View Full Version : πράγματι στα @@ μας
Eκλεισε ο Ελεύθερος Τύπος. Ε και;
Και τι με νοιάζει εμένανε δεν είμαι με κανένανε...
Kαι ξαφνικά οι (500;) εργαζόμενοι της Γιάννας και του Θόδωρου ανακάλυψαν την ταξική τους θέση κι από παπαγαλάκια του συστήματος και της Δεξιάς γίνονται τιμητές της εργατικής τάξης. Καλούνε τα σωματεία και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να πάρει θέση για την διαφαινόμενη απόλυση τους.
Καλούνε τους αγωνιζόμενους εργάτες του Λαναρά, τους απολυμένους του ΤΖΑΜΠΟ, τους εργάτες στην Ζώνη, να υποστηρίξουν τα αιτήματα τους. Οπως έκαναν κι αυτοί τόσα χρόνια απ την φυλλάδα και το ραδιόφωνο που δούλευαν. Τι πράγμα; Δεν ακούσατε ποτέ τον συγκεκριμένο όμιλο να υπερασπίζεται τα δίκαια της εργατικής τάξης; Τς τς υπερβολές...Τώρα που απειλείται η δουλίτσα μας μέχρι κι Αναρχικοί (φτου κακά) θα γίνουμε...
Τώρα ακούω τον αριστερό της παρέας να φωνάζει:
Μα τι φταίει ο κακόμοιρος ο συντάκτης που παίρνει 700 ευρώ με μπλοκάκι (κι αν τα παίρνει) για την γραμμή του ομίλου; Ντάξει συμφωνώ κι εγώ σ αυτό. Ας έβγαζαν μια ανακοίνωση ρε παιδάκι μου, ένα στενσιλ, μια παφλέτα, κάτι τέλος πάντων που να διαχωρίζει τις θέσεις τους σε θέματα απολύσεων, απεργιών, πορειών. Να ξέρουμε κι εμείς ότι κάπου στα κωλο media υπάρχουν κάποιοι που μας ακούνε...
Και τώρα αριστερέ της παρέας η δική μου απορία:
Τι δουλειά έχουμε εμείς οι αριστεροί να απεργούμε για να σώσουμε την Ναυαρχίδα της Δεξιάς γαμω την !@#$%^&* μου; Να σώσουμε δηλαδή μια φυλλάδα κι ένα ράδιο που όλη μέρα λοιδορεί τον ΣΥΝ-ΡΙΖΑ το ΚΚΕ τους Αριστεριστές και στοχοποιεί τους Αναρχικούς σαν εγκληματίες. Συγγνώμη αλλά αυτή την φορά δεν θα πάρω...
Κι έρχομαι στα του CITY 99,5
Αγωνισταράδες μου εσείς. Ακούω κάνετε κατάληψη του σταθμού και δηλώνετε πίστη στον ενημερωτικό χαραχτήρα του σταθμού. Μπράβο σας και καλά κάνετε και κρατάτε ψηλά την αγωνιστική παράδοση του PLANET. Τι δεν το ξέρατε; Μα ναι, την δουλειά των συναδέλφων του PLANET φάγατε πριν κάποια χρόνια. Το αφεντικούλη σας μαζί με τον Παύλοβιτς και τα τζιμάνια της ΕΣΗΕΑ κάνανε ότι μπορούσαν για να ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ τον όμορφο αγώνα των εργατών του PLANET και να σας παραδώσουν καθαρό τον σταθμό που τώρα υπερασπίζεστε. Έχει ο καιρός γυρίσματα...
Δεν θυμάμαι ποτέ να βγάλατε ψηφίσματα συμπαράστασης για τον αγώνα του PLANET, για τις 180 και βαλε απολύσεις, για το μαφιόζικο τρόπο που ο Παύλοβιτς είχε κατεβάσει τον πομπό...
Αντιθέτως θυμάμαι κάποιους από εσάς να μας χαρακτηρίζετε αριστεριστές(λες και είναι βρισιά..) μαξιμαλιστές (γιατί άκουσον άκουσον ζητάγαμε τότε απ τις ενώσεις να γίνει γενική απεργία στον κλάδο) κι εκτός πραγματικότητας (είχαμε το θράσος τότε να ζητάμε μέσα από συνελεύσεις να μην αναφέρονται ως "λάθρο" οι μετανάστες και όταν υπάρχει θέμα συλλαλητηρίου να μην ξεκινάει η είδηση "...Κλειστή η Πανεπιστημίου από πορεία μαθητών... κτλ κτλ).
