PDA

View Full Version : Suffocation - Despise the Sun EP

GuardianOfIvorytower
27-07-2009, 19:38
Suffocation - Despise the Sun EP
Vulture Records – 1998

http://www.metal-archives.com/images/5/9/7/597.jpg

1. Funeral Inception 03:57
2. Devoid of Truth 02:31
3. Despise the Sun 03:20
4. Bloodchurn 02:43
5. Catatonia 04:02

Τεράστιο δίλλημα. Το EP αυτό ή το επίσης κορυφαίο ντεμπούτο της μπάντας? Τελικά επικράτησε το πρώτο. Τι να πούμε τώρα για αυτήν την κυκλοφορία? Όποιος θεωρεί τον εαυτό του οπαδό του Brutal Death Metal και δεν το έχει ακούσει ακόμα, ε, ας το κάνει τώρα ή ας το παρατήσει το άθλημα. Μιλάμε για ίσως τη must have κυκλοφορία στο χώρο. Αυτό που ξεκίνησε η μπάντα με το το “Effigy…” το 1991 το τελειώνει με αυτό εδώ το EP, οριοθετεί δλδ τα όρια του παραπάνω μουσικού ιδιώματος και παράλληλα παραλαμβάνει και τα σκήπτρα. Αρκεί κάποιος να σκεφτεί ότι όταν κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της πόσο νέο ήταν ακόμα το death metal, και ξάφνου σκάνε μύτη αυτοί εδώ οι Νεουορκέζοι με όλη τους την καφρίλα και σε αφήνουν ξερό.

Μετά από 2 ακόμα κυκλοφορίες (και μία μίνι διάλυση νομίζω κάπου το ’95) τα ξαναβρίσκουν και σου πετάνε τα 5 παραπάνω τραγούδια (4 καινούρια και το Catatonia που υπήρχε στο “Human Waste” EP του ’91) και γεια σας κύριοι. Και ας διαρκεί μόλις 16:33 λεπτά. Είναι αρκετά. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, λέει ο λαός. Ε ορίστε:
"The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist"
Και αρχίζουν οι ριφφάρες. Που να πρωτοσταθεί κανείς? Οι 2 κιθαρίστες Terrance Hobbs και Doug Cerrito πραγματικά παραδίδουν μαθήματα Brutal Death Metal ριφολογίας. Κρίμα που εδώ είναι η τελευταία φορά που τους ακούμε να παίζουν μαζί (καθώς ο δεύτερος δε συμμετέχει στην πρόσφατη επανασύνδεση). Φωνητικά από άλλο πλανήτη επίσης από τον Frank Mullen, τον πρώτο ίσως διδάξασα της βοθρίλας και των τόσο βαριών βαθιών φωνητικών στο ιδίωμα. Στα τύμπανα ο επίσης απίστευτος – χταπόδι – όλα τα σπάω με την εισαγωγή του “Bloodbrothers” (Malevolent κομμάτι αυτό αλλά δε πειράζει) Dave Culross.

Φυσικά και δεν υπάρχει μέτρια στιγμή στο δίσκο ε. Εξωφυλλάρα επίσης. Είπαμε, είναι για σεμινάριο, απλά ακούστε τον. Τίποτε άλλο.

Agoraphobic_S.I.
28-07-2009, 02:35
Aυτά είναι. 5 κομμάτια κατευθείαν στη μούρη σας κύριοι/ες, από τους κατεξοχήν ΜΑΣΤΟΡΕΣ του είδους.

Boris-san
28-07-2009, 02:46
Aπολυτα σωστος ο φιλτατος,αλλα πραγματικα,τετοια αριστουργηματα χρειαζονται κριτικες?

Nasum
28-07-2009, 03:06
Τα θαυματα του κοσμου δεν σηκωνουν κριτικη.:pink:

hvilelos?
28-07-2009, 04:37
Τo effigy of the forgotten πιστωνεται μιας μουσικης καινοτομιας μη εφαμιλλης πουθενα ακομα και στα στενα ορια αυτου που λεγοταν τοτε death ή ακραιο thrash ή οτι αλλο.Διασκεδαστικος και ανανεωτικος δισκος ακομα και σημερα,μακρυα απτα δικα μου γουστα περι deaths βεβαια,με το liege of inveracity συγκεκριμενα ιδανικο ασμα για breakdance κορυφωση σε παρτυ ατομων χαμηλης αυτοεκτιμησης.
Θα ειναι αιωνια καταδικαστεο για τον συφερτο ενιοτε κωμικων,ενιοτε απελπιστικα βαρετων συγκροτηματων που βρηκαν ζωη στο ανελεες κοπιαρισμα των μουσικων του πατεντων,χωρις να μπορει να κανει κατι φυσικα περι τουτου

Το despise the sun ειναι εξισου δυνατο και ομολογουμενως παιγμενο με μαστορια και αληθινη αγαπη.Αλλα πιστευω το καλυτερο εp και συνεπακολουθα πιο συμπαγης και ισχυρη κυκλοφορια της μπαντας θα ειναι παντα το human waste,ειδικα στην προ 2-3 ετων remastered επανακυκλοφορια του οπου και ακουγεται σαν μουσικο αναλογο σπασιματος οστων

Nasum
28-07-2009, 11:40
Ναι,αλλα σκεψου οτι με το despise the sun τελειοποιησανε ενα ειδος που οι ιδιοι ουσιαστικα ειχανε ξεκινησει.Το human waste εχει και αυτο τις μεγαλες του στιγμες αλλα (σχεδον) ανηκει στην προ effigy εποχη με οτι αυτο συνεπαγεται.Περι(κλης) ορεξεως δηλαδη,αν και μενα ολα μου φαινονται αψογα καθως δηλωνω οτι τη συγκεκριμενη μπαντα την εχω ψηλα και δεν ειμαι αντικειμενικος κριτης.

Leech
28-07-2009, 11:44
νταξει δεν εχει και πολυ νοημα η συζητηση για το δισκο, αρκουσε απλα το εξωφυλλο και 598409328409329 bows απο κατω. Ετσι "δημοκρατικα"! :D

Παντως και για μενα ειναι η αγαπημενη μου στιγμη τους. :pink:

Impure
28-07-2009, 11:50
Υπερανω κριτικης, απλα χυνω με το επος.:maikl:

Nasum
28-07-2009, 12:02
Ακριβως.
Γκαρντιαν ετοιμασε και καμια κριτικη απο dawn of possession να γραψουμε τα ιδια.:pink:

GuardianOfIvorytower
28-07-2009, 12:06
δηλώνω αδιάβαστος για Immolation :oops:

Jim Dandy Mangrum
28-07-2009, 12:09
kairos na melethseis...........8)

GuardianOfIvorytower
28-07-2009, 12:10
το ξέρω...πες κ για το despise όμως

Impure
28-07-2009, 12:12
εγω ειμαι διαβασμενη για ιμμολεισιον αλλα βαριεμαι να γραφω πολλα :P

Jim Dandy Mangrum
28-07-2009, 12:19
entaksei skotwnei ti na leme twra, exei bebaia th mlkia kai teleiwnei meta apo 1 tetarto....ase pou drums paizei o Cul(r)oss....onoma kai prama....lol

Yanqui
28-07-2009, 12:22
:dfinger::touched: tipota allo

Leech
28-07-2009, 12:26
entaksei skotwnei ti na leme twra, exei bebaia th mlkia kai teleiwnei meta apo 1 tetarto....

για μενα αυτη ειναι η γοητεια του. Σφηνακι απολυτου ηχητικου τρομου που σε πιανει απο τα μουτρα και πριν καταλαβεις τι παιζει τελειωνει και μενεις μαλακας. :dfinger:

Boris-san
28-07-2009, 23:35
Γκαρντιαν απο Αιμολεισιο,θα αγαπησεις ντεμπουτο,στο πολυ χαλαρο ομως.Εμεις βεβαια ειμαστε αιωνιοι προσκινητες του Close to a World Below(:pink::pink::pink::worship::worship::worship::worship::worship::worship::worship::worship::worship::worship:)Αμα τους λιωσεις παμε και μετα στους τιτανοτεραστιους Incantation

GuardianOfIvorytower
29-07-2009, 10:50
Incantation τους έχω πετύχει live εδώ, γαμώ ήταν

Raven Lord
29-07-2009, 11:02
Aπολυτα σωστος ο φιλτατος,αλλα πραγματικα,τετοια αριστουργηματα χρειαζονται κριτικες?

ναι, ειδικά από γιούζερς στυλ γκαρντιαν, για να μαθαίνουμε κ εμείς οι πιο άμπαλλοι με το ντεθ :dfinger:

GuardianOfIvorytower
29-07-2009, 11:05
:pink: