View Full Version : Vauxdvihl-To Dimension Logic(1994)
Boris-san
15-07-2009, 23:18
http://themetalfiles.files.wordpress.com/2009/06/vauxdvihl.jpg
1)The Weapon 2:21
2)To Dimension Logic 5:52
3)Questions or Misanthropy 2:26
4)Separate Ends 5:52
5)Comedy of Errors 4:56
6)Philosophia Mosaica 6:21
7)In Search of Forever 6:23
8)Minus Absence 6:40
Το λοιπον οπως ειχα πει και στο θρεντ για το Αμερικανικο Μεταλ,εψαχνα να βρω ενα δισκο που να ειναι στη φαση των Κουινσραιχ και των Φειτς.Το λοιπον επεσα σ αυτη την ομορφια,εναν προγκ μεταλ δισκο του 1994 απο μια παρεα Αυστραλων(:!:) οι οποιοι εβγαλαν ενα δισκο μολις και επειτα εξαφανιστηκανε.Οταν λεω προγκ μεταλ,μην παει το μυαλο σας σε συνηθισμενο κοπιαρισμα του στυλ της εποχης.Ουτε η αναφορα στα 2 ανωθεν συγκροτηματα εχει να πει κατι.Ο δισκος εχει ιδιαιτερη παραγωγη ομορφα ριφφς,συχνοτατες ακουστικες κιθαρες,εχει ριφφαρες,φοβερα πληκτρα που ξεφευγουν απο το συνηθισμενο,και κυριως εχει απιστευτη ταυτοτητα.Τι αλλο να ζητησει κανεις εχω να πω εγω.Ελπιζω οι γνωστες του ειδους να τους γνωριζουνε.Απλα το εχω λιωσει τις τελευταιες μερες.Και ο τυπος εχει φψναρα ε.
distortionofperception
16-07-2009, 01:02
μας εκαψες.
Boris-san
16-07-2009, 01:09
giati kale?
distortionofperception
16-07-2009, 01:12
ε το λιωνω, υπο αντιξοες συνθηκες.
Boris-san
16-07-2009, 01:13
Σ αρεσε δηλαδης?Η αν καταλαβα καλα το εχεις ακουσει απο παλιοτερα?
distortionofperception
16-07-2009, 01:15
όχι τώρα το πιασα ρε. ναι με κερδισε απο την εισαγωγη κιολας.
απαγγελιούλες, ψιθυροι, φωνάρα κ.λ.π. όλα όπως τα θέλω.
Κι ας ειναι παλιο.
Boris-san
16-07-2009, 01:15
Ναι ναι ξεχασα να το αναγερω.Ειναι καπως παρανοικο.
Γαμαει γαμαει :D:D:D
Λοιπόν νταξει με τους Βάουντβιλ, οκ έχει 2 καλά τραγούδια αυτό το ντεμπούτο και έχει παίξει μυθολογία με την πάρτη τους από όταν θυμάμαι να προτοακούω μεταλ φάση "πωω και κάτσε να ακούσεις ΒΑΟΥΞΒΝΤΙΧΛ μαλακά θα κλάσεις, τι Γουοτστάουερ τι Φάτες Βάρνινγκ, άστα" ε εντάξει μέτριοι είναι, ριφς δεν έχουν εκτός από 2 τραγούδια, οι συνθέσεις τραβάνε πολύ χωρίς εξέλιξη, ο τύπος έχει παραπάνω LaBrie απόσο αντέχω στην φωνή και ας τις βαράει τις νότες. Εντάξει ναι, στα 2 καλά τους τραγούδια δεν μοιάζουν με κανέναν άλλον στο προοδευτικό μεταλ τότε, δεκτό, είναι ταυτότητα τα 2 καλά τραγούδια? Το υπόλοιπο το άκουσες? Ποτέ δεν θα καταλάβω γιατί χαίρει τέτοιας εκτίμησης αυτό εδώ, αναρωτιέμαι καμιά φορά μήπως λίγο τυχαία (ή από τα περίεργα ονόματα?) τα διαλέγουν οι μεταλλοπατέρες και τα ζμπρώχνουν κάτι τέτοια καλτ vndergrvndt δισκία οπότε και εσύ μην εντυπωσιάζεσαι με τα λόγια τόσο. Από την άλλη δεν το έχω ζβήσει ούτε εγώ από τον δίσκο οπότε δεν είναι και για πέταμα. Μετά από 2 μήνες μην μου πεις πόσο γαμάει το Kadath Decoded των Payne's Grey ή τιποτα Lord Bane, υπάρχει λόγος που πολλά από αυτά τα προγκομεταλ αυτοκαταστροφικαν νωρίς.
Α μετά η μπάντα έβγαλε ένα ντεμοκατιτετοιο και παίζει παντεροιδες ηλιθιομέταλ, για να υπάρχει και μια γνώση περί του πως αυτά τα πράγματα εξελίσσονται.
Jim Dandy Mangrum
16-07-2009, 10:07
o diskos anhkei sta eph tou xwrou.
apo tous kalyterous prog metal diskous.Tsekarete kai to ep Vog.Indusrial-izon alla gamato.
Boris-san
16-07-2009, 12:39
Κοιτα δεν θυμαμαι καν που ειχε γινει αναφορα στο ονομα τους και τους ειδα.Δεν ειδα πουθενα να χαρακτηριζεται σαν αριστουργημα.Απλα μου τραβηξε την περιεργεια αναμεσα σε αλλα και το κοιταξα και μου αρεσε.Τωρα δεκτο να μη σ αρεσει,και απορω που αγχωνεσαι γιατι ολοι λενε τι γαματο ειναι και εσυ το βρισκεις ανουσιο.Γνωμη σου ειναι μπορει και να εχεις δικιο και εμεις να ειμαστε μαλακες.(αλλο που ΓΑΜΑΕΙ:!:)Εγω παντως δε μπορω να πω οτι εκλασα με το δισκο,και προφανως δε μπορω να πω πως,ξερεις τι Φειτς Γουορνινγκ και Γουοτσταουερ εδω δεν ξερω και πως σκατα προφερεται.
Α και κατι τελευταιο.Δε γουσταρεις εσυ που δε γουσταρεις,θες να το γαμησεις και σε μενα?Που ειδες Λαμπη εδω περα ρε γαμωτο,θα συφιλιασω
Ford Prefect
16-07-2009, 12:53
Επ, τι έχουν οι Lordbane; Το Age of Elegance γαμάει. Payne's Gray έχω δύο δισκάκια τα οποία θεωρώ καλούτσικα, αλλά δεν άντεξαν σε πολλά ριπίτς. Τους Βώντβιλ μου τους είχε δώσει τότε ο Σταράκης αλλά τους άκουσα 2 φορές και δεν ακούμπησαν. Αυτουνού του άρεσαν πολύ πάντως αλλά νταξ, αυτός τρελαίνεται με Κονσέρτο Μουν :Ρ
Buddy Lackey
16-07-2009, 12:55
Loipon sumfwnw me ta apo panw paidakia ektos apo ton Helm, re sy Helm dhladh tora sovara kapoios sou pe oti oi Aystraloi patane katw kai skizoun ton kwlo twn Fates kai twn Watchtower kai esy ton pistepses kiolas? Apo ekei kai pera mia xara riffs (riffares) exoun kai se panw apo 2 tragoudia, alithia poia einai ta 2 tragoudia pou einai ta mona kala kai ekei mono oi Vauxdvhil exoun taytothta thn opoia xanoun sta alla? Twra gia thn anafora se Lord Bane kai Payne's Gray, entaksi oi prwtoi paizoun se entelws diaforetiko ghpedo apo polles pleyres, kai oi deyteroi den aggizoun kan tous Vauxdvihl.
