View Full Version : Λευκαδα
Λευκαδα λοιπον,ενα νησι που μισουμε να αγαπαμε.Εχουμε και λεμε,το νησι μας εχει τις πιο ωραιες παραλιες,ενταξει?το καταλαβαμε,ΝΙΩΣΑΜΕ?παμε παρακατω τωρα.εχει γεφυρα για να μπεις και για να βγεις,οποτε ολα ειναι πιο ευκολα.δεν βαζω φωτο γιατι αδικουν τα μερη μας.επισης η φαση θελει αμαξι και μηχανακι αλλα ξερωγω 80 χλμ τη μερα λιγο δυσκολα.
ΤΑ ΚΑΛΑ
εχει τις καλυτερες παραλιες.
1ον:ΚΑΛΑΜΙΤΣΙ
στριβουμε δεξα στην πρωτη ταμπελιτσα που ειναι πρασινη και λεει ¨καντινα¨,παρκαρουμε και μενουμε 10 μερες εκει.
2ον:ΕΓΚΡΕΜΝΟΙ
κατεβαινουμε 350 σκαλια αλλα δεν μας πειραζει γιατι σε 20 μερες που θα φυγουμε θα ειμαστε ξεκουραστοι.
3ον:ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ
:touched:.Hint:καθως φευγουμε(λολ)αντι να παμε προς λευκαδα παμε προς ακρωτηρι,φτανουμε στο ακρωτηρι"λευκατας"και θαυμαζουμε το τελειο μερος απο το οποιο βουτηξε και η σαπφω.
4ον:ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
μικρη πανεμορφη παραλιτσα,ωραιο χωριο,προτιμηστε την τον ιουνιο,σεπτεμβριο.
5ον:ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ
Πευκουλια,μικρος γιαλος,γυρα(για kitesurfing).
6ον:OXI ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΤΕ
καποια χλμ πανω απο την καρυα,υπαρχει μια παλια εγκαταλειμενη αμερικανικη βαση και απο κει εχει και τελειοτατη θεα στα νησακια που εχει το λευκαδα γυρω-γυρω ε και εχει και ενδιαφερον οχι μονο επειδη καποιοι απο μας(αν βλεπουμε πολυ λοστ)πιστευουμε οτι μια κατσικα θα μπορουσε να ειναι πολικη αρκουδα.
7ον:ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ-NO PROBLEM
σπυριδουλα στα συβοτα που τρωμε φρεσκα,τελεια θαλασσινα.
8ον:ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΣΤΟ ΝΥΔΡΙ
καντε και μια βουτια στη λιμνουλα ντε!
ΤΑ ΚΑΚΑ
-Το νυδρι.εχει περιφερειακο για να πατε στους καταρρακτες,μην μπειτε καν μεσα,οχι ουτε απο περιεργεια.
-δεν προσφερεται το νησι γενικα για ελευθερο καμπινγκ.
-και η πολη της λευκαδας σκατα ειναι μεταξυ μας.καφεδες να πινετε σε χωρια(εγκλουβη,αθανι,εξανθεια,πορος,βασιλικη κ.α.) και μπυρες σε παραλιες.
BONUS:αμα παει κανενας να με στειλει πμ να του πω ενα μυστικο.δεχομαι ευχαριστιες και in advance.
Mitsmann
15-07-2009, 17:57
χαχαχ, πρωτον παιζει να παω.
δευτερον και συ απο κει εισαι? χαχα.
τριτον εχω κοιμηθει μια βραδια στην Καρυα στα 17μιση. πριν 12 χρονια.
υπαρχουν κι αλλοι?δεν ΕΙΜΑΙ απο κει,περασα τα τρυφερα και ατιθασα χρονια της εφηβειας μου στο νησι.
Mitsmann
15-07-2009, 17:59
οχι δεν υπαρχουν αλλοι απο εδω ειναι μια ΠΑΛΗΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.
Πήγα πριν 3 χρόνια. Καλά ήταν, αλλά τη περίμενα πιο όμορφη. Παραλίες σούπερ για αυτούς που γουστάρουν τεράστιες αμμουδιές (τροπικές κιετς). Δε κάνει για αυτούς που θέλουν γαλαζοπράσινους ήρεμους κολπίσκους.
Custom User
15-07-2009, 18:23
Έτσι μπράβο. Μαλλιάδες. Μην περνάτε καν μέσα απ' το Νυδρί και χαλάτε την αναλογία. Απ' όξω να πηγαίνετε. Στους Εγκρεμνοί θυμάμαι ένα τεράστιο κύμα είχε καταπχιεί το φρίσμπι μου. Πόρτο Κατσίκι => έρωτας.
exei kai tetoies!pou emeines?ston coroner e.
Έμεινα σε ένα κάμπιν (πολύ καλό βασικά με σούπερ θάλλασα) στο Βλύχο (αν θυμάμαι καλά). Είναι κοντά στο Νυδρί και είναι 2 καμπιν το ένα πολύ κοντά στο άλλο, ουσιαστικά στον ίδιο όρμο.
Και στο Νυδρί ήταν πολύ καλά. Καλές τιμές σε φαγητά και τέτοια, αν και γούσταρα Σύβοτα πιο πολύ.
Πάρτε φωτό:
καμπιν
http://i210.photobucket.com/albums/bb40/fotisutmost/P1000263.jpg
Σύβοτα 1
http://i210.photobucket.com/albums/bb40/fotisutmost/P1000365.jpg
Σύβοτα 2
http://i210.photobucket.com/albums/bb40/fotisutmost/P1000366.jpg
Εγκρεμνοί
http://i210.photobucket.com/albums/bb40/fotisutmost/P1000357.jpg
BURNIN AMBITION
15-07-2009, 20:27
εχς παει και εκει τελειες παραλιες σαν ομορφια.
αλλα ρε πουστη τουλαχιστον οταν πηγα πολυ βρωμα.ολο φουσκαλες κιετς και πηγα παντου ε. ισως να ηταν αερας που εφερνε βρωμα τι να πω. ομως πηγα με την 6 τις τελευταιες διακοπες εκει. αααααααααααααααχ
Όταν πήγα φυσούσε κάθε μέρα και μας σλότισε ταρχίδια και είχε και φουσκάλες.
Mel Gibson
16-07-2009, 04:07
καλυτερο νησι εβερ κ τετοια.
αμα παει κανενας να με στειλει πμ να του πω ενα μυστικο (http://img148.imageshack.us/img148/7333/mil.jpg) :?::!:
nikolasfluxus
16-07-2009, 12:36
κόρονερ,απλά υπέροχο το σταυρουδάκι σου.
:rofl::rofl::rofl:
metamelia3
16-07-2009, 12:45
Πάσχα έχω παει δύο φορες, εχω μεινει σε βιλλα με τζακουζια και πισινες που εχει σχεδιασει πατερας φιλης και ο ιδιοκτητης μας την παραχωρησε για διακοπες. γενικα, η λευκαδα ειναι αδεια και ειναι γαμηστερη.
καλοκαιρι γαμα το ομως. τρελο χαλι, ε.
κόρονερ,απλά υπέροχο το σταυρουδάκι σου.
:rofl::rofl::rofl:
Γαμησέ τα. Το είχα πάνω μου για περίπου 10 χρόνια, δώρο από τη μάνα μου, και κόπηκε πριν κανα 3μηνο. Όχι ότι είμαι χριστιανός ή κάτι, απλά είχε συμβολική αξια.
Θενκς ε!
distortionofperception
16-07-2009, 13:29
εγω είχα παει δημοτικό, και μου εχει μείνει στο μυαλό ακόμα η ατελειωτη ουρα απο τροχόσπιτα ιταλών. Πω μιλάμε καραβάνια ολόκληρα.
Πρωτο κατσικι γαμησε, παγωμένο ομως, αρχίδια μπιζελάκια και κρυσταλοι στην επιφανεια.
παει η μανα μου σε ενα παγκο να παρει ροδακινα, και λεει ποσο εχουν και απαντάει 200 δραχμές. Α ωραια τότε βαλε μου μισο κιλο. Και λέει αυτός" αδε καταλάβατε κυρία μου, 200 το κομμάτι εχει" Εκμεταλλευση στην ερημιά, πατημα εκεί που πονας όταν χρειαζεσαι ενα δροσιστικό φρουτάκι.
Πήγε ενας φίλος περσυ και μου πε ότι παιζει μαγαζί με βαφλες τις καλύτερες και τις φτηνότερες που εχει φαει ποτε στη ζωή του (και μένει και αθήνα).
Είχα παει και εκδρομούλα με καραβάκι στο Σκορπιο ( ιδιοκτησία ωνάση) . Απαγορεύεται να πατήσεις γη. Απλα βουτηξάμε απο το καραβι καναμε το μπανακι μας και δρόμο. Το νησάκι παντως φαινόταν παραδεισενιο. Επίσης το καραβακι μας πήγε μεχρι Ιθακη. Στο πανακριβο χωριό πανω στη βόρεια μύτη (να δεις πως το λένε) που σκανε αστέρες του σινεμα.
Γενικα με είχε αρεσει για οικογένεια.
Στα συν του νησιού ότι δεν χρειαζεται πλοίο για να πας (aka εξτρα εξοδα)
καλυτερο νησι εβερ κ τετοια.
αμα παει κανενας να με στειλει πμ να του πω ενα μυστικο (http://img148.imageshack.us/img148/7333/mil.jpg) :?::!:
kammia sxesi stin periptwsi mas to megethos den metraei.
nikolasfluxus
16-07-2009, 16:28
θα σκάσω μύτη τον αύγουστο,καιρού επιτρέποντος.
ελπίζω να είναι καλά ε:wink:
θα σκάσω μύτη τον αύγουστο,καιρού επιτρέποντος.
ελπίζω να είναι καλά ε:wink:
tha sou spasw egw ti myti ton avgousto kai ola tha einai poli kala.
nikolasfluxus
16-07-2009, 16:50
πρόσεξε θα έρθω και θα χέσω στο πατάκι σου.
Έτσι μπράβο. Μαλλιάδες. Μην περνάτε καν μέσα απ' το Νυδρί και χαλάτε την αναλογία. Απ' όξω να πηγαίνετε. Στους Εγκρεμνοί θυμάμαι ένα τεράστιο κύμα είχε καταπχιεί το φρίσμπι μου. Πόρτο Κατσίκι => έρωτας.
πόρτο κατσίκι?
ελεος.
ήμουν εκεί γύρω στη 1μισι ώρα, σε τρελό μποτιλιάρισμα πρώτα στην κατηφόρα, και μετά στην ανηφόρα για να φύγω. μόνο με καραβάκι το είδα και δεν ήταν τίποτα σπέσιαλ.
οι εγκρεμνοί καλοί, αλλά μόνο με καραβάκι.
αμμουδιές ποιες λέτε? γιατί θα ξαναπάω φέτος. θέλω αμμουδιές και όχι με πολυκοσμία και ομπρελίτσες/ξαπλώστρες.
μερσί!
Έμεινα σε ένα κάμπιν (πολύ καλό βασικά με σούπερ θάλλασα) στο Βλύχο (αν θυμάμαι καλά). Είναι κοντά στο Νυδρί και είναι 2 καμπιν το ένα πολύ κοντά στο άλλο, ουσιαστικά στον ίδιο όρμο.
Η παραλία του κάμπινγκ που λες, μου θυμίζει τον Πόρο όπου είχε το κάμπινγκ που χα μείνει εγώ..
πόρτο κατσίκι?
ελεος.
ήμουν εκεί γύρω στη 1μισι ώρα, σε τρελό μποτιλιάρισμα πρώτα στην κατηφόρα, και μετά στην ανηφόρα για να φύγω. μόνο με καραβάκι το είδα και δεν ήταν τίποτα σπέσιαλ.
οι εγκρεμνοί καλοί, αλλά μόνο με καραβάκι.
αμμουδιές ποιες λέτε? γιατί θα ξαναπάω φέτος. θέλω αμμουδιές και όχι με πολυκοσμία και ομπρελίτσες/ξαπλώστρες.
μερσί!
parto pisw gia to porto katsiki kai tha to skeftw na pw katitis.