Επίσης θυμάμαι πως οι πρώτοι που στελέχωσαν τον σταθμό ήταν οι 10 ρουφιάνοι απεργοσπάστες του PLANET. Ούτε και τότε είχατε κάποιο πρόβλημα...
Γι αυτό λοιπόν κι εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάτε όλοι σπιτάκια σας για κανα χρόνο, ν ανοίξετε κανα βιβλίο να ξεστραβωθείτε μπας και γίνετε καλύτεροι άνθρωποι και όταν με το καλό ξαναβρείτε δουλειά να έχετε τ αρχίδια να την πείτε στον αρχισυντάκτη σας και στο αφεντικό. Τώρα που το κάνετε...Τσάμπα μάγκες ρε...
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2009/06/e.html
sabbattack
24-06-2009, 18:49
malaka candiru an auto den to ekanes apla copy paste xwris na to diabaseis (to euxomai auto mias kai eisai xazoulhs) den eisai apla skoupidi e? eisai kati parapanw.
Shadowking
24-06-2009, 18:49
@candiru:
σε εκφράζει το παραπάνω κείμενο;
Boris-san
24-06-2009, 18:58
Ετοιμος ημουνα να αρχισω τα :moutza: αλλα με προλαβανε.Τωρα αυτο ειτε παει μονο στον αρθρογραφο,ειτε και σε σενα αν το διαβασες :moutza:
atom_smasher
24-06-2009, 21:58
δηλαδη γνωριζετε πως δεν ισχυουν αυτα που γραφει το κειμενο?και αν ναι δεν γινεστε λιγο πιο διαλλακτικοι να απαντησετε σαν ανθρωποι και οχι σαν ζωα με μουτζες και προσωπικες επιθεσεις?!δηλαδη οχι τιποτα αλλο αλλα και για μας τους υπολοιπους.
Phantom Duck
25-06-2009, 01:14
ναι ρε δικέ μου αλλά ναούμε όλοι συντέχνες είναι αλλέως θα κάναμε επανάσταση τώρα αλλά δεν κάνουμε άρα τι; λέμε ότι όλοι είναι παρτάκηδες άρα να πάνε να γαμιώνται, μπάτσοι ντόνατς;;; νο σιετ, στον καπιταλισμό έτσι είναι η φάση.
η πλάκα πάντως είναι ότι ο ΕΤ είχε μαζέψει όντως όλους τους αργόσχολους, 450 άτομα σε εφημεριδά βγάζουν εξακόσες σελίδες τη μέρα.
Amnesiac.
25-06-2009, 13:33
Παιδιά να ρωτήσω, για να ξέρω τι να λέω, στις απολύσεις γίνονται και οι μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι αδέλφια μας ή μόνο οι αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι;
rage for order
25-06-2009, 14:19
και αυτούς πράγματι στα @@ τους για το τι λέτε εσείς. λες και αν λέγατε δίκαιο έχουν τα παιδιά θα κάνατε τίποτα να τους βοηθήσετε.
Legend_of_Darkness
25-06-2009, 20:34
Όχι άλλοι ελιτισμοί.Όλοι συνένοχοι είμαστε.
Εγώ κατάλαβα ότι δεν θα ξαναδούμε κοπιπέιστ Καντιρού ούτε απ' τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ούτε από το ΒΗΜΑ. Πράγμα καλό!
δηλαδή περίμενε ο αρθρο(καφρο)γράφος ότι οι εργαζόμενοι θα δεχτούν την απόλυση με απόλυτη ψυχραιμία και θα πουν, κουνώντας στωικά το κεφάλι: "τόσο καιρό η εφημερίδα μας υποστηρίζει τη δεξιά, άρα δε μας πέφτει λόγος."
λες και ο τελευταίος τεχνικός/γραφίστας/τύπος που γράφει τα φαρμακεία έχει ερωτηθεί αν συμφωνεί με την πολιτική γραμμή της εφημερίδας.
Γι αυτό λοιπόν κι εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάτε όλοι σπιτάκια σας για κανα χρόνο, ν ανοίξετε κανα βιβλίο να ξεστραβωθείτε μπας και γίνετε καλύτεροι άνθρωποι και όταν με το καλό ξαναβρείτε δουλειά να έχετε τ αρχίδια να την πείτε στον αρχισυντάκτη σας και στο αφεντικό. Τώρα που το κάνετε...Τσάμπα μάγκες ρε...
προφανώς ο τύπος που το έγραψε έχει αρχίδια καμπανέλια βαριά και ασήκωτα και το αφεντικό του τον τρέμει, μπας κ του φέρει καμιά αντίρηση. ΡΕ ΟΥΣΤ
sabbattack
25-06-2009, 21:12
basika pros olous, den exw oreksh na grapsw sobara posts (giati eimai o sabbattack, mh ta ksanaleme) alla oti eipe o bbq.
o arxisyntakths paei sto diaolo, papagalaki. o kollhtos tou aggelopoulou to idio. O texnikos typou? h kafetzou? h ka8aristria? o malakas hxolhpths? H nomizete oti apoly8hkan KAI osoi htan "kollhtaria" me th Gianna? Autoi apo aurio xrysh eykairia kai pame gia douleia? De 8a tous frontise kapws? E? pswmi kai alati eixane faei mazi?
oloi dwsan kwlo sth deksia ara ton poulo? h prepei na doulepsoume oloi sthn antarsia kai ston pyrhna gia na dikaiologoume to pswmi mas?
tipota, 0 mauro kai araxlo. einai dynaton na kanoume kai syzhthsh panw sto 8ema? toso mhden pia? katse giati de mou bgainei oute trollarisma edw, einai sobara ta pragmata.
Custom User
25-06-2009, 21:21
Ρε ξεκολλάτε. Αφήστε τις ιδεολογίες και τις παπαριές. Δεν ήταν πια επικερδή, τα έκλεισαν. Γιατί όχι; Αν το κοινό έχει χώρο για ακόμα μια εφημερίδα, όλο και κάποια καινούρια θα ανοίξει, νε? Εξάλλου ξε-πηδάει κάθε μέρα και από μια καινούρια. Δηλαδή ο λόγος που έχουμε εφημερίδες/σταθμούς είναι για να έχουμε θέσεις εργασίας, ή επειδή αυτές/αυτοί εξυπηρετούν κάποιο σκοπό -καλό ή κακό;
Αν η διαμαρτυρία είναι επειδή τους αφήσανε απλήρωτους, παραβιάσανε κάποιο νόμο ξερω γω περί απολύσεων κτλ, καλά κάνουν. Διαφορετικά μπορούν να συχτηρίζουν την τύχη τους, αλλά όχι να λένε "πάρτε μας πίσω", "γιατί την κλείσατε" κατά παντός υπευθύνου.
Δηλαδή κατηγορούν την Αγγελοπούλου επειδή έκανε λάθος χειρισμούς λέει και τα παράτησε γρήγορα. Ε τόσα μπόρεσε, τόσα ήθελε, τόσα έκανε. Το θέμα είναι ότι όσους εργαζόμενους χωράνε τα μήντια στην Ελλάδα, θα τους έχουν. Δε θα μειωθεί ο αριθμός επειδή έκανε λάθος χειρισμούς μια ηλίθια μεγαλο-καρακάξα.
Κάποιες οικογένειες βρέθηκαν στο δρόμο, αλλά τι να κάνουμε. Εσείς είστε οι συναισθηματικούληδες. Δε θα αναιρέσουμε και τη λογική όμως.
Griffith
25-06-2009, 21:24
Custom User, φιλελεύθερος είμαι μόνο με τη μαμά σου.
Custom User
25-06-2009, 21:25
πραγματι στ' @@ μου.
Amnesiac.
25-06-2009, 22:07
Παιδιά, μιας και δεν έχω ακούσει/διαβάσει τίποτα που νάχει να κάνει με την υπόθεση, θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα για να μπορέσω να σχηματίσω και γω μια γαμάτη, εμπεριστατωμένη άποψη.
