View Full Version : Antonis Anissegos music
http://www.myspace.com/antonisanissegos
akouste. kai peite.
irreligious
30-06-2009, 18:17
τέχνη!
0
τέχνη!
0
ΙΡΡΕ ΑΜΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΣΤ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΥ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΦΙΛΟΣ
Agenes Robot
30-06-2009, 19:19
ακόμα και εσύ έχασες το χιούμορ σου
phthoggon
30-06-2009, 19:30
α, εδώ είναι που όλοι οι καθυστερημένοι (έντιτ: μουσικά) γελάμε με το "αβανγκάρντ" ε?
κάνα δύο κομμάτια όπως αυτό με την ορχήστρα είχαν ενδιαφέρον, ντάξει τα άλλα το κλασικό NES με το καμμένο circuit, τίποτα ιδιαίτερο.
Amnesiac.
30-06-2009, 19:42
Ωραία τα περιεργοπερίεργα φουλ οφ σοουλ αβανγκάρντ και δε συμμαζεύεται, αλλά αυτό το βίντεο που είναι ο Antonis Anissegos και παίζει πιάνο και η γκόμενα δέχεται επίθεση από το Τέρας στο Λοστ είναι το μουσικό αντίστοιχο του Maevius Pahatourides. Δείτε το ολόκληρο. Αξίζει.
irreligious
30-06-2009, 19:45
βάλτε όλο, το άβαντγκαρντ στον κώλο.
carheart
30-06-2009, 19:56
Σας φαντάζομαι ρε κιαρατάδες να γράφετε τα ίδια για ανθρώπους που παίζουν έτσι, αλλά με μερικές δεκάδες ιδέες παραπάνω, και μου γυρνάει το μάτι. Μπορεί ο Ανισσέγκος να μην έχει τίποτα πρωτοποριακό, πράγμα που είχα πει και στον Νίκο Άνεμο όταν πρωτοέπαιξε το εφτάρι "tupac" στην εκπομπή του, ειδικά τα noise σημεία του να είναι λίγο εχμ, αλλά εντάξει, ο άνθρωπος παίζει σε δύσκολα γήπεδα.
phthoggon
30-06-2009, 19:56
Ωραία τα περιεργοπερίεργα φουλ οφ σοουλ αβανγκάρντ και δε συμμαζεύεται, αλλά αυτό το βίντεο που είναι ο Antonis Anissegos και παίζει πιάνο και η γκόμενα δέχεται επίθεση από το Τέρας στο Λοστ είναι το μουσικό αντίστοιχο του Maevius Pahatourides. Δείτε το ολόκληρο. Αξίζει.
χαχα είναι λίγο του μάτς προφανώς αλλά δείτε το πρώτο βίντεο τώρα σοβαρά ε (αυτό με τον τίμμυ) , έχει τρομερή μουσική. Και συ Ιρρελίτζιους, που άκουσες μισό λεπτό τα σκριτς κρατς προφανώς και έτρεξες να πεις την επικομεταλλάδικη γνώμη σου!!
irreligious
30-06-2009, 20:24
α να με συμπαθάτε αλλά όταν ακούω τέτοια φςφςφςκξκξκξςκξφςιουιουζονγκζονγκ παλαβώνω και ούτε λεπτό παραπάνω δεν δίνω.
σκάω όμως και σας αφήνω να τη βρείτε με τις μουσικές σας.
enjoy your crack btw.
phthoggon
30-06-2009, 20:36
το βίντεο που σου πρότεινα να δεις όμως με έγραψες! πιάνο έχει ρε, μελωδικό κιόλας, δλδ εύκολη μουσική. Το κονσεπτ είναι αφού ακούσεις το άλλο και σου αρέσει (άμα σου αρέσει) είναι να σκεφτείς "καλά ρε συ, αφού ο άλλος ξέρει τόσο καλό πιάνο γιατί κάθεται να κάνει αυτά τα φςφςφςκξκξκξςκξφςιουιουζονγκζονγκ, μήπως δεν μας πουλάει τρέλα τελικά??"Και μετά να κσανακούσεις τα φςφςφςκξκξκξς και να προσπαθήσεις να ανακαλύψεις αν έχουν κάποιο νόημα όλα αυτά. Γιατί στην αβανγκαρντ δε πουλάνε τρέλα ή παίρνουν κρακ τα παιδιά, απλά προσπαθούν να βρουν νέες μεθόδους και υλικό για να φτιάξουν μουσική, και δουλεύουν αυτό το πράγμα όσο το δουλεύει ένας άλλος οποιοσδήποτε μουσικός. Για αυτό είναι λίγο gtp το 0 με το που ακούς κρις κρατς. Μ?
Ruthless
30-06-2009, 20:51
Σίγουρα πάει στο music discussion; Τα άκουσα γιατί φάνηκε από την κουβέντα πολλά υποσχόμενο για γέλια και δεν έπεσα έξω.
Σαν να ηχογράφησε ήχους από οποιοδήποτε pc με προβληματικό driver στην κάρτα ήχου είναι.
ER και μου-σι-κή. :thumbsup:
12 stars circle your brow
30-06-2009, 20:57
Αυτή η απολυτότητα σου ρε Ρουθλεςς γυρίζει άντερα, μετρίασε λιγάκι τις απόψεις σου.
Ruthless
30-06-2009, 21:05
Sry κι όλας, αλλά πού ακριβώς δε θυμίζει χαλασμένο driver κάρτας γραφικών; Κάτι τέτοια άκουγες όταν έπαιζες mp3 σε κανά slackware7 προ δεκαετίας ξέρω εγώ με κάποιον generic sound driver.
phthoggon
30-06-2009, 21:05
μα σωστά το λέει, το να ακούγεται κάτι από κάρτα ήχου με προβληματικό driver μπορεί να είναι μουσική αν χειριστεί με τις κατάλληλες δομές. ΔΑΤ ΙΣ ΔΕ ΚΟΝΣΕΠΤ. (καλά δε λέω για αυτόν, παραείναι random, ούτε εμένα μου άρεσε) Αυτό που πρέπει να κάνεις από κει και πέρα είναι να ξεβουλώσεις τα αυτιά σου να το ακούσεις.
irreligious
30-06-2009, 21:06
το βίντεο που σου πρότεινα να δεις όμως με έγραψες! πιάνο έχει ρε, μελωδικό κιόλας, δλδ εύκολη μουσική. Το κονσεπτ είναι αφού ακούσεις το άλλο και σου αρέσει (άμα σου αρέσει) είναι να σκεφτείς "καλά ρε συ, αφού ο άλλος ξέρει τόσο καλό πιάνο γιατί κάθεται να κάνει αυτά τα φςφςφςκξκξκξςκξφςιουιουζονγκζονγκ, μήπως δεν μας πουλάει τρέλα τελικά??"Και μετά να κσανακούσεις τα φςφςφςκξκξκξς και να προσπαθήσεις να ανακαλύψεις αν έχουν κάποιο νόημα όλα αυτά. Γιατί στην αβανγκαρντ δε πουλάνε τρέλα ή παίρνουν κρακ τα παιδιά, απλά προσπαθούν να βρουν νέες μεθόδους και υλικό για να φτιάξουν μουσική, και δουλεύουν αυτό το πράγμα όσο το δουλεύει ένας άλλος οποιοσδήποτε μουσικός. Για αυτό είναι λίγο gtp το 0 με το που ακούς κρις κρατς. Μ?
η μουσική στα βίντεο είναι φοβερή(ονειρική είναι η πρώτη λέξη που μου ήρθε στο μυαλό), και για να πω την αλήθεια ήθελα να το γράψω αλλά το μηδενς που είχα βάλει με απέτρεψε..:oops:. μην μας πούνε και ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ.
τα πρώτα κομμάτια με τον θόρυβο ήταν πραγματικά εκνευριστικά όμως ε.
και όχι αυτουνού μόνο, ακόμα και με τα venetian σπυριά βγάζω. κανένα νόημα (για μένα).
και εννοείται πως δεν σου λέω πως είναι αδούλευτα, ότι δηλαδής πατάνε ένα κομβίον και βγαίνει αυτό το πράγμα(εφηβική άποψη που είχα για την ηλεκτρονική μουσική όντας μεταλλάκι πονεμένο).
απλά για μένα είναι κακό.
irreligious
30-06-2009, 21:09
μα σωστά το λέει, το να ακούγεται κάτι από κάρτα ήχου με προβληματικό driver μπορεί να είναι μουσική αν χειριστεί με τις κατάλληλες δομές. ΔΑΤ ΙΣ ΔΕ ΚΟΝΣΕΠΤ. (καλά δε λέω για αυτόν, παραείναι random, ούτε εμένα μου άρεσε) Αυτό που πρέπει να κάνεις από κει και πέρα είναι να ξεβουλώσεις τα αυτιά σου να το ακούσεις.
σωστός!
και δυο κομμάτια μέταλλο(το υλικό ε) αν χτυπάς στην άσφαλτο, αν γίνει με σωστό τρόπο θα βγεί άκρη.
όσον αφορά αυτό πάντως,ίσως να είναι αδούλευτα τα αυτιά μου, αλλά εγώ χρειάζομαι η μουσική να έχει κάποια δομή(δεν εννοώ κουπλέ-ρεφραίν-γέφυρα και πάλι απ'την αρχή) για να την πιάσω.
phthoggon
30-06-2009, 21:11
καλά ρε ίρρε, δε σου αρέσει ο βενέσιαν σνέρς ενώ είσαι χιπ χοπάς?? ντροπή ρε, ε τι να τα ακούς αυτά, ξαναπήγαινε πίσω στον βενέσιαν μέχρι να αλλάξεις γνώμη και βλέπουμε. Το λέω επειδή πρέπει να είσαι φαμίλιαρ με τη λογική του beat και επομένως τι κάνει με αυτή ο τύπος, και ο aphex twin etc, και πως τη παραλάσσει. Γενικά το "πρόβλημα" με αυτές τις μουσικές είναι ότι δεν υπάρχει πολλή επαναληψιμότητα και οπότε δε σου κάθεται στο μυαλό εύκολα. Αλλά αυτό λύνεται με πιο πολλές ακροάσεις και όταν σου κάθεται, είναι που γίνεται πλέον γαμάτο.
υγ. αυτό το λες ειρωνικά για το μέταλλο?
irreligious
30-06-2009, 21:17
όχι, ι σουέαρ.
είναι το σιδηρούν επιχείρημα που έχω για όποιον μου βαφτίζει τις μουσικές που ακούω θόρυβο.
δεν νομίζω να είναι πάντως θέμα επαναληψιμότητας.
το environments από fsol μια χαρά μουσικάρες έχει π.χ.
αυτό όμως είναι και πολύ γρήγορο(τα κξκξκγξκγξγκξ σημεια του), και πολύ ασύνδετο για τα γούστα μου. ελπίζω να γίνομαι κατανοητός,δεν τα πάω καλά ούτε με τις μουσικές ορολογίες, ούτε με τα ελληνικά.
phthoggon
30-06-2009, 21:22
α, ωραία συμφωνούμε. μα αυτό είναι το θέμα ρε, τα κομμάτια αυτουνού του τύπου δεν έχουνε πολύ (η ίσως καθόλου) επαναληψιμότητα, οπότε χάνουν σε μουσικότητα, αν και το υλικό δεν είναι εντελώς άμουσο. Υποθέτω ότι δίνει αλλού τη βάση οπότε σε αυτό που κάνει πχ, μπορεί να είναι η ίδια η μέθοδος, το κονσεπτ, δε ξέρω. Αλλά μερικές φορές αξίζει να κάτσεις να το ανακαλύψεις, έστω κι αν σου φαίνεται μία ακατανόητη μαλακιάρα αυτό το πράγμα στην αρχή, για αυτό ενίσταμαι.
Marillion
30-06-2009, 21:55
ωραίο το κομμάτι που λέγατε στο πρώτο βιντ. ψηφίζουμε harold budd βέβαια (κάτι είπα τώρα). έκανα μάλιστα το εξής τρικ, το άφησα να παίζει και άνοιξα άλλο ταμπ παράλληλα. στην δεύτερη ακρόαση είδα και το κλιπ και κάπου εκεί το μετάνιωσα που η ακουστική εμπειρία έγινε οπτικοακουστική. αλλά οκ ψιλλά γράμματα, τι άλλο να προσθέσουμε στο τόπικ;
δυστυχώς τα ανεβασμένα τραγούδια δεν μπόρεσα ακόμη γιατί θέλει το φλασ πλεηερ και βαριέμαι (και ακούω και μετάλλικα από το απόγευμα). σας το γάμησα ε;
phthoggon
30-06-2009, 22:35
στην δεύτερη ακρόαση είδα και το κλιπ και κάπου εκεί το μετάνιωσα που η ακουστική εμπειρία έγινε οπτικοακουστική
έλα ρε συ, ο "χορός" νομίζω ότι είναι εξίσου καταπληκτικός, πάρα πολύ έντονος και βλέπεις ξεκάθαρα τι θέλει να πει. Ναι είναι "ενοχλητικό" κάπως αλλά χρειάζεται να δείχνει ρυάκια και λίμνες και τέτοιες εικόνες αλά Harold Budd για να ταιριάζει?
Πχ σου/σας φαίνεται εξίσου κάπως και το ακόλουθο βιντεοκλίπ? Καλά τώρα πάμε για γενικότερα περι τέχνης ερωτήματα, απλά είμαι περίεργος. (αυτό πάει και σε ρουθλες/ρέιζορς και σχετικούς)
http://www.youtube.com/watch?v=Xow2gnVTUjs
Amnesiac.
30-06-2009, 22:52
Το είδα/άκουσα καιγω πριν από λίγο το συγκεκριμένο κομμάτι του Antonis και σαφώς είναι πιο μουσικό από το άλλο πράγμα αλλά και πάλι δεν ενθουσιάστηκα, δηλαδή δε θα μπορούσα να αγοράσω μουσική του Antonis με τίποτα. Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είμαι ούτε για πλάκα στη ΦΑΣΗ οπότε δεν έχει καμία σημασία η άποψη μου.
Επίσης, είναι pure προκατάληψη, το ξέρω, αλλά δε μπορώ να βλέπω άλλο αυτό το Influences : everything σε ΚΑΘΕ αβανγκάρντ καλλιτέχνη. Ανάθεμα κι αν υπάρχει κάποιος "του χώρου" που να γράφει τους μουσικούς που τον επηρέασαν, απλά και καθαρά. Όλοι μα όλοι εμπνέονται από τη ζωή, από τη μελαγχολία των μεγαλουπόλεων, από το φτερούγισμα των κορμοράνων και από τον ήχο της καύτρας του τσιγάρου. (Υπερβάλλω προφανώς αλλά γιου γκετ δι αϊντία)
Γενικότερα, χωρίς καμία ισοπέδωση ή κάτι τέτοιο, νομίζω ότι αυτά τα "δύσκολα γήπεδα" που είπε και ο μούσιας έχουν μαζέψει πολλή ΠΛΕΜΠΑ. Ή κάνω λάθος;
Marillion
30-06-2009, 22:54
εντάξει δεν πιστεύω πως το ταιριάζει είναι τόσο αντικειμενικό, είναι και με τα ερεθίσματα του καθενός βλέπεις. ξέρω πως αυτού του είδους η μουσική μπορεί να έχει πολλές εκφάνσεις αλλά προσωπικα δεν. μάλλον είμαι από τους ανθρώπους που προτιμώ πιο γήινα πράγματα εξού και τα ρυάκια, λίμνες κτλ που αναφέρεις. βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο, πριν εκφέρει άποψη ο οποιοσδήποτε για έναν καλλιτέχνη και ειδικά στο οπτικό υλικό του, θα πρέπει να γνωρίζει καλύτερα τι πρεσβεύει. δλδ (και για να στο γυρίσω) αν δεις ένα βίντεοκλιπ των dickies θα κοροιδέψεις αλλά...
έστω πάντως με αυτό το μικρό δείγμα δεν πείστηκα.
μεγάλο πάντως ζόρι με αυτού του τύπου τους καλλιτέχνες. εξισορροπούν σε μία περίεργη γραμμή μεταξύ δέους και γελοιότητας (εντάξει όχι πάντα, ας μην γίνομαι απόλυτος). μπορεί για παράδειγμα η μουσική τους να είναι ειλικρινής σε πρώτη βάση και φοβερή σε δεύτερη αλλά η οπτική της απεικόνιση (είτε ζωντανά είτε σε μορφή κλιπ κτλ) να την υποβαθμίζει τραγικά. αλλά βέβαια δεν μπορεί να πάρει όλη την ευθύνη καθώς μιλάμε για κάτι συμπληρωματικό (για μένα τουλάχιστον). καλύτερα να φτιάχνω μόνος μου τις εικόνες, δεν χρειάζεται να μου δείξει κάποιος πως θα πρέπει να το εκλάβω δλδ.
phthoggon
30-06-2009, 23:24
Επίσης, είναι pure προκατάληψη, το ξέρω, αλλά δε μπορώ να βλέπω άλλο αυτό το Influences : everything σε ΚΑΘΕ αβανγκάρντ καλλιτέχνη. Ανάθεμα κι αν υπάρχει κάποιος "του χώρου" που να γράφει τους μουσικούς που τον επηρέασαν, απλά και καθαρά. Όλοι μα όλοι εμπνέονται από τη ζωή, από τη μελαγχολία των μεγαλουπόλεων, από το φτερούγισμα των κορμοράνων και από τον ήχο της καύτρας του τσιγάρου. (Υπερβάλλω προφανώς αλλά γιου γκετ δι αϊντία)
Γενικότερα, χωρίς καμία ισοπέδωση ή κάτι τέτοιο, νομίζω ότι αυτά τα "δύσκολα γήπεδα" που είπε και ο μούσιας έχουν μαζέψει πολλή ΠΛΕΜΠΑ. Ή κάνω λάθος;
Εμένα μου φαίνεται απολύτως λογικό, διότι αυτά τα άτομα δεν είναι ας πούμε κάποιοι εικοσάρηδες που αποφάσισαν κάποια στιγμή να πιάσουν κιθάρα και να παίξουν περίπου ότι ακούνε σπίτι τους από Maiden, Metallica και Iced Earth (και δε το λέω ΚΑΘΟΛΟΥ υποτιμητικά), είναι άτομα που έχουν αφιερώσει χρόνια πολλά σε σπουδές, έχουν καταναλώσει τεράστια ποσότητα από τέχνες καθώς αυτή είναι η δουλειά τους, εντάξει τουλάχιστον αυτός που αυτοκαθορίζεται σα καλλιτέχνης, όχι ένα άτομο που απλά λέει κάνω ελεκτροακούστικ μιούζικ. Τι να γράψει δηλαδή, influences Pierre Schaffer και και Ξενάκις ξερω γω? Άσε οι άλλοι που γράφουν κάτι κατεβατά επί κατεβατών που είναι κάπως αστείο. Αλλά γενικότερα αυτό το "everything" είναι ο μεγάλος στόχος της τέχνης ας πούμε, το να βάλεις αυτά που βλέπεις και νιώθεις και καταλαβαίνεις στη ζωή στη τέχνη σου, όχι να ακούς Siguros Ros ξερω γω και να πας να κάνεις κάτι αντίστοιχο. Και ναι, η αυτογνωσία ότι κάνεις κάτι "πρωτοποριακό" είναι λίγο ναρκισσιστική και φέρνει και κάποιους που είναι για το ψώνιο στη φάση και όχι την ουσία.
Μαρίλλιον τι να σου πω, περίεργο που το βλέπεις τόσο αρνητικά αν και δε μου εξηγείς το γιατί να σου πω κάτι παραπάνω. Πάντως δε μιλάμε σε αυτή τη περίπτωση για μία μουσική και τη συμπληρωματική της απεικόνιση, από τι κατάλαβα σε αυτή τη περίπτωση περισσότερο συνοδευτική ήταν η μουσική για το χορό/περφόρμανς παρά το αντίθετο.
Ra Pariah
30-06-2009, 23:29
γιατι δεν είσαι msn?
edit: θα λάβεις πραγματούδια!
phthoggon
30-06-2009, 23:31
χαχα, καλά μπαίνω για λίγο!
carheart
30-06-2009, 23:31
Το είδα/άκουσα καιγω πριν από λίγο το συγκεκριμένο κομμάτι του Antonis και σαφώς είναι πιο μουσικό από το άλλο πράγμα αλλά και πάλι δεν ενθουσιάστηκα, δηλαδή δε θα μπορούσα να αγοράσω μουσική του Antonis με τίποτα. Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είμαι ούτε για πλάκα στη ΦΑΣΗ οπότε δεν έχει καμία σημασία η άποψη μου.
Μ'άρεσε πολύ το ποστ σου φίλε.
Πάντα ήθελα να κάνω μια κουβέντα για το μονομερές avantgarde πλαίσιο ορισμένων τέτοιων τύπων. Σπάνια μπορώ να τους φανταστώ να μπορούν να απολαύσουν μια μουσική εκτός των πεδίων τους, κάτι πιο απλό, ICED EARTH που λέει και ο φθόγκον, ή να γελάσουν με κάποιο αστείο, ή να έχουν χρόνο για μια βόλτα (σίγουρα θα υπάρχει κάποια abstract έκθεση κάπου τριγύρω τους), αλλά ίσως είναι αυτό που θέλουν να περάσουν παραέξω, ιδέα δεν έχω.
Επίσης αυτό το "everything", ειδικά εκφρασμένο -στην πλειοψηφία- με τόσο "ψυχρό" και minimal τρόπο, είναι περίπου κάπως περιορισμένο.
Τώρα τύποι που ανοίγουν laptops και πατάνε κουμπιά, ή τύποι που παίζουν κιθάρες και δε νιώθουν, υπάρχουν παντού.
Amnesiac.
30-06-2009, 23:33
Εμένα μου φαίνεται απολύτως λογικό, διότι αυτά τα άτομα δεν είναι ας πούμε κάποιοι εικοσάρηδες που αποφάσισαν κάποια στιγμή να πιάσουν κιθάρα και να παίξουν περίπου ότι ακούνε σπίτι τους από Maiden, Metallica και Icead Earth (και δε το λέω ΚΑΘΟΛΟΥ υποτιμητικά), είναι άτομα που έχουν αφιερώσει χρόνια πολλά σε σπουδές, έχουν καταναλώσει τεράστια ποσότητα από τέχνες καθώς αυτή είναι η δουλειά τους, εντάξει τουλάχιστον αυτός που αυτοκαθορίζεται σα καλλιτέχνης, όχι ένα άτομο που απλά λέει κάνω ελεκτροακούστικ μιούζικ. Τι να γράψει δηλαδή, influences Pierre Schaffer και και Ξενάκις ξερω γω? Άσε οι άλλοι που γράφουν κάτι κατεβατά επί κατεβατών που είναι κάπως αστείο. Αλλά γενικότερα αυτό το "everything" είναι ο μεγάλος στόχος της τέχνης ας πούμε, το να βάλεις αυτά που βλέπεις και νιώθεις και καταλαβαίνεις στη ζωή στη τέχνη σου, όχι να ακούς Siguros Ros ξερω γω και να πας να κάνεις κάτι αντίστοιχο.
Εε οκ, δε διαφωνώ σε κάτι, απλά νομίζω ότι εν μέρει αυτό το πράγμα είναι και μέρος του όλου κόνσεπτ, γιατί έστω και εντελώς χαλαρό το κόνσεπτ υπάρχει, δηλαδή δε μπορώ να φανταστώ όλοι αυτοί οι τύποι να είναι τόσο μα τόσο απελευθερωμένοι από μουσικά στεγανά και απλά να εμπνέονται από τον κόσμο γύρω τους και τη φύση και από πράγματα που ο κοινός άνθρωπος δεν αντιλαμβάνεται "μουσικά", κάποιοι κάνουν αυτό το πράγμα επειδή πήγαν σε μια συναυλία κάποιου παρόμοιου και γούσταραν με το όλο οπτικοακουστικό θινγκ και μπλα μπλα μπλα, κοινώς η σχέση "ξεκινάω από κάπου-ακούω κάποιον που μου αρέσει-θέλω να κάνω κάτι παρόμοιο" υπάρχει σε κάθε άνθρωπο και το πιο σημαντικό.
Φάρτχαρτ γιατί έτσι; Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν απολαμβάνουν αυτά που ανέφερες;
Εε οκ, δε διαφωνώ σε κάτι, απλά νομίζω ότι εν μέρει αυτό το πράγμα είναι και μέρος του όλου κόνσεπτ, γιατί έστω και εντελώς χαλαρό το κόνσεπτ υπάρχει, δηλαδή δε μπορώ να φανταστώ όλοι αυτοί οι τύποι να είναι τόσο μα τόσο απελευθερωμένοι από μουσικά στεγανά και απλά να εμπνέονται από τον κόσμο γύρω τους και τη φύση και από πράγματα που ο κοινός άνθρωπος δεν αντιλαμβάνεται "μουσικά", κάποιοι κάνουν αυτό το πράγμα επειδή πήγαν σε μια συναυλία κάποιου παρόμοιου και γούσταραν με το όλο οπτικοακουστικό θινγκ και μπλα μπλα μπλα, κοινώς η σχέση "ξεκινάω από κάπου-ακούω κάποιον που μου αρέσει-θέλω να κάνω κάτι παρόμοιο" υπάρχει σε κάθε άνθρωπο και το πιο σημαντικό.
δεν είναι και τόσο απελευθερωμένοι. και σε αυτή τη μουσική υπάρχει φιλοσοφία και λογική για το πως εκτελούνται κάποια πράγματα. Επειδή δεν είναι σαφής με την έννοια του συγκεκριμένου δεν σημαίνει πως είναι free.
Amnesiac.
30-06-2009, 23:44
Θες να πεις ότι είναι ΨΕΥΤΕΣ;
δεν καταλαβαίνω γιατί αντιλαμβάνεσαι κάτι τέτοιο από το τι έγραψα.
phthoggon
30-06-2009, 23:48
Δε ξέρω τι λέτε, αλλά μια χαρά άτομα είναι οι ελεκτροακουστικάδες και έχουν και τεράστια γνώση επειδή συνήθως προέρχονται από τον χώρο της κλασικής, μη σας παραξενεύει, και παίζει και οι μισοί να ακούνε blackmetal ξέρω γω. Απλά ε ναι, είναι λίγο "καλλιτέχνες" και με τα παρελκόμενα που έχει αυτό.
carheart
30-06-2009, 23:49
Eίναι που δεν τους ΓΑΜΗΣΕ ο ILDJARN έναν έναν όταν ήταν μικροί!!!
(για να το φέρω στα δικά μας πλαίσια)
φθόγκε τι εννοείς με το "καλλιτέχνες" ;
Amnesiac.
30-06-2009, 23:52
@ τουιστάκο : Ε το everything σημαίνει everything (..). Και δεν εννοώ να έχουν ακούσει τα πάντα, αλλά να είναι δεκτικοί στα πάντα ρε παιδί μου. Αυτό δε δηλώνουν στην ουσία;
Όταν υπάρχει φιλοσοφία και λογική στην εκτέλεση μιας μουσικής δεν υπάρχουν και κάποια όρια; Θα μπορούσες ξερωγω να ακούσεις τον Antonis να λέει ότι άκουγε πολύ us power όταν έγραφε τα κομμάτια του και να μη γελάσεις στα κρυφά (για να μην εκτεθείς κιόλας) ;
phthoggon
30-06-2009, 23:54
Eίναι που δεν τους ΓΑΜΗΣΕ ο ILDJARN έναν έναν όταν ήταν μικροί!!!
(για να το φέρω στα δικά μας πλαίσια)
Θα τον έχουν ακούσει ρε πιο μεγάλοι όμως σου λέω. Τό κόλλημα βασικά αυτών που είναι στην πρωτοπορία είναι άλλο, ο τρομερός σνομπισμός με οτιδήποτε έχει "ξαναπαιχτεί" και είναι "κλισέ" και το ένα και το άλλο, αυτό θα το δεις σε όλους.
Ε τι να εννοώ ρε χτικιό, εννοώ και με κάπως την αρνητική έννοια πολύ συχνά. Ξέρεις, λίγο "χμμμμμμ" :χάιδεμα μουσιού:
Amnesiac.
30-06-2009, 23:59
Θα πέθαινα πάντως να έβρισκα και κανα black metal project (Anissegon) του Antonis στο myspace.
Amnesiac.
01-07-2009, 00:00
ή τα demos Anissengard.
.
phthoggon
01-07-2009, 00:03
Χαχ, τέτοια πολλά βγάζει ο Zorn από την εταιρία του τη Tzadik, εννοώ black/death πρότζεκτ από αβανγκαρντίστες/τζαζίστες και τα λοιπά. Συνήθως για κάποιο λόγο είναι εντελώς χάλια βέβαια.
@ τουιστάκο : Ε το everything σημαίνει everything (..). Και δεν εννοώ να έχουν ακούσει τα πάντα, αλλά να είναι δεκτικοί στα πάντα ρε παιδί μου. Αυτό δε δηλώνουν στην ουσία;
Όταν υπάρχει φιλοσοφία και λογική στην εκτέλεση μιας μουσικής δεν υπάρχουν και κάποια όρια; Θα μπορούσες ξερωγω να ακούσεις τον Antonis να λέει ότι άκουγε πολύ us power όταν έγραφε τα κομμάτια του και να μη γελάσεις στα κρυφά (για να μην εκτεθείς κιόλας) ;
Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω. π.χ. άμα εσύ κάτσεις την κωλάρα σου σε ράντομ πλήκτρα του πιάνου και αφήνεις το μούσι σου να χαϊδολογάει τις χορδές αυτού δεν κάνεις ατονάλ μουσική.
Ενώ υπάρχει φιλοσοφία στην εξέλιξη, στα μέρη και γενικά στην δομή της σύνθεσης (όπως και σε ΟΛΕΣ τις μουσικές) δεν υπάρχει όριο στο ηχητικό αποτέλεσμα που προκύπτει.
Δεν ξέρω αν βγάζουν νόημα αυτά που γράφω, ελπίζω πως ναι. :Ρ
Ra Pariah
01-07-2009, 00:11
Χαίρομαι που το US metal έχει αρχίσει σιγά-σιγά να απενεχοποιείται... :touched:
Ρε παιδιά, κάθεστε, σπαταλάτε χρόνο και φαιά ουσία για να γράψετε πέντε πράγματα με συνοχή λόγου εδώ πέρα και ανοίγετε "σοβαρή" συζήτηση για τον antonis.
Δηλαδή, ffs, ανοίξτε καλά καλά τα αυτιά σας και ΑΚΟΥΣΤΕ..
φιρουλι φιρουλο μαλακιες για την γενια του φενγκ σουι.
γαμω την παναγια και τον αβαντκουραδισμο σας,ειστε για πολλες χλεπες καριολια.
Ra Pariah
01-07-2009, 01:06
Η φιρουλί μαλακία από τη φιρουλό μαλακία έχει μεγάλη διαφορά; :pink:
carheart
01-07-2009, 01:07
ε λολ.
phthoggon
01-07-2009, 01:07
Εγώ πάντως που είχα ανοιχτά τα αυτιά μου καθόλη τη διάρκεια που άκουγα τον antonis, τώρα θέλω να ανοίξω και την παλάμη μου προς το μέρος σου.
Πάνκη σκασμός και σ' άλλο θρεντ.
οι φιρουλι μαλακιες ειναι σε "Μι"
οι φιρουλο σε "λα"
και αν εχουν και εναν Φλωρο Φλωριδη στο λαιν-απ,τοτε μπορουμε να πουμε πως μιλαμε για αποθεωση του ΛΑΚΗΣΜΟΥ.
τσου ρε,λακηδες.
carheart
01-07-2009, 01:13
Υπάρχει ΑΝΑΓΚΗ να γράφουμε σε Όλα τα θρεντς ε.
phthoggon
01-07-2009, 01:13
Καλά πάω να πω στον Πιέρ Σαφέρ και τον Έντγκαρ Βαρέζ ότι ανήκουν στη γενιά του φενγκ-σούι. Εμπεριστατωμένη γνώμη μαλάκες, όχι μαλακίες!!!
Υπάρχει ΑΝΑΓΚΗ να γράφουμε σε Όλα τα θρεντς ε.
οχι και σε ολα ρε ελιτη.
carheart
01-07-2009, 01:17
ε αυτό δεν σε αφορά, να πας σε άλλο!
aka : ό,τι και να γράψεις εδώ, ψιλομαλακιούλα θα 'ναι
ντα-ντα-ντα. (http://www.youtube.com/watch?v=hSwJ2rjUSdc)
Tyler_Durden
01-07-2009, 02:42
Συνάδελφοι και εν Χριστώ αδελφοί, απανταχού Φορτωταί της οικουμένης (αγγλιστί "Loaders of the world") αφεθείτε στο άκουσμα αυτής της Θείας Τέχνης και νιώστε τον άμεσο και οικείο χαρακτήρα της. Το πνεύμα ξεπερνά τις υπάρχουσες δομές, μετουσιώνεται σε νότες, και αποκτά ανανοηματοδοτήσεις σε ένα μουσικό τοπίο που υπογραμμίζει με στόμφο τη μετανεωτερικότητα ως κινητήρια δύναμη της καθημερινής μας ζωής. Στο έργο αυτό ο δημιουργός βλέπει την λεπτή ύφανση των σύγχρονων προβληματισμών για τον ήχο, πρωτίστως ως σημαίνον και δευτερευόντως ως σημαινόμενο μήνυμα. Η αεναη αναζήτηση προς την πρωτοπορία, μας δίνει την λύση για το habitus της κοινής καθημερινότητας.Ο "Antonis" γίνεται μέσα απο το έργο του, πρώτα "Αντώνης" και μετά αβρός "Άδωνις", σε μια πορεία προς την -κατα Χάριν Κυρίου- Θεώση και τον μεταγραφικό πυρετό του θέρους. Αδελφοί, νιώστε την ηλεκτρική καταιγίδα αυτού του πονήματος και επιτρέψατέ της την αναμέτρηση κάλλους και ομορφιάς με τα διδάγματα του Ζαν Κοκτώ του Νικολάου Λώρη και του μελωδού ιερομονάχου Ζιήβρήλ εκ της Σιησού της Μεσοποταμίας. Κλείνω αυτήν την ταπεινή αναφορά στο έργο του μεγάλου Ανδώνη, δανειζόμενος την παραβολή του μεγαλομάρτηρος Αρκά:
Τω καιρώ εκείνο (...) είπεν ο Άγγελος Κυρίου εις τον Ιλαάχ: "Ταύτα είναι έργα Κυρίου τε και αβανγαρδισμοί και σεις αι θνηταί ψυχές δεν δύνασθαι να κατανοήσετε" Και ο Ιλαάχ απεκρίθει
"Μα προτρέπω σε Άγγελε μου, δοκίμασε την διανόησίν μου. Δως ημήν μια ευκαιρία όπως αφουγκρασθώ στο Μεγαλείον της την Μέγιστη Αλήθεια"
Και ο Άγγελος ανεφώνησε: "37"
carheart
01-07-2009, 02:46
τρελός, παλαβός και Anissegos
Tyler_Durden
01-07-2009, 02:48
Ki An-isse-go μη με φοβάσαι
Το γαμήσατε ρε πούστη μου. Πηγαίνετε στα μέταλ και στα πάνκ σας, και αφήστε 1 Φάρτχαρτ που έχει άποψη και μερικούς άλλους να διαφωνήσουμε με την ησυχία μας.
Αποχωρούμε λοιπόν από εδώ πέρα για να συζητήσουν μεταξύ τους αυτοί οι ΜΕΡΙΚΟΙ που έχουν ΑΠΟΨΗ.
Φρυγανίτσες ΕΛΙΤ.
Ra Pariah
01-07-2009, 13:35
Συνάδελφοι και εν Χριστώ αδελφοί, απανταχού Φορτωταί της οικουμένης (αγγλιστί "Loaders of the world") αφεθείτε στο άκουσμα αυτής της Θείας Τέχνης και νιώστε τον άμεσο και οικείο χαρακτήρα της. Το πνεύμα ξεπερνά τις υπάρχουσες δομές, μετουσιώνεται σε νότες, και αποκτά ανανοηματοδοτήσεις σε ένα μουσικό τοπίο που υπογραμμίζει με στόμφο τη μετανεωτερικότητα ως κινητήρια δύναμη της καθημερινής μας ζωής. Στο έργο αυτό ο δημιουργός βλέπει την λεπτή ύφανση των σύγχρονων προβληματισμών για τον ήχο, πρωτίστως ως σημαίνον και δευτερευόντως ως σημαινόμενο μήνυμα. Η αεναη αναζήτηση προς την πρωτοπορία, μας δίνει την λύση για το habitus της κοινής καθημερινότητας.Ο "Antonis" γίνεται μέσα απο το έργο του, πρώτα "Αντώνης" και μετά αβρός "Άδωνις", σε μια πορεία προς την -κατα Χάριν Κυρίου- Θεώση και τον μεταγραφικό πυρετό του θέρους. Αδελφοί, νιώστε την ηλεκτρική καταιγίδα αυτού του πονήματος και επιτρέψατέ της την αναμέτρηση κάλλους και ομορφιάς με τα διδάγματα του Ζαν Κοκτώ του Νικολάου Λώρη και του μελωδού ιερομονάχου Ζιήβρήλ εκ της Σιησού της Μεσοποταμίας. Κλείνω αυτήν την ταπεινή αναφορά στο έργο του μεγάλου Ανδώνη, δανειζόμενος την παραβολή του μεγαλομάρτηρος Αρκά:
Τω καιρώ εκείνο (...) είπεν ο Άγγελος Κυρίου εις τον Ιλαάχ: "Ταύτα είναι έργα Κυρίου τε και αβανγαρδισμοί και σεις αι θνηταί ψυχές δεν δύνασθαι να κατανοήσετε" Και ο Ιλαάχ απεκρίθει
"Μα προτρέπω σε Άγγελε μου, δοκίμασε την διανόησίν μου. Δως ημήν μια ευκαιρία όπως αφουγκρασθώ στο Μεγαλείον της την Μέγιστη Αλήθεια"
Και ο Άγγελος ανεφώνησε: "37"
πεθαίνω...
Ra Pariah
01-07-2009, 13:44
Θα 'θελα στο τελευταίο βίντεο να τους χάλαγε το πιάνο και να τον κάναν μαύρο στο ξύλο οι διοργανωτές... :rofl:
ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.
phthoggon
01-07-2009, 17:23
χτικιό μην είσαι φλώρος ρε, σε έκραξαν ο πάνκης και οι χεβυμεταλλάδες και μας τα γυρίζεις? Eγώ θα πω πάντως πριν κλείσει το τόπικ ότι τελικά και αφού το είδα άλλες τόσες φορές το πρώτο βίντεο με το χορό (και ιδίως λόγω αυτού) είναι ότι καλύτερο έχω δει τελευταία γενικώς, και σε όλα τα βίντεο που παίζει πιάνο ο anissegoal σας χώνει τις βρωμιάρες τρουμεταλπάνκικες τριχωτές σας σούφρες.
Δεν τα γυρίζω. Απλά καμία ελπίδα στο ηαρ για μουσική.
carheart
01-07-2009, 17:33
ε λολ.
Headphones
01-07-2009, 17:35
ε οχι.
irreligious
01-07-2009, 18:08
παίξε μπάλα χτικιό, ίσως ΚΑΠΟΤΕ να καταλάβουν...:-(
12 stars circle your brow
24-09-2010, 02:02
έβγαλε ένα διπλό σιντί πριν κάτι μήνες με τον θύμιο ατζακά και έχουν μέσα guests μιχάλη σιγανίδη, σαβίνα γιαννάτου και μαρία θωίδου (ειχαν κανει μια συνεργασια και λιγο πιο παλια μ'αυτην).
δεν βρίσκεται πουθενά στα ιντερνετς κι εγώ έχω ακούσει μόνο ορισμένα αποσπάσματα, αν το βρείτε δώστε κι από δω!
Σώμα λέγεται η κυκλοφορία και το όνομα της συνεργασίας