Ε, πρώτο λινκ. (http://apcmag.com/how_to_dualboot_vista_with_linux_vista_installed_first.htm)

P.S. : Ρε καμμένε ΔΕΝ είμαι ο Νοdo.. ΕΛΕΟΣ!
Για όλους τους βλάκες με τα μεγάλα νικς έχω πάντα ένα Nodoordonotthereisnotry έτοιμο, είναι πιο απλό έτσι.

cloud
31-07-2009, 16:57
Nodoordonotthereisnotry, δεν έχω τίποτα να προσφέρω για το παβιλλιον, έχω φάει την μεγαλύτερη ήττα που έφαγα ποτέ. Χρειάζομαι windows στο λαπτοπ για διάφορες δουλειές και το μόνο που παίζει είναι vista. Τα vista είναι ΤΟ ξεμπούρδελο, τελείως άχρηστα σκατά. Για τα 7 δεν έχω άποψη αλλά δεν είμαι πρόθυμος να αποκτήσω. Αυτά.

Ρε βάλε 7, ποιά βίστα γελάει ο κόσμος.

JnB
01-08-2009, 09:52
7 δαγκωτό.

Abruzzi
01-08-2009, 19:43
λοιπον κατεβασα που λετε το 7rc,το καψα σε dvd και το περασα στο πισιον

3 φορες κατα την εγκατασταση κολλησε σε σημειο να θελει reset button και αλλες 3 μεσα στο περιβαλλον ,αναγνωρισε το g15 keyboard την τριτη και την τεταρτη το network adapter(realtek κλασσικα)...

λιγο που τα ειδα μου φανηκαν μια απο τα ιδια με vista αν και αυτο που με καει ειναι να το δω στο performance κατα το gaming μιας και εδω που τα λεμε ειναι ο μοναδικος λογος που δε τρεχουμε linux αντι γιαυτες τις μαλακιες(στο μισο αποδοση frame per second στα games στα vista σε σχεση με xp και το ιδιο μεσω wine σε ubuntu σε δοκιμες που εχω κανει)

παντως σοβαρα μετα απο τοσα ρισετ και κολληματα το σκεφτομαι αν θα ξανακανω login εκει...

με λιγα λογια,ακομη και σημερα μονο xp με ολα τα sp του αν χρειαζεσαι windows,τπτ αλλο

cloud
01-08-2009, 19:48
Ειλικρινά Abruzzi δε ξέρω τι κάνεις αλλά κάτι κάνεις. Δεν εξηγείται γιατί έχεις προβλήματα με τόσα λειτουργικά (π.χ. 7 και linux που θυμάμαι) που σε άλλους δουλεύουν flawlessly :P Αν και μπορεί να κατέβασες καμιά καμμένη RC, καλύτερα κατέβασε καμιά RTM aka final. Ειδικά στους drivers τα 7 είναι τεράστιο βήμα για τη microsoft, αναγνωρίζουν τα πάντα μόνα τους λέμε.

Καλά κι ωραία τα XP (για microsoft) αλλά κούραση πια, δεν λένε. Και πραγματικά τα 7 μου φαίνονται παντού μα παντού καλύτερα από τα xp, σταθερότητα included (αυτό βέβαια μέχρι να πάρω καμιά ATI vga και να διαλυθεί το σύμπαν πάλι).

JnB
01-08-2009, 19:48
Πρέπει να είσαι ο μόνος άνθρωπος worldwide που σου κόλλησαν τα 7.

Abruzzi
01-08-2009, 19:52
δε ξερω ρε μαλακες,παιζει να υπαρχει κατι πανω στο pc που να κανει τη ζημια...αλλα αυτο συμβαινει(btw τα τελευταια ubuntu στο ιδιο μηχανημα δεν εχουν προβλημα,η 8 ειχε)

ikonoklast
01-08-2009, 20:02
με λιγα λογια,ακομη και σημερα μονο xp με ολα τα sp του αν χρειαζεσαι windows,τπτ αλλο
Πες τους τα μωρέ που περιμένουν απο τους ανήμπορους να βγάλουν σοβαρό λογισμικό. Εδώ τα xp τους πήρε 10 χρόνια patching να τα κάνουν να στέκονται, λέτε για τα 7 σε RC, είστε τρελοί;

cloud
01-08-2009, 20:12
Πες τους τα μωρέ που περιμένουν απο τους ανήμπορους να βγάλουν σοβαρό λογισμικό. Εδώ τα xp τους πήρε 10 χρόνια patching να τα κάνουν να στέκονται, λέτε για τα 7 σε RC, είστε τρελοί;

Πάρε τώρα ένα μαλάκα, θα με κάνεις να υπερασπίζομαι την MS. Έτσι ακριβώς είναι τα xp, στέκονται, ε τα 7 είναι καλύτερα από αυτό. Σοβαρό λειτουργικό ή όχι είναι άλλη συζήτηση αλλά αν τρέχεις xp, ε βάλε 7.
Απλά πράματα είναι εξάλλου, πήραν τα vista που έχουν 3 χρόνια στην πλάτη, τα βελτίωσαν και βγάλαν τα 7, δεν είναι νέο λειτουργικό.
Αν μου βρεις πάντως τρόπο να τα κάνω να κολλήσουν πες και θα σου στείλω γλυφιτζούρι αν πετύχει.

Abruzzi
01-08-2009, 20:17
ξεχασα το καλυτερο,η μια απο της φορες που κολλησε ηταν blue screen of death

ikonoklast
01-08-2009, 20:26
Μλκ η συζήτηση για το αν "κολλάει" κάτι είναι back to pcmaster gymnasio ξερωγώ. Στον σταθερό, που δεν έχω θέμα με τους drivers, για windows παίζω xpsp3 τα έχω μάθει τόσα χρόνια πια, ξέρω να τα στήνω και που μπορεί να παίξει μαλακία, κάνω τελοσπάντων τη δουλειά μου σε έναν ικανοποιητικό βαθμό. Αρχικά δεν υπήρξε ποτέ κανένας απολύτως λόγος να βάλω ένα λειτουργικό που απλά για το γαμημένο gui απαιτεί την -->ΔΙΠΛΑΣΙΑ<-- μνήμη (vista). Ποιός είναι ο λόγος για να περάσω ένα λειτουργικό σαν τα 7;

Για το λαπτοπ βέβαια τα είπαμε ήδη, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο επιλογής, απο τα γαμημένα bundled vista που τα έχω απο τότε που το αγόρασα μπορεί να περάσω σε 7 κάποια στιγμή. Στο τρίτο sp ίσως...

cloud
01-08-2009, 20:48
Δεν υπάρχει λόγος να τα βάλεις, εκτός του ότι είναι γενικά πιο σύγχρονα με ότι συνεπάγεται (π.χ. το monitor μου δεν έκατσε ποτέ τέλεια στα XP, ενώ στα 7 κυριλέ/δεν θέλω να ασχολούμαι άλλο με floppy για να περνάω SATA drivers στα XP ούτε να φτιάχνω slipstream cd και άλλες ματσακονιές). Αν θες XP κράτα XP απλά να ξέρεις ότι το γνωμικό "είναι νέο λειτουργικό MS -> είναι σκατά" δεν φαίνεται να επαληθεύεται καθόλου με τα 7.

ikonoklast
01-08-2009, 20:59
Ένα slipstream με SATA sp3 θα φτιάξεις/κατεβάσεις και είσαι οκ. Το γνωμικό για την ms είναι "είμαστε και ήμασταν πάντοτε ανήμποροι να φτιάξουμε ένα λογισμικό που να υπερέχει ποιοτικά του ανταγωνισμού γι' αυτό βασιζόμαστε σε τρίτους παράγοντες όπως το marketing και οι συμφωνίες με κατασκευαστές για την προώθηση του". Ε, αυτό το πράμα στα vista μας τέλειωσε ρε παιδιά, σόρη κιόλας.

edit: Και δεν τα λέω αυτά απο linux σκοπιά αποκλειστικά, πιο λογικό θα μου φαινόταν να συζητάγαμε για το chrome πχ παρά για τα win7.

cloud
01-08-2009, 21:14
"είμαστε και ήμασταν πάντοτε ανήμποροι να φτιάξουμε ένα λογισμικό που να υπερέχει ποιοτικά του ανταγωνισμού γι' αυτό βασιζόμαστε σε τρίτους παράγοντες όπως το marketing και οι συμφωνίες με κατασκευαστές για την προώθηση του".

Ρε παιδί μου δε διαφωνώ σ' αυτό αλλά δεν συνεπάγεται ότι δεν μπορεί τουλάχιστον να φτιάξει ένα λειτουργικό καλύτερο από τα προηγούμενα δικά της :P

SpiritCrusher
01-08-2009, 22:08
Επ, μόλις μπήκα από το φορμάτ και βλέπω έχασα εξελίξεις.

Τα Vista είναι σκατά. Το ξέρουμε όλοι, σωστά; σωστά. Εδώ έχουν πρόβλημα από τα updates τους που λύνεται συνήθως με format, λολ!

Τα 7 είναι ανέλπιστα καλά για MS λειτουργικό που δεν έχει φτάσει στο SP4. Δεν ξέρω τι έκανε ο Αμπρούτζης λάθος αλλά εμένα κάνουν εγκατάσταση στο μισό χρόνο που θέλουν τα vista και εντοπίζουν/σεττάρουν αυτόματα ethernet controllers και δεν ξέρω κι εγώ τι. Με το που μπαίνεις πρώτη φορά στο desktop είσαι έτοιμος με ίντερνετς για να βάλεις drivers ή ότι θες. Έχει και windows update με ATI drivers αν και είναι προτιμότερο, βεβαίως, να κατεβάσεις κανονικούς.

Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα εκείνο το "10%" tax των Vista στις επιδόσεις λόγω μνήμης/γραφικού περιβάλλοντος αλλά σίγουρα τα 7 είναι πιο γρήγορα σε όλους τους τομείς.

H.
02-08-2009, 01:03
Να ρωτήσω κάτι που μπορεί να είναι και βλακεία. Μπορώ να βάλω 7 σε σύστημα με vista άμεσα, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται να κάνω backup τα πάντα?

cloud
02-08-2009, 01:20
Μπορείς.

Harbinger of Death
02-08-2009, 03:48
Το ξέρουμε ότι η διαφορά των Vista με τα 7, εκτός από το όνομα, είναι απλά ότι τα 7 είναι πιο ελαφριά ε; Κατά τα άλλα όλα ίδια. Rebranding λέγεται, είναι αυτό που έλεγε ο Stringer Bell.

Τα Vista δεν είναι κακά, είναι απαράδεκτα βαριά, θαρρώ. Κατά τα άλλα, είναι βήμα μπροστά σε σχέση με τα XP. Όλα αυτά με επιφύλαξη, δεν τα έχω δουλέψει τόσο πολύ.

jack the ripper
02-08-2009, 10:53
επειδη συντομα θα κανω φορματ και σκεφτομουν να βαλω τα 7 αντι των XP...σε συστημα με P4 3,00 GHz και 1,5GB RAM θα την παλευουν?
επισης με το που τα βαζω αναγνωριζουν τα παντα απο drivers?

επισης τα κατεβαζω απο επισημο site που δεν κανει τπτ οσες φορες προσπαθησα ή απο τορεντ?
edit: το κατεβαζω κανονικα ειχε φαει σκαλωμα πριν

SpiritCrusher
02-08-2009, 12:28
επειδη συντομα θα κανω φορματ και σκεφτομουν να βαλω τα 7 αντι των XP...σε συστημα με P4 3,00 GHz και 1,5GB RAM θα την παλευουν?

* 1 GHz processor (32- or 64-bit)
* 1 GB of RAM (32-bit); 2 GB of RAM (64-bit)
* 16 GB of available disk space (32-bit); 20 GB of available disk space (64-bit)
* DirectX 9 graphics device with WDDM 1.0 or higher driver

Εν συντομία πάνω κάτω ίδια με Vista.

Τι εννοείς; Με το που μπαίνεις λογικά θα έχει εντοπίσει και σεττάρει το ίντερνετ οπότε μπορείς με τη μία να κατεβάσεις ότι θες. Από εκεί και μετά από όσο γνωρίζω και η NVidia και η ATI έχουν Windows 7 drivers στο site τους. Από κάρτες ήχου, έχει σίγουρα η Creative. Τώρα αν βάλεις vista driver ή vista έκδοση κάποιου προγράμματος λογικα δε θα παίζει προβλημα.

Phoebus
02-08-2009, 12:32
Είμαι τόσο --><-- κοντά να βάλω 7 με αυτά που γράφετε. Τώρα έχω Ubuntu/XP. Βασικά, με όσα έχω διαβάσει τόσο καιρό αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι τα vista έχουν τεράστιο πρόβλημα με τη διαχείριση μνήμης και σε κοινούς HDD τα φτύνουν. Σκεφτόμουν την αγορά ενός SSD X-25, τώρα ειδικά που η Intel βγάζει το καινούριο G2 μοντέλο γιατί θα υποστηρίζεται το TRIΜ natively (αξιοπρεπείς επιδόσεις χωρίς απώλειες όσο γεμίζει ο δίσκος).

Να το κάνω;

Μαλάκες, για windows 7 + Χ-25 πρέπει να σκάσω 200+ ευρώ... Πείτε σοβαρά αν όντως βλέπετε διαφορά σε επιδόσεις (FYI τα windows τα'χω κυρίως για παιχνίδια). Το μόνο που με απασχολεί τώρα είναι αν όντως αυτά που γράφονται στο παρακάτω link είναι αλήθεια.

http://www.pugetsystems.com/blog/2009/07/24/minor-hiccup-on-new-intel-ssds/

Πραγματικά, αν δεν βλέπω λειτουργικό να φορτώνει σε 0 χρόνο μετά από τόσα λεφτά θα φρικάρω :P

SpiritCrusher
02-08-2009, 12:40
Εμένα μου έχει κολλήσει η ιδέα πως τα SSD έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής (σαν flash drives) αλλιώς, ναι, γαμάνε. Αν σε καίει το να μπαίνει γρήγορα στα windows βολεύεσαι και με ένα VelociRaptor, αν και έχω ακούσει πως γαμιέται στο θόρυβο.

jack the ripper
02-08-2009, 12:44

* 1 GHz processor (32- or 64-bit)
* 1 GB of RAM (32-bit); 2 GB of RAM (64-bit)
* 16 GB of available disk space (32-bit); 20 GB of available disk space (64-bit)
* DirectX 9 graphics device with WDDM 1.0 or higher driver

Εν συντομία πάνω κάτω ίδια με Vista.

Τι εννοείς; Με το που μπαίνεις λογικά θα έχει εντοπίσει και σεττάρει το ίντερνετ οπότε μπορείς με τη μία να κατεβάσεις ότι θες. Από εκεί και μετά από όσο γνωρίζω και η NVidia και η ATI έχουν Windows 7 drivers στο site τους. Από κάρτες ήχου, έχει σίγουρα η Creative. Τώρα αν βάλεις vista driver ή vista έκδοση κάποιου προγράμματος λογικα δε θα παίζει προβλημα.

πχ για motherboard βαζω κανονικα τα drivers που εχω σε cd ετσι δεν ειναι? και επισης εχεις ιδεα αν ειχε κανεις προβληματα με realtek(για την ονμπορντ ηχου) ή επαιζε κανονικα?

cloud
02-08-2009, 13:08
Είμαι τόσο --><-- κοντά να βάλω 7 με αυτά που γράφετε. Τώρα έχω Ubuntu/XP. Βασικά, με όσα έχω διαβάσει τόσο καιρό αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι τα vista έχουν τεράστιο πρόβλημα με τη διαχείριση μνήμης και σε κοινούς HDD τα φτύνουν. Σκεφτόμουν την αγορά ενός SSD X-25, τώρα ειδικά που η Intel βγάζει το καινούριο G2 μοντέλο γιατί θα υποστηρίζεται το TRIΜ natively (αξιοπρεπείς επιδόσεις χωρίς απώλειες όσο γεμίζει ο δίσκος).

Να το κάνω;

Μαλάκες, για windows 7 + Χ-25 πρέπει να σκάσω 200+ ευρώ... Πείτε σοβαρά αν όντως βλέπετε διαφορά σε επιδόσεις (FYI τα windows τα'χω κυρίως για παιχνίδια). Το μόνο που με απασχολεί τώρα είναι αν όντως αυτά που γράφονται στο παρακάτω link είναι αλήθεια.

http://www.pugetsystems.com/blog/2009/07/24/minor-hiccup-on-new-intel-ssds/

Πραγματικά, αν δεν βλέπω λειτουργικό να φορτώνει σε 0 χρόνο μετά από τόσα λεφτά θα φρικάρω :P

Αν είναι να πάρεις SSD τα 7 είναι μονόδρομος, το ξέρεις αυτό. Επίσης ΔΕΝ θα πας να πάρεις κάποιο από τα νέα μοντέλα μόλις βγουν, περίμενε να δοκιμαστούν πρώτα γιατί παρόλο που οι Intel θεωρούνται οι καλύτεροι SSD τώρα, ποτέ δεν ξέρεις.
Χωρίς να έχω ακόμα SSD είμαι πάντως πεπεισμένος ότι είναι η καλύτερη αναβάθμιση που μπορεί να κάνει κάποιος. Χαλαρά θα δεις μεγαλύτερη διαφορά από το να πάρεις 2 i7 extreme edition. Και, επειδή όντως τα 7 μπουτάρουν γρήγορα, δε νομίζω να μην έχεις 0 χρόνους :P
Από σένα που είσαι του bleeding edge περίμενα να έχεις ήδη SSD και να μας λες εντυπώσεις :)

Εμένα μου έχει κολλήσει η ιδέα πως τα SSD έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής (σαν flash drives) αλλιώς, ναι, γαμάνε. Αν σε καίει το να μπαίνει γρήγορα στα windows βολεύεσαι και με ένα VelociRaptor, αν και έχω ακούσει πως γαμιέται στο θόρυβο.

Έχουν περιορισμένα writes. Δλδ κάποια μέρα ο SSD σου θα γίνει read only. Γι αυτό και θα ακούσεις ότι δεν πρέπει να τους κάνεις defrag. Αλλά να δώσεις 150euro τόσα που κάνει ο velociraptor είναι αστείο, χίλιες φορές SSD που κοστίζει τα ίδια. Δες να πωρωθείς λίγο: http://www.youtube.com/watch?v=96dWOEa4Djs :D

jack the ripper εγώ δεν έβαλα καθόλου cd, όλους τους drivers τους βρήκαν μόνα τους (realtek included).

jack the ripper
02-08-2009, 13:13
jack the ripper εγώ δεν έβαλα καθόλου cd, όλους τους drivers τους βρήκαν μόνα τους (realtek included).

ωπ ελα ρε.... δλδ μονο για VGA αν χρειαστει και οτιδηποτε αλλο περιεργο εχω πανω δλδ? γαμω..

Phoebus
02-08-2009, 13:19

Δεν είναι πρόβλημα η διάρκεια ζωής, πρόβλημα είναι το κόστος και η χωρητικότητα.

Με το native support του TRIM στα 7 οι SSD δίσκοι δεν θα έχουν πρόβλημα διάρκειας ζωής.

Και αν δεις τα νούμερα που έχει ο Anand θα καταλάβεις γιατί τελικά το κόστος ανά GB είναι τόσο μεγάλο με τους SSD...

http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3531&p=9

cloud
02-08-2009, 13:20
Ρε ούτε για vga λέμε, τίποτα...Το windows update μου είχε βγάλει έναν driver με release date την ίδια μέρα που δεν τον είχαν ανεβάσει ακόμα στο επίσημο σαιτ.

jack the ripper
02-08-2009, 13:55
:D:D:D

cloud
02-08-2009, 14:33
http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3531&p=9

best article ever, τα σπασε πάλι ο Anand

SpiritCrusher
02-08-2009, 15:58
Δεν είναι πρόβλημα η διάρκεια ζωής, πρόβλημα είναι το κόστος και η χωρητικότητα.

E ναι εδώ που τα λέμε, για την ώρα είναι πιο πολύ για να βάλεις το OS και τα βασικά startup apps.

SpiritCrusher
02-08-2009, 20:33
Μαλάκες, για windows 7 + Χ-25 πρέπει να σκάσω 200+ ευρώ...

ερμ ναι, μιας και το είδα τώρα...τι 200+ ? εδώ ο X-25 μόνος του κάνει ~320. Μάλλον 400+ :P

Once_Emperor
03-08-2009, 17:52
Και με τα ίδια (και λιγότερα) λεφτά μπορείς να φιάξεις ένα raid array που να έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις. Ο μόνος SSD που ίσως αξίζει είναι ο νέος Vertex της OCZ που έχει περίπου τα μισά λεφτά του Χ-25.

Phoebus
04-08-2009, 02:06
Και με τα ίδια (και λιγότερα) λεφτά μπορείς να φιάξεις ένα raid array που να έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις.

LOL, not even by a mile. Βασικά διάβασε το άρθρο του Anand :P Είναι 20+ σελίδες αλλά τα λέει με χαρτί και καλαμάρι...

Entrancemperium
04-08-2009, 02:44
Εγώ να πω οτι μόλις έβαλα τα 7 στο pavilion και είναι πολύ οκ! Αρκετά πιο γρήγορα σε σχέση με τα Vista, με τις ίδιες ψευτοπαπάντζες, δείχνουν γενικά θετικά!
Σειρά θα έχουν τα UBUNTU!

Ingolemo
04-08-2009, 03:17
Genika pantws wraia men ta win7 (kai mallon tha ta valw otan ksevarethw na kanw formats klp) alla opws to vlepw o monos logos na ta protimiseis anti gia xp einai gia >3gb ram (mia xara 64bit drivers gia sxedon ola pleon), dx10 (an vgei kai kana game pou na xei ontws diafora), kai effedakia.

Sta arnhtika oi megales apaithseis se hw, kai kuriws to olo settarisma, perasma programmatwn kai rythmiseis ola apo thn arxh.

Entrancemperium
04-08-2009, 03:49
Genika pantws wraia men ta win7 (kai mallon tha ta valw otan ksevarethw na kanw formats klp) alla opws to vlepw o monos logos na ta protimiseis anti gia xp einai gia >3gb ram (mia xara 64bit drivers gia sxedon ola pleon), dx10 (an vgei kai kana game pou na xei ontws diafora), kai effedakia.

Sta arnhtika oi megales apaithseis se hw, kai kuriws to olo settarisma, perasma programmatwn kai rythmiseis ola apo thn arxh.
Όχι τα XP μου και εγώ δεν τα αλλάζω με τπτ! Απλά στη συγκριση Vista Vs 7 νομίζω τα 7 υπερτερούν ήδη!