View Full Version : The Cathedral thread \m/
Pses to brady pou lete ebala to diplo 10" tou Carnival Bizarre pou eixa na akousw xronia.Par'olo to bary geyma pou eixe prohgh8ei brhka ton eayto mou na kanei san pitsiriki sto akousma tou en logw diskou.8ymh8hka poso agapaw ayth th mpanta kai anarwtiemai pote 8a bgaloun kainourgio disko.Genika xwste opinios gia tous magkes.
Jim Dandy Mangrum
24-07-2009, 11:53
mia aptis koryfaies mpantes pou bghkan ta teleutaia 20 xronia! :beerz:
Ford Prefect
24-07-2009, 11:58
Αγαπάμε και στηρίζουμε.
atom_smasher
24-07-2009, 12:08
Γαμουν στεγνα.
Parasight
24-07-2009, 12:24
Ξεχωριστή σχέση με την πάρτη τους. Ο ήχος τους ήταν πάντα ξερή ΓΚΑΒΛΑ, ο Dorrian είναι ίσως η πιο συμπαθής μορφή στο χώρο.
Ακόμη θυμάμαι τις απανωτές ανατριχίλες στο άκουσμα του Carnival Bizarre από original κασέτα, στην οποία όμως είχαν τυπώσει ανάποδα τις πλευρές και ξεκινούσε με τη Β πλευρά! Ψαχνόμουν σαν μαλάκας στην πρώτη ακρόαση γιατί δεν ταίριαζαν οι στίχοι του Vampire Sun με αυτά που τραγουδούσε ο Lee στο Inertias Cave :razz:
Live έχω καταφέρει να τους δω 2 φορές, η πρώτη από τις οποίες ήταν μία εκ των δύο θρυλικών εμφανίσεων στο Woodstock :touched:
Toυς εχω χασει τελευταια.
Παντως μεχρι και Carnival Bizzare σκιζαν ποπουδελια.
Απο τα τελευταια, πλην Endtyme που εχω στα προς τσεκαρισμα αξιζει να ασχοληθω και με κανα αλλο?
Buddy Lackey
24-07-2009, 12:49
Me ola, ante sth xeiroterh na vgaleis to "The Viith Coming" sthn apeksw. Anekathen "skizan popoudelia", se ola ta albums, ta ep, pantou kai panta kai panw apo ola sta live tous. Na to pw kai ayto, dhladh oti einai mia apo tis 4-5 agaphmenes mou live mpantes, kathe synaylia tous einai les kai tous vlepeis prwth fora apo apopshs kaylas kai porwshs. Exoun vevaia mikra setlists (gia ta metal dedomena) alla sou dinoun thn aisthisi pws kai 3 wres na epaizan, esy tha itheles kai allo.
Buddy Lackey
24-07-2009, 12:51
A kai "DEATH TO NU METAL" (gia na mhn ksexniomaste).
Taksitzhs
24-07-2009, 12:57
anarwtiemai pote 8a bgaloun kainourgio disko
Του χρόνου.
+1 στα λεγόμενα του Παντελάκι. Πες μας άλλο ένα τραγουδάκι που λέει και το γνωστό το σύνθημα. Καλά με αυτό το The VIIth Coming, πωπω τι καντίλια είχα ρίξει. Δεν περίμενα ποτέ πως θα έβγαζαν τόσο αχώνευτο δίσκο. Μέχρι που τους είδα για πρώτη φορά live στο Gagarin κι αναθεώρησα. Έμεινα κάπως άναυδος με κείνα τα κουλά που έκανε ο Lee στο Skullflower (:touched:) πήγα σπίτι, το 'βαλα κι εν τέλει με έκανε να το συμπαθήσω.
GuardianOfIvorytower
24-07-2009, 13:17
Γουστάρω, σε σημεία γουστάρω αρκετά, κ τα πιο doom κ το πιο stoner (ή ότι άλλο είναι) σημεία τους. Κ η μία συναυλία τους που έχω δει ήταν πάρα πολύ καλή (νομίζω Ρόδον), περιοδεία Endtyme. Αγαπάμε επίσης εξώφυλλα τους.
Jim Dandy Mangrum
24-07-2009, 13:39
to The VIIth Coming mia xara diskos einai!!!!
den yparxei metrio h apla kalo Cathedral leme......
fandango
24-07-2009, 14:30
πριν μέρες έφαγα φλασιά με το αβαταρ του dopefiend και ξέθαψα το endtyme και μετά το garden...
δισκάρες και μπαντάρα, τι να λέμε τώρα.
atom_smasher
24-07-2009, 17:02
δεν εχουν μετριο...
+1
και το viith coming μια χαρα δισκος ειναι
εμενα παντως αγαπημενα ειναι το πρωτο και το endtyme
και ο dorrian μορφαρα
mrmaiden
24-07-2009, 17:51
Τι να πείς για Cathedral? Tα σπάνε όλα και studio και live!
Tο μόνο παράπονο είναι ότι παίζουν λίγο στiς συναυλίες τους, αλλά εντάξει είναι θεοί όπως και να χει.
Boris-san
24-07-2009, 19:06
Το πρωτο ειναι τεραστια σαπιλα.Απο τα αλλα δεν τα εχω λιωσει και τοσο τα περισσοτερα,κυριως το καρνιβαλ μπιζαρ το οποιο ειναι αυτο που λεμε ΓΚΑΥΛΑ
ti na leme twra, terastia mpanta, kai dorrian 8eos.
Pragmatika den exoun asxhmo album, oti kai na kanoun einai epos. Agaphmena, carnival bizarre, caravan beyond redemption kai entyme
Υπερπελώρια μπαντάρα. Κ τo Endtyme αποδείχτηκε τελικά δίσκαρος, παρ'όλο που δεν το είχα συμπαθήσει στην αρχή.
atom_smasher
25-07-2009, 13:03
που παει ο κοσμος...!θα συμφωνησω με τον τζιτζι. τεραστιος δισκος το εντταιμ.
GuardianOfIvorytower
25-07-2009, 15:29
τελικά μεγάλο σουξέ οι Cathedral στο ER :)
Einai timia mpanta an mh ti allo.Enas diskos den mou ekatse pote idiaitera kala,xwris na ton lew asxhmo bebaia:To supernatural.8elan na piasoun to treno tou Carnival kai mallon biasthkan ligo.
stam and the witches
25-07-2009, 16:00
Θα σπάσω το σερί λοιπόν.
Μετριότατη και υπερεκτιμημένη μπάντα, με τυπικά αδιάφορα μεταλλίζοντα ριφφ και κομμάτια γενικά, doom προσωπείο (δεν εξετάζω αν είναι "αληθινό" ή κάτι τέτοιο) και έναν Dorrian ΚΑΡΑΠΑΡΑΦΩΝΟ (ω ναι). Γενικά μου κάνει ως η μπάντα που σκασε στη σωστή συγκυρία. Το Forest of Equilibrium είναι ωραίο πάντως.
Ένα live τους που χω δει ήταν επιεικώς απαράδεκτο επίσης.
ikonoklast
25-07-2009, 16:08
ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΓΩ
Θα σπάσω το σερί λοιπόν.
Μετριότατη και υπερεκτιμημένη μπάντα, με τυπικά αδιάφορα μεταλλίζοντα ριφφ και κομμάτια γενικά, doom προσωπείο (δεν εξετάζω αν είναι "αληθινό" ή κάτι τέτοιο) και έναν Dorrian ΚΑΡΑΠΑΡΑΦΩΝΟ (ω ναι).
:moutza:
atom_smasher
25-07-2009, 16:12
"γουστα ειναι αυτα" ειπε το βατραχακι και πηδηξε στην λιμνη.
carheart
25-07-2009, 16:13
μια απαραίτητη παρέμβαση από τον atom_smasher!
Θα σπάσω το σερί λοιπόν.
Μετριότατη και υπερεκτιμημένη μπάντα, με τυπικά αδιάφορα μεταλλίζοντα ριφφ και κομμάτια γενικά, doom προσωπείο (δεν εξετάζω αν είναι "αληθινό" ή κάτι τέτοιο) και έναν Dorrian ΚΑΡΑΠΑΡΑΦΩΝΟ (ω ναι). Γενικά μου κάνει ως η μπάντα που σκασε στη σωστή συγκυρία. Το Forest of Equilibrium είναι ωραίο πάντως.
Mporw na dextw ola ayta pou les anagontas ta ston paragonta "proswpiko gousto".H teleytaia protash peri live einai teleiws akyrh omws.Tous exw dei to 96 to 99 to 2001 kai thn teleytaia fora pou hr8an (2006?2007?) kai ola ma ola ta live tous htan apla KORYFH!Full energeia kai pa8os.
Pses to brady pou lete ebala to diplo 10" tou Carnival Bizarre pou eixa na akousw xronia.
κι εγω το εχω αυτο το δεκαρι...πλακα εχουν
ντουμ με αμφεταμινες
dopefiend
25-07-2009, 17:05
Θα σπάσω το σερί λοιπόν.
σόρρυ παιδιά άλλη μια απαραίτητη παρέμβαση:
XAXAXAXAAXXAAXAXAXAXAXXAAXAXAXAXAXA
atom_smasher
25-07-2009, 18:42
ε, ναι μονο απαραιτητες παρεμβασεις. αλλιως η ο καρχααρτ παρεξηγειται και δεν θες κατι τετοιο...
Θα σπάσω το σερί λοιπόν.
kopana to kefali sou ston toixo na spasei kai auto. trompa
LokiTricksterGod
26-07-2009, 03:08
βαρετοί βασικά. το λάηβ στο γκαγκάριν πριν δυό χρόνια νομίζω συμπαθές ήταν αλλά ο κιθαρίστας είχε τον πιο εκνευριστικό ήχο που χω ακούσει ποτέ και βάραγε και σολίδια σα σωστός ροκστάρ. η φωνή του ντόριαν πλέον λάηβ δεν παλεύεται μια, παράφωνος ξεπαράφωνος αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι απλά λάθος, τρανή απόδειξη το φετινό roadburn. μάλλον το μπαστάρδεμα τους δε μου κάνει το κλικ, δεν είναι αρκετά βαριοί για να είναι ντουμ, δεν είναι αρκετά άουτδερ για ναναι στόνερ και δεν είναι αρκετά γκαζάτοι για ναναι rocknroll. καταλαβαίνω γιατί μπορεί να πιάνει κάποιον αυτό που προσφέρουν αλλά δε ξέρω ρε γαμώτο, για λατρεία δεν μου φαίνονται ναναι.
ειπαμε εχονε πλακα...α και εχονε γραψει και καμια χουφτα καλα ασματα ε?
α και ενα doom ευαγγελιο
κατα τ αλλα οκ γκιοζηδες ειναι...ειδικα οταν αναφερουν 70ς μπαντες στα αλμπουμια...ελεος
12 stars circle your brow
26-07-2009, 08:50
Θα σπάσω το σερί λοιπόν.
Τα είπε ακριβώς όπως είναι εν τω μεταξύ.
:lol: :lol:
μα ακριβως οπως ειναι.....
dopefiend
26-07-2009, 12:55
χαχαχαχαχα ρε μαλάκες, δε μπορώ να απαντήσω σοβαρά αυτά σε κάτι τέτοια.
αφού δεν το 'χετε, αφήστε το.
και όταν κάτσετε να ακούσετε σοβαρά, κι όχι 2-3 τραγούδια κ επειδή έτυχε να βρεθείτε σε ένα λαιβ τους τα ξαναλέμε.
οκ δεν άντεξα,
καραπαράφωνος ντορριαν, εκνευριστικός ροκσταρ κιθαρίστας με αδιάφορα ριφφς (!!), δεν είναι αρκετά βαριοι για ντουμ, γκιόζηδες επειδή αναφέρουν 70'ς μπαντες στα μπουκλετς, στονερ!!!!!
ε μάλλον μιλάμε για άλλη μπάντα. επίσης πραγματικά ελπίζω να μην έχετε ακούσει ποτέ black sabbath, doom και punk. αλλιώς δεν εξηγείται.
LokiTricksterGod
26-07-2009, 13:16
χαχαχαχαχα ρε μαλάκες, δε μπορώ να απαντήσω σοβαρά αυτά σε κάτι τέτοια.
αφού δεν το 'χετε, αφήστε το.
και όταν κάτσετε να ακούσετε σοβαρά, κι όχι 2-3 τραγούδια κ επειδή έτυχε να βρεθείτε σε ένα λαιβ τους τα ξαναλέμε.
οκ δεν άντεξα,
καραπαράφωνος ντορριαν, εκνευριστικός ροκσταρ κιθαρίστας με αδιάφορα ριφφς (!!), δεν είναι αρκετά βαριοι για ντουμ, γκιόζηδες επειδή αναφέρουν 70'ς μπαντες στα μπουκλετς, στονερ!!!!!
ε μάλλον μιλάμε για άλλη μπάντα. επίσης πραγματικά ελπίζω να μην έχετε ακούσει ποτέ black sabbath, doom και punk. αλλιώς δεν εξηγείται.
όταν γουστάρεις τόσο μια μπάντα, ό,τι επιχείρημα και να προβάλλει ο άλλος σχετικά με το γιατί δεν του αρέσει, ε, αυτά θα γράφεις, 'γελάει ο κόσμος' κλπ.
προσωπικά 'δεν έτυχε' να τους δω δυό φορές, προσπάθησα να ακούσω όσο πιο προσεκτικά μπορούσα πριν το πρώτο λάηβ εδώ αθήνα, το carnival bizarre μου χε φανεί συμπαθές και το ίδιο το λάηβ δε με άφησε παραπονεμένο. έκτοτε και μέχρι το roadburn όσες φορές προσπάθησα δεν τα κατάφερα (αντ'αυτού έβαζα teeth of lions όπου πραγματικά εκμεταλλεύονται τη φωνή του dorrian).
μην έχετε αντιδράσεις φανμπόηδων όμως, ιδίως τη στιγμή που ο άλλος προσπαθεί να σας εξηγήσει γιατί ακριβώς δεν του αρέσει κάτι, απ'το να πεί ένα 'για τον πούτσο' όπως το παλικάρι μας ο ρέηζορ στην αρχή και να τελειώνει το θέμα εκεί.
dopefiend
26-07-2009, 13:32
ε με τέτοια μηδενιστικά ποστς (που θυμίζουν μανογουορ φλεημς) θα λάβετε και τις απαντήσεις που τους αναλογούν. μη μου παραπονιέστε τώρα.
δεν έχω χρόνο για σοβαρό υπερποστ αυτή τη στιγμή, ίσως επανέλθω αργότερα. (βάλτε το ethereal mirror να παίζει στο μεταξύ, μη ζητάτε συγγνώμη μετανιωμένοι αργότερα!)
ikonoklast
26-07-2009, 13:34
Μεταξύ μας ο ντοριαν ίσως είναι ελαφρώς παράφωνος αλλά κανείς ποτέ δε νοιάστηκε γιατί είναι καύλα.
πιο οντοπικ,
Metamorphisised...
From the ghost machine...
We fly, through circles of gold...
To our celestial throne!!!
Galaxies have died..
Dragons breath has frozen..
Chaos!! Ιn serpent forms..
Manifest the universe.-
..
[Insert_Μεγάλη_Στιγμή_Του_ΓΕΡΟΥ_ΓΚΡΟΥΒ_ΜΕΤΑΛ]
LokiTricksterGod
26-07-2009, 13:40
ε με τέτοια μηδενιστικά ποστς (που θυμίζουν μανογουορ φλεημς) θα λάβετε και τις απαντήσεις που τους αναλογούν. μη μου παραπονιέστε τώρα.
δεν έχω χρόνο για σοβαρό υπερποστ αυτή τη στιγμή, ίσως επανέλθω αργότερα. (βάλτε το ethereal mirror να παίζει στο μεταξύ, μη ζητάτε συγγνώμη μετανιωμένοι αργότερα!)
μηδενισμό δε βλέπω, ούτε ο σταμάτης ούτε εγώ κάναμε κανένα εριστικό πόστ, εκτός και αν σκυλιάζεις με το ότι ΟΥΑΟΥ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΙΝΤΡΑΛ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΠΑΝΤΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.
Μεταξύ μας ο ντοριαν ίσως είναι ελαφρώς παράφωνος αλλά κανείς ποτέ δε νοιάστηκε γιατί είναι καύλα.
πιο οντοπικ,
Metamorphisised...
From the ghost machine...
We fly, through circles of gold...
To our celestial throne!!!
Galaxies have died..
Dragons breath has frozen..
Chaos!! Ιn serpent forms..
Manifest the universe.-
..
[Insert_Μεγάλη_Στιγμή_Του_ΓΕΡΟΥ_ΓΚΡΟΥΒ_ΜΕΤΑΛ]
8eikh allagh,aytes oi dyo strofes me hmi-psyxedelikh atmosfaira kai meta mpainei h riff-ara me ena apo ta pio 8eika mellotron pou exw akousei sto rock.3-4 notes paizei kai se stelnei sto diasthma...Meta 8eiko solo (apou pozeras o jennings,8a trela8oum,e teleiws) kai meta pali sto kouple.
\m/
καλυτερα να ριχνατε ενα ξερο για το πουτσο αλα θρασερ
παρα τις παπατζες που ριξατε
σημερα μαθαμε οτι οι cathedral ειναι σκατα στα live(μαλλον σε αλλη συναυλια θα πηγες)οτι δεν ειναι heavy για doom(xaxaxaxa),δεν εχουν grooves(:-?)
και οτι ο jennings ειναι ποζερι ροκ σταρ(της σχολης malmsteen)
τιμια μπαντα,μου αρεσε το carnival bizzare και το supernatural(βασικα αυτα τα 2 εχω ακουσει μονο).
λογικο βεβαιως να τους κραζουν καποιοι μιας και ουτε τσιριχτες λουκιες ηταν ποτε,ουτε ευρυπρωκτοι φανφαρες κουλτουριαρηδες.
αλλα η αληθεια ειναι μια...
ντοριαν,γυρνα πισω στους ναπαλμ ντεθ.
nai,katalabainw oti oi cathedral panta kratousan mia "paliometallia" ston hxo tous pou polloi apo sas den mporoun na th xwnepsoun,alla ta toubla feygoun deksia kai aristera se ayto to thread.O dorrian einai parafwnos kai faltsos wres wres.E kai?kai o lemmy ti einai?O Quorthon?na syne-xysw?genika ntaks,poly metal gia tous post,tous stoner,tous ki egw den kserw ti....
LokiTricksterGod
26-07-2009, 18:01
ναι και ο κουόρθον παράφωνος ήταν αλλά είχε ένα πολύ συγκεκριμένο φόκους και ΜΕΓΑΛΗ συναισθηματική επένδυση σ'αυτό που έκανε. και η απλότητα και το άτεχνο του θέματος βοηθούσαν απλά στο να σου περάσει όλο το ρομαντισμό την επικίλα και τη νοσταλγία τελείως άμεσα.
ο ντόριαν τώρα τι σκατά κάνει; οι καθήντραλ μου φαίνονται τελείως ουδέτεροι συναισθηματικά, δεν ξέρω για τι πράγμα μου μιλάνε ή τι ακριβώς είναι αυτό που θέλουν να κάνουν (και δε μου φτάνει σίγουρα το 'ΜΑ ΔΕ ΚΑΥΛΩΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣ' ε όχι, δεν καυλώνω έτσι νέτα σκέτα, θέλω λόγο), μάλλον αυτή η ουδετερότητα με κρατάει απ'το να τους εκτιμήσω.
stam and the witches
26-07-2009, 18:03
Έχετε πάρει πρέφα ότι η όλη ιστορία γίνεται επειδή εγώ και κανα 2 ακόμη άτομα είπαμε ότι δε γουστάρουμε Cathedral ε;
Το μηδενισμό που τον είδατε; Τι θα πρεπε να πω δλδ εγώ πχ; "Καλοί, τίμιοι, φοβεροί για το είδος τους, αλλά εμένα δε με αγγίζουν αλλά οκ θεοί;". Τι να κάνουμε ρε παιδιά, τους θεωρώ για τον πούτσο μπάντα και επειδή έχω και μία σχετική αρέσκεια στον ήχο που παίζουν θεωρώ ότι μπορώ να εκφέρω γνώμη.
Get over it, κι εγώ τσαντίζομαι όταν μου λένε ότι οι Bolt Thrower είναι μαλάκες αλλά δεν κάνω κι έτσι.
ikonoklast
26-07-2009, 18:09
Το μηδενισμό που τον είδατε; Τι θα πρεπε να πω δλδ εγώ πχ; "Καλοί, τίμιοι, φοβεροί για το είδος τους, αλλά εμένα δε με αγγίζουν αλλά οκ θεοί;".
Κάτσε ρε συ, για να είσαι μηδενιστής δηλαδή τι θα πρέπε να πείς; Ότι τους θεωρείς "για τον πούτσο μπάντα";
stam and the witches
26-07-2009, 18:14
Δε με νοιάζει τι ακριβώς εκφράζει ο όρος μηδενισμός. Δε γουστάρω τους Cathedral, είχαμε μία συζήτηση και το πα.
Ξύδι.
carheart
26-07-2009, 18:17
ξεκολλα μαλακα ενταξει
Witchkiller
26-07-2009, 19:19
Καλά και χαλαρά οι Cathedral γαμάνε ότι αγαπάτε στη μεσαία περιοδό τους (respect τα πρώτα αλλά Voyage of the homeless sapien φάση δεν την παλεύω και πολύ).
Γκιόζιδες? Μίσο Utopian Blaster και λίγο Voodoo Fire γαμεί ότι ακούτε και αγαπάτε ρε λάπατα. Σας χαλάει ο Dorian? Γιατί? Γιατί έχει κλασσικοροκάδικο γρέζι στη φωνή και δεν ψέλνει σαν βλαχοαποκρυφιστής της πούτσας? Ή γιατί δεν έχει "σχιστά" φωνητικά της Κωλάρας για να το παίζει "εκστριμ ντουμ". Δηλ ο Rusty Day των Cactus άμα το πάμε έτσι είναι φάλτος (που είναι θεούλης αλλά λέμε)?
A ρε Lee ,και σου είπα ,μη γράφεις ρεφραίν, ριφς που κλασσικομεταλίζουν και πες στον άλλον να μην παίζει προσεγμένα σόλα. Δεν είναι "τρου στοουνερ"................
Kwstakh me pantreyesai?koumparos o jdm.gamos sth toumpa
Witchkiller
26-07-2009, 19:39
Kwstakh me pantreyesai?koumparos o jdm.gamos sth toumpa
μισό να χωρίσω και έρχομαι..........
πως γινεται γενικα να σου αρεσει η χεβυ μουσικη,και να μην γουσταρεις cathedral.
εδω εγω που σιχαινομαι την πλειονοτητα των αργοσυρτων/doom/stoner φασεων,τους παω με τα χιλια.
ισως να φταιει οτι βγαζουν ενα μπαχαλο απο μεσα τους,μια πουτανια.κατι.
και εμεις ειμαστε ανθρωποι της ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ.μακρυα απο εμας αυτα.
για μπαζορ δεν λεω τιποτα,αυτος δεν νιωθει γενικα απο μουσικη.
Witchkiller
26-07-2009, 19:50
πως γινεται γενικα να σου αρεσει η χεβυ μουσικη,και να μην γουσταρεις cathedral.
εδω εγω που σιχαινομαι την πλειονοτητα των αργοσυρτων/doom/stoner φασεων,τους παω με τα χιλια.
ισως να φταιει οτι βγαζουν ενα μπαχαλο απο μεσα τους,μια πουτανια.κατι.
και εμεις ειμαστε ανθρωποι της ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ.μακρυα απο εμας αυτα.
για μπαζορ δεν λεω τιποτα,αυτος δεν νιωθει γενικα απο μουσικη.
Και μπάχαλο βγάζουν με τα (σωστά) τζαμαρίσματα τους και πουτανιά με τις ΣΩΣΤΕΣ hard rock επιροές τους ("κόψιμο Utopian Blaster πίτα Thin Lizzy λέμε?). Πολύ "μελετημένη" μπάντα και άψογη σε αυτό που κάνουν.
GuardianOfIvorytower
26-07-2009, 20:45
Άστα εσύ αυτά κ πες για Headbangers Open Air
GuardianOfIvorytower
26-07-2009, 20:46
Get over it, κι εγώ τσαντίζομαι όταν μου λένε ότι οι Bolt Thrower είναι μαλάκες αλλά δεν κάνω κι έτσι.
Ποιος άμουσος κ άσχετος τους έβρισε? :razz:
Witchkiller
26-07-2009, 20:48
Άστα εσύ αυτά κ πες για Headbangers Open Air
θα κάνω ένα report σύντομα ρε. Πάντως ΓΑΜΗΣΕ!
GuardianOfIvorytower
26-07-2009, 20:50
είμαι σίγουρος...θέλω να δω φωτογραφία Exalted Piledriver :headbang2:
Jim Dandy Mangrum
27-07-2009, 11:39
Τι να κάνουμε ρε παιδιά, τους θεωρώ για τον πούτσο μπάντα και επειδή έχω και μία σχετική αρέσκεια στον ήχο που παίζουν θεωρώ ότι μπορώ να εκφέρω γνώμη.
dld gia na katalabw, epeidh milas gia kapoia areskeia ston hxo pou paizoun oi Cathedral, milas gia 70' kai arxes 80' doomaristo hard'n'heavy, etsi?
an milas gia auton ton hxo, tote auto pou yposthrizeis einai arketa dyskolo na isxyei. giati sauto to xwro ta palhkaria einai prwta8lhtes!
dld, einai san na les oti goustareis arketa epiko heavy metal, alla oi Manowar einai gia ton poutso......
pisteuw mallon oti bazeis tous Cathedral se la8os omada, se la8os eidos.
8a 8ela pantws na mou peis genika, sto xwro pou pisteueis oti kinountai oi Cathedral, poies mpantes goustareis esy kai pisteueis gamane, gia na katalabw to skeptiko sou kai to gousto sou re paidi mou. auta.
h teleutaia selida htan sygkitikh me megales anafores apo witchie, apo trelo PAOKtsaki punkh kai thn anaggeleia gamou apo Rush.....Zagorakh, kleise th souita gia to gamo! :touched:
Πολύ ντουμ για χέβιμεταλ.
Πολύ στόνερ για ντουμ.
Πολύ ντουμ για στονερ.
Πολύ ρετρορόκ για στόνερ.
Πολύ χέβιμεταλ για ρετρόροκ.
Πόσο θεική μπάντα.
Λόκη άκου το The Garden.
Parasight
27-07-2009, 12:48
ε μάλλον μιλάμε για άλλη μπάντα. επίσης πραγματικά ελπίζω να μην έχετε ακούσει ποτέ black sabbath, doom και punk. αλλιώς δεν εξηγείται.Ούτε Frost :cool:
Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να απορρίπτει κάποιος τους Cathedral ακόμη και χωρίς να είναι αυτό το είδος του. Όπως ειπώθηκε άλλωστε, συμβαίνει ό,τι με Manowar/epic metal. Δε μπόρεσα ποτέ να εκτιμήσω αυτή τη μουσική, αλλά το να πω τους Manowar για το μπούτσο είναι τουλάχιστον κοντόφθαλμο.
Κατά τα άλλα, FANGALACTIC SUPERGORIA ΡΕ :touched:
dopefiend
30-07-2009, 16:57
με τυπικά αδιάφορα μεταλλίζοντα ριφφ και κομμάτια γενικά
το ριφφ έγινε ευρύτερα γνωστό μεταξύ άλλων και από τους Black Sabbath. Αν θεωρείς τυπικά αδιάφορα τα ριφφ των σαμπαθ να το δεχτώ. διαφορετικά μου φαίνεται αδιανόητο από τη στιγμή που οι cathedral στη ριφφολογία είναι μπάντα κλάσης sabbath (είδες, δεν είπα ότι μερικά είναι και καλύτερα, προσπαθώ να κρατώ τις ισορροπίες).
έναν Dorrian ΚΑΡΑΠΑΡΑΦΩΝΟ (ω ναι).
ο dorrian αντλεί τις επιρροές του (μεταξύ άλλων) και από punk/hardcore μπάντες όπως rudimentary peni, black flag, discharge κα.
η πλειοψηφία του χώρου αυτού είναι καραπαράφωνοι αλλά και το Doom Metal δε φημίζεται για την τεχνική των φωνητικών (εξαιρώντας το επικό ντουμ). πχ ο zeeb parkes είναι παράφωνος, ο wino, ο oborn μπλαμπλα ΧΑΙΡΩ ΠΟΛΥ. επίσης δυνατά παραδείγματα οι Quorthon και Tom G. Warrior που αναφέρθηκαν.
ο Lee Dorrian όπως και οι παραπάνω έχουν το γνώθει σαυτόν και ξέρουν τα όρια τους, δεν προσπαθούν ούτε κορώνες να πιάσουν ούτε να τραγουδίσουν με τεχνική αφού είτε δεν το χουν είτε δεν τους ενδιαφέρει ή και τα δύο.
Αυτό που τους (και μας) ενδιαφέρει είναι η μετάδωση συναισθημάτων μέσα από τη φωνή τους, το feeling που λέμε, Τα Αρχίδια κλπ. ναι γίνεται κι ας μην είσαι ο Robert Lowe.
Έτσι μη μου μιλάς για παράφωνους αφού είμαι σίγουρος ότι κεσύ (-σείς) ακούτε μπόλικους τέτοιους. πες ότι δε σαρέσει η φωνή του, το στυλ του, κάτι. να μη γελάει όλος ο ντουνιάς, κρίμα είναι....
ο κιθαρίστας βάραγε και σολίδια σα σωστός ροκστάρ.
χαχα ο Gaz παίζει να είναι από τους πιο προσγειωμένους και χαμηλών τόνων τύπους, τώρα αν σας ενοχλούν τα σόλα στη μουσική. και το πιο σημαντικό.
(Doom) Metal παίζουν οι αθρώποι, δεν το κρύβουν. -> \m/
η φωνή του ντόριαν πλέον λάηβ δεν παλεύεται μια, παράφωνος ξεπαράφωνος αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι απλά λάθος, τρανή απόδειξη το φετινό roadburn.
δυστυχώς δεν ήμουν, δεν ξέρω. απλά αφήνω αυτό εδώ. (τραγούδι με αδιάφορα ριφφ)
roLngVcU12o
δεν είναι αρκετά βαριοί για να είναι ντουμ
doom προσωπείο (δεν εξετάζω αν είναι "αληθινό" ή κάτι τέτοιο)
Απαντάτε στον JMD, ωραία το έθεσε.
--->
8a 8ela pantws na mou peis genika, sto xwro pou pisteueis oti kinountai oi Cathedral, poies mpantes goustareis esy kai pisteueis gamane, gia na katalabw to skeptiko sou kai to gousto sou re paidi mou. auta.
αν και θα ήθελα να μάθω τι μπορεί να είναι ένα αληθινό κι όχι "αληθινό" doom προσωπείο.
dopefiend
14-08-2009, 04:29
μουνάκια.
όσοι ενδιαφέρονται εδώ (http://www.guitars101.com/forums/f90/cathedral-tilburg-the-netherlands-24-04-2009-roadburn-festival-86142.html) υπάρχει το λαιβ απτο roadburn όπου προσκυνάμε τη φωνάρα του Lee Dorrian και ακούμε μισοτελειωμένο καινούριο κομμάτι ονόματι Open Mind Surgery. επίσης λέει ηχογραφούν φέτο το καινούριο άλμπουμ. ανέβηκε και το site (περίπου), αντε να δούμε.
ωραίο σετλιστ btw. γαμημένοι. ζήλεψα λίγο για Carnival Bizarre, Equilibrium, Cosmic Funeral.
εγώ χεβιμεταλλας είμαι και σόλο γοστάρω και το Forest of Equilibrium τo ακούω συχνά και μ'αρέσει
Αλλά δεν είναι ντροπή (μου, σου, του) να σημειωθεί ότι βγάλανε και άλλους τόσους, πολλούς, κάμποσους δίσκους από τότε, και ενώ δεν είναι κακοί ακριβώς, ε ίσως δεν είναι και όλοι αριστουργήματα. Δεν έχω ακούσει το τελευταίο αλλά κάπου με χάσανε στην ουδέτερη στονεροπερίοδο στην μέση έτσι κι αλλιώς. Να πω πάντως ότι με το stoner δεν έχω και πολλή σχέση και γενικά το groove δεν είναι προτεραιότητα στα ακούσματά μου, και γενικά δεν ακούω HM για να περάσω καλά πρωτίστως!
Ακόμα και αν κάποιος δεν νοιώθει τα πρώιμα τα υπέρ-αργόσυρτα και προτιμά τα carnival bizzarre κλπ της μέσης, ε και έτσι όλος ο κατάλογος δεν είναι εύκολο να τον υπερασπισθεί κανείς. Βασικά παίζει αυτό με μπάντες με τόσα άλμπουμ και αλλαγή στον ήχο.
Λαιβ δεν έχω δει.
Προφανώς είναι πολύ κακότεχνος τραγουδιστής ο Ντοριαν αλλά και τι έγινε.
Bump.Phra thn epanakykloforia tou ethereal. O diskos einai outws h allws 8eikos.To paketaki exei kai to statik majik (8eiko ep Hypnos 164,Cosmic Funeral kai ta myala sta kaggela) kai ena dvd me synenteyksh se mia pub apo ta melh ths mpantas me melh toy tote na milane shmera kai na pinoun mpyres kai ta lene(lee,garry,adam lehan, mark griffiths) ka8ws kai tou 8eoudave patchett pou kanei ta apisteyta ekswfylla tous.To zoumi gia enan fan einai mono to dvd giati den yparxoun extra tracks alla mono kai mono gi'ayto kat'eme aksizei.Twra opoios den exei to disko perastika tou...
atom_smasher
17-10-2009, 14:06
πεταμενα λεφτα...αφου οι ινστρουκτορες ειπαν οτι δεν αξιζουν...
dopefiend
17-10-2009, 17:18
αν το πετύχω φθηνά κάπου είναι στα υπόψην. το carnival bizarre μόνο το our god has landed dvd έχει ε? δε νομίζω πως αξίζει, καλά εκτός κι αν δεν το χεις...
τώρα που γυρίζει πείτε αγαπημένα σας άλμπουμζ ή βάλτε τα άλμπουμ τους σε φθίνουσα σειρά! πάμε :giorgakis:
Carnival
Ethereal (pianei kai soul sacrifice-statik magik)
Garden
Endtyme
Caravan
VIInth coming
Forest
Supernatural
Parasight
18-10-2009, 11:50
1. The Carnival Bizarre
2. The Ethereal Mirror
3. Endtyme
4. The Garden of Unearthly Delights
5. Caravan Beyond Redemption
6. Forest of Equilibrium
7. VIIth Coming
8. Supernatural Birth Machine
Ωχ δλδ τώρα έχουν ξαναβγεί όλα επανεκδόσεις σε CD μαζί με DVD; Ήδη τα έχω ξαναπάρει σε βινύλιο, δε λέει και τρίτη φορά :P
dopefiend
18-10-2009, 14:35
τς τς γιατί τόσο χαμηλά το forest? btw, επανεκδόθηκε κι αυτό με dvdάκι σαν του ethereal.
1. The Ethereal Mirror
2. The Carnival Bizarre
3. Forest of Equilibrium
4. Endtyme
5. The Garden of Unearthly Delights
6. Caravan Beyond Redemtion
7. The VIIth Coming
8. Supernatural Birth Machine
αν έβαζα τα EP κάπου πάνω απτο forest θα ήταν.
GuardianOfIvorytower
18-10-2009, 15:53
Σίγουρα πρώτο The Ethereal Mirror, σίγουρα δεύτερο, The Carnival Bizarre, μετά δυσκολεύει, δεν έχω λιώσει κ μερικά όσο τα άλλα, μπορεί να μπει Endtyme / Forest / Garden κάπως έτσι, κ μετά τα άλλα 3...
Jim Dandy Mangrum
19-10-2009, 14:26
Carnival (me hopkins)
Ethereal (me soul sacrifice-statik magik)
Garden
Endtyme
Supernatural
VIInth coming
Caravan
Forest
leme twra...ola gamane....8-)
Griffith
20-10-2009, 17:46
ότι είπε ο βιρουσχι, επίσης όποιος δε γουστάρει είναι άσχετος/γκέουλας.
GuardianOfIvorytower
30-10-2009, 12:07
CATHEDRAL - enter studio + reveal album title
UK doomlords CATHEDRAL are ready to commence work on their ninth studio album! The band will enter the Chapel Studios together with producer Warren Riker in November to record "The Guessing Game". Some song titles have also been revealed: 'Journeys into Jade', 'The Casket Chasers', 'Funeral Of Dreams', 'Death Of An Anarchist', 'La noche del buque maldito (aka Ghost Ship Of The Blind Dead) and 'Open Mind Surgery'. The artwork will once more be supplied by longtime CATHEDRAL cover artist genius Dave Patchett.
"The Guessing Game" is scheduled for a spring 2010 release.
από το myspace της Nuclear Blast
Jim Dandy Mangrum
30-10-2009, 12:14
8a gamei....opws ola.....:grin:
GuardianOfIvorytower
30-10-2009, 12:18
μπαααα.μάπα θα είναι
(έτσι για σπάσιμο)
dopefiend
13-12-2009, 17:54
ανακάλυψα πριν λίγο καιρό μια συλλογή με b-sides απο γιαπωνέζικες εκδόσεις, διασκευές, ακυκλοφόρητα κλπ. μερικά από αυτά περιέχονται στο the serpent's gold αλλά όχι όλα. όποιος θέλει κάτι επιπλέον από τους δίσκους θα βρει διαμαντάκια. αλλά και οι φανς μπορεί να πετύχουν κανα τραγουδάκι που τους έχει ξεφύγει.
εδώ: http://copiandoolink.blogspot.com/2007/12/cathedral-voyage-to-hell-1992-2005-uk.html
Iron on Iron
14-12-2009, 19:29
Θυμαμαι που λογω ιωσης εχασα το λαιβ στο (επικινδυνο τωρα που το σκεφτομαι) Γουντστοκ. Εκτοτε μεσολαβησαν πολλα. Αν δεν κανω λαθος παιξανε ακομη εδω 1-2 φορες, τη μια στο Γγκαγκαριν η Ροδον οπου παιζανε διτερμα μεσα.
Μπανταρα εννοειται αλλα αδικαιολογητο το μυθικο στατους που απολαμβανουν αναμεσα σε Ντουμ κολλοσους.
Parasight
14-12-2009, 19:57
Μπανταρα εννοειται αλλα αδικαιολογητο το μυθικο στατους που απολαμβανουν αναμεσα σε Ντουμ κολλοσους.Χμμ.
Για ανέφερέ μου άλλους doom κολοσσούς που πρόσφεραν στο είδος στη διάρκεια των 90's και 00's όσο οι Cathedral (γιατί για μένα είναι κολοσσοί). Με άλλα λόγια, κατ'εμέ είναι η μπάντα χάρη στην οποία έχει μείνει ζωντανό το συγκεκριμένο feeling μέχρι και τώρα που μιλάμε. Αλλιώς ίσως σήμερα να είχαμε να μιλάμε μόνο για περασμένα μεγαλεία και ένδοξα παρελθόντα.
Iron on Iron
14-12-2009, 20:05
Γινε λιγο πιο συγκεκριμενος στο τι εννοεις με το "προσφεραν". Κι οταν λες "feelling"? Γιατι το feeling των Cathedral απεχει πολυ (εξαιρουμενων φυσικα καποιων πρωιμων δουλειων τους) απο το να χαρακτηριστει - με τον παραδοσιακο τροπο - "doom"
Parasight
14-12-2009, 20:14
Εχμ τότε γιατί τους θέτεις εσύ εξ αρχής απέναντι σε doom κολοσσούς; Αποφάσισε, ή είναι ή δεν είναι. Αν δεν είναι, άστους ήσυχους :razz:
ποιες καποιες...μονο στο Forest Of.... παιξαν πατροπαραδοτο αργο και μεσα στην λασπαρια doom
Iron on Iron
14-12-2009, 20:26
parasight μπερδευεσαι και δεν μπορω να καταλαβω το γιατι.
αλλα αδικαιολογητο το μυθικο στατους που απολαμβανουν αναμεσα σε Ντουμ κολλοσους.
δεν κατεταξα κατι καπου. :smile:
@00i00 : προφανως φιλε μου εχεις πολυ συγκεκριμενη αντιληψη για το τι εκφραζει μουσικα ο ορος. Οχι λανθασμενη φυσικα απλα συγκεκριμενη.
Parasight
14-12-2009, 20:38
"αναμεσα σε Ντουμ κολλοσους"
Παίζουμε με τις λέξεις ή κάτι δεν έχω καταλάβει.
Μετά, από τη μία
το feeling των Cathedral απεχει πολυ (εξαιρουμενων φυσικα καποιων πρωιμων δουλειων τους) απο το να χαρακτηριστει - με τον παραδοσιακο τροπο - "doom", από την άλλη
@00i00 : προφανως φιλε μου εχεις πολυ συγκεκριμενη αντιληψη για το τι εκφραζει μουσικα ο ορος.
:?:
Τελικά ο όρος "doom" τι σημαίνει για σένα; Ο ήχος του είναι παραδοσιακός και συγκεκριμένος ή όχι; Αν είναι, άσε τους Cathedral έξω από συζήτηση. Αν δεν είναι, γιατί απέχουν οι Cathedral από το να χαρακτηριστούν "doom"; Έχω άδικο να μπερδεύομαι; :razz:
@00i00 : προφανως φιλε μου εχεις πολυ συγκεκριμενη αντιληψη για το τι εκφραζει μουσικα ο ορος. Οχι λανθασμενη φυσικα απλα συγκεκριμενη.
doom με ολα τα λιπαρα του...
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/s7Tll8MNTBY&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/s7Tll8MNTBY&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
κλασικο hard rock με ολα τα λιπαρα του...
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/-OG5WXQxtt0&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/-OG5WXQxtt0&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Iron on Iron
14-12-2009, 20:58
Ο ήχος του είναι παραδοσιακός και συγκεκριμένος ή όχι; Αν είναι, άσε τους Cathedral έξω από συζήτηση. Αν δεν είναι, γιατί απέχουν οι Cathedral από το να χαρακτηριστούν "doom"; Έχω άδικο να μπερδεύομαι; :razz:
δες λιγο τι εγραψες και βγαλε τα συμπερασματα σου.
Τωρα αν θες να ταμπελωσουμε στεγνα και γρηγορα πιστευω οτι απο το '95 και μετα δεν ειναι πια doom (των 2 πρωτων δισκων). heavy rock θες να το πεις, sabbathικο γενικα και αοριστα θες να το πεις μικρη σημασια εχει.
Και στην τελικη δεν ανακαλυψαμε την Αμερικη απεναντιας μιλαμε τετριμενα και κουραζουμε.
Αγαπαμε Cathedral anyway παντως. :headbang:
Parasight
14-12-2009, 21:47
My point, δες τι έγραψε και ο αποπάνω σου. Τι σημασία αν συγκαταλέγονται ή όχι στους "doom κολοσσούς" ή όχι, αν είναι heavy rock ή όχι, το θέμα είναι ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έδωσαν ζωή σε όλον αυτό τον ήχο. Ή μάλλον "feeling", όπως είπα πριν, επειδή δεν κατηγοριοποιούνται ηχητικά. Και το Ultra Earth είναι doom, αλλά και το Hopkins. Το καθένα με τον τρόπο του. Δεν έβαλα ούτε μία ταμπέλα προσωπικά.
Εν τέλει συμφωνούμε στην τελευταία σου πρόταση, οπότε τι το ψάχνεις :cool:
Jim Dandy Mangrum
15-12-2009, 10:52
oi Cathedral einai terastioi genika, aneksarthtws tampelas.
dopefiend
15-12-2009, 14:55
Iron on Iron, για να καταλάβω,
- "δεν ειναι πια doom (των 2 πρωτων δισκων)" λες. θεωρείς το ethereal mirror doom metal και το carnival bizarre όχι?
- για να αναφέρεσαι σε heavy rock μετά το 95, μάλλον τους άφησες καπου στο supernatural/caravan και προφανώς δεν έχεις ακούσει τα 2-3 τελευταία τους. κρίμα γιατί χάνεις μερικές κολοσσιαίες doom metal κυκλοφορίες.
- σε ρώτησε και ο Parasight, μην το αποφεύγεις. ας γίνουμε συγκεκριμένοι. ανέφερε μερικές -με τον παραδοσιακό τρόπο- doom metal μπάντες (κολοσσούς).
μινμιν, "κλασικο hard rock με ολα τα λιπαρα του..." αν το τραβήξουμε απο τα μαλλιά να συμφωνήσω για το συγκεκριμένο κομμάτι. απλά ελπίζω να μην αναφέρεσαι σε όλο το δίσκο. το φόρεστ παίζει μπάλα σε άλλο πρωτάθλημα.
κουβέντα να γίνεται πάντα. όταν δε βαριέμαι λατρεύω τέτοιες κουραστικές μεταλ συζητήσεις!
d9Qdj7pt7Iw
blast from the past.ειχε παιξει στο repeat οσο λιγα.
Iron on Iron
15-12-2009, 17:52
dopefiend εγω τις βαριεμαι ουτως η αλλως αλλα αφου επιμενεις...
"παραδοσιακο τροπο" εννοεις μπαντες σαν τους Vitus, Pentagram, Trouble η πιο παραδοσιακα ατσαλιζουσες της φασης των Candlemass, Sorcerer κτλ?
Γιατι κατα την γμωμη μου οι Cathedral δεν εχουν σχεση με καμια "σχολη" αφου μετα το αυστηρο ντουμ (παναιτσα μ'!) βουτηξανε αμεσως στο 70's background του Dorrian.
Ενα κατακλειδι για τους καθιντραλ:
Διασκεδαστικοι, εξυπνοι αφου καταφεραν να ελιχθουν και φερουν σε επαφη το κοινο σε ενα κατ'εξοχην δυσκολο ειδος και να το κανουν πιο βατο στ'αυτια τους αλλα μεχρι εκει.
Ford Prefect
15-12-2009, 19:18
Βάλανε το ντουμ στα σαλόνια οι Καθίντραλ.
Σε άλλα νέα αν είναι διασκεδαστικοί και έξυπνοι (και μοναδικοί θα έλεγα), μεγάλη μπάντα είναι, δεν θέλει κι άλλο. Δεν ξέρω πόσο πιο μεγάλη είναι και από ποιο ύψος και πέρα είσαι κολοσσός αλλά εντάξει.
atom_smasher
16-12-2009, 00:57
ο Iron on Iron απ οτι καταλαβαινω εννοει οτι ειναι οκ, αλλα οχι και σαν τα μεγαθηρια που ανεφερει. Αν και τα μεγαθηρια που αναφερει παταν στα 70 και τα τιμαν ποικιλοτροπως. αλλα οκ, γουστα ειναι αυτα και μπορει να τα γουσταρουμε εξισου ολα αυτα!
dopefiend
16-12-2009, 04:01
dopefiend εγω τις βαριεμαι ουτως η αλλως αλλα αφου επιμενεις...
"παραδοσιακο τροπο" εννοεις μπαντες σαν τους Vitus, Pentagram, Trouble η πιο παραδοσιακα ατσαλιζουσες της φασης των Candlemass, Sorcerer κτλ?
Γιατι κατα την γμωμη μου οι Cathedral δεν εχουν σχεση με καμια "σχολη" αφου μετα το αυστηρο ντουμ (παναιτσα μ'!) βουτηξανε αμεσως στο 70's background του Dorrian.
Ενα κατακλειδι για τους καθιντραλ:
Διασκεδαστικοι, εξυπνοι αφου καταφεραν να ελιχθουν και φερουν σε επαφη το κοινο σε ενα κατ'εξοχην δυσκολο ειδος και να το κανουν πιο βατο στ'αυτια τους αλλα μεχρι εκει.
οκ, με κάλυψες.
μινμιν, "κλασικο hard rock με ολα τα λιπαρα του..." αν το τραβήξουμε απο τα μαλλιά να συμφωνήσω για το συγκεκριμένο κομμάτι. απλά ελπίζω να μην αναφέρεσαι σε όλο το δίσκο. το φόρεστ παίζει μπάλα σε άλλο πρωτάθλημα.
κουβέντα να γίνεται πάντα. όταν δε βαριέμαι λατρεύω τέτοιες κουραστικές μεταλ συζητήσεις!
δε χρειαζετε να το τραβηξομε απο τα μαλλια...απλα ακου κλασκο 60ς-70ς hardrock,εχει ολες τις ''νορμες'' κλπ του αυτου που λεω
οσον αφοραει το doom καθεαυτο χωρης να ειμαι γκουρους...
το ντουμ ειναι τοο μπλακ σαμπαθ ασμα....αυτο και κανενα αλλο....τωρα...υπαρχει ενα μεγαλο κενο το οποιο καλως η κακως οι Pentagram και οι 5-10 αντιγραφεις αυτο ακολου8αν
Parasight
17-02-2010, 10:20
http://images.play.com/covers/13594868x.jpg
29/3/2010
Disc 1
Immaculate Misconception
Funeral Of Dreams
Painting In The Dark
Edwige's Eye
Cat's, Incense, Candles & Wine (Edit)
Death Of An Anarchist
The Guessing Game
Disc 2
Ghost Galleon
The Running Man
One Dimensional People
Casket Chasers
Am An Animal
Journey's Into Jade
The Guessing Game
Πάμε ρεεεεεεε :touched:
atom_smasher
17-02-2010, 13:04
ηθελα να βαλω αυτο το γαμημενο το εμετικον που χει το δακρυ αλλα δεν τα βρισκω. οποτε απλα αναμενουμε για αλλη μια φορα επιδοσεις σαλονιων απο αληταμπουρες.
dopefiend
22-03-2010, 18:59
http://www.myspace.com/cathedral
Parasight
22-03-2010, 20:05
Το πρώτο δείγμα στρώνει το έδαφος για ακόμη μία δισκάρα. Ριφάρες και φάλτσος Dorrian για ακόμη μια φορά τα σπάνε όλα.
Parasight
22-03-2010, 21:54
http://www.speedyshare.com/files/21562752/Cathedral.rar
atom_smasher
24-03-2010, 23:13
να σαι καλα!
περιμενα δισκαρα,αλλα οχι αυτο το πραγμα!!!!
οι πρωτες ακροασεις δειχνουν οτι ξεπερασαν το gardens στο χαλαρο
Clockwork Orange
27-03-2010, 14:53
περιμενα δισκαρα,αλλα οχι αυτο το πραγμα!!!!
οι πρωτες ακροασεις δειχνουν οτι ξεπερασαν το gardens στο χαλαρο
πανω που ερχομουν να πω οτι ειναι πολυ καλο αλλα gardens δεν ειναι!!
παντως θελει πολλες ακροασεις και μου αρεσει αυτο το 60's feeling που βγαζει! η ενα hippie feeling αν θελετε
είμαι στα μισά του αυτη τη στιγμή. πραγματικά δε περίμενα κατι τετοιο όμως! τρέλα!
Entrancemperium
30-03-2010, 10:57
Σ Κ Α Λ Ω Μ Α, φοβερό, μου προκάλεσε ενθουσιασμό που χρόνια είχε να μου προκαλέσει Cathedral album.. Επίσης επειδή έχω χάσει επαφές πως και Nuclear Blast; Η Rise Above;
Και το προηγουμενο εκει το βγαλαν, η Rise Above δε νομιζω να εχει κυκλοφορησει ποτε αλμπουμ των Cathedral, o Dorrian θεωρει οτι πρεπει να ειναι σε μεγαλυτερο label.
Cathedral Live at Roadburn '09 (http://vimeo.com/12314210)
(όλη η εμφάνιση εννοείται)
Neuroscar
06-06-2010, 16:40
Cathedral Live at Roadburn '09 (http://vimeo.com/12314210)
(όλη η εμφάνιση εννοείται)
+ http://clipnabber.com/
Parasight
26-07-2010, 19:51
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=143527
CATHEDRAL To Celebrate 20 Years With Original Lineup - July 26, 2010
The year 2010 marks the 20th anniversary of CATHEDRAL and in order to commemorate the occasion the band will perform a one-off show on December 3 2010 at the O2 Academy in Islington, North London.
For one night only CATHEDRAL will be performing two sets, including the entirety of their landmark debut album and doom metal classic, "Forest of Equilibrium", where Lee Dorrian and Garry Jennings will be joined by the recording lineup Mark "Griff" Griffiths, Adam Lehan and Mike Smail. This will be followed by a second set of songs performed by the current lineup of Lee Dorian, Garry Jennings, Brian Dixon and Leo Smee.
Vocalist Lee Dorrian elaborates: "CATHEDRAL has come along way since those dirge-ridden smoke-filled, cheap-lager- and sweat-infested early rehearsals back in 1990.
"To be brutally honest, back then we never imagined that we would have continued on a 20-year journey and still be here to tell the tale."
"A lot of bands that have been around this long tend to shy away from their roots, in favor of more 'accessible’ material that they wrote in their 'maturing' stages. Well, despite the fact that we may have expanded on our sound and style since those early days, we are certainly not embarrassed by our origins, in fact the opposite is true. To commemorate (commiserate?) this 20-year marathon, we thought it would be a cool idea to regroup the lineup of our first studio album for a special one-off show, and perform it in its entirety. Fortunately, everyone from those days agreed. This will mark the beginning of the evening, which will be followed by a set of material 'post-Forest,' bringing us right up to date with our latest album, 'The Guessing Game'.
"We are excited about this event and look forward to seeing you there."
Ω ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ. ΜΠΖΗΝΟΜΑΙ ΗΔΗ ΑΓΡΙΑ.
GuardianOfIvorytower
27-07-2010, 13:09
Αυτό ερχόμουν να ποστάρω. Γαμάτη φάση χεχε. Είδα επίσης ότι Οκτώμβρη έρχονται κ Βιέννη κ χάρηκα :D
Cathedral announce the end.
After a twenty-one year career, Cathedral announce their forthcoming retirement from the scene. The band will make their exit from the live arena at the end of this year and plan to record one final studio album to be released in 2012.
According to vocalist Lee Dorrian; "It's simply time for us to bow out. Twenty-one years is a very long time and it's almost a miracle that we managed to come this far! We've had a great time during Cathedral's existence and it has literally been our life. It's just time to move on and leave our recorded legacy to linger".
Since forming in 1990 the band have released nine studio albums and several EP's. A large part of their career was spent recording for Earache Records, debuting with the landmark 1991 Doom Metal classic Forest of Equilibrium. This was followed by the seminal 1993 Ethereal Mirror album which was released by Columbia records in America to large critical acclaim.
More recently Cathedral have continued to expand on their overall sound, releasing two albums for the Nuclear Blast label. Dorrian continues; "Our latest album The Guessing Game is exactly where we wanted to be after all this time. Staying in one place, being repetitive and predictable is something we wanted to avoid right from the off."
The band's uncompromising individual style has gained them a large cult-following around the world. They recently reunited with the original line-up for their twentieth anniversary concert to perform their aforementioned debut in its entirety. They are scheduled to make several final live appearances 2011, including dates in Japan and at the Maryland Deathfest. More dates will follow including a farewell London show later in the year.
Dorrian concludes; "We would like to take this opportunity to express our sincere gratitude to those special people who have supported Cathedral over the years. It may sound like a cliché but it's certainly true - we simply wouldn't have been able to do it without you, thanks!"
:(:(
Clockwork Orange
06-02-2011, 15:44
posa xronia meta...kai akoma gkriniaza pou exasa to live tous
skata twra!
dopefiend
06-02-2011, 16:18
γαμώ το σπιτάκι. (όχι πως δεν το περιμέναμε να συμβεί κάποια στιγμή σύντομα)
πρέπει να τους ξαναδούμε λαιβ άμεσα.
stam and the witches
06-02-2011, 16:31
Μόνο εγώ αντιλήφθηκα την παραπάνω δήλωση ως εφφετζίδικη ανακοίνωση κυκλοφορίας καινούργιου δίσκου;
atom_smasher
06-02-2011, 16:45
επιτελους.
GuardianOfIvorytower
06-02-2011, 20:01
:(
Parasight
06-02-2011, 20:19
Από τη μία, καλά κάνουν και το λήγουν πάνω στις δόξες πριν γίνουν κάποια στιγμή κουραστικοί δενόσαυροι.
Από την άλλη, ήθελα να τους ξαναδώ ακόμη μια φορά ρε γμτ :?
Όπως και να'χει, άπειρος σεβασμός για μια τεράστια μπάντα.
Καλύτερα να μην κυκλοφορήσουν νέο δίσκο το 2012.
Να φύγουν έτσι, με τη ΔΙΣΚΑΡΑ κι ένα "πάρτε τα στη μάπα κι αντίο" από μια μεγάλη μπάντα.
Θα'θελα να τους δω λάιβ και μια τελευταία φορά όμως.
Taksitzhs
06-02-2011, 20:39
Και μαλακια να ειναι ο καινουργιος δισκος (που αποκλειεται), μας εχουν δωσει τοσα που αρκουν.
Καντε ενα τελευταιο live στην Ελλαδα και παιξτε τα τρια πρωτα ολοκληρα για να κλεισουμε σαν οπαδοι με δακρυα στα ματια.
Ξερω, ζηταω πολλα. ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ.
δε λέει ότι δε θα τουράρουν.
κατα τ'άλλα συμφωνώ, να βγάλουν κάτι αντίστοιχα μεγάλο του Guessing Game και να αποσυρθούν με αξιοπρέπεια όπως θα πρεπε να κάνουν πολλοί πριν την παρακμή.
τον Dorrian δεν τον κόβω να κάθεται στα αυγά του πάντως. ούτε τους υπόλοιπους =P
Taksitzhs
06-02-2011, 20:52
O Dorrian δεν εχει αναγκη μωρε, λογω της Rise Above. Θα κανει κανα project για τη καβλα του να χει και κατι να ασχολειται οταν σκουριαζει κι αυτο ηταν.
Θα κανει κανα project για τη καβλα του να χει και κατι να ασχολειται οταν σκουριαζει κι αυτο ηταν.
http://3.bp.blogspot.com/_oHBPv3jXmJ8/S7of5snomtI/AAAAAAAAAbk/zr2v2U9aILo/s1600/TOL.jpg
:disco::disco:
Taksitzhs
06-02-2011, 22:50
Το εχει πει, δεν αποκλειεται να βγει δευτερο αν βρουν ποτε χρονο. Μαλλον ηρθε η ωρα, λοιπον.
dopefiend
07-02-2011, 00:48
τον είχα ρωτήσει το 2004 στο λαιβ αν υπήρχε περίπτωση να βγει 2ο αλμπουμ ποτέ αλλά είχε πει ότι είναι σχεδόν αδύνατο λόγω απόστασης. όσο ζούμε ελπίζουμε...
αν το τηρησουν μαγκια τους
αν σε 2 χρονια αρχισουν και αυτοι τα καραγκιοζιλικια
reunion και δωσε epitaph tours ΓΑΜΩ ΤΗ ΜΑΝΑΡΑ ΤΟΥΣ
GuardianOfIvorytower
07-02-2011, 22:52
ΓΜΤ, δεν μπόρεσα να τους δω το Νοέμβρη όταν έπαιξαν εδώ, ελπίζω να ξαναπεράσουν...
TrinuxSamonii
08-02-2011, 00:45
http://www.youtube.com/watch?v=h2lCd68fw60&feature=related
Parasight
13-11-2011, 09:26
ojt8LUoFXKs
Parasight
02-12-2011, 19:40
http://img825.imageshack.us/img825/2519/cathb.jpg
Fucking Wizard
02-12-2011, 23:05
http://img825.imageshack.us/img825/2519/cathb.jpg
Πως? Που ? Πότε? Info?
Parasight
03-12-2011, 10:49
Διαθέσιμο μόνο στο farewell show στο Λονδίνο απόψε.
http://img204.imageshack.us/img204/3108/farewellposter.jpg
Φαντάζομαι θα σκάσει και eBay μετά αλλά μάντεψε αν θα πλησιάζεται η τιμή του. Προλαβαίνεις πάντως για απόψε :P
έχω και εισιτήρια αν το αποφασίσεις στα γρήγορα, στα δίνω, πας και μου φέρνεις κι εμένα ένα
atom_smasher
03-12-2011, 15:11
Αποψε;!σκατα.
Fucking Wizard
03-12-2011, 19:56
Και εγώ που σκεφτόμουνα ότι θα ήταν το ιδανικότερο δώρο για φίλη που έχει κόλλημα με τα puzzle.
Κάτι παρόμοιο είχε γίνει με το aniversarry live της rise above πριν λίγα χρόνια και κυκλοφόρησαν μόνο για την συναυλία ένα LP Electric wizard http://www.metal-archives.com/albums/Electric_Wizard/The_Processean/220085
Φυσικά και είναι απλησίαστο στο ebay...
ojt8LUoFXKs
διέρευσε όλο το ΕΡ στους ρώσους, καλούτσικο rip, καλούτσικα (τα δύο) τραγούδια
Parasight
11-12-2011, 15:43
Καλά θα διέρρεε αργά ή γρήγορα, το θέμα είναι πώς να βρίσκαμε το βινύλιο, το οποίο ήδη έχει αρχίσει να σκάει eBay (http://www.ebay.co.uk/itm/CATHEDRAL-NEW-ICE-AGE-12-SINGLE-BLUE-VINYL-MEGA-RARE-/260911755013?pt=UK_Records&hash=item3cbf8d6f05) και εννοείται ότι φτάνει σε τιμές-φωτιά.
καλά εμένα έτσι κι αλλιώς αυτές οι "είναι_μπεριορισμένο_ηπί_τρέΧτε_να_μπρολάβεται" κυκλοφορίες ποτέ δε με συγκινούσαν ιδιαίτερα, i love my mp3s. Στα της μουσικής, αυτό το ξεκάρφωτο πέρασμα στη μέση του Σαμπαντάιους είναι μάλλον η καλύτερη στιγμή.
Parasight
12-12-2011, 09:25
Και εγώ που σκεφτόμουνα ότι θα ήταν το ιδανικότερο δώρο για φίλη που έχει κόλλημα με τα puzzle.Έλα σου'φεξε εσένα :D
http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=150717648391
Προφανώς δεν τους έφυγαν όλα και τα σπρώχνουν eBay σε λογικότατη τιμή. Κι εγώ το σκέφτομαι, πλάκα θα'χει.
το open mind surgery είχε διαρρεύσει και παλιότερα
http://www.youtube.com/watch?v=t2a5oRK64Ck
το EP αν και έχει κυκλοφορήσει από Rise Above υπάρχει μόνο στο site της nuclear blast απ' ότι βλέπω. θα τιμήσουμε.
Parasight
19-12-2012, 07:59
Cathedral’s The Last Spire Final Album Due in April (http://theobelisk.net/obelisk/tag/cathedral-the-last-spire/)
Parasight
15-03-2013, 22:52
ucXybRkZUpw
http://www.metalchesh.com/uploads/posts/2013-03/1363568332_acov_tid196439.jpg
Λήκαρε :hungry:
stam and the witches
18-03-2013, 20:03
ΤΙ ΛΕΕΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ;
Parasight
18-03-2013, 21:04
Έλα ρε, σύμφωνα με το πρόγραμμα είναι όλα, με την ανακοίνωση της διάλυσης είχε γίνει και αυτή του τελικού album.
Death Penalty sign to Rise Above Records and CONFIRMED for an exclusive debut appearance at Rise Above Records 25th Anniversary shows!!
Death Penalty is the new band formed by ex-Cathedral guitarist Garry (Gaz) Jennings, featuring Belgian female vocalist Michelle Nocon and guests. This is Gaz's first serious venture following the mournful demise of the UK's Doom Metal giants with their final album, The Last Spire (via Rise Above), earlier in 20013. He has been working on songs for his new venture for some time and had the idea of a strong female vocalist, which led him to Michelle and the pair have been working together since the Summer.
Says Jennings on Death Penalty: "Death Penalty is a project I have been working on for over a year and a half. After the burial of Cathedral I continued to write songs where I have now in excess of 20. This is a different beast to Cathedral, more Heavy Metal, but still with elements of my former band. I had only one vocalist in mind for this project and luckily Michelle agreed to do it. Wait till you hear what she can do. An incredible voice and a fantastic talent.
On signing to Rise Above Records and the appearance at the forthcoming 25th Anniversary: "I am truly honoured to sign with Rise Above Records. Having been in Cathedral from the very beginning and having a friendship that has lasted 25 years I’m in the right hands. We hope to record our debut album in March/ April 2014. We have 13 songs planned. We will have a limited 7" released before that. As for the anniversary gig, again looking forward to playing what will be our first ever show on such a great bill. At the moment we are working as a four piece but hope to add another guitar player in the near future. Besides Michelle and myself we have FredErik ‘Cozy’ Cosemans on drums and Raf Meukens on Bass. My dream of having a Belgian metal band has finally been realised! We look forward to seeing everyone there and havIng a blast... And where do you think I got the band name from..?
:hungry:
τον είχα σε εκτίμηση τον Lee Dorrian. απογοήτευσις.
Tim Bagshaw - Fuzz Bass/Electric Guitar
Lee Dorrian - Nocturnal Screams
Mark Greening - Assault and Battery
https://www.youtube.com/watch?v=UyKXwHX9o_M
Parasight
05-08-2015, 16:18
Τι σε χάλασε μάναμ; Σαν τι ήχο θα περίμενες από Dorrian; Και τι συμπεράσματα έβγαλες από αυτό το πετσοκομμένο μονόλεπτο δείγμα στο κάτω-κάτω;
δε μιλάω για τον ήχο. για τις επιλογές συντρόφων μιλάω. [info (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?29071-NAZIs-in-my-metals)]
Taksitzhs
05-08-2015, 20:25
Θα μας τρελανετε τελειως εδω μεσα, τα Electric Wizard δηλαδη απο ποια εταιρια βγηκαν; Τωρα το πηρατε χαμπαρι;
Επισης, ειναι συνηθισμενο γενικα σε μουσικους κυκλους ο ενας να κανει τα στραβα ματια για τα πιστευω του αλλου, ειδικα σε σκηνες που χουνε φαει χωμι και αλατι μαζι.
λολ άστο ρε ταρίφα. μπορείς να ακούς ό,τι γουστάρεις αλλά μην φτιάχνεις ηλίθιες δικαιολογίες για να το καλύψεις.
Taksitzhs
05-08-2015, 21:05
Δικαιολογιες γιατι; Γενικα δεν εχω προβλημα να διαφωνειτε, αλλα το πιο ηλιθιο πραγμα στο ερ ειναι που καποιος πεταει την εξυπναδα του χωρις επιχειρημα για να επικυρωσει την αποψη του
KoiliaSamprela
05-08-2015, 21:44
στο ER τις διαφορές μας τις λύνουμε στο ΠΙΤ
lprVm5RX7f0
ikonoklast
05-08-2015, 22:08
Να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου* και να πω ότι το ελάχιστο που ακούω στο preview μου φαίνεται ΜΠΟΜΠΑ.
* όπως ο οξυδερκής αναγνώστης θα παρατηρήσει ότι κάνω γενικά και στο ναζιστοθρεντ και παίρνω τα ρίσκα μου γι' αυτό
Parasight
06-08-2015, 00:05
Δικαιολογιες γιατι; Γενικα δεν εχω προβλημα να διαφωνειτε, αλλα το πιο ηλιθιο πραγμα στο ερ ειναι που καποιος πεταει την εξυπναδα του χωρις επιχειρημα για να επικυρωσει την αποψη τουΈχει προηγηθεί ολόκληρο debate για το θέμα και προφανώς δεν έχει νόημα να το ξεκινάμε πάλι από την αρχή, μπορείς να τσεκάρεις το σχετικό thread που παρέθεσε ο Ghoul παραπάνω.
Taksitzhs
06-08-2015, 00:09
Αλλο εννοω. Ρωτησα γιατι φαινεται του Γκουλ περιεργο που ο ανθρωπος που κυκλοφορησε τα Electric Wizard εκανε τελικα μπαντα με τους Electric Wizard. Το γιατι δυο ανθρωποι που μια φορα κι ενα καιρο ανηκαν σε μεροκαματιαρικες μπαντες και γνωριζονται κανα 'κοσαρι χρονια δε καιγενται καρφι του ενος για τα ιδεωδη του αλλου, παλι φαινεται περιεργο. Παιδια, δυο λεξεις. Κοινη λογικη.
ρε αγορίνα μου γλυκιά, αυτός ο άνθρωπος αυτός, μπορεί να ανέδειξε τους EW πριν 20 χρόνια, όταν δεν ξέραν ούτε οι ίδιοι τους εαυτούς τους, αλλά έχει ένα τεράστιο παρελθόν, ξεκινώντας από τους Napalm Death, βάφτισε την εταιρεία του από τραγούδι των Black Flag, δηλώνει τεράστιος οπαδός των Discharge και Rudimentary Peni στις συνεντεύξεις του, έχει γράψει ένα Iconoclast κ.α.
Όταν ο Lee Dorrian λοιπόν, κάνει παρέα -και έχει μπάντα- με νοσταλγούς των Ναζί, ναι, μας φαίνεται τουλάχιστον περίεργο.
μη βαφτίζεις τη λογική σου, "κοινή λογική". δεν έχουν όλοι τη λογική "νταξ γνωριζόμαστε κανα 'κοσάρι χρόνια δε μου καίγεται καρφί εάν σηκώνεις λίγο το χεράκι".
Taksitzhs
06-08-2015, 01:24
Για να συμβαινει δεν ειναι δικη μου λογικη. Μιας και διαφωνεις, περιμενω τα δικα σου επιχειρηματα γιατι και πως.
Taksitzhs
06-08-2015, 01:36
Βασικα οχι, κομμενες οι μαλακιες. Θα φερω τους δικους μου. Γκουλ, φερε τους δικους σου και ραντεβου στο Καραβελ, ακους;
https://www.youtube.com/watch?v=rxAq7d3l0vQ
Parasight
06-09-2017, 07:55
Credits στον Ghoul που το πόσταρε στο fb:
LEE DORRIAN ON GROWING UP AN ANTI-RACIST SKINHEAD, FIGHTING NEO-NAZIS (https://www.revolvermag.com/music/lee-dorrian-growing-anti-racist-skinhead-fighting-neo-nazis)
Θεός Lee.