1) Ποια τα αιτήματα των απολυμένων; Να μη κλείσει η εταιρεία/εταιρείες;
Με βάση την πραγματικότητα που ζούμε και το πώς δουλεύουν τα πράγματα, με ποια λογική μπορείς να κατηγορείς τον άλλο επειδή έκλεισε μια εταιρεία από την οποία χάνει λεφτά; Δε λέμε ότι βγάζει λίγα ε, ότι χάνει. Από πότε το "συνέχισε να χάνεις λεφτά εσύ για να έχω εγώ δουλειά" είχε λογική στον καπιταλισμό;
2) Λέτε ότι δε φταίνε σε τίποτα οι υπόλοιποι πλην των δημοσιογράφων. ΟΚ, προφανώς δε φταίνε. Αλλά σε ποια εταιρεία που κλείνει φταίει κάποιος εργαζόμενος; *
3) Σχετικά με τα "δεξιά εφημερίδα" κτλ. Ε ναι ρε φίλε, όταν τόσο καιρό υποστηρίζεις την πολιτική της κυβέρνησης η οποία έχει πατώσει τη χώρα, μη γκρινιάζεις όταν γίνεσαι και εσύ θύμα αυτής της πολιτικής. Πόσο μάλλον όταν είσαι από τους "ευνοημένους" απολυμένους (τα εισαγωγικά για προφανείς λόγους, μη πεταχτεί κανας παπάρας και πει "ε να πούνε και ευχαριστώ τότε). Απόσο άκουσα οι απολυμένοι θα πληρωθούν κανονικά τους μισθούς τους μέχρι και τον Αύγουστο και αποκεί και πέρα θα πάρουν την αποζημίωση που δικαιούνται άμεσα. Ειλικρινά, πιστεύετε ότι αυτό συμβαίνει συχνά σε εταιρείες που κλείνουν;
* Να υπενθυμίσω μερικά πράγματα : Στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο έχουν κλείσει πολλές επιχειρήσεις, έχει απολυθεί πολύς κόσμος και τα ΜουΜουΕ το περνάνε στα ψιλά. Πόσο μάλλον τα δεξιά ΜΜΕ, κοινώς οι δημοσιογράφοι, μέρος των οποίων απολύθηκε τώρα. Να υπενθυμίσω επίσης ότι οι κουβέντες για το ασφαλιστικό (το οποίο έχει γαμήσει όλο τον εργαζόμενο κόσμο και κυρίως εμάς τους νεότερους) ελαττώθηκαν ως δια μαγείας όταν η κυβέρνηση έκανε δεκτά τα αιτήματα των δημοσιογράφων για τις ευνοϊκότατες ρυθμίσεις του δικού τους ταμείου. Και πολλά άλλα που βαριέμαι να θυμηθώ. Για τέτοιους ανθρώπους μιλάμε.
Συνοψίζουμε. Έχουμε μια ράτσα ανθρώπων οι οποίοι λειτουργούν με το δικό τους τρόπο, δεν έχουν καμία σχέση με τους υπόλοιπους κοινούς εργαζόμενους, όχι μόνο δε βγήκαν να διαμαρτυρηθούν για τα όσα σκατά συμβαίνουν στο 90% των συμπολιτών τους αλλά έμμεσα τα στηρίζουν κιόλας, έχουν το θράσσος να κάνουν 24ωρη απεργία και να μιλάνε για οικογενειάρχες που θα μείνουν στην ψάθα όταν πλήττονται οι ίδιοι, ενώ για τους τόσους και τόσους οικογενειάρχες που δεν ήταν δημοσιογράφοι και απολύθηκαν σταρχίδια τους, ε και θέλουν και τη συμπόνοια μας από πάνω. Να παναγαμηθούν.
Είπαμε, απολύεται πολύς κόσμος που δε φταίει σε τίποτα, που απλά εκεί βρήκε δουλειά, εκεί πήγε, ας φρόντιζαν οι δημοσιογράφοι της εταιρείας τους να μη στηρίζουν αυτούς που τους άφησαν στο δρόμο. Αν υπήρχε δικαιοσύνη οι "απλοί απολυμένοι" θα τα βάζαν με αυτούς και όχι με την Αγγελοπούλου ε.
Ειλικρινά δε μπορώ να αισθανθώ οίκτο για δημοσιογράφους δεξιάς εφημερίδας, είναι τραγικό σαν ιδέα πώς να το κάνουμε.
Συνοψίζουμε. Έχουμε μια ράτσα ανθρώπων οι οποίοι λειτουργούν με το δικό τους τρόπο, δεν έχουν καμία σχέση με τους υπόλοιπους κοινούς εργαζόμενους, όχι μόνο δε βγήκαν να διαμαρτυρηθούν για τα όσα σκατά συμβαίνουν στο 90% των συμπολιτών τους αλλά έμμεσα τα στηρίζουν κιόλας, έχουν το θράσσος να κάνουν 24ωρη απεργία και να μιλάνε για οικογενειάρχες που θα μείνουν στην ψάθα όταν πλήττονται οι ίδιοι, ενώ για τους τόσους και τόσους οικογενειάρχες που δεν ήταν δημοσιογράφοι και απολύθηκαν σταρχίδια τους, ε και θέλουν και τη συμπόνοια μας από πάνω. Να παναγαμηθούν.
να μην ξεχνάμε ότι έσπασαν την ίδια τους την απεργία για ένα πολύ σημαντικό λόγο, το γάμο του Άδωνι. Για τέτοιους ανθρώπους μιλάμε.
πάντως ο λόγος γίνεται για το συγκεκριμένο άρθρο, δηλαδή για τη λογική "σταπαπάρια μου που απολυθήκανε οι κωλοδεξιοί" η οποία είναι ισοπεδωτική και τσουβαλιάζει πολύ κόσμο.
asimoulis
25-06-2009, 22:36
να αποζημιωθούνε σωστά όλοι και τέλος.
Phantom Duck
25-06-2009, 22:36
1) Ποια τα αιτήματα των απολυμένων; Να μη κλείσει η εταιρεία/εταιρείες;
Με βάση την πραγματικότητα που ζούμε και το πώς δουλεύουν τα πράγματα, με ποια λογική μπορείς να κατηγορείς τον άλλο επειδή έκλεισε μια εταιρεία από την οποία χάνει λεφτά; Δε λέμε ότι βγάζει λίγα ε, ότι χάνει. Από πότε το "συνέχισε να χάνεις λεφτά εσύ για να έχω εγώ δουλειά" είχε λογική στον καπιταλισμό;
Α ζούμε στον καπιταλισμό σόρι, καλά έκανε η γιάννα κι έπαιξε 3 χρόνια στον ΕΤ χρεώνοντάς τον μέχρι κλεισίματος.
Στον ίδιο καπιταλισμό, ποιο είναι το πρόβλημά τους να πάρουν την ιδιοκτησία και διαχείρηση οι εργαζόμενοι και να συνεχίσει η λειτουργία κανονικά;;;
Amnesiac.
25-06-2009, 23:05
Α ζούμε στον καπιταλισμό σόρι, καλά έκανε η γιάννα κι έπαιξε 3 χρόνια στον ΕΤ χρεώνοντάς τον μέχρι κλεισίματος.
Χμ καταρχάς είναι σχεδόν νόμος ότι τα ΜΜΕ δεν έχουν κέρδη. "Σχεδόν" γιατί προφανώς κάποια έχουν.
Ένας από τους λόγους που χρεώθηκε ο ΕΤ είναι επειδή η σιχαμένη έκανε μεγάλα ανοίγματα και ένα από αυτά ήταν ότι έδινε παραπάνω μισθούς από τους υπόλοιπους. Όσον αφορά στους δημοσιογράφους πάντα, για τους υπόλοιπους δεν ξέρω. Καλά έκανε και μπράβο της, αλλά αν το δεις καθαρά επιχειρηματικά και από θέμα κόστους και όχι κοινωνικά, ήταν λάθος. Αυτό είναι γεγονός, έχω μια γνωστή που είναι στο χώρο και μαθαίνω τέτοια κουσκους.
Προφανώς δε θα με εξέπληττε να δίνει καλούς μισθούς ΜΟΝΟ στους δημοσιογράφους και στους υπόλοιπους τρειςκιεξήντα, για ευνόητους λόγους.
Δεδομένου του παραπάνω, το βρίσκω πολύ χλωμό να είχε βγει κάποιος από τους εργαζόμενους να παραπονεθεί για την οικονομική πολιτική της Αγγελοπούλου, πριν μάθει τα κακά μαντάτα. Μπορείς να φανταστείς κάποιο άρθρο του στυλ "σταματήστε να μας δίνετε τόσα λεφτά, η εταιρεία πάει χάλια" ;
Στον ίδιο καπιταλισμό, ποιο είναι το πρόβλημά τους να πάρουν την ιδιοκτησία και διαχείρηση οι εργαζόμενοι και να συνεχίσει η λειτουργία κανονικά;;;
Όπως είπα και στο πρώτο ποστ έχω ακούσει ελάχιστα για το πράγμα, δε ξέρω αν όντως ζήτησαν κάτι τέτοιο, όπως επίσης δεν ξέρω γιατί υπάρχει πρόβλημα από τη μεριά της σιχαμένης.
Η ταπεινή μου λογική όμως μου λέει ότι είναι εντελώς ηλίθιο να ζητήσουν οι εργαζόμενοι να αναλάβουν μια χρεοκοπημένη εταιρεία. Το απλό : τα λεφτά ποιος θα τα βάλει; Και δεδομένου ότι η εταιρεία δεν έχει κέρδη, ποιος θα εξακολουθήσει να πληρώνει τα χρέη που θα μαζεύονται;
Θα μου πεις ότι θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα και θα πάρει μπρος η επιχείρηση και θα αρχίσει να βγάζει κέρδη. Χμ οκ, όπως είπα και πάνω κατά κανόνα τα ΜΜΕ δε βγάζουν κέρδη. Ενδεικτικά, απόσο μου έχουν πει γιατί δεν είμαι του χώρου, από τα 3 εκατομμύρια ΜΜΕ που έχει ο Λαμπράκης μόνο το Βήμα της Κυριακής και το in.gr δεν έχουν ζημίες (και όλοι ξέρουμε γιατί επιλέγει κάποιος επιχειρηματίας να αγοράσει ένα Μέσο). Τι πιθανότητα έχει να συμβεί αυτό με τον ΕΤ;
Τελοσπάντων, δεν έχω σκοπό να υπερασπιστώ ούτε τον καπιταλισμό ούτε τη σιχαμένη την Αγγελοπούλου, απλά το να μου πουλάνε παραμύθια οι δημοσιογράφοι όταν τρώνε ένα αγγουράκι στον κώλο δε μπορώ να πω ότι μου αρέσει ιδιαίτερα.
[
στον καπιταλισμο δεν μπορεις να δημιουργησεις νησιδες σοσιαλισμου ΝΑΡΙΤΗ.
κατα τ'αλλα αγαπαω αμνεζιακ.
σκατα στους αλητες-ρουφιανους πλην ελαχιστων εξαιρεσεων
Phantom Duck
26-06-2009, 13:49
όταν παίρνεις κάλπες δεν είναι νησίδα σοσιαλισμού δλδ :?:
Ρε 'συ Amnesiac, ξέρεις πόσα άτομα δούλευαν στον ΕΤ; Νιώθεις άνετα να βάζεις όλους, ή ακόμα και τους περισσότερους, κάτω απ' αυτήν την ταμπέλα;
Amnesiac.
26-06-2009, 16:52
Πολύ λογικό ερώτημα και μπράβο σου.
Αλλά θα περίμενα να το ρωτήσει κάποιος άλλος για να είμαι ειλικρινής και όχι ένας "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι".
Raven Lord
26-06-2009, 22:46
θα'θελα να δω την περίπτωση που όντως κατάφερναν οι εργαζόμενοι να αναλάβουν τη διαχείριση της εφημερίδας, ποιον πολιτικό χώρο θα στήριζαν?
δε γραφω στο politics. Σπάνια το διαβάζω αλλα:
πιστεύετε οτι άπλα "παίζουν" με τέτοια μεγέθη; Δεν είναι τπτ γίγαντες που παίζουν μπίλιες με πλανήτες (βλ. men in black στο τέλος) ή δε ξερω γω τι άλλο.
Χμ καταρχάς είναι σχεδόν νόμος ότι τα ΜΜΕ δεν έχουν κέρδη. "Σχεδόν" γιατί προφανώς κάποια έχουν.
megalol εδω ε. τα κέρδη είναι υπερτεράστεια ειδικά στα ΜΜΕ. Μόνο να σκεφτείς οτι ο νόμος προβλέπει ένα όριο ~42% της ύλης του όποιου εντύπου να ειναι διαφημίσεις (καταχωρήσεις) κ σχεδόν ολο το υπόλοιπο ποσοστό να είναι συγκαλυμμένη διαφήμιση με διάφορους ημιπαράνομους τρόπους, καταλαβαίνεις οτι τα παίρνουν πραγματικά απο κάθε σελίδα κ μόνο μέσα δε μπαίνουν. Σε λίγο θα πιστέψουμε όταν διαβάζουμε οτι "το ρεπορτάζ δεν ειναι διαφημιστικό". Τουλάχιστον αυτά ισχύουν σε μεγάλα έντυπα ε. Το "Ψαροντούφεκο" πχ δε ξερω πόσο σουξέ έχει στους διαφημιζόμενους, αλλά κ για να υπάρχουν 3 τουλάχιστον αντίστοιχα περιοδικά με αρκετά τεύχη το καθένα, σίγουρα θα έχει το κοινό του κ προφανώς τα έσοδά του. Κανείς δε κρατάει μια ζημιογόνα επιχείρηση ανοιχτή.
Χωρίς να έχω απτές αποδείξεις, η miss Αγγελοπούλου αγόρασε κ έκλεισε διάφορες εταιρίες από τους ολυμπιακούς κ μετά σε διάφορες χρονικές στιγμές. Ο ΕΤ ήταν ο μεγάλος κράχτης ώστε να μην ασχοληθεί ο κόσμος με τα "μικρομάγαζα" που ασχολούνταν εκείνη. Πραγματικά ήταν θέμα χρόνου να συμβεί (το κλείσιμο του ΕΤ), ειδικά μετά από καλοσχεδιασμένες τεράστιες κ φαινομενικά δικαιολογημένες δαπάνες (ξέρετε πόσο κοστίζει ο ανασχεδιασμός μιας εφημερίδας; Ή η ανέλπιδα τεράστια διαφημιστική καμπάνια του City FM κ οι παχυλές αμοιβές των παραγωγών του; ) που μαθηματικά θα οδηγούσαν τον όμιλο σε τέτοια καταστροφή. Κ πραγματικά, σε τέτοια μεγέθη με τόσους σύμβουλους και ειδικούς δε πέφτεις έξω.
Πολύ κρίμα για τους εργαζόμενους βεβαίως, αλλά ας πάρουν τη προβλεπόμενη αποζημίωση κ life's going on, ειδικά εάν ήταν όντως τόσο καλοπληρωμένοι όσο ακούγεται. Αλλά βεβαίως τέτοιος κολοσσός κάνει εκκωφαντικό θόρυβο όταν πέφτει. Περίπου τον 150πλάσιο θόρυβο απ αυτόν των εκατοντάδων μικρότερων επιχειρήσεων που έχουν κλείσει κ έχουν αφήσει ξεκρέμαστους αμέτρητους εργαζόμενους. Αλλά ποιος χέστηκε;
Πάω για ύπνο. Καληνύχτα σας.
Amnesiac.
29-06-2009, 03:20
Χμ μπορώ να σκεφτώ πάρα πολλές ζημιογόνες επιχειρήσεις που μένουν ανοιχτές για διάφορους λόγους.
Τώρα σχετικά με τα τεράστια κέρδη των ΜΜΕ, επέτρεψε μου να συνεχίσω να αμφιβάλλω, αν και εσύ δουλεύεις σε περιοδικό και είσαι πιο σχετικός όπως και να το κάνουμε
http://pitsirikos.blogspot.com/2009/06/blog-post_29.html
pitchfork
29-06-2009, 20:34
Απ' όταν έμαθα την είδηση του κλεισίματος της έντιμης αυτής εφημερίδας του λαού κλαίω και οδύρομαι. Χτυπιέμαι κάτω και σπαράζει η ψυχή μου και όλο μου το είναι.
Γιατί θεέ μου, γιατί να πάθουμε αυτό το κακό, τι σου φταίξαμε εμείς οι έλληνες, τι άλλο θα τραβήξουμε? Θεούλη μου βοήθα μας.
Τα λέει και το άβατάρ μου.