Log in

View Full Version : Lunar Aurora "Andacht"

Candiru
17-07-2009, 14:03
http://i42.photobucket.com/albums/e341/grammat/16022007141424.jpg

Πείτε πόσο γαμάει αυτό το άλμπουμ!

προσωπικά είναι από τα πιο αγαπημένα μου black metal αλμπουμς. Ακριβώς στο στυλ που μου αρέσει, επικό, ατμοσφαιρικό με ποικιλία φωνητικών από οπερετικά μέχρι τα συνήθη growling με πλήκτρα που δίνουν και μελωδικούς τόνους στους καταιγιστικούς και εφιαλτικούς ρυθμούς.

Είναι ο τελευταίος τους δίσκος και είναι κρίμα που, όπως συμβαίνει και με πολλά άλλα συγκροτήματα, το διαλύουν στη φάση της κορύφωσής τους. Αν και οι ίδιοι λένε πως ίσως κάποτε στο μέλλον επανεμφανιστούν.

Εχω ακούσει και το άλμπουμ Mond. Εξαιρετικό και αυτό, αλλά το παρον είναι κατά πολύ ανώτερο.

Candiru
17-07-2009, 19:28
δυο κομμάτια από το άλμπουμ
ggPXxIDxLgQ

f77I4MV7FcQ

και ενα από το MOnd

9LDBJWJ1DOs

H.
17-07-2009, 20:37
Πόσο δίνει το allmusic?

12 stars circle your brow
17-07-2009, 20:43
Φοβερή μπάντα, και γενικά ότι έχουν βγάλει είναι έμπειρο, ξεχωρίζουμε όμως το δεύτερο μισό και μετά (από τα πρώτα κιόλας πέραν του Ars Moriendi δεν έχω χωθεί ιδιαίτερα).

Το ότι το θρεντ είναι καντιρού δεν πρέπει να αποθαρρύνονται άνθρωποι από το να τους ακούσουν, άλλωστε μιλάμε για τον Benjamin Konig (ένας εκ των τριών) ο οποίος τυχαίνει να είναι ο ίδιος άνθρωπος πίσω από "τους" αγαπημένους μας Trist :)

Όχι τίποτα άλλο παίρνει αέρα κι ο γλοιώδης μας Η. και βρίσκει άτομα από το φόρουμ να την λέει.

carheart
17-07-2009, 20:45
καλά, δεν είναι και καμιά μπαντάρα ε.

το γεγονός πως στους Trist έριξε τη δύναμη, δε σημαίνει πως τούτοι λένε και τα άπειρα.

Οι Nocternity είναι καλύτεροι.

Candiru
17-07-2009, 21:08
Πόσο δίνει το allmusic?

ιδέα δεν έχω, ούτε είχα διαβάσει κριτικές μέχρι σήμερα που κοίταξα metal archives και τον εκθειάζουν

wom
17-07-2009, 21:56
Κωστα, αυτα τα ξερεις-ποια-φωνητικα που εχει το Andacht λεγονται "chant" και οχι οπερετικα. Διορθωσε το να μην σε κοροιδευουν.

Και δευτερον στην δισκογραφια τους εχουν τουλαχιστον 3 δισκους καλυτερους απο αυτον.

Απο youtube τα ακους ολα αυτα η βρηκες mp3 / cd? Στο youtube ξερεις φανταζομαι οτι ο ηχος ειναι compressed και χαλι εντελως?

Candiru
17-07-2009, 22:11
Κωστα, αυτα τα ξερεις-ποια-φωνητικα που εχει το Andacht λεγονται "chant" και οχι οπερετικα. Διορθωσε το να μην σε κοροιδευουν.

Και δευτερον στην δισκογραφια τους εχουν τουλαχιστον 3 δισκους καλυτερους απο αυτον.

Απο youtube τα ακους ολα αυτα η βρηκες mp3 / cd? Στο youtube ξερεις φανταζομαι οτι ο ηχος ειναι compressed και χαλι εντελως?

κατεβασμένα τα έχω σε καλή ποιότητα

Ra Pariah
18-07-2009, 04:33
Δεν είναι ακριβώς το είδος μου, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.

Ωστόσο, θα προτείνω κάποιες γερμανικές μπάντες-διαμαντάκια οι οποίες αξίζουν την προσοχή σας:
i) Desaster (Χειμαδιό κι αλητεία! Μπαντάρα που γουστάρει ισόποσα το μαύρο με το βαρύ μέταλλο. ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ!)
ii) Nagelfar (Κάμια σχέση με τους Σουηδούς Naglfar. Δύναμη, νοσταλγία και μελαγχολία. Ξεκινήστε με τα δύο πρώτα.)
iii) Tha-Norr (Απαραίτητο άκουσμα για μια εποχή οπότε το μαύρο μέταλλο ήταν ελαφρώς άμορφο ακόμη.)
iv) Wald Geist Winter (Θεϊκό demo! Τσεκάρετε το κάτωθι βιντεάκι.)
v) Helrunar (Δάσος και ψύχος. Πολύ ωραίος νοσταλγικός ήχος.)

U7WqbKDtRlc&feature

phthoggon
18-07-2009, 11:34
Από τις μπάντες που χαίρεσαι όταν ακούς το όνομά τους αλλά σπάνια ακούς τη μουσική τους, επειδή κάνουν μεν τα πάντα όπως πρέπει, αλλά τους λείπει συνήθως το κάτι παραπάνω που κάνει τη διαφορά του καλού από το ξεχωριστό (ε, το ριφ που θα σε διαλύσει εδώ πέρα, μη κρυβόμαστε.) Και αυτό το είχα ξεκινήσει να το πρωτοακούω με ενθουσιασμό αλλά βαρέθηκα πριν φτάσω στο τέλος. Κάποια στιγμή βρήκα ένα mp3 του Das Ende (ε, αυτό είναι το τέλος) άκυρο και χωρίς tags, και έλεγα στον εαυτό μου "έλα ρε μλκ τι μπαντάρα είναι αυτή, από τα καλύτερα bm που έχω ακούσει ποτέ" και μετά το έψαξα και βρήκα ότι είναι οι L.A. και μάλλον ξενέρωσα. Και ναι, να υπενθυμίσουμε ότι ο καλύτερος δίσκος που έχει βγει από το ευρύτερο περιβάλλον τους και παράλληλα η κορυφή του ambient/black metal είναι σαφώς το Hin-Fort. Ας βάλουμε το εξώφυλλο για να χαρούμε για ακόμη μία φορά με το πόσο θεϊκό είναι:

http://i8.photobucket.com/albums/a40/phthog/TristGerHin.jpg

Πλάκα πλάκα το γερμανικό bm έχει βγάλει όντως αρκετά καλά πράγματα που έχουν αγνοηθεί από τους περισσότερους λόγω μη έντιμου πρότερου βίου. Πχ κατέβασα ένα άλμπουμ από τη μπάντα με το τρομερό όνομα Grabnebelfürsten για να γελάσουμε και λίγο είχα την εντύπωση, αλλά μας βγήκε και καλό! Κι όμως.

Candiru
18-07-2009, 11:42
to hin fort είναι των Trist; Αν ναι, γουστάρω τον ένα δίσκο, ο άλλος είναι μια απιστευτη μονοτονία 60 λεπτά κομμάτι μια δυο νότες μόνο

phthoggon
18-07-2009, 11:47
χαχαχαχα, ε τι να κάνουμε, το προσπαθούμε από δω, από κει, αλλά από την αμπαλίαση δε σώνεσαι με τίποτα αγαπητέ καντίρου!

carheart
18-07-2009, 14:49
δεν παίζει να το είπε αυτό. δ-ε-ν- -π-α-ι-ζ-ε-ι

Εν τω μεταξύ τα μισά που προτείνεις ραπαράια είναι στυγνές αντιγραφές, σε ωραία συνολάκια γενικώς που ακούγονται μερικώς, αλλά πραγματικά Τίποτα ιδιαίτερο.

Ra Pariah
18-07-2009, 15:30
Ποιούς αντιγράφουν οι Helrunar, οι Desaster και οι Nagelfar;

carheart
18-07-2009, 16:49
οι Desaster όλον τον κόσμο (αλλά μαρέσουν), αυτά που κάνουν οι Helrunar τα χουν κάνει οι Borknagar και οι Enslaved ένα δισεκατομμύριο φορές καλύτερα. Οι Nagelfar έχουν πλάκα, και είναι επικότατοι σε σημεία, αλλά σε άλλα σημεία πολύ Marduk ρε παιδί μου. Αν συνυπολογίσεις και το "Transilvanischer Hunger" (τρανσιλβάνιτσερ χάνγκερ), πουλάω το διπλό LP του "Virus West" σχεδόν.

Taksitzhs
18-07-2009, 16:59
Είσαι λίγο άδικος. Το πρώτο Helrunar είναι πολύ καλό για να το περνάς σαν κόπια.

Ra Pariah
20-07-2009, 14:33
Για μολόγα τις δέκα αγαπημένες σου γερμανικές black metal μπάντες, Carheart...

Αν καταλήξεις σε Katharsis, Throndt, Kapein και σία, και την ίδια στιγμή κατηγορείς Tha-Norr, Nagelfar, Helrunar και Desaster για copy/paste σημεία, θα είσαι τουλάχιστον γραφικός...

carheart
20-07-2009, 14:34
χμ, πως θα είμαι γραφικός;

και ποιός σου είπε πως υπάρχουν συνολικά δέκα μπάντες από τη γερμανία που μ'αρέσουν.

όλοι εσείς που ακούτε ιταλικό heavy metal και γερμανικό black metal είστε φρικαλέοι, να το έχετε υπόψιν.

Ra Pariah
20-07-2009, 14:38
Α, δηλαδή εν γένει η σκηνή δε σ' αρέσει, ε;

Να ξέρεις ότι οι Tha-Norr κάναν με μεγάλη επιτυχία αυτό που δοκίμασαν οι Katharsis στα πρώτα τους, ΚΑΝΑ ΔΙΧΡΟΝΟ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΟΜΩΣ.

carheart
20-07-2009, 14:41
χαχ, αυτοί με το μισό εξώφυλλο του "Ritual";;;

πλάκα έχουν, αλλά οι Katharsis ήταν c/p μονάχα στο πρώτο, όχι δουλειά για την οποία τους μνημονεύω, άσε που το έκαναν και καλύτερα από όλους.

πάντως ειδικά το darkthrone-ικό κομμάτι "federer" με έχει σκλαβώσει

Candiru
20-07-2009, 14:46
κάρχαρτ πολύ c/p μου κάνεις τις μουσικές μου αναλύσεις

carheart
20-07-2009, 14:48
έτσι είμαι, μη δω μουσική ανάλυση

Ra Pariah
20-07-2009, 14:49
Τελοσπάντων, αφού δε σ' αρέσουν δέκα γερμανικά σχήματα και γουστάρεις το split των Urfaust τόσο πολύ, πραγματικά δεν έχει νόημα να τραβήξουμε την κουβέντα. (Δεν ειρωνεύομαι)

A, και οι Judas Iscariot ξεπαρθενεύουν τα πάντα στο στυλ τους.

carheart
20-07-2009, 14:58
χμ Ra Pariah, έχεις το σύνδρομο του διαολεμένα ψαγμένου μεταλλά, που θα ξέρει οποιοδήποτε συγκρότημα χρησιμοποίησε κασσετόφωνο για να αντιγράψει οτιδήποτε θεωρείς με τα δικά σου σταθμά (δεύτερο σύνδρομο) true ή "σημαντικό" όπως έχεις γράψει και πολλάκις. Αυτό σου δίνει την εξαιρετική ιδιότητα της γνώσης του αντικειμένου, αλλά μην διατηρείς την ψευδαίσθηση πως σου δίνει και ΠΑΝΤΑ κριτήριο. Το split των Urfaust για μένα είναι φοβερά εμπνευσμένο, και η πλευρά των Joyless μια χαρά, ενώ το Frostnacht των Helrunar ήταν μια βαρετή μαλακιούλα, της οποίας όμοιες έχω ακούσει εκατόν οχτακόσες, και είμαι βέβαιος πως σίγουρα και εσύ. Η κουβέντα δεν γίνεται για να σου δείξω πόσο σε αντιπαθώ (που δεν σε αντιπαθώ, τουναντίον), ή πόσο false είσαι και τέτοια, αλλά δεν μπορείς να μου λες πως δεν έχει νόημα μια κουβέντα επειδή δε νοείται να μη μαρέσουν δέκα γερμανικές black metal μπάντες, επειδή υπάρχουν περι τις δέκα χιλιάδες, εκ των οποίων οι οκτώ ενδέχεται να σαρέσουν. Ε εμένα δεν, βρίσκω τη σκηνή τραγικά αδιάφορη, με έλλειψη γούστου, έμπνευσης, ουσίας. Ειδικά δε με την μηδενική έλλειψη ποσότητος. Μην γίνεσαι boris.san, έχεις τα γούστα σου, προφανώς απέχουν απείρως από τα δικά μου, αλλά το θέμα δεν είναι αριθμητικό, δεν θα μπορούσε να είναι. Δεν θα σου πω ούτε καν το γραφικό "γούστα, η μουσική είναι για τον καθένα, κλπ", εσείς οι ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΙ τα έχετε ξεπεράσει κάτι τέτοια εδώ και πάντα, αλλά το γερμανικό black metal είναι ένα μαύρο χάλι, τέρμα, τελεία.

edit : Οι Judas Iscariot είναι βαρετοί.

Ra Pariah
21-07-2009, 12:10
Επειδή έκανες ωραία ξήγα, θα προσπαθήσω να σου απαντήσω:

Α. Δε βρίσκω κακό το να επιλέγεις να ακούσεις δέκα ή είκοσι ή τριάντα σχήματα από τη γερμανική σκηνή, ακόμη κι αν αυτή αριθμεί τριακόσια ξέρω 'γώ. Εάν σου αρέσουν, γιατί να σκέφτεσαι ταυτόχρονα πόσο οικτρή είναι η Last Episode και να σου πέφτει με τη μία; Δε συζητάμε για Last Episode, έτσι;

B. Για τους Helrunar, ένα έχω να πω: τους ακούω από το 2005 και ακόμη δεν τους έχω βαρεθεί. Αερολογείς, κατ' εμέ, όταν ισχυρίζεσαι ότι παίζουν άνευ ουσίας και κοινότοπα.

Ποιές μπάντες παίζουν κοινότοπα ρε συ; Να σου πώ κάποιες; Defiler, Enshadowed (στα τελευταία τους, επειδή έχω γράψει πόσο εκτιμώ το demo και το πρώτο full-length), Godless North, Apud Inferos κ.ά. Τις εκτιμώ και τις ακούω τις παραπάνω μπάντες, αλλά μου φαίνεται ότι δε δοκίμασαν κάτι καινούργιο.

Αντιθέτως, οι Helrunar έχουν α) ηχογραφήσει φοβερά το υλικό τους, β) αποφασίσει να υπηρετούν ένα είδος με λίγους εκπροσώπους, το οποίο ζήτημα αν αριθμεί είκοσι μπάντες παγκοσμίως, γ) έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν σε αυτό. Για το σημείο γ) σκέψου πόσο καλύτεροι είναι από τους Loits επί παραδείγματι.

carheart
21-07-2009, 12:30
A. καθόλου κακό δεν είναι να επιλέγεις ακούσματα από σκηνές και να τα αξιολογείς. Από χτες το βράδυ προσπαθώ να καταλήξω μάλιστα στην top-10 λίστα για την δεκαετία. Το ότι μπορεί να έχω αράξει να κάνω και ένα τσιγάρο με το "Perished and Forgotten" των Graven ή τους Lunar Aurora πχ, δε σημαίνει πως είναι κάτι που θεωρώ Ιδιαίτερο. Το τόνισα στην αρχή, σαν μουσικά σύνολα είναι οκ όλα αυτά, αλλά αν με ρωτούσαν "πρότεινε κάτι γαμάτο ρε φίλε στη φάση", θα τους έλεγα να ξανακούνε τα Enslaved, τα Borknagar, τα Kampfar ακόμα (αν και λολ) μέχρι να βαρεθούν τη φάση. Δεν θα πρότεινα ποτέ τους Helrunar (Β.) ως κάτι, δεν τους θεωρώ τίποτα παραπάνω από generic μπάντα μιας σκηνής. Δεν μου έκανε καν εντύπωση το album, όπως μου έκανε πχ το HAIVE, αν και ομολογουμένως όχι ολόιδιες επιρροές, καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Να συμπληρώσουμε εδώ πως δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να είσαι καλύτερος από Loits και Skyforger, όσο και αν καμιά φορά γίνομαι βλάχος, ξεχνάω εντελώς πως έχει υπάρξει το "Sigmundskvadet", και κάθομαι γυμνός στο μπαλκόνι και χορεύω την κομματάρα τούτη :

VTMZqHQhvQ0

Και Otyg έχω χορέψει, αλλά άλλη ιστορία αυτή.

Taksitzhs
21-07-2009, 12:49
edit : Οι Judas Iscariot είναι βαρετοί.

Τρομερά βαρετοί. Εντάξει, τώρα απλά θες να του την πεις.

Edit: Για να γίνω λίγο ξεκάθαρος, πλάκα έχει το να παίζεις μπάλα μιλώντας περί υποκειμενικότητας, ενώ χρησιμοποιείς αντικειμενικές εκφράσεις, αλλά μετά από ένα σημείο κάνει μπαμ πως γίνεται επιτηδευμένα και δεν έχει χαβαλέ.

Ra Pariah
21-07-2009, 12:53
To Enslaved είναι το αγαπημένο μου από το δίσκο!! :dfinger:

Haive δε γιγνώσκω, λαμβάνω μέριμνα ωστόσο πάραυτα.

carheart
21-07-2009, 12:53
όχι, δεν έχω καμία όρεξη να την λέω για τέτοια.

Δεν μπορώ να τον ακούσω με τίποτα, είχε πάρει μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό της No Colours "ποιός θα κάνει τα πιο βαρετά albums;". Ομολογουμένως έχανε από Graveland και Nargaroth, αλλά όχι πως απέχει και πολύ αισθητικώς.

Taksitzhs
21-07-2009, 12:59
Μωρέ δεν αντιλέγω πως δεν σου αρέσουν, αλλά τους πολλούς αφορισμούς τους βαριέται κι ο Πάπας. Μάλλον είναι η άποψή σου κι έτσι όπως το νοιώθεις, αλλά μετά από ένα σημείο ακούγεται λίγο αστείο, στα αυτιά τα δικά μου τουλάχιστον.

edit: μ αρέσουν πιο πολύ απο Graveland και Nargaroth αν και τους πρώτους δεν τους έχω ψάξει καλά

phthoggon
21-07-2009, 16:03
Καρχαρ, αν και σ' αγαπάμε και σε σεβόμαστε και έχεις ακούσει άνετα 2χ μουσική από εμένα (και σου ρίχνω και 2-3 χρόνια) μου δίνεις την εντύπωση ότι ακούς συχνά σα μουσικός δημοσιογράφος, κοιτώντας για το στυλ δηλαδή παρά για το περιεχόμενο. Συγκεκριμένα οι Helrunar (αλλά και οι Lunar Aurora) είναι μία εντελώς τυπικότατη μπάντα η οποία μαζεύει πράγματα που έχουν ξαναπαιχτεί, αλλά το κάνουν εξαιρετικά καλά και φαίνεται ότι είναι από τις μπάντες που δουλεύουν τη μουσική τους μέχρι και τελευταίο δευτερόλεπτο (για αυτό και έχουν μόνο ριφφάρες.) Θυμάμαι και γω ήμουν σε φάση "ωχ, πάλι τα ίδια, θα τους ακούσω κάποια στιγμή αργότερα αυτούς" όταν μου τους πρότεινε ο wom, και όταν τελικά (πολύ αργότερα) το έκανα it payed off. Γενικά τέτοιες μπάντες δεν είναι για όλους όμως, είναι χεβιμέταλ μπάντες για χεβυμεταλλάδες: για άτομα που ψάχνουν κάτι που θα δημιουργήσει μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια που τα ξέρουν από πριν, πιο πολύ θα ανα-δημιουργήσει ίσως. Ε, πρέπει να σε ενδιαφέρει και το πλαίσιο/είδος αυτό που κινούνται, αλλιώς δε θα σου πει όντως τίποτα (όπως δε μου λέει εμένα η 1000στη us power μπάντα που ποστάρει ο ρα, αλλά οι 5 καλύτερες πχ θα με ενδιαφέρουν). Έπος το Skyforger φολκ κομματάκι κατα τ' άλλα.