PDA

View Full Version : Άσυλο, ξύλο, αλητείες

Pages : [1] 2

Ruthless
26-06-2009, 10:19
Ρε με τι κάθομαι και ασχολούμαι... Τέσπα, για πείτε κι εσείς, είμαι περίεργος να δω.

ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ-φασιστακος
από αντιπληροφοριση/πληροφοριση 2:11πμ, Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009
(Τροποποιήθηκε 6:08πμ, Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009)

ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ-φασιστακος

αναγνωριστικε φασιστακος φοιτητης του τμηματος φιλολογιας του πανεπιστημιου πατρων

τα πραγματα εχουν ως εξης

γυρο στα 15 ατομα μαζευττικαν και οντως με κρανη ΟΧΙ με ροπαλα κτλ(που εχει γραφτει σε "εγκρηρα " δημοσιογραφικα site)μπηκαν στην αιθουσα που εκεινη την στιγμη διναν μαθημα

ως ειναι λογικο προκληθηκε μια αναστατωση και ειδικα απο το πληρος τον φοιτητριων που κατα κυριο λογο βρισκοταν εκεινη την ωρα στην αιθουσα

δεν εγινε κανα σπουδαιο σκηνικο

---------------------

προσωπικο σχολιο

τετοια ατομα πρεπει ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

αυτο γινοταν και παλιοτερα αυτο πρεπει να ξαναγινει

δεν ειναι φασιστικο να μην ανεχεσαι τον φασισμο

ειναι επικυνδινα βλακωδες ν α τον συντηρεις

http://patras.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=5494

και επειδή γίνεται και καλύτερο...

http://i40.tinypic.com/2r6nmhi.jpg

http://patras.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=5523

Άγρια δύση γίναμε. Α ρε Johns Waynes(χαχα) που υπάρχουν. :mrgreen:

PS: Φοιτητής στο ΦιΛΟΛογικό. :lol:

atom_smasher
26-06-2009, 11:16
ε το παιδι δεν φταιει. η οικογενεια του ειναι το προβλημα με την παιδεια που δεν του εδωσε. τεσπα. πιθανον να αρπαξει μερικες ψιλες μεχρι να γινει δασκαλος.

dopefiend
26-06-2009, 15:23
ηλίθια κίνηση που του τις βρέξανε μες στο άσυλο και τόσα άτομα.

http://patras.indymedia.org/local/webcast/uploads/2009/06/party1t.jpg

http://patras.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=5434

Dythor
26-06-2009, 15:37
Δεν ξέρω τι αποτελεσματικότητα έχει αυτό, και μάλλον δεν έχει, αλλά εγώ νιώθω μια εσωτερική αγαλλίαση όταν ξέρω ότι φοβούνται και τις μαζεύουν σε κάθε γωνία.

atom_smasher
26-06-2009, 15:39
Dythor ε οκ, αλλα δεν φτανει.

dopefiend
26-06-2009, 15:46
Δεν ξέρω τι αποτελεσματικότητα έχει αυτό, και μάλλον δεν έχει, αλλά εγώ νιώθω μια εσωτερική αγαλλίαση όταν ξέρω ότι φοβούνται και τις μαζεύουν σε κάθε γωνία.

ήταν λίγο αφελής ο τρόπος υλοποίησης και είναι πιθανότατα ζήτημα χρόνου για το πότε θα έρθει η απάντηση, δυστυχώς.

Dythor
26-06-2009, 15:52
Αν έρθει κάτι μου λέει ότι πάλι οι μετανάστες θα την πληρώσουν. Πεσίματα Τρικούπη - κόσμος στο πάρκο φάση :/

Phantom Duck
26-06-2009, 15:58
σε κάθε γωνία να τις μαζεύουν, όχι από ομάδες κρούσης στο άσυλο να πούμε.

attila
27-06-2009, 04:45
το πουτρακι με την παρεα του την επεφταν και μαχαιρωναν κοσμο στην πατρα το δεκεμβρη.
καλα του κανανε οποιοι και οπου το κανανε.
δεν θα γινουμε ηθικοι τωρα

phthoggon
27-06-2009, 05:54
μιλάμε για εγκεφαλική δραστηριότητα ύπο το μηδέν όποιων το έκαναν αυτό το πράγμα, δηλαδή μαλάκες πραγματικά δεν υπάρχει καν ανάγκη για προβοκάτσιες όταν βάζετε αυτογκόλ με τέτοιο τρόπο. Μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο, με κράνη, κατά τη διάρκεια του μαθήματος? Τον κάνατε ήρωα και δίνετε λόγο σε όσους όλους έζησαν ένα τέτοιο περιστατικό να σας μισούν (όποιον, δεν αναφέρομαι κάπου συγκεκριμένα) από δω και πέρα, ιδιαίτερα μιλώντας για φοιτητές και φοιτητριούλες του φιλολογικού που τώρα διαμορφώνουν τις πολιτικές απόψεις τους και κακά τα ψέμματα, αυτά που βλέπουν τους επηρεάζουν το ίδιο με αυτά που διαβάζουν ξερω γω. Πιάστε τον με το που τελειώνει το μάθημα και ρίξτε του ξύλο δε λέω, αλλά μακριά από τα μάτια του κόσμου τουλάχιστον, εκτός αν αυτοί που το έκαναν θέλουν να πουλήσουν και we own this place μούρη οπότε πάμε αλλού. Α και κάτι άλλο: αν φτάσουμε στο σημείο να γίνονται ξυλοδαρμοί μέσα σε πανεπιστημιακά ιδρύματα εν ώρα λειτουργίας, τότε μαλάκες άντε γεια το άσυλο, δεν υπάρχει περίπτωση, ένα δύο ακόμα τέτοια περιστατικά.

Midnight
27-06-2009, 10:48
το πουτρακι με την παρεα του την επεφταν και μαχαιρωναν κοσμο στην πατρα το δεκεμβρη.
καλα του κανανε οποιοι και οπου το κανανε.
δεν θα γινουμε ηθικοι τωρα

Προφανώς και καλά του κάνανε...και αν συνεχίσει να κουνιέται θα το ξαναπάθει, δεν είναι θέμα!
Αλλά είναι αλήθεια πως ο τρόπος που έγινε ήταν βλακώδης. Το έκαναν να μοιάζει περισσότερο με επίθεση μαφιόζων για τραμπουκισμό παρά για ξυλοδαρμό φασίστα. Και δεν το πάω ηθικά το ζήτημα, ας του κόβαν το λαρύγγι, αλλά πολιτικό κόστος θα έχει αυτό, ήδη συζητούνται πράγματα που δεν θα πρεπε...τέσπα, επειδή όταν έχεις φάει το κυνήγι της ζωής σου και έχεις δει συντρόφους σου με κεφάλια ανοιγμένα δε σε νοιάζουν και τόσο αυτά, ακόμη και μια τέτοια χαζή κίνηση αιτιολογείται...αν και δεν δικαιολογείται.

Tyler_Durden
27-06-2009, 14:18

κλείδωμα στις πόρτες και μια χειροβομβίδα, ακριβώς στο κέντρο του δωματίου.

rage for order
27-06-2009, 14:46
Πιάστε τον με το που τελειώνει το μάθημα και ρίξτε του ξύλο δε λέω, αλλά μακριά από τα μάτια του κόσμου τουλάχιστον
γέλασα.

αν φτάσουμε στο σημείο να γίνονται ξυλοδαρμοί μέσα σε πανεπιστημιακά ιδρύματα εν ώρα λειτουργίας
ξύλο στα πανεπιστήμια εν ώρα λειτουργίας πέφτει δεκαετίες τώρα. απλά εσύ διαμορφώνεις άποψη με βάση τι λέει ο Αυτιάς.

Custom User
27-06-2009, 14:53
ξύλο στα πανεπιστήμια εν ώρα λειτουργίας πέφτει δεκαετίες τώρα. απλά εσύ διαμορφώνεις άποψη με βάση τι λέει ο Αυτιάς.

Για πες να μάθουμε κι εμείς που τόσα χρόνια μπαίνουμε για μάθημα και έχουμε φίλους φοιτητές.

rage for order
27-06-2009, 15:15
άλλος από εδώ.
το 60 δεν έπεφτε ξύλο με τους ΕΚΟΦιτες; το '70; το '80; το '90; δεν έχεις ακούσει τίποτα;

phthoggon
27-06-2009, 15:19
μήπως επειδή έπεφτε και το '35 δικαιολογούνται οι τραμπουκισμοί ακόμα και σήμερα? Γιατί εγώ δεν έχω δει ούτε μία σφαλιάρα 6 χρόνια στη σχολή μου? Γιατί γελάς με το "βαράτε τους μακριά από τα μάτια του κόσμου"? Τι ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ παριστάνεις εσύ γενικα??

rage for order
27-06-2009, 15:23
τραμπουκισμοί. μάλιστα.

δεν έχεις δει ξύλο στη σχολή σου -----> είχε σταματήσει το ξύλο σε όλες τις σχολές σχολές. μάλιστα

Nasum
27-06-2009, 15:26
Τσαμπουκαδες μεταξυ Δαπιτων το 2005 για τα ματια μιας γκομενας εξω απο τους μηχανολογους στη Πατρα.

phthoggon
27-06-2009, 15:28
όταν σκάνε 15 άτομα με κράνη και βαράνε κάποιο άτομο οτιδήποτε και αν είναι αυτός μέσα σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα κατα τη διάρκεια μαθήματος είναι τραμπουκισμός και του χειρότερου είδους. Αν πιάσεις το εν λόγω άτομο μετά και του δώσεις ένα χέρι ξύλο από έξω είναι "πλακώσαμε έναν φασίστα στο ξύλο". Προφανώς έχει και μεγάλη σημασία το φαίνεσθαι σε αυτά τα πράγματα και δε το λέω καθόλου υποκριτικά, είναι η αλήθεια. Αν εσύ νομίζεις ότι αυτοί που το έκαναν αυτό το πράγμα έκαναν μεγαλύτερο καλό παρά κακό βέβαια είναι δικαίωμά σου.

rage for order
27-06-2009, 15:33
χαχχααχχαχχ όταν υπάρχουν μάρτυρες είναι τραμπουκισμός και όταν όχι ένα απλό ξύλο. ωραίος. μάλιστα.

Amnesiac.
27-06-2009, 15:43
Όπως πάει το πράγμα σε λίγο καιρό για να ξεχωρίσουμε αναρχικούς από φασίστες θα βάζουμε 2 εικόνες δίπλα και θα παίζουμε "βρες τις διαφορές".

Παιδιά δεν αρκούν αυτά. Κάψτε τους τα σπίτια, βιάστε τις αδερφές τους, ρίξτε τα κατοικίδια τους σε λίμνη με πιράνχας, κάντε κάτι τελοσπάντων, χρειάζεται περισσότερη θέληση και προσπάθεια ο αγώνας για την Ελευθερία.

phthoggon
27-06-2009, 15:47
χαχχααχχαχχ όταν υπάρχουν μάρτυρες είναι τραμπουκισμός και όταν όχι ένα απλό ξύλο. ωραίος. μάλιστα.

με λίγα λόγια αυτοί που είναι τρου βαράνε όπου θέλουνε όταν θέλουνε αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος ένα πράγμα ε? Ωραία πράγματα αλλά δε βλέπω να σας-τους παίρνει κανένας στα σοβαρά έτσι. Πέρα από το ότι είναι πιο καλαίσθητο το να μη πλακώνεις άτομα στο ξύλο δημοσίως, αδιαφορείς για το μάλλον αυτονόητο του ότι η κλασική αντίληψη του "ε γάμα μας, ίδιοι με τους φασίστες είναι και αυτοί" διαιωνίζεται με παρόμοιες πρακτικές όπως αυτή? Να, δες τον Αμνέζιακ παραπάνω.

Amnesiac.
27-06-2009, 15:48
Να! Δες και μένα!

rage for order
27-06-2009, 15:49
φυσικά, εσένα από την τηλεόραση σου έτσι όπως τα βλέπεις το ίδιο σου φαίνονται. άλλος Αυτιάς από εδώ.

ΥΓ. 7/7 πορεία στο Αγ. Παντελεήμονα!

Amnesiac.
27-06-2009, 15:51
Θα είμαστε όλοι εκεί :thumbsup:

stam and the witches
27-06-2009, 15:53
αχαχαχ

phthoggon
27-06-2009, 15:54
Τόσο τρου και τόσο ειλικρινής και τόσο στον αγώνα που βαριέται να σκεφτεί και να ποστάρει πλέον. Μπράβο παιδιά, από δω και πέρα μόνο προκυρήξεις και φλαϊεράκια για διαδηλώσεις στο πόλιτικς. Μη μιλάτε σε μας τους απόλιτικς, ε γάμα το, τι να τους πούμε αυτούς? Αφού έχουν τον Αυτιά!!!

rage for order
27-06-2009, 15:54
άστο καλύτερα. θα είναι άλλοι που τους νοιάζει και τους αφορά το θέμα. δεν χρειάζεται να ξεσηκώνεσαι καλοκαιριάτικα μωρέ.

edit@amnesiac.

Dythor
27-06-2009, 17:20
Εγώ παιδιά μου νομίζω πως πολιτικά δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο να τις μαζεύει μέχρι θανάτου οποιοσδήποτε ρατσιστής/φασίστας. Στρατηγικά τώρα το συγκεκριμένο είναι άστοχο, για ευνόητους λόγους.

atom_smasher
27-06-2009, 17:53
πολιτικά σωστό. στρατηγικά λάθος. ξεκαθαρη αποψη.

Ruthless
27-06-2009, 18:54
Πολιτικά σωστό 15 με καδρόνια σε 1 με πένα.

Ξίφη και μαλακίες κατά τα ρητά.

Ώστε κουβαλάτε και στιλό κωλόπαιδα

Τέσπα, άνοιξα αυτό το θρεντ για να δω πόσοι θα υπερασπιστούν τέτοιους τραμπουκισμούς Δ εθνικής, ασχέτως θυμάτων/θυτών. Αν ήταν ανάποδα, 15 χρυσαυγίτες σε έναν εαακίτη ξέρω γω, θα πέφτατε όλοι να πείτε "κοίτα ρε τις κοτάρες, 15 σε 1". :thumbsup:

pitchfork
27-06-2009, 19:04
Για κλάμματα η κατάσταση.

rage for order
27-06-2009, 19:24
Πολιτικά σωστό 15 με καδρόνια σε 1 με πένα.

Ξίφη και μαλακίες κατά τα ρητά.

Ώστε κουβαλάτε και στιλό κωλόπαιδα

Τέσπα, άνοιξα αυτό το θρεντ για να δω πόσοι θα υπερασπιστούν τέτοιους τραμπουκισμούς Δ εθνικής, ασχέτως θυμάτων/θυτών. Αν ήταν ανάποδα, 15 χρυσαυγίτες σε έναν εαακίτη ξέρω γω, θα πέφτατε όλοι να πείτε "κοίτα ρε τις κοτάρες, 15 σε 1". :thumbsup:

σαν "άντρες" "ένας με έναν" μονομαχούν (λολ) όσοι πιστεύουν σε τέτοια μεσαιωνικά πράγματα, ιπποσύνες κτλ. ο μόνος λόγος να μην δείρουν πολλοί έναν είναι να μην τον σκοτώσουν σε περίπτωση που δεν έχουν σκοπό να το κάνουν γιατί μπορεί πολύ εύκολα να γίνει το "ατύχημα".

AiwarikiaR
27-06-2009, 20:07

απο τη φωτο ολα εξηγουνται...γυναικα πουθενα..... ε βεβαια αμα εχεις να δεις μουνι απο τη μερα που γεννηθηκες, να τα αποτελεσματα...

----------------
Listening to: Syl Johnson - Is it because I'm black? (http://www.foxytunes.com/artist/syl+johnson/track/is+it+because+im+black%3f)
via FoxyTunes (http://www.foxytunes.com/signatunes/)

distortionofperception
27-06-2009, 20:09
σα τα πλευμομπίλ απο το ανεκδοτο με τη μπύρα...
δεν σπαει ο αγκώνας τους.

Ruthless
27-06-2009, 20:10
@rage for order: Sry κι όλας, αλλά έχει μια διαφορά το λίγοι(όρισέ το εσύ, 2, 3, 4, 5, όσοι θες - γιατί στο 1-1 πες παίζει να πάμε για ρίξουμε και να τις αρπάξουμε) με 1 με το μπουλούκι(γιατί 15 είναι μπουλούκι) με 1.

Η διαφορά είναι στην λέξη που ανέφερα πριν.

Εκτός αν γινόταν ανάποδα το σκηνικό δεν θα έβγαινες να πεις πως είναι κοτάρες.

phthoggon
27-06-2009, 20:14
μεταξύ μας όμως παιδιά ποτέ στην ιστορία όταν έβρισκαν δεκαπέντε έναν δεν έκαναν κύκλο και έλεγαν "έλα να μονομαχήσεις με τον πιο δυνατό μας ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ", φασίστες, αριστεροί, πασόκες, μεσαιωνικοί ιππότες κτλ. Στο heavy metal και στη Μέση Γη ίσως, αλλά σοβαρευτείτε λίγο, όταν είναι να πλακώσεις κάποιο/α άτομα στο ξύλο θα πάρεις και την παρέα σου μαζί τουλάχιστον για την πιθανότητα να πεταχτούν δέκα άτομα από εκεί που δε το περίμενες και να ψάχνεσαι. Από κει και πέρα όσο λιγότερο ζώο και άνιωθος είναι κάποιος σε τέτοια πράγματα καλό είναι, βοηθάει την ανθρωπότητα.

Ruthless
27-06-2009, 20:20
OK, να πείτε και μπράβο στην στρατηγική της αντίπαλης πλευράς σε αντίστοιχα σκηνικά όμως έτσι;

phthoggon
27-06-2009, 20:24
Ρε Ρουθλες είσαι τόσο κολλημένος σε αυτό το πράγμα που πραγματικά είναι δύσκολο να μην περάσει από το μυαλό κάποιου το ότι συμπαθάς τους χρυσαυγίτες ή τουλάχιστον την λες για κάποιο λόγο μόνο στους από δω? Δηλαδή το μόνο που θες να μάθεις είναι εάν οι εαακίτες ή οι αναρχικοί ξερω γω θα λένε τους χρυσαυγίτες κότες εάν λιντσάρουν δεκαπέντε προς έναν, έναν δικό τους? Φυσικά και θα το πουν, όπως και θα το πουν και οι χρυσαυγίτες, όπως και δε θα το πουν οι χρυσαυγίτες όταν λιντσάρουν έναν αριστερό, και τα λοιπά. Οκέι, μεγάλη ανακάλυψη.

cloud
27-06-2009, 20:26
OK, να πείτε και μπράβο στην στρατηγική της αντίπαλης πλευράς σε αντίστοιχα σκηνικά όμως έτσι;

Όχι, απο πότε ένας φασίστας αξίζει ίσης αντιμετώπισης;

Tyler_Durden
27-06-2009, 20:29
Όχι, απο πότε ένας φασίστας αξίζει ίσης αντιμετώπισης;

+1

Ruthless
27-06-2009, 20:38
OK, στον έξω-από-τον-χορό, πασόκο, τηλεορασάκια, οπωσθεσπέστο άνθρωπο όμως φαίνεται λίγο αυτό. Το είπα άλλωστε, άνοιξα το θρεντ γιατί ήμουν περίεργος να δω αντιδράσεις των φιλικά προσκείμενων στη μια πλευρά. Και ο έξω από τον χορό δεν είμαι μόνο εγώ. Είναι ο μέσος πολίτης που όταν μαθαίνει γι'αυτό που έγινε θα πει πιθανότατα "κρίμα στο παιδί, να πέσουν 15 σε 1 να τον λιντσάρουν"

Άσχετα αν οι φασίστες(ή οι αναρχοαριστεροί πχ - για να είμαι και δίκαιος) θεωρούνται ή όχι ισάξια όντα με τους υπόλοιπους ανθρώπους(για κάθε πλευρά πάντα).

rage for order
27-06-2009, 20:41
ο μέσος πολίτης μπορεί να πάει να γαμηθεί. σιγά μην ανεχτούμε τον φασισμό στα πανεπιστήμια, για να είμαστε οντόπικ, για να μην πει η κάθε κωλόγρια κρίμα το παιδί.

Phantom Duck
27-06-2009, 20:42
Άσχετα αν οι φασίστες(ή οι αναρχοαριστεροί πχ - για να είμαι και δίκαιος)

για να είσαι τελείως ζώον εννοείς.

Ruthless
27-06-2009, 20:44
Ποιος σου λέει πως έχω σε μεγάλη εκτίμηση και τους αναρχοαριστερούς εγώ; Δεν πέφτουν σε επίπεδα χρυσαυγιτών, αλλά δεν είναι και πολύ ψηλά επίσης.

Α ναι, ξέχασα, μην πούμε την γνώμη μας εδώ, θα μας κάνουν ντα.

Ούτε καν να πούμε κάτι κακό για τον :maikl:

Midnight
27-06-2009, 20:44
@rage for order: Sry κι όλας, αλλά έχει μια διαφορά το λίγοι(όρισέ το εσύ, 2, 3, 4, 5, όσοι θες - γιατί στο 1-1 πες παίζει να πάμε για ρίξουμε και να τις αρπάξουμε) με 1 με το μπουλούκι(γιατί 15 είναι μπουλούκι) με 1.

Ενημερωτικό σχόλιο πάντως, γιατί από τη φιλολογία της Πάτρας είμαι κι εγώ, 4 πήγαν πάνω του, όχι 15...οι άλλοι περίμεναν παραπέρα...
Αν και ακόμη και 50 να τον έδερναν, πάλι την υποστήριξή μου θα την είχαν...

cloud
27-06-2009, 20:46
OK, στον έξω-από-τον-χορό, πασόκο, τηλεορασάκια, οπωσθεσπέστο άνθρωπο όμως φαίνεται λίγο αυτό. Το είπα άλλωστε, άνοιξα το θρεντ γιατί ήμουν περίεργος να δω αντιδράσεις των φιλικά προσκείμενων στη μια πλευρά. Και ο έξω από τον χορό δεν είμαι μόνο εγώ. Είναι ο μέσος πολίτης που όταν μαθαίνει γι'αυτό που έγινε θα πει πιθανότατα "κρίμα στο παιδί, να πέσουν 15 σε 1 να τον λιντσάρουν"

Άσχετα αν οι φασίστες(ή οι αναρχοαριστεροί πχ - για να είμαι και δίκαιος) θεωρούνται ή όχι ισάξια όντα με τους υπόλοιπους ανθρώπους(για κάθε πλευρά πάντα).

Καλά, ούτε κι ο τελευταίος τηλεορασάκιας δε παίζει να πει "τον καημένο τον φασιστάκο τον δείρανε 15 τραμπούκοι" -εκτός αν είναι λιγάκι φασιστάκος κι ο ίδιος- γιατί αλλιώς να πάμε στο διάλο όλοι μας ε.

Χωρίς να συμφωνώ με την ενέργεια αυτή, γιατί το άσυλο πρέπει να προστατεύεται απο τους ίδιους τους φοιτητές και δη τους αριστερούς πρώτους πρώτους. Μπορούν όμως κάλλιστα να τον πετάξουν έξω π.χ. :P

Phantom Duck
27-06-2009, 20:47
Α ναι, ξέχασα, μην πούμε την γνώμη μας εδώ, θα μας κάνουν ντα.

πάρε δω έναν Κόναν που κλαψουρίζει.

Ruthless
27-06-2009, 20:48
Απλά σου δείχνω φίλε πως η άποψή σου "συμφώνα με μένα αλλιώς πούλο" δεν απέχει και πολύ από τους αντιπάλους σου. ;)

stam and the witches
27-06-2009, 20:50
ο μέσος πολίτης μπορεί να πάει να γαμηθεί.

Πάμε μωρή ταξική πάλη.

rage for order
27-06-2009, 20:51

Ενημερωτικό σχόλιο πάντως, γιατί από τη φιλολογία της Πάτρας είμαι κι εγώ, 4 πήγαν πάνω του, όχι 15...οι άλλοι περίμεναν παραπέρα...
Αν και ακόμη και 50 να τον έδερναν, πάλι την υποστήριξή μου θα την είχαν...

επίσης ενημερωτικά συνήθως πάνε πάνω από ένας σε φασίστες γιατί είναι πολύ πιθανό να βγάλει [ρέιζορ]ρεύμα, παραλά, πτυσό, κέρατο, πιπέρι[/ρέιζορ] κανά μαχαίρι τέλος πάντων και να τρέχεις και να μην φτάνεις μετά αν είσαι μόνος σου.

rage for order
27-06-2009, 20:53

Πάμε μωρή ταξική πάλη.

ρε βλαμμένε αυτό κατάλαβες;

στο ίδιο κλίμα: στην συγκέντρωση των ταξικών αδελφών σου στην γαδα τις προάλλες πήγες; εργατικό ατύχημα θα χαρακτήριζες τον θάνατο του μπάτσου ε;

phthoggon
27-06-2009, 20:57

Το μόνο σίγουρο είναι ότι καμία πλευρά δε θεωρεί την άλλη ως ανθρώπινα όντα και ισάξια με τα άλλα. Και αυτό γιατί το να δαιμονοποιείς τον αντίπαλό σου είναι η εύκολη λύση για να του ανοίξεις το κεφάλι χωρίς δισταγμούς και τύψεις μετά, όπως τα εσες πυροβολούσαν έναν έναν τους εβραίους και τους πετούσαν στους λάκκους, στα οποία εσες είχαν καταφέρει να μεταγγίσουν στο κεφαλάκι τους ότι δεν είναι καν άνθρωποι αλλά δαίμονες, καθόλου μεταφορικά. Το θέμα είναι ότι όταν δαιμονοποιείς χάνεις την ανθρωπιά σου, και όταν χάνεις την ανθρωπιά σου οι άνθρωποι απομακρύνονται από σένα, όπως ακριβώς αυτοί που έχουν καταλήξει να εξισώσουν τους αντιεξουσιαστές με τους φασίστες. Και το ότι οι άλλοι άρχισαν πρώτα δεν είναι δικαιολογία. Πρέπει και επιβάλλεται να τους αντιμετωπίσεις σαν ανθρώπους όμως (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε πρέπει να δώσεις ένα χέρι ξύλο όταν πρέπει) άμα θέλεις να υποστηρίξεις ότι προτείνεις κάτι διαφορετικό ηθικά από αυτούς, όπως κάνει ο αναρχισμός αλλά και η αριστερά που έχουν βαθιές ηθικές βάσεις, όσο κι αν δεν το βλέπουν πολλοί αρτηριοσκληρωτικοί βέβαια.

stam and the witches
27-06-2009, 21:17

Πάμε μωρή ταξική πάλη.

ρε βλαμμένε αυτό κατάλαβες;

στο ίδιο κλίμα: στην συγκέντρωση των ταξικών αδελφών σου στην γαδα τις προάλλες πήγες; εργατικό ατύχημα θα χαρακτήριζες τον θάνατο του μπάτσου ε;

Δε γίνεται να σαι τόσο λάσπη μα την παναγία.

Α και που σαι, κι εγώ χάρηκα που τις έφαγε ο χρυσαυγίτης, αλλά εσύ δεν είσαι σε θέση ούτε στη στρατηγική σου να κάνεις κριτική, με κάτι φαιδρότητες τύπου "ο μέσος πολίτης να πάει να γαμηθεί". Τράβα να τα πεις με την ελίτ σου αν δε σε ενδιαφέρει τπτ άλλο.

rage for order
27-06-2009, 21:54
η στρατηγική της μηδενικής ανοχής του φασισμού στα πανεπιστήμια και η στρατηγική "με το που σκάσει φασίστας τις τρώει και πάει νοσοκομείο" είναι αυτή που τους έχει κρατήσει έξω από τα πανεπιστήμια και όχι η γνώμη της κάθε κυράτσας έξω από αυτά. Αυτό λέω. Δηλαδή αν η κοινή γνώμη είναι συντριπτικά κατά του ξυλοδαρμού φασιστών στα πανεπιστήμια, εμείς πρέπει να τους πούμε ελάτε να μας μαχαιρώσετε το θέλει και ο κόσμος; Τους εαυτούς μας προστατεύουμε και οι αναρχικοί και οι αριστεροί που ακολουθούν αυτή την πρακτική. Οπότε αρέσει δεν αρέσει στην μαμά σου όσο η τακτική αυτή παραμένει επιτυχημένη δεν θα αλλάζει.

phthoggon
27-06-2009, 22:09
δεν κινδυνεύεις από έναν φασίστα που είναι στο πανεπιστήμιο, άσε τις μαλακίες. Κινδυνεύεις από έναν φασίστα και πολλούς φασίστες οι οποίοι δείχνουν ότι είναι φασίστες και εξασκούν φασισμό, όχι από έναν φασίστα σαν φυσική ύπαρξη μέσα σε ένα πανεπιστήμιο. Για αυτό το να μην είσαι ζώο (tm) σε αυτή την περίπτωση προϋποθέτει να έχεις έναν λόγο να τον πλακώσεις, και γιαυτό ακριβώς η πρακτική "αναγνωρίστηκε ένας φασίστας και μαζευτήκαμε δεκαπέντε άτομα να τον σπάσουμε στο ξύλο" θα ερμηνευθεί ως φασιστική από τα περισσότερα άτομα που σκέφτονται λογικά. Φυσικά πράγμα που δεν ισχύει εάν αυτό το άτομο έχει κάνει ήδη μαλακίες ή σηκώνει τη σημαία ψηλά που έλεγε και ο ντέρεκ βίνγιαρντ.

rage for order
27-06-2009, 22:16
προφανώς δεν εννοούσα ότι με το που θα μπει φασίστας στο πανεπιστήμιο κινδυνεύεις γιατί μπορεί να σου μεταδώσει κάποια αρρώστια. η μηδενική ανοχή εμποδίζει τους φασίστες να οργανωθούν και να κάνουν επιθέσεις. άσε που μερικές φορές δεν χρειάζεται να είναι ολόκληρη ομάδα για να μαχαιρώσουν κάποιον. 1-2 αρκούν. τέτοιοι λοιπόν χρυσαυγίτες με πλούσια δράση σαν το "θύμα" είναι επικίνδυνοι και καλά κάνουν και τις τρώνε.

phthoggon
27-06-2009, 22:21
καλά δε το ερμηνεύω έτσι ακριβώς το με το που σκάσει θα τις φάει αλλά δε πειράζει, ας μη χαλάμε τις καρδιές μας. Απλά λίγο παραπάνω άνθρωποι και προσεκτικοί δε θα βλάψει. Μπορεί και να έρθει και ο Αμνέζιακ έτσι καμιά μέρα στην πορεία!!

Midnight
28-06-2009, 00:33
δεν κινδυνεύεις από έναν φασίστα που είναι στο πανεπιστήμιο, άσε τις μαλακίες. Κινδυνεύεις από έναν φασίστα και πολλούς φασίστες οι οποίοι δείχνουν ότι είναι φασίστες και εξασκούν φασισμό, όχι από έναν φασίστα σαν φυσική ύπαρξη μέσα σε ένα πανεπιστήμιο. Για αυτό το να μην είσαι ζώο (tm) σε αυτή την περίπτωση προϋποθέτει να έχεις έναν λόγο να τον πλακώσεις, και γιαυτό ακριβώς η πρακτική "αναγνωρίστηκε ένας φασίστας και μαζευτήκαμε δεκαπέντε άτομα να τον σπάσουμε στο ξύλο" θα ερμηνευθεί ως φασιστική από τα περισσότερα άτομα που σκέφτονται λογικά. Φυσικά πράγμα που δεν ισχύει εάν αυτό το άτομο έχει κάνει ήδη μαλακίες ή σηκώνει τη σημαία ψηλά που έλεγε και ο ντέρεκ βίνγιαρντ.

Τα παράσιτα δεν τα βγάζεις από το χωράφι επειδή στο χάλασαν, τα βγάζεις για να μη σου το χαλάσουν. Επίσης, τα χαλάς όσο είναι ακόμη μικρά και βγαίνουν από τη ρίζα, γιατί αν μεγαλώσουν θέλουν φάρμακο και το φάρμακο κάνει κακό και στο φυτό. Δε χρειάζεται να σε πειράξει ο φασίστας...αρκεί που είναι φασίστας! Όσοι διαφωνούν, δικαίωμά τους. Όμως, όπως είχε υποθεί και από Γερμανό αντιναζιστή το '44 (το όνομα του οποίου μου διαφεύγει): "Για το ότι ο πόλεμος με τον φασισμό είναι τόσο μακρόχρονος ευθύνονται όσοι κατά καιρούς του χουν δώσει ειρήνη". Ναι, μας ενοχλεί που έστω και ένας μόνος φασίστας υπάρχει στο πανεπιστήμειο.

Boom!
28-06-2009, 02:04
Και μας μας ενοχλει που εστω και ενας μονο Midnight υπαρχει στο ER, δεν κανουμε ετσι.

Harbinger of Death
28-06-2009, 03:19
Παρ' ότι ο φθόγγος είπε χοντρές χοντράδες στην αρχή, είπε και αυτό:

Πρέπει και επιβάλλεται να τους αντιμετωπίσεις σαν ανθρώπους όμως (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε πρέπει να δώσεις ένα χέρι ξύλο όταν πρέπει) άμα θέλεις να υποστηρίξεις ότι προτείνεις κάτι διαφορετικό ηθικά από αυτούς, όπως κάνει ο αναρχισμός αλλά και η αριστερά που έχουν βαθιές ηθικές βάσεις, όσο κι αν δεν το βλέπουν πολλοί αρτηριοσκληρωτικοί βέβαια.

που είναι πολύ εύστοχο. Πραγματικά, είναι αξιοσημείωτο πως οι αναρχικοί διαπράττουν ακριβώς τα ίδια λάθη τα οποία καταλογίζουν στους φασίστες, όταν τους αντιμετωπίζουν: διάκριση, βία, εξοστρακισμό. Υποτίθεται ότι η αντίθεση προκύπτει από τις απόψεις των φασιστών που ευνοούν τέτοιες συμπεριφορές. Αν οι αναρχικοί κάνουν τα ίδια, είναι σα να αναιρούν αυτό το συλλογισμό, και η όλη αντιπαράθεση εκφυλίζεται σε πρωτόγονες, αντίπαλες φυλές.

Γνώσεις γεγονότων δεν έχω ιδιαίτερες, αν και έχω σχηματίσει την εντύπωση πως κατά τη συντριπτική πλειοψηφία οι φασίστες είναι αυτοί που είναι τόσο ζώα ώστε να βγάλουν μαχαίρια και να αποπειραθούν να πάρουν ζωές, κι όχι η άλλη πλευρά. Το λέω γιατί είμαι σίγουρος ότι κάποιος θα πει ότι μιλάω χωρίς να ξέρω τι γίνεται εκεί έξω. Το θέμα είναι πως δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πως δεν μπορείς να πολεμάς μια ιδεολογία με τα όπλα που την καταδικάζουν, σύμφωνα με την άποψή σου. Είναι αυτοαναιρούμενο.

Ώρες ώρες το "φασίστας" χρησιμοποιείται όπως το "terrorist" στα αμερικάνικα έργα, ξέρω 'γω. Ο κακός μπαμπούλας που άλλο σκοπό δεν έχει στη ζωή από το να σκοτώσει εσένα, όλη την οικογένειά σου, τη γάτα και το χρυσόψαρό σου. Όχι, πείτε.

Dragonlord
28-06-2009, 03:36
Αυτά πάνω κάτω. Έχετε χαζέψει μερικοί; Ποιος είναι ο φασίστας; Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι; Δικαιολογείται το λιντσάρισμα αρκεί να είναι σε "φασίστα"; Ο φασισμός στους φασίστες κάνει κι εσένα φασίστα. Δεν είναι "οι αναρχοαριστεροί" και "οι φασίστες", οι καλοί και οι κακοί. Κι ένας τυπικά αναρχοαριστερός μπορεί να είναι μια χαρά φασίστας, πράγμα που συμβαίνει καθόλου σπάνια.

phthoggon
28-06-2009, 05:50
Παρ' ότι ο φθόγγος είπε χοντρές χοντράδες στην αρχή, είπε και αυτό:

Πρέπει και επιβάλλεται να τους αντιμετωπίσεις σαν ανθρώπους όμως (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε πρέπει να δώσεις ένα χέρι ξύλο όταν πρέπει) άμα θέλεις να υποστηρίξεις ότι προτείνεις κάτι διαφορετικό ηθικά από αυτούς, όπως κάνει ο αναρχισμός αλλά και η αριστερά που έχουν βαθιές ηθικές βάσεις, όσο κι αν δεν το βλέπουν πολλοί αρτηριοσκληρωτικοί βέβαια.

που είναι πολύ εύστοχο. Πραγματικά, είναι αξιοσημείωτο πως οι αναρχικοί διαπράττουν ακριβώς τα ίδια λάθη τα οποία καταλογίζουν στους φασίστες, όταν τους αντιμετωπίζουν: διάκριση, βία, εξοστρακισμό. Υποτίθεται ότι η αντίθεση προκύπτει από τις απόψεις των φασιστών που ευνοούν τέτοιες συμπεριφορές. Αν οι αναρχικοί κάνουν τα ίδια, είναι σα να αναιρούν αυτό το συλλογισμό, και η όλη αντιπαράθεση εκφυλίζεται σε πρωτόγονες, αντίπαλες φυλές.

Αυτό ακριβώς εννοούσα βασικά όταν έλεγα ότι δεν είναι δικαιολογία το ότι οι άλλοι "άρχισαν" πρώτοι, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο απλά και ιδεαλιστικά τα πράγματα. Τα άτομα τα οποία βρίσκονται σε αντιπαράθεση με αυτούς δεν έχουν την δυνατότητα για πολλές εναλλακτικές και ειρηνικές πρακτικές, και το preemptive strike είναι επιλογή αναγκαστική πολλές φορές από το να περιμένεις να έρθουν αυτοί σε σένα, για αυτό και δεν είπα τίποτα για την πράξη αυτή καθεαυτή αλλά για το πώς και που έγινε. Αυτό που είναι τρομακτικό είναι τα τυφλά χτυπήματα και αυτά που λέει ο Midnight για ξεριζώματα από μικροί και τα λοιπά. Σε αυτούς όμως που έχουν ήδη δείξει δείγματα της δράσης τους (εννοώ σοβαρά, δεν καταδικάζω σε λιντσάρισμα έναν 18χρονο που διάβασε λίγο τζούλιους εβόλα, τα χει μπερδεμένα στο μυαλουδάκι του και πέταξε κάνα δυο φυλλάδια) και είναι εμφανέστατο ότι είναι επικίνδυνα άτομα, τι θέλετε να γίνει δηλαδή? Να πούμε στους μπάτσους να τους συλλάβουν? Δυστυχώς (!) οι φασίστες είναι η μοναδική κατηγορία ανθρώπων που ο μοναδικός σίγουρος τρόπος να τους αλλάξεις τα μυαλά είναι να τους τα χτυπάς, και δε το λέω έτσι εύκολα όπως ο κάθε αντιφα πάνκης, αλλά βάση εμπειρίας. Μακάρι να ήταν κουλ άτομα με τα οποία μπορείς να πας για καφέ και να κάνεις ήρεμες πολιτικές συζητήσεις, αλλά στατιστικά δεν είναι, και πρέπει οποιοσδήποτε να το λαβαίνει υπόψη του όταν έχει να κάνει με αυτούς.

Ντράγκονλορντ οι τακτικές και τα μέσα δεν εξισώνουν τίποτε άλλο πέρα από αυτά τα ίδια. Ο φασισμός έχει μία συγκεκριμένη ιδεολογία η οποία κατευθύνει αυτές τις τακτικές προς πολλούς και διάφορους αποδέκτες, συγκεκριμένα σχεδόν όλο το κόσμο εκτός από αυτούς. Το πως τους αντιμετωπίζουν ομάδες με αντίπαλη ιδεολογία από αυτούς έχει να κάνει με το πόσο πιστές είναι στις αρχές τους αυτές, αλλά το να βαράς ένα φασίστα δε σε κάνει φασίστα. Σε κάνει απλά απάνθρωπο, ανάλογα με την περίπτωση βέβαια.

Midnight
28-06-2009, 11:01
Και μας μας ενοχλει που εστω και ενας μονο Midnight υπαρχει στο ER, δεν κανουμε ετσι.

Ζήτα να με διαγράψουν από το forum, κάποιος τρόπος θα υπάρχει...
Απευθύνσου στον Περσέα Παπαδόπουλο...

Dragonlord
28-06-2009, 11:23
Ντράγκονλορντ οι τακτικές και τα μέσα δεν εξισώνουν τίποτε άλλο πέρα από αυτά τα ίδια. Ο φασισμός έχει μία συγκεκριμένη ιδεολογία η οποία κατευθύνει αυτές τις τακτικές προς πολλούς και διάφορους αποδέκτες, συγκεκριμένα σχεδόν όλο το κόσμο εκτός από αυτούς. Το πως τους αντιμετωπίζουν ομάδες με αντίπαλη ιδεολογία από αυτούς έχει να κάνει με το πόσο πιστές είναι στις αρχές τους αυτές, αλλά το να βαράς ένα φασίστα δε σε κάνει φασίστα. Σε κάνει απλά απάνθρωπο, ανάλογα με την περίπτωση βέβαια.
Από wikipedia:

Following World War II, the word fascist has become a slur throughout the political spectrum. In contemporary political discourse, some adherents of political ideologies on both the left and right wings of the political spectrum associate fascism with their political enemies, or define it as the opposite of their own views. Some argue that the term fascist has become hopelessly vague over the years and that it is now little more than a pejorative epithet. George Orwell wrote in 1944:

The word ‘Fascism’ is almost entirely meaningless. In conversation, of course, it is used even more wildly than in print. I have heard it applied to farmers, shopkeepers, Social Credit, corporal punishment, fox-hunting, bull-fighting, the 1922 Committee, the 1941 Committee, Kipling, Gandhi, Chiang Kai-Shek, homosexuality, Priestley's broadcasts, Youth Hostels, astrology, women, dogs and I do not know what else... almost any English person would accept ‘bully’ as a synonym for ‘Fascist’. – George Orwell, What is Fascism?. 1944.[52]

Richard Griffiths argued in 2005 that the term fascism is the "most misused, and over-used word of our times".

Ruthless
28-06-2009, 11:29
Βασικά το πόσο αντιδημοκρατική είναι η προσέγγισή σας το έχετε καταλάβει; Εκτός αν υπάρχουν νόμοι και άρθρα του συντάγματος που αναφέρουν πως οι χρυσαυγίτες είναι υπάνθρωποι-ζώα και πρέπει να σφαγιάζονται πριν κάνουν τη ζημιά στο κοινωνικό σύνολο. Στην οποία περίπτωση μερικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως και μερικές μαζικές μαζικές σφαγές σε θαλάμους αερίων θα κάναν καταπληκτική δουλειά όπως μας δίδαξε η ιστορία.

Α, ξέχασα. Αυτά τα έκανε η αντίπαλη πλευρά και αυτά τα κατηγορείτε επίσης.

Εκτός φυσικά αν δεν έχετε πρόβλημα οι αναρχοαριστεροί να θεωρείστε αντιδημοκράτες, οπότε πάσο. :)

Dragonlord
28-06-2009, 11:34
Καλά, αναφέρεσαι κι εσύ σε αναρχικούς και θέτεις το σεβασμό στο σύνταγμα και τους νόμους σαν κριτήριο δημοκρατικότητας.

12 stars circle your brow
28-06-2009, 11:37
οι χρυσαυγίτες είναι υπάνθρωποι-ζώα και πρέπει να σφαγιάζονται πριν κάνουν τη ζημιά στο κοινωνικό σύνολο.

Αυτό γιατί σας είναι τόσο δύσπεπτο;

Dragonlord
28-06-2009, 11:40
Γιατί το "να σφαγιάζονται" είναι ήδη ζημιά στο κοινωνικό σύνολο.

Midnight
28-06-2009, 11:44
Βασικά το πόσο αντιδημοκρατική είναι η προσέγγισή σας το έχετε καταλάβει; Εκτός αν υπάρχουν νόμοι και άρθρα του συντάγματος που αναφέρουν πως οι χρυσαυγίτες είναι υπάνθρωποι-ζώα και πρέπει να σφαγιάζονται πριν κάνουν τη ζημιά στο κοινωνικό σύνολο. Στην οποία περίπτωση μερικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως και μερικές μαζικές μαζικές σφαγές σε θαλάμους αερίων θα κάναν καταπληκτική δουλειά όπως μας δίδαξε η ιστορία.

Α, ξέχασα. Αυτά τα έκανε η αντίπαλη πλευρά και αυτά τα κατηγορείτε επίσης.

Εκτός φυσικά αν δεν έχετε πρόβλημα οι αναρχοαριστεροί να θεωρείστε αντιδημοκράτες, οπότε πάσο. :)

Τα ζώα έχουν αξία, τα προσβάλεις παραλληλίζοντάς με κι εξισώνοντάς τα με τους Χρυσαυγίτες...και όντως, σε κάποιους οι οποίοι εχθρεύονται τους νόμους να μιλάς για δημοκρατία και νόμους είναι λίγο άκυρο...

28-06-2009, 11:44
Εννοείς δηλαδή ότι είναι κι αυτοί μέρος του κοινωνικού συνόλου οπότε σφάζοντας τους αυτό δέχεται το πλήγμα;

Δεν δέχομαι να μπω σε οποιαδήποτε "κοινωνική ομαδοποίηση" με τέτοια άτομα και πολύ περισσότερο να εξισωθώ μ'αυτά, με προσβάλλει, εσένα όχι;

Ruthless
28-06-2009, 11:46
Ρε, δεν μου είναι δύσπεπτο. Απλά λέω πως πέφτετε λίγο στο επίπεδό τους.

Εκτός λέω αν έννοιες όπως ισονομία, δημοκρατία και τέτοια είναι άγνωστες σε αυτούς. Στην οποία περίπτωση μπορούμε κάλλιστα να πούμε πως δεν είστε καλύτεροι από μια πιο σοβαρή/βίαιη έκδοση αυτών (http://www.youtube.com/watch?v=uprjmoSMJ-o)(όπου pope = όποιος δίνει γραμμή).

(χαλαρή κουβέντα κάνουμε έτσι; Εξού και το λινκ παραπάνω. Απλά προσπαθώ να καταλάβω τον τρόπο σκέψης μερικών και γιατί θεωρούν τον εαυτό τους ανώτερο των αντιπάλων όταν δε διαφέρουν και τόσο πολύ τελικά)

ΥΓ: Dragonlord, αν βγουν οι αριστεροί στην εξουσία λοιπόν μου λες πως θα αναιρέσουν όλους τους νόμους και το σύνταγμα και όλα θα επαναπροσδιοριστούν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους; Σε αυτήν την περίπτωση τι διαφορά έχουν από ότι κάναν οι αντίπαλοί τους πριν από 42 χρονάκια πέρα από μερικά τανκς;

Dragonlord
28-06-2009, 11:49
Εννοείς δηλαδή ότι είναι κι αυτοί μέρος του κοινωνικού συνόλου οπότε σφάζοντας τους αυτό δέχεται το πλήγμα;

Δεν δέχομαι να μπω σε οποιαδήποτε "κοινωνική ομαδοποίηση" με τέτοια άτομα και πολύ περισσότερο να εξισωθώ μ'αυτά, με προσβάλλει, εσένα όχι;
Βάλε όπου εσύ ένα χρυσαυγίτη και όπου οι χρυσαυγίτες πακιστανούς πχ και spot the differences.

Dragonlord
28-06-2009, 11:51
ΥΓ: Dragonlord, αν βγουν οι αριστεροί στην εξουσία λοιπόν μου λες πως θα αναιρέσουν όλους τους νόμους και το σύνταγμα και όλα θα επαναπροσδιοριστούν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους; Σε αυτήν την περίπτωση τι διαφορά έχουν από ότι κάναν οι αντίπαλοί τους πριν από 42 χρονάκια πέρα από μερικά τανκς;
Μίλησες για αναρχοαριστερούς και εγώ επικεντρώθηκα στους αναρχικούς. Οι οποίοι αναρχικοί, οι συνειδητοποιημένοι τέσπα, δε θέλουν εξουσία, οπότε είναι άκυρο το σκεπτικό σου.

Midnight
28-06-2009, 11:53
Ρε, δεν μου είναι δύσπεπτο. Απλά λέω πως πέφτετε λίγο στο επίπεδό τους.

Εκτός λέω αν έννοιες όπως ισονομία, δημοκρατία και τέτοια είναι άγνωστες σε αυτούς. Στην οποία περίπτωση μπορούμε κάλλιστα να πούμε πως δεν είστε καλύτεροι από μια πιο σοβαρή/βίαιη έκδοση αυτών (http://www.youtube.com/watch?v=uprjmoSMJ-o)(όπου pope = όποιος δίνει γραμμή).

(χαλαρή κουβέντα κάνουμε έτσι; Εξού και το λινκ παραπάνω. Απλά προσπαθώ να καταλάβω τον τρόπο σκέψης μερικών και γιατί θεωρούν τον εαυτό τους ανώτερο των αντιπάλων όταν δε διαφέρουν και τόσο πολύ τελικά)

Ruthless, χαλαρή κουβέντα γίνεται προφανώς.
Καταρχάς τον τύπο τον έδειραν αναρχικοί, όχι αριστεροί.
Οι αναρχικοί είναι κατά των νόμων, οι αριστεροί όχι (δεν προσβάλω και δεν υποστηρίζω κάτι με αυτά που λέω, άσχετα αν θεωρώ τον εαυτό μου αναρχικό, απλά ξεκαθάρισμα θέλω να κάνω).
Όσο για μένα, δε θεωρώ τον εαυτό μου ανώτερο ή κατώτερο, απλά θεωρώ πως υπάρχει πόλεμος (ίσως να κάνω λάθος, δεν έχει σημασία) και στον πόλεμο ο εχθρός είναι εχθρός, δεν τον χτυπάς με λουλούδια ούτε τον καλείς σε μονομαχία.
Η διαφορά των αναρχικών ή των αριστερών με τους Χρυσαυγίτες και τους φασίστες γενικότερα δεν έγγειται στις πολεμικές πρακτικές (γιατί στον πόλεμο απλά πολεμάς) αλλά στη θεώρηση και στις πρακτικές της καθημερινότητας, πως συμπεριφέρονται όλοι τους καθημερινά, άσχετα ο ένας από τον άλλον, γιατί όταν συναντηθούν εννοείται πως θα χτυπηθούν, εχθροί είναι.

Ruthless
28-06-2009, 11:54
Ε τους έβαλα μαζί γιατί δουλεύουν μαζί. Κακά τα ψέματα πάντως, οι μεν πάνε για τα μπάχαλα και μόνο, οι δε έχουν και μια κάποια ατζέντα από πίσω.

Αλλά και πάλι, έτσι δεν ορίζονται τα παράσιτα που έλεγε ο Midnight στο κοινωνικό σύνολο; Αλλά δεν υπάρχουν και μηχανισμοί αυτοκαταστροφής τέτοιοι στην φύση. :P

Amnesiac.
28-06-2009, 11:54
Τα λατρεύω τα "σταρχίδια μας ο μέσος πολίτης" σχόλια, κάνουν το όλο πράγμα πολύ επαναστατικό/αγωνιστικό βρε αδερφέ, κρίμα που δεν κατεβαίνετε στις εκλογές λόγω ιδεολογίας, εγώ προσωπικά θα σας ψήφιζα.

Υ.Γ. Τελικά γίνεται όντως πορεία στον Αγ. Παντελεήμονα; Νόμιζα ότι συνέχιζες το αστειάκι με τον Αυτιά και τους νεοέλληνες, σε φάση "κουτσοί στραβοί στον Αγ. Παντελεήμονα" γιαυτό δήλωσα συμμετοχή :-?

Dragonlord
28-06-2009, 11:56
Όσο για μένα, δε θεωρώ τον εαυτό μου ανώτερο ή κατώτερο, απλά θεωρώ πως υπάρχει πόλεμος (ίσως να κάνω λάθος, δεν έχει σημασία) και στον πόλεμο ο εχθρός είναι εχθρός, δεν τον χτυπάς με λουλούδια ούτε τον καλείς σε μονομαχία.
Η διαφορά των αναρχικών ή των αριστερών με τους Χρυσαυγίτες και τους φασίστες γενικότερα δεν έγγειται στις πολεμικές πρακτικές (γιατί στον πόλεμο απλά πολεμάς) αλλά στη θεώρηση και στις πρακτικές της καθημερινότητας, πως συμπεριφέρονται όλοι τους καθημερινά, άσχετα ο ένας από τον άλλον, γιατί όταν συναντηθούν εννοείται πως θα χτυπηθούν, εχθροί είναι.
Χμ, αυτός ο "πόλεμος" που λες πώς διαχωρίζεται από την καθημερινότητα; Και πόσο συνεπής είναι ένας αναρχικός με την ιδεολογία του όταν λέει ότι είναι κατά του ρατσισμού, όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, ανοίξτε τα σύνορα, αλλά οι φασίστες είναι χειρότεροι από ζώα και πρέπει να τους σφάξουμε;

Dragonlord
28-06-2009, 11:58
Ε τους έβαλα μαζί γιατί δουλεύουν μαζί.

Για πες.

28-06-2009, 11:58
Ruthless είναι εύκολο ν' αντιληφθούμε όλοι πιστεύω γιατί το "μηδενική ανοχή στην απανθρωπιά" (όπου απανθρωπιά βλ. ρατσισμός, επικίνδυνος ελιτισμός, βίαιη συμπεριφορά σε ότι δεν μας αρέσει κτλ.) δεν κάνει τους αναρχικούς και οποιουσδήποτε άλλους ίδιους με τους φασίστες. Για τον απλούστατο λόγο ότι τέτοια άτομα δεν αντιμετωπίζονται διαφορετικά, τελεία και παύλα, οι τύποι είναι ότι χειρότερο μπορεί να δημιουργήσει μια κοινωνία.

Η ισονομία που λες έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει, αν δεν το 'χεις αντιληφθεί στα 25 (?) σου χρόνια τότε μάλλον δεν θα το κάνεις ποτέ.

Βάλε όπου εσύ ένα χρυσαυγίτη και όπου οι χρυσαυγίτες πακιστανούς πχ και spot the differences.

I can't even spot the similarities!
Σε είχα για σοβαρό άνθρωπο που νιώθει τι λέει, μη μου το χαλάς.

Dragonlord
28-06-2009, 11:59
Απανθρωπιά είναι ρε αγόρι μου το 15 σε έναν, πώς να το κάνουμε.
εντιτ: α, το έχεις βάλει ήδη στο ποστ σου: "βίαιη συμπεριφορά σε ότι δεν μας αρέσει"

Midnight
Τα λατρεύω τα "σταρχίδια μας ο μέσος πολίτης" σχόλια, κάνουν το όλο πράγμα πολύ επαναστατικό/αγωνιστικό βρε αδερφέ, κρίμα που δεν κατεβαίνετε στις εκλογές λόγω ιδεολογίας, εγώ προσωπικά θα σας ψήφιζα.

Υ.Γ. Τελικά γίνεται όντως πορεία στον Αγ. Παντελεήμονα; Νόμιζα ότι συνέχιζες το αστειακί με τον Αυτιά και τους νεοέλληνες, σε φάση "κουτσοί στραβοί στον Αγ. Παντελεήμονα" γιαυτό δήλωσα συμμετοχή :-?

Καταρχάς, η έκφραση "μέσος πολίτης" είναι άκυρη.
Όλοι μέσοι πολίτες είμαστε, και οι αναρχικοί πολίτες είναι και οι αριστεροί το ίδιο και οι φασίστες επίσης. Γιατί πρέπει ως μέσο πολίτη να ορίζουμε τον απολίτικο που ή δεν ασχολείται ή ψηφίζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από οικογενιακή παράδοση, αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα. Και η λογική του Μεσσιανισμού "παλεύω για τους πολίτες" για μένα δεν είναι αποδεχτή. Παλεύω για τον εαυτό μου και την ελευθερία μου και έχω συντρόφους μου όσους επιθυμούν την ελευθερία τους και παλεύουν για κείνη. Μέσοι πολίτες στην Πάτρα το Δεκέμβρη βγήκαν (όχι πολλοί, ευτυχώς) μαζί με ασφαλίτες και φασίστες και κυνηγούσαν τους εξεγερμένους, εννοείται πως δεν έχω κανένα σεβασμό για κείνους. Εκτός και αν οι καταστηματάρχες της Αγ.Νικολάου δεν είναι μέσοι πολίτες...:P

Amnesiac.
Βικότνι σύνελθε μη σε γαμήσω.

Midnight
28-06-2009, 12:01

1-δεν ήταν 15 σε έναν.
2-αθρωπιά είναι το 1 με 1; Εγώ θα το χαρακτήριζα ως επικίνδυνη ηλιθιότητα.

Τίποτα προσωπικό, Dragonlord, φυσικά.:razz:

28-06-2009, 12:02
εντιτ: α, το έχεις βάλει ήδη στο ποστ σου: "βίαιη συμπεριφορά σε ότι δεν μας αρέσει"

Έι, δεν υποστήριξα τη συγκεκριμένη κίνηση. Εγώ ξεκίνησα την κουβέντα μου πάνω σ'αυτό

οι χρυσαυγίτες είναι υπάνθρωποι-ζώα και πρέπει να σφαγιάζονται πριν κάνουν τη ζημιά στο κοινωνικό σύνολο.

και εκεί την συνέχισα.

ΦΑΣΙΣΤΑ:!:

Midnight
28-06-2009, 12:05
Χμ, αυτός ο "πόλεμος" που λες πώς διαχωρίζεται από την καθημερινότητα; Και πόσο συνεπής είναι ένας αναρχικός με την ιδεολογία του όταν λέει ότι είναι κατά του ρατσισμού, όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, ανοίξτε τα σύνορα, αλλά οι φασίστες είναι χειρότεροι από ζώα και πρέπει να τους σφάξουμε;

Ο φασισμός δεν είναι κάτι που σου δίνει η φύση, είναι πολιτική και κοινωνική επιλογή, δεν ξέρω αν με πιάνεις ρε Dragonlord, αλλά έχει διαφορά. Δεν φτιάχνει άλλη ράτσα, φτιάχνει όμως διαφορετική ομάδα με Πιστεύω που είναι εχθρικά και αντίθετα με αυτά κάποιας άλλης. Αν θες να το πάρεις δημοκρατικά, δεν μπορώ να σου πω τίποτα, ασφαλώς και ίδιοι θα σου φαινόμαστε. Όμως στον πόλεμο (και αν θες πάλι το παίρνεις για πόλεμο, δεν είναι αναγκαστικό) οι εχθροί πολεμάνε, δεν κάνουν διαγωνισμό μπίρας.

Dragonlord

1-δεν ήταν 15 σε έναν.

1-δεν έχει σημασία, γιατί οι περισσότεροι δεν κατέκριναν την πράξη όπως παρουσιάστηκε αλλά τον τόπο.
2-ανθρωπιά θα έλεγα είναι να χρησιμοποιείς βία ως αυτοάμυνα μόνο. Και εννοώ επιτόπου αυτοάμυνα και όχι μια βδομάδα μετά ή προληπτικά ε.

Amnesiac.

Υ.Γ. Τελικά γίνεται όντως πορεία στον Αγ. Παντελεήμονα; Νόμιζα ότι συνέχιζες το αστειακί με τον Αυτιά και τους νεοέλληνες, σε φάση "κουτσοί στραβοί στον Αγ. Παντελεήμονα" γιαυτό δήλωσα συμμετοχή :-?

Όλοι μέσοι πολίτες είμαστε, και οι αναρχικοί πολίτες είναι και οι αριστεροί το ίδιο και οι φασίστες επίσης. Γιατί πρέπει ως μέσο πολίτη να ορίζουμε τον απολίτικο που ή δεν ασχολείται ή ψηφίζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από οικογενιακή παράδοση, αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα. Και η λογική του Μεσσιανισμού "παλεύω για τους πολίτες" για μένα δεν είναι αποδεχτή. Παλεύω για τον εαυτό μου και την ελευθερία μου και έχω συντρόφους μου όσους επιθυμούν την ελευθερία τους και παλεύουν για κείνη. Μέσοι πολίτες στην Πάτρα το Δεκέμβρη βγήκαν (όχι πολλοί, ευτυχώς) μαζί με ασφαλίτες και φασίστες και κυνηγούσαν τους εξεγερμένους, εννοείται πως δεν έχω κανένα σεβασμό για κείνους. Εκτός και αν οι καταστηματάρχες της Αγ.Νικολάου δεν είναι μέσοι πολίτες...:P

Τα έχουμε ξανασυζητήσει με τους υπόλοιπους παλιότερα αλλά όχι με σένα, οπότε πες μου, ειλικρινά, αυτό για το οποίο παλεύετε, εφόσον είναι για τους εαυτούς και τους συντρόφους σας, πώς περιμένετε να έρθει μέσα στην κοινωνία του Αυτιά και του φραπέ και του πασόκ;

Δηλαδή, για να εξηγηθώ, πώς φαντάζεσαι την "τελική νίκη", τη μέρα που θα γίνουν αυτά για τα οποία αγωνίζεσαι πραγματικότητα, γιατί για να αγωνίζεσαι για κάτι φαντάζομαι πιστεύεις σαυτό, ξαναρωτώ λοιπόν, αν η κοινή γνώμη (όπως θες πες τη) δεν έρθει κοντά σας, μέσα σε ποια πλαίσια θα δικαιωθεί ο αγώνας σας; Ξεχωριστό αναρχικό "κράτος" (το ξέρω ότι δε συμβαδίζουν αυτά τα δύο εξ ου και τα εισαγωγικά), μια μικρή έκταση γης στην οποία δε θα υπάρχει Κράτος και τα πάντα θα λειτουργούν αναρχικά;

Midnight
28-06-2009, 12:06

1-δεν ήταν 15 σε έναν.

1-δεν έχει σημασία, γιατί οι περισσότεροι δεν κατέκριναν την πράξη όπως παρουσιάστηκε αλλά τον τόπο.
2-ανθρωπιά θα έλεγα είναι να χρησιμοποιείς βία ως αυτοάμυνα μόνο. Και εννοώ επιτόπου αυτοάμυνα και όχι μια βδομάδα μετά ή προληπτικά ε.

Ναι, αλλά έτσι δεν εξαφανίζεις το φασισμό, απλά τον εμποδίζεις να σε χτυπήσει. Κάποια στιγμή όμως θα το κατορθώσει! Αν δεν θες να τον εξαφανίσεις, πάω πάσο.

Dragonlord
28-06-2009, 12:07

Έι, δεν υποστήριξα τη συγκεκριμένη κίνηση. Εγώ ξεκίνησα την κουβέντα μου πάνω σ'αυτό

και εκεί την συνέχισα.

ΦΑΣΙΣΤΑ:!:
Πώς συμβιβάζεται το πρώτο με το δεύτερο; Αν θες να σφαγιάζονται, μια χαρά κίνηση είναι να την πέφτουν 15 σε έναν. Εκτός αν θες απλά να σφαγιάζονται σε μαν του μαν.

Dragonlord
28-06-2009, 12:08
Ναι, αλλά έτσι δεν εξαφανίζεις το φασισμό, απλά τον εμποδίζεις να σε χτυπήσει. Κάποια στιγμή όμως θα το κατορθώσει! Αν δεν θες να τον εξαφανίσεις, πάω πάσο.
Εντάξει, βαρέστε τους και θα εξαφανιστούν, πάω πάσο. Το μόνο που γίνεται είναι να διαιωνίζεται η κατάσταση έτσι.

Amnesiac.
28-06-2009, 12:09

οι μετανάστες είναι υπάνθρωποι-ζώα και πρέπει να σφαγιάζονται πριν κάνουν τη ζημιά στο κοινωνικό σύνολο.

Αυτό προσπαθεί να σου πει ο Ντράγκονλορντ. Δεν έχει απολύτως καμία διαφορά το ένα με τάλλο.

Dragonlord
28-06-2009, 12:10
Ο φασισμός δεν είναι κάτι που σου δίνει η φύση, είναι πολιτική και κοινωνική επιλογή, δεν ξέρω αν με πιάνεις ρε Dragonlord, αλλά έχει διαφορά. Δεν φτιάχνει άλλη ράτσα, φτιάχνει όμως διαφορετική ομάδα με Πιστεύω που είναι εχθρικά και αντίθετα με αυτά κάποιας άλλης. Αν θες να το πάρεις δημοκρατικά, δεν μπορώ να σου πω τίποτα, ασφαλώς και ίδιοι θα σου φαινόμαστε. Όμως στον πόλεμο (και αν θες πάλι το παίρνεις για πόλεμο, δεν είναι αναγκαστικό) οι εχθροί πολεμάνε, δεν κάνουν διαγωνισμό μπίρας.
Γαύροι-βάζελοι δηλαδή. Δε θα πάρω.

28-06-2009, 12:11
Όχι, θέλω να σφαγιάζονται μαζικά για να μην λένε τους άλλους κότες σε ανάλογα σκηνικά.
(δεν ορίζω τον εαυτό μου αναρχικό :))

Αρχικά ήμουν της άποψης ότι είναι εφικτό ν' αλλάξουν μυαλά κάποιοι άνθρωποι αλλά βλέπεις πως εδώ δεν αλλάζει η κυρα Μαρία στη δουλειά μου, 60χρονη κυράτσα που μου έλεγε πριν 4 μέρες για τον πιτσιρικά του Δεκέμβρη "καλά του έκαναν, τι ήθελε σε διαδηλώσεις μικρό παιδί" [...] θ' αλλάξουν οι φασίστες; :)

υγ. οι απόψεις μου δεν ταυτίζονται με του Midnight υπόψιν.

antimusic
28-06-2009, 12:11

οι μετανάστες είναι υπάνθρωποι-ζώα και πρέπει να σφαγιάζονται πριν κάνουν τη ζημιά στο κοινωνικό σύνολο.

Αυτό προσπαθεί να σου πει ο Ντράγκονλορντ. Δεν έχει απολύτως καμία διαφορά το ένα με τάλλο.

ε βέβαια δεν είναι το ίδιο να διαλέγεις να γίνεις φασίστας με το να διαλέγεις (δεν λέω εξαναγκάζεσαι, ειδες;) να γίνεις μετανάστης.

28-06-2009, 12:12
οι μετανάστες είναι υπάνθρωποι-ζώα και πρέπει να σφαγιάζονται πριν κάνουν τη ζημιά στο κοινωνικό σύνολο.Αυτό προσπαθεί να σου πει ο Ντράγκονλορντ. Δεν έχει απολύτως καμία διαφορά το ένα με τάλλο.

Το θέμα είναι τα κριτήρια των μεν και τα κριτήρια των δε, τα βρίσκεις ίδια;

Midnight
28-06-2009, 12:13

Τα έχουμε ξανασυζητήσει με τους υπόλοιπους παλιότερα αλλά όχι με σένα, οπότε πες μου, ειλικρινά, αυτό για το οποίο παλεύετε, εφόσον είναι για τους εαυτούς και τους συντρόφους σας, πώς περιμένετε να έρθει μέσα στην κοινωνία του Αυτιά και του φραπέ και του πασόκ;

Δηλαδή, για να εξηγηθώ, πώς φαντάζεσαι την "τελική νίκη", τη μέρα που θα γίνουν αυτά για τα οποία αγωνίζεσαι πραγματικότητα, γιατί για να αγωνίζεσαι για κάτι φαντάζομαι πιστεύεις σαυτό, ξαναρωτώ λοιπόν, αν η κοινή γνώμη (όπως θες πες τη) δεν έρθει κοντά σας, μέσα σε ποια πλαίσια θα δικαιωθεί ο αγώνας σας; Ξεχωριστό αναρχικό "κράτος" (το ξέρω ότι δε συμβαδίζουν αυτά τα δύο εξ ου και τα εισαγωγικά), μια μικρή έκταση γης στην οποία δε θα υπάρχει Κράτος και τα πάντα θα λειτουργούν αναρχικά;

Όχι βέβαια, νησίδες ελευθερίας δεν μπορούν να υπάρξουν, ή έχεις αναρχία ή δεν έχεις...
Δεν υπάρχει μέρα τελικής νίκης, δεν πιστεύω στις προεπαναστατικές και μετεπαναστατικές μέρες. Όλα γίνονται σταδιακά. Κάθε μέρα νικάς και χάνεις μικρές μάχες. Η κοινή γνώμη μπορεί να είναι θετική, αρνητική ή ουδέτερη ως προς εσένα, εννοείται πως τη θες μαζί σου, όμως δεν κάνεις παζάρια για να την πάρεις! Είσαι ειλικρινής. Αν καταλάβει αυτά που της λές και αποφασίσει πως οι δράσεις και η θεώρηση σου είναι σωστή, ακόμη καλύτερα. Όμως, ξαναλέω, δεν κάνεις παζάρια μαζί της. Αν κάποιος μικροαστούλης ή εργάτης που φτύνει αίμα όλη μέρα και δε μπορεί να μεγαλώσει τα παιδιά του τυχαίνει να 'ναι ρατσιστής, έχει την ταξική μου υποστήριξη, όχι όμως την κοινωνική. Και δεν τον θέλω μαζί μου ως ρατσιστή. Πως να το κάνουμε;

Midnight
28-06-2009, 12:14
υγ. οι απόψεις μου δεν ταυτίζονται με του Midnight υπόψιν.

:P

Dragonlord
28-06-2009, 12:16
ε βέβαια δεν είναι το ίδιο να διαλέγεις να γίνεις φασίστας με το να διαλέγεις (δεν λέω εξαναγκάζεσαι, ειδες;) να γίνεις μετανάστης.
Μα δε λέμε ότι αυτό είναι το ίδιο. Η αντιμετώπιση είναι ίδια (από αναρχικούς και φασίστες αντίστοιχα). "Δεν κολλάνε στο ΟΡΑΜΑ που έχω εγώ για την κοινωνία, οπότε ας τους βγάλουμε από τη μέση".

28-06-2009, 12:18
Dragonlord δεν μου απάντησες πιο πριν, εξισώνεις στην κοινωνία τον εαυτό σου με τους φασίστες; (δεν είναι κάποια ερώτηση παγίδα για να σε βγάλω φασίστα:!:)

clot
χεχ, πλάκα έχει η συζήτηση. είμαι κι εγώ με τη μεριά που δεν βλέπει μεγάλη διαφορά σε φασίστες και αναρχικούς (τους εδώ αναρχικούς ε). αλλά η παρακάτω πρόταση είναι ιδιαίτερη ομολογώ...

και οι αναρχικοί πολίτες είναι

πως γίνεται να θεωρείς τον εαυτό σου και πολίτη και αναρχικό; είτε το ένα είσαι είτε το άλλο. νομίζω δηλαδή.

Midnight
Μα δε λέμε ότι αυτό είναι το ίδιο. Η αντιμετώπιση είναι ίδια (από αναρχικούς και φασίστες αντίστοιχα). "Δεν κολλάνε στο ΟΡΑΜΑ που έχω εγώ για την κοινωνία, οπότε ας τους βγάλουμε από τη μέση".

Αν ήταν έτσι, θα βγάζαμε κι εσένα από τη μέση...
Σε απείλησε κανείς ποτέ, Δρακαφέντη; Όχι! Οπότε αυτό που λες δεν ισχύει.
Αλλά, ναι, αυτόν που θέλει νεκρούς ή σκλάβους αριστερούς, αναρχικούς, μετανάστες, μαύρους, εβραίους, μιγάδες και μουσουλμάνους, εννοείται πως λέω "να τον βγάλουμε από τη μέση".

Amnesiac.
28-06-2009, 12:19
οι μετανάστες είναι υπάνθρωποι-ζώα και πρέπει να σφαγιάζονται πριν κάνουν τη ζημιά στο κοινωνικό σύνολο.Αυτό προσπαθεί να σου πει ο Ντράγκονλορντ. Δεν έχει απολύτως καμία διαφορά το ένα με τάλλο.

Ε κοίτα, διαβάζεις την πρώτη πρόταση και λες "συμφωνώ", διαβάζεις τη δεύτερη και πιθανότατα ανατριχιάζεις με τη φρικαλεότητα της, στην ουσία όμως έχει αλλάξει μια γαμημένη λέξη μόνο, μια ομάδα ανθρώπων, η πρακτική είναι ακριβώς η ίδια, όπως και η σκληρότητα.

Δηλαδή πραγματικά, αυτό το "οι φασίστες είναι φασίστες και δεν αλλάζουν" μου ακούγεται εντελώς αρρωστημένο, όχι γιατί πιστεύω ότι με λουλούδια και συζήτηση θα αλλάξουν, αλλά γιατί όσο δικαιολογημένο και να το βρίσκετε, δε παύει να είναι αγνός ανόθευτος ρατσισμός και από άτομα που αγωνίζονται κατά του ρατσισμού περιμένω περισσότερα.

Midnight
28-06-2009, 12:21
χεχ, πλάκα έχει η συζήτηση. είμαι κι εγώ με τη μεριά που δεν βλέπει μεγάλη διαφορά σε φασίστες και αναρχικούς (τους εδώ αναρχικούς ε). αλλά η παρακάτω πρόταση είναι ιδιαίτερη ομολογώ...

πως γίνεται να θεωρείς τον εαυτό σου και πολίτη και αναρχικό; είτε το ένα είσαι είτε το άλλο. νομίζω δηλαδή.

Νομίζεις.
Πολίτης είσαι από τη στιγμή που γεννιέσαι σε αυτό τον κόσμο. Το να θες να τον καταστρέψεις (ή να τον αλλάξεις ριζικά, όπως θες πες το) δε σημαίνει πως αυτή τη στιγμή δεν είσαι μέρος του.
Και μικροαστός είμαι, γιατί είμαι φοιτητής με μικροιδιοκτησία στο χωριό του και χωρίς να κάνω δουλειές τυπικές για τον "εργάτη" όπως τον έχουν κάποιοι παλαιομαρξιστές στο νου τους, αλλά δεν έχω καμιά συμπάθεια για τη μικροαστική νοοτροπία.

Amnesiac.
28-06-2009, 12:23
Dragonlord δεν μου απάντησες πιο πριν, εξισώνεις στην κοινωνία τον εαυτό σου με τους φασίστες; (δεν είναι κάποια ερώτηση παγίδα για να σε βγάλω φασίστα:!:)

Σαφώς και τον εξισώνω με τους φασίστες, όπως και με τους αναρχικούς και με τους πασόκους και με τους μανογουοράδες και με τον οποιονδήποτε. Συνέλθετε ρε, τα ίδια ακριβώς λένε και αυτοί, ούτε αυτοί εξισώνουν τους εαυτούς τους με τους μετανάστες προφανώς γιαυτό έχουμε αυτά που έχουμε.

28-06-2009, 12:24
Ε κοίτα, διαβάζεις την πρώτη πρόταση και λες "συμφωνώ", διαβάζεις τη δεύτερη και πιθανότατα ανατριχιάζεις με τη φρικαλεότητα της, στην ουσία όμως έχει αλλάξει μια γαμημένη λέξη μόνο, μια ομάδα ανθρώπων, η πρακτική είναι ακριβώς η ίδια, όπως και η σκληρότητα.

Δηλαδή πραγματικά, αυτό το "οι φασίστες είναι φασίστες και δεν αλλάζουν" μου ακούγεται εντελώς αρρωστημένο, όχι γιατί πιστεύω ότι με λουλούδια και συζήτηση θα αλλάξουν, αλλά γιατί όσο δικαιολογημένο και να το βρίσκετε, δε παύει να είναι αγνός ανόθευτος ρατσισμός και από άτομα που αγωνίζονται κατά του ρατσισμού περιμένω περισσότερα.

http://www.youtube.com/watch?v=za4jNia_z0k

Υπενθύμιση πως μιλάμε γι'αυτά τα άτομα.
Εσύ τι προτείνεις να κάνουμε στην περίπτωση τους;
Δεν είμαι καθόλου βίαιος άνθρωπος (το γνωρίζεις =p) και δεν ξέρω αν θα μπορούσα εγώ ο ίδιος να ΣΦΑΞΩ άλλον άνθρωπο και φασίστας να 'ναι στην τελική (αν ερχόταν ποτέ τέτοια ώρα), και όντως μία λογικότερη μέθοδος θα μου ταίριαζε περισσότερο, αλλά ποιά είναι αυτή;

Αλλά, ναι, αυτόν που θέλει νεκρούς ή σκλάβους αριστερούς, αναρχικούς, μετανάστες, μαύρους, εβραίους, μιγάδες και μουσουλμάνους, εννοείται πως λέω "να τον βγάλουμε από τη μέση".

summum bonum!

Midnight
28-06-2009, 12:24

Οι φασίστες μπορεί και να αλλάξουν.
Είσαι διατεθιμένος να περιμένεις όμως να γίνει αυτό, ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να γαμούν κόσμο;
Όλοι μπορεί να αλλάξουν. Όλοι μπορεί και να μην αλλάξουν.

Midnight
28-06-2009, 12:25

Δεν είμαι καθόλου βίαιος άνθρωπος (το γνωρίζεις =p) και δεν ξέρω αν θα μπορούσα εγώ ο ίδιος να ΣΦΑΞΩ άλλον άνθρωπο και φασίστας να 'ναι στην τελική (αν ερχόταν ποτέ τέτοια ώρα), και όντως μία λογικότερη μέθοδος θα μου ταίριαζε περισσότερο, αλλά ποιά είναι αυτή;

summum bonum!

Μια ΄λογικότερη μέθοδος θα ήταν πιστεύω η λοβοτομή:P

Dragonlord
28-06-2009, 12:27
Α, το έχασα αυτό. Όχι, προφανώς θεωρώ ότι κάνουν περισσότερο "κακό" στην κοινωνία από ό,τι εγώ, αν και γενικώς ο αντίκτυπος του καθενός στην κοινωνία μπορεί να αναλυθεί από ένα εκατομμύριο πλευρές και δεν είναι τόσο άσπρο-μαύρο θέμα, αλλά τέσπα από πολιτική σκοπιά. Αυτό όμως συμβαίνει επειδή θεωρώ ότι έχω πέντε "σωστές" απόψεις. Για ένα χρυσαυγίτη προφανώς έχω λάθος απόψεις και αυτός κάνει περισσότερο καλό στην κοινωνία, όπως το βλέπει ο ίδιος. Απλώς προτιμώ σα μέθοδο "εξόντωσης" των φασιστών (και της επιρροής τους στην κοινωνία) το διάλογο παρά το ξύλο. "Είχαμε κάτι φασίστες στην κοινωνία μας αλλά τους δείραμε και τώρα όλα οκ". Σα να χώνεις τη σκόνη κάτω από το χαλί ένα πράμα. Στο φασισμό το καλύτερο που έχεις να κάνεις χωρίς να ακολουθήσεις τις τακτικές του είναι απλά να δείξεις ότι είναι λάθος.

clot
28-06-2009, 12:27

Νομίζεις.
Πολίτης είσαι από τη στιγμή που γεννιέσαι σε αυτό τον κόσμο. Το να θες να τον καταστρέψεις (ή να τον αλλάξεις ριζικά, όπως θες πες το) δε σημαίνει πως αυτή τη στιγμή δεν είσαι μέρος του.
Και μικροαστός είμαι, γιατί είμαι φοιτητής με μικροιδιοκτησία στο χωριό του και χωρίς να κάνω δουλειές τυπικές για τον "εργάτη" όπως τον έχουν κάποιοι παλαιομαρξιστές στο νου τους, αλλά δεν έχω καμιά συμπάθεια για τη μικροαστική νοοτροπία.

ναι, το θέμα είναι πως με αυτά που λες περί αναρχισμού δεν θέλεις να είσαι μέρος αυτής της οργανωμένης (!!) κοινωνίας, οπότε μπορείς απλώς να αποχωρήσεις από αυτήν. μπορείς να ζήσεις σε καμιά καλύβα σε βουνό της αρεσκείας σου π.χ. τότε, και εφόσον έχεις απαρνηθεί την κοινωνία, θα είσαι αναρχικός όπως ονειρεύεσαι υποθέτω να γίνεις. τη δεδομένη στιγμή είσαι απλώς πολίτης και μικροαστός που ονειρεύεται να γίνει αναρχικός και να μετατρέψει τη δημοκρατία σε αναρχία με συχνά φασιστικές μεθόδους. όχι;

Dragonlord
28-06-2009, 12:28
Αν ήταν έτσι, θα βγάζαμε κι εσένα από τη μέση...
Σε απείλησε κανείς ποτέ, Δρακαφέντη; Όχι! Οπότε αυτό που λες δεν ισχύει.
Εχμ, ούτε "φασίστες" με έχουν απειλήσει ε.

Amnesiac.
28-06-2009, 12:30

Είσαι διατεθιμένος να περιμένεις όμως να γίνει αυτό, ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να γαμούν κόσμο;

"οι μετανάστες μπορεί και να φύγουν μόνοι τους.
Είσαι διατεθειμένος να περιμένεις όμως να γίνει αυτό, ενώ την ίδια στιγμή έρχονται στη χώρα μας για την οποία πέθαναν οι πρόγονοι μας και μας παίρνουν τις δουλειές και μας κλέβουν και θα θελήσουν να μας την πάρουν; Δες τι γίνεται στο Κόσσοβο, αυτά θες να γίνουν και στην Ελλαδάρα μας;
Όλοι μπορεί να αλλάξουν. Όλοι μπορεί και να μην αλλάξουν."

Το παραπάνω σαφώς και θα μπορούσε να φανεί λογικό σε κάποιο φασίστα νομίζω.

Midnight
28-06-2009, 12:30

Νομίζεις.

ναι, το θέμα είναι πως με αυτά που λες περί αναρχισμού δεν θέλεις να είσαι μέρος αυτής της οργανωμένης (!!) κοινωνίας, οπότε μπορείς απλώς να αποχωρήσεις από αυτήν. μπορείς να ζήσεις σε καμιά καλύβα σε βουνό της αρεσκείας σου π.χ. τότε, και εφόσον έχεις απαρνηθεί την κοινωνία, θα είσαι αναρχικός όπως ονειρεύεσαι υποθέτω να γίνεις. τη δεδομένη στιγμή είσαι απλώς πολίτης και μικροαστός που ονειρεύεται να γίνει αναρχικός και να μετατρέψει τη δημοκρατία σε αναρχία με συχνά φασιστικές μεθόδους. όχι;

Όχι.
Ο αναρχισμός δεν έχει σχέση με τον ασκητισμό:lol:
Δεν απαρνήσε την τωρινή κοινωνία και την κάνεις, δεν είσαι μοναχός...
Παλεύεις να την αλλάξεις.

Midnight
28-06-2009, 12:32

"οι μετανάστες μπορεί και να φύγουν μόνοι τους.
Είσαι διατεθειμένος να περιμένεις όμως να γίνει αυτό, ενώ την ίδια στιγμή έρχονται στη χώρα μας για την οποία πέθαναν οι πρόγονοι μας και μας παίρνουν τις δουλειές και μας κλέβουν και θα θελήσουν να μας την πάρουν; Δες τι γίνεται στο Κόσσοβο, αυτά θες να γίνουν και στην Ελλαδάρα μας;
Όλοι μπορεί να αλλάξουν. Όλοι μπορεί και να μην αλλάξουν."

Το παραπάνω σαφώς και θα μπορούσε να φανεί λογικό σε κάποιο φασίστα νομίζω.

Θα μπορούσε.
Αλλά δε με νοιάζει το τι θα μπορούσε να φανεί λογικό σε ένα φασίστα, αυτό το έχω ξαναπεί και με κράζατε κιόλας, δεν είμαι δημοκράτης! Δε με νοιάζει η άποψη ή το σκεπτικό του φασίστα, με νοιάζουν μόνο οι πράξεις του και τα αποτελέσματά τους. Δεν τον κρίνω και, ασφαλώς, δεν τον χτυπάω για αυτό που "θα ήθελε να κάνει", να προστατέψει την Ελλάδα, τον κρίνω και τον χτυπάω γι' αυτό που κάνει.

Amnesiac.
28-06-2009, 12:33
Νομίζεις.

Όχι.

Το "σταρχίδια μου ο μέσος πολίτης, μπορεί να συμφωνεί μαζί μου μπορεί και όχι" δε δείχνει ακριβώς πάλη για αλλαγή της κοινωνίας ε.

clot
28-06-2009, 12:34
Νομίζεις.

Όχι.

συγγνώμη, αλλά, το να προσπαθείς να αλλάξεις κάτι με μεθόδους που το ίδιο το κάτι έχει κηρύξει μη αποδεκτούς, είναι φασιστικό.

επίσης, αυτά τα δυο μου φαίνονται κάπως αντιφατικά

Παλεύω για τον εαυτό μου και την ελευθερία μου

Midnight
28-06-2009, 12:35

Όχι.

Το "σταρχίδια μου ο μέσος πολίτης, μπορεί να συμφωνεί μαζί μου μπορεί και όχι" δε δείχνει ακριβώς πάλη για αλλαγή της κοινωνίας ε.

Δεν είναι στ' αρχίδια μου, και κομμένο αυτό το "μέσος πολίτης", δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα! Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Αν κάποιων οι επιλογές τους φέρνουν αντίπαλους τον έναν στον άλλο, είναι εχθροί. Πως να το κάνουμε. Αν τους κάνουν απλά διαφορετικούς, είναι απλά διαφορετικοί. Με τον απολίτικο είμαστε διαφορετικοί (μέχρι να πάρει θέση, οπότε είμαστε ή φίλοι ή εχθροί). Με το φασίστα είμαστε εχθροί, πως να το κάνουμε τώρα!;

Midnight
28-06-2009, 12:36

Όχι.

συγγνώμη, αλλά, το να προσπαθείς να αλλάξεις κάτι με μεθόδους που το ίδιο το κάτι έχει κηρύξει μη αποδεκτούς, είναι φασιστικό.

Παλεύω για τον εαυτό μου και την ελευθερία μου

Η κοινωνική ελευθερία δεν είναι το να την κάνεις στα βουνά.
Αυτό είναι κοινωνική ήττα.

Dragonlord
28-06-2009, 12:36
Then you'll laugh and they will kneel.

Midnight
28-06-2009, 12:38
Then you'll laugh and they will kneel.

Ίσως να έχω Inteligence υπό του 10 και να μην τα πιάνω...
Το σχόλιό σου δεν το κατάλαβα...
Αλλά ναι, then we laugh and they will kneel...ή το αντίστροφο.

Dragonlord
28-06-2009, 12:40
Στο "Με το φασίστα είμαστε εχθροί, πως να το κάνουμε τώρα!;" πήγαινε. Και έχει ένα 'll μετά το we, το έχεις που το έχεις σίγκ με δυο πόντους γράμματα, γράψ'το σωστά ντε!

Amnesiac.
28-06-2009, 12:42
Μπορεί να γελάει από τώρα ο άνθρωπος.

clot
28-06-2009, 12:42
Όχι.

ναι ρε 'συ, αλλά για ποια κοινωνική ελευθερία μου μιλάς όταν εξορισμού αντιτίθεσαι στην κοινωνία ως θεσμό. να μου έλεγες αγέλη να πω οκ!

Dragonlord
28-06-2009, 12:43
Μπορεί να γελάνε μέχρι να γονατίσουν οι άλλοι.

Midnight
28-06-2009, 12:45
Στο "Με το φασίστα είμαστε εχθροί, πως να το κάνουμε τώρα!;" πήγαινε. Και έχει ένα 'll μετά το we, το έχεις που το έχεις σίγκ με δυο πόντους γράμματα, γράψ'το σωστά ντε!

Καλά μη βαράς ρε αδερφέ
Και τι σε κόφτει πως το γράφω;

Midnight
28-06-2009, 12:47

ναι ρε 'συ, αλλά για ποια κοινωνική ελευθερία μου μιλάς όταν εξορισμού αντιτίθεσαι στην κοινωνία ως θεσμό. να μου έλεγες αγέλη να πω οκ!

Φυσικά και δεν αντιτίθεμαι στην κοινωνία, ούτε μηδενιστής είμαι ούτε πριμιτιβιστής! Απλά δεν θέλω μια κοινωνία φυλακισμένη! Στο κράτος και την εξξουσία αντιτίθεμαι, όχι στην κοινωνία. Αν δεν ήθελα κοινωνία, τότε θα πήγαινα στα βουνά, φυσικά! Αλλά δεν κάνω ότι κάνω απλά επειδή δε θέλω την κοινωνία! Δεν θα 'χα λόγο!

Dragonlord
28-06-2009, 12:51
Καλά μη βαράς ρε αδερφέ
Οι Manowar για μένα δεν είναι Manowar, είναι MANOWAR. Πιστεύω καταλαβαινόμαστε.

Midnight
28-06-2009, 12:52
Καλά μη βαράς ρε αδερφέ
Οι Manowar για μένα δεν είναι Manowar, είναι MANOWAR. Πιστεύω καταλαβαινόμαστε.

Χεχε
Καταλαβαινόμαστε απόλυτα:P

clot
28-06-2009, 12:53

Φυσικά και δεν αντιτίθεμαι στην κοινωνία, ούτε μηδενιστής είμαι ούτε πριμιτιβιστής! Απλά δεν θέλω μια κοινωνία φυλακισμένη! Στο κράτος και την εξξουσία αντιτίθεμαι, όχι στην κοινωνία. Αν δεν ήθελα κοινωνία, τότε θα πήγαινα στα βουνά, φυσικά! Αλλά δεν κάνω ότι κάνω απλά επειδή δε θέλω την κοινωνία! Δεν θα 'χα λόγο!

οκ, σε χάνω. αν θέλεις γράψε μου συνοπτικά πώς θεωρείς ότι μια κοινωνία δεν θα είναι φυλακισμένη και τις βασικές αρχές της ιδεολογίας σου.

Ruthless
28-06-2009, 13:00
Ψιτ, Midnight...

fWuzaapQB4s

Η χώρα διήρχετο μιαν κρίσην αναζητούσα διέξοδο εξ ενός πολιτικού αδιεξόδου εις το οποίον είχε εισέλθει. Από μακρού χρόνου η αδυναμία της συνενοήσεως μεταξύ των υπευθύνων πολιτικών παραγόντων της χώρας, παρά πάσαν επίκλησην του ανωτάτου άρχοντος της χώρας ειχε περιαγάγει την χώραν εις αδιέξοδον.

Ουδείς εκ των πολιτικών αρχηγων ανελάμβανε να βοηθήσει τον ανώτατο άρχοντα ωστις αναζήτει λύσην εντός των συνταγματικών πλαισίων της ανευθυνότητός του δια να βγάλειν την χώραν από το αδιέξοδον.

Η κατάστασις αυτή προστιθεμένη εις μίαν αναρχικήν αντίληψην η οποία είχε επιβληθεί σχεδόν εις όλα τα άτομα της κοινωνίας είχε δημιουργήσει τον έσχατον κίνδυνον να αλωθείν η χώραν από τον κομμουνισμόν.

Οι Έλληνες και κατά ιστορικήν παράδοσην αλλά και κατά την βασικήν κοινωνικήν αντίληψη και αγωγήν δεν είναι ποτέ ευεπίφοροι εις τον κομμουνισμόν. Διότι ο κομμουνισμός δεν δύναται να έχει ουδέν σημείον κοινόν με τον ελληνοχριστιανισμόν που αποτελεί την βάσην της διαπαιδαγωγήσεως των ελλήνων κατά τον δρόμον της ιστορίας των.

Προ αυτής της καταστάσεως, ο εθνικός στρατός, αι ένοπλοι δυνάμεις της χώρας, η μόνη ουδετέρα εις τον χώρον του πολιτικού κατασπαραγμού δύναμις η οποία υπήρχε, έκρινεν ότι όφειλε να παρέμβει δια να αποτρέψει τον δρόμον προς τον κριμνόν.
Μια ντουζίνα λεξούλες να αλλάξεις(κομμουνισμόν = φασισμόν, αι ένοπλοι δυνάμεις της χώρας = μπουλούκι από τραμπούκους etc) και είναι κάλλιστα ότι θα μπορούσες να λες εσύ(κι ο καθένας σαν εσένα).

Άρα λοιπόν γιατί κυνηγάτε τους άλλους μόνο και όχι και τους εαυτούληδές σας; Τόσο πολύ διαφέρετε;

Midnight
28-06-2009, 13:04

οκ, σε χάνω. αν θέλεις γράψε μου συνοπτικά πώς θεωρείς ότι μια κοινωνία δεν θα είναι φυλακισμένη και τις βασικές αρχές τις ιδεολογίας σου.

:lol:
Οκ, θα προσπαθήσω, αν δεν είναι ούτε τόσο αυστηρές ούτε ιδιαιτέρως μαζεμένες:lol:

Λοιπόν...(ποτέ δε φανταζόμουν πως θα κάνω αναρχική θεώρησε σε forum)
καταρχάς, εγώ απαντώ σε αυτό που μου ζήτησες, δεν προσπαθώ να σε πείσω πως η αναρχική κοινωνία είναι ευφικτή.
Θεωρώ πως η εξουσία είναι περιττή γιατί πιστεύω πως η συνείδηση, η λογική και το συναίσθημα είναι αρκετά για να κρατήσουν μια κοινωνία ειρηνική και δεμένη. Είμαι ενάντια σε κάθε μορφής πολιτικοκοινωνική εξουσία (το να σου πω πως οι άνθρωποι δεν θα εκτρέφουν αγελάδες είναι ηλίθιο, που αυτό κάποιοι ως μορφή εξουσίας μπορεί να το βλέπουν) και, κατά συνέπεια, ενάντια στο θεσό του Κράτους όπως και αν εμφανίζεται αυτός σε κάθε κοινωνία, καθώς για μένα το κράτος δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πολύπλοκο μηχανισμό καταστολής και πλύσης εγκεφάλου. Από τη στιγμή που σου λέω πως είμαι ενάντια στην εξουσία και στο όργανό της, το κράτος, εννοείται πως είμαι ενάντια σε κάθε τους παραλλαγή, άρα και σε αυτή της δημοκρατίας (ή "δημοκρατίας", με ή χωρίς εισαγωγικά, όπως το θες).
Το πως θα λειτουργεί μια αναρχική κοινωνία δεν το ξέρω γιατί δεν θα τη φτιάξω μόνος μου. Ασχολούμαι κυρίως με την καταστροφή της εξουσιαστικής κοινωνίας. Αλλά υποθέτω πως με λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών και κοινές αποφάσεις θα πράττονται όλα. Ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής δεν θα υπάρχει, θα ανοίκουν στην κολεκτίβα, δλδ σε όλους (όχι όπως στο σοσιαλισμό, στο κράτος, άρα πάλι σε χέρια εξουσιαστών, όπως τον βλέπω εγώ).
Και φυσικά, επειδή το χω ακούσει κι αυτό, ο καθένας δεν θα κάνει ότι του καυλώσει! (συζητούσα με ΚΝίτη και μου έλεγε, "πες ότι έρχομαι και κατουράω στη σούπα σου, αφού δεν υπάρχει αστυνομία ποιος θα με τιμωρήσει;"). Τα λαϊκά δικαστήρια όσες φορές έχουν εφαρμοστεί (ακόμη και στην ψιλογελοία μορφή που γίνονταν ως τώρα) πάντα μια χαρά λειτουργούσαν.

Dragonlord
28-06-2009, 13:04
Άρα λοιπόν γιατί κυνηγάτε τους άλλους μόνο και όχι και τους εαυτούληδές σας; Τόσο πολύ διαφέρετε;
Επειδή έχω γράψει κι εγώ κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, ας μη συγχέεται όλο το αντιεξουσιαστικό κίνημα με τους εδώ εκπροσώπους του ε. Υπάρχουν πολλά αξιόλογα άτομα που δεν το βλέπουν ως "ε μα αυτοί είναι οι εχθροί μας οπότε δερνόμαστε". Σε αντίθεση θα έλεγα με τους χρυσαυγίτες, που έχουν αποκλειστικά σκατά στο κεφάλι.

Ruthless
28-06-2009, 13:07
Δεν αντιλέγω πως υπάρχουν και εξαιρέσεις, απλά όσοι υποστηρίζουν τακτικές σαν αυτό που έγινε στο Φιλολογικό Πάτρας συνήθως έχουν παρεμφερή σκατά στο κεφάλι με τους χρυσαυγίτες.

Midnight
28-06-2009, 13:07
Ψιτ, Midnight...

fWuzaapQB4s

Η χώρα διήρχετο μιαν κρίσην αναζητούσα διέξοδο εξ ενός πολιτικού αδιεξόδου εις το οποίον είχε εισέλθει. Από μακρού χρόνου η αδυναμία της συνενοήσεως μεταξύ των υπευθύνων πολιτικών παραγόντων της χώρας, παρά πάσαν επίκλησην του ανωτάτου άρχοντος της χώρας ειχε περιαγάγει την χώραν εις αδιέξοδον.

Ουδείς εκ των πολιτικών αρχηγων ανελάμβανε να βοηθήσει τον ανώτατο άρχοντα ωστις αναζήτει λύσην εντός των συνταγματικών πλαισίων της ανευθυνότητός του δια να βγάλειν την χώραν από το αδιέξοδον.

Η κατάστασις αυτή προστιθεμένη εις μίαν αναρχικήν αντίληψην η οποία είχε επιβληθεί σχεδόν εις όλα τα άτομα της κοινωνίας είχε δημιουργήσει τον έσχατον κίνδυνον να αλωθείν η χώραν από τον κομμουνισμόν.

Οι Έλληνες και κατά ιστορικήν παράδοσην αλλά και κατά την βασικήν κοινωνικήν αντίληψη και αγωγήν δεν είναι ποτέ ευεπίφοροι εις τον κομμουνισμόν. Διότι ο κομμουνισμός δεν δύναται να έχει ουδέν σημείον κοινόν με τον ελληνοχριστιανισμόν που αποτελεί την βάσην της διαπαιδαγωγήσεως των ελλήνων κατά τον δρόμον της ιστορίας των.

Προ αυτής της καταστάσεως, ο εθνικός στρατός, αι ένοπλοι δυνάμεις της χώρας, η μόνη ουδετέρα εις τον χώρον του πολιτικού κατασπαραγμού δύναμις η οποία υπήρχε, έκρινεν ότι όφειλε να παρέμβει δια να αποτρέψει τον δρόμον προς τον κριμνόν.
Μια ντουζίνα λεξούλες να αλλάξεις(κομμουνισμόν = φασισμόν, αι ένοπλοι δυνάμεις της χώρας = μπουλούκι από τραμπούκους etc) και είναι κάλλιστα ότι θα μπορούσες να λες εσύ(κι ο καθένας σαν εσένα).

Ποιός σου μίλησε εσένα για κομμουνισμό καταρχάς; Δεν είμαι αριστερός...
Κατά δεύτερον, αν εσένα σου φαίνονται τα ίδια, εγώ δε μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό, ρε Ruthless, και ούτε θα με απασχολείσει για πολύ ακόμη. Μπορείς να πιστεύεις και να θεωρείς ότι θες, δεν είμαι φίμωτρο να σου κλείνω το τόμα, ούτε πλύση εγκεφάλου θα σου κάνω. Αν σου φαινόμαστε ίδιοι...μπορούμε να συνεχίσουμε να σου φαινόμαστε ίδιοι! Τι να γίνει δλδ, να κλαίω με μαύρο δάκρυ;

Dragonlord
28-06-2009, 13:09
Τα λαϊκά δικαστήρια όσες φορές έχουν εφαρμοστεί (ακόμη και στην ψιλογελοία μορφή που γίνονταν ως τώρα) πάντα μια χαρά λειτουργούσαν.
Επειδή βαριέμαι να απαντήσω σε όλο το ποστ, θα σταθώ σε αυτό: Καταλαβαίνεις πιστεύω ότι αν στηνόταν λαϊκό δικαστήριο σήμερα το πιθανότερο θα ήταν να αποφασίσει να σταλούν οι μετανάστες σπίτια τους και οι ναρκομανείς να σταλούν σε κανα βουνό αφού κανείς δεν τους θέλει στη γειτονιά του ε; Επίσης θα αποφάσιζαν να γίνει μια επιχείρηση σκούπα στους αναρχοχώρους και να μπουν όλοι φυλακή για να ξεμπερδέψουμε με τους κουκουλοφόρους που μας σπάνε τα αμάξια. Το σύνταγμα μπορεί να μην είναι τέλειο, αλλά σε πολλές περιπτώσεις προστατεύει από την οχλοκρατία.

Midnight
28-06-2009, 13:10
Επειδή έχω γράψει κι εγώ κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, ας μη συγχέεται όλο το αντιεξουσιαστικό κίνημα με τους εδώ εκπροσώπους του ε. Υπάρχουν πολλά αξιόλογα άτομα που δεν το βλέπουν ως "ε μα αυτοί είναι οι εχθροί μας οπότε δερνόμαστε". Σε αντίθεση θα έλεγα με τους χρυσαυγίτες, που έχουν αποκλειστικά σκατά στο κεφάλι.

Δεν είμαι εκπρόσωπος ή αντιπρόσωπος κανενός κινήματος, μιλάω για τον εαυτό μου.
Αν κάποιος θέλει να δει το κίνημα, καλό θα είναι να συζητήσει και να μελετήσει δράσεις και απόψεις πολλών διαφορετικών κομματιών του, όχι μόνο 3 ατόμων που τυχαίνει να 'ναι στο forum. Φυσικά και πιστεύω πως εγώ έχω δίκιο, αλλιώς δεν έχει νόημα να πιστεύει κανείς κάτι...αλλά δεν είμαι εκπρόσωπος του Αναρχικού Κινήματος. Είμαι απλά ένας αναρχικός που μπορεί να λέει και μαλακίες γιατί δεν την έχει ψάξει αρκετά...

Midnight
28-06-2009, 13:11
Τα λαϊκά δικαστήρια όσες φορές έχουν εφαρμοστεί (ακόμη και στην ψιλογελοία μορφή που γίνονταν ως τώρα) πάντα μια χαρά λειτουργούσαν.
Επειδή βαριέμαι να απαντήσω σε όλο το ποστ, θα σταθώ σε αυτό: Καταλαβαίνεις πιστεύω ότι αν στηνόταν λαϊκό δικαστήριο σήμερα το πιθανότερο θα ήταν να αποφασίσει να σταλούν οι μετανάστες σπίτια τους και οι ναρκομανείς να σταλούν σε κανα βουνό αφού κανείς δεν τους θέλει στη γειτονιά του ε; Επίσης θα αποφάσιζαν να γίνει μια επιχείρηση σκούπα στους αναρχοχώρους και να μπουν όλοι φυλακή για να ξεμπερδέψουμε με τους κουκουλοφόρους που μας σπάνε τα αμάξια. Το σύνταγμα μπορεί να μην είναι τέλειο, αλλά σε πολλές περιπτώσεις προστατεύει από την οχλοκρατία.

Ποιός μίλησε για τώρα; Εγώ μιλάω για την αναρχική κοινωνία. Στην εξουσιαστική κοινωνία δε με ενδιαφέρει τι θα γινόταν, γιατί το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να της γαμήσω το σπίτι...sorry κιόλας...

Dragonlord
28-06-2009, 13:13
...η οποία αναρχική κοινωνία φαντάζομαι θα αποτελείται από εξωγήινους που δε θα έχουν καμία σχέση με τους σημερινούς μειωμένης αντίληψης ανθρώπους.

Ruthless
28-06-2009, 13:13
Πάντως παίζει και η λύση να τους πετάξουμε όλους στη Μακρόνησο, να τους δώσουμε ένα τυχαίο όπλο του καθενός και να τους πούμε αλληλοσκοτωθείτε.

Άμα λάχει, τους φοράμε και κολάρα που θα ανατιναχτούν όλα σε μερικές μέρες/ώρες εκτός αν επικρατήσει μόνο ένας, to spice things up a bit.

Διάολε, αν και ωραία ιδέα, με πρόλαβε ο Fukasaku :!:

Midnight
28-06-2009, 13:15
...η οποία αναρχική κοινωνία φαντάζομαι θα αποτελείται από εξωγήινους που δε θα έχουν καμία σχέση με τους σημερινούς μειωμένης αντίληψης ανθρώπους.

Η αναρχική κοινωνία θα αποτελείται από τους ανθρώπους που την αποτελούν και σήμερα...αλλά όχι από τη νοοτροπία που κυριαρχεί σήμερα!
Και να σε ρωτήσω και κάτι; Αν πιστεύεται πως είναι ουτοπία και ηλιθιότητα και πως δεν μπορεί να συμβεί και ότι άλλο...γιατί ασχολείστε τόσο μαζί της; Αν με θεωρείς απλά ένα τρελό ή χαζό που λέει μαλακίες, γιατί μου γράφεις τόσην ώρα; Γιατί ξοδεύεις χρόνο;

Dragonlord
28-06-2009, 13:16
Έχει πλάκα και σκοτώνω χρόνο. Θα μπορούσα να βλέπω Λαμπίρη αλλά είναι σαββατοκύριακο και δεν έχει.

Midnight
28-06-2009, 13:16
Πάντως παίζει και η λύση να τους πετάξουμε όλους στη Μακρόνησο, να τους δώσουμε ένα τυχαίο όπλο του καθενός και να τους πούμε αλληλοσκοτωθείτε.

Άμα λάχει, τους φοράμε και κολάρα που θα ανατιναχτούν όλα σε μερικές μέρες/ώρες εκτός αν επικρατήσει μόνο ένας, to spice things up a bit.

Διάολε, αν και ωραία ιδέα, με πρόλαβε ο Fukasaku :!:

Ωραία ταινία...προτιμώ την πρώτη, αν και η δεύτερη το 'χε και καλά πιο πολιτική.
Τέσπα, αν μπορείς να το κάνεις...πλάκα θα 'χε.

Midnight
28-06-2009, 13:18
Έχει πλάκα και σκοτώνω χρόνο. Θα μπορούσα να βλέπω Λαμπίρη αλλά είναι σαββατοκύριακο και δεν έχει.

Με την ίδια λογική, έχει πλάκα να δέρνω φασίστες...δεν το κάνουμε επειδή έχει πλάκα, αλλά μιας και έφερες αυτό το επιχείρημα, μπορείς να θεωρήσεις πως γίνεται γι' αυτό και να σταματήσεις να το κατακρίνεις.

Dragonlord
28-06-2009, 13:19
OMG EACH TIME I POST GOD BEATS A FASCIST

Midnight
28-06-2009, 13:19
Τέσπα, χαιρετώ γιατί πρέπει να βγώ να κάνω και φωτοσύνθεση...

atom_smasher
28-06-2009, 13:34
εγω το ειπα παντως. δεν αλλαζεις μυαλα με το ξυλο. Αν εχεις σκατα στο κεφαλι μετα απο το κοπανημα θα γινουν τσιρλι . Οποτε αποτελεσμα μηδεν.

Dythor
28-06-2009, 13:49

Η κοινωνική ωριμότητα που χρειάζεται για να στηριχθεί η αναρχική κοινωνία πάντως μάλλον σε εξω-γήινους σε σχέση με τους γήινους του τώρα αναφέρεται.

Harbinger of Death
28-06-2009, 14:03

...ενώ αυτούς που θέλουν νεκρούς φασίστες, ας τους δώσουμε καραμέλες και μια ελεύθερη μέρα στο πάρκο.

Και ορίστε σε όλο της το μεγαλείο η εσωτερική αντίφαση:

Αν είχα βίντεο με τους βλάκες του επεισοδίου στο οποίο αναφέρεται το τόπικ, πιστεύω χωρίς ήχο, θα φαινόταν ακριβώς ίδιο με αυτό. Και ξέρω ότι είπες ότι δεν υποστηρίζεις αυτή την κίνηση, αλλα ότι

όμως το κυιρότερο σημείο που κάνει "υπανθρώπους" τους χρυσαυγίτες και λοιπούς είναι αυτές τους οι πρακτικές. Δεν μπορείς να καταδικάζεις κάποιον επειδή θεωρεί τους εβραίους τη ρίζα του κακού και τους μετανάστες βρομιά της πόλης που πρέπει να την πάρει ο σκουπιδιάρης. Το σημαντικό είναι ότι σκοτώνουν κόσμο και τρομοκρατούν.

Επίσης, σαφώς και βλάπτεις το κοινωνικό σύνολο απομονώνοντας φασίστες και ξέρω 'γω αποκεφαλίζοντάς τους. ΚΑΙ επειδή η κοινωνία έχασε έναν άνθρωπο (δεν ξέρεις τι άλλο κάνει αυτός ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΟΤΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕ ΧΤΥΠΑΕΙ) αλλά το σημαντικότερο δεν είναι αυτό: το σημαντικότερο είναι πως χάνεται η ισονομία.

Εσείς μπορεί λόγω παρούσας κατάστασης να θεωρείτε πως μπάτσος=φασίστας, αλλά υπό άλλες συνθήκες η αστυνομία κάλλιστα θα μπορούσε να θεωρεί τους φασίστες πληγή της κοινωνίας και να προσπαθεί να τους περιορίσει και να υπαρασπιστεί τον κόσμο από δαύτους. Κι αυτό επειδή ΚΑΝΟΥΝ καθυστερημένα πράματα. Όχι επειδή τα σκέφτονται. Είναι από τα λίγα πράγματα στα οποία έχει αμελητέα σημασία η θεωρία και άπειρη η πράξη. Γιατί μπορεί να έχεις δύο Χρυσαυγίτες, εκ των οποίων ο ένας να είναι βλακάκος και να ψάχνει αποδοχή και να μη σκοτώσει ποτέ κανέναν και γουοτέβα, κι έναν άλλο που έχει σκοτώσει και γουστάρει και όταν βγει απότ ο φυλακή θα το ξανακάνει. Ή δε θα μπει ποτέ. Τεσπα. Αυτό.

Phantom Duck
28-06-2009, 14:29
omg 10 σελίδες και οι μισές είναι ποστ του midnight. κι αντί να συμφωνείτε με το φθόγκο που και ωραία και μετριοπαθώς τα λέει, το παίζετε γκάντι.

Λοιπόν, επικίνδυνοι πούστηδες όλοι σας.

έχουμε μερικούς τύπους, τους εξής χρυσαυγίτες Πάτρας, οι οποίοι:

α) το Δεκέμβρη δρούσαν ως παρακρατικοί φονιάδες με μαχαίρια που πήγαιναν σε σπίτια αγωνιστών (αναρχικοί αριστεροί δεν έχει σημασία, midnight σταμάτα να προσπαθείς να αποδείξεις κάτι σε αυτό το θέμα, λες μόνο αρχιδιές)

β) εδώ και μήνες κάνουν ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ στους μετανάστες της πόλης και κυρίως τον καταυλισμό (δε λένε απλά "μας ρίχνουν το βιοτικό επίπεδο, να φύγουν", τους χτυπάνε/καίνε/μαχαιρώνουν)

Είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ να τους γαμήσεις στο ξύλο;

Έχουμε τρελαθεί τελείως δλδ εδώ μέσα, σε λίγο από τον πολύ ανθρωπισμό θα χρησιμοποιείτε το επιχείρημα "λολ κι εσείς στάλιν είχατε" όχι για να καυτηριάσετε την αυταρχικότητα, αλλά για να δικαιολογείτε τους χρυσαυγίτες.

Steel Assassin θα εκτιμούσα αν δεν απαντούσες σε αυτό το ποστ, αν δω δε κάτι του στυλ "μα κάιγανε την Πάτρα τα φρικιά / οι μετανάστες βρωμίζουν την πόλη / youtube με χουντικούς" σχετικά με τα α) και β) θα σου σβήσω το account μα λά κα.

cloud
28-06-2009, 15:00
Απλώς προτιμώ σα μέθοδο "εξόντωσης" των φασιστών (και της επιρροής τους στην κοινωνία) το διάλογο παρά το ξύλο.

Ένας φασίστας όμως δεν πιστεύει ούτε στηρίζει την δημοκρατία, αντιθέτως, άρα γιατί να τον αντιμετωπίσεις δημοκρατικά; Φυσικά καλός είναι ο διάλογος και δε διαφωνώ, αλλά σε μερικές περιπτώσεις δεν είναι αρκετός.

House Of Low Culture
28-06-2009, 15:03
ωχ, ωραίο ποστ φάντομντακ.
......
Είχα πάνω από χρόνο να δω τέτοιο.
..........
:maikl:

Amnesiac.
28-06-2009, 15:05
Θα δικαιολογούμε και τους χρυσαυγίτες λοιπόν :thumbsup:

Dragonlord
28-06-2009, 15:06
Ναι ρε συ φάντομ, αλλά αν πιάσουν πέντε-δέκα-δεκαπέντε έναν και τον σαπίσουν στο ξύλο, τι είναι πιο πιθανό, να κλειστούν στα σπίτια τους οι χρυσαυγίτες ή απλά να πάνε κι αυτοί πέντε-δέκα-δεκαπέντε και να σαπίσουν έναν αναρχικό; Κι επίσης είναι θέμα του αν έχεις όντως να προβάλεις μια διαφορετική νοοτροπία ή ρίχνεις το επίπεδο σε συμμοριοπόλεμο.
Σχετικό γεγονός: Πριν 2-3 βδομάδες την έπεσαν μετανάστες σε φίλο μου στην Αθήνα, 6-7 άτομα, του έσπασαν δυο δόντια και του πήραν κινητό και λεφτά. Να πάει τώρα αυτός με χρυσαυγίτες να σαπίσει κανα μετανάστη για να μαζευτούν και να μην ξαναγίνει; Θα μου πεις ότι οι μετανάστες το έκαναν από αντίδραση σε χρυσαυγίτες. Κι εγώ θα σου πω ότι και οι χρυσαυγίτες το έκαναν εξαρχής από αντίδραση σε μετανάστες που ήρθαν και λήστεψαν/σκότωσαν κόσμο, που έγινε ΚΑΙ αυτό, τι να κάνουμε. Γενικά, ο καθένας έχει κάποια αίτια για αυτό που κάνει, που στο κεφάλι του είναι λογικά. Εκεί θα πάμε δηλαδή ως κοινωνία, να πέφτει στυλιάρι για να βρούμε όλοι το δίκιο μας;

Dragonlord
28-06-2009, 15:09
Απλώς προτιμώ σα μέθοδο "εξόντωσης" των φασιστών (και της επιρροής τους στην κοινωνία) το διάλογο παρά το ξύλο.

Ένας φασίστας όμως δεν πιστεύει ούτε στηρίζει την δημοκρατία, αντιθέτως, άρα γιατί να τον αντιμετωπίσεις δημοκρατικά; Φυσικά καλός είναι ο διάλογος και δε διαφωνώ, αλλά σε μερικές περιπτώσεις δεν είναι αρκετός.
Το μπερδεύεις λίγο. Ο φασίστας δεν πιστεύει στη δημοκρατία, άρα ΑΥΤΟΣ δεν αντιμετωπίζει τους άλλους δημοκρατικά. Πηγαίνοντας ανάποδα, αυτός που δεν αντιμετωπίζει τους άλλους δημοκρατικά είναι φασίστας - αυτό που λέμε εδώ και ώρα δηλαδή. Με την ίδια λογική δηλαδή να μην παραπονιόμαστε αν μπει κανένας αναρχικός άδικα στη φυλακή, αφού δεν πιστεύει στους νόμους τότε καλά κάνει και το κράτος και δεν τον αντιμετωπίζει δίκαια σύμφωνα με αυτούς (τους νόμους).

Midnight
28-06-2009, 15:33

Το μπερδεύεις λίγο. Ο φασίστας δεν πιστεύει στη δημοκρατία, άρα ΑΥΤΟΣ δεν αντιμετωπίζει τους άλλους δημοκρατικά. Πηγαίνοντας ανάποδα, αυτός που δεν αντιμετωπίζει τους άλλους δημοκρατικά είναι φασίστας - αυτό που λέμε εδώ και ώρα δηλαδή. Με την ίδια λογική δηλαδή να μην παραπονιόμαστε αν μπει κανένας αναρχικός άδικα στη φυλακή, αφού δεν πιστεύει στους νόμους τότε καλά κάνει και το κράτος και δεν τον αντιμετωπίζει δίκαια σύμφωνα με αυτούς (τους νόμους).

Δε νομίζω πως κάποιος αναρχικός έχει ποτέ παραπονεθεί ότι το Κράτος τον έβαλε άδικα στη φυλακή. Φυσικά και το Κράτος, αφού σε βλέπει ως εχθρό του, θα προσπαθήσει να σε εξοντώσει. Απλά δεν αναγνωρίζουμε σε αυτό, που είναι ο μεγαλύτερος εγκληματίας, να ορίζει ποιοι και πως πρέπει να τιμωρούνται. Το πρώτο που αξίζει τιμωρία (και κάτι παραπάνω, καταστροφή) είναι το ίδιο. Επίσης, υπάρχουν και άλλες πολιτικές θεωρείες πέρα του φασισμού και της δημοκρατίας, δε σημαίνει πως όποιος δεν είναι δημοκράτης είναι φασίστας...

Midnight
28-06-2009, 15:37
το Δεκέμβρη δρούσαν ως παρακρατικοί φονιάδες με μαχαίρια που πήγαιναν σε σπίτια αγωνιστών (αναρχικοί αριστεροί δεν έχει σημασία, midnight σταμάτα να προσπαθείς να αποδείξεις κάτι σε αυτό το θέμα, λες μόνο αρχιδιές)

Fantom, ηρέμησε λίγο. Οι αριστεροί και οι αναρχικοί είναι διαφορετικοί, πως να το κάνουμε τώρα, δεν ανέφερα αν οι αριστεροί είναι μαλάκες ή γαμάτοι, αλλά είναι διαφορετικές κοινωνικές ομάδες. Και φυσικά δεν είπα πως ο μόνος στόχος των φασιστών είναι οι αναρχικοί, ένα μικρό κομμάτι του συνολου που τα πιθηκοειδή κυνηγούν είμαστε εμείς. Δεν προσπαθώ να αποδείξω τίποτα.

cloud
28-06-2009, 15:42

Αν είσαι αμερόληπτος ίσως, εγώ δεν είμαι. Δε μπορώ να εξισώσω ένα φασίστα με οποιαδήποτε άλλη κοινωνική όμαδα.

Dragonlord
28-06-2009, 15:44
Δε νομίζω πως κάποιος αναρχικός έχει ποτέ παραπονεθεί ότι το Κράτος τον έβαλε άδικα στη φυλακή. Φυσικά και το Κράτος, αφού σε βλέπει ως εχθρό του, θα προσπαθήσει να σε εξοντώσει. Απλά δεν αναγνωρίζουμε σε αυτό, που είναι ο μεγαλύτερος εγκληματίας, να ορίζει ποιοι και πως πρέπει να τιμωρούνται. Το πρώτο που αξίζει τιμωρία (και κάτι παραπάνω, καταστροφή) είναι το ίδιο. Επίσης, υπάρχουν και άλλες πολιτικές θεωρείες πέρα του φασισμού και της δημοκρατίας, δε σημαίνει πως όποιος δεν είναι δημοκράτης είναι φασίστας...
...ενώ οι αναρχικοί μπορούν να ορίσουν ποιοι και πώς πρέπει να τιμωρούνται, όπως είδαμε από τις επιδοκιμασίες του λιντσαρίσματος.
Το φασισμό τον χρησιμοποιώ γενικότερα ως συνώνυμο του αυταρχισμού, όπως χρησιμοποιείται και στην καθομιλουμένη δηλαδή. Και οι αναρχικοί με δημοκρατικές διαδικασίες λειτουργούν στις συνελεύσεις, αμεσοδημοκρατικές για την ακρίβεια, γι'αυτό και γίνεται ο διαχωρισμός σε συνθήματα τύπου "κάτω η αστική δημοκρατία".

Figure
28-06-2009, 15:44
omg 10 σελίδες και οι μισές είναι ποστ του midnight. κι αντί να συμφωνείτε με το φθόγκο που και ωραία και μετριοπαθώς τα λέει, το παίζετε γκάντι.

Λοιπόν, επικίνδυνοι πούστηδες όλοι σας.

έχουμε μερικούς τύπους, τους εξής χρυσαυγίτες Πάτρας, οι οποίοι:

α) το Δεκέμβρη δρούσαν ως παρακρατικοί φονιάδες με μαχαίρια που πήγαιναν σε σπίτια αγωνιστών (αναρχικοί αριστεροί δεν έχει σημασία, midnight σταμάτα να προσπαθείς να αποδείξεις κάτι σε αυτό το θέμα, λες μόνο αρχιδιές)

β) εδώ και μήνες κάνουν ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ στους μετανάστες της πόλης και κυρίως τον καταυλισμό (δε λένε απλά "μας ρίχνουν το βιοτικό επίπεδο, να φύγουν", τους χτυπάνε/καίνε/μαχαιρώνουν)

Είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ να τους γαμήσεις στο ξύλο;

Έχουμε τρελαθεί τελείως δλδ εδώ μέσα, σε λίγο από τον πολύ ανθρωπισμό θα χρησιμοποιείτε το επιχείρημα "λολ κι εσείς στάλιν είχατε" όχι για να καυτηριάσετε την αυταρχικότητα, αλλά για να δικαιολογείτε τους χρυσαυγίτες.

Steel Assassin θα εκτιμούσα αν δεν απαντούσες σε αυτό το ποστ, αν δω δε κάτι του στυλ "μα κάιγανε την Πάτρα τα φρικιά / οι μετανάστες βρωμίζουν την πόλη / youtube με χουντικούς" σχετικά με τα α) και β) θα σου σβήσω το account μα λά κα.

Phantom Duck, έχεις σκεφτεί, αλήθεια, το τι σε στρέφει κατά των φασιστών;
Έχει να κάνει με τις απόψεις/θέσεις καταρχάς και με τις τεχνικές/μεθόδους στη συνέχεια.
Πέρα από το θεωρητικό κομμάτι των θέσεων, που ο καθένας διαμορφώνει για διάφορους λόγους, και για αυτό δεν είναι εύκολο να αναλυθεί (δεν έχει αποκλειστικά να κάνει με το έχουν σκατά στο κεφάλι)
είναι η δράση -κυρίως η δράση- που μας στρέφει εναντίον τους. Εσύ ο ίδιος χρησιμοποιείς δυο προτάσεις-τεκμήρια στις οποίες καταδικάζεις την βία (η οποία προέρχεται από το φασιστικό χώρο και στρέφεται κατά των αδύναμων) και ταυτόχρονα την προβάλεις ως τρόπο αντιμετώπισης.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση το μόνο που καταφέρνεις με την βία είναι να ικανοποιήσεις κατώτερα ένστικτα.

Dragonlord
28-06-2009, 15:45
Αν είσαι αμερόληπτος ίσως, εγώ δεν είμαι. Δε μπορώ να εξισώσω ένα φασίστα με οποιαδήποτε άλλη κοινωνική όμαδα.
Εντάξει, το ίδιο θα σου πει κι ένας χρυσαυγίτης για έναν τούρκο, το ίδιο θα σου πει κι ένας βάζελος για ένα γαύρο, συγχαρητήρια.

cloud
28-06-2009, 15:55
Το φασισμό τον χρησιμοποιώ γενικότερα ως συνώνυμο του αυταρχισμού, όπως χρησιμοποιείται και στην καθομιλουμένη δηλαδή.

Ναι μόνο που ο φασίστας δεν είναι μόνο αυτό, είναι και ρατσιστής. Επίσης αυτοί έχουν διαπράξει εγκλήματα κατα της ανθρωπότητας, τι γαυροτούρκους μου λες τώρα;

Phantom Duck
28-06-2009, 16:00
Ναι ρε συ φάντομ, αλλά αν πιάσουν πέντε-δέκα-δεκαπέντε έναν και τον σαπίσουν στο ξύλο, τι είναι πιο πιθανό, να κλειστούν στα σπίτια τους οι χρυσαυγίτες ή απλά να πάνε κι αυτοί πέντε-δέκα-δεκαπέντε και να σαπίσουν έναν αναρχικό; Κι επίσης είναι θέμα του αν έχεις όντως να προβάλεις μια διαφορετική νοοτροπία ή ρίχνεις το επίπεδο σε συμμοριοπόλεμο.

κι εγώ διαφωνώ με τον τρόπο της επίθεσης, όχι όμως με την επίθεση. εκεί είναι η διαφωνία, εσύ πιστεύεις (;) ότι γίνεται να αντιμετωπίσεις τον φασίστα με διάλογο ξέρω γω, εγώ όχι. άρα μένει μόνο μία λύση, κι εφόσον αυτά που πιστεύει δεν είναι απλά φιλοσοφίες αλλά πάει και σπάει στο ξύλο αλβανούς και πρεζάκια, ε πρέπει να γίνει κάτι άμεσα.

Phantom Duck, έχεις σκεφτεί, αλήθεια, το τι σε στρέφει κατά των φασιστών;
Έχει να κάνει με τις απόψεις/θέσεις καταρχάς και με τις τεχνικές/μεθόδους στη συνέχεια.
Πέρα από το θεωρητικό κομμάτι των θέσεων, που ο καθένας διαμορφώνει για διάφορους λόγους, και για αυτό δεν είναι εύκολο να αναλυθεί (δεν έχει αποκλειστικά να κάνει με το έχουν σκατά στο κεφάλι)
είναι η δράση -κυρίως η δράση- που μας στρέφει εναντίον τους. Εσύ ο ίδιος χρησιμοποιείς δυο προτάσεις-τεκμήρια στις οποίες καταδικάζεις την βία (η οποία προέρχεται από το φασιστικό χώρο και στρέφεται κατά των αδύναμων) και ταυτόχρονα την προβάλεις ως τρόπο αντιμετώπισης.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση το μόνο που καταφέρνεις με την βία είναι να ικανοποιήσεις κατώτερα ένστικτα.

Σε ένα υποθετικό παράλληλο σύμπαν όπου δε θα ίσχυε ο νόμος του godwin και οι down δε θα έπαιζαν την Τρίτη στην Ελλάδα, θα σε ρώταγα πώς έπρεπε να αντιμετωπιστεί ο Χίτλερ.

phthoggon
28-06-2009, 16:10
....αυτό ακριβώς, άκου δεν έχει συγκεκριμένη ιδεολογία ο φασισμός ρε παιδιά. Πόσο όταν μιλάμε για νεο-ΝΑΖΙΣΜΟ εδώ ε. Δε μιλάμε για κάνα παραράκο της Δαπ ή της Πατριωτικής Συμμαχίας (πως τη λένε) που την έχει δει γαμίκος.

Dragonlord
28-06-2009, 16:31
κι εγώ διαφωνώ με τον τρόπο της επίθεσης, όχι όμως με την επίθεση. εκεί είναι η διαφωνία, εσύ πιστεύεις (;) ότι γίνεται να αντιμετωπίσεις τον φασίστα με διάλογο ξέρω γω, εγώ όχι. άρα μένει μόνο μία λύση, κι εφόσον αυτά που πιστεύει δεν είναι απλά φιλοσοφίες αλλά πάει και σπάει στο ξύλο αλβανούς και πρεζάκια, ε πρέπει να γίνει κάτι άμεσα.

Σε ένα υποθετικό παράλληλο σύμπαν όπου δε θα ίσχυε ο νόμος του godwin και οι down δε θα έπαιζαν την Τρίτη στην Ελλάδα, θα σε ρώταγα πώς έπρεπε να αντιμετωπιστεί ο Χίτλερ.
Εγώ πιστεύω ότι γενικότερα δεν αποφεύγεις τα σκατά στην κοινωνία, όπως δεν αποφεύγεις και κάποιου είδους μπάτσους, γιατί ακόμα κι αν δεν υπήρχε αστυνομία θα έπρεπε να κάνουμε τους μπάτσους μόνοι μας, όπως λες στην ουσία κι εσύ, και επειδή η αυτοδικία δεν είναι ωραίο πράμα και θα σκοτωθούμε απλά όλοι αναμεταξύ μας (αφού ο καθένας έχει δίκιο για τον εαυτό του) καλό είναι να υπάρχει μία ανεξάρτητη αρχή γι'αυτά τα πράγματα, που να λειτουργεί φυσικά όσο γίνεται σωστά, καμία σχέση με την τραγικότητα της ελληνικής αστυνομίας. Γενικά, χρειαζόμαστε πιο δίκαιη διακυβέρνηση, χρειαζόμαστε λιγότερη διακυβέρνηση, μακάρι να μη χρειαζόμασταν και καθόλου διακυβέρνηση αλλά δεν το βλέπω εφικτό για καμιά πεντακοσαριά χρόνια τουλάχιστον οπότε αναγκαστικά συμβιβάζομαι. Για τους φασίστες πιστεύω ότι πρέπει να αποβληθούν από την κοινωνία όπως έχει αποβληθεί ο φίντο ντίντο και όπως ελπίζω να αποβληθεί ο μπομπ ο σφουγκαράκης, απλώς κάποια στιγμή να γίνει συλλογική συνείδηση ότι δεν έχουν καμία σοβαρότητα και αξία. Τώρα μικροεπεισόδια βίας ΔΕΝ μπορείς να τα αποφύγεις. Όπως και κλοπές δεν μπορείς να αποφύγεις ολοκληρωτικά ή βιασμούς. Αυτό εννοώ όταν λέω να αντιμετωπιστούν με διάλογο, δεν εννοώ ότι θα δεις κάποιους να βαράνε μετανάστη και θα τους πεις ρε παιδιά ελάτε να το συζητήσουμε (ή αντίστροφα αν δεις μετανάστες να χτυπάνε έλληνα), εννοώ διάλογο γενικότερα μέσα στην κοινωνία. Άλλο όμως να υπερασπιστείς κάποιον επιτόπου κι άλλο να μπεις στη λογική των αντιποίνων, αυτό λέω, η οποία δε λύνει το πρόβλημα, απλά το διαιωνίζει, άντε, ικανοποιεί και την πρωτόγονη αίσθηση δικαιοσύνης που έχουμε αλλά ΔΕ λύνει κάτι. Το θέμα είναι να καταλάβει η κοινωνία ποιος ο ρόλος του χρυσαυγίτη και ποιος του αναρχοαριστερού ας πούμε. Τώρα σε όποιον μέσο πολίτη (σικ) πας και πεις γι'αυτά τα θέματα, θα σου πουν, ε, γιατί, και οι άλλοι τα ίδια κάνουν, τρώγονται μεταξύ τους. Την κοινωνία δεν την ενδιαφέρει ποιος το ξεκίνησε, λες και είμαστε στο δημοτικό. Το θέμα είναι να μη γίνονται πράξεις βίας, στο βαθμό που είναι εφικτό αυτό. Όταν γίνονται δέκα περιστατικά κι εσύ κάνεις κι άλλα δέκα για αντίποινα, το μόνο που καταφέρνεις είναι να διπλασιάσεις τα περιστατικά βίας. Άλλωστε ξέρουμε καλά από το σωφρονιστικό σύστημα ότι η μέθοδος της τιμωρίας ούτε αποτρεπτικά ούτε σωφρονιστικά λειτουργεί καλά, αφού οι περισσότεροι μετά παραμένουν εγκληματίες. Είναι γενικώς πολύ πιο περίπλοκο το θέμα από το "χτύπησε μετανάστη, ουγκ, τον χτυπήσω κι εγώ. Εντ τζάστις φορ ολ" και, αν θέλουμε να πάμε σε μία πιο δίκαιη, ανεκτική και ελεύθερη κοινωνία, θα πρέπει να το επιδιώξουμε με τις αντίστοιχες μεθόδους.

Όσο για τον Χίτλερ, να θυμίσω ότι δεν αντιμετωπίστηκε με λιντσάρισμα αλλά οργανωμένα από τα μισητά αντίπαλα κράτη.

Phantom Duck
28-06-2009, 16:38
τι εννοείς; ο πόλεμος δεν είναι βία; όταν απλώναμε το πέος μας από το στάλινγκραντ ως το Βερολίνο, δε σφάζαμε τριτοραϊχίτες;

Dragonlord
28-06-2009, 16:45
Αμέ. Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν στιγμές όπου η βία είναι η μόνη λύση - πχ όταν βλέπεις μπροστά σου να χτυπάνε κάποιον, όπως είπα και πιο πάνω. Θα μου επιτρέψεις να θεωρώ πάντως ότι ο πόλεμος μεταξύ αναρχικών και φασιστών στην ελλάδα μοιάζει περισσότερο (σε έκταση και απώλειες, όχι ιδεολογία) με τον πόλεμο μεταξύ ολυμπιακών-παναθηναϊκών παρά με τον πόλεμο μεταξύ γερμανίας και κόσμου. Κι εγώ στην εφηβεία με τους γονείς μου πόλεμο είχαμε, αλήθεια, με καταπίεζαν, ακόμα τους το φυλάω που έχασα grave digger και iced earth με nevermore.

Dragonlord
28-06-2009, 16:53
Τέσπα, για να σε προλάβω, δεν αρνούμαι ότι γίνονται φρικαλεότητες, όπως και σε κάθε στιγμή της ανθρώπινης ιστορίας άλλωστε, και πως πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Απλώς αρνούμαι να μασήσω τη στρατόκαβλη καραμέλα "έχουμε πόλεμο, όλα επιτρέπονται", γιατί είναι απλώς ένα εύρημα για να δικαιολογηθούν οι ακρότητες από όλες τις πλευρές. Και οι χρυσαυγίτες δηλαδή φαντάζομαι θα βλέπουν τις ορδές των μεταναστών ως κατακτητικό στρατό που αλλοιώνει τη μπατρίδα και σε τριάντα χρόνια όπως γεννοβολάνε αυτοί θα έχουμε αλβανό πρωθυπουργό. Συνιστώ ψυχραιμία.

atom_smasher
28-06-2009, 17:05
A ok τα εγκληματα πολεμου των νικητων δεν μετρανε επειδη σκοτωνανε τους κακους....πολιτισμενα πραγματα. Μην τα βλεπεις μονομπαντα φαντομ ντακ. Το θεμα ειναι οτι δεν οδηγει πουθενα η βια. απλα θα αναπαραχθει. Και ελπιζω να μην εννοουσες ντραγκον αυτο που ειπες για τον μπομπ τον σφουγγαρακη! θα σφαχτουμε αναρχοφασιστικα.

Phantom Duck
28-06-2009, 17:06
ΟΚ τότε, θα τα βρούμε με τα ξυρισμένα φιλαράκια μας, no worries :thumbsup:

ατμοσμάσερ, η βία οδήγησε στο να εξαφανιστεί ο ναζισμός ρε δικέ μου να πούμε τώρα, μπες στο wikipedia δες τι ήταν ο Β' παγκόσμιος πόλεμος στην τελική. η βία είναι η μαμή της ιστορίας είπε κάποτε ο έκτορας μποτρίνι.

Midnight
28-06-2009, 17:08
...ενώ οι αναρχικοί μπορούν να ορίσουν ποιοι και πώς πρέπει να τιμωρούνται, όπως είδαμε από τις επιδοκιμασίες του λιντσαρίσματος.
Το φασισμό τον χρησιμοποιώ γενικότερα ως συνώνυμο του αυταρχισμού, όπως χρησιμοποιείται και στην καθομιλουμένη δηλαδή. Και οι αναρχικοί με δημοκρατικές διαδικασίες λειτουργούν στις συνελεύσεις, αμεσοδημοκρατικές για την ακρίβεια, γι'αυτό και γίνεται ο διαχωρισμός σε συνθήματα τύπου "κάτω η αστική δημοκρατία".

Ξέρω πολύ καλά πως λειτουργώ στις συνελεύσεις, ευχαριστώ πολύ...
Εγώ προτιμώ να τις ονομάζω αναρχικές διαδικασίες.
Η δημοκρατία έτσι όπως εννοείται ως πολιτικός όρος (και δεν εννοώ την ανάλυση της λέξης γλωσσολογικά) είναι πολίτευμα κράτους.

Amnesiac.
28-06-2009, 17:13
Φαντομντάκ είσαι πιο έξυπνος απόσο προσπαθείς να δείξεις. Απλά πραγματάκια λέει ο πάνσοφος αντμίν :pipa::brush: , οι χρυσαυγίτες κάνουν φρικαλεότητες επειδή δεν καταλαβαίνουν αλλιώς οι οχτροί της πατρίδος και αυτό τους αξίζει, οι αναρχικοί κάνουν φρικαλεότητες επειδή δεν καταλαβαίνουν αλλιώς οι χρυσαυγίτες και αυτό τους αξίζει, καταλήγουμε να κάνουν και οι δυο τα ίδια πράγματα με διαφορετικό ιδεολογικό υπόβαθρο, αλλά αυτό το πράγμα δε μπορεί να διαιωνίζεται σε μια κοινωνία που θέλει να προοδεύει.

phthoggon
28-06-2009, 17:16
έλα, πες μας και τη λύση του προβλήματος, αφού στο στόμα την έχεις, φαίνεται.

Amnesiac.
28-06-2009, 17:17
Το μινιμαλιστικό άμπιεντ.

phthoggon
28-06-2009, 17:18
χαχα! Μακάρι πάντως. :-)

Phantom Duck
28-06-2009, 17:18
όφουυυ βαρέθηκα ρε φίλε, ο αναρχοπερίεργος δε θα σαπίσει κάθε αφεντικό που είναι ο εχθρός του, ο φασίστας θα γαμήσει στο ξύλο όποιον εχθρό του ξεμοναχιάσει, βλέπε μαύρους ράστα καναδούς πρεζάκηδες. άρα ο πρώτος θα χτυπήσει τον δεύτερο για να αποφευχθεί αυτή η φάση, κι όχι επειδή γενικά χτυπάει αντιπάλους.

πώς προλαβαίνουν το έγκλημα οι μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι σαπίζοντας τον τύπο που ετοιμάζεται για ληστεία :?: έτσι ακριβώς :!:

σωστή παρατήρηση φθόγκου πάντως, έχετε προτείνει ως αντίδοτο του φασισμού το διάλογο. σαυ ςατ μοτηερφθψκερ;

Amnesiac.
28-06-2009, 17:27
Α. Δηλαδή οι αναρχικοί χτυπάνε μόνο χρυσαυγίτες.

Σόρρυ παιδιά, μούχει σαλέψει το μυαλό ο Αυτιάς και δε μπορώ να καταλάβω, πάω να συνεχίσω διάβαζμα.

Phantom Duck
28-06-2009, 17:31
διάβασε καλύτερα γιατί το θρεντ είναι για ξύλο σε χρυσαυγίτη...

Amnesiac.
28-06-2009, 17:32
:thumbsup:

Midnight
28-06-2009, 17:35
http://www.youtube.com/watch?v=-yA5ad0B5Io
:P:lol::rofl::P

Dythor
28-06-2009, 17:54

Ρε μανάρι (για να ξεκινήσω με κάτι πολύ απλό) οι αναρχοαριστεροί ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο για όλους και άρα βασισμένο στην αξία του ανθρώπου ανεξαρτήτως φυλετικής καταγωγής/σεξουαλικών προτιμήσεων, χωρίς προνομιούχες τάξεις, καταπιεστές και καταπιεζόμενους.

Οι φασίστες ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο για τους ΟΜΟΙΟΥΣ τους, δηλαδή πάγια αξία των φασιστικών και ναζιστικών ας πούμε ιδεολογιών είναι η εξολόθρευση ομάδων ανθρώπων συνήθως με κριτήρια εγγενή χαρακτηριστικά (φυλετική καταγωγή, σεξουαλικές προτιμήσεις, και λοιπά και λοιπά).

Βλέπεις πώς το ένα μπαίνει στο δρόμο του άλλου, ή καλύτερα, το δεύτερο προκαλεί τις ενέργειες των πρώτων; Προφανώς οι μεν θεωρούν ότι αξίζει να σκοτώσουν και να πεθάνουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι δε για τα ναζιστικά ιδανικά. Ε, ανάλογα με τις αξίες σου σχηματίζεις κι εσύ τις δικές σου θέσεις.

Ναι, μιλώντας για πρόσωπα συγκεκριμένα μπορεί οι μπάχαλοι της Μεσολογγίου να βγάζουν την ψυχασθένειά τους στα πεσίματα κι αν τους είχε πλησιάσει πρώτη μια ναζιστική οργάνωση να 'χαν χωθεί εκεί, χωρίς καμία συνείδηση ή πνευματικό υπόβαθρο από πίσω either way. Επί των ιδεών όμως δεν είναι Ολυμπιακός-Παναθηναικός, τι λέμε τώρα, πέφτετε σε λογικά λάθη τύπου αστυνομικός-όργανο, μπουζούκι-όργανο => αστυνομικός-μπουζούκι κι ακόμα παρακάτω.

asimoulis
28-06-2009, 18:28
Ρε μανάρι (για να ξεκινήσω με κάτι πολύ απλό) οι αναρχοαριστεροί ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο για όλους και άρα βασισμένο στην αξία του ανθρώπου ανεξαρτήτως φυλετικής καταγωγής/σεξουαλικών προτιμήσεων, χωρίς προνομιούχες τάξεις, καταπιεστές και καταπιεζόμενους.

δηλαδή τώρα τρελάθηκα. υπάρχει κάποιος άνθρωπος που ονειρεύεται κάτι άλλο?

δηλαδή υπάρχει κάποιος στον πλανήτη που λέει ο κόσμος είναι και γαμώ γουστάρω καταπιεστές και καταπιεζόμενους? Ποιοι αναρχοαριστεροί και μαλακίες για όνομα του θεού.

και επίσης για να σε διορθώσω οι φασίστες πιστεύουν ότι πρέπει να συγκροτηθούμε σε φυλές και να παλέψουμε μέχρι θανάτου. Που βρίσκεις το κακό σε αυτό? Προφανώς είναι προβοκατόρικη ερώτηση αλλά με ενδιαφέρει η άποψη σου.

Harbinger of Death
28-06-2009, 18:47
@Phantom
Ποιος πρότεινε το διάλογο ως αντίδοτο του φασισμού ρε. Γουανταφάκ. Το ότι η επιθετική βία είναι καθυστερημένη δε σημαίνει ότι προτείνουμε το διάλογο. Εγώ θα τον προτιμούσα, αλλά δεν έχει αποτέλεσμα σε τέτοιες περιπτώσεις. Ωστόσο είναι προφανώς πολύ διαφορετικό να υπάρχει βίαιη άμυνα, και άλλο η αφορμή του τόπικ. Το δεύτερο είναι σαφώς επιθετικό και τραμπουκισμός.

Όπως τα (ξανα)είπε ο/η Figure δλδ. Και ιδίως:

Όσο για το Β' ΠΠ, ντάξει, απλά κάνεις πλάκα ε.

Legend_of_Darkness
28-06-2009, 18:57
Ότι είπε ο Dythor πάνω κάτω.Οι φασίστες,έχουν εξ'ορισμού λόγω της ιδεολογίας τους,αποκλείσει κάποιους ανθρώπους από τον 'κοινωνικό παράδεισο'.
Και τα κριτήριά τους δεν είναι κριτήρια επιλογής,είναι φυλετικά και βιολογικά,άρα σίγουρα κάποιοι άνθρωποι είναι στην απ'έξω.

Άρα στην προσπάθεια που θα πρέπει να κάνει ένας αριστερός-αναρχικός-ανθρωπιστής-δημοκράτης-οτιδήποτε να δομήσει μια ισότιμη κοινωνία για ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους,ο φασίστας και πάλι εξ'ορισμού θα βρεθεί μπροστά του.

Αυτή είναι η σημαντική ιδεολογική διαφορά.

Δυστυχώς το αναρχικό κίνημα έχει κατακλειστεί απο αναρχοατομικιστές(ειδικά στην Ελλάδα που ζούμε),οι οποίοι έχουν φασιστικές πρακτικές και ελιτιστικές τάσεις.Κάτι παρόμοιο κάνει και το ΚΚΕ.Παρόλ'αυτά ακόμα κι αυτό το είδος φασισμού,είναι φασισμός σε επίπεδο πολιτικό-ιδεολογικό,δηλαδή κάποιος μπορεί να ξεφύγει απ'αυτό αν έρθει με τα νερά σου.Ενώ ο φυλετικός φασισμός θα πλήξει κάποιους ανθρώπους όπως και δήποτε.

Αυτά,όσο πιο αντικειμενικά γίνεται.

Phantom Duck
28-06-2009, 19:04
omg ο τύπος κυνήγαγε κόσμο το Δεκέμβρη και μετανάστες, ΤΙ ΔΕΝ ΚΑ ΤΑ ΛΑ ΒΑΙ ΝΕ ΤΕ. δηλαδή χόλι σιτ, δεν είναι άμυνα μόνο να κάνεις λαβή όταν σου βγάλει το περίστροφο για αφοπλισμό.

δεν κάνω πλάκα για τον παγκόσμιο, να πάρει το figure πίσω αυτό που είπε για τη βία που δεν αντιμετωπίζεται με βία!

Amnesiac.
28-06-2009, 19:10
Παιδιά, έχουμε αφιερώσει 11 σελίδες της ζωής μας (..) να λέμε ότι μιλάμε για τις πρακτικές και όχι την ιδεολογία.

ΟΚ, αλληλένδετα κτλ, αλλά ας μείνουμε στα απλά και από Σεπτέμβρη που θα ξεκινήσει ο Αυτιάς εδώ θάμαστε να τα πούμε.

Amnesiac.
28-06-2009, 19:24
Τελευταίο μου ποστ εδώ γιατί παραείμαι σοφός για εσάς.

Το όλο πράγμα είναι σίγουρο ότι θα πάει ως εξής : Οι χρυσαυγίτες προφανώς και θα βρουν κάποιο αναρχικό να σαπίσουν στο ξύλο για αντίποινα. Ή κάποιο άσχετο με το όλο πράγμα μετανάστη, που είναι και πιο εύκολο. Αφού τον σαπίσουν/σκοτώσουν οι αναρχικοί θα ξεσηκωθούν και μπλα μπλα μπλα. Ειλικρινά, τόσο καιρό αυτή η ιστορία που ο ένας γαμάει τον άλλο, έχει καταλήξει κάπου; Έχει βελτιωθεί κάτι, έχει γίνει έστω κάτι μικρό και ασήμαντο (ένα μικρό λιθαράκι!) που να σας κάνει να λέτε "οκ, φάγαμε ξύλο, μας σκότωσαν, μας γάμησαν, whatever, αλλά χαλάλι γιατί πετύχαμε αυτό".

phthoggon
28-06-2009, 19:32
μας έχει οδηγήσει τουλάχιστον στο να μην έχουμε έναν χίλτερ από πάνω από το κεφάλι μας.

Amnesiac.
28-06-2009, 19:34
Ναι, οι αναρχικοί το κατάφεραν αυτό.

Dythor
28-06-2009, 19:35
δηλαδή τώρα τρελάθηκα. υπάρχει κάποιος άνθρωπος που ονειρεύεται κάτι άλλο?

Όχι κάτι διαφορετικό, αλλά με διαφορετικούς όρους. Ξαναδιάβασε την δεύτερη παράγραφο.

και επίσης για να σε διορθώσω οι φασίστες πιστεύουν ότι πρέπει να συγκροτηθούμε σε φυλές και να παλέψουμε μέχρι θανάτου. Που βρίσκεις το κακό σε αυτό? Προφανώς είναι προβοκατόρικη ερώτηση αλλά με ενδιαφέρει η άποψη σου

Είναι θέμα χαρακτήρα και υποκειμενικών αξιών. Στα δικά μου μέτρα, σταθμά και αξίες αντίκειται η επικράτηση της στρατηγικά ικανότερης φυλής, δεν εξετάζω τους ανθρώπους σαν ομάδες αλλά σα μονάδες και σέβομαι την ανθρώπινη υπόσταση όλων το ίδιο, δομικά.

phthoggon
28-06-2009, 19:39
Σκέψου απλά αν από την μεταπολίτευση και πέρα που άρχισαν ας πούμε να σχηματίζονται τα πρώτα νεο-φασιστικά κινήματα (μη με φάτε, όποτε τέλος πάντων) αν αυτοί αντιμετωπίζονταν με αγάπη και προδέρμ και διάλογο μόνο πως θα ήταν η κατάσταση σήμερα. Σκέψου αυτοί να κάνανε διαδηλώσεις και τραμπουκισμούς και ότι θέλουνε χωρίς καμία αντίδραση από αλλού. Ίσως να μην είχαμε χίτλερ ακόμα, αλλά θα ήταν η κατάσταση η ίδια? Την πορεία στη Ρώμη του Μουσολίνι την ξέρεις και πως μετά όλοι φοβόντουσαν να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους?

Amnesiac.
28-06-2009, 19:53
Σκέψου απλά αν από την μεταπολίτευση και πέρα που άρχισαν ας πούμε να σχηματίζονται τα πρώτα φασιστικά κινήματα (μη με φάτε, όποτε τέλος πάντων) αν αυτοί αντιμετωπίζονταν με αγάπη και προδέρμ και διάλογο μόνο πως θα ήταν η κατάσταση σήμερα. Σκέψου αυτοί να κάνανε διαδηλώσεις και τραμπουκισμούς και ότι θέλουνε χωρίς καμία αντίδραση από αλλού. Ίσως να μην είχαμε χίτλερ ακόμα, αλλά θα ήταν η κατάσταση η ίδια? Την πορεία στη Ρώμη του Μουσολίνι την ξέρεις και πως μετά όλοι φοβόντουσαν να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους?

Χμ για να το πούμε πιο απλά για να το καταλάβω και γω : Αυτό που είπες σημαίνει ότι κάποιοι (αρκετοί) δε γίνονται χρυσαυγίτες ή έστω είναι πιο μαζεμένοι επειδή υπάρχει ο φόβος του να φάνε ξύλο από αναρχικούς; Μιλάω αποκλειστικά και μόνο για τη συμβολή των αναρχικών στο να περιορίζουν τους χρυσαυγίτες δια της μεθόδου της βίας.

Δε ξέρω, εντύπωση μου είναι ότι κάποιος χρυσαυγίτης που θα φάει ξύλο από αναρχικούς (ειδικά αν του την πέσουν 15) θα γίνει ακόμα πιο πορωμένος και πιθανότατα θα κάνει και πράγματα που δε θα έκανε αν δεν είχε αυτή την προσωπική εμπειρία.

Δε μπορώ να φανταστώ ότι ένας 19χρονος χρυσαυγίτης που τρώει ξύλο θα χαλαρώσει και θα δει τα πράγματα διαφορετικά.

Σχετικά με το διάλογο που υποτιμάτε όλοι, δεν είπε κανείς ότι αν πας σε μια παρέα νεοναζί και τους μιλήσεις θα καταλάβουν το λάθος τους και θα γίνουν γαμάτοι κτλ, το πιθανότερο είναι να σε πουν ανθέλληνα και να σε σπάσουν στο ξύλο, κάποιοι άνθρωποι έχουν πάρει το δρόμο τους και δεν αλλάζουν έτσι εύκολα. Αλλά αν υπάρχει έστω και μια στο εκατομμύριο πιθανότητα να αλλάξει απόψεις ένας 19χρονος αν τον πιάσεις και του μιλήσεις όσο είναι νωρίς, με τον να το σαπίσεις στο ξύλο δεν έχεις καμία ελπίδα.

Αφελή και ρομαντικά αυτά που λέω, αλλά όσο η πραγματικότητα δε μου δείχνει ότι η κατάσταση βελτιώνεται με τη βία, θα συνεχίσω να τα πιστεύω και να ακούω radiohead.

Dythor
28-06-2009, 19:56
Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε πως μέσα από τα λεγόμενά σας προκύπτει μόνο ο δισταγμός "και τι αλλάζει;". Δηλαδή αν ξαφνικά μπορούσαμε να σκοτώσουμε όλους τους φασίστες δεν θα είχατε καμία αντίρρηση. Προβληματιστείτε.

Amnesiac.
28-06-2009, 19:59
Έχεις σοβαρό αντιληπτικό πρόβλημα. Προβληματίσου.

Dythor
28-06-2009, 20:01
Στα υπόλοιπα περί ίσης κτηνωδίας αντιλήψεων σου απάντησα, δεν έκανες τον κόπο να μου ανταπαντήσεις.

phthoggon
28-06-2009, 20:01
Σκέψου απλά αν από την μεταπολίτευση και πέρα που άρχισαν ας πούμε να σχηματίζονται τα πρώτα φασιστικά κινήματα (μη με φάτε, όποτε τέλος πάντων) αν αυτοί αντιμετωπίζονταν με αγάπη και προδέρμ και διάλογο μόνο πως θα ήταν η κατάσταση σήμερα. Σκέψου αυτοί να κάνανε διαδηλώσεις και τραμπουκισμούς και ότι θέλουνε χωρίς καμία αντίδραση από αλλού. Ίσως να μην είχαμε χίτλερ ακόμα, αλλά θα ήταν η κατάσταση η ίδια? Την πορεία στη Ρώμη του Μουσολίνι την ξέρεις και πως μετά όλοι φοβόντουσαν να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους?

Χμ για να το πούμε πιο απλά για να το καταλάβω και γω : Αυτό που είπες σημαίνει ότι κάποιοι (αρκετοί) δε γίνονται χρυσαυγίτες ή έστω είναι πιο μαζεμένοι επειδή υπάρχει ο φόβος του να φάνε ξύλο από αναρχικούς; Μιλάω αποκλειστικά και μόνο για τη συμβολή των αναρχικών στο να περιορίζουν τους χρυσαυγίτες δια της μεθόδου της βίας.

Δε ξέρω, εντύπωση μου είναι ότι κάποιος χρυσαυγίτης που θα φάει ξύλο από αναρχικούς (ειδικά αν του την πέσουν 15) θα γίνει ακόμα πιο πορωμένος και πιθανότατα θα κάνει και πράγματα που δε θα έκανε αν δεν είχε αυτή την προσωπική εμπειρία.

Δε μπορώ να φανταστώ ότι ένας 19χρονος χρυσαυγίτης που τρώει ξύλο θα χαλαρώσει και θα δει τα πράγματα διαφορετικά.

Σχετικά με το διάλογο που υποτιμάτε όλοι, δεν είπε κανείς ότι αν πας σε μια παρέα νεοναζί και τους μιλήσεις θα καταλάβουν το λάθος τους και θα γίνουν γαμάτοι κτλ, το πιθανότερο είναι να σε πουν ανθέλληνα και να σε σπάσουν στο ξύλο, κάποιοι άνθρωποι έχουν πάρει το δρόμο τους και δεν αλλάζουν έτσι εύκολα. Αλλά αν υπάρχει έστω και μια στο εκατομμύριο πιθανότητα να αλλάξει απόψεις ένας 19χρονος αν τον πιάσεις και του μιλήσεις όσο είναι νωρίς, με τον να το σαπίσεις στο ξύλο δεν έχεις καμία ελπίδα.

Αφελή και ρομαντικά αυτά που λέω, αλλά όσο η πραγματικότητα δε μου δείχνει ότι η κατάσταση βελτιώνεται με τη βία, θα συνεχίσω να τα πιστεύω και να ακούω radiohead.

ναι, η κατάσταση πιθανώς βελτιώνεται με τη βία. Δεν ξέρω αν έχει τύχει να φας ξύλο, πολύ ξύλο δηλαδή, αλλά αυτό που γίνεται όταν τρως ξύλο είναι ότι φοβάσαι και χέζεσαι. Πιθανόν μετά θα το πάρεις αντιδραστικά και θα πορωθείς, ιδιαίτερα αν είσαι χρυσαυγίτης και τάφ γκάι γενικά ας πούμε, αλλά άμα φας δεύτερη φορά ξύλο και τρίτη φορά ξύλο, θα σου φύγει η μαγκιά και θα επικρατήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, και άσε ωχ τώρα να ζήσουμε τη ζωούλα μας να πιάσουμε δουλειά να βρούμε καμιά γκόμενα επειδή δε λέει να τις τρώω μιά ζωή. Και αυτή η μέθοδος δυστυχώς φαίνεται να είναι η πιο πετυχημένη για να συνετίσεις έναν φασίστα, μιας και δεν καταλαβαίνουν από λόγια. Ότι έλεγα πριν, αν θες να τους αλλάξεις τα μυαλά, χτύπα τα. Δυχτυχώς, πάντα βέβαια. Οπότε ας βάλουμε να ακούσουμε όλοι μία το οκέι κομπιούτερ. υγ. άσε ρε ντάιθορ δολοφόνε.

carheart
28-06-2009, 20:08
Προφανώς ο Amnesiac. (φίλε μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις, you ROCK!) δεν αναφέρεται σε φτασμένους ηλικιακά "δημοκρατικούς" ή "αναρχοαυτόνομους" τύπους, αλλά σε κάποιο εύπλαστο ακόμα νεανικό μυαλό.

Ένος τέτοιου, με κατάλληλες λέξεις, μπορείς να του γεμίσεις το κεφάλι με δεκαπέντε πράγματα που Ίσως το κάνουν να το σκεφτεί καλύτερα το θέμα, από προσωπική μου εμπειρία δεν είναι σπάνιο, δεν είναι και κανόνας βέβαια.

Ε αν δεν πιάσει, το ξύλο δεν θα τον αλλάξει, θα τον κάνει να το βουλώσει σε μια καλή περίπτωση, πράγμα που ενίοτε αποτελεί το κύριο ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.

Γενικώς είναι αλήθεια πως ένας άνθρωπος αλλάζει από μόνος του, αν το αποφασίσει ο ίδιος και μόνο, και όσο μεγαλώνει με μαλακίες στην κεφάλα, τόσο πιο αδύνατο είναι να τον αλλάξει κάποιος τρίτος, με το ενδεχόμενο της αυτοαλλαγής να παίρνει την ίδια πιθανότητα.

Phantom Duck
28-06-2009, 20:16
ναι αλλά με αυτά δε διαφωνούμε εμείς οι συνετοί, για τα φρικιά δεν ξέρω. το θρεντ είχε σε αυτή τη φάση ως θέμα αν γενικότερα μπορείς να αντιμετωπίσεις τους επικίνδυνους πούστηδες με ξύλο.

carheart
28-06-2009, 20:19
τι εννοείς "εμείς οι συνετοί".

Dythor
28-06-2009, 20:20
ναι αλλά με αυτά δε διαφωνούμε εμείς οι συνετοί, για τα φρικιά δεν ξέρω. το θρεντ είχε σε αυτή τη φάση ως θέμα αν γενικότερα μπορείς να αντιμετωπίσεις τους επικίνδυνους πούστηδες με ξύλο.

Και λέγω, φυσικά και μπορείς αλλά μαζικά, στοχευμένα και αποτελεσματικά με μια στρατηγική σκέψη, όχι έτσι.

Ας πούμε και σαν έσχατη λύση, αλλά εμπειρικά δεν έχει και πολύ νόημα, ιστορικά δεν έχουν αντιμετωπιστεί ποτέ αλλιώς αποτελεσματικά.

Amnesiac.
28-06-2009, 20:22

ναι, η κατάσταση πιθανώς βελτιώνεται με τη βία. Δεν ξέρω αν έχει τύχει να φας ξύλο, πολύ ξύλο δηλαδή, αλλά αυτό που γίνεται όταν τρως ξύλο είναι ότι φοβάσαι και χέζεσαι. Πιθανόν μετά θα το πάρεις αντιδραστικά και θα πορωθείς, ιδιαίτερα αν είσαι χρυσαυγίτης και τάφ γκάι γενικά ας πούμε, αλλά άμα φας δεύτερη φορά ξύλο και τρίτη φορά ξύλο, θα σου φύγει η μαγκιά και θα επικρατήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, και άσε ωχ τώρα να ζήσουμε τη ζωούλα μας να πιάσουμε δουλειά να βρούμε καμιά γκόμενα επειδή δε λέει να τις τρώω μιά ζωή. Και αυτή η μέθοδος δυστυχώς φαίνεται να είναι η πιο πετυχημένη για να συνετίσεις έναν φασίστα, μιας και δεν καταλαβαίνουν από λόγια. Ότι έλεγα πριν, αν θες να τους αλλάξεις τα μυαλά, χτύπα τα. Δυχτυχώς, πάντα βέβαια. Οπότε ας βάλουμε να ακούσουμε όλοι μία το οκέι κομπιούτερ. υγ. άσε ρε ντάιθορ δολοφόνε.

Δεν έχω φάει ποτέ ξύλο γιατί είμαι αξιαγάπητος!!

Πάντως στα παιδικά μου χρόνια κάποιος που έτρωγε ξύλο φώναζε και την παρέα του αντί να επικρατήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, ίσως να λειτουργούν διαφορετικά τα πράγματα σαυτούς τους χώρους, ειλικρινά δεν ξέρω. Αλλά δε το νομίζω, όταν υπάρχει και ακραία ιδεολογία στη μέση.

Dythor σου απάντησα, είπα ότι μιλάμε για τις πρακτικές που ακολουθούνται και όχι για την ιδεολογία, ναι, προφανώς και μπορώ να διακρίνω τις ιδεολογικές διαφορές μεταξύ ενός αναρχικού και ενός χρυσαυγίτη.

Dythor
28-06-2009, 20:27
Ναι, και φυσικά είναι πολύ σοφό να κρίνεις απομονωμένα τις πρακτικές αυτές και να λες "εντάξει μωρέ, μια λέξη αλλάζει, κτήνη όλοιι", χωρίς να εξετάζεις τους λόγους που το λέει αυτό ο ένας και ο άλλος.

Και η Πυθία ένα κόμμα άλλαζε αδερφέ.

phthoggon
28-06-2009, 20:28

Πάντως στα παιδικά μου χρόνια κάποιος που έτρωγε ξύλο φώναζε και την παρέα του αντί να επικρατήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, ίσως να λειτουργούν διαφορετικά τα πράγματα σαυτούς τους χώρους, ειλικρινά δεν ξέρω. Αλλά δε το νομίζω, όταν υπάρχει και ακραία ιδεολογία στη μέση.

Το ξύλο που τρως όταν υπάρχει ακραία ιδεολογία στη μέση είναι λίιιιιγο πιο βαρύ πάντως από αυτό που δίναμε και τρώγαμε στα παιδικά μας χρόνια, στα οποία φαντάζομαι δε μας έπαιρνε 3 μήνες να συνέλθουμε από αυτό. Οπότε έχει και τον ανάλογο χρόνο κάποιος τα τα σκεφτεί λίγο πιο καλά τα πράγματα!!!

Amnesiac.
28-06-2009, 20:31
Dythor φυσικά και είναι σοφό. Οι ιδεολογίες υπάρχουν και τις ξέρουμε αλλά δε μπορούν να δικαιολογήσουν κάθε είδους πρακτική. Οι πρακτικές είναι γεγονότα και όλα τα γεγονότα μπορούν να κριθούν, ακόμα και αν από πίσω τους υπάρχει κάτι βαθύτερο. Και οι χρυσαυγίτες ιδεολογία έχουν.

Phantom Duck
28-06-2009, 20:33
τι εννοείς "εμείς οι συνετοί".

οι μη midnight.

Amnesiac.
28-06-2009, 20:35

Το ξύλο που τρως όταν υπάρχει ακραία ιδεολογία στη μέση είναι λίιιιιγο πιο βαρύ πάντως από αυτό που δίναμε και τρώγαμε στα παιδικά μας χρόνια, στα οποία φαντάζομαι δε μας έπαιρνε 3 μήνες να συνέλθουμε από αυτό. Οπότε έχει και τον ανάλογο χρόνο κάποιος τα τα σκεφτεί λίγο πιο καλά τα πράγματα!!!

Ναι προφανώς, αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, ακόμα κι αν ο ίδιος γυρίσει στο χωριό του και γίνει αγρότης, στάνταρ τα χρυσαυγιτοφιλαράκια του θα το δουν αλλιώς το όλο πράγμα. Αν τώρα η λύση είναι να τους σκοτώσουμε όλους, τι να πω. Είναι λίγο Λερναία Ύδρα το πράγμα. Πάντα θα υπάρχει και ο "οι πούστηδες οι αναρχικοί σκοτώσαν τον αδερφό/φίλο/γκόμενο μου, θα τους δείξω εγώ". Αν το προχωρήσουμε ακόμα παραπέρα πάμε σε πυρηνικές φυσικές και δε τα ξέρω αυτά, εγώ είμαι τεταρτοδεσμίτης.

carheart
28-06-2009, 20:37
Αν είναι να πάμε σε πυρηνικές φυσικές, μπορούμε να σκοτώσουμε και τους αναρχικούς όλους.

phthoggon
28-06-2009, 20:45

Ναι προφανώς, αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, ακόμα κι αν ο ίδιος γυρίσει στο χωριό του και γίνει αγρότης, στάνταρ τα χρυσαυγιτοφιλαράκια του θα το δουν αλλιώς το όλο πράγμα. Αν τώρα η λύση είναι να τους σκοτώσουμε όλους, τι να πω. Είναι λίγο Λερναία Ύδρα το πράγμα. Πάντα θα υπάρχει και ο "οι πούστηδες οι αναρχικοί σκοτώσαν τον αδερφό/φίλο/γκόμενο μου, θα τους δείξω εγώ". Αν το προχωρήσουμε ακόμα παραπέρα πάμε σε πυρηνικές φυσικές και δε τα ξέρω αυτά, εγώ είμαι τεταρτοδεσμίτης.

καλά, για να τελειώνουμε λοιπόν επειδή θα καταλήξουμε να γράφουμε πραγματεία για τη χρήση της βίας στους ακραίους ιδεολογικούς χώρους του 21ου αιώνα, τα ζητήματα και οι δυναμικές που απασχολούν τους χώρους, αντιεξουσιαστικούς, ακροαριστερούς ετς, οι οποίοι αντιτίθονται με τους φασίστες απαιτούν σίγουρα σε ορισμένες περιπτώσεις να πέσει χέρι εδώ και τώρα, διότι τίθενται ζητήματα φυσικής ύπαρξης και απάντησης και πρόληψης εκεί που υπάρχει σίγουρα κίνδυνος. Δε μπορώ να πω εγώ στον Μίντναιτ και στον Rage for Order να μη πλακώνουν φασίστες επειδή δε ξέρω σε τι φάσεις έχουνε εμπλακεί και τι φάσεις ίσως γίνουν αύριο και μεθαύριο. Από την άλλη ναι, η βία είναι πάντοτε η έσχατη λύση και δημιουργεί απάντηση η οποία και φέρει ανταπάντηση και τα λοιπά, αλλά αν κάποιος πιστεύει ότι τέτοια ζητήματα μπορούν να λυθούν μόνο ειρηνικά είναι το τουλάχιστον αφελής. Βία εκεί που πρέπει και είναι αναγκαίο λοιπόν, και ας ελπίσουμε αυτοί που την εξασκούν να κρίνουν σωστά. Πάω και γω για διάβαζμα.

Amnesiac.
28-06-2009, 20:46

Μη γράφετε όλοι μαζί, δεν προλαβαίνω να μοιράζω ΣΟΦΙΑ σε όλους ταυτόχρονα.

Πώς δε διαφωνείς. Το θέμα ξεκίνησε με τον ξυλοδαρμό ενός 19χρονου χρυσαυγίτη και ΔΕ ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΣΟΥΤΣΕΚΑΚΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ.

Phantom Duck
28-06-2009, 20:51
ντόινγκ, συμφωνώ στο ότι το ξύλο δε θα τον αλλάξει, θα τον βουλώσει απλά. και στηρίζω το βούλωμα του 19χρονου γιατί μπλαμπλα, διαφωνώ με το ότι έγινε όπως και όπου έγινε.

Amnesiac.
28-06-2009, 20:54
Πάντως, θα αποχωρήσω καιγω με κάτι παρεμφερές μαυτό που είχα πει και στα "Δεκεμβριανά" και την όλη μανούρα με τους μπάτσους.

Εγώ που είμαι φιλήσυχος πολίτης και πάω στην πλατεία Συντάγματος να πιω το φρεντοτσίνο μου, βλέπω πιο συχνά απότι παλιά φλάιερς της Χρυσής Αυγής, συνθήματα στους τοίχους της Χρυσής Αυγής, προεκλογικές παπαριές της Χρυσής Αυγής, καμιά φορά ακόμα και Χρυσαυγίτες μαζεμένους! Αυτά ρε παιδιά παλιά δε τα έβλεπα τόσο πολύ, ίσως επειδή κατοικούσα στο Μαρούσι και δεν κατέβαινα Σύνταγμα τόσο συχνά, δεν ξέρω, επίσης μου κάνει εντύπωση που και μπάτσους βλέπω περισσότερους και "σκούπες" περισσότερες και ελέγχους περισσότερους, με όλο το θάρρος και το σεβασμό, εκτιμώ αυτά που κάνετε για μένα και για τους μετανάστες, αλλά μήπως κάτι πάει στραβά στον αγώνα κατά του φασισμού;

(Είμαι ο Amnesiac. και μόλις τελείωσα.)

animae
28-06-2009, 21:32

χμ, wait a second... μιλάμε δηλαδή για τον ίδιο τρόπο με τον οποίο οι διάφορες κυβερνήσεις σπάνε τις όποιες φοιτητικές πορείες(και διάφορες άλλες) ή κάμω κάποιο λαθος?

Griffith
28-06-2009, 22:37
φίλε έχεις δίκιο! πιστεύω δε, ότι αυτό που μας χρειάζεται είναι καλύτερη παιδεία και ενημέρωση και ενασχόληση με τα κοινά.

animae
28-06-2009, 22:40
φίλε έχεις δίκιο! πιστεύω δε, ότι αυτό που μας χρειάζεται είναι καλύτερη παιδεία και ενημέρωση και ενασχόληση με τα κοινά.

Nα λεγα και κάτι, να απάνταγες τότες.
Κάτσε να θυμιθώ πως λέγεται αυτό.
Δεν γαμιεται.

:maikl:

edit: να υποθέσω προφανώς, ότι πιστεύσεις ότι η βία είναι μια μορφή όπου εν τέλει καταλήγεις σε κάποιο θεμιτό αποτέλεσμα, άσχετα με το για ποιό θέμα μιλάμε.

Griffith
28-06-2009, 22:43
ε τι να λέμε τώρα.
ΡΟΔΑ ΤΣΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ http://i3.photobucket.com/albums/y52/prakasrel/alpha.png (http://i3.photobucket.com/albums/y52/prakasrel/alpha.png)

animae
28-06-2009, 22:45
γιεα :maikl:

atom_smasher
28-06-2009, 23:20
λυπαμαι αλλα δεν φαινεται να κααλαβαινετε το αυτονοητο. το οτι θα φαει ξυλο και θα μαζευτει ή θα παει πισω να γινει βοσκος ή δεν θα το δηλωνει ανοιχτα οτι ειναι φασιστας κλπ δεν εχει καμια σημασια στην ουσια του ζητηματος. Θα παραμεινει φασιστας οχι γιατι δεν θα το δηλωνει αλλα πολυ απλα γιατι αυτο θα ψηφιζει, ετσι θα ενεργει στην ζωη του και γενικα δεν θα αλλαξει σε κατι με το να τον σαπισεις στο ξυλο. εκτος αν νομιζετε ε οτι το ξυλο βγηκε απο το παραδεισο και συνετιζει και αλλαζει συνειδησεις και αντιληψεις κλπ. Ειστε Ηλιθιοι αν το νομιζετε αυτο.

Once_Emperor
28-06-2009, 23:53
Πάντως εγώ άκουσα ότι έκανε αίτηση για μεταγραφή, άρα το ξύλο (υπό όποιες συνθήκες και να το έφαγε) πέτυχε το σκοπό του.

Και καλά όλα τα ανθρωπιστικά του στυλ η βία φέρνει βία και η βία δεν είναι η λύση, αλλά σε εντελώς πρακτικό επίπεδο είναι - δυστυχώς βέβαια - το μόνο που μπορεί να φέρει άμεσο αποτέλεσμα.

Harbinger of Death
29-06-2009, 00:01
Γιατί εκεί που θα πάει δε θα είναι σε πανεπιστήμιο; Δλδ επειδή έφυγε από Πάτρα λύθηκε το θέμα, Πατρινέ; :P

Once_Emperor
29-06-2009, 00:04
Κάποιος το ανέχεται, κάποιος άλλος όχι.

edit: και όπως λέει και ο Φθόγγος, με τον οποίο συμφωνώ γενικά, άμα φάει και εκεί το ξύλο και μετά πάλι, ε θα σταματήσει. Και δε λέω θα σταματήσει να είναι "ιδεολόγος" ή να πιστεύει ότι πιστεύει, αλλά το να σταματήσει τον "ακτιβισμό", ε κάτι είναι και αυτό.

atom_smasher
29-06-2009, 00:12
κατι ειναι αυτο. σιγουρα. εισαι ηλιθιος αν το πιστευεις ή ονειροπολος.διαλεξε.

Phantom Duck
29-06-2009, 00:15
θα σταματήσει να το παίζει μαχαιροβγάλτης, στ' αρχίδια μου αν έχει σβάστικα τατού. πώς σου φαίνεται;

Once_Emperor
29-06-2009, 00:17
Αυτό ακριβώς.

@atom_smasher: kαι αν εσύ πιστεύεις ότι αυτό δεν είναι ένα σημαντικό βήμα, εσύ είσαι ο ηλίθιος (ή ο ουτοπιστής, πιστεύοντας ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί κάπως αλλιώς automagically).

atom_smasher
29-06-2009, 01:42
ok.

Amnesiac.
29-06-2009, 01:56
Παιδιά και να σταματήσει αυτός να το παίζει μαχαιροβγάλτης (που δε το ξέρουμε, μπορεί εκεί που θα πάει να κάνει χειρότερα) ο αδερφός του που απότι λέει η αφίσα είναι κι αυτός χρυσαυγίτης θα σταματήσει κι αυτός; Και οι φίλοι του; Και οι φίλοι των φίλων του;

Αν είχε κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα ο ξυλοδαρμός κάποιου θα έπρεπε σε βάθος χρόνου οι χρυσαυγίτες να μειώνονται ή να είναι λιγότερο επιθετικοί ε;

Εκτός κι αν κάνω κάποιο λογικό σφάλμα το οποίο θα παρακαλούσα να μου εξηγήσετε αν δε βαριέστε.

Once_Emperor
29-06-2009, 02:16
Aντί να σου απαντήσω αν έχει κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα ο ξυλοδαρμός - κάτι που στην τελική έχουν αναλύσει πολλοί σε αυτές τις 15 σελίδες - θα σε ρωτήσω το εξής:

Έστω ότι όντως δεν έχει κάποια πρακτική αξία αυτή η κίνηση. Τι προτείνεις? Και μην αρχίσεις να μου λες για παιδεία κλπ ή για πολιτικό και κοινωνικό αποκλεισμό πχ γιατι όλα αυτά - imo - είναι ανέφικτα, ειδικά βραχυπρόθεσμα. Εγώ όπως το βλέπω είναι ότι η βία στη βία είναι η μόνη "τακτική". Δυστυχώς πάλι.

Και δεδομενου ότι δεν νομίζω ότι τέτοιες συζητήσεις είναι κατάλληλες για το Public Domain, κάπου εδώ θα κλείσω την παρέμβαση μου.

Harbinger of Death
29-06-2009, 02:23
Το να βρεις μια σωστή και επαρκή λύση σε ένα τόσο περίπλοκο πρόβλημα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Αυτό δε σημαίνει ότι κάνεις ό,τι να' ναι και πως κάποιες "λύσεις" δεν είναι εξαρχής απορριπτέες.

Η προφανής πρόταση πάντως, από τα λεγόμενά μας εδώ μέσα είναι απλά "μη βγαίνετε έξω να τους δείρετε". Νομίζω.

phthoggon
29-06-2009, 02:24
Παιδιά και να σταματήσει αυτός να το παίζει μαχαιροβγάλτης (που δε το ξέρουμε, μπορεί εκεί που θα πάει να κάνει χειρότερα) ο αδερφός του που απότι λέει η αφίσα είναι κι αυτός χρυσαυγίτης θα σταματήσει κι αυτός; Και οι φίλοι του; Και οι φίλοι των φίλων του;

Αν είχε κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα ο ξυλοδαρμός κάποιου θα έπρεπε σε βάθος χρόνου οι χρυσαυγίτες να μειώνονται ή να είναι λιγότερο επιθετικοί ε;

Εκτός κι αν κάνω κάποιο λογικό σφάλμα το οποίο θα παρακαλούσα να μου εξηγήσετε αν δε βαριέστε.

Το θέμα δεν είμαι όμως μόνο να ρωτάς ρε αδελφέ. Μας ρώτησες, και σου είπαμε ότι δε μπορούμε μερικοί να σκεφτούμε καλύτερες λύσεις από τη βία σε ορισμένες περιπτώσεις. Ίσως είμαστε βλάκες. Αλλά θέλω να πάρουμε μία υποθετική περίπτωση να σκεφτούμε: πες ότι εσύ ο αμνέζιακ, ο ατομσμάσερ, ο άνιμε, και όποιος άλλος είναι κατά της βίας πάντα και παντού, να μου απαντήσετε τι θα κάνετε εάν τα δύο παλικάρια αυτά (http://www.youtube.com/watch?v=za4jNia_z0k) έρθουν και σας τραμπουκίσουν αύριο μεθαύριο, για τον οποιοδήποτε λόγο στον οποιοδήποτε χώρο. Όχι για να σας πλακώσουν στο ξύλο, να "μιλήσουν" μαζί σας, επειδή έτσι συννενοούνται αυτοί. Που αν τυχαίνει και είστε ιδεολογικά αντίθετοι με αυτούς και παίρνετε κάποια δράση ή συμμετάσχετε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, υπάρχει αυτή η πιθανότητα, έτσι? Τι θα κάνετε λοιπόν και ποιες ειρηνικές και διαλογικές πρακτικές θα χρησιμοποιήσετε? Θα τους πείτε "ε, κύριε"?. Θα σας πάει το σκατό στη κάλτσα? Κι άμα σας πάει τους πείτε "ε κύριε" και επιστρέψετε σώοι και αβλαβείς στο σπιτάκι σας μετά θα αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας? Πείτε μου, είμαι χαζός, και θέλω να μάθω.

Ρωτάω συγκεκριμένα α)τον αμνέζιακ, β)τον ατομσμάσερ γ) τον άνιμε δ) όποιον άλλον θέλει. Άντε επειδή όσοι είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρουν, για πείτε τα και μας να τα μάθουμε.

έντιτ: μήπως εννοείς αυτό χαρμπρίνγκερ?

Η προφανής πρόταση πάντως, από τα λεγόμενά μας εδώ μέσα είναι απλά "μη βγαίνετε έξω από το σπίτι σας". Νομίζω.

Dragonlord
29-06-2009, 02:33
Άμα αύριο-μεθαύριο μαχαιρώσουν καναν αναρχικό θα εξακολουθείτε να γουστάρετε με τις ευεργετικές συνέπειες των ξυλοδαρμών; Και δεν το εννοώ ως αντικίνητρο ή ως ηττοπάθεια, απλά, αν για να απαντήσεις σε πράξεις κτηνωδίας πρέπει να πέσεις στο ίδιο επίπεδο, τότε έχεις χάσει κι έχει κερδίσει η κτηνωδία. Δε λέω ότι με το να μην τους δείρεις εξαλείφεται το πρόβλημα. Απλά ούτε με το να τους δείρεις εξαλείφεται. Ούτε μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα ότι θα μαζευτούν, γιατί μάλλον πιθανότερη είναι μια αντεπίθεση, αν όχι σε κάποιον αναρχικό, σε κάποιον μετανάστη, καθώς μιλάμε για άτομα αγκαούγκα που ΚΑΠΟΥ θα βγάλουν τα νεύρα τους. Αν όχι ο ίδιος, οι φίλοι του. Και γενικότερα η βία έχω ξαναγράψει ότι υποσκάπτει τους όποιους αγώνες. Πχ, θεωρείτε λιγότερο πιθανό τα τελευταία χρόνια να γίνει κάποιος χρυσαυγίτης, όταν "οι αναρχικοί καίνε τα αυτοκίνητα και τα μαγαζιά του κόσμου" και "οι μετανάστες έρχονται εδώ παράνομα, μας κλέβουν και μας τρώνε τις δουλειές"; Αυτά τα αίτια που σπρώχνουν πιτσιρίκια προς τον εθνικισμό δεν τα καταπολεμάς με τη βία, ίσα ίσα, τα τροφοδοτείς. Μόνο με την ενημέρωση μπορείς να πετύχεις κάποια πράγματα. Και όχι βραχυπρόθεσμα δυστυχώς, αλλά έτσι είναι.

Dragonlord
29-06-2009, 02:35
Το θέμα δεν είμαι όμως μόνο να ρωτάς ρε αδελφέ. Μας ρώτησες, και σου είπαμε ότι δε μπορούμε μερικοί να σκεφτούμε καλύτερες λύσεις από τη βία σε ορισμένες περιπτώσεις. Ίσως είμαστε βλάκες. Αλλά θέλω να πάρουμε μία υποθετική περίπτωση να σκεφτούμε: πες ότι εσύ ο αμνέζιακ, ο ατομσμάσερ, ο άνιμε, και όποιος άλλος είναι κατά της βίας πάντα και παντού, να μου απαντήσετε τι θα κάνετε εάν τα δύο παλικάρια αυτά (http://www.youtube.com/watch?v=za4jNia_z0k) έρθουν και σας τραμπουκίσουν αύριο μεθαύριο, για τον οποιοδήποτε λόγο στον οποιοδήποτε χώρο. Όχι για να σας πλακώσουν στο ξύλο, να "μιλήσουν" μαζί σας, επειδή έτσι συννενοούνται αυτοί. Που αν τυχαίνει και είστε ιδεολογικά αντίθετοι με αυτούς και παίρνετε κάποια δράση ή συμμετάσχετε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, υπάρχει αυτή η πιθανότητα, έτσι? Τι θα κάνετε λοιπόν και ποιες ειρηνικές και διαλογικές πρακτικές θα χρησιμοποιήσετε? Θα τους πείτε "ε, κύριε"?. Θα σας πάει το σκατό στη κάλτσα? Κι άμα σας πάει τους πείτε "ε κύριε" και επιστρέψετε σώοι και αβλαβείς στο σπιτάκι σας μετά θα αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας? Πείτε μου, είμαι χαζός, και θέλω να μάθω.

Ρωτάω συγκεκριμένα α)τον αμνέζιακ, β)τον ατομσμάσερ γ) τον άνιμε δ) όποιον άλλον θέλει. Άντε επειδή όσοι είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρουν, για πείτε τα και μας να τα μάθουμε.
Εγώ πάντως θα φωνάξω την παρέα μου και θα τους τραμπουκίσω κι εγώ.

phthoggon
29-06-2009, 02:37
Δε τους τραμπουκίζεις αυτούς, άμα φτάσεις σε αυτό το σημείο παίζεις ξύλο, και πολύ άγριο μάλιστα, φιλικά. :smile:

Dragonlord
29-06-2009, 02:38
Ναι. Δείρω.

phthoggon
29-06-2009, 02:39
Οπότε είσαι υπέρ της βίας, απλά και μόνο όταν την πάθεις εσύ, και όχι οι άλλοι, έτσι?

Figure
29-06-2009, 02:39
Α ΡΕ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!

..ο άλλος ναουμε μόνο φούξια που δεν έβαλε στον ανθρωπισμό. να μου πείτε σε μία χώρα, όπου επτά στους δέκα, πιστεύουν ακόμα ότι το ξύλο πρέπει να συνεχίσει να ‘χει θέση στη διαπαιδαγώγηση και στο σωφρονισμό, τι περιμένεις; γράφτηκαν πολλά όμορφα, τέλος πάντων.

μια γενική αντίληψη που κυριαρχεί είναι τους δέρνουμε για να βάλουν μυαλό, λες και ο άλλος μόλις φάει το λοστό στο κεφάλι θα αλλάξει η συνείδηση του και τα πιστεύω του και θα πει «τι μαλάκας που ήμουνα, πάω να πιάσω πεταλούδες!» ή ακόμη καλύτερα τους δέρνουμε για να δείξουμε πως εμείς είμαστε πιο δυνατοί και δεν τους πολυπαίρνει να μας κουνιούνται. αυτό πέρα του ότι είναι βλακεία είναι και κάνω-ότι-γουστάρω δηλαδή κάτσε, καταρχάς ποιος είσαι εσύ που θα κάνεις κουμάντο στα πιστεύω του αλλού; και περά από αυτό, ακόμα και για την κοινωνία να λες πως το κάνεις, πάλι δεν ισχύει γιατί με αυτό τον τρόπο αναπαράγεις τη βία οπότε ούτε τη κοινωνία βοηθάς.

να πάρει το figure πίσω αυτό που είπε για τη βία που δεν αντιμετωπίζεται με βία!
ΧΑ. οτι λέμε δεν ξελέμε.:razz:

αυτό μάλλον από τα συμφραζόμενα το έβγαλες, αλλά ναι αν θες να ξέρεις σε γενικές γραμμές αυτό πιστεύω.

αυτό που είχα αρχικά πει ήταν πως κατηγορούσες τους φασίστες για τη βία που χρησιμοποιούν αλλά στρέφεσαι και συ ο ίδιος στη βία, και πως τελικά αυτό που μας στρέφει εναντίον τους είναι μέθοδοι βίας που χρησιμοποιούν.
γίνεται φασισμός χωρίς χρήση βίας; OXI.

Dragonlord
29-06-2009, 02:40
Οπότε είσαι υπέρ της βίας, απλά και μόνο όταν την πάθεις εσύ, και όχι οι άλλοι, έτσι?

Ναι. Ζήτω η βία της ειρωνίας.

phthoggon
29-06-2009, 02:42
Δε μιλάμε ΚΑΘΟΛΟΥ ειρωνικά εδω πέρα ντράγκονλορντ, μιλάμε εντελώς κυριολεκτικά, και μόλις παραδέχτηκες ότι βλέπεις εντελώς εγωκεντρικά τα πράγματα.

(κάπου εδώ στριφογυρίζω στην καρέκλα μου και λέω ένα "άντε γεια")

Dragonlord
29-06-2009, 02:48
Δε μιλάμε ΚΑΘΟΛΟΥ ειρωνικά εδω πέρα ντράγκονλορντ, μιλάμε εντελώς κυριολεκτικά, και μόλις παραδέχτηκες ότι βλέπεις εντελώς εγωκεντρικά τα πράγματα.
Το έκανα ε;
edit: Πρέπει να παραδεχτώ ότι προσωπικά ενίοτε εκφράζομαι και ειρωνικά. Αν δεν το σηκώνει το κλίμα της κουβέντας να μου το πείτε να φύγω!

phthoggon
29-06-2009, 02:51
Λοιπόν θα δώσεις μία σοβαρή απάντηση ή όχι? Έκανες την εξυπνάδα να απαντήσεις και τώρα ειρωνίες ξεειρωνίες σου ζητάω να απαντήσεις πραγματικά. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις: είτε τους τραμπουκίζεις πίσω και τους βαράς και επομένως είσαι υπέρ της βίας επιλεκτικά αγνοώντας μέχρι τώρα το ότι αυτά τα άτομα εξασκούν βία σε άλλους άνθρωπους, είτε δε κάνεις τίποτα, λες "κύριε" και πας σπίτι σου. Ή αν έχεις βέβαια μια άλλη πρόταση, ακούω.

Dragonlord
29-06-2009, 02:53
Αφού μου απαντήσεις στο τι πρέπει να κάνει ο φίλος μου που του την έπεσαν 6-7 μετανάστες κοντά στην Ομόνοια και του έσπασαν δυο δόντια μεταξύ άλλων.

animae
29-06-2009, 02:53
Mάλλον δεν πρόσεξες αυτό:

edit: να υποθέσω προφανώς, ότι πιστεύσεις ότι η βία είναι μια μορφή όπου εν τέλει καταλήγεις σε κάποιο θεμιτό αποτέλεσμα, άσχετα με το για ποιό θέμα μιλάμε.

Δεν είπα ότι απορρίπτω την βία σε κάθε περίπτωση.

Αλλά θέλω να πάρουμε μία υποθετική περίπτωση να σκεφτούμε: πες ότι εσύ ο αμνέζιακ, ο ατομσμάσερ, ο άνιμε, και όποιος άλλος είναι κατά της βίας πάντα και παντού, να μου απαντήσετε τι θα κάνετε εάν τα δύο παλικάρια αυτά (http://www.youtube.com/watch?v=za4jNia_z0k) έρθουν και σας τραμπουκίσουν αύριο μεθαύριο, για τον οποιοδήποτε λόγο στον οποιοδήποτε χώρο. Όχι για να σας πλακώσουν στο ξύλο, να "μιλήσουν" μαζί σας, επειδή έτσι συννενοούνται αυτοί. Που αν τυχαίνει και είστε ιδεολογικά αντίθετοι με αυτούς και παίρνετε κάποια δράση ή συμμετάσχετε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, υπάρχει αυτή η πιθανότητα, έτσι? Τι θα κάνετε λοιπόν και ποιες ειρηνικές και διαλογικές πρακτικές θα χρησιμοποιήσετε? Θα τους πείτε "ε, κύριε"?. Θα σας πάει το σκατό στη κάλτσα? Κι άμα σας πάει τους πείτε "ε κύριε" και επιστρέψετε σώοι και αβλαβείς στο σπιτάκι σας μετά θα αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας? Πείτε μου, είμαι χαζός, και θέλω να μάθω.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ναι η απάντηση είναι ξύλο.

Στην γενικότερη περίπτωση όμως, του επειδή ο άλλος είναι ______(βάλε ότι θες εδώ), όχι, δεν θεωρώ την βία ως έναν αποδεκτό τρόπο "λύσης προβληματος".
Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, φαντάζομαι σκέφτεται και η απένταντι πλευρά, οπότε εν τέλει τι περισσότερο υπάρχει πέρα από έναν κύκλο βίας? Προσφέρει κάτι και δεν μπορώ να το καταλάβω?
Το ξύλο θα αποτρέψει έναν από το να γίνει αναρχικός/φασίστας/γουατεβερ? Ή απλά θα του γυρίσει ακόμα περισσότερο τα μυαλά?Ή απλά θα φανατίσει ακόμα περισσότερο τον κύκλο του?

Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον, όσο ξύλο φάει ένας αναρχικός, θα φάει και ένας φασίστας και τούμπαλιν.

Τώρα για αποτελεσματικότερο τρόπο αντιμετώπισης...πέρα από τα κλασσικά (που δεν είναι ανάγκη καν να τα πω), εδώ για άλλα και άλλα δεν έχει καταφέρει η ευρύτερη αριστερά να βρεί σημείο τομής μεταξύ της, περιμένεις να δείς πως σκατά θα αντιμετωπίσεις τους φασίστες καλύτερα από το ξύλο?

Ενιγουει, το "πρόβλημα" δεν είναι με τον τρόπο που προσπαθεί ο καθένας να επιβάλλει τις απόψεις του πάνω στον άλλον, αλλά το κατά πόσο έχει σκεφτεί ότι αυτές οι πρακτικές θα μπορέσουν να έχουν κάποιο αποτέλεσμα.
Και πέρα απο εικασίες (οι οποίες είναι και πολύ μακριά απο την πραγματικότητα) δεν βλέπω να υπάρχει κάτι άλλο.
Το να γίνει βέβαια προσπάθεια "αφύπνησης" της κοινωνίας, ώστε από μόνη της να απορρίπτει τέτοια στοιχεία, είναι πολύ δύσκολο και ως δύσκολο, δεν τίθεται καν στο τραπέζι. Γιατί θα είναι πολύ πιο συνολικό το να πιάσεις την κυραΣουλα από δίπλα και να της εξηγήσεις ότι οι μεταναστες που είναι εδώ, δεν είναι κλέφτες, δεν, δεν, δεν , δεν και ότι οι πρακτικές αυτές που χρησιμοποιούν οι φασίστες είναι απάνθρωπες, παρά από το να σαπίσεις ενα φασίστα στο ξύλο.

phthoggon
29-06-2009, 02:56
Αφού μου απαντήσεις στο τι πρέπει να κάνει ο φίλος μου που του την έπεσαν 6-7 μετανάστες κοντά στην Ομόνοια και του έσπασαν δυο δόντια μεταξύ άλλων.

Αν θεωρεί ότι αυτή η πράξη είναι χαρακτηριστική των μεταναστών σαν σύνολο και νομίζει ότι θα απαντήσει πλακώνοντας μερικούς άλλους 6-7 random μετανάστες, by all means, ας το κάνει. Περιμένω απάντηση και στο δικό μου.

Dragonlord
29-06-2009, 02:57

Αν θεωρεί ότι αυτή η πράξη είναι χαρακτηριστική των μεταναστών σαν σύνολο και νομίζει ότι θα απαντήσει πλακώνοντας μερικούς άλλους 6-7 random μετανάστες, by all means, ας το κάνει. Περιμένω απάντηση και στο δικό μου.
Ε μετά θα τον πιάσεις εσύ κι οι φίλοι σου όμως και θα τις (ξανα)φάει κι αυτός οπότε μετά θα πρέπει να βρει κι άλλους για να δείρει κάποιον από σας, ε και δε λέει, πολύ ξύλο, κουράστηκα και μόνο που το σκέφτηκα.

phthoggon
29-06-2009, 02:59
Άσε ρε Ντράγκονλορντ. Η αποφυγή της αποφυγής ω αποφυγή και ακόμα δεν είπες τίποτα. Ούτε καν μου απάντησες σε αυτό το απλό που ρώτησα.

Dragonlord
29-06-2009, 02:59
Θα τους γάμαγα στο ξύλο. Θα τους έδινα τα δόντια τους να τα καταπιούν. Θα τους έκανα να μετανιώσουν τη μέρα που γεννήθηκαν.

Amnesiac.
29-06-2009, 03:00
Φθόγγε και όνσ_έμπερορ, ναι πάλι για επικοινωνία και παιδεία και κοινωνική απομόνωση θα σας πω, συγγνώμη δηλαδή, οι περισσότεροι εδώ μέσα δε γίναμε αντιφασίστες επειδή μας έδειραν αναρχικοί ε, δεν είναι και τόσο φοβερό και τρομερό αυτό που λέω. Και όπως είπα και πιο πάνω, υπάρχουν άτομα, στην προκειμένη περίπτωση χρυσαυγίτες που κακά τα ψέματα έχουν "καεί", δεν πρόκειται να τους αλλάξει κανείς απόψεις ούτε πρακτικές, αλλά επιτρέψτε μου να επιμένω ότι η επικοινωνία και η παιδεία μπορούν να αποτρέψουν κάποιους νεότερους από το να ακολουθήσουν αυτά τα βήματα.

Δε λέω ότι ο διάλογος μπορεί να μετατρέψει δολοφόνους σε Μητέρες Τερέζες, αλλά τουλάχιστον ας αποτρέψει τη δημιουργία νέων δολοφόνων.

Και επειδή σίγουρα κάποιος θα ρωτήσει "κι αυτούς που ήδη υπάρχουν τι τους κάνουμε" ε δεν ξέρω, ξεφεύγει από τα όρια της σκέψης μου αυτό και δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία εδώ που τα λέμε, δεν είναι όλοι 50χρονοι, οι περισσότεροι είναι νέοι που σημαίνει ότι αναπαράγονται οι ιδέες τους. Ειλικρινά, εφόσον το ξύλο φαίνεται και πρακτικά ότι δημιουργεί τα αντίθετα αποτελέσματα, εγώ σαν άνθρωπος δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο σαν λύση πέρα από την επικοινωνία.

phthoggon
29-06-2009, 03:17

Στην γενικότερη περίπτωση όμως, του επειδή ο άλλος είναι ______(βάλε ότι θες εδώ), όχι, δεν θεωρώ την βία ως έναν αποδεκτό τρόπο "λύσης προβληματος".

Θα τους γάμαγα στο ξύλο. Θα τους έδινα τα δόντια τους να τα καταπιούν. Θα τους έκανα να μετανιώσουν τη μέρα που γεννήθηκαν.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι στο ότι ενώ είστε μάγκες και αρχιδάτοι και τάισον (σύμφωνα με τα λεγόμενά σας) όταν σας την πέφτουν αυτοί, κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου ή "δεν θεωρείτε τη βία λύση" χωρίς να προτείνετε τίποτα συγκεκριμένο όταν για τους τραμπουκισμούς, ξυλοδαρμούς και δολοφονίες τα θύματα είναι απλά κάποιο άγνωστο όνομα πακιστανικής προέλευσης στο δελτίο ειδήσεων. Οι αναρχικοί και οποιοσδήποτε άλλος τι κάνουν ρε παιδιά με τις "φασιστικές" τους πρακτικές δηλαδή? Μήπως ξυλοφορτώνουν τα παλικάρια αυτά επειδή αυτοί έχουν τραμπουκίσει και ξυλοφορτώσει και πιθανόν δολοφονήσει άτομα από την κοινωνία, άτομα απροστάτευτα και δίχως στον ήλιο μοίρα? (μιλάω για τις περιπτώσεις ατόμων που είναι εμπεριστατωμένο ότι τα έχουν κάνει, ότι λέω από την αρχή δηλαδή, όχι ράντομ λιντσαρίσματα). Είναι λοιπόν τόσο απαράδεκτες και απάνθρωπες κατά τη γνώμη σας οι πράξεις τους, όταν δηλώνετε πως ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ θα παίρνατε τον ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ όταν θα σας την πέφτανε αυτοί? Δεν υπάρχει μία μικρή αντίθεση εδώ? Μήπως για να είσαστε τρου στην ιδεολογία σας θα έπρεπε να μην κάνετε τίποτα και να περιμένετε στο αστυνομικό τμήμα την λύση σαν σωστοί νομοταγείς πολίτες? Αυτά είχα να πω εγώ για σήμερα παίδες, καααααααααααααααααλυνύχτα. (πολύ καλυνύχτα όμως, βαθιά).

cloud
29-06-2009, 03:28
Και ποιός είναι ρε παιδιά αυτός ο διάλογος που θα αλλάξει τα πράγματα, πως θα γίνει;
Γιατί τις τελευταίες δεκαετίες ένα παιδί πρώτα μαθαίνει ότι δεν πρέπει να γίνει φασίστας και μετά την προπαίδεια, τι παραπάνω χρειάζεται;

Dragonlord
29-06-2009, 03:29
Γεια σου ρε αφυπνισμένε φθόγγον. Τέσπα, επειδή μάλλον δε θες να τα πας καλά με την ειρωνία, έχω ήδη απαντήσει ότι ναι μεν η βία ως αυτοάμυνα είναι η μόνη λύση, αλλά αυτό απέχει πολύ από το να προχωράς σε λογική αντιποίνων. Οπότε, για να απαντήσω σοβαρά στην ερώτησή σου, αν αναγκαζόμουν να εμπλακώ σε καυγά προφανώς δε θα γύριζα το άλλο μάγουλο, αλλά θα προσπαθούσα γενικώς να το αποφύγω και δε θα ξαναγύριζα με την παρέα μου για να τους δώσω ένα καλό μάθημα. Όταν έχεις να κάνεις άμεσα με καβλοπίθηκες το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τους αποφύγεις και όχι να γίνεις κι εσύ καβλοπίθηκας. Αν πχ φοράω κόκκινο μπλουζάκι και με πετύχουν βάζελοι και με πλακώσουν έχει κάποιο νόημα να πάω μετά από μια βδομάδα με τους φίλους μου να τους πλακώσω κι εγώ; Ακόμα κι αν ξέρω ποιοι είναι. Μπορεί και να πάρω τους μπάτσους, ξέρω ότι είναι αστεία αυτή η προοπτική σε απελευθερωμένα άτομα που ζουν πάνω από το νόμο και φροντίζουν οι ίδιοι για την αγέλη τους αλλά γι'αυτό υπάρχουν, αφού πληρώνονται ας κάνουν και κάτι καλό. Έχω πάρει τους μπάτσους και όταν με είχαν κλείσει μισή ώρα με το αυτοκίνητο σε διπλοπαρκάρισμα, μαλακία, μάλλον έπρεπε να του σπάσω τα τζάμια του τύπου. Τώρα που το σκέφτομαι, οι μπάτσοι δεν είχαν έρθει οπότε η μόνη άμεση λύση μάλλον θα ήταν να του σπάσω όντως τα τζάμια. Μαλακία μου.

Dragonlord
29-06-2009, 03:29
Και ποιός είναι ρε παιδιά αυτός ο διάλογος που θα αλλάξει τα πράγματα, πως θα γίνει;
Γιατί τις τελευταίες δεκαετίες ένα παιδί πρώτα μαθαίνει ότι δεν πρέπει να γίνει φασίστας και μετά την προπαίδεια, τι παραπάνω χρειάζεται;
Νομίζω ένα χέρι ξύλο.

animae
29-06-2009, 03:30

1.Το πρόβλημα λοιπόν είναι στο ότι ενώ είστε μάγκες και αρχιδάτοι και τάισον (σύμφωνα με τα λεγόμενά σας) όταν σας την πέφτουν αυτοί, κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου ή "δεν θεωρείτε τη βία λύση" χωρίς να προτείνετε τίποτα συγκεκριμένο όταν για τους τραμπουκισμούς, ξυλοδαρμούς και δολοφονίες τα θύματα είναι απλά κάποιο άγνωστο όνομα πακιστανικής προέλευσης στο δελτίο ειδήσεων.

2.Οι αναρχικοί και οποιοσδήποτε άλλος τι κάνουν ρε παιδιά με τις "φασιστικές" τους πρακτικές δηλαδή? Μήπως ξυλοφορτώνουν τα παλικάρια αυτά επειδή αυτοί έχουν τραμπουκίσει και ξυλοφορτώσει και πιθανόν δολοφονήσει άτομα από την κοινωνία, άτομα απροστάτευτα και δίχως στον ήλιο μοίρα? (μιλάω για τις περιπτώσεις ατόμων που είναι εμπεριστατωμένο ότι τα έχουν κάνει, ότι λέω από την αρχή δηλαδή, όχι ράντομ λιντσαρίσματα). Είναι λοιπόν τόσο απαράδεκτες και απάνθρωπες κατά τη γνώμη σας οι πράξεις τους, όταν δηλώνετε πως ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ θα παίρνατε τον ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ όταν θα σας την πέφτανε αυτοί? Δεν υπάρχει μία μικρή αντίθεση εδώ? Μήπως για να είσαστε τρου στην ιδεολογία σας θα έπρεπε να μην κάνετε τίποτα και να περιμένετε στο αστυνομικό τμήμα την λύση σαν σωστοί νομοταγείς πολίτες? Αυτά είχα να πω εγώ για σήμερα παίδες, καααααααααααααααααλυνύχτα. (πολύ καλυνύχτα όμως, βαθιά).

Ρε πουλάκι μου, ώπα μισό, ανάσα.

1. Αρχιδάτος εγώ? Σε καμία περίπτωση. Αν εσύ με φαντασιώνεσαι ταισον και να σου δαγκώνω τ'αυτι, δικό σου θέμα. Δεν είπα πουθενά κάτι τέτοιο. Ας μην αναλύσουμε την περίπτωση που θα έπαιζα ξύλο, πραγματικά δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Το μόνο που χει νόημα, είναι πως αν δεν έρθει καποιος να με πιάσει στα χέρια, εγώ δεν πρόκειται να αντιδράσω έτσι.

2.Να υποθέσω το τι πόσταρα (και ότι είπε και ο αμνεζιακ στο τελευταίο του ποστ) δεν τα είδες καλά. Ξαναδιάβασε τα.
Το να εκφράζεις μια άποψη, δεν είναι κατ ανάγκην "πουλάω ιδεολογία και είμαι μούρη", αλλά μπορεί όντως να σε εκφράζει.
Και ναι, το να τους αποκλίσεις κοινωνικά, είναι πολύ χειρότερο από το να τους σαπίσεις στο ξύλο. Το να χτίσεις μια υγιή κοινωνία θέλει πολύ περισσότερο χρόνο και κόπο από τις όποιες συγκρούσεις. Τεσπα.

Amnesiac.
29-06-2009, 03:35

Όντως. Ένα παιδί που κάθε μέρα βλέπει στην τηλεόραση για τους κακούς μετανάστες που μας κλέβουν και τους αγανακτισμένους πολίτες που κλειδώνουν τις παιδικές χαρές και που στο σχολείο του μαθαίνει να απομονώνει τα αλβανάκια, καταλαβαίνει αμέσως ότι δεν πρέπει να γίνει φασίστας.

Αφού ανοίξαμε τις καρδιές μας και απαντάμε στα καυτά ερωτήματα, γιατί δεν απαντά κανείς σε αυτό που ρώτησα πριν : Αφού το ξύλο είναι η λύση γιατί οι χρυσαυγίτες αυξάνονται αντί να μειώνονται. Ή έστω, μιας και δεν έχω στατιστικά στοιχεία ξερωγω, γιατί γίνονται πιο ενεργοί;