View Full Version : [Cinema] Avatar (2009)
http://blog.searchenginewatch.com/blog/img/avatar-poster.jpg
Καινουρια ταινια απο James Cameron με αρκετα ενδιαφερον καστ και ανηκει στο genre που ολοι αγαπαμε, δηλαδη το sci-fi thriller και μαλιστα θα γυριστει σε 3D format. Η συνοψη ειναι η εξης: "Avatar is set during the 22nd century on a small moon called Pandora, which orbits a gas giant, and is inhabited by the tribal Na'vi, ten foot blue humanoids that are peaceful unless attacked. Humans cannot breathe Pandoran air, so they genetically engineer human/Na'vi hybrids known as Avatars that can be controlled via a mental link. A paralyzed Marine named Jake Sully (Sam Worthington) volunteers to exist as an Avatar on Pandora, falling in love with a Na'vi princess and becoming caught up in the conflict between her people and the human military that is consuming their world". Ταυτοχρονα δουλευουν και το ομωνυμο παιχνιδι, που παρουσιαστηκε στην Ε9 εκθεση. Οι φωτος ειναι απο το παιχνιδι.
http://en.wikipedia.org/wiki/Avatar_(2009_film)
http://www.imdb.com/title/tt0499549/
Πιαστε κι ενα teaser trailer
http://www.youtube.com/watch?v=CGs3_1qKl34
http://screenrant.com/wp-content/uploads/avatar2.jpg
http://screenrant.com/wp-content/uploads/avatar-game-image4.jpg
http://screenrant.com/wp-content/uploads/avatar-game-image66.jpg
MoRmEnGiL
23-06-2009, 04:15
basismenh sto avatar-the last airbender cartoon
http://www.nick.com/shows/avatar/index.jhtml
antimusic
23-06-2009, 04:28
άλλο το αβαταρ του κάμερον άλλο αυτό απ' το καρτούν.
Οντως, καμια σχεση δεν εχουν.
MoRmEnGiL
24-06-2009, 17:21
my bad, αλλάξανε τον τίτλο στην άλλη που έννοουσα εγώ, την οποία σκηνοθετεί τελικά ο Shyamalan
my bad, carry on.
antimusic
20-08-2009, 18:33
fXF2nH4Z9sc
http://www.apple.com/trailers/fox/avatar/hd/
με οικολογική υπόθεση κιόλας: οι άνθρωποι εισβάλουν σε ένν πλανήτη με πολλούς φυσικού ςπόρους που οι κάτοικοί του ζουν με αειφορικό τρόπο με σκοπό να τον λεηλατήσουν. Από τις πλέον αναμενόμενες αυτή τη χρονιά
http://www.youtube.com/watch?v=d1_JBMrrYw8
antimusic
12-09-2009, 21:45
:roll:
wat?
Edit, asto exasa exelixeis, den eixa dei ta endiamesa post o vlakas.
Diladi den eixa dei to trailer o ilithios, kai eixa dei to post tou Candiru. Oti nanai.
GuardianOfIvorytower
15-09-2009, 12:16
αναμένουμε
12 stars circle your brow
10-12-2009, 14:09
bump παιδιά, πλησιάζει!
Snorkmaiden
11-12-2009, 00:42
" dances with smurfs "
από τις πιο πολυαναμενόμενες
Παρακμιακό Εργαλείο
12-12-2009, 03:53
Όου γιέα. Θέλω να την δω σε 3D.
MaX Payne
18-12-2009, 13:08
τι εγινε τελικα τοδε κανεις?
του ποπολαρου δεν του αρεσε
pοpolaros
(Κριτική #316982)
18/12/2009 10:04:56 πμ
otan erthoume stin eksousia emeis oi stalinomidenistes, de tha iparxoun tetoia tainiakia na ripenoun ta miala tou kosmou. dilitirio sto myalo tis neolaias rixnei o kameron kai ta 3d pou exei kanei wthoun iposineidita ton kosmo se katanalwsi mexri skasmou pop korn k coca colas. apo pantou ta pairnei koroida! pisw sti douleia tora na pernete 3 k 60.
Τι είδα χτες σε 3D.
Μ'άρεσε πολύ.
Μεγάλη διάρκεια βέβαια (αλλά δε βαρέθηκα, δε μου φάνηκε να έκανε κοιλιά κάπου)
Γενικά εγκρίνω. :)
Σε 3d είναι πιο ακριβό το εισιτήριο? Απορία.
~ladykiller~
18-12-2009, 14:20
επίσεις 3D έχει μόνο village/cosmopolis ή παίζει κ αλλού?
atom_smasher
18-12-2009, 16:17
εχει και δω 3ντι! :P εγω αυριο θα το δω νορμαλ. 3ντι και μαλακιες.
Kelldorain
18-12-2009, 16:23
Νομίζω παίζεται μόνο σε 3d
Στο mall έδωσα για vmax και 3d 12 έουρος.
Γενικά ναι είναι πιο ακριβά.
Imo αξίζει σε 3D η ταινία πάντως.
υπέροχα εφέ απλά.πολύ ρηχό σενάριο.ήξερες από τα μέσα της ταινίας πως θα καταλήξει.θεικος στρατηγός.
ακόμα και υπό την μορφή νάαβι φαινόταν υπέροχη
http://hissip.files.wordpress.com/2007/12/zoe-saldana5.jpg
" dances with smurfs "
LOL κάτι ήξερες όταν πόσταρες.
Kelldorain
19-12-2009, 11:11
Νομίζω παίζεται μόνο σε 3d
Αυτό δεν ισχύει τελικά, αλλά δεν έχει νόημα να μη τη δει κάποιος 3d, τα περισσότερα πλάνα είναι φτιαγμένα ακριβώς για να αναδείξουν αυτό το πράγμα. Πραγματικά σε θέμα εφέ η ταινία είναι υπέροχη και μου φαίνεται δύσκολο να βγει στο συγκεκριμένο τομέα κάτι καλύτερο στα επόμενα χρόνια, όχι μόνο για το 3d αλλά και για τις τοποθεσίες κλπ. Σκηνοθετικά φαίνεται όντως ότι είναι Cameron, εξάλλου πρέπει να είναι η πρώτη ταινία τέτοιου είδους που να έχει συνδεθεί τόσο πολύ με το όνομα του δημιουργού της, ούτε με το lotr ούτε με το matrix ούτε με τίποτα τέτοιο δεν θυμάμαι κάτι αντίστοιχο. Σεναριακά όπως τα λέει ο Yanqui, παρουσιάζεται αρχικά με ηλίθιο τρόπο ("μη ξεχνάς ότι είμαστε εδώ για να βρούμε και να πουλήσουμε αυτό το πέτρωμα, παρ'όλα αυτά οι άγριοι ιθαγενείς μας εμποδίζουν και έχουμε επιστήμονες και στρατιωτικούς, ναι") και εξελίσσεται πολύ προβλεπόμενα, ξέρεις τι θα γίνει στο επόμενο μισάωρο-ώρα, χωρίς να υπάρχει και καμιά ανατροπή. Γενικά προσπαθεί να περάσει οικολογικά μυνήματα (θα αρέσει στον Candiru σίγουρα), αλλά και εκεί κάνει υπερβολική προσπάθεια. Sam Worthington οκ ερμηνεία, οι υπόλοιποι σε νορμάλ πλαίσια και Stephen Lang για όσκαρ :touched: Επαναλαμβάνω πάντως ότι ο πλανήτης αυτός είναι μακράν ο πιο τέλειος κόσμος που έχει δημιουργηθεί σε ταινία, δηλαδή πραγματικά πανέμορφο, λείπει βέβαια background αλλά 160 λεπτά είναι και πρέπει να δώσει και πλοκή οπότε λογικό.
Γενικότερα όλο το hype που υπήρχε για την ταινία δεν ξέρω αν δικαιολογείται αλλά είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να δείτε, δεν ξέρω πόσο γρήγορα θα εξελιχθεί αυτό το πράγμα με τα 3d, αλλά αυτό πραγματικά είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα και μπορεί να εξελιχθεί απίστευτα κάτι τέτοιο σε thrillers ή παρόμοιες ταινίες
atom_smasher
20-12-2009, 05:35
καλυτερα να βλεπα κανα γουεστερν με τον τζον γουειν....και να κραταγα τα 14 ευρω...και οχι 3ντι. Ενταξει, δεν μου ειπε τιποτα η ταινια. Περασε και δεν εκατσε και αυτα τα εφεδακια ειναι για τα παιδακια. οπως οι ιθαγενεις εντυπωσιαζονταν απο τα ψευτικα κοσμηματα κλπ...Ουσια Μηδεν. Δεν περιμενα και πολλα περισσοτερα βεβαια, η ωρα περασε ομορφα αλλα βγαινοντας απο το σινεμα ενιωσα μια αηδια, μια επαναληψη, κρυο ...μπα, αυτο ηταν επειδη χιονιζε....μαλλον πρεπει να δω τιποτα πιο σοβαρο στην συνεχεια γιατι το χολυγουντ με ξενερωνει τις περισσοτερες φορες πλεον. Ειδικα αν καθισεις να το αναλυσεις σε ενα βαθυτερο επιπεδο τα κλισε και τα μηνυματα που παει να περασει ελεος δηλαδη...Ποσο βλακες μας περνανε?
Parasight
20-12-2009, 13:39
Κλείσαμε σήμερα προβολή 3D σε οθόνη VMAX και θα καθόμαστε 5η σειρά :razz: Καλή ζαλάδα.
Κλείσαμε σήμερα προβολή 3D σε οθόνη VMAX και θα καθόμαστε 5η σειρά :razz: Καλή ζαλάδα.
Eλπιζω να το βρεις εντελως ΣΚΑΤΑ, θα σημαινει οτι γαμαει η ταινια και θελω να παω να τη δω. Καλα, ειδικα αν αρχισεις τις αναλυσεις και αυτα τα "εγω ξερω γιατι εχω ασχοληθει με κομικ και παιχνιδια ονλαιν" τοτε μιλαμε κι αν θα πωρωθω, θα ειναι η ταινια της δεκαετιας. Κανε μου τη χαρη και δεστο 3D ομως γιατι ετσι θελω να το δω κι εγω.
καλυτερα να βλεπα κανα γουεστερν με τον τζον γουειν....και να κραταγα τα 14 ευρω...και οχι 3ντι. Ενταξει, δεν μου ειπε τιποτα η ταινια. Περασε και δεν εκατσε και αυτα τα εφεδακια ειναι για τα παιδακια. οπως οι ιθαγενεις εντυπωσιαζονταν απο τα ψευτικα κοσμηματα κλπ...Ουσια Μηδεν. Δεν περιμενα και πολλα περισσοτερα βεβαια, η ωρα περασε ομορφα αλλα βγαινοντας απο το σινεμα ενιωσα μια αηδια, μια επαναληψη, κρυο ...μπα, αυτο ηταν επειδη χιονιζε....μαλλον πρεπει να δω τιποτα πιο σοβαρο στην συνεχεια γιατι το χολυγουντ με ξενερωνει τις περισσοτερες φορες πλεον. Ειδικα αν καθισεις να το αναλυσεις σε ενα βαθυτερο επιπεδο τα κλισε και τα μηνυματα που παει να περασει ελεος δηλαδη...Ποσο βλακες μας περνανε?
Δηλαδή περίμενες να δείς κάτι άλλο από αυτό που είδες και κράζεις την ταινία;
atom_smasher
20-12-2009, 16:33
Mαλλον ελπιζα να δω κατι περισσοτερο. Τελικα ανθρακες. Και φταιω εγω φυσικα, που πηγα να το δω. Και αν σκεφτεις και οτι το εισητηριο ειναι 14 ευρουλακια και δεν μου περισσευουν καταλαβαινεις γιατι η απογοητευση μεγαλωνει.
Parasight
20-12-2009, 17:19
Καλα, ειδικα αν αρχισεις τις αναλυσεις και αυτα τα "εγω ξερω γιατι εχω ασχοληθει με κομικ και παιχνιδια ονλαιν" τοτε μιλαμε κι αν θα πωρωθω, θα ειναι η ταινια της δεκαετιας.Σωστά, γιατί άλλωστε η ταινία είναι μεταφορά ενός comic το οποίο στο μεταξύ είχε γίνει και online game.
:moutza:
Parasight
21-12-2009, 02:12
Μεγάλη παράλειψη που δεν έχω διαβάσει ποτέ Ursula Le Guin, οπότε πήρα τις προάλλες το "Η Λέξη για τον Κόσμο Είναι Δάσος" από μια έκθεση βιβλίου.^Αυτό, το περασμένο καλοκαίρι εδώ (http://www.electricrequiem.com/forum/showpost.php?p=887500&postcount=29).
Μόλις γύρισα από το (χάρμα οφθαλμών) Avatar, και, για να μη μιλήσω για ξεπατίκωμα του συγκεκριμένου διηγήματος (πέρα από τεχνικές λεπτομέρειες βέβαια), δε μου βγάζεις από το μυαλό ότι ο Cameron κατά 99% το έχει διαβάσει και επηρεάστηκε από αυτό. Διαβάστε το αφού δείτε την ταινία (ή και αντίστροφα), οι ομοιότητες παραείναι καταπληκτικές για να είναι τυχαίες.
Κατά τα άλλα, απορώ πού βρίσκει κάποιος την όρεξη να μιλήσει για "μηνύματα" και "ουσία" μετά από μια τέτοια θέαση. Δλδ και ο ευρωπαϊκός ανεξάρτητος κινηματογράφος μ'αρέσει άμα λάχει, αλλά εδώ πηγαίνεις ξέροντας ότι θα δεις την τελευταία ταινία του James Cameron, όχι του Καουρισμάκι. Είναι σαν να πηγαίνω στον Καρρά και να φεύγω απογοητευμένος γκρινιάζοντας γιατί δεν έπαιξε καμιά διασκευή Sabbath.
Στα της ταινίας, 3 ώρες παρά κάτι με μηδέν κοιλιά, ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ εικόνες που σε αφήνουν μαλάκα, μεταφορά sci-fi tech σε όσο real-life διαστάσεις γίνεται (mechwarrior freak κανείς; ), γενικά μία ΚΑΒΛΑ. Και το 3D σαφώς προσθέτει άπειρα στο όλο πράγμα, πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να δεις σωστά αυτή την ταινία.
atom_smasher
21-12-2009, 02:48
μαλακια μου που πηγα. το ειπα απ την αρχη. Απλα περιμενα εστω κατι να μου εξαψει το ενδιαφερον....Τα εφφε δεν φτανουν.
Είναι σαν να πηγαίνω στον Καρρά και να φεύγω απογοητευμένος γκρινιάζοντας γιατί δεν έπαιξε καμιά διασκευή Sabbath.
lock
Headphones
21-12-2009, 02:58
εγω παντως διαβασα οτι και το σεναριο δεν ειναι για πεταμα
Parasight
21-12-2009, 08:11
Όχι βρε, για πέταμα δεν είναι. Ούτε και κάτι πρωτότυπο είναι όμως. Μάλλον είναι ακριβώς αυτό που πρέπει.
KoiliaSamprela
22-12-2009, 11:40
Το είδα εχτές στις Γλυφάδες 3D.
Αν δεν το είχα προλάβει σε αίθουσα για 3D μάλλον θα στεναχωριόμουν.
Τώρα αν γουστάρεις να δεις πανέμορφες εικόνες και μια καινούρια τεχνολογία ΠΡΕΠΕΙ να πας να το δεις, αν θες κάτι άλλο/παραπάνω προσπερνάς με άνεση.
Εγώ πάντως πέρασα πολύ όμορφα τις σχεδόν 3 ώρες σε έναν κινηματογράφο που δεν ήμουν άνετα , και η ευτραφείς κυρία δίπλα μου είχε φάει σουβλάκια και σε συνδυασμό με την dentine ice έδωσε άλλη διάσταση στο θέμα 3D.
Μόνο εγώ είδα πολύ World of Warcraft στα γραφικά? με την γκόμενα παντελώς troll hunter
Parasight
22-12-2009, 11:48
Μόνο εγώ είδα πολύ World of Warcraft στα γραφικά? με την γκόμενα παντελώς troll hunterΣιγά μην είδες και την παλιά σου γκόμενα ρε :lol:
BURNIN AMBITION
22-12-2009, 16:58
Είναι σαν να πηγαίνω στον Καρρά και να φεύγω απογοητευμένος γκρινιάζοντας γιατί δεν έπαιξε καμιά διασκευή Sabbath.
lockpoiow to eipe na ton agapaw?
σήμερα πω μ,ε τον μικρό, μάλλον δισδιάστατο θα προτιμήσουμε
η επιρροή από το μυθιστόρημα της Ούρσουλα λε γκεν πρέπει να είναι σίγουρη, άλλωστε μόνο την υπόθεση όταν πρωτοδιάβασα αυτό μου ήρθε στο μυαλό. Αλλά δυστυχώς δεν βρήκα το βιβλιαράκι να το ξαναδιαβάσω , κάπου το έδωσα και δεν ξύρισε πίσω ως συνήθως. Ξέρει κανείς αν κυκλοφορεί ακόμα;
KoiliaSamprela
23-12-2009, 11:43
σήμερα πω μ,ε τον μικρό, μάλλον δισδιάστατο θα προτιμήσουμε
η επιρροή από το μυθιστόρημα της Ούρσουλα λε γκεν πρέπει να είναι σίγουρη, άλλωστε μόνο την υπόθεση όταν πρωτοδιάβασα αυτό μου ήρθε στο μυαλό. Αλλά δυστυχώς δεν βρήκα το βιβλιαράκι να το ξαναδιαβάσω , κάπου το έδωσα και δεν ξύρισε πίσω ως συνήθως. Ξέρει κανείς αν κυκλοφορεί ακόμα;
να πας 3D , είναι αμαρτία δηλαδή.
ΓΑΜΗΣΕ! έστω και δισδιάστατο! και μεστή υπόθεση και θεματολογία που ξεπερνάει αρκετά τα αμερικάνικα κλισέ
οι άνθρωποι θλιβεροί και νικημένοι απελαύνονται και επιστρέφουν στον έρημο και κατεστραμμένο πλανήτη τους στο τέλος
Parasight
24-12-2009, 11:55
Έλα ρε άνθρωπε, δεν πήγες τον πιτσιρικά στο 3D; Δλδ έλεος, εδώ βρήκες να τα λυπηθείς;
Το βιβλίο το είχα βρει φέτος το καλοκαίρι σε μια έκθεση βιβλίου πάντως. Καλά, αυτά τα περί απουσίας αμερικάνικων κλισέ δεν τα σχολιάζουμε καν, έλεος ρε μπάρμπα.
freak brother
24-12-2009, 12:01
Τώρα αν γουστάρεις να δεις πανέμορφες εικόνες και μια καινούρια τεχνολογία ΠΡΕΠΕΙ να πας να το δεις, αν θες κάτι άλλο/παραπάνω προσπερνάς με άνεση.
Εγώ πάντως πέρασα πολύ όμορφα τις σχεδόν 3 ώρες σε έναν κινηματογράφο που δεν ήμουν άνετα , και η ευτραφείς κυρία δίπλα μου είχε φάει σουβλάκια και σε συνδυασμό με την dentine ice έδωσε άλλη διάσταση στο θέμα 3D.
Μόνο εγώ είδα πολύ World of Warcraft στα γραφικά? με την γκόμενα παντελώς troll hunter
και γω Γλυφαδα προχτε , σε ποια παρασταση εισανε? μαρεσε αλλα επειδη ηταν αργα με πηρε και ο υπνος για κανα μισαωρο :(
KoiliaSamprela
24-12-2009, 18:13
και γω Γλυφαδα προχτε , σε ποια παρασταση εισανε? μαρεσε αλλα επειδη ηταν αργα με πηρε και ο υπνος για κανα μισαωρο :(
20:00 :shock:
nikolasfluxus
25-12-2009, 12:49
Θαρρείς απολίτιστη είμαι
Στα μέρη που έχεις πάει
είδες πολιτισμό
Μα γιατί θεωρείς
πώς οι άγριοι είμαστε εμείς
Τι έχεις στο μυαλό σου αγνοώ
Αγνοώ
Θαρρείς αυτήν την γη πως την ορίζεις
Σαν να 'ταν κάτι άψυχο, νεκρό
Μα κάθε πέτρα ή δέντρο που γνωρίζεις
Κρύβει μέσα του ένα πνεύμα ζωντανοοό...
http://www.mediafire.com/imgbnc.php/5e4a50f86c9428c7f378564cec991f542g.jpg (http://www.mediafire.com/imageview.php?quickkey=j4tdnmmdfbz&thumb=5)
freak brother
25-12-2009, 22:06
20:00 :shock:
εγω πηγα στις 11 γιαυτο!
Parasight
27-12-2009, 21:18
Πώς είναι δυνατό να σου άρεσε, αφού άρεσε και σε μένα.
Ελα ντε, δεν ξερω, ταινιαρα ομως, ειχε απολα.
Ο αλλος περιμενε λεει πρωτοτυπο σεναριο.
Αγαπω τα εντομα εκεινα που πεταγονταν με ελικα και καναν κυκλους γυρω απο τον εαυτο τους.
atom_smasher
27-12-2009, 22:48
Ναι, ταινιαρα....3 ωρες...
Atom_smasher, δεν σου άρεσε, το καταλάβαμε κάπου στο 5ο αντίστοιχό σου post, ok.
Δεν ήξερα τι επρόκειτο να δω, ήξεραν αυτοί που με πήγαν. Και έμεινα μαλάκας. Όχι για το 3d του θέματος (τυγχάνει να έχω δει 2-3 3d ακόμα με πρώτη το moonwalker το 97), αλλά γιατί τα έχει όλα. Πλοκή η οποία δεν είναι εκφυλισμένη, δράση, ερμηνείες, από που να ξεκινήσω και από που να τελειώσω. Και πάνω απ' όλα έρχεται καπάκι και το απίστευτο τεχνολογικό του θέματος και είναι η πρώτη φορά που δε μετανιώνεις που πλήρωσες όσο δύο ποτάκια έξω για να δεις ταινία.
atom_smasher
28-12-2009, 03:44
Ρε μαλακα Η. ...σορρυ για το φιλικο τονο αλλα μια παρεα ειμαστε.....υπερβαλλεις. Δεν εχω κανει 5 ποστ. Ισως αυτο να ειναι το 5ο. Α, και που σαι, υπερασπιζομαι το γεγονος πως εμενα δεν με ικανοποιησε...Ασε που εγω πληρωσα 5 μπυρες για να την δω....
Mαλλον ελπιζα να δω κατι περισσοτερο. Τελικα ανθρακες. Και φταιω εγω φυσικα, που πηγα να το δω. Και αν σκεφτεις και οτι το εισητηριο ειναι 14 ευρουλακια και δεν μου περισσευουν καταλαβαινεις γιατι η απογοητευση μεγαλωνει.
μαλακια μου που πηγα. το ειπα απ την αρχη. Απλα περιμενα εστω κατι να μου εξαψει το ενδιαφερον....Τα εφφε δεν φτανουν.
Ναι, ταινιαρα....3 ωρες...
Ρε μαλακα Η. ...σορρυ για το φιλικο τονο αλλα μια παρεα ειμαστε.....υπερβαλλεις. Δεν εχω κανει 5 ποστ. Ισως αυτο να ειναι το 5ο. Α, και που σαι, υπερασπιζομαι το γεγονος πως εμενα δεν με ικανοποιησε...Ασε που εγω πληρωσα 5 μπυρες για να την δω....
Οντως αυτο ηταν το πεμπτο. Εμας μας αρεσε, τι να κανουμε δηλαδη, να το γραψουμε 100 φορες να σε πεισουμε?
atom_smasher
28-12-2009, 14:52
Κρατα την γνωμη σου. Δεν με πειθεις...Α και αυτο ειναι το 6. Τα υπολοιπα 51 ποστ ηδη λενε τι γαματη που ειναι. Περιπου 10% διαφωνει. Ε νομιζω οτι κραταω τις ισορροπιες.χαχα
Parasight
28-12-2009, 15:05
Ο αλλος περιμενε λεει πρωτοτυπο σεναριο. Γιατί να μην περιμένει ο άνθρωπος δλδ, απλά δεν του'κατσε.
freak brother
28-12-2009, 20:02
θα μπορουσε να ειναι πιο δυνατα τα νοηματα αμα δεν επαιζε με το ψευτοδιλημα σακατης VS αρτιμελης + λαβ στορι!! αλλα νταξει μαλακας ειναι? :P
Parasight
28-12-2009, 20:08
θα μπορουσε να ειναι πιο δυνατα τα νοηματα αμα δεν επαιζε με το ψευτοδιλημα σακατης VS αρτιμελης + λαβ στορι!! αλλα νταξει μαλακας ειναι? :PΘεωρητικά το "σακάτης" διορθωνόταν, σύμφωνα με τις υποσχέσεις του στρατόκαβλου. Από κει και πέρα, κλάιν. Kι εγώ άνετα θα διάλεγα να ζω στον Pandora με το γκομενάκι και να καβαλάω τον Toruk και όλα τα ζωάκια με το plug & play USB καλώδιο/κοτσίδα.
jack the ripper
30-12-2009, 17:50
xthes to eida....genika ok kali itan alla den kwlopatha kiolas...ok effe grafika wow gamata travame mia malakia alla den me ksetrelane....pantws den lew oti itan xamena lefta se kamia periptwsi
ion_storm
30-12-2009, 17:56
Την είδα και εγώ πριν 2 - 3 μέρες. Ωραία εφφε. καλοσχεδιασμένα ΟΛΑ τα ζωντανά, τα τοπία κτλ. Ωραία τα 3D. Το σενάριο αρκετά τυποποιημένο. Αλλά ντάξει. Διασκεδάσαμε. πλάκα είχε. Λεφτά δεν κλαίμε. Ταινία για σινεμά. Βέβαια οι υπόλοιποι που ήταν παρέα γουστάραν πολυ. Ίσως και να γκρινιάζω.
μάθαμε για άλλη μια φορά οτί οι άνθρωποι είναι κακοι και απομακρυσμένοι από τη φύση.
ΑΛΛΑ
Τι εμποδίζει τους γηινους στο Αβαταρ 2 να πάνε στην πανδώρα και να τους βομβαρδίσουν από ψηλά με πυρηνικά να τα κάνουν ΟΛΑ πουτάνα και να πάρουν και το μετάλευμα?? Αντε μετά να δούμε τι θα κάνει ο Τουρουκ Μαντοκ.
Dragonlord
02-01-2010, 00:18
Έπος. Γάμησε, δεν το περίμενα. Φυσικά είναι αμερικανιά τρελή, με όλα τα κλισέ κλπ, αλλά είναι όλα τόσο όπως πρέπει και οπτικά τόσο εντυπωσιακό (αξίζει και για 3d imo) που εντάξει, τι παραπάνω να ζητήσει κανείς; Αν ξέρεις τι πας να δεις δηλαδή δε νομίζω ότι μπορείς να μείνεις ανικανοποίητος, συγκεκριμένα νομίζω ότι είναι από τις καλύτερες ταινίες του είδους έβερ. Άψογο. Αρκεί να μπορείς ακόμα να χαρείς μια καλή αμερικανιά.
Τι εμποδίζει τους γηινους στο Αβαταρ 2 να πάνε στην πανδώρα και να τους βομβαρδίσουν από ψηλά με πυρηνικά να τα κάνουν ΟΛΑ πουτάνα και να πάρουν και το μετάλευμα?? Αντε μετά να δούμε τι θα κάνει ο Τουρουκ Μαντοκ.
Βασικά βλέπουμε ήδη ότι τους γήινους τους καίει σε ένα βαθμό το ίματζ της εταιρείας πίσω στη γη (γι'αυτό και προσπαθούν 3 μήνες -συν όσους προσπάθησαν πριν από αυτούς- να τα βρουν ειρηνικά). Επίσης είδαμε ότι είχαν αιχμαλώτους στο τέλος που τους ελευθέρωσαν, οπότε λογικά θα παίζει κάποια συμφωνία ειρήνης.
phthoggon
02-01-2010, 01:03
Βασικά, δε θα το λεγα κλισέ, θα το έλεγα αρχετυπικό, είναι ένα παραμυθάκι, δεν έχει καμιά σημασία αυτό που συζητάτε στο σπόιλερ (και χμ, αμερικανιά? ίσως αν μου έλεγες προς το νιου έιτζ, ναι) Το σενάριο θα μπορούσε να συνοψιστεί σε πέντε γραμμές από τις οποίες τις τέσσερις τελευταίες μπορείς να προβλέψεις από την πρώτη, αλλά ο βασικός σεναριακός άξονας/ανθρώπινη κατάσταση που περιγράφει είναι τόσο δυνατός που ταυτίζεσαι έντονα συναισθηματικά με όσα συμβαίνουν, και όλη η δουλειά έχει πέσει βέβαια εκεί. Γενικά είναι τόσο πανέμορφο που αξίζει να το δείτε όλοι, ακόμα και οι λίγο_πιο_ψαγμένοι γιούζερς.
BURNIN AMBITION
02-01-2010, 01:58
to mono pou mou th spaei einai to exhs
o cameron kai oloi oi skhnothetes tou terminator einai sa tous prwhn tragoudistes twn maiden. oti kai na ekane o cameron ena robotaki tha to petage mesa mh gamhsw
e to idio kai o mostow. gurise to surrogates kai htan sa na vlepw terminator. eleos
xekolate mwre
paul dianno kai bayley katanthsate oloi
alla h tainia gamhse
Dragonlord
02-01-2010, 10:44
Βασικά, δε θα το λεγα κλισέ, θα το έλεγα αρχετυπικό, είναι ένα παραμυθάκι, δεν έχει καμιά σημασία αυτό που συζητάτε στο σπόιλερ (και χμ, αμερικανιά? ίσως αν μου έλεγες προς το νιου έιτζ, ναι) Το σενάριο θα μπορούσε να συνοψιστεί σε πέντε γραμμές από τις οποίες τις τέσσερις τελευταίες μπορείς να προβλέψεις από την πρώτη, αλλά ο βασικός σεναριακός άξονας/ανθρώπινη κατάσταση που περιγράφει είναι τόσο δυνατός που ταυτίζεσαι έντονα συναισθηματικά με όσα συμβαίνουν, και όλη η δουλειά έχει πέσει βέβαια εκεί. Γενικά είναι τόσο πανέμορφο που αξίζει να το δείτε όλοι, ακόμα και οι λίγο_πιο_ψαγμένοι γιούζερς.
Πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό, πόσο κλισέ και αμερικανιά είναι πχ ο στρατόκαβλος Κακός που δίνει ακόμα και τη ζωή του επειδή είναι ο Μισητός Κακός της ταινίας, ή η απάντηση "i was kinda hoping you'd say that" του jake; Ή η ακολουθία λαβστόρι-χωρισμός-επανασύνδεση/χαπιέντ;
Δεν το λέω σαν κακό πάντως, και συμφωνώ για τη συναισθηματική ταύτιση, ούτως ή άλλως αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να σου προσφέρει μια τέτοια ταινία και τούτη τα καταφέρνει περίφημα.
ion_storm
02-01-2010, 16:39
Αυτά που αναφέρεις ως αμερικανιές μπορούν να περιγραφούν ως κλισέ και να μην αλλάξει κάτι.
Είχε πάντως όλα μα όλα τα κλισέ χωρις αυτό να είναι απαραίτητα κακό γιατί τα παρουσίαζει ωραία. Πάντως η γκρίνια μου ήταν ότι κράτησε όλα τα κλισε ακόμα και τη σείρα που θα εμφανιστούν. Αν είχα δοκιμάσει κάτι έστω και λίγο καινοτόμο θα ήταν πολυ ωραία.
Δράγκον για το σποιλερ.
Ναι παίζει αυτό αλλά μετά τα όσα έγιναν έχουν μια χαρά δικαιολογίες.
Dragonlord
02-01-2010, 19:20
Μα αυτά που έχουμε μάθει ως κλισέ μέσα από το χόλιγουντ είναι ακριβώς οι "αμερικανιές".
phthoggon
02-01-2010, 19:54
Η λέξη κλισέ έχει κυρίως αρνητικούς συνειρμούς, σημαίνει κάτι που το έχεις ξαναδεί ίδιο και πιθανόν καλύτερο κάπου αλλού, καρικατούρα, εμένα δε με ενόχλησε πουθενά η ταινία. Αντιθέτως είχε και μία ρεαλιστικότητα η προσέγγιση σε διαλόγους και στο συναισθηματικό επίπεδο τουλάχιστον που λέγαμε, που για παραμυθάκι δεν είναι σμόλ ντίλ. Ε σιγά τώρα για δύο φράσεις τύπου θα σε φάω - έλα. Φυσικά και το όλο στυλ-περιτύλιγμα είναι αμερικάνικο, αλλά δε νομίζω πως ο πολιτιστικός σχετικισμός, η κριτική της αποικιοκρατίας και το embracing the otherness που λένε και στην ανθρωπολογία να έχει γίνει mainstream ακόμα εκεί! Αλλά ίσως όταν περνάνε τέτοιες ιδέες και στα blockbuster του χόλιγουντ να είναι κοντά στο να γίνει, και αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον. Δεν είναι ίσως τυχαίο ότι προβάλλεται και κάνει αυτή την επιτυχία τώρα στην περίοδο του ομπάμα και τα λοιπά.
ion_storm
02-01-2010, 21:12
Ώπα έχεις συνδέσει την εκλογή Ομπαμα , με την αλλαγή στους αμερικανους προς το καλύτερο με το ότι άρχιζαν να αλλάζουν τα μπλοκμπαστερ και αντι για το Ραμπο κερδίζουν οι Τσετσενοι τώρα. Ίσως και να γίνεται αυτό απλά είναι πρόωρο να το πεις. Αλλά θυμησου την Ποκαχοντας ξέρω εγώ (προσωρινή "νικη" ιθαγενών). ϊσως πάλι το Αβαταρ να είναι το εναυσμα για να αλλάξει το point of view των ανεπτυγμλενων ανθρώπων και να έχουμε embracing the otherness.
Απλά μην ζητοκραυγουμε επειδή βγήκε το Αβαταρ μια εντυπώσιακη ταινία με ωραίο σχετικά σενάριο το οποίο παρουσιάζει ΟΛΑ τα κλισε αλλα τα παρουσιαζει ωραία.
Ναι οκ κλισε, Χολυγουντ, αμερικανιά. κακοι συνειρμοι.. Πρώτος είπα ότι μου την έδωσε το σεναριο γιατι εχασε την ευκαρία να αλλάξει τα κλισε και να δούμε κατι διαφορετικό που θα παρουσιασει τα κλισε απο άλλη σκοπιά. Αλλα κλισέ δεν είναι απαραίτητα κακο. Ανάλογα πως το χρησιμοποιουμέ. Και με αυτή την λογική ΟΛΑ είναι κλισε.
Dragonlord
02-01-2010, 21:45
Η λέξη κλισέ έχει κυρίως αρνητικούς συνειρμούς, σημαίνει κάτι που το έχεις ξαναδεί ίδιο και πιθανόν καλύτερο κάπου αλλού, καρικατούρα, εμένα δε με ενόχλησε πουθενά η ταινία. Αντιθέτως είχε και μία ρεαλιστικότητα η προσέγγιση σε διαλόγους και στο συναισθηματικό επίπεδο τουλάχιστον που λέγαμε, που για παραμυθάκι δεν είναι σμόλ ντίλ. Ε σιγά τώρα για δύο φράσεις τύπου θα σε φάω - έλα. Φυσικά και το όλο στυλ-περιτύλιγμα είναι αμερικάνικο, αλλά δε νομίζω πως ο πολιτιστικός σχετικισμός, η κριτική της αποικιοκρατίας και το embracing the otherness που λένε και στην ανθρωπολογία να έχει γίνει mainstream ακόμα εκεί! Αλλά ίσως όταν περνάνε τέτοιες ιδέες και στα blockbuster του χόλιγουντ να είναι κοντά στο να γίνει, και αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον. Δεν είναι ίσως τυχαίο ότι προβάλλεται και κάνει αυτή την επιτυχία τώρα στην περίοδο του ομπάμα και τα λοιπά.
Για κάποιον που δίνει βάση στην πρωτοτυπία, ναι, η λέξη κλισέ έχει κυρίως αρνητικούς συνειρμούς. Και αν κάποιον τον ενοχλούν τα κλισέ, δε νομίζω ότι θα τον ενθουσιάσει η ταινία. Τώρα τους πραγματικά "καλούς" τους βλέπουμε όλη την ώρα σε αμερικανιές να κερδίζουν, πχ ποκαχόντας που είπε κι ο αποπάνω, δεν είναι όλα ράμπο. Δε βλέπω προσωπικά κάποια πρωτοτυπία εκεί, σχεδόν πάντα στις αμερικανιές κερδίζουν οι αδύναμοι, πχ τα σπασικλάκια στο μπάσκετ, ο σπυριάρης στην αγάπη, το άτομο με ειδικές ανάγκες σε οτιδήποτε, οι ιθαγενείς στον πόλεμο με τους πάνοπλους κατακτητές κοκ. Ξαναλέω, δε με ενόχλησε, η ταινία ήταν γαμάτη, αλλά ήταν ορισμός του hollywood blockbuster σε νοοτροπία.
phthoggon
02-01-2010, 22:50
Απλά μην ζητοκραυγουμε επειδή βγήκε το Αβαταρ μια εντυπώσιακη ταινία με ωραίο σχετικά σενάριο το οποίο παρουσιάζει ΟΛΑ τα κλισε αλλα τα παρουσιαζει ωραία.
Για κάποιον που δίνει βάση στην πρωτοτυπία, ναι, η λέξη κλισέ έχει κυρίως αρνητικούς συνειρμούς. Και αν κάποιον τον ενοχλούν τα κλισέ, δε νομίζω ότι θα τον ενθουσιάσει η ταινία.
Για αυτό ακριβώς και εγώ που μου άρεσε η ταινία αλλά και το theme το ίδιο χρησιμοποίησα τη λέξη αρχέτυπο! Θα μπορούσα να δω πολλές ταινίες πάνω στο ίδιο θέμα (πχ. έχουν πει ότι το άβαταρ είναι περίπου η ίδια ταινία με το dancing with wolves, η οποία είναι επίσης από τις αγαπημένες μου). Σκεφτείτε τους μύθους, οι οποίοι αναφέρουν τις ίδιες ιστορίες πάνω κάτω, αλλά με τρόπο που δείχνει τη ξεχωριστή νοηματοδότηση του καθενός λαού. Ε, όταν φτιάχνεις κάτι το οποίο δεν είναι ορίτζιναλ εκ συλλήψεως, ο στόχος σου είναι να μεταδώσεις το κεντρικό του νόημα όσο καλύτερα (και εντυπωσιακότερα, εδώ) μπορείς, και έχεις και λίιιγο χώρο, όσο σου αφήνει η φόρμα δηλαδή, για νεωτερικότητα και μία πιο διαφορετική προσέγγιση. Ε στο πρώτο πετυχαίνει, στα άλλα όχι πιθανόν όχι αλλά δε χαλάστηκα λόγω αυτού.
(Πως φαίνεται ότι δεν ακούτε heavy metal :D)
Η ταινία ήταν πολύ ωραία. Unobtanium reprise μετά το The Core (η χειρότερη ταινία έβερ).
Μη λες μαλακιες, το γελιο που εριξα στο The Core δεν εχει ξαναυπαρξει.
Το ανομπτενιουμ ειναι γενικα διασημο http://en.wikipedia.org/wiki/Unobtainium
Parasight
12-01-2010, 10:54
http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs222.snc3/20965_1247171153661_1660899384_665642_7709701_n.jpg
wagneriandandy
12-01-2010, 11:01
Δεν κουραστηκε ο καμερον.
Βσκ, δε πας να το δεις ως ταινία, γιατί το σενάριο είναι κλισέ όσο δε πάει. Για να το απολαύσεις, πας να το δεις ως τεχνολογικό επίτευγμα.
Kingdom Gone
17-01-2010, 15:54
http://i.cdn.turner.com/cnn/2010/SHOWBIZ/Movies/01/11/avatar.movie.blues/t1larg.avatar.blues.gi.jpg
Audiences experience 'Avatar' blues
(http://edition.cnn.com/2010/SHOWBIZ/Movies/01/11/avatar.movie.blues/index.html)
inb4 kalki
Drumsick
17-01-2010, 16:19
Ποιός δεν το'χει δει μπας και πάμε?
nikolasfluxus
17-01-2010, 17:03
μην πας λέμε.
GuardianOfIvorytower
02-02-2010, 02:24
Βσκ, δε πας να το δεις ως ταινία, γιατί το σενάριο είναι κλισέ όσο δε πάει. Για να το απολαύσεις, πας να το δεις ως τεχνολογικό επίτευγμα.
Συμφωνώ απόλυτα. Σενάριο προβλέψιμο από το πρώτο λεπτό κανονικά. Αλλά μ άρεσε, αρκετά. Η δουλειά που έχει γίνει είναι καταπληκτική. Η αίσθηση προοπτικής που σου δίνει το 3D είναι κορυφαία.
κ γενικά ως ιδεά ότι η φύση είναι ενοιέα είναι όμορφη...:hippy:
Μ άρεσαν επίσης κ οι αναφορές στο Άλιενς του Κάμερον, βλέπε η τελευταία μάχη με το Walker του στρατηγού, που θυμίζει πολύ την αντίστοιχη μάχη στο τέλος του Αλιενς, κατά τη διάρκεια της οποίας νομίζω ότι άκουσα να παίζει κ λίγο το αντίστοιχο theme, αλλά κ η εικόνα με τους θερμικούς ανιχνευτές, που μου θύμισε πάλι την αντίστοιχη σκηνή από το Αλιενς...
Kaserinos
17-02-2010, 14:57
Επικη μαλακιαρα το ταινιακι...Φθηνα οικολογικα μηνυματα, διυσμοι της πουτσας..
Με ή χωρις 3D, η ταινια ειναι μεγαλη αλητεια.
Οπως ειπαμε, Ποκαχοντας με στρουμφακια και μια σταγονα απο "τελευταιο των Μοίκανων".
Αμα παρει Οσκαρ Καλυτερης ταινιας..Το τελος του κοσμου φανταζει πιο σιγουρο απο ποτε.
carheart
17-02-2010, 15:19
To είδα για να μην μου πουν πως δεν το χα δει και είναι αλήθεια πως δεν βλέπεται και δεν παλεύεται και πως έχει όλα μα όλα τα γαμημένα κλισέ του πλανήτη, και πως ο τυπάς που έπαιζε στο my name is earl τον κλεφτάκο ξαφνικά έκανε λεφτά, και πριν μια βδομάδα που γυρνούσα από την δουλειά βλέπω μια παρέα από παιδάκια και μαζί τους ήταν ένας μπλε ψηλός τύπος και νόμιζα πως είναι ο Vicotnik, αλλά τελικά η Dodheimsgard εσάνς που φαντάστηκα ήταν ένας πέτσας μαντράχαλος που ντύθηκε άβαταρ και πήγε βόλτα τα παιδάκια.
Μου άρεσε γενικά και πιο πολύ η 3D τεχνολογία που ελπίζω να εφαρμοστεί σε όλο και περισσότερες ταινίες.
Κατα τ'άλλα, το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει είναι χιλιοπαιγμένο και εμένα προσωπικά μου άφησε έντονους συνειρμούς για ινδιάνους και αποικιοκρατεία ενω σε καμμία φάση της ταινίας δεν κατάφερα να ξεκολλήσω το Χορεύοντας με τους λύκους απο το μυαλό μου.
carheart
17-02-2010, 15:38
Α εμένα τα των περίεργων πολύτιμων πανάκριβων ορυκτών, οι περίεργες θεότητες, η αποκρουστική εμφάνιση και οι μυστήριες θεότητες μου έφεραν και κάτι σε Μέση Ανατολή, αλλά όπως και να χει.
Ε γενικά έκανε εναν καταπληκτικό αχταρμά και εγένετο φως.
Kaserinos
18-02-2010, 15:25
Για μενα δεν νοειται ο ορισμος 'TO ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΛΟΚΜΠΑΣΤΕΡ', αν δεν το δουν ο πατερας μου και ο θειος μου ο Φωτης..Τι να λεμε τωρα..
casshern
19-02-2010, 17:47
Tο είδα τελικά εχτέ. Πολύ ωραίο έργο.
Drumsick
23-04-2012, 00:58
Μετά από τόσο κράξιμο, το είδα χωρίς καμία απολύτως προσδοκία. Kαι γάμησε. Δεν έδωσα καμία σημασία στο στόρυ (που έμπαζε κλισέ από παντού, ήταν προβλέψιμο και γεμάτο παπατζιλίκια και και και), απλώς αφέθηκα και ταξίδεψα στον υπέροχο 3D κόσμο.
Ωραίο πράμα αυτή η τεχνολογία καμιά φορά.
atom_smasher
23-04-2012, 01:16
αρκει να μην μετατρεπεται σε αυτοσκοπος, γιατι τοτε ειναι κενος νοηματος.
που το ειδες σε 3d dude?
σε αυτες τις μοντερνες τις τηλεορασεις ή το παιζει κανας σινεμας ακομα?
Drumsick
23-04-2012, 12:50
Σ'αυτές τις μοντέρνες τιβις.