Πόρτο Κατσίκι έφαγα κι εγώ το ίδιο πακέτο. 1 ώρα μέχρι να κατέβω και της πουτάνας κόσμος κάτω. Άπειρο κύμα και μπούζι. Βασικά είναι πολύ όμορφο, αλλά μπάνιο και θάλασσα δε φχαριστιέσαι. Υπερεκτιμημένο. Πάτε Κύθηρα να γουστάρετε τις καλύτερες θάλασσες της μπουρδελοχώρας μας.
έζησα όλα τα καλοκαίρια του δημοτικού στη λευκάδα στον άγιο νικήτα :touched:.
για μένα ο άγιος νικήτας είναι αυτό που λέμε "διακοπές".
Οταν ειναι πιο ηρεμα τα πραγματα στο νησι κ δε γινεται ο κακος χαμος τυπου "Ερμου Σαββατο πρωι πρωτη μερα εκπτωσεων" στο κεντρο της πολης, στο παζαρι, ειναι πααααρα πολυ ωραια. Αντε να δουμε πως θα ειναι φετος που θα ειναι μαζι κ το νεοτερο μελος της οικογενειας. Ο Σκυλος.
Custom User
20-07-2009, 01:38
Ρε φίλε Coroner, με τέτοιο νικ μη γράφεις τη λέξη μπούζι. Δηλαδή σε παρακαλώ.
Εκτός αν την τονίζεις στη λίγουσα. Μόνο έτσι όμως.
Τι σχέση έχουν οι Coroner με το μπούζι; explainplzthanks. Μάλλον, κάτι έχεις χάσει, ή μπορεί κι εγώ δηλ.
Ωραίο "νησί" με μέτρια χώρα. Η μόνη μαλακία είναι που οι παραλίες είναι κάτω απο εγκρεμνούς κ το 1ώρα πήγαινε-1ώρα γύρνα ειναι απίστευτα κουραστικό. 3 μηνών οδηγός κατέβηκα στο Πόρτο Κατσίκι και... δεν είχε ΠΟΥΘΕΝΑ να παρκάρω, με αποτέλεσμα εγω κ αλλοι 10 απο πίσω μου κάναμε υπερθεικές μανούβρες για να γυρίσουμε πάνω. επικ στιγμές.
Έμενα σε μια αρκετα συμπαθητική παραλία στα Πευκούλια (ελέφτερο κάμπιν) με ταβερνούλα με ντουζιέρες δίπλα κλπ. Σχεδον σαν οργανωμένο ήταν. Σκιές κλπ όμορφα κ αρκετός κόσμος.
Όποιος πάει να μη ξεχάσει να επισκευτεί στη χώρα, το τύπου λαογραφικό μουσείο-έκθεση φωνογραφου/ρομβίας (hint για τους gore φίλους μας: έχει κ φωτογραφία με κεφάλια κατι σελέμπριτις κακοποιων απο τα 1930 εάν θυμάμαι καλα)
Φωτορεπορτάζ:
http://img266.imageshack.us/img266/1051/sp8120003.jpg
Η θέα απο τη σκηνή
http://img510.imageshack.us/img510/8903/sp8150023.jpg
Μια απο τις θάλασσες στις παραλίες κάτω απο τους γκρεμνούς. Εύκολο πάρκιν αλλά περιπου ένα 20λεπτο ποδαρόδρομος στη ντάλα ήλιο
http://img41.imageshack.us/img41/8541/sp8150036.jpg
Τυπος στην ίδια παραλία as above.
http://img107.imageshack.us/img107/6233/sp8160043.jpg
Ένας δίσκος ρομβίας από το μουσείο που λέγαμε. Μη φανταστείτε τπτ ιδιέταιρο, ένα δωματιο μεγαλο ειναι με έναν μπάρμπα που κλαίγεται γτ δεν έχει πόρους να το διατηρήσει κ πουδετουδίνειτοκρατοςκαμιαστηρηξηκπουπουλάεισιντια(πουτουγραφειοεγγονόςτου)μεκανταδεςγιαναταβγάλειπέρα.
http://img266.imageshack.us/img266/4580/sp8150040.jpg
Φαν κλαμπ σε κάποιο χωριουδάκι
kai twra pou evlepa tsetsenous kai to thimithika stis August 16-23, 2009 exei folklore festival oxi mono me tsetsenous alla kai me pollous allous apo OLO ton planiti pou xoreuoun paradosiakous xorous(dikous tous oxi pentozali me somalous as poume).emena omws autoi apo ton kafkaso,oi kinezoi kai oi ouggarezes pou fwnazane sa xaroumena gourounakia einai oi agapimenoi mou.
Boris-san
23-07-2009, 04:19
Εγω παιδια θα λιωσω ενα μηνα ηγουμενιτσα,συβοτα καθε μερα,προφανεστατα και θα παω και 1 2 μερες λευκαδιτσα.Στα καλα ξεχασες το βασικο.Ειναι νησι.Δε χρειαζεται πλοιο
Εγω παιδια θα λιωσω ενα μηνα ηγουμενιτσα,συβοτα καθε μερα,προφανεστατα και θα παω και 1 2 μερες λευκαδιτσα.Στα καλα ξεχασες το βασικο.Ειναι νησι.Δε χρειαζεται πλοιο
oxi to evala.
μολις γυρισα απο λευκαδα εμενα σαντα μαυρα πηγα πορτο κατσικι και εγκρεμνους φαγαμε σε μια ταβερνα παιδια σκυλου πολλη κινηση πολλη κουραση να πατε με τα ποδια ετσι και αλλιως και θα παρκαρετε 3 χιλιομετρα μακρια και θα τρακαρετε το οχημα
Boris-san
01-08-2009, 21:21
Και γω εγκρεμνους ημουνα την πεμπτη.Πραγματικα ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ παραλια..δεν εχω λογια,κλασσης ανωτερη απο πορτο κατσικι
Fireknight
06-08-2009, 19:34
molis epestrepsa apo lefkada , poly omorfa osa prolava na do , an kai eixe para poly kosmo.
emena sta Pefkoulia , elef8ero, kai itan mia xara kai gia na meneis alla kai gia mpanio .
Episis sta 8etika oi sxetika kales times gia tin epoxi .
na pate mia volta osoi prolavenete .
irreligious
14-09-2009, 23:37
μολις γυρισα απο λευκαδα εμενα σαντα μαυρα πηγα πορτο κατσικι και εγκρεμνους φαγαμε σε μια ταβερνα παιδια σκυλου πολλη κινηση πολλη κουραση να πατε με τα ποδια ετσι και αλλιως και θα παρκαρετε 3 χιλιομετρα μακρια και θα τρακαρετε το οχημα
μιλάμε για το ξενοδοχείο στο νυδρί ή είναι μέρος αυτό? φθηνούλης ήταν ο μούλος(ο χοτέλ), αν και ποτέ δεν βρισκόταν εκεί..ένα κωλόχαρτο κάτι ήθελες και έπρεπε να πας να το πάρεις μόνος σου.
στα του νησιού τώρα, ωραία μας ξηγήθηκε η λευκάδα εφέτο και γενικά όπως τα λέτε, πόρτο κατσίκ και εγκρεμνοί τελειότητες, βασιλική όμορφα, σύβοτα ότι πρέπει για ουζάρες, αγ. νικήτα δεν πήγα καθότι φλώρος και νυδράκι ξύδια και φαγιά.
τελειότητα ακόμα το χωριουδάκι αγ. πέτρος με (ντόπιο)κόκορα μακαρονάδα μπροστά από την εποχή του.
η πλάκα η μεγάλη βέβαια ήρθε με το λιμάνι της ιθάκης που επισκεφτήκαμε με τη γνωστή κρουαζΕρα(παραλίες-σπηλιά παπανικολή-σκορπιός-μεγανήσι-ιθάκη) και γαμώ τον χριστό σας αλλά δεν πρέπει να υπάρχει πιο ωραίο μέρος στον κόσμο από αυτό(υπερβολή).
να σημειώσω πως στο καράβι παίζαν 2 καπή από τας σέρρας με κοκαρισμένες γιαγιάδες. ατελείωτη τρέλα στο κατάστρωμα.
προσεχώς φωτορεπορτάζ.
οχι καμπινγκ ητανε κοντα στο νυδρι
Bump for great justice.
Πήγα ένα 2ήμερο Λευκάδα, έμεινα σε ένα δωμάτιο στον Άγιο Νικήτα. Η τιμή του δωματίου που ήταν μικρή μεζονέτα με 2 κρεβάτια κάτω και ένα διπλό πάνω, 2 μπάνια, με ΤΙΜΙΟΤΑΤΟ (γερμανικό) πρωινό και απ'έξω πισίνα, ήταν 70 ευρώ από 135 που κανονικά έλεγε το κατάλογος στη πόρτα. Πήγα με τα πόδια στη παραλία του Μύλου από κει που είναι δίπλα, μου βγήκε λίγο το λάδι αλλά ΟΚ, άξιζε. 2 χιλιόμετρα παραλία, μικρό βοτσαλάκι, ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ και μόνο 10, όχι παραπάνω, ομπρέλες :) Η καλύτερη φάση αν πάτε ζευγαράκια κτλ, αλλά πρέπει να πάτε οργανωμένοι, δηλαδή ομπρέλα, νερό, φαγητό κτλ.
Την επόμενη μέρα πήγαμε Πόρτο Κατσίκι, έχουν ειπωθεί στο θρεντ το πόσο καλή παραλία είναι, μόνο που δυστυχώς δε διατηρείται όσο καθαρή θα ήθελα και είχε τρελό κύμα όπως στο Κάθισμα και γενικώς παλεύαμε στο "πλυντήριο" \m/_
Κωλομετράει η Λευκάδα για ΠΣΚ, αν αντέχεις το δρόμο (περίπου 4 ώρες από Αθήνα) και τα διόδια τα οποία αισίως έχουν πάει 2.90 και στη γέφυρα 12 ευρώ. Έχουν φτιάξει έναν καινούριο δρόμο από την Ιονία Οδό, προς Γιάννενα, άμα πάτε ποτέ να τον προτιμήσετε καθώς θα γλυτώσετε κανά 20λεπτο. Είναι από τα μέρη που αξίζουν απίστευτα να πας, ειδικά άμα δε παλεύεις τη κατάσταση με τα καράβια, τη ταλαιπωρία κτλ. Προσφέρουν αλλαγή παραστάσεων, από βουνό σε θάλασσα, χωρίς κούραση και συνωστισμό. Είχα να πάω πολλά χρόνια και θυμήθηκα τα παλιά...
tsimpouklano
01-07-2011, 00:15
Υπάρχουν σκέψεις για κανένα 5ήμερο Λευκάδα -Άγιο Νικήτα- τέλη Ιουλίου - αρχές Αυγούστου, 4 άτομα στο σύνολο (2 ζευγάρια). Προτείνετε ό,τι ξέρετε (σχετικά οικονομικό και air condition τα βασικά).
tsimpouklano
04-08-2011, 00:28
Η καλύτερη φάση αν πάτε ζευγαράκια κτλ, αλλά πρέπει να πάτε οργανωμένοι, δηλαδή ομπρέλα, νερό, φαγητό κτλ.
Αυτό. Ψυγειάκι με τα απαραίτητα (ψωμί, τυρί, σαλάμι, ντομάτα και αγγούρι), θερμός, ομπρελίτσα και ψάθες και γύρα το νησί.
Μέναμε Νυδρί, με θαλασσα όχι και τόσο καλή, αλλά για μπάνιο κυρίως γυρίζαμε. Σαν μέρος κωλολέει και αν σκοπός είναι η ηρεμία, τότε είναι ιδανικό. Στο θέμα θάλασσα, πήγαμε Δεσίμι, Πόρο, Άγιο Νικήτα και Εγκρεμνούς (Πόρτο Κατσίκι είχαμε δει από προηγούμενη φορά). Τα νερά μαγικά, βότσαλο κυρίως, οι παραλίες δεν ήταν οργανωμένες (και αυτό προσωπικά το τοποθετώ στα συν, γενικά η Λευκάδα να έχει 1-2 οργανωμένες παραλίες), άραγμα κάτω από το δεντράκι, βιβλίο και χάσιμο.
Επισκεφτείτε άφοβα.
Raven Lord
20-08-2012, 21:51
BONUS:αμα παει κανενας να με στειλει πμ να του πω ενα μυστικο.δεχομαι ευχαριστιες και in advance.
παίζει ακόμη μετά από τρία χρόνια?
Raven Lord
29-08-2012, 13:00
πήγα κ εγώ, λοιπόν, το περασμένο ΠΣΚΔ με τη σχέση.
μέναμε στο Πόντι δίπλα από τη Βασιλική, περιοχή η οποία είναι στέκι windsurfers. το δωμάτιο/studio ήταν αρκετά καλό και φθηνό, όπως και η περιοχή, χωρίς υπερβολικό κόσμο και φασαρία. επίσης, ήμαστε 20-25 λεπτά από εγκρεμνούς και 35-40 λεπτά από πόρτο-κατσίκι. καλές παραλίες, πηγαίναμε και αργά (κατά τις 4) οπότε γλιτώσαμε κίνηση και μποτιλιάρισμα. είναι και η εποχή πιο light. είχε και κοντά στη βασιλική μια συμπαθητική παραλία το αγιοφύλλι, η οποία φτάνεται με λίγο περπάτημα σε μονοπάτι, αλλά είχε και καραβάκι από το λιμάνι του χωριού με αποτέλεσμα να υπάρχει αρκετός συνωστισμός κ να ξενερώσουμε. είμαι λίγο δύσκολος όσον αφορά στην καθαριότητα της θάλασσας κ άμα δω λίγη βρωμιά δε βουτάω. μια μέρα κάναμε προς Κάθισμα στον Άγιο Νικήτα, το οποίο με ξενέρωσε και λόγω βρωμιάς και λόγω μπιτσόμπαρων κτλ. ο Άγιος Νικήτας ήταν συμπαθητικό χωριό. θα ξαναπήγαινα για να μείνω κ εκεί. Γενικά, για καλές παραλίες είχε αρκετό περπάτημα και ανηφόρες πράγμα που προσωπικά δε με χάλασε. καταρράκτες πέρασα στο γυρισμό. συμπαθητική φάση.
από φαΐ μου άρεσε σε ένα ορεινό χωριό (Νικολή, κοντά στον Άγιο Πέτρο) τα "Λιθάρια" με ντόπια κουζίνα και πολύ καλές τιμές.
συμπαθητικό μπαρ στη Βασιλική το Abraxas Rock Tunnel, ίσως πολύ προοδευτικό για τα γούστα μου (ένα βράδυ έτυχα σε live ενός τύπου με τσέλο που έπαιζε κάτι ψυχεδελικές τζαζιές τις οποίες σαν κολλημένος μεταλλάς φυσιολογικά απεχθάνομαι), αλλά με 3,5 ευρώ το μισόλιτρο alpha.
το μυστικό της kas δεν το ανακάλυψα.
Fireknight
03-08-2013, 13:57
*bump*
Avrio (mallon) paw pros lefkada. Gia peite kamia idea gia camping, kata protimisi elef8ero. Tin prohgoumeni fora eixa paei sta Pefkoulia kai itan orea, alla peite an yparxei kai kati allo.
my_troubled_Mind
04-08-2013, 16:32
ελεύθερο είχαμε κάνει εγκρεμνούς. σουπερ.
απομόνωση, με το που σουρουπώνει όλοι την κάνουν(ε 350 σκαλιά είναι αυτά) και ψυχεδέλισμα το ξημέρωμα στο σχετικά ''άγριο/παρθένο'' τοπίο. κάποια στιγμή είχα σηκωθεί τις 6μισυ για κατούρημα και έπαθα πλάκα με τον τότε μουντό ουρανό, τον αέρα και το κύμα. εντυπωσιακότατο σκηνικό καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας βέβαια.
στα πλην, α)έχεις 350 σκαλιά να κατέβεις και να ανέβεις (δηλαδή μην ξεχάσεις κάτι στο αυτοκίνητο), και όταν αυτό γίνεται κουβαλόντας ψυγειάκι/ομπρέλες/σκηνές/ο,τι, ε δεν είναι και ότι καλύτερο. και β)δεν έχει σκιές πουθενά οπότε ήλιος μόνο. αν δεν σε ενοχλεί βέβαια δεν τρέχει, και μένα με είχε πάρει ο ύπνος ένα 3ώρο με ντάλα ήλιο και δεν κατάλαβα χριστό καθότι μοσχάρι.