View Full Version : Blind Guardian-Battalions Of Fear
Midnight
15-06-2009, 20:41
Η μεγαλύτερη επανακυκλοφορία της χρονιάς, με υπέροχο remastering και bonus songs τα κομμάτια του demo Symphonies Of Doom των Lucipher's Heritage!
Όσοι πιστοί των Βάρδων τρέξτε!!!
Κι εμεις γουσταρουμε Blind Guardian και εχουμε μεγαλωσει με αυτους, αλλα ουτε για αστειο ε.
Ford Prefect
15-06-2009, 22:59
Γιατί; Και εγώ προτιμώ την ύστερη περίοδο καλύτερα (τα γνωστά 4) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει μερικές κομματάρες το Μπατάλιονζ... Το Follow δε είναι δισκάρα.
GuardianOfIvorytower
15-06-2009, 23:26
Βασικά πολλές κομματάρες έχει το πρώτο. Προσωπικά μ αρέσει λίιιιγο περισσότερο από το δεύτερο. Κ το ντέμο των Lucipher's Heritage, καλή αγορά για κάποιον που δεν το έχει.
Harbinger of Death
15-06-2009, 23:42
Lucifer's Heritage = Iron Maiden. Ντισκάς.
Mitsmann
16-06-2009, 02:07
παιδια δε θελω να στεναχωρησω κανεναν ουτε και τον ΘΡΕΝΤ ΣΤΑΡΤΕΡ που ολοι ξερουμε ποσο τον παω (ψεμα, ειναι γκασμας αλλα δε τα λεω γιατι θα μου την πει ο Ρα Παρια) αλλα το Μπαταλλιονς ειναι το χειροτερο τους αλμπουμ ως το ναητφωλ και πριν.
αυτα, συνεχιστε.
Γενικα ειναι το χειροτερο τους, και παρολα αυτα πολυ αξιοπρεπες, το θεμα ειναι οτι περιμενεις κριτικη, κατι ξερω γω, και σκαει το πρωτο ακυρο ποστ να μας πει για την επανακυκλοφορια, κανε και μια κριτικη βρε αδερφε.
Κι εμεις γουσταρουμε Blind Guardian και εχουμε μεγαλωσει με αυτους, αλλα ουτε για αστειο ε.
Χρήστη FIXXXER με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.
The forgotten tales, το πρώτο CD που αγόρασα ρεεεε :')
Majesty,Guardian of the blind,Run for the night,ομονυμο σας πηδανε ομορφα
Mitsmann
16-06-2009, 07:30
Majesty,Guardian of the blind,Run for the night,ομονυμο σας πηδανε ομορφα
ναι, αλλα το να λες οτι το ενα αλμπουμ ειναι το χειροτερο απο μια σειρα αλμπουμ μιας μπαντας, δεν το κανει αυτοματα σκατα. απλα ειναι χειροτερο.
για σενα.
για μενα τα δυο πρωτα ειναι η κορυφη τους που ειναι και καθαρα σπιντ μεταλ
Razor, καλα σε πηδανε τα Imaginations, Somewhere και Nightfall ε.
Ruthless
16-06-2009, 09:38
Το Follow the Blind ήταν, είναι και θα είναι το καλύτερό τους album.-
Midnight
16-06-2009, 10:23
Θα επαναλάβω αυτό που 'χω ξαναπεί, ότι εκτός του A Twist In The Myth που ήταν μέτριο (και όχι κακό) και των A Night At The Opera και Battalions Of Fear που 'ναι πολύ καλοί δίσκοι, τα υπόλοιπα album των Βάρδων γαμάνε!
Όσο και να διαφέρουν τα γούστα, όμως, όταν έχεις μπροστά σου δίσκους όπως Someware Far Beyond και Imaginations From The Other Side (για να μην αναφέρω το Nightfall In Middle-Earth, που σε κάποιους άμουσους μπορεί να ακούγεται φλόρικο), νομίζω πως τα τρια πρώτα album απλά πάνε για βρούβες σαν ακούγονται οι πρώτες νότες των νεότερων αδερφών τους! Και δεν είναι θέμα speed/power/μελωδικοατμοσφαιρκού ή κάτι άλλο, είναι απλά καλύτεροι δίσκοι, πιο καλοδουλεμένοι και ώριμοι. Χωρίς να υποτιμούνται οι παλιότεροι από αυτό!
Dythor, δεν είσαι ο μόνος που ένιωσε την πρώτη μεταλλική συγκίνηση με το Forgotten Tales:touched::touched::touched:
Το Follow the Blind ήταν, είναι και θα είναι το καλύτερό τους album.-
+100,αμα η συνεχεια ηταν αναλογη σιγουρα θα ηταν αναμεσα στα ΠΟΛΥ αγαπημενα μου χεβιμεταλ συκροτηματα
GuardianOfIvorytower
16-06-2009, 11:56
Είστε όλοι άσχετοι, μετά το ντέμο ξεπουλήθηκαν :grin:
Ruthless
16-06-2009, 12:34
Τσκ τσκ, υπερβολές.
Απλά το Follow the Blind είναι το καλύτερό τους album.
Πως λέμε πως τα Into Glory Ride και Hail to England είναι τα καλύτερα albums γενικά; Περίπου έτσι. :P
PS: Ως το Nightfall τους ακούω ευχάριστα. Παρ'όλα αυτά μετά και από εκείνο το live στο σκυλάδικο στον Πειραιά προ πενταετίας περίπου έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην τους ξαναδώ live. Πολύ κούραση με τα τελευταία, τίποτα σχεδόν από τα παλιά.
Imaginations γαμεί δισκογραφίες,ούτε μισή μέτρια στιγμή, τα 2 πρώτα δεν μου είπαν τίποτα πέρα από κάποιες τραγουδάρες.
Ra Pariah
16-06-2009, 14:15
Μεσάνυχτα, είχα ετοιμάσει κριτική...
Και μπαίνω και βλέπω τις ανακρίβειες σου! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Του 2007 είναι το Re-release!
Τεσπά την κριτική θα την βάλω κάπου...
Ra Pariah
16-06-2009, 14:20
http://metallrules.files.wordpress.com/2008/12/battalions-of-fear.jpg
+
http://www.blind-guardian.fr/pics/demos/symphoniesofdoom.jpg
1. Majesty
2. Guardian of the Blind
3. Trial by the Archon
4. Wizard's Crown
5. Run for the Night
6. The Martyr
7. Battalions of Fear
8. By the Gates of Moria
9. Gandalf's Rebirth
10. Brian
11. Halloween
12. Lucifer's Heritage
13. Symphonies of Doom
14. Dead of the Night
Δε θα ξεχάσω ποτέ τις εποχές που πήγαινα στο μελλοντικό αυτοκράτορα Άγη και δεν ήξερα σχεδόν τίποτα από το πολύ "χωμένο" πρόγραμμά του και απλά περίμενα την ώρα και τη στιγμή που θα έβαζε κάποιο κομμάτι από τα πρώτα δύο album των Φρουρών (αυστηρά από δύο πρώτα, όμως έ; ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!). Γενικά, όσοι με ξέρουν από κοντά θα γνωρίζουν και τη μεγάλη αγάπη που έτρεφα και τρέφω ακόμη σε αύτη την μπάντα. Μέχρι κάποια ηλικία θα την χαρακτήριζα μανία, όχι απλώς αγάπη. Είναι αλήθεια ωστόσο ότι τα δυο τελευταία δισκάκια δεν ήταν ακριβώς του γούστου μου, και συναρτήσει του ανερχόμενου ενδιαφέροντος μου για την απέναντι όχθη του Ατλαντικού αυτή η παλαιά μανία έχει ατονήσει ελαφρώς, ας μη γελιέμαι...
