PDA

View Full Version : [Cinema] Prometheus (2012)

antimusic
31-07-2009, 12:59
http://www.bloody-disgusting.com/news/16935

ανατινάζομαι.

Diva Plavalaguna
31-07-2009, 13:33
:headbang::headbang::headbang::headbang::headbang:

Shirime
31-07-2009, 16:12
ΕΑΝ ισχύει, ξεπούλημα τραγικό... prequel λέει, χαχ... είδα και το τρέιλερ του original στο link και συγκινήθηκα!

FIXXXER
31-07-2009, 16:23
Παει ξεπoυληθηκε κι ο Ριντλευ σκοτ μετα τους Paradise Lost, return to the roots is the new selling out.

Περσοναλι προτιμουσα σικουελ μετα το 4 να εχει αλιενς στη γη να τα κανουν πουτανα ολα, αλλα δε βαριεσαι, καλο ακουγεται.

Shirime
31-07-2009, 16:43
μα αυτό λέω, τι ενδιαφέρον μπορεί να δείχνει ένα πρίκουελ του άλιεν ρε παιδί μου... και στην τελική καλύτερα να το άφηνε να πεθάνει το κόνσεπτ όπως θα έπρεπε μετά τα AVP. αν και μάλλον απίθανο το όλο σκηνικό

UC.Hammer
31-07-2009, 16:48
Περσοναλι προτιμουσα σικουελ μετα το 4 να εχει αλιενς στη γη να τα κανουν πουτανα ολα, αλλα δε βαριεσαι, καλο ακουγεται.
Aυτο,σε στυλ Aliens,βιετναμ,σφαγη και game over man!game over!

FIXXXER
31-07-2009, 17:42
μα αυτό λέω, τι ενδιαφέρον μπορεί να δείχνει ένα πρίκουελ του άλιεν ρε παιδί μου... και στην τελική καλύτερα να το άφηνε να πεθάνει το κόνσεπτ όπως θα έπρεπε μετά τα AVP. αν και μάλλον απίθανο το όλο σκηνικό

Τα ΑVP ειναι αλλος κλαδος ταινιων, πολυ υποδεεστερος (αν και το 1 μαρεσε αρκετα, το αλλο δε βλεποταν).
Πριν πεθανει το κονσεπτ πρεπει να υπαρξει ταινια με στρατια αλιεν και ανθρωπους ντυμενους οπως σε κανα warhammer 40k να ριχνουν παντου να γινεται της καριολας λεμε.

antimusic
31-07-2009, 19:26
χέι ένα λεπτό, αφενός ο scott λέει εδώ και χρόνια οτι θέλει να ξανακάνει άλιεν (νομίζω στο commentary της κανονικής έκδοσης του 1 μιλάει για prequel και οτι θα ήθελε να πει την ιστορία του εξωγήινου που βρίσκουν με ανοιχτό το στήθος), αφετέρου φυσικά είναι ξεπούλημα (τουλάχιστον προς το παρόν δεν μιλάει για blade runner 2 :fear:) αλλά δε λέτε πάλι καλά μαλάκες μου που ασχολείται ο μπάρμπας και δεν θα έχουμε ξεκωλίκια τύπου avp.

antimusic
23-12-2011, 02:47
http://www.youtube.com/watch?v=sftuxbvGwiU

φανμποϊκός παροξυσμός.

FIXXXER
23-12-2011, 08:42
Δεν εχω καταλαβει τελικα αν θα ειναι prequel του Alien ή αλλη ταινια εντελως... :/
Xαζος?

ion_storm
23-12-2011, 10:36
Άλλη ταινία, με μια μικρή σύνδεση με το Alien.
Σύμφωνα με τον Scott η μόνη σύνδεση είναι ότι τα γεγονότα του Prometheus κάπως οδήγησαν στο Alien και ότι
τα τελευταία λεπτά της ταινίας διαδραματίζονται στο γονιδίωμα του Alien.

Και υποτίθεται ότι στην κυριολεξία η ταινια χώνει το διάστημα. :headbang:

antimusic
23-12-2011, 10:49
Δεν εχω καταλαβει τελικα αν θα ειναι prequel του Alien ή αλλη ταινια εντελως... :/
Xαζος?

prequel του alien με τον scott να το αρνείται και να μην πείθει κανέναν.

FIXXXER
23-12-2011, 10:53
Xαζος?

prequel του alien με τον scott να το αρνείται και να μην πείθει κανέναν.

Κατι τετοιο καταλαβα κι εγω αφου διαβασα το αρθρο στο Wikipedia, αλλα το θεμα ειναι να δειξει και Aliens να γινει λιγο χαμος. Καλα οπως και να χει, το τρεηλερ ειναι επος ε.

Krux
23-12-2011, 10:56
πω πω πω

antimusic
23-12-2011, 11:01
το θεμα ειναι να δειξει και Aliens να γινει λιγο χαμος.

μάλλον κάτι τέτοια προσπαθεί να αποφύγει. αυτό είναι το θέμα; αλήθεια;

FIXXXER
23-12-2011, 11:02
Ε οχι ολο το θεμα, αλλα θα ηταν ωραιο, δε συμφωνεις?

Parasight
23-12-2011, 12:04
Όντως εντελώς ξεπούλημα φαίνεται, τολμούν να βγάλουν ΛΕΦΤΑ από τα ΙΕΡΑ Aliens, αντί να τα αφήοσυν στην ησυχία τους για να μη χαλάσουν το "μύθο" για τον κάθε ελιτιστή nerd. Το ότι το τρέιλερ δείχνει ότι παίζει να έχουμε επιτέλους την καλύτερη space horror ταινία εδώ και κοντά 20 χρόνια (μετά το Alien3 δλδ), και μάλιστα από τον μετρ του είδους, δεν έχει απολύτως καμία σημασία.

ion_storm
23-12-2011, 12:41
+1 στο παραπάνω αλλά Alien 4 >> Alien 3.
Ήδη στο trailer φαίνονται διάφορα σε σχέση με Alien. Τωρα να δούμε μόνο Alien δεν νομίζω να έχει πολύ νόημα.

Parasight
23-12-2011, 14:00
To 4 ήταν λίγο μανιέρα για μένα, παραέγινε χολιγουντιανό σε σχέση με την Alien παράδοση. Την κλειστοφοβία του 3 την ένιωσα πρώτη φορά σε ταινία.

ubu
24-12-2011, 01:23
Για τους σωστούς ελιτιστές nerds δεν υπάρχει "μύθος" έτσι κι αλλιώς. Η πρώτη ταινία ήταν ό,τι καλύτερο υπάρχει σε scifi/horror μαζί με το The Thing, η δεύτερη ήταν μια περιπέτεια, οι άλλες δεν υπήρξαν.

Shirime
24-12-2011, 05:20
0:45 το κάθισμα του "Space Jockey" (http://images.wikia.com/avp/images/4/42/Space-jockey-alien-3_1199468861_640w.jpg)

0:55 διαστημόπλοιο τύπου "Derelict" (http://spacecraftinspaces.com/wp-content/uploads/2011/12/Derelict-Spacecraft.jpg) το οποίο είναι όρθιο; ή ανατινάσσεται εν πτήσει, σκάει στο έδαφος και κυνηγάει την σαρλίζ θερόν αμπλρλρλ τι'ν'αυτά

και για μουσική υπόκρουση κάτι από τη μουσική του πρώτου, κάτι από Inception.....

FIXXXER
24-12-2011, 07:59
Για τους σωστούς ελιτιστές nerds δεν υπάρχει "μύθος" έτσι κι αλλιώς. Η πρώτη ταινία ήταν ό,τι καλύτερο υπάρχει σε scifi/horror μαζί με το The Thing, η δεύτερη ήταν μια περιπέτεια, οι άλλες δεν υπήρξαν.

Δε συνηθιζω να ενδιαφερομαι για τις αποψεις των αλλων για πραγματα για τα οποια μου αρεσουν ωστε να διαμορφωσω αποψη, αλλα οταν γραφεις κατι τετοιες αηδιες για ταινιες οπως το Alien το πρωτο, για το Community, και δεν ξερω γω τι αλλο, με κανεις να ντρεπομαι λιγακι που μου αρεσουν και μενα.

SpiritCrusher
24-12-2011, 13:30
Εδώ που τα λέμε το 4 ήταν μια μαλακιάρα για το οποίο ακόμα μετανιώνω τα λεφτά του σινεμά, ενώ τα AVP είναι από τις μεγαλύτερες και πιο βαρετές μαλακίες που έχω δει. Το 1 ήταν καλό θρίλερ, στο 2 ο καμερον ναι μεν το πήγε αλλιώς αλλά το έκανε σωστά και με καλή "μυθολογία".

Για το 3 δεν εκφέρω άποψη.

εδιτ: Μια διευκρίνηση: Alien 4 >>>>>>> AVP.

FIXXXER
24-12-2011, 13:44
Καλα σας γαμαει το Αλιεν 4 γενικα

Mitsmann
24-12-2011, 13:47
...το οποιο παραδοξως δεν εχω δει ακομα.

το 2 παντως μ αρεσε πιο πολυ.

εδωσε και τους Marines στο Starcraft να εχει να πορευεται.

SpiritCrusher
24-12-2011, 13:53
Καλα σας γαμαει το Αλιεν 4 γενικα

Έη!

Τα ΑVP ειναι αλλος κλαδος ταινιων, πολυ υποδεεστερος (αν και το 1 μαρεσε αρκετα.

Your argument is invalid :!:

FIXXXER
24-12-2011, 13:56
Μαρεσε γι αυτο που ειναι. Εσυ το συγκρινεις με τη σειρα ταινιων Αlien, αρα your argument is more invalid, αφου ΟΥΔΕΜΙΑ σχεση δεν εχει.

Οσον αφορα το 4, δε λεω οτι ειναι οσο καλο το 1 ή το 2 (αλλωστε παλι εχω ενστασεις για το αν συγκρινεται, καθοτι εντελως αλλο κλιμα λογω του Γαλλου), αλλα αν λυπασαι τα λεφτα σου που το ειδες σινεμα, τι να πω, εισαι πολυ υπερβολικος. Κι εγω σινεμα το ειδα και χαιρομαι μαλιστα που το εχω δει σινεμα, γιατι γουσταρα πολυ. Εχω και την τετραλογια σε DVD, αμε. Και εννοειται οτι 4 >> 3, αν και ο Φιντσερ εδωσε το στιγμα του.

SpiritCrusher
24-12-2011, 14:02
Μαρεσε γι αυτο που ειναι. Εσυ το συγκρινεις με τη σειρα ταινιων Αlien, αρα your argument is more invalid, αφου ΟΥΔΕΜΙΑ σχεση δεν εχει.

A όχι, γενικά είναι μαλακιάρα ολικής.

antimusic
24-12-2011, 22:12
εδώ να πούμε οτι όταν πριν δυο χρόνια μιλούσα για ξεπούλημα δεν σκεφτόμουν καθόλου τον "μύθο", εννoούσα ξεπούλημα του scott που μετά από μια καριέρα με ταινίες διαφορετικού ύφους μεταξυ τους που κυμαίνονται απο το εξαιρετικό στο τουλάχιστον ενδιαφέρον (παρε 'δω (http://www.imdb.com/name/nm0000631/#Director)λίστα. διάβασε τη με τη σειρά. έχει σημασία.) ψήθηκε να ξαναγυρίσει σε πράγματα που έκανε πριν 30 χρόνια και να κάνει prequel.

κατά τα άλλα είναι ο γαμημένος riddley scott. του παραχώρησαν ένα σκασμό λεφτά για να κάνει ξανά scifi. δεν αμφέβαλλα ποτέ.

κατά τα άλλα άλλα, ο fincher δυστυχώς απλά δεν μπόρεσε και ο jeunet δεν κατάλαβε ποτέ τίποτα.

antimusic
28-02-2012, 23:15
Peter Weyland @ TED2023 (http://blog.ted.com/TED2023/)

Phoebus
01-03-2012, 00:44
Έπος.

Weedow
04-03-2012, 21:22
Έχω ψαρώσει άσχημα με το trailer. Αναμένουμε μεγαλέια μου φαίνεται.

Kelldorain
18-03-2012, 01:54
http://www.youtube.com/watch?v=Swpl3Mp6A_w

αμόκ.

FIXXXER
18-03-2012, 03:40
Πωωωω. Αυτο ηταν. Αυριο μαραθωνιος Alien, τελος. Τα εχω ολα μαζι μου στο boxset που ειχε βγει και ειναι πανεμορφο.

antimusic
18-03-2012, 17:34
http://www.youtube.com/watch?v=HHcHYisZFLU

αμόκ.

Krux
19-03-2012, 13:20
http://www.youtube.com/watch?v=HHcHYisZFLU

αμόκ.

γάμησε με. δεν παίζει.

Parasight
19-03-2012, 13:46
ΝΤΑΞΕΙ

ion_storm
20-03-2012, 19:03
Βασικά δεν έχω λόγια για την προσμονή, η οποία ήταν που ήταν ηψηλή, που δημιουργεί το παραπάνω trailer.

ΕΠΟsch.-

BLiTzER
20-03-2012, 23:19
Βασικά δεν έχω λόγια για την προσμονή, η οποία ήταν που ήταν ηψηλή, που δημιουργεί το παραπάνω trailer.

This totally made sense.

ion_storm
21-03-2012, 00:04
Why not? :P
Με ένα Αου καθάριζα πάντως.

Weedow
21-03-2012, 16:17
Με ένα αού θα ήσουν πιο κομπλέ είναι η αλήθεια.

Dr.Gonzo
16-04-2012, 16:52
http://2.bp.blogspot.com/-DaDjd9ww1kE/T4YqU3gnfNI/AAAAAAAABEc/JaXGVvjOEC8/s1600/prometheus_qa_paris.jpg

BLiTzER
16-04-2012, 17:48
Παίζει η Σουηδέζα Lisbeth :pink:

Dr.Gonzo
16-04-2012, 18:01
Συγκεκριμένα είναι το πρωταγωνίστρια.
Noomi Rapace λέμε.
"Noomi"... άκου όνομα, την αγαπάς κι ας της λείπει μπροστινό δόντι.... :pink:

Kelldorain
30-04-2012, 17:26
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1byZkbNB3Jw

Ra Pariah
30-04-2012, 17:42
:malakia:

Weedow
30-04-2012, 20:05
Πλησιάζει το καλοκαίρι...

GraveMiasma
03-06-2012, 01:36
molis to eida. ta effe gamisan kwlous gamwtoxrhstomou. oneirwxh.
2 wres me to stoma anoikto san na xazeyeis thn orofh tou st pauls.
to story eixe kapoio endiaferon alla h ais8htikh/skhno8esia htan pou gamise.
se polla shmeia oi eikones 8ymhxan ekeino to comic tou jodorowsky pou ebaze palia
to 9 ths eley8erotypias.

katatalla me aliens kamia sxesh. me exairesh to teleytaio ena lepto, isws kai ligotero.

ps 1. to eida se 3d kai den nomizw oti to ekane pio entypwsiako aposo hdh einai, opote 8a proteina na mhn to deite se 3d. Alla epilexte th megalyterh Mall o8onh pou mporeite na breite.
ps 2. paizoun h lisbeth opws anafer8ike, opws kai o micheletto apo to borgias kai o russell stringer bell apo to wire.
ps 3. sto imdb exei 8.5/10 kai den nomizw na meiw8ei idiaiterws.

Weedow
03-06-2012, 13:25
Ωχ, βγήκε στις αίθουσες; Νόμιζα ότι έχει 1-2 μήνες ακόμα...

FIXXXER
03-06-2012, 13:30
Στην Αγγλια και σε αλλες χωρες της Ευρωπης μονο, στην Ελλαδα βγαινει στις 5 και στην Αμερικη στις 8...

Weedow
03-06-2012, 13:31
Είπα κι εγώ.

Ra Pariah
07-06-2012, 21:51
katatalla me aliens kamia sxesh. me exairesh to teleytaio ena lepto, isws kai ligotero.

Χμ, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, μάλλον δεν θα θυμάσαι το Alien του '79 στις λεπτομέρειές του. Δεν θα επεκταθώ προφανώς για να μην σποϊλάρω, αλλά α) υπάρχει απόλυτη σχέση μεταξύ των δύο ταινιών, β) καλό θα ήταν να δείτε την προαναφερθείσα ταινία πριν πάτε στον κινηματογράφο για τον Προμηθέα.

Κατά τ' άλλα το είδα. Γάμησε. Αφήνει ερωτήματα (εκτός κι άν είμαι μπουμπούνας και δεν κατάλαβα όλες τις απαντήσεις), και πιθανολογώ ότι σύντομα θα μιλάμε για το 2ο μέρος του Προμηθέα.

Όταν κάποιος το δει, ας κάνει νόημα να πούμε και τίποτα γύρω από την πλοκή εντός spoiler.

Το 3D το συστήνω, περιείχε μια σκηνή που ήταν λες και γυριζόταν στα δύο μέτρα από τον θεατή.

ion_storm
08-06-2012, 01:57
Αφήνει πιο πολλά ερωτήματα από ότι απαντάει. Υλικό για το δευτερο.
Αναμεικτα συναισθήματα για την ταινία. Σε καμία παρίπτωση δεν χαλάστηκά που το είδα αλλά μάλλον περίμενα περισσότερα. Αρκετά εντυπωσιακή πάντως.

Παρακάτω έχει σπόιλερ ε.

Στα ενδιαφέροντα τώρα.
Οκ εκείνο το μαύρο πράγμα τους σκοτώνει. Αλλά μια σταγόνα από αυτό και σεξ και έχουμε ένα καλαμάρι(!!!???).
Πρώτη σκηνή στη Γη διαδραματιζεται ε? Όταν έφυγαν?
Εκείνα τα σκουλήκια από που προήλθαν ακριβώς?
Πολλά ακόμα.

Επίσης. Στο πρώτο Alien βρίσκουν ένα πτώμα στο πιλοτήριο του σκάφους που εξερευνούν. Το λεγάμενο πτώμα βρίσκεται αλλού. Επίσης μες στο σκάφος που είχαν εξερευνήσει δεν θα έβρισκαν και κάποια απομεινάρια από τους τυπάδες τους τώρα? Με κάτι τέτοια ξενέρωσα λίγο.

Πολύ καλός ο διάλογος με το ανδροειδές για ττους δημιουργούς. Επειδή μπορούν.-

In order to create you must destroy...

Ρα τη σκηνή στο πιλοτήριο λες?

Jangling Jack
08-06-2012, 02:00
Μολισ το ειδα, γαμησε πιστευω αν και γενικα το σαι-φαι δεν μ αρεσει, φεβερη ατμοσφαιρα/προσεγγιση

Oσοι δεν ειδατε ακομα μην ανοιξετε

Απο οτι καταλαβα, στην πρωτη σκηνη το τυπακι πινει αυτο, και μεσα απο τον θανατο του δημιοθργουνται οι ανθρωποι, αλλιως γιατι να δειξει τις ιστοριες με τα dna. Επισης στανταρ μετα ηθελαν να μας καταστρεπσουν αλλα αυτα που δημιουργησαν, η ισως βρκαν και μεταλλαξαν τους κατεστρεψαν. Η τουλαχιστον χαλασαν την ιδεα τους να μας σκοτωσουν. Το αν υπαρχουν ακομα σε αλλο πλανητη δεν το ξερουμε - δεν νομιζω να μαθουμε κιολας, μου φενεται ακυρο να κανει ταινια ποθ φτανει αυτη στο πλανητη τους αν και ηταν τελος που αφηνει συνεχεια.

2 θεματα εχω ομως
Πρωτον αν αυτος που δημιουργησε τους ανθρπους πηρε την αποφαση μονος του ασουμε και για αυτο θελησαν μετα να μας καταστρεψουν

και πως αφου μας εφτιακσε κ σκοτωθηκε, βρεθηκαν οι τοιχογραφιες στους τοιχους

Ριξτε καμια ιδεα μηπως βρουμε την λυση

Ra Pariah
08-06-2012, 14:28
Σπόιλερ Αλέρτ, Σπόιλερ Αλέρτ

Ion, λέω την πρώτη φορά όπου το ανδροειδές μπαίνει στους κρυογενετικούς θαλάμους των Μηχανικών.

Ο ίδιος ο Σκοτ δεν συνδέει την 1η σκηνή (με τον Μηχανικό που αποσυντίθεται) απαραίτητα με τη δική μας Γη.

Η γνώμη των ειδημόνων είναι ότι η μαύρη κόλλα (goo) είναι ένα βιολογικό όπλο. Επίσης, πιστεύεται ότι στον Προμηθέα δεν υπήρχε ένας αντικειμενικός σκοπός να φτάσουμε στο γνωστό μας Alien (Xenomorph). Απλώς έτυχε. Δηλαδή το goo μπορεί να γεννήσει πολλά περισσότερα από το Xenomorph, π.χ. το ζόμπι στο οποίο κατέληξε ο αρχαιολόγος.

Τα σκουλήκια είναι απλά σκουλήκια τα οποία μαζί με το goo φτιάχνουν τις Cobra-Alien.

Το Alien (1979) φυσικά και δείχνει έναν Μηχανικό, όταν βγαίνουν παγανιά κάποια μέλη του Νοστρόμο για να δουν από πού προέρχεται το σήμα που αναγνώρισε η Μητέρα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ακόμα και το σκάφος των Μηχανικών έχει το ίδιο σχήμα, εάν προσέξεις.

Jangling, μου αρέσει η ερμηνεία σου της πρώτης σκηνής. Γενικά η τιμωρία από μέρους των Μηχανικών προς τον άνθρωπο συζητείται πολύ και υπήρχε η σκέψη ότι μέχρι και ο Μεσσίας ήταν Μηχανικός. Ε, εκεί πας λίγο σε θέματα ύβρεως και θεϊκής νεμέσεως.

Δεν νομίζω ότι με την τοιχογραφία υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Κάποιος Μηχανικός το 30.000 π.Χ. έρχεται στη Γη, μας φτιάχνει και αφήνει τις τοιχογραφίες για να ξέρουμε πού θα τον βρούμε μετά. Δεν διευκρινίζεται εάν επιβίωσε ο ίδιος ή όχι.

Η δικιά μου ερώτηση σχετίζεται με την περίφημη καταστροφή των ανθρώπων από τους Μηχανικούς. Οκ, ήταν έτοιμος ένας από δαύτους να φύγει για Γη (και τελευταία στιγμή τον σταματά ο μαυρούλης με το σκάφος), θα έφτανε εκεί και τί θα έκανε; Και γιατί δεν ξεκίναγε το ταξίδι του οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Ξύπνησε δλδ όταν η αποστολή ήρθε σε αυτόν τον πλανήτη και κατόπιν λέει "με βρήκατε; τώρα θα σας γαμήσω!";;;;

Roswell47
08-06-2012, 17:01
λοιπον εγω αμπαλος ειμαι απο τις ταινιες της σειρας, αλλα ψηθηκα με το τρειλερ και εβαλα να κατεβαινει πακετακι με τις 4 πρωτες ταινιες. με Predator να ασχοληθω;

Ra Pariah
08-06-2012, 17:04
LOL.

Δεν έχεις δει τον πρώτο Κυνηγό; Τί να απαντήσω τώρα;;;; ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΩΔΗ ΣΤΟ ΜΙΝΙΓΚΑΝ.

Roswell47
08-06-2012, 17:10
ε κατι σβαρτζενεγκερ ειδα και δεν ψηθηκα. ασε που δεν ειμαι και πολυ του minigun.

Ra Pariah
08-06-2012, 17:14
Περιμένω ποστ-κατηγορώ του Burnin.

Kasrith
08-06-2012, 17:43
http://www.youtube.com/watch?v=yo0eDetRLV4

Kasrith
08-06-2012, 17:45
http://www.youtube.com/watch?v=KIgNinx_G_U

ion_storm
08-06-2012, 18:11
Σπόιλερ Αλέρτ, Σπόιλερ Αλέρτ

Ion, λέω την πρώτη φορά όπου το ανδροειδές μπαίνει στους κρυογενετικούς θαλάμους των Μηχανικών.

Ο ίδιος ο Σκοτ δεν συνδέει την 1η σκηνή (με τον Μηχανικό που αποσυντίθεται) απαραίτητα με τη δική μας Γη.

Η γνώμη των ειδημόνων είναι ότι η μαύρη κόλλα (goo) είναι ένα βιολογικό όπλο. Επίσης, πιστεύεται ότι στον Προμηθέα δεν υπήρχε ένας αντικειμενικός σκοπός να φτάσουμε στο γνωστό μας Alien (Xenomorph). Απλώς έτυχε. Δηλαδή το goo μπορεί να γεννήσει πολλά περισσότερα από το Xenomorph, π.χ. το ζόμπι στο οποίο κατέληξε ο αρχαιολόγος.

Τα σκουλήκια είναι απλά σκουλήκια τα οποία μαζί με το goo φτιάχνουν τις Cobra-Alien.

Το Alien (1979) φυσικά και δείχνει έναν Μηχανικό, όταν βγαίνουν παγανιά κάποια μέλη του Νοστρόμο για να δουν από πού προέρχεται το σήμα που αναγνώρισε η Μητέρα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ακόμα και το σκάφος των Μηχανικών έχει το ίδιο σχήμα, εάν προσέξεις.

Jangling, μου αρέσει η ερμηνεία σου της πρώτης σκηνής. Γενικά η τιμωρία από μέρους των Μηχανικών προς τον άνθρωπο συζητείται πολύ και υπήρχε η σκέψη ότι μέχρι και ο Μεσσίας ήταν Μηχανικός. Ε, εκεί πας λίγο σε θέματα ύβρεως και θεϊκής νεμέσεως.

Δεν νομίζω ότι με την τοιχογραφία υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Κάποιος Μηχανικός το 30.000 π.Χ. έρχεται στη Γη, μας φτιάχνει και αφήνει τις τοιχογραφίες για να ξέρουμε πού θα τον βρούμε μετά. Δεν διευκρινίζεται εάν επιβίωσε ο ίδιος ή όχι.

Η δικιά μου ερώτηση σχετίζεται με την περίφημη καταστροφή των ανθρώπων από τους Μηχανικούς. Οκ, ήταν έτοιμος ένας από δαύτους να φύγει για Γη (και τελευταία στιγμή τον σταματά ο μαυρούλης με το σκάφος), θα έφτανε εκεί και τί θα έκανε; Και γιατί δεν ξεκίναγε το ταξίδι του οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Ξύπνησε δλδ όταν η αποστολή ήρθε σε αυτόν τον πλανήτη και κατόπιν λέει "με βρήκατε; τώρα θα σας γαμήσω!";;;;

Όταν τα μέλη του Νοστρομο μπήκαν στο σκάφος είδαν έναν Μηχανικό (κακό όνομα) στο πιλοτήριο. Μα επειδή το σκάφος, που εξερευνούν στο πρώτο Αλιεν είναι αυτό που πέφτει στον Προμηθέα, θα έπρεπε να μείνει ο Μηχανικός στο πιλοτήριο. Μάλλον το Μαυρο Πράγμα είναι βιολογικό οπλο σε φάση προκαλεί μεταλλάξεις για να φτιάξει "ζωντανά" όπλα, εγω αυτό νομίζω δηλαδή.

Επίσης μπορεί όταν οι Μηχανικοί έφτιαξαν τους ανθρώπους, να τους λατρεύαν ως θεους στην αρχή και να είχαν επαφή, εξού και οι τοιχογραφίες και όλα. Απλά σε μια φάση ήθελαν να καταστρέψουν τους ανθρώπους, για κάποιο λόγο (ύβρης, αποτυχία εκπλήρωσης του σκοπού της δημιουργίας τους, ώστε να φτιάξουν κάτι άλλο καλύτερο(?).

Από ότι κατάλαβα έφτιαξαν το Μαύρο Πράγμα για όπλο, αλλά τους στράβωσε το πράγμα και τους επιτέθηκαν τα σκουλήκια - αλιεν - κόμπρες, και δεν πρόλαβαν να πάνε στη Γη. Όποτε όσοι επιβίωσαν (ένας) μπήκαν στον κρυογενετικό θάλαμο και άραξε μέχρι που τον ξύπνησαν οι άλλοι. Στη συνέχεια βέβαια το όλο μπέρδεμα δημιούργησε την βασίλισσα Άλιεν.

Ra Pariah
08-06-2012, 19:05
Μα επειδή το σκάφος, που εξερευνούν στο πρώτο Αλιεν είναι αυτό που πέφτει στον Προμηθέα, θα έπρεπε να μείνει ο Μηχανικός στο πιλοτήριο.

Όχι ρε, απλώς το ίδιο σχήμα έχουν τα σκάφη των Μηχανικών (στο Alien και την καινούρια ταινία). Δεν είναι ο πλανήτης νομίζω ίδιος. Οι Μηχανικοί σε διάφορα μέρη είχαν καλλιέργιες με goo. Στο πρώτο Alien είδαν έναν Μηχανικό να τα 'χει τινάξει (ανοιγμένος από Άλιεν) εντός πιλοτηρίου. Το σκάφος που βλέπουμε στον Προμηθέα είναι διαφορετικό. Έχουν όμως το ίδιο υψιλονοειδές σχήμα.

ion_storm
08-06-2012, 19:26
Όχι ρε, απλώς το ίδιο σχήμα έχουν τα σκάφη των Μηχανικών (στο Alien και την καινούρια ταινία). Δεν είναι ο πλανήτης νομίζω ίδιος. Οι Μηχανικοί σε διάφορα μέρη είχαν καλλιέργιες με goo. Στο πρώτο Alien είδαν έναν Μηχανικό να τα 'χει τινάξει (ανοιγμένος από Άλιεν) εντός πιλοτηρίου. Το σκάφος που βλέπουμε στον Προμηθέα είναι διαφορετικό. Έχουν όμως το ίδιο υψιλονοειδές σχήμα.

Ξαναείδα την σκηνή στο πρώτο Αλιεν και μου φαίνεται το ίδιο σκάφος. Μπορεί να κάνω και λάθος όμως. Για τα διάφορα μέρη και συνεπώς τους άλλους πλανήτες με τις εγκαταστάσεις, από που το ξέρεις? Είδαμε στον Προμηθέα ότι υπάρχουν και άλλα σκάφη στον πλανήτη, αλλά επειδή λογικά μόνο ένα συνετρίβει, πρέπει να είναι αυτό, εφόσον είμαστε στον ίδιο πλανήτη με το πρώτο Αλιεν.

http://i.imgur.com/QqtOF.jpg

wraithgr
10-06-2012, 02:54

Ξαναείδα την σκηνή στο πρώτο Αλιεν και μου φαίνεται το ίδιο σκάφος. Μπορεί να κάνω και λάθος όμως. Για τα διάφορα μέρη και συνεπώς τους άλλους πλανήτες με τις εγκαταστάσεις, από που το ξέρεις? Είδαμε στον Προμηθέα ότι υπάρχουν και άλλα σκάφη στον πλανήτη, αλλά επειδή λογικά μόνο ένα συνετρίβει, πρέπει να είναι αυτό, εφόσον είμαστε στον ίδιο πλανήτη με το πρώτο Αλιεν.

http://i.imgur.com/QqtOF.jpg

Καλά στα λέει, δεν είναι το ίδιο σκάφος, δεν μπορεί να είναι. Αν και σε κάποια σημεία (πχ αφού τους έχει ξεκωλιάσει όλους και πάει να ξεκινήσει) νομίζεις οτι θα είναι αυτός και απλά κάπως θα κατέληγε το πρώτο facehugger στο σκάφος μαζί του. Αν μη τι άλλο, το σκάφος από το πρώτο alien ήταν γεμάτο αυγά και όχι "βόμβες". Επίσης οι ζωγραφιές που δείχνει στην αρχή είναι κάμποσες χιλιάδες χρόνια η μια από την άλλη, που σημαίνει οτι μετά τον πρώτο εξωγήινο είχαν έρθει και άλλοι. Αν το goo ήταν το υπερόπλο που "καταλαμβάνει" τον οργανισμό και βγάζει ένα επόμενο, πιο επιθετικό είδος, τότε μου αρέσει η θεωρία οτι ο πρώτος engineer που δείχνει ήταν στην πλευρά που έχανε σε κάποιον εμφύλιο, οπότε ήπιε το goo σε φάση "let it burn", από αυτό βγήκαν οι άνθρωποι (γιαυτό οι υπόλοιποι θέλανε να μας καταστρέψουν) και το alien είνα goo^2 (γιαυτό τα facehuggers μοιάζουν τόσο με χέρια).

Κατά τα άλλα:
- Πόσο ενοχλητικό είναι που στα prequel υπάρχει πάντα το πρόβλημα οτι δείχνουν πιο αναπτυγμένη τεχνολογία από τα χρονολογικά μεταγενέστερα sequel; Κυρίως το aliens βέβαια αφού στο alien 1 μπορείς να πεις οτι άλλο prometheus $1,000,000,000,000 και άλλο nostromo κουβάς space tug. τεσπα.
- Άπειρα ενοχλητικότερο το κλασικό στα θρίλερ που χαμηλώνει ο ήχος, όλα σιγά σιγά σιγά και μετα ΜΠΑΜ κάνει ενα θόρυβο και σε "τρομάζει" και κάτι έγινε (ειδικά εκεί με το βιολόγο/ΓΕΩΛΟΓΟ (όχι αρχαιολόγο) που πετάγεται ο καπετάνιος στο ράδιο ήταν απλά τραγικό)
- Ο καπετάνιος αν ήταν καλός τύπος που ήθελε να σιγουρευτεί οτι η γη θα τη γλυτώσει από οτιδήποτε βρίσκανε, γιατί έστειλε τους 2 άλλους να ψοφήσουν;
- το facehugger τι σκατά έφαγε κλειδωμένο εκεί μέσα;
- η Shaw πλάκωσε 2 στο ξύλο, έφτασε ως το χειρουργείο και μετά όλα καλά πάμε όλοι μαζί στον εξωγήινο χωρίς να δούμε τι έβγαλες από την κοιλιά σου;

είχα και άλλα μικροπαράπονα αλλά οκ...

Aleister
10-06-2012, 03:09
molis gyrisa apto cinema

ta gamhse ola

10/10

EDIT: ena kako eixe mono, oti teleiwse se styl, "to be continued". tha eprepe na htan pio stand-alone tainia na to pw? aparadekto na ftiaxneis ena tetoio aristourghma kai na to kleineis les kai einai seira tou ABC

Clockwork Orange
10-06-2012, 04:46
Ζουμε στην εποχη που σειρες >>> ταινιες. λογικο το βρισκω

Ra Pariah
10-06-2012, 06:24
- η Shaw πλάκωσε 2 στο ξύλο, έφτασε ως το χειρουργείο και μετά όλα καλά πάμε όλοι μαζί στον εξωγήινο χωρίς να δούμε τι έβγαλες από την κοιλιά σου;

Πολύ σωστές απορίες.

Επίσης η Shaw αφού γέννησε το facehugger/καλαμάρι (υπήρχε και στο Alien, επίσης να σημειωθεί ότι ο «τοκετός» της Shaw μάλλον ήταν η σκληρότερη σκηνή της ταινίας) δεν συμπεριφερόταν κάπως περίεργα; Σαν να ήταν μολυσμένη ακόμα; Ή κάτι τέτοιο...

ion_storm
10-06-2012, 14:13
Καλά στα λέει, δεν είναι το ίδιο σκάφος, δεν μπορεί να είναι. Αν και σε κάποια σημεία (πχ αφού τους έχει ξεκωλιάσει όλους και πάει να ξεκινήσει) νομίζεις οτι θα είναι αυτός και απλά κάπως θα κατέληγε το πρώτο facehugger στο σκάφος μαζί του. Αν μη τι άλλο, το σκάφος από το πρώτο alien ήταν γεμάτο αυγά και όχι "βόμβες". Επίσης οι ζωγραφιές που δείχνει στην αρχή είναι κάμποσες χιλιάδες χρόνια η μια από την άλλη, που σημαίνει οτι μετά τον πρώτο εξωγήινο είχαν έρθει και άλλοι. Αν το goo ήταν το υπερόπλο που "καταλαμβάνει" τον οργανισμό και βγάζει ένα επόμενο, πιο επιθετικό είδος, τότε μου αρέσει η θεωρία οτι ο πρώτος engineer που δείχνει ήταν στην πλευρά που έχανε σε κάποιον εμφύλιο, οπότε ήπιε το goo σε φάση "let it burn", από αυτό βγήκαν οι άνθρωποι (γιαυτό οι υπόλοιποι θέλανε να μας καταστρέψουν) και το alien είνα goo^2 (γιαυτό τα facehuggers μοιάζουν τόσο με χέρια).

Κατά τα άλλα:
- Πόσο ενοχλητικό είναι που στα prequel υπάρχει πάντα το πρόβλημα οτι δείχνουν πιο αναπτυγμένη τεχνολογία από τα χρονολογικά μεταγενέστερα sequel; Κυρίως το aliens βέβαια αφού στο alien 1 μπορείς να πεις οτι άλλο prometheus $1,000,000,000,000 και άλλο nostromo κουβάς space tug. τεσπα.
- Άπειρα ενοχλητικότερο το κλασικό στα θρίλερ που χαμηλώνει ο ήχος, όλα σιγά σιγά σιγά και μετα ΜΠΑΜ κάνει ενα θόρυβο και σε "τρομάζει" και κάτι έγινε (ειδικά εκεί με το βιολόγο/ΓΕΩΛΟΓΟ (όχι αρχαιολόγο) που πετάγεται ο καπετάνιος στο ράδιο ήταν απλά τραγικό)
- Ο καπετάνιος αν ήταν καλός τύπος που ήθελε να σιγουρευτεί οτι η γη θα τη γλυτώσει από οτιδήποτε βρίσκανε, γιατί έστειλε τους 2 άλλους να ψοφήσουν;

είχα και άλλα μικροπαράπονα αλλά οκ...

Κοίτα στο ποστ μου λέω ότι δεν είμαι δεν σίγουρος για το αν είναι το ίδιο σκάφος, απλώς καταλήγω σε αυτό το συμπέρασμα.
Εκτός αν τα γεγονότα του πρώτου Αλιεν διαδραματίζονται σε άλλο μέρος σε σχέση με τον Προμηθεα. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση από που προήλθαν τότε τα Αλιεν? επίσης η βασίλισσα που γεννήθηκε θα μπορούσε να γεννήσει τα αυγά και ότι αλλο, στο χρόνο που περνάει από τα γεγονότα του Προμηθέα με το πρώτο Αλιεν. Δέχομαι ότι οι Μηχανικοί είχαν και αλλού πλανήτες με εγκαταστάσεις κτλ, αλλά δεν πήγαν παντού οι άνθρωποι ώστε να "βοηθήσουν" στην δημιουργία των Αλιεν.

Πολύ ενδιαφέρουσα η θεωρία γιατί θέλουν οι άνθρωποι να μας καταστρέψουν. Αν και εκεί πέρα δείχνει ένα διαφορετικό σκάφος από τα άλλα στην πρώτη σκηνή.

Αυτό με την τεχνολογία ισχύει και το σχολιασα με αυτους που ήμουν σινεμα, αλλά νταξει τώρα ρε παιδί μου.
Οι δύο τύποι είπαν ότι θα μείνουν με τον καπετανιο till the end χοχο.
Αυτό με τη Shaw μόνο αστείο, αλλά πάλι νταξει ρε παιδί μου.

Ρα η Shaw μετά λογικά αισθανόταν ασχημα από την επέμβαση αφαίρεση καλαμαριού.

wraithgr
10-06-2012, 16:54
Στανταρ η shaw αυτό που είχε ήταν ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΗΓΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ που ήταν κλεισμένη με συρραπτικό (γενικά πολύ ζόρι το disbelief στο κλείσιμο της πληγής και το πόσο λίγο την επηρέασε...)
κατά τα άλλα το συζητούσα με ένα φιλαράκι και η θεωρία μου έχει τρύπες γιατί παραείναι τραβηγμένο οτι ο πρώτος engineer ήπιε το goo, και διαλύθηκε, και μετά απο εκατομύρια χρόνια βγήκαν οι άνθρωποι και είχαν ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΟ DNA..

και βασικά αυτό:
http://badassdigest.com/2012/06/03/movie-review-in-space-no-one-can-hear-prometheus-disappoint

Weedow
11-06-2012, 10:41
Ζουμε στην εποχη που σειρες >>> ταινιες. λογικο το βρισκω

Δυστυχώς true story...

BURNIN AMBITION
11-06-2012, 12:49
ε κατι σβαρτζενεγκερ ειδα και δεν ψηθηκα. ασε που δεν ειμαι και πολυ του minigun. tha se fwnazw rozalia apo edw kai pera. sou axizei

ante des to predator re kamari mou. get to the choppaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Phoebus
11-06-2012, 15:08
http://www.hitfix.com/motion-captured/prometheus-second-look-digging-deep-into-spoilers-and-questions

ion_storm
12-06-2012, 09:32
Από τίτλους τέλους:

http://www.whatis101112.com/

JnB
13-06-2012, 11:07
Ωραίο σκηνοθετικά με εντυπωσιακές σκηνές κλπ, αλλά το σενάριο μπάζει από παντού, οι χαρακτήρες μετά το πρώτο μισό της ταινία συμπεριφέρονται εντελώς ακατανόητα, και γενικά μου άφησε μια αίσθηση ότι γράφτηκε στο πόδι.

http://i.imgur.com/cNbi6.jpg

Dr.Gonzo
15-06-2012, 14:47
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150887057811376.419643.551306375&type=3

Kelldorain
15-06-2012, 15:53
Πολλές τρύπες στο σενάριο και βιασύνες αλλά μ'άρεσε αρκετά, κυρίως γιατί ο Scott καταφέρνει αυτά να τα ξεπερνάει στα γρήγορα και δίνει έμφαση στη γενικότερη αισθητική, με εκπληκτική σκηνοθεσία και φωτογραφία (πανέμορφο opening) και πολύ καλό ρυθμό όσο προχωράει η ταινία. Fassbender τεράστιος.

http://blogs.indiewire.com/theplaylist/did-ridley-scott-just-ruin-the-mysteries-of-prometheus-20120614

Dr.Gonzo
15-06-2012, 16:01
Ρε παιδιά εντάξει με το θέμα σενάριο και το σύμπαν της ταινίας, κι εμένα άλλωστε με ενδιαφέρουν. Αλλά πιο πολύ με ενδιέφερε η αισθητική της ταινίας, οι χώροι, η ατμόσφαιρα, τα "οπτικά" στοιχεία του μύθου. Πέρασα καταπληκτικά, γιατί είχα πάρει μαζί μου και τις μπύρες μου και μετά το πρώτο μισάωρο που άρχισα να "χαλαρώνω" (βλ.χέζα) τα είδα όλα κολληώμενα και έλεγα από μέσα μου "μαμάμου", εν τέλει νομίζω η ταινία γάμησε από την καίρια σκοπιά "Space Horror Genre".

BLiTzER
15-06-2012, 18:17
Τόσο καιρό δεν έμπαινα για να μη διαβάσω τα σπόιλερς. Το είδα προχθές, αφού είχα ξαναδεί Alien 1 και 2 λίγες μέρες πριν, έτσι για προθέρμανση. Περιληπτικά, ναι, έχει μπόλικες τρύπες/προχειρότητες σεναριακά, αλλά έστεκε πάρα πολύ καλά και για prequel ήταν πολύ χορταστικό.

Οκ εκείνο το μαύρο πράγμα τους σκοτώνει. Αλλά μια σταγόνα από αυτό και σεξ και έχουμε ένα καλαμάρι(!!!???).
Πρώτη σκηνή στη Γη διαδραματιζεται ε? Όταν έφυγαν?
Εκείνα τα σκουλήκια από που προήλθαν ακριβώς?
Πολλά ακόμα.

Δεν τους σκοτώνει. Απλά προκαλεί κάποια αντίδραση. Είδαμε αρκετές διαφορετικές εκφάνσεις της στην ταινία, ανάλογα με το ποιος ήταν ο host και πως το λάμβανε.

Ο Scott έχει πει ότι δεν έχει σημασία αν η πρώτη σκηνή είναι στη γη ή όχι. Ναι, ο τύπος είναι δημιουργός. Θυσιάζεται για να δώσει ζωή. Το DNA του πρώτα διασπάται και μετά, με τη βοήθεια του νερού (και διαφόρων άλλων στοιχείων, φαντάζομαι) δημιουργεί κάθε είδος ζωής στον πλανήτη, όχι απαραίτητα τους ανθρώπους (μόνο).

Τα σκουλήκια υπήρχαν. Όταν ήρθαν σε επαφή με την ουσία, δημιουργήθηκε εκείνο το σκουληκόπραμα.

Επίσης. Στο πρώτο Alien βρίσκουν ένα πτώμα στο πιλοτήριο του σκάφους που εξερευνούν. Το λεγάμενο πτώμα βρίσκεται αλλού. Επίσης μες στο σκάφος που είχαν εξερευνήσει δεν θα έβρισκαν και κάποια απομεινάρια από τους τυπάδες τους τώρα? Με κάτι τέτοια ξενέρωσα λίγο.

Το Prometheus λαμβάνει χώρα σε ΑΛΛΟ πλανήτη (LV-223) απ'ότι τα 2 πρώτα Alien (LV-426). Άρα μιλάμε για διαφορετικό σκάφος (σίγουρα της ίδιας φυλής όμως), άλλο πιλότο κτλ κτλ.

Χμου, ναι, γενικά υπάρχει έντονο το θρησκευτικό στοιχείο στην ταινία. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η ανθρωπότητα είχε μια 2η ευκαιρία να "συγχωρεθεί", όταν οι Engineers τους έστειλαν τον σούπερ ανθρωποengineer ιησουχριστό (ή όπως αλλιώς τον λένε στις υπόλοιπες θρησκείες) και το μόνο που έκανε (η ανθρωπότητα) ήταν να τον σκοτώσει. Αυτό ήταν και το τεράστιο λάθος που τους έστρεψε εναντίον μας (η Shaw χρονολόγησε το θάνατο του πρώτου πτώματος, άρα και τις τελευταίες στιγμές των Engineers στο σκάφος, 2,000 χρόνια πίσω).

Οι τοιχογραφίες ήταν ένα μήνυμα τύπου "όταν έχετε την τεχνολογία, ξέρετε που να μας βρείτε".

Δεν "ξύπνησε". Πάντα ξύπνιος ήταν. Αλλά κάποιος έπρεπε να τον ελευθερώσει από τον θάλαμό του, υποθέτω. Και αυτό ακριβώς έκανε ο "μαυρούλης".

BLiTzER
15-06-2012, 18:29
Αν το goo ήταν το υπερόπλο που "καταλαμβάνει" τον οργανισμό και βγάζει ένα επόμενο, πιο επιθετικό είδος, τότε μου αρέσει η θεωρία οτι ο πρώτος engineer που δείχνει ήταν στην πλευρά που έχανε σε κάποιον εμφύλιο, οπότε ήπιε το goo σε φάση "let it burn", από αυτό βγήκαν οι άνθρωποι (γιαυτό οι υπόλοιποι θέλανε να μας καταστρέψουν) και το alien είνα goo^2 (γιαυτό τα facehuggers μοιάζουν τόσο με χέρια).

Ίσως πέρα από τη χημική σύνθεση του οργανισμού, παίζει ρόλο και η ψυχική, στο αποτέλεσμα μετά την επίδραση του black goo. Γι'αυτό και ο engineer στην πρώτη σκηνή δημιουργεί ζωή, ενώ ο Fifield γίνεται ζόμπι. Γι'αυτό το σπέρμα στον κόλπο της Shaw δημιουργεί το χταποδοειδές, ενώ στο στήθος του engineer το κλασσικό chestburster.

Εμφύλιος και λοιπά δεν παίζουν. Η πρώτη σκηνή είναι μια ιεροτελεστία, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ζωής στον πλανήτη. Ο Scott είπε ότι η σκηνή αυτή γυρίστηκε μεγαλύτερη και, μάλιστα, με πρωταγωνιστές 2 engineers. Περισσότερα στο bluray.

Κατά τα άλλα:

Η διαφορά μεταξύ τους είναι 25-30 χρόνια ε, δεν είναι αιώνες. Παρόμοια τεχνολογία είχαν, ίσως όχι παρόμοιους εργοδότες ;)

Ποιους?

Δεν ήταν facehugger :P Δεν ξέρω τι έφαγε, αν έφαγε. Ίσως απλά μεγάλωσε.

Γουώτ? Επίσης όσον αφορά τη Shaw μετά το χειρουργείο, προφανώς και την είχε ακούσει και ήταν στη σπίντα, αφού είχε πιει ότι ναρκωτικά είχε στο σκάφος ε.

Jangling Jack
15-06-2012, 18:37
Αμα το καλοσκεφτεις ομως μια ειναι η τεραστια τρυπα οσο και αν γαμησε η ταινια, γτ οι τοιχογραφιες στελνουν τους ανθρωπους σε αυτον τον πλανητη?

BLiTzER
15-06-2012, 18:41
Βασικά, αν θυμάμαι καλά, δεν τους έστειλαν σε κάποιο συγκεκριμένο πλανήτη. Απλά τους υπέδειξαν ένα συγκεκριμένο ηλιακό σύστημα. Το οποίο, προφανώς, αποτελούσε την κατοικία τους. Δε θα ήθελες να γνωρίσεις τον δημιουργό σου?!1!!1

Jangling Jack
15-06-2012, 18:42
Nαι απλα δειχνει το ηλιακο συστημα που ο ο πλανητης δοκιμων ασ πουμε, και οχι ο πλανητης κατοικιας των μηχανικων

BLiTzER
15-06-2012, 18:45
Πρέπει να το ξαναδώ γιατί δε θυμάμαι λεπτομέρειες, αλλά νομίζω κάνεις λάθος. Ήταν όντως το ηλιακό τους σύστημα (εντάξει, προφανώς δεν έμεναν μονίμως σε ΟΛΟΥΣ τους πλανήτες, σε κάποιους είχαν απλά το εξοχικό τους), απλά η αποστολή προσγειώθηκε στον 223 επειδή είχε πιο φιλική ατμόσφαιρα.

ion_storm
15-06-2012, 18:59
Όντως τα γεγονότα διαδραματίζονται σε δύο διαφορετικούς πλανήτες.
Ακομα Χειρότερα δηλαδή.
Πως πήγαν τα Αλιεν από τον ένα πλανήτη στον άλλο? Μην πει κάποιος ότι όλη η φάση είναι στημένη από τους Μηχανικούς εξαρχής και για αυτό τους οδήγησαν εκεί, πάει πολύ.

BLiTzER
15-06-2012, 19:05
Και οι 2 πλανήτες βρίσκονται στο ίδιο σύστημα. Η όλη φάση ήταν experiment gone wrong. Δεν ήταν δύσκολο να εξαπλωθεί σε γειτονικούς πλανήτες. Πιθανότατα με παρόμοιο τρόπο. Σκάφος ταξιδεύει, με τα "όπλα" στις αποθήκες, γίνεται μαλακία, κάπως ελευθερώνεται η ουσία, το πλήρωμα πεθαίνει, το σκάφος πέφτει και καταλήγουμε με μερικούς chestbursters και μια Alien Queen.

Aleister
15-06-2012, 23:54
http://www.youtube.com/watch?v=-x1YuvUQFJ0&feature=youtu.be

την αγαπησα την ταινια αλλα απλα εχω λιωσει με το παραπανω video

antimusic
18-06-2012, 03:36
απογοήτευση.

Κάπταιν Τζίμη
18-06-2012, 15:10
@ ion

Ερμηνεία Τζιμάκου (με ό,τι αυτό συνεπάγεται).

Το αλιεν στην τελευταία σκηνή ''γεννιέται'' από τον Μηχανικό, κατόπιν ''παρέμβασης'' του καλαμαριού, το οποίο μην ξεχνάμε βγήκε απ΄την Σο. Η Σο, τώρα, υποτίθεται πως φεύγει για να βρει τον Δημιουργό (μας/της κ.ο.κ). Αυτό δεν αποκλείει η Σο να είναι φορέας ενός ιού, που φτάνοντας σε άλλον πλανήτη (ας πούμε αυτόν του πρώτου Αλιεν), αλληλεπιδρά με τους εκεί Μηχανικούς, με αποτέλεσμα την γέννηση του γνωστού Αλιεν, στην μορφή που το γνωρίσαμε το '79. Γι'αυτό και τότε ('79) έχουμε τα αυγά αντί του goo, γιατί η μετάλλαξη είναι διαφορετική, λεμετώρα.

Krux
19-06-2012, 11:19
λοιπόν το είδα και εγώ χτες σε 3Δ και μου άρεσε πάρα πολύ.

όπως το βλέπω εγώ, το black goo (το υπερόπλο των μηχανικών) είναι μια ουσία που προκαλεί mutation, γι΄αυτό και τα σκουλήκια στην σπηλιά μεταλλάχτηκαν σε εκείνα τα φίδια, ο Fifield και ο Charly έγιναν αυτό που έγιναν. ο mutated οργανισμός που προβαίνει σε αναπαραγωγή, δημιουργεί facehugger όπως αυτό που βγήκε από την κοιλιά της Σο. το facehugger απαιτεί μόνο ξενιστή για να δημιουργήσει το άλιεν. εδώ είναι που χάθηκε και ο έλεγχος και γι' αυτό εγκαταλείφθηκε η φάση από τους μηχανικούς. ο σκοπός προφανώς ήταν τα καταστρέφουν κόσμους και μετά να τους εποικίζουν αλλά το breeding με τις απανωτές αλλαγές και το ανεξέλεγκτο evolution δεν άφηνε περαιτέρω περιθώρια.
προσπαθώ να θυμηθώ αν η πρώτη σκηνή με τον μηχανικό που πίνει το σφηνάκι είναι στην γη ή στον 223.
γιατί εκείνος ο μηχανικός με το που το ήπιε, διαλύθηκε; υπάρχει κάποια σχέση με το πείραμα που έκαναν με το κεφάλι στο εργαστήριο που εξερράγη όταν ανέβασαν την θερμοκρασία; πως γίνεται να επέζησε ο μηχανικός που κυνήγησε την Σο από το starship στο escape pod αφού η ατμόσφαιρα ήταν ακατάλληλη; το άλιεν ή τα άλιεν που δημιουργήθηκαν μέσα στην βάση και σκότωσαν τους μηχανικούς, επέζησαν;

Dr.Gonzo
19-06-2012, 11:33
Στα ντιπ ελληνικά, το black goo θα το λέγαμε "Μαύρη Σίχλα"; :rainbow:

BLiTzER
19-06-2012, 17:44
@ ion

Ερμηνεία Τζιμάκου (με ό,τι αυτό συνεπάγεται).

Το αλιεν στην τελευταία σκηνή ''γεννιέται'' από τον Μηχανικό, κατόπιν ''παρέμβασης'' του καλαμαριού, το οποίο μην ξεχνάμε βγήκε απ΄την Σο. Η Σο, τώρα, υποτίθεται πως φεύγει για να βρει τον Δημιουργό (μας/της κ.ο.κ). Αυτό δεν αποκλείει η Σο να είναι φορέας ενός ιού, που φτάνοντας σε άλλον πλανήτη (ας πούμε αυτόν του πρώτου Αλιεν), αλληλεπιδρά με τους εκεί Μηχανικούς, με αποτέλεσμα την γέννηση του γνωστού Αλιεν, στην μορφή που το γνωρίσαμε το '79. Γι'αυτό και τότε ('79) έχουμε τα αυγά αντί του goo, γιατί η μετάλλαξη είναι διαφορετική, λεμετώρα.

Δεν είναι απίθανο, αλλά δεν αφήνει σε καμία περίπτωση να εννοηθεί ότι η Shaw παραμένει "μολυσμένη". Είχε το "έμβρυο" μέσα της, το ξεφορτώθηκε, αυτά. Η συγκεκριμένη ουσία δεν είναι καρκίνος ή κάτι, ένα είδος καταλύτη είναι που μεταλλάσσει έμβια όντα. Ξανά, όμως, δεν το θεωρώ απίθανο γιατί τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο στην ταινία ένιγουει.

Αυτό με τα αυγά στο τέλος είναι λίγο άκυρο ε. Τι εννοείς "αυγά αντί του γκου, η μετάλλαξη είναι διαφορετική"? Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Τα δοχεία με το γκου ήταν κατασκευασμένα από τους Engineers, τα αυγά τα γεννούσε η Alien Queen :P

BLiTzER
19-06-2012, 17:57
προσπαθώ να θυμηθώ αν η πρώτη σκηνή με τον μηχανικό που πίνει το σφηνάκι είναι στην γη ή στον 223.
γιατί εκείνος ο μηχανικός με το που το ήπιε, διαλύθηκε; υπάρχει κάποια σχέση με το πείραμα που έκαναν με το κεφάλι στο εργαστήριο που εξερράγη όταν ανέβασαν την θερμοκρασία; πως γίνεται να επέζησε ο μηχανικός που κυνήγησε την Σο από το starship στο escape pod αφού η ατμόσφαιρα ήταν ακατάλληλη; το άλιεν ή τα άλιεν που δημιουργήθηκαν μέσα στην βάση και σκότωσαν τους μηχανικούς, επέζησαν;

Δεν υπάρχει τίποτα να θυμηθείς. Μοιάζει με Γη, αλλά μπορεί να είναι οποιοσδήποτε παρόμοιος πλανήτης. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

Ο Engineer διασπάστηκε γιατί αυτό κάνει η ουσία. Καταστρέφει και επαναδημιουργεί. Υπάρχει μια καλή πιθανότητα η ουσία που βλέπουμε στην εισαγωγική σκηνή και αυτή που ανακαλύπτουν στο εξωγήινο σκάφος να είναι διαφορετικές.

Το πείραμα στο εργαστήριο με το κεφάλι... χμ. Δεν ανέβασαν τη θερμοκρασία. Και εξερράγη απλά γιατί ήταν ένα σκέτο κεφάλι που προσπάθησαν να το επαναφέρουν στη ζωή με ηλεκτρισμό ή κάτι, δεν πολυθυμάμαι. Δε θα κρατούσε πολύ. Πάντως σίγουρα δεν ήταν θέμα ατμόσφαιρας. Δε νομίζω ότι υπάρχει "ακατάλληλη ατμόσφαιρα" για τους Engineers.

Δεν είμαστε σίγουροι ότι υπήρξαν Aliens, όπως τα ξέρουμε, πριν την έλευση των γήινων στον πλανήτη. Δεν είδαμε κάτι τέτοιο. Φορ ωλ γουί νόου, απλά έτρεχαν να ξεφύγουν από ζομπιασμένους Engineers. Εγώ, τουλάχιστον, κατάλαβα ότι το Alien της τελευταίας σκηνής ήταν και το πρώτο του είδους.

Krux
19-06-2012, 19:15
αν αυτό το άλιεν ήταν το πρώτο του είδους τότε από τι έτρεχαν να σωθούν οι μηχανικοί που ήταν στοιβαγμένοι έξω από τις πόρτες (κλασσικό άλιεν μουβι στοιχειο, τρέχουμε και κλείνουμε πόρτες πίσω μας); θυμήσου επίσης πως αυτούς που βρήκαν από έξω είχαν ολοι acid burns και τρύπες στα κράνη τους. πιστεύω αυτό που λέω και παραπάνω. ότι το πράγμα ξεφυγε εκεί μέσα και το μέρος έγινε τάφος.

Krux
19-06-2012, 19:20
επισης αυτό που λες ότι δεν νιώθουν οι μηχανικοί από την ακατάλληλη ατμοσφαιρα δεν στέκει μιας και πολλές φορές έγινε η αναφορά ότι έξω η ατμοσφαιρα ειχε 71% άζωτο ενώ μέσα στην βαση τους είχε φυσιολογικοτατη ατμοσφαιρα και υπερβολική υγρασία.
μόνο οι μεταλλαγμένοι και τα άλιεν δεν νιώθουν.

ion_storm
19-06-2012, 21:10
Η ταινία αφήνει να εννοηθεί ότι για να δημιουργηθεί ένα Αλιεν με τη βοήθεια της γλίτσας πρέπει να έχουμε Μηχανικούς+Ανθρώπους+Γλίτσα.
Άρα λογικά το Αλιεν που βλέπουμε στο τέλος είναι το πρώτο που δημιουργείται.
Οι στιβαγμένοι μηχανικοί είναι πιθανό να έτρεχαν από πρωιμα Αλιεν ή ζομπι-Μηχανικούς, λόγω του ότι στράβωσε το πράγμα με τα πειραματά τους..
Η πλάκα είναι είναι ότι αν μιλάγαμε για τον ίδιο πλανήτη και στις δύο ταινίες δεν θα υπήρχε θέμα συζήτησης και θα ασχολούμασταν με πιο "σοβαρές" πτυχές της ταινίας. Η ερμηνεία του καπτεν Τζίμη είναι βάσιμη, αλλά υποτίθεται πάλι ότι η Σο, δεν είχε τίποτα άλλο μέσα της.

Κάπταιν Τζίμη
19-06-2012, 22:40
Εν ολίγοις περιμένουμε μπας και ξεκαθαρίσει ο γερο-Ρίντλεη τίποτα, στον Προμηθέα ΙΙ.

BLiTzER
19-06-2012, 23:33
επισης αυτό που λες ότι δεν νιώθουν οι μηχανικοί από την ακατάλληλη ατμοσφαιρα δεν στέκει μιας και πολλές φορές έγινε η αναφορά ότι έξω η ατμοσφαιρα ειχε 71% άζωτο ενώ μέσα στην βαση τους είχε φυσιολογικοτατη ατμοσφαιρα και υπερβολική υγρασία.
μόνο οι μεταλλαγμένοι και τα άλιεν δεν νιώθουν.

Ναι, δεν ξέρω. Μπορεί να χεις δίκιο. Μια φορά το χω δει κι εγώ, δε θυμάμαι τα πάντα. Απλά δε νομίζω να έκαναν τέτοιο λάθος. Ανέφεραν την "εχθρική" ατμόσφαιρα για τους ανθρώπους, όχι για τους εξωγήινους. Επίσης οι συνθήκες του 223 ήταν πολύ κοντά στης Γης. Για την ακρίβεια νομίζω άνετα ζούσε άνθρωπος εκεί και χωρίς στολή, αλλά μόνο ένας επιστήμονας θα το επιβεβαιώσει :P

FIXXXER
20-06-2012, 08:24
Επειδη μολις γυρισα απο σινεμα, και γουσταρα παρα πολυ, ας πω τι νομιζω σε αυτα που λετε για ατμοσφαιρες και βιολογιες κτλ.
Το ειδα χωρις υποτιτλους (προφανως εδω που ειμαι...) αλλα ισως και να ηταν λιγο καλυτερα, γιατι δεν τους ειχα να με αποσυντονιζουν.
Μπορει και να εχασα καποια πραγματα ομως.

tl;dr.

- Αυτο που λετε με το αζωτο δεν ισχυει. Συγκεκριμενα οταν πλησιαζουν στον πλανητη και λεει καποιος οτι η ατμοσφαιρα ειναι "just like earth" κανει καιριο σχολιο η ασχημομουρα με το κουρεμα πικπα πως "ναι, αν εχεις το κεφαλι σου σε μια εξατμιση", γιατι μπορει αζωτο και οξυγονο να ειναι στα ιδια επιπεδα, αλλα το διοξειδιο του ανθρακα ειναι στο 3%, και ετσι η ατμοσφαιρα ειναι ακρως τοξικη. Για τους ανθρωπους. Δεν ξερουμε τι ικανοτητες εχουν οι Engineers, ξερουμε ομως πως γενικα φορανε κρανη. Βεβαια τα κρανη τα φορουσαν και οι στιβαμενοι νεκροι στην πορτα μεσα στην περιοχη καθαρης ατμοσφαιρας, οποτε ισως τα φορουσαν γιατι ηταν ετοιμοι να φυγουν. Κρουξ, η ατμοσφαιρα στην οποια αναπνεεις εχει 71% αζωτο ε. Λεω γω τωρα. Γενικα ομως μπερδεμα αυτο με τα κρανη και τις ατμοσφαιρες. Ερωτημα 1.

- Ποιος πλανητης ειναι στην αρχικη σκηνη? Εσπαγα το κεφαλι μου απο ενα σημειο και μετα για να καταλαβω. Δε θα δωσω πολλη σημασια στο σχολιο του Ριντλευ Σκοτ, καθως νομιζω πως ηταν και εν μερει ενας τροπος να ξεφυγει απο την ερωτηση, και να δειξει οτι απλα ηθελε να δειξει μια ομορφη σκηνη δημιουργιας ζωης απο τους Engineers. Παρολα αυτα, δε νομιζω πως υπαρχει καποιος βασιμος λογος να ΜΗΝ ειναι η γη ο πλανητης στον οποιο γινεται η φαση αυτη. Γι αυτο και λεει ο Σκοτ πως δεν εχει σημασια. Μπορει να ειναι η γη. Μπορει και οχι. Τα νερα και οι καταρρακτες και τα ομορφα τοπια και η ατμοσφαιρα και ολα αυτα ειναι πολυ βασιμα αποδεικτικα στοιχεια για το οτι μαλλον προκειται περι της γης. Γενικα η ατμοσφαιρα στην οποια πρεπει να μπορει να ζει ο Enginner, αφου εχει και το ιδιο DNA με τους ανθρωπους, πρεπει να ειναι ιδια με της γης, και αυτη πρεπει να υπαρχει και στον πλανητη τους. Και ο Engineer αναπνεει στην αρχικη σκηνη κανονικα, φοραει και την Τζενται ρομπα του ανετος. Το θεμα ειναι, τι φαση γενικα με τη δημιουργια, χρονικα και αιτιολογικα. Ερωτημα 2.

- Οι Engineers εχουν ξαναπαει στη γη, ωραια? Αρχικα νομιζα οτι στην εγγραφη μεσα στο πιλοτηριο, δειχνει διαφορους πιθανους προορισμους για αποικιση ή επιθεση ή δεν ξερω γω τι αλλο, και τελικα διαλεγουν τη γη. Ομως αφου εχουν ηδη ξαναπαει (σιγουρο αυτο, αφου η ζωη στη Γη ξεκινησε εκατονταδες χιλιαδες χρονια πριν), μηπως ειναι ενας χαρτης με ολους τους πλαντητες που εχουν αποικισει/δημιουργησει οι Engineers??? Aν εχουν τη δυνατοτητα να δημιουργησουν ζωη, γιατι να μην το κανουν σε δεκαδες υποψηφιους πλανητες και να ελεγχουν τη φαση καθε τοσο και λιγακι? Ερωτημα 3.

- Το οποιο με παει στο τεταρτο. Ειναι εμφανες και ειναι απο τα λιγα πραγματα στην ταινια που το λεει ξεκαθαρα, πως η τελευταια αποστλη των Engineers στη γη ειχε στοχο να εξολοθρευσει τη ζωη στη γη, παραλληλα δοκιμαζοντας το υπερτατο βιολογικο οπλο, την μεταλαξη του ανθρωπινου ειδους σε κατι αλλο, το οποιο με random steps βλεπουμε πως καταληγει στο Alien στην ταινια. Το γιατι δεν εχει τοσο μεγαλη σημασια για μενα παντως, τουλαχιστον οχι οσο το γιατι να δημιουργησουν το ανθρωπινο ειδος και το πως το ελεγχαν ολα αυτα τα χρονια. Αλλωστε κι εγω αν επεστρεφα στη γη 5-10 φορες και εβλεπα τι εχω δημιουργησει, θα κρατουσα τη Σαρλιζ Θερον και ψοφο στους υπολοιπους! Μια θεωρια που εχω (σιγουρα οχι μονο εγω) για τις πολλαπλες τοιχογραφιες ειναι πως εφοσον ειχαν μια εκκολαπτομενη δημιουργια εκει περα, γιατι να μην την επισκεφτομαι ανα τακτα χρονικα διαστηματα? Βλεπουν αν οι ανθρωποι εχουν προοδευσει τεχνολογικα, και καθε φορα αφηνουν κι απο ενα σημαδι ακομα, τι πειραζει αλλωστε? Τζαμπα ειναι, απλα πηγαιναν εκει περα εκαναν ποζεριες και λεγαν στους Μαγιας και στους Σουμεριους "ε βαλτε μας στον τοιχο να γουσταρουμε" και εκλεψαν και τους παπυρους απο τους Μαγιας για να σπασουν πλακα με τους ανθρωπους το 2012. Α, και σε αυτο που λεει ο Τζανγκλινγκ Τζακ, η ταινια δεν ξερω αν εχει τρυπες ή οχι, αλλα αυτο που λες δεν ειναι μια απο αυτες. Γιατι να στειλουν δηλαδη τους ανθρωπους στον home planet τους?? Προφανως τους στελνουν στη βαση, και μετα βλεπουμε. Ισως να ειχαν και στο μυαλο τους να πανε εκει περα ωστε να γινει η επιθυμητη εξολοθρευση επιτελους. Ασχετα με το τι θελαν να κανουν οι ιδιοι. Παντως μπορει να μην ηταν αναγκαστικα προσκληση, μπορει απλα οι διαφοροι Engineers που πηγαιναν κατα καιρους στη γη απλα να τους εδειχναν στον ουρανο απο που σκατα ηρθαν, χωρις να αναφερουν κατι αλλο. Αυτα με δυο πλανητες στο ιδιο ηλιακο συστημα κτλ δεν τα καταλαβα, με μπερδεψατε κι εμενα. Το ερωτημα ειναι, αυτη η βαση με το μαυρο υγρο, ηταν η μονη βαση στην οποια εκαναν πειραματα βιολογικου πολεμου? Αν ναι, εχει καλως, γιατι τοτε εξηγειται το οτι δεν επεστρεψαν στη γη να τελειωσουν τη δουλεια, απλα ποθτανα ολα και αφανισμος με εξαιρεση εναν μαλακα που προλαβε να μπει σε σταση. Αν οχι, τοτε Ερωτημα 4.

- Συνδεση με Αλιεν 1. Δεν εχω δει την ταινια εδω και πολλα χρονια και θελω να την ξαναδω, αλλα εμπιστευομαι το Μπλιτζερ οτι ειναι διαφορετικος πλανητης αυτος τον οποιο βλεπουμε στο Αλιεν 1 απο αυτον του Προμηθεα. Οι ενδειξεις ειναι παμπολλες. Πρωτον, ο Σκοτ ΑΝΕΤΑ μπορουσε να κανει την τελυταια σκηνη να εκτυλισσεται στο πιλοτηριο και το Αλιεν να πετιεται απο το στηθος του μαλακα πανω εκει περα πριν ακριβως να παει να φυγει. Δε χρειαζοταν να το κανει οπως το κανε, αλλα προφανως το κανε συνειδητα. Και αποκλειεται να εκανε "λαθος" οταν εχει γινει τοσος ντορος για το αν εχουμε Alien Prequel κτλ κτλ, απλα κατι αλλο εχει στο μυαλο του. Το γεγονος πως το Alien που βλεπουμε στο τελος ειναι πιο πρωτολειο και βγαινει με τη μια σε αυτο το μεγεθος απο τον Engineer, μπορει εκτος απο το να ειναι Alien Queen να εχει κι αλλη εξηγηση. Μπορει οι τυχαιες μεταλλαξεις που προκαλει το black goo να εγιναν ετσι σε αυτην την περιπτωση ωστε να δημιουργηθει αυτο το Alien. Στην πρωτη ταινια του franchise, στον αλλον πλανητη, μπορει το Alien που δημιουργηθηκε να ειναι μια αλλα παραλλαγη. Και μπορει γι αυτο επιτηδες να το εδειξαν διαφορετικο το Alien του Προμηθεα. Αλλωστε σε 4 ταινιες Alien εχουμε συναντησει ισαριθμα υβριδια, και ξερουμε πως ειναι ενα τεχνητα κατασκευασμενο ειδος, προορισμενο για βιολογικο πολεμο, το οποιο εχει υψηλο μεταβολισμο και οτι ναναι γενετικη. Δεν υπαρχει καποιος λαθος σε αυτην την θεωρηση θαρρω. Το θεμα ειναι τι θελει να δειξει ο Σκοτ και αν θα υπαρχει Προμηθεας 2. Ερωτημα 5.

- Mεταλλαξη. Εκει συμβαινουν δυο πραγματα. Ειτε οντως υπαρχει καποια σειρα, στην οποια σιγουρα χρειαζομαστε guidance απο επισημη πηγη (βοηθαει πολυ η εικονα του JnB) ειτε απλα δεχομαστε πως αυτο το μαυρο πραγμα απλα δημιουργει ψευδο-τυχαιες μεταλλαξεις προς καποια συγκεκριμενη κατευθυνση. Προφανως οι Engineers δεν το εφτιαξαν αυτο το υγρο ετσι στην τυχη, πανε για επιθετικοτητα, οξυ αντι για αιμα, σκληρο κελυφος, δοντια και μαλακιες. Και θελουν να δημιουργησουν κατι που λειτουργει με ξενιστες και σπερματα και μπουκακε απο καλαμαρι. Ε δε σημαινει οτι καθε μεταλλαξη θα ειναι ιδια, ειδικα οταν ειναι τοσο ασταθης η κατασταση. Φυσικα θα ηταν ωραιο να μας δωσουν λιγο παραπανω ινφο πανω σε αυτα. Ερωτημα 6.

Nodoordonotthereisnotry
20-06-2012, 10:08
και γουσταρα παρα πολυ

Ψεύτη! ;) Γούσταρες, δηλαδή, το γράψιμο των χαρακτήρων και τους διαλόγους; Δεν σου ερχόταν να γελάσεις σε κάθε ατάκα, από ένα σημείο και μετά, για το πόσο ψεύτικοι ακουγόντουσαν;

Μπορει και να εχασα καποια πραγματα ομως.

Την εμπιστοσύνη μας σε σένα.

η ταινια δεν ξερω αν εχει τρυπες ή οχι
Η ταινία έχει και τρύπες, αλλά επουσιώδεις, if you ask me, σε σύγκριση με αυτά που γράφω πιο πάνω.

Πρωτον, ο Σκοτ ΑΝΕΤΑ μπορουσε να κανει την τελυταια σκηνη να εκτυλισσεται στο πιλοτηριο και το Αλιεν να πετιεται απο το στηθος του μαλακα πανω εκει περα πριν ακριβως να παει να φυγει.

Hm? Εδώ γράφεις κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει στην ταινία άνετα με δεδομένες κάποιες σκηνές, στις οποίες έδωσε ιδιαίτερο βάρος ο Scott.

Ο πούστης ο Lindelof, εν τω μεταξύ, θεωρεί ότι η ταινία του μπάζει μόνο από τα σεναριακά κενά, τα οποία πάει να τα φορτώσει στον Scott έμμεσα:

If you really think I destroyed this movie, for instance, all I can say is, "Hey, man, this is the way Ridley Scott wanted it. I said, 'Yes, sir. Whatever you want, sir.' This is his vision." And I will defend his vision until the day I die.
αλλά δεν μασάμε εμείς! :D Και για να μην παρεξηγηθώ: η ταινία είχε μέσα της στοιχεία που μου αρέσανε πάρα πολύ και τα οποία δεν έχει αναφέρει ούτε ένας σας στις τόσες σελίδες του παρόντος thread. Αλλά το κακογραμμένο script τα χάλασε όλα, γιατί, εκεί που πας ν' απολαύσεις την ατμόσφαιρα και την πλοκή, άκουγες γελοίες ατάκες κι έβλεπες nonsensical κι αψυχολόγητες ενέργειες από ένα cast που, σε διαφορετική περίπτωση, θα έπρεπε να 'σαι πολύ τυχερός για να το βλέπεις σε sci-fi ταινία! :(

Krux
20-06-2012, 11:18
πάντως επειδή χτες είδα ξανά το Alien 1, ο μηχανικός που βρίσκουν μέσα στο διαστημόπλοιο είχε μέσα του alien, το οποίο ήταν και alien queen γιατί μετά βρίσκουν μια κοιλάδα από αυγά με facehuggers.

BLiTzER
20-06-2012, 14:36
- Αυτο που λετε με το αζωτο δεν ισχυει. Συγκεκριμενα οταν πλησιαζουν στον πλανητη και λεει καποιος οτι η ατμοσφαιρα ειναι "just like earth" κανει καιριο σχολιο η ασχημομουρα με το κουρεμα πικπα πως "ναι, αν εχεις το κεφαλι σου σε μια εξατμιση", γιατι μπορει αζωτο και οξυγονο να ειναι στα ιδια επιπεδα, αλλα το διοξειδιο του ανθρακα ειναι στο 3%, και ετσι η ατμοσφαιρα ειναι ακρως τοξικη. Για τους ανθρωπους. Δεν ξερουμε τι ικανοτητες εχουν οι Engineers, ξερουμε ομως πως γενικα φορανε κρανη. Βεβαια τα κρανη τα φορουσαν και οι στιβαμενοι νεκροι στην πορτα μεσα στην περιοχη καθαρης ατμοσφαιρας, οποτε ισως τα φορουσαν γιατι ηταν ετοιμοι να φυγουν. Κρουξ, η ατμοσφαιρα στην οποια αναπνεεις εχει 71% αζωτο ε. Λεω γω τωρα. Γενικα ομως μπερδεμα αυτο με τα κρανη και τις ατμοσφαιρες. Ερωτημα 1.

To έψαξα λίγο και...

Carbon Dioxide

- Carbon Dioxide (CO2) is a natural part of Earth's Atmosphere (NASA)
- Carbon Dioxide (CO2) levels in the atmosphere have risen from 0.028% to 0.038% (380ppm) over the past 100 years (IPCC)
- Carbon Dioxide (CO2) is not toxic until 5% (50,000ppm) concentration (Source)
- Any detrimental effects of Carbon Dioxide (CO2) including chronic exposure to 3% (30,000ppm) are reversible (Source)

Είχα δίκιο, όπως πάντα.

FIXXXER
20-06-2012, 21:44
Αρχιδια ειχες, οπως παντα. Αφενος εγω αναφερομουν στο οτι λεγατε πιπες για τα στοιχεια και τα νουμερα που λεγατε, αφου στην ταινια ειπαν κατι διαφορετικο. Αφετερου, μιας και το εψαξες, ψαξτο λιγο καλυτερα τουλαχιστον.

http://www.doomedglobe.com/Pages/co2_toxicity.htm

Above 2%, carbon dioxide may cause a feeling of heaviness in the chest and/or more frequent and deeper respirations.
If exposure continues at that level for several hours, minimal "acidosis" (an acid condition of the blood) may occur but more frequently is absent.
Breathing rate doubles at 3% (30,000 ppm)CO2 and is four times the normal rate at 5% (50,000 ppm)CO2.
Toxic levels of carbon dioxide: at levels above 5%, concentration CO2 is directly toxic.

NIOSH CO2 exposure limits: NIOSH recommends a maximum concentration of carbon dioxide of 10,000 ppm or 1% (for the workplace, for a 10-hr work shift with a ceiling of 3.0% or 30,000 ppm for any 10-minute period). These are the highest threshold limit value (TLV) and permissible exposure limit (PEL) assigned to any material. NIOSH's recommended CO2 exposure limit for 15 minutes is 3.0% or 30,000 ppm . A CO2 level of 4% (40,000 ppm) is designated by NIOSH as immediately dangerous to life or health.

Η τυπισσα στην ταινια ειπε οτι ειναι σα να βαζεις τη μουρη σου σε εξατμιση, δεν ειπε οτι θα αρχισεις να πνιγεσαι και θα πεθανεις απο σουπερ βιαιο θανατο αμεσα.
Αν εσενα με βαση τα παραπανω σου πουν "μπες σε αυτο το δωματιο και αραξε για 5-6 ωριτσες, απλα εχει 3% κοδυο", πεστους "ενταξει μωρε, ειναι αναστρεψιμο, δε θελω μασκα!@!!@@@!111"

FIXXXER
20-06-2012, 22:14
Παντως αν θελετε να κραξετε σωνει και καλα "λαθη" στην ταινια (που δεν υπαρχουν πολλα σοβαρα λαθη, σχεδον ολα ειναι αμελητεα), το μεγαλυτερο (επιστημονικα) ειναι αυτο:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_nearest_stars

Τα κοντινοτερα αστερια στη Γη ειναι απο 4 ετη φωτος και πανω, και το πρωτο (ως τωρα εστω) που υποψιαζομαστε πως εχει πλανητες, ειναι 10 ετη φωτος μακρια. Ακομα κι αν ημασταν τοσο μα τοσο τυχεροι ωστε να ειναι κατοικησιμος ο κοντινοτερος πλανητης σε μας, θα χρειαζοταν 10 χρονια για να φτασουμε αν πηγαιναμε με την ταχυτητα του φωτος. Στην ταινια το εκαναν σε 3 (ή 2?) χρονια. Ε λολ. Το εκνευριστικο ειναι πως θα μπορουσαν καλλιστα να δειξουν ημερομηνια αφιξης 2164 ξερω γω αντι για 2093, αφου ολοι ηταν σε στασις τσεημπερς φακ γιεα. Αφου ολη η ταινια εκτυλισσεται στο σκαφος και στο νεο πλανητη, γιατι να ειναι τοσο συντομα στο μελλον η υποθεση?

BLiTzER
21-06-2012, 00:59
Το ξέρεις ότι η πηγή σου δίνει ΑΚΡΙΒΩΣ τις ίδιες πληροφορίες ε? Αλλά σε αφήνω να νομίζεις ότι μου την είπες :P

Εγώ το είπα από την αρχή. Ναι έχει σεναριακά κενά, ναι έχει προχειρότητες, αλλά ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ, γάμησε μια χαρά. Απλά θα μπορούσε καλύτερα.

FIXXXER
21-06-2012, 01:04
Δε "στην ειπα" απλα ειπες μαλακια και το παιξες και εξυπνος. :P

BLiTzER
21-06-2012, 01:22
Ότι κάνω πάντα δηλαδή :touched:

Diva Plavalaguna
21-06-2012, 02:21
Αν εσενα με βαση τα παραπανω σου πουν "μπες σε αυτο το δωματιο και αραξε για 5-6 ωριτσες, απλα εχει 3% κοδυο", πεστους "ενταξει μωρε, ειναι αναστρεψιμο, δε θελω μασκα!@!!@@@!111"

ε ναι αμα ειναι για δωματιο οπως λες δν βλεπω το λογο.
σε αλλο πλανητη ομως ξερωγω, που πας να βρεις ζωη, τους δημιουργους ορ γουατεβερ ;
θα ελεγες ασ κατσω αποστειρωμενος μες τη γυαλα μη τυχον κ βηξω ; καμια εξαψη, καμια παρορμηση ;

Clockwork Orange
04-07-2012, 03:58
Μολις το ειδα..ναι αργησα και επιτελους μπορεσα να διαβασω το θρεντ. Η ταινια ΓΑΜΗΣΕ,με καθηλωσε και δεν ηθελα να τελειωσει.

Ειναι πολλα τα σχολια σας και δεν μπορω να κανω ενα ποστ και να πω οσα εχω στο κεφαλι μου θα πω ομως τα βασικα

Πιστευω οτι ο πλανητης στην αρχικη σκηνη ειναι η Γη. Το ερωτημα ειναι αν τον Δημιουργο τον αφησαν επιτηδες εκει (για να δημιουργησει) ή αν τον παρατησαν εκει ή ακομα κι αν απεδρασε.Το διαστημοπλοιο που φευγει παντως ειναι πολυ διαφορετικο απο τα διαστημοπλοια "πεταλο" που χρησιμοποιει η φυλη των Μηχανικων.

Πιστευω πως η ουσια του black goo ειναι το "in order to create,you must destroy" που λενε και οι...Satyricon και αυτο κανει με καθε ΨΥΧΙΣΜΟ με τον οποιο βρισκεται σε επαφη. Με τον freak γεωλογο γεννησε ενα freak γεματο αισθηματα εκδικησης και μισους οπως ακριβως δηλαδη ΕΝΙΩΘΕ ο παιχτης και πριν την επαφη του με το goo, ενω στον γκομενο της Σο και την ιδια καταφερε να την αφησει εγκυο,κατι που και οι δυο ηθελαν εκεινη την στιγμη. Ισως λοιπον και ο Δημιουργος να ηθελε να δημιουργησει ζωη,να αφησει απογονους.Μην ξεχνατε οτι στο sci-fi υποσυνειδητο μας η ρομπα του μας παραπεμπει στην σοφια των Jedi.

Πιστευω ακομη οτι η ουσια της ταινιας βρισκεται στις ερωτησεις τις Σο προς τον Μηχανικο που φυσικα δεν απαντωνται και πολυ θα ηθελα να ξαναδω την σκηνη πιο προσεκτικα.Ο Μηχανικος παντως φαινεται να δειχνει ενα Χ ενδιαφερον στην αγνη περιεργεια της Σο,

Τρελη κωληλα μου φανηκε η σκηνη που ο μαυρουλης ριχνει τον Προμηθεα στο διαστημοπλοιο. Με πολυ χαρα οι αλλοι 2 δεχτηκαν να θυσιαστουν...αυτο με χαλασε.

Εντελως οτιναναι συνειρμος τωρα: Καποιος ποσταρε ενα αποσπασμα του Νιτσε που ετυχε να διαβαζω προχθες. Ο Ζαρατουστρα καταληγει στο συμπερασμα οτι ο ανθρωπος ειναι μια γεφυρα προς τον υπερανθρωπο αφου εχει μολις παρακολουθησει την εξης σκηνη:ενας σχοινοβατης εχει ηδη ξεκινησει το νουμερο του σε μια πλατεια και ξαφνικα πεταγεται ενας δευτερος,ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ,πηδαει απο πανω του και τον ριχνει κατω.Βασικα πριν πηδηξει απο πανω του,του λεει "τι σκατα κανεις εδω.ασε την θεση σου να την παρει κανας καλυτερος οπως εγω" και τετοια.Ο σχοινοβατης πεφτει διπλα στον Ζαρατουστρα και τοτε σκεφτεται αυτο με την γεφυρα. Στο Αλιεν 1 λοιπον θυμαμαι οτι σε καποια φαση χαρακτηριζουν το Αλιεν ως "τελεια μορφη ζωης" το οποιο χρησιμοποιει αλλους οργανισμους σαν γεφυρα για να γεννηθει καταστρεφοντας τους ομως. /οτιναναι συνειρμος

Σε ποιο χαλαρα πραγματα τωρα,το logo της Wayland corp ειναι ιδιο το logo των Wumpscut με τους οποιους εχει συνεργαστει ο Giger στο παρελθον αλλα επειδη δεν εχω δει τα υπολοιπα alien φανταζομαι οτι οι wumpscut το δανειστηκαν.Ισως ειναι και απλη συμπτωση.
http://wallpapersfor.me/wp-content/uploads/2012/03/prometheus_movie_weyland_corp_2012_alien_1920x1200.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v324/bbtk/Musik/wumpscut_logo_1280.jpg

και μια ωραια φωτο που βρηκα μολις
http://findlaydonnan.files.wordpress.com/2010/11/swiss-surrealist-h-r-giger-and-his-creation-e28093-alien-1979.jpg

Aleister
04-07-2012, 10:33
http://dangerousminds.net/images/uploads/Prometheus_explained_Carlos_Poon.jpg

cloud
18-10-2012, 16:21
Lindelhoffed /'LinDelHôfd/

Verb:

1 a : Similar to a "Rick Roll", when one is conned into viewing a series of moving pictures with no conclusive finale, despite the viewer investing a lot of emotion and time in the story.

b (1) : a bottom feeder (2) : to Lindelhoff, much like a cock tease, when a sexual partner brings the other to the point of climax but then bails just before reaching orgasm.

Στην φωτεινή πλευρά, νιώθω σαν να κέρδισα 10 ευρώ.

antimusic
13-11-2012, 16:16
This is the movie Prometheus should have been. Look upon it and despair. Especially if you're Damon Lindelof.

Jon Spaihts’ Original ALIEN Prequel Script Has Escaped Into The Wild (http://badassdigest.com/2012/11/12/jon-spaihts-original-alien-prequel-script-has-escaped-into-the-wild/)

Jangling Jack
13-11-2012, 17:18
αμα το διαβασε κανεις η βρηκε καμια συνοψη ας πει

Drumsick
22-11-2012, 23:03
Aχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.

babality
09-12-2012, 04:29
περιμενουμε εναγωνιως τη συνεχεια

Ethereal
09-06-2013, 19:04
περιμενουμε εναγωνιως τη συνεχεια

αυτο βασικα.
το πετυχα χτες και ηταν απο τις καλυτερες 2 ωρες που εχω ξοδεψει για ταινια εδω και πολυ καιρο.

Coroner
06-04-2015, 21:22
απογοήτευση.

εντελώς