Tespa, foveros kai tromeros diskos me ksexwristo styl kai idiaiterh atmosfaira. H periptwsh tous ginetai akoma pio thaymasth an skeftoume pws h apomonwmenh apo ta shmantika metal tektainomena Aystralia den ephreazotan amesa apo tis ekselikseis tou hxou sta late 80s - mesa twn 90s, opws ginotan sthn Amerikh 'h sth Germania opou tetoia groups sxhmatizontousan me domino logikh. Kai ontws, kai to "Vog" einai theiko.
Eixe epanakykloforhsei prin apo kati xronia malista me diaforetiko ekswfylo kai briskotan se normal timh.egw eixa parei t original apo ebay prin 8-9 xronia kai mouxe fygei arketo $$.T ep toxa brei apo magazi sthn aystralia 10 euros!
A,ebgalan kai ena allo ep kapou stis arxes twn 00's siberian church noise nomizw oti to elegan.To eixa katebasei alla exw ena 8ema me ta mp3 opote den tou erhksa tis ayties pou tou aksize.Kalo mou eixe fanei 8ymamai.
Taksitzhs
16-07-2009, 13:05
Σωστός ο Rush, ωραίο και το προαναφερθέν EP, παρόλο που στην αρχή δε μου 'χε κάνει κάποια ιδιαίτερη εντύπωση. Ήθελε σβούρες να πάρει μπρος.
Phgaine me opou 8eleis taksitzhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....
Taksitzhs
16-07-2009, 13:09
Στα καλύτερα θα σε πάω. Εκεί πίσω από το Χίλτον.
Btw για το Vog έλεγα, το άλλο δεν το 'χω ακούσει.
de brhsketai to gamhdi.Den eixan meinei kai polloi apo to to dimension outws h allws.Otragoudisths sto to Dimension (pou exei fwnara btw) htan sessionas,to kserate????Eixan kai ena allo sygkrothma meta industrial/dark/goth kati re pousth mou...de 8ymamai pws tous legane....As parei 8esh h Painless/Kuolema
Ra Pariah
16-07-2009, 13:24
Λοιπόν, μαζί με Taramis τα δύο αγαπημένα μου από την ήπειρο.
Δύναμη, συναίσθημα, λυρισμός = ό,τι πρέπει! :grin:
Για το "Κι ας είναι παλιό" του distortion... απλά ασχολίαστο. Γαμεί μπαφοστονεράδες ο δίσκος και τους "μεταλλάδες" των Roots και Against.
Αναφορικά με εξέλιξη, ας μην ξεχνάμε ότι οι Spiral κάποτε παίζαν κάπως έτσι:
TDo_j80PREY&NR
:wave::wave::wave::wave::wave:
distortionofperception
16-07-2009, 13:39
ρε ραπαραια.
το κι ας είναι παλιό παει για την παραγωγή γιατί δε θα με χαλόυσε καθόλου να ήταν γραμμένο στις μέρες μας και να είχε πιο γυαλισμένη παραγωγή.
ρε χελμ.
νταξ δεν είπαμε ότι προκειται περι υπερεπους! Και απ'οτι καταλαβα οι αναφορες σου σε μεταλλοπατέρες που το προωθούν είναι εντελώς προσωπικό βίωμα. Καθώς απ'οτι διαβάζω (μπορις και λοιποί) δεν μας είπε κανείς μεταλλοπατέρας παρε να ακούσεις ΓΑΜΑΕΙ. Εγω για παραδειγμα ούτε καν που τους ήξερα. Αλλα τι να σου πω. Προγκρεσιβ ατμοσφαιρικό χρειαζόμουν χτες το βραδυ, είδα την προταση κατεβασα και μου κατσε. Νταξ δε μιλάμε για υπερεπος (εγω τουλαχιστον). Ισως λεω, Ισως αν τον ακούσω καμια 20ρια φορες να τον βαρεθω και να τον σκαψω μετα απο καμπόσα χρόνια παλι.
Boris-san
16-07-2009, 14:43
Οκ ηρθε και ο ραπαραια να πει οτι γαμαει μπαφοστονεραδεςς,σλιπνοτ πλασιμπο και ολα αυτα του διαολου.Κλεισαμε
Boris δεν αγχώνομαι αγορίνα μου, alter apars λέγεται, γιατί οι Βόουντβιλ είναι μέτριο πράμα και υπάρχουν και Mayfair και Xerxes και Last Crack και Mind Over Four και τέτοια να τσεκάρεις που πρωτεύουν. Τώρα άμα στο χαλάει να ποστάρει κάποιος στο θρεντ που κατέβασες κάτι πριν από μια εβδομάδα που το έχει ακούσει εδώ και μια δεκαετία να σου πει την γνώμη του, σορι.
Ford: Ντάξει είναι οι Lord Bane, βασικά δεν μασάμε εκεί οκ να τακουει ο κόσμος, το αντι-hype είναι το ζητούμενο. Δεν είπε ποτέ κανένας ότι οι Lord Bane είναι το άλφα και το ωμέγα (ελπίζω) αλλά οι Βοουντβιλ είναι το σκληρό χαρτί που έχω δει να πετάνε πολλοί σκληροί προγκμεταλλοι όταν φτάσει η ονοματολογία στο απροχώρητο φάση "...ναι αλλά Βαουξβιτχλ και Ζεντ Γιάγκο έχεις ακούσει μαλάκα? Σε έσκισα!!" και πρέπει για την ιστορία να αναφερθεί ότι δεν μετράνε και τόσο πια!! Ίσως έγινε η ζημιά επειδή ήταν(/είναι?) σπάνιο το cd?
Buddy, μου το είχαν πει πολλοί (εμπιστέυσιμοι γενικά), ήμουν και 15 χρονών, impressionable. Μεγάλη απογοήτευση!! Μαρέσουν το δεύτερο (καλά πρώτο/δεύτερο ένα τραγούδι είναι με την εισαγωγή) και το τέταρτο κομμάτι περισσότερο. Βοηθάει για να συνεννοηθούμε και το εξής: όσοι έχουν αγοράσει & απολαμβάνουν ακόμα πάνω από έναν δίσκο Dream Theater θα καυλώσουν άσχημα με Vauxdvihl!! (δίκαιος δεν είμαι?) Είναι ανάλογη φάση με τους Zen ένα πράγμα που είχε γίνει ο ψιλοχαμός τότε επίσης, αν και οι Zen μάλλον είναι καλλίτεροι. Πω πω τι μνήμες ανασύρω τώρα, όταν πρωτοασχολιόμουν με το HM τότε αυτά βγαίνανε και αναρωτιόμασταν πως θα εξελιχθεί η φάση, είχε ενδιαφέρον. Ακόμα και Civil Defiance ακούγαμε!
Α Ra Pariah το δεύτερο Taramis τ'αγαπάω πολύ! Να αφήστε τους Vauxdvihl και ακούστε Taramis!! Α και νταξει το Anesthesia αλλά οι Spiral Architect αυτό που κάνανε με το ντεμπούτο τους, πριν τους μόνο οι Watchtower το είχαν κάνει, και μετά τους ως τώρα κανένας! Αναμένουμε...
Boris-san
16-07-2009, 15:02
Δε με ενοχλει που ποσταρεις ανθρωπε μου,ημαρτον αν ειναι δυνατον.Και δε σε ειρωνευτηκα,που μαλλον ετσι φανηκε.Εμενα μ αρεσει παντως ακομη.Και ναι θα τα ακουσω και αυτα που εβαλες
Ford Prefect
16-07-2009, 15:12
Μπερδεύτηκα. Ποιος βάζει στην ίδια πρόταση Βώντβιλ και Ζεντ Γιάγκο; Τους κερδάνε όλους οι Ζεντ Γιάγκο έτσι κι αλλιώς, δεν πλέει που λένε και στην Κρήτη. Και οι Ζεν μου αρέσανε, ειδικά αυτό το Ινβίζιμπλ Χοράιζονς που είχε βάλει το ινβέιντερ... Τι απογίνανε αυτές οι ψυχές; Είχα πετύχει και τον κιμπορντίστα τους σε blind guardian irc κανάλι, φανμπόης angra ήτανε.
Όσο για το αντι-χάιπ, εμένανε μου βγάζεις προσωπικό παράπονο από παιδικό τραύμα. Και εμένανε με καυλώνουν 4 δίσκοι Θίατερ αλλά το Βώντβιλ ποτέ, οπότε άδικο! Και Κρήτη μεριά δεν έπαιξε ποτέ χάιπ!
Ζήτω οι Wolf. Μου έχουν φτιάξει την βαρετή μέρα. Να γίνει χάιπ για την πάρτη τους.
Custom User
16-07-2009, 15:23
οι Spiral Architect αυτό που κάνανε με το ντεμπούτο τους, πριν τους μόνο οι Watchtower το είχαν κάνει, και μετά τους ως τώρα κανένας! Αναμένουμε...
PS.W.?
Buddy Lackey
16-07-2009, 15:28
Buddy, μου το είχαν πει πολλοί (εμπιστέυσιμοι γενικά), ήμουν και 15 χρονών, impressionable. Μεγάλη απογοήτευση!! Μαρέσουν το δεύτερο (καλά πρώτο/δεύτερο ένα τραγούδι είναι με την εισαγωγή) και το τέταρτο κομμάτι περισσότερο. Βοηθάει για να συνεννοηθούμε και το εξής: όσοι έχουν αγοράσει & απολαμβάνουν ακόμα πάνω από έναν δίσκο Dream Theater θα καυλώσουν άσχημα με Vauxdvihl!! (δίκαιος δεν είμαι?) Είναι ανάλογη φάση με τους Zen ένα πράγμα που είχε γίνει ο ψιλοχαμός τότε επίσης, αν και οι Zen μάλλον είναι καλλίτεροι. Πω πω τι μνήμες ανασύρω τώρα, όταν πρωτοασχολιόμουν με το HM τότε αυτά βγαίνανε και αναρωτιόμασταν πως θα εξελιχθεί η φάση, είχε ενδιαφέρον. Ακόμα και Civil Defiance ακούγαμε!
Dikaios den eisai sigoura oso sinexizeis na moy meiwneis tous Vauxdvihl sygkrinontas tous me to avato tou planhth Mayfair 'h olous tous ypoloipous pou les ston Boris (kati analogo eixes kanei me tous Enchanter kai tous Gargoyle), axreiasth sygkrish eidika apo th stigmh pou polloi apo aytous prosferoun entelws diaforetika pragmata apo ayta pou sou dinoun oi Vauxdvihl. Ayto peri Theater einai profanes kai logiko, malista oi Zen (psiloxamos? siga pia) einai sigoura pio konta se ayto ton hxo (ton Theater-iko, alla kyriws ton Shadow Gallery-ko), para poly wraio album to "Gaze Into Light", alla me tipota kalytero apo to "To Dimension Logic", allo to pneyma tou genika. Eidika ama mpoume sto tripaki ths sygkrishs me krithria to poso ksexwristo einai to kathena, tote oi Zen xanoun apo to poulman.
Symfwnoume gia Taramis pantws kai "Stretch Of Imagination", sygklonistikoteres mpasogrammes ever sto metal kai alla tetoia.
Einai kai gousta paidia.Gia mena Last Crack>Vauxdvihl>Mind over four (an kai teleiws diaforetikes mpantes hxhtika kai oi 3)>>>>>>>>>>>>Xerxes.Kai den exei na kanei me th spaniothta tou cd.Milame gia arties kai prwtoporiakes gia thn epoxh tous (kai gia twra ennoiote) mpantes pou meinan dystyxws sthn afaneia.C'est la vie....
Όσο για το αντι-χάιπ, εμένανε μου βγάζεις προσωπικό παράπονο από παιδικό τραύμα.
ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ :'( :'( :'(
Ε και πέρα από την πλακά, ειδικά στο προγκμεταλ πολλοί λέγονται υπερδυσκαροι ενώ υπάρχουν πολύ λίγοι. Επειδή είναι στενό ιδίωμα το μέσο ανυψώνεται προς τα πάνω και δεν είναι καλό αυτό. Δεν λέω ότι είναι για πέταμα ούτε μια μπάντα από τις αναφερόμενες εδώ, αλλά δεν υπάρχει και χρόνος για όλα λες και είναι αριστουργήματα, ναι?
Custom User: ναι εντάξει... δεν ξέρω, δεν τους έχω στο ίδιο είδος μουσικής στο μυαλό μου τους Psychotic Waltz (δεν εστίαζαν επίτηδες στην τεχνικότητα πέραν από κάνα δυο τραγούδια στο ντεμπούτο, δηλαδή) αλλά σίγουρα είναι μεγάλη επιρροή για Spiral Architect μαζί με Fates και Watchtower οπότε στο δίνω.
Ford Prefect
16-07-2009, 16:51
Δίκιο, αλλά ισχύει για κάθε ιδίωμα αυτό. Πιο πολύ έχει να κάνει με την υπερβολική χρήση του όρου αριστούργημα και γενικά του υπερθετικού (σε οποιαδήποτε κουβέντα) παρά με τον ενθουσιασμό των προγκρεσιβάδων.
Και μιας και λέμε για προγκ και βγάζουμε τα σώψυχά μας να πω ότι οι Watchtower αναδεικνύονται λάιβ παρά όταν τους ακούς. Όχι ότι τους έχω δει πέρα από την οθόνη αλλά κλικ εμένανε μου κάνανε όταν είδα εκείνο το λάιβ σαπόρτ στους Κόρονερ. Απόλαυση, ξεσήκωμα. Στο Κοντρόλ ας πούμε είναι θέμα αν θα κάτσω να βάλω 3 κομμάτια γενικά να ακούω και πολύ πιο σπάνια όλο το δίσκο. Θέλω να πω ότι είναι μια μπαντάρα προφανώς που όμως πάντα μου έβγαζε η πλειοψηφία των κολακευτών τους την αίσθηση ότι δεν τους ακούνε σπίτι τους...
Einai kai gousta paidia.Gia mena Last Crack>Vauxdvihl>Mind over four (an kai teleiws diaforetikes mpantes hxhtika kai oi 3)>>>>>>>>>>>>Xerxes
Για ποιο απο τα δυο Xerxes μιλας? Γιατι το 2ο ειναι απο αλλο πλανητη :-)
GuardianOfIvorytower
16-07-2009, 18:09
Με αυτά κ αυτά μου θυμίσατε ότι ακόμα ( :oops: ) δεν έχω ακούσει το συγκεκριμένο δίσκο
Ruthless
17-07-2009, 10:40
Το θυμόμουν πως δεν μου είχε κάνει κλικ εμένα. Αλλά αναφέρει ο Boris San εκείνα περί power/progressive που είχε πει στο άλλο θρεντ, λέω κάτσε να το ξεθάψω να το ξανακούσω καλύτερα. Τελικά @@, ακόμα κλικ δε μου έκανε. Υπήρχαν ίσα με 245234242 καλύτερα πράγματα τότε καλύτερα από δαύτους στο power/progressive.
(γιατί αυτοί δεν είναι και πολύ στην power πλευρά)
PS: Pegazus όμως, στα 2 πρώτα ειδικά, είναι η σωστή Αυστραλία.
Jim Dandy Mangrum
17-07-2009, 11:10
eleos....kamia sxesh oi pegazus...akoma kai sauto pou kanoun apla kaloi einai....
Ruthless
17-07-2009, 11:22
Προφανώς καμία σχέση σε αυτό που παίζουν. Το είπα ξεκάθαρα πως η σχέση είναι η Αυστραλία και μόνο(ως απάντηση σε όσους ανέφεραν κάτι αντίστοιχο), και γι'αυτό πήγε στο ΥΓ. Duh.
Στο απλά καλοί θα διαφωνήσω. Μια χαρά γαμάνε, ειδικά με τον παλιό τραγουδιστή(αυτόν στο 2ο-3ο album τέσπα).
γαμάει! φερνει λίγο προς queensryche, αλλά νομίζω ότι έχουν το δικό τους στυλ
Jim Dandy Mangrum
17-07-2009, 11:33
Προφανώς καμία σχέση σε αυτό που παίζουν. Το είπα ξεκάθαρα πως η σχέση είναι η Αυστραλία και μόνο(ως απάντηση σε όσους ανέφεραν κάτι αντίστοιχο), και γι'αυτό πήγε στο ΥΓ. Duh.
e nai, de katalabainw ti nohma eixe pou tous aneferes, afou ama arxisoume ta australia kai tetoia oi Mortal Sin gamane Pegazus gia plaka kserw gw. australia e....
πάντως βικ άμα θες εγώ όλο το control and resistance στο μουρμουράω εδώ και τώρα, με τα χρωματικά σόλο και τα ρέστα. Να το the eldrich πάει ταραραραραραραραραραν! (παύση) ΤΑ τα τα ΤΑ τα τα ΤΑ τα τα ΤΑ ΤΑ ΤΑ ΤΑ ΤΑΑΑ κλπ. Το έχω λιώσει, το βρίσκω εξαιρετικά πιασάρικο (όλο τον δίσκο εννοώ, όχι μόνο το the eldrich), καθόλου κουραστικό, τέλεια μουσική, εδώ και 10 χρονιά. όποτε δεν είναι κανόνας ότι οι κολακευτές των watchtower δεν τακουνε κιόλας, αν και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και αυτοί. Δυσκολεύτηκα να το παραδεχτώ, αλλά εξίσου πιασαρικο και καλοφτιαγμένο και με νόημα είναι και το ντεμπούτο Spiral Architect. Στην αρχή τους έλεγα αντιγραφείς (ε έχει και μέρος από το Mayday In Kiev σηκωμένο, τι να κάνω) αλλά έχουν τελικά ταυτότητα και δεν πειράζει να έχουν και οι watchtower και έναν μιμητή μετά από το πρώτο Sieges Even, δεν είναι λες και υπάρχουν και πολλοί που μπορούν, άδειο γήπεδο.
Το δεύτερο Xerxes είναι το πιο σημαντικό άλμπουμ στο 'δαντελωτό' (ξέρετε πιο είναι, το πιο χαλαρό, ονειρεμένο, άπουτσο) προοδευτικό μεταλ που έχω ακούσει ποτέ. Τα ξεχωρίζω τα πιο technothrash και ψυχωτικά, είναι άλλο είδος μουσικής από ένα σημείο και πέρα, και αισθητικά και όλα και δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από δαντελωτό progmetal που 'βαράει και καμιά τσίτα σαν watchtower καμιά φορά για να μην μας πούνε πούστηδες'... ξέρω γω, Zero Hour. Αν και το μοντέρνο τρεντ στο πως να δείξεις ότι είσαι άνδρας στο progmetal δεν είναι να τα ψυχοθρας πράγματα πια, είναι τα ΠΑΝΤΕΡΟΙΔΗ περάσματα. Εμετός.
Ford Prefect
17-07-2009, 15:21
Ε, οκ, και εγώ μπορώ να σου τραγουδήσω 4 κομμάτια (μόλις τα μέτρησα νοητικώς!) αλλά δεν είχα εσένα υπόψιν. Το ανέφερα στο κλίμα ότι υπάρχει χάιπ και ιερές αγελάδες και οι Watchtower είναι για μένα ένα καλό παράδειγμα αναντιστοιχίας εκδήλωσης λατρείας και πραγματικού ακούσματος. Από προσωπική πείρα, αλλά δεν το κάνω και θέμα. Είναι πολύ κουλ το όλο πακέτο τους οπότε κατανοώ. Άσε που ζηλέυω το μουνάκι τον Μανώλη που έχει τo μπλουζάκι του Control, οπότε...
ναι παίζει αυτό και με Watchtower και με Psychotic Waltz και με Fates υποπτεύομαι ακόμα, στάνταρ. Είναι τα γυμνασιακά σινιάλα "είμαι ψαγμένος".
jack the ripper
17-07-2009, 16:05
γαμαει ο δισκος...ατμοσφαιρικος ωραια φωνη ωραιες κιθαρες.....τωρα δε νομιζω βεβαια οτι πιανει τα αντιστοιχα αριστουργηματα του χωρου αλλα πολυ πολυ καλος....guardian τσεκαρε asap
dopefiend
17-07-2009, 16:43
Ποιο καλό παιδί μπορεί να ανεβάσει κάποιο xerxes (κατα προτίμηση το δεύτερο)? δυσκολεύομαι λίγο να βρω.
ε το βώντβιλ πολύ καλός δίσκος είναι που θέλει τις ακροάσεις του. κι εγώ είχα ξεχωρίσει τα δυο κομμάτια που είπε ο χελμ βέβαια... γενικά ότι είπε ο τζακούλις πανω
ανεβάζω και ένα mind over four (το καλλίτερο νομίζω) που απότι φαίνεται δεν βρίσκεται εύκολα. Θα ανεβάσω και το xerxes και τέλος.
dopefiend
17-07-2009, 17:04
γαμείς. αναμένω πιέμ!
jack the ripper
17-07-2009, 17:18
mia pou tha ta steileis ta apla yperoxa pms ston filtato dopefiend fere kai apo dw please :):)
τάδωσα στον dopefiend, ζητάτε από αυτόν επειδή εγώ θα την κάνω και δεν θα κοιτάω τα pm μου
jack the ripper
17-07-2009, 17:30
ok ok :cool:
Για το Χerxes μια ιδέα εδώ (http://www.progressiveworld.net/xerxes.html) για να μην γραφω πολλα (αν και το θεωρω απο τους καλυτερους δισκους που εχω ακουσει)
Δεν ειναι progressive metal με τον ηχο των groups που γραψαμε μεχρι τωρα στο thread.
GuardianOfIvorytower
17-07-2009, 22:14
Το Vauxdvihl το άκουσα μία φορά σήμερα. Έχει πολύ ψωμί ο δίσκος (αναμενόμενο), αλλά από τη μία φορα γούσταρα.
xerxes ep και από δω, δεν το βρήκα πουθενά
distortionofperception
18-07-2009, 04:33
μανούρα μανούρα, σιγα σιγά τον ακουσε τον δίσκο ο κοσμος..
χελμ ετοιμασου για αναζωπύρωση των παιδικών τραυμάτων και νεα γενιά προγκπατεραδων.
δωσε μυθο στο λαο
:)
Zoonchild
18-07-2009, 12:00
Eixan kai ena allo sygkrothma meta industrial/dark/goth kati re pousth mou...de 8ymamai pws tous legane....As parei 8esh h Painless/Kuolema
τους Where Echoes End μηπως λες?
Eixan kai ena allo sygkrothma meta industrial/dark/goth kati re pousth mou...de 8ymamai pws tous legane....As parei 8esh h Painless/Kuolema
τους Where Echoes End μηπως λες?
A geia sou! Exei akousei kaneis?
Zoonchild
18-07-2009, 14:36
εχω να το ακουσω χρονια, παντως goth/industrial δεν το λες με τιποτα...:oops:
αν θες παντως κατα τριτη μπορω να στο ανεβασω(θα ειμαι εκτος θεσ/νικης αυτες τις μερες)
kane thn kalh re man!thanx!den exw akousei nota apo daytous!