Δεδομένων των παραπάνω βιωμάτων, είναι πραγματικά κρίμα να έχω μιλήσει για Overlorde (NC) στο forum και όχι για κάποιο δίσκο των Γερμανών. Νομίζω όμως ότι έφτασε η ώρα δικαιωματικά. Προχθές, που λέτε, έχοντας ολοκληρώσει τα ψώνια μου από το δισκάδικο κι έχοντας ήδη πληρώσει, είπα έτσι από περιέργεια να σηκώσω και να χαζέψω την επανακυκλοφορία του "Battalions..." την οποία ψιλοσιχαινόμουν, επειδή είχαν αλλάξει το λογότυπο. Πόσο έξω έπεφτα! Γυρνώντας να δω τα bonus, για τα οποία ήμουν πεπεισμένος ότι θα ήταν αναμάσημα των singles, των οποίων είμαι κάτοχος εδώ και καιρό, τι να δω; Όλάκερο το demo των Lucifer's Heritage, ρε μαλάκα! Ας μην τα πολυλογώ το χέρι ξανά στην τσέπη!
Λοιπόν, όσοι αγαπάνε αυτήν την μπάντα κι αυτόν το δίσκο, ας μη συνεχίσουν να διαβάζουν. Να σπεύσουν να αγοράσουν το CD επειδή είναι πάμφθηνο κι επειδή γενικά δεν έχουν αγοράσει στο παρελθόν πολλές καλύτερες επανακυκλοφορίες.
Από πού να πρωτοξεικινήσω; Aπό τους στίχους, οι οποίοι επιτέλους παρατίθενται (το ομώνυμο έχει βαθύτατα πολιτικούς στίχους, δεν κάνω πλάκα!!!); Από το καθάρισμα χάρις στο remastering που βελτίωσε αισθητά τον ήχο των ρυθμικών κιθάρων; Από το ότι είκοσι ένα χρόνια μετά ο δίσκος καθεαυτόν ακούγεται ακόμη φρέσκος και δείχνει μια μπάντα που είναι στα ντουζένια της και έχει όρεξη να προχωρήσει την υπόθεση "συγκρότημα" μέχρι τέλους; Ό,τι και να πω εν τέλει το συγκεκριμένο δίσκο τον αγαπούν οι δεκαετίες! Αυτό φθάνει και περισσεύει...
Ας περάσω στα του demo: θυμάμαι ότι υπήρχε ένα ψιλοδυσεύρετο bootleg (ή δεν ήταν bootleg; ) με τα δυο demos (το δεύτερο περιλαμβάνει κομμάτια αποκλειστικά από το "Battalions..." και συνοδεύει την επανακυκλοφορία του δεύτερου δίσκου) το οποίο κάποτε το λιμπιζόμουν, αλλά κλασικά στο τέλος προτίμησα κάτι άλλο. Τελικά, είχα μείνει ικανοποιημένος με μια απλή αντιγραφή της οποίας το πρωτότυπο δεν ξέρω καν εάν ήταν το προαναφερθέν bootleg ή κάποια άλλη πηγή. Ο ήχος ήταν κάκιστος, παρόλα αυτά, και δε μου έκανε κέφι να πολυασχοληθώ, για να είμαι ειλικρινής περαιτέρω. Πόσο έξω έπεφτα πάλι!
Κύριοι δε θέλει και κανά doctora σε θέματα "καυτού σιδήρου" για να καταλάβεις ότι οι Blind Guardian έχουν επηρεασθεί από Warlord, Omen, Angelwitch, Satan, Demon, Iron Maiden και λοιπά μεγαθήρια. Λοιπόν, μετά λόγου γνώσεως σας λέω ότι τουλάχιστον δυο κομμάτια εδώ μέσα ("Brian" και "Symphonies of Doom") γαμούν και δέρνουν στεγνά! Τελειωμένη new wave-ίλα το πρώτο και το δεύτερο... Απλώς η πιο πυρακτωμένη στιγμή των Γερμανών. Ένας τετράλεπτος ύμνος ο οποίος απλούστατα υπερακοντίζει groups και groups πουθενατζήδων! Τί liegelord-ίλα, γαμώ την κοινωνία, σκάει στην αρχή του δεύτερου λεπτού; Άντε γεια, πουθενατζήδες!!!
Αγοράστε! Στηρίξτε το ατσάλι!
METAL IS NO SIN
Midnight
16-06-2009, 14:23
Μεσάνυχτα, είχα ετοιμάσει κριτική...
Και μπαίνω και βλέπω τις ανακρίβειες σου! ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Του 2007 είναι το Re-release!
Τεσπά την κριτική θα την βάλω κάπου...
Αδελφικέ μου φίλε...αγαπημένε μου μέντορα...καλέ μου γείτονα...δε γαμιέσαι λέω γω!!!:P
Εγώ από σένα το άκουσα το cd και μου πες ότι είναι καινούριο!
Δε φτάνει που πήγα να σε ξεκουράσω κάνοντας τη δουλειά που ώφειλες να κάνεις εσύ...
Τέσπα, συγγνώμη για τη βιαστική κίνηση και τις ανακρίβειες...
Θα αυτομαστιγωθώ αργότερα μες στη μέρα για εξιλέωση...
Νιώθω εξίσου άσχημα με τη νύχτα που 'χα μάθει έπειτα από 5 χρόνια ακρόασης ότι ο στίχος του Mordred's Song είναι Turn Off The Light και όχι Turn On...
Ra Pariah
16-06-2009, 14:43
Την "ρίχνω" κι εδώ τη συλλογή για το γερμανικό metal ήχο. Έχει κι από το demo των Guardian. Ακούστε άφοβα!
6-way split: German Dogs of Steel
http://tonova.typepad.com/thesuddencurve/images/frank_frazetta_1.jpg
Side: Flaming Breath
01. Midnight Darkness - Mindless
02. Mad Max - Evil Message
03. Lucifer's Heritage - Symphonies of Doom
Side: Iron Lungs
04. Gravestone - I Love the Night
05. Brain Fever - Face to Face
06. Scanner - Not Alone
http://www.megaupload.com/?d=38GQ4A6Q
antimusic
16-06-2009, 19:06
ρίχτη και σε 6-7 θρεντς ακόμα, μπορεί κάποιος να μη τη δει.
Nodoordonotthereisnotry
16-06-2009, 21:09
Να πω απλά, ως μέγιστος έλλην βάρδος, πως ωραία όλα αυτά που λέτε, αλλά το ANATO σας γαμάει καλά! :headbang:
GuardianOfIvorytower
16-06-2009, 21:18
Έχει ωραίες ιδέες το παραπάνω, αλλά το θεωρώ παραφορτωμένο που καταντάει κουραστικό στο τέλος. Το τελευταίο τους μ' άρεσε περισσότερο.
Magellan
16-06-2009, 22:59
PS: Ως το Nightfall τους ακούω ευχάριστα. Παρ'όλα αυτά μετά και από εκείνο το live στο σκυλάδικο στον Πειραιά προ πενταετίας περίπου έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην τους ξαναδώ live. Πολύ κούραση με τα τελευταία, τίποτα σχεδόν από τα παλιά.
ε???
στο σκυλαδικο θυμαμαι οτι απο το a night at the opera επαιξαν μονο το 14λεπτο, ενω επαιξαν σχεδον ολο το imaginations εκτος απο 1-2 τραγουδια
απλα ο ηχος ηταν λιγο σκατα
Mitsmann
16-06-2009, 23:52
χωρις επισης να θελω να γινομαι εμπαθης το "αγοραστε! στηριξτε!" που εγγραφεται στην κριτικη του φιλου συνχρηστη, ειναι μεν ενα ας πουμε καλοσυνατο νευμα αν μιλαμε για καποια μπαντα μικρη αγνωστη ολα τα σχετικα, αλλα ψιλογελοιοτητα σε φορουμ που διαβαζουν ελληνες που ακουγαν μεταλ στη δεκαετια των 90ς και για δισκο των Blind Guardian.
ενταξει!! θα τους στηριξουμε!!
Amnesiac.
17-06-2009, 00:04
Εντάξει, ωραίο το barkallions of fear αλλά ρε παιδιά οι Godspeed You! Black Emperor είναι πολύ καλύτεροι.
Fireknight
17-06-2009, 00:06
na tous stirikosume ki aftous
carheart
17-06-2009, 12:09
Εντάξει, ωραίο το barkallions of fear αλλά ρε παιδιά οι Godspeed You! Black Emperor είναι πολύ καλύτεροι.
Να ακούσεις το BARKAT THE MOON του Ozzy Osbourne, είναι καλύτερο.
Raven Lord
17-06-2009, 13:08
τέλος... είναι μια από τις μπάντες που μετά τα 1-2 πρώτα άλμπουμ απήχθησαν από εξωγήινους που έβαλαν gay ρέπλικες στη θέση τους.
Midnight
17-06-2009, 13:15
τέλος... είναι μια από τις μπάντες που μετά τα 1-2 πρώτα άλμπουμ απήχθησαν από εξωγήινους που έβαλαν gay ρέπλικες στη θέση τους.
:rofl:
Μην υπερβάλεις κιόλας, αδερφέ!:razz:
Τωρα τελευταια εξελισσεσαι σε καλος κομπαρσος μετα τους Midnight, Ra Pariah, Ruthless για να γελαμε με κανα ποστ οταν δε γραφουν αυτοι οι τρεις! Ευγε :thumbsup: :-P
Midnight
17-06-2009, 14:03
Τωρα τελευταια εξελισσεσαι σε καλος κομπαρσος μετα τους Midnight, Ra Pariah, Ruthless για να γελαμε με κανα ποστ οταν δε γραφουν αυτοι οι τρεις! Ευγε :thumbsup: :-P
Κι εμείς εύγε...
Raven Lord
17-06-2009, 18:35
μήπως οι ίδιοι εξωγήινοι απήγαγαν το FANTASMA και έφαλαν στη θέση του τον FIXXXER ?
καλα τα λέει ο Raven Lord (για blind guardian ε)
Ντάξει,έλεος στην κλασσική νοοτροπια, μόνο το ντεμο τους είναι ΤΡΟΥ.
Οι γκαρντιαν μέχρι το ναιτφολ, μια χαρά κωλαράκια γαμούσαν.
Μετά βαρέθηκαν τους κώλους και το ριξαν στην μαλακία.
Τους αγαπάμε όμως.
warlord mkII
18-06-2009, 10:36
Μια ζωη μαλακες ηταν (με 3 απιστευτα τραγουδια σε 15 δισκους...). Most αθλιος τραγουδιστης ever.
Nodoordonotthereisnotry
18-06-2009, 11:31
Μια ζωη μαλακες ηταν (με 3 απιστευτα τραγουδια σε 15 δισκους...). Most αθλιος τραγουδιστης ever.
Request for BAN. Τι λες ρε αθεόφοβε;
Midnight
18-06-2009, 12:02
Βέβηλε!!!!!!!!!!!!!!:P
Ο Hansi δεν είναι άθλιος, απλά δεν έχει κάνει μαθήματα ορθοφωνίας:wink:
Όποιος άκουσε τη φωνή του στο Nightfall ή στο πρώτο Demons And Wizards και δεν του άρεσε, ας ξεβουλώσει τα αφτιά του απ' το κερί και ας τον ξανακούσει!
Ford Prefect
18-06-2009, 13:02
Ποια είναι τα 3 απίστευτα τραγούδια;
atom_smasher
18-06-2009, 14:20
υπολογιζω καποια απο τα 2 πρωτα δισκακια τους να ειναι...
τεσπα.
ας πω και γω την κωλοτρυπιδα μου ουπς.την γνωμη μου ηθελα να πω.
ε ειναι η αληθεια πως ως το nightfall ειναι πολυ καλοι.τεσπα.εμενα μ αρεσουν. α και δεν τους στηριζω. προτιμω τους αλλους που ειπε ο αμνεζιακ.τωρα οσοι δηλωνουν για 2 πρωτα αλμπουμ κατανοητο και οι υπολοιποι απλα δεχτειτε το.
warlord mkII
18-06-2009, 14:57
A past and future secret.
The bard's song - In the forest
Mirror Mirror (ισως το μοναδικο euro power τραγουδι που μου αρεσει υπερβολικα).
Αντε να παραδεχτώ ότι έχουν και 5-6 πολυ καλα ακομα αλλα και παλι σε σταδιοδρομια 10 δισκων οδηγουν στο ασφαλες συμπερασμα οτι μιλαμε για μια ακομα μετριοτητα. Καλες ιδεες και φοβερα σημεια εχουν διασπαρτα στη δισκογραφια τους αλλα δεν αρκουν.
atom_smasher
18-06-2009, 15:09
ε οκ αμα δεν σ αρεσει.δεν σ αρεσει.τωρα ξερεις πως εινααι αυτα περι ορεξεως, κολοκυθοπιτα.
8 δίσκοι σταδιοδρομια.10 εχουν οι manowar.
mrmaiden
20-06-2009, 13:04
Ωραίο album, αλλά έχουν πολύ καλύτερα από αυτό ( p.x. Somewhere Far Beyond:dfinger:)
Πάντως σήμερα δεν με αφορούν οι Guardian. Τους έιχα δεί και live τις 2 πρώτες τους φορές Ελλάδα το 95 και το 96 αλλά μέχρι εκεί. Πολύ δύσκολα θα βάλω δίσκο τους να τον ακούσω. Προτιμώ μακράν αμερικάνικα συγκροτήματα στο συγκεκριμένο χώρο έτσι κι αλλιώς.
Nodoordonotthereisnotry
20-06-2009, 21:45
Πάντως σήμερα δεν με αφορούν οι Guardian.
Έτσι λέει το μανιφέστο του Iron Maiden fan club? :D
A past and future secret.
The bard's song - In the forest
Mirror Mirror (ισως το μοναδικο euro power τραγουδι που μου αρεσει υπερβολικα).
Αντε να παραδεχτώ ότι έχουν και 5-6 πολυ καλα ακομα αλλα και παλι σε σταδιοδρομια 10 δισκων οδηγουν στο ασφαλες συμπερασμα οτι μιλαμε για μια ακομα μετριοτητα. Καλες ιδεες και φοβερα σημεια εχουν διασπαρτα στη δισκογραφια τους αλλα δεν αρκουν.
Με λιγα λογια, οχι. Οι τρεις καλυτεροι τους δισκοι Somewhere Far Beyond, Imaginations, Nightfall δεν εχουν καν filler τραγουδι και ακουγονται ευχαριστα ακομα και σημερα απο την αρχη ως το τελος.
hvilelos?
21-06-2009, 03:18
ο FIXXXER εχει δικιο
mrmaiden
23-06-2009, 23:25
Πάντως σήμερα δεν με αφορούν οι Guardian.
Έτσι λέει το μανιφέστο του Iron Maiden fan club? :D
:excl:
χχαχαααχχχαχα! ωραίος Nodoo!
Raven Lord
24-06-2009, 01:17
αντικειμενική άποψη (πάντα) :-P
valhalla
welcome to dying
run for the night
Ford Prefect
24-06-2009, 11:31
Άκυρος! Το Welcome to Dying το έχουν γράψει οι και καλά γκέι ρέπλικες οπότε αυτοακυρώθηκες και αντικειμενικά, μαθηματικώς αποδεδειγμένα και με ISO πιστοποίηση είσαι πολύ άμπαλος αν προτιμάς το Run for the Night από το Majesty.
Raven Lord
24-06-2009, 11:33
ωχ καρφώθηκα :oops: