View Full Version : Arckanum _-_ PPPPPPPPPPP
Λοιπον, ευτυχως, η αναγεννηση συνεχίζεται.
Αν και απεκτησαν το kvlt status τους πισω στα 90ς, η επιστροφή το 2004 απο το split με Svartsyn και επειτα εχει γεννησει κυκλοφοριες η μια καλυτερη απο την αλλη.
Στο φετινο album συνεχίζουν τα δικα τους. Concept απο το πουθενα (soundtrack to wintry death of the worlds), την καλυτερη παραγωγη που ειχαν ποτε, φ-ο-β-ε-ρ-α vocals, μελωδιες, riff, εμπνευση, συνθεσεις με ταυτοτητα και σημασια στην λεπτομερια, ισορροπια στο περιεχομενο, μαγεια στο αποτελεσμα.
Για black metal παντα μιλαμε ε.... Και το πιο βασικο για εμενα, απο τα πολυ λιγα groups που εχουν αποψη και δεν βγαζουν οτι τραβαει η εποχη.
Στα συν, προσεγμενο artwork
το 2008
http://img188.imageshack.us/img188/6999/13437787.jpg
το 2009
http://www.debemur-morti.com/img/news/dmp0049_lp.jpg
Δεν νομιζω οτι θα μου αρεσει κατι αλλο περισσοτερο φετος ... Ηδη το πρωτο κομματι ειναι ΤΟ υπερεπος!
Once_Emperor
14-06-2009, 02:27
To Αntikosmos πάντως ήταν αδύναμος δίσκος. Από τη μέση και μετά έκανε κοιλιά χωρίς επιστροφή. Το καινούριο φαίνεται πιο ενδιαφέρον και αρκετά τίμιο από την αρχή μέχρι το τέλος του.
Βέβαια να πω ότι αυτός ο "μοντέρνος" ήχος ( βλ Necromorbus studio, κυκλοφρορίες NOEVDIA γενικά) που υιοθέτησαν μετά το come back με ξενίζει λίγο. Γούστα...
phthoggon
14-06-2009, 02:36
Όλο δισκάρα. Όταν ο Σαματάεε έχει κέφια τους σβήνει όλους, τους Ωμέγας, τους Μίστς, τους Λεβιάθανς, όσους θέλετε. Γιατί ξέρει καλύτερα από όλους τι είναι ακριβώς που κάνει το μαγικό σε αυτή τη μουσική, και δεν είναι τα φωνητικά, το blastbeat, δεν χρειάζεται ούτε καν να γράφει καλά ριφφ για να το καταφέρει.
(Μη το ακούσετε γενικά, δε θα σας αρέσει.)
Πες και τι κανει στον Neige και την αλλη την φωκια :)
phthoggon
14-06-2009, 02:44
χαχα, θα πω μόνο ότι το End δε το χω ακούσει καθόλου λόγω αυτού, και δε πολυψήνομαι κιόλας να.
χαχα, θα πω μόνο ότι το End δε το χω ακούσει καθόλου λόγω αυτού, και δε πολυψήνομαι κιόλας να.
Ρε συ χωρις πλακα αυτο σκεφτομουν τωρα.
Εαν σου δειξω photo (εβγαλα σημερα μηπως και τα δω ολα μαζι και συμμαζευτω λιγο) τι εχω παραλαβει αυτο το μηνα, περιμενω αλλα τοσα και αλλα τοσα θα με κοπανησεις.
Και ακουω μονο αυτο και το drudkh :-)
Entrancemperium
14-06-2009, 03:26
Eγώ απλά θα πω ότι είναι ένα σκαλί πάνω από το Antikosmos. Kαι ότι οι μελωδίες του είναι απλά μαγικές! Και ότι είναι από τις πιο γαμάτες bm χρονιές το 2009! Αμέεε..
οταν ειχα πρωτοδει αυτο (http://www.youtube.com/watch?v=FWr1NM-KNv4&feature=related), ομολογω οτι με ειχαν πιασει σπαστικα γελια.
μεχρι που, χωρις προκαταληψη, αποφασισα να τσεκαρω δουλειες του.
Fran Marder και Kostogher με ειχαν κερδισει, το αντικοσμος μου ψιλοαρεσε αλλα αυτο εδω μου τιναξε τα μυαλα.
τα ριφφς πανεμορφα, ο ηχος τσιτα. στα πολυ δυνατα της χρονιας. ειναι και λιγακι καλυτερο κι απ' το drudkh.
hvilelos?
14-06-2009, 15:22
Εξαιρετικος σταληθεια δισκος.Thx για αλλη μια φορα wom
carheart
14-06-2009, 20:40
Είναι σημάδι των καιρών ρε γαμώτο να επιστρέφουν μπάντες οι οποίες ήταν φανερό πως είχαν κλείσει τον κύκλο της. Μάθατε πως θα ξαναπαίξουν οι Blasphemy;
Έχει πλάκα, σχεδόν οποιαδήποτε blackmetal μπάντα υπήρξε ποτέ, είναι ενεργή τώρα.
Τα τρία πρώτα Αρχάνουμ είναι φοβερά albums, και μην γελάτε με το βίντεο, είναι σοβαρότατο βίντεο. Γενικώς εγώ κάτι τύπους που είναι μόνοι τους και τα κάνουν όλα ολομόναχοι όπως θέλουν, τους συμπαθώ εξ ορισμού, και αν βαράνε και ωραία παίρνουν επίδομα.
Το "Antikosmos" με έπεισε πως οι Arckanum είχαν να δώσουν, το SVARTI το τραγουδάω συχναπυκνά, προχωρώ στο δρόμο και φωνάζω "εη σβάρτη" και έχει πλάκα. Μπορεί να είναι με τον τρόπο του λαϊκό black metal, αλλά ο τύπος έχει το feeling, έχει την δυνατότητα. Και ας είναι τυπικά τα τύμπανα, και ας μην είναι τα riffs ό,τι πιο blackmetal-ικά καβλωτικό ακούσαμε φέτος. Επίσης, φιμ, το καλύτερο κομμάτι του "Antikosmos" είναι το τελευταίο, οπότε δεν παίζει αυτό με την κοιλιά.
Η φωνή του είναι απιστευτώδης, όταν οι συνθέσεις κρύβουν τρομερό "μη αστικό" black metal μέσα, με όλη τη σημασία των λέξεων. Και μελωδιάρες.
Και είμαι ακόμα δεύτερη ακρόαση, και θέλω να αγοράσω LPs "Antikosmos" και ":P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P".
Αν θέλει κανείς να αγοράσει μια τριάδα των "Kostogher", "Fran Marder" και διπλού "Kampen" (κοπές σε 1000 αντίτυπα της Full Moon Productions) σε καλή τιμή, ή -ακόμα καλύτερα- να τα ανταλλάξει με τα αποπάνω LPs, ας με πιεμίσει.
phthoggon
14-06-2009, 20:54
"μη αστικό" black metal
ΠΡΩΤΟΓΟΝΟ! Αυτή είναι η κατάλληλη λέξη, ότι ο τυπάς έχει καταφέρει να ακούγεται εντελώς out there, καμία σχέση με τις τυπικές black metal επιλογές, ξεχνάς ότι αυτό είναι ένα πράγμα που ηχογραφήθηκε σε ένα (ακριβό κιόλας στο τελευταίο) στούντιο και τον πιστεύεις πως τρέχει το βράδυ με τη μάσκα στο δάσος μαζί με τους λύκους και ουρλιάζει μέσα στην καταιγίδα αρχαία σπελλς οφ άνσιεντ γουίσντομ, όπως ακριβώς στο κομμάτι αυτό στο καινούργιο. Και είναι πειστικός πιστεύω γιατί μέσα από αυτό το πράγμα βγάζει πράγματα σημαντικά για αυτόν έστω και μέσα από αυτή τη θεατρικότητα, και για αυτό ακριβώς εγώ δε βρήκα καθόλου αστείο επίσης το βιντεοκλίπ από την πρώτη φορά που το είδα. Το νιώθει, το έχει, το ουρλιάζει και το ξύνει, τέλος, έτσι γίνεται το σωστό blackmetal, πρέπει να σε ταξιδεύει αλλού όπως οι paysage d' hiver, οι burzum, οι negura bunget, και τα λοιπά. Άμα μπορείς να φανταστείς τον τύπο στο πισι του με το σώβρακο και τις παντόφλες να ηχογραφεί unholy black metalz όταν το ακούς, γαμησέ τα. FAILS.
carheart
14-06-2009, 20:58
άκου το Sun of the Blind.
phthoggon
14-06-2009, 21:01
Α αυτό του ενός τύπου από Darkspace-όχι-του-Wintherr ε? Είχα ακούσει σαμπλς και ήταν ενδιαφέροντα, καμιά σχέση με το αρκάνουμ η έτσι σου ρθε?
Ra Pariah
14-06-2009, 21:05
Θυμάμαι συγκεκριμένον τύπο στην πρωτεύουσα να προσπαθεί να πουλήσει μετά κόπων και βασάνων το "Antikosmos". Νόμιζε ότι θα το πούλαγε σαν ζεστά ψωμάκια!
Καταστηματάρχης πάντα, έτσι;
carheart
14-06-2009, 21:05
είναι και αυτό από "κάπου αλλού".
Είναι σημάδι των καιρών ρε γαμώτο να επιστρέφουν μπάντες οι οποίες ήταν φανερό πως είχαν κλείσει τον κύκλο της. Μάθατε πως θα ξαναπαίξουν οι Blasphemy;
Έχει πλάκα, σχεδόν οποιαδήποτε blackmetal μπάντα υπήρξε ποτέ, είναι ενεργή τώρα.
Για αυτο εδω θα σου πω οτι καποιες πρωτοπορες μπαντες ,μην γελιεσαι, μπορει να εξαφανιζονται απο την δισκογραφια η οτι αλλο ... αλλα σε πολλες περιπτωσεις υπαρχουν και κανουν τις προβες τους μετα την δουλεια. Καποιοι θελουν να παιζουν την μουσικη που τους βγαινει δεν ειναι τιποτα περιεργο.
Απο την αλλη και παρα πολλες απο τις αρχαιες death metal μπαντες στην φιλανδια/σουηδια ειναι ενεργες τωρα :-)
Για το Sun of the blind θα εχω αποψη (ισως) αφου παραλαβω.
Άμα μπορείς να φανταστείς τον τύπο στο πισι του με το σώβρακο και τις παντόφλες να ηχογραφεί unholy black metalz όταν το ακούς, γαμησέ τα. FAILS.
Εγω παντως μπορω να φανταστω Σαματάεε να τις τρωει απο την γυναικα του .."Με ροζ logo σου εβγαλε το box ο Vaggelis? Αχρηστε!" και ετσι
phthoggon
14-06-2009, 21:46
χαχαχα κάποιος διάβαζει myspace blogs (!!). Πλάκα πλάκα έχει και κάτι επικά μυστικιστικά flames εκεί που λένε αρκετά πράγματα με τι ακριβώς τη ψάχνει στιχουργικά και γενικότερα.
carheart
14-06-2009, 21:50
Εγω παντως μπορω να φανταστω Σαματάεε να τις τρωει απο την γυναικα του .."Με ροζ logo σου εβγαλε το box ο Vaggelis? Αχρηστε!" και ετσι
Μάλλον το ακόμα πιο σπαστικό, "επιτέλους, και κάτι σε χρωματάκι, όλο στα μαύρα είσαι, πότε θα μεγαλώσεις;;;; Είδα και έπαθα να ξεφορτωθούμε αυτήν την κελεμπία!"
τι να πει κανεις! (http://www.youtube.com/watch?v=2UGxbt_kzm8&feature=related) :touched:
12 stars circle your brow
15-08-2009, 16:07
.