Log in

View Full Version : In Solitude - In Solitude ( 2008 )

GuardianOfIvorytower
27-07-2009, 19:41
In Solitude - In Solitude
Pure Steel/High Roller Records - December 22nd, 2008

http://www.metal-archives.com/images/2/2/0/3/220340.jpg

1. In the Darkness 04:39
2. Witches Sabbath 05:07
3. Kathedral 04:28
4. Beyond Is Where I Learn 04:35
5. 7th Ghost 03:50
6. Faceless Mistress 03:33
7. Temple of the Unknown 05:09
8. The Monolith 05:15

Αυτοί εδώ οι Σουηδοί είναι πολύ καλοί τελικά. Πλέον μπορώ να πω ότι λυπάμαι που δεν τους πρόλαβα στο φετινό Keep It True. Θα είχα πολύ περιέργεια να τους δω ζωντανά. Η μπάντα υπάρχει από το 2002 (σύμφωνα με το metal archives) και μετά από 3 demo αυτή εδώ είναι η πρώτη τους επίσημη κυκλοφορία.

Τα τραγούδια βρωμάνε παλιομοδίλα από χιλιόμετρα. Με το μπου μπαίνει δλδ το “In the Darkness” ψαρώνεις. Με τέτοιον ήχο θα μπορούσε ο δίσκος να έχει κυκλοφορήσει πριν από 25 χρόνια. Δεν ξέρω αν το έκαναν επίτηδες δλδ ή τους βγήκε, αλλά προσωπικά μου αρέσει πολύ. Και ο ήχος και η παραγωγή του δίσκου. Δίνει πόντους στο γενικότερο feeling που αποπνέουν τα τραγούδια. Αν θα μππορούσα να βρω κάποια κοινά με κάποια γνωστότερη μπάντα, θα έλεγα τους Mercyful Fate, αλλά χωρίς τις πολλές κιθαριστικές αλλαγές των τελευταίων και χωρίς ο τραγουδιστής να τραγουδάει σαν τον Βασιλιά, δλδ ψηλά φωνητικά δεν υπάρχουν καθόλου. Περισσότερο μου θυμίζουν τους Δανούς στην όλη ατμόσφαιρα και το feeling. Σε αυτό συμβάλλουν και οι στίχοι, που καταπιάνονται με μαγείες και occult θέματα γενικότερα.

Γενικότερα, πρέπει να το έχουν μελετήσει καλά το μάθημά τους. Δουλεμένες συνθέσεις, ωραίες κιθάρες και μελωδίες, ο δίσκος κυλάει πραγματικά πάρα πολύ ευχάριστα. Δεν διαρκεί και πολύ εξάλλου. Κάτι λιγότερο από 40 λεπτά. Θα σταθώ για άλλη μια φορά στα φωνητικά του Pelle Åhman, που συμβάλλουν στην όλη ατμόσφαιρα των συνθέσεων και δένουν απόλυτα με τις μελωδίες των Niklas Lindström και Mattias Gustavsson. Ακόμα δεν τον έχω ακούσει πάρα πολύ, αλλά ξεχώρισα το εναρκτήριο “In the Darkness”, το “Witches Sabbath” και το “7th Ghost” μέχρι στιγμής. Συνολικά νομίζω ότι έχουν καταφέρει να προσδώσουν μία δικιά τους νότα προσωπικότητας στη μουσική τους. Οι γνωστοί ρίξτε μία αυτιά, πιστεύω θα γουστάρετε.

http://www.myspace.com/InSolitudeHeavyMetal

Ra Pariah
27-07-2009, 20:50
Ελπίζω να το πετύχω σε κανά δισκάδικο...

Είμαι κι εγώ περίεργος!

Tyler_Durden
27-07-2009, 21:20
απο την περιγραφή, ψηνομαι κι εγώ. θα τσεκαρω συντομα ελπιζω και θα επανέρθω με εντυπωσεις :wink: